Keresés

Részletes keresés

mind_the_gap Creative Commons License 2016.04.18 0 0 75534

és lesz még itt parasztlázadás, ha évekre lezárják a régi hidat. Persze vele párhuzamosan nem fog semmi épülni, amerre kerülni lehetne..

Előzmény: ...slr... (75533)
...slr... Creative Commons License 2016.04.18 0 0 75533

Lefordíthatom? 

 

Nem olyan teherbírású utakat építünk, mint amit a forgalom megkíván. Engedjük, hogy a gyenge útszerkezetein nagyobb terhelést kapjanak, mint amit tartósan elbírnak. Nincs pénzünk / kedvünk / szándékunk / tehetségünk (ízlés szerint aláhúzandó) az elhasználódó utak karbantartására. 

 

Azt már én teszem hozzá, hogy ha továbbra is nagyobb terhelésnek engedjük kitenni az útjainkat, mint amire azokat méretezték és kivitelezték, akkor még ha egyébként racionálisan és felelősen gazdálkodó ország lennénk, akkor sem érhetnénk utol magunkat a javításokkal. Az útjainknak és a járdáinknak harminc éven keresztül hibátlanul kellene szolgálniuk, ehhez képest gyakran pár évet sem bírnak ki. Így nézve a Deák Ferenc híd egész' jól teljesít.

Előzmény: Hatanbátormakszardzsav (75531)
villa Creative Commons License 2016.04.18 0 0 75532

:-) köszönet, no ezt ekézzétek, drága olvtársaim....

Előzmény: Hatanbátormakszardzsav (75531)


Hatanbátormakszardzsav Creative Commons License 2016.04.18 0 0 75531

Hogy mi „csattog” az M0 ap. Hárosi Duna-hídján?
Az 1987-1990 között épült (1990. november 16-án forgalomba helyezett) 770,42 m teljes hídhosszúságú Hárosi Duna-híd kilencnyílású teljes felszerkezete három, egymástól különálló, egyenként háromnyílású, szerkezeti kialakítását tekintve közel azonos típusú: 221,62÷221,62 m szerkezeti hosszú jobb- és balparti ártéri hídból és a 326,62 m szerkezeti hosszú Duna feletti mederhídból áll. A híd végein illetve a közbenső hídszerkezet csatlakozásoknál a felszerkezetek mozgását lehetővé tevő vízzáró dilatációs szerkezetek kerültek beépítésre. A hídfők fix sarúi felett, középállásban 40 mm hézagú, PD 85 j. magyar gyártmányú, műgumibetétes dilatációk vannak, míg a közös pillérek felett, az egymástól 1,4 m távolságban lévő ártéri és mederhídi végkereszttartók között, ±280 mm mozgási tartományú FÜK V7 j. német gyártmányú lamellás dilatációk vannak.
A hídi zaj forrása ez utóbbi hídtartozék leromlott állagában keresendő.
Az összetett szerkezetű lamellás dilatáció acélszerkezeti részei: a vasbeton pályalemez-végeknél méterenként kialakított fészkekbe ültetett kereszttartók, a kereszttartókra felültetett 6 db dilatációs gerenda (melyek szélső 2÷2 tartója a kereszttartóra van kalodázva) és a dilatációs gerendák együttdolgoztatását biztosító oldalanként beépített ollós szerkezetek.
Az intenzív nehézgépjármű forgalomból adódóan a dilatációkat állandó, erőteljes terhelés éri, mely jelentősen igénybe veszi a dilatáció tartószerkezeti elemeit. A dinamikus terheléssel együtt járó dilatációt érő ütések leginkább a dilatációs gerendákat helyén tartó ollós szerkezetek csapszegeit károsítja, meglazítva azokat, melyek így idővel eltörnek, végül kiesnek. A nem kellően rögzített dilatációs gerendák deformálódnak, varrataik megrepednek, mellyel könnyen belátható, hogy a folyamat tovább romlik.
„Zajvédelmi” szempontból azonnali megoldás a lamellás dilatációk mechanikus meghibásodásainak javítása, míg hosszú távú megoldás a több mint 25 éves dilatációk cseréje lenne. Ez utóbbi a tervezett hídrekonstrukció részeként megoldható lesz...

Előzmény: ax15 (75530)
ax15 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75530

Szerintem csak régi híd csattog, az új nem.

