Keresés

Részletes keresés

Lud Creative Commons License 2004.11.26 0 0 8458
Nyugodjon bekeben "Roki"! Jo otletnek tartom, h ki-ki emlekezzen meg rola hetvegi programja soran.
Egyszer mar elkezdtuk gyujteni a Rockenbauer Pál emlekhelyeket: Katalinpusztan a kopjafa, Zengovarkonyban a sirja, az emlekfa no meg a RP-DDK jut most eszembe.
http://geocaching.hu/caches.geo?id=422
http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=53
Előzmény: HEV (8457)
HEV Creative Commons License 2004.11.26 0 0 8457

17 év nagy idő, egy új túrázó generáció nőtt fel az óta.

Nevét egy nagyon szép és közkedvelt túramozgalom - turistaút őrzi.

Talán érdemes a hétvégi  túrán, bármerre is járunk egy pár percet az emlékére áldozni, hiszen már tizenhét éve, hogy Zengővárkonyban a szelíd-gesztenyésben

 nyugszanak hamvai.

http://www.fsz.bme.hu/mtsz/mhk/csarnok/r/rockenbp.htm

ktaxxyxx Creative Commons License 2004.11.26 0 0 8456
Ha jól emlékszem, a Pannónia autós-motoros körtúra az autós-motoros szakág eltűnésével együtt tűnt el. Sok volt a támadás, hogy milyen túrázó az, aki autóval, vagy motorral túrázik, és az autós-motoros szakág létrejöttét a 60-as évek motorizációjának hatásaként tudták be.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8452)
Múzsla Creative Commons License 2004.11.26 0 0 8455

Nos, akkor reagálnék.

 

1. Portyázások Magyarország jellemző földrajzi pontjaira. Írtam is, hogy idén fejeztem be. Az igazolófüzet az MTSZ-ben szerezhető be. Nem tudom, hogy van-e belőle új, mert bizonyos dolgok azóta változtak. A földrajzi adatok nem, de a kopjafák helye igen. Például abban még Szakonyfaluban írja a nyugati pontot (ez azóta a Három-határra költözött) és László-tanyára az északit (a magánosítás miatt ez nem tudom hová tűnt). Ezen a két helyen azóta már nincsen kopjafa.

A teljesítésért szép jelvény jár.

 

2. Érdekes, de lehet hogy csak elírás. Bár az is előfordulhat, hogy bíztatnak a turistáskodás ilyen (csoportos) módjára is. Lehet hogy úgy gondolják, hogy bizonyos fokazathoz eléréséhez az ember tudjon alkalmazkodni másokhoz is ill. szervezzen csoportos túrát, ha teljesíteni akarja.

 

3. Igen, erre válaszolt is korrektül SK. (Ezt még egyenlőre nem kezdtem el. Majd nyugdíjas koromban.)

 

4. Akkor így még egyszerűbb a dolog. Én egy Utazás kiállításon kaptam belőle. Egyébként az igazolólapon nincsen hely útmegszakítás bélyegzésére sem. A z útvonal gyönyörű és többnyire forgalommentes. Ez alól csak a Mátészalka utáni rész kivétel. Az durva volt nagyon.

 

5. Én tervezem bringával a bejárását. Ha valamikor meglesz, akkor majd beírom.

Előzmény: nagypapi (8443)
Rongyláb2 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8454

Felazso!

 

Végül is email attachmentként (pdf file) küldtem el neked a Kisvasutak nyomában igazolófüzetét  az adatlapodon található címre. Remélem odaér.

