Keresés

Részletes keresés

anyóca666777 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7279
Ja! És azt elfelejtettem mondani, hogy a Best Reisen-nél történt ez az indulási - (elveszítünk 2 napot) - mizéria.
_Napster Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7278
Sziasztok!
Elkeserítő, ami mostanában történik. A Experience-t tényleg nagy ívben elkerülni!Nekem nemrég jöttek haza ismerőseim, akiknek besegítettem nyaralásuk szervezésébe. Tunéziába szerettek volna menni, elmentünk egy utazási központos ismerősömkhöz. Az iroda az összes Tunéziába utaztató irodával partneri kapcsolatban volt, de mikor felmerült az Experince akkor ő azt mondta, hogy ugyan értékesítik utjaikat, de ő nem foglal náluk, mert eddig csak gondok voltak vele, szó szerint azt mondta: csak saját felelőségre. Akkor én ezt júniusban le is írtam a fórumon, be is következett amire számítani lehetett. Korrekt irodák (Tunézia): Medina/Best, Neckermann, Tui/Gulet.
Mi ugyan 2 éve voltunk Tunéziában de nem lett a kedvenc országom. Én is azt tapasztaltam amit olyan sokan leírtak előttem: lelakott, régi szállodák, már rég nem a minőség hanem a mennyiség a fontos. És sajnos már a sok csillag sem garancia. Mi a spanyol Melia lánc egyik szállodájában szálltunk meg: ízetlen ételek, képzetlen pincérek, piszkos part, csőtörés - orrot befogva kellet a folyosókon az étterembe sétálni. És ez egy jó szálloda volt! A következő évben felfedeztünk Törökországot, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Ár-érték viszonyban is veri már Tunéziát, nem hiába ezen a nyáron heti több mint 10 járat megy oda.
Tunézia különben még mindig az ára miatt vonzó: 70 eFt-ért sehova nem tudsz elmenni egy hétre az biztos. De ha nem érzed jól magad? Én is szeretnék különben még ideutazni nem is egyszer, remélem több szép élménnyel. Azt tanácsolom, hogy utazás előtt a külföldi hotelkritika oldalakon olvassátok el az ott nyaralók véleményét:
Ez nagyon jó oldal: www.urlaubskritiken.de
anyóca666777 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7277
Szóval azt mondjátok, hogy esély sincs arra, hogy kapunk egy korábbi időpontot az indulásra???
djedgar Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7276

Sziasztok!

 

Mi is hajnal fél 1-re érkeztünk a szállodába, az előtte lévő nap volt az elsö napunk. Vissza  hajnal 1-kor kezdtünk el pakolni hogy elindulhassunk tuniszba 2 órás bussz úttal és 10-re Bp ten voltam balhézni az EXPERIENCE -el, az volt a 10. napom. Tehát maradt balhékkal együtt 7 és fél napunk 500 000Ft ért.

Én is azt mondom mint elöttem szóló : A Büdös Kva anyjukat!

anyóca666777 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7274

Sziasztok!

júl.29-én utazunk a Chems El Hana-ba, szerdán átvettük az utazási irodába a részvételi jegyünket, amin az indulással kapcsolatban az állt, hogy 29-én 9:30-kor indul a gépünk és a visszautazásnál már 8:30-kor Budapesten leszünk. Az utolsó napot "elveszítjük, viszont az első nap... hát az jó, hogy viszonylag korán odaérünk. Erre egy órája telefonál az utazási irodából egy nő, hogy sajnos áttették az indulást  22:10-re. Tulajdonképpen 2 teljes napot veszítünk az egészből. Mondtuk a nőnek próbáljon valamit csinálni, de csak sajnálkozni tudott, meg hogy megpróbál valamit hétfőre. De szerintem csak mondta, hogy már letehesse a telefont. Nagyon pipa vagyok. Szerintetek vegyük veszekedősre a figurát, vagy többre megyünk, ha könyörgőre vesszük. Vagy a harmadik hogy fogadjuk el így a helyzetet. Tudom a Novi és társainak ennél nagyobb volt a problémájuk, bár mi még ennek előtte vagyunk. Még velünk is történhet bármi. Kérlek benneteket adjatok tanácsot.

adam100 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7273

Sziasztok!

Mi ma jöttünk haza Mahdiából, a hotel Thapsusból(a Kartago tourssal), a gépünk 13:10-kor érkezett.

