Keresés

Részletes keresés

andi265 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31359

BÚÉK!

 

Az odaútnál még indul FlyMe gép 23.45-kor is Male-ről! Tehát az nem gond!

Viszont a hazaút már nem jó, mert az első gép 6.30korindul Maamigili-ről, így lennél 7-kor a reptéren Male-n, ami késő.

 

Az szerinte m előző éjjel kijelentkezős verzió lesz.

 

 

Előzmény: omegawatch72 (31356)
juppy Creative Commons License 2017.01.02 0 3 31358

Sziasztok!

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!

Sajnos letelt a szabadság, hazaérkeztünk Meedhupparuról. Ahogy ígértem írok "pár"sort a szigetről, mivel eddig nem sokat írtak róla.

Először is kezdeném a légitársasággal. Qatarral utaztunk 8 órás átszállással oda-vissza. Hááát mondhatni őrült hosszú idő, pláne visszafelé. De túléltük. Hazafelé aztán a 8órás várakozás után még 2 órát ültünk a repülőn, ami nem tudott elindulni, mert elromlott a motor. Úgyhogy 2 óra után leszálltunk, ki chek-be chek újra és átültünk egy másik gépre ami aztán haza hozott minket. Januárbana Turkishel voltunk, és az minden szempontból jobban tetszett. 

A hidroplános transzfer az nagy élmény volt, mert Meerura hajóval mentünk, úgyhogy most ezt is volt szerencsénk kipróbálni. Fantasztikus volt felülről látni a szigeteket!

A sziget nagyon aranyos, nagyjából körüljárható, csak a vizivilláknál van lezárva a part, mert az privát. :( Sajnos itt is vannak olyan partszakaszok amiket homokzsákokkal egy kicsit megtámogattak. Van egy rész, ahol kőgát van. Látványra nem a legszebb, de strandolásra ez a legalkalmasabb rész, mert teljsen nyugodt a part, nincs hullámzás stb. Előzetes kérés alapján mi az északi oldalra a vizibungik melletti részen kaptuk a szobáinkat. Nekünk ez nagyon tetszett, mert szép volt a part, puha hófehér volt a homok és törmelék is csak nagyon kevés volt. A part és a bungik között pálmás rész volt, így aki nem akart közvetlenül a parton napozni, annak volt árnyékos rész is. Ezen a részen van a sziget korallzátonya. A kőgáttól egészen a vizibungik előtti részig van a zátony és a letörés. A móló alatt rengeteg hal, halraj tanyázik. A vizivillák előtti részen találkoztunk teknőssel és pöttyösrájákkal is. Meerun sajnos erre nem volt lehetőség. Ezek a ráják fantasztikusak. Nagyon nagyok voltak, csapatostul jöttek a mélységből és egészen a zátony fölé kijöttek. Csodálatos látvány volt. Aztán volt még muréna is és persze a többi színesebbnél színesebb halacskák picitől a hatalmasig. Volt aki azt írta, hogy sznorizásra alkalmatlan a sziget, de Meeru után maga volt a kánaán!!! 

A szobákban nincs wifi, csak a közös helyiségekben. Ennek ellenére a mi szobánkba (106) volt wifi. A szobák állapota nem a legújabb, de nem is lelakott. Modjuk Meerun szebbek voltak a szobák, de ezekkel sem volt különösebb gond. Hatalmas nagy volt a szoba, a fürdőben volt külső és belső zuhany is, és a külsőből is meleg víz folyt. Volt minibár is, de az nem tartozik az Al ellátáshoz. Vízforraló van tea és kávé készítéséhez. Naponta 2x jöttek takarítani. Nagyon ügyeltek a tisztaságra.

A sziget növényzete fantasztikusan gyönyörű, dús, sok állattal. Gyíkok, gekkók, kis futómadarak, akik nem féltek igazán, mert volt olyan, hogy feljöttek a bungi teraszára. Voltak gyümölcsevődenevérek is. Viszont rengeteg varjú volt a szigeten, akik roppant szemtelenek voltak. Az étteremben is ellopták az asztalról a kajákat a tányérokról. Bár ezen mi sokat nevettünk, mert annyira viccesek voltak. :)

Az ételek nagyon finomak voltak, és a választék is megfelelő volt. Meeruval ellentétben itt több volt a tengerikütyükből készült étel. A karácsonyi menüre pedig nincsenek szavak. Szemünk szánk tátva maradt. Az étterem melletti kertet is feldíszítették és oda is raktak ételeket és vaslapokon sütötték a húsokat és többféle rákot is. Rengeteg féle édesség volt. Fagylalt is volt minden nap.

A medence nyáron lett felújítva, ami nagyon szép lett. A közös helyiségek: recepció, főbár, bárok nagyon szépek, kényelmes, szép bútorokkal. Fantasztikusak voltak a napágyak is. Minden szobához tartozott 2db fa napágy vastag szivacsbetéttel, mindegyikre ráírva a szoba száma, így mindenki tudta, hogy melyik ágy kié.

Azoknak, akik gyerekkel szeretnének menni, van egy kis játszótér is, illetve van orvos is a szigeten.

