Keresés

Részletes keresés

Ordas Farkas Creative Commons License 2002.12.31 0 0 27
a western union 21 dollárért küld külföldre hogy rohadjanak meg..... egy 150 dolláros összegnél

Postabank min. 20 dollár, de csak számlára küld...

szóval nem tudom mi lesz, hülye paypal meg nem konvertál forintról... pedig ott csak 2 dollár lenne a kezelési költség.....

Classic Girl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 26
Biztos szallitanak kulfoldre is, csak ki kell fizetni a shippinget. A ferjem most adott el valamit Canadaba, de jol megszivtuk mert feltette az ebay-re hogy 10 dollar shiping (USA-ban vagyunk). Azt elfelejtette hozzatenni, ha kulfoldre szallit dragabb. Szoval vesztettunk 6 dollart, mert Canadaba szallitani 16 dollar volt.
Classic Girl Creative Commons License 2002.12.20 0 0 25
Van egy ugynevezet PayPal. Ott lehet mindenfele penzeket biztonsagban atutalni interneten keresztul. Akar ebay-en akar ha siman vasarolsz internetes oldalakon, lehet hasznalni. Ugynevezet kozvetito ceg.
Boszorka Creative Commons License 2002.12.20 0 0 24
Megnéztem az ebay.de és az ebay.at de mindkettő csak országon belül vállal szállítást. Hogyan oldottátok meg a szállítást? Vagy külföldön laktok?
Előzmény: Hét (19)
Hét Creative Commons License 2002.12.20 0 0 23
Az ebay akkor kér kártyaszámot, ha ingyenes e-mail cím szolgáltatótól van e-mailed, azért, hogy ha eladsz akkor le tudja vonni a jutalékát. Ha van rendes e-mail címed, akkor nincs gond.
Előzmény: mrcls (22)
mrcls Creative Commons License 2002.12.20 0 0 22
Azt hallottam, hogy regisztrálni csak hitelkártyával lehet, rendszeres jövedelem kell legyen. (ezt olyanoktól, akik szintén nincsenek regisztrálva :) Az ebay.com-on olvasgatva nem találtam semmi ide vonatkozó infót. A kártyaszám megadásánál csak annyi van, hogy Visa, Mastercard, stb.
Igaz amit hallottam, vagy elég egy 'normál' bankszámla is? Esetleg devizaszámla?
Hét Creative Commons License 2002.12.18 0 0 21
Megkérdeztem:

A Raiffeisennél forintszámláról utalás külföldre:
min 10USD, de egyébként az összeg 0,7%-a.
ugyanez devizaszámláról 5USD és 0,2%.

A forintszámla vezetése ingyenes, a devizaszámlát nem tudom, de szüksdéges még hozzá a Raiffeisen direkt szolgáltatás, vagy lehet bankfiókból is.

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.17 0 0 20
Koszonom a segitsegeteket, egy fenykepezogepen gondolkodom (meg 7 nap van). Kb 240eft. Itthon minimum a duplaja de sajna meg nem is lattam nalunk mert eleg ritka darab. Igy arra jutottam hogy minden koltsegevel is olcsobb mint itthon a semmi. Persze a koltsegeket szeretnem minimalizalni es szeretnek biztosra menni.
Udv
TW
Előzmény: Hét (19)
Hét Creative Commons License 2002.12.17 0 0 19
Hát igen a parabolaantenna szállítási költsége nem igazán alacsony. De 51 euroért nem olyan rossz az.
Persze igazad van a szállítási költség nagyon fontos részét képezi az árnak. Szerintem az ebayen nagyon jó dolgokat lehet venni, és sokszor elég jó áron.
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (18)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.12.17 0 0 18
En az ebay.de -n vettem nehany dolgot.

Az ebay egyebkent bombauzlet, mert minden tranzakcio utan a vetelar 2 %-a az ebay-e. Ez napi kb 50-80 ezer tetelnel jelentos osszeg.

