Keresés

Részletes keresés

zsopek68 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 29116

Az elméleted lehetséges, hogy megállja a helyét, mert ahol a gépet tárolták, egy hosszú és keskeny parasztház mögötti sufni volt, az udvar tele mindennel, ahol nem lehetett előre hozni. A ház albérlőknek van kiadva s mire odamentünk, az albérlő a fiával a keskeny tornácon előre cincálta kis futót és a kapagépet!

Bár a szabadonfutós kerekek voltak rajta - erre még valami tengelybe fűzhető megakasztót be kell szereznem, mert az nincs meg - ki tudja milyen formában hozták előre s mit csináltak vele, mire előre ért?

E szerint be kell szereznem egy zéger gyűrű fogót s talán ugyanitt kapok ilyen pasztát is a tömítésekhez. Bár eddig még sosem csináltam még hasonló munkát sem, lehet belevágok:)

A megküldött Szentkirályi gépkönyv alkatrész felsorolása sokat segít, csak azt nem értem, miért van benne kettőféle robbantott ábra, különbözőnek tűnik a gépek fogantyúja.

Ha nem untat a hülyeségem, majd tudósítok a továbbiakról.

Nagyon köszönöm a sok segítséget!

zsopek68

Előzmény: janijani (29115)
janijani Creative Commons License 2017.05.06 0 0 29115

Gondolkoztam rajta, hogy történhetett az, hogy egész fogak törtek le a csigakerékről. Van egy elméletem, nem tudom hogy igaz-e: legutóbb amikor bevitték a sufniba a gépet, nem indították be a motort hanem úgy rángatták be az elején az indián orránál fogva. A kerekek csúsztak a földön, ezáltal előre akartak forogni, így a csigakerék felfelé tolta a csigatengelyt. A csigatengely tetejénél a fölső csapágy felett kiugrott a zégergyűrű (vagy nem is volt benne) így felfelé kitolta a csigatengelyt. Az alsó végét kihúzta a csapágyból így nem tartotta semmi az alsó végét csak a ház ami bővebb, így foghegyen még kapcsolódott a csiga a csigakerékkel és amikor beindult a motor letörte a fogakat.

Tehát hogyha szereled, a felső zégergyűrűre nagyon figyelj oda, hogy ép legyen, rendesen üljön és feszüljön a hornyába, természetesen a horony is ép legyen. Azzal lehet az ilyet tönkretenni, ha valakinek nincs rendes zégerfogója, hanem szeggel, csavarhúzóval erőlteti ki a horonyból a zégergyűrűt.

Előzmény: zsopek68 (29108)
janijani Creative Commons License 2017.05.06 0 0 29114

Gratulálok a szerzeményedhez! Nem csináltál rossz boltot így sem, sőt jobban jártál hogy az öregnél ment tönkre mintha két hét múlva nálad történik ugyanez. Legegyszerűbb ha veszel használtan egy jó KF vagy Robi hajtóművet és kicseréled, abból a 20000-ből bőven megvan. De a csigakerék cseréje sem lehet egy bonyolult dolog, bár még nem csináltam.

 

Videó:Indián: https://www.youtube.com/watch?v=Wgh2hM-SxO4

 

itt meg egy más fajta:https://www.youtube.com/watch?v=X53oFwex-dw

 

Mindenesetre szedd szét, jegyezd meg (fényképezd le, írd le, rajzold le) mi hol van benne, ne csak a nagy dolgokat hanem az apróságokat is mint hézagolólemezek, zégergyűrűk, porvédők. Takarítsd ki, vizsgáld meg a csapágyakat, amelyik lötyög cseréld ki, szimmeringeket nem drága dolog látatlanba kicserélheted, a csigatengely nem hiszem hogy nagyon kopott lenne de vizsgáld meg és ha kell cseréld ki, aztán összerakod.

A tömítéshez mostanában tömítőpasztát használnak, régen gépzsírral megkent papírt. Én különösen roncsolt összevert felületek esetén megkenem gépzsírral a felületeket és egy szál vastagabb cérnát fektetek végig rajta. (pl amivel a krumplis-hagymás netzháló zsákokat varrják le) Ez is tökéletesen tömít. Feltöltöd a lyukig 80W90 hajtóműolajjal, szórhatsz bele grafitport is és van egy felújított hajtóműved.

 

Nem tudom mennyire égette el az öreg a ferodolt a kuplungban, majd kiderül, az is lehet hogy semmi baja nem lett. Sokat kibírnak ezek. Lehet kapni bele ferodol betétet amit be kell ragasztani, ilyet sem csináltam még, lehet hogy esztergán le kell szabályozni. Vagy komplett kuplung felsőrészt, ez gondolom már leszabályozva adják.

Egyelőre ennyi...

Előzmény: zsopek68 (29108)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29113

A súrlódástól csúszástól a jelenlegi normál fekete szíj felmelegszik és inkább tapadni fog, ezért nem alkalmas ékszíj kuplungos gépre.

Általában minden normális csapágybolt be tudja szerezni a kevláros ( fehér vagy szürke színű ) ékszíj kuplungos szíjat. Vedd le a jelenlegit, vidd el magaddal a csapágyboltba mintának, ott megmérik, és a coll-ba legközelebbi kevláros szíjat meghozatják pár nap alatt. Szerintem saját magad is fel fogod tudni tenni - s beállítani. Az ára sem lesz vészes. Utána elfelejtheted az ékszíj cseréket, tartós lesz.

Előzmény: Imperator23 (29111)
jofi47 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29112

Találtam egy videót a r-50-ről, de nem látnii rendesen a trafóját. Én  még nem láttam ilyet, de ha a tied ben ez a rosz én megpróbálnám valami hasonlóval.

A rigáé ugyan olyan felfogatású mint a videón, ha gondolod küldök egyet.

Előzmény: ballage1983 (29098)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29111

Hideg motornál még valamennyit kiold a kuplung, de ha bemelegedik semennyit sem.

Azt mondta a szerelő, azért nyikorog, mert még új, idővel elmúlik. Illetve utángyártottnak titulálta a szíjat. 

 

Nem értem miért tett rá ilyet, ha lehet kapni eredetit is hozzá.

 

Egyébként tényleg balesetveszélyes: próbáltam vele dolgozgatni, de főként a szűk sorban,

ha tolatni kell vele, és nem old a kuplung simán elütöd vele magad. 

 

Előzmény: amper_vadasz (29109)
jofi47 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29110

Elnézést kérek, én robi 55-ös höz gondoltam!

Előzmény: ballage1983 (29098)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29109

Az ékszíj tuti nem rá való, erre ékszíj kuplungos gépre való kevláros ( szürke vagy fehér színű ) ékszíj való, ami képes lazításnál a megcsúszásra. Neked fekete ékszíj van fent, ez normál szíj, hiába lazítod meg, az oldala tapadni fog, ezért nem is old ki a kuplungod. Tettek már fűnyíró traktorra is fekete normál ékszíjat, mondván, hogy jó lesz rá az is.. aztán csodálkoznak, ha kikuplungolnak és a hajtás nem szűnik meg, még baleset is lehet belőle.

"Ügyes szaki" volt, aki ezt felszerelte neked, inkább kontár a helyes megnevezés.

Előzmény: Imperator23 (29095)
zsopek68 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29108

Na, hát megvan a gép - de ez is én vagyok...megtaláltam az ország egyetlen gépét, amit helyben tönkre tett a hozzá - nem - értő ex-gazdája...

Sokadik rántásra beindult a 8 HP-s motor, eléggé fekete füsttel, ami azután normalizálódott, lejjebb ill. visszavette a szivatót ill. a jobb karon lévő állítót.

Behúzva a kuplung kart - mutatta így indul a tengely - s felhuzta a mellette lévő biztosító kar szerűséget, egy pillanatra mintha mozdult volna a kerék - ill. a kapák tengelye, de utána semmi, próbált a kuplung bowden állító csavarján tekerni, majd svéd fogóval a hajtóműház melletti kuplung karon (?) vagy hogy hívják állítani, de csak nem mozdult a tengely...pörgette a motort, míg alul talán a kuplung tányértól jött a füst - erős ferrodol szag kíséretében - akkor leállította a motort, " pedig tegnap berántottam s ment " jeligével. Mivel marha büdös volt, leszedtük a motort majd a kerekeket a tengelyről s maradt a hajtómű ház magában, azt mondta ilyet még sosem csinált a gép, nem lehet ez olyan bonyolult, szedjük szét...Nem forgott az istennek se a tengely.

Mikor kiszedte a hajtómű házat összefogó imbuszos csavarokat, elkezdett szivárogni az olaj - tele arany szemcsékkel, gondoltam na ennek satu, a bronzcsigából mi maradt?

Hát nem sok, ahogy széthúzta a két fél oldalt, potyogtak a fogak, mint egy jó kocsmai verekedésnél...

A csiga fele foghiányos volt, néhány darab a függőlegesen lejövő tengelytől is esett ki, az úgy tűnik ép maradt - a bronz puhább, mint az acél:((

De miért lett mindez????

A gép már szerintem jó ideje állhatott a sufniban, a pókhálók mennyisége alapján, s a gazdája még a használat alatt sem tekintette a hajtómű-olaj cserét életcélnak...

A csigatengely két oldalán lévő csapágyak mozogtak, a függőleges tengely úgy szintén forgott - mitől égett helyenként acélos kékre a kuplung belső részének ferde pereme? 

El a helyi boltba - persze péntek délután már nem rendelnek alkatrészt, 12ezret mondtak rá, amit Te adtál a megelőző topicban címet, ott 10 alatt van.

Azt mondta, ha megfelel, 20ezerrel olcsóbb, sajna Nagymaros Mosonmagyaróvártól 200 km, így 4 kapával, fékezhetős kocsival, 3 sebességes ékszíjas felezővel, körmös kerekekkel, töltő kapával, szabadonfutós kerékkel, forgathatós ekével a 8 lovas motorral 70 ezer lett..

Elhoztam, remélem belefér a javítás a huszasba?

A függőleges tengelyt nem kell cserélni a bronzkerekessel együtt?

Mi okozta ezt a szorulást, ami a daráláshoz vezetett, ha mozognak a csapágyak?

Ha megrendelem a leamortizált alkatrészt, van valami titka az össze rakásnak?

Milyen papír tömítés van a két fél aluöntvény hajtásház között - vagy kell oda valami ragasztó?

Össze tudom laikusként rakni én? S hogyan kell beállítani a kuplungot - egyáltalán jó az még így megégetve?

Huh, bocs az ezer kérdésért, de nem tudom ha már elautókáztam egy bő fél tank benzint, nem kellett volna-e mégis otthagynom az egész kócerájt...

Ja még kaptam egy nagyobb méretű szőlő prést és egy fém szőlődarálót is danke schön-re..

Kellemes hétvégét s bocs a litániáért:))

zsopek68

 

Előzmény: janijani (29045)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.05 -1 0 29107

Nem szoktam takarni. Amit korán vetek csak jól felszoktam tölteni és ennyi.

A Laurát az nem bántotta,de a Balatoni rozsát azt meg fogta. Az is Húsvét vasárnap lett vetve. 

Előzmény: Imperator23 (29074)
janijani Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29106

Ez egy természetes dolog hogy az új ékszíj az első használatoknál megnyúlik, utána kell feszíteni. Ha elővennéd a gépnek a prospektusát biztos írja hogyan kell. És figyeld meg, ha megfelelő lesz az ékszíj beállítása, a bowden is jó lesz ahogy a szaki beállította.

Annyi instrukció még, hogy ha nem találsz semmilyen ékszíjfeszítési lehetőséget, lehet hogy az ékszíjtárcsákat kell szétszedni és a közte levő hézagolólemezekből kivenni és kívülre tenni (mint a kispolszkinál)

Előzmény: Imperator23 (29104)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.05 -1 0 29105

A káliumot fel szoktam oldani vízben és pluszban szórom a gombaölővel.

Előzmény: Vestax (29073)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29104

A szaki mondott olyat a telefonba, hogy az ékszíj feszességén kéne állítani. 

 

Gyanítom nem eredeti sajnos. Pedig mondtam a szakinak, mindenből a jobbat/eredetit vegye, nem baj, ha drágább. 

Holnap lefényképezem közelebbről is, aztán majd kiderül. 

 

Egyébként a kuplung behúzásakor is megy tovább a gép ugye, és a bowdent is elég lazának érzem. (hiába állítottam a feszességen)

 

Eddig be lehetett rögzíteni is, ha behúztam a kart, akkor úgy maradt, most sajnos nem működik ez sem.

 

Esélyes, hogy a bowden sem jó rajta?

 

Drága mulatság lesz, ha most újra meg kell vennem mindent....

 

Előzmény: gombászok (29103)
gombászok Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29103

Gyanús, hogy nem hozzávaló ékszíjat tett rá, a képen van egy nem látható felirat, ha lefényképeznéd és elküldenéd, az bizonyíték lenne.

Cseréltetni nem szabad, venni kell eredetit-igaz húzós-, de évekig jó.

Nekem 600-asom van, gondolom a 400-ason is a motor előre-hátracsúsztatásával lehet beállítani. De, ha nem eredeti az ékszíj, kár a gőzért, azt nem lehet!!!

Előzmény: Imperator23 (29095)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29102

Megcsúszni nem szokott viszont kilazítva is hajt gyengén. 

Előzmény: Imperator23 (29099)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29101

Igen, ez így van. Meg tudom erősíteni.

Nyáron javítottam egy Robi gépet, különböző az 55 és az 50.

Előzmény: Csiga1970 (29100)
Csiga1970 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29100

Hello! A Robi 50 -ben egy francia motor van,teljesen más mint a Robi 55-ös.A gyujtás trafója egy vaj színű műanyaggal beöntött doboz,ha jól emlékszem.Üdv.

 

Előzmény: ballage1983 (29098)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29099

Ez igen jó lenne, ha rossz az éjszíj...

A szaki 15 rugóért cserélte az éjszíjat, a kuplung bowdent és a berántó rugóját. 

Hívogatom 2 hete, hogy nem jó a gép, de nem jött el megnézni.

 

Jól megszívatott, mert se dolgozni nem tudok vele, és ha még új alkatrész is kell hozzá.....

 

 

Előzmény: studiod1 (29097)
ballage1983 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29098

Köszi! Ez a trafó akkor jó a régebbi  robi 50es taípusba?!

Előzmény: jofi47 (29094)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29097

Nem megfelelő ékszíj talán a robi 250t topikban volt róla szó.Anyag s talán profil gond is

Előzmény: Imperator23 (29095)
gws580 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29096

Köszi!

Amint látom...préseltek aztan bevágták félig..kicsit hajtottak rajta kifele

Előzmény: studiod1 (29090)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29095

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Van egy Honda F400-as rotám és cseréltettem rajta ékszíjat.

Viszont azóta hiába húzom be a kuplungot, megy tovább a gép. 

Illetve nyikorgó hangot is ad, ha megy a motor. 

Arra gondolok, hogy valószínű csúszik az ékszíj.

 

Hol tudom a feszességét állítani?

 

jofi47 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29094
Előzmény: ballage1983 (29089)
jofi47 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29093

Pl. ez

 

vagy ez:

Előzmény: ballage1983 (29089)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29092

Lemaradt a tárcsának elég "merevnek" kell lenni, mert mögé megy a szemét-törtszem.

Előzmény: studiod1 (29091)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29091

Valahol láttam mókolt tárcsát vetni(nem préselt), furatok kifúrva megfelelő méretre majd a nyelvek kialakítva külön és oda hegesztve.

Előzmény: studiod1 (29090)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29090

Na itt van a kuki tárcsa anyaga saválló lemez méretnek meg ott a műanyag gyári préselés beállítás az átlagos szem méretnek megfelelő,apróból szeret 2-t(kicsit zárni) nagy szemnél nekem minimálisat kellett nyitnom(nem mindig esett át)

Előzmény: gws580 (29088)
ballage1983 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29089

Sziasztok Robi 50ben senki nincs otthon, hogy milyen gyújtótrafók jók rá?!

gws580 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29088

Rendben várom...

Le akarom másolni.. az enyemen műanyag a vetőtárcsa es az idei maszekszezont mar nem birta

Előzmény: studiod1 (29087)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29087

Bocs ma csinálok új képet igaz a kuki a gépben van a padláson de a bab-borsó a sufniban, a kuki ugyan az csak a présgéppel kinyomott "cipőnyelvszerűség" 4db a tárcsán . (ez emeli fel a magot és a megfelelő ponton átesika mag a tárcsán)

Előzmény: gws580 (29086)
gws580 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 29086

Szia

Nemrég írtam Neked

A vetőtárcsáról kép miatt

28990

Köszi!

Előzmény: studiod1 (29085)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29085

A kuplung felső ferodolozásnál a motor rögzítő csavarok lettek oldva? Itt a furatok valamivel nagyobbak mint a csavarok-központosítás miatt. Én házilag olaj-benzin nélküli motornál fejre állítás közdarab rá helyezés csavarok be még mozdítható állapot, főtengely és esztergált közdarab perem között távolság indikálás miközben főtengelyt kulcsal lassan forgatom. Amikor ok mehet fel a távtartó(ha van) nyomcsapágy kuplung. Működés közben úgy vehető észre a központosítási hiba,hogy nem határozottan egy ponton emel ki a kuplung hanem egy kisebb szakaszon.

Előzmény: Fidó mester 02 (29082)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29084

Káliumot pótolhatod szerves formában is, pl. kávézacc, imádják a giliszták és a növények is, és természetes anyag. Nálam egész évbe folyamatosan megy a földre, heti 15-20L mennyiségben. Komposztba pl. 50%-ban is adagolható.

Előzmény: Vestax (29073)
janijani Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29083

Hát akkor úgy tünik megvan a probléma gyökere, már csak meg kell oldani.

Előzmény: Fidó mester 02 (29082)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29082

Na,lehet megtaláltad a megoldást!

 

A kuplungot felferrodoloztattam (kettő is van) ,de nem  tudtam összecsavarozni mert vastag volt a ferrodolgyűrű.

Ekkor felszabályoztam-járó motornál addig koptattam csiszolópapírral a felületet amíg össze nem ment.

Valami nem stimmelt,mert alig maradt anyag a harang belsejében.

Ekkor valószínűleg félrekophatott- ami nem központosság- esetén szétverheti a bordákat.

Ezután lett a - biztosan gyári- fűnyíró tányér felhelyezve az eredeti orsóval.

Igen ám ,de ugye megint nem ment össze -most más taktikát választottam

Van egy alu közdarab  a nyomcsapágy és a motor szimmering között.Ebből leesztergáltattam 10 mm-t ,a motor főtengelyból meg levágtam azt hiszem 7 mm-t.

Így a harang 10 mm-rel feljebb került ,a ferrodolból éppen csak egy kicsit kellett leszedni.

A kuplung tud oldani lehet jó lesz...

Hétvégén válik majd el ha megkapja a folyamatos terhelést.

 

Üdv Fidó mester

Előzmény: janijani (29081)
janijani Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29081

Vagy görbe főtengelyvég, nem központosan futó kuplungharang, félrekopott ferodol is okozhat ilyen gyors kopást.

Előzmény: janijani (29080)
janijani Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29080

Van egy elméletem, nem tudom helyes-e.

Ha valaki túl alacsony fordulatszámon járatja a motort kapálás közben ott már annyira egyenetlen lehet a forgás, hogy a borda holtjátéka miatt előre-hátra koccanva adja át a hajtást. Így ki tud verődni és ahogy nő a bordáknál a holtjáték egyre rosszabb lesz a helyzet.

Előzmény: studiod1 (29079)
studiod1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29079

Nekem ez magas,megeszi meg még 3db, igaz robiból csak röpsúlyos van de kf04 azt használok meg többnek javítottam is, igaz egynél találkoztam kisebb bordakopással de ott központosítási hiba is volt (motor tartó csavarokat fellazította a tulaj egyszer s már nem volt központos mikor visszahúzta)

Előzmény: janijani (29077)
janijani Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29078

Neked akartam válaszolni...

 

Most nézem, hogy csupa ilyen kerti gépekhez árul cuccokat, ez egy bolt lehet. Lehet, hogy van gyári csigatengelye is a gépedhez.

Előzmény: Fidó mester 02 (29076)
janijani Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29077

Azt írja, hogy vadonatúj, hibátlan, eredeti gyári alkatrész. Ennél jobbat már nem lehet találni.

3 db van neki, 3000 Ft/db. Én mind a hármat megvenném és lenne tartalék is.

Előzmény: janijani (29052)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29076

Igen erről van szó ,de honnan tudom vajon meddig fog tartani?

Előzmény: janijani (29053)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 29075

Üdv  !

 

Köszi a lehetőséget.Olvastad a korábbi írásomat-miszerint az elmúlt évben 3 vagy 4 bordás tányért "zabált fel" a csigatengely?A felső csapágy cserélve volt ,a motor gyakorlatilag új -el nem tudom képzelni azt ,hogy központosítási hiba lenne.

Most hétvégén  tervezek egy 10-15 üzemórás működést.Aztán megnézem a kopást.

Ha úgy látom-érdemes további pénzt beleölnöm ebbe a gépbe -feltétlenül jelentkezem.

Üdv Fidó mester

Előzmény: zoli678 (29065)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29074

Én Ápr. 01. vetettem a krumplit. Még elég kicsi, pedig előcsíráztattam.

 

Neked mennyi idő alatt kelt? A fagyosabb napok nem károsították a növényt? vagy takartad? 

Előzmény: Virgo3 (29068)
Vestax Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29073

Én most folyékony műtrágyában gondolkodok.

Ősszel lekéstem a káliumról meg a foszforról. Tavasszal meg a káliumot nem nagyon akarom szórni a földbe. 

Így marad a folyékony.

 

Előzmény: Virgo3 (29072)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29072

Gondolkodtam én is az ültetőgépen,de elvetettem a gondolatot mert ha erősen csirás a vetőmag akkor le tőri a szemet. Így meg meg nyitom a sort bele a vetőmag,a műtrágya, a talajfertőtlenítő,át akasztom a töltögetőt egy kisebb bakháttal be zárom. Későbben pedig mikor előjönnek az apróbb gazok vagy ahogy az állomány engedi meg töltőm még egyszer készre.

Előzmény: Vestax (29071)
Vestax Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29071

Én spc nyomjelző tárcsából készítek majd egy ültető szerkezetet.

Van egy pár eke vágótárcsám , ki is próbáltam, de mivel nem íves így nagyon mélyen kell járatni. Úgy meg elviszi valamelyik irányba mindig a gépet.

 

Előzmény: Virgo3 (29070)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29070

Szia!

A tárcsa az kb 30cm. Ha lesz időm holnap után megmérem. Régi Hassia vetőgép nyomjelző tárcsák

Előzmény: Vestax (29067)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29069

Köszi :-)

A barázdát a géphez kapott töltögetővel nyitom.

Előzmény: jano5691 (29062)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29068

Az első sor ami jóval nagyobb a többitől az még Március első hetiben.( Van amikor már Februárban vetek egy sort ha nem sáros már a talaj. Erősen fel töltőm. :-) ) Az lesz újkrumplinak.

A többit azt pedig Húsvét vasárnapján vetettem. Csak ott is a két sor az erősen csirában volt azért válik el. Egyébként Laura a fajtája.

Előzmény: Imperator23 (29061)
Vestax Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29067

Helló. A tárcsa mekkora átmérőjű kb ? Köszi szépen 

Előzmény: Virgo3 (29060)
janijani Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29066
Előzmény: halkergető (29059)
zoli678 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29065

Jó Napot!

 

Vannak  Robi156-hoz  gyári alkatrészeim, ezeknek a javításával foglalkoztam, szinte minden van.

Komplett új hajtóművem is van.Kérésre képet is küldök.

Ha érdekli, kérem írjam emailt: srac20@vipmail.hu

Előzmény: Fidó mester 02 (29049)
zoli678 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29064

Jó Napot!

 

Van egy Robira való LR-56-os teljesen új sebesség felezőm.

Ha érdekli, kérem írjon emailt: srac20@vipmail.hu

Előzmény: halkergető (29055)
Luximen Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29063
Üdv.Én egy pár éve vettem egy vasöntvény hajtást kocsizni. Az eredeti alku maratt kapálni. Hogy ne kelljen a kuplungot is szerelgetni vettem egyet kompletten (fk megoldású a kapám). Azóta is hibamentesen működik. Így merem ajánlani az alábbi oldalt.
http://vaszkoshop.hu/sct/0/
Előzmény: Fidó mester 02 (29049)
jano5691 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29062

Szépséges :-). Azokkal a galaktikus csészealjakkal nyitni is lehet a barázdát?

Előzmény: Virgo3 (29060)
Imperator23 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29061

Nagyon szép  krumplid!

Mikor vetetted, hogy már ekkora?

 

Nekem nemrég bújt még csak elő. 

Előzmény: Virgo3 (29060)
Virgo3 Creative Commons License 2017.05.03 0 1 29060

Sziasztok!

 

Egy pár kép a mai munkáról. :-)

 

halkergető Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29059

Köszönöm a választ!

 

Időközben rájöttem, hogy nem adtam elég alapos leírást a gépről. Ez egy olyan masina, amely a rotakapa résszel fixen van összeépítve, tehát nem az a megoldású gép, amelynél a motort egyszerűen és gyorsan le lehetne bontani, és a kapa helyett mondjuk egy fűnyíró adapterre rátenni.

