Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Flacika Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6052

nem kéne... Nem kéne ennyire felkapni a vizet! :)

 

Különben a szervíz óradíjakat úgy általában én is magasnak tartom (tudom, a Lajtától nyugatra még drágábbak, de ott mások a fizetések is...). Ráadásul a gyári előírások egyes munkákra normaidőket írnak elő (pl. X ezres szemle Y óra), ezt pedig akkor is felszámolják, ha mondjuk ennek Z százaléka alatt végeznek vele, mert annyi az előírás... Erre lehet ugyan azt mondani, hogy problémás esetben 1,5-2Y is lehet az idő, de ez a másik kuncsaftot nem érdekli. Egyébként én márkaszervízbe járok, az előző kocsimat is márkaszervízbe vittem (félévente kellett...) a gari lejárta után is. Tehát nem a szervízek ellen beszélek, de attól még drágállhatom őket... Akkor már az a fontos, hogy ne akarjanak át....ni, hogy mikor mit kell kicserélni, és ne írják elő, hogy mit vihetek és mit nem. Leszögezem, az általam eddig ismert 2 márkaszervíz (OFF Daewoo ON és Citroën) nem gördített akadályt a hozott anyagok elé, és nem akartak átb.ni.

Előzmény: Törölt nick (6046)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6051
Nyugi! :) Igen! Szerintem a lehetséges kollégának előbb járt a keze, mint ahogy végiggondolta, amit leír. Nem kell mellre szívni. De azért tegyük hozzá, hogy nem mindenhol és nem minden szervízes ilyen hozzáállással dolgozik mitn te. Volt alkalmam tapasztalni. :( Igaz nem a Citroennel. De volt rá példa sajnos... Hidd el, abban is van igazság, amit Herbie leírt. Ne vedd magadra. Sajnos ez ma Magyarország, vagy ahogy egy másik topicban láttam - találóan - Viccország. Nekem is voltak fenntartásaim mielőtt megvettem az autót, de azóta csak pozitívan csalódtam. Pl. 1 hónap után megismert az értékesítő mikor a munkafelvételen ültem, és a munkafelvevő is emlékezett az autóra, hogy hangszórót cseréltek benne még átadás előtt. Ezek apró dolgok de pl. számomra fontosak, mert a felvevőnek is X autó megfordul a keze alatt naponta. Ahogy kivettem eddig a szavaidból Te is ilyen vagy és ez jó dolog.
Én pl. nem szeretem az olyan helyet, ahol darabra kezelik a dologkat. Pl. apámék mikor 1,5x annyiért vettek autót (nem Citroen-t) mint én és visszamentek 2 hét után mert kellett faternak valami extra cucc, akkor lövésük se volt, hogy ki ez a fószer ezzel az autóval... Szóval igazából addig érdekelte a kereskedést a vevő, míg kicsengette a verdát, aztán húzzon a levesbe. Van ilyen is, remélhetőleg már nem sokáig.
Másik ellenpélda: német Citroen kereskedés, nagybátyám kéri a Xsarához a küszöbvédőt. "Komoly" 23€ értékű tétel, de nem volt raktáron. Ezért sűrűn elnézést kértek, hogy várni kell rá 2 napot. Azt hittem lehidalok, mikor hallottam. És errefelé tartunk, ami nagyon jó dolog.
Ezzel csak arra próbálok kilyukadni, hogy nem minden cég és kereskedés egyforma, ne vegyél mindent magadra!
Előzmény: Törölt nick (6046)
Flacika Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6050

Sziasztok!

 

Szombat este megjöttünk a nyaralásból, eddig csak olvastam... Bp - B.kenese 4 személy+3 bicikli a tetőn+teli csomagtartó+cuccok a lábaknál illetve a hátsó 2 fő között... Utána már "üresen" (csak 4 fő) ide-oda mászkálva, szumma 550 km-re 6,8 a fogyi klímával.

 

1ébként a teli csomagtartót nálunk úgy kell értelmezni, hogy kalaptartó a hátsó ülések mögé csúsztatva, pakolás az üléstámla tetejéig, erre meg rá 1-2 polifoam matrac, hogy könnyű és puha legyen...

Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6049

Egy kicsit légy türelmesebb!!!!

Jön majd valaki, aki válaszol neked okosakat:)

Előzmény: obaross (6048)
obaross Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6048

 Esetleg, hátha?

 

Sziasztok!

 

Egy 2001-s 1,6 16V Xsara-m van, ezzel kapcsolatban kérném a segítségetek: tele tankoltam azóta nem hogy telét, hanem kb.  másfél tankot mutat a műszer és nem megy vissza 0-ra, hanem 1/2 környékén áll meg, ha leveszem a gyujtást. Mit lehet evvel kezdeni?Ill. szerintetek káros-e egy direkt szűrő,sportdob,splitfire kombó, és milyen hatással van a fogyasztásra? (nem száguldozom, csak alapban nem valami szép a motorhang.Köszi szépen!!

Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6047

Hogyne kellenél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A te véleményed - értehtően - nem egyezett az enyémmel. Nincs ezzel semmi probléma.

peace

Előzmény: Törölt nick (6046)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6046

azt már megfigyeltem, hogyha jövök és valakivel nem egyezik a véleményem, abból mindig minimum parázs vita alakul ki, de minimum legalább egy ember megutál.

tök jó.

egyáltalán kellek én ide?

Angry hitman Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6045

Az 1,8-as C5-öm nem az hogy fogyasztotta, de ZABÁLTA az olajat.

Már megoldották. Szétszedték, rágyűrűztek, azóta hibátlan.

Hátuljában meg valami marhára kopogott, de kiderült annak is a gondja. Mondjuk ez speciel pont nem tetszett. 30000 km a szervíze és ezelett az idő alatt egy tömítés mellett elkezdett folyni a hidraulikaolaj és szépen lement a szint bőven minimumszint alá. Nem volt elég olaj a rendszerben és emiatt kopogott. Simán lehet, mert cseréltek rajta egy tömítést meg föltöltötték nívóra, azóta jó.

Az indexkapcsoló egy nagy határ szar(már elnézést), balra nem szeret indexelni, de szétszedték, megmutatták, milyen a belseje, aztán letettem arról, hogy az embereket piszkáljam a problémával, mert tervezéskor csúszott félre a dolog. Van ilyen. Néha bemegyek, szétszedik, megjavítják, aztán sokáig jó. Nem is sok idő, az eddigi rekordja az emberemnek 17 perc volt, igaz épp nem volt semmi dolga a villanyszerelőnek. :)))

Rendszeresen kivagdosta az izzókat, bár ezt mostanában nem csinálja.

A CD-t néha nem veszi be, félúton megáll. Ezzel egyelőre nem történt semmi.

Amikor bezártam távirányítóval, kinyílt a csomagtartó ablaka. Üveget cseréltek benne. Ez is oké.

Volt egy olyan időszaka is, hogy 4-5000 kmenként elment róla minden elektromos cucc egyszerre, de ha újraindítottam, működött megint. Ezt mondjuk egyszer éjjel is megcsinálta az autópályán, akkor eléggé megijesztett, hogy finoman fogalmazzak, gondold el, 150 körül csont sötétben elmegy a világítás. Kiderült, hogy a gyújtáskapcsoló rosszalkodott. Kicserélték, azóta jó.

Nagyjából ennyi.

Amint látod, van bőven gondom, de eddig eléggé megnyugtatóan orvosolták ezeket.

Nem mondom, hogy nincs jobb autó, mert biztos van, de nekem kellet egy nagy kombi, ez olcsó volt, tetszett is, összeségében nem bántam meg.

Előzmény: Törölt nick (6042)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6044

Több mint két éve járok csak ugyan ahhoz a szerelőhöz. Elhiheted, hogy ha csak a papírt lobogtatom is, nem leszek átqrva. Olvashatunk a fórumon - ha nem is pont citroenről - hogy hányszor kellett visszavinni a szakszervízbe a járgányt ugyan azzal a hibával. Biztos nem mind urban legend. Nekem még a fent említett embrhez kétszer ugyan azért nem kellett visszamennem.

Én elfogadom a váleményed, te úgy látod jónak ahogy leírtad, én viszont a másik oldalon állok.

 

A kőműves nem fogja neked megtervezni:) 99% még rajzot se tud olvasni:(

Előzmény: Angry hitman (6040)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6043
ki akart kikezdeni?
Előzmény: Törölt nick (6041)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6042
egyébként milyen gondokkal jársz szervízbe?
Előzmény: Angry hitman (6039)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6041

kösz, bár ha kikezdenek, én is meg tudom védeni magam. de jól esett.

:))))

Előzmény: Angry hitman (6039)
Angry hitman Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6040

"mindíg felvési egy papírra, hogy miért mennyit fizettem, stb-stb."

 

Nekem meg számlát adnak. Ha valami gebasz van te lobogtatod a felvésett papírt, én meg a munkalapot meg a számlát. Szerintem én védhetőbb pozícióban vagyok.

 

Vegyünk mondjuk egy másik példát. Építesz egy házat.
Meg kell terveztetni, mert meg kell. Te elmész Gipsz Jakab kőműveshez, tervezze meg. Én elmegyek a TERVEZŐHÖZ. Lehet, hogy mindkét ház ugyanaddig fog állni, meg a tiednek olcsóbb volt a tervezése, az enyémben viszont nyugodtan alszok.

 

Előzmény: Herbie_ (6035)
Angry hitman Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6039

Csavarokat húzogatni öreganyám is tud, de amikor az öreg szakit odaállítod egy olyan probléma elé, ami a rendszerek komplexsége miatt nem lehet egyértelműen és azonnal kiszúrni, hát a szaki elkezd izzadni. Volt ilyen kalandom még régebben, igazából nem tudtam haragudni az emberre, csak nem tudta megoldani a feladatot. Bosszúság. 

A másik oldalon viszont TÖBBSÉGÉBEN felkészült, típusspecifikus szerelők ügyködnek, van úgy, hogy a hibajelenség alapján már RUTINBÓL megtaláljáka a gondot. Annak azért örülök, hogy ha be is kellett mennem a szervízbe, mindig csak annyit voltam ott, amenyit muszály, egyetlen perccel sem többet.

Én sem vagyok híve annak, hogy minden pénzemet elköltsem az első szóra, de szerintem kicsit túllihegitek ezt a bazi nagy szakszervíz-ellenességet.

Rendszeresen szervízbe járok, sajnos voltak gondjaim, DE. Mindig megoldották és sose vertek át. Mert megbízom bennük és ezt éreztetem is velük. Értékelik.

Szerintem nagy felelősség egy szakszervízt illetve kereskedést üzemeltetni. Ezeknek a célja nem a rövid távú meggazdagodás, mert annak számtalan egyszerűbb módja is van. A drágaságban szerintem benne vannak olyan dolgok is, amiket mi nem is gondolnánk, pl különféle engedélyek (zöldkártya, műszaki vizsga) megszerzése stb...

ÖREGSZAKIBÁNAK nincs ilyen gondja, szarik bele.

Szerintem a CÉL szerszámok sem olcsók.

Van az a számítógépes teszterük, öregszakibának miért nincs? Vehetne szerintem, csak nem lenne neki túl kifizetődő beruházni egy ilyenbe.

Ha én most szervízes lennék és megtudnám, hogy bármelyik emberem átbaxta az ügyfelet, nem tudom, mit csinálnék vele.

Higgyétek el, nagyon vigyáznak ránk, az autósokra, mert lassan már "több az eszkimó, mint a fóka" szervíztéren, másrészt ha én csalódok egy cégben, lehet, hogy többet nem látnak engem. És nem fog érdekelni, hogy előtte kurva jók voltak. Erre senki sem kíváncsi. Ezek után elveszítenek egy olyan embert, aki lehet, hogy náluk vett volna autót, de így már biztos nem. Ha nem adnak el autót, nem fognak udni mit dolgozni sem a műhelyben és egyre szűkül a kör...

Herbie, szerintem nem olvastad ki (vagy nem akartad) nem kéne... hozzászólásából a következőt: Nem kell kenyeret sütnöd, nem kell tehenet fejned, nem kell malacot nevelned. Megveheted. Olcsóbb dolog megcsinálni magadnak, de akkor mire marad időd? Semmire. Ez az egyik. A másik, hogy Hermann Ottó volt az utolsó magyar polihisztor, azóta mindenki pár dologhoz érthet, mindenhez nem. Én síkhülye vagyok az autóépítés/javítás mai formájához, mert ehhez már télleg nem elég egy csillagvilláskulcs-készlet. Értsen ehhez a szerelő, én szeretnék továbbra is megmaradni a jogi pályánál. Engem is szidnak néha mocskosul, hogy miért annyi az annyi. Csak. De én is a magam szekerét tolom, vigyázok én is az ügyfeleimre. Nem akarom őket egyből lekaszálni, mert én ugyanúgy éhen döglök, mint a lehúzós szervizek.

 

Ha eszembe jut még valami, ígérem, nem tarom magamban, de ez a hozászólás kezd kicsit terjedelmes lenni. Maradjunk annyiban, hogy mindenki éljen meg abból, amit csinál, TISZTESSÉGGEL, BECSÜLETTEL. Ennyi nekem elég. Szevasztok

Előzmény: Herbie_ (6027)
obaross Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6038

Szia!

 

úgy álltalánosságban nem tetszik a hangja, mondjuk az is lehet hogy azért, mert napközben egy passat 1,8T-t haszn és ahoz viszonyítom! :)

Előzmény: Herbie_ (6037)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6037

Mikor nem tetszik a moci hangja? alapjáraton, motorféknél, gyorsításnál?

Ezt csak azért kérdezem, mert nekem 1.6 8V-m van is imádom a hangját, főleg motorféknél, de az alapjárati hang se rossz:)

 

 

Előzmény: obaross (6036)
obaross Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6036

Sziasztok!

 

Egy 2001-s 1,6 16V Xsara-m van, ezzel kapcsolatban kérném a segítségetek: tele tankoltam azóta nem hogy telét, hanem kb.  másfél tankot mutat a műszer és nem megy vissza 0-ra, hanem 1/2 környékén áll meg, ha leveszem a gyujtást. Mit lehet evvel kezdeni?Ill. szerintetek káros-e egy direkt szűrő,sportdob,splitfire kombó, és milyen hatással van a fogyasztásra? (nem száguldozom, csak alapban nem valami szép a motorhang.Köszi szépen!!

Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6035

az is elképzelhető:)

 

nekem viszonylag szerencsém van azzal a szerelővel akit találtam/ajánlottak.

mindíg felvési egy papírra, hogy miért mennyit fizettem, stb-stb.

Előzmény: Seferbt (6034)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6034
lehet, hogy kollégák vagyunk? :) Vagy mégsem? :))) Egyébként meg én ismerek olyan "zugműhelyt" ahol 4000 az óradíj zsebbe, no számla vagy ilyesmi. A Wallisál ugyan 4500, de számlával. Ha pedig nem specializálódott magánműhelybe viszed, akkor nem biztos, hogy megvan az autódhoz a szaktudás meg a célszerszám. Pár éve volt szerencsém Renault szaloban "dolgozni". Na ott pl. a szervíz egyik falán csak célszerszám volt az autókhoz. Igaz ugyan, hogy a célszerszám nélkül is megoldható volt a feladat "mezei" szerszámokkal, csak kb. 2x-3x annyi idő alatt.
Előzmény: Herbie_ (6032)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6033
viheted. az alaktrészre illetve az abból adódó károsodásra a garanciát az alkatrész eladója állja. ennyi csak a különbség.
Előzmény: Seferbt (6028)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6032

2000, majdnem a fele;)

elfelejtettem, hogy érintett is jár a topicba, sorry, nna

ha tudnád, hogy az én munkaadó cégemet hányan utálják az országba, és mondanak el minket minden szépnek és jónak ...

Előzmény: Törölt nick (6031)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6031

az öreg szaki biztos 1750 forintért nyomja az ipart óránként, mert annyi a miénknek a fele.

anyaggal nem vitatkozok.

sőt, még csak nem is vitatkozok.

az viszont parasztság, hogy ki mit kaphat be.

 

Előzmény: Herbie_ (6027)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6030
pl. a wallisnál nem volt gond:)
Előzmény: godfrey (6023)
Titto Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6029

szerintem elvállalják olcsóbban is,mint20..egyetlen kábel bekötést én olyan 5-10közé saccolok, ha nem foglalkoznak tényleg a többi dologgal(rádióra csatlakoztatás, hangszórókkal összekapcsolás  stb)...csak körbe kell érdeklődni. Pár telefont megér, nem? Még ha el kell vinned esetleg messzebbre a kocsit, akkor is spórolhatsz meg időt és főleg veszélyt!!

Előzmény: bezzy (6016)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6028
Ez garanciaidő alatt is érvényes? Mármint a hozott anyag. Tehát mondjuk olajat, szűrőket vihetek vagy garanciaidő alatt ebből is a gyárit kell berakatni? Mondjuk nem sokaásom gagyi alkatrészeket megvenni. Csak mondjuk a 4 literes Castrol RS-t sem vettem meg 16 eFt-ért ha megkaptam 12-ért is.
Előzmény: Törölt nick (6025)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6027

Most miért kapod fel a vizet?

Teljesen egyértelmű (tapasztalat), hogy minimum duplájáért dolgoztok mint egy öreg szaki(órabér, anyagár).

A kenyér mondjuk 150-200 forint. Nem nagyon tudok 400 forintos kenyérről, bár biztos van.

Előzmény: Törölt nick (6024)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6026
Vihetsz anyagot itt felénk (vagyis 2 éve volt így), de semmilyen garanciát nem vállalnak ha a vitt alkatrészre rá tudják húzni az autó esetleges komolyabb meghibásodását. Legalábbis engem erről tájékoztattak anno 2 éve, mikor a 90k-s szervízre vittem az autót. Persze lehet, hogy csak "fenyegettek", végül is egy olajszűrőnek mi baja lehetne?
Előzmény: godfrey (6023)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6025

azokat meg rúgd seggbe, hogy csak úgy csattanjon.

nézd meg a munkalapot, külön rovat van arra, hogy az alaktrészt az ügyfél hozta igen/nem

el KELL vállalni a munkát a hozott alkatrészből is.

Előzmény: godfrey (6023)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6024

a pék is bekaphassa, a tejtermelő is bekaphassa, mari néni, aki eladásra neveli a malacokat, szintén bekaphassa, mindenki bekaphassa, aki pénzt keres, és akinek esteleg fizetni kell. ne3m mondom még, hogy ki kaphassa be.

oké

süss kenyeret, tarts tehenet, disznót stb kurva sok pénzed lesz meg kurva sok gondod.

te mit is dolgozol?

Előzmény: Herbie_ (6021)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6023

Hol csinálnak neked márkaszervizben ilyet?

ahol én csináltatom nagy betükkel virit a falon
"HOZOTT ANYAGBÓL NEM DOLGOZUNK!"

 

Előzmény: limoII (6022)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6022
A köztes megoldás: kötelező szervízeltetés, hozott anyaggal (légszűrő, benyaszűrő, pollenszűrő, gyertyák, fékbetét stb)..:))) majd fele annyiba kerül... s a szervízkönyv is megvan, meg a komputerrel is beéllítják a kicsikét..
Előzmény: Herbie_ (6021)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6021
A szakszervíz bekaphassa. Szerintem aki mondjuk 5 évig hordja oda az autót, százezrekkel költ többet az autóra. Szerintem én, aki nem oda hordom, nem fogom annyival kevessebbér elpeasszoln, már ha akarnám, de nem akarom:)
Előzmény: godfrey (6019)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6020

Nekem ugyan nem volt német autóm (mivel a Xsara az első saját kocsim :-D), de azért vezettem már a legtöbb Opelt és VW-t. Hát, a Golf V most, 2003 végén érte el azt a helykínálatot (csomagtér szempontjából még most sem), amit mondjuk egy Xsara nyújtott 1997-ben... A "németesen kemény tömésű ülés" nekem kényelmetlen. A formák rém unalmasak, főleg belül (szubjektív). Ezen túl tényleg lopják, meg az autókon túl a szervízek is marha drágák. Egy haverom mesélte, hogy a Céges Borájukon egy bakhátas út széjjelvágta a motrovédő lemezt, ami olyan frankón volt odaillesztve (gyári volt!), hogy a leszakadó lemez szétszedte az ékszíjat is. Megbízhatóságban pedig nagyjából egy szinten vannak a franciákkal. A legújabb ADAC statisztika (igaz, én semmilyen ilyen statisztikának nem adok nagy hitelt) is ezt mutatja.

 

A japán autó más tészta. Ha góré lennék egy cégnél, és nem érdekelne, hogy a beosztottaim mit vezetnek, biztos Toyota flottát vennék. De nekem a japán autók a mai napig jellegtelen, lélektelen vasdarabok, amiknél a franciák persze még kényelmesebbek is. Hiányolom belőlük azt a fajta szenvedélyt (vagy hogy is mondjam...) ami benne van egy francia, olasz vagy angol autóban... De azt elismerem, hogy műszakilag nagyon ott vannak a szeren. De ez SZVSZ nem minden egy autónál...

 

Mellesleg érdemes benézni a www.reliabilityindex.co.uk oldalra is. Aszerint Angliában (ami persze nem biztos, hogy igaz itthon) átlagban a megbízhatóság ellenére többet kell költeni egy japán kocsira, mint mondjuk egy Citroenre...

Előzmény: Seferbt (6011)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6019

Üdv!

Az alkatrész/zsrviz költségek xsaránál sem lacsonyabbak, sőt... amikro kicsit sokkaltma az alkatrész árát a szervizben "ja kérem ez nem opel".

Ennyit erről, szakszervíz mindenhol drága.

 

Egyébiránt elrepedt a cső a katalizátor elött 3 napja, szervizben cserét mondtak rá 37 000 ft + munkaköltség 2 hét mulva ráérnek, kerestem neten kipuffogost mondta csak a hegesztés eresztett el megcsinálta 4 000 Ft ért... Azt mondta kb 1.5 évig tartani fog de utána is meg tudja javítani. Hát ilyen különbségek vannak mind árbvan mind hozzáállásban.

 

(igaz amig végigjöttem az autóval szakadt kipufogoval sötétített üvegű ültettet II es golfosok irigykedve néztek felém a hang miatt :-)

Előzmény: limoII (6012)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6018
Hidd el, jobban jársz egy szakszervízzel. Nekem 15-ért rakták be az erősítőt illetve a kábeleket. A Hifis cégnél ahol berakattam 2-en dolgoztak rajta durván 4-5 órán keresztül. Szóval ha nincs gyakorlatod a témában, akkor szerintem szorozhatod kettővel az időt. Arról nem is beszélve, hogy elég komoly áramok szaladgálnak azon a kábelen. Ha netán elköszt valamit vagy megsérted a kábelt, akkor akár az elekromos részét is kicsinálhatod az autónak. Rosszabb esetben mondj az éjszaka közepén gyullad ki az autód egy elektromos zárlat miatt. Csak viszonyításképp mondom, hogy nekem a márkaszervíz X éve ott dolgozó villamossági szerelője nem merte bevállalni az erősítő bekötést és a bekábelezést. Megmondta bele az arcomba, hogy nem meri megkockáztatni, mert nincs benne gyakorlata. Pedig ha ott dolgozik, akkor gondolom villamossági szempontból ért a Citroenhez. Szóval szerintem gondold át jól, hogy nekiállsz-e.
Előzmény: bezzy (6016)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6017
Megkaptam a fordítást, köszi szépen. Végülis erre jutottam nagyjából én is de a te fordításod sokkal pontosabb.  Apám a nyerő, ő mondta, hogy pákával kell melegíteni de én kételkedtem benne.
Előzmény: Leadfoot (6009)
bezzy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6016
Köszi, még egyszer megpróbálom. Bár mikor meglett az autó, azzal kezdtem, hogy felhívtam egy szakit (igaz, arra kértem ajánlatot, hogy erősítő bekötés + 2 tweeter beszerelése) és azt mondta rá, hogy 20000 HUF! Erre ijedtemben letettem a kagylót, és beszereltem magamnak. Remélem csak a tápkábelért nem fognak 5 számjegyet mondani :-(
Előzmény: Titto (6013)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6015
Ott is látható a szépség:) Köszi!
Előzmény: Titto (6014)
Titto Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6014
Szerintem www.hasznaltauto.hu-n hirdesd...az népszerűbb azthiszem mint az expressz
Előzmény: limoII (5996)
Titto Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6013
Használható ötlet??? Hát szerintem nem én egyedül mondom azt, hogy vidd szakemberhez...igaz, pénzbe kerül, de legalább nem gyullad ki az autód....különben sem hinném ,hogy egyetlen kábel bekötéséért annyit elkérnének, hogy megérje vele egy "lámának"- ahogy te fogalmaztad -  bajlódni.
Előzmény: bezzy (6007)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6012
Pontosan.. nem is beszélve a kötelező szervízköltségekről, az alkatrészárakról.. + azt hittem rosszul hallok, amikor mesélte a kollégám, hogy pótkerék helyett javítókészletet adnak, amivek max. az első szervízig el tudsz gurulni, ami persze jó dolog, de nem helyettesíti azt... csak azért, hogy eladhatóvá tegyék az autót.. biztos ismerős a lecsupaszított kasznis reklám... és életveszélyes a szervíz, mert sok helyen úgy lopják a szerelők az anyagot, mint a cukrot... persze részben az ügyfelek kárára... meg érdekes módon a frissen átadott autókból milyen sok eltűnik 1-2 napon belül... de aki az izgalmakat keresi, ám legyen.. illetve vegyen:))))
Előzmény: Seferbt (6011)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6011
Nekem volt NépAutóm. Asszem még a Trabantjaimat se utáltam annyira, mint a Golfomat... Többet állt szervízben mint amennyit ment. Kollégámnak van egy Corrado-ja. Szép, meg csilivili, de a srác élete az autó. Egy halom pénzt költ rá, hétköznapi használatra pedig alkalmatlan. Az ismeretségi körömben, meg egy másik német márkából 5 embernek lopták el az autóját... Pedig egy se volt új, 4-6 évesek sok-sok kilcsivel... Nálunk az a hülye szetereotipia él, hogy a német autó a jó autó. Érdekes módon a németeknél élő nagybátyám kereken megmondta, hogy nem hajlandó német autót venni... Nem mondom, hogy rosszak, de szerintem semmivel se jobbak, mint egy francia vagy japán autó. Úgyanúgy mindegyiknek megvan a maga nyűgje, típushibája. Akinek megéri, 1,5x annyit kiadni egy német autóra csak mert német. Ám tegye. :) Én nem fogom ugyanaz 1,5x annyiért megvenni, az tuti. :)
Előzmény: Leadfoot (6009)
cs_geza Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6010

Ehem. Tavaly osszel a 8 eves 100k-t futott (meg a regi sorozatu), 3 javitott kasznielemmel rendelkezo (de osszessegeben jo allapotu, karbantartott, friss muszakis) swiftet +4 (50%os) teli gumival, 720ert adtam el. (kp fizetve, nepper altal, az elso hirdetesi napon. Igaz nem sok egyeb erdeklodo volt ra kesobb se)

Az asszony mar kezdi egyre jobban kedvelni vezetni a Xsarat, lehet h nalunk is tartosabb marad mint terveztem, de nem banom. Lassan egy eve hasznaljuk mar, nekem az osszbenyomasom a vartnal pozitivabb.

Előzmény: Seferbt (6006)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6009

Hát igen... elég nagy pangás van különféle okok miatt. Meg ez a magyar piac is ilyen jó hülye... bezzeg a fapados fóccvágenek azok jobban tartják az árukat. Röhely. Nézegettem a hirdetéseket. Az enyémhez hasonló korú, motorú, felszereltségű autókat 2,3 és 2,5 között árulják. Na ennyiért sokkal roszabb felszereltségű az enyémnél 1,5-2 évvel idősebb Golfokat árulnak... Herbie írja, hogy a 98-as 1.6 Xsarájáért 1 millert adnának. Ennyiért 93-94-es Golfokat kínálnak, amikben a legnagyobb extra a színezett üveg meg a kp.zár! Én mondom, hülye ez az ország...

 

De én nem törődöm ezzel... autót akartam, nem befektetést. Meg egyébként is - megy, semmi baja, minden lényeges extra benne van (sőt, több). Akkor meg minek eladni? Mert menőbb egy újabb csili-vili modell kevesebb extrával fél millióval többért, mint az enyém új ára volt?

 

Lehet, hogy hülye vagyok, de én így gondolom...

 

Meg egyébként is én ilyen hülye szentimentális típus vagyok, akinek az autó már-már olyan, mint egy hű kutya... :-)))

Előzmény: Seferbt (6006)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6008
Gratula! CSak érdekességként. Korábban nekem is Feliciám volt a Xsara előtt:))
Előzmény: bezzy (6007)
bezzy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6007
Üdv Mindenkinek, én most lettem Xsara tulaj (Xsara II 2000, 1.4SX). Egy hónapja használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Eddig egy Feliciám volt... Végigböngésztem a topikot, de sajnos nem találtam hifibeépítésről érdemlegeset. A gondom az, hogy az akksitól a csomagtérbe el kellene vezetnem az erősítő tápkábelét (a többi már kész, és működik), de sehol nem találok olyan helyet, ahol át tudnám préselni a kábelt :-( Van esetleg valakinek használható ötlete (képekkel alátámasztva a lámának;-) ?)? Ha lehet, a fúrást el szeretném kerülni. Előre is köszi...
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6006
Nem csak a Xsarának nincs ára most. Semminek nincs. Nagy pangás van a használtautó piacon. Amikor mi vettük (1,5 hónapja) a Xsarát, akkor gondoltam nem szórakozok és beszámíttatom a Suzukit. Most 6 éves, firss műszaki, zöldkártya, törzskönyv,vigyáztunk rá, szervízeltük, limitált szériás modell,stb.. Én naívan gondoltam , hogy 800-850 között kapok a kereskedéstől, lévén, hogy hasonló autók olyan 1-1,1 között vannak a piacon. Erre mondtak rá hirtelen egy max. (!!!) 700-at. Ettől dobtam is egy hátast, mivel 3 éve vettük 1.3-ért. 3 év után meg nem fogm a feléért odaadni. Úgyhogy most ott pihen anyósnál az udvaron és várja a vevőt. Úgyhogy asszem a Xsara is vagy alólunk fog kirohadni vagy megmarad bevásárló és családi mindenes autónak majd...
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6005
Ezzel én is így vagyok. Azt hiszem alattam fog szétrohadni, de sz.rért-h.gyért nem fogom oda adni senkinek. 2 éve és 2 hónapja 1.8millióért vettem (98.06), most meg 1 milkát ha adnának érte? Hát nem!
Előzmény: godfrey (6003)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6004

és  mennyi volt a cocktail akkor amikor vetted?

