Keresés

Részletes keresés

vidi313 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 7725

"Valakinek a szabadulni akarók közül ki kéne próbálnia,  hogy működik-e az első módszer."

Jogos a felvetés. Éppen azért, illetve nem véletlen írtam korábban, hogy a legaljasabb, legszemetebb dolog volt egyes cégektől kikötni pl. egy adott székhelyű bíróság kizárólagosságát vitás ügyekben. Nyilván azért, mert egy bíróság kulcsszava mindig a MÉRLEGELÉS, és ilyen esetben nagy esély van arra, hogy "lejt a pálya". Ha valakinek van elég energiája, elszántsága, ideje, pénze, kvázi elvi kérdést csinál az egészből, akkor ez ellen is lehet tenni egy jó ügyvéddel.

Előzmény: JGab (7724)
JGab Creative Commons License 2013.05.17 0 0 7724

Ok, két különböző dologról beszélünk.

 

Abban én is látok realitást, és azok helyében, akik ebben a cipőben járnak, ebbe az irányba indulnék el, hogy ha a szerződés azt mondja, hogy egy év nem fizetés után megszűnik, akkor lehet az alapján megtámadni a fizetési meghagyást, hogy ez tulajdonképpen egy indirekt felmondási lehetőség, amivel élni szeretne a jog tulajdonosa.

De ha ez "átmegy", akkor nem lesz végrehajtás, foglalás.

 

Ha viszont nem megy át, és a bíróság úgy dönt, hogy végrehajtható a követelés, akkor fizetésletiltás, ha az nincs, foglalás, árverezés. És ott mutogatják a TS jogot, senkit nem érdekel majdi, viszik a kocsit, meg a LED TV-t..

 

Valakinek a szabadulni akarók közül ki kéne próbálnia,  hogy működik-e az első módszer.

Előzmény: vidi313 (7722)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 7723

Igaz, az előbbiekben nem kifejezetten a legutolsó mondatra reagáltam ahogyan kérted, de az arra való válasz is benne van a korábbi hozzászólásban.

IGENIS RÉSEN KELL LENNI, ÉS MERNI KELL KREATÍVAN KIÁLLNI SAJÁT ÉRDEKEINKÉRT!

Magyarországon elharapózott egy rendkívül egészségtelen helyzet, légkör, ami átszövi az egész társadalmat, a munkahelyeket is beleértve.

Ez pedig nem más, mint a félrevezetés, megfélelmlítés és egyéb lelki ráhatás, manipulálás a bátortalanokkal, gyámoltalanokkal (kiszolgáltatottakkal) szemben, az egyéni önző érdekek érvényesítése érdekében. Na most aki bátortalan, hiszékeny, az ilyen manővereknek felül, annak ezzel a szellemmel szemben nem sok esélye van.

Előzmény: JGab (7721)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 7722

Mert? Miben kétkedsz? Adott egy szerződés, amiben különböző feltételek kerülnek rögzítésre. Ezen feltételek teljesítését mindkét (vagy több) fél aláírásával hitelesítve kötelezővé teszi magára.

Amennyiben egy szerződésben pl. olyan feltételek is ki vannak kötve, amit kollegánk említett, mint pl. fenntartási díj nemfizetése esetén 1 év után megszűnik a TS szerződése, akkor ettől nem lehet eltérni. Amennyiben ettől bármelyik fél eltér, (vagy a szerződés bármely más pontjától,) nem teljesít, hibásan teljesít, vagy más megoldást alkalmaz pl. pénzbeszedésre, stb. mint amiről a szerződés szól, akkor az szerződésszegésnek minősül. Tehát a szerződött felek csak olyan módon követelhetik meg egymástól a szerződés teljesítését, amiről maga a szerződés szól, vagyis amire kölcsönösen kötelezettséget vállaltak.

 

Az már egy másik dolog, hogy egy szerződést utólag is meg lehet támadni, felbontatni, stb.  különböző bizonyítható indokokkal. pl. olyannal hogy szándékos rosszhiszeműség, stb. Ennek mérlegelése és kimondása már bírósági hatáskör.

Előzmény: JGab (7721)
JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7721
Itt sokan örülnének, ha az utolsó mondatot Kifejtenéd :)
Előzmény: vidi313 (7720)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7720

Így van. Csak azt foglalhatják le, amiről a szerződés szól. Tehát a szerződés hatályát nem léphetik túl. Legalábbis akkor nem, ha a vásárló is észen van.

