Keresés

Részletes keresés

Maomopsz Creative Commons License 2009.10.02 0 0 56398

Ilyen szuper kutya ágyikót még nem is láttam! :O

Nagyon tetszik!

 

Előzmény: matika82 (56396)
zsazska Creative Commons License 2009.10.02 0 0 56397

Jó reggelt!

 

Szia Lizike! Matika már le is írta neked a lényeget. Az ürülék evése sokunknak megkeseríti a mindennapjait, és ez talán az egyetlen dolog, amivel szemben tehetetlenek vagyunk. Kétféle magyarázatot is kitaláltak már erre: Az egyik, hogy  a kutya farkas őseitől hozta magával ezt a tulajdonságot, mert a farkas is először az áldozat hasfalát tépi fel, és onnan fogyasztja el a belek tartalmát:_( A másik nézet szerint egyszerű ásványi anyag hiány okozza, és azt igyekszik az ürülékből magához venni. Egy biztos. Erről még egyetlen kutyát sem sikerült leszoktatni, legfeljebb nagyon következetes neveléssel, és állandó odafigyeléssel meg lehet előzni, ha még az előtt rákiáltunk, mielőtt nekilátna.

Kellemetlen, tudom, de még mindig jobb, mint ha bele is fetrengene:-( A nővérem westije nemcsak hogy eszi, de tetőtől talpig meg is mártózik benne:-( Na, az aztán a gyomorfacsaró!

matika82 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 56396

 

 Lemaradt a kép, mégegyszer megpróbálom.

matika82 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 56395

 

 Amikor Manó hozzánk került csak 6 hetes volt. Ő is mint minden kiskutya mindent a szájával fedezett fel. A ,,nem szabad,, volt az első dolog amit megtanult. Néha egy kicsit rácsaptunk enyhén az orrára, hogy figyelmeztessük rosszat csinál. Aztán hallottam azt, hogy éles hangot kell produkálni amikor rosszat csinál és arra figyelve abbahagyja azt. Volt olyan, hogy rácsaptam az asztalra, de ehhez az asztal állandóan kéznél kell legyen, tehát ez nem alkalmazható minden esetben. Ekkor ami állandóan velem van azt használtam, élesebb hangon mondtam, hogy nem szabad. Ez bevált. Nem vagyok híve, hogy a kutyát ütni kell (mit is lehetne rajtuk ütni?), de amíg megtanulja néhányszor megkell legyinteni, hogy tudja, hogy nem szabad. Mi úgy legyintettük, hogy legtöbbszőr komolyan se vette. Mindenképpen kitartás kell és egyszer sem szabad utánna engedni, légy következetes és hamar megtanulja mit lehet veled véghez vinni és mit nem.

 A szobatisztaság, az egyedi eset, van akinél könnyebben megy és van akinél nem. Sok mindentől függ. Manó délelőtt egyedül van otthon, a fürdő és az előszoba az ő területe ilyenkor, mivel ott nem tehet kárt semmiben. Most 6 hónapos, majdnem szobatiszta, azt jelenti, hogy van olyan nap amikor kibírja 14- ig amíg hazamegyünk, de van amikor nem. Ez függ attól, hogy mit eszik, mennyit iszik és mennyit alszik. Általában délelőtt aluszik. Rendszeresen kell kihordani a szabadba. Manó úgy megszerette a fűbe végezni a dolgát, hogy amikor vidéken vagyunk kikérezik a kapu elé, mert az udvaron nincsen fű.

 Amikor olyan pici volt mi azt tapasztaltuk, hogy evés és alvás után mindig kell valamit csináljon, ha nem kakát akkor pisikát. Próbáld meg, lehet ha nálatok is így müködik. Nektek könnyebb ha magánházban laktok, nem kell állandóan póráz, meg rákészülés a kimenésre. Mi ezt sokszor megjártuk, mire elkészültünk már men volt amiért kimenni, lekéstük. Légy kitartó sikerülni fog, próbáld meg figyelni nála, hogy müködnek a dolgok és akkor könnyebb dolgotok lesz.

