Keresés

Részletes keresés

eszkiesz+ Creative Commons License 2015.02.19 0 1 47428

Nem te vagy az első, aki ezen elmereng...

De még az is lehetséges, hogy a dolog varázslattal történt, hiszen nem okoz problémát VALAMIT innen-oda varázsolni...

Csak egy pálcamozdulat... és már indul is az osztódás...

Előzmény: ---:Jani:--- (47427)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.02.14 0 1 47427

Számomra a legnagyobb ilyen megválaszolatlan kérdés továbbra is az, hogy fizikailag hogy volt lehetséges Hagrid másfél méteres apjának és hatméteres anyjának frigye... 

NevemTeve Creative Commons License 2015.02.09 0 1 47426

Már kezdett cikis lenni, hogy a Hádész kapuját nem őrzi senki...

Előzmény: bendeguz90 (47425)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 47425

Mondjuk a Boholyoskás válasz számomra érdekes volt. Miért nem vitte DD a Tiltott Rengetegbe? 

Előzmény: NevemTeve (47424)
NevemTeve Creative Commons License 2015.02.09 0 0 47424
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.09 0 0 47423

"Szerintem egyszerüen komolyan vette a jóslatot, miszerint Harry a megoldás kulcsa, bárki más odaküldése csak időpocsékolás."

Ez mondjuk igaz. Vagy, még inkább, jobb híján higgyük azt, hogy az írónő szerint ez igaz.

 

"Szerintem DD a második végéig nem TUDTA a HC-k létezését. Lehet, hogy a lehetséges megoldások között szerepelt a fejében, de csak Denem naplójánál vált biztossá a dolog."

 

Jó, de akkor meg miért nem kezdett neki a vadászatnak Denem naplója után? Miért várt a halála előtt egy évvelig? Semmi értelme nem volt. Bár amúgy lehet, hogy nem is várt, hanem már előtte is végezte a kutatómunkát. Az ötösben, amikor elmenekül a Roxfortból, azt mondja, nem bújkálni megy. Lehet, hogy már akkor is a hc-kat kutatta.

mizomedve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47422

"Nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is?"

 

Ezen én is sokat gondolkodtam, de a válaszhoz először meg kellett ismerni Piton teljes előtörténetét.

Egy exbarátnő (bocs lányok) 10 év után felejtős. Piton bántalmazott, kiközösített gyerekként nőtt fel, és csupán két személytől (édesanyja és Lilly Evans) kapott szeretetet és valszeg csak ezt a két személyt szerette igazán. Amit Lilly iránt érzett, az nem is igazán szerelem, inkább valami beteges birtoklási mániával fűszerezett rajongás. Ezt szerintem tudta Dd, a Roxfortban semmi nem marad titokban.

A gyász elképesztő dolgokat hoz ki az emberből. Piton úgy érezte, Lilly nem halt meg teljesen, amíg az ivadéka életben van. Még a síron túl is magához akarta láncolni. Egy utolsó szalmaszál, vigasz a gyászban.

Pitonnál a lelkiismeretfurdalás is befigyel. Dd gyakorlatilag ezzel zsarolta Pitont. Nem túl etikus, de nála a cél szentesíti az eszközt.

 

Akkor inog meg Piton hűsége, mikor rájön, hogy Harry inkább az apjára hasonlít és vajmi kevés van belőle Lillyből, max a szemszíne. Ez szvsz hatalmas trauma lehetett a számára.

Előzmény: ---:Jani:--- (47409)
paskat2 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47421

Valami kellett, hogy gyanus legyen, hiszen Pitonnal figyeltette.

 

Előzmény: bendeguz90 (47420)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47420

Erről jut eszembe: Mógusnál nem sejtette, hogy valami nem stimmel?

Előzmény: NevemTeve (47418)
paskat2 Creative Commons License 2015.01.08 0 1 47419

Szerintem egyszerüen komolyan vette a jóslatot, miszerint Harry a megoldás kulcsa, bárki más odaküldése csak időpocsékolás.

 

Szerintem DD a második végéig nem TUDTA a HC-k létezését. Lehet, hogy a lehetséges megoldások között szerepelt a fejében, de csak Denem naplójánál vált biztossá a dolog.