A megegyezes egyebkent mindennapos. A Spiegel nevu ujsag irt tavaly egy leleplezo riportot az ebay.de-rol.
Tortent, hogy egy vicces kedvu ebayer sajtoszsomlet (!) 1 marka kezdolicittel inditott, s a haverja kezdett ralicitalni.
Miutan ket licitalo ismeros volt negy ora alatt 18 millo marka lett a sajtoszsomle vetelara. Ennek 2 %-a 360 ezer marka lett volna a ebay reszesedese, akik azonban idokozben rajottek a viccre es toroltek a ket fickot, akik ezt a jatekot meg 4 szer megcsinaltak uj neveken es uj zsomleket (sonkas, tojasos stb)
Az egyik jatekot a Spiegel is kovette es kepekkel illusztralta. (A www.spiegel.de-rol mar letoroltek a cikket)

Kezdo ebayerek nem art ha figyelnek nemcsak hogy mennyibe kerul a cucc, hanem a postakoltsegre is, mivel nagyobb dolgoknal igen durva tud lenni. (En egy parabolaantennat vettem 15 euroert belteri egyseggel egyutt, a postakoltseg pedig 36 euro volt)

Előzmény: pasa_ (17)
pasa_ Creative Commons License 2002.12.17 0 0 17
És az működik, licitien kívül megegyezni?

Ne szamits ra. Egyreszt ez kulturalatlan, csalas, masreszt amikor feljelentkeztel az ebayra elfogadtad hog nem teszel ilyet -- meg az elado is. Es akirol megtudjak, torlik az accountjat.

Nagyon sok eladó mindig beírja, hogy a célország csak USA, legfeljebb Kanada. Ilyen esetekben van esély meggyőzni őket, hogy Közép-Eu-ba is szállítsanak?

Elotte mailban leegyeztetheted. Alatalaban nem eselyes -- aki akar kulfoldre szallitani aszerint X-el. Aszerint licitalni, hogy majd a nyeres utan fogod gyozkodni szinten kulturalatlan dolog.

Pasa

Előzmény: timartom (6)
pasa_ Creative Commons License 2002.12.17 0 0 16
Ez nagyon erdekes. Ugy emlekszem amikor beutsz valamit jon egy visszajelzes OK gombbal, benne az osszeg, amire bolintasz -- ez mar a gep ertelmezese szerinti. Pont az elirasok es hasonlo technikai malorok miatt.

Pasa

Előzmény: Hét (4)
pasa_ Creative Commons License 2002.12.17 0 0 15
En nagy ertekkel nem varialtam (egy tetelben legalabbis). De erre talaltak ki az escrow-t. Infot tatalsz rola az ebay-en is. (Lenyege hogy egy kozbenso cegnek kuldod a lovettat, es amikor megkatad az arut, akkor szolsz nekik hogy kiadhatjak.

Csalni persze ezzel is lehet akarmelyik oldalrol, de egy kicsit emel a biztonsagon. A lenyeges szvsz az eladorol valo tajekozodas -- a kommentek segitenek ebben.

Pasa

Előzmény: -botond- (3)
pasa_ Creative Commons License 2002.12.17 0 0 14
En csomot aukcioztam 1999-ben.
Tapasztalat: jo. Minden rendben ment, minden csomag megerkezett. Szamos kulonbozo helyrol, urgetol.

Fizetni a legjobb kartyaval, ha tudsz. Ha nem, akkor az mar fel szopas volt. Money orderrel jol atbasztak a helyi bankok, telefonba par dolcsis arat mondtak, aztan a helyzeinen kiderult hogy ennek tobbszorose -- addigra persze mar midnen egyeb le volt targyalva.

Aztan akkortajt szuletett a bidpay.com, pont ezekre a problemakra -- az arara mar nem emlekszem pontosan, de joval kevesebb volt mint innen MO-t kuldeni.

Erdemes megnezni, hogy az amazon payment mukodik-e Magyarorszagra (a Z-shopoknal meg nem sajna). Ha igen, az nagy segitseg.

Pasa

Előzmény: zsebTV (-)
Hét Creative Commons License 2002.12.17 0 0 13
Én Raiffeisenes vagyok és nekem 5 USD + 0,2%, ha jól emlékszem. De a bankot mindenképpen érdemes megkérdezni. De egyébként szerintem ekkora tételnél esetleg megéri számlát nyitni.

Sajnos abban igazad van, hogy a bank esetleg ott is levonhatja a saját költségeit, de szerintem nem ez lesz az akadálya, a tapeworm már az import áfával is kibékült.

