Keresés

Részletes keresés

Tomahawk_ Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56462

"""Itt már nem dőltem be, ami sok az sok alapon úgy voltam vele, hogy ha igazán éhes, akkor így is megeszi. (Az „így” azt jelenti, hogy a száraztápban már alapból volt konzerv, ahogy mindig megeszik, csak a tegnapi pulykasonka hiányzott)."""

 

Tényleg, itt már nem dőlt be Zsófi, hanem leugorhattam egy 30 forintos szárnyasmájkrémért a közibe, hogy Pedro hajlandó legyen reggelizni!!:-)Hozzáteszem, természetesen, a saját jól felfogott érdekünkben, hacsak nem akartunk egy kis rókát takarítani a padlószőnyegről! 

Előzmény: FoxxyC (56459)
veranéne Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56461
jajj elképesztően cukik!!!! :D már nekem is tetszenek, így, hogy kezdenek mopsz-formát ölteni hihihi
amikor olyan kis békák nagyon furik még... mint az emberi újszülött... :S
Előzmény: Fidra (56456)
FoxxyC Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56460
Szia! Ozzy atkájára a Taktic volt a gyógyír. Már nem emlékszem, milyen más szereket használtunk, de ez tényleg bevált. Úgy tudom, hogy a kutya 1éves koráig gyakori az atkás fertőzés, utána normál esetben nem jellemző.
Előzmény: szebori (56442)
FoxxyC Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56459
Tényleg próbáld betartani, amit Zsazska ír, még ha sajnálod is az „éhező” kutyádat, ha már nagyon éhes, megeszi a tápot magában is. Én bevallom, nem tudom megállni, hogy ne tegyek a kajájukba valami extrát.:) Viszont ez azzal jár, hogy már hülyének néznek, ha tisztán a tápot teszem le eléjük. Általában veszünk konzervet, és azzal ízesítjük meg a száraztápot, néha emberi ételt teszünk hozzá…
Még ezek mellett is előfordult, hogy az így felturbózott kaja nem kellett Pedronak, már vettem is elő a hűtőből a fincsi pulykasonkát, mert megsajnáltam, persze így teljesen kiürült a tál. Következő alkalommal már pulykasonka nélkül nem kellett neki. Itt már nem dőltem be, ami sok az sok alapon úgy voltam vele, hogy ha igazán éhes, akkor így is megeszi. (Az „így” azt jelenti, hogy a száraztápban már alapból volt konzerv, ahogy mindig megeszik, csak a tegnapi pulykasonka hiányzott).
Tényleg könnyű őket elkapatni, és mindig csak többet és többet akarnak. Lehet ilyet játszani, de akkor a gatyája is rámegy az embernek a kutyakajára, és az egyéb plusz finomságokra. Szóval fő a következetesség, és a kitartás!:) Éhen biztosan nem fognak halni!:)
Előzmény: Bettike, és Bigyóka (56454)
zsazska Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56458
Ha lehet ilyet mondani, akkor ezek a manók napról-napra szebbek!:-) Attól a kis dagi pocakos csajszitól meg teljesen kész vagyok!:-)
Előzmény: Fidra (56456)
zsazska Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56457

Szia Bettike!

 

Van úgy, hogy átmenetileg visszaesik az étvágyuk, és akár az addig szívesen fogyasztott tápot sem eszik meg, de ha amúgy teljesen egészséges, akkor ne dőljetek be neki! Tedd elé a tápot, és várj 10 percet. Ha ezalatt nem eszi meg, akkor vedd el tőle, és csak a következő etetés idején kínáld meg újból vele. Előfordul, hogy akár 1-2 napig is elfordítja a fejét, de aztán enni fog. Ha korábban nem voltak ilyen gondjaitok, akkor biztosan így lesz. Nálam Gizmo az, aki szörnyen válogatós. Ő is szereti eljátszani, hogy neki valami más kell:-( Ha nagyon aggaszt a dolog, akkor cseppents rá a tápra egy 1-2 kanál levest, vagy más ízletes maradékot, de arra készülj fel, ha ezt a megoldást választod, akkor valami mindig kell majd neki, amivel felturbózod az ízeket.