Az ott dolgozó emberek nagyon barátságosak és kedvesek voltak.

Összegezve Meeru után ebben a szigetben sem csalódtunk, sőt bármikor visszamennénk ide is! Ár-érték arányban nagyon jó!

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha valakinek lenne kérdése, szívesen válaszolok!

Üdv: J

Tojglius Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31357

az érkezésnél szinte biztos a másnap, hazafelé határeset de sztem nem kell előző nap lelépni! (amennyire dereng, a repcsik csak "világosban" járnak)

Előzmény: omegawatch72 (31356)
omegawatch72 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31356

BUÉK Mindenkienk!

 

Szeretném kérdezni, hogy ha a gép 21 óra 10 perckor ér Maléra akkor már csak másnap tudok a SUN-ra továbbutazni és visszafelé ha 8 óra 10 perckor indul a gép akkor előtte való nap már Maléra vissza kell utaznom?

Tojglius Creative Commons License 2017.01.02 0 1 31355

Bujjék mindenkibe előszöris :)

 

Maya:

ez így nagyon nehéz kérdés, mert ismerni kéne a preferenciákat, hogy mi a fontos Nektek! Szerintem azzal kellene kezdened, hogy végiggondoljátok, hogy mi az ami igazán fontos (azon kívül, hogy "Maldív") :)

 

 

a teljesség igénye nélkül: reptértől való távolság, sziget mérete, transzfer típusa, sznorizási-búvárkodási lehetőségek, ellátási lehetőségek (fp-ai-tp stb) és szálláshelyek típusa (parti, vízfeletti stb), felszereltség (orvos, medence, bárok, éttermek, búváriskola), sziget színvonala (árfekvés)... és még sorolhatnám... :)

 

én ezek hiányában azt mondanám, hogy a helyetekben mennék egy nagy (pl sun/meeru) szigetre és egy kicsire (pl aavee), az egyiken legalább kipróbálnám a vízfeletti bungit és nem hagynám ki a hidroplánt... persze nem árt ha az egyik lakott sziget közelében van ahová át lehet menni könnyedén... kb ennyi... :)

 

jó keresgélést! :)

 

(könnyű belebolondulni, sokan voltunk így ezzel, de ha abból indulsz ki, hogy nem sajnálod a pénzt arra ami igazán fontos Neked (de nem fizetsz olyanért ami Neked nem érték), akkor nem tudsz mellélőni! :D)

 

Előzmény: Maya08 (31354)
Maya08 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31354

Sziasztok,

 

próbáltam visszaolvasgatni, de arra jutottam inkább kérdezek, így friss infókat kapok biztosan :)

 

Nos, mi a párommal március vége-április elején mennénk a Maldív-szigetekre, de az még nincs eldöntve, hogy pontosan melyik szigetre. Ti melyik szigetet/szigeteket ajánlanátok? A terv az lenne, hogy a két hétből egy hetet egy helyen megszállva, majd a másik hetet egy másik szigeten megszállva töltsük el. Mivel szeretnénk meglátogatni a helyiek által lakott helyeket is, azonban a szállásunkat valószínűleg nem itt foglalnánk.

Mi saját magunknak szerveznénk az utat, ez alapján néztem a repjegyet is Máléra (SWISS) és keresnék szállást is. Ha adtok ötletet a szigetre, akkor esetleg a szállásra is tudtok?

 

Köszönöm,

Maya

Mabé2017 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31353

Szia Álom2!

 

Szivesen fogadnank a tajekoztato fuzetet, ezert, ha megtenned hogy beszkenneled, akkor nagyon szepen koszonjuk!

 

Mabé

Előzmény: Álom2 (31352)
Álom2 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31352

Kedves Mabé2017!

 

Úgy rémlik, hogy volt kiírva Hamza Islandra sziget látogatás, de nem vagyok benne teljesen biztos...

Nem voltunk fakultatív programokon. Sznori túrára akartunk menni, de az első pár szeles, viharos napon nem tartottuk jó ötletnek, utána meg már annyira belefeledkeztem a sziget körüli vízalatti világ felfedezésébe, hogy sajnáltam minden pillanatot, amit nem erre szánok :)

 

Kaptunk megérkezéskor a szigeten egy kis tájékoztató füzetet, amiben a fakultatív programok is szerepeltek sok más információ mellett. Ha érdekes nektek, akkor beszkennelem és szívesen elküldöm.

 

Neked is Nagyon Boldog Új Évet :)!!

 

Álom2

 

 

Előzmény: Mabé2017 (31349)
Álom2 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 31351

Kedves lucita!

 

Igen, tényleg nagyon érdekes, hogy ilyen viszonylag rövid idő alatt ennyit változik a part.

A Te képeden látszik a medencétől a széles part, majd hogy mennyire elkeskenyedik.

A mi képünkön meg pont fordítva és talán még jobban alámosott a part az alacsonyabb számozású bungiknál, mint a Te képeden a 70-esek felett....