 

Esetleg ez segít a beazonosításban, ha fölhívom ezt a céget, és ők is megkérdezik, hogy milyen a kuplung mérete? Mert azt csak úgy tudnám megállapítani, ha szétbontanám, de ehhez most éppen nem nagyon fűlik a fogam.

Ha kapnék ilyen felezőt hozzá, akkor egy szétbontással szeretném megúszni a szerelést!

Előzmény: janijani (29057)
oljeg12 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29058

Igaz, hogy nekem nem ilyen gépem van, de erre a kérdésre senki se fog tudni válaszolni. Mivel nem tudja senki, hogy melyik csavart hagytad el. Legalább egy képet tegyél fel, hogy lehessen látni, hogy honnét hiányzik a csavar. És akkor aki ismeri ezt a típust, az majd fog tudni válaszolni.

Előzmény: Czibere Attila (29056)
janijani Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29057

Úgy gondolom a KF-04 felezője jó lenne rá.

http://www.bszfarmer.hu/index.php/sajat-gyartmanyok/termekek/p30100008sebessegfelezo_kf04

Tudni kell, hogy nagykuplungos vagy kiskuplungos a géped (a nagykuplung 110/98 mm, a kiskuplung 82/75 mm)

Hogy biztosan jót vegyél kérdezd meg előtte telefonon.

Előzmény: halkergető (29055)
Czibere Attila Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29056

Sziasztok

 

Segítségeteket szeretném kérni. Elhagytam egy Ducati Brumital MPM-10 (210 cm3, 10 LE) kapa karburátor egyik csavarját. Valaki tudna segíteni, hol találok valami leírást ahol megtudom milyen méretű a csavar? Nem találtam robbantott ábrát, se műszaki leírást, de még a különböző oldalakon se találtam hasonló elemet amit hozzá lehet kapni. Valaki tudna segíteni hogyan tudnám pótolni? Akár egy ábra ami alapján esztergáltathatunk egyet, vagy egy bolt ahol lehet kapni, nagy segítség lenne! Előre is köszönöm a segítségeteket!

halkergető Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29055

Üdv. a T. Szakértőknek!

 

Van egy Robix kapagépem, (Robi-66 S40), 3,75-ös Briggs, kuplungos motorral. Sok éve megvan, keveset használtam, csak a nejem 50-70 nm-es konyhakertjét túrtam fel vele néha.

 

A korom előrehaladtával viszont azt érzem, hogy talán jobban esne, ha a kb. 1200 nm-es nagy kertben a kézi taszigálású tolókapa helyett a Robival végezném ezt a műveletet. De ahhoz a kapagép sebessége nagy.

 

Érdeklődöm: Lehet-e ehhez a típushoz kapni sebesség felező szerkezetet? Gyártanak-e ilyet, ki, hol, ...? Esetleg hol, milyen lapon lehet keresgélni használt ilyen elemet, ha egyáltalán létezik?

 

Előre is köszönöm a válasz(oka)t!

Üdv.!

hk

wolf64 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29054

Köszi  , majd meg nézem lehet-e állítani rajta .

Előzmény: Rotapapa (29035)
janijani Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29053

Esetleg ez?

ROBI-66 R-116 R-156 kertigép kuplung alsó bordás

http://www.vatera.hu/robi-66-r-116-r-156-kertigep-kuplung-also-bordas-2471067770.html

Előzmény: Fidó mester 02 (29049)
janijani Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29052

Nem tudom hol lehet gyári minőségű kuplungtányért kapni.

A hőkezelés öntvény esetében reménytelen.

Biztos le lehetne gyártatni valami edzhető anyagból, az meg drága.

Talán megoldás ha átszerelnéd röpsúlyos kuplungra.

Pécsen a Klick-Klack foglalkozik a Robi 156 H-val, esetleg beszélhetsz velük.

http://www.klack.hu/

Előzmény: Fidó mester 02 (29049)
ballage1983 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29051

Sziasztok! A segítségeteket szretném kérni! Van egy robi 50 esünk valószínű a gyújtótrafó megadta magát. pontosa milyen típusok jók még erre? köszi

 

balázs

studiod1 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29050

http://www.agrooroszi.hu/shopimg/AgrOroszi_12008384157157kB.jpg   "A borda mindegyikről ledarálódott" sajnos vagy szerencsére nekem még röpsúlyos van. Csak egy kérdés kuplungszerkezet központos?(motor közdarabra ültetés)

Előzmény: Fidó mester 02 (29049)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 29049

Üdv !

 

Robi 156 H típusú 10 éves immár 2. motoros kapámhoz tavaly és idén is vettem kuplungtányért.A jól emlékszem összesen vagy 3-at vagy 4-et különböző helyekről.

Sajna alig tudtak néhány üzemórát teljesíteni.A borda mindegyikről ledarálódott.

A kapa tavaly kapott  "új" bronzkereket és orsót.Azt hittem csak a kuplungtányérok ilyen szarok ,de megnéztem az orsó bordás részét is tüzetesebben.

Hát ez is ott készült ahol a tányér....

Mit volt mit tenni elővettem az eredeti orsót...

Szerencsére annak idején vettem egy fűnyíró adaptert is -így annak a tányérja -némi esztergályos munkával átalakítható lett a kapaadapter meghajtására.

Vasárnap fél napot ment ,-nem volt túl nagy hangja -reménykedem ezt a szezont kihúzza.

Szerinted lehet-e valahol az országban az eredeti gyári minőségben gyártott hajtóműalkatrészeket vásárolni a fent említett típushoz?

Esetleg megvenni ezt a gagyit és meghőkezeltetni -ha egyáltalán lehet.

Vagy át kell állnom egy másik géptípusra -aminek megbízható alkatrészellátása van és lesz....

 Üdv Fidó mester

Előzmény: janijani (29045)
zsopek68 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29048

DuplaJani, ha egyszer erre hoz a sorsod, szívesen meghálálom a segítséged némi folyékony boldogság formájában - Tiéd a választás lehetősége:)

Tedd el a telefonszámom, azt hiszem publikus:)

Sosem lehet tudni, mikor visz át a következő Gorenje vagy kávé vásárlási őrület Ausztriába:)

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: janijani (29045)
gombászok Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29047

Jó az a ketyere, de tényleg rosszul rakták össze: a lúdtalp kapának előre kell állnia, a hátsó csoroszlyának a hegye meg hátrafelé, a többi oké.

Ha már faragsz, ilyet csináljál, nem árt, ha mindegyik állítható, sőt a hátsó csoroszlyára én még tennék egy 60 mm széles laposvasat, követve az ívét (kétoldalra:30x6 mm, kb 100 mm hosszúakat), mert másképp nagyon behúzza magát.

Előzmény: jano5691 (29046)
jano5691 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29046

Az ilyen kultivátornál fontos, hogy a kések külön-külön emelhetőek legyenek, vagy elég ha oldalra állithatóak és az egész szerkezetet lehetne emelni-süllyeszteni a függesztőfejhez képest? Tervezek faragni egyet...

(A kép egy hirdetésből van és úgy tűnik a gazda rosszul rakta össze a szerkezetet.)

janijani Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29045

Ha van vastagsága a fogaknak akkor még sokáig jó lesz. Ha azt látod, hogy már élesek a fogak akkor hamarosan átszakadnak és cserélni kell. Olaj legyen mindig benne. Én szoktam grafitport is szórni bele, amit ceruzabélből reszelek vasreszelőn. Csiszolópapír vagy köszörű nem jó mert csiszolószemcsék is kerülhetnek bele.

 

Van hozzá minden alkatrész sok helyen, pl itt is és postáznak is:

 

http://www.bszfarmer.hu/index.php/alkatreszek/kategoriak/kapalogep-alkatreszek 

 

Ez a KF-04 Indián csigakereke:

http://www.bszfarmer.hu/index.php/alkatreszek/termekek/p05900002csigakerek_bronz_kf04_124_indian

 

Ezek a gépeket még nem a mai gagyi eldobós műanyag világban gyártották, ezek az örökkévalóságnak készültek. 20 év múlva is lesz hozzá alkatrész.

 

 

 

 

 

Előzmény: zsopek68 (29044)
zsopek68 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29044

Ha benézek az olajbeöntő nyíláson és megskubizom a csigakereket, annak mekkorának illenek lenni a " fogainak" vagy hogy hívják? Vagy honnan látom, hogy az még sokat futhat vagy a végét járja?
Ha kopott ez pótolható - javítjható vagy kuka az egész hajtott rész s újat kell vennem - ha egyáltalán valamelyik még forgalomban lévő géppel ez csereszabatos?Mert 20 év körüli/feletti gépről beszélt az eladó.

Köszönöm még egyszer, hogy segítesz!

zsopek68

Előzmény: janijani (29012)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.02 0 0 29043

Sziasztok,

 

egy kis segítségre lenne szükségem.

Megörököltem egy RK-01-es rotakapát. Amire nekem kell arra jó is lenne, ha jól működne. A karburátorhoz kellene nekem segítség. Arra már rájötte, hogy 2 ütemű aspera motorral van szerelve. A karburátort szeretném feljavítani és a szabályozását az eredetire visszaállítani. Ehhez kellene nekem kép, leírás, alkatrészlista. Jelenleg a bovden egyértelműen nincs jól bekötve. Hiányoznak a rugók és a szabályozásban részvevő elemek.

 

Ebben tud valaki segíteni?

janijani Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29042

Nekem tetszik.

Előzmény: Virgo3 (29037)
jofi47 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29041

Csak a jobb oldali kart kell behúzni.

Előzmény: Rotakapa 01 (29040)
Rotakapa 01 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29040

A belső ékszílytárcsára kell tenni egy ékszilyat és akkor be kel húzni a jobb oldali kart vagy mindkettőt egyszerre?

jofi47 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29039

Az rk-05B-n van hátramenet..

Előzmény: Rotakapa 01 (29038)
Rotakapa 01 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29038

Üdv fórum tagok egy kérdesém lenne felétek 

Van nekem egy SZEVA fémes rk 05 b s kapám és nem tudom eldönteni van e rajta hátramenet és hogy tudom működésbe hozni (nemrég találtam nagyapámnál és ő nem tudott semmit mondani róla )

Virgo3 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29037

Készülnek a körmös kerekek. 25 kg/db

zénó21 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29036

Rotapapa Creative Commons License 2017.05.01 0 0 29035

Megmértem kb 2 centire van.

Előzmény: wolf64 (29034)
wolf64 Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29034

Üdv Rotapapa! Vettem egy olyan rotát mint a tiéd. Neked is kb 5 miliméterre van a járókerék gumija a sárvédő lemeztől? Egyébként nagyon tetszik bár még nem dolgoztam vele csak járatom egy keveset ne hirtelen kapja majd  a nagyobb terhelést .

Előzmény: Rotapapa (28985)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29033

Szia, a ragasztás továbbra is jó, de a tulajt mégis érdekelné egy kóser tank a Maruyama-hoz. Dobj egy mailt légyci.

Ma permeteztem be a géppel 0.6 Ha búzát :-).

Előzmény: Kapa bácsi (28894)
Vestax Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29032

Nem nagyon szoktam saját kertemet mtz vel megjárni. Pedig van rá lehetőség mert mezőgazdaságban meló. 

Melótárs mondta ,hogy jó lesz. Nem jött be neki a meglátása.

 

Előzmény: janijani (29031)
janijani Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29031

A ló sokkal jobb volt, igaz-e?

Előzmény: Vestax (29030)
Vestax Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29030

Ma volt időm elültetni a burgonyát.

Többet mtz tavasszal nem fogja megtárcsázni meg kombinátorozni a kertet. Olyan kemény lett mint a beton. Töltögető ekével kínszenvedés volt feltölteni. Pedig megrotáltam kétszer is. 

amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29029

Minap javítottam egy régi MTD fűnyíró traktort, 11.5 Le B&S motoros volt, a gép ékszíj kuplungos gyárilag. Külön szíj hajt a sebességváltóra 5+R, és a kaszahajtásra is, mindkét szíj elhasználódott és nem is rávaló volt. A gyári méretét nem tudták, USA gép volt nem európai. Normál szíjjal belőttem az ékszíjak hosszát, ezt megmérik, majd collba átszámítva a legközelebbi kevláros szíjat megrendelték hozzá.

Te is meg tudod oldani így a kuplungját.. 2db 13-as ékszíjtárcsa, átszúratod esztergályossal, mert kb. 5°-al más a profil szöge a kevláros szíjnak, meg egy lapos feszítőgörgő kell hozzá, és működik.

Honda F 400 - 600 is ékszíj kuplungos, egyszerű megoldás, rávaló ékszíj kuplungos szíjjal pedig tartósan jól működik.

Előzmény: Dutrás-pisti (29028)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29028

Szia!

Csak itt hirdettem a fórumon!De aztán mégse adom el!

Az Agria gépnek hiányzik a kuplung tárcsája,de nem baj,majd össze hozom másképp.Meg van egy 10 Le-ös dizelmotorom,amit rá szeretnék építeni.

Előzmény: amper_vadasz (29027)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.30 0 0 29027

Szia Pisti!

 

Hirdetted majd eladtad a vetőgépet, majd "reklamáltak" , hogy váltó ( lassító ) nélküli rotával nem működik rendesen?

 

Az Agria, amit vettél benzines vagy diesel motoros? Pár éve volt felém is eladó, 2T motorral, nem is volt drága, de mint gépet robosztusnak találtam..

Előzmény: Dutrás-pisti (29024)
jános 55 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29026

Takarítsd ki a karburátort, különösen a főfúvókát. Nem biztos, hogy elég ha csak átfújod, Vélhetően van lerakódás, ami szűkíti a fúvóka méretét.

Előzmény: Zavo (28996)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29025

JaniJani és amper vadász nagyon köszönöm a segítséget, bár a zömére csak nézek többszöri olvasást követően is, mint gyöngy tyúk a takonyra, valószínűleg jól szórakoznátok rajtam:)) de majd a gép közelében igyexem kibontani a mondanivalótokat.

Ha birtoklom - vélhetőleg jövő hétvége - jelzek s még egyszer köszönet Nektek!

Előzmény: janijani (29020)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29024

Sziasztok!

Köszönöm,hogy tudok segíteni kapálógép ügyben!

Ami nekem van most jelen pillanatban gép az kb. 2-3 km/óra sebességgel megy. Múltkor hirdettem a vetőgépet, lásd 2 napra meg jönnek a kuncsaftok!

Úgy hogy letettem az eladásról!Végül is csak azt akartam kihozni ebből, hogy a vetőgépnek ez a sebesség ideális. Mert különben csak húzná a vetőgépet a földön! 

Tegnapi nappal bővült a gép park!

Sikerült megszerezni egy Agria 1700-as gépet! De sajnos lesz vele munka! A motorját kell generálozni,meg szét kell húznom a váltóját,hogy minden oké-e?

A jófo.......... hirdette a srác és nem drágán és közel is volt.

Ha valakinek lenne magyar nyelvű gépkönyve,az e-mail címemre küldje el.( itakacs71@gmail.com) . Előre is köszönöm akinek van.

Német nyelvűt tudtam letölteni,de a magyar jobb lenne.

Ha van kérdés(általában minden nap olvasom az oldalt)tegyétek fel nyugodtan!

 

amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29023

A 3. képen mintha lehetőség lenne a csövek elforgatására is... magyarok leleményesek, a gépeik is

Előzmény: janijani (29020)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29022

Függőlegesen a hirdetésben szereplő szarvat is lehet állítani, vízszintesen nem, de max átalakítással megoldja, ha szükséges lesz az is neki.

Előzmény: amper_vadasz (29021)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29021

Dutrás Pistinél el lehet forgatni a gép szarvát felezőnél, nálam a Robinál szintén, a móvári kollégánál amit kinézett hirdetést ott fix a gép szarva, de lehet az eladó bácsinak még kerül elő ez az a gép mellé, s megoldódik a gépszarv forgatása is...

Előzmény: janijani (29020)
janijani Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29020

Nem tudtam hogy többsebességes ez a felező, akkor nem kell kivenni. A gép szarvát szőlőkapáláshoz el lehet forgatni a felezőben?

Előzmény: amper_vadasz (29018)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29019

Az jó, láttam van fehér felnis és piros felnis járókerék, a piros felnis lesz a szabadonfutóst, kiiktatod a hajtást a keréken, s már tolhatod is hátra, ez is hasznos. Akkor jól láttam s írtam, 3 sebességes élszíjas felezője van, mint nekem is. Ha mindent külön külön veszel meg hozzá, többe lenne, mint egybe az egész így, nem rossz vétel.

Előzmény: zsopek68 (29017)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29018

Elnézést, hogy belekotyogok, de nem biztos, hogy a felezőt ki kell onnét venni...

 

1. van olyan aluházas felező, nekem is van, ahol 2+3 ékszíjtárcsa van, így az ékszíj átrakásával lehet lassítani - felezni, 1:1 nem változik a hajtás, és lehet gyorsítani is, szóval van belőle 3 sebességes is

 

2. nem biztos, hogy futózásnál ki kell venni a felezőt, vagy átrakja az ékszíjat, vagy nagyobb 5-12-es pl. Robi - Terra vagy pl. Polszki 126 kereket tesz fel...

 

3. Nincs ott bilincs a motor és a felező között ( ha lenne az kb. 15cm-t igényelne, de ez nem ágaskodik ) , gyakran van, hogy fixen fel kell szerelni a motort a felezőre, a motor főtengelyre fixen felmegy a meghajtó ékszíjtárcsa, felező és a lehajtás között már van bilincs, ott a kuplung is..

 

4. Pistinek lemezházas ékszíjas felezője van majd a gyári csigahajtás, aztán a kapatengelyen van a láncos felezője, a láncos felezőn a gumikerék, ezzel húzza a töltőekét krumpli vetésnél.

Előzmény: janijani (29015)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29017

ja és 3 sebességbe rakható, de hátramenet nincs hozzá, viszont ad szabadonfutó kerekeket (?), amivel hátra lehet húzni...miket nem tanultam meg  én még anno lakótelepi lakóként ...:)))

Előzmény: zsopek68 (29016)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29016

Még annyi információt sikerült a gépről beszereznem, hogy 20 év körül vagy tán felette van, kotyogásról nem tud a gazdája - de majd együtt megnézzük, ad hozzá még kb. 30 kg. orrsúlyt - z sem kétforint - csak neki már nagyon nehéz a gép, nyugdíjas ember. A kiskocsi meg valamilyen gyári, de nem Szentkirályi.

Becsületesnek tűnik, remélhetőleg nem fürdök be vele:)

Éljen május 1!...hol van már a régi roppanós debreceni párosos május 1...??:)

Előzmény: amper_vadasz (29013)
janijani Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29015

Az a vízszintes aluöntvény a felező, egy ékszíjhajtással felezi a fordulatszámot. Szántásnál és krumpliművelésnél kell, rotálásnál és utánfutó fuvarozásnál ki kell venni. Nem egy nagy ügy, két bilinccsel van feltéve. Mivel a gép szarvai is erre vannak szerelve, át kell szerelni a gépkönyv 157, 88 alkatrészekre. Ha megveszed a gépet ezt is kérd el, vagy ha elhányták valahova lehet venni. Ez kell a szőlőbe kapálásnál is, ezzel tudod oldalra kifordítani a gép szarvait. Éppen most néztem, a videón is ilyen aluházas hajtóművel veti a krumplit a Pisti.

Előzmény: zsopek68 (29010)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29014

Köszönöm szépen a gyors választ, még rágódok rajta:)

Előzmény: janijani (29012)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29013

Igen, a motor és a hajtás között ékszíjas felező van.

Előzmény: zsopek68 (29010)
janijani Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29012

Azt hogy mire van szükséged neked kell eldönteni. Szőlőbe kapálni lehet vele, ha mégis megunod az őszi sportot szánthatsz is vele, ha krumplit termelsz vetni és töltögetni lehet vele. Az utánfutóval fuvarozhatsz. Építened kell egy sufnit ahol tárolod majd a gépet mert ha kinthagyod megrozsdásodik minden.

 

Érdemes megnézni DutrásPisti videóit:https://www.youtube.com/watch?v=oqoXXDedhNk

 

5,5 vagy 8 lovas motor? Évenként nem 10 hanem 12 liter benzint fog elfogyasztani a kertedben.

Aluház minősége? Ha hibás lenne már előjött volna az előző tulajnál. Mostanában csak aluházas gépeket gyártanak.

Milyen kotyogásról volt szó? A kapatengelyt előre-hátra forgatva lehet érzékelni a holtjátékot, ebből egy gyakorlott szakember tud következtetni hogy mennyire kopott a csigakerék. De holtjátéknak minden fogaskeréknél kell lenni, így laikus nem tud meg belőle semmit. Biztosabb módszer az, ha kicsavarjuk az olajbetöltő csavart és a lyukon belesve látjuk a csigakerék fogait. 

Előzmény: zsopek68 (29009)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29011

Köszönöm szépen a segítséget, bőven vn mit tanulnom:(( ...kellemes hosszú hétvégét!

Előzmény: studiod1 (29007)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29010

Ja, és köszönöm szépen a gépkönyvet, igyexem bővíteni belőle sekélyes tudásom!

Még annyi, az a vízszintes aluöntvény jellegű valami, ami a képen látható a motor és a hajtott rész között, az valami felező lehet vagy mi a csuda?

E szerint a gép kuplungos és nem röpsúlyos, ami szintén jót jelent, ahogy próbáltam össze rakni magamban az olvasottakat, ugye?

Előzmény: janijani (29008)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29009

Jó reggelt:)

A már kapott információk birtokában előszőr is természetesen azt lenne jó tudni, hogy érdemes-e ezt a gépet választanom..ami mellette szól, hogy nagyon sok - űgy tűnik, számomra hasznos - tartozéka van, ami kedvezővé teszi az árat.

Ami ellene, hogy e szerint túl erős a motor ( 8 paci ) amihez méteres munkaszélességet javasoltatok - nekem viszont kertbe kellene, amely nem egy nyílt terepet jelent - ill. a fogyasztása is jentősebb, mint egy általam elképzelt 5,5-ösnek.

Az aluházról régebbi topicokban olvastam negatívumokat ( gyenge minőség ). 

Ugyanígy a Szentkirályi márkáról - általában a Honda mellett tették le a voksukat a tapasztaltabbak ( kivéve a benzin minőségét.

Sajnos csak most kezdek ismerkedni a robizással, így pld. fogalmam sincs ( csak józan paraszti ész ) ill. az általatok leírtak, hogy milyen kotyogásról lehet szó a kihajtó tengelynél ( gondolom ami kijön a motorból ). Bocsánat a tudatlanságért..

Ráadásul Mosonmagyaróvártól Nagymaros 200 km..

Köszönöm előre is jószándékú segítségeteket!

zsopek68

Előzmény: janijani (29008)
janijani Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29008

Nem vasöntvény, alumínium. Ez lényegében ugyanaz mint a KF-04.

 

http://www.szentkiraly-tiller.hu/letoltes/kf_2010pdf.pdf

 

Milyen információt szeretnél?

Előzmény: zsopek68 (29006)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 29007

Nem ismerem a gépet, ha a régi vasöntvényes kf04 az stabil kiváló hajtás, a csigahajtás kopása elég jól érezhető ha a kihajtótengelyt fordítod előre hátra(kottyanás), a 8lovas briggs igencsak szomjas kis terhelésen is, legalább 100cm es rotator egység célszerű, nekem a valamikori r250 gépen(briggs 8le)120cm volt.Jelenleg az 5,5lovas dragonon 2x4 kapaegység van kötött talaj.

Előzmény: zsopek68 (29006)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29006

Tisztelt Hozzáértők, esetleg valakitől valamilyen információt még kaphatnék az előzőleg belinkelt gépről?

Előre is köszönöm:)
Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek:)

zsopek68

Előzmény: zsopek68 (28998)
Vestax Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29005

A motor pereme meg a hajtómű ház alá azért tettem alátétet mert akkor nagyon kint fogott a kuplung és nehezen értem el :)

Így most kicsit beljebb  fog a kormány fele . :)

 

Előzmény: Vestax (29004)
Vestax Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29004

Helló gcv 190 es motor kf  hajtómű

Én úgy hézagoltam ,hogy nem a szimeringre raktam rá a távtartót hanem a motor tömbre, 46 mm a külső mérete . Arra jött rá a csapágy majd a kuplung 

M 10  es 2 mm vastag alátétet raktam a  főtengely menetes végéhez  hézagolni. Az m 10 es alátét külső mérete akkora volt mint a tengely átmérő.

Így amikor a csavart meg húztam a nagy széles alátéttel akkor marad 0,2-0,3mm kotty a főtengelynek. 

Csapágy nem szorul de nem is kotyog 

Előzmény: Fidó mester 02 (28997)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29003

Igen, még 2x3 kapa jár hozzá, állítólag szépen ketyeg.

Előzmény: zsopek68 (29002)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29002

Igen, már kérdeztem  bácsit, hogy mennyi kapatag van hozzá, gondolom lemaradt a képről. mint az orrsúlyok.

Szántani nem akarok - kell az az őszi sport:(( - szívattyúra nincs szükségem, az megoldott, a fűnyíróra meg szerintem is csak kevesen pakolják ide-oda a motort..