Tapeworm:

mindenképpen egyeztetni kell az eladóval, mert könnyen találtok esetleg olyan megoldást, ami mindkettőtök számára kényelmes.

Előzmény: szaborob (12)
szaborob Creative Commons License 2002.12.17 0 0 12
ezzel vitaba szallnek:
az en altalam vett minta alapjan egyedul a K&H-nal lehetett 2000 + %-ert utalni (de csak devizaszamlarol), az altalam nezett CIB es Citibank mind 10e koruli osszeget kert (30USD<) a forintszamlarol torteno utalasert kulfoldre (raadasul a Citi-nel olyan szamlam volt, amivel a magyar utalasok ingyenesek voltak)

[csak zarojelben jegyzem meg, h a payment methods kozott a money transfer nincs felsorolva, - ami persze nem jelenti azt, h az elado biztos, h nem fogadja el, de ilyenkor altalaban tole is levon a kinti bank bizonyos osszeget]

a postai penzutalvany jo otlet, erdemes megkerdezni, h mennyibe kerul

Előzmény: Hét (11)
Hét Creative Commons License 2002.12.17 0 0 11
Ebben szívesen segítek neked tapeworm, ha szükséged van segítségre. Számodra a legolcsóbb megoldás az, ha átutalod a pénzt. Egyébként lehet, hogy a Postán keresztül nemzetközi pénzutalvánnyal is működik a dolog. Nem tudom, hogy Kanadába mehet-e ilyen. Az átutalást sima forintszámláról is megteheted kb 5USD + max 1% utalási díjért, de kérdezd meg a bankodat. Ha ebbe beleegyezik az a legjobb, szerintem. Ha van még kédésed írj, és az angollal is ki tudlak segíteni.
Előzmény: Törölt nick (9)
szaborob Creative Commons License 2002.12.17 0 0 10
ha tucc dollar alapu csekket kiallitani (a bankszamladhoz van ilyen szolgaltatas), akkor tedd, s kuldd el azt,
v. lehet nemzetkozi penzutalvanyt (ez az international money order) kuldeni (a Western Union irodakbol) ez kabe 30USD+valahany %-a az osszegnek, ugy mukodik, h itt befizeted a penzt, s elkuldod a fickonak az igazoloszelvenyt, o pedig fel tudja venni a penzt

az volt meg odairva, h kulfoldre is elkuldi az arut, csak fizesse az illeto (ilyenkor alt. el kell kuldeni elore az szallitas dijat is)

vam szvsz biztos van, de h mennyi... (hivd fel a vamhivatalt)

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.17 0 0 9
En kanadai csakonak szeretnek fizetni, de az angolom eleg keves. Kb 200e lenne (a vam-ot es afat is kifizetem ha maskepp nem megy). Szoval hogyan lehet fizetni. Mi a konkret modja. Meg sosem csinaltam csak online boltban hitelkartyaval az mukodott. Az vgyon ideirva hogy:

Payment money order/cashiers check, personal check, or see item description for payment methods accepted.

Shipping Buyer pays for all shipping costs. Seller ships internationally (worldwide). See item description for shipping charges.

No most ha megnyernem akkor mi a teendo (konkretan hogyan kell a fizetest intezni)?

Hét Creative Commons License 2002.12.11 0 0 8
Az árak, amiket megjelölnek a kezdő licitek, vagy az aktuális licit állása. Azt mindenképpen ki kell fizetni. De ha a buy now lehetőséget kérdezed, az ott megadott összegért azonnal a tied a portéka. Akkor ki kell fizetni azt az összeget valamint a szállítás költségeit, és a vámot + ÁFÁ-t, ha nem vámmentes az áru.

FDG7
Előzmény: TOPMAN (7)
TOPMAN Creative Commons License 2002.12.01 0 0 7
Azok az árak, amiket megjelölnek, azok irányárak? Előre kell fizetni és milyen módon?
timartom Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6
És az működik, licitien kívül megegyezni?

Nagyon sok eladó mindig beírja, hogy a célország csak USA, legfeljebb Kanada. Ilyen esetekben van esély meggyőzni őket, hogy Közép-Eu-ba is szállítsanak?

