Keresés

Részletes keresés

asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.06 0 0 3048

Azt, hogy kell-e neked az extra azt csak te tudod eldönteni, hogy megéri-e neked. Pont olyan mint egy autó. Valaki a full extrásat veszi, valaki meg a fapadosat, mert nem kell neki az extra. Én pl rádiót nem hallgatnék szaunában, de ha mp3-t is lejátszik akkor jó dolog tud lenni, mert berakhatsz egy lágy nyugtató zenét. Ha választani lehetne én mindenképpen full spectrumosat vennék.

Előzmény: Balázs3232 (3047)
Balázs3232 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 3047

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni tőletek hogy infraszaunát szeretnék vásárolni itthonra karácsonyra közös ajándéknak ,már régóta szerettem volna és most gondolkodom rajta hogy megveszem.

2 Személyes infraszaunákat néztem és abban kérnék tanácsot hogy a carbon paneles infraszauna és a full spectrum infraszauna közül melyiket ajánlanátok illetve melyik lenne jobb megvenni itthonra.

Tudom hogy a carbon paneles az jobban elterjedt,Irc sugarat bocsát ki csak,nem hatol annyira be a bőrbe mint a full spectrum,előfűteni szükséges,és nem világít.

A full spectrum az újabb ami most terjed el,mindhárom tipusú sugarakat  bocsát ki kb 4 mm mélyen a bőrbe,melegebb hőérzetet biztosít mint a carbon panel,mert koncentráltabban sugároz,és világít működés közben.

Illetve vannak olyanok amiben rádió,ionizátor,színterápia is van.Azt érdemes megvenni amelyikben benne vannak vagy nem szükséges ezzel a felszereltséggel megvásárolni.

Itthoni használaton lenne szülőknek,testvéreknek barát,barátnőknek változó hőmérsékletű használatra,van aki alacsonyabb van aki magasabb hőfokot szereti illetve bírja,méregtelenítésre,vérkeringés javítására,végtag és derékfájdalmakra szüleim számára és azért érdeklődöm hogy tapasztalatok alapján melyiket ajánlanátok megvásárlásra,hogy mi az előnye és hátránya mindkettőnek.

Árban ugyanannyiba kerül a carbon paneles és full spectrum sugárzós szauna(rádióval ,szinterápiával,ionizátorral)és ha ugyanennyibe kerül akkor melyik lenne jobb vétel.

Az a tipus amiben nincsenek azok az extra felszereltségek az 50000 ft al olcsóbb és az viszont csak a carbonossal kapható.

Kanadai hemlock fenyős,1600 illetve 1660w teljesítményű,5 db sugárzós mindhárom.

 

Köszönöm a segítségeteket.

esspí Creative Commons License 2016.12.05 0 0 3046

A szilveszteri buli az Aqualand honlapján,és a ,,facén"is olvasható. A szaunaprogram még nincs kiírva.Mondhatnám,hogy szóbeszéd,de személyesen Sünitől származik az információ. Ő ott lesz végig,és rendet tart a szaunák háza tájàn .

Előzmény: asdqweasdqweasd (3045)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.05 0 0 3045

Erre valami linket is dobhatnál, mert nem találok róla infót.

Előzmény: esspí (3044)
esspí Creative Commons License 2016.12.05 0 0 3044

 A jó hír :Ráckevén szilveszteri buli hajnalig tartó szaunaprogramokkal !

A rossz hír: Csak éjféltől textilmentes . ( Megjegyzem,ha csak hatan összefognánk ...)

Előzmény: asdqweasdqweasd (2988)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 3043

Gevera! Ezt olvasd el!

http://www.naplo.hu/helyi/2016/11/09/prudseg-sznobsag-vagy-valami-mas.naplo

Szerintem nincs olyan hely ahol ne lenne egy két kötekedő! De azért megy és ossza az észt! A szaunázó többség viszont a mai napig is a "vállalkozó" legközelebbi hozzátartozóját emlegeti. Úgy férfiak mint nők nagyon is jól elvagyunk és mindenki kulturáltan viselkedik lepedő nélkül is.

 

 

 

Előzmény: gevera (3031)
informania Creative Commons License 2016.12.04 0 0 3042

És ez kit érdekel? A topic a szaunakultúráról szól, nem nudista társkereső...