 Teszek fel manóról egy kicsi képet, persze már sokkal nagyobb. :))

 Itt az ő fekhelye és a pótmamája, aki vele van amíg mi nem vagyunk otthon.

Előzmény: Lizike83 (56393)
matika82 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 56394

 

 Ahogy én képzeltem el a műtétet majdnem olyan mint ahogy te leírtad. Attól félek a legjobban, hogy nehogy valami komplikáció legyen. Majd ha sikeresen felébredt nem baj ha egy kicsit kába, csak szépen jöjjön helyre. Persze a látvány bíztosan elszomorít majd, de kárpótol mikor az állapota jobbra fordul. Úgy fogom megoldani, hogy mellette legyek amíg helyrejön. A párom azt mondta ő nem akar ebben részt venni, nem akarja látni, hogy Manó beteg. Ennek ellenére is végigcsinálom. Most drukkolok, hogy minnél hamarabb jöjjön a tüzelés, hogy még a hidegek előtt essünk túl rajta. Nem akarok rágondolni, de ha Manónak valami baja lenne az nagyon megviselne minket, annyira családtag lett. Köszi szépen a jókívánságot, szükség lesz rá.

Előzmény: horvathlany (56391)
Lizike83 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56393
Sziasztok!
Régóta olvaslak már benneteket. A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 9 hetes kis mopszunk, Lizinek hívják. 2 hete lakik velünk. Nagyon imádjuk. Lehet, hogy egy kicsit el is kapattuk. Rángatja a nadrágunkat, megrágja a virágokat, kaparja az ágyat... Úgyhogy egy igazi rosszcsont. Hogyan tudnánk ezekről a dolgokról leszoktatni? A szobatisztasággal is bajban vagyunk. Ugyan kertesházban lakunk, de azért csináltunk neki egy almot, ha esetleg nem vagyunk otthon eltudja végezni a dolgát. Néha belepisil az alomba, de mást nem akar ott csinálni, azon kívül, hogy kikaparja az almot a tálcából. Hogy tudnánk rászoktatni? Úgy vettem észre, hogy néha meg is eszi a kakiját. Ez miért van?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Fidra Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56392
Szép estét mindenkinek! Mao,Zsazska,Matika!Köszönjük a dícséreteket!Nekem is nagyon tetszik mikor ki vannak nyúlva mint a békák.Nálunk Frida a "legöregebb" a mai napig így fekszik,pedig lassan 5 éves lesz.Midra az "anyuka" is szokott béka pózban feküdni.Mao ne is mondd mi lesz ha mind az 5 útnak ered!Már előre látom hogy égnek áll a hajam tőlük és egész nap mopszokat pakolgatok.:)Most kezdenek igazán aranyosak lenni!Már emelgetik a fejüket és egyre tovább meg tudják tartani magukat.Az egyik kis feka ma már 4 lábra állt;igaz nem tartott sokáig és az is nehezen ment,de nagyon vicces volt ahogy állt és remegtek a kis lábai.Aztán zsupsz!Vissza hasra.Gazdi ügyben én is nagyon remélem hogy a lehető legjobb gazdit sikerül találni nekik!!!!Mert ezeket a kutymákokat nem lehet nem szeretni.Azt szoktam mondani,hogy:vannak a kutyák meg vannak a mopszok.:)))
horvathlany Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56391
Hát igen, ideg az addig lesz, amíg fel nem ébred. Utána is rossz lesz látni, a műtét napján sajnos nem lesz túl szép látvány, kába, nem bír felkelni, alig akar inni, enni, mozogni, de ez természetes. Másnap viszont szokatlanul jó bőrben szoktak már lenni.
Rossz lesz látni, de hidd el, gyorsan túl lesz rajta, és pár hétre rá már el is felejtitek, hogy műtve volt.
Sok baj megelőzhető az ivartalanítással, főleg betegségek, így csak bátorítani tudlak benne.
Nálunk "csak" egy sérvműtét volt, nagyon féltünk, ráadásul én nem is tudtam ott lenni, párom meg elég rosszul viseli az ilyen dolgokat, így szegény elég sokkos volt. Sokan az elaltatásig is a kutya mellett vannak, de ha vki rosszabbul viseli az ilyen dolgokat, annak nem ajánlom ezt.
Anyukám pl sírva fakadt és fesztiválozott egy kábítás során, mert nem egy szép látvány, mikor "szétfolyik" a kutyus az altatás miatt.De ez természetes, nem szabad aggódni. Jó kezekben lesz, és gyorsan fogtok gyógyulni. Kitartást és jó egészséget nektek:)
Előzmény: matika82 (56390)
matika82 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56390

