Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42884

Szia Pamag!

 

Khm..nos, természetesen lehetne később is, de tudod, ahova ma elutazhatsz, azt inkább ne hagyd későbbre..))) - mert minden az Ányegin múlik...

Ezt az egész utat nem tudnánk nyélbe ütni, ha anyósék nem adták volna a "hamubasültet"...

Tisztában vagyok vele, hogy ennyi időbe ennyi mindent belesűríteni kissé botorság - de nem célunk mindent meg is nézni, ami rajta van a listánkon. A lényeg, hogy tegyünk egy jó nagy kört a Balkánon, annyi mindent nézzünk meg, amennyi jól esik - és a lehető legváltozatosabb dolgokat lássuk, éljük át.

Mert lényeg az utazás... )))

Előzmény: pamag (42839)
wroberto70 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42883

Üdv fórumozók!

 

Új vagyok a fórumozók között, eddig sok új információt találtam amely reményeim szerint segíteni fog a nyári bulgáriai nyaralásunk során, bár 2005. nyarán már 10 napot eltöttünk Ravdán, így a Napospartot és Neszebárt ismerjük. Most a Neckermannál foglaltuk le a szállást, a Perla hotelben.  A korábbi hozzászólások között próbáltam a szállással kapcsolatban információt gyűjteni, azonban nem találtam konkrét adatokat. Amennyiben valaki volt már ott és azt megosztaná velem azt megköszönném. Továbbá a parkolással kapcsolatban is lenne kérdésem, miszerint a szállodánál vagy annak környékén hol lehet parkolni és milyen áron. 

 

Üdv.Wroberto70

Jeff. Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42882
Előzmény: rebkaa (42873)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42881

Igen, én 28x az utóbbi 2 évben. Várnába is azzal megyek.

Pötyi ahogy írta, azt fizeted amit látsz. Ez maga az út ára 1 db. kisebb hátizsák méretű ingyenes pogyásszal. Ha ettől többet kell vinni, akkor lehet egy kis bőrönd nagyságú gépre felvitt poggyászod 5500ft-ért oda- vissza(de akkor már hátizsák nem) vagy feladhatsz egy bazi nagy csomagot 32kg-ig+ 11.000ft-ért.

Előzmény: tundenora (42877)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42880

Szia !

Ez érdekes, tavaly többször is megfordultam a burgaszi buszállomáson, de egyszer sem láttam Várnába induló buszt. Emlékeim szerint a táblán napi néhány járat indulását olvastam. Vagy nem a kör alakú térről indulnak, hanem valamelyik mellékutcából ?

Nem akarok senkit félrevezetni, de ha Te tudod, hogy óránként indulnak, akkor biztosan úgy van.

üdv

Gy

 

Előzmény: János 2 (42875)
Pötyi71 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42879

Már azt fizeted, amit látsz. Ha segítség kell, nyugodtan keress meg priviben...

Előzmény: tundenora (42877)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42878

Szia! Köszi szépen úgylátom lesz költeni való akkor felkészülök anyagilag.

Előzmény: adnaw (42874)
tundenora Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42877

Azt szeretném kérdezni, hogy a Wizzair-es repjegyeknél amit hoz a kalkulátor, kell még valamit fizetni? Reptéri illeték stb?  Volt már aki Wizzair-al  repült?

GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42876

Szia !

 

Szerintem a legjobb megoldás a 10-es busszal bemenni a Napospartra , a központi 

buszállomásra , és onnan  továbbutazni. A burgaszi buszállomásról (ami a vasútállomás előtti téren van ) csak nagyon ritkán (napi 3-5 ) indul járat  Várnába. A Burgaszból Várnába tartó járat nem feltétlenül a Naposparton megy keresztül !

 

üdv 

Gy

 

Előzmény: rebkaa (42873)
János 2 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42875

Üdv!

 

Bocs. hogy belebeszélek Rebka nem írta rosszul, valóban Burgasból a vasútnál lévő buszpályától óránként mennek a buszok. Igazad van Napospartról is mennek buszok Várnába, döntés kérdése ki honnan indul. Egyébként 2012-ben 10.20-kor indulta busz a Napospartról Várnába, és a reptérről simán el lehetett érni. Én már mentem Burgasból és a Napospartról is /igaz csak Obzorig/, szerintem menetidőben szinte mindegy.

Egy a lényeg bárhonnan indulsz a buszra rögtön meg kell venni a jegyet a pénztárba, álló utas nem lehet.

 

Üdv: János

Előzmény: GYURMÓKA (42872)
adnaw Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42874

Szia, ujra kezdem mert már egyszer leírtam mindent de elszállt :D

Szóval képem nincs a szállodáról de rengeteg kép van az interneten. Autóval mentünk, amikor Nessebart néztük meg akkor a helyi buszra szálltunk, 1 leváért elvitt minket 15-20 perc, vissza felé a kisvonattal felnőttnek kb.3-4 gyereknek 1-2 leva volt, de gyönyörű volt a parton ment. A buszmegálló 5 percre van a szállodától, a kisvonat viszont jóval messzebb tett le. Költőpénz család függő, nekünk sok elment a "vidámparkos" dolgokra, hullámvasút, 4D-mozi stb...hajfonás. Aqva park szerintem drága és nem jobb mint az itthoniak, mi a nessebariban voltunk, azt mondták ákkítólag a másik ,talán Pomori jobb...

Előzmény: s_ildiko (42856)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42873

Köszi. Melyik szerinted a célszerűbb? Kisétál a főútra és valamikor majd jön egy 10-es busz és majd valamikor és elmegy Sunny beach buszmegállóba és onnan tovább Várnába vagy inkább menjen be fél leváért Burgasz buszállomásra és onnan Várna.

A két busz nem egy és ugyanaz? A Burgaszból induló busznak is keresztül kell mennie a Sunny beachon, nem?

Tegnap nem vettem meg a jegyet 27.000-ért, ma meg már 34.000, viszont 1 nappal későbbre a közvetlen Várna meg lement 23.000-ra.

Most már a fene se tudja hogy lenne jobb...

Előzmény: GYURMÓKA (42872)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42872

A gogle kereső nekem azt hozta ki, hogy gyakorlatilag a burgaszi buszállomástól 1-1,5 óránként van járat Várnába. Annyi, hogy be kell mennie Burgasz központba.

 

Szia !

 

Ez azért nem egészen van így. (legalábbis tavaly nem így volt). Az interneten található menetrendek nem mindíg megbízhatóak. Naponta kb 7-8 járat indul a naposparti központi buszpályaudvarról, én inkább 2 - 3 óránként írnám az indulásokat. A menetidő Várnáig kb 2 óra.

 

üdv

Gy  


gradinar Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42871

Nagyjából a H. Belcsev és a Szolunszka találkozásánál, de még utóbbi előtt (a H. Belcsev egyirányú) baloldalon van egy pincegarázs - nem tudom milyen, soha nem álltam oda be, szűknek találtam. A H. Belcsevvel párhuzamos A. Kancsev utca (szintén egyirányú) Denkoglu felé eső végén szintén a baloldalon van egy udvari parkoló, de ez elég kicsi, nehéz beférni.

A szállásotok közelében a Szolunszka, a Graf Ignatyev, a Vitoska és az Alabin utcák a fő divatáru-helyek, ahol a luxustól az egyszerű, de jó minőségig minden megtalálható. Az Ilienci-piac csak akkor játszik ha van több órátok végigjárni egy iszonyatosan nagy területet, és ha vagy nagyon olcsón kerestek valamit (bolgár textilneműk), vagy spécibb dolgokra vágytok (török, indiai, arab és kínai áruk).

Kaja-pia szempontjából viszont a legjobb környéket találtátok meg!

 

G.

Előzmény: Richie1979 (42855)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42870

Ha véletlenül ismerős vagy bármelyik szállás környékén, és tudnál ajánlani valami konkrét parkoló helyet azt megköszönném.

 

Túlbonyolítod a kérdést :-) Szófia belvárosa ugyanúgy működik, mint Budapesté, az építkezési foghíjtelkeken itt is parkolókat alakítanak ki. A szállásotok környékén -- ami mellesleg igen jó helyen van -- több ilyen parkoló is van. A pontos címüket viszoint nem tudom, és egy olyan embernek elmagyarázni sem könnyű őket, aki először jár az adott városban.

 

Ahové én tenném az autót: a Friteuf (bolgárul: Fritjof) Nansen úton, a kultúrpalota alatt van egy barlangszerű mélygarázs (előtte gumis, talán autószerviz). Térképen a Nansen-Evlogi Georgiev sarok környékén keresd, a Ljuben Karavelov utca kijáratával sréhen szemben.

 

Jó nektek az NDK (kultúrpalota) nagy parkolója is, térképen keresd meg a Dospat és Baba Nedelja utcák kereszteződéásét, és ott látsz egy nagy placcot -- az a parkoló. A behajtás Vitosáról van, kb 50 méterre a Pencso Szlavejkov - Vitosa saroktól. A parkolóhoz vezető útnak nincs külön neve, de a sarkon egy nagy Raiffeisen bankot látsz.

 

Egy harmadik opció a 6-i Szeptemvri utca 33, egy negyedik a Verila utca 4 (ez utóbbi picike).

 

Ezek mind gyalog 5-10 percre vannak a szállásotoktól.

 

Plovdiv hasonlóan működik. Legrosszabb esetben kérdezzétek meg a recepción. Azt kérdezzétek, hogy "Platen parking," vagy "Ohran nyajem parking" (azaz fizetős parkoló, vagy őrzött parkoló).

 

 

 

Azt is olvastam korábbi hozzászólásokban hogy Szófiában ajánlod a bevásárlást, csak tudni kell hová kell menni. Itt is tudnál ajánlani konkrét helyeket ? Elsősorban ruhanemű lehet érdekes...

 

 

A Maxi által ajánlott Ilijanci piac az tényleg izgalmas, de a központtól messze van (és a rossz irányban), és eléggé kínaipiac jellegű. A belvárosban a Pirotszka utca és mellékutcái számítanak jó helynek, itt van egy csomó hely (szigorúan kapualjakban, pici kirakattal, vagy egyenesen kirakat nélkül), ahol igen jó minőségű, de hamisított márkás cuccokat árulnak.

 

Cipőket a Tendenz márkaboltokban néznék, férfi ingeket az Andrews ruhaboltokban (mind a kettő helyi márka, kiemelkedően jó az ár-minőség mutatójuk), és a belvárosban elég sok üzletük van.

 

 

Szintén az említett leírásod alapján (ami egy alapmű egyébként!) tervezünk megállni a Lozovicska Cseszmánál egy kis út közbeni falatozásra. Itt beszélnek valamilyen idegen nyelvet, angolul és/vagy németül, ne adj' isten magyarul ? Mivel tudunk fizetni ? Kp és/vagy kártya ? Ha csak kp akkor elfogadnak -e pl Euro -t természetesen "normális" árfolyamon ? Kártya lenne a preferált egyébiránt...

 

 

Alig hiszem, hogy nyelvet beszélnének -- a helyzet ugyanaz, mint Magyarországon vagy Bulgáriában. (A magyarhoz ez már mindenképpen túlságosan délen van.) Viszont nem is kell sokat beszélni, az étlap fényképes, a csevap és a pljeszkavica szerbül is ugyanígy van :-)))))

 

 

Tudsz -e valami spéci főételt ajánlani ? Én nyitott vagyok szinte bármilyen jó kis balkáni húsos ételre... bár a pljeszkavica is jól hangzik.

 

 

Szerbiában a grill ételeket érdemes keresni (rostilj), ez lehet csevap vagy pljeskavica, illetve ezek változatai (punjena pljeskavica, azaz töltött plj.) Feltétlenül rendeljetek hozzá kajmakot, esetleg urnebesz salátát (csípős körözött-szerű krém).

 

Érdemes lehet kipróbálni a mutykalicát, ez egy zöldségekkel egybefőzött, lecsószerű pörkölt, ez nem olyan nehéz, mint fél kiló nyakhús (mert a csevap és a plj. abból van).

 

Fizetni szerintem lehet kártyával, de nem vagyok benne biztos, nálam mindig van dínár.


Előzmény: Richie1979 (42855)
molnjan Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42869

Bocsánat, a lényeget nem írtam.

A szálloda előtt nyugodtan parkolhatsz. Ingyenes és teljesen biztonságos. Ezt mondta a recepciós hölgy és tényleg nem volt gond. Gondolom azért mert egész éjszaka taxisok parkolnak ott.

Előzmény: Richie1979 (42855)
molnjan Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42868

Szia!

 

Igaz én nem Stevie vagyok, de tudom Neked ajánlani a MEdic hotelt.

 

http://www.hotel-medic.com/eng/index.html

 

Ha rákeresel erre a szóra, sok információt tudsz találni itt a fórumon. Booking.com-on is foglalható. Jó helyen van. Olcsó. Mi nem is foglaltunk előre, csak egyszerűen odamentünk este és volt szoba négy főre. Elfogadták az euro-t is ráadásul a legjobb áron váltották át 2 leva/euro. Ilyen sehol máshol, soha nem történt Bulgáriában.

 

Olyan reggelit kaptunk pár leváért az örmény szakácstól...

 

Egyetlen gond volt, hogy éjszaka valami diszkó zene bömbölt (szombat volt). Nem tudom diszkó volt-e ott vagy csak egyik ott parkoló autó szórakoztata a nagyérdeműt. Nagy éjszakai élet van a szálloda éttermében az biztos.

 

 

Előzmény: Richie1979 (42855)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42867

Sziasztok!junius végén megyünk a napospartra nyaralni a Hotel Bajkálba,tud valaki infot mondani a szállodáról,a kajáról ,tisztaságról stb...elöször megyünk külföldre 3-gyerekkel,vonattal megyünk és tud valaki tippet hogyan menjük el a szállóig?Taxival vagy busszal nem tudom a szállodának van-e transzferje.és milyen fakultatív programok vannak..Köszi elöre is a segítséget

rebkaa Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42866

köszönöm, akkor még várakozó állásponton maradok. Én is nagyon sokallom ezt az árat. Ha meg ez marad, akkor kifizetjük, így is még jókor vettem a miénket, 9600ft-ra jött ki/retúr. Fogalmam nem volt, hogy másnap eltörlik a wizz számláról való foglalás díjmentességét, így eleve jobban jártunk 18.000ft-al a foglalási díjak miatt.

Sajnos a szállás az még megint egy külön fejezet lesz. Számoltattam 4 főre 5=7 verziókat a Nekkermannál. A két kisebb  még sok helyen beleesik a 2 felnőtt+2 gyerek ingyen kategóriába, erre igen jó árak vannak, de 3 éjszaka után már 5-en lennénk, na ez sehogy se akar jól kijönni.

Tényleg rendesek voltak sok verziót kiszámoltak, de elég brutál összegek jöttek ki. Nekem annak tünt, 250.000ft.

El nem tudom képzelni, hogy pár éve hogyan voltunk 7-en! 145.000ft-ért a NBS-ben all inkl. ellátással? Pedig igen

Az igaz, hogy az junius 3-10 volt és februárban foglalva.

 

Előzmény: János 2 (42864)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42865

Szia adnaw!Még annyit ha akorod emailben is elküldheted és ha van képed szívesen megnéznék párat persze csak ha te is úgy gondolod.  sinkovicz.ildiko@citromail.hu

Köszi szépen :)

Előzmény: s_ildiko (42856)
János 2 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42864

Heló!

 

Jegyárba okosat nem lehet mondani. Ilyen még nem volt mint most. Én bízkodom. Szerintem ilyen jegyárral nem tudnak megtölteni egy gépet. Hogy főszezon-e jun 20?

Szerintem nem az a lényeg, ha jól emlékszem ez a nap a 5-öt fizet 7-et kap akciók utólsó napjainak egyike és ez nem mindegy.

Nincs más, mint bízni és nézni. Ettől sokkal rosszabb ár szerintem nem lesz. A vélemény szigorúan magán vélemény sokan bizonyára máskép gondolják.

 

Üdv. János

Előzmény: rebkaa (42861)
Heidi70 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42862

A Gradina hotelben voltunk reggeleivel, de egy kicsit messze volt a központtól, sokat kellett gyalogolni.

 

Gyerekekkel én közelebbit választanék, igaz a jobbak már szinte mind be vannak telve.Mi is néztük pl.az Edelweis-t (lehet, hogy nem így kell írni)  illetve a Shipka-t.Volt félpanziós ellátásuk is: Invia.hu-n, illetve a Robinsonnál. Ezek nincsenek túl messze, de  jónak tűnt a Bonita Beach is.Az majdnem a parton van.

 

 

Étteremmel vigyázni! Van mindenhol becsalogató ember, kicsit "erőszakosak".Így az első napokban ebédeltünk is, meg vacsoráztunk is 2-szer.

 

Viszont érdemes tálakat rendelni, azok többféle ételt tartalmaznak , jók is. A pizza is nagyon finom volt-gyerekkel ez nem utolsó szempont.

 

 

Repülővel még nem utaztunk, arról nem tudok Neked mondani semmit.Sajnos, de tervezzük, egyszer!

 

 

Ajánlom figyelmedbe Stevie blogjait, ő sok dologról ad infókat.

Előzmény: rebkaa (42860)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42861

János 2, 

Írtad, hogy nagyjából nyomon követted a Burgaszi jegy árának alakulását a Wizznél. A férjemnek nézegetem a lejutási lehetőségeket, mert ő hétfőn nem tud velünk együtt repülni, csak szerdától ér rá.

Már azzal is kiegyezünk, hogy ne Várnába, hanem Burgaszba érkezzen, mert az csütörtöki járat és majd felbuszozik hozzánk Várnába. A gogle kereső nekem azt hozta ki, hogy gyakorlatilag a burgaszi buszállomástól 1-1,5 óránként van járat Várnába. Annyi, hogy be kell mennie Burgasz központba. A jegyek pár napja 32.000-be kerültek, ma 27000. Hogyan szokott ez alakulni? Junius 20 mennyire számít már főszezonnak? Nincs benne tapasztalatom, mert a munkám miatt ekkor már bőven hazafelé szoktunk jönni a nyaralásból, ettől később sehova nem megyünk.

Az az igazság, hogy mi annyit megyünk, hogy nekem már 3 hete a 14.000ft-os Nápoly retúr jegyünk  is sok volt, nem adtam még ennyi pénzt Wizz jegyekért, de sajnos mára már ennek is örülni kell.

A 4500ft-os jegyet  hazafelé útat már megvettem neki a miénkkel együtt junius 24-re, most már csak valahogy le kellene jönnie.

rebkaa Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42860

Köszönöm az információkat. Lehet, hogy elkerülte a figyelmememet és már írtad,  melyik szállodába voltatok, meg voltál elégedve?

A booking-on találtam egész olcsónak mondható helyeket is, persze csak reggelivel és semmi faxni.

Ha a gyerekeknek csúszdát meg animációt, meg egyéb hókusz-pókuszt akarok, akkor az 4 éjszakára 110ezer all. inkl. ellátással.

Így voltunk a Naposparton, de szerintem totál feleslegesen, mert kizárólag 2 féle volt az az étel amit megettek. Az innivalóért nyakra -főre jártak, aztán persze a sok édes lötty elvette az étvágyukat. 

Mivel egész évben minden nap főzök 6 főre, azért a félpanzó nem lenne hátrány. Igaz, a részemről mindenhol inkább szívesebben kipróbálok egy helyiek által látogatott kis éttermet.

 

A tengeri parkra Várnában gondolsz? A Primorszkó park, nem? Ott van a delfinárium, voltam benne. A Napospartról úgy értünk oda, hogy az előadásig volt még időnk és megnéztük az állatkertet is. Nem túl nagy, de egy programnak jó volt.

A Várnai reptérről a városba illetve az Aranyhomokra való buszos eljutásról tudsz valami információt? 

Köszi

Előzmény: Heidi70 (42859)
Heidi70 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42859

Aranyhomok kiindulásnak jó hely.Cirka fél óra volt Várna tőle.Ott van a part mentén a tengeri park, abban számos komplexum( egy délutánt megér, és gyalog is bejárható néhány óra alatt).

 

Van benne akvárium (ez elég kicsi, de életemben először láttam élőben tengeri csikóhalat),

tengerészeti szabadtéri múzeum (ezt 3 éve éppen felújították,de gyerekkel-főleg fiúval-érdekes időtöltés),

delfinárium,

sajnos Hunyadi János, a nagy törökverő szobrát már nem találtuk meg (az is van Várnában).

Régebben volt vidámparkja, állatkertje-ezeket nem kerestük fel, de lehetséges, hogy még működnek.

 

Ha busszal mentek, az egyik megállóhoz közel esik a Régészeti Múzeum .Google -térképen meg lehet nézni, hol kell leszállni, mi is így kerestünk rá. Valahol még el van téve a reklámanyaga, ha lesz időm megkeresem, "beszkennelem".

 

Nem érdemes kihagyni a székesegyházat sem, mert gyönyörű.A fényképezésért 5 levát kellett fizetni akkor, de megérte.

 

Az éttermek egy balatonihoz képest még mindig olcsóbbak voltak, még a központban is.

 

Sajnos a kikötő már nem olyan szép látvány, mit 20 éve, de a hatalmas hajók még mindig elképesztő méretűek.

 

 

 

Remélem , hogy tudtam tippeket adni, segíteni.

Szép napot!

Előzmény: rebkaa (42852)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42856

Szia 
adnaw! Köszi szépen az infót az elvárás nekünk se magas szinvonalú hiszen akkor mehetnénk drágább helyre,mivel mentetek mint írtam mi vonattal megyünk és onnan szeretnénk valamivel eljutni a hotelig,egy bizar kérdés kb. mennyi levát vigyünk vagy ott ólcsobb az átváltás?mit érdemes megnézni voltatok-e aquaparkban és ha igen milyen árak vannak,mi dottózni szeretnék Nessebárba erről tudsz mondani valamit,bocsi a sok kérdésért de szeretnék nagyából felkészülni,egy kis élmény beszámolot szivesen vennék.

Köszi szépen Ildikó

Előzmény: adnaw (42853)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 42855

Hello Stevie-13,

 

Tudnál akkor segíteni plovdivi illetve szófiai parkolást illetően a szállások közelében ?

 

Itt a szállások nevei és címei:

 

Bright House - 21, Georgi Benkovski St., 4000 Plovdiv


Sofia Place Hotel - 29, Hristo Belchev Str., Centrum, 1000 Szófia

 

Ahogy már korábban említettem, Én is gondolkodtam hasonló B-tervben mint amit Te javasoltál, de végül azt a döntést hoztuk, hogy belvárosi szállodákban szállnánk meg és ott is parkolnánk le valahol az idő rövidsége miatt, hogy minél több idő legyen körülnézni. Ha külvárosban szállnánk meg és/vagy ott parkolnánk le, akkor a taxizással meg a cuccok cipekedésével sok idő elmehet, amit inkább városnézéssel töltenénk.

 

Ha véletlenül ismerős vagy bármelyik szállás környékén, és tudnál ajánlani valami konkrét parkoló helyet azt megköszönném. Azt is olvastam korábbi hozzászólásokban hogy Szófiában ajánlod a bevásárlást, csak tudni kell hová kell menni. Itt is tudnál ajánlani konkrét helyeket ? Elsősorban ruhanemű lehet érdekes...

 

Más téma. Szintén az említett leírásod alapján (ami egy alapmű egyébként!) tervezünk megállni a Lozovicska Cseszmánál egy kis út közbeni falatozásra.

 

Itt beszélnek valamilyen idegen nyelvet, angolul és/vagy németül, ne adj' isten magyarul ? Mivel tudunk fizetni ? Kp és/vagy kártya ? Ha csak kp akkor elfogadnak -e pl Euro -t természetesen "normális" árfolyamon ? Kártya lenne a preferált egyébiránt...

 

Tudsz -e valami spéci főételt ajánlani ? Én nyitott vagyok szinte bármilyen jó kis balkáni húsos ételre... bár a pljeszkavica is jól hangzik.

 

Köszi, R.

adnaw Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42854

:D bocsi nem tisza hanem tiszta :)

Előzmény: adnaw (42853)
adnaw Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42853

Szia Ildikó, mi előző évben juni 16-23-ig voltunk a Baikalban, nem voltak nagyok az elvárásaink de nagyon jól éreztük magunkak. Tisza volt a szoba, a medence, az egész szálloda, kaját is mindig találtunk megfelelőt. Velünk is összesen 3 gyerek volt, nem panaszkodtak. Közel van a parthoz, a medence nem volt hideg, én vissza mennék bármikor, idén csak azért megyünk másikba hogy ne ugyan abba menjünk kétszer egymás után :)

Szóval nekünk bejött, viszont olvastam hogy volt akinek nem.

Előzmény: s_ildiko (42850)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42852

Kedves Heidi,

 

Nekiláttam a szálláskeresésnek és egyenlőre az Aranyhomokon van több ajánlat. Írtad, hogy 2 éve ott voltál. Kérdezni szeretném, hogy ott a távolabbi részekre is megoldott-e a buszközlekedés? Ahol nézegetek egy hotelt, azt olyan 20-22km-nek tippelem Várnától.

Vagy keressek közelebb, ahol jó a közlekedés?

Nem szeretnék beleválasztani úgy, hogy találunk egy üdülőkomplexumot a parton a préri közepén, mindentől távol. A gyerekek kedvéért vállatam be Bulgáriát, de megőrülnék ha egy hétig csak napozni, enni, fürödni kellene.

 

 

 

Előzmény: Heidi70 (42824)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42851

Sziasztok!junius végén megyünk a napospartra nyaralni a Hotel Bajkálba,tud valaki infot mondani a szállodáról,a kajáról ,tisztaságról stb...elöször megyünk külföldre 3-gyerekkel,vonattal megyünk és tud valaki tippet hogyan menjük el a szállóig?Taxival vagy busszal nem tudom a szállodának van-e transzferje.köszi elöre is a segítséget

s_ildiko Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42850

Sziasztok!junius végén megyünk a napospartra nyaralni a Hotel Bajkálba,tud valaki infot mondani a szállodáról,a kajáról ,tisztaságról stb...elöször megyünk külföldre 3-gyerekkel,vonattal megyünk és tud valaki tippet hogyan menjük el a szállóig?Taxival vagy busszal nem tudom a szállodának van-e transzferje.és milyen fakultatív programok vannak..Köszi elöre is a segítséget

Heidi70 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42849

Kár! De azért köszi!

 

Előzmény: gradinar (42843)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42848

A poggyászért jelenleg is fizetni kell, ez nem újdonság. Jelenleg egy hátizsák vihető ingyenesen. Rég kisbőrönd felvihető a fedélzetre, de 5500ft/retúr 

32kg-nak pedig 11.000ft a feladása oda- vissza(de 32kg úgysem bírok el) 

Előzmény: utazo idegen (42847)
utazo idegen Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42847

Csak az a böki,hogy a Wiz tényleg meglépte ezt a dolgot Varsó és Londoni járatán és máshol is megteszi szerintem ez még az idén ezt a Wiz Ügyvezetője mondta a sajtótájékoztaton. Én is meglepődtem. Mert Anglia és Varsó között van ismerös aki oda vissza ingázik.

Előzmény: gradinar (42844)
tundenora Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42846

Szia! Az Imperiál Hotel / legalábbis amit lefoglaltam/ a Naposparton van. 2005- ben épült. Kettő is lehet belőle?

Előzmény: gradinar (42845)
gradinar Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42845

Az Aranyhomokon lévő Imperialra gondolsz?

Ez az amúgy zárt Riviera-komplexum első számú szállodája, az egykori BKP KB vezető tisztségviselői nyaraltak itt. Bár teljesen felújított és korszerűsített, stílusát tekintve belül ennek megfelelően néz ki, maradt a legsúlyosabb szocreál kialakítás. Ma is az elit látogatja, amikor 2008-ban arra jártam, közvetlenül a bejárat előtt egy Maserati, egy Ferrari és egy McLaren parkolt (mind bolgár rendszámmal). A Rivierán belül is privilégiumokat élveznek az imperiálosok - pl. nem kell fizetni a napozósátrakért, stb. A reggeli fenomenális, és hozzá még többféle pezsgőből is lehet válogatni. Az árak ennek megfelelőek, de a honlapjukon minden rajta van.

 

G.

Előzmény: tundenora (42776)
gradinar Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42844

Plusz még átfúrják a Balkán hegységet Gabrovo magasságában, meg a Pirint Szimitli alatt, meg...

Egy biztos, arra az országra ráfér egy kis infrastruktura-fejlesztés.

 

G.

Előzmény: utazo idegen (42815)
gradinar Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42843

Pár éve hivatalos céllal voltam ott, de szerintem az épülethez sem engednek be csak úgy, az épületbe magába pedig be sem lehetett menni, csak kívülről mutatták meg nekünk.

 

G.

Előzmény: Heidi70 (42826)
Utazó75 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42842

Szia!

Ennek nagyon örülünk! Természetesen nem tolakodás, mindenképp fogunk jelentkezni, írunk Nektek priviben és mindent megbeszélünk majd! NBS szálloda Nessebar Beach Resort Süd egy Klub oázis szálloda magyar nyelvű gyermek és felnőtt animációval. Naposparton, Nessebartól nem messze található. Nálunk a férjem fog vezetni, és mindenképp Szerbián át tervezzük az utat, Zala megyében lakunk. Az úttal kapcsolatban sok hasznos infót és útleírást találtok, ha a fórumon visszaolvasol! Stevie útleírása kifejezzen részletes, nagyon jó!!! Augusztusig szerintem még sok friss útleírást is fogunk olvasni.

További szép Napot!

 

Előzmény: tbajusz (42828)
szabozsolo 1 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42841

Csak sikerült.

Ha autóval mentek,szobát szigorúan 2 után adták oda,repülővel 9-kor ott voltunk.Parkolás a szálloda mellett nehéz, én bárhol letenném,ahol találok helyet.

Szoba rendben volt,ellátás is.Rengetegen voltak,személyzet kevés,sorba kellett állni mindenhol.1 lift működött.Ha lehetőségetek lesz legalsó vagy legfelső szintekre kérjetek szobát,mindenképp tengerre nézőt.

 

Ha adtunk pár euro jattot,kiemelten kezeltek, aki balhézott a sorállás miatt azzal kicsesztek.

Előzmény: szabozsolo 1 (42840)
szabozsolo 1 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 42840

Előzmény: szabozsolo 1 (42837)
pamag Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42839

"...   és amint hazaértünk, posztolom a részletes útleírást! ..."

 

Szavadon fogunk !  :)))

Jó lesz olvasni :) - tartalmas program.

 

Csak azt nem értem, mindezek után miért mentek még Albániába is ? valamiért muszáj?  az nem maradhatna későbbre?

Előzmény: Törölt nick (42833)
tbajusz Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42838

Küldhetsz az email- ra ha gondolod!

Előzmény: szabozsolo 1 (42837)
szabozsolo 1 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42837

Próbálok képeket feltölteni  V.P.-ról,betöltök egy csomót,de csak ez jött.