(ha nem, szólj, és akkor faxolom)

 

R2

 

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8453
Mármint autós-motoros. Na, ennyi talán elég mára belőlem. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8452)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8452
Hopp, ez érdekes módon elment, amikor még gépelni akartam! Szóval az érdekessége, hogy eredetileg sutós-motoros túrának írták ki 72-ben, de az elsüllyedt, és 2003-ban kerékpárral indították újra.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8451)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8451
Ja, a Pannónia értékét csökkenti, hogy a begazolófüzetében sajnos egy úgynevezett "vers" is található, de ezt szükség esetén hozzá lehet ragasztani a hátsó borítóhoz. Nevéből láthatóan ez egy dunántúli kör.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (8450)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8450
Van egy Országos Kerékpáros Körtúra, MKTSZ-szervezés, érintőpontos, ajánlott útvonala 3300 km, öt szakaszban teljesíthető, Fejér kivételével minden megyén átmegy. Írtam itt már többször róla röviden, a kerékpáros topikban van is egy beszámolóm az augusztusi túrám első napjáról, kb. Budapest-Isaszeg hosszon. :-)))

Vettem egy másikat is, Pannónia kerékpáros körtúra, szintén javasolt útvonalas, 2417 km, három szakaszban is teljesíthető, Veszprém megyei szövetség.

Mind a kettő aszfalton teljesíthető, és mellőzném a teljes füzet begépelését a saját vacsoraidő terhére. :-)
Előzmény: nagypapi (8443)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8449
Csatlakozom Joey-hoz, a túrajelentéseimbe mindig úgy írom fel, hogy Visegrádi-hg., vagy Pilis és V.-hg. Mióta megértettem, miért nem illik összemosni a kettőt, fontosnak tartom ezt a különbséget. Már csak azért is, mert így ahányszor felérek Dobogókőre, tudhatom, hogy egy hegység csúcsán állok. :-)
Előzmény: ktaxxyxx (8445)
Joeyline Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8448

Azért ezt így nem merném leírni, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység ugyanaz...

Magam is osztom a földrajzosok véleményét: teljesen más a kőzetanyaga a két hegységnek, a Visegrádi-hegység lávaanyaga lényegében rátehénkedett a Pilis lepusztult mészkő-vetőjére.

 

OFF

 

Nem megyek a Tanúhegyekre.

 

ON

Előzmény: ktaxxyxx (8445)
Joeyline Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8447
Szerintem nagyon jó az ötlet, úgy legyen! :)
Előzmény: Güsziológus (8441)
Joeyline Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8446

Lényegében egy malomban őrölünk. Nekem se tetszik teljesen a tervezett új kiírás, abban a formában már túl nagy könnyítések lennének a teljesíthetőségéhez.

 

Én is örülök, ha egy mozgalmat nem lehet csak úgy "lehalászni", hanem komoly kihívás a teljesítése. Pont ezért javasoltam ezt a tájegységi beosztást, és az ehhez képest viszonylag magas számú felkeresendő tájegységet (igazolandó túrát), hogy ahogy Te is írod, továbbra is komoly értéke maradjon a mozgalom teljesítésének.

 

Mivel javaslatom szerint továbbra is elég sok tájegységet kellene felkeresni, nem mondhatni, hogy anyagilag is könnyebb lenne a teljesítés, mint a ttúráknál.

Előzmény: Güsziológus (8432)
ktaxxyxx Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8445

Joeyline

 

A listát nem rágtam át részletesen, de egy dolog egyből szembeötlött: A Pilis és a Visegrádi-hegység turisztikailag egy. A turisták soha nem mentek túrázni a Visegrádi-hegységbe, nem is ismernek olyat, mert turisztikailag nem létezik, azt valamilyen földrajzos találta ki (a két különböző keletkezési mód alapján kettévágva a Pilist).

 

Kissé OFF: Jössz-e hétvégén a Tanúhegyekre, ha igen, mikor tervezed az indulást B.tomajról? ON

 

Asciimo

 

3957, ha mond neked valamit ez a szám! (Ma kaptam meg.)

Előzmény: Joeyline (8418)
Güsziológus Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8444

Igen, igen, igen.

 

Kösz a kiegészítést.

Ezeket a jellegezetes pontokat mindig elfelejtem, pedig lassan ideje lesz ezt is betervezni:o)

Ha jül, tudom, ez kapható az MTSZ-ben.

