Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Kopi Zoli Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50298

Sírva leveszem a csukám és felgyújtom mert olyan lassú futó vagyok hogy nem is tudom hogy merek kimenni az erdőbe futni.

 

Majd szagolom inkább a TT mezőny csípős izzadságszagát a Vulkán céljában mert attól leszek fasza gyerek.

 

Uff

 

 

Előzmény: ubalika76 (50280)
nedus1965 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50297

Nem igazán ismerjük egymást , lehet ,hogy ez az oka : de nem igazán értelek .

Most az a baj , hogy a "népek" átpártoltak a "fapados" TT-ról a jobban szervezett , időméréssel , frissítéssel és néha valódi versenyhelyzettel ellátott Terepfutó versenyekre ? Ne érts félre : én is a TT-on szocializálódtam , jó néhány Kinizsi , Mátrabérc , Téli Mátra , Vulkán , stb .( 147 TT  )van a lábaimban , szinte kizárólag futva  . Viszont az évek múltak , minket futókat "kiutáltak" a túrákról , ás átszoktam arra , hogy vagy versenyre megyek , vagy egy-egy TT útvonalán magánban futok . Pl. 9 "saját"Vulkántúrám van , több 5 órán belül ...

Nincs abban semmi baj , ha a nép rendesen szervezett eseményeken vesz részt , még ha az egy gagyi VTM is ( egyébként nézd csak meg Gebregab VTM eredményeit 4 percen belül nyomja -gagyi ??  ) 

  Azt mondjuk én is felettébb "érdekesnek" látom,hogy mennyien mennek UTMB_CCC stb. eseményre-gyalogolni !!?? Én tudom magamról,hogy nem vagyok erre felkészülve -nem is indulok(nék) így ezeken-lehet ,hogy én vagyok a gyáva ?

 Ja , most látom , Gergő már hasonlókat írt , bocsi ! 

Előzmény: ubalika76 (50294)
Lúdtalp Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50296

Nem maradt a palettán tradícionális futós nappali 100-as terepfutás itthon, ezt én személy szerint sajnálom. Örülök, hogy -balazs- majd csanya jóvoltából eddig volt. All respect and thanks.

 

UTMB-re, Lavaredo-ra vagy más éjszaka rajtoló alpesire készülve nagyszerű lehetőség itthon gyakorolni, átélni valami hasonlót az új versennyel -  ha valaki ilyesmire vágyik.

 

Hajrá!

 

 

Előzmény: ubalika76 (50294)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.20 0 0 50295

nem nekem címezted, de sorry belekotyogok :)

Balázs én tényleg hüje vagyok, de ezt sem értem.. :)

Most mondod, hogy nincs senki futó a TT-ken. Mert a versenyek elvitték őket és a számuk megtíz-, és többszöröződött, vagy még.. Ez káros a terepfutásra? Sokan vagyunk, a több futóból ki fognak nőni tehetségek. a nagy számok törvénye alapján ez elkerülhetetlen. franciaorzságban sem voltak nagy tehetségek 10-10 éve. csak most van 60.000!!!! igazolt terepfutó. és ma ők a legjobbak, a terepfutók ráadásul a gyerekeiket is futni viszik majd az erdőbe. a terepfutás szerintem nem csak a futásról szól, hanem az erdőkről, hegyekről, természetről és azok védelméről, tiszteletéről, megóvásáról. szóval mást és többet ad hozzá.  Én is TT-ken szocializálódottam a terepfutásban, szeretem őket, az alapozási időszakban csak ilyenre járok, ha tehetem. less nándor, piros (bár ez a kettő között van :), vulkán, tortúra, csak, hogy az őszi-télieket említsem. ezeken nem 3 futó van. a vulkánon sem 10 van (tavaly nem tudtam menni, de előtte 5 évig ott voltam, tavaly előtt legalább vagy 30-40 futó volt... csak te túl gyors vagy, nem látod őket. :)

de azt is látni kell, hogy a futók a zsíros kenyérnél több frissítést igényelnek 40-60 km-en. és esetleg azt is, hogy a pontőr ott legyen a ponton már. (pl. egyik kedvenc tavaszi túrámon, a zöld 45-ön, szinte sosem bírunk odaérni a egy-egy pontnyitás után, de persze engem ez nem zavar, mert már n túrán voltam, de fogadjuk el, hogy van, akit igen.) és látják a kinti versenyeket, fejlődés van, kapnak pólót, mellényt, tésztapartit, felhajtás, élményt. téged ez nem érdekel, engem is egyre kevésbé, de a legtöbb embert igen. ez nem ördögtől való :)

ja és gratula a BEAC-hoz, a komment ezen részét vágtam :)))