Előzmény: Titus (5)
Titus Creative Commons License 2002.10.14 0 0 5
Szasztok! En mar nyomom az ebayt egy fel eve, es eleg jo tapasztalataim vannak vele. Ami FONTOS:
NE UZLETELJ FIRSTTIMER SELLERREL! Engem egyszer atvagtak eleg rendesen. Most megyek a srac utan Kaliforniaba, szegeny biztosan meg fog lepodni, ha harom kajakos szamonkeri hogy hogyan is gondolta ezt... Fizetni paypal, vagy money orderrel szokas, sok minden jott mar, garival sem volt problema sose. Szoval rajta, de figyeljetek. Ami meg jo taktika, hogy irsz egy emilt a sellernek, hogy te megvenned a cuccost ebayen kivul, nincs licitalas, nincs utolso pillanatban elbukas, hanem megbeszelitek az arat, aszt hadd mennyen. Sokkal jobb mint licitalni szerintem.
Hét Creative Commons License 2002.10.14 0 0 4
Nekem most volt meg az első ebayes nyerésem. Tulajdonképpen az első licitálásom is volt. Az örömbe vegyült egy kis üröm is, mert nem feltétlenül szerettem volna így megnyerni.
Ami történt: Találtam magamnak egy jó kis objektívet. Már régóta figyeltem. Amikor a licitből már csak 4 perc volt hátra gondoltam itt az ideje licitálni. A gond és a szerencse is egyben itt jött. Nem egész számot akartam licitálni és tizedesvesszővel írtam be a számot, egy német cikkre licitáltam. Kicsit beszélek németül, és ha jól emlékszem a németek is tizedesvesszőt használnak, de sajnos az angol szerverre voltam bejelentkezve, és nem tudta értelmezni a számformátumot a szerver, és a tizedespontot az én szándékomhoz képest eggyel jobbra került. Pontosan maximális licit lett belőle, de a tízszerese az én szándékomnak. Persze ezzel nyertem. Szerencsémre amikor elküldtem a licitet, már csak két perc volt hátra és alig valamivel drágábban szereztem meg a cuccot, mint amit maximálisan akartam adni érte.

No és jöjjön a tanulság. A fentiekből mindenki azt von le, amit kell. Az aukció nem játék figyeljünk oda. Mentségemre (vagy pont nem) legyen mondva, hogy vendégeket vártunk és a készülődés kellős közepén licitáltam. A másik, ami mások számára fontosabb lehet, hogy a liciteket sokszor úgy nyerik meg az emberek, én is, hogy az utolsó percekben egy reálisnak mondható maximális licitet adnak, ami sokszor nem is jelenik meg időben. Ráadásul oda kell figyelni, mert néhányan próbálják ezt a stratégiát alkalmazni, és nem könyű őket kilicitálni. De normális licittel nyerni szinte lehetetlen, mert valahogy az ebay nem jelzi vissza, ha két maximális licites van benn. Csak az egyszeri liciteket jelzi vissza, és a maximálisakat rejtve tartja addig, amíg nem érte el a licit az ő maximális licitüket. Amit nem tartok teljesen korrektnek. Persze lehet, hogy nem teljesen így van, amit leírok, de én ezeket a következtetéseket szűrtem le.

Licitálóknak sok sikert.

Hét

-botond- Creative Commons License 2002.06.17 0 0 3
Sziasztok! Eltelt pár hónap az utolsó hozzászólás óta, azóta talán születtek új tapasztalatok az ebay-ről. Nagyobb értékű árut (150e-200e Ft körül) szeretnék vásárolni, valaki csinált már ilyet? Hogyan történik a fizetés? Mennyire megbízható? Vámmal mi a helyzet? Köszi a segítséget!
zsebTV Creative Commons License 2001.08.23 0 0 2
Fel a lista tetejere...
zsebTV Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1
Nekem is pont annyi van. :-)
Előzmény: fletch2 (0)
fletch2 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 0
0 tapasztalatom van! (eljen az elso 0-am) :)
zsebTV Creative Commons License 2001.08.23 0 0 topiknyitó
Kedves mindenki!

Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van az ebay-el.
Sikerül-e könnyen beszerezni dolgokat? Hogyan szoktatok fizetni? ...

zsebTV

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!