Keresés

Részletes keresés

judit1975 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77382
Köszi!
Közben folyamatosan bújom a netet, én is úgy veszem ki, hogy ez elég gázos. :-(((( Ez oka lehet annak, hogy nem tapad meg az embrió? Ha igen, akkor legalább megtaláltam a bibit, ha már kedves kezelőorvosaim tesznek rá, hogy megtalálják az okot! :-(
Előzmény: Dongo.75 (77381)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77381

Szia Judit,

Szerintem a terhelésesek magasak, de majd jön Kinga, ő a 'szakember' IR téren!

Dongó

Előzmény: judit1975 (77378)
ma.zsola Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77380

Szia Midway!

Hát minden elismerésem a tiéd! Én max a beülti után 10 napig szoktam bírni és aztán tuti, hogy teszteltem. Amúgy nekem az Estrofemtől nem feszült a mellem, sőt legutóbb szó szerint összementek. Igaz, nem is voltam terhes. Úgyhogy hajrá!!!!!!!!!!!!!Én nagyon szorítok neked!

Előzmény: Törölt nick (77379)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77379
sziasztok,

mazsola abs() egyetertek veled! Anyukam pont tegnap hallgatott egy riportot egy orvossal a kossuth radion aki a lombikrol es foleg az azt erinto immunologiai problemakrol beszelt, o kiemelte hogy nagyon sok intezet nem veszi olyan komolyan ezt a dolgot mint kellene, mert peldaul a vetelesek elhalt terhessegek amelyek ugye a lombikosoknal nagyobb szamban vannak jelen, egy egy ilyen immunologiai vizsgalattal jobban kivedhetok lennenek, es csak belehajszoljak a gyerekre vagyokat az n-edik majd n+1-edik stb stb lombikba akkor is ha sorozatban elvetel.

nah ezzel csak azt akartam mondani hogy : lanyok megeloztetek a dokikat:-), remelem egyre tobb orvos fogja ezt igy gondolni es alaposabb kivizsgalasok lesznek, es nem a paciensnek kell kiharcolni a dolgokat!

mas:en meg mindig a 3 hetes pihenot toltom, ugy dontottem tesztet semmikepp nem csinalok, majd az UH-n kiderul hogy mi a helyzet beultetes utani 21. napon.
amugy nem erzek semmi kulonoset, mellem feszul de az estrofennek ez az egyik mellekhatasa ugyhogy ... neha szur a hasam itt meg ott, de ennyi. max a hangulatingadozasok egyik percben szedito magassagok aztan meg melysegek...
viccesek ezek a hormonok..:-)

mindenkinek szep delutant
Előzmény: ma.zsola (77377)
judit1975 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77378
Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem inzulinértékekben?
Az 5 pontos terheléses cukor jó lett, az inzulinnál nem tudom mi a jó érték.
Ez van a leleten:
inzulin meghatározása: 7.46 mikrU/ml (29 alatt jó)
Inzulin 30 perces: 51.00 mIU/L
60 perces: 95.50 mIU/L
120 perces: 55.50 mIU/L

Mennyinek kell lenni ezeknél? Itt is 29 alatt? Vagy most akkor IR-m van????
Köszi a segítséget!
ma.zsola Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77377

Szia Cettia!

Miután tavaly fél év alatt megcsináltam három lombikot és ebből egy biokémiai egy pedig egy hetedik héten elhalt terhességgel végződött megfogadtam, hogy többé nem hagyom magam belekergetni egy újabb esélytelen lombikba. Mindig minden a legjobban alakult, így iszonyú volt a kudarcokat feldolgozni. Így saját szakállamra kezdtem el a vizsgálatokat. Én nagykanizsai vagyok, és én Zalaegerszegen voltam genetikán ill. immunológián. Ide a körzeti orvos adhat beutalót. De szerintem minden megyei kórházban van erre lehetőség. Nekem nagy szerencsém volt, mert nagyon lelkiismertes doktornőhöz kerültem. Ha valakit érdekel az elérhetősége szívesen megadom. Az én orvosom amikor megmondtam neki, hogy voltam, azt mondta, hogy teljesen mindegy milyen eredmény jön vissza, mert a lombikot nem befolyásolja. Pedig ez nem igaz. Van egy barátnőm, akivel együtt kezdtük anno, és ő is jött velem erre a vizsgálatra. Ő is mindig úgy volt, hogy elindult de nem tudta megtartani. Kiderült az immunon, hogy valami véralvadási gondjai vannak. Kapott rá gyógyszert, és a következő lombik sikerült is neki, most 17 hetes terhes, ráadásul azóta mióta ezt a gyógyszert szedi nem dagad és zsibbad a lába. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem szabad mindenbe beletörődni.