Előzmény: szabozsolo 1 (42836)
szabozsolo 1 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42836

Előzmény: tbajusz (42827)
utazo idegen Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42835

A Wiz már bevezete Varsó London között a pogyász dijat ami a 32 kg ba belefér magyarul a csomagodat .A túlsuly az egy másik téma. Több repülő társaság is be akarja vezetni . Azért irtam hogy nem tudom hogy bevezete már a Wiz a pogyász dijat.Meg Állítolag nagyon sok állami légitársaság fapados társaságá alakul.

Előzmény: rebkaa (42834)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42834

Ez alatt mit értesz? A nagyobb csomagokért mindig is külön kellett fizetni a Wizz-nél

Előzmény: utazo idegen (42832)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42833

Üdv mindenkinek!

 

Ha az Istenek is úgy akarják, akkor május 31-én indulunk. Marosvásárhely - Brassó - Ruse útvonalon érkezünk Bulgáriába, és az útvonalterv - nagyjából -  a következő (a vastagon szedett településekről csillagtúrázunk a környéken pár napig):

 

- Ivanovoi sziklatemplomok - Veliko Tarnovo (Arbanasi, Hotnista-vízesés, stb.) - Kapinovoi vízesések és kolostor - Dryanovo - Tryavna - Bozhentshi - Etar -Kazanluk (Rózsák Völgye fesztivál, május 10 - június 24!!) - Karlovo - Starosel - Plovdiv - Asenovgrad - Bachkovski kolostor - Belintash - Nochevo - Nenkovo - Beli Plast - Perperikon - Zimzelen - Raven (Tatul és a környéki megalitok) - Ardino - Zabardo - Shiroka Laka - Trigrad - Delchevo - Bansko - Rozhen - Melnik.

Melnikből pedig Macedonián átrohanva érkezünk meg majd Albániába.

A vázolt útvonalterv csak nevében terv: olyan helyszíneket tartalmaz, melyeket ilyen vagy olyan okokból meg szeretnénk nézni, de ha valamelyik is kimaradna, nem gond, megnézzük legközelebb. Úgy terveztük, hogy bármerre is vigyen útunk, legyen valami konkrét helyszín is, akit érdemes megnézni és ne in situ kezdjünk el érdeklődni, hol, mit érdemes megnézni. 

Nem részleteztem, hogy egy-egy adott helyszínre miért is szeretnénk ellátogatni, de ha bárkit is érdekel, szívesen elküldöm. Ezek egy része számunkra nagyon is jelentős megalitikus helyszínek (dolmenek, kőkörök, dombsírok, stb,) egy másik részük látványosnak ígérkező természeti szépségek: vízesések, kőgombák, megkövült erdő, stb - tehát alapvetően egyik sem amolyan klasszikus turista helyszínek, ráadásul jópár eléggé távol esik a nagyobb forgalmi útaktól (is).

 

Ettől függetlenül szívesen fogadunk további tippeket, javaslatokat a fenti útvonallal kapcsolatban vagy akár Bulgáriával általánosságban.

 

Köszönjük mindenkinek, akik eddig hasznos tanácsaikkal, tippjeikkel segítettek útunk megszervezésében - és amint hazaértünk, posztolom a részletes útleírást!

 

Üdv,

 

Robi és Stefi

 

utazo idegen Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42832

nem tudom ,hogy a wiznél mikortól vezetik be a pogyász díjat!!!

utazo idegen Creative Commons License 2013.04.12 0 0 42831

Szia! Szerbiában ha betartjátok a kreszt semmi probléma nincs . Sokat járok ezen az úton Budapest és Polikraiste között de semmi különös nem történik legfejebb csak akkor ha a kreszt nem tartja be a szbályokat. Nyugodtan lehet  Szerbián keresztül menni a tengerre. Most méghamarabb lehett leérni mivel Bulgáriában Sofia és a tenger part között autopolya van. Igy 13 óra alatt lent vagy a 15 órai út helyet.

Előzmény: rebkaa (42830)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42830

NBS=Nesebar Beach Süd szálloda  a Naposparton.

Románia felé tényleg sokkal rövidebb az út, de engem azóta semmivel nem lehet rávenni, hogy mégegyszer autóval menjek a bolgár tengerpartra. 22 óra alatt értünk le és 7-en a légkondi nélküli 16 éves autónkban nem volt egy leányálom. 

Visszafelé ezért már Szerbia felé jöttünk, az nagyságrendekkel jobb volt. 3,5 éve azonban még előszeretettel állítgattak a szerb rendőrök. Most nem tudom mi a helyzet?

Előzmény: tbajusz (42828)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42829

Köszönöm az infót. Az elmúlt 2 év alatti húszonvalahány útazásunk egyik sem irodával volt, így a Robinson tours-ot sem tudtam, hogy van. 

Amikor ma reggel megvettem a repülőjegyeket, akkor hirtelen a Neckermann jutott eszembe és az nálunk is van. Nagy lendülettel bementem az irodába, de így első körben leülltem a szálloda áraktól, nekem mind drága volt.

Nem, buszra biztosan nem vagyunk finnyásak(másra sem). Szerintem egy arabokkal tele marokkói busztól(ahol még az öledben is üllnek) nem valószinű, hogy rosszabb lesz:)

Várna közelsége  nem baj, valami látnivalót csak össze tudok halászni. A Napospart pár éve nekem egy kinlódás volt, a családot egyszer bírtam rávenni egy Ropotamo folyó látogatásra. Azon kívűl egész nap ettünk-ittunk, fürödtünk. Azt nem bírom.

 

A Volán buszt megnéztem a férjemnek, de hétfőn-kedden még nem tud jönni, utána pedig csak csütörtökön reggel indul és az 22 óra utazás után pénteken reggel van kinn. Akkor meg már mindegy ha a pénteki Wizz-el jön.  Nem tudom mi az oka, hogy a pénteki járat olyan drága(28.000ft) ezért azzal még várok. Csak a hazafelé útat vettem meg neki.

Junius 17-től leszünk 24-ig, 4 db oda útért, 5 db. vissza útért fizettem 46.800ft-ot, illetve Wizz pontokból vettem.

Csomagot majd később meglátom, bármikor hozzá lehet adni. Ha nagyon necces, akkor ötőnknek adok fel 1-et, az nem olyan vészes árban. 32 kg-t pedig el sem bírnék.

 

tbajusz Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42828

Hello!

 

Mi is 17- én jövünk haza. Az út miatt most gyűjtöm az infókat, találtam a google egy részletes leírást

hol, hogyan érdemes menni. Borsod megyéből indulunk, úgyhogy néztem a Románián át az utat, de ezt

elvetettem. Pedig több mint 200 km- el rövidebb lenne az út..

 

Melyik szállodába mentek? NBS? az melyik?

 

Még nem tudjuk jönnek-e velünk ismerősök, de ha nem tolakodás beszélhetünk közös hazaútról, segíthetünk egymásnak?!

 

 

Ha van valami tanácsod Bulgária, az út vagy a hotelekkel kapcsolatban, írj, vagy kérdezz nyugodtan!

Előzmény: Utazó75 (42823)
tbajusz Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42827

Hello!

 

Köszönöm az infókat! Néhány képet szívesen megnéznénk. E-mail: tbajusz@gmail.com

Kocsival voltatok, az útra lennék még kíváncsi. Autóval megyünk, de mivel nincsenek utcanevek csak úgy kb.néztem a szálloda helyét.

A parkolással mi a helyzet, aggódjak a kocsi miatt?

Jöhet ha van valami tanácsod, vagy eszedbe jutna bármi.

 

köszi előre is

Előzmény: Nono04 (42822)
Heidi70 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42826

Üdv újra!

 

Járt már valaki a Várna melletti Euxinograd palotában?

 

Hogyan lehet eljutni Aranyhomokról ? Érdemes-e megnézni?

 

Köszönet minden használhatóért!

Előzmény: Heidi70 (42747)
Heidi70 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42825

Jut eszembe, a Robinson Toursnál csak buszjegyet is lehetett venni korábban, úgy emlékszem 24-25000Ft  lehetett.

 

Előzmény: rebkaa (42813)
Heidi70 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42824

Szia!

 

Sok szép hely van Várnától nem messze.A Robinson Tours honlapján sokat lehet találni, viszonylag elfogadható áron.Két éve Aranyhomokon voltunk, de ha valaki megengedheti magának, akkor (nem tudom, hogyan kell leírni helyesen, így fonetikusan írom) én Szent Konstantin és Eleni-t ajánlanám.Várna 8 km , helyi busszal is be tudtok menni, már ha nem vagytok finnyásak a buszt illetően: régi, ezer éves Ikarus-ok közlekednek, kalauzzal. Aranyhomokról is közlekedik.

 

Várnát illetően ne ringasd magad nagy reményekkel, olyan, mint 20-25 éve.Igaz már lehet kapni mindenfélét. Jók az éttermek, nemcsak küfte van, meg az a kebabcse (azt hiszem így hívják).

 

Jó nyaralást!

Előzmény: rebkaa (42813)
Utazó75 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42823

Szia!

Szeretnélek megkérdezni, meddig maradtok Naposparton? Mi aug. 7- 17-ig leszünk az NBS-ben, és 17.-én indulnánk hazafelé! Szintén először utazunk Bulgáriával autóval 5 éves kisfiunkkal!

Válaszodat előre is köszönöm!

 

Előzmény: tbajusz (42810)
Nono04 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42822

Szia!

Mi tavaly 11 napot töltöttünk a hotelben, július közepén. Kicsit féltünk a "Hotelbewertung" és egyéb "kritizálós" oldalak olvasása után, de gondoltuk azért egy "letört járólap, vagy por a polcon" miatt nem mondunk le róla. ... és jól tettük. Nagyon jól éreztük magunkat. (egy kisgyerekkel voltunk all inclusive ellátással) Az ételek is teljesen ehetőek voltak, mindig találtunk magunknak megfelelőt. A szoba is tökéletes volt, tengerre néző, fantasztikus kilátással. Minden nap takarítás, friss, tiszta törölközők. Egyedül a napozóágyakat kell lefoglalni korábban (persze ha igénylitek), mert elég kevés áll rendelkezésre. Ha gondolod szívesen küldök képeket privátban is, valamint, ha van konkrét kérdésed, arra is megpróbálok válaszolni...

Előzmény: tbajusz (42810)
János 2 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42821

T Gyurmóka!

 

Elnézted volt ilyen jegy, persze nyilván csak néhány fő esetében, és náhány nap.

Én láttam, nem vettem meg. Nem kell kapkodni.

János

Előzmény: GYURMÓKA (42819)
adnaw Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42820

Jaa, nekünk 06.15-22-ig kellett, 2 felnőtt 1 gyerek, a vista-nál mindig olcsóbbak a wizz jegyek és hétfőn 121440,-re hozta ki a 3 jegyet persze mire fizetésre került a sor lett belőle 135 ezer, és igy jött ki 45 ezer / főre oda vissza :)

Előzmény: GYURMÓKA (42819)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42819

Szia !

 

Bocsánat, de valamit félreértettél. Augusztus 29-től a wizznél 1 főre (mindennel)  én még 60-65 ezernél olcsóbb jegyet nem találtam. (Ma 67 ezer forint). Tavaly  ugyanez 35 ezer volt. Hogyan sikerült a 45 ezres áron foglalni, ezt szerettem volna megtudni.

 

üdv

Gy  

Előzmény: adnaw (42818)
adnaw Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42818

Nem mondom hogy olcsó főleg az előző évi árakhoz képest, nem olvastad el 45 ezer fejenként

Előzmény: GYURMÓKA (42816)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42817

Köszi, ettől féltem. Nyaraltunk már egyszer Naposparton és busszal felmentem 2 gyerekkel Várnába a delfináriumba. Emlékszem, hogy nem volt kevés a menetidő.

A jegy viszont Várnába 10-12.000ft a nekünk megfelelő egyetlen időpontban, Burgaszba pedig a 3 szorosa. Maradunk akkor Várna környékén.

Esetleg tudtok ajánlani szép üdülőhelyet,jó árú szállodát?

Várnában a reptérről könnyen be lehet jutni a buszállomásra, hogy onnan tovább utazzunk?

Sajnos egy taxiba be sem férünk, csak valami kis buszba. Csomagunk nem sok lesz, mert max 1 bőröndöt adok fel ötőnknek.

 

 

Előzmény: János 2 (42814)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42816

Szia !

 

Hogy csináltad, hogy ilyen "olcsó" a jegy ? Mi augusztus 29-én megyünk és nekem még egyszer sem jött ki 60-65 alatt a wizznél.

 

üdv

Gy  

Előzmény: adnaw (42809)
utazo idegen Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42815

Rosen Plevneliev Russe elnőke nyilatkozta,hogy még 2 db hídat építenek a dunán .Ebből az egyik a Bukarest és Mustafapasa lévő aútopályára fog csatlakozni.

János 2 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 42814

Olyan korán reggel szinte biztosan nincs busz. Egyébként is hosszú és komplikált. Alapvetően Nessebarból kevés közvetlen busz van Várnába, Napospartról indulnak. Várnába még helyi busszal is kellene menni. Ha minden klappol akkor is legalább 3 óra a menetidő. Csak taxi jöhet szóba.

 

Repjegyár. Engedjétek meg, mi aki még nem vette meg a jegyet bizakodjunk az olcsóbb jegyárba. Senki nem tudja lesz-e olcsóbb vagy nem.

Üdv: János

Előzmény: rebkaa (42813)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.10 0 0 42813

Valaki tudna segíteni idei buszmenetrendben Várna és Nessebar között? A várnai járatra szeretnék foglalni Wizz-nél, de csak akkor ha reggel meg tudom oldani, hogy 8 körül valamivel felérjünk Várnába a repülőhöz.

Inkább  a Naposparton találtam jobb áron szállodákat, de ha esetleg tudnátok ajánlani Várna környékén is jó helyet, akkor 4 gyerekemmel  nem buszoznék le Nessebárig.

 

Pötyi71 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 42812

Nem hiszem, hogy olcsóbb lesz. Jól tetted, hogy megvetted.

Előzmény: adnaw (42809)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 42811

Már más is érdeklődött a hotelről, de nem kapott választ.

 

.

..pedig csak be kellene írnia a keresőbe, itt balra, ni:

 

<<<<<<

 

(A Victoriát érdemes c-vel és k-val is megpróbálni.)

Előzmény: tbajusz (42810)
tbajusz Creative Commons License 2013.04.10 0 0 42810

Üdv mindenkinek!

 

Először megyek autóval Bulgária, Napospartra a Victoria Palace Hotelba.

Már más is érdeklődött a hotelről, de nem kapott választ. Augusztus 10- ére foglaltunk!

Bárkinek van tapasztalata nagyon megköszönném, ha megosztaná!

 

 

adnaw Creative Commons License 2013.04.09 0 0 42809

Sziasztok, én nem vártam tovább, ma megvettem a 3 jegyet ami 45000/ fő lett oda vissza minden költséggel együtt. Innentől kezdve nem nézem a jegyárakat :D

A Vistánál egyébként pár ezer forinttal olcsóbb volt mint a Wizznél.

stevie-13 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 42808

Szerintem ezen az árszinet nem fogják tudni eladni ajegyeket. Augusztus 29 utószezon, már elkezdődik az iskola, és reményeim szerint akkor már nem fognak túl sokan utazni.

 

 

Biztos kevesebben utaznak, de ezt tudják a légitársaságok is, és feltehetően az üdülőhelyi járatokat átkonfigurálják, azaz kisebb gépekkel repülnek, mint főszezonban.

 

A Belgrád-Podgoricát például ilyen pici kis Brasilia gépekkel repülik, de most ott játszott az angol válogatott, és a nagyobbik Boeing 737-et állította be a JAT a sok angol szurkoló miatt.

Előzmény: GYURMÓKA (42806)
János 2 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42807

Heló!

 

Mi is ugyanakkor megyünk, és ugyanazt tervezem, min Ti. Már máskor is csináltam így. Sőt, még a hétfői várnai járatot sem zárom ki. Szállást lehet szerezni nem gond. Úgy gondolom, ha igazán nem tudok spórolni a a konkrét járaton, akkor menjek el máskor és költsem nyaralásra.

Szerintem az alpvető gond, hogy ez a nap 5=7-tel /lehet, hogy eddig fordítva írtam/. Az iskola sem biztosan kizáró teljesen, mert nekem is van olyan ismerősöm aki erre a 4 napra kiveszi a gyerekekt az iskolából.

A Neckerman repülős napja kedd.

Üdv: János

Előzmény: GYURMÓKA (42804)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42806

Szia !

Szerintem ezen az árszinet nem fogják tudni eladni ajegyeket. Augusztus 29 utószezon, már elkezdődik az iskola, és reményeim szerint akkor már nem fognak túl sokan utazni . Így - a javaslatod alapján kivárunk ! Azt gondolom, hogy az utazási irodák lefoglalták a helyeket bizományban, de ha nem sikerül eladni erre az időpontra, visszaadják, és akkor mi nyerünk .

Tavaly 35,900.-ért voltunk, most 55.000-ig maximum elmegyek, (mindennel) fölötte semmikáéppen

üdv

Gy

Előzmény: stevie-13 (42805)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42805

Még a 30-40%-os áremelésbe is benne vagyok, de a mostani ár felháborító !

 

 

Ha ezen az árszinten eladják a jegyeket, akkor nekik van "igazuk."Ebben az esetben nem szomorkodni kell, hanem örülni annak, hogy tavaly milyen olcsón sikerült megúszni.

 

Ha nem adják el a jegyeket ennyiért, akkor meg úgyis lejjebb mennek az árral, akkor azok nyernek, akik türelmesek :-)

 

Mennyit adnál érte, ha tudnád, hány üres hely van a járatodon? ;-))))

Előzmény: GYURMÓKA (42804)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42804

Szia !

Természetesen én sem azt várom, hogy a tavalyi árakon adják (de jó is lenne !) Még a 30-40%-os áremelésbe is benne vagyok, de a mostani ár felháborító ! Az augusztus 29-i indulás (mi ekkor megyünk) kiemelkedően drága, de miért ? Akkor van a Neckermann napja ? Ti mikor indultok ? Nekünk 29-től van a foglalásunk szept. 5-ig , de már arra is gondoltam, hogy ha előtte 2 nappal olcsóbb lenne a repjegy, elmennénk, és keresnénk valami olcsó szállást a környéken.

üdv

Gy

Előzmény: János 2 (42803)
János 2 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42803

Azért junui 27-júli 4., és a júli 11-júli 18, már közelít az elképzeléseimhez. Ez a második kifejezetten főszezon az első pedig a 7=5 utólsó turnusa. Azért még lehet ebből valami.

Hasznosnak tartottam az eszmecserét. A menedzsernek legrosszabb az üres hely, és aki az idén nem utazik velük, jövőre talán már nem is keresi őket. Az bizonyos, hogy a filléres jegyek ideje lejárt.

 

János

GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42802

Szia !

Thaiföld viszont nincs olyan messze, mint Burgas : )) Mindössze 14-16 óra

üdv

Gy

 

Előzmény: stevie-13 (42799)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42801

Többször írod ezt az 50 percet -- dehát ez a repülőút nem 50 perc. Annak idején Szófia volt 1 óra 25 perc, Burgasz meg azért csak messzebb van, még légvonalban is.

 

Szia !

De nem is sokkal több, főleg a 2,5 órához képest. Én 3 éve Debrecenből repültem, és 1 óra alatt ott voltunk Burgasban. Tavaly sem volt hosszabb a menetidő 1.15 percnél . Ismerőseim mesélték, hoigy 50 perc alatt ott voltak, persze, ez lehetett egy jobb légitársaság is (pl. TS)

 

üdv

Gy

GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42800

Sziasztok !

Most megnéztem a wizz honlaplát. Július közepén, a totál főszezonban ugyanannyi a repjegy, mint augusztus 29-től.

Nem tudom elhinni, hogy ez nem változhat a szezon végére

üdv

Gy

stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42799

Micsoda dolog az, hogy egy kellemes hotelben eltöltesz egy hetet 50 ezer alatt, és hozzá az 50 perces útra szóló repjegy közel a duplájába kerül ?

 

 

Ez két külön biznisz, nem érdemes az árakat összehasonlítani. Ha például Thájföldet nézzük, sokkal durvább az arány :-) Ha meg a  Balatont, akkor meg fordítva :-)

Előzmény: stevie-13 (42798)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42798

Micsoda dolog az, hogy egy kellemes hotelben eltöltesz egy hetet 50 ezer alatt, és hozzá az 50 perces útra szóló repjegy közel a duplájába kerül ?

 

 

Többször írod ezt az 50 percet -- dehát ez a repülőút nem 50 perc. Annak idején Szófia volt 1 óra 25 perc, Burgasz meg azért csak messzebb van, még légvonalban is.

 

Előzmény: GYURMÓKA (42795)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42797

Gyurmókával és még néhény fórumozóval véleményt cserélünk. Pontosan tudjuk 2012-ben mennyien voltak a repülőn ugyanabban az időpontban, ugyanúgy az aug végi 7=5 akciós turnusról van szó. Nem volt több 70 %-nál a kihasználtság.

 

Szia !

Ez abszolut így igaz, tanusítom !

 

üdv

Gy

Előzmény: János 2 (42793)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42796

A mi indulási napunkon nincs repülős turnusa a NECKERMANNAK, erre figyeltem. A Robinzontuors, pedig csarterrel megy, a többi, pedig nem döntő.

 

 

Értem, amit írsz, de továbbra is azt gondolom, hogy nem látunk bele a légitársaságok kártyáiba. Ha tavaly tényleg sokan tudtak olcsón jegyet venni, akkor Wizzék nem sokat kerestek ezeken a járatokon, és ezért a menedzsereket ritkán dicsérik meg :-) Olyankor pedig elkezdenek gondolkodni. A gondolkodás következtében simán lehet olyan esemény a háttérben, amit nem ismerünk.

 

például ha én Wizz menedzser lennék, eljátszanék a gondolattal, hogy Budapestet egyfajta hub-nak használnám. Azaz úgy árulnék mondjuk Oslo-Burgas meg Madrid-Burgas jegyeket, hogy lenne közben egy átszállás Ferihegyen. Ezzel máris nőne a Budapest-Burgasz járat kihasználtásga (= árszintje).

 

Valami ilyesmit egyébként kifejezetten reálisnak látok: a Ferihegyi repteret annak idején DK-európai hub reptérnek méretezték, ám a Malév megszűnésével ez a funkció lenullázódott. Emlékszem, akár Szófiából, akár Podgoricából vagy Pristinából jöttem haza Malévval, gyakran én voltam az egyetlen utas, aki kiszállt Pesten, az én kis bőröndöm körözött magányosan a gumiszalagon, mire odaértem... A reptéri vezetésnek szerintem simán lehet egy kihagyhatatlan ajánlata a Wizz számára, ha szervez oda tranzit utasokat...

 

Persze ez csak hangosan gondolkodás: bár alapvetően menedzsmenttel foglalkozom, nem a közlekedési szektorban... Az mindenesetre tény, hogy nem lehet sokáig fenntartani a filléres repülést -- ha egy járat nem hoz elég bevételt, simán becsukják. (Mint tavaly ősszel a Budapest - Szófiát.) A drágább jegy még mindig jobb választás lehet, mintha egyáltalán nem lenne semmilyen járat.

 

Nekem személyesen elég nagy szopás, hogy Belgrádból (360 km, kb 4 óra vezetés) repülök Podgoricába, és Bécsből (250 km, kb 3 óra vezetés) Szófiába. (Szarajevóba meg az 50 perces repülés helyett mehetek kocsival, kb 7 óra alatt.)

 

 

Előzmény: János 2 (42794)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42795

Szia !

Igazad van, erre én is gondoltam, hogy mivel idén kevesebb charter lesz (kiesett a Malév és a Travel Service is), drágábbak lesznek a jegyek a wizznél, de ekkora emelésre nem számoltam-30-40%-ot még elviselünk. Micsoda dolog az, hogy egy kellemes hotelben eltöltesz egy hetet 50 ezer alatt, és hozzá az 50 perces útra szóló repjegy közel a duplájába kerül ?

A Neckermann nagy valószínűséggel a wizzel fog repülni , és sajnos náluk van a legtöbb foglalás. Kérdés, hogy hányan választják a (egyébként elég nagy haszonnal árusított) csomagfoglalást. A Robinson kimarad a wizzairből, ők az eléggé lepusztult BUC-cal repülnek (hozzájuk is volt szerencsém), de végülis 50 percet bármilyen géppel ki lehet bírni.

Majd meglátjuk, mi lesz, remélem sikerül megtalálni a legjobb utazást !

üdv

Gy

Előzmény: stevie-13 (42789)
János 2 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42794

Megint reagálok, ha nem zavar:

 

A mi indulási napunkon nincs repülős turnusa a NECKERMANNAK, erre figyeltem. A Robinzontuors, pedig csarterrel megy, a többi, pedig nem döntő. Az IBUSZT nem tudom, de döbbenetes árai vannak.

Másik amire számítok, ha jól emlékszem hozzávetőleg mostanában kell meghosszabbítani a klubtagságik zömét. Ez döntő lehet. Enyém is rövidesen lejár, de nem hosszabbítok, csak, ha van jó ár.

Nem hiszem, hogy sokkal többen utaznánk repülővel, főleg ilyen áron.

Üdv: János

Előzmény: stevie-13 (42789)
János 2 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42793

Üdv!

 

Igen van "B" terv. Nem titok vasutas vagyok így a vonat elvisz ingyen. Ha ülőssel megyek 6 Euró oda-vissza az ülőhely biztosítás. A kusett /amikor mi megyünk tök üres lesz a vonat, így valószínűleg a kusettet választom kb 6 ezer Ft oda-vissza. Ezek egy főre értendők.

Én akkor választom a repülőt, ha a hálókocsijegy dupláját nem haladja meg /nem kusettről beszélek/. Most ez felemeltem kb 2,5-3 szorosára ezért 60 ezer Ft. Én könnyen kockáztatok, vagy vonat, vagy repülő, vagy repülő egy menettel előbb vagy később.

 

Mi a 120 ezer FT?  2 fő ALI BURGAS BEACH 392 euró. Ugyanez repülővel a Neckermannál több min 1000 /nem tévedés/ Euró.

 

Gyurmókával és még néhény fórumozóval véleményt cserélünk. Pontosan tudjuk 2012-ben mennyien voltak a repülőn ugyanabban az időpontban, ugyanúgy az aug végi 7=5 akciós turnusról van szó. Nem volt több 70 %-nál a kihasználtság.

Ennél az árnál két fő esetén is minden utazási mód olcsóbb több főről nem is beszélve.

Magam részérő nem zavar, ha valaki ezen az áron vesz repjegyet, de utána síránkozni fog.

Ettől sokkal rosszab ár nem lehet.

Elég sok nagyon jó árú jegyet vettem, de a legolcsóbbat sosem sikerült. Úgy döntöttem várok.

 

Üdv: János

Előzmény: stevie-13 (42786)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42792

Szia !

Nagyon köszönöm az értékes-hasznos véleményedet !

üdv

Gy

Előzmény: stevie-13 (42789)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42790

Szia!

Mi is decemberben foglaltunk, és az NBS all inclusive ellátással aug. 28-tól egy hétre kijött 50 ezer körül/!fő. Akkor csak nem fogok 80 ezret fizetni a repjegyért ! (Ráadául a gyerekeknek ingyenes a szállás-ellátás)

üdv

Gy

Egyébként a szállást a Neckermannál foglaltuk

Előzmény: szabozsolo 1 (42788)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42789

A wizz idén a tavalyi ár közel duplájáért kínálja a repjegyet Bulgáriába-míg a többi úticélra koránt sincs ilyen mértékű áremelés.Lineáris árképzés ide, vagy oda, nem vagyok hajlandó a tavalyi összeg kétszeresét fizetni, inkább más megoldást keresünk (busz, vonat, autó, vagy akár gyalog . Egy 30-40%-os emelés még belefér, de ez az ár a pofátlanság csúcsa.

 

 

 

A low cost légiátársaságoknál nem nagyon lehet megmondani, hogy valójában mennyibe kerül egy repülőjegy. Az egyetlen helyes módszer az lenne, hogy egy már felszállt gép jegybevételét elosztanánk az utasok számával -- de ezekhez az adatokhoz nyilván senki nem fér hozzá, ez a légitársaságok hétpecsétes titka.

 

Jelen pillanatban annyit lehet elmondani, hogy most kétszer annyiba kerülnek a jegyek, mint tavaly ilyenkor.

 

Én arra tippelek, hogy idén egy vagy több utazási iroda lekötött egy csomó repülőjegyet egész nyárra. Ez azt jelenti, hogy a gépeken egész egyszerűen sokkal kevesebb az üres hely, mint tavaly ilyenkor. A légitársaságok által használt árazási módszer pedig bonyolult algoritmus, amit földi halandó nem ismerhet, de az biztos, hogy az árazás alapja a még elérhető helyek mennyisége.

 

Ha a gépek ilyen jegyárak mellett is magas kihasználtásggal repülnek, akkor a légitársaság (a saját szempontjából) jól döntött az árazással. Ha ezen az áron nem töltik fel a gépeket utasokkal, akkor viszont várható, hogy ők is észreveszik a tendenciát, és hamarosan csökkentik az árakat. (Az ő szempontjukból az olcsón eladott ülőhelynél csak egy rosszabb van: az el nem adott ülőhely.)

 

Ha belelátnánk a jelenlegi foglalásokba, akkor meg tudnánk mondani, mire érdemes számítani.

 

Addig szerintem az a helyes eljárás, hogy költésgvetést készítünk minden lehetséges megoldásra, esetleg "beárazva" az egyes utazási módszerek előnyeit hátrányait is (pl. autós utazásnál a repüléshez képest negatívum a hosszú menetidő, a fárasztó vezetés, de pozitívum a nagyobb mozgásszabadság helyben), és ez alapján húzzuk meg a vonalat, hogy milyen árszinten érdemes megvenni a jegyet, nem pedig az alapján, hogy tavaly mennyibe került (volna).

 

 

Előzmény: GYURMÓKA (42787)
szabozsolo 1 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42788

Megnéztétek,hogy egy neckermannos repülős út mennyire jönne ki?Igaz én még decemberben foglaltam és egy főre120 körül jött ki.Ebben a.i.,reptéri transzfer,minden benn van.

Előzmény: GYURMÓKA (42787)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42787

Szia !

Bár nem engem ért a kérdés, de mivel érintett vagyok én is, leírom a véleményemet.A wizz idén a tavalyi ár közel

duplájáért kínálja a repjegyet Bulgáriába-míg a többi úticélra koránt sincs ilyen mértékű áremelés.Lineáris árképzés ide, vagy oda, nem vagyok hajlandó a tavalyi összeg kétszeresét fizetni, inkább más megoldást keresünk (busz, vonat, autó, vagy akár gyalog . Egy 30-40%-os emelés még belefér, de ez az ár a pofátlanság csúcsa.