Viszont van szőlő, 700 négyzet kert, kukorica, krumpli...néznek is aki idejön, itt a nyugat-Dunántúlon nem divat a kert munka...:((

Előzmény: janijani (29001)
janijani Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29001

Ha krumplit akarsz termelni itt minden megvan hozzá. Végig kell gondolni, hogy mire van szükséged.

Sokan összevásárolnak mindenféle fűnyírót, ekét, szivattyút stb és nem csinálnak mást a géppel csak rotálnak vele. Érdekes, itt nem árulnak vele rotakapákat.

Végülis reális ár a 90 000 érte, ha külön-külön vennéd meg a dolgokat ennyiért nem tudnád összehozni.

Előzmény: zsopek68 (29000)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 29000

Kedves DuplaJani,

nagyon köszönöm, megpróbálok így. e szerint kersgélni. Szerinted az ár-érték arány megfelelő? 

A régi hozzászólásokat olvasgatva ( 2010.-nél tartok ) még nem nagyon találkoztam e típussal..vagy mert még nem volt, vagy mert nem volt gond vele?

Még egyszer köszönöm!

zsopek68

Előzmény: janijani (28999)
janijani Creative Commons License 2017.04.28 0 0 28999

A hajtómű és a sárvédő Szentkirályi Indian. Ez lényegében ugyanaz mint a KF-04.

Erre tettek valami felezőt vagy sebességváltót és azon van a 8 lóerős motor.

Előzmény: zsopek68 (28998)
zsopek68 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 28998

Nagy tisztelet minden Tagnak:)

Az elmúlt időszak kedvenc elfoglaltságaként elkezdtem hátulról elolvasni ( 2003 óta.. ) keletkezett hozzá szólásokat, észrevételeket s kérdéseket, mivel - mint oly sokan - szeretnék csatlakozni a T. Házhoz, s kapagépet venni - sajna még csak 2010.-nél tartok:)

Nem kevés a hátralévő topicok száma, s önmagam megelőzve szeretnék tanácsot kérni egy géppel kapcsolatban: 

https://www.jofogas.hu/pest/Kerti_rotacios_kapa_65661392.htm

 

Az eladó tisztességesnek tűnik, a távolság azonban nem kicsi, hogy lukra fussak, sz@rt meg nem szeretnék magamnak:)..

 

A gép sajna nem Honda, ahogy itt letettétek a voksot rá, hanem Briggs - de viszont 8 lovas!! - az alépítmény viszont ( számomra ) nem felismerhető. Az alépítmény viszont - állítólag Szentkirályi vagy hasonló (?), amiről még nincs információm s sokan lehúztátok e minőséget.

Nagyon sok tartozékot kapok hozzá, még a krumpli szedő az orrsúly nincs is feltüntetve..

Véleményeket szeretnék kérni, s segítségeteket előre is köszönöm!

 

zsopek68

Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 28997

Várjunk már egy kicsit...

Neked milyen típusú pontosan a motorod?Mit és milyen típust hajt?

A főtengelyből még nem vágtam le -de ezt lehet meg kell tennem.

Megmértem a régi GCV 160 szabad főtengelyhoszt a motor szimmeringtől mérve.Ez 70 mm körül van .Arra gondoltam : -az új motor ilyen mérete talán több -de nem .Most már csak azt nem értem hogy a fenébe ment el az eredeti kuplugharang cca.700 üzemórát -pedig ütöttem-vágtam ...

A távtartót nem mértem esztergálás előtt de úgy rémlik 20 mm körül volt.

Ez a motor szimmering után következett és egy kis 4mm-es fészekbe illeszkedik a motorblokkban.Ezután a nyomcsapágy fedele jön .

Azt a 2 mm-es hézagolót pontosan hová raktad?

 

Üdv Fidó mester

Előzmény: Vestax (28995)
Zavo Creative Commons License 2017.04.28 0 0 28996

Sziasztok!

 

Már kérdeztem, nem jött válasz, hátha most.

 

szóval, Briggs Quantum 40 alapjárata egyenletes (video elején), de üzemi fordulaton nagyon ingadozik. Mi lehet a baj?

https://youtu.be/3L7GWhXktw0

Köszi az ötleteket...

Előzmény: Zavo (28948)
Vestax Creative Commons License 2017.04.27 0 0 28995

Köszönöm a tanácsot.

A főtengelyből én nem vágtam. 22mm  hosszú  hézagoló kellett a motor meg a nyomcsapágy közé . Így van szintben a főtengely meg a kuplung , valamit  a nyomcsapágy így nem szorul. 

Viszont a motor meg a harang közé raktam 2 mm hézagolót mert akkor nem emelt ki a kuplung. 

 

Előzmény: Fidó mester 02 (28994)
Fidó mester 02 Creative Commons License 2017.04.27 0 0 28994

Üdv !

 

Nekem robi 156-os kapám van .A kuplung harangot most újíttatam fel.Csak úgy tudtam összerakni,hogy majd 3 mm ferrodolt lecsiszoltam róla .Nem is tartott sokáig az egész ...

Most azt találtam ki:a meglévő távtartót 10 mm-re vágattam vissza .

A harang így ennyível feljebb kerül ,de a főtengelyből le kell ennyit vágni.

Megmértem a furat 37mm mély, így a csavar még bőven tud fogni-bár olyan jól sikerült a reteszt eltalálni csak lehúzóval lehet levenni a harangot.

Nem tudom még mikor rakom össze-hétvégén biztosan .

Üdv Fidó mester

Előzmény: Vestax (28992)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.26 0 0 28993

Köszönöm a segítségeteket!

Vestax Creative Commons License 2017.04.26 0 0 28992

Sziasztok szép estét.

Tudna valaki méretet írni  a honda távtartó gyűrűhöz(kuplung) ? 

Mert akkor holnap meg tudnám esztergával csináltatni. 

Köszönöm szépen.

 

gws580 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 28991

Egészpontosan a kanaláról...

Köszi!

Előzmény: gws580 (28990)
gws580 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 28990

Szia.

A kuk vetőtárcsáról tudnál egy élesebb, közelibb képet feltenni?

Köszi!

Előzmény: studiod1 (28988)
ali kis Creative Commons License 2017.04.25 0 1 28989

Üdv!

A komposztáló adapter jól teszi a dolgát. Nagy hibája, hogy a betöltő garat középtájt beszűkül, emiatt csak egy szűk maréknyi anyag fér el benne akadály mentesen. A friss vágású ágakat szereti, illetve a nem fás szárúakat viszi szárazon is.

A fűnyíró masszív darab 3 kést már elkoptattam vele. A kerekeit le kellet cserélnem fúvott abroncsúakra, mivel homokos talajon használom.

Előzmény: Arpi1980 (28986)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.25 0 1 28988

Itt van kép a vetőtárcsákról 

Előzmény: kuti zsolti (28983)
Grumi Maci Creative Commons License 2017.04.24 0 1 28987

Ott ahol a mag kijön van egy állítható lemez, ami töri a magot neked, én annak az aljára ragasztottam "seprűt" ecset szőrből. Így nem enged több magot ki de nem is töri annyira a szemet. De mi is inkább a magyar műanyagházast vettük és használjuk de az sem kiskertbe való, mert pl. répából egy zacskónyit nem vet ki, és a retekhez se túl jó hobbi szinten, profi maghoz már jó mert az egyforma.

 

Előzmény: kuti zsolti (28978)
Arpi1980 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 28986

KF-04 Komposztálló daráló, és fűnyíró adapterek mennyire életképesek? Valakinek tapasztalata van vele?

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.24 0 1 28985
Előzmény: kuti zsolti (28978)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 28984

romániában árulnak, o-mac rotakapát és rurist is, de a kettő egy kutya nem?

kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.24 0 0 28983

Szia!A működéséröl nincs valami le írás vagy közelebbi kép a belsejéről?

Előzmény: Dutrás-pisti (28979)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.24 0 0 28982

Szia! Az én vetőgépem nem házi barkács, hanem egy régi de eredeti darab!Köszi de ez amit feltöltöttél én nagyon drágának találom, meg nem vagyok híve a műanyagnak.Azt hittem valahogy át lehet barkácsolni az enyémet.

Előzmény: studiod1 (28981)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 28981

Ez valami házi barkács? nekem úgy tűnik,nem ismerem. Én a szegedit ismerem-vanis (lásd dutrás pisti hsz) ,illetve van egy ilyen is modosítva http://www.fjsbt.hu/vetogep-egysoros-kezi-szemenkenti-normal--k-1-t304883  https://img.casual.hu/shops/3070/images/item/vetogep-egysoros-kezi-szemenkenti-normal--k-1-304883.jpg

Előzmény: kuti zsolti (28978)
Dutrás-pisti Creative Commons License 2017.04.23 0 0 28980

Bocsi az árat az e-mail-ben!

Dutrás-pisti Creative Commons License 2017.04.23 0 0 28979

Sziasztok!

Ha valakit érdekelne,el passzolnám VA2 vetőgépemet kapálógép után való.

Ha valakit érdekelne írjon az e-mail címemre: itakacs71@gmail.com

Így nézz ki,ez csak illusztráció:

kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.23 0 0 28978

Köszi így már sikerült!Na szóval kukoricát akarnék vetni vele de töri a szemeket ,esetleg át tudnám barkácsolni valahogy a fém lapátokat valami műanyagra vagy valami más ötlet?

Előzmény: studiod1 (28976)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.23 0 0 28977

studiod1 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 28976

Méretezd át ha jól emlékszem én 1280x800-ra szoktam de 500mega alatt jó. Szerintem a gugli is tud méretezni

Előzmény: kuti zsolti (28975)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.21 0 0 28975

Nem tudom feltölteni ,azt írja túl nagy a kép!

 

Előzmény: studiod1 (28963)
Silvan Creative Commons License 2017.04.21 -1 0 28974

Köszönöm!

Előzmény: janijani (28973)
janijani Creative Commons License 2017.04.21 0 0 28973

Végre visszajött a tavasz!

Első nekifutásból egy ilyen merevítőt csináltam. Sokkal merevebb lett tőle mert nem engedi egymáshoz képest elfordulni a kétoldalon a felezőket. De mégis szét fogom vágni mert másképpen rakom fel a felezőket, úgy hogy hátrafelé álljanak. Így jobb lesz a gépnek a súlyeloszlása.

Előzmény: Silvan (28966)
ja nyugi Creative Commons License 2017.04.21 0 0 28972

Hali!

 

Közben megtaláltam a Kapáló gépkönyvben a Tipusa  B 375  Sprint 375, az előírt olaj:

Castrol,Shell, AGIP SAE 15 w 40

Annak is utána néztem, hogy a 15 W kenőképesség~ viszkozitás hideginditás esetén.

Na most igazából a legnagyobb mértékű kopás rongálodás hideg indittásnál lép fel.

 

Igazából az üzemanyag fogyasztás is hideginditásnál a legnagyobb.

Tehát, az általad használt olajnál jobb minőséget vettem végúl Castrol  15 W 40- et 1 litert.

Üdv:

Józsi

Előzmény: ali kis (28907)
Vestax Creative Commons License 2017.04.20 0 0 28971

Végig telefonáltam az összes boltot szfváron de egyikben sem volt főtengelyhez retesz.

Jövő hét csütörtökre ígérték. 

Azt hiszem marad a gyártás . 

Vestax Creative Commons License 2017.04.20 0 0 28970

Sziasztok megjött ma a gcv 190 es motor.

Viszont összerakni nem tudtam a kf 04 es hajtóművel.

Nekem még a régi nagy kuplungos hajtó mű van.

Aminek a csapágya 51105. Az új kuplungoknak meg 51106 .

Valamint az íves retesz mérete sem stimmel.

 

Zuzek János Creative Commons License 2017.04.20 0 0 28969

Sziasztok!

Keresztapámnak rk05b robija van és ez az előremeneti szíj jó-e hozzá? : http://agrooroszi.hu/termek.php?pid=680

akcion Creative Commons License 2017.04.20 0 0 28968

Sziasztok,

 

Érdeklődnék hogy végül melyikre esett a választás, mert én is szeretnék kapát venni, de nem tudom hogy bevállaljam-e a román rotakapát.

Van valakinek bármilyen tapasztalata ruris gépekkel?

 

Köszi előre is.

Előzmény: Ricsard001 (28943)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.19 0 0 28967

Rendben holnap lefotózom!

 

Előzmény: studiod1 (28963)
Silvan Creative Commons License 2017.04.19 0 0 28966

Rendben,várjuk a jó időt.

Előzmény: janijani (28965)
janijani Creative Commons License 2017.04.19 0 0 28965

Majd ha jó idő lesz.

Most 3 fok van és viharos szél, nem megyek ki fényképezni.

Előzmény: Silvan (28964)
Silvan Creative Commons License 2017.04.19 0 0 28964

Tennél fel képeket?

Előzmény: janijani (28961)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 28963

Egy fotó, esetleg gyártó-típus? Enélkül nehéz lesz.

Előzmény: kuti zsolti (28962)
kuti zsolti Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28962

Sziasztok!

 

Van egy régi típusu kézi vetőgépem ami fém lapátkák segítségével adagolja a magot, de többnyire összetöri a kukoricaszemeket. Van valakinek valami ötlete mit tudok vele csinálni hogy ne törje össze a magokat?

janijani Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28961

Szép a traktorod.

 

Két dolgot változtattam meg a felezőn:

-kidobtam az eredeti 2 db tengelycsonkot és a távtartó csövet, csináltam egy 60 cm-es tengelyt, felstifteltem mind a két oldalon a felezőhöz és a kerekekhez is, így egy tengelyen fut a két kerék. Mindezt azért, mert szántásnál a barázdában futó kerék viszi a gépet, az a lánc terhelődik, a másik oldali meg szinte üresen fut. Így mindkét lánc egyformán van terhelve.

-a két összekötő csavarra ráhúztam egy-egy félcolos vízvezetékcsövet és közé hegesztettem merevítőket. Így sokkal masszívabb lett.

Előzmény: amper_vadasz (28960)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28960

Ismerem az aluházas láncos felezőt is, van nekem is, de az LR-56 jóval masszívabb és szélesebb darab. Van Robi 151-em is, még felélesztésre, s több pontján módosításra vár.. Vettem hozzá átalakított KF ékszíjas felezőt, de ezt is tovább szeretném módosítani, hogy a röpsúlyos kuplung itt is a felező elé a főtengelyre kerüljön vissza. Képek a dupla felezős Robi 151-ről, picit izmos lett: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136491773&t=9097147   Van Terra T-20 váltóm átalakítva Robi 151-re, erre szeretném majd ráépíteni a módosított KF felezőt, amivel már hátramenet is lesz.

Zavo ecsetelte, hogy általában az ékszíjas felezők után van a kuplung, és a növelt nyomatékon meg meg csúszik a kuplungja, a gyári "csizma" lehajtást pedig jobban terhelik az ékszíjas felezők.. Erre ajánlotta a láncos felezőt, melynél a kuplung a helyén marad és a gyári "csizma" lehajtás sincs terhelve... Mindkét gyári felező típusnak ( ékszíjas és láncos ) van előnye és hátránya is, én az adott munkához választom ki, hogy melyiket használom éppen, vagy pl. mindkettőt egyszerre. Nyilván láncos felezővel senki nem áll neki rotálni, sarabolni, rögtörőzni, oda praktikusabb az ékszíjas felező..

Körmös vaskereket kint a földön én is jobban szeretem, mint a gumi kerekeket, nekem fel-le szerelhető tgk féktárcsa a plusz tömeg rajta.

Előzmény: janijani (28954)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.18 0 1 28959

Porvédő? kf-nél csak egy sima műanyag "alátétszerűség" van, néhány 10 ft nem érdemes visszatenni, a két félből álló hajtóműnél két tüske és kifordítod a szimeringet.

Előzmény: Arpi1980 (28958)
Arpi1980 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28958

A KF-04 es hajtóműben a szimeringet ki lehet cserélni kívülről? A porvédő kijön sérülés mentesen?

gombászok Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28957

Na, mostmár neked is tele lesz a kerted vele! No, meg a hócipőd is.

Nagyon agresszíven terjedő növény, legjobb lesz, ha kiásod a várárkot a kerítésed mellett. Két hete jártunk a Vácrátóti botanikus kertben, ott is ültették mindenfelé, volt, ahol már megölte a tiszafákat, és a tujákat, képes volt föléjük nőni.

Komolyan mondom, körbeárkolták a foltot 60 cm mélyen, az megállította, mert csak a felszín közelében terjeszkedik a tarackos gyökere.

Előzmény: kobold62 (28946)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28956

'Van LR-56 láncos felezőm is, egy a hátránya, a kerék nyomtáv drasztikusan növekedni fog.'

Nekem is az van és éppen a nagy nyomtáv miatt beforgattam a gumikerekeket. Lyukkéssel bele kellett nyúlni az agyba és mélyebben kiszedni 25 mm-esre, illetve fúrni rá egy csapszeg lyukat. Igy most nagyon baba :-)

Előzmény: amper_vadasz (28953)
nyavalya2 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28955

A karburátort Honda márkakereskedésben vettem (érdekes, nem tudtam de a GCV-160-hoz többféle karburátor van, ezért kellett a motorszám) Ott mondta a szaki, hogy ne hagyjam benne a benzint 3 hétnél tovább (max. egy hónap), és ne vegyek benzint kisebb forgalmú kútnál, mert az adalékok elkezdenek "kicsapódni" és eltömítik a karbit.

Előzmény: studiod1 (28947)
janijani Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28954

Én a BSZ-01 láncos felezőt vettem

http://www.bszfarmer.hu/index.php/sajat-gyartmanyok/termekek/p30100007sebessegfelezo_bsz01

nem mondanám hogy túlzottan megnövelné a nyomtávot. Fel lehet szerelni a Robi 151 és a KF-04 gépekre, a felezőnek 34 cm a szélessége, a gyári gumikerekekkel racsni nélkül 65 cm széles. Nem akarok a gumikerekekkel  szántani ezért csináltam rá vas körmöskerekeket betonnal kiöntve, ez felszerelve 60 cm széles. Ennél keskenyebbel nem nagyon lehet szántani, mert ha a barázdába belemegy felborul a gép.

Előzmény: amper_vadasz (28953)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28953

Szia. Nekem az első ékszíjas felezőm KF dupla ékszíjas volt, szintén lemez, gyárilag a felező után volt rajta a kuplung, ezt alakítottam át a Robihoz, szándékosan a felező elé került a röpsúlyos gyári kuplung, itt biztos nem csúszik meg. Motor előbbre került az ékszíjas felezőnél, a súlypont is, szerintem ez csak előnyére vált a gépnek. Robinál a gyári helyén maradt a kormányszarv, nem tettem át a felezőre. KF lemezházas felezőn sose használtam a KF kormányát, mégis megrepedt a gyári KF kormány hegesztett ricnis alsó profilja, szóval ez valami gyártási hegesztési hiba lehet..

 

Ami negatívum a KF lemezházas vagy a Robi nyitott alu öntvényes ( 3 sebességes ) ékszíjas felező felszerelésnél a Robi rota "csizma" lehajtás felső csapágya könnyebben kap port, mint az ékszíjas felező nélkül a zárt gyári röpsúlyos kuplungházzal.

 

Van LR-56 láncos felezőm is, egy a hátránya, a kerék nyomtáv drasztikusan növekedni fog.

 

Ékszíjas felező láncos felezővel kombinálva komoly nyomaték növelés érhető el a kerék tengelyen, alkalmazom is, van olyan Robi "csizma" lehajtásom, amin mindkét felező rajta van, csak a motort szerelem át, pár perc az egész.

 

Ékszíjas felezőnél KF és a Robi alu házasnál is érdemes a gyári normál ékszíjat kicserélni 13x650 Li bordás ékszíjra, ez jóval tartósabb, nem fog a belső felén kirepedezni.

 

Robi alu "csizma" lehajtásaim évek óta működnek felezővel felezőkkel, növelt nyomatékkal, ültettem s vettem ki vele krumplit, dolgozik KF sarabolóval, egyedi boronával, kapott 3x3 kapát agyagos földbe, 130cm munkaszélességű rögtörő hengereket, egy db felső csapágy cserém volt a "csizmába" köszönhető az odajutó finom pornak.

 

Akinek Robi 4T gépe van, még megoldás lehet a Robi 2T "csizma" lehajtását beszerezni, anno Gokartosnak volt a B&S 4T Robin az egyik felezője így használva.

Előzmény: Zavo (28949)
Vestax Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28952

Szíjhajtásos alúminíum házas felező van  csak kiskuplungos kivitelben . Bruttó ára: 24288Ft

Láncos felező viszont megrendelés esetén  kérésre ,új és régi hajtóműre is fel szerelhető! Bruttó ára: 27940Ft

Plusz költség a utánvételi szállítás 2500Ft

Üdvözlettel:M-Forg

 

Mailban ezt írták 

Előzmény: studiod1 (28951)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28951

Szerintem gyártják,sajnos az mforg webárúház oldal nem működi, hívd fel telefonon őket úgy is lehet tőlük rendelni (kicsi vagy nagykuplung felsővel) nekem ez a fajta van már http://www.fjsbt.hu/szentkiraly-rotacios-kapa-ketsebesseges-kf-gepekhez-adapter-t423381 

Előzmény: Vestax (28929)
Vestax Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28950

Köszönöm szépen a tanácsot 

Előzmény: Zavo (28949)
Zavo Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28949

Szia!

Nekem a lemezből készült kétfokozatú ékszíjas van, az előre került súlypont nekem már három gyertyapipámba került... Annyira tartós, hogy már hegeszteni kellene a lemezt, a kormánnyal szétrángattam...

Mindkét felezővel az a baj, hogy a kuplung előtt felezi a sebességet, azaz duplázza a nyomatékot. Nekem a fekete földben sűrűn megcsúszik a nagy kuplung is, pl. kemény kötött talaj esetén, viszont nem pattog... És a csigahajtás is dupla terhelést kap. Előnye hogy hamar váltható a sebesség.

Egy ilyen cucc a kihajtó tengelyen viszont nem terheli túl a hajtást:

https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Szentkiralyi_KF__Rotacios_kapa__Robix__LR_56__Sebesseg_felezo_65140608.htm

(nem reklám, nem az enyém....)

János

 

Előzmény: Vestax (28929)
Zavo Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28948

Sziasztok! 

Briggs Quantum 40 alapjárata egyenletes (video elrjén), gáz adásra nagyon hullámzik. Mi lehet a baj?

https://youtu.be/3L7GWhXktw0

Köszi az ötleteket...

studiod1 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28947

Nekem 3db gcv 160 ebből kettő kf04 hajtáson(dragon) szűrő beépítve nincs különösebb gondom, egész évben nem eresztem le csak télre a karbiból. Tavasszal simán elindul az ősszel a tankban maradtal, na jó ezt azért én sem ajánlom. 

Előzmény: nyavalya2 (28935)
kobold62 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28946

Köszi. Tényleg az. Basszus a szomszéd kertje tele van vele. Nem is gondoltam volna.

Előzmény: Silvan (28945)
Silvan Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28945

Bambusz.

Előzmény: kobold62 (28944)
kobold62 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28944

Sziasztok!

Off a téma, de senki sem tudja mi ez. A kertben kb. 2 nap alatt kikelt, majd ekkora lett a növény, a szamóca ágyásban. Tudja valaki, hogy mi lehet ez? Ill. milyen növény?

Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28943

Eléggé jól összeszedted a dolgokat, köszönet érte. Ezt átbeszéljük ma, melyik is lenne a legjobb, leglogikusabb választás. 

Előzmény: Rotapapa (28941)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28942

en utánaérdeklődtem a mezőgazdasági kisgép boltbokban és a rurishoz nincs alkatrész , és nem lehet ugyanaz mint az oleo vagy zongshen hiszen a rurisnak sokkal-sokkal több kapálógép típusai vannak

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28941

Én a zongshent választanám, de a két gép egyforma minőségű  az oleo a motor és a név miatt drágább viszont a zongshen shineray motorja sem rossz, valamint a hozzá járó két kerék sem mellékes mert az is ott van egy 20-as.

Ha most kéne választanom akkor a rurist venném meg csak az ára miatt, és mert tudom nem különb az oleo zongshen  párostól.   

Előzmény: Ricsard001 (28937)
Vestax Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28940

Nem csak a honda kényes a régi benzinre. Hanem pl az új husqvarna kaszák is.

Meg sok egyéb 2t gép.

Nem véletlen írják bele ,hogy pár hónapnál tovább ne tároljuk a benzint .

 

Pár hónapja linkeltem egy képet mit tud okozni a cucc 

Amúgy benzinben is van kismillió fajta.