 

 

Előzmény: NevemTeve (47418)
NevemTeve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47418

Legeslegkésőbb 1991 júniusában Dd már tisztában volt azzal, hogy Voldi Albániában lúdvérckedik, és képes embereket megszállni... szóval az 'előbb csak várjunk, azután egycsapásra ne csináljunk semmit' hozzáállás nehezen magyarázható mással, mint azzal, hogy 'sajnálom emberek, ebben a könyvben nem én vagyok a főszereplő'

bendeguz90 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47417

"Tehát ha akarta volna, már a kettes előtt kiküldhette volna a "szellemirtókat"."

 

DD nem küldhetett volna senkit sehová. A mágiaügyi minisztérium úgy gondolta Voldemort eltűnése után, hogy most már minden rendben lesz, a Főnix Rendje meg szétszéledt.

Előzmény: ---:Jani:--- (47416)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47416

De ennek így akkor sincs értelme... Hagridtól kezdve mindenki, akinek egy kicsi sütnivalója is volt, arról papolt már a történet legelejétől kezdve, hogy Voldi nem halt meg, csak vegetál, valamilyen rejtélyes formában. Legkésőbb az I.-ben ez bizonyosságot is nyert. Tehát ha hamarabb nem is, Dumby a Bölcsek Köve óta biztosan tudhatta, hogy még létezik (más kérdés, hogy a horcruxokat is sejtette már hamarabb, lásd az a megjegyzése, amiben Voldi látványos testi eltorzulásáról beszél). A II.-ban pedig konkrétan bizonyítékot kapunk arra, hogy DD tudja, hogy Voldi "legjobb tudomása szerint jelenleg az albániai erdők mélyén bujkál." Tehát ha akarta volna, már a kettes előtt kiküldhette volna a "szellemirtókat". 

Előzmény: NevemTeve (47414)
NevemTeve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47415

1981-ben, mármint

NevemTeve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47414

Ezt a dolgot hívják ret-con-nak... Ha Dd már 1991-ben tudta volna, hogy Voldemort még létezik, akkor elküldte volna a Szellemirtókat Albániába, hogy begyűjtsék, és nincs történet.

Előzmény: ---:Jani:--- (47413)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47413

Ácsi, hiszen DD azt mondta, hogy, idézem:

 

"A Sötét Nagyúr vissza fog térni és akkor Harry Potter szörnyű veszélybe kerül."

 

Piton azzal, hogy vállalkozott a védelmére és megértette, hogy védelemre szorul, kvázi elismerte, hogy Voldemort ÉL. Hogy milyen formában, azt persze nem tudhatta. De ettől még Dumby elindulhatott volna korábban felkutatni a hc-okat, hogy ne szerencsétlen Harry-ékre jusson a munka nagyrésze egy év alatt...

Előzmény: NevemTeve (47411)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47412

"Hát megnézném a nézettségi adatsit az általad leirt dolgokból készült filmnek. :--)"

 
Csakhogy mi  könyvekről beszélünk, nem a filmről. A könyv pedig nem azért íródott eredetileg, hogy film készüljön belőle.

 

Amúgy nálam úgy kezdődne a történet, hogy Voldi minden halálfalójával leteteti a Megszeghetetlen Esküt (miért ne tenné, ha létezik ilyen? Kell ennél jobb biztosíték?), aztán úgy terjeszti a hatalmát, hogy titkos központokat épít, ahol a Felix Felicis tömegtermelése folyik, amit csak ő fogyaszthat, ugyanis ez lenne Voldi másik szenvedélye a halhatatlanság és a hc-k mellett. Mi más kéne neki a biztos legyőzhetetlenséghez? Aztán DD, akinek a főnixesei mind FF-t és erősítő energiafőzetet fogyasztottak, kiáll szintén be-FF-ezve a szintén FF-t fogyasztott Voldi elé, és mivel a bájital mindkettőjüknek maximálisan akar kedvezni, döntetlen a párbaj, bár DD megpróbálja Voldit talpaspohárrá változtatni, hogy abból igyon az egészségére. Ezután DD rájön, hogy mivel a manómágia más, mint az emberi, és mivel a házimanók kötelesek teljesíteni a gazdáik parancsát, ráküldi a Roxfort házimanó-állományát Voldira és a halálfalóira. Miután James és Lily, akik nem halnak meg, mert van annyi eszük, hogy James legyen a titokgazda és ő ott éljen a csak általa ismert elrejtett házban, mint ahogy később Bill a Kagylólakban, megszülik Harry-t, DD időnyerővel visszaküldi a FF-t fogyasztott és láthatatlanná tevő köpeny alá bújt Harry-t az időben, hogy segítsen korabeli önmagának legyőzni Voldit, így megváltoztatva a múltat, és ehhez a kalandhoz Harry minden délután a Szükség Szobájában gyakorolna, mivel, mint mugli családban felnőtt gyerek, odavan a mágiáért, és közben a konyháról hozatná a kaját a házimanókkal. Kb. így nézne ki a történet, ha minden lehetőséget kihasználnánk, amit Rowling az idők során hozzáírt a kezdeti sztorihoz.

