Keresés

Részletes keresés

heremooka Creative Commons License 2012.02.17 0 0 637

Mintha azt vettem volna ki a gyógytornászom szavaiból, hogy minél több időt mozdulatlan, annál több az esélye a letapadásnak. Nem feltétlen tapad le, asszem. De ha igen, akkor nehéz 100%-os hajlíthatóságot elérni. Szerinte.

 

Én ezért félek a tétlenségtől, de betartok mindent, amit a doki mond.

 

Egy kérdés: neked milyen rögzítőd volt? Mert nekem még a két évvel ezelőtti, amolyan harisnyaszerű (zárt) van abból a korból, amikor a kiváltó baleset után hazaküldtek, mondván nincs semmi gond, "kicsit kinyúlt a szalag" pihenjek.... Ennek az oldalán két-két -leszedhető- csuklós vas, tépőzárak. Ezt fel lehet húzni a lábamra műtét után? (Takarná  a sebet. Az nem gond?) Aztán lehet rövid. A combom felétől a vádlim legszélesebb pontjáig ér.

 

Ezen a rögzítő-kérdésen átsiklottunk, kérdezte van-e, én meg mondtam, hogy van. Aztán haladtunk, mert esteledett.

 

Ez a letapadás egyébként függhet attól, hogy valaki merev volt pl. a sportban, vagy laza? Elvileg aki laza, annak el se szakad, hanem kinyúlik. Vagy hülyeséget írok már megint? Én annó kajakoztam, de olyan merev voltam, hogy szinte egy komplett edzés kellett, hogy bemelegedjek :(

 

Előzmény: L0riana (636)
L0riana Creative Commons License 2012.02.17 0 0 636

Ha letapad, akkor nem tudom mi van. De ki mondta, hogy mindenképp letapad??? Nekem abszolút nem tapadt le 26 nap 0 fokos rögzítés után sem, pedig én is nagyon tartottam tőle, mert ilyennel riogattak a gyógytornászok engem is. De ha olyan magas lenne a letapadási arány, már rég nem ez lenne az előírás a Sportkórházban...

Előzmény: heremooka (635)
heremooka Creative Commons License 2012.02.17 0 0 635

A gyógytornászom szerint szinte esélytelen a letapadt ínnal bármit is kezdeni. Örülök hogy van, aki szerint nem feltétlen.

Előzmény: L0riana (630)
L0riana Creative Commons License 2012.02.17 0 0 634

bocs: felszívó = felszívódó. A rehabilitáció tekintetében meg ahány ház, annyi szokás... A legjobbakat az állami közül az uzsokiról és a sportkórházról hallani, és tökmás a két helyen a rehab.

Előzmény: L0riana (633)
L0riana Creative Commons License 2012.02.17 0 0 633

Abban igazad van, hogy csontkockát rögzítenek, innen a neve is: bone-tendon-bone. A patellín két végén egy kis háromszöv alakú csontblokkot is kiszednek, amire tapad a patellaín. De ezt a csontblokkot is rögzíteni kell alul, itt használták nálam a felszívó csavart, amíg nem rögzült. Ami, ha minden jól megy, pont addigra szívódik fel, mire a csontblokk hozzánő a sípcsonthoz.

Előzmény: heremooka (632)
heremooka Creative Commons License 2012.02.17 0 0 632

Azt hittem, BTB-nél a csontkockák rögzítenek, nem csavar. És azért kell a két hét mozgatás nélkül. (Hiába, nem elég hinni, tudni kéne.)

 

A felszívódó csavart a mostani dokim sem szereti. Nekem is az volt alul. Bár a fene tudja, hogy a műanyag csavar felszívódik-e, vagy nem...

Előzmény: L0riana (631)
L0riana Creative Commons License 2012.02.16 0 0 631

Ja és rosszul tudod, a BTB-t is kulcslyukon keresztül rögzítik. A graftkivétel nem oldható meg AS. A rögzítésem nekem valami felszívódó csavar volt a BTB-nél. A rehab nem volt küszködősebb, mint a hamstringnál.

