Keresés

Részletes keresés

szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77728
A BMC-s papirra a doki ráirja,hogy javasolt a táppénzre vétel azzal elmész a körzetihez nekem ennyi volt!

Midway nem is tudom mit írjak most neked!SAJNÁLOM!
Előzmény: mégleány (77727)
mégleány Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77727
Sziasztok!
Midway, legyél egy kicsit optimistább, persze, ha mégsem sikerül, tudom, így egyszerűbbnek tűnik. De szerintem ezt így is úgy is nehéz megélni :(
én holnap megyek vérv+uhra (BMC)és ha minden igaz, kezdődik a stimu...
szorítsatok, hogy ne találjanak semmi akadályt! ma ugyanis nagggyon fájtak a petefészkeim :( remélem ez nem rossz előjel...
talán csak a szurik hatnak...
holnap lesz valaki a BMC-ben reggel közületek?
Szerike!
köszi az infókat, ma én is utána olvasgattam a jogszabályoknak. Vannak érdekes dolgok...
Valaki meg tudja mondani, milyen indokkal íirathatjuk ki magunkat beülti után táppénzre (ha már ezt sem támogatja az állam...)?
zájká Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77726
IbeD.
Szerintem kell kis sünet!Rengeteg hormonkészitmény szurkálunk ,fagyasztunk egy holnap allat.
Nem hiszem hogy testünk minden kibir.
Előzmény: ibeD (77724)
cshibe Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77725
igen, teljesen mindegy, hogy kinek van igaza, a lényeg az lenne, hogy mindegy hogy melyik intézetben, hogyan, mennyiért, csak sikerülne már végre mindannyiunknak!!!
Nekem ma nagyon érdekes dolgot mondott a dokim, amit eddig nem is hallottam. Bár elég tájékozatlan vagyok még e téren... Legutóbb blasztóig elvitték a babóka, ami ugye ET szempontjából nagyon jó, viszont dokikám ma azt mondta, hogy a felolvasztásnál kisebb az esélye, mintha korábbi napokon lettek volna fagyasztva. Minél több idő telik el a leszívás és a fagyasztás között, annál rosszabbak az esélyei a felolvasztásnál. Komolyan meg kell őrülni, aminek egy hónapja még örültem, hogy elviszik őket 5. napig, az most lehet, hogy probléma.
ibeD Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77724

Szerike!

Nem akarok okoskodni, de ez szerintem nem egy új törvény (átnéztem a 2008. januárja óta hatályba lépő új törvényeket, de nem találtam ezzel kapcsolatosat), tudomásom szerint ez már jó ideje így van, azaz a TB 3 havonta támogat lombikbébi programot, az ő szempontjukból teljesen mindegy, hogy fagyis, vagy stimus (persze igazából baromira nem mindegy, hiszen a stimus ET akár tízszeresébe is kerülhet a fagyis ET-nek) a lényeg, hogy két kezelés között el kell tellnie a 3 hónapnak.

Előzőek következménye, ha valaki nem akarja megvárni a 3 hónapot a fagyis ET-vel, akkor saját zsebből is finanszírozhatja. Ennek költsége, ahogy Te írtad a BMC-ben 100 ezer, a Kaáliban 50 ezer. Ha jól emlékszem erről még 2006 év elején okított ki az orvosom, mikor elmondta, hogy nagyon rossz ez a 3 hónapos várakozási idő, mikor a fagyibabák beültetése szempontjából a legjobb lenne a sikertelen stimus lombikot követő hónap.

Szóval sajna, amit írtál, az valóban így van, azaz ha valaki nem akar 3 hónapot várni, annak saját zsebből kell megoldania, bár szvsz még mindig inkább egy fagyis ET-t fizetek saját zsebből, mint egy ICSI és AHAval "tuningolt" stimus lombikot, ami gyógyszerek nélkül 5-600.000 Ft.

Ha tévedtem a jogszabály tekinetében, akkor bocsika, bár igazából tökmindegy kinek van igaza, a lényeg, hogy elég gáz tud lenni ez a 3 hónapos határidő!

Előzmény: szerike (77713)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77723
A Kaaliban tenyleg 50 ezer, a BMC-ben viszont 100 a fagyis beultetes, ha nem TB-s megoldassal csinalja az ember lanya. Es ha fizetosen csinaljuk, akkor tenyleg barmikor lehet, de persze a te esetedben talan tenyleg jobb egy kis szunet. En anno rogton a kov. ciklusban csinaltam, de sajnos nem sikerult :(
Előzmény: cshibe (77722)
cshibe Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77722
Sziasztok!