 

Álom2

Előzmény: lucita (31350)
lucita Creative Commons License 2017.01.01 0 0 31350

Tényleg milyen érdekes látni, hogyan alakítja az óceán a partot. Áprilisban az észak-nyugati oldal még így nézett ki a 70-es bungiktól felfelé.

 

 

Előzmény: Álom2 (31344)
Mabé2017 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 31349

Kedves Álom2!

 

Nagyon tetszett az egesz beszamolod! Mondanom sem kell, hogy eddig is mennyire vartuk az utazast, de olvasva az elmenyeiteket meg turelmetlenebbek lettunk!:-))) Koszonom szepen a gyors valaszt a kerdesemre. Meg kerdezhetnek Toled annyit, hogy Filitheyo mellett levo Hamza Islandra van-e lehetoseg atmenni? Ti voltatok fakultativ programokon? 

Elore is koszonom a valaszt! Nagyon Boldog Uj Evet Kivanok! :-)

Mabé

Előzmény: Álom2 (31344)
klindu Creative Commons License 2016.12.31 0 0 31348

Veligandu

 

Előzmény: klindu (31347)
klindu Creative Commons License 2016.12.31 0 3 31347

v

Előzmény: klindu (31346)
klindu Creative Commons License 2016.12.31 0 0 31346

A tavasszal vissza szeretnénk menni mi is , örülök a beszámolódnak 

 

 

 

Előzmény: balab (31345)
balab Creative Commons License 2016.12.31 0 4 31345

Szia Klindu, igen, emlékszem, hogy ti is itt voltatok. A bungink jó helyen volt, hozzáteszem a mólótól az első három van jó helyen, a többi tényleg a vízi bungalók mögött van. Mi azért nagyon szerettük, hogy az ágyból a tengerre láttunk és nem az előttünk lévő sorban lévő házak hátsó bejáratát. Ráadásul a reef is előttünk volt. 

A sziget növényzete dús és rendezett. Minden nap láttunk kertészeket tevékenykedni és ez a gondoskodás mindenhol megmutatkozott. A homokpad nagyon szép és a végében lévő bár is nagyon hangulatos. Tényleg nagyon tetszett nekünk a sziget. Ideális méret - bár nem volt teltház, de még akkor is élhető lehet - minden mezítlábas, szép a zátony, jó a konyha, barátságos a személyzet. "Sajnos" mi is beleestünk a csapdába, a Maldív-szigetek tényleg addiktív, reméljük, hogy jövőre lehetőségünk lesz visszamenni. Valószínűleg ugyanezt fogjuk választani.

 

 

Előzmény: klindu (31335)
Álom2 Creative Commons License 2016.12.31 0 9 31344

 

Filitheyo 2016.december

2. rész

A szigetről még néhány kép

 

Part

 

Az ott töltött idő 70%-ban nem láttunk mást a parton, néha 1-1 ember a vízben, néha 1-1 ember messze a parton, de csak a nyugalom és az óceán hangja, ahogy a szél fújja  a pálmákat…

Vagy a teraszunkról csodáltuk a kilátást, vagy a parton a nyugágyban. Bármerre néztünk, csak gyönyörűséget láttunk.

A reef nagyon közel volt, a 6-os és a 7-es kijárat között volt a bungink. A superior bungalók oldalán a medence bártól a 6-os kijáratig erősen alámosott volt a part, de a 6-os kijárattól a sziget végéig végig gyönyörű. A deluxe bungalók oldalán szélesebb a homokos part, talán gondozottabb, itt beljebb vannak a bungalók.

Talán az utolsó képen látszik is az erős hullámzás.

 

Szoba

 

Tökéletesen megfelelő volt a szobánk, tiszta, tágas, hangulatos. Nekünk nagyon kényelmes volt az ágy, nagyon jókat aludtunk. Azt nagyon imádtam, hogy az ágyból láttunk az óceánt.

Naponta kétszer takarították és az én kedvencem: a nyitott fürdőszoba!! Ezt láttuk zuhanyzás közben (napsütésben és esőben):

 

A bungalók tetején több helyen már cserélték a pálmalevél borítást, volt ahol látszott, hogy erősen meggyötörhette a monszun és ráférne a csere ( például a mi szobánk tetején is kicsit hiányos volt), de ez számunkra nem vont le semmit az ott töltött idő élvezeti értékéből.

Volt bejárat egyből a fürdőszobába, ez nagyon praktikus, így a partról akár egyből mehettünk zuhanyozni, nem vittük be a homokot a szobába.

Minden nap kaptunk 1 üveg vizet, a takarító fiú bekészítette. Aztán egyszer csak 2 üveggel, majd a végén már napi 4 üveg vizet készített be J. Mivel a minibárt nem használtuk (ha alkoholt akartunk inni, akkor inkább elmentünk valamelyik bárba egy koktélt inni), így nem kértük a feltöltését, a vizeket tartottuk benne, mindig volt hideg vizünk.

Most ünnepeltük a 30. házassági évfordulónkat és talán a harmadik napon, amikor a vacsoráról visszaértünk a fantasztikusan feldíszített ágy várt. Pálmalevélből készített a takarító fiú halacskákat, csillagokat:

Személyzet

Nagyon kedves, figyelmes, segítőkész volt mindenki. Egyedül a pincérünk volt egy kicsit mufurc, és ezen a borravaló sem segített.