 

 Elolvastam amit írtál és egy kicsit kezdek megnyugodni, de teljesen nyugodt csak akkor leszek mikor túl leszünk rajta. Bár az még egy kicsit odébb van, most jöhet bármikor az első tüzelés és azt várjuk, majd utánna jöhet a műtét. Jó tömören megvan fogalmazva a lényeg. Akkor mégis csak tudja a doki, hogy mi a legjobb Manónak. Az amit én olvastam a neten az bizonytalanított el. Köszi szépen.

Előzmény: horvathlany (56389)
horvathlany Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56389
Ja, és bár nekünk nem volt ivartalanítás, de ha jól végezték el a műtétet, és alapvetően egészséges a kutya, akkor iszonyat gyorsan helyrejönnek. Műtét után 2-3 napra már mintha mi sem történt volna, természetesen a varratok miatt azért figyelni kell rá. De alapvetően 10-14 nap után semmi bajuk:)
Előzmény: matika82 (56387)
horvathlany Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56388
Helló!

Orvosa válogatja, hogy 1. tüzelés előtt, vagy után érdemes. Ha semmiképp nem tervezett egy alom sem, akkor elvégezhető 1. tüzelés előtt, ha a kutya már elmúlt 6 hónapos, természetesen ez a kutya fajtájától, méretétől, fejlettségétől is függ. Előtte egy orvos sem szokta ajánlani.
Beszúrok egy kis anyagot a jegyzetemből, döntse el ki-ki, melyiket tartja célszerűbbnek.

A sebészi ivartalanítás során az ivarmirigyeket (petefészek, here) távolítjuk el,
ami az ivarsejtek (petesejt, ondósejt) termelődésének végleges megszűnését vonja
maga után. Az ivarmirigyek eltávolításakor az agyalapi mirigy gonadotroptermelése
túlteng, de a szexuálszteroidok termelődése sem szűnik meg teljesen. A mellékvesekéregben
továbbra is szintetizálódnak androgének és ösztrogének. Ezek minimális
mértékű szekréciója nem elégséges ahhoz, hogy az ivartalanított kutya a másodlagos
nemi jellegét megőrizze. A sterilizált állatok az ivarjellegüket tekintve az
interszexualitást irányában tolódnak el. Ez a változás annál kisebb, minél később kerül
sor az ivarmirigyek eltávolítására. Ezért is helyesebb a tenyészérett, határozott
ivarjelleget mutató kutyák sterilizálása. Vemhes állat is ivartalanítható.

Szabályos
ciklusú szukáknál az ivartalanítás legkedvezőbb ideje a nyugalmi periódus, ami a
várható tüzelés előtti 1-2. vagy a tüzelés utáni 3-5. hónapnak felel meg.