Nem akarok bele kotnyeleskedni a fagyis témába mármint, hogy mennyit kell fizetni, de ma beszéltem le éppen a dokimmal. Mi a pesti kaáliba járunk K.F a dokim, az első lombik közel 5 hete volt. Elmondta, hogy 50 Eft a fagyis beülti, ill. hogy akarom -e most, vagy várunk egy kicsit. Mivel biokémiai terhességem volt, ezért gondolta ő is ,hogy nem biztos, hogy testileg, lelkileg készen állok rá, mi is úgy döntöttünk, hogy csak áprilisban. A lényeg, ha most kértem volna, akkor is 50Eft lett volna, lehet sztem, hogy ez is intézményfüggő.
zájká Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77721
Köszi a drokkot.Annira lassan menneka napok.
Előzmény: sirara (77704)
zájká Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77720
Szia Nika.
Én most az elsö lombik végén tartok.Egy hét mulva kiderül hogy sikerül vagy nem.
Nekem ugy 120-130 ezer volt az egész utazásokkal együt.30-35 ezer ütiköltshék ,többi
gyógyszerek.
Váró lista elég hosszu 3-4 holnap,igy idöbe kell kérni idö pontot.
De útiköltshéknek bizonyos részet all OEP .Lehet kétni egyszeri gyógyszer támagatást is szinté ott.Én nem kértem igy nem igazán tudam hogyan müködik a támagatás égénylést.
Előzmény: nika82 (77706)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77719


Sziasztok csajok,

Holnap reggel kiderul a keseru igazsag az UH-n:(
hala a tesztnek nem leszek teljesen felkeszuletlen..
De azert elore felek tole...(mas amikor ki is mondjak)
Viszont hetvegen mar lora ulhetek amit imadok, de ez most sovany vigasz:(
Majd jelentkezem
pusszancs mindenkinek
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77718
Nika,

Nalunk ugyanez a helyzet (keves spermaszam), nekem nincs bajom , a gyogyszerekre jol reagaltam igy mindennel egyutt 60.000 Ft-ba kerult a program, es meg maradtak embriok a fagyasztoba is.

Es valoban mellbevago amikor kozlik hogy csak a lombik a megoldas. Ilyenkor at kell gondolni a dolgokat, hogy mennyire fontos a Te eletedben a gyerek. Ha mindennel fontosabb meg kell fontolnod (ismerek ilyet) akar a partner - vagy ferj valtast is.. Ha viszont eldontotted hogy egyutt vagtok bele akkor ez nagyon jol is elsulhet (mi kapcsolatunk rettentoen megerosodott!!!)
Es ha esetleg hosszu evek utan sem sikerulne akkor is vannak B, C.. verziok:-)
Na fel a fejjel, hidd el ennel sokkal nagyobb bajaitok is lehetnenek mint a lombik!
Előzmény: nika82 (77708)
szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77717
még azt szerettem volna leirni,hogy sztem nekem az is segitett,hogy:
már voltam ugy egy párszor,hogy babát,és terhes nöt nem akartam látni,utáltam mindenkit,ekkor jelentette be a hugom hogy terhes gondolhatjátok,majd a másik hugom is.Elöször nem tudtam mit kezdeni a helyzettel,aztán eröszakot vettem magamon és felosztottam a napokat,hol az egyik,hol a másik babánál töltöttem most már több mint 1évesek,rengeteget tanultam közben ,és elmult a görcsösségem,egyszerüen ugy éreztem,hogy most eljött az ideje,és nekem is jön.,
plusz a férjemmel megbeszéltük,hogy van élet baba nélkül,söt Thaiföldre készültünk,meg ibizára ehez képest sehova nem megyünk hál istennek:)csak szülni:9 veletek is igy lesz az tuti amikor elmulik a nagyon akarás akkor jön.utána meg jól megijed az ember,hogy most mit kezdünk majd:)
cettia Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77716
Szerike! Ne is hagyj el bennünket, különben nem látnánk, hogy eredményes is lehet a küzdésünk!

És persze gyógyulj meg mihamarabb!
Előzmény: szerike (77713)
sirara Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77715
Szia!
Az alap a 3-4., illetve 21. napi vérvétel, középidőben UH-s cikluskövetés, petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, párodnak spermavizsgálat+baktériumtenyésztés.
Ha olyan rossz a spermakép, hogy tuti lombik, akkor az átjárhatósági nem biztos, hogy kell.
Időben arra számíts, hogy a Kaáliban is van várólista, ez azt hiszem, a vidéki intézetekben jóval rövidebb lehet, mint a pestiben, ahol kb. fél évnél tart.

Egyébként a vizsgálatokat 1 ciklus latt le lehet zavarni, aztán meglátjátok, mi a Ti utatok. Ha TB-re megy a lombik, akkor ugye "csak" a gyógyszereket kell fizetni. Olyanról már hallottam, aki megúszta 80 ezerből, de mintha az átlag valamivel 100 fölött lenne.