 

Előzmény: ac07 (6000)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6003

Értelek én!

 

Én sem adom el szívesen, sőt most úgy döntöttünk nem adjuk el egyáltalán, mert 1 miiliót 8-9 éves suzuki swiftért szokás adni nem a sárikámért.

Így megtartjuk majd esetleg jó lesz második autónak ha vennénk újat, de ez most nem fenyeget.

 

Előzmény: limoII (6002)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6002
autókerben 1 450-et akarnak adni, egy vidéki kereskedő 1 550-et. Én 1 650-et szeretnék érte... de jó lenne, ha jó kezekbe kerülne.... nem azért vigyáztunk rá, hogy most elherdáljuk.. neppereknek adjuk..stb..
Előzmény: godfrey (6001)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6001

:-)

Enyveskezű használautó nepperek:-)

 

Egyébiránt márkakereskedésekben mondtak ennyi árat rá, Citroenben beszámításra. De hírdetésekben (ami nem hónapokig mennek, hanme eladják őket 2-3 héten belül 1,2-1,3 as árral találkoztam).

 

Egyszóval fura a piac, nem rossazt akartam mondani az autódról, csak mondtam mennyire lesujtott az értékállósága az autónak.

 

Előzmény: limoII (5999)
ac07 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 6000

Hali!

 

Most volt 1 éves szervízen az autóm (14. Cocktail), kiváncsiságból megkérdeztem, mennyit adnának érte: 2,3 M. Igaz, hogy ez csak Eurotax ár volt, abban pedig nincsenek benne a limitált felszereltségű sorozatok, így ez az SX-re mondott ár.

limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5999
Kik? a nepperek?:) vagy a másik rabló márkakerek?:)
Előzmény: godfrey (5998)
godfrey Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5998

Üdv!

 

Saját 1 évvel idősebb 1.6 SX Xsarámat ugyanennyi kilométerrel 1,1 millióra tartják.

 

Előzmény: limoII (5996)
Seferbt Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5997
Hali!

Én most egy szekszárdi céggel levelezek chiptuning témában. A pesti cégek vagy baromi drágán dolgoznak vagy sok jót nem hallottam még azokról akiket én neten/újságban találtam. Nekem ez a cég 90+áfát mondott a HDi tuningjára. 5 napos elégedettségi gar, 2 év gar a munkájukra és bármikor ingyenesen visszaállítják az autót eredeti állapotba, ha meggondolod magad. Ha érdekel a honap címe, akkor küldj mail, mert a nyilvános reklámért nem fizetett. :)
Előzmény: xcsabo (5959)
limoII Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5996
Sziasztok! Megválunk a család egyik kedvencétől. (Xsara I. 1.4 SX). Keressük új gazdáját, aki továbbra is szertő tulaja lenne:) Megtekinthető: http://www.auto.expressz.hu/index.php?own_command=adview&own_adid=74563&own_fromwhere=search&own_pagenum=&own_orderby=&own_searchid=1
igazi hős Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5995
Nekem se, pedig bőszen próbáltam :-))))
Előzmény: Törölt nick (5976)
igazi hős Creative Commons License 2004.08.03 0 0 5994

Killaman,

a tempomat szerintem korrekt, hosszútávon kényelmes, bár érezhetően növeli a fogyasztás (125-ről 130-ra padlógázzal gyorsít).

Előzmény: Killaman (5961)
xcsabo Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5993

CXmaniac! Mire gondolsz? Ja és mikor mehetek hozzád a hibát keresni? (tudod telefonon kerestelek - torpan a kocsi)....

c

Előzmény: CXmaniac (5975)
godfrey Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5992

Üdv!

Igen, teljesen egyettértünk.

 

Nekem még legjobban a "bemutató-teszt" autó árleszállítások tetszenek.

Képesek engedni 5-10% ot a fél évig bemutató autóként használt autóból.

Sosem felejtem el, amikor kijött a 206-os szándékomban állt venni egyet az akkor meglevő samarám helyett. El is mentem a Peugeot Central-hoz ahol ki lehett probálni a nyílt hétvége 2 napján az autókat. Ezek az autók már elkeltek -minden autót eladtak- de azzal a kikötéssel, hogy a nyílt hétvégén használhatják bemutatásra. Amikor beültem az egyikbe hosszas sorban állás után, ott állt egy ember a családjával és aggodalmaskodoan nézett utánunk. Megkérdeztem a mellettem ülő peugeos alaklmazottat kik voltak ezek. Áh-mondja- a kocsi uj tulajdonosai ők vették meg az autót bevezető áron. Mentünk egy kört az autóval (mindenki ugyanakkorát mehetet) és megtetünk 3 kilométert. A kocsiban 500 km volt, tehát már több mint százan megtették ugyanazt a kanyart és ugye senki nem szokta kimélni az autót probauton... Amikor kiszáltam utánam egy 18 éves forma srác jött és berakta az autót kuplunk nélkül egyesbe...

 

Egyszóval a bemutató-teszt autó vagy céges autó ezeket lehet elfelejteni gőzerővel.

 

Előzmény: Titto (5991)
Titto Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5991
Igen, az árr korrekt(főleg xsaránál)...és nem kell fél éves kocsi ahhoz, hogy valakit kiröhögjek azért, mert  csak 200-zal adja olcsóbban...Már miután kihozta a szalonból, elfelejtheti hogy vadiúj....és ennyit meg annyit ér..
Előzmény: godfrey (5990)
godfrey Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5990

Üdv!

 

Teljesen korrekt az ár, az első évebn 25 % veszít az autó az eredeti árából, ha 3,4 volt ujonnan akkor 2,7 a mostani ára. (mivel elég az áfát egyszer kifizetni gondolom)

 

Ne tévesszen meg, hogy túl drágán árulják a használt autókat, a valós áruk a hirdetésekben közöltnél jóval alacsonyabb.

A Citroen pedig nem éppen ár tart5ó képességéről híres.

 

Szoktam nézni használt autókat a használtauto.hu -n és mindig meglepődöm amikor fél éves autot gyakorlatilag 1-200 ezerrel szeretnének olcsobban eladni. Nem fog menni.

 

Előzmény: Chapi (5989)
Chapi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5989

Szia !

 

Gyanús nekem ez az ár !

1 év 2 hónapos autó 800 e Ft-ot veszített volna az  akciós árából.

Nem volt törve a kicsike ?

Előzmény: Killaman (5974)
ac07 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5988

toce

"illetve az egyik funkció hangjelzéssel figyelmeztet egy általad beállított sebesség túllépésére (persze ez kikapcsolható)

 

És hogy lehet visszakapcsolni? Nekem valahogy nem akar sikerülni..."

 

A visszakapcs: a fedcomp utolsó menüpontjába kell belépni, ott 3 mp-ig nyomva tartani a jobboldali bajuszkapcsoló végén lévő gombot (annál a sebességnél, ahol szeretnéd, hogy jelezzen). Saját véleményem, hogy nem túl jó ez a feature, mert a beállított sebesség fölött folyamatosan sípol.

Előzmény: Törölt nick (5976)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5987

pont azt akarom, levenni azt a műanyagot amit ez is tart

már szeg+kalapács kombinációt is használtam, de nem megy beljebb egy bizonyos pontnál, persze nem samuval estem neki:)

egyébként egy ilyen műanyag mennyibe fájhat? a kedves szerelőnek sikerült mindkát lábát letörnie, csak a fül és az említett bütyök tartja. Ha nem támasztom ki szivaccsal, zörög "mint az állát".

köszi

Előzmény: Törölt nick (5986)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5986

a közepét addig kell benyomni, hogy befelé leessen a patentról. egyébként nem fog kijönni.

a kis pöcök a közepéből innentől a hátsó ajtóban marad benne, ki lehet venni, csak ahhoz le kell venni a komplett hátsó kárpitot. nem tudom, hogy ér-e annyit az egész, vagy inkább veszel két ilyen patentot.

:)))

Előzmény: Herbie_ (5983)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5985
Elküldtem.
Előzmény: Leadfoot (5984)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5984
Persze, küldd csak!
Előzmény: Herbie_ (5983)
Herbie_ Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5983

Pár hete írtad, hogy fordítani szoktál.

Küldhetnék pár angol sort, amit lefordítanál nekem?

Nagyábból képben vagyok miről is szól, de minden bizonnyal valamit nem jól értelmezek, mert ahogy én elképzeltem, nem működik a leírás. Ez egy ragasztó útmutatója lenne.

Köszi, ha igen:)) 

 

Valaki próbálta már leszedni azt a kis bütyköt amire a kalaptartó zsinórját lehet felakasztani?

A közepét be lehet nyomni, gondoltam ezáltal könnyedén lehúzható, de nem:(

Előzmény: Leadfoot (5980)
cs_geza Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5982
Ahha! Koszi!
Előzmény: Gabci75 (5981)
Gabci75 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5981

Üdv!

 

Az a trükkje, hogy a belső kilincset fedő műanyag borítót lepattintod és alatta van még egy nagy csavar (ami abelső fogantyú felső végét rögzíti).

 

Megjártuk Németországot, tegnap este értünk haza 2*900km, 130-150 tempó és kb 6.5 -ös átlag fogyi jött ki, a odafelé szinte végig klímával. Elégedett vagyok a kicsikével

Előzmény: cs_geza (5960)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5980
Általában én is, de pl. a több, mint 2 éves kocsim magnóában még nem volt kazetta... :-) Azért a garancia lejárta előtt majd kipróbálom... :-)))
Előzmény: Törölt nick (5978)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5979
Valami olyan rémlik nekem, hogy akkor kell bekapcsolni, mikor a beállítandó sebességel mész.
Előzmény: Törölt nick (5978)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5978
Valószínűleg én sem találom majd hasznosnak, csak szeretek minden apró bizgerentyűt kipróbálni.
Előzmény: Leadfoot (5977)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5977
Még sose próbáltam ezt a funkciót... nem szeretem, ha a gép beszól, hogy gyorsan megyek :-))))
Előzmény: Törölt nick (5976)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5976

illetve az egyik funkció hangjelzéssel figyelmeztet egy általad beállított sebesség túllépésére (persze ez kikapcsolható)

 

És hogy lehet visszakapcsolni? Nekem valahogy nem akar sikerülni...

Előzmény: Leadfoot (5962)
CXmaniac Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5975

Ugyan en nem vagyok Xsaras, de szerintem sehol.

Ha ram hallgatsz, akkor nem a chippel foglalkozol. Valoban ez a legegyszerubb es legolcsobb megoldas, de nem jo.

Ha erdekel, tudok normalis megoldast, olyat is amihez nem kell motormegbontas es megis jo.

Előzmény: xcsabo (5959)
Killaman Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5974

2003.06 havi

 

 

Előzmény: godfrey (5973)
godfrey Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5973

Üdv!

 

Mennyi idős az autó amit veszel 2.7 ért?

 

Előzmény: Killaman (5972)
Killaman Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5972

na közben én is pontosítottam és ugyanarra jutottunk (nem kis meglepetés ugye? :-) mint amit Te írtál felszereltség ügyében.

 

Ezt most 2.7-ért odaadják úgy tűnik 21e km-el metalfénnyel + CD-vel.

 

köszi az infot!

 

 

Előzmény: Chapi (5971)
Chapi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5971

Öregszem !

 

A szervó is alapfelszereltség és azt hiszem 2003 április 1-től van 2 év garancia.

Chapi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5970

Bocs a auto klíma kimaradt.

A központi zár pedig itt természetes.

Chapi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5969

Szia !

 

2003-as Cocktailom van 1,6-os.

 

4 légzsák

fed comp.

ABS

elktromos ablak elől

automatán állítható,behajtható visszapillantó

esőérzékelő ablaktörlő

sötétedés érzékelő fényszóró

rádió-magnó

alufelni

ködfényszóró

tolatóradar

 

az alapár 3.426 eFt volt

 

+70e metálfény

+30e CD rádió

 

tempomat nem volt a Cocktailokban

 

                              Üdv.

                                          Chapi

 

Előzmény: Killaman (5965)
Killaman Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5968

ok holnap pontosítom a kereskedésben akkor mi is ez...lehet hogy valami öszvér? :-))

 

mondjuk a tempomat hasznosabb szerintem mint a két automata baromság, de ez egyéni ízlés dolga.

 

 

Előzmény: Leadfoot (5967)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5967
Ja, és a Perfekt, Playback I, Cocktail és Playback II (na meg az Eurostyle, ami még most is tart - lényegében ezzel fut ki a Xsara, hiszen jön a C4 ősszel) egymástól független limitált, akciós szériák voltak, mindegyik marha jó felszereltséggel, de részletekben eltér az extralistájuk. Persze mindegyikhez mást adtak. Az én Perfektemhez (még 2002 nyarán) pl. nem volt se téli csomag, se eső/fényszenzor, viszont van benne CD-tár. A Playback I-hez (2002 tele) viszont téli gumikat.
Előzmény: Killaman (5963)
Leadfoot Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5966

Most én is megkeveredtem egy kicsit... :-))) Azt tudom biztosan mondani, hogy a Playback II-ben voltak fűthető ülések, fényszórómosó és hátsó elektromos ablakok (a Cocktailban pedig nem, viszont abban volt esőszenzor). És CD-rádió egyikben sem volt (ez is 100%), de könnyen elképzelhető, hogy ezt az első tulaj megrendelte hozzá, vagy ajándékba odaadta neki a kereskedő, esetleg később lett belerakva és nem gyári.

Előzmény: Killaman (5965)
Killaman Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5965

végig olvastam a fórumot és most már egyre jobban nem értem mi van benne ebben a Cocktailban. :-)

 

Hétfőn el is megyek pontosítani, de a kereskedő szerint ez:

 

  • ABS
  • Elektromos ablakemelők elöl
  • Ködfényszóró
  • Központi zár
  • Könnyűfém keréktárcsák
  • Légzsák a vezető oldalán
  • Légzsák az utas oldalán
  • Metál fényezés
  • Légkondicionáló
  • Rádiósmagnó
  • Oldallégzsák
  • Szervókormány
  • Vezetett szervízkönyv
  • Elektromosan állítható tükör
  • Fedélzeti komputer
  • Tempomat
  • Kiegészítő megjegyzések:
     
    Tolatóradar, +1 év garancia

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Itt a fórumon azt írták, hogy a tempomat csak a téli akcióban volt. (ez nyári autó). viszont írták, hogy van benne automata ablaktörlő, meg világításkapcsolás, a kereskedő viszont ezt nem írta, és mondta. Amellett playbacknek hirdetik nem cocktailnek és az biztos hogy kék a kárpit és az ővek.

     

    Na akkor most mi van?

     

    Nincs valaki akinek ilyen nyári cocktail-ja :-) van 1.6-os?


     

    Előzmény: Leadfoot (5962)
    tirebi Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5964

    Hello A-vte!

     

     

    A II. xsara, sokkal több mindent tartalmaz alapban pld 4 légzsák, vészfékrásegítő, ABS, automata klima, szélesebb gumik de azt már más is írta ha jól láttam. A régi nyolc szelepes motor valóban hajlamos enni az olajat a 16 szelepsnél ilyet pld én nem tapasztaltam az én autómban 130000km van és nem fogy az olaj!

    Ami az elektronikát illeti manapság minden autó tele van elektronikával és egy hibás csatlakozó egy volvóban is okoz furcsa dolgokat, emiatt nem aggódnék.

     

    Hirtelen más nem jut az eszembe jó vásárlást !

     

    tirebi

     

     

    Killaman Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5963

    Köszi a gyors választ, akkor cocktail lesz, mert kékek, sőt a biztonsági ővek is kékek, a váltógomb és a CD- Rádió meg ezüst színű.

     

    Ez valami külön kiadás volt a playbackek között? vagy ez egy speciális Playback II?

     

     

    Előzmény: Leadfoot (5962)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5962

    Hello!

     

    Próbálok pár kérdésre válaszolni...

     

    -Ha jól tudom, még a régi 1.4-est tesztelte az EuroNCAP. Na most annál a II biztosan jobb (erről nincs ilyen törésteszt), nyilván sok mindent fejlesztettek a tapasztok alapján.

     

    -Az enyémben ugyan nincs tempomat, de a topicban nem merült föl kifogás vele szemben...

     

    -A kijelző a középkonzolon mutat (a dátumon, időn, illetve a beállításokon és a zene adatain kívül): megtett km, pillanatnyi fogyasztás, átlagfogyasztás, átlagsebesség, a maradék benzinnel megtehető távolság, illetve az egyik funkció hangjelzéssel figyelmeztet egy általad beállított sebesség túllépésére (persze ez kikapcsolható)

     

    -Szerintem az inkább Cocktail lesz... ha jól tudom, a Cocktailben kékek a kárpitok és a középkonzol betétei, a Playback II-ben viszont nem (ebben nem vagyok biztos)

     

    -A Xsara II-ben a gyári fejegység Clarion, és általános vélemények szerint nem rossz darab... a hangszórókat viszont érdemes kicsrélni, mert nem valami jók :-(

     

    -A Xsaráknak (főleg a későieknek) nincs igazán típushibájuk. A légzsák-visszajelző szokott hülyülni (csatlakozó hibája az ülés alatt) és az indexkapcsoló, de ezek nagy valószínűséggel (ha érintették az adott autót) már kijöttek ennyi idő alatt (és javították garanciában)

     

     

    Előzmény: Killaman (5961)
    Killaman Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5961

    Sziasztok

     

    Új vagyok a fórumban és a Xsara témában is.

     

    Eddig Puntom volt, de úgy néz ki hamarosan egy 2003.06. Xsara 1.6 16V lesz a garázsomban.

     

    Ezzel kapcsolatban a buta kérdéseim:

     

    A 10,68% THM -et (CIB - 60 hó) kicsit soknak érzem, van valami tapasztalat más banknál milyen hitelt adnak?

     

    Ennek a típusnak milyen az NCAP töréstesztje? az 1,4i -nek megtaláltam de az elég erősen közepes minősítést kapott, igaz jópár évvel ezelőtt.

     

    A Tempomat itt működik rendesen? P406-ost vezettem korábban ott állítólag típusbetegség volt...(azon sem működött)

     

    Ez a kijelző a középkonzolon miket tud mutatni?

     

    Gondolom ez Playback II lehet, mert gyárilag van benne tolatóradar, tempomat, CD rádió, meg 15" kerekek alufelnin.

     

    Ez a gyári radió + 6 hangszóró nagyon gagyi? A Puntoban elég tűrhető Blaupunkt hifi volt gyári mélynyomóval.

     

    Mit érdemes megnézni az auton egy laikusnak, gondolom 1 éves autóval nem lehet túl sok gond.....

     

    Nagyon köszi a válaszokat...

     

     

     

     

    cs_geza Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5960
    Szedett mar le valaki ajtokarpitot? Ma delutan probaltam, teljes kudarc. Vmi nagyon zorog az ajtoban, at akartam nezni, kicsavartam az ajtofogantyu nagy csavarjat, a hangfal mogotti ket csavart, de a karpit meg se moccant, viszont tobb csavart nem talaltam. Mi a trukkje?
    xcsabo Creative Commons License 2004.08.01 0 0 5959

    Cső xsarások!

    Van tippetek, hogy hol érdemes Xsara I. VTS 2.0i -be motortuningot csináltatni? Gondolok itt chip-tuningra vagy elektronika átprogramozásra (ez utóbbin van a hangsúly).

    x

    A-vte Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5958

    Köszönöm a véleményeket a Xsara I - II. dilemmával kapcsolatban.

     

    Egyelőre úgy néz ki, hogy az I-es lesz, nem csak az ár miatt, hanem, mert már tulajdonképpen elindultam ezen az úton egy jó hónapja, csak pont az adásvételkor derült ki, hogy a tulaj elveszítette a törzskönyvet. Most intéződik a pótlás, de kezdem elveszíteni a türelmem és nézegetek mást is. Csak ugye, akkor új eredetvizsga, állapotfelmérés (mert hitelre lesz), stb, stb...

    Igazából a II-esben sok olyan van, ami az I-esben nincs: gumi méret, hátsó tárcsafék, ABS, fedcomp, de az I-esnek tényleg sokkal szebb az eleje. Kecses. Ez az új már olyan bumfordi, mint minden mai kis autóé (Ford, Yaris, Fiat,...).

     

    Tibi

    godfrey Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5957

    Nem nagy ördöngösség, hogy plussz 5000 km et bír, egyszerű marketing fogás.

     

    Előzmény: zssom (5956)
    zssom Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5956

    Hát koch, erre tényleg nem gondoltam, az az igazság, hogy nem igazán értem, hogy ugyanaz a 1.6 8V motor ugyanazzal az olajjal miért futhat 5.000-el többet? Jó kérdés mi?  :-)))))))))))))))))))))))))))))). Hát ezek a Franciák tudhatnak valamit...............

     

    Zs.

    Előzmény: koch (5945)
    zssom Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5955

    Bocsi, ezt rosszul írtam, tényleg 195/55/15.

     

    Mondhatnám, ellenőriztem, figyeltek-e :-))))))))))))

    Előzmény: Leadfoot (5938)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5954
    jogos.
    Előzmény: zssom (5953)
    zssom Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5953

    Ebben tökéletesen igazad van, csak az utastér felé nem zárható, nincs az ülés hátulján a retesz

     

    Zs.

    Előzmény: Törölt nick (5935)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5952
    Mar a vasarlas utani hetekben megtortent! :))) Telleg semmi baja azota. Csak azert irtam le neki, h at ne vagjak ezzel a trukkel.
    Előzmény: Törölt nick (5950)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5951
    Az ki van zarva. ;)))
    Előzmény: jee_c (5948)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5950
    inkább a csatlakozót vágd ki az ülés alól, forraszd össze fixre, sose világít mégeccer a légzsák hibajelző lámpa.
    Előzmény: cs_geza (5940)
    Titto Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5949
    Szerintem ez szinte mindegyikhez megy....persze a sötétekből kiugrik egy kicsit, de nekem bejön.
    Előzmény: jee_c (5948)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5948

    Az ezüst színhez megy ez a lámpa.

     

    cs_geza: húzósabb tempó? Én? Hát olyan vagyok? :) Milyen az idő Stokiban?

    Előzmény: Titto (5946)
    igazi hős Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5947
    Ez tetszik, csak ha belegondolok, hogy erre 205/45-ös (vagy 195/50-es) gumi kellene, ami sem a pesti utakhoz, sem a pénztárcámhoz nem illik :-(
    Előzmény: RT_Type_R (5942)
    Titto Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5946
    Na, összeszerkesztettem, valahogy így fog kinézni, ha meglesz a lámpa:-)l
    koch Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5945

    Xsara I: 98/11   1,6 8V, 20.000Km szervizintervallum

    Udv. koch

    Előzmény: zssom (5931)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5944

    :-)

    Lnézést a pontatlanságomért, gondoltam kiderül, hogy az adatt autórol irtam.

    Előzmény: Herbie_ (5943)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5943
    áh, értem. Szóval az említett egyes Xsarának 20k, ez nem derűlt ki a mondatból.
    Előzmény: godfrey (5941)
    RT_Type_R Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5942

    Sziasztok!

     

    Beírom, hátha valakit érdekel!

     

    Van 4db vadonat új felnim eladó!

     

    DOTZ LeMans

    7,0*16 - 4*108

     

     

     

    110.000Ft

     

    +36-30-415-0866

     

    godfrey Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5941

    Üdv!

     

    A kérdésben "a. Xsara I. 1,6 Coupe, 2000.02.-es, 44.000 km" 2000 es van annak 20 000 az olajcseréje és a 99 esnek is már (ilyenem van).

    Előzmény: Herbie_ (5937)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5940

    2000 evvegi Xsara2t 1.6i16Vt vettem hasznaltan, 63 ekm-mel kb egy eve, most jar 82nel, problemamentes. Ami visszahivas volt ra, ezt ellenorizd: olajpalca (nem mutatja a fedkomp az olajszintet) illetve vezerlocomp. beazas. Amit meg figyelj meg: ulesek alatti legzsak es legzsakerzekelok kontakthibaja okozhatja a legzsak lampa vilagitasat, emiatt a buherasok eloszeretettel kikozik az izzot. Gyujtasra par mp-ig vilagitania kell. Illetve futomuvet nezd at, az kritikus lehet (foleg Pest). Telok olajfolyasa, csapszegek, szilentek. Kis olajfogyasztas is elofordulhat huzosabb temponal (igaz, jee_c? ;) ), keresd a nyomait, fekete, kormos kipu, kormos gyertyak. Ha nagyon eszi, hagyd a fenebe. Ja, hengerfejtomitesre is problemas lehet, eregetheti a vizet, ezt is nezd meg.

    Amugy az 16i16v moci nagyon szuper, 2000ig nem sok ereje van (nem tom mibol szallsz at), de utana....;)))) Az auto osszessegeben nagyon kenyelmes, csomitartoja is eleg nagy, nekem a 20k km alatt a kezdeti hulyesegek (legzsak lampa) rendberakasa ota problemamentes, csak olaj- es szurocsere kellett neki. Telen meglepoen stabil a csuszos, havas uton.

    Előzmény: A-vte (5929)
    gun111 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5939
    Hali!

    A pontos felni méretek Xsara II-nél: 6X15, 4X108/65 ET 18

    Üdv:

    gun
    Előzmény: Leadfoot (5938)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5938

    Csak a pontosság kedvéért: a II-nek a gumimérete 195/55 R15.

     

    Tényleg... mi a pontos felniméret (úgy értem osztókör, ET-szám) a II-höz?

    Előzmény: zssom (5931)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5937
    nekem 98-as van, 15000-es a szervíze
    Előzmény: godfrey (5936)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5936

    Üdv!

     

    Az egyes Xsarának is 20 000 es a szervizperiodusa.

    Én I est vennék a IIesnek nem testzik az eleje.

     

    A kilométer fele a másikénak, ez azért sokat számít bár így 4 év alatt elég kevésnek tünik az 44 ezer... biztosan csak annyi van benn?

    A 2000 es II es még első szériás voltak vele problémák.

    Teljesenn más a két autó az Ies egy ujjal kormányzom a IIes combosabb valszínű a nagyobb szélesebb kerekek miatt.

     

    Eladni a II est fogod jobban így viszont az jön be jobban.

     

     

    Én megvárnám a vásárlással a C4 kijövetelét, jót fog tenni a használt Xsarák árának (zuhanni fog)

    Előzmény: zssom (5934)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5935

    xsara2 csomagtartót is le lehet zárni teljesen úgy, hogy a központizár SEM nyitja, csak a távirányító külön gombja.

    gyújtás ráad

    csomagtaró-nyitógomb (távirányítón) nyomva tart

    rövid dudaszó

    örül

     

    feloldani ugyanígy kell, csak akkor kettő rövid dudaszó után örül.

     

    én a kettest venném már a gumiméret miatt is, sokat dob a stabilitáson

    jobb a motorja

    fiatalabb

    viszont az egyesnek jobban tetszik az eleje.

    Előzmény: zssom (5931)
    zssom Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5934

    Titto!

     

    Nekem úgy tűnt, hogy egy hangyányival feszesebb a II-es rugózása, lehet, hogy csak a szélesebb futóműnek és a gumiknak köszönhetően, de határozottan ez volt az érzésem

     

    Zs.

    Előzmény: Titto (5932)
    Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5933
    Ja és szerintem xsara2 mindenképpen(csak lehetne keresni kevesebb kilométerest)...modernebb kívül belül
    Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5932

    I: Kicsit puhább franciásabban hangolt futómű

    II: Kicsit németesen keményített sportosabb rugózás, persze, ha még nincs "kiseggelve"

     

    Ezzel nem értek egyet...szerintem egyáltalán nem sportos a 2-es rgózása, mint ahogy az egyes sem...egy Astra Classic ll. sokkal sportosabb. Persze nem rossz, csak nem mondanám sportosnak.

    Előzmény: zssom (5931)
    zssom Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5931

    Helló A-vte!

     

    Szvsz mindkét kocsi nagyon jó, de van itt néhány dolog, amit érdemes mérlegelni:

     

    XsaraI vs XsaraII

     

    I: 8 szelepes, 90 LE-s motor, megbízható "régi" erőforrás, viszont sajnos nagyon "bejáratás-érzékeny", ez a későbbi olajfogyasztásnál mutatkozik, 15.000-es olajcsereperiódus

    II: 16 szelepes, 110 LE-s motor, új fejlesztés, takarékosabb és erősebb erőforrás, 20.000-es olajcsereperiódus

    I: Kb 3 éve gyártott kiforrott technológia, "hagyományos" elektronikus megoldásokkal, gondolok itt a régi megszokott index kapcsolóra pl.

    II: Frissen kijött, vadiúj megoldások az elektronika terén, számítogép vezérelt funkciók sokasága, gondolok itt pl arra, hogy ha kiég az egyik oldalon a tompított izzó, akkor azon az oldalon a ködlámpa világít, hogy mindkét oldalon legyen világítás, valamint az un. hazakísérőfény funkcióra, tehát a kapcsolók nem végáramköröket működtetnek, hanem jelet küldenek a szgépnek, és az eldönti, h mit kell csinálni. Viszont a konstrukció frissességéből adódóan rengeteg hibalehetőséggel.

    I: 185/65/14-es kerékméret

    II: 195/60/15-ös kerékméret egy picit megszélesített futóművel

    I: Kulcsal zárható csomagtartó, az utastér felé is teljes lezárási lehetőséggel

    II: Ebből ez sajnos kimaradt, viszont a csomiajtó elektronikusan záródik, nincs kulcshely

    I: Nem biztos, hogy van ABS benne, két tárcsa és két dobfék, ha jól emléxem

    II: Széria ABS, négy tárcsafék

    I: 44.000 km

    II: 90.000 km

    I: Kicsit puhább franciásabban hangolt futómű

    II: Kicsit németesen keményített sportosabb rugózás, persze, ha még nincs "kiseggelve"

    I: Kicsit puhább műanyag elemek az utastérben, lágyabb tapintás

    II: Kicsit keményebb műanyag elemek az utastérben, újabb belső design

     

    Így sebtibe ennyi jutott eszembe, szerintem ücsörögj mindkettőben, ha lehet ne csak 5 percet, nézd meg pl. hogy melyik lámpatest világítás mellett látsz jobban, közlekedj egy kicsit mindkettővel, és amelyik jobban tettszik, vedd meg, szerintem egyikkel sem jársz rosszul, bár nekem I. van 98/04 havi 5 ajtós, kicsit afelé húz a szívem

     

    Zs.

