Keresés

Részletes keresés

cettia Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77585
Bocs, most látom, hogy írtál! Akkor csak hajrá! Benned van a bizodalmunk!
Előzmény: Pat74 (77578)
cettia Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77584
Szia Pat!

Köszi az érdeklődést, de minden változatlan, az utro felfújta a hasamat és a cicim érzékenyebb kicsit(de az a menstruáció előtt már kb. 1 héttel az szokott lenni), néha az alhasnál érzek v.mit, de egyébként semmi.
Ezért is kérdezgetek mindenkit róla, de mindenki mást mond.
Mindenesetre még mindig kímélem magam, aztán majd meglátjuk. Most pont egy hét telt el a beültetés óta.

És veled, mi a helyze? Azt nem is írtad.
Előzmény: Pat74 (77578)
cettia Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77583
Szia Midway!

A beültetésnél én kifejezetten rákérdeztem a dokira, mit gondol a tesztelésről.
Egyértelműen azt mondta, hogy nem ajánlja, mert nem 100%-os az eredmény, ha -, meglehet, hogy nem elég érzékeny a teszt, ill. azt is olvastam, hogy a kelet-európai nők egy részénél nem is lehet a szokványos tesztekkel kimutatni az eredményt (a babát tervezők otthona honlapon találtam ezt), ha pedig +, akkor sem tuti még a dolog, nagy hevesen a monitorra mutogatott, hogy itt kell majd látnunk a gyerkőcöt.

Első alkalommal nálam ott nem láttuk, pedig minden tünetet produkáltam.

Szerintem. csütörtökig ez már nem olyan nagy idő, még ki tudja? Ráadásul a lovaknál azért biztosan elég keményen kell dolgozni, bár klassz lehet, én is nagyon bírom a lovakat.

Én még várnék egy kicsit a helyedben.
Előzmény: Törölt nick (77577)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77582


Rill,

Koszi hogy tartod a lelket bennem, anno az elso ferjemtom amikor spontan terhes voltam a teszt azonnal jelzett, igaz tuneteket akkor sem ereztem max mellfeszules, most meg ez a negativ teszte ehh:((

mar most elore parazom enis a munkahelyi dolgok miatt, nem sokan tudjak de igazabol semmi humorom a "hozzaerto kollegak tanacsait es sajnalkozasat hallgatni..
Amugy is annyira ruhellem a munkam, hogy mar csak emiatt is remenykedtem nagyon a terhessegben hogy par ever eltunhessek onnet.
Előzmény: rill (77580)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77581

Pat,

igazabol nem volt tunet, csak az estrofen mellekhatasai en mar akkor is ugy gondoltam hogy csak mellekhatas.
egyebkent az elso lombik volt.
Előzmény: Pat74 (77578)
rill Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77580

midway, azért egy icipicit még reménykedhetsz, mindenesetre ne hagyd abba az utrót és szerintem várd ki ezt a pár napot még a lovak körüli teendőkkel. sokszor mondják, hogy a teszt hazudhat a sok hormon miatt.

 

piszok rossz volt nekem is látni az egy csíkot /közben én már vérezgettem is/, de azért az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy csak tévedés az egész...

 

fel a fejjel!

Előzmény: Törölt nick (77577)
rill Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77579

Móka, annyira tudom, mit érzel a hülye kollegák miatt! én is átéltem ezt, és nagyon örülök, hogy már nem hallgatom az okoskodásaikat, nem élem át a szánalmas nézéseiket és az őszintétlen sajnálkozásaikat-persze mikor kimentem az ajtón jól kibeszéltek a hátam mögött. és az a rengeteg tanács, mindegyik orvos volt és mindegyiknek volt ismerőse, akik elmentek nyaralni és a stressz-hiányból rögtön baba lett, nekem sem kelene görcsölni, stb. hiába magyaráztam, hogy elzáródott petevezetékekkel és 0 peteéréssel, +nem megfeleelő spermákból görcsölés nélkül sem születhet spontán baba. amíg meg nem tudták mi a gond, addig folyton azzal nyúztak, hgy miért fontosabb a karrierem, mint a gyerek, sőt, egyszer, mikr a hormonoktól picit nagyobb volt a hasam, odajöttek gratulálni a folyosón, az ügyfelek előtt...

 

hidd el, hogy jobb lesz nélkülük! tudom, hogy nehéz munka nélkül lenni-remélem táppénzen vagy! (ugye tudod, h. ha a m.viszony megszűnését követő 3 napon belül beteg leszel, akkor 3 hónapig jár még a táppénz?) utána meg mehetsz álláskereősnek, mindkettő ugyanannyit fizet, szintén 3 hónapig kapod munkanélküliként az előző évi átlagkereseted 70%-át. ezzel fél évig is elhúzhatnád az időt.

