Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120646

"A PID szabályzós kört hazavágja, mert induktív terhelés."

Ez mit jelent?  :)

Egy beépített relé kapcsolgatja az on/off fogyasztókat, miért vágná haza a PID kört? :) Ez nem analóg kimenet.

Ezzel más gond van, ha rosszul van beállítva, a szivattyút fogja hazavágni, mert nagy impulzus sűrűséggel működik.

Ezek a vezérlők nem erre vannak kitalálva, termosztát jellegű üzemmódban működnek itt, nulla I és D értékekkel, nulla közeli P-vel.

Azért terjednek ennyire, mert olcsók, a felhasználók nagy része nem érti pontosan mire való, termosztátként tartják számon.

Nem véletlenül írtam, hogy célszerű lenne a gázégő mellett egy kis teljesítményű cekászt lökdösni vele, az bírja az impulzust,  ~0.1C fok pontosság garantált.

(Kiszámoltam az 50l üstre 250-300Ft kb. a költség egy főzésnél.)

 

Előzmény: kopasz szuzukis (120644)
sogi01 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120645

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (120626)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120644

A Rex C100 közvetlenül is tudja kapcsolni a fűtési keringtető szivattyút. De csak a ki-be kapcsoló portról. A specifikáció szerint 250V 3A terhelést bír. A keringtető szivattyúk meg üzemben 0,18A-esek. Induló áramuk sem megy 0,5A fölé.

A PID szabályzós kört hazavágja, mert induktív terhelés.

Előzmény: Törölt nick (120621)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120643

A réti szénafélék illatát a réti fűfélék között megbúvó, vadon növő fűszer-, és gyógynövények adják. Mint például a kakukkfű, borsikafű, zsálya, kamilla.

A kerttulajdonosok akár külön-külön is megtermeszthetik. Mivel legtöbbjük úgynevezett sekély gyökerű növény, akár talajtakaróként, a gyümölcsfák alatt is. A "füves páleszok" alkoholtartalmát azonban nem érdemes 40-42% fölé növelni, mert az alkohol elnyomja a növények ízét, ilatát.

Ha én csinálnék ilyet, akkor inkább a semleges ízű alkoholpárlatot ágyaznám a szárított növényekkel.

endrepp Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120642

A Tirolt palackozza, kamillával, szénával, gyümölcsökkel, hegyi levegővel, egy nagy séta teljes emlékének desztillátuma. Nagyon tetszik. :)

(Gondolom nem kérdéses, hogy vadélesztőzik-e..)

Előzmény: gabor0036 (120640)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.26 0 0 120641

Ebből ki indúlva , nem is olyan "istentől elrugaszkodott" ötlet-módszer-felvetés , az általam régebben említett Szilva cefrébe szelt citrom( de csak kuriózumként kis adagot) . Sőt a PÁLINKA mint gyümölcspárlat -fogalmába a citrom (igaz kicsit savanyú,kicsit .......mondotta Pelikán elvt.)de gyümölcs , míg a rétiszéna ,legyen az bármennyire illatos ,az azért csak széna.

Valamikor a Bordás Marcsi műsorába bemutatott egy hazai p.főzdét akik a  külömböző zöldség (sárgarépa ,spárga stb)párlatokkal nagy sikert arattak szakmai fesztiválokon és nem kis áron forgalmazzák is ezeket.

Előzmény: gabor0036 (120640)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120640

Érdekes egy alapanyag... :O

 

ksanyi52 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120639

Boldog Karácsonyt mindenkinek! Lefőztem a paszulylevesbe valót. 4 főzésből lett 9 liternyi 25 fokos alszesz. Lett volna még 1 főzés de ( úgy is kimegy a ganéra) hozzáállás miatt ez elmaradt. Savanyú volt és rossz szagú. 2 öt literes ioncserélt vizes flakonba volt, tettem bele 2-2 zacskó szódabikarbónát. Az egyik pezsgett de nem nagyon, a másik kifutott. Zavaros lett.  Na erről ennyit gondoltam. Azután ma , na mindegy csak megpróbálom. Lassú tűzzel egy óra alatt 1 liter 67 fokos jött le, azután egy óra múlva még mindig 60 fokos volt. Kihígítva, ühm nem is olyan rossz. Gyorsan levettem üvegbe ( nehogy elrontsam) az utópárlattal, majd lementem 30 fokig. Így lett 1/2 liter 65fokos , és 2 liter 50 fokos páleszom. Nem hígítottam vízzel csak ahogy lejött. Elraktam pihenni. Jót tett neki a szódabikarbóna! 

 Üdv ksanyi.

Előzmény: Törölt nick (120570)
endrepp Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120638

Sztem. is csökken az íz a deflegmáció növelésével, az egy másik kérdés, hogy ilyen erős arománál elég nehéz lehet "megszabadulni" tőle.

Előzmény: Tucso69 (120634)
obsitos3 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120637

Szerintem meg a deflegmáció növelésével csökkenthető az íz,gondolj csak arra,hogy ha semmi mást nem teszel,csak a páracső emelkedési szögét növeled,mennyivel íz-és illatszegényebb lesz a pálinkád.Dominálni fog az alkoholos jelleg.