Előzmény: ubalika76 (50294)
ubalika76 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50294

Elm, én arra írtam, hogy arról beszélgetünk, hogy milyen szabályok kellenek/nemkellenek az "új" T100-on. Na az a tökmindegy.

Amúgy pedig nem értek veled egyet abban, hogy az ilyen rendezvények nem érintik károsan a terepfutást.

Tudod, hányan voltunk "futók" a BEAC Maxi-n 2 hete? Volt Bartalaci (15ó célidő) és volt Sz.Áron meg én (14ó célidő). Azaz 3 fő.

Ezen a meccsen frissítés gyakorlatilag nincs. Van a pálya, 108,5 km, aztán lehet próbálkozni. Nem tudsz egy félliteres kulaccsal végiggaloppozni, nincs support. Baj? Szerintem nem, mert senkinek sincs. Az a baj, hogy nincs mezőny.

Viszont azt látom, hogy minden évben több és több magyar megy ki alpesi versenyekre. Én viszont rohadtul nem találkozom a Börzsönyben senkivel, és nem is látom innen, hogyan szedegethetnék össze infót ahhoz, hogy fejlődjek. A Teleki60, Julianus50, BEAC-on már nem látni futókat, pedig pár éve még voltak.

Egyszerűen kialakul egy igény az emberek fejében, hogy kell kinézzen egy terepfutó verseny. Olyanok fejében is, akik most kezdik, futónak gondolják magukat, de erős gyalogtempóban abszolválják a hosszú meccset. Legtöbb futónak egy TT már csóró, elavult, szoci maradvány. Olyan ciki. Vagy más miatt nem jönnek?

Amúgy mindenki oda megy, ahova akar, de én akkor is az igények torzulását látom abban, hogy egy VTM-en hemzsegnek a népek (a vértesi pálya szerintem épphogy terep), míg egy Vulkántúrán jó ha 10 futó összejön. Pedig szerintem ez az a terep, amit már technikásnak lehet nevezni. Gyertek oda, ZUZ-al mi idén mindent beleadunk.

Előzmény: Elm (50285)
nedus1965 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50293

Csak egy kérdés :milyen élmezőnyről beszélünk itt ??? Lelkes , megszállott amatőr futók indulnak versenyeken , edzők , feltételek , komoly szponzorok  nélkül . Milyen színvonalat , fejlődést kérhetünk számon ?? Ha pl. visszanézzük az elmúlt évek T100 eredményeit , csak annyit láthatunk ,hogy valamivel sűrűbb lett a mezőny , de komoly fejlődést nem mutatott . És ez nem az Ő hibájuk . 

 Az , hogy "divat" lett terepen futni , azt nem tudom . Persze , ez nem baj , többen mozognak , sportolnak talán , és igaza van Gergőnek , ez nem rontja a versenyek színvonalát .Viszont az is igaz lehet , hogy nem ez a réteg fogja kitermelni a jövő Csabijait . Ez csak az utánpótlás tervszerű felépítésével lenne lehetséges , mint ahogy ezzel próbálkoznak a miskolci Athoszék is , de valószínűleg ebben a sportágban sem lesz könnyű .

 Való igaz az is , hogy nem az Ultrákkal kéne tömegbázist építeni , mert azzal nem lehet . Nyitni kell(lene) a rövidebb , 5-10-15 km-es versenyek felé , oda fog könnyebben elmenni az aszfaltfutó .