 

 

 

"Szerintem pont ez a baj. Az erősebb hajtó erő. Ne feledjük el, hogy Pitonnak meg kell állni Voldi előtt. A dühöt és a bosszúvágyat szerintem nehezebb leplezni."


Félreértés ne essék, így is az hajtja. Mi mást akarna, mint Voldi bukását?

 

 

 

"Úgy emlékszem, hogy elhangzik, hogy DD csak a második részben a napló megjelenésénél kezdett el a HC-k ra gyanakodni"


Nem, a bizonyítékot kapta meg akkor. Gyanakodni már azelőtt is gyanakodott. De tegyük fel, hogy igazad van: ez esetben miért nem kezdett már a második résztől hc-kra vadászni? Lumpsluck-ot már korábban is megfűzhette volna és elvehette volna tőle az emléket, mondjuk úgy, hogy Felix Felicis-t fogyaszt (nem, nem szállok le erről a témáról. Egy szerencsét hozó bájital, ami mindenben segít? Ez utólag az egész történetet teljesen átértékeli. A halálfalók ezt partidrognak használnák)

 

 

 

 

"

Ezt maga Piton kérte. Senki nem tudhatja meg a Lilly dolgot. És megint igaz. Amit csak DD tud, az titok. A többit akár újságba is kiírhatnák. Voldi a legnagyobb legilimenciában, és Harry feje átjáró ház számára."


Úgy érted, Piton kiléte volt veszélyeztetve? Ezt mondjuk elfogadom, de az azért túlzás, hogy Harry feje átjáróház volt. Voldi képeket küldött Harry fejébe, konkrétan egyetlen eset volt, amikor tényleg megszállta és a gondolataiban olvashatott.

 

 

Az érvelésed többi pontjával meggyőztél.

 

Előzmény: paskat2 (47410)
NevemTeve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47411

Miért nem az volt Piton motivációja, hogy segítsen elpusztítani Lily gyilkosát?

 

Talán mert Voldemort már nem élt... [persze utólagos bölcsességgel úgy mondanánk, hogy akkor éppen nem élt]

Előzmény: ---:Jani:--- (47409)
paskat2 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47410

Hát megnézném a nézettségi adatsit az általad leirt dolgokból készült filmnek. :--)

 

De most komolyan:

 

/*-------------

nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni
a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is?
Miért nem az volt Piton motivációja, hogy segítsen
elpusztítani
Lily
gyilkosát
? Ez nem egy erősebb hajtóerő

--------------*/

Szerintem pont ez a baj. Az erősebb hajtó erő. Ne feledjük el, hogy Pitonnak meg kell állni Voldi előtt. A dühöt és a bosszúvágyat szerintem nehezebb leplezni.

 

/*-----------

DD-ral együtt, aki már akkor megfűzhette volna Lumpsluckot, hogy adja
már át azt az emléket, együtt elkezdhették volna irtani a horcruxokat, amikor
Voldi még vegetált.

--------------*/

Úgy emlékszem, hogy elhangzik, hogy DD csak a második részben a napló megjelenésénél kezdett el a HC-k ra gyanakodni

 

/*-------------

De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja,
hogy , és hogy Piton velük van.

---------------*/

Ezt maga Piton kérte. Senki nem tudhatja meg a Lilly dolgot. És megint igaz. Amit csak DD tud, az titok. A többit akár újságba is kiírhatnák. Voldi a legnagyobb legilimenciában, és Harry feje átjáró ház számára.

 

/*-------------

De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja,
hogy meg fog halni

--------------*/

Szerinted ezt Harry szó nélkül elfogadta volna? Csodálkoznék.

 

/*---------

és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd
ki, hanem a benned élő horcruxát"

-----------*/

Biztos vagy benne, hogy Harry akkor is ugyanúgy odaáll Voldi elé, ha nem látja előtte a harcban szenvedni, és meghalni a barátait?