Az ivarérés előtt végzett ivartalanítás gyakoribb indokai:
- Elhízás. Az esetek kis hányadában jelentkezik, és a megváltozott anyagcseréhez
igazított, mérsékelt táplálással (csökkentett energiabevitellel) többnyire megel
őzhető.
- Túlnövekedés. Az ún. „eunuch” jelleg a csontozat túlnyúlása és az elhízás
együttes következménye.
- Társas viselkedés elmaradása. Ivartalanított hímeknél a „felségterületet”
jelző magatartás, a vizelettel jelölés elmarad.
- Rosszindulatúság. Csat ritkán figyelhető meg az ivartalanítás következményeként.
- Saját ivarra gyakorolt vonzás. Inkább csak kasztrált hímeknél látható.
- szőrhullás és vizeletürítési zavar. Ritkább következménye az ivartalanításnak.
A szuka ivartalanításának gyakoribb indikációi (okai):
- Végleges „fogamzásgátlás” a ciklikus ivari működés teljes fölfüggesztésével.
- A vemhesült szuka méhének és petefészkeinek eltávolítása az ellés megelőzése céljából.
- A méh és a petefészek különféle megbetegedései, elváltozásai.
- Méhcsavarodás és méhátfúródás a vemhesség alatt és az ellés utáni időszakban.
- Radikális császármetszés a méh jelentősebb károsodása miatt.
- Gennyes méhgyulladás.
- Endokrin funkciózavarok okozta szőrhullás és terméketlenség.
Előzmény: matika82 (56387)
matika82 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56387

 

 Szeretném megkérdezni valakitől akinek szuka mopszlija van és ivartalanítatta, hogy mennyi idős korában műtötték meg? Hogy viselte a műtét utánni állapotot és mennyi ideig lábbadozott?

 Olvastam a műtétről, de megoszlanak a vélemények, van aki az első tüzelés után és  van aki meg 3- 6 hónapos kór között javasolja a műtétet.

 A mi dokink is az első tüzelés után vállalja. Egy kicsit bizonytalan vagyok a témában és ezért szeretnék véleményeket hallani róla. Köszi szépen előre is.  

Maomopsz Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56386

Sziasztok!

:)))

Hal, és mopsz tali? Tudunk élni nem mondom! :)))

Mossatok ki alaposan egy nagy befőttes üveget és induljatok!

Kit szeretnétek fiut, vagy lányt?

Tényleg ritka az arany fátyolos anci, de nem nálunk... itt most van bőven.

Sőt biztos tudjátok hogy az ancik között nagyon kevés a lány, nem igazán tudni miért. 100 ivadékbol csak 1-2 darab lány lessz. Az az igazi nagy szerencse ha fátyolos arany anci lányt talál az ember. :)

Én most mutatok 2 saját nevelésü szöszit! :)

A második képen egy saját nevelésü szépfiú.

Megirom a számomat iwiwen. Hétvégén jöhettek ha ráértek.

 

Előzmény: FoxxyC (56376)
zsazska Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56385
Édes kis haspókok!:-))) Napról-napra szebbek!
Előzmény: Fidra (56381)
Maomopsz Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56384

Nagyon szépek!!!

:)

Nálunk a kicsi felfedezte milyen mókás a gazdi lábszárát támadni. :)

Le sem tudjuk rázni olyan kis ragacs lett. :)

Hát nem tudom mi lessz nálatok ha mind az 5 egyszerre okosodik meg ennyire! :DDD

Előzmény: Fidra (56381)
matika82 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 56383

 

 Nagyon édesek ezek a kis mopszik. Az a kép tetszik a legjobban ahol mind az öten kivannak nyúlva. Manó is amikor kicsi volt, sőt még most is előfordul előszeretettel nyujtotta hátra a hátsó lábait. Mi azt mondtuk erre, hogy kinyújtotta a csirkecombjait. Pont olyanok, mint egy- egy csirkecomb. Olyan jól áll nekik ez a pozició. Egy alomba mennyi színárnyalat van. Minden jót kívánok a pincuroknak és azt, hogy jó gazdit kapjatok nekik.

Előzmény: Fidra (56381)
rudmi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56382

Nagyon gyönyörűek! Mostmár igazán mopsz-fejük van.

Előzmény: Fidra (56381)
Fidra Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56381
Szíja Rudmi!Bár nemsokára jössz babázni azért elöljáróban teszek fel pár képet a kis tüncikről:)
zsazska Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56380

Sziasztok!

