Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93565

Rántott marhapofát már ettem (persze előfőzött volt), nagyon finom.

(a kis félhold rántott bisalma gerezd)

 

Előzmény: ke_fe (93564)
ke_fe Creative Commons License 2015.03.07 0 0 93564

Vese roston sütve.  Nagyon fínom. csak bors volr a fűszere.
Egerben, a Szanthoferben ettem.

Előzmény: tuuuutuuuu (93560)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.07 0 0 93563

Üdv!

Kösz, mivel sose találkoztam vele, gyanús volt, de hátha...:}}

Amúgy rántott emmentáli ( alias Pannónia ) lesz...

Kákabélűek vagyunk...:}}

 

Máj a jövő héten, a főesküt letették a hentesek...:}}

 

tu4

Előzmény: H_G (93562)
H_G Creative Commons License 2015.03.07 0 0 93562

Szerintem nem, egyes dolgok rántva megkeményednének és valszeg ilyen a vese is.

 

Előzmény: tuuuutuuuu (93560)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.03.07 0 0 93561

nem tudom elképzelni, hogy jó lehet, szerintem túl kemény... csinálj inkább rántott sajtot...

Előzmény: tuuuutuuuu (93560)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.07 0 0 93560

Üdv!

 

Délelőtt májat akartam venni a piacon, de nem volt.

Vese igen, de velő persze nem.

Én valami rántottat szerettem volna...

Rántott vese létezik?

 

Egyelőre teoretikus a kérdés, bugásztam a guglit, de semmi értelmeset nem találtam ( vagy béna vagyok...:}})

Még sose hallottam róla, azért kérdem, hátha valaki más...:}}

Előre is kösz !

 

tu4

tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93559

Egyszer én is "túlérlelt"-nek véltem, ráadásul baromira tokos volt, én is leakadtam...:}}

De az a 2 mindent vitt...

És szerintem a gyöngyös a csoda tuutuu-féle kőleves alap-alkatrésze...:}}}

Erre mondtam: alapanyag, a Metód meg ezer éves rutin....:}}}

 

Amúgy se mászkálok arrafelé...

 

tu4

Előzmény: nagypapi51 (93558)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93558

A gyöngytyúkos beetee szerint elqur..lt, egyszer büdöset kapott, azóta kerüli, pedig a szomszédban van.

Előzmény: tuuuutuuuu (93557)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93557

Igen, a tankönyv meg a Venesz is azt írja, hogy a deszkáról úgy kell szaggatni, mint a gyalog galuskát ( alias nokedli ). Ha a fejemre akarsz ütni, nockerl...:}}

 

A fledermaus meg onnan jött, hogy van Fehérváron a 67-es étterem, a lovasszoborral szemben, na ott árulnak '12-ben állítólag országos bajnok rántott szeletet.

Bőregérből.

Én eddig 3x ettem ott, háát, lehet, hogy van jobb lóalkatrész, de az disznó hátsócombból való...:}}

 

Nem vitatom, egyrészt az alapanyag, másrészt a Metód ( Cirill nem...:}}) függvénye az eredmény.

Anyósom az átkosban abból a szemétből olyan rántott húst, meg levest tudott, amit mi sose fogunk.

 

Pedig leves-ügyben szoktam a számat tépni...:}}

Már kipróbáltam mindent: zubogjon ( a Mama 10-kor fölrakta a levest -habot leszedni?, micsoda?)

délben ott volt a tükör leves.

Én néha 6-8 órát főztem/ rotyogtattam, mint állat, akkor se olyan...

 

Azért amilyen 2 gyöngytyúkot Beetee hozott, az utolérhetetlen volt...:}}}

 

szóval a reményhalat fogják ki utoljára...

 

tu4

 

Előzmény: nagypapi51 (93556)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93556

Igen, vajas galuska is mehet, de ez inkább grízgaluska méretű, nem apró, mint a klasszikus Nockerl.

Előzmény: tuuuutuuuu (93553)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93555

Tudtam, hogy félreérthető lez ez a lepkehátszín, írhattam volna nyitott szeletelésűt is, de ilyennel a hent mészárost nem macerálom, megcsinálom odahaza magam.

Fledermaust  (chauve-souris) láttam már marhacombból kibontani, a megboldogult Corában a főhentes tartott bemutatót a Bűvös szakács kommentelőinek, félelmetesen csinálta.

Előzmény: tuuuutuuuu (93551)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93554

...melyik a rostelyos az amerikai marhan? Rib eye?...

Pontosan.

Előzmény: ZsuR (93547)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93553

Csáky.

Amit beraktam, ott rosszul tudták.

A vajas galuskát megkeresem. De az sem szokás felénk, de nem rátenni kell, hanem bele.

Mindjárt megkeresem...:}}

 

tu4

P.s.: mindenki levesbetétnek írja, de a vaj bele kell...

Előzmény: ZsuR (93552)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93552

Milyen a vajas galuska?  Normalis galuska es olvasztott vaj rajta - vagy... levesbe szoktam olyan galuskat fozni, amiben a liszt es tojas melle olvasztott vajat is teszek... ilyent?