Előzmény: Bettike, és Bigyóka (56453)
Fidra Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56456
....csak a képek maradtak le.....mind az 5 külön-külön:)
Fidra Creative Commons License 2009.10.15 0 0 56455

Hellló mindenkinek!Szíja Rudmi!!!Megint eltelt 1 hét és ezek a kis mocsadékok megint nőttek.Egy pár kép:

Bettike, és Bigyóka Creative Commons License 2009.10.14 0 0 56454
BIGYÓKA
Bettike, és Bigyóka Creative Commons License 2009.10.14 0 0 56453
Sziasztok.Szia zsazska azt szeretném kérdezni,hogy BIGYÓ eddig royal-juniort kapott a multkor vettünk neki select goldot,amit persze nem evett meg.Visszatértünk a royal-ra, de már az se kell neki.Szerinted ez miért lehet,és mitcsináljunk?
zsazska Creative Commons License 2009.10.13 0 0 56452

Sziasztok!

 

Szebori! A pimafucort kenőcs az gombára van, és nem atkára. Most akkor mindkét betegség jelen van nála? Csináltak bőrkaparék vizsgálatot?

Ezek a bőrbetegségek sajnos elég lassan gyógyulnak, de ha a kezelés megfelelő volna, akkor már látnod kéne a javulást. Sajnos nem minden orvos képes felismerni, hogy melyikről van szó. Ilyenkor nem árt, ha laborral is alátámasztják a diagnózist.

Esetleg tudnál hozni róla képet?

 

Az ivartalanított kutyáknak csökkenteni kell a kajaadagot, és nem szabad rájuk hagyni, ha lustulnának. Ugyanis ez a két ok vezet az elhízáshoz, és nem maga az ivartalanítás. Annak ebben csak annyi szerepe van, hogy az ivartalanított állatok szeretnek elkényelmesedni, de ha ügyleünk rájuk, akkor nem kell attól félnünk, hogy kislabdává gömbölyödnek.

 

Hoztam pár képet...

Előzmény: szebori (56446)
veranéne Creative Commons License 2009.10.13 0 0 56451
szia!
én is a közeljövőben szeretném ivartalaníttatni a 9,5hónapos kislány mopszli kutyámat...
én is kicsit tartottam/tartok tőle, mert neten is sokféle hülyeséget lehet olvasni.
de végülis a doki nagyjából megnyugtatott. a Récseiben csináltatnánk, mindig oda visszük oltatni is őket. egyébként ott van éppen ivartalanítási akció, hátha valaki gondolkodik rajta.
Előzmény: matika82 (56450)
matika82 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 56450

 

 Igazad van, tényleg nem Mopsz tulajdonos, hanem egy golden retriever kutyája van. Nem győzőtt meg a mútét elkerüléséről, csak egy picit elbizonytalanított. Ha jól átgondolom nekem is több érvem van mellette mint ellene. Már lassan kezdek hozzászokni, hogy ahogy Manót meglátja egy ismerős aki már korábban is látta, úgy köszön, hogy mennyit nőtt, s milyen duci lett. Mostmár nem idegesít mivel tudom mennyi kaját adok és mennyit mozgatom, szerintem arányban van a kettő. mindennap kiadós sétát tesszünk meg vele, aminek ő is örül. A saját megnyugvásom érdekében akartam olvasni mopsz gazdik véleményét. Aki nálam tapasztaltabb gazdi az többet is tud mint én ebben a témában. A véleményed egy kicsit megnyugtatott.

 

Előzmény: horvathlany (56449)
horvathlany Creative Commons License 2009.10.12 0 0 56449
Helló!

Gondolom nem egy mopszos próbált meg lebeszélni? A mopsz eleve hízásra hajlamos, ha van ivartalanítva, ha nincs. Hormonháztartás felborulása:hát igen, műtét után logikus és természetes, hogy egy rövid ideig változások lesznek, de egy idő után beáll a hormonszint.
A hízást meg ki kell küszöbölni, kevesebb adag, jobban megválasztott táp. Már sok olyan prémium tápot lehet kapni, amelyik hízásra hajalmos, vagy gyengébb gyomrú kutyának ajánlott.
A lényeg:sokkal több gond lehet abból, ha nem ivartalanítod.Legtöbbször azok ellenzik az ivartalanítást, akik humanizálják az állatokat, és túlságosan az emberhez hasonlítják.
Inkább egy rutinműtétnek számító ivartalanítson essen át a jószág, mint később, pár év múlva egy nőgyógyászatin, ha netán vmi baj történik.
Előzmény: matika82 (56448)
matika82 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 56448

 

 Sziasztok.

