Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 5
Kedves tüzes fal, ami a vízköbméter mennyiségét illeti, szégyen gyalázat, de képtelen vagyok kiszámolni, gondolom a henger térfogata szerinti számítás lenne az alap, de ELFELEJTETTEM. Mindenesetre a nyári hónapokra megdombja a vízszámlát.

Tudnál adni egy képletet erre?

Előzmény: tüzes fal (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 4
MObil medence az, amit nem kőművesek meg egyebek építenek, hanem mondjuk bemész a Corába, és ott veszel egy kis nylonzacskóban meg néhány kartondobozban egy komplett medencét, amit otthon összeállítasz. Ez áll egy fix kör lakaú műanyagrészből - ezeket csak egymás mellé kell illesztened - meg egy belsőből, amit ebbe beleraksz, ebbe jön majd a víz. Van hozzá létra (tök fölösleges, az első nehezebb súlyú felnőttnél összeroskad) meg kerengető - no ez az én problemám - meg kellenek bele állandóan vegyszerek, különben teleeresztés után csak egy pocsolya lenne.

Idén ez az egész cakkumpakk 54 ezer forint volt, szóval mobil medencét bárki csinálhat magának (aki mondjuk egy automata mosógépet tud venni) , és aki a kertben ki tud alakítani egy vizszintes - lehetőleg homokkal fedett - felületet.

Ha szeretnél ilyet szivesen megosztom a tapasztalataimat.

Előzmény: Funk (3)
Funk Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3
Mi az a mobil kerti medence?

Üdv:Funk

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.03 0 0 2
Ha 3,6 méter hosszú és 90 centi széles, akkor kell lennie minimum 3 méter mélynek ahoz, hogy majdnem 10 köbméter víz beleférjen.
Ezt a nap nem nagyon melegíti fel, mert kicsi a felülete amit melegíthet a nap, viszont mély és emiatt nagy a víztömeg.

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1
Ez a kád víz kábé 10 köbméter ha jól számolom. Ha nem rakok bele semmilyen vegyszert, hetente kéne újratölteni, nem beszélve arról, hogy ennek a nap alatt fel is kell melegedni, végül is senki sem szeret bebujni egy 17 fokos vízbe... mindenesetre kösz a nagy semmit.

Nekem max. 4 hétig sikerült eddig kivédenem az algásodást, sajna már kezd zöldülni a viz megint... pedig olyan finom langyos már...:-(((

Előzmény: tüzes fal (0)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.02 0 0 0
Egy ilyen kád vizet egyszerűbb leereszteni és friss vízzel újratölteni, mint telirakni vegyszerekkel.
:)
Előzmény: AliceCsodaországban (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.01 0 0 topiknyitó
Nekünk van egy 3,60x90cm-es mobil kerti medencénk.

Imádom így nyáron, ez az egyetlen jó, amik a hőségben velem történhetik, hogy akármikor belebujhatok.

Két problemám van.

Az egyik az, hogy van egy eladó kerengetőm, olyan, amit kívülre kell tenni, és be kell építeni a medencébe. Csak egyszer próbáltuk ki, nekünk nem alkalmas, ha valakinek egy ilyenre van szüksége, avagy ilyenje van és elromlott, szivesen eladom olcsóbban mint a Cora.

A másik problémám az, hogy egyszerűen képtelen vagyok egy hónapnál tovább többé kevésbé tisztán tartani a vizet benne, mert akármit csinálok bealgásodik. Ha valakinek van ilyen otthon, és neki sikerül, akkor kérem írja már meg nekem, hogy ehhez a medencéhez mennyi klór, mennyi algaölő, mennyi PH minusz és mennyi szeméthabosító vagy mi kell bele, mondjuk afféle konyharecept alapján, hogy fél liter, vagy ennyi meg ennyi kávéskanál stb...:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!