Keresés

Részletes keresés

Omega2007 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 518

Már eltelt másfél hét és majdnem megszoktam a helyzetet, de a héten pontot teszek rá én is. Nekem egy fém csavarom és két L alakú kapcsom van.

Neked mit derítettek ki?

 

 

Előzmény: bobicsnekriszti (515)
nicky77 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 517

Sziasztok!

 

Hűha kezdek aggódni  amit írtatok , igaz nekem 3 hete csinálták ( keresztszalagpótlás) ! Holnap kezdem a gyógytornát!

Sajnos a nyújtásom nem jó kb. egy öklömnyi hely van a paló és a térdem között :-( . Szóval lesz mit csinálnom!

 

jobbulást!

 

 

heremooka Creative Commons License 2011.06.05 0 0 516

Hű, az gáz :(

 

Műanyag csavarral is előfordul ilyesmi? (állítólag azt benövi a csont). Nekem alul műanyag van, felül fém.

Előzmény: bobicsnekriszti (515)
bobicsnekriszti Creative Commons License 2011.06.04 0 0 515

Szia!

 

SZerintem elképzelhető!Nekem 2009 decemberében volt egy keresztszalag pótlásom.2 csavarom van.A fő csvart nem rég tekerte vissza az orvos mert ökölnyi ciszta kitolta.A másik csavar nekem is most kezdett szúrkálni,hétfőn megyek ultrahangra és akkor megtudom mi van!Akkor esetleg tudok segíteni!

 

Előzmény: Omega2007 (514)
Omega2007 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 514

 

Sziasztok!

 

Lehetséges-e a csavarok, kapcsok mozgása szerintetek évek múltán?

 

Konkrétan: tavaly januárban ( 1 év 4 hónapja ) műtöttek, azóta minden a nagykönyv szerint zajlott, sermmi problémám, edzek stb.

Kétnapja viszont iszonyú szúró érzést érzek egy bizonyos mozdulatnál a térdem külső oldalán. ( Pl. kitörés v. guggolás ) Szó szerint, mintha bökné az izmot és az ideget!

 

Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

nicky77 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 513

Köszi :-D most csinálom amit a gyógytornász mutatott . Majd még jelentkezem!

 

Előzmény: heremooka (512)
heremooka Creative Commons License 2011.05.21 0 0 512

Vigyázz magadra !

Előzmény: nicky77 (511)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 511

Sziasztok!

Túl vagyok a keresztszalagpótláson , most 3 hét "szobafogság" . Minden jól ment, remélem most már műkődni fog a térdem!!

 

nicky77 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 510

Oké feltétlenül jelzem mi van! Szorítsatok holnap megyek kés alá!!!

 

Előzmény: heremooka (509)
heremooka Creative Commons License 2011.05.14 0 0 509

Ez csak olyan képletes dolog. Sarkamra ülni még persze nem tudok. De már csak pár centi hiányzik a másik lábamhoz képest egy csomó "mutatványnál". Nemsokára olyan lesz a lábam, mint a műtét előtt. Onnan pedig már kész nyereség lesz az egész :-D

 

A kézilabda. Mindenki azt hiszi, hogy az nem kemény sport. Pedig több benne a sérülés, mint egy küzdősportban.

 

Én már vén öregember vagyok, 1984 környékén kezdtem kajakozni -gyerekként- és kb. 1 évig csináltam versenyszerűen. Jó volt.

 

Sok szerencsét a műtéthez. Írj, hogy sikerült!

 

 

Előzmény: nicky77 (508)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 508

Szia!

 

Tényleg jól haladsz térdileg :-D GRATULA! Sajnos én most sem tudok a sarkamra ülni ... szóval ez most sem fog menni.

 

Ja én nem kajakoztam az én sportom a kézilabda :-DDDDD .. egy meccsen sérültem le de már rég. Futni én sem szerettem az alapozásnál (inkább csak a rövid távot) de most minden pénzt megadnék ha már futhatnék (kocoghatnék) de ez is képlékeny.

 

Nekem a gyorsúszás a kedvencem ( jól megy, régen azt hitték h versenyszerűen úsztam) a mell és a hátúszást nem szeretem,pillangózni tudok de nem szoktam ( még felfedeznének :-D ) .

 

Mikor kajakoztál az MTK-ban? Mert van egy családi ismerős aki ott nyomta Szabó Márk , lehet ismered !

 

szia jó 7 végét ! Szerdán műtenek ha addig nem írnál szurkolj!!!

