Keresés

Részletes keresés

macifi Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14073

Sziasztok,régóta olvasom ezt a fórumot nem akarok okoskodni inkább csak a saját tapasztalataimat akarom megosztani jelenleg 37 éves vagyok. 12 éves korom óta van psorim egy baleset után az utolsó varrat helye nem gyógyult be rendesen és ott jött ki az első folt.Elmentem bőrgyógyászhoz ott mondta,hogy psori.A családban nem volt senkinek ismertem dédszüleimet is.Adták a jó tömény tubusos kenceficéket nagymennyiségben mire észbekaptam lettek frankó striáim (megjegyzem abban az időben még nem voltak feltüntetve mellékhatásként hogy hosszútávon frankón elvékonyítja a bőrt meg stb. most már rajt van a betegtájékoztatókon és a gyógyszergyárak mossák kezeiket mi szóltunk régebben bezzeg..hát igen régen behoztak minden durva szert mondja a drnő de szerintem 10 év múlva uaezt fogják mondani a mostaniakra)dehát mint a jó beteg betartottam az orvosi utasításokat.Később Tomesat próbáltam nagyon jó volt amíg a TB támogatta el is jártam használt, de utána képtelenség volt megfizetni a kezelést (ami jó azt mindig abba kell hagyni).Aztán elkezdtem szedni a Neotigasont erről azt hiszem nem kell írnom semit se....A végén már én szóltam a drnőnek hogy hagyjuk mert szerintem túl régóta szedem azt mondta jó ez így de én abbahagytam magamtól....jó beteg lettem egy ideig de túléltem.A másik a szteroidos kenőcsök tényleg csak jó tanács a saját bőrömön tapasztaltam úgy elvékonyodott hosszú távon tőle a bőrőm,hogy anno virgonckodtam a  2 éves fiammal és ahol" megszorította" a kezem mondom 2 éves!! gondolhatjátok micsoda szorítás mint az anakonda hi hi tiszta véraláfutásos lett a bőröm és akármihez hzzáértem felsértette.Ezt is mondtam a drnőnek azt mondta ez még nem vékony ez a bőr, hát abbahagytam a szteroidot is magamtól persze nagyon fellángoltak a tünetek komolyan mondom elvonási tüneteim voltak  több hétig feküdtem olyan volt mint egy elvonó a feleségem ápolt itthon remegtem az ágyban mint egy kocsonya de ezt is túléltem.Következett a Sandimmun...ismeritek azon az éven nyaraltam a családommal a Balatanon.Akárki akármit mond megérte, együtt fürödtem a gyerekemmel a Balatonon,ha csak ez az egy nyár volt az azt már senki nem veheti el tőlem.Jelenleg biológiai terápiát kapok ha valakit érdekel a történetem majd a napokban folytatom de nagyon  sokat tudnék írni,oldalakat.Egy psoris de boldog apa vagyok egy csodálatos feleséggel.

babboo Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14072

Nem is fogod. Viszont nem leszel rákos. Nálam az a baj, hogy először minden hat, teljesen elmúlik a sömör. Ilyenkor nagy lelkesen írok nektek. Aztán egy-két hét múlva jön vissza az egész.

Nem azt mondta a gyógyszerész, hogy egy, vagy két hétig kell kenni, hanem, hogy egy hónapig! Ha már nem látszik, akkor is. A helyét is. Csak az a baj, hogy rajtam kb. 200 kicsi pötty van, ha már nem látom, fogalmam sincs, hol voltak. Szóval egy hónap!

 

Előzmény: mr.mzsa (14071)
mr.mzsa Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14071

Én minden krémet így használok: 1 hétig, (vagy 2 hétig) minden nap, rendszeresen, utána 1-2 hétig szünet. Vagy 1 hétig csak a könyökömet kenem, a következő héten csak a lábszáramat.

Sajnos a kurkuma hatását még mindig nem tapasztalom.

 

Előzmény: babboo (14069)
Ibobo Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14070

Én így használtam annak idején a DERMOVATE kenőcsöt. 2 hét kellett hozzá, de legyógyult. További 1 évig tünetmentes voltam, újra kijött természetesen és azóta ez sem használ.

Előzmény: babboo (14069)
babboo Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14069

Egyik ismerősömet most világosította fel a gyógyszerész, hogy nem jól használja a szteroidot. Úgy használta, mint, ahogy én is, hogy pár napig kente, folpackozta. Így kb. 2 hétig normálisan nézett ki. A gyógyszerész azt mondta, úgy kell használni a szterot, hogy egy hónapig naponta kétszer kenni. Így fél évre eltűnik a sömör. Mit gondoltok???

napalm. Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14068

köszi, akkor már rendelem is!