Előzmény: spudd (3041)
spudd Creative Commons License 2016.12.03 -1 0 3041

Ma ellátogattam a lukács szauna részlegére.Nagyon jó hely jol éreztem magam.A felöntések is élvezetesek voltak.A naturista részen volt egy kedves szép nagykeblü hölgy,bejottunk egymásnak:)

BAZS Creative Commons License 2016.12.02 0 0 3040

Csak azzal értek egyet, hogy első alkalom és majd változhat. Amúgy meg itt van vagy 8 medence és ebből 3 gyerekmedence... Szóval a gyógyfürdésre nem lehet hivatkozni, ahova valóban nem valók a gyerekek, ha 34 foknál magasabb a hőmérséklet (csak külön felügyelet és javaslat mellett használhatják).

Olvastam, hogy jól sikerült az első alkalom, és lesz még hasonló. Januártól minden hónap utolsó péntek estéjén várja a naturistákat a zalaegerszegi termálfürdőben. Aki tud menjen, terjedjen a híre. Sőt a szaunázást is a jó irányba lendíti, ha már ebben a topicban esett róla.

Előzmény: akkornemcsakúgy (3012)
esspí Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3039

Köszönöm válaszod !Valahogy én is úgy érzem,hogy nem a kiszáradás lehet a méregtelenítés legcélravezetőbb módszere.(Talán inkább az,ha egyáltalán nem vagyunk mérgesek...)

asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3038

A szaunázás közben kell folyadékot fogyasztani. Kiizzadsz 3-5 dl folyadékot körönként, azt pótolni kell ha nem akarsz kiszáradni.

Előzmény: esspí (3035)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.01 -4 0 3037

Én meg azt szeretném, hogy ti kerüljétek el a normális szaunákat. Van swinger szauna, ahol kíváncsiak rád, ott szerintem fotózni is lehet, és vannak topicok ahol szívesebben fogadják a képeidet. Miért nem mondod ki... azért raktad fel mert élvezed, hogy néznek... más célod nem volt vele. Továbbra is hangsúlyozom.. nem a meztelenséggel van bajom a szaunában, mert én is úgy szaunázok.. csak én nem teszem közszemlére, mert nem oda való. A swinger szaunázás, meg a szaunában történő bármiféle szexuális tartalmú cselekedet pedig normális emberként messze áll tőlem.

Előzmény: gevera (3031)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3036

A THV-ben a natur szauna egy a fürdőtértől ajtóval elválasztott külön helység 1 infraszaunával, zuhanyzóval és merülő medencével. Kb 4-5 főig lehet kényelmes, de én eddig még mindig egyedül voltam, kevesen használják.

 

A "rendes(?)" szaunavilág és az oda járó vendégkör elég változatos. Szépen megépített kellemes hely, helyben van szauna recepció, ahol adnak erre a célra külön törülközőt. (A szobában is kap a vendég külön törülközőt a fürdőhöz, de hogy nem azt kéne a szaunába vinni, az keveseknek esik le.)

 

Ha nem tetszik a társaság , de visszajössz egy óra múlva, már egész mást tapasztalsz. Kis türelemmel ki lehet fogni kényelmes, tényleg lazulós időszakokat. Termálvíz miatt van kültéri meleg vizes élmény medence is egész évben. Azt is szeretjük. (Természetesen a fürdő, fürdőruhás.)

Előzmény: radweg (3028)
esspí Creative Commons License 2016.12.01 0 1 3035

Elolvastam Balicza doktornő tanácsait ... Azt javasolja,hogy a szaunázás közti szünetekben sem fogyasszunk folyadékot,és ezt tudományosan meg is magyarázza. Megint tanultam valami újat... Azért érdekelne más szakember véleménye is !

esspí Creative Commons License 2016.12.01 0 3 3034

Kedves Gevera !

Örülök,hogy te is hallatod hangod a rólad szóló vitában ,így legalább minden oldalról megbizonyosodhatunk róla,milyen felesleges dolgokon vitázunk.Asqwearsqwearsd (remélem ,jól írtam) igazsága eppolyan nyilvánvaló,mint a tiéd ! Az általam említett,,szabad testkultúrát"én egy szabad szellemiséggel gondolom azonosítani,melyben jól megférnek egymás mellett a ,,múmiáskodók",a fedetlen nemi szervek,a szégyentelenek,a szégyenlősek,öregek,fiatalok,katolikusok,izraeliták,ateisták,...sorolhatnám a végtelenségig. A szabályok betartása csak egymás nyugalmának,egészségének,higiéniájának tiszteletbentartását hivatott szolgálni ! (Ha nem haragszol,megnéztem adatlapod,és rájöttem,mennyire visszafogott,már-már szemérmes képpel ajándékoztál meg minket ...) És bármiről nagyon jót lehet vitatkozni,egymás tiszteletbentartása mellett... (akár meztelenül üldögélve egy medencében,egy-egy pohár borral a kézben,és csak csendesen ;)

 

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3033

A linkkel kapcsolatosan meg csak annyi, remélem a doktornő gyógyító tevékenységében szakszerűbb, mint a helyes szaunahasználat bemutatásában.