Elképesztő, hogy egy 2, 5 órás útra ( London) kevesebbet kérnek, mint egy 50 perces repülésre. A wizz pedig menjen oda, ahová én gondolom .

üdv

Gy

Előzmény: stevie-13 (42786)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42786

A mi napunkon egy feladott poggyásszal 90 000 Ft két főre. Én ennyit nem adok érte. 2012-ben ugyanez 45 000 volt. Most 60000-ig elmegyek tovább nem.

 

 

Miért épp 60e? Mi a B-terv? Vonat? Busz? Saját autó?

 

 

Előzmény: János 2 (42779)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.07 0 0 42785

Szia !

Ugyanez a helyzet nálunk is !

üdv

Gy

Előzmény: János 2 (42779)
monaco2 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 42784

Üdv. Mindenkinek a fórumon!

Egy kis segítséget kérnénk, a Viktória Palace-ba (Napospart) megyünk júniusban és nem ismerjük a parkolási lehetőségeket, ha valaki meg tudná írni, hogy hol és mennyiért lehet parkolni és esetleg magáról a szállodáról és az ellátásról is tudna némi infót adni, megköszönném.

 

anci0419 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 42783

Sziasztok!

 

Tud-e valaki segíteni abban, hogy a Robinson Tours milyen busszal utaztat? mennyire kényelmes? emeletes, vagy magasított? bár tudom, vagyis csak sejtem, hogy 20 egynéhány óra után nagyon kényelmetlen lesz. Esetleg fénykép róla?

 

További szép estét!

 

Üdv!

Szaganaki Creative Commons License 2013.04.06 0 0 42782
Etarat egy skanzen, Bosenci egy félig lakott falu; nekem ez jött be jobban, de ez izlés kérdése.
Előzmény: Törölt nick (42778)
zsuzsó75 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 42781

Szia!

Mi 4 éve voltunk a Rubi hotelben, ami az Imperiál szomszédjában van. Egy az étterme és az udvara valamint használhattuk a medencéjüket és s gyerekprogram is az Imperial aulájában volt. Egy negatívumot tudok csak mondani, ami az étkezésnél jelentkezett. Iszonyatosan sok embert etettek egy étteremben egyszerre, ezért vadászni kellett a szabad asztalokat. Egyébként úgy emlékszem, hogy a tengerparton külön rész volt elkülönítve az imperiálos vendégeknek.

A Robinzonos telepített magyar animátor aranyos volt, igaz a felnőt programok nem magyarul zajlottak. Rengeteg orosz volt a szállodában.-Zsu.

Előzmény: tundenora (42776)
Perl64 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 42780

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

Perla

János 2 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 42779

Nem sajnos még nem találtam. A mi napunkon egy feladott poggyásszal 90 000 Ft két főre. Én ennyit nem adok érte. 2012-ben ugyanez 45 000 volt. Most 60000-ig elmegyek tovább nem.

 

Gyurmóka Ti hogy álltok?

János

Előzmény: borkasga (42772)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 42778

Pontosan a Gobrovó-Kazánlak útvonalon fogunk haladni! Bozentsi-t be is jelöltem, bár mi Etarat-i skanzent céloztuk meg. Erről van infód? Melyiket érdemesebb megnézni?

Rusze-nél lépjük át a határt (Brassó felől érkezünk), és az első cél az Ivanovoi sziklatemplomok lesznek, majd Velico Tarnovo környékén fogunk pár napig portyázni, aztán haladunk lefele, délnek.

 

Köszönöm a tippet! :))

Előzmény: Szaganaki (42773)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 42777

Sajna pont nem arrafelé fogunk haladni.. Plovdiv után Asenovgradba megyünk majd a Bachkovski kolostort látogatjuk meg, utána pedig szép cikk-cakban haladunk lefelé.

Azért köszönöm a tippet!

Amint hazajüttünk posztolok egy kis útleírást, ha tudok, teszek fel pár képet is, hogy fájdítsam a szíved..)))

Előzmény: őrel (42771)
tundenora Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42776

Valaki a Hotel Imperiálban járt már? Hallottatok rólavalamit?

tundenora Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42775

Szia! Az már nem is olyan rossz,, még ha egy párszor megállunk akkor is jók vagyunk! Köszönöm a válaszod!

Előzmény: utazo idegen (42762)
áim Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42774

Működik, nemrég teszteltük

Előzmény: borkasga (42772)
Szaganaki Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42773

Nyilván mindenki a saját izlése szerint ad - vagy nem ad - tanácsot, de én a Gabrovo-Kazánlak útvonalat nem hagynám ki keresztül a  Sipka szoroson, és feltétlenül elmennék Gabrovóból Bozencsibe ami egy csodálatos és máig lakott skanzen falu. A Bechet-Oryahovo komp úgy is egy szívás és semmi érdekes nincs arra - sztem :)

 

Előzmény: Törölt nick (42768)
borkasga Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42772

Az internetes utasfelvételnél tavaly még 7 nap volt, de a honlapon már ez olvasható:

 

Az internetes utasfelvétel a járat menetrend szerinti indulását megelőző 14. naptól lehetséges az indulási időpontot megelőző 3 óráig bezárólag.

 

Nem tudom tényleg így működik-e, de szerintem ez jó hír! János sikerült találnotok megfeleő árú repülőjegyet?

Előzmény: János 2 (42769)
őrel Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42771

én még egyszer elmennék arrafelé mert egy elromlott blendéjű fényképezőgéppel csináltam 4 tekercs nagy büdös semmit...

 

menjetek vacha víztározó, devin felé, nagyon szép a táj (lehet,hogy szar az út)

Előzmény: Törölt nick (42763)
zsuzsó75 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42770

Nagyon köszönöm a választ!-zsu.

Előzmény: János 2 (42769)
János 2 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42769

Heló!

 

A foglalási díj már benne van, ami még hozzájöhet a felvihető nagyméretű kézipoggyász díj,

vagy /és/ a feladott poggyász díj. Internetes beszállókártya nyomtatásnál nincs egyéb díj. Visszafelé a nyomtatás már kissé macerásabb, mert csak kint nyomtathatsz egy hetes nyaralásnál, de 2012-ben a Naposparton könnyen és olcsón megoldottuk.

Foglalás menete közben sok mindent felkínál ez korábban nem volt így.

Magánvéleményem, ha életedben először csinálod és nincs gyakorlott segítség nem árt majdnem végigpróbálni, csak a kártyádat ne vedd elő és ne fizess.

 

Üdv János

Előzmény: zsuzsó75 (42767)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42768

Üdv Utazók!

 

Június vagy júliusban, nászút gyanánt, egy kis autós Balkán-körutazásra indulunk feleségemmel. Az útvonal nagyjából a következő lenne: Marosvásárhely – Brassó – Russze – közép-Bulgárián lefelé egészen Trigradig, majd Albánia középső régióján fölfelé, nagyjából az Adria partvonalán végig Horvátországig, onnan pedig haza Budapestre. Alternatív útvonalként pedig még szóba került, hogy Vlorából áthajózunk Brindizibe, és az olasz Adria mentén haladunk hazafelé - majd meglátjuk!

 

Az egész „projektre” kb. 3 hetet szántunk és/vagy kb. 300 e. Ft-ot. Vagyis addig megyünk időben és térben, míg a tárcánk engedi.. )))

Egy Mitsubishi L400-assal vágunk neki, szállásunk sok helyen az autó hátuljában lesz vagy sátorban. Autópályára (főleg fizetősre) csak ott hajtunk majd rá, ahol nagyon muszáj vagy a aktuális helyzet úgy kívánja.

Az útvonalat rugalmasra tervezzük, s mivel nem vagyunk tengerparton vagy medencében nyaraló típusok, a lényeg, hogy sok szépet és érdekeset lássunk, és lehetőleg csipetnyivel kevesebb turistát – vagyis nem feltétlenül a populárisabb célpontok érdekelnek. 

Elsősorban a szép, relatív érintetlen vagy kevésbé látogatott természeti helyszínek (tavak, öblök, vízesések, érdekes sziklák, stb), középkori (vagy akár régebbi..) falvak, települések, óvárosok, ahol megőrződtek a régi építészeti elemek, ősi kultikus helyszínek, megalitok, stb. a favoritok.

 

Bár igyekszünk a lehető legalaposabban felkészülni, a fent említett útvonalat részben vagy akár egészében már megtett utazók rengeteg hasznos tanáccsal/tippel tudnának nekünk segíteni.

Nem arról van szó, hogy gép előtt ülve, kényelmesen, mások hibáiból tanulva igyekszem megtervezni az utunkat, hanem sokkal inkább arról, hogy mivel nem vagyunk egyformák, egyesek észrevehetnek/tapasztalhatnak/ismerhetnek olyan dolgokat, helyeket, melyek esetleg elkerülik mások figyelmét. Pár éve pont egy ilyesmi infónak köszönhetően jutottunk el Erdélyben egy olyan eldugott kis faluba, amiben már csak egyetlen, idős család lakott, olyan mesés, érintetlen környezetben, hogy szinte hihetetlen!

Balkáni túránkon pont ilyesmi helyeket keresünk: álomszép, különleges - és lehetőleg kevesen látogatják! Ettől függetlenül a klasszikus helyeket sem hagyjuk ki, csak azért, mert adott esetben mozdulni sem lehet a buszokról leáramló, zajos turistáktól.

 

A következő dolgokkal kapcsolatban kérném tapasztaltabb utazók tanácsát, véleményét:

- Általánosan: az említett terület autóval történő bejárásával kapcsolatos pozitív/negatív tapasztalatok, pl. rendőrök hozzáállása külföldi autósokhoz, autós szervizek, vezetési stílus (helyiek részéről), általános biztonság (pl. ideig-óráig, vagy egész éjszakára magára hagyott külföldi rendszámú autó), stb. pl. a Kék Szemet meglátogatva úgy döntenénk, teszünk egy 1-2 napos túrát a környéken, akkor ott lehet hagyni a parkolóban addig? Általánosságban csak, hiszen itthon is kétszer meggondolom, hol hagyjam éjszakára az autót, ha kirándulunk.

- hol, mit érdemes szerintetek megnézni, hova érdemes beülni kajálni (azt is, miért??!! - jófej pultos/tulaj előny!!), tuti kemping vagy csak egyéjszakás sátorhely, nyugis és szép tengerpart/öböl, stb, stb!

 

A lényeg, hogy lehetőleg ne céltalanul bolyongjunk, viszont ne essünk kétségbe, ha egy adott helyre valamiért nem tudunk eljutni, ilyenkor jön majd a B-terv, vagy éppen a C. Nem a megtett km számít, sokkal inkább az élmények, látnivalók, ismerkedések, stb.

 

Ezen kívül nagyon hálásan fogadunk bármiféle, személyes tapasztalatból származó javaslatot, intést, tanácsot. Hazaérve pedig természetesen posztolom a részletes útinaplónkat!

 

Mindenféle negatív beszólást, trollkodást a nemerdeklia@omatsem.letojom címre várjuk sok szeretettel! ))))

 

Köszönettel,

 

Robi & Stefi


 

zsuzsó75 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42767

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Még sosem utaztunk a W-s fapados járatával, de lehet, hogy most sem fogunk. Milyen rejtett költségekre kell számolni?

A járat kiválasztása után megjelenő árhoz még milyen költség kerül, ez már tartalmazza a foglalási díjat?

Nem vagyok szőke, de ez számomra nem teljesen egyértelmű. Köszönöm a segítséget!- Zsu.

adnaw Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42766

Ahol mi voltunk előző évben arról se írtak túl jó véleményeket, de nekünk tökéletes volt, bármikor visszamennénk oda ( Hotel Baikal ) én nem adok nagyon a hotelértékelésekre mert van aki a kákán is csomót keres, van aki tudja hogy ennyi pénzért mire lehet számítani. Pl. egy 50000,-ft / fő AI nem lehet egy színvonalon egy 90000,- ft / fő AI -al. Szerintem tőletek függ hogy fogjátok érezni magatokat.

Előzmény: MaZsiDraZsiX (42756)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42765

Helló Stevie-13!

 

A tervünket már azelőtt megvágtuk, hogy olvastam volna a te és mások tanácsát - de azért köszönjük!

Alapvetően azért nézett ki ennyire hosszúnak, zsúfoltnak - és időben rövidnek, mert nem konkrét uticéllal vágunk majd neki! Ezek csak amolyan "jólennemegnézni" helyek, A-B-C tervek. Vagyis, ha bármi közbejönne egy adott helyszínnel kapcsolatban, akkor ne kelljen kétségbeesetten a térképet/GPS-t bámulni, hogy akkor most hogyan és merre, hanem akkor irány a következő helyszín, ami a közelben (vagy útba esik) van!

A lényeg, hogy utazunk, LÁSSUNK, tapasztaljunk. Ha egy adott hely megtetszik, akkor akár napokig ott maradni, ha nem akkor tünés!

 

Köszi mégegyszer! :))

Előzmény: stevie-13 (42744)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42764

Helo Pamag!

Nagyon köszönöm a kimeritő választ!!!

Azóta kissé módosítottuk a tervünket, Isztambul - mivel többször is jártam ott - és Görögország is kimarad, rengeteg, számunkra érdekesnek ígérkező helyet, helyszínt találtunk Bulgáriában, Albániában, és a többi, (részben) Adria menti országokban, csak legyen időnk és pénzünk mind végiglátogatni, anélkül, hogy rohannunk kéne.

Rengeteg külföldi utazási topikot és weboldalt böngésztem már át, bukkantam igazi gyöngyszemre, amit még az LP sem említ - de azért dobtam föl itt ezt a kérdést, mert a magyar szemlélet alapvetően el(tud) térni a nyugatitól. Értem ezalatt, hogy ami nekünk meseszép és megkapó, az nem biztos, hogy másnak is az - vagy ha valamire (főleg egy kalandozó utazó, nem pedig "turista") azt mondja, hogy elfogadható árú/nagyon drága, akkor pontosan fogom érteni.. )))

Tehát valójában amolyan "gyöngyszemekre" vadászunk, amire ráillik a "látnikell!!!" jelző - és egyáltalán nem baj, ha az Isten háta mögött van pár mérfölddel! :))

Előzmény: pamag (42743)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42763

Szia Örel!

 

Köszönjük szépen az infókat, pontosan az Ördög-torka miatt megyünk Trigrad felé! :)))

Előzmény: őrel (42742)
utazo idegen Creative Commons License 2013.04.04 0 0 42762

Szia! Szerbia ! én mindig Szerbián megyek kersztül. Eddig a kiirásban is 15 óra volt megadva és mivel megépítették az autópályát igy ennyivel rövidebb lett.

Előzmény: tundenora (42760)
őrel Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42761

vajon mennyire reális egy kb. 1200 km utat , nyáron , két határátlépéssel, helyismeret nélkül, 12 óra 40 perc alatt megtenni alatt ?

 

Előzmény: tundenora (42760)
tundenora Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42760

A 12 óra 40 perc melyik útvonalra érvényes? Egyáltalán merre érdemes menni kocsival?

Előzmény: utazo idegen (42752)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42759

És hol a szállásotok? :-)

 

1-1 éjszakát fogunk eltölteni Plovdivban és Szófiában.

 

Itt a szállások nevei és címei:

 

Bright House - 21, Georgi Benkovski St., 4000 Plovdiv


Sofia Place Hotel - 29, Hristo Belchev Str., Centrum, 1000 Szófia

 

Én is gondolkodtam hasonló B-tervben, de végül azt a döntést hoztuk, hogy belvárosi szállodákban szállnánk meg és ott is parkolnánk le valahol az idő rövidsége miatt, hogy minél több idő legyen körülnézni. Ha külvárosban szállnánk meg és/vagy ott parkolnánk le, akkor a taxizással meg a cuccok cipekedésével sok idő elmehet, amit inkább városnézéssel töltenénk.

 

Ha véletlenül ismerős vagy bármelyik szállás környékén, és tudnál ajánlani valami konkrét parkoló helyet azt megköszönném. Azt is olvastam korábbi hozzászólásokban hogy Szófiában ajánlod a bevásárlást, csak tudni kell hová kell menni. Itt is tudnál ajánlani konkrét helyeket ? Elsősorban ruhanemű lehet érdekes...

 

Más téma. Szintén az említett leírásod alapján (ami egy alapmű egyébként!) tervezünk megállni a Lozovicska Cseszmánál egy kis út közbeni falatozásra.

 

Itt beszélnek valamilyen idegen nyelvet, angolul és/vagy németül, ne adj' isten magyarul ? Mivel tudunk fizetni ? Kp és/vagy kártya ? Ha csak kp akkor elfogadnak -e pl Euro -t természetesen "normális" árfolyamon ? Kártya lenne a preferált egyébiránt...

 

Tudsz -e valami spéci főételt ajánlani ? Én nyitott vagyok szinte bármilyen jó kis balkáni húsos ételre... bár a pljeszkavica is jól hangzik.

Előzmény: stevie-13 (42758)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42758

Kérdésem az lenne, hogy az általad is említett Maria Lujza zárva van -e még, tehát idén tudunk -e már az "eredeti" javaslatod mentén keresztülautózni Szófián ?

 

 

Járható.

 

 

Próbáltam kicsit körbenézni a google -nek a streetview funkciójával, de nemigen talátam parkolóházakat a szállások környékén, valamint a neten keresve sem találtam semmit.

 

 

És hol a szállásotok? :-)

 

Van egy csomó kis parkoló, kb olyanok mint Pesten: belvárosi foghíjtelkeken. Ezek azért elég drágák tudnak lenni, óránként 2-3 leva is.

 

B-terv: az útbaeső főútvonalon nekiindulni a külvárosnak, és az első lakótelepes résznél letérni, és megkeresni a helyi parkolót. Minden lakótelepen van egy csomó parkoló, ezek egy éjszakára 5-7 levát számolnak fel. Lerakod az autót, és visszamész a szállásra taxival.  Reggel meg fordítva. (Olyan 3-4 levából már egész messzire ki lehet taxizni.)

Előzmény: Richie1979 (42757)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42757

Kedves Stevie,

 

A terveink szerint idén nyáron július végén útban a napospartra valamikor a késő esti vagy az éjszakai órákban érkeznénk meg Szófiába.

 

Szeretnénk megfogadni a tanácsod, és az elkerülő helyett a városon keresztül mennénk rá a Trakija autópályára.

 

Kérdésem az lenne, hogy az általad is említett Maria Lujza zárva van -e még, tehát idén tudunk -e már az "eredeti" javaslatod mentén keresztülautózni Szófián ?

 

Ezen kívül tudnál -e még segíteni azokban a parkolási kérdésekben amit még a 29571 -es hozzászólásomban kérdeztem ?

 

Mivel elég kevés idő fog rendelkezésre állni a nézelődésre ha egy mód van rá nem szeretném parkolóház kereséssel "elütni" az amúgy is kevés időt, az utcán meg nem szívesen hagynám az autót. ( a szállásoknak nincs külön garázsa )

 

Próbáltam kicsit körbenézni a google -nek a streetview funkciójával, de nemigen talátam parkolóházakat a szállások környékén, valamint a neten keresve sem találtam semmit.

 

Köszi előre is !

 

Üdv, R.

MaZsiDraZsiX Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42756

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Bulgáriába mennék párommal nyaralni agusztusban a Napospartra a Royal Dreams Apartmanba, de sajnos interneten elég rossz véleményeket olvastam róla. Ezt sajnos csak azutan vettem észre, miután befizettem az előleget. Volt e már valaki itt, ha igen mi a vélemény a helyről? Hogy tartsam meg ezt az utat, vagy ink bukok egy picit, de keresek egy jobbat. Véleményeket előre is köszönöm.  :D

MaZsiDraZsiX Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42755

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Bulgáriába mennék párommal nyaralni agusztusban a Napospartra a Royal Dreams Apartmanba, de sajnos interneten elég rossz véleményeket olvastam róla. Ezt sajnos csak azutan vettem észre, miután befizettem az előleget. Volt e már valaki itt, ha igen mi a vélemény a helyről? Hogy tartsam meg ezt az utat, vagy ink bukok egy picit, de keresek egy jobbat. Véleményeket előre is köszönöm.

stevie-13 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 42754

Érdemes e All inclusiv-ra fizetni vagy jobb az önellátás?

 

 

http://hurrabulgaria.blog.hu/tags/all_inclusive

Előzmény: Perl64 (42748)
Jucó72 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42753

Mi tavaly AI voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Egy gondunk volt: alig mozdultunk ki a szállodából. Most önellátásba megyünk, de szállodába, vagyis főzni nem fogunk, csak étteremben enni. Én is kíváncsi vagyok, ez hogy jön majd be. Az biztos, hogy többet tudunk majd sétálni, mert a tavalyi szálloda elég elzárt helyen volt. A mostani szerintem csavargás szempontjából jobb lesz. :) 

utazo idegen Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42752

Budapest_ Burgasz kocsival 12óra 40 perc 15 óra helyet

utazo idegen Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42751

Szia! Ha önellátásra gondolsz akkor nem vagy kötve a kötelező procedurához mindig magad azt eszel amit kigondoltál csak annyit,hogy neked kell vásárolni. Mi párommal önellátoak vagyunk vagyis mi fözünk magunknak szerintem tök buli.

Előzmény: Perl64 (42748)
János 2 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42750

Van aki azt mondja érdemes az ALI-ra befizetni, van aki azt mondja nem, mindenkinek maga kell eldönteni.

Az árak a Naposparton nem alacsonyak, inkább magasak, azonban megfizethetők. Önellátás alatt mit értesz, főzőcske. Ez semmikép.

Ha még nem foglaltatok nem nagyon kapkodtátok el, igyekezzetek.

Üdv: János

Előzmény: Perl64 (42748)
tundenora Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42749

Szia! Mi júniusban megyünk a Napospartra  a Hotel Imperiálba! Azt hallottam ott járt emberektől, ha a szálloda közel van a tengerhez akkor érdemes all inclusive ellátást kérni, de ha a szálloda a "nagy " út másik oldalán van, akkor nem érdemes az oda-vissza mászkálás sok időt elvez. Az AI. ellátásos szállodáknak a tengerparton is van egy bár. Ott is lehet fogyasztani, ami a kínálaton van. Majd pontosan beszámolok ha visszajöttünk. Esetleg valaki volt már az Imperiál hotelben?

Perl64 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 42748

Sziasztok!

Augusztusban megyünk a Napospartra.Valaki megtudná mondani milyen árak vannak ott.Éttermekre,ételekre,italokra gondolok.Érdemes e All inclusiv-ra fizetni vagy jobb az önellátás?

Előre is köszi a válaszokat!

Perla

Heidi70 Creative Commons License 2013.04.01 0 0 42747

Üdv újra!

 

Járt már valaki a Várna melletti Euxinograd palotában?

 

Hogyan lehet eljutni? Érdemes-e megnézni?

 

Köszönet minden használhatóért!

 

T-boy01 Creative Commons License 2013.04.01 0 0 42746

www.manager.bg/news/mertsedes-i-porshe-shte-stroyat-kray-vidin

 

Az E-79 -es út Románián és Bulgárián keresztül a Calafat - Vidin Duna híddal új jelentőséget kaphat, mivel Vidin ipari parkjában lesz a Mercedes és a Porsche cégeknek autóalkatrészeket szállító gyár.

stevie-13 Creative Commons License 2013.04.01 0 0 42744

az említett terület autóval történő bejárásával kapcsolatos pozitív/negatív tapasztalatok, pl. rendőrök hozzáállása külföldi autósokhoz

 

 

Nehéz általánosítani. Alapvetően sehol nem utaznak a külföldiekre, azok az idők elmúltak. Viszont ha a kezükbe kerülsz, igyekezhetnek unortodox megoldások felé terelni. De nyugi, 20 EUR gyakorlatilag minden helyzetből kihúz.

 

 

autós szervizek, vezetési stílus (helyiek részéről), általános biztonság (pl. ideig-óráig, vagy egész éjszakára magára hagyott külföldi rendszámú autó), stb.

 

 

A közlekedési táblák és egyéb szabályok tájékoztató jellegűek, az egyirányú utcában szemben közlekedő autó a legtöbb helyen teljesen normális. Viszont figyelmesen vezetnek, kevés a súlyos baleset.

 

A közbiztonság a magyarhoz hasonló. Éjszakára éppen magára lehet hagyni az autót, de ki kell előtte pakolni. Nekem törtek már be ablakot egy sima kardigán miatt (aminek még a cippzárja is rossz volt, dehát ezt nem láthatták).

 

Ha egy adott helyen van fizető parkoló, akkor célszerű azt használni. Nem véletlenül van az ott :-)

 

 

- Albánia, Montenegró – mennyire biztonságosak magyar autósoknak?

 

 

Albánia nagyon különleges hely. Amikor 2005-ben Tiranából Vlorába mentünk, egy darabig rendes európai sztráda volt, aztán Fiernél konkrétan egy szántóföldi csapáson kellett keresztülmenni. Az ellentmondások országa, minden előfordulhat, és mindennek az ellenkezője is. Érdemes az albániás topikot olvasgatni.

 

Montenegró a leginkább európai ország a környéken. Az utak önmagukban jók lennének, de a terepviszonyok miatt szélsőségesen lassú lehet a haladás. Ha beragadsz egy kamion mögé egy szerpentinen, simán előfordulhat, hogy 20-30 kilomlétert kettes fokozatban teszel meg.

 

 

 

Ezen kívül nagyon hálásan fogadunk bármiféle, személyes tapasztalatból származó javaslatot, intést, tanácsot.

 

 

Kicsit olyan a terv, mintha a hatvanas évek komplett olasz filmművészetét valaki egy ötperces trailerben akarná megnézni. Minden benne van, de ahogy ez kinéz, igazából semmit nem fogtok látni. Én nagyon komolyan megvágnám ezt a tervet. A kevesebb néha több.

 

A Balkán lényege az élet megélése, emberek, történetek, ételek, italok megismerése.

 

Ha elég ügyesek vagytok, három hét alatt négy-öt olyan helyzetbe is belekerülhettek, amiről majd évek múlva azt mondhatjátok, hogy alapjaiban változtatta meg a gondolkodásotokat. (Viszont ezek a történetek nem Naposparton várnak rátok).

 

Előzmény: Törölt nick (42740)
pamag Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42743

1. Szerintem Isztambult kapásból hagyd ki.

Akit nemcsak az varázsol el, hogy 3-4 órát tülekedjen a Nagybazár giccsei között, az jól teszi, ha veszi a fáradságot magának és Isztambulba elmegy külön, több napra. Rengeteg érdekesség van ott.

És csak úgy kutyafuttában beleszagolni a török levegőbe, nem biztos, hogy megéri ezért fejenként 15 euró vízumot kifizetni.

Tavaly végre mi is eljutottunk (Isztambul-Rodostó-Trója autóval), beszámolóm:

http://www.thassos-sziget.hu/index.php/elmenybeszamolo/egyeb-elmenybeszamolok/467-a-toertenelem-orszagutjan

 

2. Bulgária:

Ha ősi kultikus helyszínek, akkor Perperikont és Tatult ne hagyd ki. Perperikon ősi szent város romja, Tatul "Orfeusz sírja".

Meg van egy rendkívül érdekes barlang Kardjali közelében : mesterséges, egy női hüvelyt formáz teljesen élethűen, természetvallás maardványa.

Egyszer Kardjali környékére készültem, sokat foglalkoztam a környékkel, de sajnos nem jött össze, úgyhogy nem személyes tapasztalat, csak terv volt. Azért bízom benne, hogy egyszer sikerül.

Itt tudsz böngészni a látnivalók között (én így mentettem el, de az egész országra lehet keresni):

http://visit.guide-bulgaria.com/SC/Kardjali

Plovdiv óvárosa fölött is a hegytetőn a legrégebbi település maradványai vannak.

 

3. Északkelet- Görögország (Thrákia)

Erről a vidékről összefoglaló itt:

http://www.thassos-sziget.hu/index.php/leiras/latnivalok-thassoson-kivul

Saját beszámolóm erről a környékről:

http://www.thassos-sziget.hu/index.php/elmenybeszamolo/egyeb-elmenybeszamolok/513-kalandozas-orfeusz-foldjen

A nyugatabbi részekre csak ezt tudom ajánlani (arra nem jártam): http://www.visitgreece.gr/

Ha kinézel magadnak egy területet, egy várost, akkor érdemes a saját honlapjára rákeresni, mert sokszor a helyi honlapok felsorolnak egy csomó helyiérdekű látványosságot, ami nem országos jelentőségű, de érdekes lehet.

 

4. Albániáról személyes tapasztalat nincs, topik van róla...

 

5. Olvasd át az elsüllyedt "Bulgária, mint úticél vagy tranzit" c. topikot is, ott még folyt eszmecsere bulgáriai látnivalókról is:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9028777

 

6. Autóban v. sátorban aludni

Fogalmam sincs, hogy a bolgárok eltűrik-e a vadkempinget. Hátha valaki tud válaszolni.

A görögök hivatalosan nem tűrik el, a gyakorlatban itt-ott előfordul. De az is lehet, hogy egyes helyeken nagyon szigorúak, mivel ugye rengeteg az erdőtűz.

 

7. Közbiztonság

Bulgáriában azért a telepakolt autót ne hagyd ott csak úgy Isten nevében.

Tapasztalatom szerint a bolgár rendőrök nem "utaznak" az autósokra, ha valaki szabályosan közlekedik, eszükbe sincs megállítani.

A görög rendőrök eddigi szokásuk szerint csak jelen vannak, de csak ritkán állítanak meg.

A görög közbiztonság legendásan jó volt, de egyrészt felhígult a turistanépség, másrészt sok a menekült, és még válság is van... úgyhogy jobb ott is óvatosnak lenni.

 

8. Vezetési stílus : balkáni. Udvariasságot, előzékenységet ne sokat várj. De mivel már sokan megtették ezt az utat, a tapasztalatok szerint túlélhető :)))

 

9. Bolgár-görög határátkelők:

https://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Ezeken kívül tervbe van véve még egy határátkelő egy épülő új úton: Kardjali bolgár és Komotini görög városok között, Makaza nevű pontnál. Ezt már 5-6 éve ígérik... a legutolsó istenbizony idén március volt, de most megint eltolták újabb két hónappal:

http://www.focus-fen.net/?id=n301209

Mindenesetre utazás előtt keress rá arra, hogy "Makaza border crossing"... hátha csoda történik addig.

 

10. Amit tervként leírtál, arra nem lesz elég három hét... :) szerintem darabold többfelé... egyszer 3 hét a keleti részen (de még az is inkább kétszer 3 hét...), külön a nyugati rész...   szerintem. Sok szép ée érdekes helyet lehet találni.

 

Nagyon jó utat és jó kalandokat!