 

próbálj olyan munkát találni, ami vagy otthon (is) végezhető, vagy nyugis, nem muszáj a végzettségednek megfelelőt. 

 

kitartást kívánok neked, én bízom benne, hogy májusig gyorsan megy majd az idő! itt a tavasz, lehet mozogni, sétálni, kirándulni! :)))

Pat74 Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77578

Midway: nagyon sajnálom! Te az összes tünetet produkáltad, nem? Hanyadik volt? Majd a következő sikerül, ne add fel!

 

Cettia: hogy vagy? Tünet?

 

Luca és akik érdeklődnek a torna iránt: ma este 6-kor kezdődik a testnevelési egyetem épületében, 5.emelet és a lifttel szembeni ajtó, nincs rajta szám. A többi időpont és helyszín fent van a honlapon.

 

Amúgy nem tudom, hogy meg lehet-e tanulni, szinte mindig mást csinálunk. Úgy tudom, lesz cd, de még csak gyenge minőségű van.

 

Amúgy az ET utáni 11. napon vagyok, gyakorlatilag teljesen jól, nagyon picit szurkál a hasam meg a cicim, amúgy semmi. De azért nagyon reménykedek!!!! 

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 77577


Sziasztok,

Hetvegen megcsinaltam a tesztet (15 nap et utan), mert azt gondoltam hogy ha negativ akkor a harmadik hetet mar nem fogom vegigpihenni, (lovakkal is foglalkozom es sok a melo, szoval tragyat kell pakolni, lovagolni, stb..). Nah vegulis negativ lett. Csutortokon kell menni uh-ra, sztem semmi remeny a pozitiv eredmenyre, szerintetek elkezdhetek melozni? vagy meg kell varni amig megjon?
Mondjuk eleg koltoi kerdes mert magam sem hittem volna hogy ez ennyire rossz, de annyira le vagyok padlozva meg most is, hogy meg felkelni sincs kedvem nemhogy barmit csinalni.
Barcsak ne csinaltam volna meg!!! akkor meg remnyekedhettem volna par napig:((((
Szerintetek utro golyokat meg szedjem csutortokig, vagy jobb ha hagyom az egeszet a fenebe?
Most ugy erzem hogy ez az egesz lombik dolog olyan eselytelen, nalunk csak ferjemnek van problemaja (keves spermaszam), es megsem!!!! sikerult , persze tudom hogy az elso csak ritkan szokott osszejonni. Csak most junius vegeig en parkolopalyara allok, mert akkor allamvizsgazom nyaron ugyan megprobalom az egyik adag fagyasztottal, de nagy lesza hajtas, fekves eleve kizart. Mennek az evek, rohan az ido.
Móka70 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77576
Köszi Endzsi a biztatást, fogigátlót nem ajánlotta Sz., azt hiszem antagonistáknál egyébként sem adják...én egyébként valaha 12-13 éve szedtem csak pár hónapig, huszonévesen, és nagyon felborította a ciklusaimat...sokáig fogigátlóval is össze-vissza véreztem...na azóta sem szedtem semmit...de igazad van, a május sincs messze...addig pl. Ir, arwen-torna és minden, ami belefér....csak picit aggódom, hogy új munkahelyet találok-e májusig, és ott milyen lesz rögtön táppénzzel indítani...de itt már nem bírtam tovább....szép hetet mindenkinek, és várom a jó híreket!!!!!
Előzmény: Endzsi93 (77575)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77575
Drága Móka!
Tojd le a lélektelen és (bocsi) bunkó munkatársaidat!Én pontosan ezért nem kötöttem az orrára senkinek.Egyszerűen amikor szükséges eljövök táppénzre és mindenki tehet egy szívességet! (he-he)!Szerintem ne aggódj még akkor sem,ha egy hónapot csúsztok.Én is parkolópályára állítottam magamat.Fogalmam sincs mikor tudunk újra belevágni,pedig mi már januárban mehettünk volna.
Ja!Miért nem szedsz fogigátlót,azzal lehetne egy-két napot csúszni?!
Előzmény: Móka70 (77574)
Móka70 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77574

Sziasztok, az elmúlt napok nem voltak valami lélekemelőek. A munkahelyemen-ahonnan most eljövök-iszonyatosan nem értenek meg, és úgy néznek rám a problémáimmal, eljövetelemmel, mint valami fehér hollóra....persze mivel mindenkinek sikerül a baba, és van akinek több is van, miért is várnám, hogy megértsenek, támogassanak???? Inkább belémrúgnak még párat az eljövetel előtt....

