Keresés

Részletes keresés

jacknico Creative Commons License 2012.02.11 0 0 609

Köszönöm, de nem egyértelműen +  az ajánlott doki,  nem ő műtött, + nem igazolt diagnózis, akkor miért ajánlod...???

Előzmény: Axióma (607)
cseko.andi Creative Commons License 2012.02.10 0 0 608

Heremooka,

 

Igen, van az az oltás, de három féle, és mind - mind más árfekvésben, mindenképp kérdezzen utána, akinek kell! Csak arról nem szól a fáma, hogy fél évente újra kell játszani, mert addig hat :S

 

Előzmény: heremooka (600)
Axióma Creative Commons License 2012.02.10 0 0 607

Szfvaron a korhazban van kimondott terdszakrendeles, az Abkarovits doktorral. Aki egyebkent este meg fizetos maganrendelest csinal a piac ter kozeleben (oda 1 het bejutni kb., a korhazba TB alapon nem probaltam meg de pletykak szerint honapok).

Ellenben nekem kihozott olyan diagnozist(*), amit kesobb egy masik orvos mikor mutotte, nem erositett meg... ettol lehet, hogy az atlagnal jobb, de meg ezen kivul is hallottam rola egy (nem terdes) negativot is. Persze pozitivok kozott!

((*)A szalagszakadas egyertelmu volt, az Abk. allitotta, hogy leszakadt a porcom, azt a nagymutettol fgtl - ha azt halasztjuk nyarra - is muteni kell, azonnal, be ne alljon. De mivel magas volt a sullyedesem, a kismutet is elmaradt, kozben meg vegul Tatan mutottek... es ilyen porcproblemat nem talaltak.)

Előzmény: jacknico (606)
jacknico Creative Commons License 2012.02.10 0 0 606

Fejér megyében, Székesfehérváron keresek térd specialistát, köszönöm a segítséget elöre is!!

L0riana Creative Commons License 2012.02.08 0 0 605

Ajánlom Tállay doktort a Sportkórházban. Kb. 3 hét a várakozás idő, de magánban hamarabb is fogadhat, a neten rá tudsz keresni, hol maszekol.

Előzmény: Tapicica (603)
Ginger68 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 604

Szia!!

 

Próbáld meg a Frenyó tanár urat a Balesetiben!-kimondott térd-ortopéd specialista!! Én csak benne bízom,most is hozzá járok!

 

(Fiumei út) vagy Dologház utca. 299-77-00 bejelentkezés beutaló kell a házi orvostól!!

 

Mielöbbi gyógyulást a kislánynak!!!

Előzmény: Tapicica (603)
Tapicica Creative Commons License 2012.02.06 0 0 603

Sziasztok!

A lányomat december 8-án műtötték, aki 15 éves, mivel a térdében a hoffa zsírszövetben ciszta volt.Az ötödik orvos vette észre, mert előtte mindenki azt mondta, hogy nincs semmi baja. Szeptembertől sántított és ráadásul van egy gerincferdűlése is, ami csak rosszabb lett ettől. A műtét után az orvos azt mondta 2 hét múlva teljesen meggyógyul, mert mást nem látott. A lányom azóta sem tudja kinyújtani a bal lábát és rosszabb, mint műtét előtt. És most is sántít, pedig keményen gyógytornázik és szobabiciklizik. A doki azt mondta, hogy nyomjuk erővel lefele a lábát és akasszunk rá valamit, hogy nyúljon, sőt izomlazítot is adott. Erre még rosszabb lett, dagadt és meleg a térde. Azt is mondta, hogy ha nem jobb 3 hét múlva kap egy injekciót a térdébe. Persze a magánrendelőbe vittem, mert máshova időben bejutni képtelenség. Lassan 100.000 forintnál tartunk és még mindig semmi. Ha tudtok valakit aki megnézné a gyerek lábát akkor megköszönném. Várom mielőbbi válaszotokat!

Ginger68 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 602

Üdvözlet Mindenkinek!!

 

Érdeklődni szeretnék van-e itt valaki akit teljes térdprotézissel műtöttek!!?

Rám a jövő hét folyamán kerül sor a műtétre!- amitől igen be vagyok .......!

Szeretném megtudni Ő,hogy élte át és mikor lett teljes járóképes!

 

Előre is köszönöm ha valaki írna erről!!!!

arpo77 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 601

Köszönöm a választ, sokat segítettél!

