Keresés

Részletes keresés

NLQ Creative Commons License 2003.06.20 0 0 282
tok mind1 hogy hasznalt vagy uj, ha postan kuldik es fizettel erte akkor rakerul az afa az tutti a maradek 8% ami nem bizti.

azert nem bizti, mert kereskedelmi forgalomban a szamgep vammentes, de ha nem kereskedelmiben hozad be akkor kerdeses...
a vammentes dolgoknal azert kemenyebb a jatek, mert csak akkor vammentes ha aVTSZ (vamtarifa szam) 0as besorolasu na de ezt igazolni kell meg miegymas (na ezt a reszet mar nem tudom hogyan mukszik)

Előzmény: ANTIpc (280)
Ariel Creative Commons License 2003.06.20 0 0 281
par honapja csinaltam magamnak egy olyan ebay beallitast, ami csak azok kozott a tetelek kozott keres, amit hozzank is szallitanak. (hatha vki nem tudta, hogy lehet igy is valogatni)

ide kattints es rakd bookmarkba

ANTIpc Creative Commons License 2003.06.20 0 0 280
edk440: Thx

"OFF: Nagyon megéri az a használt gép? Olcsón lehet kapni a nyugaton leselejtezett cuccokat a kis üzletekben... "

Ez majd meg kiderul, de nem pc-rol van szo, nehez itthon hozzajutni. Ha meg kapnek, akkor tuti pofatlanul dragan.

NLQ: szinten Thx.
Baaar nem akarok kotozkodni, de nem a szamat tepem, hanem nem volt teljesen tiszta a dolog.
Ha arra a hozzaszolasodra gondolsz, ami a gift-rol, es a 120 eurorol szol, es vagy 30 hozzaszolassal ezelott lett irva, akkor igen, olvastam...es talan hihetetlen, de mint azt az elso hozzaszolasomban is emlitettem, az egesz (!) topic-ot elolvastam, ezutan irtam.
Szamomra az nem volt tiszta, hogy csak - ennek mondjuk mas meg eppen ellentmond - az UJ cuccokra van afa/vam, vagy a hasznaltra is, erre ugyanis asszem nem tert ki meg senki.
Emellett talan az szamitogep is fontos a behozatal szempontjabol, mert a jomultkor erdeklodtem valaki kozvetitesevel (1 uj) szamitogepbehozatala felol 1 vamostol, es o azt mondta, hogy sajat reszre meg 200E-ert is lehet behozni szamitogepet vammentesen (!). Tehat ezert van nalam a teman belul 1 "kis" zavar....meg mindig. De talan a vamos sem reszletezte pontosan milyen esetekben lehet vammentes...na mindegy, majd kiderul.

NLQ Creative Commons License 2003.06.20 0 0 279
ha a licit vege elott kerdezoskodsz, akkor sokkal konnyebb, nekem altalaban az alabbi szoveg nagyon bejon:
"szeretnem ha elkuldened magyarorszagra, ha nagyon muszaly persze megoldhato hogy az ameri9kai baratomnak kuldjed a csomagot, de akkor a koltsegeim novekednek es a licitre kevesebb penz jut"

erre a dumara egybol vallaljak hogy kuldik ok akarhova

"Ja, akkor nem tudja senki, hogy vam/afa csak uj dolgokra van, vagy hasznalt szamitogepre is? "

imadom amikor az ember tepi a szajat feleslegesen miert nem lehet 5 hozzaszolast visszaolvasni...

Előzmény: ANTIpc (277)
edk440 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 278
"Gyakran persze amúgy is kell írni, mert a legtöbb eladó nem írja oda, hogy külföldre hajlandó postázni, de érdeklődésre azt írja, rendben."
Ezalatt azt erted mikor azt irjak, hogy "Will ship to United States only."?

Pontosan.

