Keresés

Részletes keresés

kékkenguru Creative Commons License 2013.01.25 0 0 10669

Sziasztok!Infúziót kapok most 5 napig!Mert van egy kis gyulladás,és ödéma....utána meglátja a doki!Igen az ágyéki rész a fontosabb nekem mert szeretnék,járni és dolgozni!A nyaki sérv vagy szűkület vagy bármi baj ami ott van,azzal lábfájdalom nem jár csak a felső végtagok fájdalma illetve zsibbadása ami fennáll nálam még mindig...beszéltem erről is a főorvossal tegnap...ő mondta ezt.Mondtam hozzon renbe akár újabb műtéttel akárhogyan csak tudjak dolgozni....mert ezzel nem százalékolnak le senkit,a 28000-ft rehab járadékból pedig nem lehet megélni....    nem ide tartozik de én egy multinál komissioztam,amit ezután nem csinálhatok a cég nem korrekt nem hajlandó felmondani....ügyvéd tanácsára közössel nem jövök el....végkielégités...stb ott ment tönkre a gerincem....szóval elég nehéz igy se munkahely se egészség egyenlőre....

angelina111 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 10668

Azt írod a nyaki szakaszon elvátozásokha müteni kell akkor nagyműtét de te egenlőre a gerinced szeretnéd redbetetetni?Hát most már végképp nem értem !A nyaki szakasz is a gerinc miatt beteg!valószinű neked is a lumbális és a nyaki szakaszon is bajok vannak ahogy irod is!Viszont ,nem csak a lumbális szakaszon veszélyes,a nyaki gerinc bajok ugyanúgy bénulást okozhatnak!Sőt akár nyaktól lefele is le lehet bénulni tőle tehát semmivel sem jobb szerintem !Ráadásul míg a lumbális szak. mütétet hátul vágják tehát nem nagyon van szem elött ,addig a nyakit viszont jól látható helyen elöl-oldalt tehát nem túl fasza lehet átvágott nyakkal szaladgálni!Ez van ezt nem lehet hátul vágni!

angelina111 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 10667

Nem igazán értem amit írtál!Már hogy ne függne össze?A nyaki gerincrészről beszélek hátul rettenetesen fáj a gerincem olyan mintha szét akarna szakadni annyira feszíti valami!A karjaim is szoktak fájni már mindkettő azelött csak a bal!Most viszont nem ez a legföbb fájdalmam hanem amit a gerincemben érzek!Az egész felsö hátam fáj tőle minden izmom,a vállaim is majd leszakadnak!Már készült MR több mint egy éve már akkor müteni akarták!Bazi nagy sérv és negyedére szükült gerinccsatorna!Próbáltam megúszni a mütétet de már nem lehet ezt halogatni,mert egyre rosszabb!Volt már műtétem LIV-V kiszakadt sérv,már bénulásos tüneteim voltak!Azóta is szar a gerincem,de ápr.MR szerint a lumbális szakaszon műteni való nincs viszont fájdalmam szinte mindíg van!Egy kiboltosulás miatt fáj az egész derekam sugárzik a csipőbe és a combtőbe!

Előzmény: kékkenguru (10666)
kékkenguru Creative Commons License 2013.01.24 0 0 10666

Most olvasom vissza már műtöttek...mivel???

kékkenguru Creative Commons License 2013.01.24 0 0 10665

Sziasztok!Ma viszem az MR-LELETET VISSZA!    Angelina 111!Nyaki sérvem,nyaki csatorna szűkületem is van....azt mondta a doki ha hozzá kell nyúlni nagy műtét lesz....egyenlőre a gerincemet szeretném rendbe tetetni ha lehetséges,mert szeretnék járni,és dolgozni....a nyaki bajoknál "a karfájdalom,nyakfájás,karzsibbadás a tünet!A gerincfájdalom nem függ össze a nyakkal!Mindenképpen kérj MR- vizsgálatot!Nyaki,és ágyékit...nekem a reumatológus kért időpontot.Háziorvos oda nem nagyon.Tudom nehéz,mert másfél év után tudtam  kiharcolni ha  kell mond,hogy elérzéstelenedik a lábad,állandó vizelési ingered van.Rögtön intézkedni fognak.