A másik, hogy a lombik utáni első mensim 30.napra jött, ma meg újra minden a régi, azaz 26.napra jelentkezettt. Ezért duplán szomorú vagyok. Egyrészt, mert a lombik utáni első hónapban valahol a lelkem mélyén bíztam abban, hogy hátha a sok hormon után spontán sikerül....de hát nem...másrészt az szomorít el, hogy ha visszatér a 26 napos ciklus, ami sok évig ezelőtt is volt, akkor bizony várhatok májusig a 2.lombikra, mert komolyan veszik a 3 hónapot, beszéltem dokimmal, én meg a 3 hónap letelte előtt pár nappal menstruálok...szóval most nem szép az élet nekem:-(((((( Köszönöm, hogy megoszthattam, tudom, ti megértitek....

Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77573
Tényleg tragikus,hogy az ember nem tud már megbízni az orvostudományban.Igazad van,hogy hol kevés,hol túl sok a vizsgálat.Nekem megcsinálták anno az átjárhatóságit (egy itteni kórházban,ami inkább egy vágóhídra emlékeztet és úgy viselkedtek velem,mintha a 25.abortuszomra mentem volna).Természetesen mindent rendben találtak.Aztán mégsem estem teherbe és elmentem saját szakállamra egy másik kórházba.Ott a laparoszkópián kiderült,hogy spontán teherbeesésre semmi esélyem sincs.Megspórolhattunk volna egy év hiábavaló várakozást. :((
Előzmény: cettia (77569)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77572
Nekem "egy darab 15 éves bébim" van. :))
Összesen 3 petesejt sikerült,mind megtermékenyült,de csak kettő lett jó a végén a beültetésre.Szóval nem maradt a fagyiba.
Érdekes módon az én férjemnek is azt mondta,hogy kevés és lassú a spermája.Nekem meg elzáródott mindkét petevezetőm.Szóval mindenképpen csakis a lombik jöhet szóba.A szép csak az,hogy előtte két különböző vizsgálat is megállapította,hogy a páromnál minden rendben van.
Előzmény: luca30 (77570)
luca30 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77571
Szia Pat!

Nagyon köszönöm az infót! Tényleg szupernek tűnik!
Eldöntöttem, hogy a héten én is csatlakozom, ebből a szempontból szerencse, hogy pesti vagyok!

A beágyazódáshoz szorítok , de tényleg olyan szépek az előzmények, nagyon biztató!
Hanyadik napnál is jársz?
Előzmény: Pat74 (77535)
luca30 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77570
Szia Endzsi!

Én is direkt mentem hozzá! Ismerős ajánlotta, ráadásul szakmabeli, hogy ő a legjobb.
De nagyon megértelek és át is éltem amiket írtál!
Én csak azért maradok nála, mert nekem ő már a második orvosom, mi a Nyírőben csináltuk végig a nyáron a kivizsgálásokat. Ott egy tündér orvosom volt mindent elmagyarázott, már talán a túl kedves kategória volt, csak épp a vizsgálatok végén a leleteink ismertetésénél nem volt őszinte!
Szinte semmit sem mondott, csak egy csomó latin kifejezést zúdított ránk és elküldött, hogy majd 3 hónap múlva találkozunk!
Z kapásból azt mondta a leleteinkre, főleg a férjemére, hogy ez csak lombik lehet!
Decemberben volt az első beültetésem ami majdnem hiperstimus lett ! Most eszkimókra várunk, amíg nem készülünk föl teljesen lekileg és testileg még halogatjuk, de már nagyon lennék Cettia És Patt helyében! Persze még a külső körülmények pl. munkahely is hátráltat kicsit!

Az ARWEN tényleg nagyon jól hangzik!
Olvasva a Te IR vizsgálattal kapcsolatos kálváriádat, most úgy döntöttem, hogy a vizsgálatok előtt visszakérem a kis eszkimókat és utánna jöhet minden kivizsgálás, ha nem sikerül!

Jól emlékszem, hogy nektek is van fagyasztott babitok?
Előzmény: Endzsi93 (77536)
cettia Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77569
Kedves Judit!

Ne haragudj meg rám, én sem hiszek az orvosok mindenhatóságában, de
ezt azért nem biztos, hogy ki merném jelenteni, nálam pl. csak a laparoszkópia során derült fény az endóra és azonnal kezelni is tudták (nagy részt).