 

 

  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin E5 / ESZ-95, átmeneti (C1)_MOL_0401_002_A
  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin E5 / ESZ-95, nyári (A)_MOL_0401_002_N
  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin E5 / ESZ-95, téli (D)_MOL_0401_002_T
  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin ESZ-95, átmeneti (C1) R_MOL_0402_011_A
  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin ESZ-95, nyári (A) R_MOL_0402_11_N
  • Ólmozatlan kénmentes motorbenzin ESZ-95, téli (D) R_MOL_0402_011_T
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-95 C1_MOL_0401_016_A
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-95 D_MOL_0401_016_N
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-95 D_MOL_0401_016_T

 

  • Kénmentes extraszuper benzin, RON min.100, átmeneti (C1)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0401_004_A / 1
  • Kénmentes extraszuper benzin, RON min.100, nyári (A)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0401_004_N
  • Kénmentes extraszuper benzin, RON min.100, téli (D)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0401_004_T / 1_MOL_0401_004_T
  • Ólmozatlan kénm. szuperplusz benzin E5 / ESZ-98 A  EVO NEO_MOL_0401_014_N
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, átmeneti (C1) / MSZ EN 228, ROMAN_MOL_0402_010_A_MOL_0402_010_A
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, átmeneti (C1)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0402_010_A _MOL_0402_010_A.
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, nyári (A) MSZ EN 228, ROMAN_MOL_0402_010_N_MOL_0402_010_N
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, nyári (A)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0402_010_N _MOL_0402_010_N
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, téli (D) MSZ EN 228, ROMAN_MOL_0402_010_T_MOL_0402_10_T
  • Ólmozatlan kénmentes biotartalmú szuperbenzin / ESZ-98, téli (D)/MSZ EN 228 LOGISZTIKA_MOL_0402_010_T _MOL_0402_010_T
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin E5 / ESZ-98, átmeneti (C1)_MOL_0401_003_A
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin E5 / ESZ-98, nyári (A)_MOL_0401_003_N
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin E5 / ESZ-98, téli (D)_MOL_0401_003_T
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-98, átmeneti (C1)_MOL_0401_011_A
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-98, nyári (A)_MOL_0401_011_N
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin ESZ-98, téli (D)_MOL_0401_011_T
  • Ólmozatlan kénmentes szuperbenzin EVO NEO, átmeneti (C)_MOL_0402_014_A
  • Ólmozatlan kénmentes szuperplusz benzin E5 / ESZ-98 C1  EVO NEO_MOL_0401_014_A
  • Ólmozatlan kénmentes szuperplusz benzin E5 / ESZ-98 D  EVO NEO_MOL_0401_014_T

 

Ebből kitudja mikor mi van a kúton ;)

 

Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28939

Meglátjuk, a kosárnál csak személyes átvételi lehetőséget mutat. Telefonos egyeztetés után meglátjuk, azért nem lenne rossz ha megoldható lenne.

Előzmény: Silvan (28938)
Silvan Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28938

A honlapon 80 kg-ig van a szállítási költség.

Előzmény: Ricsard001 (28937)
Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28937

Igen hasznos tanácsokat kaptam tőletek! 

 

Nyavalya2: Igen, a Dragon 55-el kapcsolatban éppen erről olvastam én is. Azért nem valami szívderítő a karburátor tisztítgatás minden év elején, az biztos. Főleg ha szervizes meló. 

 

Rotapapa: Eléggé meggyőző amit írsz, azt kell hogy mondjam. Tehát vagy Zongshen SR1Z 750 140.000 Huf-ért 1 év garanciával, vagy Oleo-Mac 197 RK 159.000 Huf-ért 2 év garanciával. Én hajlok a 197 RK felé, mégiscsak 2 év garancia, kérdés hogy szállítanak-e 40 kg fölött vidékre, a honlap alapján nem biztos. 

Azért azt megkérdezném tőled is hogy a kettő közül melyikre tennéd a voksod. 

Imperator23 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28936

akkor konkrétan a GVC 160 motorral van a bajod, ha jól értem.

ismerősömnek van kapálógépe ugyan ilyen motorral, ő nem panaszkodott rá.

 

egyébként érdemes a karburátorból bármilyen gépből kijáratni a benzint,

mert különben csak belerohad és takarítás a vége.

 

A Hondák karbija kényes, pl. ha rákeresel a google-ban az alkatrészekre, hibákra,

a legtöbb esetben a karburátorral van a probléma ennél a márkánál.

 

 

 

 

 

Előzmény: nyavalya2 (28935)
nyavalya2 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 28935

Dragon 55-ről egy szó: utálom.

Az üzemanyagra nagyon kényes, nem szereti az állot benzint. Valamelyik tavasz: gép nem indul, szervíz, karburátor ultrahangos tisztítás. Következő év: gép nem indul, youtube video alapján karburátor tisztítás, továbbra sem indul, szervíz ultrahangos tisztítás. Tavaly: gép nem indul, új karburátor. ( benzinszűrő beépítve, üzemanyag mindig leeresztve karburátornál)

Burgonyaszedővel nincs tapasztalatom.

Előzmény: Ricsard001 (28930)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28934

Léghűtéses kertigép motoroknál nekem bevált a benzinhez pluszba kevert +E85 ( 1 tankba +1dl ), B&S motoros 4T fűnyíró 1.5 óra huzamos munkát forróságba is gond nélkül teszi. 2T rota motorok nálam szintén évek óta kapnak +E85 a keverék benzinbe. Egy érdekesség 210-es Babetta reggel és este gond nélkül üzemelt a motalko mixel, délbe a nagy 40°C forróságba ugyan ez a motor gyengélkedett.. Kapott némi igen minimális vízpárát, majd már a 40°C sem okozott gondot neki. Sajnos E85 forgalmazó kutat már szinte csak vadászni lehet idehaza, még van kb. 35L tartalékom belőle.

Tudom a használati utasítások az E85 használatát nem javasolják, én a benzinhez keverve használom, több év tapasztalatából nálam semmi gondot nem okozott a +E85

Előzmény: ali kis (28917)
Rotapapa Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28933

Az a webshop az Oleo-mac  márka hazai hivatalos forgalmazója.

Előzmény: Ricsard001 (28931)
Rotapapa Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28932

Nekem Zongshen van nagyon jó gép minden munkát tökéletesen elvégez és a 3 sebesség is nagyon sokat jelent. Lehet hogy kínai bár az oleo - gyártja. Legyen bármilyen gyártmány is nem adnám ezer Szentkirályié sem.  

 

Nekem amúgy egy Dragon 65-öt  és a Zongshen-em van így saját tapasztalatból mondom hogy a kettő között és föld a különbség.

 

A szentkirályi és a zongshen adapterei nem kompatibilisek egymással mivel a zongshen tengelye nem kerek hanem 6 szögletű. A fűnyíró adaptert még nem használtam és remélem soha nem is fogom lehet jó lehet nem.

 

 

Amúgy szerintem a ruris is van olyan jó mint ezek most még az ára is kedvezőbb.

Előzmény: Ricsard001 (28930)
Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28931

Na megvan a gond, a vírusirtót kellett újratelepíteni. 

 

A nagytesó, a 197 RK akciós a Kertigépbolt.hu-n, 159.000 huf 2 év garanciával, eléggé jó vételnek tűnik. Ez a webshop mennyire megbízható egyébként? 

Előzmény: Ricsard001 (28930)
Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28930

Nyavalya2: Igen, a saraboló nekem is nagyon tetszik, szép munkát lehet végezni vele. A Dragon 55H-t egyébként mióta használod, mik a tapasztalataid vele? Megosztó dolgokat olvastam róla, azért kérdezem. A Honda GCV 160 hogyan végzi a dolgát, jól szolgál? Esetleg tapasztalat burgonyaszedő adapterrel?

 

Rotapapa: A 197 RK azért mégiscsak 180.000 Huf körül van, azért itt már jelentékeny a különbség. A 150 nekem itt a plafon. Egyébként azt olvasom a Zongshen kínai gyártmány. Tudom hogy minden ott készül, de megbízható a termék? Valamiért a Kertigép oldalát nem hozza be egyik böngésző sem, ennek még utánanézek. Gondolom a Zongshen és a Szentkirályi adapterek nem kompatibilisek egymással. A Szentkirály adapterek között van egy kisebb fűnyíró is, négy kerékkel, tapasztalat esetleg?

 

És még egyszer, köszönöm a válaszokat! :)

Előzmény: Rotapapa (28925)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28929

Sajnos már csak ilyen bilincses van mindenhol. A fix rászerelhetőt nem gyártják.

Gondolom mert tartós volt.

 

Előzmény: studiod1 (28926)
ali kis Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28928

Bocs, ki = kis

ali kis Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28927

Emlékszem, nekem is sokáig ment. Kék színű alu ház, benne két horony a motortartó lemeznek. Masszív ki szerkezet.

Előzmény: studiod1 (28926)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28926

Talán még egy hsz nem gond,én is hazabeszélek, kf-hez "kétsebességes"ékszíjas felezőt használom, nem kerül feljebb a súlypont igaz kicsit előre de ez inkább előny. Az eredeti közdarab kikerül a motor fixen a felezőre rögzítve, felezés normál sebesség váltás ékszíj átdobás(dupla szíjtárcsák)igaz kulcsos, de nekem jobb mint előzőleg linkelt kivehető bilincses.

Előzmény: ali kis (28915)
Rotapapa Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28925

Üdv!

 

Én ezeket és adaptereiket ajánlom:

 

 

 Oleomac MH 197 RK

 

zongshen

 

Ruris

 

Ezekhez a gépekhez is lehet elég sok adaptert csatlakoztatni pl ezek mind 3-hoz jók: http://www.kertigepbolt.hu/kapalogep/oleomac-kapalogep/oleomac_mh_197_rk_kapalogep_no_tartozek.html

 

De ez is passzol hozzá: http://www.fjs.hu/hecht-007124-kultivator-hecht-7100-hoz-t403586

 

Saraboló is van de az egy vagyon: http://www.kertigepbolt.hu/tartozek/kapalogep/bertolini_sarabolo_201_202_210_212.html

 

A szentkirályi adapterei pl: Dobkasza DK-552 egy rémálom viszont a saraboló az egy tökéletes darab.  

Utánfutót természetesen mindegyikkel lehet vontatni:)

Előzmény: Ricsard001 (28921)
nyavalya2 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28924

Szia!

 

Nekem Szentkirály Dragon 55H van (Honda GCV160). Kötött talajban eke felejtős. ( Lehet hogy plusz súlyokkal működne, azt még nem próbáltam, mert akkor még bűvészkedni kellene)

Szóval GCV160+körmös kerék+felező+eke+kötött talaj (hegyoldal szőlővel)=katasztrófa. A "puhább" részeken lemegy kb. 10cm-t, a keményebb részeknek csak megkarcolja a tetejét.

A saraboló viszont egy nagyszerű dolog.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: Ricsard001 (28921)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28923

Köszönöm szépen a tanácsot neked is :)

 

Előzmény: Luximen (28922)
Luximen Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28922

Üdv.

Nekem hasonló van mint a képen. Mesélek én is egy történést.

Egyszer munka közben ledobta a szíjat a felező. Nekem akkor teljesen szét kellet szedni mert az enyémnek a burkolata egyben van. (volt)

Tehát ilyen szemszögből is praktikusabb a képen látható. Melynek csak elől kel levenni a lemezkét.

Előzmény: Vestax (28911)
Ricsard001 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28921

Szervusztok!

 

A következő kérdésem lenne hozzátok: Rotációs kapa vétel előtt állunk, egy kisebb teljesítményű modellel dolgoztunk eddig, nem mai darab már. Egy 50x50 méteres terület műveléséről lenne szó, kötött talaj, szőlő, szabadföldi termesztés,ilyesmik, plusz a későbbiekben füvesítési munkálatok. 

A keret úgy 100-150.000 Huf lenne, könnyen karbantartható, erős, kis szervízigényű gép kellene. Ahogy én összeraktam a képet, az Oleo-Mac igen megbízható darab, például a 175 RK, ha jól vettem ki a Zonghsen az Oleo-Mac olcsóbb verziója, hasonló minőségben, az SR1Z 750-re gondoltam. Lehetséges még a Szentkirály valamelyik változata is. Egy érdekes kérdés még hogy láttam különböző feltéteket a Szentkirály KF szériához, úgymint fűnyíró, eke, saraboló, stb... Az sem egy hátrányos dolog hogy ilyen kiegészítőket használni lehessen a későbbiekben, neadjisten járókerék+utánfutó, legalábbis a lehetőség meglenne hogy ilyen kiegészítőket használni lehessen ha úgy tartaná kedvünk. Ide tartozó kérdés hogy ezek a kiegészítők hogy működnek a valóságban, bátran meg lehet-e venni őket vagy felejtős a dolog, fűnyíró, mulcsozó, saraboló /ezt már láttam hogy működik/, van-e ezekkel bármiféle tapasztalat? Én például nem nagyon találtam kiegészítőket az Oleo-Mac típushoz, a Zonghsen-hez elméletileg tartozék a járókerék, gondolom egy utánfutó esetleg kapcsolható hozzá, erről nincs információm. A kiegészítők nem létkérdés, de ha működnek lehet hogy nem ártana maga a bővítési lehetőség. Ahogy olvasom érdemes hozzájuk magas oktánszámú benzint használni a kormolás/kokszolódás miatt. 

 

Tehát mit ajánlanátok, mekkora garanciaidőket vállalnak, mennyire fontos ez ebben az esetben, ilyesmik. 

 

Előre is köszönöm a segítséget! 

Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28920

125 ezerben állt meg az új honda gcv 190 es motor   ahhoz felező meg töltögető eke. 

Valamint gázbovden  kuplungbovden  kuplung kar. A hajtóműbe mindenhova csapágyak szimeringek .

Egyedül a bronzkerék meg a csiga tengely maradt. Jah meg a nagy kuplung 

Előzmény: ali kis (28919)
ali kis Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28919

OK. Értem. Takarékoskodni kell az anyaggal. A kínaiak is így csinálják, hogy több cucc férjen el a hajón.

Előzmény: Vestax (28918)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28918

jav: az ékszíjtárcsák nagyon anyagtakarékosan lettek készítve 

Előzmény: Vestax (28916)
ali kis Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28917

Igen. A léghűtéses kertigép motorokba sokkal nagyobb hőfoktűrésű olaj kell, mint egy vízhűtéses motorba. A vízhűtéseseknél jól kézben tartható a hőmérséklet szabályozás. Itt nálunk meg a rekkenő hőségben ugyanannyi hűtő levegő jut a gépre, mint átlagos hőmérsékleti viszonyok között. Tehát nem biztos, hogy egy csúcs olaj,amelyet a korszerű motorokhoz gyártanak, olyan jól fogja tűrni az extrém hőmérsékleti viszonyokat, mint a sima kertigép olaj.

Előzmény: ja nyugi (28910)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28916

Köszönöm szépen.

Közben láttam képen aluházast szétszedve . Nagyon takarékosan lettek az ékszíjtárcsák nagyon anyagtakarékosan lettek kiképezve 

Előzmény: ali kis (28915)
ali kis Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28915

Szia!

Lehet, hogy hazabeszélek. Nekem a képen láthatóhoz hasonló van. Most is ezt választanám az aluházas helyett. Itt szabadon állítható az ékszíj. Ha nem kapsz pontos méretű szíjat, más közeli mérethez is után állítható.

Előzmény: Vestax (28911)
Flanell Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28914

Hát, tulajdonképpen nem is olyan rossz még az...  :)

Köszönöm!

Előzmény: studiod1 (28899)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28913

Helló igazából burgonya töltögetésre lenne használva. Meg ültetésre 

Szántást meg sem próbálom vele mert olyan a talaj ,hogy  az mtz 82 es nyög a hármas ekével.

 

Előzmény: nyavalya2 (28912)
nyavalya2 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28912

Szia!

 

Az attól függ, hogy mire kell. Tanácsot nem tudok adni, de leírom a történetem mások okulására.( meg Neked is, hogy nézz utána tudod-e egyáltalán hazsználni)

Ha jól láttam Neked GCV-190-esed van. Nekem GCV-160 (Szentkirály Dragon) Vettem én is felezőt, körmös kereket meg ekét. Nálunk a talaj meglehetősen kötött. A szántásból nem lett semmi, az eke annyira sem ment le a talajba, hogy magot lehessen bele vetni, csak egy vékony "karcot" húzott a föld tetején. Plusz a gép magas, a súlypontja is fenn van, amin a felező tovább rontott, vagyis nem egyszerű megtartani ha éppen "billenni" akar.

Nem tudom hogy Te mire használnád, ha nem szántás akkor elnézést. (bár a 190 erősebb mint a 160)

 

Üdv. Gyuri

Előzmény: Vestax (28911)
Vestax Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28911

Sziasztok szép napot.

Ti melyiket vennétek ? Ár kb egyforma 

Az a pécsi kgb s termék 

 

 

Vagy az új fajta  mforgosat ?

 

http://vaszkoshop.hu/shop_seopic/7963/KGA-K-6/KGA-K-6.jpg

ja nyugi Creative Commons License 2017.04.16 0 0 28910

Köszönöm, de az általam vásárolt olajnál nem látom a paramétereket.

A  6 dl olajat visszaviszem, és megveszek egy nagyobb kiszerelésüt.

A Fiam, azt olvasta, hogy kertigépek  léghűtéses motorja sokkal érzékenyebbek az olajminőségre, mint a gépkocsi motorok. Magam részéről, ezt pont ellenkezőleg gondoltam.  

 

A jókívánságot köszönöm és hasonló képpen én is Isten által megáldott békés, boldog ünnepeket kivánok Neked és kedves Családodnak.

 

Üdv:

Józsi        

Előzmény: ali kis (28907)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.15 0 1 28909

Szerintem igen, a szám alapján alacsony hőmérsékleten azonos viszont kissé jobban tűri a magas hőmérsékletet(nyári melegben felhevülő motor)

Előzmény: Luximen (28908)
Luximen Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28908

Üdv.

Érdeklődni szeretnék. Az alábbi olajból kimaradt kb. 7 dl. Bele tehetem-e az MTD Thorx motorba? A gyári előírt 10w30.

 

ali kis Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28907

Ha érdekelnek a részletek, (jobb oldalon pdf- ben megnyitható). Sokszor jobb ha nem tudunk mindenről.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked és minden fórum olvasónak és használónak.

https://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoapolas/kerti-gepek/motorolajok/mol-dynamic-garden-4t-10w-30-kerti-kisgep-motorolaj

Előzmény: ja nyugi (28906)
ja nyugi Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28906

 

Kösz!

Itt megvan adva, hogy 10W/30, amit vásároltam ott csak annyit lehet tudni, hogy SAE 30. 

Üdv:

Józsi

Előzmény: ali kis (28902)
gyusy Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28905

BOLDOG NYULAT KÍVÁNOK!!

Vestax Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28904

Közben meglett a megoldás. Fater összekeverte a bontott bovdeneket :)

 

Előzmény: Vestax (28903)
Vestax Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28903

Sziasztok szép napot. Honda gcv 190 es motorhoz milyen gázbovden kellene ? Van egy gcv 135 ös fűnyíróm de ahhoz olyan bowden kell amit webshopokban nem találok. A 190es is ilyen vagy oda jó a merev szálas bowden ? 

ali kis Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28902

Nem csinálok nagy ügyet belőle. Sok éve használom a MOL kertigép olaját, gond nélkül. Az orosz áruházak tele vannak ezzel az olajjal.

https://olajexpressz.hu/MOL-Dynamic-Garden-4T-10W-30-06L

Előzmény: ja nyugi (28901)
ja nyugi Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28901

Szia végül is tegnap a Fiam javaslatára az olajbeöntő nyíláson kiöntöttem az olajat. Nagyon megvoltam lepődve, mert abszolut tiszta volt a hét éve beletöltött, után töltött olaj.

Vissza szereltem, amit megbontottam, de nem töltöttem fel, mert rájöttem rossz üzletet kötötöttem a megvásárolt ENI SAE 30 fűnyíró olaj 6 dl 1000, Ft-al. Nem találok certifikátot sem róla, igy nem tudom ellenörizni a paramétereit sem. A hat deci kevés, mert utántöltésre is gondolnom kell. 

Te mit javasolnál?

Esetleg ebből: https://olajshop.hu/castrol-slx-professional-pow-longlife-iii-5w-30-1-l

Üdv:

Józsi

Előzmény: ali kis (28895)
Arpi1980 Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28900

KF-04 es hajtóműnél olyat tapasztalok, hogy olyan "karcos" a kuplung. Nem tudom eldönteni, hogy a bowden szorul vagy esetleg a kuplung kiemelőt kéne zsírozni, ha egyáltalán szabad azt.  Amúgy új gépről van szó, de mikor behúzom a kuplungot nyekereg és nem valami könnyen jár. A markolatnál érződik a szorulás, de ha kiakasztom a bowdent akkor könnyen mozog minden, és ha csak a hajtóműnél mozgatom a kuplung kiemelő szárat, amibe a bowden vége csatlakozik akkor az is akadás mentessen jár.
Olyan mintha a bówden nagyon belefeszülne a házba mikor kiemel a kuplung , és ez valahol ott a markolat környékén akadna.
Ez KF-04 betegség?

studiod1 Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28899

A két félből  álló öntvényháznál teljes szétszedés(elég sok imbusz csavar)

Előzmény: Flanell (28898)
Flanell Creative Commons License 2017.04.15 0 0 28898

A KF-04 hajtómű csigatengelyét ki lehet húzni felfelé valahogy?  (Ha igen, mi a menete?)

Vagy szét kell szedni az egészet dirib-darabra?

Verrom Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28897

Sziasztok, kicsit eltérek a Rotációs Kapától, de majdnem egy kategória... 

Van egy Murray 10/30 fűnyíró traktorom, a váltó és a difi ill féltengelyek külön vannak, és észre vettem hogy a difiben a perselyek ki vannak kopva... valakinek van valami ötlete? egyenlőre nem tudom szét szedni a gépet, ha netán valaki szedett már szét ilyet és találkozott ilyennel, esetleg méreteket megtudná adni megköszönném.

csabi601 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28896

Helló !

Tudna nekem valaki abba segíteni hogy a pannonia csk-03 milyen más karbit lehetne felrakni ami megbízható ? Meg kellene egy gyújtótekercs is.

ali kis Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28895

Szia!

Olajcseréhez nem igazán szoktuk a motort bolygatni. A régi olajat vagy kiöntjük ( a motort felfordítva) vagy pedig olaj leszívó pumpával kiszivattyúzzuk.

A motor bontásához egy kis segítség (több részes):

https://www.youtube.com/watch?v=Id4t54PWdiA

A lendkerék levételének egy módja:

https://www.youtube.com/watch?v=QrNlnDJoghA

Előzmény: ja nyugi (28893)
Kapa bácsi Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28894

A permetező valszeg egy Maruyama,mert annak az úszóháza amit feltettél,tűszelepet lehet még kapni,de tűszelep házat nem,de működik a dolog,a tűszelep cserével is a felcsiszolás azért nem igazán jó,mert megváltozik a benzinszint.A ragasztáshoz gratula!Esetleg,ha nem,akkor van tankom hozzá,ha érdekel,és más cuccaim is.

Előzmény: jano5691 (28890)
ja nyugi Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28893

Szervusztok, segítséget kérek!

 Rotációs kapa a szerkezet. Szentkirályi 2009.-ben vásároltam.

Briggs@Stratton Tecumse.

A lendkerekét milyen módszerrel lehet levenni?

Olajat szeretnék cserélni, úgy látom, hogy az olajleeresztő csavar a lendkerék alatt van.

Ha lendkereket sikerül levennem, akkor viszont, már az olajteknőt is levenném.

Szeretném átmosni a forgattyús művet, meg kipucolni a szmötyit. Minden észrevételt szívesen fogadok!

Üdv
Józsi 

Vestax Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28892

Engem is leakartak gombolni a szervizben ,hogy szabályzó stb... Azt az egyik ismerős mondta mit kell csinálni.

Azóta megy .

 

Előzmény: jano5691 (28890)
Illés Ferenc Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28891

Maruyama md150 a tipusa!

Előzmény: jano5691 (28890)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 28890

Megcsinálom mégegyszer mindenképpen.

 

Ennek kapcsán gondoltam megosztom: egy nem tudom milyen motoros japán permetezőgép karburátorát javitottam. Ezt találtam az úszóházban, de nem ez volt a baja (működött szépen a gép), hanem eresztett a szintszabályozó szelep :-).

 

Mivel ki volt verődve a szelepülék és a tű is meg volt kopva jócskán, utóbbi hegyét Drémel-be fogva újraformáztam, az ülékbe meg egy öngyújtóból kibányászott pici 'O' gyűrűt nyomtam. 4-5 hete igy van már és úgy néz ki működik :-). A másik kehéje a két fél illesztésénél  masszivan szétrepedt műanyag benzin tank volt. Sokan próbálták előttem ragasztgatni, meg én is kipróbáltam minden hideg, meleg eljárást teljes csőddel. Aztán meghefteltem pillanatragasztó+szódabikarbóna koktéllal és tádám, semmi szivárgás azóta. Amig csak a neten láttam ezt a módszert, nem hittem el, hogy működik.

Előzmény: Vestax (28889)
Vestax Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28889

Ha csak valamivel megpiszkáltad az nem viszi ki a trutyit.

Karburátor tisztító spray kell vagy ultrahangos mosó.

Honda kényes a benzinre sajnos 

Előzmény: jano5691 (28888)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28888

Köszi, ezt megcsináltam már. Az alapjárati fúvókát is átlögyböltem.

Előzmény: Vestax (28881)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28887

Pont ebből a videóból ollóztam a képet :-). Múltkor minden porcikáját kitakaritottam, de nem változott. Egy helyen irtak olyat, hogy ha megkopik a motor (ami nagyon lehetséges az esetemben), akkor szükség lehet állitani rajta.