Előzmény: heremooka (628)
L0riana Creative Commons License 2012.02.16 0 0 630

Nem attól függ, hogy BTB-e. Nekem a BTB pótlás után is azonnali hajlítás volt, a rögzítő ugyan 0 fokon volt a varratszedésig, de gyógytornász jött hozzám. A rögzítőt levéve kellett hajlítani, igaz fokozatosan, előbb 30, majd 60 fok, végül a 4. hét végére 90. Most azonban teljesen nyújtott állapotban volt 3,5 hétig, a doki direkt a lelkemre kötötte, hogy nehogy behajlítsam még torna közben sem, mert így jobban letapad a csatornába. Nem csak a rögzítés gyógyulása a lényeges, hanem a szalag letapadása is fontos. Na ez nem történt meg nekem a BTB után, ami valószínűleg a túl intenzív rehab következménye. Nem azt akarom mondani, hogy ez vagy az a jobb, hanem hogy egy kezelési mód nem mindenkinek jön be 100%, mivel mindenki másképp reagál, másképp regenerálódik, más az immunrendszere, én mondjuk simán peches vagyok és pont abba az 10%-ba esek. A letapadástól szerintem nem kell félni. Kedden kaptam engedélyt a hajlításra, hogy 2 hét alatt érjem el a 90 fokot, nos, ez 2 nap után megvan. Most azon töröm a fejem, hogy mi a csudát csináljak, hogy nehogy véletlenül túlhajlítsam, amikor nem figyelek, mert itthon nem kell a rögzítőt hordani. Egyébként egyáltalán nem erőltettem, kétszer voltam gyógytornán, és nincs is bedagadva már abszolút.

Előzmény: heremooka (628)
jacknico Creative Commons License 2012.02.16 0 0 629

Szia glaci82! Jártam Fehérváron, 4 doki rendel a térdszakon, akiket emlitettél  + egy, Abkar. dr most nincs M.o.-on, ha előkerül megkeresem, vszínü maszekba, mert igy is úgy is fizetni kell....köszi az infókat

Előzmény: glaci82 (627)
heremooka Creative Commons License 2012.02.16 0 0 628

Asszem ez a "mikor hajlítsunk" inkább eljárástól függ. Arthroszkópiás műtétnél -ahol csavarokkal, vagy mással rögzítik a betett szalagot- már másnap hajtják a térdet. BTB- (rögzítéshez csontkockát alkalmazó -gondolom a "B" itt bone) eljárásnál muszáj a két hét mozdulatlanság, hogy a csont a csonthoz rögzüljön, ne "csússzon ki a szalag". És ez a műtét nem "kulcslukon keresztül" történik, hanem hagyományosan. Hátránya, hogy sokkal nehezebb, küszködősebb a rehab a két hét mozdulatlanság miatt. Az inak veszthetnek a rugalmasságukból. Én ettől ronyózok. A nagyobb heg nem érdekel. Sőt: macsósít :D Lehet mondani, hogy legyűrtem három medvét, két farkast, de az utolsó nem belecsapott a lábamba !... :DDD

 

Remélem a lényegről nem írtam hülyeséget. (((Már előfordult...))) Ha igen, légyszi javítsa, aki jobban tudja!

Előzmény: glaci82 (627)
glaci82 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 627

Szia Jacknico! Nekem Gyarmati dr. műtötte, de bent volt Majzik dr. is . Ő egy fiatal doki, úgy tudom az ő tanítványuk (Abkarovics, Majzik) Szerintem, ha teheted menj el a maszek rendelésére v.melyiknek.

Olvastam a túl korai hajtást. Szfehérváron mindenkinek  másnap hajtják. Nem hinném hogy probléma lenne a túl korai hajtás, hiszen a szalagot pontosabban a csontot csavarral vagy dróttal rögzítik és az ki nem mozdul a helyéről. A szalag meg elég erős. Amit el tudnak szúrni az az hogy nem pontosan oda teszik a szalagot ahová az való (így jártam 2007ben Vp-ben)

Előzmény: jacknico (618)
mandria Creative Commons License 2012.02.16 0 0 626

ui.:Szeretném megkérdezni tőletek,naponta mennyi időt vesz igénybe a lábizomzat erősítése.

Mennyi idő,amig összeszedem magam, mert totál el vagyok sorvadva.

Köszi!