Tehat csak ketfele szoveg van amibol az elado valogathat mi legyen az adott helyen, es hajlamos lehet arra - az emlitett szoveg eseteben -, hogy megis kuldi kulfoldre is?
Csak azert kerdezem, hogy ha ezesetben tenyleg CSAK az usaba kuldi, akkor ne zaklassam az illetot mail-el.

Többféle szöveg lehetséges, de a legtöbben csak lusták, meg ugye az ámerikaiaknak van a US meg a barbár többiek. Kanada az a kettő között van számukra. Könnyen lehet, hogy hajlandó küldeni ide, de feltétlenül rá kell kérdezni licitálás előtt.

Ja, akkor nem tudja senki, hogy vam/afa csak uj dolgokra van, vagy hasznalt szamitogepre is?

Akkor nincs dézsma, ha ajándék ÉS 120 euró alatt. Különben van használt cuccra is. A könyv kivétel, asszem arra nincs. A CD-ROM kérdéses.

OFF: Nagyon megéri az a használt gép? Olcsón lehet kapni a nyugaton leselejtezett cuccokat a kis üzletekben...

Ed

Előzmény: ANTIpc (277)
ANTIpc Creative Commons License 2003.06.20 0 0 277
"A Fedex meg a többi gyorsposta-társaság interkontinentálisan nyilván nem szállít hajóval, csak repülővel. "

Ok, csak nem igazan ertem/ertettem a dolgot, hogy is van az, hogy a USPS-nel van pl EMS, amire ok 3-5 napot irnak, es a Fedexnel meg csak express van, ami 1-3 nap, ennelfogva ugy ertelmeztem, hogy eselyem sincs arra, hogy ne tejeljek nekik mint az orult, hiaba lenne nekem jo az 5 nap is....es gondolom az EMS sem hajoval, ill. csak ground-on jon ;) No mindegy, jo nekem az EMS boven.

Thx a linket, meg a tobbit! Nemtom meguszom-e valami specko draga kartya nelkul, de ma felhivtam az otp-t, okositsanak mar ki webkartya-ugyben. Aszondja a csoka, hogy mindenfele hokuszpokusz nelkul megy juniorrol is a western union, annyi gond van vele, hogy szemelyesen kell az otp-ben intezni a papirt...gondolom ez egyedul nekem uj :) Na mind1, 1x kibirom, aztan legfeljebb majd keresgelek kesobb milyen kartya is kell nekem, mert ez a kartyapakli amit az otp ad jo penzert, es sok szolgaltatast amire semmi szuksegem, havidijjal, fuggetlenul attol, hogy hasznaltam-e, az nekem nem ok. Foleg ha csak 1x hasznalom esetleg.

"Gyakran persze amúgy is kell írni, mert a legtöbb eladó nem írja oda, hogy külföldre hajlandó postázni, de érdeklődésre azt írja, rendben."
Ezalatt azt erted mikor azt irjak, hogy "Will ship to United States only."?
Tehat csak ketfele szoveg van amibol az elado valogathat mi legyen az adott helyen, es hajlamos lehet arra - az emlitett szoveg eseteben -, hogy megis kuldi kulfoldre is?
Csak azert kerdezem, hogy ha ezesetben tenyleg CSAK az usaba kuldi, akkor ne zaklassam az illetot mail-el.

Ja, akkor nem tudja senki, hogy vam/afa csak uj dolgokra van, vagy hasznalt szamitogepre is?

Thx

4ndr3w Creative Commons License 2003.06.19 0 0 276
Sziasztok!
UPS-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mi van akkor, ha lakáscímre rendelek valamit, de csak esténként vagyok otthon, napközben nem? Hagynak valami értesít?t, és be lehet menni a csomagért valahova (mint a postán) vagy esetleg visszaküldik a feladónak?
Köszi a segítséget!
edk440 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 275
Ha valaki money ordert elfogad, de odairja, hogy Bidpay-t nem, az hülye. Ha nem szól a Bidpay-ről, akkor az biztos jó neki, hiszen számára ugyanolyan money order, mint amit személyesen vásárol és küld el neki valaki.

