Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78173
3-4 nap, blasztok eseteben 24 oran belul :)
Előzmény: mullyka (78170)
rita0130 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78172

mullyka!

Kb. 7 nap a beágyazódás, de azután a vigyázni kell, nekem a sikeres beülti előtt (a harmadinál) volt egy ekezdődött beágyazódás (béta-HCG szérumból ki is mutatta), de akkor sajna nem sikerült.

 

Dongo.75 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78171
Szerintem ez attól függ hány naposan kaptad vissza őket. Emlékeim szerint 6-8 sejtesen 3-4 nappal transzfer után.(Ha vki pontosabbat tud majd kijavít.)
Előzmény: mullyka (78170)
mullyka Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78170

Sziasztok!

 

Lányok nem tudja véletlen valamelyikötök,hogy beülti után menyi idő mig megtapad az embrió.Irjon aki tudja.Köszönöm.

luca30 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78169
Lányok segítség!

Kicsit rég jelentkeztem mert folyamatosan azon rágódtam neki vágjak-e a fagyasztott beültinek a decemberi sikertelenség után, vagy csináljak én is előtte végig minden mást, torna, fogyás, IR, stb..
Most végre eldöntöttem adok még egy esélyt magunknak, ma voltam a 3. uhn, minden szépen alakult pénteken lesz a beülti. Erre ma kiderült, hogy magasabb a prolaktinom mint amikor elkezdtem aug.-ban a bromocriptint szedni: akkor 24 most 28 a 18-as felső határérték helyett.
Erre a dokim azt javasolta, hogy a napi 1 szem helyett 1,5-et vegyek be!
Szerintetek lesz ebből még valami? Érdemes így belevágni?
Van valaki akinek még magas a prolaktinja?


Dongo.75 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78168

Móka!

Nem tudom, hogy végig csinálom-e. Most a SOTÉs hormontükröt megcsináltatom, aztán konzultálok egyet az ottani dokival. Ha még mindig ragaszkodik a Hsg-hez, akkor azt is elintézem. Közben a Fülöpnél szelektálok, olyanokkal kezdek, amik nekem még nem voltak, pl. immun. Aztán majd meglátom hogyan alakulnak a dolgok.

Endzsi, igen, nekünk is, anyagilag is baromira megterhelő ez az egész. (tanár vagyok...) De még mindig olcsóbb, mint egy lombik. Az IR-re is 3 doki mondta, hogy baromság, mégis rossz lett az eredményem, tehát találtunk vmit. Én a meddőségis dokiknak nem dőlök már be teljesen, nem az az érdekük, hogy elküldjenek minket mindenféle kivizsgálásra. És öreg koromban nem akarom azt érezni, hogy nem tettem meg mindent, ha esetleg nem sikerül. Úgy gondolom több vonalon kell elindulni, bármilyen nehéz is lelkileg, anyagilag, idegileg, mindenhogyan. (ma pl 4-kor keltem és mentem Budapestre) Ennyi sikertelenséggel a hátam mögött nem nyomathatom tovább a lombikokat, lépnem kell más irányba is.

Előzmény: Móka70 (78162)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78167
Bocsi Helga,kicsit szétszórt vagyok.BMC-s vagy te is?
Előzmény: helga78 (78166)
helga78 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78166

Móka!

Pár nap múlva biztos jobban fogod magad érezni, én a múlt hét előtt voltam mélyponton, annyira hogy majdnem nem mentem el eggyik reggel a vérvételre, komolyan azt gondoltam hogy nem csinálom végig, pedig én még csak most kezdtem. Nálunk is vannak anyagi gondok, mint sokunknál, de szerintem biztos megoldjátok majd valahogy.Én is így vagyok ezzel. Majd lesz valahogy, biztos átlendülsz majd a mélyponton! Lehet hogy nekem is csak májusban lesz a beülti. Fel a fejjel, és nem szomorkodni!