Jó volt ennyi mosolygó ember között lenni.

 

Reef, élővilág

A víz alatti világ teljesen elbűvölt! Az a rengeteg gyönyörű hal! Láttunk a halakon kívül kiscápákat, murénát ( ettől úgy megijedtem, hogy hanyatt estem a vízben J), rájákat, de sajnos teknőst nem, bár volt a sziget körül, mert más sznorizók találkoztak vele. A nap nagy részét a vízben lebegve töltöttük….

Nekünk a 6-os kijárat környéke tetszett a legjobban.

A superior bungalók oldalán sokkal több és többféle halat láttunk, mint a deluxe bungalók oldalán, de cápával, rájával, murénával a deluxe bungalók oldalán találkoztunk.

 

Nagyon sok gyümölcsevő denevér volt (nagyon helyesek), és 4-5 féle egyéb madarat láttunk. A homokban rákok jöttek- mentek, mindenféle méretben és gyíkok szaladgáltak sokfelé, voltak a nyitott fürdőszobában is.

Pókokkal, bogarakkal szerencsére nem találkoztunk, csak egy valamilyen fekete bogár nézett vissza rám egyszer, amikor a szekrényt kinyitottam. A szúnyogokat minden nap irtották, nem volt gondunk velük.

Gyönyörűek voltak a csillagok! Azokon a napokon amikor nem volt felhős az este, vacsora után csak bámultuk a csillagokat, ennyi csillagot talán csak a Planetáriumban láttam eddig :)

Időjárás

 

Megérkezésünk után 2-3 napig erős szél volt, jöttek-mentek a felhők. Elég nagy hullámok voltak, egy kicsit fel is kavarta a vizet a szél.

Majd volt egy viharos napunk, ekkor több alkalommal esett is, de utána végig verőfényes napsütés volt.

 

Ételek

 

Félpanziós ellátásunk volt, azt gondoltuk, hogy ha éhesek leszünk, akkor majd a Sunset bárban ebédelünk, de egyáltalán nem voltunk éhesek. Nagyon bőséges és finom volt  mind a reggeli, mind a vacsora.

 

Reggelire mindig volt kétféle gyümölcslé, nekem az ananászlé volt a kedvencem.

Többféle müzli, nagyon finom és sokféle pékárú, tojás minden formában, akár frissen elkészítve, ahogy és amivel kértük.

Kolbászkák, sajtok, zöldségek, leves, friss gyümölcsök.

Vacsorára 3-4 féle módon elkészített hal, tintahal, saláták, különböző előételek, leves és mindig volt valamilyen sült.

Mi azt tapasztaltuk, hogy minden étel friss és ízletes, egyedül a „négylábú” állatok húsával nem voltak barátságban, ízre jó volt, csak mintha nem eléggé sütötték volna meg.

Mindig volt 4-5 féle curry-s étel is és nagyon finom fagylaltok, rengeteg féle sütemény.

Volt pörkölt, gyros, gyümölcsök, és még rengeteg féle étel, például minden vacsoránál külön sushi pult.

 

A Sunset bárban és a Main bárban nagyon finom koktélokat ittunk miközben néztük a naplementét.

 

Karácsonyi dekoráció

 

Az ottlétünk alatt elkezdték a karácsonyi dekorációt, nagyon furcsa volt a 30 fokban, a pálmafák alatt J

Hazaút

A gépünk csak éjfélkor indult, a hidroplán 14 órára jött értünk.

Két nappal indulás előtt kaptunk a szobába berakva egy tájékoztatót, hogy indulás előtt este majd megkapjuk a pontos indulási időpontot, hogy mikor kell elhagynunk a szobát, meddig kell majd a bőröndöket kikészíteni a teraszra és kérik, hogy az utolsó este rendezzük a számlát. Majd utolsó este megkaptuk a konkrét időpontokat is.

Nagyon rendes volt a sziget, mert egészen indulásig maradhattunk a szobánkban, minden külön költség nélkül. A sziget olyan 60-70%-os telítettségű lehetett az ottlétünk alatt, talán ezért is működött ez ilyen rugalmasan.

 

Amikor a hidroplánnal visszaértünk a reptérre, már vártak az utazási irodától.

Átvették a bőröndöket, és kaptunk egy kísérőt Male megnézéséhez, bőven volt időnk a gépünk indulásáig. A kísérő díjtalan volt, annyit kértek, hogy ha elégedettek leszünk, akkor adjunk annyi borravalót, amennyit gondolunk.

Nekünk jó volt ez így, megmutatott minden nevezetességet, sok mindent mesélt ( bár nem erős az angolunk, de szinte mindent értettünk), majd vettünk néhány ajándékot is Malen. Sokkal jobb áron kaptunk mindent, mint a reptéren.

Furcsa volt a kontraszt Male-n a nyüzsgés, tömeg, és sajnos a szemét ( a vízben is) Fili nyugalmához képest.