Előzmény: heremooka (507)
heremooka Creative Commons License 2011.05.11 0 0 507

Az uszoda utcai uszodát :) már megcsinálták/felújították. A második ütem késik -ami miatt az ÖNK. eladta egy cégnek- vagyis az élménystrand, vagy mifene. Nem kap hitelt rá a cég a válság miatt. Gondolom ugrott egy csomó meló, más az eredmény, arra meg nem kapnak zsét.

 

Úszni én is szeretek, de nagyrészt mellben és pillangóban, ami most nekem nem játszik sajna. Gyors is megy, de a lábaim olyankor mindig koloncként követnek engem (nem használom őket). Maradna még a hát, amit szörnyen rühellek. Mindig dagadtra iszom magam, pedig nem vagyok szomjas :(

 

Az MTK-ban kajakoztam, még gyerekkoromban. Futni akkor utáltam nagyon. Mert kötelező volt. Azóta -meg mióta nem tudok- nosztalgiám van az iránt is. Így megy ez... Csak nem Te is kajakoztál?!

 

Gyógytornáról: április 4-én volt a műtét és most hanyattfekve, felhúzva a térdeimet kb. két centi hiányzik a másik lábamhoz képest. Egyenesen, függőlegesbe felemelve a lábam (szintén hanyattfekvésben) a lábszáramat már teljesen le tudom engedni/be tudom hajlítani. A fenekemet veri a sarkam! Sokat izzadtam, mire eljutottam idáig.

 

Apró örömök az életben...

Előzmény: nicky77 (506)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 506

Szia!

 

A bringa jó de eleinte szerintem ússzál az jó a hajlításra is! Mondjuk én azt jobban szeretem mint a bringát :-D főleg nyáron! Én a futni szeretnék majd !!!  Kint a 17.-kerben van egy úszi ( ha nem most újítják) az Uszoda u-ba. Hol kajakoztál??

 

Addig is jó gyógytornát !!

Előzmény: heremooka (505)
heremooka Creative Commons License 2011.05.09 0 0 505

Én a XVII. kerületben lakom, ott járok egy gyógytornászhoz. Határozott, ugyanakkor nem goromba. Céltudatos. Ez kell.

 

Úszni nem fogok. Képtelen vagyok gyorsúszásban a lábamat használni. Most pedig az lenne a lényeg. (régen sokat úsztam telente, mert kajakozásnál az volt az egyik program)

Inkább brinyiglizek majd.

Előzmény: nicky77 (504)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 504

Szia!

Kitartás háát igen az tényleg fáj de én is ráhajtok majd mert szeretnék futni majd!!

Te kihez jársz gyógytornára? az Uzsokiban jó a gyógytorna legalábbis akihez tavaly jártam.

Úszni már jársz?

 

szia

Előzmény: heremooka (503)
heremooka Creative Commons License 2011.05.08 0 0 503

Én most a gyógytorna közepén járok. Olvastam-hallottam és csak megerősíteni tudom: a gyógytorna legalább olyan fontos, mint maga a műtét. Keress majd magadnak egy olyat, aki csak veled foglalkozik. Kerüld a csoportos foglalkozásokat.

 

Nagyon fontos -és fájdalmas- a nyújtás. Már a vége felé tartok, aztán jön az izomfejlesztés. (Jó) gyógytorna nélkül nem fogod tudni teljesértékűen használni az akármilyen jó szalagpótolt lábadat. :(

 

Különösen Neked ajánlom: tíz éve szenvedsz vele, megérdemelnéd a nyugalmat!

Előzmény: nicky77 (502)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 502

Szia!

 

Háát neked sem egyszerű!!Amúgy hogy javulsz??

 

 

 

Hasonló cipőben járok..csak nekem II. fokú chondropathia ugyanott ahol neked illetve  a térdkalács belső felszíne totál szétment , ezért tavaly csinálták a térdkalács kiemelését úgy hogy a szalagjait áthelyezték. Nincs porcom vagyis csak kevés . Kb. 10 évig jártam egy másik dokihoz aki nem figyelt a panaszaimra és ezért ment tönkre.

Szerintem nekem is hasonló módon csinálják a  keresztszalag pótlást. 

 

 

Előzmény: heremooka (501)
heremooka Creative Commons License 2011.05.05 0 0 501

Hűha, három éve kezelnek ott?! Mi a problémád??? Nem lehet egyszerű...