Tehát meg lehet oldani.

Előzmény: Marline55 (75526)
Marline55 Creative Commons License 2016.04.17 0 1 75529

Mennyivel is úgy 50 Ft.-tal kérnek többet a jóval vékonyabbra sikerült új zsákokért? A fű a levelek és más lágy növényi részek a közteres komposztálóba kerülnek ahol jó dolgokat csinálnak belőle rentábilisan. A gallyak (amiket legújabban szintén csak zsák ellenében visznek el) Rákospalotára kerülnek és villamosenergiát állítanak elő az égetésükkel. Vonjuk le a naftát meg a munkadíjat a nyereségből és megkapjuk hogy miért kérnek 320 Ft.-ot ezek egy zsákért. Na de ha már itt tartunk: miért kérnek egyáltalán pénzt? Beszállítói vagyunk 2 üzemüknek is. Miért kell pénzt kérni ezért? Rosszhiszeműen több gyepet növesztek és nyírok? Több gallyat metszek? Vagy kommunális hulladékot alakítok át alkímiával zöldhulladékká hogy ne kelljen fizetnem az amúgy kötelező szemétszállítási közszolgáltatásért? Vagy pontosan mi az az aljasság amit ezek kinéznek belőlem? Vagy ezt most miért? Kérem valaki segítsen ezt megérteni. Ja és erre jön még a bölcs önkormányzat aki azt a pár ingyenes zsákot háztartásonként és nem ingatlanonként pláne nem tisztán zöldfelület alapján differenciálva osztja hanem mindenkinek egál. A panelosok egyébként mennyit kapnak zöldhulladékos zsákból?:) És parkosított kertben (ahogy ez manapság dívik) hogyan lehet felhasználni a komposztot? Mert gondolom akinek rendes kertje van az nem dilemmázik ezen. Vagy akinek szilárd tüzelője az se. Utóbbi kapcsán meg rácsodálkozunk hogy még azzal is nő a szmog. De aki megveszi a zsákot az is negyedig meg félig rakja. Biztos magát vagy a kukás bácsit kíméli. Nekem nincs problémám mert én ledarálom és lehúzom a vécén:))))

 

Előzmény: akkerfeld- (75503)
Marline55 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75528

Szerintem olvasd el újra a hsz.-mat különösen a címzettek tekintetében vagy nézz utána hogy mi az a közmeghallgatás kik vesznek azon részt mi ott a kommunikációs helyzet stb. Szerintem meg fogjuk érteni egymást a végén:)

Előzmény: ax15 (75470)
Marline55 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75527

Köszi nem kell bemutatni az ún. rehabilitáció históriáját bizonyos dolgok folytán betéve igen részletesen ismerem az egészet nem véletlen hogy kikívánkoznak belőlem a kérdések. Én nem tudom mi nem volt világos abban amit mondtam de anélkül hogy valaki szakember lenne is könnyen belátható hogy ez a dolog az ökológia egyik axiómája nevezetesen hogy az emberi tényező nélkül nemcsak a problémáról de a megoldásról sem beszélhetünk. Elősorolhatod itt az összes fontos eredményt hogy egy település perifériáján milyen üdvös dolgok történtek a természeti környezet állapotában ha egyébként a centrum ahol az emberek zöme él sok szempontból élhetetlen. Ha valaki nem érzékeli a sorrendiséget ebben és hogy miből mi következik az egy szomorú dolog de még szomorúbb amikor személyében egyáltalán nem laikusról van szó. Ne haragudj de kifejezetten ocsmánynak tartom a ki a beteg és mitől című történetet ahogy a Metallo ügyében is annak tartottam ahol jelentős számban voltak ilyen bagatellizáló hangok annak kapcsán hogy perképes módon semmit nem sikerült bizonyítani. Én egyébként számos konkrét beteget ismerek akár a saját környezetemben is akiknél komolyan valószínűsíthető a kapcsolat de betegekről mindig kizárólag mint hipotetikus betegekről beszélek. Ahogy anno az ipari szennyezésnek úgy most ennek a szennyezéseknek is tudományosan bőségesen igazolt hatásai vannak az emberi szervezetre úgyhogy az ilyen cinikusan elejtett félmondatokat szerintem hagyjuk. Máshol lehet hogy nincsenek meg a környezetvédelmi helyi érdek formális keretei de látható hogy mégis milyen hatékonyan működtek közre akár csak az M0 északi szakaszának tervezésében még sima községek is. Merthogy nem kell ökoterroristának lenni hogy eredményt elérjünk és vannak helyek ahol ebben az önkormányzat és az országgyűlési képviselő viszi a prímet. Egyébként már bocs de egy átlag nagytétényi soha az életben nem hallott ezekről a civil dolgokról még ügyeket sem tudnának felsorolni azon túl hogy valamikor valakik felásták a kertjét. Amikor 5 forint a nyomtatás akkor nem nehéz eljutni tömegek postaládájáig. Amikor már online gyűjtik a petíciókat de nem is sorolom. Persze mindenkinek áll a zászló és kvázi mehet mindenki miniszterelnöknek akinek nem tetszenek a dolgok de a kritikák nem feltétlenül azért fogalmazódnak meg mert valakik aspirálnak valamilyen pozícióra.