Gyakran persze amúgy is kell írni, mert a legtöbb eladó nem írja oda, hogy külföldre hajlandó postázni, de érdeklődésre azt írja, rendben. Amikor ezt megkérdezzük, meg lehet említeni, hogy Bidpay money ordert küldetnénk neki.

Ed

Előzmény: Tamás000 (274)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 274
Es ha az elado odairja, hogy money order lehetseges, de a bidpay nincs, akkor ra kell kerdezni, hogy bidpay megy e, vagy ugysem latja, hogy en bidpay-jel vettem a money ordert?
Előzmény: edk440 (273)
edk440 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 273
Mint fentebb is írtam, a Bidpay a Western Union azon szolgáltatása, hogy csekély díjért kiállít egy money ordert az eladó nevére és elküldi azt neki. A bankkártyádról vonja le a money order összegét megfejelve a saját díjával.

Ha a money order jó az eladónak, akkor a Bidpay használható.

Internetes vásárlásra használható bankkártyák, Homa Péter írása a TIPPen

A Fedex meg a többi gyorsposta-társaság interkontinentálisan nyilván nem szállít hajóval, csak repülővel.

Ed

Előzmény: ANTIpc (272)
ANTIpc Creative Commons License 2003.06.19 0 0 272
Thx az eddigieket!
De sajna meg mindig lama vagyok ezen a teren :) Amit mi sem bizonyit jobban, mint hogy meg Mo-ra sem utaltam soha zsetont, nem hogy kulfoldre. Na nezegettem a calculatort, tegnap en voltam a hulye, mert a domestic-re nyomtam, akkor jo hogy nem lehet Hungary-t talalni.
Bocsi, hogy ertetlenkedem, de valaki elmagyarazna, hogy tulajdonkeppen mi is az a bidpay, hogy utalok oda, es mirol? Arrol az otp-s izerol majd? Ja, ez az otp-s kartyadolog nekem meg nem tiszta sajna. Milyen az az "OTP internetes vásárlási számla"? Keresgeltem az otp oldalan, de nem talaltam ilyet. Webkartya, vagy most hulyeseget kerdezek? Tehat pontosan mit is kene kernem az otp-nel?
Aztan latok sok ilyet is, hogy "money order/cashiers check". Ez nalunk mukodik valahogy? Mivel? :) Jo volna ezt is tudni, mert sok helyen nincs bidpay.
Nezegettem a fedex calculatorjat, ugy latom toluk erdekes modon csak express jon a cucc az USA-bol, talan ezert gyors, es azert draga...ugyanis a ground-ot sehogy sem sikerult kijelolnom USA-Hungary kozott. Arrol nem is beszelve, hogy a kalkulalas nekem a fedex-nel kinai, na de mindegy, ha draga, akkor nem is erdekel :)
Ja, ha hasznalt szamitogep jon nekem (en maganszemely vagyok, es a kuldo is) akkor arra is van vam, es/vagy afa, vagy csak ha uj (kb $300-600-ertekben)?
Elore is koszonet.
fabee Creative Commons License 2003.06.18 0 0 271
Ha jol ertem, akkor a tobbezres pozitiv "fidbekk" sem garancia semmire, ha valakinek "felcsapjak" a pfiokjat. Megeri minden licit elott felvenni a kapcsolatot az eladoval (amugy sem art tisztazni, hogy mennyiert szallit Mo.-ra, es tudja-e szamla nelkul, ajandekkent kuldeni a cuccot).
Előzmény: exseven (270)
exseven Creative Commons License 2003.06.18 0 0 270
Mostanában kezd rendszeressé válni, hogy feltört accounttal próbálnak eladni valamit (azaz pénzhez jutni). Egy elég keresett dolgot próbáltam venni, és az itemekből csomóról kiderült, hogy átverés, sőt, sikertelen licitálás után emaileket kaptam, amikben nagyon olcsón kínálták megvételre a cuccost. Miután válaszoltam, az eredeti account holder jelentkezett, hogy feltörték a fiókját, és nem ő írt nekem. Legyetek óvatosak, amit csak lehet, ellenőrizzetek az eladóval kapcsolatban!
Hét Creative Commons License 2003.06.18 0 0 269
A zipet már leírták, a súlytól függően a rendes légi posta durván 12 dollártól kezdve szállítja a cuccot. A nemzetközi szállítócégek honlapján biztosan találsz kalkulátort. A FedEx drágán szállít, de biztosan. A dolog a kezedben van egy általában egy héten belül. A Juniort a hajadra kenheted. A legjobb megoldás a számodra szerintem egy OTP internetes vásárlási számla lenne, mert azt talán gyorsan megcsinálja az OTP. Egyébként pedig várni kell a dombornyomott kártya elkészítésére, ráadásul feltételek is vannak. Pl. raiffeisen havi 70000 forint rendszeres átutalás, amelyik megérkezik a számládra, vagy egyszeri 300000 forint ami az igényléskor ott pihen. Egyébként a raiffinál szerintem 3 munkanapon belül elkészítik a kártyát. Ha dombornyomott kártyát választasz akkor válaszd az EC/MC-t, mert azt szerintem könnyebben elfogadják, és euro alapú ami itt európában nem egy hátrány.
Üdv