 

 

 

Nekem keresztszalag-szakadás volt és annak pótlása, meniscus szakadás (csonkjának kivétele), meg felszakadt a porc itt-ott és annak csiszolása.

 

Hivatalosan: arthoscopia során a medialis meniscus hátsó szarvának lebenyes szakadása, a medialis femurcondylus kb. 1 cm-es II. fokú chondropathia-ja, az elülső keresztszalag szakadása.

A meniscus resectio-ját, porcfelszín debridement követően a szalag rekonstrukciója 4 köteges, 9 mm-es ST-GR blokk felhasználásával. A rögzítés proximalisan Cross Screw (Styker), distalisan dübeles felszívódó interferencia csavarral történt.

 

 

 

A legjobb helyen vagy ott!

Előzmény: nicky77 (500)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 500

Szia!

 

Köszi a gyors választ , megnyugodtam hogy gyorsabb javulás lesz :-) .  Szerencsére sikerült az Uzsokiba bejutnom ismerős által és ott kezelnek 3 éve s kb. 1 hét múlva lesz a műtét .

 

Veled mi történt?

 

Neked is jobbulást és jó gyógytornát !!!

 

Szia

Előzmény: heremooka (499)
heremooka Creative Commons License 2011.05.04 0 0 499

Kétféle eljárás létezik, a Te esetedben a régebbit végezték. Itt kiemelik a patellát, ahogyan Te is mondtad. Asszem nekem is ezt javasolták először a Péterffy balesetijében. A neten utánanéztem, és létezik ennél egy sokkal korszerűbb eljárás, ami kevesebb kellemetlenséggel, gyorsabb -és sokkal biztosabb- gyógyulással jár.

 

Itt nem emelik ki a patellát, hanem egy atroszkópiás eljárással a patella alatt "behatolnak" a térdedbe a szerszámaikkal, a kamerával, majd ugyanazon a lyukon keresztül vagy a patella alattról fejtenek le szalagot, vagy a combizomból pótolnak. Nekem ez utóbbit csinálták.

 

Mindenképpen javaslom, hogy vagy az Uzsokiba "könyörögd be" magad valahogy (ha nem vagy XIV. kerületi lakos), vagy ha ez nem sikerül (nekem nem sikerült) és van rá kb. 100-130e. forintod, akkor nézd meg a tatai Kastélypark klinika honlapját. Ott két napot kell bent feküdnöd (napi 20e. ft.) plusz két csavar -amit nem kell kivenni a műtét után- kerül 60e. forintba. Az első -műtét előtti- konzultáció 10e., további konzultációk 6e. forintba kerülnek.

 

Ha visszaolvasod ezt a topikot, találsz még infót a klinikáról, dokikról, miegyébről. Én is itt találtam rá, egy olvtárs (Oroszlány) ajánlotta nekem. Őt dec. 13-án műtötték és a minap dicsekedett, hogy már fut. A mázlista!

 

Az atroszkópiás eljárás nem bolygatja meg a térdet annyira, és már másnap térdhajlító-géppel mozgatják a lábad... Másfél-két hét múlva már gyógytornász foglalkozik veled. Az én műtétem ma van egy hónapos és már nem kell egy mankó sem. (A "hivatalos menet" szerint három hét két mankóval, aztán két hét eggyel.) A másik eljárást alkalmazva most vennék le róla a merevítést és kezdenék hajlítani. Nem mindegy!

 

Nézz utána a dolognak a kastélypark klinika honlapján, vagy van még egy másik oldal is, ez a sanitas magánklinikáé. Asszem itt dolgozik az eljárás kifejlesztője, aki osztályvezető az Uzsoki ortopédiáján is. (Ez utóbbi magánklinikának nincs szerződése a tb-vel, így itt a műtét teljes térítéses: kb. 5-600e. ft.) Mindkét oldalon profin leírják az eljárást.

 

Sok sikert és mielőbbi gyógyulást kívánok, bármi is legyen!

 

Remélem nem írtam nagy baromságot. Aki tudja és akarja, javítsa ki! :)

 

 

 

 

Előzmény: nicky77 (498)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 498

Szia!

 

Az első műtét patellaín pótlással volt kb. 10 éve és akkor el is fertőződőtt  ( Péterffyben csinálták)  most már nem oda járok  ! Menni tudok bár fáj  de terhelni nem ( pl. séták ) és be van dagadva . Az utóbbi 3 évben ez lesz a 4ik műtéttem ( eddig volt ízületi tok bemetszés, és a patella "kiemelése " szalagok áthelyezésével) szóval kissé megviselt !