Előzmény: angelina111 (10664)
angelina111 Creative Commons License 2013.01.23 0 0 10664

Én is rég írtam de mindíg itt vagyok azért!Én nagyon kutyául vagyok a nyakammal,annyira fáj a gerincem hogy szinte szeretném kitépni a helyéről!A karjaimba most annyira nem sugároz csak belenyilalide oda,de maga a gerincem olyan mintha szét akarná valami feszíteni!Ma egész nap feküdtem hiába..így is olyan mintha le akarna törni a fejem!December óta egyre rosszabb ez!El vagyok kenődve rendesen ,orvoshoz sem mentem mert csak össze vissza küldenek de senki nem segít,dec utoljára azt monták a rheumán majd menjek vissza!Minek eddig sem tettek semmit,aki mütött ahhoz meg lehetetlen idöpontot kapni,jól ki van ez találva ám!

similis Creative Commons License 2013.01.23 0 0 10663

Hát ez - sztem - nyaki sérvre vagy/és egyéb nyaki elváltozásra utal:(

Előzmény: csupa6os (10662)
csupa6os Creative Commons License 2013.01.23 0 0 10662

Sziasztok!

 

Hál istennek rég voltam erre, de sajnos megint erre vetődtem. A történet csak röviden: tavaly februárban műtöttek az OITIben LIV-V sérvvel. Komplikációk adódtak már akkor , a sérv olyan rossz helyen volt, hogy a doki megsértette a gerincvelőt, szivárgott a gerincfolyadék stb.stb. De nem is ez a lényeg. 2 nap fekvés után felkeltem járkáltam, alakult a dolog. 8 héttel a műtét után egy pattanás a derekamban, kezdődött az egész előlről egy újabb sérv. Lassan egy éve történt, most a második műtétre várok. A lábzsibbadás terjedt - vádliba, combba, izomsorvadás, az egyik lábam vagy 6 centivel keskenyebb már, nem vártam tovább, visszamentem a dokihoz. Azt mondta az előző műtétnél annyira roncsolódtak az idegszálak hogy nincs az az ember aki azt összevarrja, szvsz a lábfejzsibbadás örök lesz, talána többi elmúlik.

Egy dolog izgat amit nemrég vettem észre:leginkább fekvésnél kb 5 perc után iszonyat mód elkezd fájni a nyakam, vállam, hátam, és tart reggelig. Alig bírok kikelni az ágyból. Mi a fenétől lehet ez? Instabil gerinc? vagy egy újabb - most nyaki sérv? Tapasztalt már valaki ilyet?

köszi

 

Wekk-R Creative Commons License 2013.01.23 0 0 10661
Remèljük minden OK lessz!
Előzmény: kékkenguru (10659)
similis Creative Commons License 2013.01.22 0 0 10660

Otthagynám, csak konkrátan, névvel/elérhetőséggel még senki sem javasolt jobbat :(

 

Viszont injekció nélkül is bevállalja simán :) De mondjuk ekkora dolgot amúgy sem várok tőle, mikor utoljára hozzá fordultam derékprobléma miatt, akkor jött ki a sérv csak még nem tudtam, simán nem adott volna semmit, hosszas könyörgés után beadott valamit, ami bármibe lefogadtam volna akkor a hatása alapján h. sima seduxen vagy vmi hasonló nyugtató injekció volt...

Előzmény: Törölt nick (10656)
kékkenguru Creative Commons License 2013.01.22 0 0 10659

Sziasztok!Most értem haza...holnap reggel vérvétel,nem -e gyulladás miatt nem javulok..8.30-kor újabb MR!Azért érdekes,hogy ilyenkor nem kell heteket várni MR-re!Rákérdeztem nem -e hegesedés,azt mondta az még ilyen korán nem lehet ha jól értettem...!Egyenlőre ennyi...mondtam a vizelet problémát is.

Wekk-R Creative Commons License 2013.01.22 0 0 10658

Szia. Mit mondtak a kontrolon?

Előzmény: kékkenguru (10637)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.01.22 0 0 10657

meg ne felejtsd el csapva menni a lábfejeddel.