Az Admiral Travel szervezte az utunkat, nagyon sok információt kaptunk Fehérvári Miklóstól minden részletre kiterjedően, nagyon sok levélváltásunk volt, amíg összeállt az utazásunk, csak jó szívvel ajánlani tudom őket. Minden részlet a helyén volt, minden kérdésünkre szinte azonnal választ kaptunk.

Mi még ilyen távoli uticélon nem voltunk, és angolul is csak alapszinten beszélünk, így nekem ez biztonságot adott.

Bocsánat, azt hiszem egy kicsit hosszú lett a beszámolóm :( bár én úgy érzem, sok mindenről nem is írtam :), de ha bármilyen kérdésetek van, akkor ha tudok, szívesen segítek.

Álom2

 

 

 

 

 

 

 

BR87 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 31343

Szia bigmaki!

 

Köszönöm szépen a segítséget, szerintem várok még vele egy ideig.

Előzmény: bigmaki (31338)
Álom2 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 31342

Szia Mabé2017!

 

Szerintem jó ötlet, hogy más részre kérjétek a szobát, mert a két partrész között elég nagy különbség volt.

Talán látszik is azon a képen, amit a hidroplánból készítettem a szigetről ( az előző hozzászólásban töltöttem fel), hogy a Sunset bártól egy jó darabig nem fehér a part, mint a többi részen. 

Bár én is azt tapasztaltam, amit itt a fórumon is olvastam, hogy folymatosan változik a part.

Ha a 67-68 -tól kéritek a szobát, az a mostani állapot szerint mind nagyon szép.

 

Úgy éreztem, hogy a sziget azt szeretné, ha minden vendég elégedett lenne és jól érezné magát, így a lehető legjobb bungalót adják. Mivel csak kb 60-70%-os telítettségű volt a sziget, amikor mi voltunk, így ez jól működött. Akkor lehet fontos, hogy eleve jó helyre kérjétek a szobát (szerintem), ha februárban, amikor mentek, magasabb telítettséggel működnek, így valakinek ki kell adniuk a nem tökéletes partú szobákat is.

 

Álom2

Előzmény: Mabé2017 (31340)
Álom2 Creative Commons License 2016.12.31 0 1 31341

Az első 2-3 napunkon erős szél volt, ekkor nem volt teljesen tiszta a víz. Viszonylag nagyobb hullámok is voltak, ami szintén nehezebbé tette a sznorizást. Majd a szélmentesebb napokon sokkal jobb lett, ekkor már kristálytiszta volt víz.

Illetve ami engem meglepett, hogy nagyon erős áramlatok voltak, többször olyan érzésem volt, mintha folyóban úsznék. Ami olyan szempontból jó volt, hogy vitt a víz és csak néztem az alattam " elsuhanó tájat", de ha egyhelyben szerettem volna lebegni, valamit megnézni, az nehezebb volt.

 

Álom2

Előzmény: hegemonic (31339)
Mabé2017 Creative Commons License 2016.12.30 0 0 31340

Szia Álom2!

 

Nagyon orulok, hogy ennyire jol ereztetek magatokat es ennyi pozitiv elmennyel gazdagodtatok!:-) Mi februarban utazunk, mar nagyon varjuk. Ugyanigy mi is superior bungaloba foglaltuk a szallast Es szinten 39-50-ig kertuk az elhelyezesunket. Most viszont kicsit megijedtunk a beszamolod alapjan, hogy ott nem tul szep a part. Mit javasolsz, szerinted kerjuk at masik partszakaszra a szobankat?

elore is koszonom a valaszodat es nagyon varjuk a beszamolod folytatasat! :-)

udv: MaBé

hegemonic Creative Commons License 2016.12.30 0 0 31339

Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat. A nyáron mi is hasonlóan szuperül voltunk ott. Mennyire volt a víz tiszta? Nekünk jó néhány nap opálos, zavaros volt és így a sznorizás nem volt tökéletes :-(

Előzmény: Álom2 (31337)
bigmaki Creative Commons License 2016.12.30 0 0 31338

Szia BR87!

Mi szept 01-jén vettük a jegyet márciusra, 2 főnek 295-ért. Qatar rövid átszállási idővel.

Én drágának tartom júliusra 396-ért, tapasztalatom szerint az ünnepek után jön egy akcióhullám majd. De persze mindenki maga tudja, hogy számára mennyit ér a repjegy.

 

Előzmény: BR87 (31336)
Álom2 Creative Commons License 2016.12.30 0 4 31337

Sziasztok!

 

Nagyon sok hasznos információt kaptam itt a fórumon, amit nagyon köszönök Nektek.

Az itt olvasottak alapján döntöttünk Fili mellett... és első látásra szerelem lett :)

Most, hogy mi is hatarértünk Filitheyo-ról  ( sajnos :)) én is írtam beszámolót.

 

Filitheyo 2016.december, superior bungaló, félpanziós ellátás

 

Egyszerűen fantasztikus, csodálatos, álomszép nyaralásunk volt!!!