    Előzmény: A-vte (5929)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5930
    hát én spec a Xsara II-re voksolnék. Lévén, hogy azon már kijavították az I-es széria betegségeit. Pl. a futómű is más a két autóban. De majd jön valamelyik Szaki és megmondja neked a tutit. :)
    Előzmény: A-vte (5929)
    A-vte Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5929

    Sziasztok!

     

    A típust jobban ismerők véleményét kérdezem: Ti melyiket vennétek meg?

    a. Xsara I. 1,6 Coupe, 2000.02.-es, 44.000 km, vagy

    b. Xsara II. 1,6 Coupe, 2000.11.-es 90.000 km?

    Az árban a különbség 160 ezer, és a szokásos a szériával járó egy-két dolog, úgy, mint 2 légyzsák-4 légzsák, fedcomp,... Minden egyéb nagyjából ugyanaz: állapot kívül-belül, gumik, stb.

     

    Köszönettel: Tibi

    Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5928

    Ekkora hasonlóság nem lehet...még az oldalán az a kis szar a hátsó kerékív előtt is ugyanolyan.

    Előzmény: Titto (5927)
    Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5927

    ja csak most ugrik be hogy van egy pont ugyanilyen itt Móváron.Teljesen ugyanezek a spoilerek, még az ablak alatt és felett is...még a szín is ugyanez!!

    Előzmény: Törölt nick (5923)
    Titto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5926
    Na, pont ilyet csináltatott a haverom...de nekem nem ilyen kellene, hanem amilyen a múltkor beszúrt fehér törött xsara2 képen van. Alig emelkedik ki, kis szelíd tetőspoiler. Ja, ezek a lökhárítók nekem már től "erősnek" tűnnek a xsarához.
    Előzmény: Törölt nick (5922)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5925

    gyári.

    fedcomp magyarul nem tud.

    Előzmény: Seferbt (5924)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5924
    Ez a gyári spoiler szett egyébként? Mert mintha ezt az autót láttam volna már valahol a neten. Talán a carstyling.hu-n de nem mernék megesküdni rá.

    Ja, egyébként a fedcompot meglehet "tanítani" magyarul?
    Előzmény: Törölt nick (5916)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5923

    de van itt még több cucc is.

    ezeket mind itthon (is) árulják, postai utánvéttel picire összehajtogatva elküldik. de a címet meg a telefonszámot mát télleg csak holnap tudom adni

    Előzmény: Titto (5921)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5922
    ilyenre gondolsz?
    Előzmény: Titto (5921)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5921
    Persze nem sürgős ám...lehet megkérdezem azt a németországi fehér törött xsara hirdetőt(amit múltkor ide beszúrtam), hogy eladja-e a tetőspoliert. 1énként magyarországon alig van xsarára valami...haver is úgy csináltatott, rá kellett beszélnie arra a fószereket, hogy csináljanak rá tetőspoilert is ne csak a normált. Aztán metálfényezéssel együtt 60 volt a kettő úgy, hogy ott vették le a méreteket stb.
    Előzmény: Törölt nick (5919)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5920

    ezek a kis dögök meg lemaradtak az előzőről.
    csak hogy valami vidámságot is vigyünk a dologba.

    :))))

    Előzmény: Törölt nick (5919)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5919


    Tetőspiler gyári kínálatban sose volt, de mostanában küldött egy cég egy ismertetőt, ezek árulnak valami hasonlót, csak elő kell kotornom.

    Csak ezért, ha nem muszály, nem megyek be a céghez, holnap megnézem. Talán valami képet is tudok feltenni ide.

    Előzmény: Titto (5918)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5918
    Tetőspoliered nincs véletlenül??? Bár most a lámpába ölök pénzt aztán majd jöhet a többi.
    Előzmény: Törölt nick (5916)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5917
    Huhh,az tényleg nagyon húzós!!! De azért köszi.Ennél szerintem méregetéssel meg sokkal több munkával egy erre szakosodott műhelyben sokkal olcsóbban megcsinálnák.És nekem igazából nem is jön be annyira,mint néhány másik.Pl.Grecsyén van ilyen(1.2.képen)meg egy másikon is(3. kép)gg2x
    Előzmény: Törölt nick (5916)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5916

    talán nem véletlenül nincs ott az ár. mert egy kicsit húzós.

    az ötajtósé 220E ft, a kupéhoz való ára 250E ft.

    viszont ha rendelsz tőlem egy ilyent, esküszöm, alkudhatsz belőle, csak vigyed el.

    ha érdekel a dolog, csörögj rám, vagy küldj egy sms-t mert télleg tudnék segíteni.

    30/5308870

    Előzmény: Titto (5914)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5915
    De köszi a linket
    Előzmény: Törölt nick (5913)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5914
    Persze pchhemre a karosszéria kiegészítő készlet ára nics ott...
    Előzmény: Törölt nick (5913)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5913
    ne keresd, itt van
    Előzmény: Titto (5912)
    Titto Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5912
    Ha a neten találok,megnézem.
    Előzmény: CXmaniac (5905)
    ÖcsiBá Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5911

    Örömmel tudatom a nagyérdeművel, hogy a sok oktondi kérdés után (amikre köszönöm a reagálásokat) jómagam is belevágtam egy Xsarába. (Akit érdekel esetleg: 1998, 84e km, 1.8 16V, csudaszép Exclusive kivitel.)

     

    Xcsabo! Nekem is produkál az autó kuplungcsúszós jelenséget! 4-esben, 3000-es fordulatnál padlógáz. Eredmény: 4000-ig gyorsan felpörgő motor (hallani is), ekkor autó meglódul, ekkor fordulat kicsit visszaesik, majd már az autó sebességével együtt (immáron lassabban, de) emelkedni kezd.

    Kérdés: Te milyen elektronikai hibára gondoltál? Én a kuplungon kívül nem bírok mást elképzelni. (Motor felpörög, de autó nem gyorsul.) Vagy nálad mások a hibajelenségek?

    Előzmény: xcsabo (5892)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5910

    A jelenséget nem kerestem vissza, de ha gondolod szívesen megnézem.

    A számom mint lentebb: 20/9 843-221.

    Előzmény: xcsabo (5892)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5909

    Sajnos ebben én nem tudok segíteni. nemkéne leírta  a módszert, ehhez tudok csatlakozni, amúgy már megesett nálunk is, szerencsére nem velem, hogy a kilóméteróra állítása után a C5 elfelejtette a kulcsot. Fél órát tornászott vele a májer mire megcsinálta.

    Nehéz néha ezeken a fránya hisztis jószágokon kiigazodni.

    Előzmény: Chapi (5888)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5908
    Természetesen, teljeskörű a szolgáltatás. :-)
    Előzmény: koch (5883)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5907

    A Merge kollektor a gázok helyes áramlásáért felelős. Úgy van kialakítva, hogy a hengerek nehogy egymást fújják szembe, amikor kipufognak, hanem inkább segítsék a kiáramlást. Ez így bonyolultnak hangozhat, de nagyon egyszerű, csak látni kell.

    A változó szívócsőhossz egy külön dolog és tudni kellene valamivel vezérelni, amúgy ilyen "kicsi" motornál nem érdemes.

    A gyertyák jók lehetnek, ha megfelelőt használsz, de nem jelentős a hatásuk.

    Előzmény: jee_c (5880)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5906

    06 70/2 246-666.

    Hívd fel! Lehet,  hogy van.

    Előzmény: gun111 (5875)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5905
    Nézz bele a gyári katalógusba, mert mint kiderült gyári.
    Előzmény: Titto (5870)
    Titto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5904
    köRbe
    Előzmény: Titto (5903)
    Titto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5903
    Ja, köbejárja háromszor, minden félméteren másra írja át a színt:-)
    Előzmény: Leadfoot (5902)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5902
    Hogy vakarhatja a rendőr a fejét, mikor megpróbál jegyzőkönyvet írni egy ilyen flip-flopos autóról... :-))))
    Előzmény: Titto (5901)
    Titto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5901
    És ezeknek mi a színkódja?? :-)flipflopvilkékfs
    godfrey Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5900

    Üdv!

     

    Teljesen igazad van VTS motor ügyben, téveszmében éltem ezidáig egy régebbi autós lap cikke alapján....

     

    Előzmény: Törölt nick (5886)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5899
    Jeeeee, telleg nincs.... Akko' inkabb hagyjuk, nem akarok uj gumist keresni, vegre talaltam egyet aki normalisan meg tudja csinalni, hogy ne usson (a suzukival rengeteg gondom volt amig meg nem talaltam ezt a szervizt).
    Előzmény: igazi hős (5898)
    igazi hős Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5898
    Olyanja van mint amit Herbie linkelt 5872-ben. (Hülye francia felni, nincs lyuk a közepén, így sok helyen nem tudják centírozni. Viszont így néz ki jól.) A VTS felnije azt hiszem ET-ben is megegyezik a XsaraII-vel, ezért akarja Okoska inkább az enyémet megvenni, de nem adom el :-)
    Előzmény: cs_geza (5896)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5897

    a "KAU" a szín alapváltozatának a kódja, a "KAUC" ennek valamelyik variációja. (szükébb, kékebb, pirosabb, fehérebb stb).

    elsőre nincs nagy különbség a kettő szín között, de teljesen elütő színe van egymás mellé fújva.

    javítóstift viszont csak egyféle van.

    Előzmény: ac07 (5893)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5896
    Xsara 1 gyari felni, vagy Xsara2e? Van rola fotod? Ha 2es, esetleg vevo vennek ra...
    Előzmény: Törölt nick (5891)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5895
    Nekem meg marhára bejön az ami a képen van. A tiéd is ilyen? El nem adod? 1.6 8V-re egyáltalán jó? 
    Előzmény: Törölt nick (5891)
    ac07 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5894
    A kép valamiért nem jött fel: <a href="http://kep.tar.hu/ac07/images/pic3383194.jpg" target="new">hátha itt jobb...</a>
    ac07 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5893

    Ami a képen van, még nem biztos, hogy kalahári, mert ez még egyes Xsara, a kalahári sárga pedig a kettesnél jött be (egyébként tényleg valami zöldes vagy szürkéssárga van a forgalmimban). Szívtam is emiatt, mert, mint kiderült rossz színkódos javítóstiftet adtak a szervízban.

     

    Nem kéne! meg tudod esetleg szakérteni, hogy van-e külön KAUC és KAU színkód a Xsarára?

     

    Előre is köszi.

     

    Itt egy kis kép az enyémről.

     

     

    Előzmény: godfrey (5877)
    xcsabo Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5892

    Melyik fajta gyári felnid van? Ahány ország annyi felni....

    Ja egyégkén még mindig dadog a motor és nem tudom kihez forduljak. Olyan mintha egy pillanatra megcsúszna a kuplung és a motor ugye felpörög a futómű lassul. Ez mondjuk előzésnél elég ciki. Szóval ki kellene szűrni, hogy mechanikai vagy elektronikai hiba. Tud valaki segíteni?

    cs

    ui.: a hibajelenséget részletesebben pár hete már beírtam...

    Előzmény: Törölt nick (5891)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5891
    Herbie_,

    izlesek es pofonok. :-)
    Nekem spec a kuszob bejon. :-)

    De az biztos, hogy amit Te belinkeltel az szebb, es "gyaribb".
    (Gyari alufelni (nekem is ez van, egyebkent, ha kell valakinek, akkor cserealap, mert nekem annyira nem jon be), ...)
    Előzmény: Herbie_ (5887)
    Chapi Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5890

    Sziasztok !

     

    Gázadásra induláskor későn (1-1,5mp) reagált a gép ezért cserélték a szoftvert.

    Jelenleg, ha elvégzem a programozást akkor kb 2-3 perc múlva hallok egy kattanást. Ekkor lenyomva a zár gombot újra kattan egy relé vagy mikrokapcsoló majd 5 - 6mp után ismét magától kattan. Tehát a távirányítót érzékeli valami, csak ez nem vezérli a zárat.

    Előzmény: Törölt nick (5889)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5889

    1.milyen szoftvert frissítettek?

    2.a kulcsot ELVILEG úgy kell betenítani, hogy ráadod a gyújtást, nyomod a zárás gombot 5-10mp ig, gyújtás levesz.

    ennyi.

    próbáld meg, hoyg bezárod kulccsal utána, és nyitni próbálod először a távirányítóval. ha indítani lehet a kulccsal, akkor elvileg a távirányítót is rá lehet programozni.

    Előzmény: Chapi (5888)
    Chapi Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5888
      Sziasztok   !

     

    Cxmaniac, nem kéne és minden kedves márkatársam.

    Segítségeteket szeretném kérni.

    Ma cserélték ki 2003-as Cocktailom kormánykapcsolóját kompletten a bal index hiánya miatt.

    Majd végrehajtottak egy szoftverfrisítést.Utána 1 órán át próbálták betanítani a távirányítót , de hiába. Gyújtás, zár gomb 20mp-ig nyomva, gyújtás le ajtó ki-be majd 3perc várakozás, de nem működik. Levettem az akksit is 10 percre, de ez sem segített.

    Kérlek benneteket adjatok tanácsot, hogy miként tudok életet lehelni a távirányítóba, melynek az eleme tuti,hogy OK.

     

              Köszönöm
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5887
    Amit az 5872-ben belinkeltem, sokkal szebb. Így a képről, gyári állapotban van, eredeti felnikkel. Egyértelmű, hogy melyiket venném a kettő közül. Szerintem a Leadfoot által betett xsaran lévő küszöb csúnya, elrontja az autót.
    Előzmény: Törölt nick (5886)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5886
    godfrey,

    a VTS nem turbos.
    Ezt csak onnan tudom, hogy nekem is ilyen van, a hirdetettnel 4 honappal idosebb. Az enyemben most van olyan 115ezer km. (Egy svajci no tuladona volt. Ez sajnos a karosszerian meg is latszik, de annyira nem veszes.)
    Semmi gond nincs vele.

    Egyebkent erdekes, de ez az auto olyan, hogy lehet vele normalisan is menni (nem kivanja ugy a hajtast), viszont ha akarsz, akkor allatkodhatsz is.
    Nekem eddig a max olyan 210-volt, de onnan meg ment volna. (Tul nagy volt a forgalom.)
    Szerintem olyan 220-230 kornyeken lehet a vege. Viszont azt kenyelmesen meglepi.

    A tuningolasrol meg annyit, hogy az ultetes alap a VTS-nel. Mondjuk a kuszoboket elfogadnam rola es a motorhazteto jel nelkuli racsat.

    A VTS gyari alufelnije (mert ugye azzal jott ki) hianyzik a hirdetett autorol.

    Egyebkent arban nem lenne olyan rossz, de meg kene nezni es ki kene probalni.

    Megbizhatosagban pedig szerintem verik a nemeteket. Persze oda kell rajuk figyelni es mindig megadni amit ker. De ez minden autonal igy van.

    Bar egy ismerosom OFF Renault Thalia ON tipusu autojan kicsit huledeztem, amikor mondta, hogy az ajto RAGASZTVA van a karosszeriahoz es mar nem egyszer a kezeben maradt. A valosagtartalmat nem ellenoriztem, de en mar semmin sem csodalkozom.
    Előzmény: godfrey (5885)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5885

    Üdv!

     

    Azt nem tudom milyen állapotban lehetnek, de egy turbos motorban a 122 000 km...  hát meggondoloandó. ráadásul már 6 éves múlt.

    Egyrészt mennyi lehet valóban benne, másrészt te hajtanál vele lassan? :-)

    Ráadásul agyon tuningolva, tehát valszínű bele van nyulva rendesen.

     

    Egyébiránt saját tapasztalatom azt mutatja, hogy coupe-t nehezebb eladni mint normált, ráadásul citroen nem vesznek használtan tömegesen mert tudod a német autó a megbízható;-)

    Előzmény: Leadfoot (5879)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5884
    Kellene erről új képeket csinálni, mert ezekkel a téli(?) kerekekkel elég gyászos. Kockákat le, alufelnit fel ... :))
    Előzmény: Leadfoot (5879)
    koch Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5883

    Kedves CXmaniac,

     

    fekeket es futomuvet is javitotok?

     

    Udv. koch

    Előzmény: CXmaniac (5867)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5882
    Ma esett meg velem egy tök jópofa történet.
    Mentem tankolni, begurulok egy MOL kútra a kocvsival (2.0 HDi) látom, hogy az egyik kutas már be is mozdult és teker oda hozzám. Megállok, motort leállítom, kiszállok, a kutas már ott tipródik a tanksapkánál és kérdezi, hogy segíthet-e valamit. Mondtam neki, hogy majd megtankolok magamnak. De csak nem adta fel, jött a nagy marketingdobás:
    - Ajánlhatok az autóba EVO99-et?
    Mire én fapofával:
    - Köszönöm, de nem. Majd talán máskor.
    Mivel közben kinyitottam a tanksapkát, levettem a diesel pisztolyt és elkezdtem tankolni. Azt a döbbent fejet, ami ennek hatására pedig kialakult a kutas arcán le kellett volna fényképezni. Azóta is jót mosolygok rajta ha eszembe jut. :)))))))))))))
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5881
    Valami biztos nem kóser ezekkel.
    Előzmény: Leadfoot (5879)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5880

    CXmaniac!

     

    Majd jelentkezem, kösz a telfszámot!

    Ez a Merge kollektor mit tud, hogyan műxik?

    Légszűrővel érdemes valamit ma(c)hináni? Fordulatszámtól függően változtatható hosszú légbeszívó cső (nem biztos hogy így mondják szakmailag, és nem is biztos hogy pont így működik - csak valami hasonló :) mint olyan lehetséges?

    Gyújtógyertyát érdemes variálni? Vagy csak chiptuning esetén?

    Előzmény: CXmaniac (5846)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5879

    Én is szoktam nézni a VTS-eket a hasznaltautok.hu-n, és EZT is árulják már 3-4 hónapja legalább. Nekem tetszik (a motorháztetőn kívül), csak a koptatócsíkokat lefújatnám, de úgy meg hülyén nézne ki a zászló az oldalán. Meg persze kéne rá alu...

     

    Egyébként amiket ennyi ideig nem adnak el, azok elég szar állapotban lehetnek, nem?

    Előzmény: Herbie_ (5871)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5878
    Ha jól emlékszem, nekem két éve (mikor a kocsit vettem) a hátsó szárnyra 44ezret mondtak a kereskedésben (fényezés nélku)... nem semmi árak. A fa műszerfalburkolat pl. nagyjából fele annyi, mint itthon...
    Előzmény: Seferbt (5869)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5877

    Üdv!

     

    Ezt kalahári sárgának mondják?

    hmm nem is tudtam, mondjuk nevezték már sok mindnenek forgalmiban ugye zöldessárga van, a szervizben meg arany metálnak mondják, de akkor a kalahári sárgát is felveszem a repertoáromba...:-)

    Előzmény: ac07 (5876)
    ac07 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5876

    Ezért is van nekem is "kalahári sárga" Xsarám!

     

    Ezt legalább megnézik, és nem jön szembe túl sok ilyen...

    Vagy 2 hónapja az M3-ason jót versenyeztünk egy ugyanilyen kollégával...

    Előzmény: godfrey (5868)
    gun111 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5875
    Sziasztok!

    Tud valaki olyan bontot mondani, ahol van esely arra, hogy fenyezett jo allapotu motorhaztetot lehet venni Xsara I-re? Milyen ara lehet ennek kb. ? Utangyartott arakat tud valaki?

    Koszi:

    gun
    Titto Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5874
    1.8asból 115ló.....hát nem tom. Szerintem kevés. Persze lehet hogy jó. ja és az eleje tényleg odavan..
    Előzmény: godfrey (5872)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5873
    Mmondjál már olyan dolgot amiben Magyarországon nincs lehúzás!:((
    Előzmény: Seferbt (5869)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5872

    Mondjuk ahogy elnézem túl sok épp elem nem maradt az auto elején...

     

    pedig az a motor szépen muzsikál...

     

    Előzmény: Titto (5860)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5871
    Istenem, mióta árulják már ezt a VTS-t. A belseje nagyon bejön, csak ez a külső, ez nem az igazi.
    Előzmény: godfrey (5868)
    Titto Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5870
    De arról a spoilerről valami képet küldhetnél vagy egy kocsit amin az van vagy akármit....vagy pl. ide betenni a képet.
    Előzmény: CXmaniac (5867)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5869
    Hehh... Magyarország rulez. Most küldött nagybátyám árakat gyári tartozékokról. A kezébe nyomtam egy itthoni prosit, azzal beballagott Németországban egy márkakereskedésbe és a német kereskedő a magyar prosiban szereplő cikkszám alapján mondta az árakat. Szóval valószínüleg pontosan ugyanazt a cucc kapja meg a boldog Xsara tulaj ott is. Egy kis ízelítő (zárójelben a magyar ára, amit nekem mondtak a CIWA Kft-nél úgy 3 hete kb.):

    - fa műszerfalburkolat: 248€ (130e Ft)
    - fa kilincsburkolat 1 pár 67€ (23e Ft)
    - Citroen Sport küszöbvédő 5 ajtóshoz 23€ (13e Ft)
    - Citroen Sport pedálszett kézi váltóshoz 72€ (29e Ft)
    - Citroen Sport alu váltógomb 66€ (Az itthoni árát nem tudom sajnos)
    - hátsó szárny, fényezés nélkül 135€ (Az itthoni árát nem tudom sajnos)

    Az € mai középárfolyama nagyjából 250Ft.
    godfrey Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5868

    Ne már!

     

    a bordó még elmegy de az a grafitszüreke??? minden második autó lassan szürkke lesz ababn semmi egyéniség nincs...

    bezzeg a sárga :-)

    Előzmény: Herbie_ (5851)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5867

    Igen, neked is érdemes oda szólni.

    Amúgy ott vannak a spoiler szettek is amiket a múltkor említettem. Rendkívül kedvező áron vannak!

    Előzmény: Herbie_ (5865)
    Titto Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5866
    Köszi a telszámot!!
    Előzmény: CXmaniac (5863)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5865
    Akkor ez nekem is válasz az 5854-re? 
    Előzmény: CXmaniac (5863)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5864

    Minden bizonnyal tudnának (mondom én ezt Neked:)) ), de valamiért nem akarnak.

    Előzmény: CXmaniac (5862)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5863

    Csörögj be az üzletünkbe. Ott hamarabb segítenek, mert én nem tudom éppen mi van.

    A szám: 70/2 246-666.

    Előzmény: Titto (5859)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5862
    Ha mondjuk csak a franciáknál maradunk, ott a Williams Clio V6-os 255 LE teljesítményével, hátsó kerék hajtásával. Ilyet miért nem tud a Citroën?
    Előzmény: Herbie_ (5855)
    Titto Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5861
    Egyébként csak azért linkeltem, hátha érdekel vkit. De alul azt írja,csak Németországba küldi a cuccokat, de ki tudja......
    Előzmény: Titto (5860)
    Titto Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5860

    http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=30182&item=7911937799

     

    Egy link egy törött VTS-ről,amit alkatrészenként árul az eladó, ha jól értelmezem....(aztán hogy mi az amit elad belől és mi nem azt nem tudom...lehet mindent, csak külön-külön)

    Titto Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5859
    Milyen alkatrészeid vannak? Pl. Kalaptartó?
    Előzmény: CXmaniac (5853)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5858
    A bőrözésnek már utána kérdeztem, csak meg kellene csinálni. Csak macerás, mert ki kell szedni a kormányt és 2-3 napig áll az autó mert annyi idő, míg megcsinálják. 20-ért csinálja egy kárpitos. A kormány kiszedésétől meg fázok a légzsák miatt. Félek, hogy eldurrantom. Ha meg elviszem szalonba, hogy szedjék le a kormányt, akkor kénytelen vagyok otthagyni az autót, ami nekik se túl jó, mert foglalja a helyet.
    Előzmény: Leadfoot (5857)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5857

    Kormánybőrözésről majd érdekelnének a tapasztalataid...

     

    A C2 nekem tetszik... a C3-mal ellentétben (bár az is tetszik, ennek ellenére) nem nőies, inkább unisex... Viszont már cuccoltam sok olyan dolgot a Xsarával, ami egy olyan kis autóba nem férne bele (mosógép, kerékpár, stb...)

    Előzmény: Seferbt (5856)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5856
    Ez sajnos a magyar piac "sajátossága". Nagybátyám kint dolgozik Németo.-ban. Mikor ecseteltem neki, hogy mit össze szivattak apróságokkal (pl. kértem, hogy a gyári hifi maradjon ki az autóból. Akkor mondták, hogy kiszerelik utólag, de akkor is ki kell fizetnem az árát. Az autó ugyanis már itt volt legyártva. Kértem, hogy tegyenek bele bőrkormány, mindegy ha feláras. Azt mondták, nem, mert az SX-hez nem jár... no mindegy... Majd megcsináltatom utólag) , akkor ő mesélte pont ugyanezt, amit te. Hogy olyan kocsit csinálnak neked, amilyet kérsz. Mi sajnos nem jutottunk még el idáig. Minden esetre a garancia miatt inkább megfizettem volna a magasabb árat egy gyári tuningcégnél. Annyit megér. De itt ha utólag akarsz betenni bármit az autóba, olyan árat mondanak, hogy dobod a hátast tőle. Szerettem volna a Xsarába "Citroen Sport" pedálsort meg váltógombot, meg küszöbvédőt. Erre az alkatrészes benyögte, hogy a pedál szett 29, a küszöbvédő 13, a váltógombot meg meg se kérdeztem már.... :( A vicc, hogy egy normálisabb pedálszett, ami FIA homológ, az Sparco-ból már 20-25-ből kijön... De utcára való szett már 9-ért is van... Csak sajnos nem jó a Xsarára. Úgyhogy odaadtam a gyári tartozékkatalógust nagybátyámnak, hogy kérdezze meg kint mi mennyibe kerül. Itthon a gyári spoiler szett árát már meg se mertem kérdezni. :( Remélem előbb-utóbbi eléritek a gyári tuningcég minősítést. :) Akkor majd viszem hozzátok a Xsarát átszabadtni. :) Addig gyúrjatok rá a HDi chiptuningra is. :))) A C2 VTR meg aranyos kis autó, de én csak mosolygok rajta. Aranyos kis autó, de nekem olyan járékautós. A mérete is meg a teljesítménye is. :) Arról nem is beszélve, hogy közel sem családi autó méretű. Aki meg családi autót vesz, az nem nem akarhat egyedi külsőt és pár plusz lóerőt?
    Előzmény: CXmaniac (5852)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5855
    A xsara 2.0-ás 16x le-s darabja azért nem olyan rossz, bár a Xantiából ismert 3.0 V6 se lenne semmi egy xasrában:) Én azt nem értem, hogy mi a rohadásért csak coupe-ban van 16x lovas?
    Előzmény: CXmaniac (5852)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.25 0 0 5854
    Jól van, közben eszembe jutott, hogy aug 16-tól (hétfő) Pesten leszek, esetleg meglátogatnálak. A korábban emlegetett ködlámpa még mindíg érdekelne, de állítólag két fajta is van, látni kell hozzá a lökhárítót belülről. Gondoltam, hogy a díszcsík nem könnyű menet, de egy márkaszervízt fel se merek hívni, mert biztos hanyat esnék az általuk mondott ártól:))
    Előzmény: CXmaniac (5853)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5853

    Olaj jövőhéten lesz, a műhely nincs nyitva hétvégén.

    Alkatrészeket meg megbeszéljük, azt hiszem külön díszcsík bontottan nincs.

    Előzmény: Herbie_ (5850)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5852

    Ezt nem tudom, de minket is marhára idegesít, hogy nincs egy normális teljesítményű Citroën sem gyárilag.

    Bemész egy német szalonba és azt mondod én szeretnék egy biturbós bogarat, akkor kapsz egyet. Ha egy V12-es 700 lovas sercedest akarsz, akkor kérsz egyet. Kapsz egy AMG-t. A bömösnél ugyanez a helyzet. Mi van a Citroënnél? Vegyél C2 VTR-t! Marha jó! 101 ló az 1,6 16V-ből! Nevetséges!

    Hol a Saxo VTS ereje? Miért nem erősebb annál is? Miért nem 150 lovas?

    Vagy miért nincs V6-os Xsara? Esetleg majd C4?

    Pont ilyenekkel lehetne megfogni a fiatalokat vagy egy gyári tuning céggel, amelyik persze nem szerény pénzért - mint azt egy gyári cégtől elvárható - csinál bele jópár lovat pluszba és kicicázza hozzá amennyire kell.

    Előzmény: Seferbt (5849)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5851
    Marha jól néz ki, de az igaz az a bordó lenne, esetleg grafit :))
    Előzmény: godfrey (5844)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5850
    Üdv Miki! Ismét aktuális lenne egy 7000-es olaj. A másik, mintha említetted volna, hogy vannak bontott cuccaid is. Lökhárítóra műanyak csíkot tudszerezni emberi áron? Hátsóra kellene, csak a jobb sarkára. A műhelyed szombaton nyitva van? Köszi.
    Előzmény: CXmaniac (5846)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5849
    Érdekes. Mondjuk nekem az volt furcsa, hogy eddig 1x beszéltem a CH-val. Teljesen korrekt volt a házzáállás. De amikor arra került a sor, hogy mondjanak egy szerződött partnert aki hifi beépítéssel foglalkozik, akkor az volt a válasz, hogy a CH nem foglalkozik külön partnerekkel, csak a márkakereskedésekkel köt szerződést. A márkakereskedésben meg nem rakták be a cuccot. Mondjuk legalább volt bennük annyi, hogy bvevallották, nem értenek hozzá és keressek egy hifi műhelyt.

    Az én szempontomból mondjuk kicsit furcsa helyzet. Ha kicsit többet szeretnék mint egy "csupasz" autó, akkor két választásom van amiből egyik sem az igazi. Vagy lemondok arról, amit szeretnék mert egy márkakereskedés nem tudja megoldani, vagy megcsináltatom máshol. A beavatkozástól függöen a garancia elvesztésével. Gondolom azért nem foglalkoznak vele, mert nem éri meg nekik.
    Előzmény: CXmaniac (5845)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.24 0 0 5848
    Proex cuccokról infot leginkább RTE futamon lehet szerezni. Tavaly elég sok autónak (főleg Ladának) volt Proex rendszere. :) Ha nem szervízelés közben megy oda az ember fia a szerelőkhöz, akoor többségükkel elég jól el lehet beszélgetni. :)
    Előzmény: CXmaniac (5847)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5847

    Részben jó amit írsz!