Előzmény: L0riana (599)
heremooka Creative Commons License 2012.01.25 0 0 600

Porcképzés terén van valami -elég húzós árú- szuri. Asszem 60-80e. Ft. ba kerül. Háromszorra adják be, célirányosan a problémás izületbe.

Előzmény: arpo77 (597)
L0riana Creative Commons License 2012.01.21 0 0 599

Szia! Csatlakozom az előttem szólóhoz, mi nem vagyunk orvosok, tehát ezeket a kérdéseket neki feltétlenül tedd fel. A szubjektív véleményem azonban (3x keresztszalag-pótlás és 3x meniscusszakadás után):

1. Ha pótolja a keresztszalagot is akkor mennyi az az idő amíg nem tudok dolgozni?

A te munkakörödben szerintem legalább 6-8 hét. Ha dagadós típusú a térded, akkor még több.

2. Ha nem nyúlatok hozzá akkor a beszakadt meniscus tud valami hosszútávú károsodást csinálni odabent?

Igen, képzeld el azt a lifegő darabot, folyamatosan dörzsölődik az üvegporchoz, és gyalulja lefelé. Ha eddig nem gyulladt tőle be, akkor csak idő kérdése szerintem. A térdprotézis meg nem jó dolog fiatalon, bár a korodat nem emlékszem, hogy írtad volna.

3. Érdemes lenne esetleg csak a meniscust rendbe rakatni?

Azt feltétlenül, ha most nem is akad be, beakadhat egy váratlan helyzetben, akkor irány a sürgősségi...

4. A túlerőltetés miatt érdemes esetleg a jobb térdemet is megnézetni nincs-e valami kopás, vagy valami más gond (vagy csak simán fogynom kéne vagy 30 kilót, most 115 vagyok)?

Ha már úgyis orvoshoz járkálsz, rákérdezhetsz. Nekem pl. lett kopás az elvileg jó térdemben a túlterhelés miatt, de ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni egyelőre. A túlsúly nem jó, bár a magasságod nem írtad. Az extrém túlsúlynál sztem meg sem csinálják a pótlást.

5. A fájdalomra érdemes kenni valamivel vagy szedni hosszú távon valami étrendkiegészítőt, porcképzőt?

Nekem a krémek nem hatottak. A porcképző jó lehet. Az orvossal beszéld meg.

Szerintem lehet keresztszalag nélkül élni, ha nem játszik az ember labdás sportokat vagy nem síel, ha nem extrém laza az ízülete, viszont cserébe extrém erős a combizma, és nem nagyon túlsúlyos. A futást azt hanyagolnám a helyedben, amíg lifeg a meniscusdarab. Kerékpár, úszás oké. A meniscusfdarabot mindenképp megműtetném.

Aki azt mondja, hogy addig ne nyúljanak hozzá, amíg járni tudsz, az sztem nem komplett. Ha már ott tart az ember, akkor vagy a sürgősségi meniscusműtét az elakadás miatt, vagy a térdprotézis jöhet...

 

Előzmény: arpo77 (597)
Axióma Creative Commons License 2012.01.18 0 0 598

Tudtommal itt csak betegek vannak, orvosok nem... ugyhogy donteni nem tudunk helyetted.

En tappenzen 6 hetet voltam, ebbol az utolso kettonel mar - igaz, ulomunkam van - meg tudtam volna oldani, ha nem a 3. emelet lift nelkul lett volna az iroda. Persze, lehet mar fe'l mankoval is kozlekedni, de az azert maceras, foleg lepcson. Na meg mondjuk volt lehetosegem, hogy kajalni meg meloba es vissza kocsival jarjak, nem kellett hosszut setalni (a tobbiek tempojaban), es acsorognom se kellett igy nem is probaltam hosszu ideig.

Viszont a gyogytorna az nekem meloidoben van, szerencsere heti egyszer elengednek.