Előzmény: Liszter (7719)
Liszter Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7719

Félreértés van a dologban szerintem is. 1) csak azt foglalhatják-e, amiről a szerződés szól, vagy 2) kierőszakolhatják-e a fenntartási díj fizetését úgy, hogy nyakunkon marad az üdülési "jog"? Ugyanis ha behajthatóvá tették, akkor nem hinném, hogy csak a téesemet vihetik. Ettől tartok; jönnek foglalni, letiltják a fizumból az összeget, vagy ilyesmi. Mert annyi bizonyos, hogy nem akármilyen gazemberekkel állunk szemben.

JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7718
Miről szól a szerződés? Tényleg nem vágom, hogy hogy érted.
Előzmény: vidi313 (7717)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7717

Abból, amiről a szerződés szól.

Előzmény: JGab (7716)
JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7716
Ha jönnek foglalni, csak azt foglalhatják, ami a szerződésben foglaltatott, vagyis viszik a jogodat, az abba befizett összegeddel együtt

Ezt miből gondolod?
Előzmény: vidi313 (7715)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7715

"A szerződésben az van irva, hogyha 12 hónapig nem fizetem, akkor felbontják a szerződést. Most akkor mi van? Jönnek foglalni? Nem tudom, mi tévő legyek."

Ha jönnek foglalni, csak azt foglalhatják, ami a szerződésben foglaltatott, vagyis viszik a jogodat, az abba befizett összegeddel együtt (jó esetben részarányosan), hisz a szerődés erről szól, ahogyan írtad. Úgyhogy semmi pánik, legfeljebb csak a TS-edet vihetik, azt meg gondolom nem bánod. :-) Persze azért résen kell lenned, mert nem akármilyen gazemberekkel állsz szemben.

Előzmény: zsu57 (7713)
Liszter Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7714

Ez bíztató, amit itten írsz. Magam sem akarom hinni, hogy ne lehetne valami módon szabadulni, de azok az ügyvédek, akiknek én megmutattam, kissé szkeptikusak voltak. Az egyik eleve avval kezdte, hogy neki tizenötezer az óradíja, nehogy má' asziggyem, kedvezményre számíthatok, mer' egy helyütt dolgozunk, ő az emeletenm, én a föld szinten (ebből is látszik, hogy magasabb állású úr). Nyeltem egyet, s mondtam. hogy immár inkább neki fizetek, mint ezeknek a vérszívóknak. A tanúskodásról: néked, s mindenki másnak: én is szívesen megyek tanúskodni ("a kis Fonál tanú!") arról, milyen sunyi és szemét módon paliztak be minket, s azóta is milyen maffiatevékenység folyik ezzel az egésszel kapcsolatban. Mer' ha a szerződés annyira de annyira kötelezne, ugyebár, hogy semmi de semmi nem írhatja felül, akkor Sukoróban már állana a kaszinó. Ja, és kedvenc példámmal élve, be lehetne  újra vezetni a rabszolgaságot, mer' csak egy jól megszövegezett szerződés kell. Tehát ha kell, híjjatok! Lehet, hogy kéz kezet mos alapon én is hílak majd  benneteket.

Előzmény: Steevler (7706)
zsu57 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7713

Szia. Mi az idén nem tudtuk igénybevenni a Dobogómajori hetünket, nem is fizettük be a fenntartási pénzt. Erre jött egy keszthelyi KFT-től egy levél, hogy pár napon belül fizessük be. Én visszairtam nekik, hogy nincs pénzünk,stb. és lemondunk az üdülési jogunkról. Ma kaptam meg a választ, hogy 99 évig fizetnünk kell ha törik, ha szakad. A szerződésben az van irva, hogyha 12 hónapig nem fizetem, akkor felbontják a szerződést. Most akkor mi van? Jönnek foglalni? Nem tudom, mi tévő legyek.

Előzmény: Liszter (7705)
JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7712

Köszönjük szépen, ez valóban hasznos volt!

Szerencsére annyira rutintalan, egy hozzászólós spammer vagy, hogy még a cég nevét is elfelejtetted beírni.

 

HA-HA-HA!

Előzmény: sebastian222 (7711)
sebastian222 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7711

Sziasztok!Ugyan ebbe a cipőben jártam amiben ti! Próbálkoztam rengetegszer eladni a jogomat különféle cégekkel sajnos még sok pénzt is buktam el miattuk. De rájöttem, hogy nem tudom úgy eladni a jogomat, hogy én ne fektessek bele pénzt, de nem mindegy, hogy miért fizetek!!!