Előzmény: mandria (625)
mandria Creative Commons License 2012.02.16 0 0 625

Jó,reggelt,szép napot!

LOriana, köszönöm a bíztatást!!Nagyon találó a háziorvosod útmutatója.

Lapozgatva a Kastélyparkklinika honlapját, megakadt a szemem dr BI-n aki az ÁEK-ban dolgozik.

Bejelentkeztem hozzá,fogadott,noha rengetegen voltak.Ennek ellenére, az igért időben, percre pontosan behívott.

Elmondtam röviden a problémát, megtekintette a MR-t,megvizsgált.Lateralis meniscus laesiot véleményezett.Úgy gondolja,ez a meniscus darabokban van. Arthroscopia.Vizsgálat közben , láttam az arcán, hogy felmerült a Denks lehetősége is, de azt mondta,egyenlőre "csak" arthroscopia.

Április 4-én tudna megműteni. Elfogadtam.

Bejelentkeztem,még ezelőtt a vizsgálat előtt a "nagy" Béreshez is, ahova márciusra kaptam időpontot, de azt hiszem lemondom.....

 

Átgondolva,mégegyszer drKzs. véleményét,útólag,érzékenykedés nélkül, szerintem korrekt volt.Szerinte,a végső megoldás a Denk lenne,mivel nincs egyvonalban  a comb-térdkalács-intapadás,ami miatt vsz. súrlódik a patellaporc is.Gondolom a prp i ,javithat a porc  helyzeten,vagy nem, de ez kétesélyes...

Ennek ellenére,mivel a patellámmal nincs problémám, csak a laterális részen fáj, ha megnyomják,a "sima" arthroscopia mellett maradnék.

Üdv!M.

Előzmény: L0riana (624)
L0riana Creative Commons License 2012.02.15 0 0 624

Ha ilyen mértékű kétségeid vannak, szerintem nézesd meg másik neves orvossal is, a fórumban találsz rá tippeket. Az semmiképp nem jó előjel, ha az orvos ilyen flegmán kezel. A háziorvosom mondta nekem egyszer, amikor kétségek közt örlődtem, hogy a beteg nem véletlenül indul el egy irányba, hanem azért, mert tudja, merre kell menni. Úgyhogy rajta!

Előzmény: mandria (621)
L0riana Creative Commons License 2012.02.15 0 0 623

Na jó, lehet, hogy egy kicsit erősen fogalmaztam. A térdelés az tényleg szar ügy, de azért erre "normális" embernek ritkán van szüksége. Az, hogy a BTB nálam nem működött, meg nem a technika hibája. Jókat olvastam róla, valamennyivel erősebb is, mint az elsőként választandó ST+GR pótlás. Nálam az volt, hogy nem tapadt le a csontfuratba a szalag, és ez valószínűleg a túl korai hajlításnak és intenzív tornának köszönhető. Bár ez utólag sosem fog kiderülni biztosan.

Előzmény: heremooka (622)
heremooka Creative Commons License 2012.02.14 0 0 622

Ez kétségbeejtő. :(

Előzmény: L0riana (620)
mandria Creative Commons License 2012.02.14 0 0 621

Sziasztok! 

Először is mindenkinek javulást,gyógyulást kívánok.

Nagyon hasznosnak tartom a topikot,egy éve olvasgatom rendszeresen.

Történetem:

2007-ben ideális volt a súlyom.2010 decemberére 15 kg -ot szedtem fel.januári sieléskor bal térdem,minden sérülés nélkül, bedagadt.(ez a térd kb. 6 évvel ezelőtt,lépcsőről való leesés közben,lateralis részén zúzódott, de akkor orvoshoz nem mentem)

Borogatásra,pihentetésre csökkent.Orvos Cataflamot, és kerékpározás/úszást javasolt.Javulgattam, de ahogy csökkentettem a Cataflamot, a duzzanat visszajött.Igy teltek a hónapok.Közben sikerült 12 kg-ot leadnom.