Előzmény: munahera (28886)
munahera Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28886
Előzmény: jano5691 (28880)
ali kis Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28885

Rendben! Jó munkát!

Előzmény: Mc. (28883)
gibbicebs Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28884

Írtam Mail-t!

Előzmény: Duelm89 (28875)
Mc. Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28883

Köszönöm szépen a válaszod! És külön köszönöm a segítságed! Jövőhéten elkezdem lebontani, csinálok képeket és ha van rá igény feltöltöm ide szívesen. Ha elakadok igénybe veszem a segítséged és írok. :)

Előzmény: ali kis (28882)
ali kis Creative Commons License 2017.04.13 0 1 28882

Elnézést, hogy csak most válaszolok.Nem voltam gépközelben.

Az első dolog, az alsó kihajtótengely csapágyazás rendbe tétele. Ha ki van kopva és lötyög a golyós csapágy ajánlatos a szimeringek cseréje is. Ugyanis a hajtómű olajkenésű. Olajszint ellenőrző csavar a hajtómű baloldalán a kihajtó tengely felett. Feltöltése az irányító karok között, a motor után vékony kis cső, fekete dugóval. C 80-90 hajtómű olajjal.

A benzintank folytatása csak egy lemezburok. Szerepe: esztétikai és a gyújtógyertya eső elleni védelme.

Ékszíj cseréléskor ajánlom a kevlár ékszíjat. Ezek jól bírják az ellenkező irányú törést, amit a szíjfeszítő okoz.

Aranyos, hálás kis gép. Minden sor után, hátramenetben jövök vissza. Így eltünteti a csoroszlya nyomokat, valamint a lépéseim sem látszanak. Vigyázz a hátramenetnél. Igaz fele olyan gyorsan forog, ajánlatos csúsztatott kuplunggal tolatni. Ne taposson el a saját géped.

Még egy észrevételem van. Ezek a 3D- kapatagok sokkal lágyabban vágnak a földbe, simábban halad. KF 04 gépem is van, ott a kétdimenziós kapatag egyből, telibe csap a földre, emiatt keményebb rázósabb megtartani.

Sok sikert hozzá. Jöhetnek a további kérdések is.

Előzmény: Mc. (28878)
Vestax Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28881

Ha ingadozik az alapjáratod az attól van ,hogy el van dugulva az alapjárati fúvókád . Neten találsz leírást a szétszedésről és a takarításról 

Előzmény: jano5691 (28880)
jano5691 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28880

A Honda GCV160-nak az alul látható (üresjárati levegő?) csavarját piszkálta már valaki? Nem vagyok elégedett az alapjárattal, merthogy csak viszonylag magas szinten tudom azt elérni, hogy ne fulladjon le. Ha lejjebb veszem, akkor rángatja a szabályozót.

Ugye az a gond, hogy beszerelt állapotban alig (nem) lehet hozzáférni és jó lenne valami jobb állást beállitani neki beszerelés előtt.

Sasa024 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 28879

Helló. Terra t19 re keresek kasza adapter nem horror áron és használható legyen. Köszönöm Szépen!!!

Mc. Creative Commons License 2017.04.12 0 0 28878

Off. Szerettem volna még folytatni a hozzászólást de véletlenül elküldtem

Eddig egy Robi 52-vel szemvedtem, minden baja van sajnos.. Ezt az Isekit kaptam egy ismerőstől. Működik szépen, vagyis mostmár, hogy kicsit belepiszkáltam. Úgy voltam, hogy veszek valami új gépet de miután használtam ezt, felástam vele 150m2-ert beleszerettem. :) Hiányzik az ékszíj fedele meg a tank mögötti (tartály)? Nem tudom mi az, eddig csak képeken láttam. A fedelet vagy beszerzem valahol vagy legyártok egyet. Nagyobb baja nincs első ránézésre. Ékszíj cserés és a  hajtában csapágyakat kell cserélnem mert lötyög a kihajtásnál a szár. Mindenesetre átnézem, kitakarítom, tömítéseket cserélek és remélem más hibára nem bukkanok. A végén kap egy új festést és használom, vigyázok rá. Ezek a terveim a nyárra. :)

Előzmény: ali kis (28876)
Mc. Creative Commons License 2017.04.12 0 0 28877

Szia! Köszönöm szépen!! Hetek óta keresgélek róla de semmi értelmeset nem találtam eddig. Nagyon sokat segítettél, köszönöm!

Előzmény: ali kis (28876)
ali kis Creative Commons License 2017.04.12 0 1 28876

Szia!

Becsüld meg. Jó kis gép. Régi vas, de most is megállja a helyét.

www.motoculture-jean.fr/upload/pdf/AC1-AC2.pdf

Előzmény: Mc. (28873)
Duelm89 Creative Commons License 2017.04.12 0 0 28875

Természetesen én az utánvételes dolgokat szeretem, sőt e-mail címen is megtudjuk a további lépéseket beszélni címem pedig supervegita@vipmail.hu

Előzmény: Duelm89 (28874)
Duelm89 Creative Commons License 2017.04.12 0 0 28874

https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/KF_04_Kuplung_haz_hajtomu_64763470.htm

 

Ez lenne az, amit belinkeltem. Nekem is, meg édesapámnak is csak könnyeb lesz vele dolgozni és nem kell mindig a rugókkal szenvedni.
Sőt, a fizetés módját beszéljük meg hogy is legyen?

Előzmény: gibbicebs (28869)
Mc. Creative Commons License 2017.04.12 0 0 28873

Sziasztok! Iseki AC-2 géphez keresek gépkönyvet vagy robbantott ábrákat szereléshez. Szeretném kitakarítanii, rendberakni, felujítani de számomra ismeretlen a típus, nemrég került hozzám és nem merek

hozzáfogni valami segédlet nélkül. :) Aki tud valamit légyszi küldje el mailben: mcgood@gmail.com Köszönöm előre is!

Mnagy Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28872

Azon egy 2 lóerős 4 ütemű motor van tehát nem kell az üzemanyagba olaj, a motorba viszont annál inkább.

Előzmény: jaro1979 (28871)
jaro1979 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28871

Üdv.mindenkinek egy kérdésem lenne :nem tudja valaki megmondani hogy ebbe a típusú kultivátorba http://agrobodi.hu/termek/mcculloch-mft44-100/ kell-e keverni olajat a benzinbe?Köszönöm a válaszokat!

gibbicebs Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28870

A számom hetven 77három65huszon3 ha úgy gondolod csörgess meg!

Előzmény: gibbicebs (28869)
gibbicebs Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28869

Részemről semmi akadálya!Gondolom elviszi a Posta,ha tisztességesen becsomagolom.Melyikre lenne szükséged?

 

Előzmény: Duelm89 (28867)
Vestax Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28868

Sziasztok szép napot.

Ti melyiket vennétek  Kf hajtóműhöz?

Aluházas sebesség felezőt vagy a  régi acél lemezházasat ?

Árban egyforma.

 

Duelm89 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28867

Üdv! Érdekelni érdekel a dolog, a postázást vagy futárt meglehet-e oldani? Ez még kérdésem, mivel én békés megyében lakom Békéscsabától kb 15km-re Doboz településen.

Előzmény: gibbicebs (28863)
Vestax Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28866

Pont fordítva van.

Az oleo gyártatja :)

 

Előzmény: Kozákpisztoly (28865)
Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.04.11 0 0 28865

Üdv !

Lehet dicsérni, lehet szidni az általad kérdezett Hecht gépet. Viszont az ára ENGEM elgondolkodtatna. Ahhoz a 140 000-hez tennék egy 20-ast, amiért már kapható . Itt van pld ez  a Zongshen. 150 000 Forint és mégis csak az Oleomac gyártja....Elhiszem, hogy jó a Hecht, mint márka. De ennyiért inkább garantáltan  gyepálható vasat vennék. Mert ugye nem csak a motor, hanem a hajtáslánc és a gép súly is döntően fontos. Ennyiért pedig legyen nehéz, és kínai alkatrész mentes. Szerintem.

Előzmény: bageros67 (28280)
gibbicebs Creative Commons License 2017.04.10 0 0 28864
Előzmény: Duelm89 (28862)
gibbicebs Creative Commons License 2017.04.10 0 0 28863
Előzmény: Duelm89 (28862)
Duelm89 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 28862

Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy olyan kérdésem elsősorban, milyen alkatrészek kellenének ahoz hogy az rk-02 lehajtásból, kuplungkaros legyen.

Tehát magyarán nekem a markolatnál legyen egy biztonsági kar. Magát az egész hajtóművet le kell cserélnem vagy csak a kuplungházat kellene, mert kezdem egy picit unni hogy nem gyözöm hozzá a rugókat. Ez egy 2 pofás kuplung szerkezet amihez 4 rugó kell. A motor pedig egy quantum briggs 4 lovas. Még nem vagyok elég jártas ilyen gépészetben, mondhatjuk hogy még most tanulgaton. Válaszotokat is előre köszönöm.

zoli678 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 28861

Szia.

 

Tudok adni teljesen új közdarabot szemescsavarokkal, foganytyúval 7000Ft-ért.

 

Írj ha érdekel.: srac20@vipmail.hu

Előzmény: flenfer (28860)
flenfer Creative Commons License 2017.04.10 0 0 28860

Üdv. mindenkinek!

Keresek motortartó közdarabot.

munahera Creative Commons License 2017.04.09 0 0 28859

Új Quantum xm55-ös hengert nem nagyon találsz az országban, csak esetleg ha találsz olyan üzletet vagy kereskedőt aki rendel külföldről de az már sokba kerül. Ha nem mélyek a karcok és nincs kikopva a henger lehet új gyürüvel felszerelni és még sokáig elmegy attól függ mire használod. Ha szereted motorod akkor érdemes felújítani. Ez a cég:http://klack.hu/szolgaltatasok  foglalkozik ilyesmivel és például a te motorod 23600Ft-ba kerül henger hüvelyezése, dugattyúval gyűrűvel meg hajtókarral együtt ha jól néztem. Ennyi pénzért csak egy leharcolt Quantum motort kapsz. Érdemes telefonon érdeklődni

Előzmény: kersa48 (28857)
ali kis Creative Commons License 2017.04.09 0 0 28858

Üdv!

Sok a kérdés, de nézzük sorjában. A kemény karc mit jelent? Mély bemaródás vagy bemaródások. Sekélyebb kis csíkok?

Az acél perselyt legegyszerűbben egy kis mágnessel tudod behatárolni. Ha acélperselyes akkor lehetséges hengert fúrással felújítani. Ha nem akkor felújítható úgy, hogy acél perselyt helyeznek bele. Ez a módszer a legjobban zsebbe nyúlós. Mivel a henger egy darabban van a forgattyús házzal, így az egész forgattyúsház, henger együttest kell beszerezni. Szerencse kell ahhoz, hogy kifogj egy aránylag ép darabot. Sokszor kínálnak a piacon használt Briggs motort.  Pl:

http://aprohirdetesingyen.hu/barkacs/8899153/briggs-motor

Előzmény: kersa48 (28857)
kersa48 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 28857

Üdv. Mindenkinek!

Ismét segítség kérés, szét szedtem egy B&S XM 55-ös motort, kemény karcolásokat találtam a henger falán. Kérdéseim, naivként  hogyan veszem észre az acél perselyt a hengerben /olvastam, hogy acélperselyes/. Másik kérdésem, lehet e valamit kezdeni, ezzel a motorral? Esetleg, elképzelhető e és lehetséges e hozzájutni, egy használható hengerhez és át lehetne e pakolni a többi részét, ami még használható? Addig is köszi!

zoli678 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 28856

Sziasztok

 

Eladó a képen látható komplett új Robi hajtómű, kapcsolóféllel, olajjal feltöltve, és Robi LR-56-os felező, vontatáshoz , szántáshoz,

Érdeklődni emailben.

 

https://www.kephost.com/images/2017/04/09/20160327_154005.jpg

 

 

 

 

 

srac20@vipmail.hu

freelancer25 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 28855

Szia!

 

Köszi a tippet, azóta már megoldódott, kapott a gép új teljes szett kapatagot (tokkal vonóval) a két csavar/kés rögzítéses verzióból, ami sokkal masszívabb, mint az eredeti 1 csavaros volt.

Nem is értem, hogy adhatták a kvázi stapabíróbb szerkezetet (vagyis erről tolták a marketing bullshitet) a gyengébb késrögzítő konstrukcióval... Na mind1 ezt már a 28823 hsz-ban kifejtettem. Remélem lasabban kopik majd el. max nem használom annyit :D

 

 

 

Előzmény: Dorkó Sándor (28848)
b3n3sk Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28854

@Rotapapa köszönöm szépen! Jó ötlet, valóban így lesz a legegyszerűbb és többé nincs rá gond :)

Előzmény: Rotapapa (28853)
Rotapapa Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28853

 

 

Gépkönyv http://www.szentkiraly-tiller.hu/letoltes/kf_2010pdf.pdf

 

http://www.szentkiraly-tiller.hu/letoltesek.html

 

A biztonsági kapcsoló két vezetékét a motornál egyszerűen szét kell húzni  (2 piros pöcök) utána is tökéletesen működik a gép felesleges rá csak a baj van vele. A markolatról is le lehet szedni csak egy csavart kell kicsavarni és utána ki jön az egész.

Előzmény: b3n3sk (28850)
62 T Attila Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28852

Sziasztok !

 

 

 

KF quantum 60-as géphez milyen felező a jobb láncos vagy ékszíjas kocsizás nem lesz vele.

Végh Krisztiánné Creative Commons License 2017.04.08 0 1 28851
Sziasztok.Egy kis segitséget szeretnék kérni.Van egy régi kapálógépünk.A motor aminek leírását keresem, egy kismotor és gépgyár által gyártott 1,5 kw-os 30.053 tip. 6000/min.A lehajtást gyátotta a szevafém. Nem tud véletlenül valaki olyan helyet,ahol van eredeti alkatrész hozzá?Nekem konkrétan a kuplung kéne rá,és már lehetne is használni.
b3n3sk Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28850

Igen a kuplung valószínűleg orvosolható. Még nem tudom melyik csavarral tudnám állítani. A biztonsági kapcsolóval nem tudom mi lehet.  Létezik hogy rosszul kötötték be?!

Előzmény: Dorkó Sándor (28849)
Dorkó Sándor Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28849

Szia!

A kuplung bowdenen kell kicsit feszíteni az állító csavar segítségével, de csak annyira spanold meg, hogy a kuplungkarnak legyen 3-4 mm holtjátéka.

A biztonsági kapcsolót elkötötték vagy valahol letestel?

 Üdv!

Előzmény: b3n3sk (28847)
Dorkó Sándor Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28848

Szia freelancer25 !

2013-ban az Mforg kft-nek írtam mindenük volt 850 extrához, mivel ők gyártják!

E-mail címük: iroda@mforg.hu

Egy próbát megér, legyen szerencséd!

Üdv!

Előzmény: freelancer25 (27683)
b3n3sk Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28847

Sziasztok!

Ma megjött az új KF quantum 60-as masina. Mondom ki is próbálom.

Két furcsaságot tapasztaltam:

  • Az elektromos gyújtás megszakító pont fordítva működik mint kéne (ha behúzom a kart blokkol, elengedett állaporban lehet csak indítani és járatni a motort.
  • A kuplung nem old el teljesen, csak a kapák forgási sebessége csökken valamellyest.

Kérlek segítsetek mit tudnék csinálni vele? (Ez az első kapagépem, nincs tapasztalatom ilyen téren)

Előre is köszönöm :)

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.08 0 0 28846
Előzmény: shark9 (28843)
Kezsu Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28845

Akkor nem úszom meg  a teljes szétszerelést. 

Vajon mi a menete ennek a hajtóműnek  a szétszedésének?
A tengely szimeringeknél nincs zégergyűrű. Akkor gondolom a szimering és csapágy között lesz.
Ha kiszedem a szimeringet utána kitudom venni a csapágyat?
Vagy ki kell ütni a tengelyt?
Mert ez a ház ugye nem két félből áll ahogy nézem...

 

 

Előzmény: studiod1 (28844)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28844

Őszintén én csak kf gépeket javítottam de a sivítást szinte mindig csigatengely felső csapágy adja,az megy legelőször tönkre.Kopott csiga-csigakerék adhat éles kicsit visító hangot főleg ha fordítva rakják vissza a csigakereket vagy nem párban cserélik a csiga-csigakereket(én is javítottam kukázott alkatrésszel rövid idő alatt összecsiszolódott)

Előzmény: Kezsu (28842)
shark9 Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28843
Kezsu Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28842

Gondoltam ha már a szimering ennyire ereszti az olajat, hogy nézhet ki belül..?
Elég süvítő hangja van a hajtóműnek. Gondolom elég sokat ment olaj nélkül.

Ott a tengelyen amit látni az egyből már a szimering vagy egy porvédő előbb?

 

Ha már a kettőből akarok egyet csinálni. Úgy nem lehet, hogy csak a lehajtás résznél cserélném őket? Ott csak 4 csavar van. Gondolom a kuplungot le kellene szerelni a lehajtás tengelyről.  

Előzmény: studiod1 (28841)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28841

Amennyiben a motortengelyek átmérő hosszúság egyeznek igen(motor rögzítés azonos szokott lenni. De mi a gond 2db  szimering cserével, a misinát nem ismerem de a fotó alapján simán "kifordítható két hegyes eszköz beütésével", a "testvér gépnél" kf 2félből álló hajtóműháznál(nincs fedél) max 10-15 perc a csere.

Előzmény: Kezsu (28840)
Kezsu Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28840

Van egy rotám aminek tönkrement a motorja de a hajtóműve jó. Röpsúlyos kuplungos (1. kép)
Van egy másik Honda GVC 160 motoros Misina nevezetű rota is aminek a hajtóművéből igen csak folyik a szimeringeknél az olaj.( 2. kép).

Ennek a Honda motorját rá lehetne tenni a másik hajtóművére?
A honda motoros kézi kuplungos.

 

janijani Creative Commons License 2017.04.07 0 0 28839

Úgy látom nem érkezett válasz erre a kérdésre. Azt olvastam másik topikban, hogy

szántáshoz annyi súlyt kell tenni a gépre, hogy a géppel együtt legalább 100 kg legyen.

A Robi keréksúly amit láttam 20,5 kg darabja. Vagy betonnal is ki lehet önteni a kereket, ez a legolcsóbb.

Előzmény: Spuri2000 (28680)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28838

Köszönöm. Most néztem, megvan a MOTOROS KERTI GÉPEK HÁZI SZERVIZE című könyvem, abban meglepő sok minden megtalálható az MPM-2 gépről. Akinek esetleg lenne letölthető verzióban MPM-2 gyári gépkönyve - használati utasítása, kérem segítsen.

Előzmény: Kapa bácsi (28837)
Kapa bácsi Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28837

Ha adsz egy tel számot holnap megbeszéljük,nekem van két db.

Előzmény: amper_vadasz (28830)
norinco Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28836
Előzmény: Petyko13 (28835)
Petyko13 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28835

Köszi a válaszokat.

Esetleg erről a Loncin motorról is van infod? vagy valakinek? Nem igazán vágom mit jelent az ékszijas motor ill hogy ennek mik az előnyei -hátrányai...

Kösz előre is.

norinco Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28834

én még 2002-ben vettem a gépet. minden évben használtam, eddig semmi baja nem volt, azaz 1x eltört a szarvrögzítő. minden év azzal kezdődött: olajcsere, légszűrőcsere. kapatagok kopnak, de még mindig az eredeti van rajta -2x3

Előzmény: Petyko13 (28833)
Petyko13 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28833

Eddig egy régi Robi RK2-esünk volt csak sajnos annak letelt, azon sem volt több sebesség és hátramenet. Ettől nem annyira tartok viszont a motor meg a kapaszerkezet strapabiróssága érdekelne, nem szeretnék 2 évente újat venni vagy egy új árát rákölteni...

norinco Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28832

a 3000nm nem kis darab föld. ez a Rotalux 5-L55 hasonló szerkezet mint ami nekem van -robi156T. ahogy nézegettem egy sebességes gép. én mindenképpen többsebességes gépet javasolnák,  nekem nagyon hiányzott a hátramenet. 

Előzmény: Petyko13 (28831)
Petyko13 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 28831

Sziasztok!

 

Szeretnék szakértő véleményt kérni a következőről: Rotalux 5-L55. Etleg ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ezt is szivesen venném.

Lenne egy eladó féléves ilyen masina, és elgondolkodtatott. Konyha kertben ill, a kert másik részén traktoros szántás után használnám(idén ide nem kerül semmi csak gazosodás ellen) kb  3000-m2 en. Ezért vonzó pl a 80cm-es szélesség. 

amper_vadasz Creative Commons License 2017.04.05 0 0 28830

Sziasztok! Ducati MPM 02 rotációs kapához keresek kezelési utasítást és gépkönyvet. Előre is köszönöm.

Imperator23 Creative Commons License 2017.04.05 0 0 28829

Ennél jobb gépeket még nem nagyon sikerült gyártani szerintem.

Habár most az enyémen tönkrement a berántószerkezet és elszakadt a kuplung bovden is.

Ennek ellenére én nagyon szeretek vele dolgozni. Eddig nem volt vele komoly probléma.

Remélem ezután sem lesz.

 

 

 

Előzmény: Furak (28828)
Furak Creative Commons License 2017.04.05 0 0 28828

Nekem F600-as van meg KF Sprint :) Ezek a Hondák a világból kimennek.

Előzmény: Imperator23 (28827)
Imperator23 Creative Commons License 2017.04.04 0 0 28827

F400

 

Előzmény: Furak (28826)
Furak Creative Commons License 2017.04.04 0 0 28826

Szia!

Neked milyen Hondád van?

Előzmény: Imperator23 (28810)
Furak Creative Commons License 2017.04.04 0 0 28825

De azért ellenőrizze a szintet használat előtt! 

Előzmény: Rotapapa (28816)
studiod1 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 28824

Kf   Lehet neked nem volt szerencséd.  Csapágyak: kinyomócsapágy hibával szinte nem találkoztam,   csigatengely felső csapágy problémával igen, a sajátomnál is, sajnos oda bemegy a por és néhányan a gépet még le is mossák na az a halála bemegy a víz. Csiga alsó csapágy bronzkerék csapágy nem szokott tönkremenni. A zsineg tarack a szimeringet gyorsan tönkreteszi sokat segít a védő műanyag gyakori cseréje(porvédő helyett van)  A kapatengelyek toldásai nem a legjobbak(gyengék) kukorica gyökér maradványok vagy tégladarabok egy idő után eltörik elcsavarják. Védőlemez a csavar nem lenne gond csak+anya viszont a lemez valóban nagyon gyenge reped sokan le is dobják én is,na ekkor ha a kuplungházat valaki nem tömíti törvényszerű csigatengely felső esetleg kinyomócsapágy megszorulás. Ezek így gyorsan a tapasztalataim, a fiatal dragon 8éves a régebbi az elsők közül való talán 20 év körüli. A régebbi valamikor 1-3 hold földet rotált éveken keresztül. Most csak valamivel több mint 1hold van a két gépre. Ezen kívül még ha valaki szól akkor egy kis költségcsökkentés.

Előzmény: freelancer25 (28823)
freelancer25 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 28823

Szentkirály KF-EXTRA 850

Egy hulladék az egész (a motort leszámítva) kb 3 éve használom, de az ellenségemnek se kívánnám csapágyak széthullanak benne (axiális nyomó a kuplungnál, a hajtómű felső csapágyai)

Egyes változatain egy csavarral rögzített kapakések vannak (elnyírja a csavart) a kések puhák, gyorsan kopnak, nekem eltört a kuplungház öntvény is a kormányszarv rögzítésénél (a legvékonyabb ponton) persze az újabb utánrendelt változatnál már áttervezték (ez is megér egy misét...)

A szórásvédő lemez két csavarral alulról van megfogatva ellenanya semmi, szétrázza egy-két komolyabb munka után (a lemez idővel reped - a 25 éves RK02 1000-szer jobban bírta)

A csoroszlyatartó (heggesztett verzió) igénytelenül heggesztett és alulméretezett - könnyen szétszakad, ezt újabban csapszegekkel oldják meg (már ahol régen heggesztettek)

Nálam a harmadik lefogatószár tört el (ami a kormányszarvat rögzíti a kuplungházhoz) Ez is egy lágy sz@r amúgy 3500 lokál kredit környékén méregetik...

Szóval öszességében amit a szentkirályi hozzátett a Briggs motorhoz egy kupac ...

Talán kiskertbe szántás után jó lehet, de nagy területre nem ok szvsz.

Előzmény: Rotapapa (28822)
Rotapapa Creative Commons License 2017.04.03 0 1 28822

Üdv!

Szerintem bármelyikkel ezek közül jobban járnál hosszútávon min az általad említettekkel.

Nagyterületre kötött talajra ezeket javaslom:

 

AGT GP160

 

Zongshen SR1Z-750

 

Oleo-Mac MH 197 RK

 

Szentkirály KF-EXTRA 850

A Hecht 785 és a 790 közt a különbség annyi, hogy a 785 -nek nem lehet a kormányát jobbra-balra elfordítani.

Előzmény: Arpi1980 (28818)
Arpi1980 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 28821

Még annyi, hogy a Hecht-nél van hátramenet is ha jól látom, a KF viszont Briggs motoros.