1. veszek egy másik jogot és beszámítják. 2. belépek a klubjukba. 3.regisztrálok és "MAJD ELADJUK" címszóval vállalják.
Ezt csak azért írom , mert végig jártam ezt az utat. Itt is fizettem de végre egy olyan hely ahol garanciát vállaltak arra, hogy eladják és ha mégsem akkor visszafizetik a bele fektetett pénzt! Azt gondolom, hogy itt kezdődik egy komoly megállapodás mikor mind a két fél vállal valmit.
Úgy gondolom ezt meg kellett osztanom.
Sok sikert mindenkinek!

JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7710

Ez egyfelől jó hír, másrészt rengetegen fogják elveszteni a befizetésüket, olyanok, is, akik használnák a jogot.

Komoly tanulópénz lesz, de talán lesz akkora hírverés egy-egy eset körül, ami még több potenciális "áldozathoz" eljut, és tovább csökken a bepalizások esélye.

 

Ha már "csődbe ment", utána perelhetsz nyugodtan, úgysem tudnak miből fizetni...

Előzmény: Steevler (7707)
JGab Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7709

Egyértelműen állította: olyan nincs, hogy egy szerződést ne lehessen felmondani!

 

Azt nem lehet, hogy adsz az ügyvédnek 100eFt-ot, hogy akkor mondja fel?

Előzmény: Steevler (7706)
vidi313 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7708

"...ezzel párhuzamosan ügyvédhez fordultam, az esetleges fizetési meghagyás kiadásra történő felkészülés érdekében. Egyértelműen állította: olyan nincs, hogy egy szerződést ne lehessen felmondani!"

Egyetértek! Örülök e mondatodnak. Ezt a dolgot korábbn már feszegettem.

Előzmény: Steevler (7706)
Steevler Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7707

És még annyit elfelejtettem mondani, hogy az új (és egyben a használt) jogok eladásának piaca Magyarországon befellegzett! Egyrészt senkinek nincs pénze itthon, másrészt meg elég sokat lehett már hallani az egyes médiákban megjelenő hírekből/műsorokból, hogy mekkora átverés is ez. Az üdülési jog eladások nagyon nem mennek, az ügynökök a fejüket vakargatják, és kétségbe esetten ül egy helyben a kirendelt PÉNZÜGYI VEZETŐI is: ma sem sikerült eladni egy jogot sem, az ügynökök így jutalékot sem kapnak, marad a dugi szeszes ital, miután már 5-ször el kellett mondania és lefirkálnia A4-es papírra ugyanazt!:-) De sajnos pont ezért kerül bajba az ide írók többsége: változtattak a cégek a stratégián - ha nem megy az eladás, majd a viszont-eladás reményével való kecsegtetés, és a nem fizetők elleni agresszívabb fellépés lesz a fő profil. Mert ha ez sem jön be, akkor jön a csőd, mert ezek a cégek nem tudnak versenyezni a mostani igen nyomott áras, kupon-illetve akció vadász szálláshelyekkel, akik szintén a létükért küzdenek. Gondoljatok bele: hány hotel volt itthon 15-20 éve, és hányszállás-lehetőség van most? Illetve mekkorát csökkent a fizetőképes vásárlók száma? Örülnék, ha becsődölnének, és akkor még mi perelhetnénk, hogy nem teljesítik a határozott időtartamú szerződést.:-)

Előzmény: Steevler (7706)
Steevler Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7706

Sziasztok! Ezek a cégek mind-mind csalók... A korábban írt fenntartási díj nem fizetés kapcsán: én a lovasklubbnak sem a tavalyi, sem az idei díjat nem fizettem, ezzel párhuzamosan ügyvédhez fordultam, az esetleges fizetési meghagyás kiadásra történő felkészülés érdekében. Egyértelműen állította: olyan nincs, hogy egy szerződést ne lehessen felmondani! Pláne egy olyan szerződést, amiben biztos vagyok benne, hogy mindenki talál a megkötés évében érvényes "az igatlanok időben megosztott használati jogáról szóló szerződések" c. Korm. rendeletben foglaltakkal ellentmondó passzust. Pl.:nem lehet semilyen jogcímen előleget, foglalót kérni. Ezt én ugyan megírtam nekik, de még februárban azt válaszolták, hogy álláspontjuk szerint megfelelő a szerződés tartalma/formája... Így hát várom a fizetési meghagyást, és ha tényleg megjön, akkor ellent kell mondani neki, és irány a bíróság. Ha esetleg valakinek kell tanuskodni (a keszthelyi maffiacégek valamelyike ellen), szívesen megteszem.