Mire ismét elmentem volna, orvosom külföldre távozott.Ismerős javaslatára speciális térerősítő gyógytornára kezdtem járni. A gyógytornász ajánlotta drKZs-t.MRI készült, melyen a lateralis meniscuson találtak egy kis fissurát, kopásos jeleket,folyadékot természetesen,a szalagok rendben.Vizsgálatot követően porerősítő szedése  és további torna ,volt a javaslat.

karácsony körül elhanyagoltam a tornát.A térdemnek persze nem tetszett, továbbra is  csak cataflammal lehetett egyensúlyt tartani a duzzanattal..fájni nekem nem fáj.

Következő viziten a javaslat:Tokbemetszés,prp,Denks műtét...A beavatkozásra számítottam, de ez egy nagy műtét...Igaz,kérdésére ,elmondtam, hogy kb. 20 éve, kb.2x fordult elő,hogy erősen rotáló  mozdulatra ,kiugrott a térdem, de ez nem tekinthető habituálisnak...nem vagyok arról meggyőződve,hogy a szalagjaimhoz hozzá kéne nyúlni...Persze,amint látta rajtam az értetlenkedést,hamar kitessékelt....most pedig "gondolkodom rajta".....

 

L0riana Creative Commons License 2012.02.13 0 0 620

Hát, üdv a klubban... Azért a helyedben azt a BTB-t átgondolnám, én azóta nem igazán tudok térdelni (3 éve!), ami elég negatív, mert barlangásznék és aikidóznék amúgy. És azt nem tudják artroszkóposan kiszedni, kb. 8-10 cm-es vágás van a térdemen. A MRI felvétel szerint a patellaínam közepét valami amorf hegszövet tölti ki. A BTB-s pótlás is megadta magát, így lett megint a 4x ST+GR a másik lábamból, de lehetett volna rosszból is ehelyett quadriceps-pótlás, csak nem akartam már tovább gyengíteni, de másodszorra sztem azt választottam volna korábban. A tatai ellátásról annyit, hogy a kórteremben feküdt mellettem egy másik nő, akinek ott csinálta Béres a térdét még pár éve régebbi technikával, és hiába mondta neki, hogy nem stimmel valami, le se sza*ta, mondván, jó az. Átjött a Sportkórházba, ahol kiderült, hogy a rögzítése el van ba*va, azaz a csont kitört mellette, és gyakorlatilag lötyögött, a csavar másik fele meg belógott a térdízületbe, úgyhogy jó kis kopása kerekedett. És neki is lesz 2. pótlása... ezen kívül egy másik betegtársnak a kórteremben szintén 2. pótlása volt, igaz, a másik térdében... de azért jól összejöttek a halmozottan hátrányos helyzetűek a szobában...

Előzmény: heremooka (619)
heremooka Creative Commons License 2012.02.13 0 0 619

Huh. Nem jó hírek.

 

Én is így vagyok, csak nekem a bokám készül ki a másik lábamon...

 

Egyébként a javaslatodra mentem én is Tatára, ha emléxel... Egészen az 5. hónapig nem is volt semmi gond. Akkor a gyógytornásznál történt egy kis baleset, ami akkor nem is nagyon tűnt fel. Három kis roppanás a legkisebb fájdalom nélkül. A tornát befejeztem, mert amúgy is vége volt. Aztán aznap este kezdett zsibbadni picit. Három napra rá bevizesedett és négy napon keresztül másfélszer akkora volt. A következő gy-tornára már nem is mentem. Azóta kétszer (november, január) "beakad" + bedagadt (?), mozdítani is nehéz volt kb. fél napig, a duzzanat meg kb. egy hét alatt lappadt el... Hajlítani nehezemre esett. És instabil lett ! Frankón lehet oldalra "lötyögtetni", ha a másik lábamon állok, ezt pedig csak éppen leteszem a földre. (Persze tudom, hogy ezt nem szabad, csak a kiváncsiság, ugye.)

 

Kiderült, hogy a szalag nem tart semmit, csere. Ezúttal BTB (csonttal, nem csavarral). Persze ezt már nem Tatán. (((Mivel a kontakt e-mail címre küldött "kétségbeesett SOS-üzenetre" egy betű válasz sem jött :(

 

Remélem megoldódik a problémád.

Előzmény: Oroszlány (613)
jacknico Creative Commons License 2012.02.13 0 0 618

Szia Glaci82!