Előzmény: villa (75469)
Marline55 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75526

Én nem tudom mi az a hang de ha a dilatációra van kitalálva valami fedési megoldás fémből és az zörög ahogy rámennek a járművek (ha egyáltalán ezt valami felszíni dolognak kell elképzelni) akkor fel kéne találni a gumit. Volt ott régen valami gumigyár fel kéne kutatni a még élő szakikat. Mert valami fém zörög ottan az szerintem tuti és arra állítólag jó ez a gumi nevű anyag. De ha magát a dilatációt hallja ott az ember tehát tágul az anyag és ezt hallani akkor viszont a Barackos úti M0-s felüljáróval baj van meg az M6-os elemeivel is mert arra sűrűbben járok de ott nem hallom. Ja 6-osunk nekünk is van és alsó-felső vonatok is plusz M0-s és M6. De szolidáris vagyok szó se róla csak nyomor-versenyben esélyetek sincs:)

Előzmény: mind_the_gap (75525)
mind_the_gap Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75525

Szerintem a dilatáció zajára gondolsz..

Egyébként Budafok - Borhegyre meg a 6-os út, vasút zaja hallatszik fel egész tisztességesen. "Méréseim" szerint a Kereszt utca - Pannónia utca vonalától lefelé élvezhető eme zaj..

Előzmény: Marline55 (75524)
Marline55 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75524

Vasárnapi szellő száll, bolt ajtaja nyitva áll

Nyitva lesz az összes Aldi, sok Tesco és Auchan, de sok bolt még kivár a nyitvatartással. Ha vásárolni menne, összeszedtük, hova mehet. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Kellemes vásárnapot mindenkinek:) Ennek apropóján hadd idézzek a fenti cikkből:

"Kevesebb szó esett róla, de sokakat a vasárnapnál sokkal jobban érdekelte, hogy este 10 után nyitva lesznek-e a boltok. A boltok nyitvatartását szabályozó, a Magyar Közlönyben pénteken kihirdetett törvény szerint az, hogy nyitva lesznek-e a boltok este 10 után - ahogy a vasárnapi boltzáras törvény elfogadása előtt is -, attól függ majd, hogy az önkormányzatok képviselő-testülete miként szabályozza majd az este 10 és reggel 6 közötti nyitvatartást.
A kereskedelmi hatóság bejelentés alapján vagy hivatalból - a lakók egészséges életkörülményeinek és pihenéshez való jogának biztosítása érdekében - a külön jogszabályban meghatározott veszélyes mértékű zaj esetén az üzlet éjszakai (22 óra és 6 óra közötti) nyitva tartását korlátozhatja. A korlátozás keretében a kereskedelmi hatóság kötelező éjszakai zárva tartási időszakot rendelhet el addig, amíg nem csinálnak valamit a zajjal."