Minden nagyon klassz volt, a szobák tiszták, mindennap takarítás, ágyazás.A part közvetlen, a hotel pedig gyönyörű. Mi heten voltunk, de rajtun kívül, csak 2 magyar volt velünk ebben a turnusban( a mi szállodánkban). Voltunk Mahdia központjában, és a tunis-i kiránduláson is. Minden tök jó volt, ha vkit érdekelnek képek akkor dobjon egy e-mailt. Jah, és ha vki velünk volt Tunéziában, az is írhatna! Köszi!

novi* Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7272

 

Hát ezerszer inkább a panelház az úttesten túli tengerparttal, mint amiben voltunk!!!!!

Én átlagosan mindig hízni szoktam egy picit, amikor nyaralunk, de most fogytam a nyaralás során olyan "jó" volt a koszt!!!!

Előzmény: -Carnivora- (7269)
saválló Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7271
Igen:)
Előzmény: Szabadka (7142)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7270

Jó nyaralásod lesz nincsen semmi probléma vele állatok egyedül legyek meg kis aranyos macskák vannak. A szálloda jó állapotban van, ha bármi véletlenül nem működik lemész a recepcióra szólsz a nőnek ( a dagibbnak ) , és felküldenek egy szerelőt, aki megjavítja. Az én esetemben a légkondival volt gond működni működött rendesen csak néha víz jött ki belőle, de megjavították.

 

A hely maga nagyon jó helyen van a reptértől pár percnyire , és közel van a két nagyváros Sousse ( ez közelebb ) , és Monastir is. A taxi nem főre van úgyhogy nem húzos, ha többen mentek be a városba, de nincs nagy szükség bejárni, mert minden ott van a szállodában kéznél.

 

A tengerpart elkülönített biztonsági emberek üldögélnek a szélén , és csak turisták mehetnek be a helyieket nem engedik. Maga a tengerpart egy másfél méteres sávban a part mellett a kisodródott gazoktól nem túl szép, de ha azon túl sétálsz szép tiszta.

A belső udvart folyamatosan takarítják , és szépen karbantartott kert veszi körül az egész komplexumot.

Egész nap vannak mindenféle programok gyerekeknek-felnőtteknek külön este pedig disco.

A tengerparton lehet ejtőernyőzni, jetski, banánozás bár az borsos áron van, mint mindenhol .

 

A szállodába kajálni lemehetsz bármilyen normális ruhában , és svéd azstalos rotációs rendszer, körbemész kiválasztod mit ennél mindig van 5-6 féle főmenű egy cosmó saláta , és édességek, aztán annyit eszel amennyi belédfér :-)

 

A masszázs-t érdemes kipróbálni 25 dinár 22-23 dinárra lelehet alkudni, de ezt is érdemes bennt odaadni a masszőrnek, mert tényleg nagyon profik.

A fotósuk is jó én a párommal csináltattam több képet nagyon pöpecül megcsinálja a gyerek 3 dinár/ db.

A takarítónőnek érdemes 1-2 dinárt adni naponta , akkor mindig van bőven wc papír tiszta törülköző, és az ágyat is pöpecül megveti.

A szállodában van egy bolt az sem túl drága egy liter kóla 2.5 dinár egy másfél literes ásványvíz 1.2 persze a vársoban a boltban olcsóbb, de nem érdemes, azért szaladozni egyedül a cigit nem éri meg a szállodai boltba venni, mert az 5 dinár.

 

Előzmény: Zak79 (7254)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7269

Ja igen ez ilyen élőben is , mint egy panelház egy út mellett azon túl a tenger :-)

Előzmény: novi* (7260)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7268
Na ez tényleg elég lepukkant elhanyagolt hely lehet
Előzmény: novi* (7259)
FürElise Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7267

Szia Kábelbúvár !

Tudomásom szerint a Budavár Toursnak csak Marokkóba vannak saját szervezésű útjai, a többit csak értékesíti.

Egyébként voltam a Budavár Tours értékesítésével Egyiptomban. Az irodával  és a kiszolgálással nem volt gond. Sajnos csak az utazás előtt 1-2 nappal tudtam meg,hogy az út a Kartagóé. Hát a Kartagóról vagy jót vagy semmit ! Jót nem tudok így.......................

Üdv.FürElise

Előzmény: kábelbúvár (7266)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7266

A Budavár Tours-szal volt valaki?