 

Egyem meg azt a girbe-gurba lábacskákat:-))) -De szépnek tetszik lenni!

Tündéri ez  a kis Zazi! Gyönyörű szép, markáns feje van, és tetszik, az a kis füstös háta is!

 

Zsófi és Toma! Gratulálok az akváriumhoz! Kezdetnek tényleg jó méretet választottatok, de úgy hiszem, hogy ti sem álltok majd meg ennél:-) Mi annakidején egy 80-assal kezdtük, és most a 350 nél járunk, de ha tehetnénk, és elférne, már nagyobbra cserélnénk!

Ha ingyen halat akarsz, vagy csak olcsót, akkor nézelődj mondjuk itt:  http://www.akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=278

 

Ami a növényeket illeti: Nekem is vannak műnövényeim, de valóban, ahogy Ani is írta, idővel ellepi őket az ecsetalga:-( Egy darabig még tisztogathatók, de aztán már cserére szorulnak, viszont az élő növényeket a sügerek folyton kiforgatják a mederből, hiába ültettük őket ültető kövekbe:-( Gömbmohánk már többször volt, de előbb-utóbb felfalják. Szóval a növényeket rendszeresen pótolni kell. Viszont érdemes mindent tenyésztőktől venni, és nem a kereskedésekben!

Előzmény: Maomopsz (56373)
FoxxyC Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56379
Jólvan, igyekeztem szerényen reagálni... Na.:)
A hátonúszóm meg nehogy pár év múlva, nagy meglepetést okozva ússzon elő rejtekhelyéről óriás kifejlett állapotában..:)
A műnövény még marad sztem egy jó darabig, ha már megvettük…

Zsuzsa, köszi a meghívást! Ha komolyra fordul a dolog (Nem tudom Tomának mik a tervei, és hogy Aniéknak hogy jó), akkor megbeszéljük!
Előzmény: Tomahawk_ (56377)
horvathlany Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56378
Aztán ha tényleg jöttök Aniékhoz, hozzánk is tessék benézni. Mini talit össze tudnánk hozni, hal és kutyatalálkozót.

Előzmény: FoxxyC (56376)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56377

Mi az, hogy lehet, hogy élünk???Holnap indulunk!!Egy arany fátyolos ancistrusért???Bármikor!Van ugyan fátyolosunk, de csak a sima barna verziójú.

A hátonúszó tényleg nem egy manöken hal.Büszke lehet rá Zsófi, Ő választotta. :)Amúgy nekem is tetszik nagyon!A növényeket, elképzelhető, hogy lassan élőekre cseréljük, de jó ötletnek tűnt a jó minőségű műnövény alternatívaként az igénytelensége miatt.

Előzmény: FoxxyC (56376)
FoxxyC Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56376
Szia Mao!

Köszönjük szépen, lehet majd élünk a lehetőséggel!
Van 2 corydorasunk, tényleg barátságosak!
Azért döntöttünk a műnövények mellett, mert úgy gondoltuk, hogy kezdésnek elég lesz a halakkal bíbelődni, kifejezetten a "halazásba" belejönni, aztán később jöhetnek élő növények. Amúgy van két gömbmohánk, meg még valami nem tudom mink.:)
1db sima aranyancink van. Nekünk ő nagyon nagy szám. Akitől vettük az ancikat, eléggé kihangsúlyozta, hogy mennyire ritka a fátyolos aranyanci, úgyhogy arról nem is álmodoztunk.:)
Ja, és van egy sárga hátonúszónk. Soha nem jön elő, sosem látjuk, csak néha éjszaka, mikor már a világítás is kikapcsol.:( És nem is úszik a hátán.:)
Majd küldhetnél képet az akváriumodról, akár privátban is!
Előzmény: Maomopsz (56375)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.30 0 0 56375

112 liter szuper kezdésnek! :)

Nem is lessz vele sok gondotok.

Amiket irtam saját tapasztalatok.