Előzmény: gevera (3030)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.12.01 0 1 3032

Csak mert megszólítottál.

"Valóban az lenne az ideális, ha testfelület nem érintkezne a szauna paddal. De az átlaghoz képest, azért ez még elég kulturált szauna használat." Ezt írtam. Szerintem ez inkább dicséret, mint kritika.

Előzmény: gevera (3031)
gevera Creative Commons License 2016.12.01 0 3 3031

Kedves Néró!

Szerencsére a mórahalmi szaunában nincsenek ilyen hangoskodok:) de mint látod a neked irt levelemet(amit a hitelesség kedvéért,egy képpel is illusztráltam)sokan azért kritizálták mert nem voltam lepedőben nyakig becsavarva...,,akkornemcsakúgy,,-nak is ajánlom figyelmébe,hogy Ö is  megnézheti az előző levelemben lévő linket,akkor talán rájön,hogy nem is olyan nagy bűn ha a vádlim és a sarkam egy kissé érintkezett a szauna padjával,de értékelem az építő kritikát:)

,,dokeee,,- meg igaza van,nincs mit keressen egy fényképező gép a szaunában...de mi csak 2 a férjemmel voltunk és az Ö ötlete volt,hogy készítsünk egy képet...tudom én,hogy ezzel szabályt szegtünk...de szerintem az életben nem ezek a nagy gondok:)

Nem reklámozni akarom a helyet,csak azt próbáltam érzékeltetni,hogy mennyire kulturált és nyugis hely,mindaddig amíg az ,,,asdqweasdqweasd,,, típusú emberek jól messzire elkerülik ezt a helyet  :)

Előzmény: néró2012 (3007)
gevera Creative Commons License 2016.11.30 0 3 3030

Én csak illusztrációnak szántam,hogy hét közben milyen kevesen vannak a szaunában Kedves,,Erény-Csősz,, szerintem elég sok embert ki kellene oktatnod...Vannak akik elítélik az ilyesmit, mások meg nem. Mindenkinek megvan a maga értékrendje és erkölcsi normája... 
Mindenki elmondja a véleményét és annyi,de neked ajánlom ha szaunázni indulsz,húzzál zoknit,hosszú nadrágot,sálat sapkát és kesztyűt,ugyanis az ajtót is több ember megfogta bacis kézzel,arról meg ne beszeljünk,hogy mint a képeken is látható :sokan nem raknak törülközőt a talpuk alá,pedig még az is lehet,hogy láb meg körömgombája is volt annak aki a lábát a padon pihentette... 

https://www.google.ro/search?q=szaun%C3%A1z%C3%A1s+k%C3%A9pek&rlz=1C1CAFA_enRO646RO646&espv=2&tbm=isch&imgil=DVSbk_wuhN_vNM%253A%253BjoKuw3DX7Qy8mM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.szolnokfurdok.hu%25252Fszauna.htm&source=iu&pf=m&fir=DVSbk_wuhN_vNM%253A%252CjoKuw3DX7Qy8mM%252C_&usg=__ihX-9FcQUXl8TvAh9RNLL-0x8po%3D&biw=1366&bih=662&ved=0ahUKEwjI9472stHQAhXLXCwKHeJ4A0cQyjcIJg&ei=FEE_WMidAcu5sQHi8Y24BA#imgdii=0LtnOxo7mtk2YM%3A%3B0LtnOxo7mtk2YM%3A%3Bn70rSvGRUZMV9M%3A&imgrc=0LtnOxo7mtk2YM%3A

 

Azért mert bár hibázik az ember, nem jelenti azt, hogy erényt kell belőle faragni,ezért elnézést kérek azoktól akit zavar az általam felrakott kép...

 

Istenem, add, hogy minél halkabb legyek – 
Versben, s mindennapi beszédben 
Csak a szükségeset beszéljem. 
De akkor szómban súly legyen s erő 
S mégis egyre inkább simogatás: 
Ezer kardos szónál többet tevő. 
S végül ne legyek más, mint egy szelíd igen vagy nem

                                                                       

Előzmény: asdqweasdqweasd (3018)
dokeee Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3029

Nekem meg az a véleményem, hogy szaunába nem való fényképezőgép.