    Nem az a lényeg, hogy könnyebben áramoljon ki a gáz. A rezonátornak meg az a problémája, hogy csak egy szűk fordulatszámtartományban kb 500, működik. Egyébként erre találták ki a hangolható dobot, amit a Proex is gyárt. Ők most az országban az egyik, ha nem a legjobb sport kupuff gyártók. Egy komplett rendszer cirka 200e.

    A csonknál a kettős rendszer szép, de ezt megoldották egy úgynevezett Merge kollektorral, ami a gyári rendszerben is benne van.

    Szóval, nem egyszerű dolgok ezek. Igencsak el kell gondolkodni mi a jó megoldás.

    Amúgy, aki végig polírozza a leömlőt, annak erősen megrázom a kezét, ha még nem kopott el. :-)

     

    Előzmény: jee_c (5835)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5846

    Nagyon szívesen segítek és beszélgetek veled. Akár telefonon, akár személyesen.

    A számom: 20/9 843-221. Leginkább csak hétköznap van ez bekapcsolva.

    A műhely meg a X. Hajlék utcában van. Előtte mindenféleképpen csörgess meg légyszíves, mert néha nagyon be vagyok havazva és, ha valami gond is bejön, akkor igencsak morózus szoktam lenni. Akkor kevésbé lesz eredményes a beszélgetésünk. :-)

    Előzmény: jee_c (5831)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5845

    Kb annyi, talán kevesebb, mint az adrenalinnak a Seatnál.

    Mondjuk az ő teljesítményük mosolyogtató.

    Előzmény: Seferbt (5817)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5844

    ez lett volna az.

     

     


    és ez a belső tetszik nagyon.

     

    godfrey Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5843

    Ez egyszerűen gyönyörű!

     

    Nincs ennél szebb szín Xsarában (na jó kicsit elfogult vagyok mert nekem is ilyen van :-)

     

    Seferbt Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5842
    Nagyon szép alul az a vajszínű belső. Arról van még képed esetleg?
    Előzmény: Leadfoot (5828)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5841
    Sziasztok!

    Most este igen érdekes dolgot vettem ésre az autómon. Matattam a csomagtartóban, majd lecsuktam és az autót beriasztottam. Az tűnt fel, hogy a központi kijelző zölden virított, természetesen semmi nem volt rajta, mert a kulcs már a zsebemben volt. Vártam, hogy fél perc múlva elalszik-e, de nem aludt el úgy mint a km számláló szokott. (az nem világított). Kinyitottam a kocsit, kulcs bedug, gyújtás ráad. Utána le, kulcs ki és kocsi bezár. Utána már nem világított csak a km számláló de az fél perc múlva el is aludt. Volt már ilyen valakinek? Esetleg tudja valaki, hogy mitől lehetett? Ja még annyi, hogy "frankón" a világításra kötötték a riasztót, nem az irányjelzőre. :(
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5840

    A váltót észre se vettem... tényleg nem illik bele, ahogy a kormány se (legalább szépen ugyanolyan színre van bőrözve), és az alu (utánzat?) taposó se. De a szürkére fújt résszel a műszerfalon semmi gon szerintem... meglepően jól néz ki (SZVSZ) így együtt ezzel a baige-gel.

     

    Én azt a kéket is el tudnám képzelni a kocsimba, mondjuk a kék rész helyett bordó bőrrel...

    Előzmény: Titto (5838)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5839
    jee_c,

    atment.
    Bar nem volt nagy orom, mert nem kevesbe kerult.

    Mondjuk igazan nem is ezzel volt a gondjuk, hanem a repedt szelvedovel es a nem rendesen beallitott motorral (zoldkartyat le is korlatoztak). Mondjuk 1 evet allt az auto.

    Egyebkent, ha valakit erdekel, akkor ez egy 1988-as Audi 90 2.3E quattro. Ja, es persze elado.

    Meg egy adalek a magyar vizsgaztatasi rendszerhez: szalon uj Toyota Yaris-okat ugy kell atrugdosni a vizsgan. Na nem azert mert rosszak, hanem mert olyan a szabalyozas.
    Ugyanez vonatkozik a Mugen Honda-kra is. Gyari tuning, de nem felel meg a zajszabvanynak.

    Az uj fekpadjukon nem lehet G Astra-t vizsgaztatni, mert nem menne at. Szinten ujrol van szo, szalonautorol.

    Na, errol ennyit.
    Előzmény: jee_c (5837)
    Titto Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5838
    Na, a 3 belső közül még a jobboldali, ami jól kezdődött, de egy-két dolgot full máshogy csinálnék,ha az enyém lenne...a már elegáns színt választ, miért rak bele ilyen kormányt,miért ilen váltót is ilyenre fújt konzolokat??
    Előzmény: Leadfoot (5828)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5837

    És átment?

    Előzmény: Törölt nick (5836)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5836
    Leadfoot,

    viszont vizsganal vigyazni kell a sportdobokkal. Most vizsgazott az OFF Audim ON es volt ott minden a decibelmerestol kezdve.

    OFF

    Nem erdekel valakit egy 4 eves Magnat Bandit 4*100-as erosito?
    Nem hasznalt, miota megvan gyari csomagolasban pihen.
    Az Audiba akartam betenni, de vegul nem ugy jott ossze a dolog.

    ON
    Előzmény: Leadfoot (5832)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5835

    Na akkor két szakértő.. :)

     

    Amit én olvastam abban az volt leírva, hogy könnyebben távozik az égéstermék a hengerekből, így kisebb a visszafogó ereje, nem fogja vissza annyira a motort. A motor teljesítményének egy része erre fordítódik (hogy ezt legyűrje), ha ez az ellenerő kisebb, akkor a fennmaradó teljesítmény hasznos teljesítménnyé válhat.

     

    A kisebb ellenállást úgy lehet elérni, hogy be van hangolva a kipufogórendszer egy rezonátornak, amiben a lökéshullámok nem akadályozák a kiáramlást, hanem segítik (lehető leginkább). Azt szokták még csinálni, hogy általában, normál esetben a gyári leömlőcsövek egy csőbe egyesülnek, és egy dobrendszerben végződnek, addig ezt le lehet cserélni olyanra, amely dupla rendszer (vagy minden hengerhez külön), így jobban be lehet lőni ezt a rezonancia dolgot egy-egy henger optimális működéséhez.

    Ja, és talán még annyi, hogy a leömlőcső polírozva van, így könnyebben áramlik benne a kipufogott égéstermék. (de ez a polírozás talán inkább a légbeszívásnál játszik)

    Előzmény: Leadfoot (5834)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5834

    Én ugyan nem értek a tuninghoz (meg úgy általában az autókhoz se sokat), de logikusan gondolkodva attól, hogy jobb kipuff van a kocsin, még nem megy jobban, mert attól, hogy elvben könnyebben távozik az égéstermék, még nem szív pl. több levegőt (és hozzá persze üzemanyagot) a motor. Vagy rosszul gondolom?

    Előzmény: jee_c (5833)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5833

    Na igen, az csak egy dob, hogy teljesítményben érzékelhető legyen, ahhoz az egész rendszert érdmes cserélni (modnjuk leömlőcsőtől (csonktól?) kezdve /annyira nem vagyok műszakilag ott, szal írhatok gyogyit). Mondjuk nagyobb meló, több módosítás, és sokat ettől sem lehet várni lóerőben. Bár nem is kell. Ha jól emlékszem olyat hallottam-olvastam, hogy dinamizmusban segít inkább.

     

    Amúgy valóban a gyári dob árából már nem a legolcsóbb sportdobot lehet megvenni - bár azért annál vannak drágábbak (valószínű jobbak) is.

    Előzmény: Leadfoot (5832)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5832
    Úgy tudom, hogy pl. egy Powerful univerzális sportdob (véggel együtt) 16-20ezer Ft. Ennél sokkal drágább egy gyári dob (az öcsém 205-ösére is drágább lett volna az utángyártott sima kipufogódob, mint a Powerful, és így egész szép hangja van... :-D)... Tehát lehet, hogy a gyári dob áráért lehet kapni valami kicsit igényesebb sportdobot is kapni. Mondjuk az a teljesítményt ez nem fokozza, csak szép hangja lesz tőle...
    Előzmény: jee_c (5831)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5831

    Ok, kösz a lehetőséget, majd megkereslek. :)

    Olaj ügyben, amit írtál, ha eszi (véres a torka), azt mekkora olajfogyasztástól tekinted? Az a bibi, hogy kicsit elkezdte enni az olajat a gép, bár nem nagyon..

    Mit értesz az alatt, hogy véres a torka? Az az igazság, hogy hengerfejtömítés lett cserélve az autón, és utána figyeltem fel az olajfogyásra. (a szereléskor kértem, hogy az olajat is cseréljék le biztos ami fix 10W40-et raktak bele, a pótlást azóta 5W40-nel oldottam meg).

     

    Tuning: engem annyira az optikai része nem érdekel, illetve elsődlegesen nem arra költenék (bár tetszenek a szépen megcsinált autók), inkább motorikusan, úttartás ügyileg érdekelne. Gondolok itt esetelegesen szélesebb gumikra (leültetésre nem, vagy csak lightosan - tekintetbe véve a magyar utakat), kipufogóra (ha szép hangja van, az is meg tud fogni :), légszűrőre, esetleg chip-re, illetve annyira azért nem vagyok járatos a témában, nem tudom milyen lehetőségek vanak még.

    Ezen kívül természetesen játszik anyagi korlát is, de hát hol nem? :)

    Előzmény: CXmaniac (5813)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5830
    jó ez a kombi, csak kicsik a kerekei
    Előzmény: Leadfoot (5829)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5829
    010203
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5828

    Nézegettem a Spanyol Xsara Tuning Club honlapját, és ráakadtam egy-két szép darabra (ellenpéldákat raktam a cicásba :-D)

     

    010203

     

    Mondjuk az elsőn a kígyóbőr-minta kicsit sok, de azért annyira nem rossz (fene tudja, nem tudom, eldönteni, tetszik-e :-D)

     

    A kék-baige bőrbelső meg úgy látom, nagyon szépen meg van csinálva. Az már más kérdés, hogy valakinek bejön-e ez a szín. Nekem az lenne a bajom vele, hogy eléggé bánthatja a szemet hosszabb utak alkalmával... De ezek a világos belsők (mint a harmadik képen is) nagyon tetszenek, főleg valami más ízléses színnel kombinálva...

    Titto Creative Commons License 2004.07.23 0 0 5827
    Ha nagyon megkérsz rá, eladom:D
    Előzmény: Leadfoot (5825)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5826

    Hasonló problémámat CXmaniac épp a mai nap korrekten orvosolta (nálam hála az égnek csak kontakt hiba volt, igaz a sárga lámpa folyamatosan égett, és a fedcomp nem üzent semmit), őt tudom ajánlani, száma kicsit lejebb...

    Van diganosztikai ketyeréje, meg minden egyéb, akár egy márkaszervízben.

     

    Elindulni kockázatos, plána ha esetleg érzed, hogy valami gond van a motorral, azonnal állj meg!

     

    Egyébként az üzenetből nekem katalizátór a gyanús, vagy annak érzékelője, érdemes megnézni a biztosíték táblát. Bár ha jól sejtem a visszejelző úgyis villogni fog, míg rá nem dugnak egy computert és reset-elik...

     

    Jó utat!

    Előzmény: Stix (5805)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5825
    Igen, ez eléggé tetszik!
    Előzmény: Titto (5822)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5824
    Szia! Bár már nincs jelentősége, de az 5815-ös hsz-t ha elolvastad volna ... Abból talán kiderül, hogy ha mi nem is vagyunk profik (ahogy te fogalmazol), de ő legalább hozzáértő. Ennek ellenére se mond vaktában semmit.
    Előzmény: Stix (5823)
    Stix Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5823
    köszi
    Előzmény: Törölt nick (5820)
    Titto Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5822

    Előre én majd valamikor egy egyszerű toldatot szeretnék ,már rá is montíroztam a múltkor. A böszme szoknyák szerintem is csúnyák.  De abban nem értek 1et, hogy a gyári légterelő nem változtat sokat a külsőn , mert szerintem finoman ugyan, de változtat rajta rendesen.   Ja, az ültetés...na én voltam szerintem az egyetlen, aki nem azért ment be a boltba, hogy olyan ültetést akarjon csinálni, amit megbámulnak, hanem olyat, AMITŐL NEM DŐL ANNYIRA A KOCSI..még nem lett meg ez sem, de nem felejtettem el. kb 30ezerből meglenne, 35 mm-t ül le...csakhát itt nem valami jók az utak. Az meg azért komoly gond.

    Valami ilyesmi kocsit képzesz el, nem ??

    tt2
    Előzmény: Leadfoot (5816)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5821
    Eddig ez a xsara tetszett nekem a legjobban:porig ültetve halál egyszerű, de nekem nagyon bejön. Láttam ugynilyen megoldást kombiban is, ha lehet, még szebb volt, csak most sajnos nem találom...
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5820

    na azért nem ilyen vészes a szitu, de itt találgatni és ráhibázni az egy kategória a vizenjárással.

    mindenképpen szervíz, ahol megnézik, hogy mi a PONTOS baja.

    minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért javasolnám a márkaszrvízeket, de he van korrekt diagnosztikai műszer, akkor ugyanúgy jó a független javító is.

    Előzmény: Törölt nick (5819)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5819
    Hát persze hogy nem vagyunk profik. De azt ne várd el, hogy este neked valaki a neten mogoldást talál a problémádra. meg is gyógyítja a kicsikét, és holnap utazhatsz. Ha ezt jelzi a fedkomp, egy centit se menj sehová.
    Előzmény: Stix (5818)
    Stix Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5818

    természetesen 2002-es. kár, hogy ebbe kötöttetek bele és senki se tudott segteni. a nem megfelelő szóhasználatom talán abból adódik, hogy nem pasi vagyok.

    hát mindegy, látom azért nem vagytok ti profik.

    Előzmény: Törölt nick (5812)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5817
    Mennyi az esélye annak, hogy felvesznek titeket gyári tuning csapatnak? :) Én a gyári spoiler szettel szemezek, de kereskedésben nem mertem megkérdezni az árát, mert féltem, hogy szívrohamot kapok az ár hallatán. Valamit viszont majd szeretnék az autóval kezdeni, mert így nem az igazi. De a garanciát sem szeretném elbukni rá. Annyit nem ér a tuning.
    Előzmény: CXmaniac (5813)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5816

    Ezek nem igazán tetszenek... az első lámpa morcosítása szerintem röhelyesen néz ki Xsara II-n. Az ilyen mélyre húzott első kötények nem tetszenek (anélkül meg gondolom a küszöbspoiler hülyén mutatna), se a fehér tükre. A fehér lámpa nem tudom, hogy nézne ki az enyémen, valószínű, hogy hülyén, így nem tudom elképzelni. Ami igazán tetszik, az a fehér felnije.

     

    Optikai tuningban én meglehetősen konzervatív vagyok. Szép felnik, lexus-optika, valami frankó kipuff, esetleg egy diszkrét szárny (bár a Xsarán nem igazán van hova rakni - a gyárinak SZVSZ semmilyen optikai hatása nincs, de a tetőre el tudnék képzelni egy kisebb darabot) meg kisebb dolgok. Olyasmit, ami a kényelem, a praktikum meg a használhatóság rovására megy (ültetés, mélyre húzott kötények, 16-osnál nagyobb felni, stb.) már nem vállalnék be, legalábbis nem ezen a kocsin.

     

    Az emblémákat meg le nem venném, sőt! Még nagyobbakat raknék föl (büszke vagyok, hogy Citroenem van...)! Mondjuk egy nagy Citroen jelet (piros négyzet, benne fehér "nyilak") el tudnék képzelni a motorház-tetőre vagy a tetőre. :-))

    Előzmény: Titto (5809)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5815
    Ha, indulás előtt van időd, ugorj be hozzám és megnézzük. A számom: 20/9 843-221.
    Előzmény: Stix (5805)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5814

    Nyugodtan használd a Q9000-et (5W40). Semmi baja nem lesz tőle. Jó neki, amíg nem eszi, de, ha már eszi, akkor a motornak már kezd véres lenni a torka.

     

    Előzmény: koch (5789)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5813

    Láttam már néhány szépen megcsinált sárát. Legtöbbjül csak kívülről volt mókolva, néhány chip "tuningolva".

    Más gépsárkányt már csináltam, szívesen csinálnék Xsarát is, úgyhogy ha elszántad magad, keress meg! Összedobunk egy kellemes kis gépet.

    Igazából annak örülnék, ha a CH felvenne minket gyári tuningcsapatnak. Elég szép verdákat lehetne csinálni belőlük. Vannak szép tervek és végre igazán lehetne a C2 igazi "Utcai sport autó".

    Előzmény: jee_c (5787)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5812
    Nekem nincs kompjúterem, csak sárga visszajelzőm.....
    Előzmény: Herbie_ (5808)
    Titto Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5811
    ja és itt van a koccanás után:rr2szerintem ugyanaz a kocsi, csak hűtőrács nélkül, morcosítva(csúnyább)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5810

    frissen megjelenő modellt nem igazán szokás akciózni. :))))

    egy év múlva, amikor már megkopik az "újdonság varázsa", biztos lesz eladásnövelő akció. de legalább tavaszig nem érdemes számolni vele.

    Előzmény: Fáradt Vándor (5803)
    Titto Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5809
    Van itt két kép. Az egyikről neked a lámpa stimmelne talán, a másikat(RS) meg csak azért teszem fel, mert egész pofás,és fehér. Sajnos ez már össze van törve. Épp azon gondolkodom hogy az ép küszöböt meg tetőspoilert megvenném postán keresztül Németo.-ból,ha azt eladná az illető.  De lehet, hogy csak egyben eladó. Lefujatnám, előre már tudom mit tennék, azt itthon, hátulra meg szintén mást.  Persze ez csak elképzelés. Képre kattintva nagyobb leszlf
    Előzmény: Leadfoot (5798)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5808
    Elírás no, ne kötekedj;)
    Előzmény: Törölt nick (5807)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5807
    92-es Xsara esetén szvsz nem tud segíteni senki.
    Előzmény: Stix (5805)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5806
    Nem a 80 voltos rendszerre gondoltam, hanem a "sima" izzóra. Szóval az eredeti foglalatba illik (van H4-es, H7-es, H1-es is). Nem rendes xenon rendszer ha jól tudom, csak xenon gáz van az izzóban. Esős időben sokkal jobban látni vele, mert a vizes út nem nyeli el úgy a fényét. H4-es ilyen izzót volt alkalmam kipróbálni.
    Előzmény: Törölt nick (5799)
    Stix Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5805

    Sziasztok!

     

    SOS, segítsetek lécci, egy 92-es Xsaram van és hirtelen kigyulladt a narancssárga motorvisszajelző lámpa és a computer villog, hogy antipollution fault. holnap indulnék vele külföldre. Valaki tudja, hogy mi lehet?

    köszike

    Gabci75 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5804

    Üdv mindenkinet!

     

    Beszereztem az új zárat (bontott), kicseréltem és ugyanaz: a motor nem megy. Hú bakker - mondom, akkor itt most mi van? Elkezdtem kimérni a zár csatlakozóit: rájöttem, hogy a 2-es és 7-es láb a motoré - kivülről megtápolom és a motor működik. Na jól van akkor kábel szakadás, méregetem a kábeleket visszafelé az ajtó és a kasztni csatlakozóig minden ok. Jól van.  Leszedtem a computert is csak úgy mondom, ha már így benne vagyok - ott nem látok semmi rendhagyót (egyébként az egyik reléből zörejek jönnek, ha forgatom a vezérlőt, majdnem leforrasztottam). Most jön a poén: utolsó lendülettel felhúztam az ajtócstlakozó gumiharangját (mert rájöttem, hogy lehet) és egy barna vezeték elszakadva feltárult odabent a sötétségben. A jó anyját. 1 hétig vártam a másik zárra (-10e Ft) + addig nem tudtam zenét hallgatni, mert ugyi a hangszóró ki volt véve. De mostmár minden okés,- kopp-kopp- kopp.

    Viszont a régi zár már ugyse vezérelte a centrált, úgyhogy még kiváncsiságból szétszedem teljesen.

     

    Ha valakinek zárproblémával kapcsolatos kérdése van nyugodtan írjon, mostmár képben vagyok :)

     

    Ne nagyon röhögjetek ki.

     

    Üdv

    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5803
    Bocsi, de azt hiszem félreértettük egymást, én a C4-es esetleges (Xsarához hasonló) akciós modelljei iránt érdeklődtem, bár leeht, hogy egy pettyet korán...

    Előzmény: Törölt nick (5786)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5802
    Juj, bocsika, az x1/9 topicba szantam....
    Előzmény: Törölt nick (5801)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5801

    ez mire volt válasz?

    visszakerestem, nem láttam hasonló kérdést.

    ha  kicsit bővebben kifejtenéd...

    Előzmény: cs_geza (5800)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5800
    Kapd szet, vesztenivalod nincs, elotte fogasd ossze, hogy a szetfuraskor ne essen szet rogton, es aztan ovatosan. Btw biztos h a kapcsolo kuka? Ha a kabeleket osszekotod, akkor indexel? (ideiglenesen ki lehetne vezetni egy 3 allasu kapcsolora, aztan ha van uj, vagy meggyogyult, kioperalni)
    Előzmény: Törölt nick (5799)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5799

    1.nemtom, kibírja-e.

    nem igazán vagyok az a nagy kisérletezős típus, lehetőség szerint a gyári dolgokat preferálom, vagy az ahhoz legközelebbi megoldást.

    xenon töltésű alatt mit értesz?

    a 80voltos rendszert?

    2.más a vezérlése is és számtalan apró kis kütyüben is különbözik.

     

    Előzmény: Seferbt (5792)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5798

    Köszi!

     

    Azt hiszem, a feketék nem néznének ki jól az én kocsimon (lehet, hogy meg lehetne oldani a fekete részek lefújását?), de pl. a jobb fölső képen lévő egész pofás.

    Előzmény: Titto (5794)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5797

    Xsara Tuning

     

    Az oldal alján vannak még linkek.

     

    Senkinek nincs tapasztalata egyéb "finomhangolások" ügyében?

    Titto Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5796
    x3x4x4van még párféle, de már így is túlzásba vittem....
    Titto Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5795
    Próbálok feltölteni ide pár képet amit lementettem.....talán sikerül.xx2
    Titto Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5794

    Elsősorban Leadfootnak(hogy ne a cicásnapvédő topikot terheljük). Szóval nézegettem a neten tuning Xsarákat még régen, és egyiken volt egy olyan lámpa, amire azt mondtam,nekem ez kell. Utánanéztem, franciáktól, németektől lehetett volna pl. rendelni, de az sem volt túl ólcsó. bementem győri tuningboltba, ott 55ezerért tudtam volna rendelni, de ráadásul nem is tetszett az a fajta. (létezik 8 vagy 9 féle, ebből asszem 3 pár, vagyis ajdnem ugyanaz, csak fekete vagy króm a belseje) aztán most regisztráltam magam ebayen, licitálok majd egy lámpára valami megbízhatónak mondott kereskedőnél, és remélhetőleg 100-120 euro között hozzájutok, plusz postaköltség. Ha pl. 130ból kijövök, akkor is spóroltam kb 20ezret. Az meg nem kevés. És legalább olyan, amilyet akarok. Nagyon remélem, hogy sikerül, mert elférne már a farára!!!!

    godfrey Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5793

    Üdv!

     

    Az 1.6 8V az 88 LE teljesítményű ezt szokták néha kerekítve 90 nek írni :-) (valszinü a KW/Le kerekítés miatt ugyanigy a 1.6 16 109 vagy 110 Le attol füg hol olvasod.)

    Régebben volt egy 1.8 8v ugyanilyen teljesítménnyle de nagyobb volt a nyomatéka. Berlingokba is előszeretettel szerelték. (tipikus Citoroen, hogy a kevésbé futatott modellekbe a régebbi motorokat teszik)

     

    Motorolaj témában meg oylat tegyél bele szerintem amit a gépkönyv ajánl ne olyat amit a szerelő.

    Előzmény: koch (5789)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5792
    Elnézzük neked. :) Nekem viszont van egy szervízes kérdésem. Illetve 2. Az egyik az, hogy a Xsara II lámpatestjei kibírják-e a xenon gázzal töltött ízzókat? A másik pedig, hogy pontosan mi a különbség a 90 és a 110 lovas HDi motor közöt? Azt tudom, hogy a 110 lovason nagyobb a turbo és intercooleres, de azt nem tudom, hogy a vezérlése eltérő-e.
    Előzmény: Törölt nick (5791)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5791

    nincs kizárva, de sajnos nem tudhatok mindent.

    annál is inkább, mivel az autóértékesítéssel egyáltalán nem foglalkozok.

    elnézést a tévedésért.

    Előzmény: Mikó (5788)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5790
    A citroen.hu-n szerepel is
    Előzmény: Mikó (5788)
    koch Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5789

    Huh, az ember kihagy 1 napot es mar alig gyozi az olvasast.

    Erdekelne 1 dolog, nem tudom tud-e valaki ra magyarazatot:

    Tehat: az 1.4-es motor 75 loeros es az a tapasztalatotok, hogy gyenge. Nekem 1.6-os valtozatom van 88 vagy 90 loerovel, viszont Nemetorszagban es meg egy-ket masik orszagban nem forgalmaztak az 1.6 8V tipust, csak 1.8 8V-t szinten 88 vagy 90 loerovel. Miert volt ez a kulonbseg?

     

    Mas: 140k folott vagyok az autoval es a 140-es szerviznel azt mondtak, hogy ne akarjak mar bele 5W-40-es olajat, mert tul vekony neki es enni fogja, inkabb 10W-40. Nekem eddig mindig 5W40/50 volt benne, de nem eszi meg most sem. A kerdesem csak az lenne, nem jobb az 5W-40-es olaj a motoromnak? Plane ugy, hogy most mar inkabb sok rovid szakaszt megyek?Ne mez adja neki hamarabb a kenest?

     

    Udv. koch

     

    Mikó Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5788
    Ma reggel ordibált a rádió valami 0% thm-et Xsarára és Picassora.
    Előzmény: Törölt nick (5786)
    jee_c Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5787

    Hali,

     

    vetemedett már valaki olyasmire, hogy valamilyen módosítást eszközöl a Xsarán? Gondolok itt mondjuk új kipufogóra (rendszerre), másik légszűrő, esetleg nagyobb beletúrás... Csak filózom a dolgon, érdekelne tapasztalat - ha van ilyen. :) Annyira mérhetetlenül nem vagyok rákattanva, csak elméleti szinten érdekelne, egyenlőre.

     

    Már kb. 5e km-t belenyomtam a kocsiba (3 éves, most 38ekm, XsaraII) és meg vagyok elégedve vele, bár mostanában picit mintha enné az olajat, de még a szervízkönyvben írt limit alatt. Az úttartása nagyon rendben van. :) Ja erről jut eszembe: rakott rá valaki nagyobb (szélesebb) gumit (195/55-ös ugye eredetileg)? Ha igen, milyet?

     

    üdv,

    jee

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5786

    új akcióról nem tudok, egyelőre az eurostyle megy.

    c4ről passz.

    november 8 viszont biztos.

    Előzmény: Fáradt Vándor (5784)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5785

    Üdv!

     

    Valszínű kitart Novemberig, azért nem viszik annyira, bár az ára jó.

    A Citroen eladásai visszaestek az első félévben, gyakorlatilag nincs új modeljük a húzó (alsó közép, kiskocsi) részben és most a Peugeot-okat is hasonló árban adják. (ez alól kivétel az eurostyle xsara ami szerintem mosta  legjobb vétel)
    Bár ha valakinek megéri ugyanannyiért venni egy C3 at amiért Xsarát kaphatna... :-)

    Előzmény: Lefthanded (5783)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5784
    AZért azon is van vagy 500khuf kedvezmény, úgyhogy nem egy olyan rossz árú modell az sem...

    Tisztelt "nem kéne"!

    Érdeklődnék, hogy lehet-e tudni valamit a C4 árairól, illetve, hogy várhatók-e olyan akciós modellek, mint a Xsarában volt a Riviera, Playback I-II, Xtra, stb. Lehet, hogy a kérdés egy kicsit korai, de hátha lehet már szivárogtatni...
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5783
    Én is pont ezt kérdeztem, hogy lesz e "utolsó darabok féláron" jellegű akció. Nem lesz, az egész készlet Eurostyle.  Lehet hogy úgy számolnak, hogy kitart novemberig.
    Előzmény: Leadfoot (5780)
    igazi hős Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5782

    Leadfoot,

    azért "párszáz" Xsara nem éppen kevés, talán 2,000 fogy el egy egész évben, annak is nagyobb része a két akcióban. Lehet, hogy nem lesz végső akció, de a "maradékra" szerintem egész jókat lehet majd alkudni.

    Előzmény: Leadfoot (5780)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5781
    Van akciós modelljük, ha jól emlékszem, Eurostyle néven nyomják...
    Előzmény: Leadfoot (5780)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5780
    Ez elég hihetetlenül hangzik... mármint hogy már nem hoznak be. Az a pár száz Xsara elkel, és akkor novemberig gyakorlatilag ne lenne a Citroennek alsó-közepes modellje itthon? Én azt hittem egyébként, hogy még lesz egy utolsó nagy akció a Xsarákra, mielőtt elbúcsúzik a modell...
    Előzmény: Lefthanded (5773)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5779
    Köszi az infót! 3 gumi izé? Nekem csak kettő van (talán a CD-tár miatt), és az egyik már tényleg kezd elszakadni... ezek szerint nem olyan vészes a cseréje.
    Előzmény: Törölt nick (5774)
    devike Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5778

    Csatlakozom Fáradt vándor - hoz, én is üdvözöllek újra a fórumban "nem kéne". Reméltem hogy hamar túlteszed magad a dolgon és újra velünk tartasz!!

     

     

    Előzmény: Fáradt Vándor (5776)
    ac07 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5777

    Sziasztok!

     

    Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de most vettem csak észre. hogy a fed. comp. csak 9999 km-ig megy el, utána meg lehet nullázni. Biztos nem én vagyok a béna?

    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5776
    Üdv ismét közöttünk :-)
    Előzmény: Törölt nick (5775)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5775
    November nyolcadikán reggel bemész a citroenbótba, aztán ott annyi C4 lesz, hogy még el is adnak belőle.
    Előzmény: Lefthanded (5773)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5774

    gumi vacak, ami rendszeresen elszakad(van belőle 3 is): 665forint és 12 fillér, de attól eltekintünk. :)))

    a háló ára 10617 Ft.

    Előzmény: Leadfoot (5759)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5773

    Az kereskedő azt mondta hogy még néhány száz darab új Xsara van az országban, de már nem hoznak be többet. A C4 decemberre várható.