 

Hát nem bámulatos? Mármint ahogy mindenféle hivatal ott strázsál a horkoló állampolgár ágya mellett a paplan csücskét szorongatva és minden neszre vakkantanak egyet nehogy a drága állampolgár békéjét bármi is megzavarja. Persze kivétel ez alól a tudjuk hol lakó állampolgárok... Rögtön eszembe is jut amikor pár hete talán egy csütörtöki napon este 10 magasságában gyalogosan tértem haza a Tesco-ból. Az egész Campona körül temetői csend honolt. Volt természetesen forgalom amit bizonyára tetéznek majd még pár százan olyanok akik késő este/hajnalban fognak vásárolni de még közvetlenül a Nagytétényi út mellett sétálva is békés volt minden. Ez egy nagyon fontos körülmény hogy a kerület leginkább frekventált része de még a pesti belváros is aludni tér napjában úgy 6-8 órára. A Minta utca környékén haladva viszont már elkezdődött a cirkusz. A Dózsa György úthoz közeledve a nulláson elhúzó járművek és a pálya minden apró elemének együttműködésében megvalósuló monoton sípolás egyre inkább kiegészült azzal a csattanó fémes hanggal aminek forrása számomra ismeretlen de felteszem orvoslása viszont teljességgel kivihetetlen a mai műszaki ismereteinkkel. Ezért is tudja lenyűgözni az arra járót immár évek óta (engem pl. de lehet hogy évtizedes probléma) ez a túlvilági zaj. Ez minden egyes jármű elhaladásakor adja az ütemet valahol a töltés és a felüljáró találkozásánál. Remek kis szeglete ez a környéknek és ha a por a bűz és a zaj miatt Nagytétény lenne Mordor díszlete akkor ezt a helyet minden bizonnyal a Végzet Hegyének kellene hívni ahol Szauron az üllőt verve gyűrűt kovácsol magának és ezzel magyarázható a fertelmes zaj. Szóval itt a Végzet Hegyénél rátérve a Nagytétényi útra egészen a ltp.-ig folytatódik a szokásos zenebona ahol viszont a magas épületek elég jól demonstrálják hogy hogyan nem terjed a zaj és mi jelenthetne egy megoldást (nem lakótelepek építésére gondolok). Tisztában vagyok a zajterhelési határértékekkel nominálisan és azzal is hogy egy adott hangerősség nagyjából mekkora. Nem kell ahhoz két lábon járó műszernek lenni hogy az ember tudja hogy mi van itt. Ehhez képest mit mondanak a helyben élő (!) ezzel foglalkozó tótumfaktumok? Vizsgálták és minden rendben. Na ezt nehéz röhögés nélkül kibírni. És még egyszer álljon itt: ez egy állandó terhelést jelent. Ez a fajta közlekedési zaj amit ilyen mértékű és féle-fajta forgalom generál nem szűnik meg. Erre jobb helyeken kiemelten figyelnének. Hogy az ennek való tartós kitettség mit okoz a drága állampolgárnál többek között: koncentrációzavar/magas vérnyomás/fáradékonyság/alvászavar stb. Jegyezzük meg hogy ezzel foglyokat szoktak kínozni! És megint bocsika ha úgy tűnik hogy ez a heppem de ahogy mondani szokás: éhes disznó makkal álmodik. Ja egyébként ha jól sejtem ez a téma megint más tárcához tartozik (NFM) erre majd figyeljünk egy esetleges újabb levél kapcsán. De ha jól sejtem meglesznek valahol az illetékesek névjegykártyái a civil zsebek mélyén hiszen nem emlékszem pontosan de vagy az M6 építése vagy az M0 szélesítése kapcsán már olvastam a civilek közleményét pont ebben a témában miszerint köszönik az együttműködést és minden oké. Ja persze ha minden oké akkor minden oké szót se többet.

...slr... Creative Commons License 2016.04.17 0 0 75523

Hát igen, jól elterveztem, hogy ki mindenkivel fogok majd mi mindent megbeszélni, de mint mindig, választani kellett: vagy vendégnek megyek, vagy dolgozni, a kettő egyszerre sajnos nem megy. Mivel nem vagyok hivatásos road, egy ilyen rendezvény nekem három napi kemény munka: előtte össze kell szedni a felszerelést, kell egy hely, ahol mindent a leendő összeállításban felállítok-összekapcsolok és kipróbálok, nehogy kimaradjon valami nélkülözhetetlen izé. Előtte terepszemle, hogy nem változott-e meg a helyszín, tudok-e ugyanúgy áramot venni, nem tettek-e valamit az állványok lehetséges helyére stb. A szállítás egy-egy óra, a telepítés-bontás is egy-egy óra, a rendezvény alatt folyamatosan figyelni kell, mert a belefeledkezett, és a mikrofont már a hasuknál lóbáló szónokoknak gyorsan utána kell menni hangerővel, de megállni még gerjedés előtt. Másnap minden egyes eszközt, állványt, kábeldarabot végigtisztítok-fertőtlenítek, szétbontok és újratekerek minden kábelt, hogy legközelebb egy mozdulattal húzható legyen, aztán jön a csomagolás, raktározás. Nem is értem, más civil sokasodások hogy csinálják ezt, én valamit biztos nem jól, mert ez így elég nagy melónak tűnik, amivel fizikailag már a határaimat feszegetem...