 

/*---------

és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd ki, hanem a benned élő horcruxát"

-----------*/

Az egész történet alapja, az önfeláldozás. Lilly a fiáért, és Harry a barátaiért. Ha Harry tudja, amit írtál, akkor nincs áldozat, csak bátorság. Nem ugyanaz

 

A meséknek van egy alapszabálya. Mindenért meg kell dolgozni/szenvedni. Ami csak úgy az öledbe esik, azt nem becsülöd, és ezért nem is működik. Szerintem ez a rész erről szól.

 

Üdv:

Tibor

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47409)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47409

Ó, ebbe jobb bele se gondolni, mert a végén még előkerül az a téma, hogy egyáltalán mi túróért nem mondott el DD MINDENT Harry-nek, ha egyszer tudta, hogy meghal - ahelyett, hogy feleslegesen veszélyeztesse a küldetésüket és csökkentse nulla közelire az esélyeiket és bízzon mindent a vakszerencsére. DD kb. mindent a lehető legkockázatosabbra csinált. Annyi logikai lyuk van itt, hogy ihaj. Annyit kellett volna DD-nak mondani, hogy "itt vannak a hc-s könyvek, olvasd el őket, a karddal lehet elpusztítani a hc-kat, odaadom a Feltámadás Kövét is, bár azt nem tudom, miért, és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd ki, hanem a benned élő horcruxát". Kész. Ehelyett semmit nem mondott el, tényleg nem tudom, miből gondolta, hogy Harry-ék meg fogják tudni, hogyan kell elpusztítani őket. Az volt a terve, hogy Hermione majd úgyis kibűvöli a könyveket a dolgozószobájából, meg Phineas Nigellustól majd úgyis meg tudják egy véletlenül elejtett beszédfoszlányból, hogy a kard mire jó? De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja, hogy meg fog halni, és hogy Piton velük van. Szerencsétlen Pitont végül is mindenki utálta. Utálták a Főnixesek, mert megölte DD-t, és amúgy se bíztak benne, és utálták a halálfalók, mert övé volt a dicsőség, hogy megölte DD-t, és ők se bíztak benne.

 

 

És még egy dolog, ami épp ma ötlött fel bennem: nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is? Miért nem az volt Piton motivációja, hogy segítsen elpusztítani Lily gyilkosát? Ez nem egy erősebb hajtóerő egy olyan férfinál, akinek megölték a szerelmét? Nem az kellett volna, hogy a legfontosabb legyen, hogy Voldemort eltűnjön? DD-ral együtt, aki már akkor megfűzhette volna Lumpsluckot, hogy adja már át azt az emléket, együtt elkezdhették volna irtani a horcruxokat, amikor Voldi még vegetált.

Előzmény: mizomedve (47407)
mizomedve Creative Commons License 2015.01.06 0 0 47408

Majd elfeledtem:

Boldog új évet kívánok minden olvtársnak!

Előzmény: mizomedve (47407)
mizomedve Creative Commons License 2015.01.06 0 0 47407

Mi a túrónak kellett Ddnak Pitonra bízni Harry felvilágosítását a Halál ereklyéiben?

Ez a lehető legkockázatosabb vállalkozás. Egyszerűbb lett volna, ha Dd, az irodájában, senkitől sem zavartatva belenéz a tükörbe és elszaval egy monológot Harrynek, amiben tudatja a teendőket, a gondolatot pedig egy fiolába zárja és odaadja Harrynek, azzal az utasítással, hogy x feltételek teljesülése esetén feltétlen nézze meg a merengőben.

 

Az én mugli gondolkodásommal rögtön az jutott eszembe, hogy megírhatta volna levélben is az intelmeit...

---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.02 0 0 47406

Én meg az első két részt mondanám. A harmadik résszel se vagyok megelégedve, ha másért nem, hát Dumbledore miatt. Azt is ott kezdtem érezni, hogy elveszti a film azt az atmoszférát, ami a könyvekből átjön, és ami még az első kettőben teljesen megvolt. Viszont még ez a rész is kimagasló az utána következőkhöz képest...