Előzmény: ali kis (28820)
ali kis Creative Commons License 2017.04.03 0 1 28820

A viccet félretéve. Az olcsóbb gépen az irányítókar, (tolókarnak is szokták nevezni, de nem csak tolni kell a gépet, hanem húzni is) több darabból van össze csavarozva, mint a fűnyírókon. A drágább, masszívabb kar megoldást kapott, innen a többlet súly.

Előzmény: Arpi1980 (28818)
ali kis Creative Commons License 2017.04.03 0 1 28819

Szia!

Kezdeném a végével. Mindkét hajtásmódnak van előnye és hátránya. Amennyiben csak a kötött talajról van szó, vagyis nincsenek kövek, kavicsok, nagy gyökerek, úgy a KF gépet javasolnám. Ha valamelyik tényező bejátszhat, akkor meggondolandó. Az a 7.5 lóerő keményen hajt. Ráadásul, keskeny csigás hajtóművel van szerelve. Légy szíves lapozz vissza 6 oldalt. Ott látni fogsz egy szétszakadt KF csigát. Meglehet ez nem a jellemző ezekre a gépekre.

Az ékszíjas rugalmasabb lágyabb hajtás. Itt oda kell figyelni a szíj kopásra.

A két belinkelt szíjas között a különbség, 2 kilogramm, ami 5 ezer forint + költséget jelent és ez a fogyasztó barát.

Előzmény: Arpi1980 (28818)
Arpi1980 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 28818

Sziasztok 1500nm kötött talaj megmunkálására melyik gépet ajánljátok jobban?

KF Dragon 876 Szentkirályi? Briggs motoros csigahajtóműves.
http://agrokeraruhaz.hu/product/view/kapalogep_kf_briggs_875_uj_kormanyos_2x3_kapa_7_5lekf875_-38577

Hecht 785

https://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_es_kiegeszitok_2632/kapalogepek_14/egyeb_gyartmanyok_1759/hecht_785_benzinmotoros_kapalogep_ajandek_motorolajjal_szallitjuk

 

Hecht 790. Nem igazán értem mi a különbség a 785 és a 790 közt.

https://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_es_kiegeszitok_2632/kapalogepek_14/egyeb_gyartmanyok_1759/hecht_790_benzinmotoros_kapalogep_ajandek_motorolajjal_szallitjuk

 

A Hecht-nél szimpatikus, hogy 33cm es kapa távolság is van. Nem tudom az ékszíjhajtás előny -e vagy hátrány.

 

 

davidka9345 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28817

Sziasztok mtd 55/6 thorx gazkart hogy kell cserelni beallitani ?

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28816

Motor olaj nincs benne a KF hajtóművekben  szokott lenni olaj.

Motor olaj:  4T  10W-30  6 dl megy bele

 

Hajtómű olaj  80W-90 5 dl megy bele

 

Az első 10 üzemóra után kell általában cserélni utána évente egyszer.

Előzmény: b3n3sk (28814)
bageros67 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28815

Üdvözletem az uraknak.

Olyan kérdésem lenne tud e valaki,saraboló hengert 30 as tengelyre?

A válaszokat előre is köszönöm.

b3n3sk Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28814

Sziasztok!

 

Egy buta kérdésem lenne, bocsi előre is.

Úgy néz ki ell lett döntve, hogy kf quantum 60 gép lesz vásárolva.

Na már most, ebben gyárilag van hajtóműolaj, vagy a motorolajon kívül olyat is kell bele tölteni első használat előtt? Illetve ha van is, az első X üzemóra után kell cserélni? Ha igen, milyet  vegyek?

Kermi290 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28813

Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy Forschritt E930 kényszerhűtés alkatrészeket lehet-e valahol venni? Előre köszönöm a válaszokat!

 

[tamkov] Creative Commons License 2017.04.02 0 0 28812

Köszönöm szépen.

Előzmény: ali kis (28809)
jofi47 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28811

Felülről leveszed a logót és egy olyan méretű tüskével kiütöd, lefelé alátámasztva.

Ha meg összerakod csak alulról vissza üttöd, leragasztod, hogy ne látszódjék.

Előzmény: Péter Láncfűrészalkatrész (28805)
Imperator23 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28810

Itt szerintem nézd végig milyen fajták vannak, mi szimpatikus, és, ha van elképzelésed akkor tudunk a fórumtársakkal mondani róla valamit. Szerintem főleg ilyenkor az ár, ami befolyásolja a döntést.

https://www.arukereso.hu/kapalogep-c4186/motoros/?orderby=1

 

Mindenki általában azt javasolja, amit neki van és bevált. Ezért nehéz így konkrétan egy modellt javasolni vagy márkát.

Nekem pl. egy 30 éves Hondám van, amihez a mai napig van alkatrész utánpótlás.

Ezért is tudom ajánlani a márkát. De egy új Honda ára közel egy használt autóé, szerszámok nélkül.

 

Én amit nem vennék, az a nagyon kínai (nincs szervizhálózata, kereskedői országszerte),

illetve az MTD gépek MTD motorral, amik tapasztalatom alapján kerülendők rotációskapában és fűnyíróban. 

 

Szerintem a Briggs és a Honda motoros gépek a legtartósabbak közé tartoznak. 

ezeket érdemes választani.

 

Ha szeretnél hozzá a kultivátorokon kívül még más adaptert is csatlakoztatni,

ezek  a modellek  drágábbak valamivel, mint amivel csak rotálni lehet.

 

 

 

Előzmény: harula (28806)
ali kis Creative Commons License 2017.04.01 0 1 28809

Amennyiben a kiszerelt csiga 28 fogú és 93 mm-es, ez a belinkelt csiga megfelelő a KF Extra hajtóműbe.

Előzmény: [tamkov] (28808)
[tamkov] Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28808

Sziasztok,

én is segítséget szeretnék kérni.

Elkopott a hajtóműben a csigakerék. Szeretnék rendelni bele, de  nem egyértelmű nekem hogy mi kell bele.

Annyit tudok róla hogy KF Extra 1:28.

Erre gondoltam: http://agrooroszi.hu/termek.php?pid=649

Viszont a hajtóműházba ez van beütve, ez cikkszám vagy sorozatszám?

 

 

Köszönöm.

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28807
Előzmény: wolf64 (28791)
harula Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28806

inkább újat szeretnék venni, és rotáláson kívül még töltögetésre, de ez nem okvetelnül fontos.

Előzmény: Imperator23 (28804)
Péter Láncfűrészalkatrész Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28805

Sziasztok.

Egy régi briggs 3,5hp berántószerkezetet szeretnék szétszedni.

Nem tudok rájönni, hogy a tárcsát középre felfogó lemezrugó perselyt hogyan lehet kivenni.

Felülről kivenni nem tudtam.

Alul összenyomni nem bírom, a kihajtott részt.

Kérem a segítségeteket.

 

A videóban szereplő berántóról van szó.

https://www.youtube.com/watch?v=_eGMx5378go

Imperator23 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28804

Használt vagy új gépben gondolkodsz? Eléggé pénztárca függő a dolog.

Rotáláson kívül másra is szeretnéd-e használni? pl. szántás, sorközművelés, töltőgetőeke stb.

 

 

 

Előzmény: harula (28803)
harula Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28803

sziasztok. egy kis segítséget kérnék, rotakapa vásárláson töröm a fejem, kb 700 nm konyhakert, agyagos vályogtalajjal (nem a könnyű laza talajok egyike). Olyan gépet keresek amivel viszonylag könnyen lehet dolgozni ilyen talajban, és nem 120 kiló maga a gép. Előre is köszi.

Rotapapa Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28802

Tavaly

Előzmény: wolf64 (28800)
Furak Creative Commons License 2017.04.01 0 0 28801

Szia!

 

Én Kf-et vennék minden féle képen!

Előzmény: b3n3sk (28792)
wolf64 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28800

Köszi ! Mikor vetted vagy mikori kiadás?

Előzmény: Rotapapa (28793)
b3n3sk Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28799

Köszönöm a gyors válaszokat. Én is inkább a Szentkirályi felé hajlottam :)

studiod1 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28798

B....... meg nincs javítás bocs kf normál kuplung!!!

Előzmény: studiod1 (28797)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28797

Én az kf quantumot ajánlanám de vigyázz mivel sok vebáruház a kf és fk sorozatot keveri az oldalán. Fk normál kuplung(nyugalmi helyzet zárt),  fk fordított kuplung (nyugalmi helyzet nyitot)

Előzmény: b3n3sk (28792)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28796

Én inkább a szentkirályit enném.

Előzmény: b3n3sk (28792)
ali kis Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28795

Szia!

Szentkirályi KF-04 párti vagyok, ezért ezt javasolom. A Rotalux gépekhez nem csatlakoztathatók a KF aktív adapterek,fűnyíró, komposztáló, sebesség felező, termény daráló stb. Mivel a kuplung kialakítása eltérő. Ha egyszer szükséged lenne valamelyikre, lehet, hogy megbánnád, hogy a Rotalux mellett döntöttél.

Előzmény: b3n3sk (28792)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28794

Ha jól tudom a ROTALUX hajtóművében van egy ékszíj az áttétel miatt.

Előzmény: Rotapapa (28793)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28793

7

Előzmény: wolf64 (28791)
b3n3sk Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28792

Sziasztok!

Az alábbi gépek közül melyiket érdemes megvenni? Ugyanaz a Briggs motor van mindkettőn, szinte egyformák. Van valami lényeges különbség?

Köszönöm a segítséget előre is :)

  • Agrimotor ROTALUX-5-B55
  • Szentkirály KF-QUANTUM 60
wolf64 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28791

A Tied hány le-s Rotapapa?

Előzmény: Rotapapa (28785)
ali kis Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28790

Szia!

Bocsi, hogy beledumálok. Olvastam kínai kapagépről, hogy masszív öntöttvas alváz. Utána néztem ennek és nem sokra jutottam. Viszont találtam más súlyúakat.

http://vaszkoshop.hu/spd/AKAP005/ZSR1Z-750-kapalogep

http://www.nagygepker.hu/?q=hu/product/show/7576

Előzmény: zsolt0101 (28786)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28789

Az oleo-n EMAK motor van az AGRO nem tudom milyen (de méretileg kisseb)

 

Az SR1Z-750-en pedig SHINERAY motor van.

 

Kerék nélkül mérve  72 kg kerékkel 79 kg nekem ez  a tábla van az oldalán:

Vagy a váz magában 72 kg motorral 79 kg nem mérem meg.

Előzmény: zsolt0101 (28788)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28788

ugyanaz a motor is , nem arról volt szó?

Előzmény: Rotapapa (28787)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28787

A motor súlya szerintem.

Előzmény: zsolt0101 (28786)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28786

Ha SR1Z-750 megegyezik az oleo 197-tel akkor miért van a 10 kg súlykülönbség?

amugy az AGRO típus es a 750 között 20kg a különbség? :D a belinkelt oldal szerint, vagy annak sem lehet hinni? 

Előzmény: Rotapapa (28785)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.31 0 0 28785

A SR17-750 gép ez : http://www.kertigepek.hu/?oldal=2&kat=6&termek=6758

A profikisgép oldalán valószínűleg másik kép van feltéve mert én is onnan rendelte és ilyen lett.

Egyébként ez a beszerző oldala ez, itt van két fajta is:http://www.kertigepek.hu/?oldal=2&kat=6

Zongshein SR1Z-750 : http://www.kertigepek.hu/?oldal=2&kat=6&termek=6758

Zongshein SR1 AGRO: http://www.kertigepek.hu/?oldal=2&kat=6&termek=6531

A sárgához (Zongshein ZS500B-3) nem jár kerék az + 18000-

Előzmény: wolf64 (28784)
wolf64 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 28784

Rotapapa azt szeretném kérdezni hogy tudod e mi a különbség a Te Zongshen SR1Z-750 -ened és ez között https://www.profikisgep.hu/zongshen_sr1z-750_kapalogep_valtoval_2_elore_1_hatra_es_jarokerekkel?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link ? Ugyan az a tipus ,név  de másnak néz ki a motorja . Rurist akartam venni de állítólag ez jobb , nagyjából olyan árban van csak kevesebb tartozékkal.

Előzmény: Rotapapa (28775)
anegytech1 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 28783

Sziasztok! Robi66 kapam Briggs motorjat probalom szetszedni. Hogy az olajdeknit leszedjem, a kuplungot le kene huznom a tengelyrol. Forumban korabbi hsz-ben olvastam, hogy ehhez csapagylehuzot kellene hasznalni. Nekem nincs, ugyhogy vennem kene. Az alabbi boltban tudnam megvenni. Tudnatok abban segiteni,  hogy melyik lenne nekem megfefelo?

 

http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/csapagylehuzok

 

Koszonom! 

zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 28782

köszi, 

Van egy regi rossz gyujtótekercs azon 3,7,  a mostani négyévesen 4,5 körül, de most is erre gyanakszom  ugyanis nincs szikra MINDEN mast cseréltem már , kondit , hézagot allítottam, gyertya , kábelek,

szóval ezt szoktam szerelgetni amit már sokalllok

 

honda fg 320 vagy husqvarna tf 325 e kettő között vacilálok mostmár de a husq -nak jobb lehet a szervz/alkatrész ellátása sztem

Előzmény: Törölt nick (28781)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.30 0 0 28781

Üdv!
Nagyságrendileg 5 Kohm -ot kellene mérjél.És vizsgáld meg,hogy a műanyag nem repedt meg sehol,mert az tud meglepetést okozni.

Előzmény: zsolt0101 (28780)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 28780

robi 52 , gyújtótekercs ellenállása mennyi lehet ,  van itt olyan aki tud segíteni?

amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28779

Köszi, de Isten őrizz, hogy új gépet vegyek, jó nekem a Robi is, szépen teszi a dolgát lassan három évtizede, hálás gép, sok adapterem is van hozzá. Kozák... fórumtárs írta, hogy 2x4 kapával 180000, ezt helyesbítettem a betett linkjét olvasva.

Előzmény: studiod1 (28778)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28778

Körül kell nézni lehet máshol olcsóbb, itt egy cím nem ellenőriztem  http://agrokeraruhaz.hu/product/view/kapalogep_kf_extra_850_ujkorm_2x4_kapakfe8502_4_-38586 

Előzmény: amper_vadasz (28777)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28777

Elnézést, de azt írják, az az új jószág 2x3 kapával 177000, 2x4 kapával többe lesz...

Előzmény: Kozákpisztoly (28767)
kMuki Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28776

Köszi! Még egy kérdés: robi 66-156 és társainál mit kéne cserélni, hekkelni ha a szarv már nem igazán akar rögzülni 

Rotapapa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28775

Nem azért vesszük a gépeket hogy 3-4 éven belül alkatrészeket kelljen cserélni, mert lehet a Marci hoz olcsó az alkatrész 2 éven belül lehet is cserélni viszont az Oleo-hoz drága de az lehet elmegy  8 évet is alkatrészezés nélkül is.

Előzmény: zsolt0101 (28774)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28774

egy hivatalos kisgépszerviz vezetőjével beszélve , ő meg az oleo t nem javasolja , hajtóműben ha valami besz@ arik komplett hajtómű csere , ami egy 100as, Ő Marci gépekre esküszik ugyanis annak az egyik legjobb az alkatrész ellátása.

 

De a honda fg 320at is megemlítve ,  mondta hogy azok sem olyanok már mint a régi f400asok

Előzmény: Kozákpisztoly (28770)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28773

Nekem mindig feltörte a kezemet ezért egyszerűen leszereltem róla. (csak szét kell húzni a motornál vagy elvágni a két vezetéket azután a markolatról is lelehet venni.)

Előzmény: kMuki (28772)
kMuki Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28772

Sziasztok!

 

Az "újabb" szentkirályi gépeken található vészleállító marokkapcsoló mennyire törékeny, használható, zavaró?

Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28771

Az Emag-nak egy hetébe került , hogy egy 2 kg-os portékát eljuttasson hozzám úgy, hogy csak sacc/kb érkezési idő volt megadva. Ez egy dolgozó embernek nem elhanyagolható tétel , és egyébként is, a 21. században ez azért is vicces, mert mindeközben az ország másik feléből a délelőtt rendelt , közel 20 kg-os gép másnapra ott volt nálam úgy, hogy egy csomó SMS-et, e-mailt kaptam, hogy éppen hol van a cucc, és mikorra ér hozzám a szállító....A mások cuccaival brókerkedő arcoktól ez az Emag-os jelenség nem ritka. Az árrés képzés mentén, amiből az Emag is él, nem kell a trógerségen csodálkozni. A haszon reményében a visszamaradt, vagy necces készletet is elsózza. Persze, náluk 10000, ami máshol 14-15. Biztosan azért, mert Gandhi-n  nőttek fel és azért vannak, hogy Te jól érezd magad...

Előzmény: Vestax (28719)
Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28770

Módosítok..:) Közben látom a véleményeket a mostani Szentkirályi gépekről a vásárlói vélemények és egyéb helyeken. Naivan azt gondoltam, hogy a Szentkirályi nem operál a silányabb=olcsóbb alkatrésszel növelt ár réssel. A mostaniak olyanok mint az enyém. Hát nem..Kínai csapágy, szökő csavarok..Rotapapa Zongshen-jére is rákerestem. Na, azokról csak jót írnak. És egész jó árakon vannak. A Heicht nem biztos, hogy rossz, viszont azt tudni kell, hogy nem sokan fejlesztenek motorokat. Vagy a bevált donor motorokat tesznek bele a közismert gyártóktól, vagy marad az egy sémás, különböző fantázia néven kapható motor a Kínaiaktól. Elfogadom, hogy a Heicht is fejleszt. De hajlok rá, hogy nem, mert az baromi drága mutatvány. Ettől még lehet jó, de közel 200-ért vagy közismerten megbízható motor , vagy valóban saját fejlesztésű, szintén megbízható motor legyen benne, időtálló hajtáslánccal. Mert az utóbbinál sok elvérzik. A Honda motorok kifinomultak. Nem olyan nyersek, mint a B & H. Viszont csak is gondos gazdának való. Kényes az üzemanyagra, sokaknak leáll , vagy el sem indul, mivel a Hondát nem lehet olyan ramaty benzinnel traktálni, amivel a B & H még elpöfög utóhatás nélkül. A légszűrőnél ugyan ez a helyzet. Állat jó motor, de csak ha nem veszed félvállról és képes vagy gondját viselni.

Cimborám egy ilyen Oleo Mac-ot vett tavaly. Nehéz, mint a dög, és Oleo Mac. A súlya miatt nem pattog, nem ugrál és morzsás földet hagy maga után. 2 előre, egy hátra sebesség, ami nem luxus, már csak a súlya miatt sem. A hajtás lánca olyan, amennyit az árából ítélve elvársz tőle. ( Nekem fűkaszám Oleo Mac. Nem az a művészet, hogy 3-as damillal alázom a derékig érő susnyást, hanem az, hogy a gép meddig bírja. Az enyém eleve erre lett tervezve. A motorja gyilkos, a hajtás lánc ehhez mérten túltervezett.) Lehet vonzó egy nem közismert , olcsónak tűnő gép tuti motorral, ha az megeszi a vicc kategóriás hajtásláncot. Az Oleo Mac nem ilyet gyárt . Jó a szerviz háttere és fejleszt. Rotapapa Zongshen-je is ebből a gyárból kerül ki. Jó választás lehet az is.

Mint ahogyan írtam, lekövethető, hogy nem olyan a mostani Szentkirályi, mint a régi, amilyen az enyém is. Így most már azt mondom, Oleo Mac-ot vennék, ha a gépem feladná. Azzal nem nyúlsz mellé.

Előzmény: zsolt0101 (28694)
Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28769

Kíváncsiságból megnéztem a márkát, és csak jókat írnak róla. Igaz, ez nem csoda az Oleo Mac géneknek köszönhetően. Az árak pedig kiválóak.  Köszi a márka tippet !

Előzmény: Rotapapa (28715)
Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28768

A lényegre tapintottál : alkatrész.  Vannak olyan cuccok itthon, ami Kínai alkatrészekből vannak, de megoldott az azonnali alkatrész beszerzés a teljes volumenben. Én nálam ésszerűbb rá guglizni a portékára, hogy itthon mennyire megoldott a szerviz, alkatrész. Pofásak a Ruris nagy gépek, de fáznék kidobni érte pénzt " majd lesz valahogy " alapon. Ebben is kiütköznek az árkülönbözetek a márkák terén. De van úgy, hogy nem. Van olyan Kínai cuccom, ami nem drágább a kategória társainál, de bármilyen alkatrész itt landol nálam két nap alatt a rendeléstől számítva. Nálam egyszerű a képlet: Van márkakereskedése a cuccnak itthon, vagy nincs ? Ha utóbbi, akkor átlépek rajta.

Előzmény: munahera (28711)
Kozákpisztoly Creative Commons License 2017.03.28 0 0 28767

A Szentkirályit annyira nem nevezném átlagosnak masszívság terén a személyes tapasztalataim alapján. Az enyém 10 éves, B & S motoros. Időtálló gépek. Bármilyen, használható adapter kapható hozzá. A motorja nyers, mint az anyós modora, így megbízható. A magam fajta Yetiknek találták ki, akik nem csak rotálnak a géppel, hanem egész idényben gyepálják. Persze, ez a személyes véleményem. Egy biztos, ha új gépet kellene vennem, az is Szentkirályi lenne, méghozzá ez . 8 kapás jószág kellemes nyomatékkal, majd 180 000-ért.

 

 

Előzmény: zsolt0101 (28694)
whiskey98 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28766

Felrakom érdekességként, vagy hátha valakinek ötletet ad, strip till rotával :D

kicsikocs Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28765

Üdv hozzáértő rotakapások ! Volna egy naiv kérdésem: adott egy 4 LE-s Tecumseh moci, mely újabban (ezért új mocira cseréltem az egyik rotakapáról) a levegőszűrőnél visszabeszélt. Ma részben szétkaptam, azaz levéve a hengerfejet konstatáltam, a szivószelepnél kokszoska volt.

Okozhatta ez a visszabeszélést? Vagy talán azért, mert már kopott?(Másik hibajelensége volt, hogy a karbin lévő (keverékcsavar ?)- al semmi változást nem észleltem sem alapjáratnál, sem felpörgésnél , amikor ki vagy becsavartam. (Azelőtt kb két éve ! még szép alapjáratot tudtam létrehozni ezen csavar állitásával. Lehetséges, hogy a nem tökéletes szelepzáródás miatt nem érdekli őt a levegőcsavar helyzete?)

 

Most egy vadi új mocival ketyeg a kicsike, de azért izgat a hibatünet, illetve az oka, ha nem túl derága, akkor még hadrafoghatóvá tenném. Úgyhogy nagyon örülnék némi eligazitásnak.

 

 

fehérkutya Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28764

Köszönöm szépen. 

Előzmény: amper_vadasz (28763)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28763
Előzmény: fehérkutya (28761)
vargapityu Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28762

Hello!

 

Koszi szepen az infot! Maradok egy benzinesnel :)

 

Sokat nem szeretnek kolteni egy kapalogepre, mert csak 150-200 m2-ot kellene evente megrotalni (asas utan)...ezert kerult kepbe elsokent (jelenleg tesco-ban akcios) egy MTD 55/6... vagy egy charlie ka 45. Sajnos a kornyekbeli tecsokban nincs 55/6, ezert a valasztas valoszinuleg a charlie-ra esik.

 

Velemeny, tapasztalat errol?

https://www.arukereso.hu/kapalogep-c4186/mtd/charlie-ka-p43332432/

 

Koszonom!

 

Előzmény: amper_vadasz (28747)
fehérkutya Creative Commons License 2017.03.27 0 0 28761

Sziasztok,

Nem tudna valaki Robi 50 gépkönyvet küldeni?

zsonnamadar@yahoo.co.uk

 

zoli678 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28760

Robi-hoz ÚJ alkatrészek eladók!

 

A képeken kívül is van még, szinte minden.

 

https://www.kephost.com/image/wuK3
https://www.kephost.com/image/wuKj

 

 

érdeklődni: srac20@vipmail.hu

bageros67 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28759

Köszönöm,de új már nincs belőle

 

Előzmény: jofi47 (28757)
bageros67 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28758

 Hátramenetben nagyon lassan megy a gép,  kb 6-8 szor lassabb mint előre,a sebváltósokkal biztos más a helyzet.

És aki analfabéta a géphez inkább ne használja,minden kisgép veszélyes, de nagyon hasznos hozzá értő kezében.

 

Előzmény: gombászok (28754)
jofi47 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28757
Előzmény: bageros67 (28753)
ali kis Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28756

Szerencsém van az Iseki AC 2 géppel. Hátrafelé, fele olyan sebességgel forog mint előre. Ráadásul a szíjfeszítő kuplungkart elengedve azonnal leáll. Hátrafelé még így is csak csúsztatott kuplunggal használom. Az elmúlt héten építettem össze, elektromos meghajtásúvá. A főpróba a kert rotálása volt. Nagyszerű és csendes. Ezt meg kell tartani.

Hétvégeken nem szennyezem zajjal a környezetemet.

studiod1 Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28755

Sajnos igaz, a haverom  már több mint 10 éve vett egy gyakorlatilag vadi új hátramenettel ellátott(ékszíjas közlőgörgős) robix gépet fél árért. Az eredeti nyugdíjas tulajnak "csak"a lábán ment át,kórház után rögtön eladta nem érdekelte mit adnak érte.