 

Ők télleg oda visznek, ahova kell?

FürElise Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7265

Sziasztok !

Én ugyan most nem vagyok érdekelt Tunézia ügyben,de mivel 2003.szeptemberében a Sahara tours jóvoltából voltam a Scherezádé hotelben, így most írok...

Szóval, az iroda és a szálloda is korrekt volt. Ahogy igérték egy normális 3* szállodát kaptunk félpanzióval.Minden nap volt takarítás,törülköző csere és az ételek minőségére és választékára sem volt panasz.  A szálloda személyzete átlagos volt. Sem túl szívélyes, sem túl ellenszenves. Nem tudom,hogy mi történt 2003 óta a szállodában, de igen megdöbbent a hír, hisz emlékeimben egy nagyon kellemes nyaralás él. Sem csótánnyal,sem patkánnyal nem találkoztunk. Szóval csak ülök és ámulok........

Pedig rólam mindenki azt mondja,hogy igen kritikus vagyok és ennek nem túl halkan hangot is szoktam adni ! Szóval meg vagyok döbbenve és ha valóban így van akkor nagyon sajnálom azokat az embereket akik évekig "kuporgattak" és így sikerült a nyaralásuk !

FürElise

pusimari Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7264

Kedves Mindenki!

Felháborító ami az Experiment utasokkal történt, és teljesen megértem őket az El Hana jobb hotel,mint a Scheherazade. Ismerem mindkettőt!mi az idén a Schhe...-ban voltunk. A kedves Kartagó Toursnál az Utazás kiállításon fizettünk be a Nebeulban található Le Princes hotelbe. Megfontolt alapos döntés volt, hiszen a szállodával szemben többféle elvárásunk is volt.3 kölönböző korosztály mindenféle igényeit ki kellett elégítenie.Közvetlen tengerpart,gyermek program, játszótér, a nagyoknak viszont medence és esti discó. De azért ne is legyen a szoba túl hangos. 5 ember utazását kifizetni nem kis teljesítmény, de mivel kb 10 éve mi már jártunk Tunéziában a párommal, nagy vágyam volt, hogy a gyerekeknek megmutassam ezt az egzotikus világot. Szóval a szálloda lefoglalva a nem kevés pénz fele befizetve, m,ár mindenki totálisan felkészülve az útra mikor közölték,hogy a szálloda telített és felajánlottak egy másik állítólag 3 csillagosat, ami természetesen az általunk felállított igényeknek a negyedével sem rendelkezett. Rövidre fogva utat lemondtuk, pénzünket maradéktalanul 2 hónap használat után visszakaptuk. Piszok dühös voltam, de mit mondjak a gyerekeknek. A nagyok szomorúan, de tudomásul vették, a 6 éves kislányom, aki gondolatban a teve hátán ült már és a napokat számolta egyszerűen nem tudtam megmondani. Végül a neten találtam nagyon olcsó ajánlatot Experimensz Shehe... Mivel a fórumon akkor még nem olvastam semmi rosszat úgy gondoltam belevágunk az ár nagyon jó volt 39000/ fő.

Az útra visszaemlékezve a gyerekeimnek nagyon nagy élményt szereztünk, tehát a célunkat elértük. Nekünk felnőtteknek már kissé vegyesek a benyomásaink. 10 évvel ezelőtt ez az ország maga volt a csoda számunkra a gyönyörű szállodáival a csodás tengerpartjával, az egzotikus látnivalóival. mára megkopott. A gyönyörű szállodákra egy fillért sem költöttek.Sok helyen az igénytelenség feldühített.Pl. a sokat emlegetett szálloda Sheherazade ,amely valaha szebb időket látott el van hanyagolva. A csendes környezetet kedvelőknek az egyik legideálisabb szálloda lehetne Sousse-ban. Valóban minden szoba a tengerre néz ellentétben a sokat emlegetet Riadh Palm-mal, ahol a magyarokat természetesen az Üllői út forgalmával egyenértékű útra néző szobákban helyezik el. Ugyan ezen az úton kell átkelni, ha az El Hana szálloda tengerpartját akarjuk megközelíteni. Mivel sokat olvastam a fórumot és állandóan ezek a szállodák kerülnek előtérbe vettem a fáradságot és bementem mindegyikbe.Voltam az EL Hana mindkét részében, a Riadh-ban, a Marhaba mindhárom részében a Tour Khalefben és a Sheherazadeban. Szivesen írok bármelyikről.