 

Endzsi!

Nekem is azt mondták itt Nagykanizsán, hogy mivel nagyon vékony vagyok nem indokolt az IR, így nem is csinálták meg. Viszont hála a lányoknak én bejelentkeztem Pestre az Istenhegyi klinikára, és ott megcsinálták és még aznap meg is lett az eredményem. Igaz 15.000 ft-om bánta, de mi ez a pénz a lombikhoz képest. Úgyhogy szerintem ne add fel, és vedd kezedbe a dolgokat.

Előzmény: cettia (77373)
kollina Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77376

Ezek szerint sikerült visszaolvasni. Nekem pozitív élményem van. Engem nem zavart, hogy szűkszavú. Ennek ellenére mindent elmondott, lehetett kérdezni. A sok duma helyett az eredménynek sokkal jobban örülök.

 

Nekem még az előtt csinálták meg a HSG-t, mielőtt a SOTE-ra kerültem volna. A nőgyógyászom a MÁV kórházban csinálta, ha jól emlékszem 1 évvel volt korábban, mint ahogy Urbancsekhez kerültem. Örültem is, hogy nem kell még egyszer megcsináltatni.

Előzmény: Dongo.75 (77359)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77375
Sziasztok Lányok!
Kicsit sűrű volt a program az elmúlt 2 hétben,ne haragudjatok,hogy nem írtam! :(
Természetesen az olvasásra mindig szakítottam időt.
Eleinte nem értettem meg azokat a lányokat,akik besokalltak.Most úgy érzem én is ebben a cipőben járok.Ti sorban írjátok,hogy milyen vizsgálatokon vesztek részt,én meg megrekedtem a háziorvosomnál.Ha a fejem tetejére állok,akkor sem ad beutalót sehová.Az endokrinológus a MAGÁNRENDELÉSÉN közölte(ránézésre),hogy szerinte nem lehet IR-em.Ez ugye szép.Szerintem elmehetne látnoknak,hogy minden lelet nélkül ezt így meg tudta állapítani.Szóval egyelőre fogalmam sincs,hogy mikor vágunk bele a következőbe.Vagy egyáltalán lesz-e következő?!
Bocsi,hogy ilyen pesszimista vagyok!
Természetesen millió drukk a pozitív és bátor kismamijelölteknek!
cettia Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77374
Helló Lányok!

Egyszál egyedül leszek akcióban?
Hétfőn fagyis beültetés. Annyira izgulok értük, hogy szépen ébredjenek.
Aztán remélem zárkózom Pat-hez.

Endzsi!

Veled mizujs, már olyan rég nem írtál?
cettia Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77373
Szia Ma.zsola!

Szeretném tőled megkérdezni, hogy a genetikai vizsgálat hogy megy, mit néznek, mit tud kiszűrni?
Írod, hogy vizsgálták a "sperma ellenes antitestet" is, ezt hol lehet kérni?

Azért én nagyon furcsállom, hogy ennyire kevés hangsúlyt fektetnek a dokik az előzetes vizsgálatokra!