Köszi a megerősítést, ki műtött dr Abk. vagy Majz. dr, vagy másvalaki. Fehérvár erős sportban, gondolom ezért is kell oda sok térdes spec.-ta. Nem akarok hónapokig üres köröket futni, rossz esetben elcseszett térddel, ezért kellene egy hozzáértő, aki pontos diagnózist ad. 

Előzmény: glaci82 (617)
glaci82 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 617

Szia Jacknico! Engem decemberben műtöttek Szfehérváron. Azt kell mondanom hogy nagyon profik. 2007-ben Vp-ben műtőtték meg a térdem kereszszalag szakadással. Szépen el is ba...ták, azért kellett újraműteni. 2 hete voltam a dokinál kontrolon és a keresztszalagom jól tart, azt mondta olyan mint a szikla. Tuti hogy jó mert előtte a vizsgálatokon ki tudta mozdítani a térdem, de 2 hete már nem. Most az erősítős időszakban vagyok. Amúgy én is csak jókat hallottam a fehérvári dokikról azért is mentem oda.

Előzmény: jacknico (614)
Oroszlány Creative Commons License 2012.02.12 0 0 616

Köszönöm szépen!

Ezek szerint ez nem egy konkrét probléma, sok-sok minden okozhatja. Elkezdem a célirányos tornát rá, meglátjuk!

Előzmény: L0riana (615)
L0riana Creative Commons License 2012.02.12 0 0 615

Ugyan nekem nincs ilyen problémám és nem is vagyok orvos, de kapásból az ún. pattanó csípőre gondoltam:

http://sportorvos.hu/sportserules/20090103/pattano_csipo_/

http://ortopedia.blogter.hu/216471/pattano_csipo

Előzmény: Oroszlány (613)
jacknico Creative Commons License 2012.02.12 0 0 614

Igy most már egyértelmübb a kép, megkeresem a dokit aztán majd meglátjuk.Persze mindenki tévedhet, csak ne túl nagyot, és azért egyértelmű bajokat ismerjen fel.Köszönöm a segítségedet.Fizetni meg igy is úgy is kel...

Előzmény: Axióma (610)
Oroszlány Creative Commons License 2012.02.12 0 0 613

Sziasztok!

 

Rászántam megint magam hogy írjak ide! A régiek közül biztosan néhányen emlékeznek rám.

A nyűgöm jelenleg  a következő:

2010 decemberében volt egy keresztszalag-plasztikám Tatán a kastélypark klinikán. A történethez hozzá tartozik, hogy foci közben szakadt el a szalag 2010 januárjában, de bizonyos rajtam kívülálló ok miatt csak decemberben kerülhetett sor a műtétre. Addig szakadt szalaggal járkáltam aminek sztem most iszom a levét. Ugyanis már az időpontból is jó látszódhat, hogy jóval több mint egy év eltelt a műtét óta, de még mindíg nem tudok teljes edzésmunkát végezni. És nem a térdem miatt. Történt ugyanis, hogy kb fél éve, mikor már elkezdhettem volna az intanzívebb terhelést, hura fájdalom jelentkezett a nem műtött (jobb) lábam comb és csípó találkozásánál. Sajnos azóta is tart, és egyszerűen azt veszem észre, hogy egyik orvos sem tudja (vagy nem akarja) igazán az okát (kideríteni). Nem tűrhetetlen fájdalom, de mindíg ottvan, és a combom bizonyos irányú mozgásánál megjelenik. Jellemző még rá, hogy ha egy bizonyos pozícióban állok huzamosabb ideig (mondjuk 1 perc), onnan kimozdulva hangosan hallatszik, hogy nagyot kattan. Nem lehet ez olyan nagy probléma, de sajna hoába tornázok, futok, maszíroztaot, nem múlik, és sajna bizonyos mozzanatoknál lesugároz a combomba, sőt még lejjebb is. Nem tudok így visszatérni a fociba, mert bizonyos mozzanatok nagyon kellemetlenek, fájók. Mi lehet ez? Csípő gond? Sokáig terhelhettem a műtét előtt a jobb lábam, és most visszaköszön? Volt valakinek haonló? És ha volt, mi lehet rá a megoldás?

Előre is köszönöm, ha valaki megpróbál segyteni! Nem hiszem el, hogy egyedül vagyok ezzel!