Előzmény: Törölt nick (42740)
őrel Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42742

trigrád-nál biztos nincs hivatalos átkelő gr-be, vodni pad elött balra, ki lehet menni a bg vasfüggönyhöz, 

a bazi kapu nyitva van (én tovább nem mentem) rengeteg forrás mindenfelé, gyönyörű hely

 

trigrád után már nincs aszfalt út és még a város elött vannak határőrök

 

van arrafelé egy ördög torok nevű barlang   http://bulgariatravel.org/en/object/31/Dyavolsko_gyrlo

 

ha arra jártok érdemes megnézni

Előzmény: Törölt nick (42740)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42741

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057737

 

itt olvasgass, kérdezz

 

www.whatgas.com/Masterpublic.aspx

 

tankoláshoz segítség kereshető, zoomolható, androidon is megtalálható árak katt zászló

 

Előzmény: Törölt nick (42740)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42740

Üdv Utazók!

 

Június vagy júliusban, nászút gyanánt,  egy kis autós Balkán-körutazásra indulunk feleségemmel. Az útvonal nagyjából a következő lenne: Marosvásárhely – Brassó – Russze – közép-Bulgárián lefelé egészen Trigradig (ha úgy adódik, akkor egy kis Isztambullal fűszerezve) – egy „kis” Görög körutazás, majd Albánia középső régióján fölfelé, nagyjából az Adria partvonalán végig Horvátországig, onnan pedig haza Budapestre. Alternatív útvonalként pedig még szóba került, hogy Vlorából áthajózunk Brindizibe, és az olasz Adria mentén haladunk hazafelé. Az egész „projektre” kb. 3 hetet szántunk és/vagy kb. 300 e. Ft-ot. Vagyis addig megyünk időben és térben, míg a tárcánk engedi.. )))

Egy Mitsubishi L400-assal vágunk neki, szállásunk sok helyen az autó hátuljában lesz vagy sátorban. Autópályára (főleg fizetősre) csak ott hajtunk majd rá, ahol nagyon muszáj vagy a aktuális helyzet úgy kívánja.

Az útvonalat rugalmasra tervezzük, s mivel nem vagyunk tengerparton vagy medencében nyaraló típusok, a lényeg, hogy sok szépet és érdekeset lássunk, és lehetőleg csipetnyivel kevesebb turistát – vagyis nem feltétlenül a populárisabb célpontok érdekelnek. Ha bárkit érdekel, azzal szívesen megosztom a tervezett út tervezett célállomásait.. ))

Elsősorban a szép, relatív érintetlen vagy kevésbé látogatott természeti helyszínek (tavak, öblök, vízesések, érdekes sziklák, stb), középkori (vagy akár régebbi..) falvak, települések, óvárosok, ahol megőrződtek a régi építészeti elemek, ősi kultikus helyszínek,  megalitok, stb. a favoritok.

Bár igyekszünk a lehető legalaposabban felkészülni, a fent említett útvonalat részben vagy akár egészében már megtett utazók rengeteg hasznos tanáccsal/tippel tudnának nekünk segíteni.

A következő dolgokkal kapcsolatban kérném tapasztaltabb utazók tanácsát, véleményét:

- Általánosan: az említett terület autóval történő bejárásával kapcsolatos pozitív/negatív tapasztalatok, pl. rendőrök hozzáállása külföldi autósokhoz, autós szervizek, vezetési stílus (helyiek részéről), általános biztonság (pl. ideig-óráig, vagy egész éjszakára magára hagyott külföldi rendszámú autó), stb.

- a fent említett kritériumoknak megfelelő látnivaló, amit szerintetek mindenképpen érdemes megnézni?

- Konkrétan: Trigrád/Buynovo környékén van esetleg valahol határátkelő Görögországba?

- Albánia, Montenegró – mennyire biztonságosak magyar autósoknak?

Ezen kívül nagyon hálásan fogadunk bármiféle, személyes tapasztalatból származó javaslatot, intést, tanácsot.

 

Mindenféle negatív beszólást, trollkodást a nemerdeklia@omatsem.letojom címre várjuk sok szeretettel! ))))

 

Igen, pontosan tudom, hogy ez egy Bulgáriáról szóló topik, de nem akartam 6-8 különböző helyre szétszórni... ))

 

Köszönettel,

 

Robi & Stefi

 

karcsi0423 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42739

Sziasztok'Augusztusban utazunk az ibusszal napospartra,a hotel Lionba. Ha ismeri valaki ezt a hotelt,kérem tájékoztasson.Köszi Károly

euro1 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 42738

Bocsánat, csak valami nem sikerült.....illetve ezt a "bonyolult algebrát" magától teszi be a gép....

 

/******************************************************** This Script will be included in all web pages to show an Icon on Mouse over, Clicking the Icon will show a Zoominto Viewer (a Flash made viewer) to Zoom the Image Content ********************************************************/ var tmppluginServername = "http://www.zoominto.com/zoomapi/"; //tmppluginServername= "http://localhost:9999/zoomapi/" var versionswf="1100"; versionswf=""; var tmppluginSwfname="" tmppluginSwfname=tmppluginServername + "zoomplugin" + versionswf + ".swf"; var tmppluginimageURL=tmppluginServername + "displayimage.php?image="; var protocol = "http://"; var isInternetExplorer = navigator.appName.indexOf("Microsoft") != -1; plugin_run(); function BrowserZoomPlugin() { var ua, s, i; this.isIE = false; this.isNS = false; this.version = null; ua = navigator.userAgent; s = "MSIE"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isIE = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Netscape6/"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Gecko"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = 6.1; return; } } var browser = new BrowserZoomPlugin; var dragObj = new Object; dragObj.zIndex = 0; function zoominto_dragStart(event, id) { var el; var x, y; if (id) { dragObj.elNode = document.getElementById(id); } else { if (browser.isIE) { dragObj.elNode = window.event.srcElement; } if (browser.isNS) { dragObj.elNode = event.target; } if (dragObj.elNode.nodeType == 3) { dragObj.elNode = dragObj.elNode.parentNode; } } if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.cursorStartX = x; dragObj.cursorStartY = y; dragObj.elStartLeft = parseInt(dragObj.elNode.style.left, 10); dragObj.elStartTop = parseInt(dragObj.elNode.style.top, 10); if (isNaN(dragObj.elStartLeft)) { dragObj.elStartLeft = 0; } if (isNaN(dragObj.elStartTop)) { dragObj.elStartTop = 0; } dragObj.elNode.style.zIndex = ++dragObj.zIndex; if (browser.isIE) { document.attachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.attachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { document.addEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.addEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); event.preventDefault(); } } function zoominto_dragGo(event) { var x, y; if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.elNode.style.left = dragObj.elStartLeft + x - dragObj.cursorStartX + "px"; dragObj.elNode.style.top = dragObj.elStartTop + y - dragObj.cursorStartY + "px"; if (browser.isIE) { window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { event.preventDefault(); } } function zoominto_dragStop(event) { if (browser.isIE) { document.detachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.detachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); } if (browser.isNS) { document.removeEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.removeEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); } } function imgplayerprogress_DoFSCommand(command, args) { var imgplayerprogressObj = isInternetExplorer ? document.all.imgplayerprogress : document.imgplayerprogress; } function zoominto_addElement(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.setAttribute("title", ""); newdiv.style.position = "absolute"; newdiv.style.display = "none"; newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { } } function zoominto_addmyelems(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { //_L(e); } } function zoominto_initializelements() { zoominto_addElement("plugpanel", "<a href='javascript:zoominto_showflash()'><img class='myplug_img' src='" + tmppluginServername + "zoomicon.gif' alt='ZoomInto: Pictures, Images and Photos' /></a> "); zoominto_addmyelems("plugincheck_0909", "<div id='div_plugin_img_player' style=' position: absolute; padding: 12px; left: 50%; top: 50%; visibility:hidden; display:none; z-index:102; vertical-align: middle;'></div>"); } function zoominto_GetElementPostion(theElement) { var selectedPosX = 0; var selectedPosY = 0; tmpw = theElement.width; tmph = theElement.height; while (theElement != null) { selectedPosX += theElement.offsetLeft; selectedPosY += theElement.offsetTop; theElement = theElement.offsetParent; } var tempelement = new Array(selectedPosX, selectedPosY, tmpw, tmph); return tempelement; } function plugin_showdeadcenterdiv(Xwidth, Yheight, divid) { var scrolledX, scrolledY; if (self.pageYOffset) { scrolledX = self.pageXOffset; scrolledY = self.pageYOffset; } else if (document.documentElement && document.documentElement.scrollTop) { scrolledX = document.documentElement.scrollLeft; scrolledY = document.documentElement.scrollTop; } else if (document.body) { scrolledX = document.body.scrollLeft; scrolledY = document.body.scrollTop; } var centerX, centerY; if (self.innerHeight) { centerX = self.innerWidth; centerY = self.innerHeight; } else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { centerX = document.documentElement.clientWidth; centerY = document.documentElement.clientHeight; } else if (document.body) { centerX = document.body.clientWidth; centerY = document.body.clientHeight; } var leftOffset = scrolledX + (centerX - Xwidth) / 2; var topOffset = scrolledY + (centerY - Yheight) / 2; var o = document.getElementById(divid); var r = o.style; r.position = "absolute"; r.top = topOffset + "px"; r.left = leftOffset + "px"; r.display = "block"; } function pluginalertShow(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "visible"; document.getElementById(layerid).style.display = "block"; plugin_showdeadcenterdiv(280, 115, layerid); document.getElementById("plugin_btn_activate").focus(); } function pluginalerthide(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "hidden"; document.getElementById(layerid).style.display = "none"; } function zoom_getValidString(){ return "&isValidviewer=1";// all things are valid } function zoominto_showflash(zoomres) { try{ if(zoomres == undefined) zoomres="600x442"; zoomarr=zoomres.split("x",2) var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "block"; divimgplayer.style.visibility = "visible"; //old movie 550 400 // plugin_showdeadcenterdiv(600, 371, "div_plugin_img_player"); plugin_showdeadcenterdiv(parseInt(zoomarr[0]), parseInt(zoomarr[1])+120, "div_plugin_img_player"); // zoominto_setImage(); zoominto_changeobject(document.getElementById("plugpanel").title,zoomres); } catch (e) { } } function zoominto_closeflash() { var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "none"; divimgplayer.style.visibility = "hidden"; } function hidezoomicon(){ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } function getMouseX( e ) { return e.pageX || ( e.clientX + ( document.documentElement.scrollLeft || document.body.scrollLeft ) ); } function getMouseY( e ) { return e.pageY || ( e.clientY + ( document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop ) ); } function dhtmlLoadScript(url) { var e = document.createElement("script"); e.src = url; e.type="text/javascript"; // document.getElementByTagName("head")[0].appendChild(e); document.getElementById("addiv").appendChild(e); } function getactualimgdimensions(imgsrc){ zoomintoheavyImage = new Image(); zoomintoheavyImage.src = imgsrc var tempelement = new Array(zoomintoheavyImage.width, zoomintoheavyImage.height); return tempelement; } function plugin_run() { var newcss = "#div_plugin_img_player td {padding:0;} n #div_plugin_img_player th {padding:0;}"; if ('v'=='v') /* ie only */ { document.createStyleSheet().cssText = newcss; } else { var tag = document.createElement('style'); tag.type = 'text/css'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(tag); tag[ (typeof document.body.style.WebkitAppearance=='string') /* webkit only */ ? 'innerText' : 'innerHTML'] = newcss; } var image = document.getElementsByTagName("img"); var totimgLength=image.length; zoominto_initializelements(); for (var i = 0; i < image.length; i++) { if (image[i].className.match("myplug_img")){ image[i].onmouseout = function (evt) { document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }// Zoom icon hidden zoomarrdim= getactualimgdimensions(image[i].src); //arrdim[0] - width arrdim[1] - height if (!image[i].className.match("myplug_img") && zoomarrdim[0] > 50 && zoomarrdim[1] > 60) { image[i].onmouseover = function () {imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); document.getElementById("plugpanel").style.display = "block";document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "visible";document.getElementById("plugpanel").style.left = imgvals[0] + "px";document.getElementById("plugpanel").style.top = imgvals[1] + "px";document.getElementById("plugpanel").title = this.src;}; image[i].onmouseout = function (evt) { imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); strx=imgvals[0]; stry=imgvals[1]; endx=imgvals[0] +imgvals[2] ; endy=imgvals[1] + imgvals[3]; tmpcurx=evt.pageX; tmpcury=evt.pageY; if(tmpcurx > strx && tmpcurx < endx && tmpcury > stry && tmpcury < endy ){ l=1 } else{ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }; }// End of Condition Image smaller if(zoomarrdim[0] == 1 && zoomarrdim[1] == 1){ // remove Image element image[i].style.display="none"; image[i].style.visibility="hidden"; } } } function zoominto_URLEncode(clearString) { var output = ""; var x = 0; clearString = clearString.toString(); var regex = /(^[a-zA-Z0-9_.]*)/; while (x < clearString.length) { var match = regex.exec(clearString.substr(x)); if (match != null && match.length > 1 && match[1] != "") { output += match[1]; x += match[1].length; } else { if (clearString[x] == " ") { output += "+"; } else { var charCode = clearString.charCodeAt(x); var hexVal = charCode.toString(16); output += "%" + (hexVal.length < 2 ? "0" : "") + hexVal.toUpperCase(); } x++; } } return output; } function Closeiepluginpanel() { closeflash(); } function logme(txtstr) { // try { //alert(txtstr); return ""; } function zoominto_changeobject(url,zoomres) { //Method to Display the Viewer for Image imgName_bfr=(tmppluginimageURL +url + zoom_getValidString()) escimgName_bfr=escape(imgName_bfr); trkval = "?chkme=" + imgName_bfr + "&rootstr=" + tmppluginServername; pagetitle = ""; urlstr = zoominto_URLEncode(document.location); zoomarr=zoomres.split("x",2) playerwidth=parseInt(zoomarr[0]);// 800 tablewidth=playerwidth ;//-2 ;//798 playerheight=parseInt(zoomarr[1]);//600; adwidth=468;//playerwidth -10 ;//768; adheight=60; document.getElementById("div_plugin_img_player").innerHTML = "<div onmousedown="zoominto_dragStart(event, 'div_plugin_img_player')" style='height:24px;margin-left:0px;position:relative;width: "+playerwidth +"px; z-index: 99; background-color:#ECECEC'> <MAP NAME='zoomintomap187'> <area shape='rect' coords='0,0,108,24' href='http://www.zoominto.com' alt='Zoominto' target='_blank'/> </MAP> <table width='"+playerwidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none' > <tbody><tr> <td><table cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr bgcolor='ECECEC'> <td background='" + tmppluginServername + "images/bluebacku.jpg' align='right'><table width='"+tablewidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td><div align='left' style='height:24px' ><img style='cursor:pointer' USEMAP='#zoomintomap187' height='24' width='108' border='0' src='" + tmppluginServername + "images/zoomintologo2.jpg'/></div></td> <td height='24' ><span style='padding-left:4px;float:right' align='right'> <a href='javascript:zoominto_closeflash()'><img height='21' width='21'border='0' src='" + tmppluginServername + "images/close.jpg'/></a></span><span style='float:right' align='right'><select style='height: 20px;' id='resselect' onchange='zoominto_showflash(this.value)'><option value='600x442'>Default</option><option value='690x509'>115%</option><option value='750x553'>125%</option></select></span></td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table><!--comment--> </div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none;margin-top:-2px;background-color:#FFF'><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' id="editor" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="false" /> <param name="chkme" value=""+imgName_bfr+ "" /> <param name="rootstr" value=""+tmppluginServername + "" /><param name="movie" value=""+tmppluginSwfname+"" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <embed src="" + tmppluginSwfname + trkval+"" quality="high" bgcolor="#ffffff" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' name="editor" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" /> </object></div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-top:none;margin-top:-2px;background-color:#FFFFFF'><table width='"+playerwidth+"' style=''> <tbody><tr> <td bgcolor='#FFFFFF'><div align='center'> <table width='100%' height='60' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td bgcolor='#ffffff' > <div align='center' ><iframe width=""+adwidth+ "" height=""+adheight+ "" frameborder="0" scrolling="no" vspace="0" src='" + tmppluginServername + "ads/remoteads.php5?extension=firefox&hostarea=zoominto&contenturl="+ document.location +"&width="+adwidth+"&height="+adheight+"' name="google_ads_frame" marginwidth="0" marginheight="0" id="google_ads_frame1" hspace="0" allowtransparency="true"></iframe> </div> </td> </tr> </tbody></table> </div></td> </tr></tbody></table></div>n"; document.getElementById('resselect').value=zoomres; }
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42737

Ezt kissé nehezen olvasom...

 

Előzmény: euro1 (42734)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42736

a Burgas Beach-be nem lehet közvetlenül foglalni, mivel a Neckermann klub szállodája, az egész hotelt ők töltik fel német, magyar főirodák és alvállalkozók segítségével.

 

Itthon Neckermann és Thomas Cook néven léteznek, egy cég, csak náluk tudsz jó árat, mert minden más cég tőlük rendel saját felárral.

 

Az idén drágábbak lettek, mert csak Euró alapú katalógussal dolgoznak és a forintunkat pedig folyamatosan rontja a kormány tevékenysége.

Ezen kívül már a pótágyat is teljes áron adják. A kedvezményes foglalási időszak is lezárult áprilissal /előfoglalási kedvezmény/.

 

Idén helyette ide megyünk: Hotel Perla

 

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=123794259&t=9162096

 

a linkeken miden info megtalálható

 

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=123794554&t=9162096

 

esetleg kipróbálhatod a Burgas Beach mögött lévő Düne Residence apartmant, annak az all-in ellátást és a medencét a Burgas adja

 

nyaralasbulgariaban.hu

Előzmény: euro1 (42734)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42735

Szia!

"Csak a picurka fog nagyon hiányozni, de pihenni szeretnék. 2,5 éves gyerek úgysem emlékszik még semmire majd neki nem nyaralás, meg busszal ááááá!"

 

A busszal való utazást én sem javaslom.

DE!

A mi Picurkánk már 4 éves volt, amikor a nevelt gyerekeinktől kaptunk egy bulgáriai nyaralást a 20. házassági évfordulónkra, feltétel:gyerekmentesen nyaralni.

Nagyon jó lett volna, ha nem botlunk bele minden nap egy-egy szőke fejecskébe, ahhoz hasonlóba, amire naponta többször nyomtam egy puszit, így minden nap nagyon hiányzott, néha még pityeregtem is.

 

Ha viszed, gond, ha nem akkor egy rettenetes űr lesz, minden nap hiányozni fog!

 

Idén visszük, igaz már 8 éves, de autóval megyünk.

 

Igaz, ezt Neked kell eldöntened!

Üdv! 

Előzmény: cintiababa (42729)
euro1 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42734

Hello T-boy01!

 

Tavaly a Burgas Beach Hotelben találkoztunk, tudod kivittél minket a reptérre.

Azt szeretném kérdezni, hogy Te melyik irodánál szoktál foglalni illetve közvetlenül a hotelnél melyik oldalon kell foglalni?

 

/******************************************************** This Script will be included in all web pages to show an Icon on Mouse over, Clicking the Icon will show a Zoominto Viewer (a Flash made viewer) to Zoom the Image Content ********************************************************/ var tmppluginServername = "http://www.zoominto.com/zoomapi/"; //tmppluginServername= "http://localhost:9999/zoomapi/" var versionswf="1100"; versionswf=""; var tmppluginSwfname="" tmppluginSwfname=tmppluginServername + "zoomplugin" + versionswf + ".swf"; var tmppluginimageURL=tmppluginServername + "displayimage.php?image="; var protocol = "http://"; var isInternetExplorer = navigator.appName.indexOf("Microsoft") != -1; plugin_run(); function BrowserZoomPlugin() { var ua, s, i; this.isIE = false; this.isNS = false; this.version = null; ua = navigator.userAgent; s = "MSIE"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isIE = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Netscape6/"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Gecko"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = 6.1; return; } } var browser = new BrowserZoomPlugin; var dragObj = new Object; dragObj.zIndex = 0; function zoominto_dragStart(event, id) { var el; var x, y; if (id) { dragObj.elNode = document.getElementById(id); } else { if (browser.isIE) { dragObj.elNode = window.event.srcElement; } if (browser.isNS) { dragObj.elNode = event.target; } if (dragObj.elNode.nodeType == 3) { dragObj.elNode = dragObj.elNode.parentNode; } } if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.cursorStartX = x; dragObj.cursorStartY = y; dragObj.elStartLeft = parseInt(dragObj.elNode.style.left, 10); dragObj.elStartTop = parseInt(dragObj.elNode.style.top, 10); if (isNaN(dragObj.elStartLeft)) { dragObj.elStartLeft = 0; } if (isNaN(dragObj.elStartTop)) { dragObj.elStartTop = 0; } dragObj.elNode.style.zIndex = ++dragObj.zIndex; if (browser.isIE) { document.attachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.attachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { document.addEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.addEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); event.preventDefault(); } } function zoominto_dragGo(event) { var x, y; if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.elNode.style.left = dragObj.elStartLeft + x - dragObj.cursorStartX + "px"; dragObj.elNode.style.top = dragObj.elStartTop + y - dragObj.cursorStartY + "px"; if (browser.isIE) { window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { event.preventDefault(); } } function zoominto_dragStop(event) { if (browser.isIE) { document.detachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.detachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); } if (browser.isNS) { document.removeEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.removeEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); } } function imgplayerprogress_DoFSCommand(command, args) { var imgplayerprogressObj = isInternetExplorer ? document.all.imgplayerprogress : document.imgplayerprogress; } function zoominto_addElement(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.setAttribute("title", ""); newdiv.style.position = "absolute"; newdiv.style.display = "none"; newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { } } function zoominto_addmyelems(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { //_L(e); } } function zoominto_initializelements() { zoominto_addElement("plugpanel", "<a href='javascript:zoominto_showflash()'><img class='myplug_img' src='" + tmppluginServername + "zoomicon.gif' alt='ZoomInto: Pictures, Images and Photos' /></a> "); zoominto_addmyelems("plugincheck_0909", "<div id='div_plugin_img_player' style=' position: absolute; padding: 12px; left: 50%; top: 50%; visibility:hidden; display:none; z-index:102; vertical-align: middle;'></div>"); } function zoominto_GetElementPostion(theElement) { var selectedPosX = 0; var selectedPosY = 0; tmpw = theElement.width; tmph = theElement.height; while (theElement != null) { selectedPosX += theElement.offsetLeft; selectedPosY += theElement.offsetTop; theElement = theElement.offsetParent; } var tempelement = new Array(selectedPosX, selectedPosY, tmpw, tmph); return tempelement; } function plugin_showdeadcenterdiv(Xwidth, Yheight, divid) { var scrolledX, scrolledY; if (self.pageYOffset) { scrolledX = self.pageXOffset; scrolledY = self.pageYOffset; } else if (document.documentElement && document.documentElement.scrollTop) { scrolledX = document.documentElement.scrollLeft; scrolledY = document.documentElement.scrollTop; } else if (document.body) { scrolledX = document.body.scrollLeft; scrolledY = document.body.scrollTop; } var centerX, centerY; if (self.innerHeight) { centerX = self.innerWidth; centerY = self.innerHeight; } else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { centerX = document.documentElement.clientWidth; centerY = document.documentElement.clientHeight; } else if (document.body) { centerX = document.body.clientWidth; centerY = document.body.clientHeight; } var leftOffset = scrolledX + (centerX - Xwidth) / 2; var topOffset = scrolledY + (centerY - Yheight) / 2; var o = document.getElementById(divid); var r = o.style; r.position = "absolute"; r.top = topOffset + "px"; r.left = leftOffset + "px"; r.display = "block"; } function pluginalertShow(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "visible"; document.getElementById(layerid).style.display = "block"; plugin_showdeadcenterdiv(280, 115, layerid); document.getElementById("plugin_btn_activate").focus(); } function pluginalerthide(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "hidden"; document.getElementById(layerid).style.display = "none"; } function zoom_getValidString(){ return "&isValidviewer=1";// all things are valid } function zoominto_showflash(zoomres) { try{ if(zoomres == undefined) zoomres="600x442"; zoomarr=zoomres.split("x",2) var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "block"; divimgplayer.style.visibility = "visible"; //old movie 550 400 // plugin_showdeadcenterdiv(600, 371, "div_plugin_img_player"); plugin_showdeadcenterdiv(parseInt(zoomarr[0]), parseInt(zoomarr[1])+120, "div_plugin_img_player"); // zoominto_setImage(); zoominto_changeobject(document.getElementById("plugpanel").title,zoomres); } catch (e) { } } function zoominto_closeflash() { var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "none"; divimgplayer.style.visibility = "hidden"; } function hidezoomicon(){ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } function getMouseX( e ) { return e.pageX || ( e.clientX + ( document.documentElement.scrollLeft || document.body.scrollLeft ) ); } function getMouseY( e ) { return e.pageY || ( e.clientY + ( document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop ) ); } function dhtmlLoadScript(url) { var e = document.createElement("script"); e.src = url; e.type="text/javascript"; // document.getElementByTagName("head")[0].appendChild(e); document.getElementById("addiv").appendChild(e); } function getactualimgdimensions(imgsrc){ zoomintoheavyImage = new Image(); zoomintoheavyImage.src = imgsrc var tempelement = new Array(zoomintoheavyImage.width, zoomintoheavyImage.height); return tempelement; } function plugin_run() { var newcss = "#div_plugin_img_player td {padding:0;} n #div_plugin_img_player th {padding:0;}"; if ('v'=='v') /* ie only */ { document.createStyleSheet().cssText = newcss; } else { var tag = document.createElement('style'); tag.type = 'text/css'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(tag); tag[ (typeof document.body.style.WebkitAppearance=='string') /* webkit only */ ? 'innerText' : 'innerHTML'] = newcss; } var image = document.getElementsByTagName("img"); var totimgLength=image.length; zoominto_initializelements(); for (var i = 0; i < image.length; i++) { if (image[i].className.match("myplug_img")){ image[i].onmouseout = function (evt) { document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }// Zoom icon hidden zoomarrdim= getactualimgdimensions(image[i].src); //arrdim[0] - width arrdim[1] - height if (!image[i].className.match("myplug_img") && zoomarrdim[0] > 50 && zoomarrdim[1] > 60) { image[i].onmouseover = function () {imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); document.getElementById("plugpanel").style.display = "block";document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "visible";document.getElementById("plugpanel").style.left = imgvals[0] + "px";document.getElementById("plugpanel").style.top = imgvals[1] + "px";document.getElementById("plugpanel").title = this.src;}; image[i].onmouseout = function (evt) { imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); strx=imgvals[0]; stry=imgvals[1]; endx=imgvals[0] +imgvals[2] ; endy=imgvals[1] + imgvals[3]; tmpcurx=evt.pageX; tmpcury=evt.pageY; if(tmpcurx > strx && tmpcurx < endx && tmpcury > stry && tmpcury < endy ){ l=1 } else{ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }; }// End of Condition Image smaller if(zoomarrdim[0] == 1 && zoomarrdim[1] == 1){ // remove Image element image[i].style.display="none"; image[i].style.visibility="hidden"; } } } function zoominto_URLEncode(clearString) { var output = ""; var x = 0; clearString = clearString.toString(); var regex = /(^[a-zA-Z0-9_.]*)/; while (x < clearString.length) { var match = regex.exec(clearString.substr(x)); if (match != null && match.length > 1 && match[1] != "") { output += match[1]; x += match[1].length; } else { if (clearString[x] == " ") { output += "+"; } else { var charCode = clearString.charCodeAt(x); var hexVal = charCode.toString(16); output += "%" + (hexVal.length < 2 ? "0" : "") + hexVal.toUpperCase(); } x++; } } return output; } function Closeiepluginpanel() { closeflash(); } function logme(txtstr) { // try { //alert(txtstr); return ""; } function zoominto_changeobject(url,zoomres) { //Method to Display the Viewer for Image imgName_bfr=(tmppluginimageURL +url + zoom_getValidString()) escimgName_bfr=escape(imgName_bfr); trkval = "?chkme=" + imgName_bfr + "&rootstr=" + tmppluginServername; pagetitle = ""; urlstr = zoominto_URLEncode(document.location); zoomarr=zoomres.split("x",2) playerwidth=parseInt(zoomarr[0]);// 800 tablewidth=playerwidth ;//-2 ;//798 playerheight=parseInt(zoomarr[1]);//600; adwidth=468;//playerwidth -10 ;//768; adheight=60; document.getElementById("div_plugin_img_player").innerHTML = "<div onmousedown="zoominto_dragStart(event, 'div_plugin_img_player')" style='height:24px;margin-left:0px;position:relative;width: "+playerwidth +"px; z-index: 99; background-color:#ECECEC'> <MAP NAME='zoomintomap187'> <area shape='rect' coords='0,0,108,24' href='http://www.zoominto.com' alt='Zoominto' target='_blank'/> </MAP> <table width='"+playerwidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none' > <tbody><tr> <td><table cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr bgcolor='ECECEC'> <td background='" + tmppluginServername + "images/bluebacku.jpg' align='right'><table width='"+tablewidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td><div align='left' style='height:24px' ><img style='cursor:pointer' USEMAP='#zoomintomap187' height='24' width='108' border='0' src='" + tmppluginServername + "images/zoomintologo2.jpg'/></div></td> <td height='24' ><span style='padding-left:4px;float:right' align='right'> <a href='javascript:zoominto_closeflash()'><img height='21' width='21'border='0' src='" + tmppluginServername + "images/close.jpg'/></a></span><span style='float:right' align='right'><select style='height: 20px;' id='resselect' onchange='zoominto_showflash(this.value)'><option value='600x442'>Default</option><option value='690x509'>115%</option><option value='750x553'>125%</option></select></span></td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table><!--comment--> </div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none;margin-top:-2px;background-color:#FFF'><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' id="editor" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="false" /> <param name="chkme" value=""+imgName_bfr+ "" /> <param name="rootstr" value=""+tmppluginServername + "" /><param name="movie" value=""+tmppluginSwfname+"" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <embed src="" + tmppluginSwfname + trkval+"" quality="high" bgcolor="#ffffff" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' name="editor" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" /> </object></div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-top:none;margin-top:-2px;background-color:#FFFFFF'><table width='"+playerwidth+"' style=''> <tbody><tr> <td bgcolor='#FFFFFF'><div align='center'> <table width='100%' height='60' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td bgcolor='#ffffff' > <div align='center' ><iframe width=""+adwidth+ "" height=""+adheight+ "" frameborder="0" scrolling="no" vspace="0" src='" + tmppluginServername + "ads/remoteads.php5?extension=firefox&hostarea=zoominto&contenturl="+ document.location +"&width="+adwidth+"&height="+adheight+"' name="google_ads_frame" marginwidth="0" marginheight="0" id="google_ads_frame1" hspace="0" allowtransparency="true"></iframe> </div> </td> </tr> </tbody></table> </div></td> </tr></tbody></table></div>n"; document.getElementById('resselect').value=zoomres; }

