Keresés

Részletes keresés

vibram Creative Commons License 2001.07.14 0 0 35
Szia/sztok.

En is keszulok Torok o-ba...
...3 eve :)
De talan iden mar sikerul eljutni. Eddig mindig kozbejott valami.

Elsosorban az arak erdekelnenek.
Mindenhol irjak nemzetkozi Turkey oldalakon, forumokon, hogy olcso.
Aztan megnezem a helyi Ulsoy meg a masik buszceg menetrendjet es az alapjan igen draga.
Mi is vonattal mennenk. Erdekelnenek a helyjegy es halokocsi jegyarak. ha tudnal, vagy valaki segiteni. megkoszonnem.

Valamifele oltas kell ? Allitolag malaria ellen nem art, plane ha egesz keletre is el szeretnek menni. Ha igen nem tudjatok hol lehet ilyet szerezni ?

Lanyok megitelese, viselkedesi normak. En egy csinos szoke lannyal mennek. Kell tartani valamitol, pl. kecske csere :) Oltozkodes, fotozas ?

Alkudni barhol, kiirt aras esetekben is lehet?

Bocs a sok hulye kerdesert, de hat ugy okosodik az ember...

Legfontosabb az utazas, szallas, kaja arak.

Ugy tudom hogy kb. 20$ -os orszag/nap.

A segitseget elore is koszonom.

Sziasztok

Előzmény: aranyzizi (34)
aranyzizi Creative Commons License 2001.07.14 0 0 34
Szia Baphomet es Mindenki! Bocsi, hogy nem irtam eddig, de nagyon elfoglalt voltam mostanaban. Baphometnek: en is ugy vagyok mint te, engem sem vonz az amerikai edes elet, ahol "a kerites is kolbaszbol van", imadom a keleti orszagokat. A baratommal Izraelben ismerkedtunk meg, altalaban Isztambulban lakunk, de most egy szofiai kaszinoban dolgozunk. Szoval eleg zuros az eletunk. Sajnos legalisan dolgozni magyaroknak nincs nagyon lehetosege, ugyanis a vizum nekunk 1 honapra szol. Meg nem is talalkoztam idekint-dolgozo magyarokkal, de meg mas orszagbol erkezettekkel sem nagyon.
Stiletto: a kajaarak korulbelul olyanok mint otthon (igazabol nem vagyok nagyon tajekozott az otthoni arakat illetoleg, ritkan szoktam hazajarni), persze a nyaralohelyeken kicsit dragabbak. Bulizos helyet, bart nagyon nem tudok javasolni Isztambulban, mivel kb. 13 millioan lakjak, igy eleg nagy, csak egy jo bulizasert atbumlizni a varos masik oldalara tomegkozlekedesi eszkozokkel kb. fel nap. De tutira tudtok talalni jo helyeket. Ha esetleg ruhafelet (borkabatot, pulcsikat, meg egyeb textilfelet) akartok vasarolni, mindenkeppen keressetek fel a kovetkezo helyet: Laleli. Ez az egyik "negyed neve", ezt mindenki tudni fogja. Itt rengeteg uzlet van, kifejezetten olcsobb, kb. nagyker aron. Itt vasaroljak a magyar, orosz, bulgar, cseh stb. butikosok is a keszletuket.
Ez a hely a Sultanahmet kornyeken van, igy ket legyet egy csapasra... Fuvezni nem tudom lehet-e, vagy szoktak-e a torokok, de leginkabb a vizipipa megy nagyon. Van tobb jo kis nyugis hely vizipipasoknak, az egyik szinten a Sultanahmet kornyeken van. Tok jo kis relaxacios hely, biztos elvezni fogjatok. Szerintem barki utba tud igazitani benneteket. Persze a fuvezesnek nagy hagyomanya Izraelben, ossze se lehet hasonlitani Torokorszaggal. En meg nem is nagyon talalkoztam olyan Izraelivel (14-99 ev kozott), aki ne fuvezett volna.
Most hirtelen tobb nem jut az eszembe, ha van kerdes, irjatok. Mostantol mindennap netezni fogok. Ja, a konyvvel kapcsolatban remelem, sikerul vennetek. Hihetetlen, hogy nem lehet kapni Torokbe utikonyvet otthon.
Bocsi, hogy hosszu voltam!
Udv
Előzmény: baphomet (30)
baphomet Creative Commons License 2001.07.13 0 0 33
Stiletto
nincs mit, remélem baromi jól fogjátok magatok érezni. nagyon irigy vagyok rátok!!!
Előzmény: Stiletto (31)
Rapid Creative Commons License 2001.07.13 0 0 32
Hello

Utikonyv temaban primitiv tipp, de javaslom a konyvtarakat!
En is onnan vettem ki utikonyveket, imho viszonylag felesleges megvenni oket, meg a beiratkozas is kevesebbe kerul, mint egy normalis utikonyv ara.