Szép kálváriát jártál már meg te is, most magadtól mentél ezekre a vizsgálatokra?
Előzmény: ma.zsola (77369)
cunimazsi Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77372
Brenduska!
Voltam kedden endokrinológusnál, és végülis nem olyan vészes a helyzet amilyennek hittem. Azt mondta, hogy az összes leletemet figyelembe véve nem is kéne gyógyszert szednem, elég lenne a diéta is, de mivel mi ápr. májusban szeretnénk lombikozni, ezért nekem is felírta a merckformint. Egyenlőre napi 1x500 mg-ot szedek, de fokozatosan kell három hét alatt felmennem 3x500-ra, ez a végcél. 3 hónap múlva kontroll, de azt mondta hogy nyugodtan elkezdhetjük áprilisban a stimulálást a kontroll elött. A diétám nekem is a szokásos, amit rill írt, nekem nagyon furcsa még, mert eddig reggelire és tízóraira gyümölcsöt ettem, amit most át kellett tennem uzsira. A krumpliról, rízsről én már rég leszoktam, azzal nem lesz problémám. Neked nem kell méregetni? Sajnos tornázni még nem tudok a méhtükrözés miatt, de mostmár ezt a két hetet kibírom.

rill
Mondott valamit az orvos hogy mi az oka ennek a növekedésnek? Te hova mész vérvételre?

Pat 74
Gratulálok a szép eredményhez, és remélem valamelyik vagy mindkét embriócska megkapaszkodik. Pihenj sokat és egyél sok fehérjét!!!

A BMC-s várakozáshoz szeretnék annyit hozzászólni, hogy annyiban mindenképpen alkalmazkodók, hogy nem feltétlenül kell megvárni az eredményeket, hanem vérvétel, esetleg UH után el lehet menni, és du. visszatelefonálni. Így elvileg legrosszabb esetben 2 óra alatt lehet végezni.
Előzmény: brenduska (77314)
Cabernet xtr Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77371

Szia Helga!

Nem mondom, hogy örülök, h Te is hasonló cipőben jársz, mert magamnak sem kívántam volna..., de ha már így alakult, nagyon örülnék, ha megosztanád velem a tapasztalataidat. Igazán a gyógyszerek miatt esem mindig gondolkodóba, életemet minimális gyógyszerekkel próbálom élni, de hát egy baba az baba, akiért az ember a lehető legtöbbet meg akar tenni.

Várom híreidet és ha nem titok elmondanád, h Te melyik intézetet választottad?

Mit mondott az orvos, jelent valamit az, hogy gyakorlatilag a beágyazódással eddig nem volt gond (ha így volt)?

 

 

Sokan írjátok, h speciális étrendetek van. Ez azért van, mert az orvosok és a leletek szerint nem volt elég egészséges az eddigi életmódotok vagy ahhoz, hogy a baba összejöjjön szükség van valami speciális belsőre, ami a lehető legjobb a terhességhez?

 

 

 

Üdv: Tünde

Előzmény: helga78 (77368)
ma.zsola Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77370

Bocsi, azt hiszem az endot összekevertem az edokrinológussal.

ma.zsola Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77369

Szia Brenduska!

Mi az az infektológia? Ott mit néznek? Te is endós vagy? Mert ugyebár én is.

Én már megcsináltattam a genetikát ill. az immunológiát. Nekem ezek szerencsére jók lettek, sőt még a spermaellenes antitest is negatív lett. Arra azért készülj fel, hogy az immun eredmény elég sokára jön meg, mert a spermaellenes antit. vizsgálatot ha jól tudom csak Debrecenben csinálják és akkor ha több páciens vére összejön. Én novemberben voltam és januárban volt eredmény. Persze lehet, hogy nálad nem így lesz.

Tök érdekes, hogy minden doki mást mond. Én Tapolcára járok, és az ottani orvosom azt mondta, hogy tök mindegy milyen eredény jön vissza, a lombikot nem befolyásolja. Persze az IR sem nagyon mozgatta, még meg sem mondtam neki, hogy voltunk magán uton. Most elhatároztam, hogy amíg minden nem rendeződik ill. nem járok mindennek utána addig nem vágok bele. 28 évesen túl vagyok 7 beültetésen, ami nagyon megviselt. Egyébként nekem az Istenhegyi klinikán azt mondták, hogyha kiderül, hogy IR-es vagyok, akkor keressem fel a Krizsa dokit a Káliban, mert ő az egyik olyan orvos, aki nagyon komolyan veszi az IR-t. Én vakon megbíztam a kezelőorvosomban, de úgy gondolom, hogy annak okának kell lennie, soha nem lettem igazi terhes, pedig mindig 4 db nyolc sejtest kaptam vissza.