Lányok a leszívást és a beültetést ott végzik a meddőségi épületében, vagy a nőgyógyászaton? Lehet hogy hülye kérdés, de nekem most a hiszterot a nőgyógyászaton csinálták és nem voltak túl jó tapasztalataim.Megnyugtató lenne tudni, hogy oda már nem kell mennem.

bloodbunny Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78165

Moka! Tudom, hogy nehéz a helyzeted, de hidd el, hogy van, amikor muszáj váltani... A Te munkád olyan volt, hogy kénytelen voltál magadra venni a világ terheit, a siker minimális reményével... EZt a helyzetet nagyon nehéz egy embernek elviselni, a személyiségünk olyan, hogy a tartósan negatív hatásokat hosszabb távon képtelenek vagyunk befogadni... de nem is kell!!!  Szociális munkásként biztos sokat adtál a rászoruló embereknek... Most olyan helyzetbe kerültél, hogy a sajátoddal is törődhetsz végre. Próbáld meg úgy megélni ezt a helyzetet, hogy itt az esély arra, hogy teljesen új vágányra állíthatod magad...

 

Sokakkal ellentétben én nagyon nem hiszek a kizárólag pozitív gondolkodás egyedül üdvözítő sikerében.... de nagyon felszabadító érzés tud lenni, amikor magad mögött hagysz egy energiádat elszívó helyzetet, munkahelyet....

 

Szóval fel a fejjel kedves! Ne félj a világtól, féljen az tőled!:-))

Előzmény: Móka70 (78158)
mullyka Creative Commons License 2008.03.17 0 0 78164

Rókakölyök!

 

Nagyon köszönöm a bíztatást.Ezért tértem vissza a topikra,hogy több erőt meritsek.Itt mindenki szinte 1 cípőben jár és megértjük egymást.ez sokat számit.Az 1-ső 3 nap szinte csak feküdtem.De már nem megy.Ma gyönyörü az idő kicsit ki fogok menni :-) Szeritetek mit csinálhatok még.Az első 6 lombik alatt már mindent kiprobáltam ,a szigorú fekvéstöl a sétáig mindent.Nagyon remélem ez most sikerül.Kicsit szurkál még a petefészkem.Az baj?Na szoval igyekszem.A 6ik lombik után nagyon kész voltam.Ha megláttem 1 picit sirvafakadtam.Depressziós lettem.Ezért is vártunk 2 évet.Össze kellet szedni magam. 

Előzmény: Rókakölyök (78163)
Rókakölyök Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78163

Mullyka!

Nagyon drukkolok! Most olvastam, hogy 11dikén volt beülti! Ne gondolj semmi rosszra, ne kísértsen a múlt, csak pozitívan! Hidd el, nagyon sokat számít. A belső erőt kizárólag magunkból meríthetjük, és ez nagyon fontos! Nagyon nagyon szorítok! Sétálgass (már ha az idő engedi), olvasgass...stb.:) Drukkolok!!!!!! 

Előzmény: mullyka (78157)
Móka70 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78162

Dongo!! Ezek szerint Te végigcsinálod, amiket kért dr.F.??? Tudott a viszgálatokkal új irányba vinni?? Párhuzamosan a SOTE által előírtakat is csinálod??? Hsg-m nekem egyszer volt,nem fájt. Az a fajta volt, amikor a kontrasztanyagot UH-gal követik és nem röntgennel...ez 1 éve volt...szerintem a TELKI magánkórházban minden vizsgálatot minden további nélkül kérésed szerint végeznek, akár altatásban is, nézz utána neten...annak idején én is ott akartam a polipomat levetetni, mert máshol ki akarták kaparni, de aztán megoldódott máshogy!!! Szorítok, hogy minden jól menjen!!!

Lányok, annyira jó, hogy ti itt megértetek, ez már akkora hitet, és erőt ad a továbbiakhoz, hogy el sem képzelitek!!! Köszönöm!!!!!!!!

Judit, mi újság? Diabetológus? Adott jó tanácsokat?

Szerike??? Hogy vagy???????