/******************************************************** This Script will be included in all web pages to show an Icon on Mouse over, Clicking the Icon will show a Zoominto Viewer (a Flash made viewer) to Zoom the Image Content ********************************************************/ var tmppluginServername = "http://www.zoominto.com/zoomapi/"; //tmppluginServername= "http://localhost:9999/zoomapi/" var versionswf="1100"; versionswf=""; var tmppluginSwfname="" tmppluginSwfname=tmppluginServername + "zoomplugin" + versionswf + ".swf"; var tmppluginimageURL=tmppluginServername + "displayimage.php?image="; var protocol = "http://"; var isInternetExplorer = navigator.appName.indexOf("Microsoft") != -1; plugin_run(); function BrowserZoomPlugin() { var ua, s, i; this.isIE = false; this.isNS = false; this.version = null; ua = navigator.userAgent; s = "MSIE"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isIE = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Netscape6/"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = parseFloat(ua.substr(i + s.length)); return; } s = "Gecko"; if ((i = ua.indexOf(s)) >= 0) { this.isNS = true; this.version = 6.1; return; } } var browser = new BrowserZoomPlugin; var dragObj = new Object; dragObj.zIndex = 0; function zoominto_dragStart(event, id) { var el; var x, y; if (id) { dragObj.elNode = document.getElementById(id); } else { if (browser.isIE) { dragObj.elNode = window.event.srcElement; } if (browser.isNS) { dragObj.elNode = event.target; } if (dragObj.elNode.nodeType == 3) { dragObj.elNode = dragObj.elNode.parentNode; } } if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.cursorStartX = x; dragObj.cursorStartY = y; dragObj.elStartLeft = parseInt(dragObj.elNode.style.left, 10); dragObj.elStartTop = parseInt(dragObj.elNode.style.top, 10); if (isNaN(dragObj.elStartLeft)) { dragObj.elStartLeft = 0; } if (isNaN(dragObj.elStartTop)) { dragObj.elStartTop = 0; } dragObj.elNode.style.zIndex = ++dragObj.zIndex; if (browser.isIE) { document.attachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.attachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { document.addEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.addEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); event.preventDefault(); } } function zoominto_dragGo(event) { var x, y; if (browser.isIE) { x = window.event.clientX + document.documentElement.scrollLeft + document.body.scrollLeft; y = window.event.clientY + document.documentElement.scrollTop + document.body.scrollTop; } if (browser.isNS) { x = event.clientX + window.scrollX; y = event.clientY + window.scrollY; } dragObj.elNode.style.left = dragObj.elStartLeft + x - dragObj.cursorStartX + "px"; dragObj.elNode.style.top = dragObj.elStartTop + y - dragObj.cursorStartY + "px"; if (browser.isIE) { window.event.cancelBubble = true; window.event.returnValue = false; } if (browser.isNS) { event.preventDefault(); } } function zoominto_dragStop(event) { if (browser.isIE) { document.detachEvent("onmousemove", zoominto_dragGo); document.detachEvent("onmouseup", zoominto_dragStop); } if (browser.isNS) { document.removeEventListener("mousemove", zoominto_dragGo, true); document.removeEventListener("mouseup", zoominto_dragStop, true); } } function imgplayerprogress_DoFSCommand(command, args) { var imgplayerprogressObj = isInternetExplorer ? document.all.imgplayerprogress : document.imgplayerprogress; } function zoominto_addElement(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.setAttribute("title", ""); newdiv.style.position = "absolute"; newdiv.style.display = "none"; newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { } } function zoominto_addmyelems(divIdName, htmlval) { try { var newdiv = document.createElement("div"); newdiv.setAttribute("id", divIdName); newdiv.innerHTML = htmlval; document.body.appendChild(newdiv);; } catch (e) { //_L(e); } } function zoominto_initializelements() { zoominto_addElement("plugpanel", "<a href='javascript:zoominto_showflash()'><img class='myplug_img' src='" + tmppluginServername + "zoomicon.gif' alt='ZoomInto: Pictures, Images and Photos' /></a> "); zoominto_addmyelems("plugincheck_0909", "<div id='div_plugin_img_player' style=' position: absolute; padding: 12px; left: 50%; top: 50%; visibility:hidden; display:none; z-index:102; vertical-align: middle;'></div>"); } function zoominto_GetElementPostion(theElement) { var selectedPosX = 0; var selectedPosY = 0; tmpw = theElement.width; tmph = theElement.height; while (theElement != null) { selectedPosX += theElement.offsetLeft; selectedPosY += theElement.offsetTop; theElement = theElement.offsetParent; } var tempelement = new Array(selectedPosX, selectedPosY, tmpw, tmph); return tempelement; } function plugin_showdeadcenterdiv(Xwidth, Yheight, divid) { var scrolledX, scrolledY; if (self.pageYOffset) { scrolledX = self.pageXOffset; scrolledY = self.pageYOffset; } else if (document.documentElement && document.documentElement.scrollTop) { scrolledX = document.documentElement.scrollLeft; scrolledY = document.documentElement.scrollTop; } else if (document.body) { scrolledX = document.body.scrollLeft; scrolledY = document.body.scrollTop; } var centerX, centerY; if (self.innerHeight) { centerX = self.innerWidth; centerY = self.innerHeight; } else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { centerX = document.documentElement.clientWidth; centerY = document.documentElement.clientHeight; } else if (document.body) { centerX = document.body.clientWidth; centerY = document.body.clientHeight; } var leftOffset = scrolledX + (centerX - Xwidth) / 2; var topOffset = scrolledY + (centerY - Yheight) / 2; var o = document.getElementById(divid); var r = o.style; r.position = "absolute"; r.top = topOffset + "px"; r.left = leftOffset + "px"; r.display = "block"; } function pluginalertShow(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "visible"; document.getElementById(layerid).style.display = "block"; plugin_showdeadcenterdiv(280, 115, layerid); document.getElementById("plugin_btn_activate").focus(); } function pluginalerthide(layerid) { document.getElementById(layerid).style.visibility = "hidden"; document.getElementById(layerid).style.display = "none"; } function zoom_getValidString(){ return "&isValidviewer=1";// all things are valid } function zoominto_showflash(zoomres) { try{ if(zoomres == undefined) zoomres="600x442"; zoomarr=zoomres.split("x",2) var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "block"; divimgplayer.style.visibility = "visible"; //old movie 550 400 // plugin_showdeadcenterdiv(600, 371, "div_plugin_img_player"); plugin_showdeadcenterdiv(parseInt(zoomarr[0]), parseInt(zoomarr[1])+120, "div_plugin_img_player"); // zoominto_setImage(); zoominto_changeobject(document.getElementById("plugpanel").title,zoomres); } catch (e) { } } function zoominto_closeflash() { var divimgplayer = document.getElementById("div_plugin_img_player"); divimgplayer.style.display = "none"; divimgplayer.style.visibility = "hidden"; } function hidezoomicon(){ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } function getMouseX( e ) { return e.pageX || ( e.clientX + ( document.documentElement.scrollLeft || document.body.scrollLeft ) ); } function getMouseY( e ) { return e.pageY || ( e.clientY + ( document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop ) ); } function dhtmlLoadScript(url) { var e = document.createElement("script"); e.src = url; e.type="text/javascript"; // document.getElementByTagName("head")[0].appendChild(e); document.getElementById("addiv").appendChild(e); } function getactualimgdimensions(imgsrc){ zoomintoheavyImage = new Image(); zoomintoheavyImage.src = imgsrc var tempelement = new Array(zoomintoheavyImage.width, zoomintoheavyImage.height); return tempelement; } function plugin_run() { var newcss = "#div_plugin_img_player td {padding:0;} n #div_plugin_img_player th {padding:0;}"; if ('v'=='v') /* ie only */ { document.createStyleSheet().cssText = newcss; } else { var tag = document.createElement('style'); tag.type = 'text/css'; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(tag); tag[ (typeof document.body.style.WebkitAppearance=='string') /* webkit only */ ? 'innerText' : 'innerHTML'] = newcss; } var image = document.getElementsByTagName("img"); var totimgLength=image.length; zoominto_initializelements(); for (var i = 0; i < image.length; i++) { if (image[i].className.match("myplug_img")){ image[i].onmouseout = function (evt) { document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }// Zoom icon hidden zoomarrdim= getactualimgdimensions(image[i].src); //arrdim[0] - width arrdim[1] - height if (!image[i].className.match("myplug_img") && zoomarrdim[0] > 50 && zoomarrdim[1] > 60) { image[i].onmouseover = function () {imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); document.getElementById("plugpanel").style.display = "block";document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "visible";document.getElementById("plugpanel").style.left = imgvals[0] + "px";document.getElementById("plugpanel").style.top = imgvals[1] + "px";document.getElementById("plugpanel").title = this.src;}; image[i].onmouseout = function (evt) { imgvals = zoominto_GetElementPostion(this); strx=imgvals[0]; stry=imgvals[1]; endx=imgvals[0] +imgvals[2] ; endy=imgvals[1] + imgvals[3]; tmpcurx=evt.pageX; tmpcury=evt.pageY; if(tmpcurx > strx && tmpcurx < endx && tmpcury > stry && tmpcury < endy ){ l=1 } else{ document.getElementById("plugpanel").style.visibility = "hidden"; } }; }// End of Condition Image smaller if(zoomarrdim[0] == 1 && zoomarrdim[1] == 1){ // remove Image element image[i].style.display="none"; image[i].style.visibility="hidden"; } } } function zoominto_URLEncode(clearString) { var output = ""; var x = 0; clearString = clearString.toString(); var regex = /(^[a-zA-Z0-9_.]*)/; while (x < clearString.length) { var match = regex.exec(clearString.substr(x)); if (match != null && match.length > 1 && match[1] != "") { output += match[1]; x += match[1].length; } else { if (clearString[x] == " ") { output += "+"; } else { var charCode = clearString.charCodeAt(x); var hexVal = charCode.toString(16); output += "%" + (hexVal.length < 2 ? "0" : "") + hexVal.toUpperCase(); } x++; } } return output; } function Closeiepluginpanel() { closeflash(); } function logme(txtstr) { // try { //alert(txtstr); return ""; } function zoominto_changeobject(url,zoomres) { //Method to Display the Viewer for Image imgName_bfr=(tmppluginimageURL +url + zoom_getValidString()) escimgName_bfr=escape(imgName_bfr); trkval = "?chkme=" + imgName_bfr + "&rootstr=" + tmppluginServername; pagetitle = ""; urlstr = zoominto_URLEncode(document.location); zoomarr=zoomres.split("x",2) playerwidth=parseInt(zoomarr[0]);// 800 tablewidth=playerwidth ;//-2 ;//798 playerheight=parseInt(zoomarr[1]);//600; adwidth=468;//playerwidth -10 ;//768; adheight=60; document.getElementById("div_plugin_img_player").innerHTML = "<div onmousedown="zoominto_dragStart(event, 'div_plugin_img_player')" style='height:24px;margin-left:0px;position:relative;width: "+playerwidth +"px; z-index: 99; background-color:#ECECEC'> <MAP NAME='zoomintomap187'> <area shape='rect' coords='0,0,108,24' href='http://www.zoominto.com' alt='Zoominto' target='_blank'/> </MAP> <table width='"+playerwidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none' > <tbody><tr> <td><table cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr bgcolor='ECECEC'> <td background='" + tmppluginServername + "images/bluebacku.jpg' align='right'><table width='"+tablewidth+"' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td><div align='left' style='height:24px' ><img style='cursor:pointer' USEMAP='#zoomintomap187' height='24' width='108' border='0' src='" + tmppluginServername + "images/zoomintologo2.jpg'/></div></td> <td height='24' ><span style='padding-left:4px;float:right' align='right'> <a href='javascript:zoominto_closeflash()'><img height='21' width='21'border='0' src='" + tmppluginServername + "images/close.jpg'/></a></span><span style='float:right' align='right'><select style='height: 20px;' id='resselect' onchange='zoominto_showflash(this.value)'><option value='600x442'>Default</option><option value='690x509'>115%</option><option value='750x553'>125%</option></select></span></td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table><!--comment--> </div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-bottom:none;margin-top:-2px;background-color:#FFF'><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' id="editor" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="false" /> <param name="chkme" value=""+imgName_bfr+ "" /> <param name="rootstr" value=""+tmppluginServername + "" /><param name="movie" value=""+tmppluginSwfname+"" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <embed src="" + tmppluginSwfname + trkval+"" quality="high" bgcolor="#ffffff" width=""+playerwidth+"" height='"+playerheight+"' name="editor" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" /> </object></div><div style='border: 1px solid #CCCCCC;border-top:none;margin-top:-2px;background-color:#FFFFFF'><table width='"+playerwidth+"' style=''> <tbody><tr> <td bgcolor='#FFFFFF'><div align='center'> <table width='100%' height='60' cellspacing='0' cellpadding='0' border='0'> <tbody><tr> <td bgcolor='#ffffff' > <div align='center' ><iframe width=""+adwidth+ "" height=""+adheight+ "" frameborder="0" scrolling="no" vspace="0" src='" + tmppluginServername + "ads/remoteads.php5?extension=firefox&hostarea=zoominto&contenturl="+ document.location +"&width="+adwidth+"&height="+adheight+"' name="google_ads_frame" marginwidth="0" marginheight="0" id="google_ads_frame1" hspace="0" allowtransparency="true"></iframe> </div> </td> </tr> </tbody></table> </div></td> </tr></tbody></table></div>n"; document.getElementById('resselect').value=zoomres; }
molnjan Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42733

Mi nem láttunk delfint, de egy csúnyább, esős napot használtunk ki azutazásra. Még igy is nagy élmény volt. Simán le tudom képzelni, hogy lehet ott delfint látni. Mi rengeteg kormoránt láttunk , magasból, egy égszinkék /pedig felhős idő volt/ öböl méllyén, olyan igazi vadregésnyes sziklaszitek között. Ott készültek a legszebb fényképeink...

 

A távolságra pontosan nem emlékszem, de egy óra alatt, kényelmesen, bámészkodva ott voltunk. Talán 40 km körül. n nem hagynám ki.Ellenben a sokak által preferált várnai delfinshow nagy csalódás volt a gyerekeknek is. nagy tömeg, sorbanállás, drága, unalmas, felejthető. Inkább a aliakra fok.

Előzmény: Heidi70 (42723)
Pötyi71 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42732

A fiamat 1.5 éves korától vittük magunkkal nyaralni. Kocsival, igaz nekünk 26 óra volt az út mindig. Nagyon élvezte. Ha még nagyobb gyerek is van, hidd el. nem lesz olyan fárasztó. Egész nap el lesznek a parton, estére meg elfárad, nem kell altatni. Mindenkinek hiányozni fog, ha nem viszitek a kicsit.

Előzmény: cintiababa (42729)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42731

Szia ! Dehogy nem emlékszik neki az egy élmény lesz a tengert látni és fürödni is benne. Késöbbiekben talán jobban mint mi.Láttam már 1 éves gyereket is a tengerparton és nagyon tetszet neki.

Előzmény: cintiababa (42729)
solozo Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42730

2,5 éves gyerek úgysem emlékszik még semmire majd neki nem nyaralás...

 

Szerintem te nagyon el vagy tévedve.

Előzmény: cintiababa (42729)
cintiababa Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42729

Sziasztok megint kedves Mindenkinek!

 

Na arról van szó, hogy mégse júli 20. megyünk, hanem júni 28. és a Hotel Amfórába. Nagyikának visszdobták a szabi kérelmét és csak ez az időpnt ami neki is megfelel és nekünk is jó. Csak a picurka fog nagyon hiányozni, de pihenni szeretnék. 2,5 éves gyerek úgysem emlékszik még semmire majd neki nem nyaralás, meg busszal ááááá!  

Majd ha nagyobb lesz akkor visszük őt is. A naggyal nincs gond ő 9 éves. 

 

Sziasztok!

Előzmény: cintiababa (42728)
cintiababa Creative Commons License 2013.03.30 0 0 42728

Sziasztok!

 

Június 28. Miskolcról busszal valaki napospartra?

Amforába megyünk. 

 

Helló!

 

Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42727

Köszönöm az információkat!

 

Később még lehet, hogy kérdeznék, ha nem veszitek tolakodásnak.

Szép napot!

T-boy01 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42726

www.whatgas.com/index.html?LatLng=43.88205,26.12548&Zoom=7&MinLat=42.28543&amp;MaxLat=45.44471&amp;MinLong=20.48950&amp;MaxLong=31.76147

 

a fenti linken a térképen katt a zászlóra az árért

 

tankolást érdemes kártyával fizetni, kedvezőbb a deviza eladási árfolyam /kártya/

 

mint valutát venni

 

sima, pl OTP maestro kártya, vagy hasonló megfelel minden külföldi fizetésre

 

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/OTP

 

itt a mindig friss deviza eladási árfolyamok

 

BGN bolgár leva

 

RON román lei

 

 

 

 

Előzmény: Heidi70 (42721)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42725

Köszönöm!

 

Előzmény: stevie-13 (42724)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42724

Ha esetleg valaki tudna még mondani valamit az útdíjakról, benzinárakról Romániában, Bulgáriában, azt még megköszönném.

 

 

Romániában és Bulgáriában is az országutakra is kötelező a matrica. A román matrica egy hétre 3 EUR, a bolgár ugyanennyi időre 5.

 

Ha Constanta felé mentek, egy helyen hídpénzt szednek, de ez is csak pár euro (talán 3).

 

Az üzemanyagok ára a magyarhoz képest is folyton változik. Tipikusan olcsóbb kint a benzin, de volt már, amikor drágább volt.  Nagyon nagy különbség mindenesetre nincs.

 

A mai napon a 95-ös és a dízel is 2.63 levába kerül Szófiában, ez kártyával fizetve kb 410 ft/l.

 

Romániában 5.91 ROL a benzin, 5.88 a dízel, azaz kb 414 és 411 ft.

 

 

Előzmény: Heidi70 (42721)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42723

A kártyákról nem tudtam, köszi!

 

A Kaliakra fokon tényleg vannak delfinek? Valaholazt hallottam, vagy olvastam.Mennyi a távolsága Albenától?

Köszi a választ előre is!

 

Előzmény: molnjan (42722)
molnjan Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42722

Albenában, ha ott van szállásod, akkor nem kell fizetni a parkolásért semmit! A kapott kártyát a szállodában le kell adni. Ehelyett kapunk egy másikat, amivel szabadon lehet ki-be lépni. Az utolsó nap kapunk egy másik kártyát, amit a kilépéskor be kell rakni a kiléptető kapuba, amit elnyel és ki lehet menni.

 

Egyébként egy nagyon kellemes hely. Az egész család élvezte az ott tartózkodást. Maximálisan biztonságos, ligetes, dombos, sétáló utakkal, parkokkal, padokkal teli terület. Ha aszállás nem közvetlenül a parton van, akkor még csendes is. Mi a Hotel Compass-ban voltunk. Bármikor visszamennék.

 

Balchik tényleg csaodszép. Ajánlom még a Kaliakra fokot is, kicsti távolabb van, de szerintem megéri az utat.

Előzmény: T-boy01 (42716)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42721

Üdv újra mindenkinek, köszönöm a hasznos tanácsokat!

 

Ha esetleg valaki tudna még mondani valamit az útdíjakról, benzinárakról Romániában, Bulgáriában, azt még megköszönném.

Hédi

Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42720

Köszönöm a sok hasznos infót!

 

De még kérdeznék, ha nem veszed tolakodásnak...

Mennyi parkolási díjat szednek általában?Mennyi a max., a mit elkérhetnek?

 

A Hotel Oázisba megyünk, több gyerekkel, így célszerűnek láttuk a teljes ellátást kérni, mivel a nyaralás gyerekkel többnyire a vásárlásról szól:édességek, gyümölcs stb..

 

Balchik-on már voltunk, akkor is nagyon tetszett, főleg a kaktuszkert, most sem szeretnénk kihagyni.

Ha esetleg belépőárakról lenne információd, azt szívesen foganám.

 

Üdvözlettel:

Hédi

Előzmény: T-boy01 (42716)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42719

Elfelejtetted megírni a szálloda nevét.

 

 

Elnézést, kicsit figyelmetlen voltam.

 

Hotel Oázis a szállodánk.Ahogyan a Google-on szétnéztünk, kicsit "szocreál" stílusú kívülről, de nem is ez érdekel.A külcsínnél fontosabb a belbecs, szokták mondani.

 

 

Te merre javasolnád a rövidebb utat.Indulási pont:Bánréve(ÉK-i szlovák határ, Miskolc van hozzánk közel, a faluról 2010 nyarán már hallhattál a tévében a jégverés kapcsán).

 

Igazából konkrét elképzelés még nincs, csak az, hogy Románián keresztül mennénk,egy kis erdélyi pihenővel.

Üdvözlettel:

Hédi

Előzmény: stevie-13 (42715)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42718

Bocs, a google maps linket nem sikerül jól beraknom, vagy nem engedi a fórum.

 

Nagyvárad-Korond-Albena 990 km.

 

Nagyvárad-Constanta-Albena 967 km

Előzmény: T-boy01 (42717)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42717

Nagyvárad/Oradea/ - Korond - Bukarest elkerülő/centura Bucuresti/ - Constanta - Albena

 

https://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

 

nem rosszabb, mint Korond nélkül és végig mentek a Hargitán, ami gyönyörű,

elkerülitek az Olt völgyét ami szép de fárasztó a sok kanyarral a kamionok között

 

a 13A út Korondra szépen felújított

Előzmény: Heidi70 (42714)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 42716

Albenáról: gyönyörű,zárt,csak a túristáknak fenntartott üdülőfalu.

 

a területre sorompón keresztül jutsz be, ahol előtte elkérik rendőrnek látszó biztonsági őrök

az utazási irodától kapott voucher-t /utalványt/

innentől ketyeg a parkolási díjad, míg ki nem lépsz a sorompón, melyet a sorompó előti automatánál tudsz fizetni készpénzzel, tehát hazafelé még legyen kp!

 

a terület egy hegyoldal, ahol szerpentin szerűen út vezet lefelé, végig szállodákal, tehát a szállodák nagy részéből nem látod a tengert, max. a tetőről cserébe sok fát látsz gyönyörű parkosított területeket, messze lehet a part, de ingyenes kisvonat félóránként megy a partra, végig a szerpentinen

 

szuper medencéi vannak a hegyoldali szállodáknak,

all inclusve bárral a medencénél, némelyiknek van ilyen a parton is

 

Figyelmedbe ajánlom a közelben lévő Balchik-on található Mária román királyné által építtetett üdülő-kastélyt melynek kertje arborétum, a kastély múzeum, egy belépővel

odafele, vagy hazafele ejthetitek útba pláne, ha Romániába a parton a 9-es úton Vama Veche felé mentek, hogy utána a román tengerparti Constanta-tól Pitesti-ig autópáyán akartok menni.

 

Előzmény: Heidi70 (42714)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 42715

Minden infót szívesen elfogadunk a szállodáról (ha valaki járt már ott),

 

 

Elfelejtetted megírni a szálloda nevét.

 

 

illetve az utazásról.Merre érdemes menni?

 

 

Attól függ, honnan indultok.

 

A korondi megálló mindenképpen jelentős kerülő.

Előzmény: Heidi70 (42714)
Heidi70 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 42714

Mindenkinek szép estét!

 

Bulgáriába megyünk, Albenára augusztusban.Románián keresztül tervezzük az utat, korondi pihenővel.

 

Minden infót szívesen elfogadunk a szállodáról (ha valaki járt már ott), illetve az utazásról.Merre érdemes menni?

 

Üdvözlettel:

Hédi

T-boy01 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 42713

az apartmanban nem voltam, de az csak a szállás, amit láthattál a képeken, miden szolgáltatást all inclusive a mellette lévő Hotel Burgas Beach **** biztosít

 

a hotel-t csak a homokos part választja el a tengertől, mögötte van az apartman, ahonnan csak a tetőteraszról látod a tengert, de a szálloda medencéjéből is csak srégen, mert takarja egy új épület

 

a hotel bárja az 1. emeleten van, az épület teljes szélességében üvegfallal a tengerre néz, nézheted a panorámát, miközben koktélozol, kávézol, eszed a délutáni sütit, biliárdozol, ülsz a masszázsfotelben /1 leva/, stb.

 

 

 

ha ennél a hozzászólásnál lent a nevemre kattintasz ezután a listából ennél a fórumnál a hozzászólásaim darabszámára katt, többet is olvashatsz vissza korábbi írásaimban

Előzmény: nagypetya (42712)
nagypetya Creative Commons License 2013.03.27 0 0 42712

Köszi ebböl még nem sokat tudok. Te voltál már ott?

Előzmény: T-boy01 (42711)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 42711
Előzmény: nagypetya (42710)
nagypetya Creative Commons License 2013.03.26 0 0 42710

Sziasztok. Érdeklödnék volt e már valaki a Dune Residence Hotelbe és mi a véleménye róla illetve ha képeket beszámolókat irna nekem azt meg köszönném. Mi Júliusba megyünk oda és érdekelne. Elöre is köszönöm 

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.25 0 0 42709

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.25 0 0 42708

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.25 0 0 42707

Egy kis nyár a télben  Ime Szozopol

Jeff. Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42706

Nyugi, nincs itt semmi gond! Azt írsz, amit jónak látsz! : )

Csak érzékeltettem, hogy jó helyen jársz bulgáriai témákkal kacsolatban. A szmájli meg nálam lemaradt (sajna szerkeszteni utólag nem lehet)! De szerintem a "törzs" helyén kezelte a hsz-t...  : )

Előzmény: Pixie88 (42705)
Pixie88 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42705

Kiemelem neked a szavakat, amire értettem: "...nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "HOVA MENJEK" kérdésekre szeretnének választ kapni... hanem TÁRSALOGNI vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról..."

Remélem így már nem szúrja a szemed, de ha mégis, akkor sajnálom, hogy ilyet írtam.

Előzmény: Jeff. (42701)
Pixie88 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42704

pixie88@freemail.hu ide írhatsz :)

Előzmény: nagypetya (42700)
cintiababa Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42703

Sziasztok! Június 28. Miskolcról busszal valaki napospartra?

 

Helló!

János 2 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42702

Üdv!

 

2012-ben voltunk és most is a Burgas Beachba megyünk. Csak ajánlani tudom minden tekintetben. Ha rámkeresel találsz leírást, képeket.

A félpanzió és az ali között árban nincs nagy külömbség én az alit javaslom. Nincs gondod semmire, ettől még elmehetsz csavarogni.

Szerintem a Neckerman olcsóbb mint az IBUSZ. Megnéztem konkrétan a mi időpontunk árát az IBUSZ-nál - nem tévedés mitegy 80%-kal több.

 

Üdv: János

Előzmény: Pixie88 (42696)
Jeff. Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42701

"Tudom, hogy a következő kérdésemre nem ez a legmegfelelőbb topic... "

 

Ha ez nem az, akkor szerinted melyik a "legmegfelelőbb topic"?


Előzmény: Pixie88 (42696)
nagypetya Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42700

Irj emailt nekem én megirom mi mennyiért megyünk Burgashoz 30 km-re

 

Előzmény: Pixie88 (42699)
Pixie88 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42699

Hotel Lion 247.704Ft (Ibusz: 2 főre, 7 éj, szállás, félpanzió, minden repülős hülyeséggel együtt és lemondási biztosítással).

Hotel Burgas 314.400Ft (Neckermann).

Előzmény: nagypetya (42698)
nagypetya Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42698

Mennyiért mentek? Ahova mi megyünk egyik legolcsóbb és all inclusive ellátással

Előzmény: Pixie88 (42696)
nagypetya Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42697

Sziasztok. Érdeklödnék volt e már valaki a Dune Residence Hotelbe és mi a véleménye róla illetve ha képeket beszámolókat irna nekem azt meg köszönném. Mi Júliusba megyünk oda és érdekelne. Elöre is köszönöm 

Pixie88 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42696

Kedves Fórumozok!

 

Tudom, hogy a következő kérdésemre nem ez a legmegfelelőbb topic, de sajnos a többin nem túl aktívak a tagok, nekem meg gyors segítség kéne.

Nyáron utazunk Bulgáriába és márc. 30-áig lehet előfoglalási kedvezménnyel élni, ezért s.o.s a dolog :)

Szóval két hotel jött szóba a Naposparton: Hotel Lion és a Hotel Burgas. Tudna esetleg valaki információval szolgálni, még jobb lenne ha tapasztalatból írná :)

Már több napja bújom a netet és ide is eltévedtem :) Hotel Burgast láttam, hogy a parton van, ami nagyon jó, viszont nem tudom milyen az ellátás, kaja, ami azért a Magyarok szempontjából fontos (félpanzióra mennénk) :) Olvastam negatívat és pozitívat is ezzel kapcsolatban.

Hotel Lionnal egy gondom van, hogy eléggé északon van és jó lenne azért ha a központhoz közel lenne a szálloda. Felszolgált ételekről sajnos információt nem találtam.

Szóval nagyon megköszönném, ha valaki segítene!

Szép napot! :)

 

őrel Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42695

persze, cuccoltunk...

 

egyébként gyűlölöm azt az utat, főleg calafat-orsova részt , no meg az eddigi lassú és gecidrága kompozást

 

 

 

Előzmény: stevie-13 (42692)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42694

DN6 Drobeta - Turnu Severin - Orsova képek az útminőségről

 

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=89608815&postcount=4321

Előzmény: T-boy01 (42693)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 42693

A romániai útszakasz roham léptekben épül , részben kész van vadíúj elkerülőkkel .

 

Caransebes elkerülő

 

Előzmény: stevie-13 (42692)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42692

egy gyorsabb menet volt pár éve ,szófia, vidin, lugoj, temesvár, kiszombor, szeged ,bp   17 óra javarészt éjjel, kompra nem kellett sokat várni

 

 

17 óra :-) Te nyilván árut szállítottál, az EU-n belül kellett maradnod.

 

Nade egy Bp-Szófiát uszkve fele annyi idő alatt le lehet nyomni Szerbián keresztül. Ez a 8-9 óra különbség akkor érződik, amikor egyszerre indultok Pestről délben, és amikor a Szerbián keresztül közlekedő csapat este 9-kor már egy szófiai sörözőben tolja a Kamenicát, akkor a Románián keresztül közlekedők még félúton járnak, és reggel ötre fognak megérkezni...

 

Na ez a nemmindegy. (És akkor az út során keletkező ősz hajszálakat még nem is leltároztuk.)

 

 

Előzmény: őrel (42691)
őrel Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42691

vidintől vracáig szinte üres az út

 

(egy gyorsabb menet volt pár éve ,szófia, vidin, lugoj, temesvár, kiszombor, szeged ,bp  

17 óra javarészt éjjel, kompra nem kellett sokat várni)

 

 

Előzmény: T-boy01 (42680)
őrel Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42690

Montanában konkrétan egy lakótelepi parkolón ment keresztül?

 

igen, de a forgalom szinte 0 ... 