Előzmény: gombászok (28754)
gombászok Creative Commons License 2017.03.26 0 0 28754

Erről (mármint a rotakapa hátramenet-ről) megint eszembe jutott egy súlyos baleset, korábbi hozzászólásaimban itt vannak a részletek:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116830315&t=9097147

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116856034&t=9097147

 

Vigyázat a hátramenettel!!!

Előzmény: bageros67 (28753)
bageros67 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28753

Segítek kicsit

CSAK , olyan kapagépet javaslok, amiben hátramenet is van, nagyon jól jön sokszor!

 Nékem  RK05 b típus volt az első,Szegeden gyártották 1992 ben BRIGGS motorral  nagyon jó gép volt.nagyon sok évig szolgált,  majd, másik motorral hajtőmű  felújítással még 10 évig szolgált, még most is megy ,de már nem satabil .Most vennem kellett másikat ,olyat már nem kapni

Hecht 790 es  re esett a választás, az tud mindent amit a régi, kivéve a gagyi csoroszját!  átalakítottam szabad mozgásúra s ,

láss csodát frankó, ha kell küldök képeket is.Persze a HONDA az honda de drazséér adik.

meg, sose legyél biztos benne, hogy nem Kínában gyártották

Meg lehet cáfolni mindent, mindenkit.Mindenkinek a saját lova a legjobb, de próbálkozz én csak segíteni szerettem volna ,és ha valaki cáfolni akar, attól elnézést kérek azért mert megszülettem !!!

 

 

 

Előzmény: zsolt0101 (28694)
Zagrebin Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28752

Nagyon szépen köszönöm! Rettentő nagy segítség!

Előzmény: amper_vadasz (28746)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28751

Gondolom a dupla bilincses felező ami kivehető és ilyenkor eredeti állapot van. Az írásod szerint eredeti állapotban nem emel ki,amennyiben "véletlenül"a motor rögzítő csavarokat fellazítottad majd visszahúztad valamilyen meggondolásból, akkor lehet központosítási hiba. Felezővel és felező nélkül a kuplung alsóhoz csatlakozó kuplung felső nem ugyan az, mivel a kopásuk eltérő lehet ezért akár jelentősen kell állítani a hasított csavarnál esetleg még a kiemelő karon picit hajlítani.

Előzmény: István6115 (28750)
István6115 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28750

Üdv mindenkinek!

 

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy 1 éves KF Qvantum 60-as kapélógépem amiről miután levettem a felezőt, (miven futóval is használom) visszatettem a kapáló adaptert. A kuplung behúzott állapotában is forognak a kapák, kiedgedett kuplungal szintén forognak egy kis nem tetsző hangot kiadva . A kiemelő villát kicseréltem de ez sem oldotta meg a problémát. Probáltam végig játszani különböző bovden beállításokkal, de nem lett jobb, egyszerüen mintha nem akarna megszünni a kapcsolat a tengelykapcsoló felek között. Találkozott már valaki ilyen hibával, mi ennek a megoldása. 

 

Köszönöm a segítő válaszokat!

E36-316 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28749

Elvileg megoldódott. Laza volt a kuplung. Benyomott kuplungnál még simán rázkódott, ez által csörgött, a kiemelő rúd! Most nincs vele munkám, ha lesz kiderül nagy meló közben zörög-e még, mert amugy nem! De rem nem. 

Előzmény: NyiMisi (28717)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28748

https://www.jofogas.hu/veszprem/Elektromos_kapalogep_63159763.htm?first=1   Erre csapj le inkább, ha már villanyost szeretnél...

Előzmény: vargapityu (28728)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28747

Szia. Ma a kertbe egy érdekes hang ütötte meg a fülem, ez meg mi... Hátsó kertszomszéd az általad belinkelt elektromos rotával serénykedett. Kérdem, milyen a gép? Ősszel megszántott, téli fagy által jól átdolgozott földet egy Robi 55 megrotálta, majd rögtörőzte már neki, ezt sekélyen utómunkálta az elektromos rotával, ő meg volt elégedve vele, de csak ezzel nem merne nekiállni a szántást elmunkálni, ahhoz túl könnyű gépecske, csak pattogna rajta állítása szerint, nyilván kipróbálta már.

Ha mindenáron elektromost szeretnél, én azért a komolyabb magyar elektromos rotát, az IMI motorost választanám, masszívabb darab. Jófogas, Vatera, Apród, Bazár, ilyen oldalakon meglelheted.

Előzmény: vargapityu (28728)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.25 0 1 28746
Előzmény: Zagrebin (28741)
gibbicebs Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28745

Sziasztok!

RK-41 kapához keresek behúzó szerkezetet.

Ha lenne valakinek eladó kérem jelezze.

 

Imperator23 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28744

Honda F400-hoz keresek berántószerkezetet.

hol érdemes keresgélnem?

jófogáson sajnos nem találtam alkatrésznek árult gépet.

 

esetleg valamelyik újabb modellnek a berántója kompatibilis lehet vele? 

munahera Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28743

Igazad van ha sosem próbálod ki vágyaid akkor csak álom marad. Nagyon sok videó van a RURIS kapagépről és sokan el is mesélik tapasztalatukat meg miket újítottak és csináltak rajta a jobb működés és használatához. A reklám szerint a RURIS 1001KSD már professzionális gép. 

Előzmény: tomtom1850 (28738)
munahera Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28742

Ahogy előző írásomban megjegyeztem, hogy van "2 év" garancia csak csak maga a lebonyolítás nehéz és időigényes.

Előzmény: m72 (28739)
Zagrebin Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28741

Tiszteletem Uraim!

 

Robi 155-ös gépkönyvre lenne szükségem, de nem találok sehol a neten, ha valaki tudna segíteni annak nagyon hálás lennék. Illetve ha valaki megtudná adni a hozzá való csoroszlya méreteit annak is nagyon örülnék. Előre is köszönöm a segítséget.

tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 28740

Hát mert enny pézt nem tudok kiadni egyszerre mert nincs . de írtam is hogy csak részletfizetésre venném

Előzmény: m72 (28739)
m72 Creative Commons License 2017.03.25 0 1 28739

Ha Romániában lényegében nincs rá garancia, akkor miért nem veszitek meg kínából rögtön:

http://fusinda.en.made-in-china.com/product/YXCmtLzDIGUu/China-10HP-186f-Electric-Start-Diesel-Power-Mini-Tiller-with-Gear-Driven.html

 

Igaz itt a minimális rendelhető mennyiség 10 db, de biztosan elérhető 1 db is kis keresgéléssel (engem annyira nem érdekel a dolog, hogy megkeressem). A 350 dolláros ár (100 db-nál 300 dollár:))))) lehet, hogy még a szállítással, vámmal, áfával is jobban megéri. Szerintem 1 db-nál sem lehet drágább 400 dollárnál. Ez kb. 1/3-ad ár szállítás, vám meg áfa nélkül. Ez összesen fél ár lehet. Alkatrész meg ugyanúgy érhető el (vagy nem érhető el) hozzá. Forintban számolva egy kicsit erős a 150.000 a 3 db "Ruris", meg meg 1 db "Made in Italy" matricáért.

Előzmény: tomtom1850 (28738)
tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 28738

szia . ez pontosan  így van ahogyan leírtad . de viszont ez így va mindennel amit vásárlosz itt romániában a vasalótól egészen a személypépkocsiig aminek van garanciája és még a garancia idő lejárta előtt meghibásodik nagyon nehezen javítják azt meg hogy te visszakabd a pénzed amiért vetted azszinte lehetetlen . na de ez románia . nekem is vannak ilyen tapasztalatim de ezen én nem akadok fenn mert így akkor nem vennék semmit mert ha tönkremegy mit csinálok vele. úgy hogy ha el sikerűl adnom a mostani rotációs kapámat én veszek egy Ruris 1001 KSD-t . de ez csak az én véleményem 

Előzmény: munahera (28734)
gabkagabka Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28737

Értem, köszi.

Előzmény: Rotapapa (28725)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28736

Szia. Szerintem amit néztél elektromost, pille könnyű a maga 11-12kg-al, azt hanyagold, hiába 1400-1500W-os.

Nekem belsőégésű 2T motoros Robi 55 van, 49cm3 és 37-38kg alapból, de anno ez is képes volt elpattogni.

Kapott ékszíjas felezőt, kb. +10kg tömeg növekedés és a motor előbbre került kb. 30cm-t, amivel orrnehéz lett a gép, ez előnyére változott.

Ali kis betett Youtube elektromos "orosz" rota videója szintén lehet 50kg simán. Inkább vegyél használt magyar IMI motoros gyári elektromos rotát, abba van anyag, ha szerencséd van, jókora hosszabbító munkakábellel adják el, s ha teheted vásárlás előtt próbáld ki, 20-35e között már megvehetők. 11kg 1500W, szinte repkedne csak előtted, eszembe nem jutna megvenni, komoly munkára nem valók, csak pénzkidobás lenne, hamar megszabadulnál tőle.

Előzmény: vargapityu (28728)
ali kis Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28735

Két napja a RURIS 1001 KSD gépről volt szó.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143251438&t=9097147

Előzmény: zsolt0101 (28733)
munahera Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28734

Ha jól emlékszem Olaszországban az Oleo-Mac motorjait gyártják. A Ruris-nak nevezte el a román cég az összes terméket amit Kínából importál. 

Ennyi terméket le tud gyártani egy kis cég?  http://www.ruris.ro/produse      Azért ugranak a vevők mert olcsó de utána fáj a fejük. Utána lehet nézni a visszajelzéseken és fórumokon miket írnak. A szervizelésből pedig katasztrofális. Utánaolvastam hogyan mükődik: a hibás terméket beviszed vagy elküldöd a kijelölt szervizbe, ott megállapítják mi a baja de nincs alkatrészük, telefonálnak a központba Bukarestbe vagy Crajovába onnan küldik az alkatrészt, összeszerelik megy tíz percet és közlik veled hogy még kell más is. És kezdődik elölről. Ez nem humbuk a román fórumon meg blogon is utána lehet nézni.   Hatalmas reklámtevékenységet folytat a cég így bolondítja a vevőket.

Nem akarlak lebeszélni de azért ennyi rossz visszajelzés csak szöget űt az ember fejébe.

Előzmény: wolf64 (28722)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28733

de ez bennzinmotor ,   ha a ruris 751 ről beszélsz

Előzmény: ali kis (28729)
ali kis Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28732

Azért én nem írnám le az elektromos kapákat. Vannak valóban játékszer kategóriás pici gépecskék. A négy kapatag egy darab lemezből van kisajtolva. Művelési mélység, a 20 cm átmérőjű kapák miatt csekély.

De a nagyok, elgondolkoztatóak.

https://www.youtube.com/watch?v=LLPreJDGQ4c

Előzmény: Rotapapa (28731)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28731

Szerintem inkább az MTD 55/6. Az elektromos inkább valami játékszer.

Előzmény: vargapityu (28728)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28730

Természetesen a szíjhajtásosakra gondoltam.

Előzmény: zsolt0101 (28727)
ali kis Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28729

Gyönyörű gép ez a Ruris. Az aggályom annyi, hogy az ilyen kis dízel motorok téli leállásakor a benn maradó gázolaj bomlásnak indulhat. A fórumon több helyen látható, hogy milyen mocsodék lesz a gázolajból, ha gombásodni kezd. Az adagoló, befecskendező rendszer tisztítása nem egyenértékű egy benzines karburátor tisztításával.

A második gondolatom az, hogy az ilyen hajtóművel összeépített motorokat csak a saját motorjával lehet helyettesíteni, ha fődarab hiba miatt cserélni kell.  Ellenben az ékszíjas motorok cseréje a négy felfogató csavar oldásával megoldott, lehet az Honda ... Möller stb.

Előzmény: wolf64 (28721)
vargapityu Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28728

Sziasztok!

Kis konyhakertunk (150-200 m2) rotalasahoz akarok venni kapalogepet. A talajt terv szerint minden osszel felasnam majd tavasszal ultetes elott felrotalnam, ehhez a munkahoz keresek kapalogepet. Eddig MTD 55/6-on gondolkodtam, de felmerult bennem, hogy egy felasott talajhoz talan elegendo lenne egy elektromos kapalogep is. Kerdesem az, hogy volt/van-e valakinek tapasztalata az alabbi gepekkel?

http://hecht.hu/kerti-gepek-eszkoezoek/kapalogep/elektromos/HECHT745--elektromos-kapalogep-1500-w
http://www.fieldmann.hu/elektromos-kultivatorok/fzk-2005-e

Valaszotok elore is koszonom!

zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28727

197 rk megegyezik a ruris 751-el? sztem inkább ugy gondoltad hogy egyes tipusok az ahhoz megfelelő típusu rurissal

208ezer romániában a ruris 751 és komolyan fontolóra vettem , de annak mi az oleo megfelelője?

Előzmény: Rotapapa (28726)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28726

Az oleo-mac mh 197 rk alkatrészei meg egyeznek a Zongsen és  Ruris gépekével.

Előzmény: zsolt0101 (28723)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28725

Szerintem a 746R és a hozzá hasonló gépek csak virágoskertbe valóak, nem a motor hanem a gyenge hajtómű miatt.   

 

Én ezek közül választanék:

 

Rotációs kapa MTD 55/6 Thorx

 

SZENTKIRÁLY KF-SPRINT

 

KF QUANTUM 60

 

Agrimotor ROTALUX-5-B55

 

Hecht 7850   vagy   Hecht 790

 

(lehet hogy egy 10-20-al többe kerülnek de nem egy évre szóló gépek)

Előzmény: gabkagabka (28724)
gabkagabka Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28724

HECHT 746R mennyire ajánlott?

 

Fekete földben lenne használva leginkább csak rotálásra, tavaszonként kb 500 m2-t kellene megdolgozni, illetve utána max 1000 m2 kukorica sorközét kellene kapálni vele.

 

Vagy hasonló árkategóriában melyik típust ajánlanátok ha 80-100 ezernél többet nem szeretnék rákölteni.

 

 

zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28723

És te nem félsz amit egy fórumtársunk is felvetett hogy ha alkatrész kell akkor nagyon nehezen lesz beszerezhető? Zongshen, ruris hoz

Romaniai árukeresőben a Ruris magasan veri a rotációs gépek népszerűségi listáját, a hecht, viking, honda  fg, sőt szentkirályit is árulnak; nagyjából olyan árszinten mozognak mint itt,  de a rurisnak nagyon-nagyon kedvező az ára,  talán mert hazai gyártású? nálunk is népszerű a szentkirályi, robi, marci, ilyesmik-  tehát minden országban népszerű az a nézet hogy csak a hazait vedd mert az a jó :D

 

https://www.compari.ro/motosapa-c4186/f:ruris,benzina-diesel/

Előzmény: Rotapapa (28715)
wolf64 Creative Commons License 2017.03.23 0 1 28722

Ja és közben valamelyik Román oldalon azt írták hogy  a Kama Olasz motor , na most vajon mi az igazság?

Előzmény: wolf64 (28721)
wolf64 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 28721

Köszi ! Akkor szerintem  a Ruris lesz a nyerő.

Előzmény: Rotapapa (28708)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28720

Szia. Igen gyári csoroszlyát húz maga mögött. Felezővel használom, mert a pici 49cm3 2T motor 5500-at forog, és a rota tengely is sebesebb alapból, mint egy 4T kapánál. Lépésben lassan haladok a rögtörővel, de tekintélyes 130cm munkaszélességben aprítja a rögöket.

Jó humuszos laza földbe másik kertbe őszi ásás után simán 10cm beengedtem a talajba, eszméletlen jó munkát végez a rögtörő.

Töltögető ekét rögtörővel még nem húztam, nagyon nem is látom értelmét, mert visszafelé menetbe a széles rögtörő simán visszatemetné a nyitott barázdát. Ebbe az ékszíjas felező miatt kb. 30-35cm-t előbbre kerül a motor, és kb. +10kg-al nehezebb a felező miatt, így orr nehezebb is a gép, ez előnyére vált szerintem, kezesebb lett. Több "L" csizma lehajtásom is van, van sima felező nélküli, van ez amit a képen láttál ékszíjas felezővel, és van olyan is, amin rajt van az LR-56 láncos felezőm + felette ott van a KF ékszíjas felező. Töltögető ekét a képeken látott ékszíjas felezős "L" csizmával használom, de normál gyári sebességgel ( nem felezett ) és a kapatengelyen 1 - 1 rota kapa tag van védőtárcsával, viszont a kapák fordítva vannak feltéve, balos jobbra, jobbos balra, és a kapa lapos fele húzóként funkcionál, így ültetem a krumplit és tölteni is így szoktam vele.

Előzmény: jano5691 (28707)
Vestax Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28719

Ismerősnek több hónap alatt nem küldték meg a gépet amit rendelt.

Sok csesztetés után elküldték ,de hibás volt.

Megint több hónap volt mire megjavították..

Ilyen az emag

 

Előzmény: jano5691 (28718)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28718

Emag-val vigyázzatok. Nekem október óta tartoznak egy visszáru visszafizetéssel. Nem volt jó a termékleirás, visszavitték szó nélkül, de nem fizetnek. Hitegetnek, hogy visszautalták, de nálam sosem jelent meg a számlán. Nem nagy összeg, de máshonnan is hallok sok rosszat.

Előzmény: Vestax (28716)
NyiMisi Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28717

Nekem is charlie 45 van és soha nem csörgött pedig nincs kímélve. Ha új akkor nyugodtan vidd vissza, nem a Te dolgod javítani.

Előzmény: E36-316 (28713)
Vestax Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28716

E mag sem magyarországi cég .

Külföldre viszi javítani a dolgokat :(

 

Előzmény: Rotapapa (28715)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28715

Én inkább magyar oldalról vásárolnék. Az emag magyar oldalán is ki lehat fogni néha egész jó gépeket mindig frissül a készletük most is van egy egész jó gép http://www.emag.hu/ruris-751ks-rotacios-kapa-8-5le-kama-motor-4-utemu-90cm-gumikerekek-valtvaforgato-eke-75112015/pd/D87T2MBBM/ 

Szerintem érdemes olyat venni már akkor amihez legalább kereket adnak mert ugye ezeknek 6 szögletű a tengelyük.

 

Nekem Zongsen van eddig nagyon jól bevált.

 

 

Előzmény: zsolt0101 (28709)
Virgo3 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28714

Sziasztok!

 

Nekem van egy kis tapasztalatom a Ruris  DAC 7009K típusú kapálógépről. Az ősszel egy kicsi szántás, tavasszal egy kis szántás plusz rotálás. Ja,még krumpli vetés is. :-) Körmös kereket csináltam hozzá egy pár 13" felniből.

Meglepően erős, hidegen második rántásra, melegen egy pici húzásra indul.

E-magrol lett rendelve kapákkal, gumi kerekekkel,plusz egy töltögető kapa volt a dobozban.

Ami a legjobban tetszik benne az hogy a levegőszűrő kivan vezetve a kormányrúdra. Nem a kapáktól szívja port.

http://www.ruris.ro/semiprofessional-tillers/dac-7009k-tiller-39

E36-316 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28713

Újonnan! Csak hát mivel mindent még a tengelykapcsolóban is ilyen sasszeges csapszegek tartanak lehet természetes a csörgés-zörgés, ezért érdeklődök, meg hogy nem-e van valakinek pont ilyen és ha neki is csereg, akkor ok, de ha nem akkor baj van :) 

Előzmény: munahera (28712)
munahera Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28712

Újan vetted vagy használtan? Ha használtan akkor lehet hogy csapágyat kell cserélni a hajtóműben.

Előzmény: E36-316 (28710)
munahera Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28711

A RURIS gépet Crajova melett gyártják inkább szerelik össze nagyjából kínai dolgokból. A KAMA motor is kinai 4 ütemű diesel motor. A román fórumokon utána nézve irnak jót is meg rosszat is róla, szerintem ki mint tudja használni és kímélni, soknak súlyos és erős embernek való. Megjegyzem azért vannak jól sikerült kínai dolgok is. A románok 2 év törvényileg előírt garanciát adnak rá nem tudom pótalkatrészileg hogy állnak ha beüt a krakk. Onnan vásárolni egy rizikó, mi van ha garanciálisan kell javítani? Vagy te viszed el személyesen ahová szól a garancia szervizelés vagy küldőd GLS-el és várod a tavaszt amíg visszaérkezik.

 

https://www.alibaba.com/product-detail/10Hp-Small-kama-diesel-engine-186F_60119931833.html?spm=a2700.7724838.0.0.617cux&s=p

 

itt vannak a Kama motorok és áraik

 

Szerintem jobban teszed ha itthonról vásárolod meg a géped és olyat vegyél aminek megoldott az alkatrész utánpótlása és szervizelése.

Előzmény: wolf64 (28706)
E36-316 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28710

Helló mindenki, lenne egy kérdésem!!! 

Vettem egy MTD charlie thorx 45 -ös kapálógépet! A helyzet a következő, álló kapáknál semmi gond de ha behúzom a kuplungot és elindulnak a kapák és megy a meló irtó hüle csörgő hangja van, ha kinyomom a kuplungot és állnak a kapák ismét semmi hang! Ez normális ezeknél a gépeknél ami ilyen kuplungos vagy baja van??? Vagy esetleg mit nézzek meg rajt?  

zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28709

emag.roweboldalon van választék rendesen rurisból, sőt még viking hb585 is van ami stihl márka ugyebár 

ezen a honlapon meg 3300 lei amit 70el szorozva = 231 ezer ft ,  

ki merné igy bevállani? Van rizikó? van román ismerősöm igy oda is lehetne szállíttatni, ha külföldi postázást nem vállalnának.

Előzmény: Rotapapa (28708)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28708

Ruris lóerőben annyi amennyit írnak minőségileg is ugyan az mint az Oleo és Zongsen http://www.ruris.ro/motosape-semiprofesionale

Mid a 3 gép közel egyforma méretekkel rendelkezik kb 90cm magas lehajtott  kormányrúddal .

Az oleo-t  összeszerelve is árulnak viszont a Zongsen-t és Ruris-t  általában dobozban adják egy fém kalodában.

Előzmény: wolf64 (28706)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28707

Tényleg faja. A rendes csoroszlya van mögötte? Megforog és úgy apritja, vagy csak végigmész a soron vele? (Azt látom, hogy nem süllyed bele, mert nem húz barázdát a csigaház.)

Egy töltögető ekét el lehetne ezzel húzni?

Előzmény: amper_vadasz (28705)
wolf64 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 28706

Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy a Ruris kapák tényleg annyi LE-sek amennyi rá van írva.Most állok vásárlás előtt és én is a három gép között vacilálok. Az Oleoról jókat írnak ,föleg a motorját dicsérik nagyon a Zongshen szintén jónak mondott.A Rurisról viszont elég keveset tudok pl: Kama motor jó-e milyen nemzetiségű , mennyire megbízható ?A gép magassága is érdekelne mert opel kombiba be kéne férni neki.Most egy Dragon55 van az befér.

Előzmény: Rotapapa (28695)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.21 0 0 28705

Szia. Tavasszal felszántott agyagos föld, rá két hétre elsimítózta és boronálta a traktoros. Múlt hét szombat vasárnap szakadt az eső, hétfőn kedden száradt valamit, ma délután rámentem a rögtörővel. Van pár kép:

Saraboló gyári, csak szemléltetőnek tettem fel, hogy a rögtörő munkaszélessége 130cm, egy menetbe aprította az agyagos rögös földet. Csak ajánlani tudom, aki nem ismerné.

Előzmény: Silvan (28650)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.21 0 0 28704

itt nézd meg ez hiteles info: http://www.hondakisgepek.hu/fg315.php

Előzmény: zsolt0101 (28703)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 28703

Honda FG 320 egymással ellentétes infók vannak az egyes honlapokon,    1e/1hátra?  vagy 2e/1 hátra?

súly , valahol 53kg 55kg ,  valahol 70?

ali kis Creative Commons License 2017.03.21 0 0 28702

Szia!

Nem csak az a megoldás. Létezik olaj leszívó pumpa. Az olajbetöltő nyíláson keresztül lefejthető a fáradt olaj. Többféle kialakítású létezik, érdemes körülnézni.

https://www.szerszamkell.hu/einhell_uzemanyag_es_olajleszivo_pumpa_16l_4038

Előzmény: Roly0205 (28701)
Roly0205 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 28701

Sziasztok! 

 

Rotációs kapába motor illetve hajtómű olajat akarok cserélni de nem találok leeresztő csavart. Mit lehet ilyenkor tenni? 

Csak az a megoldásvan hogy felforditom és a beöntőnyilason leengedem? 

m72 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28700

Csak kapatagokkal ki lehet használni a 400 köbcentis dízel motort? Még csak képen láttam hasonló dízel motoros gépet.

Előzmény: tomtom1850 (28698)
munahera Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28699

Az E-Mag-on 260000 ba kerül a 8,5 lóerős. Van egy 10 le változata is de amint néztem az e-mag jelenleg nem forgalmazza.