Bocsi, kicsit hosszú lettem.

 

Előzmény: brenduska (77365)
helga78 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 77368

Szia Cabernet xtr!

Hasonló cipőben járunk, sajnos nekem sincs már egy petevezetékem sem, viszont van egy 5 éves kislányom, akivel én is nagyon könnyen estem teherbe, és azután még kétszer sikerült, de sajnos méhenkívüli lett mind a két alkalommal, úgyhogy én is nagyon remélem, hogy a lehető legkissebb adag hormon elég lesz a lombikhoz. Mi még csak most kezdjük, jövő héten megyek az első vérvételre, de ha már tudok valamit, szivesen leírom neked. Egyébként nekem azt mondta az orvosom hogy a petevezeték kivétele után, 2-3 hónap múlva mehetek lombikra. Szia Helga

Előzmény: Cabernet xtr (77345)
szerike Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77367
jó lett a cukrom,ennek naon örülök:)

Pat nagyon szoritok értetek!!!!
Előzmény: mégleány (77328)
brenduska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77366
Szia rill!
Szerintem biztos segít ha helyre állnak az értékek.Legalább is bízom benne.Nekem nem kell méregetni,de 3 óránként kell enni nekem is.De nem mindig sikerül.Mivel van úgy hogy később kelek,mármint hétvégén .Akkor csuszik és egy kaja kimarad.Én sem eszem fehér kenyeret,rozs és barna ,vagy korpásat eszem.a teljes kiőrlésűt nem szeretem.Meg tele van tartósítóval.Reggeli sajt,túró,natúr joghurt,csirke sonka váltakozva.Tízórai ugyanaz mint neked ,ebédre eszem rendesen .Krumplit is eszem,Nem mondták hogy nem ehetek.Délután már csak salátát és gyümölcsöt eszem.Hát elkeseredtem mert nem sokat mentek vissza az értékeid,ennyi idő alatt.Akkor az enyém se biztos.Nem tudom mennyi idő kell hogy vissza álljon.
üdv:Brenduska
Előzmény: rill (77353)
brenduska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77365
Szia Mazsola!
Hát nálam is minden tökéletes volt mindig,csak még sem sikerült.Én is úgy vagyok hogy legalább kiderült valami.Hétfőn megyek infektológiára,szerintem te is kérj ilyen vizsgálatot is.A körzeti tud adni beutalót.Én is olvastam róla hogy ha valakinek ir-je van akkor azért nem tapad meg.Csak a kaáliba a dokim most azt mondta hogy jók voltak a hormonjaim mindig,nem hiszi hogy a magas inzulin véget nem tapad meg.12-én megyek
hormon meghatározásra ,mert endónak kell március 18-án ha megyek.Hát hogy mikor lehet menni lombikra,azt nem tudom.Csak azt hogy addig én biztos nem megyek ,még
az inzulin szintem jó nem lesz.Mert remélem szépen vissza fog menni.Még el akarok menni immunológiai vizsgálatra is,genetikán voltunk várjuk az eredményt.
Szerintem biztos nagyobb esély ha vissza áll,de ez csak az én személyes véleményem.Nem mondtak semmit,mivel nem is kérdeztem.De most listát írok hogy miket kérdezzek.
Üdv:Brenduska
Előzmény: ma.zsola (77344)
Móka70 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77364

Szia Pat!!! Sok szeretettel köszöntelek 2 szép embrióval a pocakodban, jó növögetést kívánok nekik, neked meg nyugodt, pihenős, boldog napokat!!!!

 

Rill, sajnálom, hogy ilyen hírt kaptál IR miatt, elfogadod a tanácsát a dokinőnek, hogy halaszd egy picit a lombikot??? Meddig kellene??? Remélem jól haladsz a tanulással, és majd várunk téged is a találkozóra márciusban!!!