 

...mas... Csaky vagy csaki?

Előzmény: tuuuutuuuu (93550)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93551

Te NP !

Ezzel a pillangó hátszínnel úgy járnál, mint én a fledermaussal...:}}}

Azért a piacon végül kupaktanács lett a hentesek közt, és kitalálták: a slussz az...:}}

 

Basszus, amilyen hüle vagyok , nem vettem egy vékony ( félvastag ) szeeletkét...

 

tu4

Előzmény: nagypapi51 (93545)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93550

Mondjuk vajas galuskát írnak a receptek...

Nahát...:}}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93546)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93549

Üdv!

Az a baj, hogy enni ettem, de olyan macerásnak tűnik, hogy nem ugrottam neki..

http://www.tuja.hu/receptek/csaki-rostelyos.html

 

Ez hasonlít a legjobban az "Ételkészítési ismeretek" c. középiskolai tankönyv receptjéhez, bár az nyűgösebb dolog, de talán így is jó lehet.

Mondom, macerás, de ha akarod, idekopácsolom az általam talált papír-receptet.

De mint mondtam , én sosem készítettem...

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93544)
Boszorka Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93548

Vendéglőben ettem régen. Sajnos manapság már sehol nincs az étlapon. Nekem házilag készíteni túl komplikáltnak tünt, így meg se próbáltam, pedig nagyon finom tud lenni.

Előzmény: ZsuR (93544)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93547

A szokasos kerdes... melyik a rostelyos az amerikai marhan? Rib eye?

Előzmény: nagypapi51 (93545)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93546

Koszonom!  Az unokanoveremmel beszeltem reggel, o emlitette, szinten nokedlivel, de nem tudta, hogyan kell kesziteni.

Előzmény: nagypapi51 (93545)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93545

Ez használható.

Persze pillangó hátszínből még finomabb, és csakis nokedkivel tálalva!

Előzmény: ZsuR (93544)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.06 0 0 93544

Kedvesek! Ismeri valaki a Csaky rostelyost?  Esetleg egy receptetek is van rola?

ZsuR Creative Commons License 2015.03.01 0 0 93543

Regota kiserletezek amerikai pite tesztaval... talan most sikerult igazan izletes almapitet csinalnom - a tesztaja is finom, nem csak a toltelek.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 93542

Jaja, olvastam a sztorit a másikon.

 

Előzmény: homerx (93541)
homerx Creative Commons License 2015.03.01 0 0 93541

eloszor ezt szantam csontnak a bogracs aljaba, de aztan oda okoruszaly kerult. igy maradt rajtam. :)

Előzmény: nagypapi51 (93540)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 93540

Ahogy a székely gyerek mondta volt: bólogattam idösapám... :)

Ha eleve tudtad volna, hogy sütni akarod, a hentes 'gatterral' hosszában elvágta volna.

aztán só, bors, sütőn de így is menni fog.

Lényeg, hogy a két végét mártsd meg sóban, akkor (elvileg) nem folyik ki a velő.

 

Előzmény: homerx (93539)
homerx Creative Commons License 2015.02.28 0 0 93539

hatha itt tudtok segiteni. megmaradt 1kg veloscsontom. hogy tudom maskepp elkesziteni, mint levesben? valahogy onmagaban kellene. valakinek otlete? eszembe jutott, hogy sozni, fuszerezni, aztan sutoben megsutni. jarhato ez?

ZsuR Creative Commons License 2015.02.27 0 0 93538

Ugy nez ki szereti a foztomet, akarmit is sutok-fozok, izlik neki.  Orommel jon a vasarnapi vacsorara?  5-korul szoktunk vacsorazni (ebednek keso, vacsoranak korai, de keson es sokat reggeliznek, ez a vasarnapi luxusuk - az ebed:valamit gyorsan, mert allandoan rohannak valamiert...) szoval orulok, hogy segithetek nekik, es legalabb a vacsorarol nem kell gondoskodniuk.

 

Ha van valami finom a hetvegen, suti, kenyer, etel, azt is szoktam atvinni hozzajuk... ma is tevezek kenyert - egyet nekik, egyet nekunk.

 

Most szombaton vacsorazunk egyutt - porgramjuk van vasarnap - es corned beef lesz a vacsora, krumplival, kaposztaval. Amerikai almas pitet csinalok, caramel szosszal.

Előzmény: islamorada (93536)
ZsuR Creative Commons License 2015.02.27 0 0 93537

Parszor vasaroltam NY-ban magyar hentesnel - a fiam lakott ott - de nem voltam suru latogatoja.  A Somersetbeliben szoktam, mig be nem zartak... most a gyerekem talalt egy masik magyart, ami hozzajuk kozel van - tolem tavol... igy aztan o vasarol nekem.

Előzmény: islamorada (93535)
islamorada Creative Commons License 2015.02.27 0 0 93536

Gusztak! Menyed szereti a magyaros kajakat? Hogy van a kisbaba? Mire jon a nyuszika mar legalabb tanulmanyozhatja hogy az micsoda! Szinek, formak!

Jovore mar tudja is majd!

Előzmény: ZsuR (93534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!