 

Előzmény: tomtom1850 (28698)
tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28698

hát forinba átszámolva olyan  350000-be kerülne , ezt is csk úgy részlet fizetésre venném . csak így futa rá

tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28697

műszaki leírást az találtam én is tapasztalat kellet volna , mert egy ilyen gép itt nalunk nagyon drága és nem akarok drága de használhatatlan gépet venni

 

munahera Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28696

Milyen infok érdekelnek a gépről? Műszaki leírás vagy tapasztalat. Az elsőben tudok segíteni.

Előzmény: tomtom1850 (28688)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28695

Üdv!

 

 

Én személy szerint az Oleo-Mac MH 197 RK valamint a Zongshen SR1Z-750 illetve az emagon kapható Ruris gépeket ajánlom.( A Ruris gépeket megéri figyelni az emagon mert néha elég sok kiegészítőt is adnak hozzá.)  Erős megbízható felépítésűek és a lemezházas Honda fg320-tól masszívabbak.

 

 

A Hecht-et semmi képen nem mondanám gagyinak viszont szerintem csak két valamire való gépe van a Hecht 7100 és a Hecht 790BS -ami szintén ugye lemezházas (szerintem hobbi)   

 

   

 

 

 

Előzmény: zsolt0101 (28694)
zsolt0101 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28694

Sziasztok,

Egy megbizható, masszív gépre lenne szükségem , max 200ezerig,

ezek az "átlagos" robi, szentkirályi, marci gépek sem igazán ilyenek,

Most Honda fg320r el szemezgetek,

Hecht gépekről semmilyen infom nincs,  ez gatyi "güde, tescos mtd" kategória?

oleo mac sem tünik rossznak ,

Gépsúlyát szoktam még figyelni , abbol is lehet következtetni a masszivitásra. ( Az fg320 70kg)

 

bageros67 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 28693
ali kis Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28692

Ha olyan jó is lesz, mint szép, akkor tuti vétel. Szebb mint a Dacia!

Itt egy videó az össze állításáról:

https://www.dedeman.ro/ro/motocultor-ruris-1001-ksd-roti-cauciuc/p/7037546

Előzmény: tomtom1850 (28690)
Vestax Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28691
Előzmény: tomtom1850 (28690)
tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.19 0 1 28690

tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28689

Ja a kép el ne feletsem

tomtom1850 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28688

Sziasztok . eladom a robikapámat és vennék másikat , már ki is néztem csak nem nagyon találok hozzá normális leírást , na most az kérném tőletek hogy akinek van valami infója írja már meg nekem . válaszotokat előre is köszönöm

Kaisi Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28687

Szia, 

 

Papír alapú használati sem esélytelen. Próbáld itt: ker@robix.hu

 

kaisi

Előzmény: horvacsb (28684)
poza Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28686

Olyan volt,mintha nem kapott volna üzemanyagot,de gyújtásbaja volt. Rendesen ment egy ideig,és aztán dadogott és leállt.

Előzmény: xyzw (28685)
xyzw Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28685

Hogy érted, hogy megszakított szép lassan?

Előzmény: poza (28683)
horvacsb Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28684

Sziasztok!

 

Robix Hungary által gyártott Robi 202 LV típusú kapálógéphez keresek használati útmutatót, gépkönyvet. Pdf-ben vagy beszkennelt formában is megfelel. (Papír alapú gondolom már esélytelen.)

Egyébként a típusjelölésnél mi a különbség a 202 L, LV, LX között?

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

poza Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28683

A fűnyírómnál a megnyúlt bovden miatt megszakított szép lassan. Ugyanez volt a tünet. Szétszedtem én is a karbit meg mi.dent...Nézz rá a bovden hosszára is. Vagy a gyújtás megszakítására...

Előzmény: xyzw (28656)
tormap Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28682

Igen, ezt néztem. Ha nem találok használtan olcsóbbat

akkor innen kell rendeljek.

 

Előzmény: studiod1 (28667)
ombre.meriva Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28681

www.jofogas.hu

Előzmény: tormap (28664)
Spuri2000 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28680

Mekkora súlyokkal érdemes leterhelni? Van maximum vagy minimum?

Spuri2000 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28679

Egyenlőre nincsennek súlyok, majd idővel.

Az áttétel nekem még mindig gyors, de majd lassítunk rajta. :)

Előzmény: jano5691 (28670)
oljeg12 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28678

Ahogy nézem képet, arra a következtetésre jutottam, hogy még mindig jobban járt a fiam ismerőse, mert az övé még javítható.

Előzmény: studiod1 (28668)
ombre.meriva Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28677

Írtam mailt.

Várom a választ.

Előzmény: zoli678 (28676)
zoli678 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28676

Robi-hoz ÚJ alkatrészek eladók!

A képeken kívül is van még, szinte minden.

 

https://www.kephost.com/image/wuK3
https://www.kephost.com/image/wuKj

 

 

srac20@vipmail.hu

amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28675

Nem rossz, de ez vontatott.. Képzeld el, ha a kapatengelyen forogna is, szó szerint brutális a rögtörő munkája.

Előzmény: jano5691 (28654)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28674

Sajnos egész nap szakad az eső, így kb. jövő héten lesz csak megörökítve, a másik kertbe lévő agyagos földnek viszont jól jött a csapadék. Ezt a videót találtam a rögtörőről: https://www.youtube.com/watch?v=ETuWmuQG-fs  nekem csak kb. 7 pálcám van oldalanként, de bőven elég is, nagyon szép munkát végez.

Előzmény: Silvan (28650)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28673

Minap csináltam kb. 750 m2-nyi 2/3-ában bedolgozó (nyár végén meg volt tárcsázva), 1/3-ában pedig feltörő rotálást (zöldségek betakaritása utáni állapotban hagyva). 2-2.5 óra volt. Én és a gép is (Robi 156H) jól éreztük magunkat :-)

2000 m2 egész nap simán menne szerintem. A gépnek mindegy, csak nyilván 'megy bele' az üzemóra és hamarabb jön az ilyen-olyan karbantartás.

Előzmény: kMuki (28671)
trabygo Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28672

Ilyen eke beállítással és súlyok nélkül ? Nem kellett erőlködni ?

Előzmény: Spuri2000 (28669)
kMuki Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28671

Sziasztok!

 

Lehet hülye kérdés: Robi 66 honda 5.0 mocival kb. mekkora területet lehet berotálni egy nap, hogy ne dögöljön le a gép? Időszakosan kéne, max havi 2-4 alkalommal nagyobb területet műtrágyával berotálni. 1000-2000 nm? Elég lehet vagy kevés?

jano5691 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28670

Súlyok nélkül? :-o

Előzmény: Spuri2000 (28669)
Spuri2000 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28669

Szántás Robi 116 + LR56

 

 

studiod1 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28668

Itt a kép 

Előzmény: studiod1 (28660)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.18 0 0 28667
Előzmény: tormap (28664)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28666

A teljes benzin rendszert nézd át a légző furattól a karbi úszóház szelepéig.

Előzmény: xyzw (28665)
xyzw Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28665

Szia! Sajna ezen már túl vagyok. többszörös karbipucoló is vagyok már...

 

Előzmény: lacy63 (28663)
tormap Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28664

Sziasztok!

 

Tudnátok segiteni, hogy hol tudnék robi 56-hoz kapatagot venni?

A tengely 25mm-es.

lacy63 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28663

Szia! Lazítsd fel a tanktetőt, Próbáld meg úgy. Lehet nem kap levegőt, a szellőzője el van dugulva.

Előzmény: xyzw (28656)
ali kis Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28662

Egészségetekre!

Előzmény: studiod1 (28661)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28661

2 sör egy nekem egy meg a havernak, nem tudok hegeszteni de nem is akarok.

Előzmény: ali kis (28659)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28660

De legalább javítható, kf csigakerék: a bronz csigakerék a vasra úgy van ráöntve a legkisebb öntési hiba(hő) zárvány keletkezik és nagy terhelésnél képes egyszerre 2-3 fog akár egy darabban kitörni, most volt nálam javításon egy ilyen majd holnap lefotózom.

Előzmény: oljeg12 (28655)
ali kis Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28659

Jókorát kaphatott.Pedig masszív kis csövek ezek.

A bosszantó az , hogy eltervez az ember egy munkát és akkor jön az akadály. Még szerencse, hogy olcsón megúsztad.

Előzmény: studiod1 (28658)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28658

"leggyengébb láncszem" ma délután én is megjártam kf gcv160  1:24 áttétel 2x4 kapaegység rotálás egyszer csak kezd rázni, nézem görbe a kapatengely-dehogy görbe részben törött csavarodott. Levétel egyengetés 2x3 as egység végigbetétezve összehegesztve na most törj el, a legszélső egységek maradtak oldhatóak. Így maradt 2x3 vagy 2x4 kapaegység. Valószínű jobb lett volna a kétsebességes kf gépem használni az ekszíj kicsit kiegyenlíti az ütéseket(előzőleg kukorica volt de találtam fél téglákat is)).

Előzmény: ali kis (28657)
ali kis Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28657

Hát igen. Az olcsóság a fő. Mármint olcsón legyártani és jó pénzért eladni.

Az a helyzet, hogy az a 8 lovas motor felezővel, iszonyú nyomatékot ad le a hajtóműnek. Ha a talajban valami miatt megakad a kapa, akkor valahol engednie kell. A motor nem fulladt le, a kuplung nem csúszott meg, ez volt a leggyengébb láncszem.

Előzmény: oljeg12 (28655)
xyzw Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28656

Sziasztok! Van egy hibás briggs motoros rotakapám, már vagy 15 éves lehet (tavaly vettem). Azóta azzal küzdök, ha beindítom, eleinte jól megy kb 2 percig, azután egyszer csak szép lassan lefullad. Utána első rántásra beindul, majd kb fél perc és újra lefullad. Majd ezt ismételgeti. Ma próbálgattam azt, hogy a lefulladás első jeleinél kicsit behúzom a kuplungot, ilyenkor újra erőre kap. Lehet, hogy valami fúvóka baj, vagy esetleg az úszó által felnyomott szelep? Esetleg kellene még egyeb infó?

 

oljeg12 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 28655

Fiamnak egy ismerőse azt vette észre a rotakapájánál, hogy csúszik a kuplung. Vett bele újat, de akkor is ugyan az volt a helyzet. Végül elvitte a fiamhoz, hogy próbáljon vele valamit csinálni, hogy használhatóvá váljon. A fiam azon csodálkozott, hogy lehetett a kerekeken előre hátra tologatni. Szétszedte a meghajtást és kiderült, hogy a csigakerék forog a tengelyen. De hiába kereste a reteszt, vagy reteszpályát. Az nincs. Most majd lesz bele maratva és akkor már ismét használható lesz. Azért a gyártó cég, hiába bízik annyira abban, hogy melegítve nyomják rá a csigakereket a tengelyre, azért biztosíthatná egy retesszel is.

 

jano5691 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 28654

Nekem ez van még a projekt listán: https://www.youtube.com/watch?v=E35REUm2pu8

Előzmény: Imperator23 (28652)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28653

Sanyi 2011 november elején megszántotta a földjét, minimálisat dolgozott a fagy rajta, majd rá egy hétre ráment a rögtörővel.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=114236452&t=9097147

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=114236327&t=9097147

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=114235536&t=9097147

 

Írja, hogy száraz volt a föld nála, és a nagy rögök szinte beton kemények voltak. Rotával ilyen körülmények között úgy pattogtál volna, mint a bikaródeón. Volt részem szántott kiszáradt agyagos földön hasonló élményben anno rotával, csak kínlódás volt.

 

Rotát nem használok szántás ásás elmunkálásra, idén 1.5 hete hétvégén rámentem boronával, a gép 2 felezővel körmös vaskerékkel boronával olyan nehéz volt, hogy inkább elásta magát a puha szétfagyott földbe. Helyette idén egy felezővel sarabolóval elmunkáltam az őszi ásást, mert már kezdett fél centis repedés lenni a felmelegedés és a szél szárító hatására, de rögös maradt a földfelszín. Ami nem igazán tetszett, de a talajnedvességet viszont sikerült még megtartani. Erre mentem rá ma a rögtörővel, és aprómorzsás földfelszínt varázsolt játszi könnyedséggel.

Előzmény: Imperator23 (28652)
Imperator23 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28652

Visszakerestem a gépet, kíváncsivá tett nagyon.

 

Ez mennyivel jobb, mint pl. ha kultivátort teszek fel, és azzal csinálom?

vagy pl. fogassal?

 

nálam nem szokott rögös lenni a föld rotálás után. 

 

Előzmény: amper_vadasz (28651)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28651

Képet a kertbe ma nem készítettem, legkésőbb hétvégén lesz fotó és beteszem ide. Héten lesz még egy kert, amire rámegyek a rögtörővel. Csak ajánlani tudom, rettentő jó adapter, 4T motor szerintem 1:1 elviszi, 2T motor rota tengelye igen sebes, oda felezővel inkább. Fsanyi88  9335 hozzászólásán ott a fotó is, enyém kb. ugyan így néz ki. Enyém 130cm széles,  28cm, nem semmi, igen szapora a munka vele. Saraboló volt az első kedvenc adapterem felezővel, de a rögtörő felezővel brutálisan jó munkát végez a pöttöm gépen, apró morzsás talajt varázsol. Szomszédom látta munka közben, ő is csak nézett, hogy mit művel.

Előzmény: Silvan (28650)
Silvan Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28650

Fényképet kérhetünk róla?

Előzmény: amper_vadasz (28649)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28649

Szereztem rögtörő adaptert Robi 55-re, 130cm széles, álom jó volt vele dolgozni, apró morzsás talajt készít, aki teheti érdemes készíteni vagy venni, átalakítani.

Előzmény: Fsanyi88 (9335)
davidka9345 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28648

Sziasztok! Az lenne a kerdesem hogy a karbit kitakaritottam es indul is a gep nem all le csak durrugva megy a regulatort mindig huzza kicsit ennek igy kene mennie ? Honda gcv160 

m72 Creative Commons License 2017.03.15 0 1 28647

Teljesen igazad van. Felesleges tovább ezzel teleszemetelni a fórumot. Én a részemről kiszálltam.

Előzmény: studiod1 (28644)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28646

A motor lényegtelen olyat tesz rá az ember amilyet akar.

A hajtómű viszont azonos minőségben és egyebekben is mint Pl: a Szentkirályi KF szériája Pl: Dragon 55, Dragon 65, Quantum 60 és Quantum 70 ott is csak a motorok változnak de minden más azonos és itt is motorból olyat tesznek rá amilyet akarnak.

Előzmény: m72 (28643)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28645
Előzmény: studiod1 (28644)
studiod1 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 28644

Most akkor ez is zongshen? Talán hagyjuk a parttalan vitát, ki-kitől.

Előzmény: Rotapapa (28640)
m72 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28643

Ezen a két képen a hivatkozott két gép motorja van. Szerinted ezek az utolsó csavarig megegyeznek?

 

Előzmény: Rotapapa (28640)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28642

Vagy itt van ez: https://prekopalnikmarko.si/1477-2/

Akkor most ez Magyar gyártmány? Mert ha a Szentkirályit és a "Marko"  gépet szétszednénk egyeznének az alkatrészek, éppen annyira mint a Zongshen és Oleo esetben

Előzmény: m72 (28639)
Vestax Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28641

Ezért írtam ,hogy egy helyen gyártják őket.

Gondolom az emak nem akart erre külön egységet fent tartani így legyártatta 

Előzmény: Rotapapa (28640)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28640

Az Oleo és a Zongshen minden méretében és alkatrészében az utolsó csavarig megegyezik egymással. Az alkatrészek és az adapterek is kompatibilisek egymással.

Az Oleo-ról lespórolták azt a +1 ékszíjtárcsát de nincs jelentősége talán csak az áttételnél.

Előzmény: m72 (28639)
m72 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28639

A két szíjas hajtás is azt mutatja, hogy a két hajtómű csak hasonlít egymásra. Ezért is látom gondnak, hogy egyformának hirdetik a két gépet. Valaki megveszi ez alapján abban a hitben a Zongshent, hogy ha baj van, akkor majd vesz Oleo alkatrészt hozzá, ha nincs netán Zongshen.

Előzmény: Rotapapa (28635)
mad_a Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28638

Sziasztok,

 

Milyen gép lehet ez? 

m72 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28637

Ez tiszta sor. A gépkönyv szerint pl. az Oleo-Mac MH 175 RK, az Efco MZ 2075 RK, a Bertolini 195 és a Nibbi 095 ugyanaz a gép. Ezeket a márkákat az Emak csoport összevásárolta az idők során:

 

http://www.emakgroup.com/wps/portal/emakit/en/group/our-history

 

Mind a négy márkát fel is sorolják a honlapjukon:

 

http://www.emakgroup.com/wps/portal/emakit/en/brands

 

Piaconként más-más márkanevet használnak attól függően, hogy hol melyikkel gondolják eladhatóbbnak. A Zongshennel ilyen kapcsolat azért nem lelhető fel. Ettől még bérgyárthat az Oleonak, bár van saját kínai gyáruk is. Egyébként az Oleo gépemen és a papírjain csak az olasz cím van feltüntetve mindenhol, de sehol nincs a "Made in" felirat előtte. Így akárhol is gyárthatták. Más oldalról megközelítve a dolgot a kínai gyártású termékek jellemzője, hogy a gyártás beindulásával az e-bay kínai eladóinál megjelennek az alkatrészek. Oleo alkatrészt csak kisebb gépekhez, pl. láncfűrészekhez láttam az e-bay-en Kínából.

 

Előzmény: Rotapapa (28635)
Vestax Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28636

Köszönöm a tanácsot 

 

Előzmény: amper_vadasz (28634)
Rotapapa Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28635

Az oleom-mac meg EFCO-ként is fut pl: EFCO-MZ 2097 RK ugyan az mint az Oleomac MH 205 RK csak más színben és névvel.

Érdekes, hogy a románoknál az "oleo-mac" O-mac néven van jelen http://www.o-mac.ro/

Egyébként az oleo-mac  gépek 1 ékszíjasak a zongshen meg 2

Előzmény: m72 (28633)
amper_vadasz Creative Commons License 2017.03.14 0 0 28634

Szia. Ültetéshez nem kell felező a töltögető ekéhez, jobbról balról 1-1 kapatag, de fordítva tedd fel a kapákat, ne az éle legyen előre, hanem a kapák élezetlen kése, tehát a jobbost a bal oldalra, a balost a jobboldalra, lehet védőtárcsát is feltenni. A fordított kapák húzóként funkcionálnak, simán elviszik a kicsit kinyitott töltőekét, én egy sort 2x szoktam vele megnyitni, a 2. után ültetem a krumplit. Lábbal simán visszatakarom a barázdába beültetett gumókat.

Előzmény: Vestax (28621)
m72 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 28633

A www.profikisgep.hu oldal ezt írja a Zongshen SR1Z-750 gépről: "Ez a gép megegyezik az Oleo-Mac MH 197 RK típussal." Érdemes megnézni a gépek motorjáról a képeket. Valóban az utolsó csavarig megegyeznek:))))))))

 

A Zongshen gép egy török oldalon Kama SR1Z-750 néven már Honda GX motoros:

 

http://www.hepsiburada.com/kama-sr1z-750-5-5-hp-benzinli-honda-motorlu-capa-makinasi-pm-hrrsmsr1z750

 

Így tényleg a fél világ megegyezik.

 

Szerintem a Zongshen gép egy Oleo-Mac szerű hajtómű egy Honda klón motorral. Mivel a Zongshen egy legalább ötször akkora cég mint az egész Emak/Oleo-Mac csoport, csak szándék és nem pénz kérdése, hogy jobb gépet csináljon, mint az Oleo. Ezzel csak azt akarom írni, hogy nem a Zongshen gépet akarom fikázni, akár nagyon jó is lehet, de nem ugyanaz a két gép. A www.profikisgep.hu oldal egyszerűen hazudik.

Előzmény: Rotapapa (28629)
Transzporteres Józsi Creative Commons License 2017.03.13 0 0 28632

Sziasztok!

Olyan gondom van a Ducati kapálógépemmel hogy nem igazán vagyok képben a benzincsapjával.Hogyan kell álljon hogy nyitva legyen?

a másik meg az hogy az Mtd Charlie-KA -nak időnként kihagy a kapahajtása.

Mit állítsak hogy normálisan működjön?

Várom mielőbbi Válaszotokat!

studiod1 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 28631

""A Zongshen gépeket is az Oleo-mac gyártja nagyon jó munkát végeznek bármilyen talajon.

 

Tőlünk keletre egyébként több néven is futnak ezek a gépek pl:  Ruris, Rotakt, Loncin,BSR, Gigant, Powerplus, stb...

 

Egy közös bennük mindegyik jó minőségű, nekem is voltak először fenntartásaim velük de egy év használat után eloszlottak.""  Ez érdekes számomra esetleg nem fordítva oleo is gyártat kínában?

 

 

Előzmény: Rotapapa (28629)
Virgo3 Creative Commons License 2017.03.13 -1 0 28630

Sziasztok!

 

Ez is egy jó kis gép, kicsi a fogyasztása, könnyen indul, és elég erős is. Bátran merem ajánlani.

http://www.emag.hu/ruris-dac-7009k-rotacios-kapa-7-le-kama-motor-4-utemu-83-cm-70092014/pd/DP7VZBBBM/

 

Rotapapa Creative Commons License 2017.03.13 0 0 28629

Rotálásra én ezeket javaslom:

 

Hecht 790BS  Briggs motorral

 

https://www.profikisgep.hu/hecht_790bs_benzinmotoros_kapalogep_26551?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

 

Zongshen ZS500B-3  Ezek már intenzív munkára is jók

 

https://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_es_kiegeszitok_2632/kapalogepek_14/zoingshein_zs500b3_kapaogep_25237

 

Zongshen SR1Z-750  

 

 https://www.profikisgep.hu/zongshen_sr1z-750_kapalogep_valtoval_2_elore_1_hatra_es_jarokerekkel?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

 

A Zongshen gépeket is az Oleo-mac gyártja nagyon jó munkát végeznek bármilyen talajon.

Tőlünk keletre egyébként több néven is futnak ezek a gépek pl:  Ruris, Rotakt, Loncin,BSR, Gigant, Powerplus, stb...

Egy közös bennük mindegyik jó minőségű, nekem is voltak először fenntartásaim velük de egy év használat után eloszlottak.

 

Előzmény: Kasszáló (28598)
tormap Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28628

Köszi! Ez is 56os Briggs.

Előzmény: Zoka666 (28627)
Zoka666 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28627

Ha ilyet szokot nekem csinálni a kapa gépem akkor a több benzin kell neki 1/8 fordulat óramutató járásával ellentétesen és megy terhelésen is( nekem robi 56 briggs motoros). Csak saját tapasztalat.

Előzmény: tormap (28626)
tormap Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28626

A mi Robink azt produkálja, hogy elindul, felkapál kb 2m-t majd szépen lelassul és megáll.

Ha nincs beleengedve a földbe akkor pörög rendesen.

Kipucoltam már nem egyszer a karbit, de nem lett jobb. Érdekes de a fúvókákat nem tudom

kiszedni. Lehetséges, hogy nem is lehet?

 

 

Zoka666 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28625

Én a helyedben kipróbálnám egy másik gyertyával produkálja-e!

Előzmény: davidka9345 (28624)
davidka9345 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28624

Fektisztitoval takaritottam ki 

A regulatort hogy kell beallitani mert az fulladozik mindig 

Vestax Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28623

Karburátor tisztító cuccal átfújtad ? Nekem is azóta javult meg a motor amióta ezzel befújtam

https://www.youtube.com/watch?v=V3S_7XpUioE

Előzmény: davidka9345 (28622)
davidka9345 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28622

Ha a gázkart teljesen hátrahúzom (nyúl állásba) akkor ugy ahogy megy  , de ahogy csökkentem a fordulatot a gázkarral elkezd szabálytalanul járni, felpörögni, es leall Karburátor többször pucolva, tömitések kicserélve. Mi lehet a gond Honda gvc 160 

Vestax Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28621

Krumpli vetéshez (töltögető eke) Ti melyik adaptert vennétek meg ? A láncost vagy a szíjast ?

 

Kasszáló Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28620

Ha a gyújtás is rendben, akkor vagy karbulalasi probléma, falach levegőt szív vhol, vagy kompresszio?

Előzmény: davidka9345 (28619)
davidka9345 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28619

Üdv van egy 156 H robim es terheles alatt mikor robizok elkezd dadogni es leall karburatort mar kitisztitottam  gyertya uj legszuro is olaj is 

m72 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28618

Ha jól tudom, a Honda GCV motorok jó részét is Kínában gyártják. Ebből is látszik, hogy nem minden Kínai cucc egyforma. Nem mindegy, hogy kínában gyártott európai vagy japán, vagy teljesen kínai. És még a kínaiak között sem mindegy, hogy Loncin, vagy valami más. Sőt több helyen olvastam, hogy a Loncin azért már itt-ott ver nagyobb márkákat is minőségben.

Meg fogom nézni, hogy mi van a gépre írva. Azért Európában még feltüntetik általában a tényleges gyártási helyet. Ha ez Kína, akkor valami lehetetlen helyen és "Made in prc" formában, hátha nem tudja valaki ebből.

Pár éve jártam véletlenül Milánó egyik munkásnegyedében. Háááát....... Lehet, hogy jobban örülnék, ha kínai lenne:)

Előzmény: tormap (28613)
Kasszáló Creative Commons License 2017.03.12 0 0 28617
Előzmény: tormap (28615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!