Előzmény: arpo77 (597)
arpo77 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 597

Sziasztok! Én is régóta kínlódok a bal térdemmel...Először még 2005-ben ment ki-el balra akkor valószínűleg szakadtak a keresztszalagok...utána többször is kiment de elég stabil maradt nem nyúltak hozzá, igaz nem is mondták, hogy kéne... de 2010 nyár végén egy szerencsétlen mozdulat következtében kitekeredett és beszakadt a meniscusom meg el is akadt a térdem, nem tudtam kinyújtani. Elkezdtem járni az orvosokat, volt amelyik javasolt proenzi3 kúrát , de a többség műtétet... Végül nem műtettem még meg, jelenleg tünetmentes azaz nem fáj, az elakadás egy furcsa mozdulatnak köszönhetően megszűnt most már teljesen ki tudom nyújtani, bár nem guggolok, foci ilyesmi kizárt csak kerózok vele...A bajom az, hogy valószínűleg a míg a bal térdem gyógyult addig a jobbat egy kicsit túlterheltem és néha már az kezd el fájdolgálni főleg ha sokat állok(néha kell a munkám miatt), néha az az érzésem mintha a bal a sérülés miatt egy kicsit rövidebb lenne, de lehet ez hülyeség, pedig azzal nem volt semmi baj soha...A legutolsó doki akinél voltam (Varga Lehel, Debrecenben) azt mondta, hogy a ballal három lehetőség van, vagy így marad és akkor lehet futni, meg kerózni, meg gyorsúszni, vagy megcsinálja a porcot, de akkor nem lesz stabilabb a bal térdem, vagy megcsinálja a keresztszalag pótlást is és akkor elvileg jobb lesz a térdem. Most nemrég hallottam egy olyan véleményt is, hogy amíg rá tud állni az ember addig nem szabad hozzányúlatni a térdéhez...Több kérdésem is lenne ezekkel kapcsolatban. Ha pótolja a keresztszalagot is akkor mennyi az az idő amíg nem tudok dolgozni? (teremőr vagyok egy múzeumban ha sokan vannak elég sokat kell állni) Ahogy olvastam a fórumot nem kevés idő...Ha nem nyúlatok hozzá akkor a beszakadt meniscus tud valami hosszútávú károsodást csinálni odabent? Érdemes lenne esetleg csak ameniscust rendbe rakatni? A túlerőltetés miatt érdemes esetleg a jobb térdemet is megnézetni nincs-e valami kopás, vagy valami más gond (vagy csak simán fogynom kéne vagy 30 kilót, most 115 vagyok)? Esetleg itt Debrecenben kihez lenne még érdemes elmenni? A fájdalomra érdemes kenni valamivel vagy szedni hosszú távon valami étrendkiegészítőt, porcképzőt? Bocs, a sok kérdésért a műtéttől nagyon fosok csak a legvégső esetben szánom rá magam meg ha tuti jelentős lesz a javulás. Előre is köszönöm a válaszokat! Jobbulást mindenkinek!

glaci82 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 596

Köszönöm a válaszokat. Azóta beszéltem a dokival és a gyógytornásszal is azt mondták hogy jó a térdem nem kell aggódni. Mivel ez a második műtétem ugyan azon a lábon ( az elsőt elszúrta az akkori orvos) egy kicsit aggódtam. Azt mindkettő mondta hogy meg kell erősíteni a combizmot mert nagyon lefogyott. Most azon vagyok.....

szilviusz88 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 595

Szia! 

Engem szeptember 28-án műtöttek! A roppanás nekem is előfordult elég gyakran még mai napig is... A gyógytornászom szerint ezzel semmi gond ez nem egy egyszerű műtét sokáig nem is mozogtak az izületek a térdben az 5 héten viszont már használni kezdjük és a megfelelő mozgás hatására az ízületek újra működésbe lépnek a ropogás ennek a következménye. Nekem hiányzik a fele meniscus-om és kopottak az ízületeim a több éves tortúra következtében és ezért nekem is szokott mozogni de korántsem olyan mint régebben! Én azt mondom mindenkinek más és más a felépülés más és más doki műtött szinte mindenkit tehát az a legbiztosabb ha gyógytornásszal konzultálsz erről a problémáról illetve a műtő orvossal! 

 

Szilvi

Előzmény: glaci82 (593)
Axióma Creative Commons License 2012.01.10 0 0 594

A teljes rehabilitacio 6 honap. Ehhez kepest 5 het nem sok, tehat a "nem tart a szalag" az ha jogos is, normalis lehet.

Az mas kerdes, hogy merre es mennyit mozoghat, en mazlis vagyok, nem igazan van vele bajom (szept.19). Mivel nem vagyok eu-ben dolgozo, es a sajat egyetlen peldambol nem lehet semmire kovetkeztetni, majd remelhetoleg a konkret panaszokra is reagal valaki.