Előzmény: babboo (14056)
Jázmyn2000 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14067

Első alkalommal,a működés megállapítása céljából kérheti a háziorvos is a T3,T4 vizsgálatát,majd ha a működés már normalizálódik,akkor már csak a TSH kontrollját kérheti.

Nekem még egy doki sem mondta,hogy a ps. miatt vagyok Hasimotos,de el tudom képzelni,mert mindkettő autoimmun betegség.

Viszont izületi gondjaimmal sokszor voltam reumatológusnál,és olyankor mindig átnézte a testem,hogy nincs-e rajtam pikkelysömör,de 15 hónappal ezelőttig nem talált,bár a körmöm mindig gyanus volt neki.

 

Előzmény: Törölt nick (14063)
nemez73 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 14066

Nem a kislányom,diáklányom.De bánt mintha a sajátom lenne...

Előzmény: babboo (14065)
babboo Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14065

:-( Nagyon sajnálom a kislányod. Nekem ilyen van, de magammal se tudok mit kezdeni. Talán vidd el a zsóri fürdőbe, vagy Harkányba. Ezeken a helyeken jól kezelik a sömört, mindenki tünetmentes lesz egy időre. Szerintem ez a legártatlanabb kezelési mód. A többi, úgy néz ki, a szteroidon kívül merő próbálkozás. De a szteroid nagyon ártalmas, pláne nagy felületen.

Előzmény: nemez73 (14064)
nemez73 Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14064

Diáklányom hozza az orvosi igazolást,látom a diagnózist:psoriasis vulgaris...

Az egész teste ahogy mondja (az arcán is van néhány,púdertól nem nagyon látszik) tele van sebes pöttyökkel.

Próbáltam vele beszélni erről a betegségről(még csak 16 éves),negyon nehéz volt tudjátok miért.Az orvos nem mondott semmi olyat amit mi már tudunk(az elején mi sem tudtuk).

Szóval mi lenne a megoldás számára(nekem talpi van és 2 év után már kipuhatoltam mitől a legjobb)de mit mondjak neki?Akinek ilyen van mit használ?Azt mondja foyamatosan jönnek ki újak...

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14063

A háziorvos csak a legelemibb pajzsmirigy vizsgálatot kétheti (tsh), de abból már lehet következtetni. Szerintem elég sokunknak van pajzsmirigygondunk, de ez nálam "tyúk vagy a tojás" problémaként jött előő. A pajzsmirigydoki szerint a pszori miatt sorvad a pajzsmirigyem...

 

a másik kérdésed, Trexan. Pár hete már tárgyaltuk. Én évekig szedtem, de csak izületi gyulladásra, a pszorimmal semmit sem csinált.

Előzmény: greenpink (14061)
greenpink Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14062

Egy nagyon fiatal (24) és nagyon helyes lány ismerősöm pikkelysömörös a testének szinte minden területén jönnek, igen nagy százalékban.

Tulajdonképpen nem is tudtam, csak amikor valamilyen módon feljött a "bajaink" nagy téma.

Középiskolás korában jött az első bőrváltozás. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy kórházban is kezelték már, főleg szteroidokkal.

Most 3 éve kb. (nyúlkfarknyi szünetekkel) a Trexan-t írja neki a bőrgyógyász, akihez jár.

A foltok halványak, alig láthatóak. Ha abbahagyja azonnal jelentkezik, lobban....stb...

Bőrbetegségre én még nem használtam gyógyszert és korábban írtam is róla, h nem akarok.

Amit itt a net-en találtam ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban, engem sokkolt (már, amit megértettem belőle).

Legszívesebben megkeresném és elmondanám, hogy miért nem jó gyógyszert szedni, főleg állandóan...stb... (nagy általában).

Nyílván nem dönthetem el helyette és senki más sem, ha ő ebben a "kezelésben" bízik, de ha segítenétek esetleg, ha ismeritek, hallotatok már erről a gyógyszerről, akkor szeretném megosztani vele ezeket. Kösz

greenpink Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14061

Oké, Ramm. Tényleg szomorú ez a minden mást nélkülöző tüneti kezelés, igen nagy tisztelettel azoknak, akik mégis ezen túllépnek.

Ez tapasztalataim szerint a hazai orvoslás területén nagyon sok helyen így folyik és ezzel kapcsolatban tényleg kinek-kinek lehet igen hosszú is a listája.