Előzmény: Liszter (7705)
Liszter Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7705

Mi a megoldás? Hát mi lenne? Fizetjük a fenntartási díjat, én pl. még 88 évig. A tavalyi évtől a jogalkotó behajthatóvá tette a fenntartási díjat, mer' ezek a szegény, jóhiszemű üdülőtulajok túl sokat buktak a magunkfajta alakok miatt, akik őket tönkre akarják tenni. Gondoljátok el: ha nem fizetnénk, akkor ezeknek a szerencsétleneknek munkával kellene pénzt keresni... belegondolni is. Tehát most már az sincs, hogy nem fizetem be, mer' ők nyomban közjegyezőhöz fordulnak, és behajtják. Hát nem szerencsések vagyunk, hogy jogállamban élhetünk?

Előzmény: Icus13. (7701)
Liszter Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7704

Szia!

Én is pörtársaságon gondolkozom. Itt vannak más "üdülési" "jogos" fórumok is, csak most ennyire hátralapoztam.

Üdv Liszter

Előzmény: TG-pereljünk! (7390)
JGab Creative Commons License 2013.05.15 0 0 7703
Szép történet :(
Van két hasonló témájú topik Time Sharing néven, tegyétek be oda is.
Szerintem polgári peres úton is van keresnivalótok az új szerződés érvénytelenítése ügyében.
Előzmény: Törölt nick (7702)
Icus13. Creative Commons License 2013.05.15 0 0 7701

Kedves Juo. Mi is hasonló cipőbe járunk, most éppen az említett Welnes 365. Kft. kábít bennünket. Van már keserű tapasztalatunk de sajnos kihasználják a helyzetünket. A párom is nyugdíjas így sajnos az anyagi helyzetünk nem tette lehetővé, hogy igénybe vegyük a hetünket, kétszer lehetett volna menni, páros éves. Még 2008 ba kerültünk a csapdájukba. 

Kérlek Légyszíves írni a Welnes 365 Kft ről,  imail: kavasiicu@gmail.com címre  nagyon fontos lenne! Köszöszönöm előre is. Egyébként az eladási megbízási szerződést Hétügynök Üdülésszervező Kft.  cégnévre írták, erről tudsz valamit? mikor voltatok kapcsolatba?

korábban már a Paradise,/ feljelentettük folyik a vizsgálat/ Typánia, Hollydey Club, Onlay Resorts mind csaló!!

Nem szabad szóba állni egyikkel sem! de mi a megoldás ?

Üdvözlettel! Icus

Előzmény: Juó (7697)
mérges vagyok Creative Commons License 2013.05.15 0 0 7700

Kedves Juo!

 

A Dinasztiával nagyon vigyáz!

Azt kérik,hogy vegyél Holiday Kártyát,s utána megkötik veled az értékesitési szerződést.

Igérik,hogy addig is,amig nem tudják eladni,bérbeadják.De nem tesznek semmit.

Nekem sikerült,veszteséggel,de a kártya dij 605-t visszaszereznem tölük.

"mérges vagyok"

Előzmény: Juó (7697)
Emil77 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 7699

Üdv a klubban :)

 

Ha küldesz nekem telefonszámot az emil777@freemail.hu címre, szívesen felvenném veled a kapcsolatot. Lehet, hogy nincs még minden veszve.

 

Viszont felhívom a többiek figyelmét is arra, amit a rendőrségen mondott nekem a nyomozónő: túl sokat ne hezitáljatok, mert 3 év után elévülhet az ügy !!!

 

Ne hagyjuk, hogy megússzák ezek a nyikhajok :)

 

Köszönettel

 

Emil

Előzmény: Juó (7698)
Juó Creative Commons License 2013.05.14 0 0 7698

szia,

csak most találtam rá erre a honlapra, de azért leírom az All time holiday kft-val tapasztalatomat, 2011.11.24-én kötöttem velük szerződést 2 üdülőjog értékesítésre, de egyik sem valósult meg, 150 eFt-ot buktam, azt javasolták (bíróság), közjegyzőnél tegyek fizetési meghagyást -ami nem kevés pénzbe kerül, de ezt nem tudom megtenni, mert nyugdíjas vagyok, ha szeretnél többet tudni, az akkor ügyvezetőnek - H.Á. - az akkori telefonszámát meg tudom adni - szívesen csatlakozom a többiekhez csak pénzt ne kérjetek

Előzmény: Emil77 (7696)
Juó Creative Commons License 2013.05.14 0 0 7697

Sziasztok,

én is a ti "sorsotokra" jutottam, csak már több alkalommal "jóhiszemű" voltam és így többet vesztettem .