Előzmény: Dongo.75 (78159)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78161
Tudod Dongo én is teljesen belefáradtam már a szélmalom-harcba.Próbálok a következő lombik előtt kicsit regenerálódni,kicsit fogyni,kicsit pozitívabban gondolkodni...Nekünk a lombik is éppen elég megterhelő,vidékről nagyon nehéz ezeket a vizsgálatokat elvégeztetni.Na és egyáltalán nem biztos,hogy találnak valamit. :((
A Hsg-vel kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni.Engem sem altattak,de -egy szülés után- inkább kellemetlennek ítéltem meg,mint fájdalmasnak.Biztosan van valami magánklinika Pesten,ahol altatásban csinálják.
Előzmény: Dongo.75 (78159)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78160
Jól döntöttél!!!
Most élvezd,hogy lazíthatsz és csak a babócára koncentrálj!
Előzmény: Móka70 (78158)
Dongo.75 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78159

Sziasztok!

Na jövök én is negatívkodni... :( Pedig mostanában nem szokott ez előfordulni velem!

Voltam dr Fülöpnél. Nálam is egy rakat vizsgálatot kért, aminek egy része megvan, csak nem friss. Nem is ez a gond, hanem nekem vidékről elég nehéz ügy kb. 15x felautózni Pestre, csak azért, mert egyik intézmény nem adja ki a leleteket egy másiknak. Annyi vért fognak tőlem a közeljövőben levenni, hogy...hogy el sem tudom képzelni! :) Ezt jól megmondtam! :) Nekem is jött egyébként azzal a szöveggel, hogy minden gyógyszerrel álljak le, de én kerek perec megmondtam, hogy a Merckformint nem vagyok hajlandó abbahagyni. Simán belement, azt mondta az jó is! (úgy érztem ezt úgy érti, hogy segíthet babázódni) Sajna ő is kér Hsg-t, és nekem ez a legnagyobb gondom. Mert volt már nekem (meg ezer más is), de iszonyatosan megszenvedtem vele, majd később még a lombikok során okoztak nekem brutál fájdalmakat, annyira, hogy most nem vagyok képes újra elvégeztetni ezt a vizsgálatot. Szeretném ha altatnának. Tud esetleg vki olyan helyet, ahol ezt altatásban végzik?? És sajnos ezt nem csak ő kéri, hanem a SOTÉ-n is, ahova most kezdünk el járni. Szóval úgy tűnik nem úszom meg. Van itt vki, akinek újra kértek Hsg-t??

Bocs a kínlódásért, már így is jobb, hogy leírtam!

Móka, annyira tudom mit érzel, nehéz jó tanácsot adni. De hamarosan más szemmel nézed majd a problémákat, és meg fogod oldani őket!

Móka70 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78158
Köszi lányok a hozzászólásokat. Endzsi, igaz többször körülírtam, de konkrétan nem írtam meg, hogy szociális munkás vagyok (e területen egyetemet is végeztem a  magasabb tudásszint-és bérkategória miatt), 8 évig hajléktalan, eladósodott és tartósan hártányos helyzetűeknek tartottam egyéni és csoportos tanácsadást, tréninget...programfelelős voltam...kutattam, új szolgáltatásokat szerveztem, mindezt normál bértáblában, de folyton csak az elégedetlenséggel, közönnyel szembesültem...és a kollágák kiközösítésével...írtam már, hogy én vagyok a  gyerektelen feketebárány...előtte jó pár évig vidéken idegenforgalom-szállodaiparoztam...mindenképp emberekkel akartam foglalkozni mindig, a szociális munkába fáradtam most nagyon bele...pedig iszonyú lelkes voltam több évig...de csak a nyomort és kilátástalanságot látni éveken át...közben meg ott a saját és a családod nyomorúsága...szó szerint nem bírtam tovább...sajnos...
Előzmény: Endzsi93 (78155)
mullyka Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78157
Hát igen a hetedik.Sajnos.Fagyibabákkal együtt.De hát igy iz gáz.Sosem csináltam beülti után tesztet vagy talán 1x.De most szerintem nem fogok,bár nagyon izgulok.A lombik oka nálunk az,hogy volt egy méhen kívülim amit nem vettek észre és majdnem elvéreztem.Ki kellet venni az egyik petevezetöm.A másik ugy galyra van vagyis összenövés és elzárodás téren hogy nem tudtak vele mit kezdeni :-( Igy kezdödött minden.
Előzmény: Törölt nick (78156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78156
Ha kibirod, tenyleg ne csinalj tesztet, igaza van a parodnak. Persze tudom, hogy mondani konnyu, raadasul en sem szoktam kibirni (csak akkor, ha van hCG szuri is a beulti utan, mert ugye akkor felesleges tesztelni), de tenyleg az a jo, ha minel kesobb tesztelsz. A 14 nap kornyeken mar inkabb erdemes.