Ha jól látom münövényeket raktál bele. Én is használtam egy időben, ha jól emlékszem algásodtak, ugyhogy rendszeresen sikálni kellett őket.

Valamilyen corydorasod van? Nagyon tündéri, szeretni való halak, nagyon barátságosak minden akváriumlakóval.

Arany ancink pedig van vagy 60-70 darab fátyolos, és sima is ugyhogy adnék szivesen ha erre jártok.

Na most egy olyan témát hoztál amiről órákat tudnék beszélni. :D

Ha mégis igazi növényt szeretnél itt egy link.

A másikat lehet hogy ismered is de azért felrakom hátha másokat is megfertőzünk itt a halazással. :) 

http://www.vizinoveny.hu/

http://www.akvarista.hu/

Előzmény: Tomahawk_ (56374)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56374
Köszönjük, igen 112 lityós.Igen tudom ,hogy nem egyszerű eset egyik sügérféle sem társas akváriumban, de a ramireziek úgy néz ki szeretik egymást, a meggyhasúak is egy összeállt pár, a vitik meg még kicsik, max. majd nektek adjuk őket, ha megnőnek:-)550 liter az már szép vízmennyiség, de nem tudnánk hová tenni akkorát, lóvé sem volt annyi rá.Most ez is nagy szám nekünk kezdésnek.A sokéves szekrényt amibe beépítettük így is nagyon keményen meg kellett erősítenem zártszelvénnyel, de atombiztos lett.
Előzmény: Maomopsz (56373)
Maomopsz Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56373

Nagyon szép lett! Gratulálok! :)

Hány lityis? 100 körüli?

Mi is akvarizálunk, vagyis igazábol az én hobbim főleg.

A mostani akváriumunk 550literes, 8 éve kezdtem 2 aranyhallal és egy 30 literes akváriummal. :)

A ramireziekkel baj lessz (vagy már van is valószinüleg) hacsak nem egy összeállt párt sikerült választanod.

Aztán a következő tippem a vitorlásoké. Azok is halálig fogják egymást gyepálni valószinüleg. Belőlük is csak egy összeállt párt érdemes megtartani később.

Dehát mind a kettő sügér féle, ami egyet jelent azzal hogy gyönyörü vagyok de nagyon agressziv. :)

 

Hoztam képeket!

Az elsőn Maot éppen gyereknevelésen kaptam, :) 

 

 

 

Előzmény: Tomahawk_ (56372)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56372
És ha nem haragszotok, topicbontó módon, mutatnék pár képet a most elkészült akváriumunkról!Én anno akvarizáltam gyerekkoromban, de több dolgot is konstatáltam a mostani akvárium elkészítésénél. Az egyik az, hogy ez régebben a "szegények sportja" volt, manapság már határozottan nem az!(Mint más egyéb hobbi sem)A másik pedig, hogy már nem csak guppikat és mexikói kardfarkú halakat, black molly-kat lehet kapni, hanem elképesztő a választék díszhalakból!:-)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56371
Ani!
Nagyon aranyos Zazi!Micsoda jó dolga lehet, kutyák, kisgyerek és szerető gazdik között nézhelődhet gyűjtheti a tapasztalatokat egész nap, azokkal a nagy mopsz szemeivel!:-)Balázs hogy rányúl a felső képen!:-)
Előzmény: Maomopsz (56349)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56370
Juditka és Zsuzsa!
Ne aggódjatok, szándékosan vártam meg az első magyarnyelvű megjelenést, hogy viszonyítási alapul szolgálhasson a majdan megjelenő műhöz!:-)
Előzmény: horvathlany (56360)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.09.29 0 0 56369

"Teljesen igazad van: Sosem szabad azt a hibát elkövetni, hogy meglepetésként ajándékozni élő kedvencet! "

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy közöljem, ez rám nem vonatkozik, amennyiben valaki, valami jópofa és különleges hüllővel, vagy akváriumi hallal szeretné megajándékozni szerény személyemet!:-)

Előzmény: zsazska (56368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!