  Más : A Sportiroda versenyei sem olcsóak , mégis folyamatosan létszám-rekordok dőlnek meg . Sikk ott indulni , finisher pólóban feszíteni utána  . Senkit sem kényszerítenek töltött pisztollyal a fejhez szorítva , hogy induljanak félmaratonon 10.000-ért . Csanya versenyeire sem kötelező elmenni .Ha tetszik és akarok , elmegyek . Ha nem , nem . Ennyi .

Pinyo Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50292

A nevezési díjról nem tudok vitatkozni, versenyszervezésen (pláne ilyen résztvevői létszámmal) extraprofit szerintem nincs. Azt sem tudom, hogy az eddigi nevezési díjak a gazdaságosság határán voltak vagy sem. Lehet, hogy nem most lett drága, hanem eddig volt olcsó. Szentendrén lehet közterület foglalás, lehet, hogy az orvosi ügyelet kell és fizetős, stb.

 

Általánosságban meg lett említve, hogy elég híg az élmezőny és az sem eléggé "él".

Hová jár versenyezni pl. a Balboa első húsz helyezettje és miért? (tudom, az idők nem egetverőek, tehát az "élversenyzők" szó itt csak relatív lehet)

 

Ha a tizen-huszoniksz kilométeres trail versenyeknek stabil ötszázas indulói létszáma lesz, akkor évekkel később, ezek egy része kiöregedve majd elmegy a maraton és ultra irányába. A terepversenyek népszerűsödése nem a maratoni vagy ultra távoknál kezdődik, most ezeket vegyük külön. Ilyen szempontból felesleges is a T100 illetve az Ultratrail Hungary konkrét megvalósításán vitatkozni. Ezeken mezőny majd akkor lesz, ha a kisebb versenyeken is bővül a mezőny.

 

A terepfutás amúgy nem feltétlenül egyenlő az ultrafutással.

 

Szerintem Csanya próbálja ki a T100 utódját így ahogy van, új köntösben, van neki egy csomó más versenye, azok gondolom megmaradnak. Hogy bejön-e, az nem most, hanem majd a harmadik megrendezett Ultratrail Hungary-nál derül ki.

Előzmény: zoncsi (50289)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50291

Teljesen egyetertek ezzel es effektiv nem ertem ubalika hozzaszolasat.. Mi az osszefugges akozott, h nincs nagy szinvonal es, hogy vannak versenyek ideahaza, ahol torekednek a szinvonalra? Ne legyenek versenyek es akkor nem csapjuk be magunkat? Teged lealacsonyit, ha vki 15 orat megy a t100-on? Vagy mindenki menjen 3 nagy versenyre a vilagon, mett a kilian? Ne legyenek gyerekversenyek, mert azok a torpek csak 4.30ban tudnak futni??

annak meg orulj, ha elso 5ben tudsz lenni, edzel ra, a legtobbet hozod ki magadbol, nem? Vagy megsem? Akkor ez a te hibad, lehetnel elso is!

Ne masokhoz, a mindenseghez merd magad. onnan kicsinek latszol ;)

en meg egy porszemnek..

Előzmény: Elm (50285)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50290

Nagy félreértésben vagy, mivel az élmezönynek tökmindegy, itthon mi van. Talàn egy kicsit bànkòdnak miatta, hogy ezeket a "sponzorokat" ìgy àtvàgjàk idehaza, valamiféle imitàlciòt bemutatva. Ubalikàt én annyiban egészìteném ki, hogy a szlovàk szellem sosem lesz itthon elterjedt, mivel nincs és nem is volt a sportnak bàrmiféle kùltùràja és akik sportolnak mondjuk naponta egy òràt -ùgy, igazàn- azokat valòjàban megmosolyogjàk, vagy fanatikusnak tartjàk. Akik meg ilyen u.n. ultràkon, meg hasonlòakon indulnak teljes csodabogàrnak tartjàk, vagy el se hiszik, hogy van ilyen és cirkuszi làtvànyossàgként mutogatjàk a retekklubbon. Te nem tudtad?