Előzmény: stevie-13 (42682)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42689

 

Temesvár /Timisoara/ - Lugoj

 

gyakorlatilag Nagyvárad /Oradea/irányából Aradig főút, utána

 

Arad , Temesvár elkerülő Lugoj-ig autópálya utána Lugoj-tól Calafat-ig /hid/ főút

 

A kamionok nem zavarnak az átkelésnél, mivel EU, de nem Shengeni határt, tehát nekik komolyabb az ellenőrzés, amit külön sorban állva várnak.

Előzmény: T-boy01 (42688)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42688

 

a híd romániai oldalán ARAD elkerülő

Előzmény: T-boy01 (42687)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42687

csak az a lényeg, hogy a híd meg legyen nyitva a forgalomnak, a környező tereprendezés nem lényeg, csak külcsín...

 

a goole earth műholdas képeivel néztem, vidin elkerülő kétszer kétsávos osztott pályás út

 

www.investnorthwest.info/categories/cat-4/Montana_District.htm

 

"The international 1st class road E-79 (Vidin-Montana-Vratsa-Sofia) connecting Western and Central Europe with Greece is of major importance for the district’s economic development is. This road was signifi cantly improved after its rehabilitation funded by the ISPA Programme." jól hangzik

 

Előzmény: nessebar (42686)
nessebar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42686

A junius végi időpontban írt beszámolód nekem időben pont megfelelne . Mi ekkor indulunk . Közben utána olvastam a neten , hát , még  sok az átadással kapcsolatban a bizonytalanság .

Előzmény: T-boy01 (42683)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42685

www.visitvidin.net/en/

 

Vidin látnivalói /fenti link/ mert nem csak a híd van ott.

 

Gondolom ilyen helyre még út sem vezet. :)

 

Mindenesetre értékelem a konkrétumokkal teletűzdelt építő jellegű hozzászólásokat.

Előzmény: T-boy01 (42684)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42684

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=899304&page=149

 

fórum a hídról /felső link/

 

további fórumok Bulgária infrastruktúrájáról

 

www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1814

 

angol, orosz, lengyel nyelven beszélek, a bolgárt, románt is értem részlegesen

 

több fórumon tájékozódok, tehát nem "vakrepülés lesz" másoknak is ezt ajánlom, ezért is linkelek rengeteg info-t

Előzmény: T-boy01 (42683)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42683

2013.06.13-án tesztelem az útvonalat és a hidat, több éves Romániai és Bulgáriai vezetési, utazási tapasztalattal vágok neki.

 

A régi útvonalam egy "palacknyak" keresztmetszet szűkülettel rendelkezett, ez a Nagyszeben /Sibiu/, Valcea, közötti átkelés a hegyen, az Olt folyó völgyében kanyarogva ezernyi kamion között, erre írtam, hogy ilyenre itt nem számítok, bár nekem az sem jelentett akadályt, négyszer mentem arra Bulgáriába.

 

Romániában napi rendszerességgel vezetek, LPG-s autóm van, csak külföldön tankolok, mivel a magyarországi LPG ár elszaladt a 2013-évben kétszer végrehajtott jövedéki adó emeléssel. /gyakorlatilag egyáltalán nem éri meg otthon tankolnom/ Egy tankolással 1000 km-t tudok autózni csak LPG-vel.

 

A híd és útvonal tesztelésről írni fogok. :)

Előzmény: stevie-13 (42682)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42682

Ezen az útvon még így nem jártam, mert nem volt híd, ezért Debrecenből Bukarest körgyűrű, Rusze duna-híd útvonalon mentem Bulgáriába, ettől lényegesen kisebb forgalomra számítok az új hídon és az úton Szófiáig.

 

 

A fórumokon nem szokás olyat ajánlgatni, amit valaki még nem próbált.

 

Mind Bulgária, mind a szóbajövő tranzitországok képesek annyi meglepetést okozni, hogy ne legyen túlzottan érdemes spekulálni.

 

A Duna-hídról tudni kell, hogy a bolgár sajtóban folyamatosan azért kritizálták a projektet, hogy a semmi közepére építenek hidat, azaz nincs meg a szükséges infrastruktúra, úthálózat. A híd elkészülése problémás volt, minden határidő csúszott, minden költségvetés felborult. Vajon mi a helyzet az odavezető utakkal? Vajon megcsinálták-e a Vidin-Szófia szakaszt, ami pár éve még annyira alulfejlett volt, hogy Montanában konkrétan egy lakótelepi parkolón ment keresztül?

 

Ha az utak elkészültek, akkor is kérdés, hogy az elképzelésed valós-e a kisebb forgalomról. Nemcsak nekünk magyaroknak vannak útleírásaink, hanem mindenkinek -- ha elterjed, hogy az új útvonalat érdemes választani, nyilván az utazók egy része át fog ide szokni. A kamionosokról nem is beszélve. Nesze neked kisebb forgalom :-)

 

Szóval a bevált útvonalak helyett elküldeni valakit Dél-Romániába, Észak-Bulgáriába elég kockázatos.

 

Remélem, hogy valaki lesz elég bátor, hogy arra menjen át, és kísérleti nyúlként végigpróbálja az utat, aztán meg is ossza a tapasztalatait :-)

 

 

 

 

Előzmény: T-boy01 (42679)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42681

www.danubebridge2.com/200313eng.php

 

Magyar diplomaták már megtekintették az új hidat, Gergo Gergov Vidin polgármestere társaságában, elcsaodálkoztak, hogy ott a Duna kétszer olyan széles, mint magyarországon.

 

 

Előzmény: T-boy01 (42680)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42680

folyt.:

www.danubebridge2.com/150313eng.php

 

a híd már kész, csak csinosítgatják, a sajtó spekulációi szerint május 9-én adják át az Európa Nap-on

 

"Media speculations are that the bridge will be inaugurated on 9th of May, the Day of Europe."

 

határátlépés, híd tesztelés után Vidin Shell kúton tankolás, itt a legolcsóbb Bulgária határán a tankolás

 

www.whatgas.com/index.html?LatLng=43.97743,22.86297&Zoom=14&MinLat=43.96607&amp;MaxLat=43.98886&amp;MinLong=22.81688&amp;MaxLong=22.90906

 

tovább Szófia, Burgas, Napospart

Előzmény: T-boy01 (42679)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42679

Ezen az útvon még így nem jártam, mert nem volt híd, ezért Debrecenből Bukarest körgyűrű, Rusze duna-híd útvonalon mentem Bulgáriába, ettől lényegesen kisebb forgalomra számítok az új hídon és az úton Szófiáig.

 

Ezen az útvonalon nincs török invázió, csak Szófia után, ahol már végig autópálya.

 

Nagyvárad előtt, a határ után közvetlenül tankolok, itt a legolcsóbb Romániában az üzemanyag a magyar határ mentén

 

www.whatgas.com/index.html?LatLng=47.11464,21.79876&Zoom=14&MinLat=47.10045&amp;MaxLat=47.12889&amp;MinLong=21.77155&amp;MaxLong=21.82597

 

a linken lévő térképen katt a zászlóra az árért

Előzmény: nessebar (42677)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42678

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

nessebar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 42677

Szia !

Engem érdekelne ez az utvonal . Mit tudsz róla ? Te jártál már ezen az utvonalon ? A Duna hidat átadták már ? Milyen az út minősége ?

Előzmény: T-boy01 (42670)
knorti Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42676

Lásd a 29150. hozzászólásomat. Nekem jó vége lett, de izgulós volt. Pedig én a booking.com-on foglaltam. Nincs az az Isten, hogy én még egyszer kártyaszámot adjak meg Bulgáriában szállásfoglalásra.

Előzmény: nagyfer78 (42674)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42675

Budapestről nincs jelentős változás a menetidőben, de Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen környékén élők választhatják az új hidat így a Nagyvárad,  Vidin, Szófia, Burgas útvonalat ekkor jelentősen rövidebb és kamion forgalom mentesebb lesz az útjuk.

 

 

Honnan tudod? Voltál?

 

 

Előzmény: T-boy01 (42670)
nagyfer78 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42674

Sziasztok!

Idén nyáron Bulgáriaba tervezzük az utazást autóval.

Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi oldalon keresztül esetleg foglalt már valaki szállodát?

http://www.hotels-in-bulgaria.com/nw/

 

A választott szálloda 100Eur-val olcsóbb (600Eur), mintha itthon foglalnám.

Mennyire lehet biztonságos?

 

Köszönettel:

NF

tundenora Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42673

Sziasztok! A naposparton a Hotel Imperiál érdekelne! Tud valaki valami infót erről a szállóról? Volt már valaki ott! Köszönöm

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42672

Most már szerbeknél is jó a személyi igazolvány és egyáltalán nem foglalkoznak a Magyarokkal itt is sima az átkelés.Itt a kamion forgalom  kevesebb . Budapest -Szabadka Novi-sad Nis ,Pirot Dimitrovgrad Sofia,Plovdiv Sztaraza Gora Burgasz= Tenger

Előzmény: T-boy01 (42670)
tundenora Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42671

Engem is a Hotel Imperiál érdekelne!! Ak tud írjon! Köszönöm

T-boy01 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42670

Budapestről nincs jelentős változás a menetidőben, de Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen környékén élők választhatják az új hidat így a Nagyvárad,  Vidin, Szófia, Burgas útvonalat ekkor jelentősen rövidebb és kamion forgalom mentesebb lesz az útjuk. Valamint nem hagyják el az EU területét, kevesebb macera a határon (gyakorlatilag csak a hídpénzt szedik be).

Előzmény: Utazó75 (42666)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42669

Szia A számítás szerint ha E-75 ös út Szerbián 12 óra 50 perc 15 óra helyett Románián keresztül Szeged Temesvár DN6 os út 14óra 36 perc szintén Románia DN1 út Bukarest ( Bucuresti) 15 óra 30 perc a tengerig.

Előzmény: Utazó75 (42666)
őrel Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42668

Újabb halálos bolgár önégetés

Végső elkeseredettségében gyújtotta fel magát a 41 éves családapa. Február óta ő az ötödik önégető. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: T-boy01 (42663)
őrel Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42667

5 perccel

Előzmény: Utazó75 (42666)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42666

Szia!

Ez jó hír!

Kb. mennyivel fog így rövidülni a menetidő autóval Napospartig?

Előzmény: T-boy01 (42663)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42665

 

Sofia Ring Mall - Szófia déli körgyűrűn Bulgária első IKEA áruháza szomszédságában

Előzmény: T-boy01 (42663)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42664

Bulgária dinamikusan fejlődik: átadott új metro, nyári szezonra végig autópálya Szófiától Burgas-ig, hamarosan új Duna híd, nem véletlen, hogy Demján is ott akar pénzt keresni.

 

 

Az élet azért nem ilyen egyszerű, sajnos :-)

Előzmény: T-boy01 (42663)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42663

privatbankar.hu/ingatlan/demjan-szofiaban-epit-120-millio-euros-plazat-256129

 

Bulgária dinamikusan fejlődik: átadott új metro, nyári szezonra végig autópálya Szófiától Burgas-ig, hamarosan új Duna híd, nem véletlen, hogy Demján is ott akar pénzt keresni.

stevie-13 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42662

Ha van egy kis időtök, légy szíves töltsétek ki az alábbi kérdőívet!

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eINAIvXPj7VDnx3

Köszönöm, ha válaszoltok!

 

 

Ha nálam tanulnál kommunikációt/marketinget, már régen megbuktál volna.

 

Bocs.

Előzmény: lindy1986 (42661)
lindy1986 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 42661

Sziasztok!
Ha van egy kis időtök, légy szíves töltsétek ki az alábbi kérdőívet!

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eINAIvXPj7VDnx3

Köszönöm, ha válaszoltok!

fruju Creative Commons License 2013.03.21 0 0 42660

Szia János2!

Először is köszönöm a videót. Az utóbbi pár napban sokat dolgoztam, ezért csak most néztem be. Hát igen..... Közben már elfogytak a szabad helyek júniusra a Dolphin Marinaban, de lehet, hogy nem is baj....

Most a Hotel Iskart, valamint a Hotel Festa Panoramat pásztázzuk!

Üdv.: Fruju

Előzmény: János 2 (42607)
B.Lola Creative Commons License 2013.03.21 0 0 42659

Sziasztok érdeklődni szeretnék buszjegyet mikor érdemes foglalni, mennyivel utazás előtt. Vagy repjegy foglalás mennyivel előtte és vajon lesz olcsóbb, mert ez még mindig nagyon drága.

il D co Creative Commons License 2013.03.21 0 0 42658

Akkor ez (is) időponttól függ, mert nekünk valóban 20%-kal olcsóbb lenne.  De még mindig jóval több, mint autóval, mindennek a hátrányával, előnyével.

Mi már az autó mellett döntöttünk, csak hírlevélben kaptam. 

Előzmény: adnaw (42657)
adnaw Creative Commons License 2013.03.21 0 0 42657

Aha, most néztem még drágább a kedvezményes ár mint ami eddig volt... :( lehet hogy végül megint autóval utazunk..., pedig a gyerekeknek megigértük a repülőt de ennyiért kétszer megjárjuk kocsival oda-vissza

Előzmény: il D co (42656)
il D co Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42656

Csak holnap a Wizzair jegyei mindenki számára 20%-kal olcsóbbak.

Utazó75 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42655

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

További szép napot!

Előzmény: gy_cs (42654)
gy_cs Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42654

Szia!

Mint többen köztük én is írtam, hogy inkább tenger felőli szobák ezek, de valamennyire azért NÉHÁNY szobából látni a tengert (tettem fel képet is). Mi egyszer az 1. emeleten, egyszer a 2. emeleten egyszer a fsz-n voltunk. Legjobb rálátás az 1. emeletről nyílt a tengerre, de sajna nem találok róla képet, majd mégegyszer átnézem. Mi még a régi medencés időkben voltunk (mindig júli első hetében). Szerintem akkor elfogadható volt a hőfok a nagymedencében, viszont sokan panaszkodtak a gyerek medence hőfokára, abban folyamatosan cserélődött a víz és nem volt ideje felmelegedni. Az új medence sajátosságairól nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: Utazó75 (42653)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42653

Szia!

Szeretnélek megkérdezni, a tengerre néző szobákból lehetett látni a tengert vagy csak a medencéket?

A medencéket használtátok? Többen írták, hogy elég hideg volt a víz!

Válaszodat előre is köszönöm!

További szép napot!

Előzmény: gy_cs (42652)
gy_cs Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42652

Üdv!

A közeljövőben nem tervezünk külföldi nyaralást, de amint ismét lesz lehetőség az NBS az elsők között fog szerepelni, hacsak nem lesznek drasztikus változások árban, minőségben.

Természetesen volt, de nem nagyon volt rá szükségünk, mert nagyon jó helyen volt, s csak rövid ideig sütött rá a nap. Ha tudnák garantálni csak ezt a szobát választanám mindig.

Én azt az infót kaptam annó a spar szobáról, hogy ua a felszereltség, csak az elhelyezkedése miatt olcsóbb (pl. lift melletti, étterem van alatta, kilátás nem túl szép).

Előzmény: Utazó75 (42645)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42651

Ezeket tudom én is mivel én is járok Bulgáriába többször és nem egyszer. És amit leírtál mint említettem tudom én is. Csak az volt a furcsa,hogy Burgaszba Dzsámit építenek.

Előzmény: stevie-13 (42650)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42650

Én nem akarok politizálni

 

 

Jó, akkor ne politizálj :-)

 

Törökország és Bulgária viszonya évszázadokon keresztül feszült volt, finoman fogalmazva :-) Ennek nyilván maradtak nyomai ma is. Az utolsó nagy és barátságtalan lépés Zsivkov idején, a nyolcvanas években történt, amikor bulgáriai törökök százezreit lehetetlenítették el a szocializmus és az internacionalizmus örök dicsőségére.

 

A rendszerváltás óta kifejezetten békülékeny a hangulat. A török gazdasági hallatlanul megerősödött, és elsősorban a régi oszán birodalom területén (helyismeret, ugye) szeretné a gazdasági- és politiki befolyását növelni. A bolgároknak meg teljesen jól jönne mindenféle befektetés, így a "kínálat" találkozik a "kereslettel."

 

A két ország közötti hivatalos kapcsolatok kifejezetten szívélyesek. Bár a nagy befektetések egyelőre váratnak magukra.

 

A képet árnyalja, hogy a bulgáriai törököknek van egy pártjuk (Ahmed Dogan-ról biztosan hallottál), akik a maguk fix 7 százalékos szavaztukkal a GERB előtt minden kormánynak tagjai voltak. Az ma már kijelenthető, hogy az eleve korrupt Bulgáriában a Dogan-párt a korrupció csimborászója volt, ezért Bojko elég módszeresen elkezdte aprítani meg börtönbe küldözgetni őket.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/a_tiszta_kezek_bulgariaja_-_felszamolas_vagy_leszamolas-73936

 

A törököknek nyilván nem tetszik, hogy a bulgáriai török kisebbség vezetői rács mögött ülnek, de hivatalosan Törökország nem állt (nem is állhatott) ki a korrupt politikusok érdekében. 

 

A lényeg: a Bulgáriából Törökországba kiránduló magyar turistáknak a világon semmilyen problémára nem kell számítaniuk.

 

Az más kérdés, hogy az eljutás nehézségei és ára (vízum) miatt szerintem nem érdemes átmenni Törökországba.

 

 

Előzmény: utazo idegen (42649)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42649

Én nem akarok politizálni csak a jól szeretném  magam érezni ha Bulgáriába vagy esteleg Törökországba szeretnék menni. Röviden ennyit.

Előzmény: stevie-13 (42647)
il D co Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42648

Ma a Wizz-nél 20% kedvezmény a klubtagoknak...hátha vkit érint.

stevie-13 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42647

Csak itt nézem a Bulgár tv ét nagyon sok politikai nézeteltérés  van a két ország között.

 

 

Egy kicsit átmehetünk külpolitikába is :-)

 

Kezdetnek szerintem ezt az interjút olvasd el:

 

http://kitekinto.hu/europa/2012/05/29/idejetmult_tortenelmi_eliteletek_-_torok_politika_a_balkanon/

 

 

 

 

Előzmény: utazo idegen (42646)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42646

Csak itt nézem a Bulgár tv ét nagyon sok politikai nézeteltérés  van a két ország között.

Előzmény: stevie-13 (42642)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42645

Szia!

Idén is az NBS-be mentek?

A spartipp szobában is volt légkondi?

Előzmény: gy_cs (42643)
őrel Creative Commons License 2013.03.20 0 0 42644

kancsalok vagy a szemük sem áll jól

 

 

Előzmény: stevie-13 (42642)
gy_cs Creative Commons License 2013.03.19 0 0 42643

Szia!

 

De lehet 2 felnőtt + 1 max 14 éves gyerek tengerre (inkább tenger oldalán) néző szobában pótággyal egyéni utazással 08.06-tól 7 éj 200333 Ft. A legolcsóbb spartipp szoba 186e.

MI eddig 3x voltunk ebben a hotelben a legjobban a spar szoba jött be (már nem volt más), hozzáteszem szerintem a legjobbat kaptuk. Másik 2 alkalommal "tengerre" nézőben voltunk, az egyik esetben a lépcsőházból nyílt a szoba az eléggé kibírhatatlan volt. 

Előzmény: Törölt nick (42630)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 42642

Nem akarom a kedved elvenni de most a Bulgár és a Török politika nem meggyöző sőt most ferde szemmel néznek egymásra.

 

 

Mégis mire gondolsz?

Előzmény: utazo idegen (42641)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.19 0 0 42641

Szia! Mi is Szozopolba járunk a tengerre. Mivel szüleim Bulgárok és rokonok is kint élnek igy csak a tengerre szoktunk járni. Szerintem van hely mert nem nagyon szoktak törökbe járni. Nem akarom a kedved elvenni de most a Bulgár és a Török politika nem meggyöző sőt most ferde szemmel néznek egymásra. Szerintem kapsz ott jegyet a ahajóra. Carevoban szép kis szállás lehetőség van a szálloda is úgy néz ki mint egy hajó.Tudom Szozopol az inkább séta hajókázás.De a Big Baba is nagyon szép hajó.

Előzmény: Afrikaans8 (42640)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 42640

Akár még aznap vásárolva is lesz hely? Mennyire vannak telítve ezek a hajók?

Mi csak Szozopolból hajóztunk a BigBabán, de az csak város körüli sétaút volt (sőt én fel sem mentem, csak a lányom meg az anyja), és rögtön indulás előtt lehetett jegyet venni.

Itt most a törökországi szárnyashajóval jó lenne oda-vissza biztosra menni, nem szeretnék ebből felesleges kellemetlenséget. Szállást is Cárevóban foglalnánk utolsó nap, hogy könnyen elérjük a járatot.

Előzmény: utazo idegen (42600)
Richie1979 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42639

Sziasztok,

 

Idén nyáron ismét a napospartra megyünk nyaralni most az Iberostar Tiarra Beach -be ami gyakorlatilag az NBS szomszédságában van. Tavaly ott voltunk és nagyon tetszett... reméljük az Iberostar -al sem lesz ez másképpen. Eddig majd' minden vélemény amit olvastunk róla az pozitív volt, tehát nagyon bizakodóak vagyunk.

 

Miután "végeztünk" a naposparton úgy döntöttünk, hogy Görögország (Sarti) felé menet megállunk 1-1 éjszakára Plovdivban, illetve Szófiában kicst megpihenni illetve körülnézni.

 

Mivel csak egy éjszakát tudunk eltölteni mindkét városban, ezért belvárosi szállodákat választottunk egészen reális árakon, hogy minél több időnk legyen szétnézni.

 

Ha valakinek van bármilyen jó ötlete, hogy mit érdemes feltétlenül megnézni azt szívesen venném. Vagy ha esetleg tudnátok egy linket küldeni egy jó élménybeszámolóra, az is remek lenne.

 

Amiben még esetleg tudnátok segíteni az a biztonságos parkolás megoldása, esetleg zárt parkoló vagy parkolóház / mélygarázs ajánlása a szállások közelében. Sajnos egyiknek sincs saját parkolója, de a booking mindkettő esetében azt írja hogy van privát parkolási lehetőség a közelben.

 

Örömmel láttam és kellemes meglepetésként ért, hogy a Google street view funkció immáron Bulgáriában is működik, tehát ha tudtok parkoló címeket adni, akkor azoknak gyorsan utána is tudnék nézni.

 

A szállásaink:

 

Bright House - 21, Georgi Benkovski St., 4000 Plovdiv


Sofia Place Hotel - 29, Hristo Belchev Str., Centrum, 1000 Szófia

 

Köszi, R.

il D co Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42638

Szia!

Én is ezt a hotelt néztem ki ránézésre, nagyon megfogott az épület. Aztán kicsit nézelődtem a neten, és elég érdekes információkat találtam:

 

http://www.vilaglato.hu/fx_action/more/fx_site/vilaglato/fx_nid/37393/fx_blog/1/index.html

 

Itt pár fénykép alapján el is döntöttem, hogy nem ez lesz a szállásunk:

 

http://www.zoover.hu/bulgaria/bulgaria/sunny-beach/victoria-palace/hotel/fenykepek

 

Több hozzászólásnál ugyan dicsérték, de nekem elment a bizodalmam és mást választottunk (Bellevue Beach).

 

Mához 4 hónap múlva már - remélem ☺ - Szófiában (még sem Plovdiv) tekergünk este, és másnap megyünk a tengerhez. 

 

Próbálj meg a kereső alapján visszaolvasni.

 

Előzmény: JLeni (42637)
JLeni Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42637

Sziasztok!

 

A Victoria Palace-ról van valakinek infója?Holnap akarok mennyi nyaralás foglalni,de még mindig nagy dilemmában vagyok.

 

Lenke

Utazó75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42636

Szia!

Köszönöm válaszodat!

Előzmény: utazo idegen (42628)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42635

Szia!

Köszönöm szépen!

Előzmény: Törölt nick (42629)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42634

Szia!

Ez valóban drága, de ez repülős út! Biztos hogy foglalható egyéni út is !!!

Mi december elején lefoglaltuk már. Akkor augusztus 7-17.-ig egyénileg 10 napra 2+1 főre 840 € volt az ár tengerre néző szobában! Vannak olcsóbb szobák is! A jobb helyeken a népszerűbb időpontok,( főleg elő és utőszezon) hamar betelnek.

További szép estét!

Előzmény: Törölt nick (42630)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42633

Szia!

 

Nekünk 2 felnőtt egy 9 éves gyerek busszal Al ellátással biztosításokkal 224000 össz. Igaz még februárban lefoglaltuk. 

 

További szép estét!

 

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (42631)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42632

201eft

Előzmény: Törölt nick (42631)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42631

Néztem ezt is ez szimpi.

Saját autóval 2001e,repcsivel 402eft.Repülős az vicces.

Előzmény: anci0419 (42625)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42630

Szia

 

Köszi,megnéztem,augusztus 06-tól van csak hely.2 felnőtt meg 1 gyerek 463eft.

Ez nagyon nagyon drága.200-nál többet nem szánnék Bulgáriára.

Saját busszal mennénk,itt nem is lehet eztt az opciót választani.

Előzmény: Utazó75 (42626)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42628

Szia! A füge lekvár Bulgárul /Szladko ot szmokini/

Előzmény: Utazó75 (42627)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42627

Szia!

Ez tényleg jól hangzik!

Hol kapható a fügelekvár? Hogy hívják bolgárul?

Válaszodat előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (42623)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42626

Szia!

Mi a Nessebar Beach Resort Süd (NBS) szállodába megyünk egy 5 éves kisfiúval. Neckermannos Klub Oázis szálloda, magyar nyelvű gyermekanimációval! Ai ellátás, légkondi az árban, hűtőt pluszban kell kérni. Ha visszakeresel, rengeteg pozitív értékelést találsz róla itt a fórumon és német oldalakon is!

Előzmény: Törölt nick (42624)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42625

Szia!

 

Mi a naposparti Hotel Strandjába ( http://robinsontours.hu/reszletek/sajatsz/37/12160/napospart_hotel_strandja) megyünk, All in ellátással, hűtő, légkondi van, hogy vannak e animátorok? Azt nem tudom, de  kb:80 m a tenger és én is itt olvasgattam sokat vissza, hogy az All a parton nincs, csak a hotelben és ezért jó ha közel van a szálloda. Bár még sosem voltunk Bulgáriába, nagy izgalommal várjuk már nagyon a nyaralást.

 

További szép napot!

 

Üdv!

 

 

Előzmény: Törölt nick (42624)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 42624

Sziasztok!

Idén Bulgáriába szeretnék menni 3,5éves kisfiammal,valaki tudna all inclusiv szállást ajánlani ahol légkondi,hütő van a szobába,és gyerekbarát a szálloda,esetleg magyar animátorok is vannak?köszönöm.

anci0419 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42622

Szia Utazó Idegen!

 

 

Meg fogom kóstolni mindkettőt és remélem nekem is ízleni fog. Tavaly gyerekeim görögből hoztak narancsmézet, az isteni finom volt, de a narancslekvár na az totál rossz volt. 

Kezdek nagyon kíváncsi lenni milyen is lehet? Nemsokára megtudom majd.

 

További szép estét!

 

Üdv!

Előzmény: utazo idegen (42620)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42621

Szia ! Igen bakiztam mert Szozopolban is van ilyen építészet . Tévedtem bocsi.

Előzmény: T-boy01 (42618)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42620

Szia ! Rózsa méz meg a rózsa lekvár isteni finom. Mi is párommal hoztunk haza pár üveggel rokonoknak is nagyon izlik.Kértek is ,hogy ha  legközelebb kimegyünk hozunk nekik is.

Előzmény: anci0419 (42619)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42619

Szia Stevie-13!

Szia Utazó Idegen!

 

Nagy köszönet a válaszokért magfogadom őket és majd nézelődök leva ügyben, illetve majd kint is, meg hogy miket hozzunk haza. A rózsalekvárról még nem is hallottam majd letesztelem és hozok haza. 

 

További szép napot!

 

Üdv!

T-boy01 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42618

:)

 

bakizni emberi dolog

 

"Várnától délre Aranyhomok"

Előzmény: utazo idegen (42613)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42617

Szuvenírnak mit érdemes hozni? A hűtőmágnes az nekem nem ajándék. Halvány gőzöm sincs miket lehet hozni.

 

 

Tele van minden szuvenír árusokkal. Általában tényleg ezeket a rózsás cuccokat tolják, rózsaolaj kis kinyitható fa kapszulában, rózsával készített édességek (a rózsalekvár különösen finom! nem is hittem volna), ilyesmi.

 

Sokan hoznak ikonokat -- ezek persze frissen készített darabok, áruk 300-400 leva.

 

Vásárolni egyébként ruhát érdemes (főleg bőrcipőt), bár egy kicsit érdemes utánajárni, és inkább a nagyvárosokban költeni a pénzt. 

Előzmény: anci0419 (42608)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42616

Ezért kérnék tanácsot, hogy mennyi pénzt vigyünk?

 

 

Jó sokat. Legfeljebb visszahozzátok :-)

 

Pénzt egyébként nem érdemes "vinni" - célszerű a bankkártyát használni fizetésre is, és alkalomadtán pénzt felvenni is. (Különösen, ha OTP vagy UniCredit bankkártyátok van, mert a bolgár testvérbankok automatáiban szinte ingyenes a pénzfelvétel.)

 

Ha találsz itthon levát jó áron, azt is lehet vinni, de azért nem minden pénzváltóban van leva, és különösen nem jó áron. Viszont volt már, aki kifogta.

 

A levának fix az árfolyama az euróhoz képest, ez az a szám, amit Utazó írt (középárfolymon), A vételi ár kint 1.89 - 1.94 között van, ha az EUR árfolyamot ezzel a számmal elosztod, annyiba fog kerülni neked egy leva. Ha ennyiért, vagy olcsóbban adják, akkor vedd meg. Ellenkező esetben vigyél eurót és kint váltsd be.

 

 

Előzmény: anci0419 (42608)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42615

A tenger víz + 8fok

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42614

Burgaszra hétfőre +6 fok meleget mond

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42613

Ez ha minden igaz Szozopol az ó város  romjainál készült.

Előzmény: T-boy01 (42610)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42612

Szia! Bulgáriából érdemes hozni rózsából készült krémet szappant, testápolót akkor edényeket ami nem fémből van hanem kerámia meg ami neked szimpatikus .Ha szereted a halat akkor a cacát azt ajánlom a pizza is nagyon jó.Sült krumpli is.Most az euro árfolyam  1 euró 1.955830 leva. Én általában eurot viszek és ott váltok. Pénz annyit viszel mira te gondolsz.  

Előzmény: anci0419 (42608)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42611

Köszönet a videókért!

 

További szép napot!

 

Üdv!

Előzmény: T-boy01 (42610)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42610

T-boy01 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42609

anci0419 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42608

Sziasztok!

 

Szerintetek mennyi és milyen pénzt érdemes kivinni, hogy jól érezzük magunkat? All in ellátással leszünk. 

