Keresés

Részletes keresés

Tojglius Creative Commons License 2016.12.13 0 8 31244

Manna, csak annyi, "korrekció" ha elfogadod tőlem, hogy "nem adott többet NEKED", ez a lényeg... Mert nekem pl - bár nem jártam lakott szigeten, de más trópusi országban, eldugott hely ahol a természet hasonló volt, már igen, így ehhez próbálom hasolnítani - többet adott.... (és nem, nem a medence miatt.. a közelébe se mentünk, de voltak akik ott voltak kb egész nap... mert Ők meg így voltak hülyék... és joguk van hozzá :D :D)

Előzmény: manna13 (31242)
Tojglius Creative Commons License 2016.12.13 0 6 31243

Szerintem ne kezdjük újra... :) :) Majd ha megjárták és akarják, akkor  megírják az élményeiket...

 

Persze hitelesnek csak attól hiteles igazán, aki mindkét "típuson" járt már, de ott is emberfüggő, tehát erősen szubjektív a véleménye!

Hiszen ha valaki csak a természetért megy, ahogy pl Manna írta most, annak tökéletes lehet egy lakott sziget is akkoris ha "megtehetné" hogy drága resortra menjen, de ha valakinek nagyon fontos a kiszakadás érzése (vagy akár a luxus körülmények, sőt akár egy medence is hiszen mások vagyunk más igényekkel) akkor azt ezzel úgyse lehet meggyőzni és lehet, hogy inkább spórol még fél évig, hogy hamár odajut, akkor olyan legyen amilyennek megálmodta...

 

Csak annyi a lényeg, hogy se pro se kontra ne oltogassa-sértegesse senki a másikat... :)

Előzmény: Pranit (31241)
manna13 Creative Commons License 2016.12.13 -5 4 31242

Én jártam Resorton is lakott szigeten is de semmikép nem ad annyival több slusszot mint amennyivel többe kerül.

És igen is vissza megyek a lakott szigetre, akinek a természet a gyönyörű kristálytiszta tenger, fehér homok az amiért megy na meg a vízalatti élmények és nem az, hogy a medencében áztassa magát a fontos az jól fogja magát érzeni.

A tenger csodálatos Maldivon bármerre mész. .....na most lehet herótozni......................

Előzmény: Pranit (31240)
Pranit Creative Commons License 2016.12.13 -2 9 31241

Engem azért elgondolkodtat, hogy az utóbbi idöben elég sokan megjelentek itt akik lakott szigetre akartak menni, majd sose jöttek vissza, hogy az orrunk alá dörgöljék a beszámolóikat és fényképeiket, hogy milyen csodás volt a nyaralásuk, és megmutassák, hogy mégse volt igaza a károgóknak, felejthetetlen, különleges nyaralásuk volt... (egy valaki jött a beszámolójával, az, aki idö elött inkább haza jött, mert annyira borzalmasnak találta a viszonyokat).

Vajon miért nem?

Én nagyon örülnék, ha a lakott szigetesek is beszámolnának a tapasztalataikról, mert akkor lehetne igazán összevetni a 2 dolgot, és a tapasztalatok és beszámolók alapján dönthetnének azok akik még nem jártak egyik féle Maldív szigeten sem.

 

 

Előzmény: Tojglius (31234)
Pranit Creative Commons License 2016.12.13 -1 9 31240

Nagyon jól megragadtad a lényeget, elég elgondolkodtató, hogy valaki, aki csak lakott szigeten járt, egyutas célpontnak tartja Maldívot, míg akik resort szigeten jártak, azok meg újra és újra visszavágynak... Talán mégis több van a resort szigetekben, mint sznobizmus?

 

 

Van egy barátnöm, aki bejárta már a világ szinte minden gyönyörü helyét búvárkodás céljából, és töle kértem tanácsot a legutolsó utazásunk célpontjának kiválasztásához, megkérdeztem, hogy melyik az a hely, ami a legszebb, legmeghatározóbb volt. Csodálkoztam, hogy Maldív nem volt az elsö 3-ban... Majd kiderült, hogy Maldívon lakott szigeten voltak... Ezután már nem csodálkoztam.