Előzmény: Elm (50285)
zoncsi Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50289

Az ember egy pillanatra nem figyel oda, és hogy megélénkül a fórum. :)

Én is hallatom a hangom, persze csak mint szélbe kiáltott szó. :)

 

Mikor megláttam az új versenyt, örültem neki. Új esemény a palettán, nyilván ez is terepfutó ünnep lesz, mint a T100 vagy a MB vagy a P85. (Teljesség igénye nélküli felsorolás. :) Aztán láttam a dátumot és csodálkoztam, hogy a T100 idejében van. No de akkor lesz az is vagy nem? Most olvastam, hogy nem. No ennek már nem örültem. De legyünk pozitívak, ez majdnem olyan, a környezet hasonlóan szép. Aztán olvasom, hogy milyen érdekes az indulási idő. Azt meg se néztem. Este 9?? Hoppá. No ez már egy érdekes szűrő. Első olvasatra nagyon negatív meglepetés. Aztán másodikra is. Aztán olvasom, hogy kicsit húzós az ára. Miért, mennyi? 15? Ó. 5.500 Ft emelés a T100 tavalyi 9.500 Ft-os árához képest szponzorral?

 

Nos, én még emésztem az infókat, olvasom a hozzászólásokat, elmegyek Csanya más versenyeire, aztán jövő áprilisig demokratikusan magamban eldöntöm, hogy ez az ajánlat vonzó-e nekem, vagy a T100/UTH kiíródik a versenynaptáramból. (Nem feltétlen életre szólóan. :)

 

Apropó, szabályok. Szerintem is rendben vannak, nagyjából eddig is ez volt, csak a fejvesztés ígérete hiányzott belőle. Ami bírálatot kapott, az sem a tartalomra vonatkozott, hanem a stílusra illetve a pontossaágra.

Csanya, nem tűröd te egy kicsit rosszul a kritikát? :)

 

Apropó, lehetne UTDB a neve. :)

 

(p.s.: jó sok szmájlit raktam, hogy mindenki észrevegye!)

lpr Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50288

Én - a lúzernél is lúzerebb - is így érzem.

Az meg különösen fáj, hogy terjed a kötelező előnevezés és pl. sérülés esetén még egy következő versenyre sem viheted át a nevezési díjat. Persze a szervező ezt biztosan máshogy látja, szólnak mellette érvek. (Vannak azért olyan rendezvények, ahol megoldották.) Nekem jobban fekszik az a stratégia, hogy a hét elején eldöntöm hova megyek futni hétvégén. Vannak persze fix versenyek, a T50/100 eddig az volt. Most már bizonytalan vagyok. Mennék segítőnek, de oda is biztos résztvevő kell.

Előzmény: ubalika76 (50280)
bor_kedvelő Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50287

amit Elm is leírt! miért a versenyeket kéne okolni, hogy nincs komoly élharc!?

Csanya versenyeinek is köszönhető, hogy a terepfutásban elkezdődött valami, vonzó lett terepversenyre járni az átlagnak is! nyilván nem belőlük lesz az új Csabi, Miki vagy Carlos, de az hogy jó értelemben divat lett terepen (is) futni, a következő generációra jó hatással lehet! biztos nem a tt-k eredménylistáit fogják bújni, de Csabi utmb-s fotói, vagy Miki Salomonos posztere (ha lesz, nem tudom van e már :-) ) ott lehet az öltözőkben! 

aki meg ott tud lenni az első 5-ben 10-ben, az kösse fel az alsóneműt és csapjon oda, hogy legyen harc! :-)

 

 

Előzmény: bmalag (50284)
femina Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50286

Én is így gondolom!

Vannak futók, akiknek fontos hogy nagy nevű versenyeken ott legyen a neve a rajtlistán, eredménytől függetlenül. Szerintem ez a mostani szerveződés éppen ilyen lesz. De ez nem baj, nem vagyunk egyformák.

Nekem egy versenyen az a fontos, hogy lássak benne fantáziát, kihívást (legyenek riválisok) és igazodjon a komfortzónámba (ne legyen hajnalkor a start és ne sötétben a cél).

Előzmény: ubalika76 (50280)
Elm Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50285

Én meg ezzel értek egyet. :o)

 

Írtam is egy hosszút, aztán mégse küldtem el.