Most néhány szó a Shehe-ről. Az első benyomásom nem volt valami rózsás, de nagyon jó helyen egybenyíló 2 szobát kaptunk. ami jó volt, mert a 2 nagy fiam velünk volt, de mégis külön. A szoba kicsi volt de tiszta és mindkét szobához nagy terasz is tartozott. A tengerpartig egy datolyaligeten kellett átmenni, ami nekem is csalódás volt, mert az alj növényzet nem volt rendben tartva. Úgy éreztem, hogy egy kis odafigyeléssel egy rendezett szép parkot lehetne ott kialakítani. A kaja ehető volt, valószínűleg nekem nem voltak különösebb elvárásaim, és soha nem megyek úgy külföldre, hogy nagyon sokat várok, mert így nem tudok csalódni. Ettem én már 5 csillagos szállodában is csodálatosan terített, de íztelen ételt. Az egykor tiszta tengerpart most zöld növényektől telített és sok szemetet is láttunk. A nagy szállodákhoz tartozó partszakaszokat tisttán tartják.

Az emberek nagyon barátságosak, de kislányom, aki szőke és kék szemű az utolsó napokban már közölte, hogy ne merjen mostmár senki sem a hajához nyúlni, mert kiabálni fog. történt ugyanis, hogy az utcán sétálva mindenki, aki elment mellette megcirógatta a haját, természetesen barátságosan, sokszor olyan tekintettel mintha a holdról érkeztünk volna. Na ez egy hét után már egy kicsit terhes lett.

Az utazásaink is jól sikerültek, igaz én is és a nagy fiam is imádunk alkudozni. A taxiban a legjobb módszer, ha bekapcsoltatjátok az órát, vagy határozottan közlitek, hogy ennyit fizettek és ha neki nem jó, akkor mentek másikkal.5-en nem tudtunk egy taxival elmenni Kantuiba, de Tuk-tukkal mentünk,amire szintén lehetett alkudozni,de csak ha nem a végállomáson szálltok fel, hanem leintitek. Ajánlom mindenkinek, hogy hajókázni ne a kalózhajókkal menjetek, mert sokkal drágább, mint a Kantuiból induló katamarán vitorlások. Hatalmas élmény volt, mert szeles időben voltunk vele, olyan volt mint a hullámvasút. Volt aki nem birta, de mi nagyon élveztük.

Szafari kirándulás nagyon fárasztó, de csak itt lehet megismerni az igazi Tunéziát.Itt viszont kifogtunk egy szállodát tele csótányokkal, én egész éjjel nem aludtam csak lestem mikor másznak elő, na az tényleg undorító volt.Ahhoz képest a Shehere..egy gyönyörű szálloda.

Remélem nem vettem el senki kedvét az utazástól, kérdezzetek szívesen válaszolok.

 

poserne Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7263
Hát hogy nincs zsufi? Én is oda szerettem volna, de vagy 5 utazási irodánál próbálkozva sem kaptam a Maraboutban helyet.
Előzmény: 681109 (7247)
Ágibági_80 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7262

Háááááááááááááát, asszem a házunk előtti kis tér is jobban mutat ennél, pedig a paneldzsumbujban lakok......

:(((((((((((((

Előzmény: novi* (7259)
novi* Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7260

 

EL HANA környezete

 

 

 

novi* Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7259

 

Ezek a Sceherazade-ban készültek!

novi* Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7258

 

Szia!!!!

 

Mint már említették előttem, nem én írtam, hogy felvállalom az arcomat, de ha akarod én is felvállalom!!!!!

 

NOVAKOV BEA vagyok!!!!!!! Így lettem én Novi!!!!!

 

Előzmény: Benbubu (7246)
djedgar Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7255

Sziasztok!

 

Én vállalom fel arcom és nevem az írásaim mellé, csak együtt voltam Novival és az övéről írtam nektek és elfelejtettem aláírni.             sorry!     EDGAR

 

Más: Amikor elmentünk az EL HANA-ban voltak magyar turisták és nagyon segítőkészek, aranyosak voltak, nem minden utazási íroda ilyen jellemtelen.

Szerintem, így hogy ekkora balhét csináltunk belőle, veletek már nem merik ezt megcsinálni én ráéreztem, hogy valami nincs rendben, de sajnos nem hallottam semmit az experience-ről csak a befizetés után.