Előzmény: glaci82 (593)
glaci82 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 593

Sziasztok! 5 hete műtöttek meg keresztszalag szakadással. Másnap kivették a csöveket és hajtották a lábam keményen. Itthon is csináltam a tornát, hajtottam keményen. Mióta ráléphetek többször fordult elő hogy roppant a térdem, és a térd belső fele fájt. Észrevettem hogy ha a bokámnál megnyomom a lábam kifelé, egy kicsit enged . De lépésnél nem érzem. Ez másnál is előfordúlt . Lehet hogy nem tart a szalag?

L0riana Creative Commons License 2012.01.06 0 0 592

Gyógytornával. A szakorvos javaslatára kaphatsz beutalót. Egyébként a biciklizés elég hatékony tud lenni, nem kell feltétlenül biciklin végezni, lehet vízben vagy hanyatt fekve a levegőben. Sajnos fájdalmas dolog, de muszáj csinálni, nehogy úgy maradjon (letapad az izom, illetve állandósul a hegszövet). Továbbá japánülésben (kéztámasszal, ha fáj) nyújtani, azaz a sarokra megpróbálni ráülni. Ha még csak olyan 100 fok körül jársz, akkor ez nem annyira "kellemes", inkább ajánlom a hasonfekvést, ekkor a jó lábaddal átkulcsolva nyomd a feneked felé a rosszat. De szerintem a legjobb lenne, ha gyógytornára járnál...

Előzmény: walanr (591)
walanr Creative Commons License 2012.01.02 0 0 591

Sziasztok, kb. 6 hete volt egy robogósbalesetem, amikor 40 környékén letérdeltem esés közben. Az orvos szerint eltört egy darab csont a térdemben, de nem kellett műteni, viszont 3-4 hétig fekvőgipszben voltam, utána állítható merevítőt kaptam, azzal hogy lassan terhelve kezdjem el mozgatni, lassan járni rajta, egyre jobban behajlítani. Mult hét közepére el is értem a 90 fokot, de azóta egyszerűen nem bírom tovább hajtani (max 5-10 fokot, ha javult), közben voltam kontrolon, de ott is csak annyit mondtak, hogy fokozzam a szöget, de arról, hogy miként semmit. A járás mostanra már egész jól megy akár már merevítő nélkül is, de a hajlításra nincs ötletem. Ismertek valami módszert, hogyan lehetne hatékonyan fokozni a hajlítást?

cseko.andi Creative Commons License 2011.12.26 0 0 590

Szia Tipeg!

 

OBSIban ajánlom neked Szontagh Gáspárt, nagyon jó. Nekem pikk - pakk rendberakta a térdem :D

 

www.obsi.hu :D

 

Üdv,

Andi

Előzmény: tipeg (586)
tipeg Creative Commons License 2011.12.08 0 0 589

Köszönöm szépen a segítséget és a hasznos infokat!
Esetleg valakinek véleménye, tapasztalata dr. Knollal kapcsolatban?

Axióma Creative Commons License 2011.12.04 0 0 588

En nem sportoltam, de hasonloan tizenegypar eves korom ota evente parszor raktam vissza a terdem. Nagyreszt par perces - par oras fajdalom, par napos erzekenyseg, aztan megint semmi baja a kovetkezo (rossz iranyu) erohatasig. Pont egy eve kiment ugy, hogy annyira fajt, mintha nem ment volna vissza, de ket doki szerint is a helyen volt. Ezt napokig santikalas es nulla lepcsozesi kepesseg kiserte, es kb. 1 honap mire teljesen (napi hasznalatra nezve) rendbejott, de innentol elkezdtem dokikhoz jarni, meg iszonyuan vigyazni ra (pl. nem jartam biciklivel meloba). A vigyazas ellenere me'g egyszer terdeles kozben kiment, az 1 het volt mar csak, igaz valoszinuleg annak is koszonhetoen, hogy a Flugalint nem ket het mulva irta fel az orvos, hanem egybol szedtem (sima gyulladascsokkento). Kozben termeszetesen kiderult (MR), hogy a keresztszalag szakadt el teljesen.