 

De azért egy kérdésben segítsetek : fordítsuk meg a kérdést. Ha a sok wannabe nyomi futó(szerűség) szereti ilyenekre elszórni a pénzét (ruházat, verseny, mittudomén, mondjuk drog, ajfón, és bmw helyett), tehát van rá kereslet - mármint az ilyen típusú drágább versenyekre a TT-k mellett is -, akkor az élmezőnynek ez miért fáj? Mitől lenne nekik jobb, ha ezek a versenyek nem lennének? Talán ez a fajta fejlődése (?) a rendezvényeknek nem ad sokat hozzá az ő tudásukhoz, teljesítményükhöz, de nem hinném, hogy elvenne belőle. Tényleg nem értem. Több lenne az élmezőny támogatása, ha nem erre költenék a szervezők? Pénzdíj esetleg több legyen?

 

Előzmény: bor_kedvelő (50283)
bmalag Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50284

Mire gondolsz végköv.-ként?

Előzmény: bor_kedvelő (50283)
bor_kedvelő Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50283

jók a gondolatok, a legtöbbel egyet is értek, csak épp a végkövetkeztetés hibás szerintem...

Előzmény: ubalika76 (50280)
manbo Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50282

Ott a pont !!!

Maximálisan igaz.

 

Előzmény: ubalika76 (50280)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50281

nagyon így gondolom, mindenegyes szava igaz

Előzmény: ubalika76 (50280)
ubalika76 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 50280

Annyira megy a szövegelés erről a T100-ról, hogy nem bírom tovább:

Szerintem ott van értelme finomkodni a szabályokon, ahol van hozzá mezőny.

Ha megnézem, hogy hányan futnak 11órán belül (első 5-10), ill 10 órán belül (első...), illetve ha megnézzük az időkülönbségeket az elejében (30-40 percek), akkor rájövünk hogy itt csakis csokikupát lehet rendezni.

Ha valaki azt hiszi, hogy ha drága cuccban "fut", és van hozzá felhajtás, akkor ő komoly "futó", akkor becsapja magát.

Én pl annyira komolytalan futó vagyok, hogy akkor megyek el egy versenyre, ha kedvezően alakulnak a körülmények és van kedvem éppen hozzá (kivéve MB). Ezért eleve vicces ez a fizesd ki 3 hónappal előtte.

Nekem tökjó a TT színvonal, mert ez passzol a "futogatásom" alacsony színvonalához.

Nem a rendezést és a pénzt kell rákölteni, hanem mondjuk kevesebbet kellene dolgoznom, komolyabban edzeni (pontosabban a rendszertelen futogatások helyett elkezdeni edzeni), és gyűjteni hozzá még 20 hasonló embert, akkor lehetne terepfutóversenyről beszélni.

Itt van pl ez: http://www.skimountaineering.sk/data14/vertikal.pdf

Ezeknél ki van alakulva valami színvonal ebben a sportban. Brutál leszopattak(jó, éppen túl voltam edzve, nagyon nem ment), de itthon ki menne fel 37p alatt? Senki. 15EUR-ért (rajt előtt fél órával befizetve) kijelölt pályán, komoly szervezéssel, kajával részt vehetsz ezen a versenyen. De igazából az a lényeg, hogy vannak versenytársak. Sokan. Komolyan edzenek, ezért komoly versenyen kell összemérjék tudásukat.

 

De ameddig én -a looser- elmegyek egy itthoni terepfutó versenyre és első 5-ben tudok lenni, addig miről beszélünk? Itt nincsenek terepfutók (na jó, van mondjuk 6), Csanya meg rendezi a divatfutóknak a divatversenyt.

Hajrá, csinálják csak, a részletein nincs mit megtárgyalni. Inkább írjatok klassz beszámolókat, azokat mind elolvasom!

Enyémek itt vannak:

http://borzsonytigrisei.gportal.hu/

allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50279

szerintem:

- egy szép, design-os, színvonalas honlap, minden infoval, pofás, kedvet csináló.

- egy szuper, műemlék rajt-cél helyszín, várhatóan önkéntlen és önkéntes nézőkkel.

