Keresés

Részletes keresés

_paha_ Creative Commons License 2003.07.17 0 0 16
az elmúlt három nap kedvező időjárásának köszönhetően ma estére végre felmelegedett annyira az új medencénk vize, hogy egy igazán jót tudjak úszkálni benne. mit mondja, csodálatos érzés volt a saját kertünkben holdfényes éjszakán fürdőzni, úgyhogy mindenkinek ajánlom, aki ilyen "mobil" medencén töri a fejét!

_paha_ Creative Commons License 2003.07.14 0 0 15
mi is most vettünk egy ilyet, tegnap állítottuk fel. kíváncsian várom, milyen lesz belemászni. (-;

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.05 0 0 14
Igazad van a belsőt illetőleg, bár kibír az két szezont is, sőt, mióta felfedeztük, hogy a biciklbelső ragasztó készlet kiválóan alkalmas a lukak betapasztására, többet is. És igen, egy új belső az 25 ezer. És a szűrőben is igazad van, bár a mi szűrőnk öt év után purcant ki, csak az a baj ezekkel a medencékkel, hogy ha az ember egy meleg nyáron kipróbálja, nem tud leszokni utána.

(MI azt csináljuk egyébként, hogy a medence váza ott marad ahol van, a belsejét nyár végén leszedjük, kimossuk, összecsomagoljuk eltesszük.)

Előzmény: cementke (13)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 12
Ebben igazad van cementke, csakhogy nem tudom ismered e azt az állapotot, mikor az embernek csak valami olcsóbbra van pénze. Én is szeretnék a kertembe egy eredetileg beépített és jóval nagyobb csempés medencét szuper vízforgatóval, egyébbel. És éppen emiatt vagyok alllergiás az olyan hozzászólásokra, hogy miért nem vettél drágábbat? (A kisebbik lányomnak pl. kizárólag egy használt Trabantra volt pénze, és nem hiszem, hogy örülne annak, ha valaki arról világosítaná fel, hogy miért nem vettél egy Szuzuki akármit, az is olcsó?)

Szóval igazad van, valóban az olcsóbb a drágább
, de arról még nem tudok, hogy részletre építenének mondjuk medencét... ki tudja, ha valaki elkezdené, lehet meggazdagodna... egész jó ötlet, most jutott eszembe...:-)))

Előzmény: cementke (11)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 10
Hát én az algaölő legalább dupláját szórom a vízbe hetente, ennek ellenére már (4 hét után) bizony zöldül a medence alja. Takarófóliánk nincsen, lehet jövőre ilyet is veszünk, idén az volt a nagy büdös helyzet, hogy egyik napról a másikra kifingott a kerengetőnk, és csak vagy 8 nap elmúltával sikerült vennünk olyat, amit a medencébe lehet lógatni és nem kivülről kell beszerelni, ez viszont szuper! Nem kell bele külön bélést venni, mert ami benne van szivacsból van és csak rendszeresen ki kell tisztitani, azonkívül vettünk hozzá egy medencporszívót is, ami tényleg jó és ehhez a kerengetőhöz van szerkesztve.

Egyébként abban igazad van, hogy minden évben kell venni még ezt azt a medencébe, meg ugye tapasztalatból tanul a hülye.

Viszont ugye milyen finom, ha kánikula van, meg akkor, ha gyerekes család jön látogatóba? Csak bele kell dobni a kölköket a vízbe osz elvannak egész nap! :-)))

Tüzesfal, én első blikkre kb. 10 m3 vizet saccoltam ráhagyással, szóval nem is tévedtem olyan nagyot, bár más képlet szerint számoltam, már nem is tudom hogyan. (Asszem - ne nevess ki - elképzeltem magam előtt egy 1m átmérőjű kockát vízzel töltve, és megsaccoltam, hogy abból mennyi kell ebbe a medencébe, isten bizony.)
Nem megoldás az állandó vízcsere, ugyanis elég bonyolult a vizét leereszteni, azonkívül sokkal lágyabb és finomabb a régi víz - nem beszélve ugye a vízpocsékolásról ...

Előzmény: n.drew79 (8)
n.drew79 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 9
ehh, bocsi a hosszú-ö-k-ért, és persze kikeZdi...hja, els? beírás...
n.drew79 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 8
Sziasztok!

Nos, nekünk immár 2 hónapja áll a kertben egy ilyen csoda. A tapasztalataim: Sajna az alapszett mellé kifejezetten ajánlott beszerezni az alábbiakat: egy nyári takarófólia (ez húzós, olyan 16e ft:( ), egy tisztítóháló (ez házilag is el?állítható), egy fenékporszívó (3-4 e ft.), algaöl? szer, klór, opcionálisan egy tesztcsík, amivel a ph-t, a klórt, és a jó ég tudja mit lehet ellen?rizni. Mire ezeket az ember megveszi (és felállitáskor a medence alá a geotextilt), az 56e forintos medence már 100e-be kerül :((
A karbantartás így néz ki, nem lehet elrontani: A medence mindig legyen letakarva a nyári fóliával, igy gyorsan melegszik a víze, lassan hül le, és nem megy bele a piszok, mikor nem használod. Kivéve, ha nagyon meleg a viz, ekkor ellenjavallott a fólia, mert a meleg víz nem jó az algásodás miatt. Klórt folyamatosan kell adagolni, hasznos a tartaklór tabletta, mert ez lassan oldódik, viszont ezt csak adagolóban lehet a vízberakni, mert kikeszdi a fóliát. Opcionálisan (mi ezt tesszük) egy zárható vödörben oldjuk, úgy, hogy naponta beleöntjük a vödör tartalmát (zárhatóság azért kell, hogy ne koszolódjon a víz és a kutya bele ne igyon:)) ).A klór mennyiségét a tesztcsikkal érdemes ellen?rizni, mert ha túl kevés, akkor algásodik! Algaöl? hetente kell kb 2-3deci. Semmi más nem kell! Ha opálosodik a víz (mikor betakarjuk, opálosodik 3-4 nap után), hasznos a gyorsaklór, ami a vödörben gyorsan feloldható, és a vízbe önthet?), ez rendbeteszi, de fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor, ha opálos. Ha algás, akkor sokkoló klórozás kell, ennek a leírása az algaöl?/klór oldalán megtalálható. Ami mindennapos: a szutyok kihalászása a hálóval, és 3-5 naponta a fenék porszívózása. Ennyi. Ezeket betartva a víz akár 2 hónap után is kristálytiszta marad, anélkül, hogy éreznéd a vegyszert (a klór elbomlik, az algaöl? meg igen kicsi mennyiség)