Nagyon sok sikert kívánok Nektek!
Előzmény: nika82 (77708)
cettia Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77714
Szia Nika!

Ne keserdej el, inkább fogd fel úgy, hogy legalább van lehetőség a továbblépésre! Szerintem egyikünk sem felejti el azt a sokkot, amikor először szembesül vele, hogy kimondták: csak a LOMBIK jöhet számításba

A Kaáliban biztosan sok vizsgálaton át fogtok esni, bár ahogy itt egymást "okosítjuk", látható, hogy nincs egységes protokoll.

Szerintem minket elég alaposan kivizsgáltak:
nekem volt: hormonvizsgálat (vérből, a ciklus 3. és 21. napján), megnézték, hogy átjárhatók-e a petevezetők (hysteroskópia) valamint laparoszkópia

a fiúknak: andrológiai komplex vizsgálat
Ne adjátok fel, az én emberemnél 1,5 év elteltével teljesen más eredményt mutatott, szerncsére az utóbbi volt a jobb, teljesen normális, míg először nagyon gyengének ítélték :))

El kell még mennetek AIDS és hepatitisz szűrésre is

Én azt tanácsolnám, hogy olvasgasd vissza a topikot, rengeteg olyan előzetes vizsgálatról is írtak a lányok, amit nem az orvosuk javasolt, de megérte, mert esetleg pont így derült fény rá, hogy mi okozza a bajt. (pl. inzulinrezisztencia, toxoplazma, méhnyaknyák, immunológiai, endokrinológiai vizsgálatok)

Az árakról az elején fel fognak világosítani benneteket, de a Kaális lányok biztosan tudják, hol találod meg az aktuális árakat.
De, pont a napokban tettem fel az IVF hasznos linkekbe, hogy mi kell hozzá, ha valaki gyógyszertámogatást akar igényelni a TB-től, mert ezt is lehet.

Minden jót kívánok Nektek! És kérdezz bátran! Mi is ezt tettük!

Előzmény: nika82 (77706)
szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77713
nem hagylak el titeket,mert aon szoritok mindenkiért,bár tudom,hogy már nem illene itt lennem,mert anno engem halálra idegesitett,ha más terhes volt,márpedig rajtam kivül mindenki az volt:(

ez uj törvény januártol jött be.tehát,ha sikertelen lombik után szeretnéd,hogy rákövetkezendö honapban tegyék be a fagyibabákat akkor 100ezret kell fizetni érte,nem lehet levonatni a megengedettböl!ami azt hiszem 5.
ingyen lehet 3hónap mulva betettetni öket.
jó nagy hülyeség de sajna ez van,a BMC-ben a többiben nem tudom!
Előzmény: cettia (77699)
nika82 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77712
köszi a bíztatást!Majd ha időd engedi, és jobban leszel(remélem minél hamarabb), légyszi írd le a rövid menetét a lombiknak!
szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77711
hát az ára változik személyenként ,de 120ezertöl 500 ezer stb ig:( de az elsönél talán nem kell annyi hormont venned,igy lehet,h olcsóban meguszod.
Előzmény: nika82 (77708)
szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77710
Sziasztok!
szóval elkiabáltam tegnap,h milyen jol vok,most nagyon megijedtem,mert fáj a torkom,és 37.4 höemelkedésem van.
Felhivtam a dokit azt mondta,h 37.5 fölé megy akkor irány a körzeti.Most C vitamin hegyek ,hagymatea,husleves,szoval mindent megpróbáltam,az estétöl tartok,h ne menjen fel a lázam.de a pozitiv gondolkozás bizti segit meg ez a sok sz@r amit magamba tömök.
De baromi rosszul vagyok:(
Előzmény: szerike (77709)
szerike Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77709
Nika ne legyél elkeseredve!egészen addig érdekes ez a dolog amig nem lapul egy baba a pocakodban,én is nagyon elvoltam keseredve,h miért nem sikerül,de amióta itt a kicsi ,és már kb 9cm azóta egyálatlán nem érdekel,hogy hogyan került ide!!!!!!!!A végeredmény a fontos!A Györi Kaaliról csupa jót hallottam!!!!
Előzmény: nika82 (77706)
nika82 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77708
Dokim nem küldött el semmilyen extra vizsgálatra, mert azt mondta, hogy a kaáli úgyis felsorolja, mire van szüksége, és akkor egyben mindent elintézek. Nagyon megköszönném nektek, ha valaki leírná, hogy kb. muóilyen vizsgálatokra kell majd mennem, mi vár rám. Mi előzi meg a lombikot, mennyi ideig tart, és mennyibe fog kerülni. mert sajnos lehet, hogy nem tudjuk megfizetni.:(
Dongo.75 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77707

Szia nika 82!