- szép szintes, hosszú táv

- éjszakai rajt

- a műfaj egyik top szponzora

- csanya színvonal

- csanya színvonalú segítők.

 

 

Előzmény: lpr (50274)
kutyA Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50278

Köszi, akkor jövő tavasszal talán megint megnézem a Mudclawt. Bár egy Crosslite jobb lenne, próbálok hozzájutni addig.

 

Most egy Roclite lett. Eddig nem győzött meg. Kompromisszumos cipő: elég merev a köves részekre és elég rücskös a sárra - cserébe sehol se kiemelkedő. Kicsit megcsúszkál a nedves lejtőkön, és billegősebb, mint szeretném.

Előzmény: kyru (50277)
kyru Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50277

Szia,

a facebookon van egy csoport ahol azok, akik inov-8 cipőben futnak, irogatnak tapasztalatokat, sikereket esetleg kudarcokat, inov-8 cipőikről vagy abban való futásaikról. 
A mudclaw 300 sárga változata valóban speciális talppal rendelkezik és kicsit íves ezért ha csak kemény talajon állsz akkor nem érzed stabilnak, viszont a laza talajon egyedülálló, és a lefelé haladásnál ha a sarkad ér először talajt ott is kapásból nagyon tapad. 
Tapasztalatokról kérdezd Ispi-t neki már három éve ott a lábán ha nagyon mocsaras az idő, és a bare gripet is gyűri a "mezítlábasan" akar futni. 
A mudclaw 265 a 300-as tesója már nem íves talpú mégis nagy karmokkal bír, viszont keskenyebb sokkal mint a 300-as, tehát széles lábfej esetén nem biztos, hogy komfortos.
Jövő tavaszra a mudclaw 300 íves talpát dobták, már csak az egyenes talp marad ezen a modellen is így a stabilitása javul betonon is. 
Bare grip 200 pedig a világ legkényelmesebb terepfutócipője, (ezt mégeddig senki sem tudta vagy akarta cáfolni). Könnyű, tapad, minden terepen, és valamiért jól bírják a stoplik. Kopni kopik, de még nem tört le egyetlen egy sem pedig futottam benne betonon is murvával szórt ösvényen is és a második ilyen cipőmet gyűröm (lehet azért is kímélődik a talpon a rücsök mert nincs a talpad alatt semmi szivacs és ösztönösen kíméletesebben vered a talajra a lábad ha kemény - ez egy feltételezés). Futástcehnikát mást igényel mint a  magas sarkú cipők de ezt a technikát kikényszeríti a futóból, tanulni nem kell de hozzáerősödni és hozzászokni igen. 1-2 hónaptól fél év is lehet mire élvezettel képes vagy lefutni akár 100km-t is.
A legnépszerűbb inov-8 terepcsuka a x-talon 212, amiből most már van két szélesség is, ez 6mm droppal rendelkezik, átmeneti cipőnek is lehetne nevezni de szerintem egy ideélis terepfutócipő, stabil tapad megfelelően és jól tartja a lábat.

Ja és lesz a mozgásvilág tesztnap csillebércen 27-én. ott tesztelheted, a bare gripet is és a Salomon feellraisert is, sőt a hoka is ott lesz. lesz egy city trail futás és lesz egy terepes futás is. mindkettő szinte azonos helyen csak más márka égisze alatt. itt valós lehet az összehasonlítás.
ja a rendezvényen való részvét ingyenes

Előzmény: kutyA (50188)
CSERMANEK Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50276

Felkeszuleskent azt kellene szimulalnod hogy a lassabb tempót hogyan bírod fejben. Ezert gondoltam hogy legyen addig par hosszabb edzes/edzoverseny tudatosan alacsonyabb intenzitason. 

 

A Less N. Jó tipp, bár a 66 már tud fájni és elbizonytalaníthat... Amit zserzseli írt az akarásról az nagyon fontos. Nincs tömeg, nincs célkapu, es sok idő van az elgyengüléshez. Szóval akarnod kell a teljesítést nagyon. A "mendegélek, azt majd meglátom mi lesz" típusú kísérletezgetés is elsülhet jól, de nagyobb az esélye a kiszállásnak. 