 

Félre a tréfát, én mindkét sérvemmel (L5-S1 és L4-L5) tudtam lábujjhegy/sarok kombót állni, de lábemeléskor 20foknál majd beszartam, nem mindig minden tünetet sikerül produkálni

most i studok, holott felkeléskor úgy fáj a sarkam, mintha el lenne törve, tutti nyom ideget, ahogy lefekszem elmúlik, mégis megy a lábujj sarok állás

Előzmény: Törölt nick (10656)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.21 0 0 10656

Hagyd ott. Menj egy másikhoz, az ilyen doki ne utánam vegye fel a fejpénzt. Én pl. egy büdös fillért sem adtam még egyiknek sem.

Három tünete van a sérvnek amit kötelező megnéznie lábujjhegyre állás, sarokra, meg a széklet vizelet tartás. Mivel bepisálva nem akarok kijönni a rendelőből sarkon úgy esek hanyatt hogy felborítom a fogast. Ha ezt bevállalja egy algopirin injekcióval akkor lelke rajta. Egyelőre nálam vagy zsibi-zsi lábfej, vagy esés hanatt = irány az az ellátás amire egyébként hónapokat várok a nyugger mamák miatt.

Előzmény: similis (10654)
Wekk-R Creative Commons License 2013.01.21 0 0 10655
En is igy voltam.Hiaba mondtam mindent,labzsibadas stb nem kuldtek el Mr vizsgalatra.Rtg utan vege is volt az egesz,kivizsgalasnak.Mocskos vilag,persze ha van penz minden van.Most azon gondolkodom csinaltassak e Mr-t,magan uton.23ezer.Aztan megint keressek fel egy dokit.Unom mar hogy csak azt mondjak ha faj,vegyek be egy gyogyszrt.De mar 3honapja minden nap erzem,hogy fajdogal......
Előzmény: similis (10654)
similis Creative Commons License 2013.01.21 0 0 10654

Megadhatnád a háziorvosod aadatait, az enyém akkor se küld el sűrgősséggel sehova ha előtte halok meg :S

 

Mondjuk a reumás fogad soron kívűl hála a borítékoknak amiket mindig kap, de oda már nem is megyek, úgyse csinálnak semmi hasznosat, az (esetleg) hasznos kezelések csak maszek alapon vannak :(

 

De egy jó háziorvos tényleg kéne :)

Előzmény: Törölt nick (10653)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.19 0 0 10653

Szia. 

Nem akarok okoskodni. Én is sajna évek óta küzdök a herniákkal az utóbbi időben nem szoktam kivárni a szokásos kört, háziorvos beutaló reuma vagy ideg kb  1-2 hó várakozás. Derékfájás és közlöm a háziorvossal hogy zsibbad a jobb lábfejem , pánik szerűen kéri az időpontot soron kívül, nem meri felvállalni.

Persze az idegsbészet- reuma stb kiszúrja hogy jelenleg nem gyöki tünet van de így legalább kezemben a fizios beutaló, és nem várom meg mig teljesen akkut állapotba kerülök.

 

 

 

 

Előzmény: GeriSoft07 (10633)
Wekk-R Creative Commons License 2013.01.19 0 0 10652

Tegnap este olvastam visszafelé a fórumot.Hát és még én siránkozok ezzel a bajjal.Mikor más 3-4mutéten esett már át.Nagyon sajnálom.Egyébként azt tudja e valaki hogy:A 2oldali csigolyaiv szakadásos instabil gerinc nem olyan mint egy pl mint neked is volt Atti71 hogy 2mutét után láétrejött instabilitás.Szerintem nem egy forma instabilitást hoz létre a két dolog. De kérlek javitsatok ki ha nem igy van. Szép hétvégét mindenkinek!