n.drew

tüzes fal Creative Commons License 2003.07.04 0 0 7
Nem írtad, hogy henger alakú a medence.
Mivel közben kiderült, így dropynak igaza van, a képletet illetően.
Viszont rosszul számolt, mert 9,15 köbméter.
na de nem sokat tévedett.

Alice: egyébként tényleg szégyen gyalázat, hogy nem tudtad kiszámolni. :)
De mivel régóta ismerlek, ezért elnézem neked. :)

Namost nem tudom, hogy sok értelme van-e telerakni vegyszerkekkel, mert vegyszerekben lötykölődni sem az igazi.
Mennyi nálatok a vízdíj?
Már csak azért, ha megveszed a vegyszereket stb. lehet, hogy többre jön ki.
Akkor viszont érdemesebb leereszteni kéthetenként.

Előzmény: AliceCsodaországban (5)
Droopy Creative Commons License 2003.07.04 0 0 6
V=r2*pi*m
Tehat ha az atmero 3,6 m akkor a tertfogat bizony 10.2 m3
Előzmény: AliceCsodaországban (5)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 5
Kedves tüzes fal, ami a vízköbméter mennyiségét illeti, szégyen gyalázat, de képtelen vagyok kiszámolni, gondolom a henger térfogata szerinti számítás lenne az alap, de ELFELEJTETTEM. Mindenesetre a nyári hónapokra megdombja a vízszámlát.

Tudnál adni egy képletet erre?

Előzmény: tüzes fal (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 4
MObil medence az, amit nem kőművesek meg egyebek építenek, hanem mondjuk bemész a Corába, és ott veszel egy kis nylonzacskóban meg néhány kartondobozban egy komplett medencét, amit otthon összeállítasz. Ez áll egy fix kör lakaú műanyagrészből - ezeket csak egymás mellé kell illesztened - meg egy belsőből, amit ebbe beleraksz, ebbe jön majd a víz. Van hozzá létra (tök fölösleges, az első nehezebb súlyú felnőttnél összeroskad) meg kerengető - no ez az én problemám - meg kellenek bele állandóan vegyszerek, különben teleeresztés után csak egy pocsolya lenne.

Idén ez az egész cakkumpakk 54 ezer forint volt, szóval mobil medencét bárki csinálhat magának (aki mondjuk egy automata mosógépet tud venni) , és aki a kertben ki tud alakítani egy vizszintes - lehetőleg homokkal fedett - felületet.

Ha szeretnél ilyet szivesen megosztom a tapasztalataimat.

Előzmény: Funk (3)
Funk Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3
Mi az a mobil kerti medence?

Üdv:Funk

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.03 0 0 2
Ha 3,6 méter hosszú és 90 centi széles, akkor kell lennie minimum 3 méter mélynek ahoz, hogy majdnem 10 köbméter víz beleférjen.
Ezt a nap nem nagyon melegíti fel, mert kicsi a felülete amit melegíthet a nap, viszont mély és emiatt nagy a víztömeg.

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1
Ez a kád víz kábé 10 köbméter ha jól számolom. Ha nem rakok bele semmilyen vegyszert, hetente kéne újratölteni, nem beszélve arról, hogy ennek a nap alatt fel is kell melegedni, végül is senki sem szeret bebujni egy 17 fokos vízbe... mindenesetre kösz a nagy semmit.

Nekem max. 4 hétig sikerült eddig kivédenem az algásodást, sajna már kezd zöldülni a viz megint... pedig olyan finom langyos már...:-(((

Előzmény: tüzes fal (0)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.02 0 0 0
Egy ilyen kád vizet egyszerűbb leereszteni és friss vízzel újratölteni, mint telirakni vegyszerekkel.
:)
Előzmény: AliceCsodaországban (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.01 0 0 topiknyitó
Nekünk van egy 3,60x90cm-es mobil kerti medencénk.

Imádom így nyáron, ez az egyetlen jó, amik a hőségben velem történhetik, hogy akármikor belebujhatok.

Két problemám van.

Az egyik az, hogy van egy eladó kerengetőm, olyan, amit kívülre kell tenni, és be kell építeni a medencébe. Csak egyszer próbáltuk ki, nekünk nem alkalmas, ha valakinek egy ilyenre van szüksége, avagy ilyenje van és elromlott, szivesen eladom olcsóbban mint a Cora.

A másik problémám az, hogy egyszerűen képtelen vagyok egy hónapnál tovább többé kevésbé tisztán tartani a vizet benne, mert akármit csinálok bealgásodik. Ha valakinek van ilyen otthon, és neki sikerül, akkor kérem írja már meg nekem, hogy ehhez a medencéhez mennyi klór, mennyi algaölő, mennyi PH minusz és mennyi szeméthabosító vagy mi kell bele, mondjuk afféle konyharecept alapján, hogy fél liter, vagy ennyi meg ennyi kávéskanál stb...:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!