Előzmény: Tucso69 (120634)
Tucso69 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120636

Egyszer csináltam kisebb mennyiségű pálinkát kimagozott almából és kontrollnak maggal együtt cefrézve.

Ha szétrágsz egy almamagot, az az íz ami a különbség a kettő között.

Persze a cefrézési technikán is múlik, mert én húsdarálón szoktam átengedni, ami a magot is aprítja.

Előzmény: almadaráló (120383)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120635

"Nekem a birs illata tetszik, az íze nem"

Én is így vagyok vele... Ezért csinálom mindig fele-fele alma-birs kombinációBan. :)

Előzmény: Törölt nick (120632)
Tucso69 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120634

Nem találkoztam ezzel a problémával, mert szeretem az ízét is. :-)

Nem hiszem, hogy deflegmációval csökkenteni lehetne azt az ízt, amit nem szeretnél, inkább több frakcióba gyűjteni és utólag összeönteni amik ízlenek.

Előzmény: Törölt nick (120632)
endrepp Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120633

Az íz világa nem tetszik, vagy az a lapos, fedett, jellegtelen, száraz aroma ami utóízként jelentkezik, hosszasan a szájban marad?

Idővel, pihentetve kicsit háttérbe kerül, kóstoltam aszalt formában a gyümölcsöt, jelen van ott is. Jövőre kiválogatom az UP-ot, mintha önálló frakcióként lenne ott jelen.

Úgy vettem észre az intenzív, friss illatok az elején jönnek, elég bátor fűtéssel, alacsony deflegmációval,  jó cefrével, kevés EP-vel sikerült végre megtartanom.

Nekem bejön az íze, alacsony deflegmációval mentem végig középpárlatban, UP 45% körül íztelen, aztán egyszer visszajön egy nagyon kellemes aroma, itt már 63C ra vittem le a pistorius hőmérsékletét, 35%-ig lementem. Csalló birsben van egy fás, kellemes, nehéz íz-illat, az vékonyan van jelen nálam, ezt hiánynak érzem, lehet, hogy fajta jelleg.

 

Boldog Karácsonyt Mindenkinek ! :)

Előzmény: Törölt nick (120632)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120632

Nekem a birs illata tetszik, az íze nem. Ezért arra gondoltam, hogy a finomításkor 85- 70 V%-os deflegmációt kellene alkalmazni a középpárlat gyűjtésekor. Tehát törekedni, hogy minél több 80 fokos párlat kerüljön a közepébe. Mi a véleményed?

Előzmény: Tucso69 (120381)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120631

Én is mindig eBay vagy aliexpressen vásárolok. Eredeti kínai mind. Itthon is ugyan azt veszed meg, csak 5-10x áron...

ua a ph mérő van nekem is, bent a laborban be lett kalibrálva azóta szépen dolgozik. :) 

 

Előzmény: Törölt nick (120629)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120630

 

Előzmény: Törölt nick (120629)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120629

Ezeket nézted? Szintén ingyenes hajózás cirka 500 forint.

Nem tudom mennyire gagyi. A  citromsárga pH mérő is 2200 volt és 2 éve működik, ami a kupeceknél dupla árban van.

Előzmény: gabor0036 (120628)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120628

Személyesen Kazincbarcelona, vagy aki átutalja ajánlott elsőbbségi MP. De továbbiakban PRIVATBAN mindenkinek ne offoljam az oldalt. 

Előzmény: öreg_néne_b (120627)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120627

Átvétel lehetősége?

Előzmény: gabor0036 (120625)
sogi01 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 120626

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (120602)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120625

Privátban mert ugy nyoma marad,...

Előzmény: envision (120624)
envision Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120624

Ha tudnál esetleg nekem is ......2db-ra vevő lennék.

Elöre is köszönöm ...

Előzmény: gabor0036 (120612)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.24 0 1 120623

Boldog Karácsonyt mindenkinek! 

Én ne felejtsétek:

 

 

 

gabor0036 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120622

Arra a legolcsóbb egy Rex c100 pid lenne. Ezt használják a kazánosok is...

Előzmény: Törölt nick (120621)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120621

Kazán keringető szivattyút (50w)elbír? Van rajta ki-be kapcsolási érték?Bocs,de hülye vagyok hozzá!

A hőmérőt is a fiaimnak akarom megvenni hústűnek.Amit én használok azt már rég kiloptam a konyhából,be is pótoltatták velem 5 ruppóért.

Előzmény: gabor0036 (120619)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120620

Egy ilyen 40A,

 

 

Vagy egy ilyen 60A-os nem lenne jó ezekhez? Elméletileg pont erre van kitalálva. Árban nem olyan vészes...

 

Előzmény: rézműves1 (120541)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120619

Egy ilyen elemes csak 300-400Ft,

 

De egy ilyen jobb digit termosztát is 2eFt alatt megáll és mehet hálózatról... Aztán vezerelhetsz vele jóformán bármit...

 

Előzmény: gabor0036 (120616)
Bárk_i Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120618

Boldog békés Karácsonyt .

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120617

26.-án vissza tudunk térni rá?Az unokák meg a hallé türelmetlenek:)2db biztos kel.Írok privátba.

Előzmény: gabor0036 (120615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!