Engem bónuszban az külön mellbe vágott, hogy még a legelemibb bőrápolási szokások megváltoztatására sem hívták fel a figyelmem, úgy kellett a saját magam kárán vagy mások tapasztalatait figyelemmel kísérve okosodnom.

Azt sem értem, hogy néhány szűrővizsgálatot miért nem kezdeményeznek?

Most például azon töprengek, h megkérem a h.orv-om, hogy olyan laborvizsgálatra küldjön el, amiből a pajzsmirigy működésére lehet következtetni. (?)

 

Előzmény: Ramm. (14054)
byo Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14060

http://repaelixir.blogspot.hu/2012/09/egy-holgy-kurkumaval-gyozi-le-rakot.html

 

"Mint ahogy Stewart elmagyarázza, a kurkuma egyedülálló képessége az, hogy lényegében képes a rákot visszafejleszteni. Ahogy fogalmaz, a rákos sejtek “öngyilkosságot” követnek el hatására."

Előzmény: byo (14059)
byo Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14059

A kurkumára visszatérve.

Kicsit olvasgattam.

30 féle van belőle, és gyakorlatilag csak indiában termelik (máshol is de olyan keveset hogy mindegy is).

Vettem "Sonnentor BIO Őrölt kurkuma - 40 g-" 750 hufért, meg kell mondjam tök más ize van mint a bolti füszer kurkumának. Ebben lehet érezni a gyömbérességet, és kevéssé a kurkumára jellemző erős aromákat.

 

Amit megtudtam erről a szerről és nekünk jelentős lehet:

vírusos betegségek esetén a szervezet túlzott immunreakcióját képes szabályozni, emiatt halálos vírustól védtek meg egy embercsoportot (http://naturahirek.hu/a-kurkuma-embert-es-allatot-megbetegito-virusokat-kepes-megolni). A rák önálló véralátó hálózatának a létrehozását gátolja szintén az immunrendszer korrekciójával. Erősíti a sejtmembránt. és gátolja a vérrögképződést, erősebb antioxidánssal rendelkezik mint a c vitamin.

 

Szóval javaslom kisérletezzetek vele, ki kellene próbálni a kapható összes kurkumát.

Annyi bajom van, nem találok sehol pontos leírást arról mi van a kurkumában és mennyi, elvileg van benne kén, és c vitamin is .

 

Eddigi tapasztalataim:

A sömöröm nem múlt el de kevesebbszer kenem magam, fogytam 1-2 kilót.

Amikor kérgesedik a sömör a kéreg alatt közel sem annyira gyuladt mint előtte, a pirosságot csökkenti.

 

Azokat a szereket pedig mostantól amik laktózba vannak beleintegrálva (sulfur és schlüsser sók) messzire elkerülöm, nem szabad laktózt szedni emberek!!!! (zsákutca, beviszel valami jót de rengeteg laktózt is, a laktóz nem embernek való)

mr.mzsa Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14058

A bőröm miatt már én sem megyek orvoshoz, de az izületei fájdalmaim miatt (ami nem enyhül ) lehet kénytelen leszek egy specialistát felkeresni. Tud valaki ajánlani valakit Budapesten?

 

Előzmény: zoliee81 (14057)
zoliee81 Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14057

Csak arra alkalmasak (már amelyik) hogy felismerjék a PS-t.

Utánna csípőből felírja a szteroidot, mire Te: kiskezit csókolom, de nem lehet valami mást?

A 99%-ban kapott válasz: NEM.

Ezért nem bírom az orvosokat, Nagyon nagy tisztelet a kivételnek!

Előzmény: Ramm. (14054)
babboo Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14056

Megjött a sulfur!:-) Tényleg baromi sok van benne, nem sajnálják. 6 Euro 10 hónapra!:-)) Írtam nekik, hogy nem jött meg a csomag. Szerintem elfelejtették, mert most azonnal elsőbbségivel feladták.

Előzmény: napalm. (14043)
babboo Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14055

Nagyon jó lett a lisztes szappan. Hogy csináljak belőle újra szappant? Felovasszam vízzel, vagy hogy? Az olajat is lehetne bele SF-nek. De a mosószappanban lúgtöbblet van. Nem baj?