Többek között:

- All Time Holiday Kft, - Real Dream Works Kft, - Paradise Resort Kft, - Wellness 365 Kft,           - Relaxingcenter Gyógyászati Rekreációs Központ Kft (S.P.A. Rubin Wellness Ház Kft )               - Borsi Attila , 

akiknek "nagyon hittem" és óriásit buktam.

Jelenleg a Dinasztia Wellness Kft próbálkozik - segítene a bükfürdői brinland villapark eladásnál, de azt hiszem jó időben, jó helyen találtalak meg benneteket, mert már látom, hogy mindez csak becsapás.

Várom a híreket

Emil77 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 7696

Sziasztok,

 

Épp most jövök a rendőrségről, ahol megtettem a feljelentést az All Time Holiday ellen.

Hivatalos szerződést kötöttem velük, melynek értelmében 6 hónapon belül értékesítik az üdülési jogomat. Ha nem, 15 napon belül visszafizetik a (befizetett) 100000 Ft-ot.

A határidő leteltével "természetesen" nem érkezett meg a pénz. A megadott telefonszám egy ideig kicsöngött, majd megszűnt. (megtudtam a szolgáltatótól, hogy ők kapcsolták ki, mivel nem fizették a számlákat)

 

Megpróbáltam elektronikusan (email, FB, iwiw) felvenni velük a kapcsolatot, hiába. Ezek után, úgy érzem (jogosan), nem maradt más választásom, csak a feljelentés.

 

Ezúton keresem azokat, akik kb. tavaly szeptember óta bármiféle kapcsolatba kerültek az All Time Holiday nevű céggel. A nyomozás során minden info jól jöhet

 

 

direktben is írhattok az emil777@freemail.hu címre

 

Emil

 

verg Creative Commons License 2013.05.13 0 0 7695

2013. máj. 8-án voltam Bp-en az International Art Kft-nél.Hát mit mondjak? A szokásos udvarias, szimpatikus, együttérző fiatalember. Hihető magyarázat, de ahogy haza jöttem,  éjszaka megtaláltam ezt a fórumot. Ugyan az a szöveg, a költségek levezetése, szoros határidő, már a 22-ből csak 3 hely van, belföldre nagyvállalatok, pl TESCO vásárolják, külföldre az oroszok, ukránok. ugyan az a szöveg, mint már megannyiszor. /Pedig nem is erőlködtem,hogy  de szeretném eladni/ egy az egyben elutasítom ezeket a telefonos megkereséseket, bár volt már vagy kettő ezen kívül ahová elmentem, de igen-igen kivertem a balhét, jócskán rontva a piaci lehetőségeiket.

Végül online megkerestem a fogyasztóvédelmet, akik már reggel 7 órakor vissza is hívtak, becsületükre legyen mondva.

Megmondták, hogy 8 naptári napon belül elállhatok a szerződéstől, bár a befizetett összeget nem valószínű, hogy visszakapom.  Aztán 10-én /elvileg ekkor zárták a listát/ felhívott az úriember, hogy sikerült-e befizetnem a foglaló többi részét. Hát nem. Sajnálom. Mondom: olvastam a blogokat. Kiakadt, hogy én a blogok alapján ítélem meg őket.  Kezdett berágni. . Közöltem, hogy már elküldtem nekik az elállásról szóló levelemet.  Erre: majd más útra tereli a dolgokat!!  /kicsit fenyegető hangnemben/ Hát legyen.  Szeretném hinni, hogy ez az egyetlen egy kft tényleg el tudta volna adni az üdülési jogomat, de az a valószínűbb, hogy Ők szintén ezt a témát meglovagoló ...társaság.

Azért jó néven venném, hogy ha valakinek mégis sikerült eladnia a Zalakarosi MenDanban lévő apartmanját, tudassa már velem!! Mert hogy most ez van soron. Ezért írtam, hogy hihető, mert olyan konkrétnak tűnt az ajánlatuk. Vagy ha már valakinek sikertült,  nagy boldogságában soha többé nem jön fel erre az oldalra? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!