 

De mondjuk mindenkinél más mentális taktika jön be...

Előzmény: Pinyo (50265)
csanya. Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50275

Szerintem gyere el a versenyre. Ha nem akarsz indulni, szívesen látlak az önkéntesek közt. 

Előzmény: lpr (50274)
lpr Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50274

"az első nemzetközi mércével is tényleg színvonalasnak ígérkező race"

 

Ez miből látszik? Én nem fedeztem fel jelentős különbséget Csanya többi nagyon színvonalas versenye és e között. Hacsak nem a táv az.

Előzmény: allez zserzseli! (50272)
csanya. Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50273

Sisi, ez egy futóverseny kírása és nem nyelvészeti vetélkedő.....

Remélem megérted, hogy nem szeretnék azon vitázni mi a különbség a "biztosnak kell lennie abban"-t  és a "tisztában kell lennie azzal" között. 

Előzmény: sistergő (50270)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50272

nahááát, nem tudlak megfogni.

mint a fekete lovag kérlek, hogy egyezünk ki egy döntetlenben :)

koncentráljunk a versenyre. na mert azt már várom nagyon. klassz lesz. az első nemzetközi mércével is tényleg színvonalasnak ígérkező race. hajrá!!

Előzmény: csanya. (50269)
sistergő Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50271

Ezzel a ponttal az is a problémám, hogy nem lehet fokozatokat alkalmazni. Az élet és helyzetei nem feketék-fehérek. 

De nézzük a rendező szemszögéből. Miért akarod magad korlátozni? Miért akarod mindig a legerősebb szankciót lefejezést érvényesíteni? Szerinted nem fog előfordulni olyan szürke, nem egyértelmű és vitatott helyzet, amikor enyhébb pl. 5 éves eltiltást alkalmaznál?

Egy tehetséges de forrófejű tizenéves kamaszt első esetben örökre eltiltanál?

Előzmény: csanya. (50269)
sistergő Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50270

Ajaj! Én vagyok ennyire érzékeny, vagy te nem értettél meg? Esetleg én értelmezem rosszul a leírt szöveget?

Mivel én is azt szeretném, hogy a verseny és a kiírása a lehető legjobb legyen, ezért kifejtem bővebben.

 

Az 1.) pontot én (is) úgy értettem, hogy "A versenyzőnek" kell tökéletesen felkészültnek lennie. (Az "és" szó miatt a "tökéletesen" a felkészültségre, és nem a "tisztában kell lennie"-re vonatkozik.)

Ebből én azt következtetem, hogy a versenyző:

 - vagy tisztában van azzal, hogy nem teljesíti a részvételi feltételt, de mégis indul,

 - vagy annyira tudatlan, hogy nincs tisztában a felkészültségével,

 - vagy nem olvasta el a kiírást.

Továbbá a verseny rendezője:

 - vagy nincs tisztában azzal, hogy lehetetlen dolgot ír elő részvételi feltételnek,

 - vagy tisztában van azzal, hogy lehetetlen dolgot kér, de nem tartja be a kiírást,

 - vagy szabálykövető ember lévén senkit sem enged elindulni.

 

Én nem állítom, hogy mindig minden szabályt betartok.

De... de nem szeretnék itt is úgy indulni, hogy nem tartom be a verseny szabályait. 

 

Szerinted mit gondolnak azok, akik észreveszik ezt az egyszerű logikai hibát a kiírásban?

 

"A 2. "a futónak"" pontnál javasolnám a "biztosnak kell lennie abban"-t a "tisztában kell lennie azzal" -ra cserélni. 

Előzmény: csanya. (50256)
csanya. Creative Commons License 2014.09.17 0 0 50269

Az tök jó ha a "gradual response" mellett vagy, mert eddig így szerepelt a versenykiírásban "Kizárható a versenyből az a résztvevő aki:sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket,". Most meg így: "Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) - Azonnali és életre szóló kizárás" Mi ez ha nem fokozatosság, ugye? Bármilyen hihetetlen alkalmaztuk is már két esetben....

 

Előzmény: allez zserzseli! (50263)