    Előzmény: godfrey (5772)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5772

    Csak le ne csusszál a Xsarárol, mert még gyártják vagy 2 hétig.

     

    Előzmény: IMi (5769)
    SanyaC Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5771
    Köszi már kezdem érteni a dolgot. Az autóban a papírok szerint valóban GT riasztó van, így az írásod szerint jogos, hogy a főkulcs távvezérlőjét bárhogy nyomkodom, semmi sem történik . Mivel a papírokon megtaláltam, hol szerelték a riasztót, elballagok oda, ők biztosan tudják, van e szervízkapcsolója, és hogyan működik.
    A 3 kulcs pedig a következőképpen jön össze: 1. - bumszli nagy összecsukható főkulcs a beépített és nem használható távvezérlővel, 2 - szervízkulcs, ami az ajtókat és gyújtáskapcsolót működteti, de a kesztyűtartót és a csomagteret nem nyitja. A 3. kulcs pedig mindent nyit, ugyanúgy mint a főkulcs, de nincs benne távvezérlő. Hogy ezek közül melyik gyári, melyik nem, azt szemrevételezéssel nem tudom eldönteni, egyik sem látszik másolt darabnak.














    Előzmény: Seferbt (5766)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5770

    Neked H4 vagy H7 kell.

    Én H4-es ről beszéltem gépkönyv ezt írja. Xsara 1.6 SX '99

     

    Előzmény: SanyaC (5764)
    IMi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5769

    Köszönöm a tanácsokat, őszre tervezem a cserét. Egyre inkább hajlok a xsara felé.

     

    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5768

    OFF

     

    Egy hét múlva leszek 23, egy év múlva államvizsgázom. Dolgozom is mellette, de az nem kiszámítható, van, mikor több a munka, van, mikor kevesebb (egy fordítóirodának fordítok). Annak a pénznek a nagy része el is megy az autóval kapcsolatos költségekre... (260 forintos benya SUX).

     

    Persze hogy nincs!!! Miért lenne?

    Előzmény: Herbie_ (5763)
    Ati88 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5767
    A gépkönyv szerint 3, a harmadik a szervízkulcs. Az nem nyitja a csomagtartót és a kesztyűtartót.
    Előzmény: Seferbt (5766)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5766
    Ez nekem kicsit zavaros. Minden autóhoz 2 kulcs tartozik gyárilag. Az egyikbe bele van építve a központizár távirányítója, a tartalékba nincs. A központizár távirányítója pedig a CH által ajánlott GT 111-est viszont nem vezérli. Persze lehet, hogy neked olyan riasztó van az autóban, amit vezérel a kp zár távirányítója.
    A szervízkapcsoló meg típustól függ. Nem mindegyik riasztónak van szervízkulcsa, amivel kikapcsolható. De ha 3 kulcsot kaptál, akkor valószínüleg a 3. kulcs a riasztóhoz tartozik. Annak kellene utána kérdezni az eladónál, hogy milyen riasztó van az autóban. Akkor mindenre fény derül. :)
    Előzmény: SanyaC (5764)
    zssom Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5765

    Hello SanyaC

     

    Én a lámpáimba a Bárdinál vettem OSRAM 64193SVS jelzésű izzót (H460/55)igaz rendelésre hozták egy nap alatt, ha jól emlékszem 1800 HUF/db áron Ennél az izzónál + 50% fényerőt igérnek, ha leszámítom a reklámot, akkor kb 30%, de ez látszik is. Kb fél éve használom őket

     

    Üdv

     

    Zs.

    Előzmény: SanyaC (5743)
    SanyaC Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5764
    Köszönöm, ez nagyon jól jött, ennyiért sok helyen még hagyományos izzót sem adnak. Reggel megyek is a Bricoba.

    Még 1 kérdésem lenne. A kocsihoz 3 kulcsot + riaszató távkapcsolót kaptam. A 3-ból 2-nél külön kis dobozka kapcsolja a risztót, a főkulcsnál pedig bele van építve a kulcsba. Nos ez utóbbi nem működik. Gondoltam, lemerült benne az elem. Ma szétszedtem, hogy kicserélem, de feszültségmérővel mérve az elemben megvan a 3,3V, szóval valami más gond lehet.
    Tudtok valami jó helyet, ahol ezt megjavítanák ?
    Ehhez kapcsolódva: van valahol a risztónak szervizkapcsolója, ha netán elromlik a távkapcsoló, és kulccsal kinyitom az autót, tovább tudjak menni vele? Vagy inkább dugjam el valahol a kocsiban ilyen esetre a tartalék távkapcsolót?


    Előzmény: godfrey (5761)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5763

    Nem csesztetni akarlak, de mennyi idős is vagy? 25 körül?

    Nagyon sokan dolgoznak suli mellett. Asszony pajti  is most 2(?) hete államvizsgázott. 

    Ki fizeti a biztosításaidat, benzint?

    Bocs az off-ért.

     

    ;))) (remélem nincs harag)

    Előzmény: Leadfoot (5762)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5762
    Ja... valószínű azért, mert Te már keresel, én meg még nem igazán :-)) Mondjuk diákhitelem nekem is van... :-)
    Előzmény: Herbie_ (5760)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5761

    Üdv!

     

    Nemrég nekem is kiégett az egyik izzom elöl. Voltam több helyen, drágálottam aztán egy Jet kutnál vettem meg 1300 Ft ért az előírtat.

    Múlt héten jártam Bricoban, ugyanez a Tungsram izzo 890 volt.

    Citroebn szervizben is ezt rakták bele, csak ott 2700 ért 2 éve.

     

    Előzmény: abap (5746)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5760

    Mondhatjuk, hogy nekem is ellenkezik az elveimmel, de vannak esetek amikor az elvek fölé kell emelkedni, és józanul dönteni. ~300ezer forint kölcsön nem a világ, hamar el lehet felejteni.

    Én így látom, te pedig nem ...;)

    Előzmény: Leadfoot (5758)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5759

    Hello!

     

    Meg tudnád nekem mondani, mennyibe kerül egy csomagleszorító háló? Úgy értem,, maga az "alkatrész", nem ha rendelem a kocsihoz. És a csomagtartó oldalában lévő rögzítő gumipánt ára is érdekelne (bár ha jól látom, azt lehet helyettesíteni mással).

    Előzmény: Törölt nick (5752)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5758
    Jó, jó, de tegyük föl, nekem X Forintom van, és az 1.4 pont ennyibe kerül, az 1.6 meg X+320ezer Forintba, akkor fújhatom (persze ha nem akarok hitelbe belemászni, ami ellenkezik az elveimmel :-D). Egyébként pont ez volt a helyzet anno: az 1.4-es perfektre szinte fillérre megvolt a pénzem. Még a max, amit ki tudtam volna nyögni, egy metál felár, de nem volt olyan metálszín, ami igazán tetszett, akkor meg minek... :-)
    Előzmény: Herbie_ (5755)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5757

    Igen, számtalan esetben... szerintem az ide író tulajok autóinak legalább a felén előfordult már (az enyémen is egyszer-kétszer, aztán magától megjavult). Ha nincs már gari rajta, szavatosságban cseréltesd ki velük (ha jól emlékszem, hajlandóságot mutatott rá a CH).

    Előzmény: Chapi (5753)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5756

    Műszakin alá mennek az autónak. Ott gondolom egyből kiszúrjék a kat. hiányát, de mi van ha ott van kipucolva?

    A katalizátor halálát egyértelműen észre fogom venni? Mennyit kell kibírnijuk?

    Előzmény: Törölt nick (5752)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5755

    Miért szól mellette?

    Olcsóbb, de "szarabb" is.

    Egyébként valóban egyről beszélünk;)

    Előzmény: Leadfoot (5751)
    GepárdClick Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5754

    Félve kérdem, mi van akkor, ha sikeresen elhagyom az egyik slusszkulcsom?

    Ilyenkor rendelni lehet újat, vagy komplett zár- és kulcscsere?

    Kb. mennyire fogja ez lezúzni a pénztárcám?

    Amúgy még reménykedem, mert feltehetőleg az ügyvédi kamarában hagytam háromnegyed kettőkor, és kettőkor már zártak, így nem tudtam megézni.

    Chapi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5753

    Sziasztok !

     

    Csak egy rossz tapasztalatomat közölném.

    Ma elszállt a 2003-as Cocktailom index kapcsolója.

    Balra félúton még indexel, de beakadt állapotban semmi, jobbra ok.

    Azt hidtem ez csak régebbi szériáknál volt típushiba, de sajna nem. Ez Citroen betegség. Ugye korábban már volt erről szó a topicban ?

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5752

    a műszaki vizsgán illetve a zöldkártyás mérésen azt nézik, hogy az autó PILLANATNYI állapota megfelel-e a követelményeknek. volt már olyan, hogy műszaki után fél évvel a rendőr megállította a gépet, bekísérte a vizsgaállomásra és az átvizsgáláson megbukott.

    ez egyelőre ilyen fiatal autóknál szerintem nem aktuális, a rendőrök inkább a korosabb és látható módon szakadt gépeket szokták piszkálni.

    Előzmény: Herbie_ (5750)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5751
    Gyakorlatilag ezt mondtam én is... egyedül a szerényebb vételár szól az 1.4i mellett...
    Előzmény: Herbie_ (5749)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5750

    Érdekes.

    Ha elviszem zöldkártyára az autót. Teljesíti az előírt normákat. A zöldkártyás fazon ellenőrzi, hogy bent van -e a katalizátor? Kétlem.

    Vagy ha viszem vizsgáztatni, honnan tudják, hogy a kat. ki van -e belezve vagy sem?

    Előzmény: devike (5747)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5749

    Szerintem semmi nem szól az 1.4-es mellett.  A havi megemelkedett kötelezőt említhetnénk esetleg, de a nagyobb motor egyértelműen feledtetei azt. Fogysztás, nem hinném, hogy jelentős különbség lenne, az 1.4-est eléggé pörgetni kell, hogy haladjon is.  Az 1.6-os klasszisokkal jobb minimális felárért. Itt természetesen nem a 8V-t szólom le, mert mint tudott, nekem is az van(1.6).

     

     

    Előzmény: Leadfoot (5744)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5748
    Nálunk aránytalanul drágák a normális izzók. Én annak idején a Suzukihoz akartam xenon gázzal töltött H4-es izzókat venni. Itthon egy pár 13000Ft lett volna. Úgyhogy le is tettem róla. Nagybátyám meg kb. 1 hónapja hozott ugyanolyat szintén Suzukihoz 15-20 € körül Németországból... Most azon gondolkozok, hogy a Xsarához is hozatok egy xenon gázzal töltött szettet. Gyanítom, hogy lényegesen olcsóbb mint nálunk... :(
    Előzmény: abap (5746)
    devike Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5747

    Az a helyzet hogy egyáltalán nem legális. Egy új gyári katalizátor 110 - 130 ezer Ft - ba kerül, utángyártott BOSAL kb 70 - ezer, utángyártott univerzális 20 - 25 ezer, de ezt úgy kell beheggeszteni a régi helyére. Én egyelőre nem gondolkodok új vételén, egyrészt az ára miatt, másrészt tényleg fürgébb nélküle az autó. Az enyém egy 98 - as 1.4 - es Xsara, tehát még a régi, ennél a típusnál még csak 1 lambdaszonda van közvetlenül a kipufogócsonk csatlakozás után, tehát a katalizátortól eléggé messze, nem befolyásolta a működést a katalizátor hiánya. Nem kellett beleavatkozni a motorvezérlésbe. A két lambdaszondás autóknál már gond lehet, ott az egyik szondát a katalizátor után helyezik el.

     

    Novemberben viszem zöldkártyára, de nem gond mert az öcsém szervízes a Peugeotnál, oda viszem, ők megoldják. Sőt elmondásuk szerint ha nincs nagyon leharcolva a motor, katalizátor nélkül is tudja teljesíteni a rá vonatkozó normákat. (ez már nem igaz az új EURO3 és EURO4 -es motorokra) Az előző zöldkártyán is jó értékeket mutatott, pedig akkor már össze volt törve benne a kerámia betét. Egy Fordos ismerősöm is hasonlóan járt, 110 - ezer van az Escortban, elvitte zöldkártyára amin simán átment, de már akkor, sőt elötte sem akart az autó 120 - nál jobban menni, és nem igazán volt hangja. A hátsó dob dugulására gondoltak, de végül is nála is a katalizátor volt összetörve. Ki lett belezve és az autó megtáltosodott. Ezek szerint a katalizátor már a zöldkártyás vizsgálatkor is rossz volt.

    Előzmény: Lefthanded (5745)
    abap Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5746

    Tegnap jártam a *ora nevű áruházban és mivel téma volt, megvizslattam az izzókat (H7), csak philips volt ami UV mentes, ebből két fajta az egyik 50%-al növelt fényerejű 3500/db, a másik rossz időjárásra való pedig 2700/db.

    Szóval "kissé" drágálltam őket, gondolom benzinkútnál még ennél is drágább lehet, tehát valami jó kis autósboltban kéne megnézni.

    Előzmény: SanyaC (5743)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5745

    Mennyire legális a katalizátor kiváltása? Simán átmegy a vizsgán? Az enyém még jó de 6 év és 100eKm felett vagyok és előbb-utóbb tönkre fog menni. Biztosan olcsóbb kidobni mint kicserélni, és még fürgébb is lesz az autó. Mennyire kell átalakítani a motorvezérlést?

    Előzmény: devike (5730)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5744

    1.4 VS 1.6 téma: én is az 1.6-ost venném, illetve vettem volna, ha lett volna rá pénzem... Mindenesetre városban bőven elég (ha a jobb felszereltség és az erősebb motor közt kéne választanom, emiatt inkább a jobb felszereltségre szavaznék). De megpakoltan, klímával, emelkedőn (ha a 3 körülményből kettő leglább fönnáll) országúton már eléggé kifullad szegény. Még jó, hogy nem a 60 lovas 1.4-es Cordobát vettem meg, amin egy (nagyon-nagyon) rövid ideig gondolkoztam... :-) Manapság divat leszólni a 8szelepes motorokat, holott pl. a VW 1.4 16V-i (a 75 lovas verzió) rosszabbul mennek (magasabban adják le a max. nyomatékukat). A 100 lovas 1.4 16V-k meg még annál is magasabban. Akivel eddig beszéltem, és próbálta mindkettőt, mind azt mondta, hogy a 75 pacisat választaná... :-)

     

    Egyébként SZVSZ hansznált kocsiknál nem kérdés az 1.4 VS 1.6 vita - újonan ugye jelenleg 275 ezer ft. a differencia a két motorváltozat közt, ez pár éven belül "elolvad".

    SanyaC Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5743
    Sziasztok

    Kb 1 hete vagyok egy 4 éves Xsara tulajdonosa, a topicot pedig csak 2-3 napja nézegetem. Tegnap olvastam, hogy a műanyag lámpa miatt csökkentett uv sugárzású izzó való bele. Nosza ma gyorsan megnéztem, mi is van benne. Sajnos az 1ik izzó közönséges Tungsram H4, a másik Osram H4 U. Légyszi segítsetek, hol (és kb mennyiért) kapok hozzá való izzót Bp-en. Eddig Astrám volt, a Bárdinál vásároltam többnyire, de nekik nincs ilyen. A búrán az általatok leírt sárgulásnak még nincs jele, szép víztiszta mind a kettő. -talán nem is kell annyira sietni a cserével ? :)

    Egyébként az autó tetszik, a megtett pár száz km alatt semmi probléma. Sajna az 1,4-es motor nekem is nagyon gyengusnak tűnik, pedig papiron ugyanúgy 75LE mint az 1,6-os Astra volt. Sajnálom, hogy nem vásárlás előtt találtam rá a topicra, valószínűleg 1,6-ost kerestem volna.

    Köszönettel Sanyac





    devike Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5742

    Na igen de ennyi erővel az összes csatlakozót le lehetne forrasztani, a Francia autóknak ugyanis a csatlakozási pontok kontakthibája az egyik gyengeségük.

     

    Ha van rá anyagi lehetőség akkor biztosan jobb választás az 1.6 - os motor mert egyrészt nagyobb a teljesítménye és a fogyasztás sem sokkal jelentősebb, ugyanis a nagyobb motor könnyebben viszi ua. a karosszériát, nem kell annyira pörgetni. A biztosítás kerül többe (1.5 - nél van a kategóriaváltás) főleg ha az ember 25 év alatti.

    Azért az 1.4 - es motort sem kell leszólni, kategóriájában szerintem nem rossz. Nézzetek meg mondjuk egy 4 - es Golfot 1.4 - es motorral, az tényleg katasztrófális. 

    Előzmény: cs_geza (5741)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5741
    A szervizek szerint is ez a hivatalos javitasi mod. Btw en inkabb szetforrasztom, ha ki kell venni az ulest, minthogy egy eleve hibas alkatresz buheralasa dontse el, kinyilik-e a zsak. (ha jobban megnezed, az egyik csatlakozo gyarilag lotyog kb 2-3 mm-t osszekapcsolt allapotaban)
    Előzmény: devike (5740)
    devike Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5740

    Nem kell levágni és összeforrasztani a csatlakozót!! Mi van ha valamiért ki kell venni az ülést??

     

    Elég a csatlakozót széthúzni és a dugós felén az érintkezőlemezeket finoman egy kissé megcsavarni, majd visszacsatlakoztatni.

     

    Szerintem a DIAG lámpa is valamilyen kontakthiba miatt jelez (pl. lambda szonda csatlakozó) de a DIAG műszerre ráakasztva biztosan meg lehet találni.

    Előzmény: cs_geza (5739)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5739
    Ha a motordiag. lampa vilagit, vidd el Mikibahoz (CXManiac), a diag. comp-ja az enyemen mar volt, tuti h tudja kezelni az 1.6os Xsarat, vagy amit javasoltam, az erdi Citroenhez, az M7 lejaronal vannak. Ha a legzsak lampa vilagit, akkor (aksi lekotes utan) igazgasd meg az ules alatti legzsak-kabeleket, a kontakthibajuk tipushiba, hazilag is javithato, a csatlakozokat le kell vagni es direktre forrasztani. Ez utobbi problema volt az enyemen is.
    Előzmény: Törölt nick (5738)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5738

     

     +1 szavazat az 1.6-os motor mellett!

     

    Én ugyan nem tudom az 1.4 milyen lett volna, csak egy rövid próba körön voltam 1.4-el, végül egy 2001-es 1.6-ost vettem 45eKm-rel 1 hónapja.

     

    Hétközben város, hétvégén autópálya, légkondival, bele tettem már 2500Km-ert átlagfogyi 7.4 l/100km

     

    A gyári fogyasztási értékek között is csak tizedek vannak 1.4-1.6 közt. Finoman lehet 1.6-os motorral is menni, de azért jó tudni, hogy biztonságosan előz 80-ról teherautókat 4 személlyel, megrakva, légkondival is.

    Plusz költséget inkább csak a kötelező jelent.

     

    Amúgy furcsa izlésemnek a G Astra tetszik, azt is akartam venni, egy barátom beszélt rá a Xsara-ra. Egyenlőre nagyon nem bántam meg! Kényelmes, kíválóan tapad az útra (ez meglepett, rosszabbat vártam), a csomagtér meg egyenest ajándék!

     

    Ami negatív: kilátás hátra!!! De már tanulok vakon tolatni :-) A tolatóradar gondolom nem egy hülyeség. (Nekem nincs :-() Ezen kívül a gyári rádió alulról közelítit a "3 transistor sokol" márkájú kíváló szovjet terméket. De sajnos a rádióműsor is :-( Kazettám meg már nincs :-( :-( :-( 

    Nekem a motorhang se jön be igazán, de ez is csak izlés dolga. Meg szerencsére felhúzott ablakkal csak előzésnél hallani.

     

    Csak most bosszant a sárga lámpájával, biztos azért mert a múltkor vonattal mentünk Velencére, és ezen megsértődött... :-)

    Előzmény: cs_geza (5732)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5737
    Félreérthetően fogalmaztam, bocs... Természetesen márkaszervízben voltam (Autó-Largo, Pécs). Azt, hogy "rendes Citroen szervízbe" fogok menni vele legközelebb, úgy értettem, olyan Citroen-szervízbe, ami nem márkakereskedés, csak simán Citroenekre specializálódott szakszervíz.
    Előzmény: godfrey (5736)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5736

    milyen szervizben voltál? (azt irod "nem rendes citroen szerviz")

    Előzmény: Leadfoot (5734)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5735

     

    Kösz, közben már bejelentkeztem egy másik kisebb szervízbe, de ha nem válik be, legközelebb már tudni fogom hova menjek. (Persze csak ha magánba megírod a címet is.)

    Előzmény: CXmaniac (5727)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5734

    Na, megjöttem a 2. éves átvizsgálásról...

     

    A benzinszint-mérőre nem tudtak semmit mondani... :-( A szervízes srác azt mondta, ne tankoljak egyszerre keveset bele... :-( "ez ilyen... ez az autó sajátossága"

     

    10-15ezren belül esedékes lesz a fékbetétek cseréje. Kérdeztem, hogy ha cseréltetem, meg tudják-e csinálni úgy, hogy ne nyikorogjon. A válasz egyértelmű nem volt. Szóval azt már nem ott fogom csináltatni. Ha meg elviszem máshova (rendes Citroen-szervízbe) ott szerintem meg fogják tudni csinálni a benzinszint-mérőt is...

     

    Egyébként árak:

     

    Olajszűrő: 3440

    Légszűrő: 5490

    Tömítés: 740

    Pollenszűrő: 6980

    Fékolaj (1 liter): 2560

    Total Quartz Futura 5W30 motorolaj (3,6 liter): 11736

    Összesen: 40946 Ft

     

    Szerintem a többi szervízhez képes még viszonlag olcsó, bár pl. a légszűrő árát elég magasnak találom...

    Mikó Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5733

    Autóbeszámításnál is lehet alkudni. Ha nem Citroent akarsz eladni, akkor általában keresnek egy havert, aki mond egy nyomott árat. Na erre még legalább 10%-ot rá tudsz majd alkudni.

     

    Ajánlom, hogy kezeld az eladást és vételt egy ügyletként. Ha látják, hogy venni akarsz, de csak akkor, ha valahogy rajtuk keresztül el is tudod adni a régi autót, akkor hidd el, hogy megkeresik majd a 2., 3. kereskedőt is. Hidd el, körül fognak nézni, megér nekik 10 telefont egy új autó eladása. Vidéki kereskedők többet adnak a használt autóért, mint a pestiek, az enyémet is egy barcikai vette meg.

     

    A technikai lebonyolítás az alábbi:

    - kötsz egy biankó szerződést a használtautóssal (adásvételi), és ő azonnal kifizeti a citroenesnek az árat.

    - ott helyben megkötöd a xsara vételre a szerződést (azonnal, vagy pár nappal később kiegyenlíted az esetleges további önrészt),

    - a régi autódat akkor adod le, amikor az újat átveszed,

    - az autód eladásakor megkapod a vevő pontos nevét tartalmazó régi eladási szerződést (a vevő a kereskedő, ha tőle hitelbe veszik meg, és a rendes vevő, ha kp-ért vette meg).

    - elintézed a bónusz-máluszt a biztosítónál, lemondod a régi kötelezőjét.

     

    Nekem 10 nap alatt eladták a régi kocsit.

     

     

     

     

    Előzmény: IMi (5722)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5732
    Az 1.6i16V motort en is csak ajanlani tudom, nagyon kivanja az auto ezt a motort, foleg palyan legkondival, es elozeseknel. Alattam (palya+varos csucsforgalom felesben) teli-nyari (legkondi) fogyija 7.5-8l, palyan (130+, legkondi) 7l.
    Előzmény: godfrey (5731)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5731

    Üdv!

     

    Ha van keret rá inkább néz egy akciós 1.6-ost mert az 3 470 000 Ft. Gyakorlatilag mindne benne van amit szeretnél (vagy nem is gondoltad volna hogy szeretnél :-) és hatalmas a különbség a 110 LE és 75 LE között majdnem 50%)

     

    Nekem első neki futásra 8-12% hitelt ajánlottak, de aztán sikerült a második érdeklődésnél 3% ost ajánlaniuk. Nem árt ha több helyen jársz, én pl nyiltan elé tettem a másik árajánlatot ahol ugyanaz az autó rögtön 75 ezerrel olcsobb volt és akkor még nem is alkudtunk.

    Ráadásul ha kisebb kereskedéshez mész, esetleg nem is Budapestihez -akik kissé el vannak szállva maguktól- akkor még lejebb mehetsz árban.

    Ne feledd Te vagy a vevő Te adsz  pénzt nekik és a legalább 15% hasznukból adhatnak neked jónéhányat...

    (egy Picassonál képes volt az eladó kemény 30 000 ft ot engedni ami az autó 0.75% -a.... nem csoda, hogy nem vettem meg)

    Előzmény: IMi (5722)
    devike Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5730

    Nekem is hasonlóak a tapasztalataim mint Ati88 - nak. Annyi különbséggel hogy én még az 1.6  - os Astrákat is le szoktam tolni. Havernak van egy 1 éves Fiesta - ája. 1.4 16 szelep, papíron 83LE. Múlt hétvégén egy kiránduláson voltunk, ő 4 személlyel, én 5 személlyel. Nem tudott elmenni a Xsara elől!!!!!! Emelkedőknek engednem kellett vissza a gázt mert mindig ráfutottam!! Hihetelen, de a Ford 5. - ben már főleg megterhelve abszolút nem akar gyorsulni. Végsebességre is a Ford 170 - 175 nél jobban nem megy, míg a Xsarával 3 - személlyel is mentem 180 - at, egyedül 190 - et az M7 - en, az Érd - i lejtőn egyszer 200 - ba is beleugrasztottam. (az 1.6 - os Astra itt csak 180 - ra volt képes (régi 8 szelepes))

    Az igaz hogy nekem nincs bent a katalizátor és sportdob van hátul. A sportdob csak annyit jelentett, hogy könnyebben kipörög a motor. Eredeti rendszerrel nem tudom milyen, mert én már úgy vettem hogy a katalizátor rossz volt, össze volt törve és folytotta az autót.

     

    1.3 Suzuki Sedán azért legyorsult kb. 100 - ig, utánna csökkent a távolság, majd 140 - nél elmentem mellete.

    Egyébként ha lendületből, fordulaton tartva van vele autózva, nagy sok autót meg lehet vele szégyeníteni. 100 - nál vissza kell kapcsolni 4. - be, (van amikor 3. - ba) és lehet előzni!

    Előzmény: Ati88 (5729)
    Ati88 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 5729
    Mikor hogy. Többségéban 2 felnőtt 2 gyerek terheléssel, de sokat megyek egyedül is. Kemény tapasztalataim vannak, lassan 1 hetesek. :-) De az alap Opelhez képest az a plusz 15 lóerő jelentős.
    Előzmény: Seferbt (5728)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5728
    Hát nem tudom, rendesen féltem az autóban. Pedig én vezettem. De egy előzést többször is meggondoltam. Te több személlyel használod vagy csak egyedül?
    Előzmény: Ati88 (5726)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5727

    Ha gondolod, akár hozzám is jöhetsz. Számítógép van, láttam is már néhány ilyen autót, szóval akár még jól is elsülhet.  :-)))

    Ja! És nem egy hét a diagnosztikára az előjegyzés!

    Előzmény: Törölt nick (5709)
    Ati88 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5726
    Ez azt hiszem, csak nézőpont kérdése. Egy Opel Astrából ültem át Xsarába, azóta tobzódom. Ugrik, pörög, megy, mint golyó. És nem fapados. (Szintén 1,4-es, 75 lovas. Az Opel 60 lóerős volt.)
    :-)
    Előzmény: Seferbt (5725)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5725
    Az ár alapján gondolom az 1.4-est nézted. Nem lebeszélni akarlak a Xsaráról, mert az 1 hónap alatt mióta nálam van az autó, nagyon megkedveltem. De a 75 lovas motor nagyon gyenge ha jársz az országban több személlyel és csomagokkal is. Most hétvégén volt alkalmam vezetni egy 1.4-est. 3 felnőt + egy nyolcéves gyerek + tele csomagtartó. 100-as tempónál 6x meggondoltam, hogy merjek-e előzni vagy sem. Erő és Nyomaték szinte semmi nem volt ilyen tempónál. Lendületből kellett vele autózni. Szóval az 1.4 városban jó, de országúton nem.
    Előzmény: IMi (5722)
    Ati88 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5724
    Sziasztok!

    4 napja vagyok Xsara-tulajdonos, még ismerkedem az autóval. Egy 4,5 éves járgány - egyre boldogabb - gazdája vagyok. Viszont egy kis segítségre lenne szükségem. A beépített autórádióhoz kaptam egy könyvet, ami elég jól leírja a működését, viszont a könyv és a tényleges készülék csak távoli rokonságban vannak egymással. Hogyan lehet megállapítani, hogy a ténylegesen beépített rádió milyen típusú? (A könyv a 3020 RDS illetve 4020 RDS-ről szól. )
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5723
    Én úja autóról tudok neked infót adni.
    Én egy 2.0HDi-t vettem. A történet nagyjából az volt, hogy bementem a Külső Váci úton a kereskedésbe. Mondtam az értékesítő csajnak, hogy nekem egy szervós, légkondis, HDi motoros családi autó kell, de lévén, hogy olyan cégnél dolgozok ahol a Peugeotra kedvezményt kapnék (csak épp nem kell nekik a pénzem) jó lenne, ha nem a listaárba kerülne az autó. A listaár extrákkal együtt nekem 4.230M Ft volt. Kapásból, minden extra alkudozás nélkül engedett az árből 130 ezret. Meg az üzembehelyezési díj felét sikerült még lealkudni. Így összesen kb. 150-160-nal volt olcsóbb az autó.
    Autóbeszámítás: Ha egy mód is van rá, akkor kerüld. A piaci érték alatt számítják be, mert még azon is fognak 1-200 ezret. Az meg neked is pénz. (Nekem a Suzuki most anyós udvarán pihen és várja a vevőt. a piaci értéke kb. 900-950 között van, a kereskedés azt mondta, hogy max. 700)
    Hitel: Nem kell feltétlenül az első ajánlatot elfogadni amit a kereskedésben kapsz. Külső cégek is behitelezik az autót csak ajánlatot kell kérni tőlük. Én azzal, hogy bekértem a kereskedésén kívül még 2-3 ajánlatot fogtam az 5 év futamidő alatti kamaton hozzávetőlegesen 200-at. A külső hitel egy kicsit macerásabb, de szerintem már pár tízezer Ft-ért is érdemes utánajárni. Mostanában nagyjából 6-8% THM közötti hitelek vannak, az ettől drágábbakkal nem érdemes foglalkozni.
    Előzmény: IMi (5722)
    IMi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5722

    Sziasztok,

    nagyon gondolkodom egy xsara megvételén, látva a listaárat (3010ezer).

    némi jótanács érdekelne a vásárlást illetően (nem vagyok egy bizniszmen) mennyit lehet alkudni és hogyan érdemes, milyen hitel lehetőségeket ajánlanak? Érdemes-e kocsit beszámítatni?