Szoval irany a Szabo Ervin konyvtar, en speciel a Dagaly utcait hasznalom (XIII. ker), de mindegyikben vannak utikonyvek.

Udv
RP

Előzmény: bodzavirag (16)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.13 0 0 31
baphomet: megkaptam, koszi, valasz ment

Aranyzizi jelentkezz, sok kerdest kene megvalaszolnod..
Magyarorszag hivja Isztambult, vetel...hallo... :)

Előzmény: baphomet (29)
baphomet Creative Commons License 2001.07.13 0 0 30
aranyzizi,
lehetek kiváncsi annyira, hogy kerültél törökországba? én is nagyon szeretem a török, arab mentalitást, életfelfogást, nyugalmat.
milyen lehetőségek vannak munkára kint legálisan?
néha baromi komolyan gondolkodom azon, hogy el kellene innen húzni, legalább is egy időre kiszállni. csak engem nem a nagy amerikai álom és egyéb nyugati országok hoznak lázba, hanem a közel-kelet.
mióta vagy kint, mit csinálsz?
Előzmény: aranyzizi (21)
baphomet Creative Commons License 2001.07.13 0 0 29
írtam mailt, nézd meg!
Előzmény: Stiletto (15)
szalapala Creative Commons License 2001.07.12 0 0 28
Szakkönyvet a szakboltban kell venni, ne librizzél utikönyv ügyben.
A VISTA pincéjében van LP Turkey, múlt héten láttam. Van más török útikönyv is.
Előzmény: bodzavirag (25)
summer01 Creative Commons License 2001.07.12 0 0 27
Aranyzizi!

Azt hiszem, hogy rád vár az a feladat, hogy olcsó szálláshelyekről mondjál nekünk valamit!

A többieknek (is):

Youth Hotel 1 azaz egy darab van, mint már kikutakodtam, Isztambulban, igaz, hogy az jó helyen. Yücelt inter Youth Hostel,
Caferiye Sok No 6/1 34400 Sultanahmet,
Telefon: 90 21251306150,
10-12 dolcsi személyenként főszezonban.

A kempingekről azt mondják, hogy jók is vannak, de nem mind biztonságos. Másrészt jó lenne sátor nélkül megúszni az egy hetet, amire megyünk.

Szóval S.O.S szállás. Motel, egyéb, lehetőleg olcsón Isztambulban: Ez a kérés.

Előzmény: aranyzizi (21)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.12 0 0 26
Libri az szerintem eleg gagyi - minden tekintetben.
Nezd meg inkabb ott a Vistaban! (is)
Előzmény: bodzavirag (25)
bodzavirag Creative Commons License 2001.07.12 0 0 25
Váczi utca (lépcső alatt) és Párizsi udvari könyvesbolt is meg lett már látogatva, és utikönyvileg ki van fosztva, de nem általam :-( Még a Mammutot kell felhívni, talán ott a libri.
Előzmény: Stiletto (24)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.12 0 0 24
"látom már most, hogy egy hét nem lesz elég semmire"
Miert mondod? Ez szerintem nem igaz. Persze, 3 hetbe nekunk tobb fer bele, haveromeknak 1 honapba meg tobb, akik pedig igazan be akarjak jarni az orszagot, nem adjak 2 honap ala es igy tovabb. Lehet, hogy pont az a het lesz nektek az ev legkiralyabb hete!
..csak szamolni kell az idovel.
Neztem a konyvben Antalyabol buszjaratokat de sajnos cappadokiaba nem irtak... Ankaraba, ami ranezesre kb. ugyanolyan messze van, 8 ora az ut, ha jol emlekszem. Majd ott helyben erdeklodjetek meg.