Azt már tudom napernyőt veszek majd, alkoholt csak nagyon ritkán és mértékkel iszunk. Enni viszont nagyon szeretünk, főleg a gyerek sültkrumpli, pizza, hamburger, palacsinta és mi is szívesen falatozunk. 

Szuvenírnak mit érdemes hozni? A hűtőmágnes az nekem nem ajándék. Halvány gőzöm sincs miket lehet hozni.

Ezért kérnék tanácsot, hogy mennyi pénzt vigyünk?

 

További szép napot!

 

Üdv!

János 2 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 42607

Nagyon elegánsnak tűnik, az ár nagyon jó, de fent északon június közepe még kockázatos.

Ezt a videót azért nézd meg:

Előzmény: fruju (42606)
fruju Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42606

Szia János2!

Köszönöm a tanácsod, várunk türelemmel....Már tegnaphoz képest is kb.  20 %-al csökkent az ára az adott időpontra vonatkozóan -)!

Van véleményed a Hotel Dolphin Marina-ról? Nekünk már tavaly is nagyon tetszett, de valahogy drágának gondoltuk (igaz akkor a főszezonban foglaltunk), most pedig június közepén nagyon jó árban van.

Üdv.:  Fruju

Előzmény: János 2 (42599)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42605

Sajna! Most nézem csak 12 éves korig van kedvezmény.

 

További szép estét!

 

Üdv!

Előzmény: JLeni (42604)
JLeni Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42604

Csak az a baj,hogy a 14 éves gyerekre nem adnak kedvezményt.

Előzmény: anci0419 (42597)
il D co Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42603

Ez igazán kimerítő válasz, nagyon köszönöm! :))

Nézegetek szállásokat, kicsit jobban hajlok Plovdiv felé, szeretem az óvárosokat. :)

Előzmény: stevie-13 (42602)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42602

Tranzitszállásnak Szófiát v. Plovdivot ajánlanátok inkább?

 

 

Szófia előnyei:

 

- másfél órával közelebb van a magyar határhoz, több idő marad várost nézni (este)

- egy igazi metropolisz, határozottan izgalmas éjszakai élettel (Sin City!)

- jobb vásárlási lehetőségek (helyismerettel)

 

Plovdiv előnyei:

 

- másfél órával közelebb van a tengerhez, több idő marad várost nézni (reggel)

- hangulatos kisváros, érdekes óvárossal

- valamivel alacsonyabb árak (az óvárost és a sétálóutcát leszámítva)

 

A közbiztonság teljesen rendben van, de megpakolt autót nem hagyunk az utcán. Az autót őrzött parkolóba kell letenni mindkét városban. Előny, ha a szállodának van saját parkolója, de ez sem Szófiában, sem Plovdivban nem jellemző a belvárosi szállodákra.

 

Nem gáz kicsit kívülebbi szállodát sem választani, a taxi meglepően olcsó mindkét városban, és nincsenek nagy távolságok. 1000-1500 forintnyi leváért tetszőleges pontról be lehet jutni a városközpontba, ellenben a belvárosi parkolás nem olcsó.

 

Én annó, amikor Szófiában dolgoztam, és éppen nem repülővel mentem, akkor úgy oldottam meg, hogy letettem az autómat egy külvárosi parkolóban (napi 400-500 forint), és simán betaxiztam a lakásomig, ami a belváros legközepén volt. Amikor meg indultam haza, akkor kitaxiztam a parkolóba pár leváért.

Előzmény: il D co (42601)
il D co Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42601

Sziasztok!

Tranzitszállásnak Szófiát v. Plovdivot ajánlanátok inkább? Burgaszba mennénk, a 2 helyiség közül azt választanánk, amelyik szebb város, több látnivalóval. És egy kis csajos vásárlás szempontjából is kedvezőbb :)

Ill. aki már megszállt 1 éjszakára valahol, milyen a közbiztonság? Pl. a csomagokat felcipelitek v. csak minden be a csomagtartóba? Az autóról már nem is beszélve...

Képek alapján Plovdiv izgalmasabbnak néz ki, de mégis csak Szófia lenne a főváros...:)

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42600

Szia ! Ott Carevoban ( Micsurin) tudsz jegyet venni a hajóra.

Előzmény: Afrikaans8 (42590)
János 2 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42599

Türelem a jegyvásárlással, szerintem. Ezen az áron nem sokan vesznek jegyet, egyszerűen nem éri meg. Algoritmus ide, algoritmus oda, senki nem tudja mi lesz. Tény azonban, most egy kicsit más taktikát követ a Wiz mint eddig. Szerintem a végén kénytelen lesz engedni vagy üres géppel megy. Egyébként a három emberes jegyvásárlásnak is meg van a trükje, szerintem.

 

Üdv: János

Előzmény: fruju (42593)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42598

Szia.

 

Mi autóval mentünk eddig is Bulgáriába (sőt Oroszországba is), így a jegyárakról sokat nem tudok mondani - stevie-13-írt egy összefoglalót, hogy vannak a jegyárak meghatározva, milyen algoritmusok szerint. Nem tudod előre, hogy melyik időpontban fognak akciózni és nem biztos, hogy lesz 3 hely még azon a gépen. Tudod a repülősök az mondják az üres szék a legdrágább.

Miután a szállásotok nincs még lefoglalva, nyugodtan lehet legózni. Amit írtam tegnap 37 000 Ft, azért még elfogadható ár. Nekünk tavaly az autós költség oda-vissza 1 éjszaka szállással ~ 90 000 Ft volt.

Előzmény: fruju (42593)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42597

Szia!

 

Robinstoursnál, szerintem az áraik nagyon jók.

 

További szép napot!

 

Üdv! 

Előzmény: JLeni (42596)
JLeni Creative Commons License 2013.03.16 0 0 42596

Szia!

 

És hol foglaltátok ezt a szállodát?

 

Leni

Előzmény: anci0419 (42579)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42595

Hogy és mivel érdemes és el kell menni Istambulba vagy van valami település a határhoz közel ahol vannak bazárok?

 

 

Az úthálózat hiányosságai miatt ez meglehetős tortúra. Plusz ugye ott kezdődik, hogy fejenként 20 euróért meg kell venni a török vízumot.

 

Vásárolni Szófiában lehet a legjobban. Ha autóval mentek, akkor útbaesik.

 

Előzmény: JLeni (42594)
JLeni Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42594

Sziasztok!

 

Volt már aki átment törökországba vásárolni?

Hogy és mivel érdemes és el kell menni Istambulba vagy van valami település a határhoz közel ahol vannak bazárok?

 

Leni

fruju Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42593

Szia!

Nyilván közvetlenül Várnába lenne a legcélszerűbb (és a legolcsóbb) menni, de oda csak jún. 17-én megy az első járat, és ritkábban közlekedik, mint Burgasz felé.

Tavaly Nessebarba mentünk repülővel, nagyon bejött, ezért szeretnénk most is azzal menni. Van tapasztalatod abban, hogy a repjegyárakban mi várható az elkövetkező pár hónapban? Tavaly kb. februárban lefoglaltuk a szállást, hogy majd ledöcögünk autóval, mert a repülő kb. 160.000,- Ft volt 2+1fő részére (1 gyerek). Aztán úgy május vége felé lement 100.000,- körülre, végül 90.000,- -ért (június elején foglaltuk le) mentünk augusztus elején.

Most még nincs lefoglalva a szállás, nem tudom hogyan alakulnak a jegyárak....

Előzmény: Vahurka1 (42592)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42592

Szia.

 

A létszámban túloztam, mivel a Sveti Vlas-ra gondoltam először és csak a szállodát megnézve láttam, hogy az Várna felett van.

A wizz is megy Várnába, miért nem azzal mentek oda? Pl. július 8-22 időponttal mindössze 37 000 Ft 1 főnek a jegyár.

Aki Várna felett nyaral, miért szeretne inkább Burgasba repülni és onnan autózni? Amit megspórolsz a repülőjegyen, azt kifizeted (akár duplán is) a transzferrel.

 

Előzmény: fruju (42591)
fruju Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42591

Szia!

Elnézést a meghatározásért, valóban Aranyhomok van Bulgáriában. Próbálkoztam a gyorskeresővel, de nem találtam megfelelő választ, azért kértem tőletek infót. Sztem kevés az esélye, hogy a 150 főből 70-80-an várnának transzferre Aranyhomok felé.....

Előzmény: Vahurka1 (42588)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42590

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat. Közben eldőlt, hogy szárnyas hajóval mennénk át Carevóból Törökországba. Erre érdemes előre jegyet foglalni? Egyáltalán, a neten hol nézzek utána?

Előzmény: stevie-13 (42506)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42589

Szia !

A menetrendszerinti buszos utazáshoz tudok hozzászólni. Egy kicsit komplikált. A burgaszi reptértől a 10-es számú busszal elmentek a Napospart központi buszpályaudvarra. (kb. 40 perc 6 leva/fő). Onnan több busztársaság is indít járatot Várnába, tavaly 16 leva volt, és a menetidő kb. 1 óra 40-45 perc. És onnan még tovább kell buszozni a szállodához. Olcsó, de elég hosszú az út. A Taxi viszont szerintem megfizethetelenül drága lenne (kb. 120-130 km)

üdv

Gy

Előzmény: fruju (42587)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42588

Szia!

 

Aranypartra eljuthatsz pl. Budapestről az M7-en és Siófoknál kell lehajtani róla.

Bulgáriában Napospart ("Sunny Beach" ez van Nessebar felett) és Aranyhomok ("Golden Sands" ez viszont Várna mellett) létezik.

Busz menetrendet tavly feltettem, keressed meg a hozzászólásaim között. A buszos és taxis közlekedésnél itt a keresőbe (gyorskeresés innen) beírod és kidob kb. 200 találatot.

Általában a mennyit kell várni a csoportos szállításra az nem tétel, mivel egy repülőn ~ 150 emberből 70-80 ezt választja, hogy mikrobuszozik ill. külön busszal megy.

Előzmény: fruju (42587)
fruju Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42587

Üdv Mindenkinek!Valaki tud abban infót adni, hogy a burgaszi reptérről hogy lehet eljutni  Aranypartra?

Busszal nagyon macerás? Transzeres szolgáltatóknál olvastam csoportos szállítást, de nem tudom arra mennyit kell várni hogy összejöjjön a létszám, stb. A taxi gondolom elég húzós lehet.

Június közepén mennénk a Dolphin Marina-ba, és Burgaszba sűrűbben mennek a járatok.

Előre is köszönöm az infót.

Jucó72 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42586

Ismeri valaki Sozopolban a Phoenix Family Hotelt? 

Utazó75 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42585

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

További szép napot!

Előzmény: stevie-13 (42583)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 42584

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

Jól hangzik, amiket írtál. Megnyugtató, hogy a szállodában még orvos is van!

Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogjuk érezni magunkat.

További szép napot!

Előzmény: Vahurka1 (42582)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 42583

nektek hogy tetszett a gyermekanimáció az NBS-ben? Élvezte a kislányotok? Konkrétan milyen programok voltak, ami egy 5 évesnek is tetszene?

 

 

Maguk a szállodák is évről évre gazdát (vagy legalábbis üztleti tervet) cserélhetnek, de az animátorok egészen biztosan nem lesznek ugyanazok...

 

Előzmény: Utazó75 (42577)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 42582

Szia.

 

A kislányunk az elején elég gyámoltalan volt - igaz ekkor már voltak pocak problémák és rányomhatta a viselkedésére - , de a végére már többet akart ott lenni. Volt rajzolás, gyurmázást, medencés sport, ping-pong, darts, ügyességi verseny... Mindig volt valami és a szülőket is vitték strandröplabdázni akár naponta 2-szer is. A bingo nagyon vontatott volt (mi nem is játszottunk, de a színpad az erkényünkkel szemben volt), a nosa-nosa tánc nagyon bejött.

 

Orvos a szálloda alagsorában van általában délelőttönként rendel. Egy központi számot hívtak és jött egy kis furgon amivel elvittek bennünket az ügyeletre és utána vissza is hoztak a szállodába. Ha a biztosítót azonnal hívom, akkor nem kellett volna megelőlegeznem a költségeket, de korrektül fizettek utána.

 

Nem kell aggódni, minden rendben lesz és a gyermeketek is jól fogja magát érezni!

Előzmény: Utazó75 (42577)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.14 0 0 42581

Szia! Szerintem nagyon jól fogjátok érezni magatokat csak az út lesz 1 kicsit hosszú.

Előzmény: anci0419 (42579)
mankamoncsi Creative Commons License 2013.03.14 0 0 42580

Szia anci0419!

 

Az én manóm is allergiás a pollenekre is többek között. Én ezt a homeopátiás szert használom neki nyáron, és azóta nincs makacs köhögés http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModMain&page=HihPgSiteStart&article_id=79.

Hányinger csillapítására mindegyik szer jó. A dedalontól egy kicsit álmos lehet, a B6 vitaminnak nincs ilyen hatása, de a cocculine-t szívesebben adom a gyerkőcnek. Ha 5 évesnél idősebb nyugodtan adhatsz neki indításnak két szemet. ( Ezt egy doktornő mondta nekem is). Sőt, ha nagy a baj elég csak kiöblíteni a kis száját vízzel, és szopogathatja a következőt minden gond nélkül.

Nézz bele ebbe a honlapba, biztosan találsz más problémákra is bogyókat. Én évek óta használom őket. 

http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteStart&article_id=115

 

Remélem nem voltam túl kotnyeles!

Jó hétvégét!

 

 

anci0419 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 42579

Szia! 

 

Mi a Hotel Strandját választottuk kb: 80 m a tenger, túl sok mindent nem tudok róla, remélem jól fogjuk magunkat érezni.

Soha nem voltunk még Bulgáriában ez lesz az első buszos nyaralásunk ( 2 felnőtt egy 9 éves fiúval )

 

További szép napot!

 

Üdv!

Előzmény: JLeni (42578)
JLeni Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42578

Sziasztok!

 

Minél többet nézem  a katalógust annál jobban nem tudom hová menjünk és melyik szállodát válasszam. 4 felnőtt és egy 14 éves gyerek.Eddig a Rubin meg a Dolphin volt a nyerő,de amiket olvastam teljesen bizonytalanná váltam. Mit ajánlanátok, minden ötletet és tanácsot elfogatok sőtt örömmel veszem.

 

Leni

Utazó75 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42577

Szia!

Természetesen mi is a tenger miatt utazunk Bulgáriába, nem a medencék miatt! De ha már a kiválasztott szállodában van medence, csúszdás gyermekmedence és medencebár is, biztos zavarna, ha a vízhőmérséklet miatt ki se tudnánk próbálni ezeket! Azért biztos nem lehet rossz néha a medencebárban ülve koktélozni sem!!! Mi még soha nem próbáltuk.

Remélem nem haragszol, ha még kérdezek tőled: nektek hogy tetszett a gyermekanimáció az NBS-ben? Élvezte a kislányotok? Konkrétan milyen programok voltak, ami egy 5 évesnek is tetszene? Az orvosi ellátást ott a helyszínen kaptátok?

Válaszodat előre is köszönöm!

További szép napot!

Előzmény: Vahurka1 (42573)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42576

Szia!

Köszönjük szépen, már alig várjuk!

További szép napot!

Előzmény: solozo (42571)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42575
Előzmény: T-boy01 (42574)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42574

 

Igen szimpatikus közlekedési táblák, imádok éjszaka autózni Bulgáriában!

Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42573

Egy úszószemüveg megoldhatja a problémát, ha a víz alatt ki szokta nyitni a szemét. Egyébként medencébe menni kis hazánkban is lehet, de tengerbe nem.A délutáni medencézés nálunk azt az 5-6 csúszdázást jelenti, amit megtesz a fagyizások között :)

Előzmény: Utazó75 (42567)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 42572

Szia.

Azért nem mindenki hasmenéssel reagál a fertőzésre. Nálunk a kislányomnak nem volt széklete 3 napig, így doki lett a vége. 100 euroba került a biztosítónak ez az eset, így idén már görcsoldót és hashajtót is fogunk vinni magunkkal.

Előzmény: Utazó75 (42567)
solozo Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42571

Szerintem Bulgáriában nem lesz semmi szemproblémátok. Jó nyaralást. ;-)

Előzmény: Utazó75 (42570)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42570

Szia!

Tavaly Adriai-tengernél voltak ezek a problémáink. Amúgy meg Balatonra szoktunk járni. Igazad van, hogy a klóros víz még irritálóbb lehet, nem nagyon szoktunk stranda járni. Maximum beszerzünk egy jó úszószemüveget!

Köszönöm szépen válaszodat!

További szép napot!

Előzmény: solozo (42568)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42569

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat.

 

Előzmény: GYURMÓKA (42563)
solozo Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42568

A klóros víz az érzékeny szeműeknek sokkal irritálóbb. A Fekete-tenger sótartalma egyébként negyede az Adriaiénak.

Előzmény: Utazó75 (42567)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42567

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat.

Ez egy kicsit szomorú. Nekünk nem lenne probléma, mi imádjuk a tengert. Kisfiunk is szereti, de sajnos allergiája van és a szeme főleg nyáron nagyon érzékeny. Ha tengervíz megy a szemébe, néha nagyon zavarja. Ilyen "probléma" esetén jó lenne, ha bármikor tudnánk használni a medencét is, hiszen nagyon szeret fürdeni.

 

"... majd ebéd és utána medencézés vagy ismét a tenger..." -Eszerint délutánonként azért tudtátok használni a gyerekekkel a medencét is?

 

Válaszodat előre is köszönöm!

További szép napot!

Előzmény: Vahurka1 (42560)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42566

Szia!

 

Köszönöm szépen gyors és kielégítő válaszod !

 

A buszt azért kérdeztem meg, mert manóm ha kicsit is köhécsel akkor 10 km-t sem bír ki hányás nélkül és nem tudom akkor majd ha megyünk fog-e köhögni, sajnos asztás és hiába vigyázok rá óvom mindentől a levegőbe sajnos benne vannak és lesznek a pollenek :( 

 

A hasmast meg azéert kérdeztem, hogy tisztában legyek dolgokkal.

Tudom még sok idő van indulásig de szeretem előre tudni a dolgokat, a Dokival meg természetesen megbeszélem.

 

Mégegyszer nagyon köszönöm!

 

További szép napot!

 

Üdv!

 

Előzmény: stevie-13 (42565)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42565

Mivel busszal megyünk melyik gyógyszer a jobb? dedalon, b6, vagy a cocculine? Kinek mi vált be jobban, tudom nem mindenkinek ugyanaz jó, csak hát mégis szerintetek? Indulás előőt ? nappal kell kezdeni az evését?

 

 

Szerintem nem kell parázni :-) Az emberek túlnyomó többsége minden gyógyszer nélkül is simán bírja a buszozást.

 

Azt semiképpen sem ajánlom, hogy előre vegyél be gyógyszert.

 

 

olvastam sokaknak ment kint a hasa, erre is mi a legjobb? Normaflore, vagy a smecta por esetleg a kettő eggyütt? A csapvíztől lehet hasmast kapni? Vagy a kajától?

 

 

Alapvetően a hasmenés az érkezés utáni első-második napon a szervezetünk válasza az eltérő baktériumflórára. A baktériumok mindenhol ott vannak, a csapvízben, a (nyersen fogyasztott) ételekben, de kilincsen, sőt, a levegőben is. Nem nagyon lehet védekezni ellenük, és ezt a fajta hasmenést "gyógyítani" sem lehet, csak a tüneteket kezelni, illetve vigyázni, hogy ne következzen be a kiszáradás.

 

Létezik egy vírusos fertőzés is, ez eléggé helyi specialitás, olyannyira, hogy külön szó is van rá, bolgárul "leten grip," azaz "nyári influenza." Mint minden vírus, ez is járványban terjed, ezért van az, hogy egy-egy utazó leírja, hogy a szállodájukban olyan botrányos volt a higiénia, hogy minden második embernek hasmenése volt. Valójában csak egymást fertőzték össze a vírussal :-) Mivel ez egy vírus, így az utazás végén is elő tud fordulni, védekezni nem igazán lehet ez ellen sem.

 

A konkrét gyógyszerekről szerintem kérdezd meg a dokidat.

 

Előzmény: anci0419 (42564)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42564

Sziasztok!

 

Megint kérdéssel fordulnék Hozzátok!

 

Mivel busszal megyünk melyik gyógyszer a jobb? dedalon, b6, vagy a cocculine? Kinek mi vált be jobban, tudom nem mindenkinek ugyanaz jó, csak hát mégis szerintetek? Indulás előőt ? nappal kell kezdeni az evését?

 

A másik kérdésem olvastam sokaknak ment kint a hasa, erre is mi a legjobb? Normaflore, vagy a smecta por esetleg a kettő eggyütt? 

A csapvíztől lehet hasmast kapni? Vagy a kajától? Azt tudom nem szabad nekizuhanni az ételeknek, többet úgysem eszünk majd mint itthon,legalábbis az én gyomrom az mindent bevesz, de a gyereknek érzékenyebb a gyomra. 

 

További szép napot!

 

Üdv!

GYURMÓKA Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42563

Szia !

 

Vahurka 1 válasza teljesen korrekt. Szerintem is NAGYON hideg a medence vize. Mi augusztus végén voltunk, de akkor is jéghideg volt, a tűző naptól sem melegedett fel eléggé.  A tengervíz  viszont kellemes 26-27-fokos.

 

üdv

Gy

 

Előzmény: Utazó75 (42557)
János 2 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 42562

Nem kioktatásnak szántam, de vedd ahogy akarod, én 6 évvel vagyok fiatalabb, tehát nem tinitől kaptad. Egy mondatos kérdésre nem lehte mit írni, mondtam, hogy segítek.

 

 A CITY STAR menetjegy ára 113 Euró, a második utasé a fele. Ez független honnan indulsz az országból akkor is annyi, Tehát 165.5 Euró. A kusett ára 9.40, a háló 18.20, a helyjegy KB 3 euró, irányonként és fejenként.

A hálókocsi kényelmesnek kényelmes, de nem klímás. Az út 24-25 órás, büfékocsi van.

 

Ez mind a MÁV-START honlapján van.

Van egy másik orszgonkénti ajánlat, de az most nem jön elő, az lehet, hogy picit kedvezőbb, de csak a 65 éven felülieknek. Ti pedig alatta vagytok, ha 90%-os jegyről beszéltek.

 

Ha van további kérdés válaszolok, légyszíves a sértődést tedd félre, semmi okod rá.

 

Üdv: János

Előzmény: margo12 (42559)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42561

Jó estét!

 

Nagy eséllyel ( ha olyan a vonat, hogy egy része csak a határig megy) lehet venni belföldi jegyet - anno így ment ki egy család ukrajnába, hogy a szülők a magyar kocsiban utaztak és a határnál szálltak át a nemzetközi gyorsvonatra.

 

Hívják fel a nemzetközi jegyirodát.

Előzmény: margo12 (42558)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42560

Szia.

 

A válaszom az, hogy téves a gondolatod. Első alkalommal reggel mentünk volna pancsolni, de itthon a hideg vizes csapból télen is melegebb víz folyik, mint amit a medencében éreztünk..., így lementünk a tengerhez. Végül is ezért mentünk oda, hogy a tengerben fürödjünk :).

A tenger minimum 8-10 fokkal melegebb volt a medencénél. A gyerekmedence vizes szinte azonos hőmérsékletű a többiével.

A programunk reggeli után tengerben fürdés és homokvár építés (ha nem sétálunk át Neszebárba), majd ebéd és utána medencézés vagy ismét a tenger. Igaz mi "csak+ feltöltődni mentünk le egy hétre.

 

Üdv, N.

 

 

Előzmény: Utazó75 (42557)
margo12 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42559

... de azért köszönöm a kioktatást !

 

További szép napot !

Előzmény: János 2 (42542)
margo12 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42558

Köszönöm, hogy válaszoltál !

 

Amit leirtál, igen többször végignéztem, de pl. a Máv-Start  oldalán az árakra lettem volna kiváncsi, aztán a többi ,  kb. hány óra az utazás, mennyire kényelmesek a hálókocsik / 65 éves házaspár vagyunk / van-e büfékocsi stb.

 

Próbáltam egy kalkulátort is keresni, ???

 

Azt olvastam a fenti cég oldalán, hogy Magyarország határáig nem vehető igénybe a 90 %.-os utazási kedvezmény, mert a nemzetközi jegyet az egész utvonalra kell megvenni !!

 

... és ha Békéscsabán szállok fel a nemzetközi gyorsra ?

 

Hidd el, hogy mielőtt segitséget kérek végignézek amit lehet, de valószinű, hogy talán volt, ami elkerülte a figyelmemet.

Előzmény: János 2 (42542)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42557

Szia !

Köszönöm szépen válaszodat! Nagyon jól hangzik, amit írtál!

Szeretnélek még megkérdezni, szerintetek is hideg volt a medence vize az NBS-ben? Magunk miatt nem aggódunk, mi a párommal bírjuk a hideg vizet is, csak a kisfiunk nem szereti. Gondolom a gyermekmedence azért melegebb!

Előre is köszönöm válaszodat!

 

 

Előzmény: Vahurka1 (42541)
őrel Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42556
ne tomboljál, még valami bajod lesz :-)

például megpukkadsz :-)
Előzmény: utazo idegen (42551)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42555

nem mondtam, hogy előre, mivel személyi igazolvánnyal utazok, az útlevél, csak akkor kerül elő, ha szükséges :)

Előzmény: stevie-13 (42554)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42554

idézet neves szerző művéből:

 

 

Nade nem előre, az útlevélben átnyújtva...

Előzmény: T-boy01 (42553)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42553

www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333

 

idézet neves szerző művéből:

 

"A gyakorlat azt mutatja, hogy a rend szerb őrei hajlamosak némi rugalmasságot tanúsítani -- nagyjából a büntetési összeg feléért."

Előzmény: stevie-13 (42546)
solozo Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42552

Mégis feldühítetted magad... )

Előzmény: utazo idegen (42551)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42551

Én meg rajtad a sok marhaságodért amikor itt a fórumon mindenkit hülyitesz a hózzá nem értéseiddel amit kinyilatkozól. De te egyáltalán míről beszélsz.Nem én hordom a nagymellényt. Egy ilyen senkiházi mint te nem éri meg ,hogy az ember feldühítse magát ( a sok baromságod miatt) az ember.

Előzmény: őrel (42550)
őrel Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42550

mindig jót nevetek a kirohanásaidon  :-)

 

 

 

 

Előzmény: utazo idegen (42548)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42548

Ja !!! Mit szolnál ha én meg azt írom ,hogy kocsival járok értem a nyelvet mivel szüleim Bulgárok és unoka tesóméknál alszóm sőt még nagynénémnél is szoktam aludni. Még annyi ,hogy én is tudom ,hogy mi megy kint . De nagyon nagy a mellényed!!!! ' repülő sem maradt fenn vagy egy vonat sem siklot ki vagy busz nem ment az árokba én is irhatom nem igaz?

Előzmény: őrel (42544)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42547

Szia!

 

A vonatos utazásról csak ebben a topikban van kb. 200 hozzászólás.

 

Mi eddig soha sem tettünk az útlevélbe pénzt az illetékesek megvesztegetésére - ha kell neki szóljon. Nagyobb kár származik abból, ha egy becsületes illetékest próbálsz megvesztegetni.

 

Az autós utazást mi eddig úgy oldottuk meg, hogy komplett biztosítást kötöttünk a kocsira a cascon felül. Igaz viszonylag fiatal (6 éves) francia autónk van, de az eddigi külföldi útjaink során sehol sem volt vele gondunk (pedig a balkánon túl, még Oroszországba is kivitt minket 3 alkalommal Fehéroroszországon, Lengyelországon, Szlovákián keresztül).

stevie-13 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42546

-a Balkánon természetes az útlevélben benne felejteni egy 5 € bankjegyet ez alapesetben már segít, ha nem duplázni kell.

 

 

Ez egy hülyeség.

 

Előzmény: T-boy01 (42545)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42545

Nyilván, aki semmilyen nyelvet nem beszél, nem talpraesett típus, az fizesse meg az utazást, szervezést stb.

 

Ha autóval utazok (mindig) nem kell sajnálni a pénzt:

 

-őrzött fizető parkolóra,

-a Balkánon természetes az útlevélben benne felejteni egy 5 € bankjegyet ez alapesetben már segít, ha nem duplázni kell.

/azért írtam €-t, mert ez jó Románia, Szerbia, Bulgária területén is/

 

 

Előzmény: őrel (42544)
őrel Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42544

csakhogy az autó maga a lutri !

 

hatványozott balesetveszély , elromolhat, feltörhetik, megbüntethetnek, elszállíthatják stb.

(ez külföldön nagyon drága móka lehet)

 

 

 

(én is csak autóval megyek bg-be, de én értek hozzá,meg beszélem a nyelvet, meg az anyósomnál alszom)

Előzmény: utazo idegen (42543)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42543

Szerintem ezért jobb kocsival menni mert nincs az ,hogy mikor mennyi vagy hogy hogyan. Itt magad úra vagy akkor indulsz amikor akarsz nagyon szép tájakon mehetsz át és még kint Bulgáriában oda mész ahova neked tetszik. Elég rég ota autozom nekem mindig nagyon tetszik amikor megyünk valahova, Pl. Várna ,Primorszko, Carevó Polikraiste, stb, 

János 2 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42542

Tudna, ha tudná mi érdekel? Csak úgy írogatni valamit, már elnézést. Előbb szíveskedj átnézni a fórumot, valamint a "Világutazók fóruma " "Bulgária vonattal" , valamint a MÁV-Start honlapját. Minden benne van, ezek után, ha marad kérdés segítek amiben tudok.

 

ÜdV: János

Előzmény: margo12 (42540)
Vahurka1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 42541

Szia.

Kis kiegészítés az NBS ellátáshoz - legalábbis nekünk volt tavaly június végén ezek is voltak.

Az NBS-ben azért vannak bolgár ételek is, igaz a szálloda vendégköre miatt nem nagy a választék belöle. De megemlíteném, hogy tarator levest ( olyan tzatziki jellegű joghurtos fokhagymás uborkaleves) is tudtunk enni és a 30 fok-ben ez nagyon felüdítő volt. A sült paprikájuk egy igazi gazsrtonómiai ínyencség volt és a balkáni jelleget erősítette a sült bárány is.

Nagyon jó volt, hogy nem primőr termékekből ált össze a salátabár, hanem már érett, helyi zöldségekből tudtunk válogatni - a paradicsomuk nagyon ízletes volt.

A két fajta fagyi délután 15-18 óra között volt elérhető a medencés bár melletti pultnál, de ebédnél (11.30 - 14) és vacsoránál (18-20) három fagyi között lehetett válogatni, sőt még külön fagylalttortát is szervíroznak.

 

Üdv. Vahurka1

Előzmény: Utazó75 (42535)
margo12 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42540

Sziasztok !

 

Vonattal történő utazáshoz, tud valaki infót küldeni ?

 

anci0419 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42539

Szia Domcsa!

 

Köszönöm a választ!