FDG7
Előzmény: ANTIpc (266)
szaborob Creative Commons License 2003.06.18 0 0 268
NLQ:
en pedig gyakran arveresen kivul egyezkedem az emberrel
azt hogy csinalod? (gondolom ez csak akkor mukodik, ha senki sem licitalt a dologra)
ot nem buntetik, ha visszavonja az aukciot?
Előzmény: NLQ (251)
edk440 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 267
A zip code az ötjegyű US irányítószám. Ahol ezt kell megadni a számításhoz, ott csak belföldre vonatkozó összeget lehet számoltatni.

Ed

Előzmény: ANTIpc (266)
ANTIpc Creative Commons License 2003.06.18 0 0 266
Udv.
Na vegigolvastam a topic-ot, volt benne sok hasznos, bar sok dolog egyaltalan nem tiszta, de majd kerdezek :) En is vasarlas elott allok, az USA-bol vennek dolgokat, kalkulalnek meg minden, de sok dolog nem igazan megy a zip hianyaban. Valaki meg tudna mondani hol is lehet ratalalni valami magyar "zip-jegyzekre", mert a posta oldalan meg 1 tetves keresot sem talaltam :(
Ja, azert kerdezek par dolgot ha mar irok.
Vessetek meg, nekem csak 1 otp juniorom van :) Gondolom azt ebay-es teren kenhetem a hajamra, igaz? :) Mi kene nekem, mit lenne erdemes szerezni, es milyen gyorsan lehetne (ugy 10 napon belul szeretnek lerendezni 1 aukciot)? Ha igaz valami Bidpay-el bonyolitanam a dolgot.
Ja, es sok ebay-esnel csak Fedex-et latok mint szallitasi forma, ha ehhez ragaszkodik az illeto, es mas nem lehet, akkor ez mennyire gaz az EMS-hez kepest (itt most leginkabb a vam-on valo tokolest ertem)?

Thx.

NLQ Creative Commons License 2003.06.17 0 0 265
amit igazan mondani akartam az maradt le... azaz ha ems el jon a csomag akkor a vam max 5 nap egyebkent 3-6 het