 

A PMP hivatalos hossza 300 kilométer. Ez van Apajpusztán egy táblán. Szerintem pontosabb adat csak akkor lesz, ha valaki leméri a jelenleg aktuális útvonal hosszát.

 

 

Előzmény: nagypapi (8443)
nagypapi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8443

Néhány gyors megjegyzés az utóbbi hozzászólásokhoz:

 

1. Az érintőpontos túramozgalmakhoz tartozik szerintem a Magyarország nevezetes földrajzi pontjai (vagy valami hasonló) nevű túramozgalom is.

 

2. Nem értem, hogy a Börzsöny túristája mozgalomnál miért kell az egyik fokozathoz csoportos, a másikhoz egyéni teljesítés, főként hogy az elbírálás is egyénileg történik.

 

3. Múzsla! A kerósoknak is van valami kék kör jellegű túrájuk, ha jól tudom. Jó lenne erről egy kicsit többet tudni, ha van valami infód, vagy linked, benyomhatnád ide. Előre is köszi.

 

4. A Szatmár-Bereg kerékpáros túristája mozgalomhoz nem feltétlenül szükséges a "hivatalos" igazolólap, a szervezők másmilyen lapon is elfogadják a bélyegzéseket. Én a múltkor beszkenneltem egy igazolólapot, majd elküldöm Felazsónak.

 

5. Van-e valakinek pontos(abb) infója a PMP hosszáról? Ezt azért kérdezem, mert ha jól emléxem Güszinek és másoknak is feltűnt, hogy a megtett távok mindig rövidebbnek tűntek a valóságban, mint amennyi a füzetben volt.

padler Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8442
Román templomok

Van egy mozgalom, aminek a neve szerepel felazso lapján, a Középkori templomalapítók és építők nyomában (én Középkori templomoknak hívom). Ez román és gótikus templomokat tartalmaz (nagyon sokat). Nekem nincs meg az egész mozgalom kiírása (felazsonak valószínűleg igen), de úgy tűnt, hogy kapcsolatban van a TKM mozgalommal, ugyanakkkor így független a - ha jól tudom fizetős - román listától. Minden templom néhány mondatos leírása is megvan.

Eddig a lista kb. fele van gépen, talán a jövő hét végére készen lesz. Utána már "csak" szét kellene választani a két stílust, kiegészíteni az egyéb helyekről közismert templomokkal (a Balaton-felvidéken nincs minden általam ismert templomrom benne, de pl. 10/100-as talán nem hiányzik). Mondjuk, akinek megvan a román lista, nem biztos, hogy etikus, ha résztvesz ebben.

A "közös pontokkal" kapcsolatban szerintem érdeklődjél felazsonál, mert hasonló tervei vannak.
Előzmény: Güsziológus (8441)
Güsziológus Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8441

Jelvényszerző túramozgalmak

 

Nagyon örülök, hogy még mindig több az általam ismeretlen, mint az ismert mozgalom:o)

Régóta tervezek egy rövid összefoglalót, íme:

 

Egy speciális csoportról szeretnék írni, ez pedig nem más, mint az országos, érintőpontos mozgalmak.

Országosak, mert gyakorlatilag minden megyét lefednek, érintőpontosak, mert csak a pont felkeresését kell igazolni, és nem túramozgalmak, egyszerűen "csak" mozgalmak.

Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a turizmus fogalma változik. Vannak a hagyományos, bakancsos turisták, de van autós turizmus, vannak buszos túrák, kerékpáros túrák, stb. Elnézést azoktól, akik más szakágban túráznak.

