Keresés

Részletes keresés

Tomthumb Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21130
A legcigisebb 8-)
Előzmény: Mikolt (21126)
paf Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21129
Lokott en... Az elobb tizenhatnak szamoltam valamit, aminek 14-nek kellett volna lennie. Masodszorra arra is rajottem, hogy miert: "..., 6, 7, 8, 1, 2...". Igy jar, aki munka kozben tanczenet hallgat. (Pedig a labam nem jart.)
Tamás Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21128
Igen, én is úgy gondolom, hogy ha ezekre odafigyel az ember, akkor nem lehet gond. Még az utcán is így van nálam, ha pl. villamosmegállóban rá akarok gyújtani, nem állok be a bódéba cigivel, ha mások is ott vannak stb.

Na mindegy, mielőtt még valaki azt hinné, hogy itt fényezem magam, fel kell tennem egy kérdést: na vajon ki volt az az egocentrikus bunkó állat, aki képes volt egy órával ezelőtt pizzát rendelni magának ebben az irgalmatlan zuhogó esőben? Pofám leszakad, szegény futár... :-(

Előzmény: Mikolt (21125)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21127
Gratula! Bár minden dohányos így gondolkodna... :)
Előzmény: Mikolt (21125)
Mikolt Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21126
Valoszinuleg eletem legcikisebb helyzetet:))
Előzmény: hc (21124)
Mikolt Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21125
Bizony. De ezen kivul meg nem gyujtok ra terhes no elott (meg ha biztat is ra), kisgyerek elott, olyan tarsasagban, ahol van nemdohanyzo, es lakasban sem. Ha mar van egy ilyen szokasom, mast ne zavarjak vele. Ja, es megegy. Utalom, amikor bejon a villamos, az ipse sziv meg egy utolsot, es a tomegben a zart kocsiban fujja ki a fustot. grrr...
Előzmény: Tamás (21123)
hc Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21124
Mit írtál volna ide, ha félúton kimész az ajtó elé egy staubra? :-)
Előzmény: Mikolt (21122)
Tamás Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21123
És milyen jól esik a kilenc óra után...
Előzmény: Mikolt (21122)
Mikolt Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21122
Nem feltetlenul. En is bagos vagyok, es maximalisan egyetertek. Nem igaz, hogy valaki nem bir ki 3 orat cigi nelkul. En napi 1 dobozzal tolom, de nem lazadoztam a 9 oras repulout alatt sem.
Előzmény: Törölt nick (21121)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21121
Na, mindjárt kaptok a fejetekre a bagósoktól!:)))
Előzmény: Tudatlan Gáborka (21120)
Tudatlan Gáborka Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21120
Sajnos ez tényleg idegesítő dolog. Én úgy tudom az egész kocsira vonatkozik, tehát a folyosón sem gyújthatnának rá, de a gátlástalanabb bagósok úgy érzik a fülkén kívül már szabad. Nem számít, hgy úgyis beszáll a füst.
Talán nem annyira off, mert elég ciki nekik. :-)))

+ A MÁV is elég gagyi, hogy pl. az IC-kben egy kocsiban, egy légtérben van a dohányzó rész a nemdohányzóval. Igaz már drasztikusan csökkentették (1 kocsira) a dohányzóhelyek számát.

Előzmény: Szonja69 (21119)
Szonja69 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21119
off
Bocs, nézzétek el tudatlanságomat - és azt is, hogy itt kérdezem meg, de itt lett említve a dolog: a vonatokon a "nem dohányzó" rész tényleg csak a fülkékre vonatkozik? Merthogy milliószor vagyok kénytelen a fülkék elôtt ácsorogni, jobb hely híján - azonban hiába állok "nem dohányzó" kocsiba, gátlástalanul rágyújtanak mellettem. Asszem nem véletlen, hogy a fickó hiába kereste a hamutartót.
Bocs, hogy szétoffolom a topicot...
on
Előzmény: Tudatlan Gáborka (21118)
Tudatlan Gáborka Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21118
Tegnapelőtt este utaztam a vonaton. 6 személyes kabinok a kocsiban, a folyosón pedik "falból" kinyíló lehajtható ülőkék. A szomszéd kocsiban 4-5 rendőr üldögélt, 2 dohányosra rájött a füstölhetnék, és nemdohányzó fülkék miatt kimentek a folyosóra. A fiatalabbik tüzet csiholt, és miután mindketten rágyújtottak nézegetett körbe szemetes után kutatva. Egyszer csak megakadt a szeme a lehajtható ülőkén, amit nyilván kihajtható kukának vélt, és egy laza mozdulattal bele akarta hajítani a gyufát. Természetesen rendesen kiröhögték.

Így leírva nem is olyan vicces, de mókás szitu volt.

Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21117
Egy haverom kérdezett hasolót a feleségemtől:
"Te J. hogy hívják azt a barátnődet, aki abban a boltban dolgozik, aminek elfelejtettem a nevét?" :-)
Előzmény: 1014 (21112)
hc Creative Commons License 2002.08.08 0 0 21116
Ezt most találtam a Zoindex hírei között:

Egy anyukát, illetve az ő 10 és 12 hónapos kislányait ütötte el az a jogosítvány nélküli férfi, aki parkolás közben autójával felszaladt a járdára Tatabányán. Az egyik kislány súlyos, a másik gyermek és a 21 éves anyuka könnyű sérüléseket szenvedett. A 20 éves fiatalember ellen közúti baleset okozása miatt indult eljárás.

Éljenek a genetikusok!

Szonja69 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21115
off
Hölgyeim, Uraim...! Tökéletesen megértem, ha egymásnak esnek, elvégre vitéz Matschkássynak úgy tűnik, lételeme a vita.
Ĺmbátor - szabad legyen megjegyeznem - magam is javasoltam korábban, hogy ezen témát másutt vesézzük ki. Emellett parajesus volt oly' szíves, és külön topicot nyitot ezen célra. Ha megkérhetem Önöket, fáradjunk át oda...
Hála... :)
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (21113)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21114
Megélhetési kerékpározás? Tiszta Bőkezű Rócsild, nem? Elképzelem a hirdetést: "Új bringát szeretne? Alkalmazottunk jutányos áron elütteti magát!"
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21113
Drága! Nem olvasta el figyelmesen az előzményeket. Főként nem olvasta el figyelmesen az általam pár hozzászólással ezelőtt citált Btk.3.§.-t, a területi és személyi hatályról. Ha így tett volna, akkor nem keveri össze a szezont a fazonnal és nem sértegetne alaptalanul.

Tehát - hogy Ön is megértse - röviden megismétlem, hogy a büntetőjogi felelősséget két dolog határozhatja meg. Az egyiket úgy hívják, hogy területi hatály, tehát mely ország területén követte el a cselekményt az illető. A másik az ún. személyi hatály, tehát, hogy egy illetőre mely állam joga terjed ki állampolgársága alapján.

Vagyis egy magyar állampolgárt a területi hatály alapján elítélhet külföldi bíróság külföldön elkövetett bűncselekményért (akár olyanért is, ami itthon nem bűntethető), vagy magyar bíróság olyan cselekményért, ami külföldön, az elkövetés helyén nem bűncselekmény, de itthon az.

Amit Kegyed figyelmetlensége következtében nyilvánvalóan félreértett az az, hogy egy topictársunknak éppen azt magyaráztam el, hogy egy Spanyolországban elkövetett, de csak Németországban bűncselekménynek számító cselekményért személyi hatály hiányában egy német bíróság nem járhat el. Azonban - folytattam - előfordulnak olyan cselemények, amelyek országhatárokon átterjednek és ilyen esetekben létezhet olyan, hogy harmadik állam bírósága dönt. (Lásd a Skót jog szerint Hollandiában elítélt líbiai terroristák esetét.)

A nyomozati és a bírósági szakot az eljárási szabályok taglalják (Mgyaroszágon ma még az 1973 évi I.tv.) a Btk. hatályát pedig az ún. anyagi jogszabály (Mo.-n a Btk.)

Egyenlőre ennyit. És legközelebb ha kérhetem próbáljon meg meg egy kissé figyelmesebben tájékozódni, mielőtt ily barátságtalan fröcsögésre ragadtatja magát, tisztelt barátom.

Előzmény: McFart (21110)
1014 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21112
Egyik kollega a másikhoz fordult a következő kérdéssel:
- Te, izé, mondd már meg, mikor lesz a hogyishívják?
----
Saját ciki: bementen a wc-be, elkezdtem letolni a nadrágomat... és idejében rájöttem, hogy a piszoárra nem kellene ráülni!
parajesus Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21111
Akit továbbra is érdekel ez a téma, annak:

Külföldön elkövetett bűncslekmények

Üdv
para

Előzmény: McFart (21110)
McFart Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21110
Mmacskassy
marhasagokat irogatsz... Nem a szemely a lenyeges egy ugyben hanem a cselekmeny. a cselekmenyt az adott orszag nyomozohatosaga vizsgalja ki es terjeszti ki az igyeszseg ele, akik eldontik hogy alkalmas-e birosagra, ha igen akkor az adott orszag birosaga ele kerul az ugy.
nonszensz volna, ha mar a nyomoz ur eldontene hogy ki a bunos es abba az orszagba utalna az egesz ugyet:)

Magyaran, mindenkit a cselekmeny elkovetesi helyen vonnak felelossegre az ott ervenyes torvenyek szerint. Egy cselekmenyert csak egyszer lehet valakit elitelni, ez egyetemesen igaz, tehat ugyanazon cselekmenyert nem buntethet meg a nemet es a magyar birosag. Ugyanakkor lehetnek olyan nem terulethez kotodo buncselekmenyek (penzmosas, crackerkedes) ami miatt te itthon is buntetheto vagy, attol fuggetlenul hogy nem itt kovetted el (igy lehet nemzetkozi ugyeket osszevonni). Es arra is van lehetoseg, hogy mondjuk tongacityben, ahol szabad zsidok meg ciganyok ellen uszitani, megirt cikkedert itthon is felelossegre vonhatnak.

udv
m.f.

ui.> majd a jogaszok pontositanak.

Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (21105)
parajesus Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21109
Két héttel ezelőtt tollasozni mentem a helyi szabadidős-sport "komplexumba" (rendes pályán, páros meccs, 1 óra, igen jó kis testmozgás!) és az egyik lakótársam egy német srác is játszott (nem annyira bírom a gyereket). Az öltözőben rajtunk kívül még egy pali volt, mi meg beszélgettünk (angolul) a következő napról,(u.a. a cégnél dolgozunk.) amikoris Sheffieldbe kellett utaznom, munkaügyben 3 napra.
Az útról tudtam, hogy kb. heten megyünk a cég kisbuszával és hajnali 5-kor kell kelnem. Mondtam nem baj az út kb. 3 óra majd alszom az autóban. Mire a német srác megemlítette, hogy csak azt hiszem, mert velünk utazik majd egy benga nagy srác aki rögbijátékos és ha ő el akarja foglalni az üléseket el is foglalja. Mondtam
-Ne félts te engem, tudok egy két csúnya trüköt, láthattad már a kosárpályán!
-Ja igen, az aljas Magyar!-válaszolta.
(Rövid magyarázatként: itt tényleg a kosárpályán látott meglehtősen gonosz, de hatékony védekezési stílusomra utalt. Könyöklés, csipkedés, mezfogás, ellenfél lábán álldigálás, mellbimbó csavarás...
de például sosem ütközöm levegőben mert az hobbiszinten aszfaltpályán piszok veszélyes.)
Szóval mosolygok magamban, mikor észrevettem, hogy a fickó az öltözőben elkezd halkan nevetgélni. Ezt már nem tartottam olyan viccesnek, mivel ő nem tudthatta miről van szó és csak úgy nekezdjen röhögni a Magyarokon, na! Szóval kérdően ránéztem, mire megszólalt angolul:
-Bocs, csak azért nevetek, mert én is Magyar vagyok...
Mire a német srác:
-Én csak, tudod... szóval csak rá értettem... ahogy... - majd enhye arcpír kiséretében magába fordult és csendebe maradt.
:P)
hehe
aas Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21108
Őőőő, az alapkérdés az, hogy nőhetnek-e a jogaid attól, hogy külföldön tartózkodsz

Elsőre nem értettem, miért ne nőnének a fogaim külföldön. Másodszorra igen... :-)

Előzmény: tpapa (21100)
T28 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21107
OFF:
Izidor fijjam, a lex fori semmit nem mond neked? 8-)
ON
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (21105)
T28 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21106
Spec. nekem már állt szigorlat után vizsgáztató a hátam mögött orv módon, amikor éppen újságoltam a vizsga után a folyosón állóknak, hogy:
" Ne aggodjatok! Egy napom volt erre a dögunalom hülyeségre, de ötöst adott az a szoláriumozott liba!!!"

Szerintem nem hallotta meg, mert a bájvigyor egy pillanatra sem hervadt le a képéről 8-)

vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21105
Nem ismerem ugyan a német Btk.-t. De szerény tudomásom szerint a személyi és területi hatály vonatkozásában az európai büntetőjogi kódexek között nincs nagy különbség.
Vagyis egy magyar állampolgárt egy német bíróság nem vonhat felelősségre, ha német törvénybe ütköző dolgot vitt végbe Spanyolországban, mely azonban a spanyol törvényekbe nem ütközik, egyszerűen azért, mert nincs fölötte joghatósága.
Kivétel lehet a bűnszervezetek ellen indult eljárás, de ez - figyelemmel a megkeresésekre, kiadatási eljárásokra, büntetőeljárás felajánlásának lehetőségeira - egy másik (meglehetősen komplex) kérdéskör.
Előzmény: T28 (21099)
tpapa Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21104
Én kötözködtem... ;o)
Előzmény: Szonja69 (21103)
Szonja69 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21103
A mai bankegyenlegem... De az csak nekem ciki ;( Ti jöttök!
Előzmény: tpapa (21102)
tpapa Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21102
"Mit szóltok? :)"
Írj be egy cikit! -azt... :o)))
Előzmény: Szonja69 (21101)
Szonja69 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21101
off
Fijuk, fijuk...! Ĺlljunk le itt ezzel a témával, azt javaslom. Olyan kellemes kis hely volt ez. Nos, én közben kimentem a bankba, sétáltam egy jót (nem léptem le a villogó zöldnél, nehogy vétsek a KRESZ szabályai ellen)... Térjünk vissza az eredeti topichoz, azt javallom! Mit szóltok? :)
on

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!