Előzmény: villa (75521)
...slr... Creative Commons License 2016.04.17 0 1 75522

Megemlékeztünk továbbá (röviden) Kerub fórumtársunkról, az örök úriemberről, aki saját érdemeit soha nem méltatta, de soha nem volt rest közös értékeinkért keményen dolgozni. A mi hajdani fórumtalálkozóink sem lehettek volna nélküle olyanok, amilyenek lettek. Alaposan felkészült, ő tudta, kikkel találkozik majd a túloldalon, és szokásos huncut mosolyával vár ránk, hogy ott is segítsen majd eligazodni.

Előzmény: villa (75520)
villa Creative Commons License 2016.04.16 0 0 75521

és természetesen slr-nek, a technikáért,

Előzmény: villa (75520)
villa Creative Commons License 2016.04.15 0 0 75520

Nagy érdeklődéssel, bő hatvan fővel zajlott le az idei, 13., díszpolgár és topic találkozó, a Lics pincében. Az évek óta megszokott program zajlott rutinnal, de ahogyan a végén többen jelezték, komoly lelki, érzelmi tartalmakkal. Gondolok itt az immár 24 rendszerváltás utáni díszpolgár méltatására, akikből tízen már a mennyei találkozón ülnek, Munkácsy Karcsi bácsi vezetésével. Megemlékeztünk Barossblog méltó anyagával, Pelikán Imrére, Gömöry Géza pedig méltatta Bogó Ágit az idei díszpolgárt, aki ugyancsak széles és szép önvallomást tett életéről. Köszöntöttük az idei díjazottakból az érintett Lics Lászlót, az év vállalkozója, és Sisak tanár urat, Kultúra 22, és felavattuk a díszpolgárok falán Gömöry Géza tablóját. A végén ppapa adott képes összefoglalót az első öt év találkozóiról, 2004-08, és Tárogatós tartott eredményes tömegoszlatást.

Köszönet a Lics pincének a befogadásért, és a kiváló borokért, pástétomért, sajtokért, körözöttért, ppapa és Hatanbátornak a szervezésért.

Előzmény: ppapa (75518)
villa Creative Commons License 2016.04.15 0 0 75519

mi meg lassan átalakulhatunk díszpolgár találkozó topikká.... :-)

Előzmény: ppapa (75518)
ppapa Creative Commons License 2016.04.15 0 0 75518

És elérkezett a találkozó napja, estve lehet indulni a Lics Pincészetbe!

 

13. Díszpolgártalálkozó

Április 15-én, este 6 órától

a Lics-pincében!

(Budafok, Kossuth Lajos ucca 44.)

 

A résztvevők listája:

 

1. villa
2. Hatanbátormakszardzsav
3. ...  valyon ki?

4-5. ppapa + 1 fő

6-7. KHR és hites ura

8. Tárogatós

9.-10. B_foki és neje (Amennyiben Kemecsei-Lics Nóri is besegít mint a legkisebb házigazda, az ikreink is jönnének.)

11-12. Kerkas + 1 fő

13. Borkostoló   aki nem babonás, hanem szerencsés :)

14. Sebesjelölt

15. Nagytétény, a méltatlanul

16. BarosssBlog

17. Magdi néni

18. Laci bácsi

19. zöld küllő

20 sgJános

21. ... 

22. hajaserv

23. ...

24. - 25 VISA652 + 1 fő, a Feles társa

 

Ezen kívül jönnek természetesen a díszpolgárok (hozzátartozóikkal), illetve plusz nemtopikoló klauzálosok és egyéb olyan személyek, akik valamely okból nem itt a topikban jelentkeztek. (Előzetes összegzésként 55-60 főre számíthatunk.)

 

Jöhet még olyan egyén, aki meggondolta magát, csak eddig nem iratkozott föl a listára!!!

És reményeink szerint ambiciózus leánkák hoznak sajátkezűleg sütött süteményt is.