 Találkoztam valakivel aki mindenáron megpróbált lebeszélni az ivartalanításról. Azzal indokolta, hogy a műtét után a szukák hormon háztartása felbomlik és ezáltal túlsúlyosak lesznek hormonális alapon. Tud nekem valaki tapasztalatból válaszolni erre? Kíváncsi lennék, hogy már egy ivartalanított szuka kutyusnak miben változott meg a műtét utáni élete. Vagyis történt- e hírtelen súlygyarapodás? Még nem vagyok lebeszélve, de mielőtt bekövetkezne a műtét szeretnék jobban utánnajárni. Nekünk ez lenne az ideális megoldás mivel nem szeretnénk kiskutyákat, de félek az utánnalevő következményektől.

 Köszi szépen előre is a véleményeket.

Fidra Creative Commons License 2009.10.10 0 0 56447
Üdv mindenkinek,szia Zsazska!Nem győzöm köszöngetni a sok dícséretet természetesen a szülők nevében is!:)A kis fekának átadtam a külön csókot!Természetesen ezen a héten is teszek majd fel képeket a már nem is olyan csöppségekről!:)
szebori Creative Commons License 2009.10.09 0 0 56446

Sziasztok!

 

Zsazska, köszi a jótanácsokat! Immunovet-et már adunk neki több hete. A bőrét most épp Pimafucort kenőccsel kenjük, talán egyedül a Tactic fürdetőt nem próbáltuk még. Azt meg tudjátok saccolni, hogy mennyi idő alatt hatnak ezek a szerek? Olyan rossz látni szegénykét betegen... bár a csúnya bőrén kívül másban nem nyilvánul meg, hogy beteg: ugyanolyan mozgékony, falánk, vicces, mint korábban.

 

zsazska Creative Commons License 2009.10.09 0 0 56445

Sziasztok!

 

Zsófi! Csúcs képeket hoztál:-) Pedró ősz pofija ennivaló!

Sajnálom, hogy már megint szemgondotok van:-( Remélem, hogy gyorsan meggyógyul majd! Kicsit elgondolkodtatott azonban, hogy nincs-e esetleg valamilyen szemfertőzés a háttérben? Már csak abból gondoltam erre, hogy eddig semmi, most viszont viszonylag gyors egymásutánban már a második alkalom....

 

Fidra! Annyira édesek az apróságaid! Azt az apró feka szukát külön csókoltatom!:-) Annyira formás!

 

Ani! Elhiszem, hogy hiányzik a kis Zazi, de gondolom, hogy annál jobban örülhetnek az új gazdik! Biztosan bearanyozza a mindennapjaikat!:-)

 

Virga! Üdv a fórumon!

Gratulálok a kis családtaghoz! Ne aggódj! pár nap alatt alkalmazkodik majd a megváltozott körülményekhez, és egészen más oldaláról ismerhetitek majd meg!:-)

Az első mopszunk, Cleo pl. az első napot egy-egyben átaludta. Már aggódtunk miatta, de másnaptól aztán gyökeresen megváltozott, és azóta is, immár 3 és fél éve pörög egyfolytában:-)

 

Horváthlány! Örülök, hogy jó ötletet adtam, és nagyon várom majd a beszámolókat a kis kopaszról!:-)

 

Juditka! Mekkora már a kis Elvis! Gyönyörű szép!:-) Csakúgy, mint ahogy a kis MOrris is szépen felcseperesett!

 

Szebori! Itt már nagyon sokan megküzdöttünk ezzel a kórsággal:-( Egy dolgot azonban fontos tudni! A Demodex atka akkor kerekedik felül, és okoz tüneteket, ha az állat immunrendszere meggyengül! Ezért a kezelést mindig ki kell egészíteni immunerősítő szerrel is! Ezt adhatja a doki injekcióban, de adagolhatod te magad is pl. Immunovet, vagy C-vitamin formájában!