(egyébként Seychelle-t tette az elsö helyre, ahol azóta mi is jártnk, de nekünk nem volt meghatározó Maldív után)

 

 

 

Előzmény: benji58 (31214)
cuki66 Creative Commons License 2016.12.13 0 0 31239

Így-így :-)

Előzmény: Tojglius (31237)
Pranit Creative Commons License 2016.12.13 -5 7 31238

Egy darab saját hányásában fentrengö turistát nem láttam még lakott szigeten, gondolom te sem, mivel még nem voltál...

 

És felhívnám rá a figyelmedet, mennyire ostobán reagáltál arra, hogy fel szerették volna hívni egy tévedésedre a figyelmedet. Ezt írtad : "úgy gondolom, hogy egy-két kirándulással, mi is megtapasztalhatjuk azt, amit sok-sok pénzért adnak, ha akarjuk. Olvastam már több hozzászólást is, hogy a resortok is elég zsúfoltak".

 

Egyrészt a resortok nem túlzsúfoltak, de nem is ez a lényeg: a lényeg, hogy rosszul gondolod, nem, nem fogod megtapasztalni azt, amit sok-sok pénzért adnak. Ringathatod magad ebben a tévhitben, de akkor sem lesz így. Nem véletlenül adják azt sok-sok pénzért.

Nincs azzal semmi gond, ha valaki nem tud/nem akar sok pénzt kifizetni, de nem kellene mások torkának ugranod azért, mert jószándékkal fel szeretnék hívni arra a figyelmedet a tévedésedre, hogy nem ugyanazt fogod kapni.

 

 

 

 

Előzmény: Csirka (31208)
Tojglius Creative Commons License 2016.12.13 0 4 31237

Kicsitoff:

Erről:

 

mindig a JackLemmon féle szomszéd nője egyik jelenete jut eszembe Gustaffson bácsival... valami olyasmi a szöveg, amikor az öreg okosította JackLemmont, hogy "tudod fiam az első 90 év viszonylag gyorsan eltelt...(blabla)...és a végén rájössz, hogy nem marad más, csak az emlékeid... csak az öreg, ez ott úgy folytatódott, hogy "úgyhogy meg kell hágni azt a nőt, vagy ha nem akarod, akkor küldd át hozzám" :)

 

de a lényeg igaz: csak az emlékek vannak... minden más múlandó... :)

Előzmény: cuki66 (31236)
cuki66 Creative Commons License 2016.12.12 0 1 31236

Szia!  Köszönöm szépen,  hogy írtál!  :-)  Nekem nincsenek félelmeim,  tudom,  hogy csodás lesz!  Nemcsak attól,  hogy Maldív,  hanem attól is,  mert én jól akarom érezni magam!  Nem kell a flanc,  medence,  stb,  stb...  Nekem elég,  ha ott lehetek!  Szerintem utazni a legcsodálatosabb dolog a világon....  Semmi mást nem viszünk majd el magunkkal a túlvilágra,  mint az élményeket!  Mindenképp írni fogok beszámolót,  mert nem sokan voltak azon a szigeten,  ahová készülünk...  Hosszú még a centi,  de vágom lelkesen!  :-)  

Előzmény: miyoko (31235)
miyoko Creative Commons License 2016.12.12 0 0 31235

 

Csodás lesz meglátod! Voltam mindkettőn a tenger, a korallok és a halak hasonlóak, de a Vörösön tömeg van és egymás hegyén-hátán vagyunk szárazföldön és vizen, míg a Maldívon a paradicsomban érzed Magad! És meglepődsz az étteremben, hogy napközben hol van ez a sok ember? Számod a napokat és örülj előre, hogy egy ilyen csodás helyre utazol!