A konyvet ott is nezted ahol irtam? Es nincs mar? Hat ez fura. Ott kerested hatul a lepcso mogott jobbra, a Lonely P. konyvespolcnal?
Van meg egy bolt a Parizsi Udvarban (Ferencieken), oriasi L.P. matrica diszeleg a kirakatukon, csak eppen multkoriban hetrol hetre igergettek, hogy lesz torok konyv de nem lett, ezert nem ott vettuk...
Egyebkent biztos vannak meg jo utikonyv sorozatok, akar magyarul is. Nezd meg az Andrassy ut elejen a Vista alagsoraban, ott van egy ilyen bolt ugy hallottam.

bodzavirag Creative Commons License 2001.07.11 0 0 23
stiletto,
lonly planet törökország sincs sehol, már néztem nagy librikben, ott is ahol írtad, de semmi sehol... a többi könyv meg tényleg gyengécske ahhoz képest. közben meg jól megnéztem már minden törökös oldalt a neten, és látom már most, hogy egy hét nem lesz elég semmire :-((
Előzmény: Stiletto (22)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.11 0 0 22
Udv!

bodzavirag: az utikonyvben minden nagyobb varos palyaudvaranak benne van a vazlatos menetrendje - honnan hova, mikor, mennyiert, melyik peronrol indul stb. :-) Sajnos most nincs nalam a konyv, pedig megneznem neked.

Szia aranyzizi!
Azt hittem mar jo reg megszoktam az Internet "hatartalansagat", megis olyan furcsa, hogy Isztambulbol irsz.. :))
Szoval azt mondod krach volt? Az nekunk jooo.. :) Igaz, eszem agaban sincs bevasarolni, inkabb az erdekelne, mennyibol jovunk majd ki egy napra kaja-ugyileg. Mondjuk, ha piacokon meg kozertekben vasarlunk akkor kb. hazai arakkal szamoljunk? No meg a szallas lesz meg erdekes kerdes.. :) Vannak olcso Youth Hostelek? Ugy napi 1000-1500Ft-ert mar talalunk szallast szerinted?
Irjal meg Isztambulrol, esetleg amolyan non-tourist helyeket is. (mondjuk valami jo kis kocsmat :)
Ja tenyleg, hadd kerdezzem meg - persze tudom, fobenjaro bun - fuvezni szoktak a torokok? Lehet szerezni vagy nagyon illegal? (valahogy ez a tema kimaradt az utikonyvbol, ami azert furcsa mert az Izraeliben volt rola szo)

Tokjo, ma delelott megvettuk a jegyeket, baromi olcsok: 22400Ft per kopf es ez mar retur! (halokocsi az meg parezer lett volna de luxusra nem adunk.. :)
Vizumot epp most intezi egyikunk, nekem csak a nagykovetseg cimet kellett volna megtalalnom a neten de hihetetlen mennyire hulye vagyok, egyszeruen nem talalom aaah! Kozben kiderult, az Andrassy ut legvegen van, a Hosokhoz kozel.

Na sziasztok,
stil.

aranyzizi Creative Commons License 2001.07.11 0 0 21
Kedves Stiletto es Mindenki! Nagyon orulok, hogy egyre tobben kezdik felfedezni ezt a gyonyoru orszagot. En Torokorszagban, Isztambulban elek. Imadom a torokoket, az orszagot, a mentalitasukat, a kulturajukat, mindent. Ami a vizumot illeti, nem kell aggodni, a repuloteren a nap barmely szakaban beszerezheto, 20 amcsi dollar. Szerintem vasarolni hulyere fog mindenki (elsosorban Isztambulban, mivel az udulohelyek kicsit dragabbak), ugyanis nemreg gazdasagi krach utott be, igy most minden sokkal olcsobb nekunk. Marmint leginkabb ruha-cipofelek. Valaki emlitette, hogy night-life az a torokoknel ami nincs, akkor az illeto meg nem jart Bodrumban. Bodrum egy gyonyoruszep nyaralohely az Egei tenger partjan, kozepkori varral a kozpontjaban. Itt aztan minden van, este 8-tol reggel 6-7-ig nincs megallas. Olyan partyk vannak! Nagyon szep meg Oludeniz, egy kis tengerszem. Oludenizt kifejezetten a vizisportokat kedvelok valasztjak. Antalya is szep, de nekem Bodrum sokkal jobban bejon. Es az a jo meg, hogy magyarokkal nem fogtok lepten-nyomon talalkozni, nem ugy, mint pl. Gorogorszagban. Az elejen ennek meg en is orultem, de most mar ennyi ido utan hianyzik a magyar szo. Isztambulban pedig amit ki nem lehet hagyni, az a Topkapi, a Haya-Sofia, a Boszporusz, na meg ugye a hires Bazar. Rodostora (Tekirdag) is erdemes elmenni, de igazabol semmi kulonos, es azon a videken sok a cigany.
Előzmény: Stiletto (-)
bodzavirag Creative Commons License 2001.07.10 0 0 20
tudtok a neten valahol busz vagy vonatmenetrendet?? én nem találok semmi használhatót. antalyából mennénk cappadókiába jó korán reggel. jó lenne indulási-érkezési időpont, jegyár, valami ilyesmi menetrend. hátha valaki :-))
bodzavirag
bodzavirag Creative Commons License 2001.07.10 0 0 19
Stiletto, 7eFt-ot sajnálok érte kicsit, csak azért, hogy Antalyiából kirándulgassunk egy picit erre-arra. már érzem, hogy kevés lesz az egy hét :-( de már nagyon be vagyok zizzenve rá. egy hét múlva :-)))
summer01, ha meg tudod írni a másik töröko. fórumot, légy szíves tedd meg! köszönet.
az oldalat, amit írtál, rögtön nézem.
bodzavirag
summer01 Creative Commons License 2001.07.10 0 0 18
Sziasztok Fórumosok!
Isztambulba és környékére mennék menyasszonyommal szeptember elején, nem tudnátok olcsó szálláshelyeket mondani?
Előre is köszönöm.