Nem semmi, mar 7 beultetesed volt? :( Nagyon-nagyon drukkolok, hogy ez a mostani legyen hosszu idore az utolso!! ++++

Megkerdezhetem, h nalatok mi a lombikozas oka?
Előzmény: mullyka (78150)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78155
Móka!
Kezdettől fogva nagyon szurkolok neked.Te is sok mindenen átmentél már,teljesen természetes,hogy most egy kicsit "leeresztettél".Megértem az anyagiak miatti aggódásodat is,szerintem sokan járunk hasonló cipőben. :((
Ha nem titok,mi a végzettséged?
Sokszor én is olyan szívesen otthagytam volna a fenébe a munkahelyemet.Na,de a hitelre vett ház,a lassan középiskolás gyerekem.....Szóval amíg csak lehet nyel az ember.Lehet,hogy hülye vagyok,de úgy érzem,hogy neked bejön a váltás. :))
A május természetesen a legszebb hónap!!!/Akkor van a szülinapom. :)) / Ja,és lehet,hogy mi is akkor megyünk!
Előzmény: Móka70 (78153)
cettia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78154
Szia Móka!

Tényleg ne szomorkodj, én is csak azt tudom mondani, amit Rill, hogy majd meglátod, miért van ez most így, ahogy, majd letisztulnak a dolgok.
Én úgy gondolom, te érzed, merre vezet az utad és bátran csinálod a dolgaidat.
A május pedig amúgy a legjobb hónap! Minden ezerrel él és duzzad, te és a bab/babuk is így lesztek.
Előzmény: Móka70 (78151)
Móka70 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78153
Köszi Rill a vigasztaló szavakat...egy jó darabig élvezni fogom én is a munkanélküliséget, csak attól tartok, hogy ha lejár a munkanélküli ellátásom, és nem találok másik munkát, sőt, a baba sem jön addig esetleg össze, akkor a végén ugyanúgy gyest kapok, mint az, aki soha nem dolgozott és úgy szül. Én meg közel 38 évesen közel 20 évet dolgoztam, és nagyon megnehezedik gyed (havi 70-90 ezer Ft) helyett gyes-en (havi 28 ezer ft körül) a helyzetünk....a férjem tanít, nevetséges összegért...szóval ilyeneken rágódom,lehet, hogy nevetséges,és kóros, de ez van...jó lett volna egy jó munkahelyről gyed-re menni. Vagy szociális szakma helyett másikat választani.Lombikok között és pocakosan már szinte lehetetlen lesz munkát találni...miből fizetjük a sok orvosi költséget?? ....na jó, hagyom a nyüglődést, majd lesz valahogy. Csak már túl sok volt a kínlódásból hosszú évek óta...
rill Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78152

Jaj, Móka, ne legyél szomorú! Én is mindig így voltam, mikor úgy éreztem, hogy minden összeesküszik ellenem, aztán később rájöttem, hogy volt oka annak, hogy úgy történtek a dolgok, ahogy. Meglátod, segíteni fog az IR helyreállítása nemcsak a stimulációban, hanem a megtapadásban is, és egy hónap az nem olyan nagy idő!