Majd írd meg a tapasztalataidat, kíváncsi leszek.

üdv

Miyoko

Előzmény: cuki66 (31216)
Tojglius Creative Commons License 2016.12.12 0 5 31234

Szerintem felesleges szétszedni kettőbe, ez alapvetően - ez volt az első "durvább" adok-kapok itt, amióta "ide járok" (~2009) - egy nagyon békés és segítőkész hely, sosem volt még gond a "két téma" keveréséből, akkor sem ha voltak vélemények és ellenvélemények....

Reméljük, hogy ezután az is tud maradni és ez nem azon múlik, hogy egy vagy két helyen lehet a témáról beszélni, hanem azon, hogy meg tudjuk-e őrizni a méltóságunkat... :) 

 

Aki(k)nek nehézséget okoz egyes emberek stílusának-véleményének-mondanivalójának békés/kultúrált feldolgozása, azoknak javaslom a "xy hozzászólásainak elrejtése" funkció használatát, ezzel segítve a topic és a fórumozók (és nem utolsósorban a saját) békéjét is!

Előzmény: seci (31233)
seci Creative Commons License 2016.12.12 -1 0 31233

Oh, ez meg teljesen kulturalt :) Mondjuk a jo dolog az index forumban, hogy ha elszabadulnak az indulatok, akkor lehet kerni a moderatorokat, hogy fekezzek meg a cicaharcot ;)

 

Nekem igazabol mindegy, hogy lesz-e uj topik vagy sem, DE HA LESZ, akkor keretik a moderatorokat ravenni arra, hogy linkeljek ossze a kettot/javitsak ki a leirasat ennek is - szoval hogy mindenki tudja, hogy mit hol talal.

 

-seci

Előzmény: SzEdi68 (31232)
SzEdi68 Creative Commons License 2016.12.12 -1 4 31232

Eddig ellene voltam, de most már javaslom én is, hogy hozzunk létre egy új topikot, Maldív lakott szigetek, vagy valami hasonló névvel, ahova olyanok jönnek beszélgetni és információt cserélni, akiket érdekel hogy lehet olcsón eljutni és nyaralni a Maldív-szigeteken, és hasznos információkat kapunk ezekről a szigetekről. Én is hajlandó vagyok elmondani hogy vettem a repülőjegyet, hogy szervezem a márciusi nyaralásunkat, és majd élménybeszámolót is, de nem ebben a topikban. "Csecsemő" vagyok itt a fórumozásban, őszintén szólva nem erre számítottam amibe itt belecsöppentem :(

Tojglius Creative Commons License 2016.12.12 0 8 31231

Szerintem tök felesleges ez az egész vita, mert

1: mindenki úgy érzi jól magát ahogy akarja/tudja stb

2: ez egy fórum, arra való, hogy élményeket és véleményeket cserélgessünk

3:azzal sajnos nincs mit csinálni ha valaki egy nem bántónak és nem cinikusnak szánt véleményt amit a kérdésére kap, azt a személye (értékrendje-anyagi helyzete stb) elleni támadásnak vesz (amire sajna nem jó, de érthető reakció a visszatámadás)

4: eddig ilyet ezen az oldalon még sosem láttam... eléggé meg is lepődtem... felesleges személyeskedések és pro és kontra arcoskodások...

 

de azért amiatt elég bénának érzem magam - bár ezért is írtam le, hogy Moonwalker az aki jól tud fogalmazni - hogy az jött le Neked (vagy akár másoknak is), hogy azért különleges a maldív élmény, mert csak személyzet van körülötted... sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, de tény, hogy ez kellett hozzá... de nem ez volt a lényege... és az is szarul esik, hogy akaratlanul - aki ismer itt régóta tudja, hoyg távol áll tőlem az ilyesmi  - sikerült egy lavinát elindítanom amire pro és kontra jöttek a felesleges fröcsögések...