Előzmény: eukariota (14053)
Ramm. Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14054

A pikkelysömör kapcsán felírt,és beszedett "gyóg"yszerek hasztalanságára igyekeztem rávilágítani.Célirányosan a sömörrel felkeresni orvost hasztalan.Nagy többség azonnal gyógyszer szedését javasolja.Természetesen tisztelet az igen alacsony arányban körünkben lévő kivételnek!Fórumokat,közösségeket,sokkal inkább hasznosnak tartom.Egy csoport tájékozottsága,jó indulatú szándéka azonnal felismerhető,illetve szélesebb spekrumban nyújt betekintést az adott témában.

Előzmény: greenpink (14051)
eukariota Creative Commons License 2013.01.30 0 0 14053

A román lisztes szappanodbólk csinálj ps elleni szappant a Th. occ.-al, pontosabban ennek a maradékával, miután leszürted róla az olajat. Ha bele teszed a szappanba, egy peelinges szappant fogsz kapni, ami ps-re tökéletesen megfelel..

 

Előzmény: babboo (14052)
babboo Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14052

Áh! Visszaolvastam, miket írok. Szörnyű! Úgy osztom az észt, mintha én lennék a nagy mindent tudó. Aztán ugyanolyan pöttyös vagyok, mint bárki itt. Ne foglalkozzatok velem, nagyon idegesítő tudok lenni, látom!:-)) Semmivel nem tudok többet a sömörről, mint 10 éve, mikor ez a fórum indult.

Előzmény: greenpink (14050)
greenpink Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14051

Ramm, kérlek fordítsd le, mert nem biztos, hogy arra gondolok, amire te. :D

Előzmény: Ramm. (14048)
greenpink Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14050

Babboo hosszú idő óta killódik a refluxxal és annak fokozataival. A dolog akkor válik még nehezebbé, amikor egy betegséghez más betegségek is társulnak. (Sajnos a savasérzetű büfizgetésen már rég komlikáltabb nála a dolog.:( )

De azt gondolom, mindenféleképpen meg kell tenni saját magunk gyógyulása érdekében, azt amit esetleg mi hozzá tudunk adni.

A hozzászólásokban számos diétáról olvashatunk, kenőcsökről, cseppekről, mindenfélékről, számomra ez az egész arra jó, hogy a saját ötleteim bővíthetem, időnként akár együtt gondolkozhatok másokkal. 

Előzmény: babboo (14047)
Ramm. Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14049

Bocsánat,babboo-nak címeztem.

Előzmény: Ramm. (14048)
Ramm. Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14048

Elég elkeserítő helyzet uralkodik "vagy valki,valakik uralkodnak ?" a betegségügyben.Ha csónakkal a nyílt tengeren evezünk,majd a következő pillanatban léket kap a ladikunk.Pánik uralkodik el a"betegen" de csak rövid időre mert helikopteren jön a segítség.Egy hosszú kötélen ereszkedik a mentő kéz.Amint látóhatárba ér alábbhagy a beteg kedve,mert egy doboz csónak lakkot kapott...ami ugye eleve nem gyógyír a problémánkra..na de azhogy még ráadásul be is van száradva..arcátlanság,sőt inkább felháborító.

Előzmény: greenpink (14046)
babboo Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14047

:-))) Én se vagyok orvos.:-))) A reflux megszűnik a szénhidrát, glutén, tejtermék, hüvelyesek, krumpli kihagyásával. Ez biztos. Nem tudom, hogy így együtt próbálta-e a barátnőd. Esetleg megér egy próbát. Mindenki azt mondja, hogy már mindennel próbálkozott, aztán kiderül, hogy mégse teljesen. A saját anyukám is néha csúsztat egy kicsit, de nem vallja be.:-)) Pedig egyből följebb megy a cukra, ha nem úgy eszik, mint kéne. Aztán érdekes módon másnapra minden ok. Apukám meg mosolyog a bajsza alatt, amiből tudom, mi a helyzet. Ez kicsit olyan dolog, mikor valaki kövér és azt mondja, hogy nem eszik szinte semmit, mégis hízik. Nyáron én se tartottam be ezt az étrendet, mert mindig akadt valami kis buli, összejövetel, esküvő, nyaralás, sörözgetés. Meg is lett az eredménye. Nincsenek csodák.

Előzmény: greenpink (14046)
greenpink Creative Commons License 2013.01.29 0 0 14046

Babbo, miért haragudnék. Bocs, ha az én hsz-em nem volt elég tudományos. :)

A lényeg, h egészségesebben próbálok táplálkozni a jövőben, kevesebb (sokkal) lisztféle, cukor....stb..., több zöldség, gyümölcs....Ezek variációira rengeteg lehetőség adódik, ezerféle diéta formájában.(Én úgy olvastam, h a lúgosítás alatt, általában a kaják ph-értékét értik.)