nlq

Előzmény: NLQ (263)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 264
Eppen megyunk europaba....
Előzmény: NLQ (263)
NLQ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 263
1 csomag tortenete:
rendeltem 1 csomagot amcsibol cegtol azaz tudtam hogy vamoljak
a csomagot feladtak 2003.05.08an USPS airmail parcel post-al (ami ugye 8-10 nap)
a magyar posta pecset 2003.05.15-i
telefonon hivogattam (heti 2x) az orcy teret allandoan azt kaptam hogy nincs csomagom....
ma reggel felhivtam oket es azt mondtak penteken postaztak a levelet amiben kerik menjek be
ma bementem 9:30 ra 10:40 kor kezemben volt a ket csomag... (a masik amit szombaton emlegettem)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 262
Ma elmentem megkerdezni a KHB-ba ennek az internetes visakartyanak egy ket dolgat, ami a honlapon nem volt egyertelmu. Telleg ingyenes a vasarlas a kartyaval, akar bidpay-nek fizetek, akar online boltnak, stb. Az internetes bankolas is franko dolog, nem kell sorszamot huzogatni, meg attol felni, hogy lelonek, etc.. Viszont a kartya elkeszitesi ideje 10 nap (gondolom munka), ugyhogy a kiszemelt dolgomat nem tudom most megvenni, de lesz masik is biztos. A KHB dijait kedvezobbnek neztem mint az otp-et, raadasul a KHB ad valami chipkartyat is olvasoval az online bankolashoz.
Előzmény: edk440 (261)
edk440 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 261
Kártyás vásárláskor (a Bidpay-jel tulajdonképp egy money ordert vásárolsz a Western Uniontől) nem fizetsz jutalékot a banknak. Azt az fizeti, akitől vásárolsz (ez esetben a WU). Bele van építve a díjba.

A fentiekből az is következik, hogy ha a US eladó money ordert elfogad, akkor a Bidpay használható.

Lehet egyébként angol fontot is küldeni rajtuk keresztül.

Ed

Előzmény: Tamás000 (258)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 260
Ezek szerint 72 USD volt a termek+szallitas es 5 dolcsit kellett a bidpay-nek fizetned? Hol a biznisz ebben az otp-nek?
Előzmény: turboboci (259)
turboboci Creative Commons License 2003.06.16 0 0 259
Így nézett ki a tranzakció.

1. KÁRTYAFEDEZET BIZTOSÍTÁSA 2003.05.28 2003.05.26 20.000 OTPdirekt internet

2. VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL 2003.05.30 2003.05.28 -15.732 03.05.27. 76,00 USD 63.690EUR 247.0100
WWW.BIDPAY.COM

Jól látható, hogy a 76 USD-n (207 Ft/USD) kívül nem számoltak fel extra költséget.

Előzmény: Tamás000 (258)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 258
Ja, meg egy kerdes. Ha mondjuk 50 dollart kene bidpay-eznem webkartyaval, akkor 5 dolcsi a bidpay dija, de kb. mennyi a tovabbi (banki, kartya) tranzakcios dij, ha van? Errol tudsz mondani valamit?
Előzmény: turboboci (256)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 257
Kiraly. Kosz. Ki is probalnam, csak nemigen van idom jelenleg webkartyat csinaltatni, pedig van egy csabito item amit szivesen megvennek.

Sajna az elozo nemet eladom total bekattant, igy nem is szarakodok a hitelesitett szig. kuldessel, csinaltam uj regisztraciot.

Előzmény: turboboci (256)
turboboci Creative Commons License 2003.06.15 0 0 256
Elfogadják a Webkártyát.
Pofon egyszerű, csak követni kell a weblapon lévő utasításokat.
Természetesen regisztrálni kell a hitelkártyádat.
Ezek után van számlád, látod a tranzakciók státuszát, tudsz bevinni új fizetést.
Mindenről email-t kapsz.
Előzmény: Tamás000 (254)
NLQ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 255
szerintem elfogadjak az internetezesre valot is
Előzmény: Tamás000 (254)
Tamás000 Creative Commons License 2003.06.15 0 0 254
Milyen kartyat fogadnak el a bidpay-nel? Csak dombornyomottat vagy azt a csak internetes fizetesre valot is? Par reszletet irhatnal a meneterol.
Előzmény: turboboci (252)
NLQ Creative Commons License 2003.06.15 0 0 253
igen minden itthoni megoldasnal olcsobb de a paypal olcsobb :)
Előzmény: turboboci (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!