 

nem lehetne lapozni? beszélgessünk a szigetekről, élményekről, kérjünk és adjunk tanácsokat... no? nem jó ötlet? (ok, ehhez mindenkinek félre kéne tennie a sértettségét, ami nem szok könnyű lenni... :D)

Előzmény: W.L. (31219)
W.L. Creative Commons License 2016.12.12 -10 4 31230

Ha nem latnam, el sem hinnem, hogy valaki annyira sekelyes gondolkodasu lehet, hogy szamara egy orszag csak vizivillakrol, spakrol es medencekrol szoljon! Csak sajnalni tudlak erte.

A Maldiv-szigeteken nem hemzsegnek a turistaattrakciok, de ezeknel azert sokkal tobbet tud nyujtani!

Előzmény: benji58 (31223)
Csirka Creative Commons License 2016.12.11 -9 5 31229

Köszi, ebben biztos vagyok, bármennyire is nehéz egyeseknek elképzelni, én tudom, hogy szuper lesz így is!

Előzmény: manna13 (31227)
lucita Creative Commons License 2016.12.11 -1 2 31228

Nagyon-nagyon! És a vége felteszi azt a bizonyos pontot! :)

Előzmény: somi1955 (31226)
manna13 Creative Commons License 2016.12.11 -5 4 31227

Csodásan fogod érezni magad biztos vagyok benne. Maldive egy csoda legalábbis számomra.

És magSRÓL LESZAROM hogy milyen új spa nyílik meg csiri viri vizibungalló-

Előzmény: Csirka (31225)
somi1955 Creative Commons License 2016.12.11 0 8 31226

És ez hogy tetszik? :

 

Előzmény: lucita (31224)
Csirka Creative Commons License 2016.12.11 -13 7 31225

Igazad van, ez a fórum a te nagy arcodról szól! Egyébként meg megtennéd, hogy leszállsz rólam? Csak éreztetni akartam, hogy az embernek van más is az életében, minthogy maldívra költse a pénzét, de úgy látszik itt mindenkinek mentegetőznie kell, hogy miért megy olcsóbban oda nyaralni, sajnos én is ezt tettem, de te annyira unintelligens vagy, hogy nem érted a lényegét! Innentől magasról letojom (uppsz bocs az alpári szóért szentfazék) a sznob véleményed, és a hozzád hasonló májer senkiházik véleményét! Menjetek 8x ugyanoda nyaralni, én elmegyek ide olcsóbban, jól fogom magam érezni, és ami megmarad elmegyek máshova, mert az életem nem maldívról szól! 

Előzmény: benji58 (31223)
lucita Creative Commons License 2016.12.11 0 10 31224

Uhh, annyira jó ez a kép! Ahogy látszik a letörés.

 

benji58 Creative Commons License 2016.12.11 -8 7 31223

Ez a forum nem a te lakasfelujitasodrol szol, hanem arrol hogy melyik szigeten mit ujitottak fel, uj vizivillak, uj medence, uj spa stb. 

Előzmény: Csirka (31217)
Attika30 Creative Commons License 2016.12.11 -3 1 31222

Talalni meg a vilagban sok mas hasonloan kulonleges helyet. Ha valaki szeret utazni es nem azert, hogy sznobizmusbol masok arcaba vagja, hogy o hol jart az egyszer biztos eljut a Maldiv-szigetekre, de masodszor mar mas celpontot valaszt.

 


Mi pontosan így vagyunk ezzel, voltunk már jópár helyen a világban de ugyanabba az országba eddig csak egyszer fordult elő, hogy visszamentünk az is kényszerhelyzet volt, mert a tunéziai útat pár éve lemondtuk áprilisban (terror támadás miatt) és akkor már nem volt olyan nagy variálási lehetőségünk hiszen az előfoglalásoknak vége volt és az időpontunk is fix. volt, így lett Zakynthos, mint második görög úticél. Jövőre is egy új ország jön (Dominika), de még nem Maldív.