Az utolsó bekezdésedben a refluxról írsz, de erről elég sokat tudok, mivel egy kedves barátnőm érintett benne. Nem akarlak elkeseríteni, de ez nála még a legszigorúbb diéták után is jelentkezik, nyílván ez is egy nagyon összetett dolog és nemcsak a helyes vagy helytelen táplálkozás a kiváltója.

A természetgyógyászokról nem nyilatkozom, mert személyes kapcsolatom nem volt még velük, se vajákosra, se jósra, se bónusz orvosokra, se extrákra nincs lovém. Amiről hosszabb hsz-t tudnék írni, az az ingyenes orvosi ellátás és az arról szerzett tapasztalataim, de arról meg nincs kedvem.

Előzmény: babboo (14045)
babboo Creative Commons License 2013.01.28 0 0 14045

Ne haragudj, de én mindenbe beledumálok. Sajnos ilyen vagyok.:-) Csak a lúgosítással kapcsolatban halkan megjegyzem, hogy a sav lúg egyensúly teljesen ki van találva a szervezetben. Abba nem lehet csak úgy belenyúlkálni lúgosítás céljából. Három ilyen "beállító" is működik odabent, nincs szükség külön lúgosításra. Van egy betegség, azt hiszem az a neve, hogy acidozis, de ez nem biztos. Az a túlsavasodás, de az egy nagyon komoly és szerencsére nagyon ritka betegség. Ezen kívül nem vagy képes elsavasodni. Sajnos a félművelt természetgyógyászok, a lúgosító hülyeségeket árusítók találták ki ezt a marhaságot. Olyan van, hogy valakinek ég a gyomra a gyomorsavtól, de az nem az elsavasodás miatt van, hanem a helytelen táplálkozástól. Egészséges, lisztmentes étrendtől ez a probléma azonnal, már az első nap megoldódik. Nekem is és több így táplálkozónak is ez a tapasztalata. Azt mondják, hogy valakinek sok a sava. Pedig nem sok, csak a rossz kajáktól kinyílik a nyelőcső alsó szakasza a nyomás hatására, amitől visszajön egy kis sav a nyelőcsőbe. Helyes táplálkozáskor ez nincs így.

Előzmény: greenpink (14044)
greenpink Creative Commons License 2013.01.28 0 0 14044

Tényleg Nemez, ahogy olvasom hasonló lábon ill. patán járunk. Különösebb bajomról nem tudok, mint a patakór. (Maradnék is ebben a tudat állapotban. :D )

De az biztos, hogy most egy darabig hanyagolom a bőrgyógyikat. Ha összegezni szeretném, akkor azt állapíthatom meg, hogy tüneteket kezelnek és úgy tűnik végtelenszámú "varázskenőccsel" rendelkeznek, amit tetszés szerint különböző ütemben kenegethetsz magadra. Volt olyan, aki gyógyszert ajánlott, de jobban belegondolva (nekem csak a ballábam érintett), odajutottam, hogy egy lábbal még könnyebben elleszek, mint máj nélkül.

Ez persze nem azt jelenti, h nem foglalkozom vele. Mert akárhogyis, de van, most csak a lábamon, de időközönként a fülem belső porcocskáin is feltűnik, jön olyan viszketéssel, hogy legszivesebben letépném a fülem. Ezeket még valahogy eddig sikerült visszaverni, jött, elmúlt. Jelnek tekintem. Lehet, hogy egyszer majd több lesz? Mit tehetek én? Próbálok magamhoz kicsit másképp állni és a fórumnak azért örülök, mert reménykedem abban, hogy mások tapasztalataiból merítve, sikerül a magam kiscsatáit is lejátszani.

Most megpróbálom átalakítani az evési szokásaim. Ahogy olvasom a hozzászólásokat, nekem az jött le, hogy majd mindegyik javasolt diéta valamiképp a lúgosítással függ össze nagy általában. Azért erről lehet annyi egyéb mást is olvasni, hogy legyen kedve rászánni magát, még akkor is, ha pont a kialakult "pataállapoton" nem segít.

De, ha igaz az a szólás, hogy azzá leszel, amit eszel, vmi nagyon rossz dolgokat vihettem be magamba mostánaban vagy x idő alatt... (?)

Szóval, amit most kiagyaltam:kevesebb aggodalom, tisztítás, diéta (hosszabb távra) , bónusz mozgás, puhítás, "babaillat".

Mindenkinek kívánok szebb bőrt!

Előzmény: nemez73 (13994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!