Összefogtunk mindannyian és kártérítési pert inditunk egy neves ügyvéddel az EXPERIENCE ellen!!!!!!!!!

Akiket úgyanigy megkárosított az íroda az írjon nekem címel tel számmal és megprobáljuk bevenni a perközösségbe.

AZ EXPERIENCE-nél most már senki ne fizessen be, vagy ha befizettél kérdezz rá, hogy lessz-e modjuk utaztani téged.

A tulajdonos mindenki pofájába röhögöt mikor számon kértük a tönkretett nyaralásunkat és arogánsan ki zavart minket az irodából közben több millio forintunkat használta hónapokon keresztül, de vállaszolni a kérdéseinkre nem köteles!!!!     ???????????  Nem jósolok nekik nagy jövöt magyarországon.

Rengeteg képem van, de nem tudom ide beileszteni! Írjátok meg, hogy hogy kell, mert eddig nem sikerült. Köszönöm

 

Edgar

Zak79 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7254

Szia Carnivora!

 

Mi aug. 16-án megyünk Monastirba, az Eden Club Hotel-be a Kartago-val. Nagyon örültem, hogy rátaláltam hozzászólásaidra és megnyugtató leírásodra, főleg a tegnap látott híradó után:) Ha estleg van (még) valami jótanácsod vagy infód a hellyel (utazással) kapcsolatban, azt szívesen venném.

Üdv.
Z

Előzmény: -Carnivora- (7244)
Marcsi59 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7253

 Kedves Novi!

 

olvastam bszámolódat és teljesen átérzem kellemetlen élményeiteket, hiszen tudod hogy nekünk sem volt felhőtlen a nyaralás, de ennyire nem volt gázos. A kérdezett rövidítés Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Usztály /Barna Sándor/címre írtam, ezt kaptam az utazási irodától tanácskéntCimét most nem tudom pontosan Bp Honvéd u, de a neten meg tudod nézni. Lehet még panaszt tenni a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségen Budapesten.Ha van fotótok érdemes a panaszlevélhez mellékelni.

Előzmény: novi* (7219)
J'adore Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7252

Minden kívánalmadnak megfelel a Hotel Marhaba ***

69.900 tíz éjszaka, aug.30-i indulással

Mi tavaly is ott voltunk. Sokan még a négy csillagosokból is átjártak hozzánk....

idén is megyünk négyen. Tegnap foglaltuk.

Előzmény: ilzo29 (6974)
William Hana Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7251

Kösz Valcsi, megnyugtattál!

 

Elköszönök, itt a minibusz:) sziasztok!

Előzmény: k.valcsi (7238)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7250
Én eleve a katalógus böngészése után az Eden meg a Prima között filóztam a Prima már tele volt így maradt az Eden, és nem bántuk meg abszolute. Mutogatta a csaj is a Hana-t meg ilyen panelszerű szállodákat, azt én nem kedvelem én a szép hangulatos helyeket szeretem.
Előzmény: 681109 (7247)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7249
Na  ja az Eden Club-ot pl. egy család irányítja, és tényleg a hangulat is sokkal jobb. Ilyesmit fel sem merült, hogy kizavarják az embert a medencéből, vagy ebédnél elvegyél a tálcáját...
Előzmény: 681109 (7247)
-Carnivora- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7248
Előzmény: Törölt nick (7245)
681109 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7247
Egyetértek, Hotel Marabout***-ban is hasonló jó volt minden (közvetlen tengerpart, medencék, animátor, kaja, gyereknek játszótér, teniszpálya, stb.) csak mi félpanzión voltunk. Meg is lepődött az irodában a csajszi, amikor bementem, nem kérdeztem csak mondtam hová szeretnék menni. Megkérdezte miért pont oda: mondtam, hogy a barátnom már 2x volt ott, nekem többet ér a személyes tapasztalata, mint amit az iroda mond v. milyen csábító képet raknak be a prosiba! (én a helyében csak örültem volna, h. végre valaki máshová megy, ahol nincs zsufi) 
Előzmény: -Carnivora- (7244)
Benbubu Creative Commons License 2005.07.22 0 0 7246

Szia Novi!

Miért hívnak  Téged  Novinak,  miért  nem  vagy  Piripócsi  József !

Az  arcomat  én  is  felvállalom!

Üdv.

Előzmény: novi* (7236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!