    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5721

     

    Több mint 10 éve van jogsim és most kellett kereket cserélnem először, ezt se "saját hibámból". Legalább gyakoroltam egy kicsit:))

    Előzmény: Leadfoot (5720)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5720
    Tanulságos... sose adjuk kölcsön a barátnőnknek (+az én esetemben a testvéreknek... :-D) az autót! :-)))))))
    Előzmény: Herbie_ (5719)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5719

    Ha már szerelés. Persze jóval kisebb volumenű.

    Reggel a barátnőm vitte el az autót. 15 perc múlva hív, hogy lepadkázta a kereket és fél perc alatt le is engedett a az. Elemegyek a kulcsért a melóhelyére. Megyek az autóhoz. Ujjnyi lyuk tátong a gumi oldalán.

    Indul a kerékcsere, majd jön a szívás, mert ugyebár az alufelni csavarok hosszúak a vas felnihez. Irány haza. Mindíg a csomi tartóban vannak a csavarok, de most kikerült onnan, tegnap pedig elfelejtettem visszatenni. Ez az én formám.

    Szerencsére emlékeztem egy fórum lakóra aki pont ilyen gumiktól akart megszebadulni, így le is bótoltam vele a dolgot péntekre. Addig marad az 1 vas, 3 alu felállás.

    Bocs ha unalmas volt, csak leírtam.   

    Előzmény: devike (5718)
    devike Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5718

    Köszi az infót. Azóta (amíóta írtam) még nem tudtam mélyebben foglalkozni a témával, időhiány miatt. Ez az UV - stoppos izzó dolog nagyon érdekes, számomra eddig új dolog. Azt tudtam hogy létezik ilyen, de azt nem hogy műanyag búrás lámpatestbe ilyet kell tenni. Nem is foglalkoztam eddig ilyennel, ezelőtt mindig üveglámpabúrás autóim voltak, és soha nem volt gondom a világítással. A legutolsó kockaladámon is olyan világítás volt, hogy szinte szárította az utat. Az igaz hogy ebben 140/100W - os izzók voltak, de ez a lámpa eléggé nagy méretű hozzá, nem égett le a foncsorozás. Áramkörileg persze hozzá lett ígazítva a nagyobb teljesítményhez (relé, biztosítók, nagyobb keresztmetszetű vezetékelés). A Xsara - nál eléggé gyenge a világításom, az egyik foncsor a már említett helyen sérült, a búra meg talán nem is annyira karcos, hanem inkább szürkés színű. Ezt szerintem egyrészt  pont a nem megfelelő izzó használat (az említett UV védelem, nem megfelelő teljesítmény) és az idő vasfoga okozta. 98 - as autó. Jelenleg is egy mezei Tungsram 100/90W - os van benne, és úgy világít mintha csak kb 30 - 40 W -os lenne.

     

     

    Más.

     

    A hétvégén kicseréltem a bal oldali féltengelyszimmeringet. kb. 3/4 óra alatt megvolt az egész. Komplikációk nem léptek fel, csak a kerékagynál lévő féltengelycsavart volt nehéz meglazítani. Corteco szimmeringet kapott, állítóla gez egy nagyon jó minőségű alkatrész, bár az ára nem ezt tükrözte, csak 850 Ft - volt.

     

    Akit érdekel, a műtét nagy vonalakban:

     

    - Autó megemel, kerék le.

    - 30 - as hatlapfejű dugókulcs fix hajtószárral + hosszabbítás a kerékagy csavar meglazítása, levétele, mialatt egy segítség nyomja a féket. hogy ne forduljon el  az agy. (meg lehetett volna lazítani akkor is mikor még lent van a földön a kerék, és ekkor ki van ékelve + kézifék esetleg, de le kellett venni a kereket a dísztárcsa miatt, és ekkor  újból vissza kellett volna tenni a kereket immáron disztárcsa nélkül, leengedni, stb hogy hozzáférjek a kerékagycsavarhoz. Mivel volt segítség, megnyomta a féket, így nem kellett visszateni a kereket )

    - le kell engedni az olajat a váltóból, mert a féltengelykivezetésnél kiszerelés után kifolyna.

    - kormány összekötő gömbfej. 16 - os dugókulcs, gömbfejszéthuzató. Műanyag alátétre figyelni!

    - (alsó) lengőkargömbfely rögzítőcsavar kivétel, szintén 16 - os kulcs. Finom kocogtatással kiütni, mialatt egy hosszú rúddal a segítség feszíti lefelé a lengőkart.

    - ugyanezzel a rúddal ki lehet feszíteni a gömbfejet az agyból, a lengőkar lefele nyomásával. Van itt egy lemez, erre vigyázni!

    - az agyat két kézzel megfogva kifelé majd oldalra félre lehet húzni (ennyit enged a gólyaláb) ki lehet bújtatni a féltengelyt mindkét oldalról (kerékagy,váltó)

    - szimmering csavarhúzóval vagy egyéb eszközzel kipattintható.

    - új szimmering egy kicsit megolajozva könnyedén, egyenletesen akár kézzel visszanyomható. Egy kicsit (kb 1 mm) beljebb került mint a régi, ami nem baj mert legalább nem ott fut az éle mint a régié.

    - visszaszerelés fordított sorrendben, a lemezre és a műanyag alátétre figyelni!

    - olajjal feltölteni a váltót, ehhez ki kell csavarni a nívó/betöltő csavart, ehhez a műanyag kerékdobon lévő négyszögletes kivágásnál lehet hozzáférni,  egy négyszögletes fejű kulcscsal. Nekem az ajtókilincs bevált. Természetesen új olajat kapott.

    - kerékagy csavart meghúzás során az eredeti állásába csavartam. Utánna biztosítani kell!

    - Kerék és a dísztárcsa szerelésénél szerintem úgy a legkönnyebb, ha az ember felteszi a kereket egy csavarral, azután felteszi a tárcsát egy finom ütéssel, ami rápattan erre a már behajtott csavarra (a szelep jelölésre figyelni!!) Ezután már könnyedén be lehet hajtani a többi 3 csavart is.

    A csavar anyák önzárósak, amelyek helyett minden szereléskor újat kellene tenni, én visszatettem a régieket, talán nem lessz gond.

     

     

     

    Előzmény: zssom (5717)
    zssom Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5717

    Hello devike!

     

    Remélem még nem későn szólók a lámpabúrával kapcsolatban. A foncsorozást tudnám javasolni, mert az valóban hosszútávon is jó megoldás, sőt, ha szerencséd van, akkor olyan foncsort kapsz, ami nem olvad le a nagyobb izzó használatakor sem. Jelezd a fószernek, aki csinálja, hogy ekkora izzóval szeretnéd használni, hátha ezt is meg tudja oldani.

     

    Polír:

    Sajnos azt hiszem, rossz hírt kell közölnöm. A homályosodás nem oldható meg hosszú távon két dolog miatt:

    1: A külső homályt a búrára csapódó porszemek okozzák, tehát elvileg lehetne a felületen javítani, de akkor a legkülső UV szűrő réteg sérül meg, ami, ha nem tökéletes, a búra rövid idő alatt a napfény hatására homályos és sárga lessz. Rövid távon szép fényessé lehet tenni, de ennek ez az ára.

    2: A belső homályt a nem megfelelő, UV védelem nélküli izzók okozzák. Ezek az izzók olcsóbbak, mint az ugyanolyan márkájú UV stoppos izzók, az ember könnyen beleszalad ilyenekbe pl. a nagyobb bevásárlóhelyeken. Egyébként ezek az izzók semmi kárt nem tesznek az üvegbúrás lámpatestekben, de a műanyagot kikezdik.

    Ezzel sajnos semmit nem lehet tenni.

     

    A homályosabb búra, nem ront akkorát a lámpa hatásfokán, mint a foncsorozás hibája. Ahogy említetted pont azon a területen rossz a foncsorod, ahonnan az úttest előtted lévő részére vetül a fény, lehet, hogy elég lessz a foncsorjavítás is.

     

    Ha már úgyis szét lessz szedve a lámpa, érdemes lenne a búra belső felén a barázdák közül óvatosan eltávolítani a port, mert van olyan izzó, ami az egyébként teljesen zárt lámpatestbe beengedi a port.

     

    A továbbiakra továbbra is inkább a normál teljesítményű, de emelt fényű izzókat ajánlanám.

     

    Még egy érdekesség: Sajnos kb két hete eltalálta egy izmos kavics a szélvédőmet, úgy, hogy cserélni kellett. Az üveg, ami belekerült, újabb széria, egyébként alvázszám szerint ez a belevaló, egy hangyányit kevésbbé sötétített, mint az eredeti, és ezzel valahogy jobban látok esténként. (98-as 1.6 sx).

    Megjegyzem, még régebben egyszer véletlenül úgy száltam ki a kocsiból, hogy a lámpa világított, és bizony meglepődtem, hogy milyen erős fénye van, szerintem a szélvédő sokat elvesz a fényerőből.

     

    Üdv

     

    Zs.

     

    Előzmény: devike (5705)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5716

    Javasolnam az erdi Citroen szervizt, eddig jo veluk a tapasztalatom, egy elektronikus atvizsgalas kb 4k HUF, es max 1-2 napon belul fogadnak, de ha surgos a dolog, es van ra modjuk, akar aznap is.

    (kollegam hasonlokeppen jart a pesti Citro szervizekkel, tobb hetre elore kellett volna bejelentkezni, aztan Erdre hozta, atnezni is, es javitani is (bar ez utobbinak a koltsegeit kicsit sokallottam))

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5715

    Ha nem márkakereskedő, akkor hova? BP, délbuda.

     

    Ha nem akartok reklámot jöhet magánba is (toce _kukac_ mailbox.hu)

    Kösz.

    godfrey Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5714

    én vinném szervizbe, computer többet mondana mint az a kis lámpa.

    a hiba detektálása még nem kerüls oskba.. na de aztán...:-(

    Előzmény: Törölt nick (5711)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5713

    Igen tudom nem olcsó mulatság márkaszervizbe járni.

    Én egyébiránt mindig a Citroen Nagynál csináltattam a dolgaimat (egyébként a Wallisból és az Őrmezőből is oda küldtek)

     

    használt autónál nem érdemes szerintem sem márkaszervizbe járni mert nagyon drága.

    Ráadásul épp a Citroen Nagynál bár amikro el akartak adni egy Xantiát nekem akkor épp az egyik adu ász ércük az volt hogy végig ott szervizeltették az autót, a sajátomat 40% al a piaci ár alatt számították be. Amikor megjegyeztem, hogy de hiszen én is itt szervizeltettem végig az autómat akkor azt mondták az nem számít...

    Előzmény: DrBritto (5712)
    DrBritto Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5712

    Hello!

    Mivel nemreg vettem hasznaltan egy Citroen Xsara Break-et, igy elvittem szervizbe.

    Amit csinaltak: atvizsgalas, olajcsere, olajszuro, legszuro csere, vezermuszij csere, gyertya csere + egyeb aprosagok.

    Telefonos erdeklodes eredmenye:

     

    Citroen Nagy Kft.

    2 hetre elore kell bejelentkezni.

    A fenti csereket + atvizsgalast 160-190 ezer forintra saccoltak.

     

    Citroen Wallis Kft.

    A bejelentkezesi ido kb 1 het.

    A fenti csereket + atvizsgalast 100 ezer forintra saccoltak.

     

    Videki profi szerviz - nem markaszerviz.

    Bejelentkezes ket nappal szerviz elott.

    A fenti csereket + atvizsgalast 33 ezer forintert vegeztek el...

     

    Szoval markaszervizbe csak az menjen, akinek meg nem jart le a garanciaja, egyebkent rablas... :-)

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5711
    Motor. A hiba az üzemanyagellátó rendszerben vagy a környezetvédelmi berendezésben van. Ennyit tudtam meg a könyvecskéből.
    Előzmény: godfrey (5710)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5710

    és milyen szimbolum látható a sárga lámpácskán?

     

    Előzmény: Törölt nick (5709)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 5709

    Műszerfalon balra folyamatosan égő sárga lámpácska. Mit jelent, hova vigyem szervízbe, és mennyibe fog ez kerülni nekem?

    Előzmény: CXmaniac (5708)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.18 0 0 5708
    70/2 246-666
    Előzmény: Gabci75 (5707)
    Gabci75 Creative Commons License 2004.07.17 0 0 5707

    Sziasztok

     

    Nincs szerencsém ezzel a bal első zárral, most a motorja halt be. Tudja valaki melyik biztositékot kell kiszedni, hogy a centrál megszünjön. Ugyanis a centrál zár de vissza is nyit mivel nem érzékeli a bale. ajtó záródását. 1998-as Xsara 1.4.

    Az én olasz felh. könyvemben nem egészen igazodok el, a 2000-2-es könyvben meg más ábrák vannak.

     

    Esetleg tud valaki beszerzési helyet, ahol ilyen zárat lehet kapni?

     

     

    Köszike

     

     

    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5706

    A lámabúra polírozására jobb volna Velúr cipőápoló...

    Bocs

    Előzmény: devike (5705)
    devike Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5705
    Siófokon a Tesco - ban nem találtam ilyen, de még hasonló polírózót sem amely alkalmas lenne a lámabúra polírozására
    Előzmény: Leadfoot (5672)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5704
    Végülis, most hogy mondod, logikusnak tűnik mini egyterűt fejleszteni a C2-ből. Egyre divatosabbak a kisautó-alapokra épülő egyterűek (Meriva, Idea, Modus, Yaris Verso, Fusion - bár ez nem annyira ide tartozik). A Citroen annyiból tért el ettől, hogy nem a C3-ból (kisautó), hanem a C2-ből csinálja (miniautó).
    Előzmény: devike (5702)
    devike Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5703

    Volt róla szó hogy a 307CC furcsán néz ki. Én azért egy ilyet elfogadnák! Milyen lehet nyitott tetővel? Egyáltalán fel lehet nyitni??? A képre kattintva megjelenik nagyobb - ban!

     

    Előzmény: devike (5702)
    devike Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5702

    A képeket a neten találtam különböző oldalakon. Az elsőn valóban a C4, annak is egy Berline változata látható. A másodikon a C2 kabrióváltozata (C2CC) amit fognak gyártani, de valószínűleg csak külföldi piacokra (nem Magyar) A harmadik kép szintén C2, annak az egyterű, változata, C2VAN néven fut, és a további képek alapján ez is csak 4 üléses. A 4. a C4 - nek valamiféle vátozata???

     

     

    A képre kattintva megjelennek nagyobban is!!!!!

    Előzmény: devike (5696)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5701

    A Megane II cab. nyitva nagyon bejön. A 206-ot ismerjük, a 307 valóban kicsit furi.

     

    Kijöhetnének a C4 hidrós változatával is. Kíváncsi lennék, milyen kereslet lenne rá. Az idősebb korosztály, aki mundjuk tapasztalt egy CX-et, minden bizonnyal azt a változatot választaná.

    Előzmény: Leadfoot (5700)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5700

    Nem tudom, nekem valahogy nem igazán tetszenek ezek a keménytetősök. A Megene II CC még csak-csak, de a 206 meg a 307 nem igazán. Niytott tetővel még oké (bár a 307-nek elég csúnya a feneke SZVSZ), de becsukva nagyon csótány formájuk van... :-) A Tigra TwinTopról nem beszélve... :-)

     

    Ellenben most nemrég jött ki a Mini Cabrio (vászontetős). Na az nagyon bejön.

    Előzmény: Herbie_ (5699)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5699

    Egy C4 cabrio vászontetővel? Nem is rossz ötlet.

    Megane cabrio vetélytársa egyből meglenne, bár az ugye kemény tetős.

    Előzmény: Leadfoot (5698)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5698
    Az elsőn a C4 van, 1-2 eltéréssel (gondolom, korábbi fantáziarajz). C2-ből nem hiszem, hogy lesz kabrió, mert nem hiném, hogy a Pluriel piacát akarnák elvenni (viszont egy C4 kabrióban örülnék, főleg ha nem a divatos CC lenne, hanem hagyományos vászontetős). A harmadik meg szerintem más autókból van összephotoshopolva 1-2 változtatással (mindenesetre elég épkézlábul néz ki).
    Előzmény: devike (5696)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5697

    Sziasztok! Órákon belül elhúzok Balatonkenesére július 31-éig. Ha netközelben leszek, azért benézek, de ez egyáltalánn nem valószínű... Legyetek rosszak!

     

    Üdv: Flacika

    devike Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5696

    C4BERLINEC2CCC2VANC4Airdream

     

     

    Mit szóltok ezekhez a képekhez??

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.16 0 0 5695

    Pecos!

     

    Ha 5 ajtósra jó a tetőcsomagtartó és még nem adtad el, dobj meg egy e-mail-el:

    toce _kukuc_ mailbox.hu

     

    A Te címed nem sikerült kiderítenem...

     

    Üdv,

     

      To:Ce

    Előzmény: pecos (5556)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5694
    Ez a P-Box akkor.  Ismerősömék azt mondták róla, hogy nem nagy tűz! Szinte észre sem vették. A tezsteket amiket meg láttam (nem diagrammok!) jelentős változást mutattak. A fene sem tudja, de ennyiért nem kell. Nekem a hengerfej mellé egy chip van téve, mert nagyon kevés volt a befecskendezett üzemanyag. Egyszerűen nem volt hajlandó füstölni, az meg nem egészséges a turbónak és a szelepeknek.
    Előzmény: Seferbt (5664)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5693

    Én nem aggódom az extravagáns formák miatt... a Mégane II-t is viszik, mint a cukrot (Magyarországon, meg egész Európában is).

    Előzmény: godfrey (5692)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5692

    Igen valszínü 1.4 X felszereltségben nem bizsereg majd az ülepem alatt a fotel ha elhagyom a sávomat...:-)

    Mondom én leginkább az árára leszek kiváncsi, meg a benne lévő anyagokra (a Xsara I ben szerintem pl jobb minőségű a müanyag/kárpit mint a Xsara II ben az autó mégis drágább lett vagy 800 000 Ft al).

    Meg nem tudom mennyire jön be ismét az egyénieskedés a xsarák éppen azzal hodítottak, hogy jobab megfeleltek az europai átlagizlésnek. (igaz mosta  szöglet felé tendál az autógyártás)

    Előzmény: Leadfoot (5691)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5691
    Én arra tippelek, hogy az alapváltozat nem lesz ilyen gazdag felszereltségű (persze relatíve - biztos, hogy már abban is benne lesz a légkondi, el. tükör, legalább 4 légzsák, de valószínű, hogy inkább több), de a felsőbb felszereltségi szintekhez már (a konkurensekhez képest) olcsón fognak járni pl. a sávelhagyás-figyelmeztető meg a kanyaradaptív xenon.
    Előzmény: godfrey (5690)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5690

    Üdv!

     

    Igen értem mire céloztál árral kapcsolatban, de ha minden benne lesz ami a cikkekben szerepel elég huzós ára lesz az autonak, vagy egyszerüen csak a csúcsváltozatba lesz belerakva minden.

    A vezess.hu cikke annyi minden földi jót igér, hogy kiváncsi leszek ezek milyen minőségben lesznek meg az autóban.

     

    ui: ma megmérték szervizben 1000 km alatt 0.4 deci a fogyasztás.. ez kevesebb mint mait én mértem de több mint amennyit szeretnék látni.

    Egyelőre halasztottam a szelepszár szimering cserét, 8000 km múlva megcsináltatom.

    Előzmény: Leadfoot (5684)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5689
    Az is érdekes (ez is csak a vezess.hu cikkjében van benne), hogy próbálták kijavítani a Picasso hibáit a középre helyezett digitális műszeregységgel kapcsolatban. Egyrészt van rendesen látható digitális fordulatszámmérő (ilyen a C3-ban is van, de sokan panaszkodnak rá, hogy nem lehet rendesen látni), másrészt úgy igyekeztek - állítólag - megoldani, hogy ne zavarjanak be a fényviszonyok a műszeregység láthatóságába.
    Előzmény: devike (5688)
    devike Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5688
    Nézzétek meg a www.vezess.hu internetcímen a C4 - ről szóló cikket, ott említi hogy a kormányagy rögzített és csak a kerék (amit fog az ember) fordul körbe, így biztosabban lehet a légzsákot a testre irányítani.
    Előzmény: godfrey (5683)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5687
    A sedan Citroent Peugeot-nak hívják. :-)
    Előzmény: Leadfoot (5684)
    ÖcsiBá Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5686

    Köszi, így írva már rátaláltam.
    (Gyártmányra nézve már Beru, mert felvásárolta 2003. júliusban, ha jól értem...)

     

    Előzmény: Lefthanded (5681)
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5685

    Öcsibá,

     

    Ha fehérvári fellelhetőség érdekel, tudok segíteni. Azóta be is kerültek az autóba - öszintén szólva változást nem vettem észre az előző 2 polusú NGK-hoz képest; a lényeg, hogy sokáig megbízhatóan működjön.

    Előzmény: ÖcsiBá (5676)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5684

    Úgy értettem, hogy szerintem olcsóbb lesz a Megane-nál és a 307-nél is.

     

    Nem csoda, hogy nem lesz sedan, már Xsarából se volt 4ajtós, sőt, ZX-ből se (bár utóbbiból valójában volt, sőt van is, de csak a távol-keleten).

     

    Azt én kizártnak tartom, hogy ne lehessen állítani a kormányt...

    Előzmény: godfrey (5683)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5683

    Üdv!

     

    Nézem ezt a kormány izét, van benne valami amit mondasz.

    Mondjuk érdekes lesz ha a közepe fix, akkor nem is lehet állítani a magasságát, vagy csak a kormány többi részéhez képest fix... sejtelem maradt rendesem...:-)

    Ha a Megane ára körül lesz az nem jó mert általában árban renault-Peugeot-Citroen a sorrend.

    Ha olcsobb az jó, de ha kisebb lesz a csomagtere mint a xsraának akkor házon belül marad a konkurense, mivel tudomásom szerint a Xsarát (a Breaket mindenképp) tovább gyártják. akkor viszont lesz házon belül egy olcsobb autó ami nagyobb csomagtérrel rendelkezik (gondolom szokás szerint gyengébb motorral, hogy az embereket sarkalják a C4 vásárlására).

    Egyébként  a Renault Magányban van 4 ajtós kivitel az jobban néz ki mint az alapváltozat, ez nem lesz C4-ben ha minden igaz.

    Előzmény: Leadfoot (5678)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5682

    Az enyémbe még az eredeti van. 98.06 havi az autó,

    az akku, ha jól emlékszem áprilisi.

    Előzmény: cs_geza (5679)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5681

    Én itt vettem: http://www.poly-mix.hu/americar-olajcsereszerviz/menu02.html

    A neve helyesen leírva:  EYQUEM. Amúgy SAGEM gyártmány.

    Előzmény: ÖcsiBá (5676)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5680

    Üdv!

     

    Nekem 4.5 évet bírt ki a gyári aksi, egyszerüen megállt menet közben az autó.

    :-(

    Akkor már időszerű volt a csere, így belekerült egy Bosch.

    Azóta minden rendben ismét (elég nehéz volt az aksi sarú csere, mert nem szabványos, de sikerült azért)

    Előzmény: cs_geza (5679)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5679
    Meg nyaralas elott voltam egy olajcsere, atnezes, muszeres futomuellenorzes szervizen, szerencsere minden OK, ujabb, elorelathatolag nyugalmas 10k km johet. Igaz, az egy het piheno utan mintha picit gyengebb lenne az aksija, az onindito picit nehezebben inditott, de nem veszes, minden esetre oda kell ra figyelni. Masnal mennyi ido alatt purcant ki  a gyari aksi (elsosorban a Xsara1 erdekel, asszem a 2esek kozul az enyem a legidosebb).
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5678
    Épp csak átfutottam a TotalCar hírét, és mintha abban lett volna ez a kormány-dolog, de lehet, hogy félreértettem ("<FONT face="Trebuchet MS">A légzsákot rejtő kormányközép rögzített"). Ami a lényeg: kb. a 307 és a Megane ara körül lesz (erre mérget veszek), nagyon valószínű, hogy kicsit alattuk. És ez elég jónak számít az ár-érzékeny magyar piacon, mikor egy Megane-nál 5-600ezerrel kerül többe pl. egy Golf vagy egy Mazda3 ugyanolyan motorral és felszereltséggel...
    Előzmény: godfrey (5677)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5677

    Üdv!

     

    Az árára én is kiváncsi leszek, kereskedésben 500 000 ft al többre saccolták mint Xsarát... az viszont már erősen 4 milla körül lesz árban, így a népautó jelleg nem jön be annyira, nem is beszélve hogy épp olcsobb lesz csak mint Peugeot ami mostanában nagyon elszált árilag...

    Azt én észre se vettem, hogy a közepe a kormánynak fix, és csak a kör fordul... ezt honnan vetted észre?

    A középen lévő müszerek eddig csak egyterüekben hoditotak, szerintem egy Coupéban nem mutat annyira jól.

     

     

    Egyébiránt nekem is Coupé Xsarám van, szeretem is, csak kissé mostanában szerelő hiánya tamadt soxor.

     

    Előzmény: Leadfoot (5671)
    ÖcsiBá Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5676
    A korábban emlegetett "Eyquiem" gyertyát hol lehet beszerezni? Sehol sem akadtam a nyomára. Ki a gyártója?
    Előzmény: Lefthanded (5613)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5675

    Nekem is a CRX jutott eszembe a kuperol. Szep, annak idejen a CRX is tetszett (volt is par honapig).

    ballage Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5674

    A coupé igen jól néz ki kivülről (nem úgy, mint mondjuk a Megane), az 5 ajtós nekem annyira nem jön be (de a xsarából is a coupé tetszik, nemhiába van az :) )

    A belseje viszont elég németautós sajna :(

     

    Előzmény: godfrey (5669)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5673

    LOL!

     

    Egy másik autós oldalon az első hozzászóló a hírhez (mármint, hogy megjelentek az első hivatalos C4-fotók): "<FONT face=Tahoma size=1>Kisértetiesen hasonlít a Prius II-re.A franciák már megint másolnak!!!" Ennél röhelyesebbet ha akarnék se tudnék kitalálni... Méghogy a Citroen a Toyotától lop dizájnt, aki a világ legunalmasabb autóit gyártja (SZVSZ)... MUHAHA!

    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5672
    Az autóápolás topicban nemrég volt szó egy szerről, ami megoldás lehet a búra mattulására: Turtle Wax Clear Vue glass polish. Állítólag Tescoban kapható, 375 ml, 999 Ft. Én még nem próbáltam (tervezem), de talán segít!
    Előzmény: devike (5666)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5671

    Nekem nagyon tetszik. A forma sokakat megoszt majd, de a Megane II igazolta, hogy az emberek többségének nincsenek ellenére az ilyen meghökkentő megoldások (az viszont igaz, hogy a dizájn a Renault esetében is a csomagtartó rovására ment). Aztán a 3ajtósnál is felléphet egy - szintén a Megane-nal már jelentkezett - gond: a felület, amit a hátsó ablaktörlő megtisztít, igen kicsi!

     

    A belseje tényleg sivár lett! :-( Kicsit olyan, mint egy Opel :-(( De sajnos számítani lehetett rá, manapság ez a trend. Az viszont érdekes lesz, hogy - ha jól értem - a kormány közepe fix, csak a kör fordul. A középre helyezett műszeregységnek meg vannak előnyei és hátrányai, szóval ugyanolyan jó, mint a hagyományos... A Picasso, ami jópár éve piacvezető a kompakt egyterűek között, már megmutatta, hogy nem riasztja el a vásárlókat ez a megoldás.

     

    Azzal kapcsoltaban, hogy mire hasonlít - szerintem a mai autók már mind hasonlítanak valamelyik másikra (nem is egyre). Pl. az új Astra megjelenésekor rögtön rávágtam öt másik kocsit, amire itt-ott nagyon hasonlít.

     

    Szóval szerintem biztos siker lesz: jó dizájn, korszerű motorok (különösen a dízelek, de a benzineseknek sincs okuk szégyenkezni), és az ára is biztosan elég kedvező lesz... reméljük, legyőzi a magyar előítéleteket...

    Előzmény: godfrey (5669)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5670
    Most nézem hogy az oldal index érdekes modon került a visszapillantóba.
    Előzmény: godfrey (5669)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5669

    Üdv!

     

    Végignéztem itt a Totalcaron megjelent képeket a C4ről.

    Elég érdekes lett az autó így a végleges változatában.

    Elölről gyönyőrű szép nekem nagyon tetszik!

    A Coupé hátulja elég Honda Crx re vagy Mercedes C Coupéra emlékeztet de tetszenek az élek.

    A belseje szerintem nem túl szép elég sivár lett a Peugeot szellőző rácsok nem mutatnak jól. A kormány már szebb de a középre helyezet müszer együttes szerintem sokakat megoszt majd.

    Ami szerintem így a formából levehető csomagtér tekintetében, hogy kisebb lesz mint a Xsaráé (ránézésre kb 300 Liter). Ezt nem kellett volna, ez az egyik nagy elönye a Xsarának.

     

    Mi a véleményetek?

     

    Üdv.

    godfrey

    Titto Creative Commons License 2004.07.15 0 0 5668
    Csak poénkodtam.....hát itt lakom, azért.
    Előzmény: godfrey (5663)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5667
    Beszéltem a magyar forgalmazóval. A HDi-hez való tuningelektronika sem éri meg. 175+Áfa (ha kérek róla számlát, 175 ha nem mondta a srác a telefonba... Csak utána bírjam bebizonyítani, hogy tőlük vettem...) Ami vicces árnak mondható annak ismeretében, hogy a 90LE/205Nm értékekből 109LE/260Nm lesz. A gyárilag 110LE/250Nm-es értéket produkáló motorral szerelt Xsara pedig 200.000.- Forinttal drágább a 90LE/205Nm-esnél. Ezen kívül pedig a garanciát is elveszti az autó, bár állítólag a "dobozka" gyártója átvállalja a garanciát a motorra, amennyiben bebizonyosodik, hogy az ő cuccuk miatt szállt szét... Ennek a bizonyítása pedig meglehetősen nehézkes. Szóval tök jó, hogy kapni lehet. Csak épp értelme nincs semmi... :(
    Előzmény: devike (5654)
    devike Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5666

    Holnap utánna érdeklődöm az áraknak, lehet hogy veszek valamilyen utángyártottat, ugyanis a 3 - ezer forint a foncsorozásra, igen vonzó ajánlat, de sajnos attól még a búra ugyanúgy matt marad.