 

Az érintőpontos mozgalmak esetében a hagyományos túra nem feltétel, de természetesen nem tiltott:o)

 

Hat mozgalomról tudok, ezek a következők:

10 megye 100 nevezetessége (min. 40)

9 megye 99 nevezetessége (min. 40)

VÁRTÚRÁK (120)

ROMÁN KORI TEMPLOMOK (48)

Szentkutak Magyarországon (24)

Pálos kolostorok Magyarországon (23)

 

Azért fontos, hogy ezeket külön kezeljük, mert "önállóan" meglehetősen gazdaságtalan lenne belevágni.

2004 elején kombináltam a pontok felkeresését a motorvonatos mozgalommal, de ez utóbbi hamar "kifújt".

Jelenleg a teljesítménytúrákhoz kapcsolódó több napos túrák keretében gyűjtöm a pontokat, de sok van még hátra.

 

Próbáltam összeállítani a hoszú távú mozgalmak (OKT, RP-DDK, AK, stb.) által érintett pontok listáját, de a teljességtől még mindig távol vagyok. Azzal áltatom magam, hogy ha vége lesz, akkor majd lesz időm. Lehet. Mindenesetre, ha "végzek" egy-egy megyével, akkor megpróbálok egy linkgyűjteményt közkinccsé tenni. Eddig egy megyét (Nógrád) fejeztem be:o(

A hat mozgalom, főleg, ha az első kettőnél a teljességre törekszünk, igen széleskörű ismeret birtokába juttatja azokat, akik, elnézést a kitételért, de megtehetik, hogy járják az országot. Ezen ismeretek virtuális elérhetősége azt hiszem, lendíteni a mozgalmak ismertségén. Olyasmire gondolok, mint a "váras" térkép. A pontok mozgalmanként eltérő szimbólummal lennének jelölve, és a szimbólumra kattintással elénk tárulnának az ismeretek. Néhány pont vonatkozásában vannak meglehetősen jó minőségű képek a neten, és itt tudom elképzelni az ismert linkeket (Vendégváró), esetleg rövid "élménybeszámolót". Ha jól számolom, mintegy 450 oldalt lehetne elérhetővé tenni a térképen keresztül. Mivel várból jóval több van, mint 120, és van speciális site, azt hiszem, itt lehetne limitálni a számot. Hasonló a helyzet a román kori templomokkal. Ez utóbbiak, nem teljeskörű listája talán nem sértené a mozgalom szervezőinek érdekeit. A nevezetességek között van néhány tucat román kori templom, már hozzákezdtem a kigyűjtésükhöz.

 

Vas megyében pl..

Csempeszkopács

Ják

Őriszentpéter

Velemér

 

Zala megyében pl.:

Becsehely (Póla)

Egregy

Zalaszentgyörgy

 

Fentiek természetesen nem elvárások, de talán nem volt felesleges közkinccsé tenni az ötletet.

Güsziológus Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8440

Nagyon klassz!

 

Nosztalgiáztam egy kicsit:o))))

 

Nem ígérem, hogy 2005-ben újra, de ha megyek, akkor Siófok felől megyek és feltétlenül írok a fórumba.

Előzmény: HEV (8439)
HEV Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8439

Néhányan már tudtok róla de ezennel hívatalosan is megnyittatik:

 

http://www.siofokos.tvn.hu/forumddp.htm

 

Beirható minden ami az adott utszakasszal kapcsolatos , minden érintett szövetség kapott email-ban értesítést a fórum létrejöttéről  , remélhetőleg ők is közzé teszik majd ott /is/ az utvonallal kapcsolatos információkat.

 

A szövegbevitelnél a beirasi korlát egy menetben max 1200 karakter /az üreseket is beszámitva, ha hosszabbat akartok irni akkor több darabban kell feltölteni.

 

A párom csinálta kéretik kizárólag dicsérő és biztató kritikával illetni,   ha a KDP kezelői elfogadják a közreműködésünket akkor nagyon rövid idő alatt elkészülhet a KDP-s változat is.

 

 

 

Zete Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8438
felazso!
Balatoni Kéktúra ig. lap letölthető formában van már? Ha nincs, tudom küldeni faxon, vagy akár be is szkennelem, ha úgy jobb, s pdf formában nyomom át.