Előzmény: bendeguz90 (47405)
bendeguz90 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 47405

Ha úgy vesszük , akkor az első rész és a harmadik van a legközelebb a könyvhöz a többi meg olyan lett amilyen. (Mondjuk a 2-vel is "csak" annyi bajom, hogy a könyv szerint Binns beszél a Titkok Kamrájáról és nem Mcgalagony. )

Előzmény: ---:Jani:--- (47404)
---:Jani:--- Creative Commons License 2014.12.29 0 0 47404

Boldog karácsonyt!

 

 

Btw. megnéztem a Halál Ereklyéit. Azóta nem láttam egymás után a két filmet, hogy anno a moziban megnéztem. Előre is elnézést kérek bárkitől, akit esetleg megsértek a véleményemmel, de ez a filmadaptáció egyszerűen borzalmas. Az persze nem újdonság, hogy a 4-estől kezdve gyakorlatilag nézhetetlenek a HP-filmek, de a hetes azért fáj különösen, mert ennek kellett volna szerintem a legkevesebb, hogy egy JÓ HP-film legyen belőle. Az idő megvolt kidolgozni a történetet, és az első filmben elég szépen is haladt, és viszonylag történethű volt a film, de a második film második része már semmi más, mint egy tömény CGI-pornó. Óriási csalódás volt látni, hogy csak a hatásvadászatra és a minél nagyobb látványosságra törekedtek az alkotók, teljesen felrúgva a történetet és annak mondanivalóját. Míg az első két részben úgy nézett ki a varázslás, ahogy az a könyvben le van írva (varázsige, lendítés, kiröppenő bűbáj), az utolsó filmekben már senki nem veszi a fáradságot, hogy varázsigéket mondjon, ahogy a rendező sem veszi a fáradságot, hogy a varázslatok következetesek legyenek. Az 5-ösben ahányszor mondtak ki egy varázsigét, annyiféle hatásuk volt. Itt meg már egyenesen úgy tűnik, mintha lézerpisztolyokkal lövöldöznének egymásra. Molly és Bella harca a Dragon Ball-ra emlékeztetett. Harry és Voldi végső párbaja meg abszolút feltette a koronát, ahogy Voldi a ruhájának a csápjaival kötözi meg Harry-t, aztán egymásra lövik a sugarakat, amik a történetben egyetlenegy kivételes alkalommal kapcsolódtak össze. A film ehhez képest azt sugallja, hogy minden varázslópárbaj arról szól, hogy ki tudja erősebben megtolni az összekapcsolódott fénynyalábokat. Aztán a végén Voldi atomonként pusztul el, ami nem tudom, milyen bűbájnak vagy körülménynek az eredménye. CGI-pornó.

 

 

 

 

Bónuszban lenne egy kérdésem: mi történne, ha a Felix Felicis-szel narkotizált Voldi megtámadná a szintén Felix Felicis-t fogyasztott DD-t?:D

mizomedve Creative Commons License 2014.12.24 0 0 47403

Áldott karácsonyt kívánok minden olvtársnak!

mizomedve Creative Commons License 2014.12.14 0 0 47402

Akit érdekel, ma este:

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész

 

RTL klub, 18:55

mizomedve Creative Commons License 2014.12.09 0 1 47401

Dumbledore fiatalon szakmai sikerekre, és vele egyidős fiú társaságra vágyott.

JKR nyilatkozatából kiderült, hogy ez a "társaság" valójában párkapcsolat. Dumbledore Grindelwaldba lett szerelmes, de a szerelme viszonzatlan maradt.

 

Szóval elképzelhető, hogy az ismerősöd ki akar kezdeni veled és csak a válaszodra vár. :)

Előzmény: Rolandinho86 (47396)
nünüke88 Creative Commons License 2014.12.08 0 1 47400

Hogy ez a gyöngyszem kéthónapos, és én lemaradtam. :D

Kell egy iszlamista változat is. A kis Harry-t a gonosz ateista (vagy keresztény, esetleg zsidó) Dursley-ék a gardróbban tartják, de jön a torzonborz Dzsihad Hagrid, és kimenti, hogy elvihesse a Roxfort Kiképzőtáborba. :D

Eszem megáll, ezek a keresztény fundamentalisták számomra hasonlóan ijesztőek, mint az iszlamisták.

Előzmény: Törölt nick (47375)
nünüke88 Creative Commons License 2014.12.08 0 1 47399

Egyébként szerintem AD is a családját látta élve a tükörben, főleg a húgát, akinek az elvesztéséért magát okolta.

Előzmény: NevemTeve (47397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!