 

Érezzétek jól magatokat!

          

 

villa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 75517

Igen, sok tekintetben nem hogy javulna a helyzet, hanem eszkalálódik a felelőtlenség, a rövid távon gondolkodás. Tegnap este a Zöld Jövőben a környezeti nevelés volt a téma, az idei környezetvédelmi díjasokat hívtuk meg, ott volt Németh Viola, aki férjével kapta meg a díjat, mert a Komló utca térségében évek óta felszedik a szemetet, rendben tartják a területet. Ott volt Nógrádi Marietta a Gádor utcai iskola tanárnője képviseletében, mivel megbetegedett, Békyné Csabai Éva igazgató helyettes, és az öko iskola programról beszélgettünk ami náluk bő 15 éve folyik, sikerrel, azt látják, hogy a gyerekeken keresztül tudnak hatni a szülőkre, és őket is motiválják e tekintetben.

Ezzel együtt jelentős tömegek vannak, akik tudatlanságból, rövid távú haszon reményében, vagy egyszerűen lustaságból teszik azt aminek eredményeit látjuk, az autóval kihordott sitt, lom, a kül, sőt belterületeken, az ablakból kidobált konyhai vagy fürdőszobai hulladék, és sorolhatjuk.

Előzmény: ASCHCROFT (75516)
ASCHCROFT Creative Commons License 2016.04.14 0 0 75516

Apropó, szemét!

 

Nem tudom, kinek a területe jogilag, de a Vilmos utcai felüljáró mindkét oldala - kivált az ex-Budacolor felőli - ÖSSZEFÜGGŐ SZEMÉTTENGER. Ezt ki és mikor pucolja végre ki?

 

+ a budatétényi Jókai Mór utcai buszmegálló és környéke förtelmes látványt nyújt nap mint nap; az ottani állapotokat inkább nem részletezem....

 

Előzmény: villa (75515)
villa Creative Commons License 2016.04.13 0 0 75515

A Hivatal válasza az Ártér utcai elhagyott ingatlan kapcsán:

A Bp. XXII. Ártér utca 224970 hrsz ingatlanon található hulladék jelenléte ismert hatóságunk előtt. Jelenleg a jogsértő állapot miatt Hivatalunknál eljárás van folyamatban, amely nyomán több ízben került bírság kiszabásra, részben az ingatlan, részben az elhagyott hulladék tulajdonosa ellen.

 

A Nagytétényi úti, a Háros vasútállomásnál lévő elhagyott zöldséges pavilon ügyében pedig:

A XXII. Nagytétényi út 224999/9 sz. ingatlanon álló elhagyott épületben található hulladékkal kapcsolatban tájékoztatom, hogy 2016. március 29-én helyszíni szemlét tartottam a nevezett ingatlanon, amely során tapasztaltak alapján az ingatlan kezelője ellen eljárást indítottam.

 

Túl a bikkfanyelven, érdekes, hogy az épületek állapota miatt nem, csak a hulladék miatt lehet a kezelő, tulajdonos ellen eljárni, ahogyan anno majd két évtizedig láttuk a Kossuth Lajos utcai kísértet ház esetében is.

 

VISA.652 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 75514

13. Díszpolgártalálkozó

Április 15-én, este 6 órától

a Lics-pincében!

(Budafok, Kossuth Lajos ucca 44.)

 

A résztvevők listája:

 

1. villa
2. Hatanbátormakszardzsav
3. ...  valyon ki?

4-5. ppapa + 1 fő

6-7. KHR és hites ura

8. Tárogatós

9.-10. B_foki és neje (Amennyiben Kemecsei-Lics Nóri is besegít mint a legkisebb házigazda, az ikreink is jönnének.)

11-12. Kerkas + 1 fő

13. Borkostoló   aki nem babonás, hanem szerencsés :)

14. Sebesjelölt

15. Nagytétény, a méltatlanul

16. BarosssBlog

17. Magdi néni

18. Laci bácsi

19. zöld küllő

20 sgJános

21. ... 

22. hajaserv

23. ...

24. - 25 VISA652 + 1 fő, a Feles társa

26. ...