Optika!
Gratula a Várak a Börzsönyben "fullhoz"! Épp a napokban néztem a honlapjukat, hát el vannak maradva rendesen a teljesítők publikálásával...

Múzsla!
Mail ment.
Előzmény: felazso (8435)
Múzsla Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8437

Felazso!

Egy kis adalék a mozgalmakhoz, kerékpáros szemmel.

 

1. Borsod-Abaúj-Zemplén megye kerékpáros túrázója

A túra kiirója: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Természetjáró Szövetség , a Miskolci V.S.C. és BAZ. megyei Közlekedésbiztonsági Tanács

Tudnivalók:

A füzet beszerezhető: Borsod-Abaúj-Zemplén. megyei Természetjáró Szövetségnél. (3501 Miskolc, Pf.: 11.) 46/504-778  A teljesítés után jelvény igényelhető az igazolófüzet visszaküldése után a szövetség címén. A túra bármely irányból elkezdhető, több túraszakaszra bontható. Igazolás /bélyegzés/ bárhol lehetséges a megjelölt településeken. A túrát bárki teljesítheti. A túra egy-két kivétellel kis forgalmú utakon halad végig. Szállásokat egy-két kivétellel sátorozással ajánlatos megoldani. A túra hossza a 14 db kitérő nélkül Miskolc-Szerencs 400 km. Az igazoló füzet elbírálása és a teljesítés elfogadása után: o        az igazoló füzetet /teljesítési sorszámmal/,

o        és a jelvényt postázzuk a kért címre.

A túra útvonala és bélyegző helyei:

Miskolc - Lillafüred - Dédestapolcsány - Uppony - Ózd - Putnok - Kelemér - Zádorfalva - Rudabánya - Ragály - Aggtelek - Jósvafő - Szögliget - Szalonna - Edelény - Ziliz - Boldva - Onga - Monok - Szerencs - Tállya - Golop - Abaújkér - Abaújszántó - Boldogkőújfalu - Boldogkőváralja - Hernádcéce - Hejce - Gönc - Kéked - Hollóháza - Fűzér - Fűzérradvány - Széphalom - Sátoraljaújhely - Károlyfalva - Sárospatak.

Annyit fűznék hozzá, hogy aki a kitérőket is megteszi az eméklapot is kap. Én 2003 tavaszára fejeztem be. Nagyon szép a jelvény, de sajnos sorszámot már nem tudnak adni, mert valahol megszakadt a sor.

Csináltam szintvonalas metszetet is az útvonalról. ha arra is szükséged van, akkor majd jelezd.

2. Bakony-Balaton kerékpáros turistája

A túra útvonala: az alább felsorolt helységeken át. Az útvonal betartása kötelező, de tetszés szerinti irányban tehető meg. Távolság kb. 500 km, csak kerékpárral teljesíthető, személygépkocsival vagy motorkerékpárral nem! A túra időpontja: nincs korlátozva, bármikor teljesíthető, de a minősítési követelményeket - napi 50 km-es átlag, legalább 3 fős csoport - figyelembe kell venni. A túra résztvevői: Veszprém megyei sportolók. Más megyebeliek is teljesíthetik, de a jelvény önköltségi árát meg kell téríteniük. A túra igazolása: A feltüntetett 21 bélyegzőhelyen egyénileg kell bélyegeztetni és a keltezést is be kell írni. Tetszés szerinti 6 helyen múzeumi (Tájak-Korok-Múzeumok) bélyegzést kell kérni. Közlekedés: A KRESZ előírásai szerint. A 71. számú főútvonalon szombaton, vasárnap és ünnepnap kerékpárral közlekedni tilos! A túra teljesítése után az Igazolólapot be kell küldeni a Veszprém megyei Természetbarát Szövetséghez. (8200 Veszprém, Wartha Vince utca 3.)Személyes beszámoltatás is előírható. A túra teljesítői jelvényt kapnak.