 

Bocs az offért.

Előzmény: Capone72 (31221)
Capone72 Creative Commons License 2016.12.10 -3 8 31221

Teljesen egyetertek veled. Itt nehanyan arrol probalnak meggyozni, hogy az 5 csillagos szalloda jobb mint a panzio. Azt gondolom ez nem kerdes termeszetesen jobb de egy panzio is lehet nagyon jo es ugyan ugy elvezhetem mint egy szallodat. Nehanyan elfelejtik, hogy a Maldiv-szigetek is csak egy utazasi celpont, vannak hasonloan kulonleges helyek a vilagban, de lenyegesen macerasabb oda eljutni es messzebb is vannak.  

 

En szivesen olvasom a nem resort szigetek es egyeb mas Maldiv-szigeteki szallas lehetosegekrol szolo beszamolokat mert jartam resort szigeten, de masodszor nagyon elgondolkodom, hogy vissza menjek-e es csak azert mert egyszeruen ar ertek aranyba nem tartom jonnak.

 

Talalni meg a vilagban sok mas hasonloan kulonleges helyet. Ha valaki szeret utazni es nem azert, hogy sznobizmusbol masok arcaba vagja, hogy o hol jart az egyszer biztos eljut a Maldiv-szigetekre, de masodszor mar mas celpontot valaszt.

Előzmény: W.L. (31219)
W.L. Creative Commons License 2016.12.10 -1 3 31220

A lakott szigetek irant erdeklodoknek pedig ajanlom wanbo blogjat a temarol:

 

http://utazovagyoknemturista.blog.hu/2016/11/20/hatizsakos_utazas_a_maldiv-szigeteken_hogyan_valasszunk_szigetet

 

Elsosorban Thodoorol es Maafushirol szol, de jo tippek vannak rajta mindenki szamara, aki nem uduloszigetre keszul.

 

 

W.L. Creative Commons License 2016.12.10 -10 7 31219

Latom, pezseg a topik! :-)

 

Akkor megmondom, nekem mitol sznob valaki.

Termeszetesen nem attol, hogy draga uduloszigetet valaszt, ez mindenkinek anyagi lehetosege es preferenciaja kerdese.

Hanem attol, ha azt hangoztatja harsanyan, hogy ami nem draga az nem is lehet jo csak szar, es attol igazi a "Maldiv feeling", hogy csak es kizarolag mas turistak veszik korul, helybeliek max kiszolgalo szemelyzetkent.

Marpedig nem kell messzire visszanezni a topikban, hogy lassuk,  ilyenekbol jopar akad itt. :-)

 

Biztos vagyok benne, hogy pl Csirka es SzEdi68 akik most keszulnek Thaddoora, es a szigetet ugy valasztottak ki, hogy jol utananeztek, milyen a sziget es a szallas is, ugyanolyan jol fogjak erezni ott magukat, mint azt wanbo is leirta mar. Sot, meg az sem kizart, hogy ugyanolyan jol, mint sokan masok az uduloszigeteken.

 

Akiket pedig annyira zavar, hogy masok immar naluk joval olcsobban is elvezhetik az orszagot, hogy probaljak oket kiutalni egy lakott szigetek topikba, nyithanak maguknak egy "Maldiv: csak uduloszigetek" topikot. Vagy "Maldives: Resort islands" is lehet, ha az ugy sikkesebben hangzik. ;-)

De azert tenyleg erdekes, hogy mas orszagok topikjaiban bekesen megfernek egymas mellett a kulonfele szallaskategoriakat igenybe vevo turistak is.

lucita Creative Commons License 2016.12.10 -3 3 31218

Szia,

Én amiatt a hiányérzet miatt veszem egy kalap alá az összes lakott szigetet, amit ott éreznék - és meggyőződésem, hogy mindegyiken, lehet akármilyen szép - egy általam választott resorthoz képest.

(Valószínűleg tudnám fantasztikusan érezni magam lakott szigeten is, csak akkor más céllal mennék.)