Betallózok neked pár linket erről. Olvasgasd el! (még jó, hogy Juditka már csokorba szedte a őket:-)  )

  • http://www.haziallat.hu/drhaziallat/kutya/5-hete-kezelem-a-kutyamat-demodex-atka-ellen-de-nem-igazan-latok-javulast/
  • http://www.hungarovet.com/?p=1729
  • http://www.equus.hu/48/
  • http://www.mopsz.hu/bor_betegsegek.htm
  •  

     

     

     

     

    horvathlany Creative Commons License 2009.10.09 0 0 56444
    Nem hiába mondják, első gyereknél para, másodiknál még erős koncentráció, a 3. csemeténél már a kutya hozza a cumit.
    A tapasztalatlanság átmegy gyakorlatba, végül rutin lesz belőle:)
    Még ennyi idegőrlő dolog után is alig várom, hogy megint kölyökkutya rohangáljon körülöttünk. Pedig de messze van még az:S
    Előzmény: Bszandra (56443)
    Bszandra Creative Commons License 2009.10.09 0 0 56443

    Nekem is van hasonló:

     

    Mint azt páran tudjátok, Lufi pesti lánynak született, de akkora mákos, hogy Zalában kötött ki... (Na, meg persze nekem is mákom van ezzel a döggel, hála nektek... :D)

     

    Szóval, Apával hoztuk haza kocsival, az úton végig az ölemben volt, és amint kiértünk az autópályára, bedobta a szunyát.

     

    Egyszer csak azt vettem észre, hogy a szemhéjai félig leengedve, a szemei fennakadva, csak a fehér része látszik, és reszket. Természetesen beparáztam, hogy mi van vele, és Apát kérdezgettem, hogy miért csinálja ezt...?!?! Mert neki ezt tudnia kell, mert ő mégiscsak állattenyésztést is tanult anno a szakközépben...

     

    Persze csak aludt a kis vacak, én meg állandóan felébresztettem, hogy él-e még...?

     

    Akkor ez sem volt vicces, bár rajtam jól szórakoztak...

    Előzmény: horvathlany (56439)
    szebori Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56442

    Sziasztok, üdv mindenkinek!

    Egy féléves kis mopsz, Cuki gazdája vagyok, és bár ő az első kutyusunk, már kezdjük kiismerni ezt a kis félnótást, nem ilyedünk meg, ha furcsán vesz levegőt, stb. :) Mégis szeretném a tanácsotokat kérni egy dologban: kinek volt demodex atkás fertőzése? Nekünk már jópár hete van, kapott rá mindenfélét, Milbemax tablettát, valami cseppentős szert, most meg épp még antubiotikumot is szed, mivel valami bakteriális fertőzése is van. A lényeg, hogy nem nagyon javul, a jobb arca elég csúnyácska... :( Az a szerencse, hogy nem vakarja...

     

    Egyébkénet néhányotokkal biztos találkoztuk is mert ott voltunk vele a hétvégi találkozón.

     

     

    Fidra Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56441
    Üdv mindenkinek,szia Mao!Örülök hogy Zazi jól viseli a környezetváltozást meg hogy a szülők sem sínylették meg a dolgot.Ne is mondd.....már előre szomorú vagyok hogy meg kell válnom az aprónéptől.Szívem szerint az összeset megtartanám.Már most akkora fazonok!Mindegyik más és más.Napjában többször beülök hozzájuk az ovisarokba és jókat nevetgélek rajtuk milyen kis idióták:)
    Előzmény: Maomopsz (56435)
    matika82 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56440

     

     Ez a sztory nem is idióta, most inkább vicces, de szerintem akkor és ott nem volt az. Manó is elég hangosan veszi a levegőt és ő sem bírja a nagy meleget. Mikor sétálunk mindig akad olyan személy aki sajnálni kezdi amiatt, hogy hogy el van fáradva. Nálunk a horkolás együttjár az alvással. Esténként miután Manó elaludt szoktunk ezen kuncogni, pont úgy horkol mint egy megfáradt öregember. Olyan mint egy kis bohóc, mikor ébren van a tetteivel szórakoztat, mikor meg alszik a horkolással. Figyelmeztettek, hogy az utóbbi zavaró lehet, de mi inkább élvezzük.  Teszek fel egy pár képet.