Az a sok gyönyörűség, nyugalom, ami a szigeten volt, az illatok, a hangok…. leírhatatlan! Teljes kiszakadást biztosított a hétköznapi pörgésből és pont erre vágytunk.

 

Utazás

 

Turkish – Budapest / Isztambul / Male

Rövid (másfél órás) átszállással utaztunk, ami pont elegendő volt. Nagyon jó volt, hogy nem kellett várakoznunk. Bár az Isztambuli reptér hatalmas, a végén már azt éreztük, hogy nem fogjuk időben elérni a kapunkat, de persze minden rendben volt.

A gépen kaptunk egy kis „ kényelmi csomagot”, zoknit, papucsot, fogkefét, fogkrémet, szemmaszkot, párnát, takarót, így tudtunk egy kicsit aludni, nem okozott gondot a 4 óra időeltolódás.

Minden ülésbe beépített LCD képernyő volt filmekkel, zenékkel, játékokkal, plusz tájékoztató adatokkal a repülésről.

Bőséges és finom volt a fedélzeti ellátmány.

Már a repülőn kiosztották a belépéshez szükséges nyomtatványt, így ezzel sem volt gond.

Szerettük volna a gépről megnézni a napfelkeltét, de sajnos átaludtuk, viszont amikor közeledtünk Maléhoz és megjelentek az óceánban a „kis gyöngyszemek”, akkor már tudtuk, jó helyen vagyunk J.

 

Malén amint kiértünk az ellenőrzésről, már várt az utazási iroda képviselője és innen el sem engedték a kezünketJ.

Annyi időt kértünk, hogy rágyújthassunk, mutatták, hogy hová kell visszamennünk majd.

Vittek tovább (pár méter) a sziget klimatizált várójába, kaptunk hideg vizet, illetve már itt megkaptuk a szigeten szükséges bejelentkező lapot.

Gyorsan átöltöztünk, majd már vittek is tovább a hidroplán pultjához. Itt lemérték a csomagokat és csak a kézi poggyász maradt nálunk.

2 perc múlva már a buszon voltunk, ami átvitt a hidroplán váróhoz. Megkaptuk a beszálló kártyát, de csak annyi időnk volt, hogy körbenézzünk, gyorsan ittunk egy kávét és már szóltak is, hogy indul a hidroplánunk.

 

Hidroplán

 

Hát ez valami fantasztikus!! A pilóták mezítláb, strandpapucsban! Ahogy elrepültünk a sok szebbnél szebb zátony, sziget fölött!!

 

 

 

Majd megérkeztünk a „ szigetünkhöz” J. Talán öt utas volt (velünk együtt) a hidroplánon.

Egy kis stégre szálltunk ki és már ott is volt értünk a kishajó.

 

Sziget

 

Hát az a helyzet, hogy innentől már semmi nem tudta az arcunkról a vigyort letörölni J.

 

Hideg frissítő kendővel, koktéllal, és nyak/vállmasszázzsal vártak minket.

Majd kaptunk egy rövid tájékoztatást a szigetről, mire figyeljünk, mit tegyünk és mit ne. Annál a résznél, hogy vigyázzunk a kulcsunkra, ne zárjuk be a bungalóba, remekül szórakoztunk, vajon hány vendégnek sikerült ezt abszolválni, hogy ilyen hangsúlyosan elmondják? Az önelégült arcunk addig tartott, amíg az első teljes napunkon sikerült nekünk is behúzni az ajtót, úgy, hogy a kulcs a szoba asztalról mosolygott ránk. Na és mindezt kétszer. Talán 2 óra idő különbséggel J.

 

Megkaptuk a kulcsot, a 88-as bungaló lett a miénk 10 csodálatos napig. Előzetesen írtam a szigetnek, hogy a 39-50 közötti részre kérjük a szobát, de mondták, hogy higgyük el, a 88-as bungaló a legszebb részen van. Gondoltuk, na jó, nézzük meg, ha nem ok, maximum reklamálunk.

És tényleg!! Ha bármelyik bungalót kérhettük volna ( beleértve a deluxe és a vízi villákat is), akkor is ezt választottuk volna. Az általam előzetesen kért részt mostanra teljesen alámosta a víz, de ez a rész gyönyörű volt. Ezt láttuk a teraszról:

 

Nagyon sokat sétáltunk a szigeten és leesett állal csodáltuk a pálmákat, a növényzetet, olyan érzés volt, mintha dzsungelben sétálnánk. Folyamatosan puffanásokat hallottunk, ahogy estek le a kókuszdiók, fantasztikus.

A leesett leveleket folyamatosan takarították, persze ha nem pont előttünk takarították fel, akkor maradt levél az ösvényen, de ez nekünk nem elvett, hanem hozzáadott a sziget értékéhez.

És az a rengeteg ismeretlen madárhang, az illatok! Bármerre sétáltunk, csak nagyon ritkán láttunk embert a szigeten, sokszor volt olyan érzésünk, mintha miénk lenne az egész sziget J.

A sziget mérete nekünk pont ideális volt, elég nagy hogy „ felfedezhessük”, bebarangoljuk, de elég kicsi a „ kis szigeten, az óceán közepén”  hangulathoz.