Előzmény: Atti71 (10649)
Wekk-R Creative Commons License 2013.01.18 0 0 10650

Huu értem.Azta mindenit ,na ettől félek én is hogy ez lessz.Nekem azt javasolták hogy fizikai munkát fuzőben csináljak.Vettem is de ez ilyen rugalmas.És szerintem jó,nem fárad el olyan hamar a derekam.Persze ha nagyon nagy fájdalmaim lennének,mint neked akkor biztos mutenéni akarnának.Magyarul ennyivel intézték el a dolgot a dokik hogy:Ha akart volna már előrre csuszott volna,ha fáj vegyek be gyogyszert,meg ne emeljek,ne hajoldossak.Csak az a gáz hogy mikor meg megvan a nagyobb baj akkor egyből mindegyik  tud intézkedi.Persze azt nem mondom most kés alá feküdnék,de ha nagy baj lenne biztosan.Mikor 4 éve becsipődött a derekam nem birtam lábraállni 3napig,sirni tudtam volna.Elvittek a dokihoz aki legyintett egyett.Majd közölte uram ez soför betegség,ejjjjjjj mondom nem vagyok soför.Nem baj lumbágó visz lát.....Akkor csesztem el hogy nem kerestem fel egy szakorvost.  De hát mostmár mindegy....Veréb kollégám is mindig mondja ne gondolj rá nem fáj,persze akinek nem fájt még nem tudja milyen.Én mindenkinek azt kivánom hogy mi hamarabb gyogyuljon meg,mert ahogy előttem is irták fájdalom élni áá nem lehet...

Előzmény: Atti71 (10649)
Atti71 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 10649

Szia!

 

Rőviden szinte kibirhatatlan volt!

Mint írtam nekem a két műtét után jött ez a csigolyacsúszás. Mivel rövid időn belül 2X megműtötték ugyanazt a szakaszt, így az izmok nagyon nehezen és lassan tapadtak vissza. Nem tudták megtartani a csigolyát. Már a második műtét előtt felmerült a fixálás lehetősége, de végül abban maradtunk az orvosommal, hogy megpróbáljuk elkerülni az "idegen" anyagy beépítését. Sajnos nem jött be. Műtét előtt már egy rossz mozdulattól szinte összesetem. A kimozdult csigolyát annyira nem tartották az izmok, hogy egy rossz, vagy hirtelen mozdulat miatt is nyomta az idegeket. A műtét után hat hónapig rendszeresen utána pedig alkalmanként még két hónapig hordtam műanyag merevítőt ami a nyaktol a fenék közepéig ért. Az olyan jó mereven tartotta a felső teste, levette a terhelést a gerincről.

Pl.: ha az autóval belementem egy döccenőbe olyan volt mintha derékon rúgtak volna. De ha valaki csak egy kicsit lökött volna rajtam biztos összesek! De szerencsére ez már ind a multé!!!

 

Üdv: Atti

Előzmény: Wekk-R (10647)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 10648
Izotopos vesevizsgalatom mar volt, csak nem tudtam, izuletet is lehet nezni vele
De mar utana neztem, 3-oras moka es kacagas :(
Előzmény: similis (10646)
Wekk-R Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10647
Szia.Nekem is mondtak instabil a gerincem 2oldali ivszakafas az l.5 on.En ezt a derek faradasokat allas,gyaloglas utan mar kb 10eve erzem.Most meg hogy allo munkam van 8oraba 8at faj.Na ezt untam meg ezert mentem dokihoz.Es igy a rtg mutatta ki mi a baj.Eddig emelgettem nem nagyon kimeltem a gerincem csodalkozok is hogy nem csuszott elorre.Ha igy maradna ahogy eddig annak orulnek.Kisugarzo fajdalmaim nincsenek,egyenlore.Amugy neked mielott fixaltak mit ereztel?Marmint iszonyatosan fajt mar?
Előzmény: Atti71 (10645)
similis Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10646

Az izotóppal kapcsolatban, anno (boccs) a kutyámnak csináltak ilyet, kísérleti stádiumban volt akkor és azért csinálták ingyen. Mivel vagy 15 éve volt nem emlékszem pontosan h mit kerestek, tudom, h viszonylag fiatalon már fájtak a lábai, 10 évesen már alig tudott menni, valóban valami kontrasztanyagos dolog volt, h mivel csinálták nem láttam mert ott kellett hagyni, a lelet egy röntgenszerű valami volt azt hiszem ami (talán) a gyulladásokat mutatta ki a teljes csontrendszerében.

 

Utána ajánlottak valami kezelést is ami által nem lettek volna fájdalmai pár évig, ami nála pont elég lett volna :), de anyám nem engedte merthogy jaj szegény két napig be lett volna zárva, semmi mozgás és ő nem lehet ott ...

 

Szval ennyi volt a történet, sajnálom h nem emlékszem már pontosan :(

Előzmény: GeriSoft07 (10633)
Atti71 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10645

Szia!