    Előzmény: horvathlany (56439)
    horvathlany Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56439
    Egy régi idióta sztori.

    Tobi 10hetesen eljött velünk a kocsiban egy körútra. Ölben vittem. Tél volt, ezért miatta jó meleget csináltunk a kocsiban, nehogy megfázzon. 15 perc elteltével viszont a kutya nem mozgott. Mivel első mopsz volt, mindenen aggódtunk. Azt hittem hőgutát kapott, így elkezdtem rázni, de semmi. Aztán letekertem az ablakot,és kidugtam rajta a kis csöppséget, közben üvöltöttem a páromnak, hogy hőgutát kapott a kutya. Erre szegény kis Öcsi "sírni" kezdett, majd nagyot ásított, és visszakucorodott az ölembe. Szóval aludt. Utólag jókat nevetek rajta, hogy nézhettem ki,egy csöpp jószággal a kezemben a kocsiból kilógva, de ez van. Jobb félni, mint megijedni:))

    Zsazska!

    Végül több ember is megtalált mexikóival kapcsolatban, így végül eljutottam ahhoz a tenyésztőhöz, (természetesen az általad ajánlott kopaszvilágon keresztül, akikkel hétvégén volt szerencsém személyesen is találkozni) akitől a már említett győri hölgy is vette a kutyiját.
    Szóval a lényeg, hogy sikerült már kétszer másfél órát beszélgetnem ezzel a tenyésztővel- és bár fiatal-nagyon szimpatikus, így úgy néz ki, tőle lesz kutya. Sajnos tavasznál előbb itt sem várható, de mivel rendszeresen tartja a kapcsolatot más tenyésztőkkel is, így még bármi előfordulhat.

    www.bellofloral.com

    ez a Szabolcs honlapja

    Csak megköszönni tudom neked a segítséget, nagyon hálás vagyok érte.
    aviii Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56438

    Nem is értem, hogy hogy is sikerült a megijed ly-al :)))))))))))))))))))

     

    Még nagyon nagyon reggel van :)

    aviii Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56437

    Szia!

     

    Nálunk Morris kutyus 2 nap után már nem kapkodta a levegőt, de mi is megilyedtünk, hogy valami baj lehet a légzésével :) Ne izguljatok.

     

    Szandra!

     

    Nagyon sajnálom, de szerintem jobb így neki... :(

     

     

     

    Előzmény: Virga5 (56432)
    Maomopsz Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56436

    Szia!

    Üdvözlünk itt a mopsz forumosok között!

    Hogy mikor szokja meg az uj helyet az szerintem a kutyus személyiségétől is függ. De pár napnál nem hosszabb. Ne aggodjatok minden rendben lessz!

    Ha bármilyen kérdésetek van szivesen válaszolunk!

    A mopszok alapbol hangosabban veszik a levegőt mint más kutyák.

    Tőlünk is tegnapelőtt vittek el kiskutyát, és már horkolni is hallottuk egyszer. :)

    Szóval ne ijedjetek meg akkor sem ha esetleg horkolásra riadtok fel éjszaka! :)

    Előzmény: Virga5 (56432)
    Maomopsz Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56435

    Nagyon aranyosak a picik!!!

    Az első kép nagyon cuki!!! :)

    Hát igen, gyorsan el fog telni nálatok is a hátralévő idő.

    Előzmény: Fidra (56426)
    Maomopsz Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56434

    Zazi jó helyre került. Már kaptam róla hireket. Minden oké vele, jól viselte a környezetváltozást. Szépen aludt, evett, ivott az uj családjában. :) 

    Előzmény: Fidra (56426)
    Maomopsz Creative Commons License 2009.10.08 0 0 56433

    Éppen most irtam iwiw üzit!

    Szegény Ozzy! Jobbulást kivánunk neki!

    Dominó keresi a kicsit, de nem sir utána, ugyhogy szerintem jól viseli.

    Viszont nem eszik... de szerintem azért hogy apadjon a teje. Nagyon duzzadtak a didkói.

    Előzmény: FoxxyC (56427)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!