Egyébként Törökországról nagyon sok mindent meg lehet tudni az
http:ebags.virtualtourist.com
címen. Itt az a módoi, hogy mindenki, aki bejelentkezik leírja élményeit. Fényképek is vannak. Persze mindez angolul. De valahol láttam már egy másik magyar Törökország-fórumot is...

Stiletto Creative Commons License 2001.07.10 0 0 17
Szia!
Sajnos nem tudok kolcsonadni konyvet mert mi is most fogjuk csak hasznalni. De tudom ajanlani azt amit mi is megvettunk: Lonely Planet - Turkey

- elonyei: a vilag egyik legjobb ilyen jellegu kiadvanya, erre mar garancia maga a Lonely Planet nev is. Raadasul a mienk 2001-es kiadas (7. frissites) szoval igencsak up to date.
Nagyon jol hasznalhato, informativ, alapos, poenos szovegek, erdemes megfogadni a tanacsait. (pl. izraeli L.Planet-ben azt irtak, hogy mutatoujjal a fold fele mutatva kell stoppolni mert a huvelykujjas verzio kb. bazdmeget jelent - igy is volt. Most a Torok konyv szerint a torokoknel ugy kell stoppolni, hogy kezeddel hullamzo mozgast vegzel mintha kosarlabdat pattogtatnal a kocsikkal szemben...)
Mindezek ellenere egyaltalan nem szukseges a konyvet folyton a kezunkben szorongatni utazas alatt...

- hatranya: 7000 Ft-ba kerul es angolul van (de nagyon konnyu a szoveg, az ara pedig vilagszerte ennyibe kerul, ergo csak nekunk tunik draganak)

Pesten az 5.ker. Vaci utcai nagy konyvesboltban vettem. (a Fontana es Adidas-bolt kozt)

Szoval en ezt ajanlom...nezz bele, ha kezedbe kerul!
udv,
stil.

Előzmény: bodzavirag (16)
bodzavirag Creative Commons License 2001.07.09 0 0 16
keresnék egy török utikönyvet. bármilyet, de minél jobbat. ha lehet kölcsönbe. vagy bolti lelőhelyet, mert ott sem találtam még sehol. kölcsönbe persze még jobb lenne, ha van valakinek egy felesleges 1-2 hétre. köszönöm előre is.
bodzavirag
Stiletto Creative Commons License 2001.07.09 0 0 15
Kosz az infot mindenkinek!

krz, mindjart nezem utazas.com-ot!
bodzavirag, sajnos nem repcsivel megyunk, a vonat joval olcsobb
baphomet, en is hallottam, hogy olcsobb ott helyben a vizum, de ha mondjuk csalk egy ezressel (HUF), akkor erdemesebbnek latom itthon elintezni. Viszonylag nagy csapatban megyunk, nem fog hianyozni nekunk ez a plusz gond, az tuti. De mondom, kerdes, hogy mennyivel dragabb ithhon.
Persze, hogy erdekel bovebben a beszamolod, ird meg kerlek, ha nem esik nehezedre! Koszi!
Ja es arrol is ejthetnel par szot, mi a tavolsagi kozlekedes legelonyosebb formaja az orszagban. (vonat, busz, stop?)