Szeptember 19-en mutottek. Tatan, de ennek csak a mutet szempontjabol van jelentosege, vizsgalat esetemben csak fizikai volt ott, korabbi papirjaim a helyi ortoped dokitol voltak (aki szivatott hogy uh-ra kuldott meg fizikoterapiara), illetve en is voltam AG-nal, o intezte az MR-t, de o nem mutott meg magas sullyedes miatt. Kozben talaltam ra a kevesbe invaziv muteti eljarasra, ezert mentem Tatara, ahol bevallaltak a sullyedessel is. Fizetos, de utana nincs boritekozas, es en ugye dolgozom, es sokkal kevesebb tappenzen lebecolas miatt en anyagilag szerintem jobban jottem ki. Na meg gyorsabban is gyogyultam. Szerencsere a porckopasom csak II. foku es levalas nincs (bar az AG allitotta hogy van ugyhogy ket reszletben is mutott volna), valoszinuleg ez okozhatta, hogy a kornyekemen ismert osszes mutottnel jobbnak iteltem meg a gyogyulasomat.

Szerintem MR-ig juss el, es nem biztos hogy nem a mutet lenne a hosszutavu megoldas. Ha szakadt, es az izmaid nem valtjak ki, akkor mas nem nagyon tud ahogy en tudom segiteni.

Előzmény: tipeg (586)
nicky77 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 587

Szia! Ha eltudjátok intézni menj az Uzsokiba ott jó dokik vannak pl. Pantó, Pánics, Szűcs, és Hangody prof.

Neten fent van a kórház telefon száma általában 1/2 9 után hívhatók!

Jobbulást!

Előzmény: tipeg (586)
tipeg Creative Commons License 2011.12.03 0 0 586

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Tudtok- e ajánlani nekem nyugodd szívvel egy térdspecialistát? A történetem „röviden”: 16 éves vagyok, 3 éves korom óta lovagolok és 8 éves koromtól atlétikáztam. Az atlétikát versenyszerűen űztem viszonylag magas szinten (már amennyire ilyen korban lehet) és kb. 12 és fél éves koromban ficamodott ki először a ball térdem egy versenyen, futás közben. Ettől kezdve elkezdtem gumis térdvédőt használni. Alapvetően arra jó, hogy nem tudott tőle kificamodni. Ahogy szépen lassan telt az idő, minden egyre rosszabb lett. 14 éves koromra abbahagytam az atlétikát. Kinyújtott állapotában belülről, ha csak meglököm a térdkalácsom azonnal kificamodik. Sajnos most már mind a két térdemnél fenn ál ez a probléma. Volt olyan, hogy a buszon ficamodott ki a térdem és meg kellett kérnem egy utast, hogy segítsen valahogy visszahelyezni, mert magától nem ment vissza a helyére(mázlimra egy gyógytornász volt).  Kb a ball térdem olyan 10-15 kificamodásnál jár, a jobb 3nál. 2 éve voltam Székesfehérváron A.G-nél ő műtétet javasolt, de nagyon megrémültünk, olyan fiatalon nem akartam a műtétet, ezért a szüleimmel felkerestünk egy másik orvost is, ő azt mondta, hogy ne műtessük meg, felírt különböző szalagerősítő gyógyszereket és tornákat. Azóta eltelt több mint egy év, de semmit sem javult a térdem. Sőt egyre gyakoribbak a ficamok és most már néha csak sétálás közben is kificamodik a térdem. Két napja pedig testnevelés órán, magasugrás közben rajtam volt ez a gumis térdvédő, így nem tudott kificamodni, de teljesen olyan érzés volt, sőt még fájdalmasabb. Azóta nem bírom rendesen kinyújtani a lábamat. Sürgősen szeretnék keresni egy igazán jó orvost, helyileg teljesen mindegy! Csak megbízható és jó legyen. Az atlétikáról lemondtam, de a lovaglást minden nap űzöm és erről a hobbyról nem is szeretnék lemondani, hisz itt áll a karámban a négy gyönyörű lovacskám. Ennek tekintetében szeretném megtalálni a lehető legjobb orvost, a legjobb megoldást. A tanácsokat és válaszokat előre is köszönöm!

Axióma Creative Commons License 2011.11.22 0 0 585

Ezt a valaszt egy nagy vaskos NEM-nek veszem (arra a kerdesre, hogy Magyarorszagon engedelyezett-e a termek mint gyogyszer vagy gyogyhatasu).

Arra meg vegkepp semmi szuksegem (programozo vagyok), hogy irigykedjek egy csalassal eladott termekre (gyogy vagy sem ertelemben csalas, itthon nem mondhato annak, te meg azzal reklamozod). Mindenesetre ha nem tunt volna fel, a termeket es annak a reklamjat tamadom, es max. sajnallak, mint aldozatot.