     

    Az árak ismeretében majd döntök, melyiket verziót választom.

    Előzmény: Lefthanded (5665)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5665
    Nekem ugyanez a problémám. Van egy cég aki csinál újrafoncsorozást, kb 2 nap és 3eFt/db. http://w3.enternet.hu/garancia2000/header.html Ha megcsináltatod légyszi számolj be az eredményről. Nekem most nincs rá keret.
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5664
    Igen, ahogy nézegettem az oldalon, ez e plusz kis "dobozka". Megvan a magyar forgalmazó is, állítólag lehet tesztelni a cuccot. Gondolkozok rajta erősen, de a 780€ mint ár igencsak visszaveti a vásárlási kedvemet. :( Azzal én is tisztában vagyok, hogy nem igazi tuning. De legalább nem kell "széttúrni" az autót miatta.
    Előzmény: CXmaniac (5659)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5663

    Üdv!

     

    Nem egbészen értettem kérdésedet Mosonmagyaróvár témában... hacsak el nem csatolták tölünk a gaz osztrák sogorok akkor nálunk van:-)

    Előzmény: Titto (5660)
    devike Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5662

    Nem tudja valaki esetleg, mit lehetne kezdeni XSARA I fényszóróival a cserén kívűl?

     

    Nagyon gyengén világít, főleg tompitottnál. Ennek oka az hogy meg van sérülve a foncsorozás a lámpa felső részén az égő felett (kör alakú foltban, lehet hogy megégett), valamint a búra is már be van mattulva. Az egész lámpatest műanyag. Arra gondoltam lehet  -e a búrát valahogy megtisztítani vagy polírozni, tehát valahogy kifényesíteni, a foncsort újrafoncsoroztatni, vagy megfesteni?

    koch Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5661

    Kedves nem kéne!

     

    Ne mérgelödjél ezen kérlek, és inkább gyere vissza ide hozzánk! Sajnos nem tudsz az ilyen másodosztályú emberekkel mit kezdeni! Mert nem vállalhatod fel a fél ország nevelését, gyerekszobaépítését! Remélem sokkal inkább az hat majd RÁD, hogy hányan hívnak vissza a topiklakók közül, mint az, hogy van egy másodosztályú is közöttünk. Bár tudom, ha egy hordó szennyvízbe öntök egy pohár bort, az attól még szennyvíz marad, de ha egy hordó borba öntök egy pohár szennyvízet az is szennyvíz lesz.....

     

    Merem remélni, hogy az ilyen "embereket" idővel kiveti magából a társadalom, de legelőször mi topiklakók....Elnézést, hogy eltértem a szokásos tématól.

     

    Üdv. koch,

    aki ritkán ír ékezettel és akkor is csak mélységes felháborodását akarja kifejezni.

     

    Előzmény: Törölt nick (5650)
    Titto Creative Commons License 2004.07.14 0 0 5660
    Mosonmagyaróvár??? Az hol van???? Még a határon belül???? hehh....itt akkor úgy látszik nagyobb a fogyasztás:- Mert én itt lakom, de ahogy távolabbra kerül innen az autó, mindig csökken a fogysztás. Aztán visszatérve megint nő:-)
    Előzmény: godfrey (5658)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5659

    Gondolom egy kiegeszito szamitogeprol van szo. Ha egyre gondolunk, akkor valoban szepek a diagrammok, de nem kell oket annyira komolyan venni. Olyan gorbek nincsenek. A valtozas sem ugy megy, ahogy ott van. Ezek csak motorterhelo padon merve, nem kerekre atvitt nyomatektol szarmaznak.

    Szoval szep es jo, de nem teljesen valos.

    Az igazi tuning nem itt kezdodik. Foleg turbodiesel motoroknal nem.

    A szivo benyasoknal sem, bar ott kicsit nehezebb ilyen szintu teljesitmenynovekedest elerni.

    Előzmény: Seferbt (5657)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5658

    Üdv!

     

    Lementem ma 300 km et az autoval hogy az 1000 es olajszintmérés meglegyen .

    Ma 150 es tempo Mosonmagyarovárig ott visszafordul és vissza.

    7.5 lett a fogyasztás, 9 decivel több mint a szombati 6.6

    Nem érdemes rohanni :-)

    Seferbt Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5657
    HDi tulaj lévén nem is kerestem :) De most megnéztem. Nem látok csak diesel mutorokhoz való kütyüket. Mondjuk az ára elég húzós. Az én autómhoz való 780€... Ha gondolod mailben elküldöm a linket. Tudsz mailt írni neki. Egy tuningőrült kolléga meg említett magyar forgalmazót is, azt ígérte, hogy megadja.
    Előzmény: devike (5654)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5656
    Egyébként meg tudok olyan (nem Citroen) márkakereskedőt, akitől az importőr egyetlen hasonló stikli miatt visszavonta az értékesítési engedélyt...
    Előzmény: Törölt nick (5650)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5655
    Kedves Balázs!

    Egyike vagyok a Citroen Xsara topik olvasóinak, jobbára csak passzívan, mert egyelőre csak atyám révén vagyok "érdekelt" a márkában, bár remélhetőleg ez hamarosan változni fog. Megdöbbenve olvastam, hogy milyen aljas levelet kaptál egy névtelen "jóakaródtól". Megértem azt is, hogy a továbbiakban nem kívánsz olyan helyen megnyilvánulni, ahol névtelenül és alaptalanul vádolnak meg igen súlyos dolgokkal. Ennek ellenére (és azt hiszem több topictársam nevében is mondhatom ezt, bár nem vagyok rá felhatalmazva) szeretnélek arra kérni, hogy gyere vissza közénk, és továbbra is segíts bennünket jótanácsaiddal, javaslataiddal. Hidd el, nagy szükség van rád és szaktudásodra a történtek ellenére is, nem is beszélve a C4 fotókról ;-)

    Egyszóval annyit szeretnék kérni, hogy továbbra is lásd el a toipoicot építő jellegű hozzászólássaiddal.


    Üdvözlettel:

    Dzurdzik Ádám
    devike Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5654

    1.4 benzineshez nem találtál esetleg valamit, azon az oldalon?

     

    Nem tud valaki valamiféle részletesebb leírást erről a motorról? Felépítés, esetleg metszeti rajz, javításí útmutató, vagy bármi más??

    Előzmény: Seferbt (5653)
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5653
    Na, úgy látom a linkek kimaradtak. Ha esetleg valakit érdekel a pdf doksi, akkor írjon és mailben elküldöm.
    Seferbt Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5652
    [offtopic] Ehh.. Hát ez remek... Mindig van valahol 1-2 önjelölt igazság bajnoka. Ezek a f*szok ebben élik ki magukat. Nem kell velük foglalkozni. Ha komolyan veszi őket az ember csak tényleg elhiszik, hogy fontosak... [/offtopic]

    Találtam egy érdekes oldalt, ahol HDi-hez csinálnak motortuningot. Sajnos sok infóm nincs még róla. Minden esetre jól mutatnak a nyomatékgörbék. :) (nem fizetett reklám, gondoltam ezt ideírom az "igazság bajnokának", a tuningcéghez semmi közöm)

    Azt nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megtudni, hogy az én autómban Bosch vagy Siemens befecskendező van-e (90LE-s modell)
    Előzmény: devike (5651)
    devike Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5651

    Teljesen egyetértek a leírtakkal, főleg azzal a résszel hogy: ''ismét megbizonyosodtam afelől, hogy az emberek rosszindulata gyakorlatilag végtelen''

     

    Nemrég az egyik haveromat feljelentették CD írás miatt és ezt egy olyan ember tette, akinek többször is írt lemezeket, ingyen, sőt másoknak is tényleg csak szívességből, tudomásom szerint semmi üzletelés. Miért ilyen szemét egy - két ember, mennyivel lett jobb neki? SEMMIVEL!! Ennyi erővel bárkit fel lehetne jelenteni akinek van számítógépe, ugyanis akinek van, az előbb - utóbb vesz CD írót is. Nyilvánosan árulják mind az írót, mind a lemezeket, stb. Az is biztos, hogy minden számítógép tulajnak van legalább egy illegális software a gépén.........

     

    Érdekes, a levél írójának milyen előnye származhat abból ha CH - val fenyegetőzik? Szerintem semmi, ő is csak egy olyan valaki lehet mint az elöbb említett feljelentő, egy olyan ember akinek saját magának is vannak nem tiszta, illegállis dolgai és abban leli örömét ha mással kib***hat. Volt egyáltalán gyerek szobája??

     

    Emberek!! valakinek keresztbetenni legalább akkora energia mint segíteni neki!!!!

     

    Bocs hogy én is eltértem a fórum témájától, de eléggé megrendített a dolog.

     

    " nem kéne " szeretnélek megkérni a nevemben és szerintem a többiek nevében is arra, hogy továbbra is látogasd a fórumot, hozzászólásaid nagyon tanulságosak és előrébb viszik a topicot, szemét emberek sajnos vannak és lesznek is míg világ a világ, de azért még vannak akik megérdemlik hogy hozzászólásaiddal, tanácsaiddal segítsd őket és ők téged.

    Előzmény: Törölt nick (5650)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5650

    Elnézést a topik látogatóitól, hogy kicsit eltérek a témától, ígérem, nem fog szokásommá válni, de olyan támadás ért az egyik látogató részéről, amit úgy gondolom, nem hagyok megválaszolatlanul.

     

    Ha még emlékeztek rá, néhány hete eladásra kínáltam bárkinek, aki megveszi, egy gyári CD-s rádiót. Ezzel kapcsolatban az e-mail címemre érkezett egy levél, aláírás nélkül, nicknévvel, miszerint inkorrekt vagyok a Citroen Hungáriávak szemben, ugyanis garanciában leselejtezett dolgokat árulok a neten és ez teljesen szabálytalan. Az író kedvesen aggódot a cég súlyosan megrendült pénzügyi helyzete miatt, amit szerinte ilyen módon próbálunk rendbe hozni. A levél írója kilátásba helyezte, hogy ezt a tényt jelzi a CH két, arra illetékes munkatársa felé. Ezzel kapcsolatban az alábbi levelet küldtem a feladónak:

     

     

    <BLOCKQUOTE class=replbq style="PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #1010ff 2px solid">

    Köszönöm, hogy ennyire aggódsz a cég pénzügyi helyzete miatt, de megnyugtatlak, ennyire nem vagyunk megszorulva, igaz, mehetne jobban is.

    De hát kinek nem?

    Kérlek , tedd meg, hogy beszélsz **** ******val, vagy ****** ******val.

    Említsd meg nekik, hogy garanciában leselejtezett rádiókat árulunk a neten, olcsón.

    De ne csodálkozz, hogy görbén fognak Rád nézni, miután megvizsgálták a bejelentésed.

    Két helyen hibádzik az általad elképzelt dolog.

    1. Garancia selejtet rendszeresen ellenõrzik, TÉTELESEN, az eltéréseket mindenképpen jegyzõkönyvezik, tehát nyoma van. Ha van eltérés, pláne ilyen ügyben, simán elrendelhetnek egy garancia auditot és ezt  Te is tudod, hogy a szankciók (ha vannak), megfelelõen súlyosak. Nem éri meg 15-20ezer forintért egy ilyent bevállalni.

    2. Garanciát elszámolni csak úgy tudok, ha rendeltem az adott cikkszámú alkatrészbõl. És itt van a nagyobbik hiba, ugyanis a CH-tól sose rendeltem ilyent. Egyszerûen mert nem kellett.

    Nem tudom, hogy az emberek gyanakvó hozzáállása, a legrosszabb dolgok feltételezése mibõl ered, ez engem mindig kicsit elszomorít, fõleg, ha a dolog velem is kapcsolatos.

    Nem lehet, hogy valakinek nem kellet az adott rádió és elcserélte, értékegyeztetéssel? Ugyanis ez történt.

    Ezernyi más helyrõl is kerülhetett volna hozzám, pl totálkárosra törött autóból. Az is lehet, hogy valahonnan lopták és tulajdonképpen én orgazda vagyok, mivel megveszem a lopott holmit. Ezek mind egy-egy lehetõség. A garanciális dolgokkal való üzletelés is az. Nem tudom, miért ez ugrott be elsõre Neked. Arra gondolni sem merek, hogy magadból indultál ki. Az kizárt.

    Tégy, ahogy jónak látod, egy biztos. Emiatt az ügy miatt nincsenek álmatlan éjszakáim, mert bárki elõtt vállalom a dolgot.

    Üdvözöllek, Hókuszpók, bár nem tudom, hogy ki vagy(bizonyos értelemben nem is érdekel),mert jó magyar szokás szerint nem írtad alá a levelet. Ez is csak egy apróság, van akinenk sokat jelent. Például nekem, Pupp Balázsnak.

     

    p.s. Ha már ennyire belemerültél a dolgokba, hogy kicsit utánam érdeklõdtél, bizonyára azt is tudod, ki vagyok én Zalaegerszegen, az Autócentrum kft-nél. Vagy hogy ki az ügyvezetõ. Bizonyára tudod, hogy komoly tulajdonosi érdekeltségem van a cégben. Szerinted ha ezt a márkakereskedést 15 éve üzemeltetjük és ennek érdekében nyolc számjegyû beruházást hajtunk végre, akkor nem feltételezhetõ, hogy a lopás kissé méltatlan dolog rám nézve?

    </BLOCKQUOTE>

    Eddig a levél. A kicsillagozott rész a CH két munkatársát takarja, úgy gondolom, őket illetlen lenne ide citálni.

     

    Amennyiben az eredeti levél is érdekli a jelen levőket, azt is mellékelem, bár egyelőre nem tudom hogyan, ugyanis képformátomban érkezett, nem dokumentumként. Képet sose szúrtam még be ide, sajnálom, hogy ez kell legyen az első alkalom.

     

    Még valami: én ide többet nem jövök, ismét megbizonyosodtam afelől, hogy az emberek rosszindulata gyakorlatilag végtelen. Változtasson ezen az, aki akar, a többi meg szálljon magába.

    GilGames Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5649

    A kocsi 2000-es gyártmány és a színe a forgalmi szerint középkék - metálfény is van rajta.

     

    GilGames

    Előzmény: Törölt nick (5647)
    pecos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5648

    Hello Herbie!

     

    Nekem van egy eladó 1.6 16v SX Xsarám, 2000 10.havi 3 ajtós fenyőzöld metal színben! Ha érdekel valakit küldjön egy mailt!

     

    Üdv

    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5647

    a címke csak bizonyos sorozattól van az ajtón.

    előtte a toronyra van ráfestve, gilgames jó helyen kereste

    milyen színű az autód?

    mert akkor meg tudom mondani a színkódot, iagaz, hogy egy színnek többféle árnyalata van. kód alapján ne kevertess színt úgy, hogy hozzáértő nem látta, mert nagyon meglepő eredmények születhetnek. én is szívtam már meg.

    Előzmény: GilGames (5645)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5646
    Ha kinyitod a bal első ajtót, láthatóvá válik egy cimke az A-oszlop alsó részén, azon van rajta.
    Előzmény: GilGames (5645)
    GilGames Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5645
    Sziasztok!
    Meg tudja nekem mondani valaki, hol találom a festék színkódot a kocsimhoz?
    Álltólag a motortérben a bal első kerékdobon kell lennie - találtam is ott egy 4 jegyű kódot számokkal/betűkkel.
    Ez lenne az vagy valami mást/máshol kellene keresnem?

    Előre is kösz

    GilGames
    godfrey Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5644

    Üdv!

     

    A 7végi Bp-Zalaegerszeg-Bp távon nekem is 6.6 L volt a fogyasztás sztáda 160 km/h balaton partján 20 km/h normál vidéki utakon 90 km/h.

     

    Ma még le kell mennem 2x Balatonra és vissza hogy meglegyen az 1000 km, szerintem akkor is hasonlo fogyasztást produkálunk.

    Ez az egyik ok amiért szeretem én a Xsarát. :-)

     

    Előzmény: Herbie_ (5643)
    Herbie_ Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5643

     

    Halihó!

     

    Megérkeztem a 10 napos pihiről. Jó sokat termeltetek.

    A 10 nap alatt 3100km ugrott az autóba. Számomra hihetetlen 6.2-es fogysztás jött ki. Volt itt minden: város, pálya 120-140, hegy-völgy.

    Haver is vezette az autót pár 100 kilométeren keresztül. Autó csere előtt áll. Iszonyúan beizgult tőle. Elmondta, nagyon úgy érzi, meg kell néznie közelebbről egy 1.6 16V-t. CSak halkan súgon, hogy Vócvágeny Polo Klasszikról váltana.

    igazi hős Creative Commons License 2004.07.13 0 0 5642

    devike,

    a ködlámpa egy kedvenc gumicsontja sokaknak, de annyit azért én is hozzászólnék, hogy:

    1. amikor a KRESZ megengedi a ködlámpa használatát, akkor biztos nem fogsz refit használni, mert semmit sem látsz,

    2. ha a refi a megfelelő világítóeszköz, akkor a ködlámpa semmit sem ér, hisz olyan rövid területet világít meg. (Nemhogy a féktávnál , de még a reakcióidő alatt megtett útnál is kisebb távot világít meg, azaz nemhogy fékezni, de még a kormányt félrerántani sincs időd.)

    Előzmény: devike (5630)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5641

    A tiédben nincs is hidrotőke.

    Nekem mindkét 2.5-ös XM-ben Q9000 van. A különbség ég és föld. Sokkal halkabb lett a járása, jobban megy és kevesebbet eszik. Az Exclusivnál nincs összehasonlítási alapom, mivel világ életében Q9000-el működött.

    Előzmény: devike (5612)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5640

    Civic CRX-et akartam mondani.

     

    A légellenálásuk is naygobb és ha megnézed a súlyuk is.

     

    Előzmény: Flacika (5637)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5639
    Nna, én is jókat kérek, mikor az emilcímem nem publikus... Bár a PSA honlapon megvan.
    Előzmény: Flacika (5638)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5638
    Naaaaaaaaaaaaaaa.............. Lécccccccccccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................... :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((8
    Előzmény: Törölt nick (5634)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5637
    Azok inkább a légellenállásuk miatt nem olyan gyorsak, mint a Xsarák (vesd össze ugyanazon motorok viselkedését a Xsara - 307 párosban gyorsulásra, végsebességre és fogyasztásra...).
    Előzmény: godfrey (5636)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5636

    Üdv!

     

    Francia magazinban látta már képet a C4ről, éppen az 5 ajtósról.

    Az eleje tetszett a hátulja kissé Honda Civic-Civicre sikerült -szerintem.

    Kiváncsi vagyok mennyivel tud többet mint a Xsara, vagy egyszerüen egy Peugeot 307 es adoptáció lesz (remélem  nem örökli annak súlyát, a 307 esek 110 Le-s 1.6 ossal sem éppen fürgék)

     

    Előzmény: Törölt nick (5635)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5635

    a háromajtós nagyon hasonlít a c4 sport tanulmány/bemutató autóra (szinte ugyanaz), csak kicsit polgáribb.

    (nincs ilyen durván kiszélesítve és eccerűbb az orrán a lökös)

    az ötajtós eleje ugyanaz, a hátulja más.

    Előzmény: Flacika (5633)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5634

    nemnem

    ha megtudják, seggen rugdosnak érte.

    15én becsszóra itt lesz

    kívül-belül

    :)))

    Előzmény: Flacika (5633)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5633
    Privát mailben sem?... :)))
    Előzmény: Törölt nick (5632)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5632

    Július 15. én tudok Hivatalos képet mutatni Citroen C4 ről

    3 és 5 ajtósról is.

    A képek már most megvannak, de nem közölhetők.

    Szabály az szabály....

    :)))

    RodrigeZZ Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5631
    Elgrendesen belebonyolódtál a bekötésébe. szvsz sokkal 1szerűbb lett volna, ha a helyzetjelző kapcsolójáva + 1 új kapcsolóval vezérelsz egy relét. (cska akkor húz be, ha mindkét kapcsoló "ON"
    A rendelet egyébként:

    6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
    a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
    45. § (1) Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni.
    A járműre felszerelhető ködfényszórók száma:
    a) gépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és motoros tricikli esetén 2 db,
    b) oldalkocsi nélküli, illetőleg oldalkocsis motorkerékpár esetében 1 db,
    c) 1,30 méternél nem szélesebb motoros tricikli és lassú jármű esetében elegendő 1 db.
    (2) A ködfényszóró által adott megvilágítás a ködfényszóró középpontján átmenő vízszintes síkban és e felett a járműtől 25 méter távolságban 1 luxnál több nem lehet. A ködfényszóró csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki.
    Ködfényszóróra vonatkozó további műszaki feltételek
    46. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott ködfényszórót szabad felszerelni.
    (2) A ködfényszóró átvilágított felületének alsó széle az úttest szintjéhez, 0,25 méternél közelebb, az átvilágított felület felső, a tompított fényszóró átvilágított felületének a felső szélénél magasabban, az átvilágított felület külső széle pedig gépkocsin és motoros triciklin a jármű legkülső pontjától, 0,40 méternél távolabb nem lehet. A motorkerékpár ködfényszóróját úgy kell elhelyezni, hogy optikai tengelye a motorkerékpár hosszirányú függőleges felezősíkjába essen, vagy ha így nem helyezhető el, az átvilágított felületének ehhez a síkhoz legközelebbi pontja a motorkerékpár hosszirányú függőleges felezősíkjától legfeljebb 0,25 méterre legyen. Az olyan motoros triciklin, amelyre csak egy ködfényszórót szereltek, a ködfényszóró átvilágított felületének a bal széle a jármű bal oldali legszélső pontjától 0,40 méternél távolabb nem lehet.
    (3) A ködfényszóró elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e fényszóró csak a helyzetjelző lámpákkal együtt, illetőleg akkor legyen bekapcsolható, ha a helyzetjelző lámpákat már bekapcsolták.
    (4) A ködfényszóró - kivéve a motorkerékpár ködfényszóróját - a kormányzott kerékkel együtt nem fordulhat el.
    ...
    59. §
    (3) A hátsó helyzetjelző ködlámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak külön kapcsolóval, a helyzetjelző lámpák bekapcsolt állapotában legyen bekapcsolható.


    Soxor van olyan, hogy elöl kéne a ködlámpa, a mögöttem jövő miatt pedig hátul nem. mikor valai utolér nagy esőben/ködben biztos lekapcsolom hátul, az első meg maradhat.
    Ha már mentél valaki mögött, akinek égett a hátsó ködlámpája - akár ködben is - tudod miről beszélek.

    R.


    Előzmény: devike (5630)
    devike Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5630

    Hello mindenki,

     

    Beépítettem két új ködlámpát a saját Xsara I - be. 1998 - as SX felszereltségű az autó és alapban nem volt benne első ködlámpa. A jobb oldalon elveszett a ködlámpa takaró műanylaglap és mivel bontottat nem tudtam szerezni, az új meg 10 - ezer forint lett volna fényezés nélkül, inkább vettem bele két ködlámpát. Nagyon csúnya volt a tátongó lyuk, így meg legalább látok vele. A gyári lámpák a szervízben 54 - ezer lett volna ( a szett tartalmazza a kormánykapcsolót is ) olasz utángyártottat vettem az UNIX - nál 20 - ezer/pár Ft.ért. A ködlámpa vezérlését egy relén keresztül a hátsó ködlámpa kapcsolójával oldottam meg, de még ez meg van spékelve a reflektor vezérléssel is. Azaz ha felkapcsolm a fényszórót és reflektorra váltok, kigyújta az első ködlámpákat is. (a hátsókat nem) így éjszakai országúti vezetésnél a reflektor távolra világít, a ködlámpák meg megvilágítják az autó elötti teret. Fénykürtözéskor szintén villognak az első ködlámpák is. Lehetőség van kapcsolni külön is, a kormánykapcsolóval, (köd esetén ugye tompítottal megy az ember ,mert reflektorral nem látna semmit) ilyenkor a hátsók is felkapcsolódnak. Azt  hogy ha a ködlámpa felkapcsolásakor (kormánykapcsolóval) ne gyulladjanak ki a reflektorok, ill. a reflektor használatakor (a ködlámpa kormánykapcsolója kikapcsolva) ne menjenek a hátsó ködlámpák (pl. fénykürtözéskor ne villogjanak a hátsó ködlámpák csak az elsők a reflektorrokkal) két dióda segítségével oldottam meg a ködlámpa reléjére kötve.

     

    Az egész mutavány akkor kezdett érdekes lenni amikor nekiáltam keresni a fényszórók (tompított és reflektor) reléit és nem találtam. Ugyanis gyárilag nincsenek lerelézve (XSARA I 1998 1.4 SX) közvetlenül a kormánykapcsolóról jönnek a vezetékek és elöl baloldalt a sárvédődob mögűl kikanyarodó kábelkötegben van szétágaztatva a bal - jobb oldali reflektor ill. tompított áramszálak. Ezek az áramszálak bemennek az akkumulátor melletti biztosítékdobozba és onnan 10A - es biztosítékokon keresztül megy tovább a fényszórók felé. így aztán a kormánykapcsolón nagyon nagy, több 10 A - es áramterhelés is felléphet (pl. állandó tompított + fénykürtözés) ami előbb vagy utóbb az érintkezők beégéséhez, a kapcsoló tönkremeneteléhez vezethet.

     

    Ezek tudatában megszakítottam az elágazásoknál az áramszálakat és egy - egy relé beiktatásával módosítottam a rendszert. így nincs a kapcsolónak jelentős áramterhelése és az élettartama is valószínűleg hosszabb lessz, főként hogy a fényszóróimbanban 100/90 W - os izzók vannak. Hiába ,szeretek látni és látszani.

     

    A rendőrökről és kresz - szabályokról meg csak annyit, hogy a ködlámpát csak lakott területen kívűl lehet használni (+ csak akkor ha a látási viszonyok indokolják) Tehát nem gond ha a reflektorral együtt megy az első ködlámpa is, mert a reflektort is csak lakott területen kívűl, országúton lehet használni, ilyenkor hátul nem megy, tehát a hátam mögött közlekedőket nem zavarja, ha valaki meg szembejön, ugyis tompítottra kell váltani, ekkor a ködlámpák is lekapcsolódnak, tehát ez sem gond, városban tompítottal megyek (ugye a ködlámpa ekkor sem megy tehát nem lehet gond) ködben meg tompítottal közlekedek, ekkor viszont felkapcsolom a kormánykapcsolóval és ilyenkor a hátsók is bekapcsolódnak, hogy a mögöttem jövők észrevegyenek.

     

    Műszaki vizsgán ennek ellenére nem hiszem hogy átmenne, akkor majd kikötöm az egyik diódát a reléről és ekkor minden előírás szerint működik.

     

    Van valakinek véleménye a leírtakkal kapcsolatban, ill. járt már valaki úgy hogy ki kellett cseréltetnie a világításkapcsolót, mert az szétégett ill. az érintkezők beégtek?? Én ennek elkerülése miatt építettem be a reléket. A 3 db relé + egy kis meló még mindig olcsóbb mint egy kormánykapcsoló.

    ÖcsiBá Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5629

    FPY!

    Nem akarlak elkeseríteni, de a jogászok ilyenkor mindig azt szokták visszakérdezni, hogy: Tudod-e bizonyítani, hogy az a javítás az autó átvétele előtt történt? Vagyis, hogy nem Te törted össze és javíttattad ki...

    Előzmény: FPY (5619)
    ralli Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5628

    Sziasztok!

     

    Van egy 1.6-os Xsaram, meg egy apró problémám: Most estem túl a 120-as szervizen olaj, szűrők, szíjak, gyertya, vezetőcsapágyak stb. Egy hete jelentkezett a probléma. A motor alapjáraton egyenetlenül jár, amit a fordulatszámmérő nem jelez, pontosabban kicsit vibrál, de az ülésben érzem és a lábam is remeg a pedálon. Van amikor nem jelentkezik, de ma reggel alig indult be, rángatott mintha nem menne egy henger. Benéztem a motortérbe, a motor majd ki ugrott a helyéről. Menet közben nem veszek észre semmit, úgy megy mint eddig.

     

    Ha tudtok segítsetek!

     

    Köszi

    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5627
    OFF: le kell menteni a vinyódra, és képként feltölteni...

    ON:

    Bevallok egy titkot: nem az enyém az autó, hanem atyámé... :-) UGyanis ő abszolút nem indexezik, így az én nickemet használta hogy érdeklődjön a probléma iránt, azt viszont tényleg én (mármint az "eredeti" nicktulaj") írtam be, hogy tudod, hogy hol a Cit-Car... na elég bonyira sikeredett de remélem érthető... :-)
    Előzmény: Flacika (5624)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5626

    Üdv!

     

    Megkésve bár, de szerintem is bőven elég a 10-40 es olaj bele. A szervizben manapság 5-40 est raknak bele, de ez pénzkidobás, megnéztem gépkönyvben 15-40, 10-40 és 5-40 est ajánlanak bele.

    Eredetileg amikor megvettem ujonnan 10-40 es volt benne, csak az utolsó 2 évebn töltöttek beel 5-40 est de én semmit nem éreztem különbséget.

     

    Csütörtökön kezdték saját automnál az olajszint mérést, feltötltöték teljesen, 1000 km et kell vele menni kiváncsi vagyok milesz a végeredmény.

    Eddig 520 at mentem vele Jövő csütre meglesz az 1000 km.