 

Endzsi, mi van veled??? Hova tűntél??? Minden rendben????? Várunk!!!

Előzmény: Pat74 (77361)
bobka2006 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77363
Akkor jól van :)) Drukkolunk neked :)
Előzmény: Pat74 (77361)
bobka2006 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77362

ok, ha újra inszemezni akarz, akkor indokolt a hsg :)

 

Előzmény: Dongo.75 (77358)
Pat74 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77361

Bobka! Dehogy, nem bántott meg senki! Nagyon kedvesek vagytok ott is, de itt éreztem igazán, hogy ezt a topikot MI csináltuk. És valahogy itt nagyon otthon vagyok.:) Mikor elkezdtem idejárogatni, akkor alig volt hozzászólás. Most meg nem győzöm visszaolvasni, ha 1 nap nem voltam. Ez olyan jó!

 

 

Előzmény: bobka2006 (77352)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77360

baromira és rengeteg

bocs a helyesírásért!

Előzmény: Dongo.75 (77359)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77359
Kollina, megvan, akkor ezek szerint pozitív! Neked mennyire régi HSG-t fogadott el? Hogy őszinte legyek, ez az,ami barimira elriaszt, rengetek mindenen vagyok túl a 6-7 év alatt és már nem szívesen kínoztatom magam....
Előzmény: Dongo.75 (77358)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77358

Kollina, fogalmam sincs hogyan kell rákeresni a régebbi hozzásólásokra... amatőr vagyok hihi! :) Kis támpont?

Bobka, azt fontolgatom, hogy újra inszemezni fogunk, nem vagyok képes több lombikra. Meg tudod közben elkezdtem a metet is, hátha....

Előzmény: kollina (77356)
bobka2006 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77357
ha eleve lombikoztok, akkor szükségtelen a hsg.... ez inszemnél vagy spontánnál lényeges, hogy a petevezetők átjárhatóak legyenek
Előzmény: Dongo.75 (77355)
kollina Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77356
Én hozzá jártam. Ha rákeresel a hozzászólásaimra, megtalálod a tapasztalataimat.
Előzmény: Dongo.75 (77355)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77355

Sziasztok!

Jár vki a SOTE-ra, esetleg Urbancsek dokihoz? Érdekelnének tapasztalatok, vélemények.

És volt-e már vki úgy, hogy x évvel ezelőtt volt HSG-n, a közelmúltban laparon és hiszterón, minden negatív, sehol semmi gond és mégis újra HSG-t kérnek?

Igazából intézetváltást fontolgatok, 3 sikertelen lombik után, de nem tudom miért kellene újra műtőasztalra feküdnöm.

Köszi, Dongó

rill Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77354

Pat, nagyon örülök! :)))

pihenj sokat, olvass, nézz filmeket és a párod ugráljon körül! :)

Előzmény: Pat74 (77351)
rill Creative Commons License 2008.02.14 0 0 77353

brenduska, a diétám a szokásos: 7.00 30 g, 10.00 20g, 13.00 50g, 16.00 20g, 19.00 40g szénhidrát, a dietetikus utasításai szerint. persze a méregetés még nem az igazi. nem eszem fehérkenyeret, uzsonnára mindig gyümölcsöt v. light gy.levet, krumplit csak nagyon ritkán, durumtészta, light joghurtok, édesítő, zöldségek stb.

 

a mozgás még nem az igazi, nagy tanulásban vagyok, úgyhogy kb. heti 5ször szobabiciklizem 30 percet. remélem ha végzek, komolyabban oda tudok majd figyelni! te hogy haladsz, neked milyen diétát javasoltak?

 

120 perc volt a 2 vérvétel között, egyébként október 18. és február 11. a kettő időpontja.

 

olyan jó lenne tudni, hogy segíteni fog, ha kezeljük ezt az IR-t! mármint tudom, hogy segít, hiszen nem szeretnék cukorbeteg lenni, csak jó lenne, ha az anyaságot is elhozná...

Előzmény: brenduska (77343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!