Egyszer azon nyavalygunk, hogy miért nem rutin, hogy megcsinálják ezeket a vizsgálatokat, máskor meg tiltakozunk ellene? (Ezt ne vedd magadra, Judit!) Én is sokszor így érzem.
Előzmény: judit1975 (77568)
judit1975 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77568
manokorona

Ha csináltak petevezeték átjárhatóságit, és az rendben volt, akkor ne nagyon menj bele a laparoszkópiába, vagy méhtükrözésbe. Egy doki barátnőm mondta, hogy csak több összenövés lesz tőle, rontja a teherbeesés esélyeit, és azért hogy csak ott nézelődjenek a nőgyógyászok fölösleges!
Előzmény: albi2000 (77566)
albi2000 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77567

Kedves Milna!

 

Én is emlékszem még Rád. Sok-sok boldogságot kívánok Nektek! Nagyon örülök a sikerednek!

Előzmény: Törölt nick (77532)
albi2000 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77566

Kedves Manokorona!

 

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, lelki segítség is nagyon sokat számít. Az "IVF hasznos linkek" topikba be is linkeltem néhány evvel foglalkozó cikket. A másik dolog pedig, hogy nem ártana, ha a méhedben is körülnéznének, elvileg a 3. sikertelen után fel szokták ajánlani a méhtükrözés lehetőségét. Bár azt hiszem ma már van kevésbé drasztikus módja is a méh megkukucskálásának.

 

 

Előzmény: manokorona (77543)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77565
De cukik!Tényleg kedvcsináló fotók. :))
Előzmény: cettia (77560)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77564
Hát Mégleány ebben nem tudok segíteni.Nekem antagonista volt és a 3.napon kellett menni vérvételre és UH-ra.Nekem akkor azt mondta a doki,hogy a mensi 1-3 napja az első vizsgálat időpontja.
Előzmény: mégleány (77562)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77563
A www.arwentorna.tk-n el tudod olvasni.Így nagyon biztatónak tűnik,de Pat már csinálja,ő biztosan többet tud erről.Azt írják,hogy a Vas u.17 szám alatt csinálják.Tel.:06-30/3544-126, 06-1/3409-851 Németh Tünde vezeti.
Előzmény: manokorona (77553)
mégleány Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77562
Lányok!
Long protokollnál, ha a ciklusom 24-dik napjától (febr. 14.)kaptam a Decapeptylt, ma jött meg, de 28-dikán kell megjelennem első vérv.+uh-ra (ami az 5-dik napom lesz),
az így jó? Nincs későn? Azt olvastam, a 3-dikon szokták az első vérvétel+Merional, Puregont...(32 naposak átlag a ciklusaim... és BMC W-hez járok) :) )
köszi
manokorona Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77561

Judit

köszi - végigbőgtem a történeteket

és holnap hívom az orvosomat, meg megpróbálok kérni beutalót a háziorvosomtól

cettia Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77560
Lányok!

Kedvcsinálónak néhány kivételes fotó Lennart Nilsson:/Gyermek születik/ c. könyvéből!
Már, ha sikerül, még nem raktam fel így képeket.

12345
judit1975 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77559
http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5b.html

Itt sok hasznos infó van az IR-ről is.
Előzmény: manokorona (77557)
judit1975 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77558
manokorona

Én a Baross utcai Sote-ről a BMC-be megyek. Én eddig nagyon bíztam, az elsőnél biztos voltam benne, hogy sikerül, hiszen semmi bajom nincs, aztán jött a valóság... Na ekkor elkezdtem utána nézni dolgoknak. Voltam kineziológusnál, természetgyógyásznál, talpreflexológusnál. Szedtem vitamint, egészségesen élek, stb. Mégsem sikerült. A 4. után kezdtem kételkedni az intézményemben, és elkezdtem a dolgok után menni. Nekem a háziorvosom adott beutalót terheléses cukor és inzulin vizsgálatra, és a helyi egészségügyi központban csináltattam meg. De ahofy hallottam, nem mindenkinek ad a háziorvos beutalót, többen panaszkodtak, hogy kiröhögi a doki emiatt őket. Nem is értem. Én Pest mellett lakom, és ingyen megcsinálták ezeket a vizsgálatokat.
Előzmény: manokorona (77557)
manokorona Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77557

Judit,

egyre inkább ezt érzem én is, hogy ész nélkül mentem bele egyik lombikból a másikba, mert annyira akartam. és azzal magyaráztam, hogy statisztikailag is csak a 3.-4. sikerül. közben meg ültem a babérjaimon és nem csináltattam semmilyen vizsgálatot.

Te hol csináltattad az IR-t? És melyik intézetből mész most hova és miért?

Előzmény: judit1975 (77555)
manokorona Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77556

a manokorona@citromail.hu-ra küldd el lécci az elérhetőségét!

köszi

Előzmény: ibeD (77554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!