 

Voltam egyébként olyan lakott szigeten, ahol volt hajógyár, annak minden szagával, szemetével és zajával.

 

És hidd el én sem vitázni szeretnék, én meg csak próbálom megfogalmazni, körbeírni, hogy mi is az a Maldív érzés, amiről a többiek beszélnek.

 

üdv, l

Előzmény: wanbo (31209)
Csirka Creative Commons License 2016.12.10 -13 3 31217

Na most ez hogy megmondtad benjikém. Elárulom neked, hogy amit mi idén elköltöttünk lakásfelújításra abból 3x elmentünk volna akár ide akár gilire is. Nem szókincseb múlik, hogy kinek mennyi pénze van, de ha ennyire nagy arcod van ezt tudnod kéne okoska. Játszod itt az agyad, de messziről jött ember azt mond amit akar. Menjél inkább sátorozni az északi sarkra :D egyébként meg semmi alpári nem volt benne, egyem azt az érzékeny szent füledet

Előzmény: benji58 (31215)
cuki66 Creative Commons License 2016.12.10 0 3 31216

Sziasztok! 

 

Szerintem kár ezen a lakott kontra resort sziget témán tovább rugózni.  Mindenki az alapján választ,  amit a pénztárcája vagy az igénye megenged.  Ez nem sznobság kérdése.  3 éve,  mikor Sri Lankára utaztunk,  leszálltunk Maleban.  Amit a magasból láttunk a repülőből,  elvarázsolt,  azonnal,  első látásra szerelem lett.  Landolás után a gép 3/4-e kiszállt és én rettentő irigy voltam.  Akkor és ott megszületett az elhatározás,  hogy Maldívot egyszer látnom kell,  addig nem halhatok meg.  El is kezdtem olvasni jelen fórumot.  Sok-sok hasznos infót gyűjtöttem be.  Volt,  aki azt írta,  hogy a lakott sziget is lehet jó,  töredék áron...  Azonnal bújni kezdtem a bookingot....  Találtam is szállásokat....  Viszont a fórumon szinte nem volt olyan,  aki lakott szigetről írt volna beszámolót.  Aki viszont írt,  az nem túl jókat.  Megvettük a repjegyeket,  majd dilemmázni kezdtünk.  Végül a férjemmel arra jutottunk,  hogy vagy resort,  vagy nem megyünk.  Ez az utazás lesz életünk eddigi legdrágább nyaralása,  ezért nem szerettünk volna kockáztatni.  A választásunk így sem egy 5 csillagos szigetre esett,  mert azt végképp nem tudtuk volna kigazdálkodni.  Nekünk nem fontos a medence,  ha ott a gyönyörű óceán.  Egy 4 csillagos sziget lett végül,  all inclusive ellátással,  hogy ne kelljen számolgatni,  s ha szomjasak vagyunk,  ihassunk,  amikor csak úgy tetszik.  A férjem most is szkeptikus,  mert nem tudja elképzelni,  hogy a Maldív nyújt annyival többet,  mint a vörös tenger tizedáron.  Azt mondtam neki,  hogy amíg nem láttad,  nem tudsz véleményt mondani,  illetve párhuzamot húzni.  Már csak 3 hónap,  és megtapasztaljuk a MESZ érzést....  :-)  A szülinapomat ott töltöm,  már nagyon várom!  

 

Ui: mindenkinek nagyon sok szép élményt,  legyen az lakkott vagy resort sziget...  :-) 

benji58 Creative Commons License 2016.12.10 -4 5 31215

Pont azért én voltam Niyama szigetén és nem te, mert nagyobb a szókincsem minthogy alpári káromkodásban kimerüljön. (És hányásban fetrengő embereket sem láttam még egy resorton sem, ez az érdekes infó saját tapasztalat vagy honnan vetted?)

Tessék itt egy új infó neked is:

Előzmény: Csirka (31190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!