Előzmény: ppapa (75512)
Nagytétény, a méltatlanul Creative Commons License 2016.04.12 0 0 75513

Sajnos, Nagytétény, a méltatlanul kénytelen távolmaradását bejelenteni - előre nem látott, nem várt  és végképp  nem tervezett körülmények miatt.

ppapa Creative Commons License 2016.04.12 0 0 75512

És hogy ne legyen méltatlanul elfeledve Nagytétény, a méltatlanul, hiszen ő már régen be is írta a jelentkezését, valamint adjuk meg az őt megillető méltó helyet hajaserv netmentes helyről küldött telefoni segélykérésének és persze nevezzük lánykori nevén Titkár urunkat, imhol:

 

13. Díszpolgártalálkozó

Április 15-én, este 6 órától

a Lics-pincében!

(Budafok, Kossuth Lajos ucca 44.)

 

A résztvevők listája:

 

1. villa
2. Hatanbátormakszardzsav
3. ...  valyon ki?

4-5. ppapa + 1 fő

6-7. KHR és hites ura

8. Tárogatós

9.-10. B_foki és neje (Amennyiben Kemecsei-Lics Nóri is besegít mint a legkisebb házigazda, az ikreink is jönnének.)

11-12. Kerkas + 1 fő

13. Borkostoló   aki nem babonás, hanem szerencsés :)

14. Sebesjelölt

15. Nagytétény, a méltatlanul

16. BarosssBlog

17. Magdi néni

18. Laci bácsi

19. zöld küllő

20 sgJános

21. ... 

22. hajaserv

23. ...

24. ...

25. ...

 

És csatlakoznak még a KGT nemtopikoló tagjai közül, valamint bizonyos illetők.

A jelenlegi állás szerint díszpolgáraink szinte teljes létszámban jelen lesznek, csak egyik művészünk nem mondhatta le rég fixált koncertjét.

 

Előzmény: sgJános (75511)
sgJános Creative Commons License 2016.04.11 0 0 75511

13. Díszpolgártalálkozó

Április 15-én, este 6 órától

a Lics-pincében!

(Budafok, Kossuth Lajos ucca 44.)

 

 

A résztvevők listája:

 

1. villa
2. Titkár urunk
3. ...  valyon ki?

4-5. ppapa + 1 fő

6-7. KHR és hites ura

8. Tárogatós

9.-10. B_foki és neje (Amennyiben Kemecsei-Lics Nóri is besegít mint a legkisebb házigazda, az ikreink is jönnének.)

11-12. Kerkas + 1 fő

13. Borkostoló   aki nem babonás, hanem szerencsés :)

14. Sebesjelölt

15. ...

16. BarosssBlog

17. Magdi néni

18. Laci bácsi

19. zöld küllő

20 sgJános

 

22. valyon jelentkezik-é ide valaki, az őt megillető helyre?

 

zöld küllő Creative Commons License 2016.04.11 0 0 75510

 

 

A Kő utcai "Nagy Öreg" mandulafa vihar utáni, összetört állapotában is szép azért. (Előtte meg az utóda, ami szépen fejlődik :))

 

Sajnos a Cankó téri öreg fekete eperfa is kidőlt akkor... Mostanában válik el, hogy kihajt-e a maradéka.

zöld küllő Creative Commons License 2016.04.11 0 0 75509

öööö.... azaz 19. :)

 

Előzmény: zöld küllő (75508)
zöld küllő Creative Commons License 2016.04.11 0 0 75508

17. zöld küllő

Előzmény: BarosssBlog (75487)
ax15 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 75507

   

Róka lehetett, a jelölt helyen fotóztam

504LACI Creative Commons License 2016.04.10 0 0 75506

Ma kipróbáltuk az új Promontor éttermet.

Nagyon pozitív élmény volt. Ízlésesen és minőségi anyagokból megépített hely, kedves, figyelmes de nem tolakodó személyzet.

Az étlap kínálata átlagos, de a napi ajánlattal kiegészítve egész jó.

A fogyasztott ételek minősége kiváló, ízletes friss volt minden. A krémleves valóban krémes állagú volt, amit máshol ritkán lehet elmondani.

Az adagok mennyisége bőséges és a tálalásban sem volt kifogásolni való. Az árak nem olcsók, de nem is vészesek. Ajánlom mindenkinek, jó a konyha! Reméljük hosszú távon is így marad.

 

Kafera Creative Commons License 2016.04.10 0 0 75505

Az új zsákban sem vitték el pénteken!

Előzmény: akkerfeld- (75503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!