Remélem minden rendben lesz.

 

További szép napot!

 

Üdv!

Előzmény: Domcsa (42532)
János 2 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42538

Köszi. Ennyit én sem fizetek. Nekem marad a vonat, bár az sem igazán jó, a csütörtök miatt. Majd kitalálok még valamit.

 

Üdv: János

Előzmény: GYURMÓKA (42537)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42537

Szia !

Ennyit semmiképpen nem fogunk fizetni a wizznek. Lehet, hogy a végén kocsival megyünk, esetleg busszal, bár én még mindíg reménykedek, hogy lesz olcsóbb a repülőjegy

üdv

Gy

Előzmény: János 2 (42536)
János 2 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42536

Üdv Gyurmóka!

 

Milyen megoldásban gondolkodtok?

 

János

Előzmény: GYURMÓKA (42533)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42535

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!!

További szép napot!

Előzmény: GYURMÓKA (42533)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42534

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

További szép napot!

Előzmény: stevie-13 (42530)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42533

Szia !

Az NBS menű a teljesség igénye nélkül: (Bolgár specialitásokat nem láttam, de a sok zöldséges étel bolgár jellegű )

reggeli:

gyümölcslé, kávé, tea,tükörtojás, többféle rántotta, főtt tojás, bundás kenyér, sokféle főtt, sült kolbász, virsli, sajttal töltött virsli, bacon, felvágottak , sonka, májas, paprika, paradicsom, uborka,hagyma, majonézs saláták, öntetek, lekvár, sütemények, croissan, mézes, vaniliás tészták.

 

ebéd-vacsora:

2 féle leves, pörköltek, rántott hús, fasírt, hal ételek , krumpli,rizs,,különféle ragu szerű húsételek, tészta, milánói szósz darált hússal. Egy külön szoba csak az édességekról szól. Torták, apró sütemények, kókusz golyó, gyümölcsök, 3 féle fagyi

Napközben11-15-ig szendvicsek, hot dog , 15-16-ig fagyi.

Van egy grill étterem is, ahol sült csirkét is lehet enni, ide 1 nappal előtte be kell jelentkezni.

A repülőjegyünk még nincs meg, előbb néztem rá a wizzre, és elborzadva láttam, hogy most drágább, mint valaha !!

(Kb. 72 ezer !!-tavaly 35.900 volt ) . Minenképpen várunk még, ez jóval több, mint az egész all inc. nyaralás. Ha nem lesz olcsóbb, más megoldást keresünk.

üdv

Gy

Előzmény: Utazó75 (42529)
Domcsa Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42532

Szia! Mi két éve voltunk a robinsonnal busszal Bulgáriába.Igaz hogy hosszú volt az út de kényelmes elég tágas busszal mentünk,az utaskisérők is mindent megtettek út közben.Elég korán már 9 körül kint voltunk,a szobákat is előbb átvehettük.Haza du.16-óra

után indultunk és már reggel 7órakor a népligetnél voltunk. Mi idén a Necivel megyünk busszal remélem velük is rendben lesz minden.Sokszor utaztunk velük is de most először busszal.Szép napot!

Előzmény: anci0419 (42527)
őrel Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42531

miért nem hívod fel a robinsont? 

 

 

Előzmény: anci0419 (42527)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42530

Szeretnélek megkérdezni, az NBS-ben milyen jellegűek az ételek? Vannak mindig helyi ételek is? Jó lenne, ha az AI keretében minél több helyi specialitást meg tudnánk kóstolni!

 

 

Az NBS-t én passzolom, de az AI-nek úgy általában nem éppen a helyi ízek promotálása a lényege... Gyakrabban lesz pizza, spagetti és rántott hús, mint skemba, caca vagy kavarma.

 

Mondjuk tarator és sopszka mindig van mindenhol.

Előzmény: Utazó75 (42529)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42529

Szia Gyurmóka!

Örülök, hogy ismét jelentkeztél a fórumon!

Szeretnélek megkérdezni, az NBS-ben milyen jellegűek az ételek? Vannak mindig helyi ételek is? Jó lenne, ha az AI keretében minél több helyi specialitást meg tudnánk kóstolni!

Sikerült már lefoglalnotok a repjegyet?

Válaszodat előre is köszönöm!

További szép napot!

Előzmény: GYURMÓKA (42528)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42528

Szia !

Szerintem egy ilyen hosszú úton egy idő után a legjobb busz sem kényelmes. Ez kizárólag az én véleményem, nem voltam még

busszal Bulgáriába, de Görögországban (Chalkidiki) többször is. Hát... elég kínszenvedés volt . Igaz, én már öreg vagyok (54).

 

üdv

Gy

Előzmény: anci0419 (42527)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42527

Sziasztok!

 

Tudja valaki, hogy a Robinson milyen busszal utaztat? 

Mennyire kényelmes? A kerék felett és hátul nagyon ráz-e? Büfé van-e rajta?

Hol a legkényelmesebb része?

 

További szép napot!

 

Üdv!

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42526

igen

 

Előzmény: őrel (42515)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42525

Meg napraforgó mag

Előzmény: Törölt nick (42523)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 42524

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen a baklavával kapcsolatos válaszokat!

 

További szép napot!

bonger89 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42522

Sziasztok! Először is bocsánatot kérek az OFF-ért, tudom, hogy ez egy Bulgáriával kapcsolatos topic, de szükségem van nem elvakult, Horvátország-fanok véleményére is :) Szeretném a segítségeteket kérni egy kérdőív kitöltésében, ami a szakdolgozatomhoz szükséges. Kérném, hogy csak olyanok töltsék ki, akik már jártak Horvátországban is, bízom benne, hogy vannak itt olyanok páran. Köszönön szépen!

 

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/621429667/

 

mankamoncsi Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42521

Szia!

 

Úgy látom te is szereted felfedezni, és megismerni azt a helyet, ahova elmész pihenni. Mi most megyünk először Bulgáriába, de már nagyon várjuk. Egy blogban olvastam, hogy ki kell lesni, a helyiek melyik étterembe járnak, mert ott biztosan jól főznek. Én imádok minden újat kipróbálni. A családom már kuncog, ha meglátják, hogy a bulgáriai oldalakon kalandozok. Nem tervezzük csak fürdőzéssel tölteni az időnket. Szeretnénk a környék nevezetességeit is megnézni. Azokat is amiket nem reklámoznak sehol. Ezért szeretem magam szervezni az utazásomat. Arról nem is beszélve, hogy addig bámészkodsz egy helyen ameddig akarsz. 

 

Nektek is jó nyaralást, és ami nem elhanyagolható, gyönyörű napsütéses időt kívánok!

 

Moncsi

 

stevie-13 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42520

Ez is nagyon jó, bár ez görög, de néha lehet kapni:

 

Előzmény: stevie-13 (42519)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42519

Gyerekkoromban a Nagyapámék hoztak Romániából és az olyan volt mint egy szürkés szikla és az íze..... nyami..... 

 

 

Na, ez a tahan halva, amit említettem.

 

Előzmény: anci0419 (42517)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42518

És mi a helyzet a baklavával? Azt is mindenhol lehet kapni?

 

 

Igen, a baklava a bolgár somlói :-)

 

 

Milyen ízűekkel találkozhatunk Bulgáriában? Nekünk a kókuszos és a pisztáciás a kedvencünk!

 

 

Hm, szerintem én még sosem láttam semmilyen ízesített baklavát Bulgáriában.

Előzmény: Utazó75 (42516)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42517

Tudom milyen laktató a halva, de ha van szinte egész nap azon vagyok, meg szódavizen :) egyszerűen imádom és akkor semmi más nem kell. 

Gyerekkoromban a Nagyapámék hoztak Romániából és az olyan volt mint egy szürkés szikla és az íze..... nyami.....  

Az a baj, hogy mostanság ezt a fajta régi halvát nem kapok, pedig annyit vettem már de eggyik sem az igazi. 

A lényeg majd nyáron kint veszek és eszek, alig várom már, persze a nyaralást is !!!!!

 

További szép napot!

 

Üdv!

 

Előzmény: stevie-13 (42512)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42516

Szia!

 

És mi a helyzet a baklavával? Azt is mindenhol lehet kapni? Milyen ízűekkel találkozhatunk Bulgáriában? Nekünk a kókuszos és a pisztáciás a kedvencünk!

Előzmény: utazo idegen (42514)
őrel Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42515

biztos vagy benne?

 

Előzmény: utazo idegen (42514)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.09 0 0 42514

Szinte az egész országban lehet kapni halvát.

Előzmény: stevie-13 (42510)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42512
Előzmény: anci0419 (42511)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42511

Köszönöm szépen sokat segítettél, ugyanis imádom. Régebben a Románok hordták a piacra 1kg-os zsírpapírban és 1 héten simán benyomtam 2-3 kg-t. Na ha kimegyek egy egész bőröndel hozok haza . :)

 

Mégegyszer köszi az infót!

 

További szép estét!

 

Üdv!

Előzmény: stevie-13 (42510)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42510

Olyan hogy halva létezik Bulgáriában?

 

 

Persze.

 

 

Azt tudom, hogy Román csemege

 

 

A Balkánon a dalok és az ételek eredetét nem érdemes firtatni :-)

 

Amúgy: http://hu.wikipedia.org/wiki/Halva

 

 

de van-e naposparton, hol és mennyiért lehet venni?

 

 

Biztos van a közértben. A legjobbak a Tahan Halva feliratú fém konzervdobozban lévők. Nem egy nagy összeg.

Előzmény: anci0419 (42509)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42509

Sziasztok!

 

Olyan hogy halva létezik Bulgáriában? Azt tudom, hogy Román csemege, de van-e naposparton, hol és mennyiért lehet venni?

Köszönettel!

 

További szép estét!

 

Üdv!

őrel Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42508

vidin az olyan mint nálunk záhony

 

senki nem akar odamenni  :-)

Előzmény: T-boy01 (42507)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42507

nem lehet egy felkapott útvonal, a benzin árakból tippelek

 

SHELL benzin/diesel a határokon:

 

Vidin: 2,49/2,49 Leva

 

Kalotina: 2,62/2,62 Leva

 

Ruse: 2,63/2,63 Leva

 

Kulata 2,61/2,63

Előzmény: őrel (42503)
stevie-13 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42506

Köszi. De ha megtudják, hogy magyarok vagyunk, nem enyhül meg a szívük? Mármint a törököknek.

 

 

Nem ez a lényeg. Sem Szerbiában, sem Bulgáriában nem nagyon találkoztam stopposokkal. Nincs ennek kultúrája. A tömegközlekedés annyira olcsó, hogy a helyiek inkább azt használják.

 

Romániában az a szokás, hogy a stoppos beszáll a benzinpénzbe.

Előzmény: Afrikaans8 (42504)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42505

Szia! Én 35 éve járok Kocsival de még nem stoppoltam .A kérdésedre nem tudom a választ neharagudj.

Előzmény: Afrikaans8 (42504)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42504

"az  autostopp most nem a legmegfelelöbb ugyanis Bulgária meg Törökország egy kicsit ferde szemmel néznek egymásra.Most nem barátok"

 

Köszi. De ha megtudják, hogy magyarok vagyunk, nem enyhül meg a szívük? Mármint a törököknek.

Előzmény: utazo idegen (42484)
őrel Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42503

egyébként nem tudom, hogy mekkora kamion forgalom lesz, mert turnu severin és (majdnem)calafat között tilos a kamion forgalom

 

nem tudom mennyire fogja megérni nekik a craiovai kitérő 

őrel Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42502

furcsa ez...

 

ha belegondolok, hogy 94-ben 30 órát vártam a kocsisorban calafatnál... 

 

most meg áll egy híd...

Előzmény: T-boy01 (42501)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42501

www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=76baf1534c65c4c68895d6b66003abb1&t=666960&page=10

 

köszi a választ, a fentiek szerint nyáron már mindenképen működni fog, az üzembe helyezés dátuma valamikor március 15. és május kilenc között lesz

 

június 13-án, mire utozok, talán  már azt is tudni fogják, hogy mennyi lesz a hídpénz :)

Előzmény: őrel (42498)
János 2 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42500

A jó napernyő 16-18 Leva, a silányabb 10-12. Ezen szerintem nem szabad spórolni.

 

Üdv János

Előzmény: anci0419 (42499)
anci0419 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42499

Sziasztok!

 

Örülök, hogy rá találtam erre a fórumra. Nagyon sokat visszaolvastam, rengeteg jó infót találtam már eddig, olyanokat is amiket szerettem volna itt kérdezni. 

Látom eddig többen mennek a naposparti Hotel Strandjába mi is oda készülünk, de eddig még itt senki sem nyilatkozott róla. A képek azok jónak tünnek. Közel is van a tengerhez, meg az AI ellátás is így megoldott, nem kell sokat gyalogolni. 

Azért ha valakinek van tapasztalata a szállodával kapcsolatban azt szivesen fogadom.  Estleg mennyire nyüzsis a környék?

Napernyőt kb mennyiért lehet kint venni? 

Busszal megyünk majd, de olyan kérdésem lenne, hogy hárman utazunk (2 felnőtt, 1 gyermek) akkor beültetnek mellénk valakit? 

 

További szép napot!

 

Üdv!

őrel Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42498

már működik az új híd?

 

vidin szófia út jó, forgalom kicsi

 

montanától a mezdra felé kell menni, botevgrádnál fel az autópályára

 

montanától a rövidebnek látszó út olyan szerpentines, hogy legurul a fejed mire a végére érsz úgy, hogy arra nem menjél 

Előzmény: T-boy01 (42497)
T-boy01 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42497

Kedves Stewie!

 

Azzal a kérdéssel zaklatnálak, hogy Nagyvárad (Oradea) - Szófia útvonalat választottam, mivel szeretném kipróbálni az új Duna hidat.

 

Bulgáriában a hídtól Szófiáig milyen útviszonyokra számíthatok?

 

Van jelentősebb teher forgalom? Éjszaka utaznék, mert szeretek éjjel vezetni és légkondizni sem kell.

 

Természetesen Szófiától a Napospartra már végig autópályán mehetek.

 

Válaszodat előre is köszönöm: T-boy

roygee Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42496

Üdv kedves mankamoncsi!

 

Szerintem is az AI a kényelmes üdülőknek való, azonban ahogy te is leírtad, az egésznapos teljes ellátás odaköt, így lehetetlenné tesz minden távolabbra tervezett kiruccanást. A fő problémává épp az lép elő, hogy visszaérünk-e ebédre stb. Egésznapos túra, csavargás fel sem merül, hiszen a kaja már ki van fizetve, minek is "dobjunk ki" extra pénzt az ebédért máshol. Az ételek minőségébe és a helyi ízek kavalkádjába itt talán nem is érdemes belemenni. Egész nap a szálllodában héderezni minket nem igazán elégít ki, hiszen akkor ülhetnénk egész nap akár egy közelebbi hotelben is pl. a Balatonnál (nem akarom bántani az itt nyaralókat, én is sok nyarat töltöttem a tónál).

Stevie-13 linkjét olvastam, mindenkinek érdemes belenéznie. (http://hurrabulgaria.blog.hu/2012/09/08/egy_orok_dilemma_onellatas_vagy_all_inclusive)

Ráadásul szervezett útnál az utazási irodák a saját helyismeretüket is veled fizettetik meg. Mára azonban a privát onlájn foglalgatás alóluk is elkezdte kihúzni a szőnyeget.

 

Üdvözlet és szép nyarat Bulgáriában!

 

roygee

Előzmény: mankamoncsi (42480)
viki13 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 42495

Sziasztok.
Idén ötödjére Bugária Sunny Beach.És negyedjére Hotel Hrisantema :))))

Soha nem értettem azt a problémát,amikor az egyéni elltés és az all incluse szolgáltatás miatt hozódott itt fel.
Ez tipikus magyar probléma!!
Azért mert ki van fizetve,kötelező minden egyes étkezésnél ott lenni s enni inni?
Mert mi van ha egy nap elmegyek kirándulni,és nem veszem igénybe a szolgáltatást?? Hát semmi.Ilyen árak mellett szerintem teljesen mindegy.Egy biztos.Bulgáriába én csak all inclusive utazok,és minden utasom így tesz.
És emelett mindenki úgyanúgy kipróbálhatja a kinti éttermeket,bárokat.
Mi minden este oda vagyunk.Beülünk minden fele.Ugyanúgy eszünk kint is.Kirándulunk.Elmegyünk.

Imádom Bulgáriát.Nem hiába ez minden évben az úti cél :)))

 

János 2 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 42494

Én január 20-a körül kérdeztem tőlük, akkor még nem tudták. Ha nem lesz elég utasuk akkor fapados. Én azért érdeklődtem, hogy ne arra a napra tervezzem az indulást, mint az ő repülős turnusváltása. 2012-ben erre kis híjján ráfáztunk.

 

Üdv: János

Előzmény: ynosdr (42493)
ynosdr Creative Commons License 2013.03.05 0 0 42493

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a Neckermann milyen légitársasággal fog repülni Bulgáriába, és milyen indulási időkkel?

 

szenimo Creative Commons License 2013.03.04 0 0 42492

Sziasztok!

Ismeritek Naposparton a Club Hotel Evrikát? Tudtok róla valamilyen infot? Azt tervezzük, július végén oda megyünk egy 10 éves gyerekkel.

Köszi

utazo idegen Creative Commons License 2013.03.04 0 0 42491

Szia! Carevoba el van kerítve 1 kis rész drótháloval és az  van ráirva határzóna és a Bulgár -Török zászló van kint. Itt kint van egy tábla én ahogy olvastam 30 euró de nincs külön,hogy Magyar vagy hogy milyen állampolgárság.

Előzmény: pamag (42490)
pamag Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42490

De igen.

Törökországba magyar állampolgároknak 15 euró. (És euróban kérik.)

Előzmény: paca664 (42489)
paca664 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42489

A vízum nem csak 15 euró?

Előzmény: utazo idegen (42484)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42488

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

További szép napot!

Üdv.

Előzmény: bellevue0822 (42487)
bellevue0822 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42487

Szia!

 

Az üdítő gépi, de jó,  és még ha nem kérsz bele jeget akkor is nagyon-nagyon hideg. Én itthon sem iszom hideget, így mindig kettőt kértem és az egyiket óvatosan iszogattam a másik "melegedett".  Igen kérni kell.

 

A fitneszben nem vagyok biztos, de talán az utca felöli részen van a földszinten.

 

A fagyi hűtőben van, kb 5-6 féle.

 

Az animáció nagyon jó. Nincs külön korosztályoknak, picik-kicsik-nagyobbak közösen, nagyon élvezik, mókás dolgokat csinálnak.  Mindig vannak magyar animátorok.

 

A vizet nem tudom, nekem baromira hideg. Szerintem a tenger sokszor melegebb.  Mindig vannak azért a medencében, sőt torna is van a vízben,  és  sok gyerek is.

 

Mi  2x voltunk már, és nem csak mi vagyunk így.  Találkoztunk olyanokkal akik sokadszorra mentek ebbe a szállodába.

 

Én nem tudok negatívumot mondani, az első szuper volt. A 2x a mendence nélkül is az volt, pedig akkor a kaján megéreztük, hogy nem volt a rengeteg német túrista, de azért mindig tudtunk választani, és így sem volt rossz.

 

Mi is augusztusban megyünk, és szinte számoljuk a napokat.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: Utazó75 (42486)
Utazó75 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42486

Szia!

 

Írtad, hogy jártatok már az NBS hotelben. Mi is oda utazunk augusztusban 5 éves kisfiunkkal. Szeretnélek megkérdezni, mi a véleményed az ottani gyermekanimációról? A kisebbeknek milyen programok vannak? Az üdítő és fagyi gépi? Önkiszolgálós, vagy mindig sorban kell állni? Van fitneszterem? Medence vize kb. hány fokos? Esetleg van a szállodának valami negatívuma is? Eddig mindenki csak jókat írt róla! Már nagyon várjuk az utazást, pedig augusztus még messze van!

Válaszodat előre is köszönöm!

Előzmény: bellevue0822 (42485)
bellevue0822 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42485

Szia Cintiababa!

 

Szerintem sokan egyetértenek azzal a kívánsággal, hogy PIHENNI szeretnél Bulgáriában.

 

Igen, egy 2,5 éves kicsi az autóbuszos, vagy autós utazáshoz, ilyen távolságra. Bár rengeteg nagyon pici gyereket is fogtok látni.

 

Ne legyen egy percig se lelkiismeret furdalásod.  Majd meglátod, hogy az anyukáknak egy ilyen pici gyerekkel ott is a napi rutinfeledat jut, némi pihennéssel, szép környezetben.

 

Az AI pont arra jó, amit vársz, pihenés,nyugi, napozás, lazulás,  nem gondolni arra, jaj mit eszünk délben, jaj elfogyott az üditő venni kell a boltban, stb.,

 

Az NBS- ben mindig volt 2 féle leves délben és este is. Az egyik egy húsleves, amibe tehetsz, levesgyöngyöt, ha akarsz, saj-kockát, sonka-koskát, vagy reszelt sajtot. A másik egy sürűbb tartalmasabb leves. Egyszer volt lencseleves, az bombázó volt, de a többi is kifejezetten finom volt.

 

Szerintem más szállodákban is lehet így.

 

Napernyős rész van.  Szerintem partja válogatja, de általában a fix helyek előtt is lehet lerakni, bár van ahol akkor már nagyon közel a part, nem egyszer láttunk "úszó" holmikat a nagy hullámzás miatt.  Mögötte kényelmesen lehet lepakolni.

 

Üdv.

 

 

 

 

Előzmény: cintiababa (42483)
utazo idegen Creative Commons License 2013.03.03 0 0 42484

Szia! Ha jól tudom akkor naponta 2x megy Carevoból Törökbe az árat sajnos nnem tudom de a vízumért 30 eurot kell fizetni.A másik amit szeretnék mondani ,hogy az  autostopp most nem a legmegfelelöbb ugyanis Bulgária meg Törökország egy kicsit ferde szemmel néznek egymásra.Most nem barátok.

Előzmény: Afrikaans8 (42482)
cintiababa Creative Commons License 2013.03.02 0 0 42483

Szia Bellevue0822!

 

Köszönet a beszámolóért, bocs, hogy csak most válaszolok, de a héten éjszakás voltam :( és hát......

 

Jó lenne ha még írnál, mindegy miről csak Napospart legyen, meg az utazás, hogy úgy induljunk el, "mindent" tudunk már.

 

A gyerek már nagyon várja a nyaralást, de a legkissebbet itthon hagyjuk Nagyikával mert még csak 2,5 éves és még nem úgy fogja fel a dolgot majd ha nagyobb lesz akkor jön Ő is. Lehet önző dögnek gondolnak  sokan, de szeretném kipihenni az egész évi fáradalmakat, munkát, főzést, takarítást, rohanás a bölcsibe, iskolába, munkába, még jó, hogy van Nagyika aki rengeteget segít.

 

AI ellátással leszünk kint júli 20-tól. Nálunk a reggeli mindegy délben leves kell literszámra :) a vacsi meg lényegtelen mi, csak kaja legyen és ne legyen nagyon zsíros, meg napközben süti, kóla, bor, fagyi. Nekünk nincsenek nagy igényeink, napközben tenger, séta, este kaja után alvás reggelig. Kb: ennyire van szükségünk.

 

Még esetleg annyi, hogy a napernyők közt lelehet paakolni a parton, vagy elé közvetlen a vízhez, vagy hátul? Fák vannak a part mentén? akkor talán az alá, mert nam bírom a napot sokáig, viszont a fiúk igen.

 

Helló! 

Előzmény: bellevue0822 (42476)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.02 0 0 42482

Esetleg autóstopp? Én élvezem az ilyesmit, legutóbb Romániában beszéltem rá a barátnőmet... tudom, hogy arrafelé is működik, de a bolgártörök autóstopp mennyire veszélyes?

Előzmény: Törölt nick (42468)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.02 0 0 42481

Szia! Mennyibe kerül a szárnyas hajó, és milyen gyakorisággal jár Carevóból Törökországba?

Előzmény: utazo idegen (42467)
mankamoncsi Creative Commons License 2013.02.28 0 0 42480

Üdv!

 

Nekem is feltűnt, hogy sokan előnyben részesítik az AI-t. Mi is voltunk már teljes ellátással, és félpanzióval is nyaralni. Állandóan azt kellett figyelni, hogy le ne maradjunk az étkezésről, és sok helyet emiatt nem tudtunk megnézni. Én azóta az önellátást részesítem előnyben.

Van egy munkatársam, aki csak AI-s ellátással megy mindíg nyaralni. Ő azt mondja, hogy ha nyaral, tegyék még a széket is a feneke alá. Igaz a szállodából sosem mozdul ki. Így nyaralt Egyiptomban, és Törökországba.

De sokan vannak akik legalább a nyaralás alatt szeretnék élvezni, hogy nem kell főzni, kicsi gyerekkel pedig egyenesen előny. Stevie 13 feltett egy linket, nagyon sok igazság van benne. Egy ismerősöm, azt mondta, hogy nem minden szállásadó tudja még az AI követelményeit teljes egészében nyújtani.

Nem beszélve arról, hogy ha egyénileg intézel mindent, egy kicsit olcsóbban jössz ki.

Szerintem az aki megszeretné ismerni a helyet ahol nyaral, a helyi ízeket, az önellátást fogja választani. De távol álljon tőlem, hogy bárkit is lebeszéljek az AI-ról. 

 

Üdv:

Moncsi

 

Előzmény: roygee (42414)
Utazó75 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 42479

Szia!

Ez Görögországnál tényleg nagyon jó ár! Mi is voltunk kisfiunk születése előtt, 6 éve férjemmel kettesben 2 hétig autóval önellátással ott. A kaja így nekünk elég sokba került! Egyébként gyönyörű utunk volt! A klub oázis szálloda AI-el gyerekekkel szrintem ideális választás. Mi is klub oázis szállodát választottunk Bulgáriában. 10 napra AI-al hármunknak az NBS szállodában szintén augusztus elején 840 Euro. Számunkra ez tökéletes választásnak tűnt.

Jó tervezgetést és további szép napot!

Előzmény: musztika (42477)
János 2 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 42478

Nagyon szépen hangzik, esetleg egy kicsit bővebben, a neve, stb.

 

Üdv: János

Előzmény: musztika (42477)
musztika Creative Commons License 2013.02.27 0 0 42477

Szia!

 

Igen, csak most Görögország az úticél! A poén az, hogy a kinézett szállás 1100 km-re van, tehát még kb. 100 km-rel közelebb, mint a Napospart.

Ráadásul az út kb. 90%-ban autópálya. Én szívesen mennék újra Bulgáriába, csak a feleségem inkább a görögöket erőlteti és én még úgy sem voltam ott........így tehát engedek az erőszaknak...........

 

A Neckermannál találtam egy 4*-os klub oázis szállodát. Egy hétre hármunknak augusztus elején kb. 220E Ft és ami hab a tortán, hogy AI az ellátás. Ez utóbbi egyáltalán nem volt feltétel, de ilyen áron szerintem ajándék!!!

Előzmény: Utazó75 (42474)
bellevue0822 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 42476

Szia Cintiababa!

 

Örülök, hogy  megoszthatom veled a tapasztalataimat. 

Ha gondolod szívesen írok még.   Pl.  a megállóhelyeken található WC-ről.  Vagy a  buszos utazás réméről  a hányingerről.

 

A csomagot a saját ülésed alá tudod rakni, mert előtted van az állítható lábtartó.  Az utasok 99% magyar.   Egyszer –egyszer van  külföldi.

 

A szállodák tisztasága, az ételek minősége megítélés kérdése.   Ugyanarról a szállodáról, többen többféle képen nyilatkoznak, akár a tisztaságról, akár a kajáról.  Ha valaki kifogja az egyetlen szobát amiben nem működik a légkondi, vagy hajszárító,  biztosan nem mond majd jót.  Vagy a reggelit szokták lehúzni, mert  mindig uaz. van, de könyörgöm itthon is szinte mindig uazt. esszük reggelire.

 

A pihenés, az alvás nem  csak szálloda függő.  A szomszédok határozzák meg. Ha kifogsz egy  huszonéves bulizós csapatot, akkor lőttek a nyugalmadnak, és sajnos  egy kisgyermekes család sem annyira jó szomszéd,  de egy nászutas pár sem jobb,  sőt a hajnali 4-kor dolgozó szemetesek sem.   Nekünk mindegyikben volt részünk az évek alatt, de azért legtöbbször tudsz pihenni, főleg  hajnalban  és reggel. 

 

Üdv.

Előzmény: cintiababa (42451)
HENZA103 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 42475

Köszönöm,én még az útvonallal annyira nem is foglakoztam, ma estig kellene szállást foglalnunk. Nem akarok kifejezetten csendes helyre menni, de a társaságunk elég összetett: 3 család, három 16 éves gyerekkel, akik nyüzsire vágynak, de van két 7 éves meg egy 13 éves. A Caesar csendesnek tűnik, állítólag van gyerekanimáció, német turisták szerint viszont nem volt. Attól tartok, a nagyobbak unatkoznának, ők a forgatagban szeretnének lenni, a felnőttek viszont aludni is akarnak éjjel. Valami olyan hely kellene, ahonnan sétányi távolságra a nagyobbaknak megközelíthető az esti nyüzsi. Csodálkoztam, hogy az utazási iroda lebeszélt a napospartról, azaz Sunny Beachről (az imént megkeveredtem, az utóbbi két hétben csak szállásokat nézegetek, és már minden zsong a fejemben), ezt ajánlották. Erről viszont semmi más infóm nincs.

Előzmény: stevie-13 (42473)
Utazó75 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 42474

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

Idén nyáron is egyénileg utaztok?

Előzmény: musztika (42470)
stevie-13 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 42473

Ha vannak még eseteleg Neked vagy bárkinek ilyen vagy ehhez hasonló tanácsai, tippei, azt nagyon szívesen fogadom.

 

 

Pest megyéből Napospartra NE menjetek Románián keresztül.

 

Ez a leghasznosabb, amit mondhatok :-)

 

Az autópálya Belgrádig tényleg elég uncsi (360 km), de onnan kezdődnek a hegyek, és az autópályás szakaszok is szépek, helyenként látványosak.

 

A román szakasz leírására a legjobb szó a frusztráció. Ha ismered az érzést, amikor nem fogynak a kilométerek, csak az idő... és már megint egy kamion töketlenkedik előtted... aztán jön egy lakott település... vissza ötvenre, mert mérnek... és sosem akar vége lenni... aztán végre elfogy, nyomnád a gázt, erre kifordul eléd egy traktor... pont egy szerpentines szakasz elején...

 

A legjobb útvonal Románián keresztül Temesvár-Rimnicu Valcea-Pitesti-Giurgiu, de ez meg egyáltalán nem valami szép. Ha valamit látni akartok egy idegen kultúrából (Déva után), akkor ott is meg kell állnotok.

 

 

Előzmény: Hunreal (42464)
stevie-13 Creative Commons License