A túra útvonala (a bélyegzőhelyek vastagon szedve):

Veszprém - Szentkirályszabadja - Vörösberény - Balatonfűzfő - Balatonkenese - Papkeszi - Berhida - Várpalota - Tés - Csetény - Bakonyoszlop - Csesznek - Zirc - Bakonybél - Ugod - Nagytevel - Pápa - Tapolca-fő - Ganna - Noszlop - Bakonygyepes - Ajka - Padraga-kút - Öcs - Nagyvázsony - Vigántpetend - Monostorapáti - Tapolca - Sümeg - Rezi - Keszthely - Hévíz - Alsópánok - Sármellék - Balatonszentgyörgy (Csillagvár) - Fenékpuszta - Keszthely - Balatongyörök - Szigliget - Badacsony - Balatonudvari - Tihany - Balatonfüred - Koloskavölgy - Csopak - Lovas - Felsőörs - Veszprém.

 

Éppen tegnap jött meg a díjazása. Némi kanosszajárása volt a dolognak, mert augusztus 3-án adtam fel postára. A díjazás kitűző, 486-as sorszámnál tartanak.

TKM bélyegzést sikerült szereznem a következő helyeken: Zirc, Pápa, Ajka, Veszprém, Tihany, Keszthely

 

3. Szatmár-Bereg kerékpártúra

 

Az útvonal távolságbeosztása:

Nyírbátor - Mátészalka (21 km) - Győrtelek (31 km) - Ököritófülpös (35 km) - Csnger (51 km) - Csengersima (57 km) - Jánkmajtis (67 km) - Fehérgyarmat (71 km) - Tarpa (86 km) - Márokpapi (92 km) - Beregdaróc (102 km) - Vámosaya (109 km) - Vásárosnamény (123 km) - Aranyosapáti (135 km) - Kisvárda (150 km)

 

Bélyegzőhelyek:

ˇ         Nyírbátor

Mátészalka Ököritófülpös Csenger Fehérgyarmat Márokpapi Vámosatya Vásárosnamény

Tudnivalók:

A túra bejárása bármelyik irányban történhet. A bélyegzéseket a megjelölt településeken bárhol be lehet szerezni. Az útvonal három - négy nap alatt kényelmesen bejárható.

A túra teljesítésének igazolása bélyegzéssel történik.

Igazoló lap igényelhető a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Bizottság címén. 4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9. VIII. em. (42) 311-577, (20) 9584-022 Fax: (42) 311-578 Ügyelet: csütörtök 17.00 - 20.00

 

 

Augusztus végén tekertem le. Itt találkoztam olyan boltossal, aki külön megköszönte, hogy hozzámentem bélyegezni. Még egy üveg üdítőre is meghívott.

Az ügyelet működött a szövetségnél, le is rendeztük a dolgot. Az elismerés kitűző.

 

Igyekszem majd még írni a többi kerékpáros mozgalomról is.

 

Jesper Olsen Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8436
Börzsöny turistája jelvényszerző mozgalom

 

Kiíró: Belvárosi Természetbarát és Szabadidősport Szövetség

1051 Bp., Erzsébet tér 4., levélcím: dr. Györke Jenő, 1053 Bp., Curia u. 3.

Tel.: 317-9466

 

A mozgalomnak három fokozata van

a) Bronz fokozat: elnyerésének feltétele a Börzsöny hegység 10 jellegzetes pontjának felkeresése (Diósjenő, Kemence, Perőcsény, Nagyirtáspuszta, Magas-taxi turistaház, Szénpatak turistaház, Márianosztra, Nagybörzsöny, Szokolya, Zebegény) egyéni vagy csoportos kiránduláson, túrán. Egy túra útvonalán több érintőpont is bélyegezhető. Igazoló lap szükséges.