Kosz, udv,
stil.

baphomet Creative Commons License 2001.07.05 0 0 14
stiletto,
szóval törökország...hmm, isteni egy hely. én tavaly voltam, sajnos kevés időre, de bármikor visszamennék. bár most marokkóba megyek augusztusban.
amit én tudok neked ajánlani:
bursa, göreme, kaymakli, tuz gölü sóstó, ihlara-völgy, pamukkale, selime, cavusin, zelve-völgy, dervent-völgy, isztambul, konya, beysehir, selcuk, ephesos, egridir-tó.
ha érdekel, írok bővebben is, melyik helyen mit érdemes konkrétan megnézni.
a határon(nem reptér)is lehet vízumot venni, bár nem lesz gyors, mi álltunk pár órát, bár mi busszal voltunk. itthon ne is próbálkozz a követségen, mert úgy tudom, drágább.
bodzavirag Creative Commons License 2001.07.04 0 0 13
Stiletto,
ma lett biztos, hogy torokorszag lesz a nyaron nekunk is :-))), vizumot ott helyben adnak a repteren, nem kell elore kerni, es 20 usd-be kerul.
bodzavirag
Előzmény: Stiletto (9)
krz Creative Commons License 2001.07.04 0 0 12
nagykovetseg? biztosat valszleg ok mondanak.

ha nem akarsz hivatalos uton erdeklodni, akkor nezd meg az utazas.com torok topicjait (az azsia link alatt), ott tobbet olvashatsz errol.

na es nehany torok turisztikai honlap is segithet...

Előzmény: Stiletto (11)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.03 0 0 11
biztos adnak ott helyben? szar lenne emiatt visszafordulni
Előzmény: krz (10)
krz Creative Commons License 2001.07.02 0 0 10
kvazi automatikusan adjak a hataron, halyoltudom, es kb 20 dolcsi
Előzmény: Stiletto (9)
Stiletto Creative Commons License 2001.07.02 0 0 9
Kell vizum is. Azt elore meg kell venni, ugye? Hol es mennyiert, tudja vki?
stein Creative Commons License 2001.06.29 0 0 8
Hali!
Én is nyáron mennék egy hónapra, Lonely planet rulez, ma vettem meg, ha fele olyan jó mint az amerikai akkor már nem leszek elveszve :)
Buszokról infot tudna valaki?
Az Égei partvidéket bele lehet zsufolni 3 - 4 napba?
krz Creative Commons License 2001.06.27 0 0 7
hmm, a kozlekedesi moral sajatos:) elso ranezesre eletveszelyesen vezetnek, mert szaguldoznak, gyakorlott sofor szamara megis nagyon jol kiszamithato az egesz. dudalnak a kanyarok elott, es egyebkent is felismerik, kimelik az idegent:) nagyon sok viszont a kobor kutya az utakon. (olommentes = urkunsuz, vagy vmi ilyesmi:)

kocsikolcsonzesrol csak a szigetrol van tapasztalat, de ott a specialis adottsag miatt ugye mindig sokkal egyszerubb az ugy.

ami a gyermekes utakat illeti, van jonehany tengerparti udulotelep, ahol a gyermekkoru vendeg remekul erezheti magat, a szulo (es 15 ev folotti serdulo) viszont belehal az unalomba - hacsak nem szeret egy hetet a napon dogleni, krimivel a kezeben, este elszurcsolni egy-ket koktelt, majd lepihenni. (ez nekem pl bejon, masoknak meg nem.)

azert jarotavolsagra mindig van latnivalo, tortenelmi erdekesseg, termeszeti szepseg, miegymas. nightlife-ban viszont nem tul erosek, bar a kereslet lassan alakitja a kinalatot.

ha teven akarsz lovagolni, azt kell kerdezni: deve nerede? (ez, ha minden igaz, azt jelenti: hol a teve?)

lya, es nekik tenyleg egesz maskent van meg ez a 150 ev, nem csak a sztambuli bazarokban fogjak ezzel a dumaval a madzsar testvert, mashol is orulnek nekunk:)

Előzmény: jacksonhole (6)
jacksonhole Creative Commons License 2001.06.27 0 0 6
Köszi.
Nincsenek kiforrott terveim, és hozzátenném, nem én döntöttem régi elnyomóink mellett.(Vannak más szavazópolgárok is itthon, lenyomtak, azt kész:))
Ami érdekelne még, hogy kocsikölcsönzés, közlekedési morál(haha!!) - mégiscsak kiskorú szavazópolgárokkal megyek ugyebár..
( A "van sok előny" bekezdés elég sovány hírverésnek tűnik:))
Előzmény: krz (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!