Előzmény: Balcsiparti (584)
Balcsiparti Creative Commons License 2011.11.21 0 0 584

Tudtam én hogy az fog kibukni a kötekedésedből, hogy irigy vagy. :

Irigy vagy, még mielőtt ténylegesen meggyőződnél róla, keresek-e rajta.

 

Képzeld forgalmazó vagyok, de nem azt forgalmazom amit itt nem akartam beírni. Úgy tudom hogy a szabályzat tiltja ezt. Csak ezért.

Amit forgalamzok elárumon neked hogy az a Moksa Elixír, és köze nincs ahhoz a termékcsaládhoz, amitől most meggyógyultam. Levélben már néhányan érdeklődtek hála az ellenreklámodnak, de senkinek nem a Moksát ajánlottam erre a betegségre. Itt most sem ajánlom, de elárulom neked jól megy a bolt, úh. ezt irigyelheted. :)

 

Egyébként annak a "csodaszernek" a forgalamazója nem is magyar, sorra nyílnak itt nálunk is a raktárai, az egyikben én is vásárló vagyok. Ennyi. Nem adom el semkinek, nem árulom, más is ugyanannyiért jut hozzá mint én. Ha kapnék a reklámért valamit, neked az fájna?

 

U.i.: A lelki eredetű betegségek lexikonában nézd csak meg milyen betegségeket képes produkálni az irigység! Döbbenetes ahogy kaparsz érte.

 

Ezennel részemről a téma lezárva, nem pazarolok rád több energiát. :)

Előzmény: Axióma (582)
Axióma Creative Commons License 2011.11.21 0 0 583

Szegeny:( Remelhetoleg ez a harc lesz a vegso!

Előzmény: L0riana (577)
Axióma Creative Commons License 2011.11.21 0 0 582

Aha. Mennyi penzt buktal be erte?

Jo, elhiszem, hogy nem te nyersz rajta, hanem aki arulja. Es meg azt si elhiszem, hogy olyan meggyozo, hogy meg csak szazalekot se ad neked a reklamert... ezek ilyenek.

Előzmény: Balcsiparti (581)
Balcsiparti Creative Commons License 2011.11.21 0 0 581

Én nem vagyok forgalmazó te szerencsétlen.

És bocs hogy nem vagyok olyan tájékozott mint te, de legalább meggyógyultam. :)

 

Előzmény: Axióma (580)
Axióma Creative Commons License 2011.11.21 0 0 580

"Úgy tudom, az olyan OGYI-s termékektől amiket idült betegségekre alkalmaznak, még nem gyógyult meg senki."

 

Na es meg akkor mi voltunk cinikusok... - csak azert nem irok ellenpeldat, mert az idult betegseg definiciojan mulik (pl. az "idult, amit nem tud a mai orvostudomany meggyogyitani" definicio eseten nyilvan igazad van, max. a definicio nem felel meg a normalis emberi kommunikacioban szokottnak). Szabadalmaztatni meg majdnem a meleg vizet is lehet, ha errol nincsenek informacioid, akkor ne mondj butasagot (a szabadalom lenyege nem a mukodes, hanem az ujszeruseg, csak es kizarolag).

Nobel-dijat meg soha nem adnak keszitmenyre, hanem emberi teljesitmenyre. Meg lennek lepodve, ha az adott nobel-dijas tudna arrol, hogy ezt a keszitmenyt az o nevere (dijara) hivatkozva terjesztik... Raadasul suttyomban, olyan titkos, hogy nem irod be ide a forumra, csak es kizarolag maganban. Persze, mert itt darabokra szednenk, ott meg ha 10-bol 9 rajon hogy hulyeseg, akkor kuldtel 9 levelet feleslegesen, de a 10.-en betegre lehet keresni magad - nem baj, majd a csodaszered meg is gyogyit ebbol is...

De legalabb tedd meg, hogy bevallod, hogy a keszitmenyt a magyar hatosagok nem engedelyeztek mint gyogyszert, es mint gyogyhatasu keszitmenyt se, es ezzel a vita le van zarva. (Bar egy dolog me'g erdekelne, hany szazezer v. millio forintnyi a teljes gyogyulas igero kezeles ara...)

 

 

 

Előzmény: Balcsiparti (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!