 

b) Ezüst fokozat: elnyerésének feltétele 15 jellegzetes pont felkeresése csoportos (!) kiránduláson, túrán. Egy túrán több érintőpont is bélyegezhető. (Drégelyvár mh., Törökmező, Királyháza, Királyrét, Kisirtáspuszta, Kisinóc, Kóspallag, Bernecebaráti, Magyarkút th., Nógrád, Nagymaros, Hont, Nagyhideghegyi th., Verőcemaros, Szob). Igazoló lap szükséges.

 

c) Arany fokozat eléréshez a hegység területén kijelölt 28 érintési pont tetszőleges időben és sorrendben való felkeresése szükséges. Az áthaladás igazolásául az érintési ponton fényképet kell készíteni (melyen a rajta szereplő személyek és az érintési pontok is azonosíthatók). Ez a fokozat egyénileg teljesíthető. Fényképgyűjtő kell hozzá.

felazso Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8435
fax, ahová jöhetnek infók:
(1) 250-88-43
Előzmény: Rongyláb2 (8434)
Rongyláb2 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8434

Felazso!

 

Nekem van "Kisvasutak nyomában" igazoló füzetem. Ha megadod a számod, holnap el tudom faxolni neked.

 

R2

Előzmény: felazso (8433)
felazso Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8433
Van valakinek túramozgalmakkal kapcsolatos link gyűjteménye, amelynek kapcsán ellenállhatatlan közzétételi szándék gyötri?
:-)
Güsziológus Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8432

Már bocsánat, de ha jól olvasom, Te szoktál a teljesítmény értékéről irogatni.

 

Három év alatt 4 teljesítő nem rossz, hisz nem könnyű a sokszor ütköző teljesítménytúrákat megszervezni. Arról nem is beszélve, hogy nem csekély anyagi ráfordításvonzata is van a mozgalomnak.

 

Namármost nekem nagyon tetszik az eredeti, és beszéltem másokkal is, nekik szintén nem tetszenek a változások. Azt hiszem, hogy azok, akik az eredeti feltételek szerint a teljesítés kellős közepén vannak, nem örülnek a változásnak.

 

A kötelező számú, teljesítménytúrás, eredeti változat tehát egy komoly kihívás, a jelvény értéke nagy, hisz kevesen fogják teljesíteni. Ezekkel szemben inkorrekt menet közben módosítani. Új név, új jelvény kell, és akkor semmi gond. Ne feledjük, több, mint 100-an megvették a füzetet! Ez ugyebár 100.000 Ft. Ha a befektetés nem megtérült meg, akkor nem azok teljesítményét kell devalválni, akik időt, pénzt, fáradtságot "áldoznak".

Nekem ez a véleményem.

Előzmény: Joeyline (8430)
felazso Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8431
Güszi!
Köszönöm az infókat.
Előzmény: Güsziológus (8421)
Joeyline Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8430

Bocsánat!

Nem olvastam előre, a tegnapi beírásomtól kezdtem olvasni az új hozzászólásokat!

Még egyszer elnézést!

 

Valami igazság mindenképpen van abban amit írsz, mármint hogyha marad a név, akkor nem lenne célszerű új alapokra helyezni a mozgalmat, de szerintem az is elfogadható, hogy az alapító hamar rájött, hogy nem a legszerencsésebben írta ki a mozgalmat, és így tesz korrekciót. Mindenképpen értékelendő, hogy nem szeretné ha hátrányos megkülönböztetés érné az eredeti kiírás szerint teljesítőket. Ilyen változtatáskor értelemszerűen átmeneti intézkedéseket kell tenni.

Előzmény: Güsziológus (8427)
felazso Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8429
Kösz Joey!
Feltöltöm.

Közben dolgozom a túramozgalmak részletes leírásainak oldalain, hogy

egyrészt egységes legyen,
másrészt némi design is járuljon hozzá a használhatósághoz.
Nem is beszélve a kapcsolódó linkek elhelyezéséről...

FLZs
Előzmény: Joeyline (8417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!