 

Sajnos velem pont ez történt. Sérvműtétem után ismét meg kellet műteni (hat hónap) kiujjult sérv miatt. Ezek után instabillá vált a gerincem és fixálni kellett (3 hónap). Így kilenc hónapon belül  3 műtétem volt. Ha visszaolvasod a bejegyzéseimet ott pontosan leírtam mi történt. Pedig mindent megtettem én is és az orvosom is, hogy ne így legyen. És még is. De most már teljesen jól vagyok azon kívül, hogy még mindig kicsit hamar elfárad a derekam semmi más bajom sincs. Gyógyszert már nem is tudom mikor szedtem utoljára. A fixálás óta eltelt több mint egy év. Persze még mindig oda kell figyelnem, hogy mit és hogyan csinálok. Persze lassan rutinszerűvé válik minden. Kitartás és nem kell azért mindig a legrosszabbra gondolni. Csak adj időt magadnak és a rehabilitációs időnek. Mindig mindenből  annyit és addig míg jólesik!!!

 

Üdv: Atti

Előzmény: Wekk-R (10644)
Wekk-R Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10644

Szia.Bizzunk benne hogy jobb lessz,és nem kell ujabb mutét. Azért kiváncsi vagyok mint mond a doki.A Rónai-hoz mész vissza kedden?Én is járok tornára az sztk-ba. És mindig azon jár az agyam hogy mi lessz ha megcsuszik a gerincem,meg ilyesmi.Már teljesen bele vagyok örulve komolyan mondom.Hiába mondta a doki hogy mi van,én bevallom férfiasan hogy félek attól hogy később rosszabb lessz.

Előzmény: kékkenguru (10642)
Anikó 11 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10643

Szia!Bízzunk bene,hogy nincsen komolyabb,sok kitartást kívánok neked és nagyon vigyázz magadra!

Milyen műtét volt pontosan?

Előzmény: kékkenguru (10642)
kékkenguru Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10642

Szia :) Keddig már csak kibirom,félek műtét lesz ebből megint....

Anikó 11 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10641

Szia!

Szerintem most azonnal menjél vissza a kórházba,ahol operáltak,nehogy nagyobb baj legyen,mert ez már éppen elég nagy baj,amit leírtál,ne várjál vele!

Előzmény: kékkenguru (10640)
kékkenguru Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10640

Nem tudok rendesen irni,bocsi...szóval néha meg nem tudok pisilni...Mindenkinek aki még a reumánál jár csak javasolni tudom,hogy ne hagyja magát....2-évig injekcióztak....szteroidok,torna masszázs,elektromos kezelés,viz,ill száraztorna...rengeteg gyógyszer....EZ MIND TÜNETI KEZELÉS...nem segit ha  fájdalmak vannak hosszú távon MR-T KELL KÉRNI...nem adják csak úgy a beutalót de ha időben kezelnek jobb mint a műtét...ez a saját tapasztalatom.

kékkenguru Creative Commons License 2013.01.17 0 0 10639

Szia Graver :) Dec -11-én műtöttek  akkor majdnem 6-hetes...nekem azt mondták vasárnap mikor hazajöttemmásnap ülhetek wc,és addig mig eszek....utána csak térdeltem kicsit,sétáltam a boltig ami nem nagy táv....jobban is de most megint nem tudok járni,és ülni se mert fáj a derékrésznél nagyon....nem tudom mit rontottam el de ennyit még nem feküdtem életemben,vigyáztam magamra...emelni még nem is emeltem....azt még 2 hónapig nem lehet....mást nekem nem mondtak.Ágyba végzem a tornát még.Kontroll után szokták a gyógytornát javasolni ugy a baj,hogy nekem még sok probléma van...most meg megijedtem mert köhögéskor bepisilek...állandó ingerem van,és néha meg nem a csatorna szűkületem.....van köztetek akit ezzel műtöttek?Bármi infót szivesen fogadok.....karfájdalom,zsibbadás pedig a nyaki szűkülettől van....szóval nekem,azt mondta a doki a koromhoz képest nagyon sz...r a gerincem....dolgozni szeretnék,és újra emberi élete élni.....de ez nagyon nehéz most ebben a helyzetben....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!