 

 

 

 

Folyt. köv....

 

Álom2

 

 

BR87 Creative Commons License 2016.12.30 0 0 31336

Sziasztok!

 

Olyan tanácsot szeretnék kérni elsősorban azoktól, akik már többször voltak a Maldív-szigeteken, hogy mennyivel hamarabb érdemes lefoglalni a repülőjegyet/szállást? 2017. július végén készülünk utazni, jelenleg 396.000 Ft a legolcsóbb repülőjegy 2 főre (rövid átszállási idővel). Érdemes várni valami akcióra, vagy inkább már foglalni kéne?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

klindu Creative Commons License 2016.12.29 0 0 31335

Szia Balab !

 

Örülök hogy tetszett a sziget,  mi is itt jártunk u.ebben a bungiban.

Végül is ezt kértétek vagy kaptátok (mert aggodtál a vizivillák takarása miatt)

Az álló motorjáratásra én nem emlékszem.

A sziget növényzetéről, homokpadról, bárokról nem irtál remélem ezek is tetszettek?

Előzmény: balab (31332)
Bandos Creative Commons License 2016.12.29 0 2 31334

Sziasztok,

 

Egy hasznos link (maldív időjárás statisztika):

 

http://www.meteorology.gov.mv/climatereport

 

BUÉK minden maldív rajongónak!

 

Bandos

Timi&Happy Creative Commons License 2016.12.28 -1 0 31333

Sziasztok! 

 

Azt nem tudja valaki, hogy Meeru szigeten volt egy külön álló vízre épült honeymoon bungi, azt miért bontották le? Próbáltuk kérdezni az egyik pincért, de nagyon zavart lett a kérdés hallatán és egy semleges választ adva hirtelen ott hagyott minket! Olyan érzésünk volt, mintha meg lenne tiltva nekik, hogy erről beszéljenek. Történhetett valami ami miatt lebontották? Nagyon kíváncsiak vagyunk, hátha tud itt valaki erről valamit!? 

balab Creative Commons License 2016.12.28 0 13 31332

VELIGANDU december 

Összegzés: nagyon örültem, hogy végül e mellett a sziget mellett döntöttünk, bár összehasonlítási alapom nincs, de számunkra minden szempontból megfelelőnek bizonyult. Nyilván van újabb, szebb berendezésű szobákkal bíró, de itt is nagyon jól és fesztelenül éreztük magunkat és ez nagyon sokat számít. Pont megfelelőnek találtuk a sziget nagyságát, nem egészen 100 villa van rajta, ebből úgy 30 lehet a földön, a többi water villa, így zsúfoltságnak nyoma sem volt, csak ebéd és vacsora alkalmával láttuk, hogy több ember van, mint elsőre tűnik. Az egy hét alatt egyszer húztunk papucsot, imádtuk, hogy mindenhová mezítlábasan lehetett közlekedni. Az időjárás szuper volt, első éjjel szakadt az eső, ezen kívül utolsó nap volt kicsit felhős, de nem esett.

Sokat utazunk, de ezt megelőzően soha nem volt olyan érzésem, hogy legszívesebben nem mennék haza, először volt, hogy nehéz szívvel jöttem haza.

Úgy jöttünk el, hogy jövőre ugyanitt...

Utazás: Emirates-szel utaztunk, délelőtt 8 körül értünk Maléba, gyors transzfer a hidroplánhoz és fél óra várakozás után már zúztunk is a sziget felé. Délelőtt 11-kor már a szobánk teraszán álmélkodtunk a piszok nagy szerencsénken és hálát adtunk mindenféle égieknek, hogy megadatott nekünk ez az utazás. 

Szállás: mivel szeretjük a homokot a talpunk alatt érezni, ezért nem volt kérdés számunkra a beach villa, ebből is egy sunset oldalit szerettünk volna, így benyeltük, hogy ilyen csak jacuzzis változatban létezik. A majd' 100 négyzetméteren elfértünk bőven, kényelemes és élhető volt, főként, hogy jobbára csak ez esti-éjszakai órákat töltöttük benne. Nagy vonzerő volt számomra a szigetet illetően, hogy a szobákban Nespresso kávéfőző van, mivel nagy kávé rajongók vagyunk. A házunk ikerház volt, első két nap üresen állt, aztán jött egy idősebb orosz házaspár. A férfi tagról mintázhatták a Sörgyári Capriccio Pepin bácsiját, jól szórakoztunk, mikor vett egy nagy levegőt és azzal fél órát beszélt egyfolytában és kuncogott magán, úgy hogy a felesége meg sem mukkant. Egy apró gondunk volt a szobánkkal, ami három nap után normalizálódott. A naplemente oldalon a legelső ház volt a miénk, a jettyhez legközelebb álló. A hidroplánok is ide érkeztek, ez nem volt zavaró tekintve, hogy jött és ment napjában 4-5 alkalommal. Az már inkább idegesítő volt, hogy a hajó, amivel a szigetlakókat, dolgozókat, ezt-azt hozták vitték, az álló időben nem állította le a motorját, hanem akár két órán át is pöfögött úgy este 11-ig megszakításokkal. Három udvarias kérés a recepción és egy udvarias kérés a hajóskapitány felé végül megoldotta a problémát. Ezt olyan szinten művelik különben, hogy egyik nap elmentünk egy közeli lakott szigetre látogatóba. Körülbelül fél tízre értünk oda és délben indultunk volna vissza. Hatan mentünk, egy német házaspár és egy hongkongi, vagy japán fiatal pár. Sajnos a lakott sziget nem fogott meg minket, ezért ahogy összefutottunk, megbeszéltük, hogy előbb visszamegyünk a hajóhoz és megpróbálunk előbb "haza" indulni. Fél 12-kor értünk a hajóhoz, ahol senkit nem találtunk, de a motor az persze járt. Akkor is már két órája járhatott.