    Előzmény: tirnanog (5617)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5625
    így
    Előzmény: Flacika (5624)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5624
    Basszus... Hogy lehet itt máshonnan szmájlit beszúrni? (Meg persze így jár, aki nem nézi meg elküldés előtt a hozzászólását...)
    Előzmény: Flacika (5623)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5623
    <img src="http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/froehlich/froehlich002.gif"> Én csak arra emléxem, hogy Leadfoot pécsi. Arra, hogy Te Őrmezőn vetted, arra már nem...
    Előzmény: Fáradt Vándor (5622)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5622
    Asszem akkor épp az volt a téma, hogy Pesten vagy vidéken érdemes-e autót venni, és akkor írtad be... hogy miért is emlékszek rá, gőzőm sincs, de valahogy megmaradt bennem... :-)
    Előzmény: Flacika (5621)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5621
    Köszi a "beugrást" és a választ... Nem voltam netközelben. Különben honnan emléxel ilyen jól arra, hol vettem a járgányt? :-)
    Előzmény: Fáradt Vándor (5610)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.10 0 0 5620
    Hát, én elsőre elmennék a kereskedőhöz, és követelném a javítását. Ha nem áll kötélnek, próbálhatod a Citroen Hungáriánál megreklamálni, aztán ha nincs előrelépés, irány a fogyasztóvédelem...
    Előzmény: FPY (5619)
    FPY Creative Commons License 2004.07.10 0 0 5619

    Sziasztok,

     

    a három és fél hónapos autómon lakkfolyási hibát találtam a minap, a jobb hátsó ajtón a védőcsíktól felfelé, ill. a jobb oldali C oszlopon. Bizonyos szögből közelről látszik, nem igazán értem miért nem vettem észre korábban. Elvittem egy autóápoló szakemberhez, azt mondja megsérülhetett szállításkor, látszik a szórógitt és a polírozás nyoma a hátsó szélvédő gumi szigetelőcsíkján, szóval javították átadás előtt.  Persze nem szóltak erről. Mit tanácsoltok? Volt valakinek hasonló ügye?  

    tirnanog Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5618
    Köszönöm a tanácsot! Az autóban egyébként 63k Km van úgyhogy, marad a jól bevált 10W-40.
    Előzmény: devike (5612)
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5617

    Ha jobban belegondolok: 99. október 8-án volt átadva az autó, úgyhogy nagy valószínűséggel még a régi kulcsméretű gyertyák valók hozzá.

     

    Találtam egy boltot akik forgalmazzák a cxmaniac által ajánlott NGK-t; kipróbálom azt.

    Előzmény: Lefthanded (5615)
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5616

    Ja, meg a méret is változott 99-en szeptember-október táján. Úgyhogy nem igazán tudom milyen kellene bele. Szétkapni meg nem akarom - béna vagyok hozzá. :-(

    Előzmény: tirnanog (5614)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5615
    Ez egypólusú. Megnéztük a katalógusban, ez a hozzávaló. Az autóm 98.03-as. Egy kis garázsszervíz a 13. kerületben. Ingyen barakják, igaz a srác rendesen megizzadt az udvaron a 33 fokban mire kicserélte..
    Előzmény: tirnanog (5614)
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5614

    Jól hangzik. Ezek hány polusúak? Én Fehérváron lakom, vajon itt lehet kapni valahol?

     

    Sajnos elég lamer vagyok ilyen dolgokhoz - azt sem tudom most milyen van bent, hány polusú. Az én Xsaram 99 októberi és ha jól udom valamikor 99 szeptember-október táján váltott a Citoroen és kezdték az egypolusú helyett képolusút alkalmazni.

     

    Előzmény: Lefthanded (5613)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5613

    Berakták az Eyquiem gyertyákat. (összesen 3800 Ft-ot fizettem) Tényleg szebben zenél és jobban húz. A régiek eléggé lepukkant Bosch 2 pólusú gyertyák voltak.

    Lefthanded

    devike Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5612

    Az én véleményem is az ,hogy ha már több (100.000km vagy afelett) van a motorban akkor inkább sűrűbb, 10W - 40 vagy 15W - 40 - t tegyél bele. A hígabb olaj ennél a motornál nem előírás, semmivel sem lessz jobb tőle, így csak felesleges pénzkidobás. Az újabb 2002 utáni motorok viszont már igénylik a hígabb olajat.

    Én most fogok 3. - szor olajat cserélni a 98 - as 1.4 - es Xsarámban (amióta nálam van), és eddig mindig 15W - 40 - es került bele. (166.000 km van az autóban) Teljesen jól,simán zajtalanul működik ezzel az olajjal mind télen, mind nyáron, hidegen és melegen egyaránt. Nincs nehéz indítózás, nincs kopgó szelephang (hidrotőkés szelephézagállítás). Eddig Valvoline vagy Shell Helix volt benne, most megpróbálom a Total Super - t is.

    Előzmény: CXmaniac (5611)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.09 0 0 5611
    Az attol fug, hogy mennyi kilometer van benne. Ha nem tul sok, akkor igen.
    Előzmény: tirnanog (5599)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5610
    NAgyon jól tudja, onnan van az autója... ;-) Csak tőlem kérdezte, hogy Horányból miért vontattam be sógorommal Őrmezőre, mikor ott a Cit-Car...
    Előzmény: kicsizs (5609)
    kicsizs Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5609

    Flacika

    Ha BP felől mész, a Szentendre tábla utáni 2. lámpánál balra. (Hosszú balos kanyar után.)

    zs

    Előzmény: Flacika (5606)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5608
    >Jut eszembe, ott van Szentendrén a Cit.-Car. ???

    Miért pont ez jutott az eszedbe? ;-)
    Előzmény: Flacika (5606)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5607
    Onnan van az autó, meg onnan kb 5 percre lakom gyalog, így tulajdonképpen hazamentem, muszáj volt mert hétfőn várt a meló...

    És lehet, hogy rosszul fogalmaztam,. de egy percig nem kételkedtem a szervízesek szavában, csak kíváncsi voltam, hogy másnak volt-e ilyesmi problémája...
    Előzmény: glober (5605)
    Flacika Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5606
    Jut eszembe, ott van Szentendrén a Cit.-Car. ???
    Előzmény: glober (5605)
    glober Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5605
    Fáradt Vándor
    csak egyet nem értek
    Ha már ilyen közel találtál szervizt a Szentendrei-sziget melletti Őrmezőt, ezek szerint valami miatt ilyen mély kötödés, ragaszkodás és bizalmad van ehhez a szervizhez miért nem hiszel nekik ? ? Azt hiszed itt valaki látatlanba eltalálja mi lehet a gond Te meg otthon a homlokodra csapsz Tényleg nahát tuti ez lehet az. Nyugodj meg és bizz bennük hamár képesvoltál ilyen messzire vonszolni a technikát.
    Előzmény: Fáradt Vándor (5600)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5604
    Én CXmaniac-nak hiszek. Holnap veszek Eyquiem-et 950 HUF/db.
    Előzmény: tirnanog (5603)
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5603
    Tehát akkor milyen gyertya is való az 1.4-es Xsara-ba? Champion 1 polusú a legjobb bele (ha jól értem)?
    Előzmény: igazi hős (5574)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5602
    Lehet, hogy a gondolat is elég volt, gondoltam rá ugyanis :-)
    Előzmény: koch (5601)
    koch Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5601

    Fenyegesd meg az autot, hogy eladod, nekem akkor mindig megjavult:-) Es ez tenyleg igy volt...

    Udv. koch

    Előzmény: Fáradt Vándor (5600)
    Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5600
    SZiasztok Xsara-guruk!

    Egy furcsa, és számomra megmagyarázhatatlan hiba történt a verdámmal a minap (2001. decemberi Xsdara Xtra 1.6i 16v). Reggel a kertben hátratolattam vele kb. 10 métert, mert kellett a hely. Délután 6 órakor indulnék hazafelé, motor köszörül ezerrel, de nem indul. Kb. 10-szer próbálkoztam, semmi eredmény. Megnéztem, hátha kiment az injektor biztosítéka, és nem kap benzint a motor. Biztosíték jó. Más megoldás nem lévén, sógor autójával bevontattuk a Szentendrei-szigetről Őrmezőre, a szervízbe. Másnap reggel 8-kor jelenés a szervízben Őrmezőn. Munkafelvevő indít, eredmény mint fent. Jó, hagyjam ott, majd szólnak. Délután csörög a telefon: szervízes kolléga be akart vele állni az aknára, pöccre indult. KÉt napig ott tartották, mérték a computert, ezt-azt, valahányszor be akarták indítani, minden gond nélkül elstartolt. Két nap elteltével visszakaptam, de azóta rettegek, hogy nehogy otthagyjon valahol.

    Valakinek van valami tippje?
    tirnanog Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5599

    Üdv!

     

    99 Xsara1 1.4-be ugye tökéletesen megfelel a gyárilag előírt 10W-40 es motorolaj? Érdemes esetleg vmi drágábba pl. 5W-40 vagy 5W-30-ba beruházni?

    Titto Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5598
    Köszi neked is a bő választ, az pozitív, hogyszabvány vinyó kell bele, a többi voszont nem túl előnyös(hogy ez nem magában működik, hogy Xsarában nehezen találni neki normális helyet, és legfőképp hogy felment az ára.
    Előzmény: godfrey (5594)
    Titto Creative Commons License 2004.07.08 0 0 5597
    Köszi az infót!!!
    Előzmény: CXmaniac (5587)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5596

    Üdv!

     

    Én nem beszéltem az újról, mert nem olyanom van.

    Valóban az új modell olyan mint egy rádió és a 3x drágább 2.5" HDD való bele.

     

    Az fm transmittert nem tudom hallottad e müködés közben én kiprobáltam utána megköszöntem és nem azt választottam.

    Eleve vág a frekvenciából 15 fölött így az eleve veszteséges mp3 mégúgy sem szól.

    Ráadásul ha beállítasz egy frekvenciát és használod azon elmész mondjuk lakhelyedről máshová ahol esteleg azon a frekin sugároz egy adó akkor megette a fene az egészet szaggat rámegy az egyik a másikra stb stb.

    Ezt konkrétan egy Budapest-Stutgart utvonalon kb 10 kellett állítgatni mert ahol éppen mentünk mindig zavarta valami.

     

    Én ezért választottam az 5 ezer forintos kábelt a 20 ezres fm transmiter helyet (egyébiránt pont a dension szerelője beszélt le róla :-)

    Előzmény: CXmaniac (5595)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5595

    Az uj olyan mint egy radio. A vinyot meg oda teszed, ahova akarod.

    Egyebbkent egy FM transmitterel a radio antennajara is ra tudod kotni.

    Előzmény: godfrey (5594)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5594

    Üdv!

     

    Igen szabvány PC-s ATA felelületű 3.5"-es vinyo való bele, gyakorlatilag egy pc rack-ben van amit egyszerüen bedugsz a számítógépedbe és normál vinyóként müködik.

    Feltöltöd rá az mp3 aidat vagy méfg amit akarsz aztána  kocsiban hallgatod.

    Régebben egy 120 Gigással használtam most egy 40 Gigással.

    Fat 32re kell formázni azt ismeri fel midegy hogy slave vagy masterre van állítva.

    Különis lehet venni de ahogy elnézem most a dension weboldalát kicsit felugrott az ára valami 120 ra.

    ez érthettelne én 35 000 ért is láttam már.

    Azért kell 15 000 ért beszereltetni mert kell hozzá egy kábel ami összeköti a fejegységgel (tehát a cd tárat vezérelni tudo saját rádióddal) .

    Ráadásul én az I es xsarámba am ventilátor szabályzók alatti kis pénztarto helyre rakattam be itt egy kicsit kilog, de igy is el kell fürészelni egy merevitő vasat a müszerfal mögé.

    Még teheted a csomagtartoba akkor viszont kell hozzá még egy display amit vezérelhetsz elölről.

     

    Nem olcso (főleg már most) de egyetlen "márkás" Sony, Kenwood, Pana cucc sem ilyen jó mivel általában az mp3 lejátszó azt jelenti nekik, hogy le tud játszani mp3-as cd lemezt. Vinyóssal nem nagyon találkozol a piacon ezen kivül.

     

    Előzmény: Titto (5584)
    takacs66 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5593

    Az üzemanyag szint tényleg nem a legpontosabb, de az az igazság Belga ismerős, Picassoval nem is értette miről beszélek ha kifogy újra teli tankol. Azt hiszem ha a havi keresetből én is vagy 2000 liter benzint vehetnénk nem is érdekelne mennyire pontos a műszer. Innen látszik ez egy tipikusan Magyar probléma.

    Ha nagyon ruppos vagy sporolj csak a pollen szűrőn, legfeljebb ha majd ciripelni kezd az utastér hőfok mérő szonda, vagy a szellőző ventillátor, a szavatossági igényedet a hajadra kenheted, és akkor lehet gondolkodni hogy megérte ?

    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5592

    Ma bejelentettem a 2. éves átvizsgálásra a kocsit. A szerelő megkérdezte, hány km van benne, mondtam, hogy 26ezer, mire ő: "hű, de kevés". Azt akarta ajánlani, hogy olcsóbb olajat tetessek bele, de mondtam, hogy szerintem kell a TQ 9000 a 100% város miatt (erre helyeselt). Megkérdeztem, mit cserélnek, amit az 1. évesen nem. Benzinszűrő és fékfolyadék. Az egész kb. 40-45ezer Ft lesz cakk-pakk. Kérdeztem, vihetek-e olajat, meg pollenszűrőt. Azt mondta, olajat csak bontatlan flakont, pollenszűrőt is, csak akkor azt rá kell írnia a munkalapra (és a szavatosság ugrik - de hát mi baja lehet a kocsinak a pollenszűrőtől? Maximum bejön a pollen nem?), meg azt mondta, hogy csak a gyári jó... Ezen még gondolkozom. Végülis ha tényleg rossz az utángyártott, még mindig kicseréltethetem gyárira (szerintem nagy az árkülönbség - 3szor annyi a gyári, mint az ugy.)

    GilGames Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5591

    OK, akkor egyértelműen ennél a megoldásnál maradok.

    Köszönöm a segítséget!

     

    GilGames

    Előzmény: Leadfoot (5590)
    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5590

    Szia!

     

    Sok topictársam és jómagam is vásároltunk már ilyen - hivatalos nevén - hibajavító stiftet. Kisebb sérülések kijavítására nagyon is megfelel. Én a fehér (nem metál) kocsimra 1200 forintért vettem a helyi márkakereskedésben, metálhoz a duplájába kerül.

     

    STIFT
    Előzmény: GilGames (5589)
    GilGames Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5589

    S<FONT face=Arial size=2>ziasztok<FONT face=Arial size=2>!

    <FONT face=Arial size=2> 

    Profinak tűnik ez a fúrum, úgyhogy szeretnék egy kis segítséget kérni.

    Pár hete vásároltam egy használt Citroen Xsara-t (I) és van rajta néhány festék lepattogzás, amit szeretnék eltüntetni (állítólag idővel be is rozsdásodhat).

     

    Erre két lehetséges megoldás kínálkozik:

     

    1. Retusceruza - állítólag Citroen kereskedőknél kapható, bármilyen színben. Érdekelne, használt-e már valaki ilyet, milyen hatékony, mennyibe kerül, stb. A kocsin metálfény is van, ilyen esetben is jó ez a ceruza?

     

    2, Kikevertetem ezt a színt kis mennyiségben autószerelőnél és egy ecsettel kijavítgatom a hibákat - (kissé macerás, mert a műhelyek nem szeretnek ilyen kisipari dolgokkal vacakolni, viszont egy teljes újrafényezést nincs kedvem kifizetni).

     

    Előre is köszönök minden építő gondolatot.

     

    Üdv:

    Gilgames

     

    Gabci75 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5588
    Köszi
    Előzmény: CXmaniac (5585)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5587

    Sima vinyo van benne, az ar nem tartalmazza a vinyo arat.

    Az uj, ha jol emlekszem mar radioval is el van latva.

    Előzmény: Titto (5584)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5586
    Igazabol Eyquiem a belevalo, de NGK val is szepen muzsikal. A lenyeg, hogy nem szabad elterni a gyari eloirastol. Nem jo a tobbpolusu gyertya sem.
    Előzmény: Lefthanded (5572)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5585
    1.63 liter, en kettot szoktam beletenni, ami felesleges, az ugyis kifolyik beletoltesnel.
    Előzmény: Gabci75 (5570)
    Titto Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5584
    Pár kérdés a  Densionhoz: Szabvány pc-s vinyó való bele???? Csak vinyóval együtt lehet venni? Miért kellet beszereltetni 15ezerért, nem szabvány a csatlakozás vagy a méret? Rádió azért van benne????
    Előzmény: godfrey (5582)
    igazi hős Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5583

    Lefthanded,

    Xsarában mert nem rázkódik Az egyesre ez még igaz, az majdnem olyan lágy rugózású mint a ZX (azt vezettem, tehát csak ehhez tudok hasonlítani), de a kettes már nagyon "németes" rugózású.

    Előzmény: Lefthanded (5578)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5582

    Üdv!

     

    Nekem mp3 lejátszó van a xsarában külön egység magyar termék 49 000 ft.  (Dension, DMP3)
    Beszerelik 15 000 ért. Egy 40 gigás vinyó van benne, ez kb 7000 db mp3 as számot jelent. (azaz kb 600 normál cd anyaga)
    Tehát azt jelenti kb 466 óra zene van rajta azaz 3 hétig nem ismételne számot ha az elejétől a végéig hallgatnám az összes számot éjjel nappal :-)

    Előzmény: lukrisz (5575)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5581

    Ez sem rossz 47000-ért. Az enyém ugyanilyen mp3 és RCA kimenet nélkül. Nagyon szépen szól. 

    http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&T=&GY=&TXT=&AMN=&AMX=&FKAT=3&AKAT=97&TID=5520

    Előzmény: lukrisz (5575)
    koch Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5580

    Szia,

     

    1.6 8V, nekem champion van, nem rossz. Elotte is ez volt, 2 polusu.

     

    Udv. koch 

    Előzmény: Lefthanded (5578)
    devike Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5579
    Előzmény: devike (5576)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5578

    Szia,

     

    Javaslom a Média Markt-ot. Az árak szolídak, nagy a választék és az ott vásárolt fejegységet ingyen beszerelik kb 15 perc alatt. Én Clarion-t vettem, igaz nem mp3-as. A rázkódásvédelem nem igazán szempont a Xsarában mert nem rázkódik. 

     

    Senki sem tud egy konkrét gyertyatípust javasolni az 1.4 8V -be?

     

    Üdv/Lefthanded

    Előzmény: lukrisz (5575)
    devike Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5577
    Durván 2 liter 75W - 80 - as
    Előzmény: Gabci75 (5570)
    devike Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5576

    Hello,

     

    nekem sony CDX-MP40 van bent. Nagyon jó kis rádió, lenyíló előlapos, beépített EQ, hangzásképek, 4X50W - os audioteljesítmény, CD -text, mp3, CD-R, CD-RW, fejlett RDS, kék háttérvilágítás, gördülő szövegmegjelenítés, infrás és joystick - os távirányítás (az infrás távírányító alapban jár hozzá) CD - tár vezérlés, Mini Disk tár vezérlés. 4 RCA - s előerősített kimenet, 2 RCA sztereó bemenet. Aktív DSO (magashang kiemelés, térhatás növelésére) stb. Nagyon stabil rázkódásvédelem, gyors könyvtárszerkezet beolvasás mp3 fájloknnál. Nagyon dinamikus , kategóriájában az egyik legjobb beépített 4 csatornás végfokozat, előlap levételére figyelmeztető hangjelzés stb.

     

    Ez egy 2003 - as tipus, most már 60 - ezer környékén megkapható.

     

    Amit még érdemes szerintem megvenni az Panasonic tipusok, most akcióban kaphatók a Piton Car Audiónál. www.pitoncaraudio.hu

     

    A Pioneer olcsób mp3 - asai sem rosszak, stabil mechanika, széles hangjellemző beállítási lehetőségek stb, de a Sony - nál sokkal lassabb beolvasás az mp3 -as fájlok tekintetében.

     

    Egyébként egy Citroen - be szerintem szinte mindegy milyen mp3 - ast veszel (a citroen eléggé komfortos autó, még egy gyengébb mechanikai stabilitással rendelkező rádió is akadásmentesen fog műkődni), ezt inkább az egyéb igények és a pénztárca határozza meg. Mindenesetre én javasolnám a no name márkák kerülését.

    Előzmény: lukrisz (5575)
    lukrisz Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5575

    Sziasztok!

     

    alamelyőtök vett már Xsarába mp3-as autórádiót? Ha igen, akkor milyet érdemes és mik a tapasztalataitok?

    igazi hős Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5574

    Régebben, központi injektoros korában (ZX-ben) még megfelelt neki a Bosch, de nem volt igazán jó. (A szervízesek szerint a sima 1 pólusú Champion is van olyan jó a ZX-ben, mint a 4 pólusú Bosch.) Nagyobb motorral már tapasztaltuk, hogy a papíron megfelelő Bosch-sal el sem indul az autó.

    Előzmény: Lefthanded (5572)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5573

    Üdv!

     

    Tudjátok nekem Xsara I es van nagyon szeretem meg vagyok elégedve, csak kezdenek előjnni hibái.

    Igazából autovásárlás egy lehetséges család bővülés miatt jött szoba, így lehet megtartjuk ezt a xsarát is mert amit érte akarnak adni beszámításban (1 millió) az egyszerüen nevetséges.

    igazi hős kérdésedre vezettem mind Xsara II est mind Picassot is.

    Amikor kijött a picasso (nagyon vártam tetszett a formája) akkor volt egy olyan lecseréljük xsaránkat. De aztán beleültem és ugyanaz az 1.6i motor gyengének és hangosnak tünt a picassoban (azért hangosabb gondolom, mivel közelebb van a  motor az utastérhez a forma miatt) tehát a viselkedése olyan volt mintha egy xsarát vezetnék 75 lovas motorral (1.4) csak éppen ez még dölöngélt is. Egyszoval első benyomásom nem volt 100%os vele kapcsolatban. (ráadásul a kiöblösödő középkonzol miatt a jobb lábamat is folyamatosan nyomja)

     

    Xsara II is kiprobáltam amikor kijött. A motorja nagyon meggyöző (nekem az 1.6i 90 loereje is kellemes autozásokat tesz lehetővé, és a légkondi meg a megnövekedett súly miatt nem oylan nagy a különbség mint azt a 23% teljesítménytöbblet következtetni engedné) Ami feltünt a megváltozott kormány (vastagabb) és nehezebb tekerni (no nem annyira int egy fordét de nem az az 1 ujas tekerés mint az egyesnél) valszínü nemcsak a kormány vastagodása miatt hanem a nagyobb 15" gumik miatt is.

     

    Lehet hogy az ismert Volkswagen reklámot átköltve (Kovács ur megvette élete 2. autoját), godfrey ur megvette élete 2. xsaráját lesz. :-)
    (azért a köztük lévő 500 000 ft is meggyöző)

     

    Előzmény: igazi hős (5565)
    Lefthanded Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5572

    Sziasztok,

    Milyen gyertyát szeret az 1.4 8V? Valahol olvastam hogy Bosch-al be sem indul.

    Üdv/Lefthanded

    cs_geza Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5571
    Ja. Egy ev tavlatabol is azt mondom h jo auto, ujra megvennem, ha most kellene valasztani. (Mondjuk egy 2000es 167 lovas aze' el tudna csabitani...;))) )
    Előzmény: igazi hős (5565)
    Gabci75 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5570

    Üdv újra

     

    Cxaniac: legalább te mond meg légyszi mennyi váltóolaj kell '98 xsara 1.4 -hez

     

    Köszi

     

    Megoldódott az index gondom: a relében kihalt egy 50V 3,3mikro-s kondi, most kicseréltem 2,2-esre és jó lett, igaz kicsit gyorsabban ver.

     

    Gabci

     

    Előzmény: CXmaniac (5569)
    CXmaniac Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5569

    Bekapcsolom a radiot vagy a CD-t, elvezem a 22 fokos homersekletet a zenet.

    Autokazom nyugodt 100-110-et es elvezem. Engem nem zavar, ha sokat kell vezetni csak lehetoleg ne Budapesten!

    Előzmény: godfrey (5528)
    Titto Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5568
    az 1. mondatban az is felesleges....
    Előzmény: Titto (5567)
    Titto Creative Commons License 2004.07.06 0 0 5567

    A benzinszintjelző tényleg csal, dehogy a csomagtérre valaki panaszkodna, azt is kizárom!! Kategóriaelső!!!! És ha ledöntöd az ülést(síkban lesz hálisten, ellentétben pl. a G astrával) kiveszed a kalaptartót, és azt viszel amit akarsz.

    Előzmény: Mikó (5566)
    Mikó Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5566

    Nekem épp most 2 éves a Xsara II. 1.6 16V autóm.

     

    Az extrák közül kiemelendő a tolatóradar (csuda hasznos és kényelmes dolog, magamtól soha nem vettem volna meg). A motor kiváló, lámpánál ugyan egy suzukit nem gyorsulsz le vele csak 200m-en de akkor már nagyon, 160-ig kiválóan gyorsul (afelett meg már minek?), országúton is nagyon jó a dinamikája, legutóbb (60% autópálya 140-es tempó 10 % országút és 30% városi használatnál) 7,1-et evett.

     

    Egyéb betegsége: benzinszint jelző csal(t?).

     

    Ha nem szükséges a nagyobb csomagtér és hátul a 3 ülés, akkor a sima Xsara ajánlott, ez egy jó ár/érték arány.

    Előzmény: godfrey (5564)
    igazi hős Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5565

    godfrey,

    az alapkérdés az, hogy kell-e neked egyáltalán a Picasso.

    4 felnőttet vagy 3 gyereket cipelsz rendszeresen? Akkor igen.

    Szoktál félszobányi bútort szállítani? Akkor igen.

    Szeretsz 130 felett menni vagy legalább sokat mész autópályán? Akkor nem.

    Ja vezettél már Picassot? Mert anélkül nehéz lenne beszélni róla, vagy tetszik vagy nem.

    A Xsara olcsóbb, modernebb a motorja és jobban felszerelt. (Nagyon jó az 1.6 16V.)

    Itt a fórumon akad pár Xsara II 1.6 tulaj, rosszat nem nagyon hallasz az autóról.

    Előzmény: godfrey (5564)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5564

    Üdv mindenkinek!

     

    Lehetséges vásárolnék új Xsarát.

    Két ajánlat között filozom, Eurostyle Xasra II 1.6 16V 3 470 000 ért vagy Xsara Picasso 1.6i 8V Elit 3 970 000.

     

    Ki melyiket tanácsolná, illetve melyikkel van tapasztalata?

     

    Köszönöm.

     

    godfrey Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5563
    látod van jó az Euban! :-)
    Előzmény: takacs66 (5562)
    takacs66 Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5562
    <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Be estem a Wallishoz mert pont ott halt meg a kocsim ( rángás köhögés durrogás , alapjárat nélkül ) Vácról haza felé, kellemesen csalódtam, ahhoz képest, hogy bejelentés nélkül mentem és nem rám vártak kb 1,5 órás várakozás után talpra állították a gépet. Ja és hozzám vágtak –20% kedvezményt mert 3 évnél idősebb a járgány … hm.. lehet kezd hatni az EU versenyhelyzet ?

    Mikó Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5561

    10 napja vittem az éves szervízbe, és - lásd csodát - ingyér megtisztították, és jónak minősítették a fékpofákat (Miskolcon). 36500 km-nél, 60% város 40% pálya és országút használattal. Csökkent  de nem szűnt meg a nyikorgás, de nem erőltetem a cserét.

    Kis üröm az örömben, hogy a 980 Ft-os ablakmosót kihagytam volna, ha kérdezik (ráadásul látták, hogy a csomagtartóban befigyelt egy bontatlan palack tesco gazdaságos...). Na de mindegy, lehet hogy ez volt az ingyen tisztítás ára.

    Előzmény: ÖcsiBá (5559)
    godfrey Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5560

    Üdv ÖcsiBá!

     

    Nekem mint írtam 45 000 km ekkor cserélték tárcsástul (szerintem nem kellett volna).

    Városban használom főleg. Második szett 15 000 -et birt.

    Most a 3. szettet kellett beallítani mert nyikorgott, most 79 600 van az autoban.

    Üléssel volt problémám már amikor megvettem az autot jeleztem hogy szerintem ferde lejt az ajto felé (tehát balra). Megnézték rengetegszer azt mondták jó.

    Aztán 1 éve kitört a bal hátsó része és hegeszteni kellet valamint a ferde üléstől eltört szivacs.

    46 000 Ft ba került a müvelet (Citroen Nagy), de ez így is jobb volt mint amint a Citroen Örmezőnél ki karták cserélni az ülés vázát szolid 200 000 Ft ért... no comment.

     

     

     

     

    Előzmény: ÖcsiBá (5559)
    ÖcsiBá Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5559

    Először is köszönöm a "kormánykopottsági" válaszokat.

     

    Következő provokatív kérdéseim:

    Nálatok mikor érkezett el az első fékbetétcsere ideje? Tudom, hogy lábtól függ, de mégis... Kinél volt a legkorábban? (14e km előtt valakinél? Először, másodszor,... :)

     

    Üléssel volt valakinek problémája? Üléslappal esetleg, hogy konkrétan kérdezzek... (40e km előtt csere valakinél? Először, másodszor,... :)

     

    Üdv: Bálint

     

    (Xsara I, '98, 1.8 16V)

    Előzmény: Titto (5543)
    Gabci75 Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5558

    Üdv!

     

    És azt meg tudjátok mondani, hogy 98-as 1.4 xsara-ba mennyi váltóolajat kell tölteni (nem írják sehol): holnap viszem motor-, váltóolaj és vezérműszíj cserére

    devike Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5557
    Tudja- e estleg valaki hogy Xsara I - ben a tompított/reflektor ill. a ködlámpa gyárilag le van - e relézve, vagy csak a kormánykapcsolón és a biztosítókon keresztül vannak bekötve? Ha van relé, merre? estleg a biztosítótábla alatt??
    pecos Creative Commons License 2004.07.05 0 0 5556
    Tisztelt Topiklakók!

    Van egy eladó Thule alaprudam!
    761-es tipus (120cm)
    Ára: 5000Ft, egy évet használtam!

    Ha valakit érdekel küldjön egy mailt!

    Üdv

    Leadfoot Creative Commons License 2004.07.04 0 0 5555

    Tudja valaki, milyen fékfolyadék kell a Xsarába (és mennyi). Van nekem egy csomó bontatlan flakon francia gyártmányú GLICOSAM hidraulikus fékfolyadékom. Faterom jutott hozzá a munkahelyéről, ahol ezt használják mindenbe a targoncától a DAF teherautókig. Most azt próbálom kideríteni, bele merjem-e öntetni a Citróba...

    cs_geza Creative Commons License 2004.07.04 0 0 5554
    (az osszes tobbi suzuki mocit se)
    Előzmény: cs_geza (5553)
    cs_geza Creative Commons License 2004.07.04 0 0 5553
    A Swift mocit nem itthon rakjak ossze, egeszben, osszeszerelve erkezik a gyarba. Csak a valtot es a sallangokat teszik ra itthon. A kasznit viszont itthon preselik. Akit erdekel, lehet menni Esztergomba gyarlatogatasra, erdekes.
    Előzmény: devike (5548)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!