 

Hogy adjak egy kis pozitívat: én nagyon élvezem a munkanélküliséget! Tudom, hogy ezt nem lehet hosszú távon csinálni, de mikor valamelyik nap délelőtt moziban ültem, szétvigyorogtam a fejem, hogy megtehetem! Rendbe akarom tenni magam, a környezetemet, hogy újult erővel vághassak bele a lombikba. Nem hiányzik a munkahelyem, pedig szerettem a munkámat! Biztosítottnak számítok, tehát ebből a szempontból nem jelent hátrányt.KÖzben meg lehet megfelelőbb munkahelyet keresni, vagy pocakosodni :)

Előzmény: Móka70 (78151)
Móka70 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78151
Sziasztok! Ma bizonyossá vált, hogy csak májusban indulhat a 2.lombik...Sajnos a beülti óta még rövidebbek a ciklusaim, mint régen, most is 22 napra jött meg, előtte 21 szóval így a 3 hónap kötelező szünet vége elé esik 1 héttel a következő mensim, ezért a 3 hónap szünet majdnem 4 lesz :-((((  Ez a tolódás IR, diéta egyéb szempontból jó, de az egyre rövidülő ciklusok megerősítik a kimerülő petefészek gyanúját a dokim szerint :-(( Csak tudjanak újra stimulálni!!!! Amásik baj az, hogy hétfőtől lejárt a táppénzem, így elérkezett az az időszak, amikor le kell számolni a  munkahelyen...milyen más lenne munkaviszonyból lombikozni....de hát úgy tűnik minden ellenem szól...most nagyon szomorú lettem....
mullyka Creative Commons License 2008.03.16 0 0 78150
Jucus6!köszi a drukkot.Rám fér.Nem tudom mit higyek.7-dik beültinél már eléggé el van keseredve az ember.A beültim 11-én volt.Párom azt mondja ne csináljak 10napnál tesztet.Ő sem akarja beleélni magát mert mindig csalodtunk.Egyébként sosem értem el a 3 hetet a mensim időben megjött.Bizom hogy talán most sikerülhet.A biologus lányok azt mondták gyönyörű embrioink vannak.Lett 7 fagyisunk is.Mivel tényleg ezek voltak a legszebbek nem is javasolták a 3 embrió beültetését.Igy csak 2 lett.Azt sem bánom ha mind2 megmarad :-)
Előzmény: Törölt nick (78147)
rita0130 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78149

Bloodbunny!

Nekem mindig magas volt az LH és az FSH-m, mégis lett egy gyermekem a 4 lombikra, aki már 8 és fél éves, akkor 5 embriót ültettek be. Azóta szintén próbálkoztunk most készülök a 8. lombikra, pedig már betöltöttem a 40-et, egyébként a első szülés után rendeződött a magas FSH-m. Szurkolok neked.

Rita 

Moha79 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78148

Rill!

 

Köszönöm szépen. Igen tényleg nagyszerű dolog két csíkot látni, :))az ember alig hisz a szemének, én is most láttam életemben másodjára, pedig már csináltam egy párat.  Annyira jó, hogy mindenki így szorít nekem. persze én is nagyon drukkolok mindenkinek.

Előzmény: rill (78146)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78147
Mullyka, drukkolok neked nagyon en is! Mikor volt a pungi?

Hat igen, az ilyen testi jeleket nem szabad tudomasul venni, mert a hormonkezeles miatt nagyon felrevezetoek tudnak lenni. Lehet terhesnek lenni tunettel es tunetmentesen is :) Ne legyel betojva, probalj egesz massal foglalkozni, meglatod, hipp-hopp itt lesz az a II teszt :) +++
Előzmény: mullyka (78145)
rill Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78146
Moha, csak most olvastam vissza, hogy milyen jó híred van! Tudom, hogy ez még csak visszafogott öröm, de nagyon jó érzés lehet látni a két csíkot! Nagyon szorítok én is és bízom benne, hogy gyorsan telik majd az idő és minden jól alakul!
mullyka Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78145

jucus6!

 

Nagyon szoritok neked.Mi is másfél év pihenő után indultunk ujra.Nagyon izgulok.Folyamat fáj a hasam és a derekam meg a cicim.De ez leszivás elött óta igy van.Nem tudom mi lessz,de be vagyok tojva rendesen.

Előzmény: Törölt nick (78142)
mullyka Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78144

Szia Rókakölyök!

 

Az eseted olyan mint az enyém.Voltam méhen kivüli,engem is hazaküldtek és decemberben történt.Csak az évszám nem stimmel de nem lényeg.

A beültetésnél anyit ültetnek be amenyit kérsz.Ha 1et akkor 1et.

Előzmény: Rókakölyök (78136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!