Étkezés: AIP csomagot választottunk, ebben az étkezéseken kívül az alkoholmentes és szeszes italok fogyasztása is benne van, a prémium márkások persze nem. Az étkeztetés svédasztalos rendszerben történt. Mivel ez étkezésre és az ételek minőségére meglehetősen háklis vagyok, így kissé szívdobogva vártam az első benyomásokat. Azt kell mondjam, hogy nem csupán messze felülmúlta a honi svédasztalos étkezések kínálatát és színvonalát, hanem egyenesen szerethető volt. Sokkal többet nem nagyon lehet kihozni az ilyen jellegű helytől és étkezési formából. Különösen az előételek, levesek és saláták tettek rám mély benyomást, az állandó gyümölcskínálat és persze a grillezett halak. Ez utóbbit napi rendszerességgel látogattam, volt, hogy ebédre és vacsorára is tonhalat ettem. Talán a gyenge láncszem a desszertes pult volt, de alapjában nem vagyunk nagy édesszájúak, így nem ért nagy veszteség. Az első két-három őrült kaja után visszatértünk a normál kerékvágásba és igyekeztünk egyfélét enni. Úgy értem egyféle előétel, leves és főétel. A pincérek és szakácsok kedvesek voltak. 

Szolgáltatások: a csomagunkban a nem motorizált eszközök használata is benne volt (kivéve snorkel felszerelés), ezek megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak. Ugyancsak benne volt egy nappali hajókirándulás egy lakott szigetre és egy naplemente hajókirándulás. Az első feledhető, a második felejthetetlen köszönhetően annak a durván 200 delfinnek, akik vagy fél órán keresztül kísérték a hajónkat, illetve a távolból szórakoztattak minket. Ezen kívül lehetett volna snorkel túrára, vagy búvár túrára menni, jet-skit bérelni, vitorlázni, ezekkel nem éltünk.  A játékteremben csocsó, asztalitenisz, darts és billiárd van, gyakorlatilag ahányszor eszünkbe vettük, hogy valamit játszunk, mindig volt üres hely. A vízi villák összességében elég messze vannak a központi résztől, talán ennek köszönhetően csak ebéd és vacsora alkalmakkor volt nagyobb forgalom. A szigeten van orvos, szerencsére nem kellett találkoznunk vele. 

Snorkel: ennek külön fejezetet kell szentelnem, mivel ez nekem új szerelem lett. Attól függetlenül, hogy elég vízbiztos vagyok és imádok mindenféle vízi foglalatosságot, a snorkel ezidáig kimaradt az életemből. Elhatároztam, hogy itt kipróbálom, még itthon vettünk maszkot és pipát, talpat kint béreltünk. Engem aztán úgy lenyűgözött a víz alatti világ, hogy nem tudtam megunni a snorkelezést. Naponta több órát töltöttem a halakat bámulva, csodáltam a kis világukat, a színeiket, a változatosságot, ez életet. Tudtam, hogy milyen mélységben kik laknak, hol kellene elkerülni a muréna rusnya pofáját és minden nap láttunk egy-egy új halat, ami eddig nem volt. Gyönyörűen ijesztő volt a zátony széléről futó mélység ami egyszerre vonzott és taszított. A fenekem a szorgos kenekedés ellenére rongyossá égett, utolsó két nap már csak úgy tudtam snorkelezni, hogy a fürdőruhámra felvettel a férjem fürdőnadrágját, de mentem rendületlenül. 

Nagyjából ennyi, ha valakinek tudok segíteni, szívesen válaszolok egyéb kérdésre.

mira0512 Creative Commons License 2016.12.27 0 0 31331

Köszönöm szépen! Nagyon várom a teljes élménybeszámolódat is! :)

Előzmény: kata571 (31316)
Gibs Creative Commons License 2016.12.27 0 0 31330

Maafushin voltunk, a Kaani Beach hotelban, idén márciusban.

Male-Maafushi gyorshajó viteldíj 39 USD/fő, interneten előre váltott jeggyel.

Érdekes módon visszafelé Maafushi-Male 20 USD/fő és a jegyet a kikötőben lévő irodában vettük, az indulás előtt egy nappal.

Előzmény: Korfa84 (31329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!