Előzmény: akkornemcsakúgy (3026)
radweg Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3028

A karácsony előtti hétvégét a Termál Hotel Visegrádban töltjük. A weblapról annyi derül ki, hogy van natúr szauna. Ez szeparált, van merülő medence hozzá, vagy közös a textilesekkel stb ?

A felöntések a textiles részen vannak, de fürdőruhamentesek a weblap szerint. Akinek van friss tapasztalata megköszönném ha megosztaná.

esspí Creative Commons License 2016.11.29 0 3 3027

Kedves kibetűzhetetlen nevű vitapartnerem!

Nem véletlenül írtam,hogy valahol igazad van .Ha erre jár egy bizonytalan érdeklődő,egy ilyen kép láttán valószínűleg marad a megszokott fürdőruhásnál...   De gondolj bele,ahogy te(és talán én is )magamutogatónak gondolod a képen látott ismeretlent,ugyanezt gondolják rólad-rólam az eltévedt vizesgatyások.

A vallásgyakorlás obszcén stílusú javaslatához:Ismereteim szerint sem a biblia,sem a szaunaetikett nem tiltja,hogy nagymise után szaunázni menjünk ;) 

(Zárójelben sem vagyok naturista,viszont alapvetően egyetértek elveikkel,különös tekintettel a toleranciára .)

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.29 -4 1 3026

Azt nem tudom, hogy a kép ide való e, de ez a stílus biztos, hogy nem.

Előzmény: Törölt nick (3025)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.29 -1 4 3025

Te egy szent vagy!!!  Mi a picsáért nem jársz inkább templomba!

Előzmény: asdqweasdqweasd (3024)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.11.28 -4 0 3024

*nincs a teljes testfelülete alatt lepedő (rosszul fogalmaztam)

Előzmény: asdqweasdqweasd (3023)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.11.28 -5 0 3023

A kép célja jelen esetben egyértelműen a magamutogatás... berak egy képet, eltakart arccal és a néző felé fordított nemi szervvel, ezt nem lehet máshogy értelmezni, minthogy tessék, nézzétek mim van. Van ennek is helye... de nem itt, ez egyértelműen szexuális célzattal felkerült kép, amin ráadásul a hölgy úgy szaunázik, hogy a teljes testfelülete alatt nincs lepedő. Tehát nemcsak, hogy nem idevaló, még rossz példát is mutat. És te nagyon félreértesz valamit... ez a fórum nem a szabad testkultúrát hirdeti.... az a naturista topic. A szaunázásnak nem a naturizmus a lényege. Én nem vagyok naturista, mégis rendeltetésszerűen szaunázok. 

Előzmény: esspí (3022)
esspí Creative Commons License 2016.11.28 0 5 3022

Nem gondololom,hogy egy meztelenül szaunázó férfi képén bármelykünk jobban,vagy kevésbé háborodna fel,mint az ismeretlen hölgy szaunaaktján. Magamutogatás,vagy csak reklám Mórahalomnak,végülis-mindegy is...

A legtöbb szaunaillusztrációról ránkmosolygó,illően lepedőbe csavart hölgynek sem jutott a lepedőből a talpa alá-és ez a tendencia élőben is megfigyelhető...(Valahol érzem ,hogy igazad,van,de nem gondolom helyesnek egy szabad testkultúrát hirdető fórumon kivetni valót keresni bárki pőreségén .)

asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.11.28 -3 0 3021

Szerintem nem az.... a másik meg, hogy mi célja volt a magamutogatáson kívül a képpel? Ha egy férfi lenne a képen akkor nagyon nagy lenne ám itt a felháborodás... szerintem ez a kép pont annyira nem illik ide mintha egy férfi szerepelne rajta. Van a magamutogatásnak is saját topicja.... Ellenben ha valaki a helyes szaunahasználatról szeretne képet felrakni, hogy hogyan kell helyesen szaunázni, annak is megvan a módja, szép, igényes képek vannak fent a neten, ahol ráadásul még helyesen is szaunáznak.

Előzmény: akkornemcsakúgy (3020)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.11.28 0 2 3020

Valóban az lenne az ideális, ha testfelület nem érintkezne a szauna paddal. De az átlaghoz képest, azért ez még elég kulturált szauna használat.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3019)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2016.11.28 0 0 3019

Ha jól értelmezem a topikcímbeli dolgot, itt az a vonal irányadó, hogy a lepedő vagy törülköző érjen végig, azaz ne érintkezzék a bőrfelület a fafelülettel közvetlenül.

Előzmény: akkornemcsakúgy (3017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!