Nagyon rossz ezzel a ténnyel szembesülni, tudom. De szerintem ne akarj hipp-hopp 'lelkileg rendbejönni', mert ehhez igenis idő kell, sajna nem is kevés. Adj magadnak/magatoknak időt, tájékozódj, kezdjétek el a vizsgálatokat és közben hidd el leüllepednek benned a dolgok. Egyébként meg a párod eredményei is javulhatnak, érdemes kipróbálni ezt-azt, esetleg őt kezelni vhogy.

Sok sikert! Dongó

Előzmény: nika82 (77706)
nika82 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77706
szijjasztok!Nagyon elszomorodtam ma, ezért kerestelek fel titeket. 3 hete derült ki, hogy 1 éve már hiába próbálkozunk, párom katonái nincsenek elegen. Én még a mai napig bíztam az inszemben. De ma voltam a nődokimnál, szerencsére nálam semmit nem talált, de azt mondta, hogy csak  a lombik jöhet szóba. Most nagyon összetörtem, és nem tudom feldolgozni. Nem tudom mi vár rám.  Bekapcsolódhatok közétek?Márc.21-én megyünk a győri kaáliba első konzultációra. Addig rendbe kell jönnöm lelkileg.:(
zsu7 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77705
Egy kollégám eü-i bennfentes. Ő nézett utána. Állítólag direkt titkolják a rátákat, hogy ne mindenki ugyanazt az intézetet rohamozza meg, és, hogy a "bonyolultabb" esetek akkor mind ugyanoda kerülnének, ez meg nagyon rontaná a statisztikájukat.
Ilyesmikkel magyarázták, hogy nem teszik közzé.

De olyat is hallottam, hogy egy-egy intézeten belül is vannak a dokik közti statisztikák is. Kaálinál elvileg SZG a legjobb ebből a szempontból (ezt az ottani nővérkék mondották), aztán ki tudja, lehet, hogy hozzá a szerencsésebbek kerültek.
Előzmény: cettia (77701)
sirara Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77704

Hát, így biztos, hogy nagyon nehéz. De ebben az esetben teljesen mindegy, hogy BMC vagy Kaáli vagy másik intézmény. Ha valaki helybeli, akkor elmondható, hogy a Kaáliban nem kell túl sokat várni, tehát könnyebb szervezni.

(Egyébként figyellek az optitopikon, és nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!)

Előzmény: zájká (77703)
zájká Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77703
Ha helybeli vagy akkor jó,de ha 150-200km kell utazni akkor nagyon rossz.8-kor vérvétal is délután vizit.Igy van 6-7 óra várakozási idö.Szoval mi általábam reggel 6-kor indulunk is este 6-kor érőnk haza.12 óra.Stimutol transzferik kivettem7 nap szabit.
De én is Kaálit javasolnám.
Előzmény: sirara (77702)
sirara Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77702
Én még annyit tennék hozzá, hogy a Kaáli nagyon "munka-barát". Úgy értem, hogy lehetővé teszik, hogy minél kevesebbet kelljen hiányozni a munkából, mert a beavatkozások előtti vizsgálatok, pl. UH-tüszőmérés, elintézhető reggel korán, és tényleg nagyjából a bejelentkezéskor kapott időpontban mész be. A vérvételek eredménye nagyon gyorsan meg szokott lenni, én pl az inszemeimnél csak az adott napot vettem mindig ki, a többi simán ment a reggeli vizsgálatokkal, picit később munkába beéréssel. Nem biztos, hogy ez mindenkinek fontos, de ha az, akkor megfontolandó szempont! (Kivéve: konzultációk: azok ált-ban délután vannak.)
Előzmény: zsu7 (77700)
cettia Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77701
Szia Zsu!

Hololvastál a sikerességi rátákról?
Előzmény: zsu7 (77700)
zsu7 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77700
Ginger! Sok mindent hallottam én is az intézetekről, de szerintem a Kaáli teljesen rendben van. Én csak a pesti intézetek közt néztem szét és a sikerességi ráta alapján egyértelműen a Kaálit javasolták. (második szorosan a BMC) Sokan vannak az tény, de mindig időre mész, és nincs nagy csúszás.
Én hittem az "informátoromnak".
Előzmény: ginger78 (77679)
cettia Creative Commons License 2008.02.27 0 0 77699
Szia Szerike!

Köszi, hogy nem hagytál el bennünket!

Ezt tényleg törvény szabályozza v. csak az intézetek határozzák meg?
Előzmény: szerike (77691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!