 

 

 

Előzmény: heremooka (497)
heremooka Creative Commons License 2011.05.04 0 0 497

"Jó hír állítolag van porcom és azt nem kell viszont a régebben pótolt keresztszalagot újból kell pótolni :-("

 

 

Mennyi ideje történt a műtét és hol?

Most mozog a térded rendesen?

Előzmény: nicky77 (496)
nicky77 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 496

Sziasztok!

 

Nem rég volt egy újabb műtétem mikor is kivették a csavarokat és úgy volt , hogy megcsinálják a porcpótlást. Jó hír állítolag van porcom és azt nem kell viszont a régebben pótolt keresztszalagot újból kell pótolni :-( . Volt már valakinek hasonló műtétje? Mennyire komplikáltabb mint az eredeti pótlása??? Milyen hosszú volt  a gyógyulási szakasz???

 

 

Oroszlány Creative Commons License 2011.04.29 0 0 495

Nosztalgikus, ámde kellemetlen élmények számomra!

Jobbulást!

 

Gyerekek, én a héten elkezdhettem futni! Frenetikus érzés, 1,5 éve nem tettem ilyet, azóta, mióta foci közben elszakadt a kereszt-szalagom.

 

Erősödök-erősödök!

Előzmény: heremooka (493)
nasat Creative Commons License 2011.04.18 0 0 494
Sziasztok !
Egy időre csatlakozom hozzátok. Ápr.13.-án végeztek nálam arthoscpiat. Most a lábadozás időszakát élem. Több éve voltak már térd izületi panaszaim, főképp futások alkamával. (duzzanat,vizesedés) Túl voltam röngen,ultrahang és fizikoterápiákon. A panaszaim pedig nem multak. Most MR vizsgálatot követően tükrözéses beavatközást ajánlottak. Egyik nap mentem másik nap jöttem. A beavatkozást követö napon már felkelhettem és segédezköz nélkül járhattam. Fájdalmat nem igazán érzek viszont a térdem még eléggé duzzadt. Igyekszem türelmessen kivárni a gyógyulást.
heremooka Creative Commons License 2011.04.14 0 0 493

tegnap kezdődött a gyógytorna. a térdem be van vizesedve rendesen. hétfőn leszívta a doki, de szerdára már nagyobb lett, mint előtte volt.

 

a gyógytornász megmutatta, hogy ha fekve függőleges helyzetbe emelem és közben "integetek a lábfejemmel", akkor az segíthet. tök idétlen, de segít.

 

a gyógytorna fáj, de jó. most a nyújtásnál tartunk. napi kétszer kell csinálni. szörnyen elfárad a lábam. amit fejlődök reggel, annak a felét délutánra "elfelejtik" a szalagjaim. :( így a haladás kicsit gyötrelmes, de már unom az ágyat és az édzsbíót. a netet is szétolvasom.

 

ha mankózok (wc, konyha és a szoba közt) akkor "elszédül a lábam": belemegy minden vér és feszíti szét a térdem. ez jó lenne ha elmúlna...

Előzmény: firefighter21 (492)
firefighter21 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 492

Remélhetőleg.

Neked hogy alakul a lábad?

heremooka Creative Commons License 2011.04.13 0 0 491

Az a legjobb, ha egy tabletta-kúra megoldja a problémát. Remélhetőleg nem újul ki és elfelejted az egészet.

Előzmény: firefighter21 (490)
firefighter21 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 490

Kiderült hogy mi a bajom!

Jumper betegségem van, leggyakrabban fiatal korban fordul elő növés következtében, és kosárlabdásoknál, távolugróknál.

A térdkalácsot és alatta a csontot összekötő inak tövében van gyulladás. Ezt az MR mutatta ki. Január óta ezzel szenvedek.

Sebaj, most szednem kell BREXIN -t ami erős gyulladáscsökkentő. Remélhetőleg pár héten belül minden panaszom elmúlik.

Nagyon örülök hogy végre kiderült.

Mindenkinek Jobbulást! ÜDV

heremooka Creative Commons License 2011.04.05 0 0 489

köszönöm!

 

én is drukkolok neked. bármi is van, bátran járj a végére!

 

én egy évig küszködtem, bár úgy tudtam rendben vagyok. több okból is hülyeség:

 

- károsodhat a térded,

- csomó dologról lemaradsz, amit csinálhatnál.

Előzmény: firefighter21 (488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!