 

Köszi!

L0riana Creative Commons License 2012.02.11 0 0 612

Na ezek után ugye jött a dilemma, hogy honnan történjen meg a 3. LCA-pótlás. Én a másik lábam hátsó ína mellett tettem le a voksom, nem akartam a jobbat tovább gyengíteni. Január 19-én műtött, első voltam szerencsére, mivel mindkét lábamat el kellett vérteleníteni a mandzsettával, és hát a másik mandzsettát a lenti műtőből kellett felhozni, úgyhogy feltételezem, ott addig nem műtöttek :D. A novemberinél altatást kértem, most gerincérzéstelenítést. A továbbiakban csakis az altatást fogom választani, nem részletezem... Szóval a jobba kaptam 4x semitendinosus+gracilis ínas pótlást, minden simán ment. A műtét után alig voltak fájdalmaim, ami elég meglepő volt az előző két LCA-pótlásból kiindulva :D. Szóval másnap estére már nem is kértem semmilyen fájdalomcsillapítót. Meglepő volt az is, hogy nem kaptam draint - mondjuk rajtam kívül senki sem kapott, és lehet, hogy ez volt az oka annak, hogy alig fájt.  Az egyik csavardarabka kijött a csatornafúráskor, a másik meg mélyen bent maradt a sípcsontomba, örök endopiercing, hehe :D. Másnap felkelhettem, aztán harmadnap meg délre otthon voltam. A műtét végén megkaptam a rögzítőt szigorúan 0 fokon, azóta is ennyin van, kedden kell mennem kontrollra, a tornát is akkor kezdem. Az első 2 hétben még mankóznom is kellett, állítólag így jobban letapad a csatornába a graft. A bal lábam fáj egy picit hátul, meg még eléggé ropog a térdem, doki szerint ez el fog múlni, csak lassabban, mert azt jobban terhelem.

Komolyan nem értem ezek után, hogy korábbi két helyen (Árpád és ÁEK) miért bevett szokás kb 1 hétig vagy varratszedésig bent tartani a betegeket... Ez a Sportkórházas megoldás sokkal humánusabb, mind a betegnek, mind a nővéreknek. Mert itt a nővérek a csengetésre 2 percen belül jöttek! És mosolyogtak, és nem voltak mogorvák...

Előzmény: L0riana (611)
L0riana Creative Commons License 2012.02.11 0 0 611

Halihó! Végre rászántam magam, hogy megírjam a folyományokat. Szóval Tállay doktor (sportkh.) a novemberi műtétnél kiszedte a csavarokat, és a korábban LCA-nak fúrt lyukat betömte a sípcsontomban (spongiosa plastica). Előzetesen mondta a doki, hogy ez azért jobban fog fájni, mint egy sima artroszkópia, mert eléggé meg lesz gyepálva a csont is. Hát, valóban nem volt túl kellemes az első 5-6 óra (iv. algopyrin, kétféle tabletta, aztán végül valami injekció segített), de aztán másnap reggel már csak egy donalgin kellett, utána már semmi. Az egyik ácskapocs rendesen beletört, két db 3-4 mm-es rész maradt a sípcsontomban. A korábbi pótolt LCA-t kiszedte, nem tartott semmit. Szerinte a túl korai rehab miatt (a műtét után rögtön mozgatás, 2 hét után már 90 fok stb.) okozta azt, hogy nem tapadt le a csatornába, illetve mivel ez már a 2. pótlás volt, a csatorna nagyon kiszélesedett. Ezt betömte egy kb. 1*2 cm-es csonthengerrel, ami, vagyis a hiánya, jól látszott a röntgenfelvételen :-). A műtét után volt 2 hét mankózás, aztán kb. 4 hét volt, mire a műtétet megelőző mértékben, azaz kb. 120 fokig tudtam hajlítani a térdem. Mentem rendesen kontrollra vagy 3x utána, végül megállapodtunk, hogy 9 hetesen kapok újabb LCA-t, addigra begyógyul a csont. Folyt.köv.

Axióma Creative Commons License 2012.02.11 0 0 610

Nezd, akihez en elmentem TB alapon, az meg se tudta allapitani a szakadast, mi tobb, a rautalo ko'rto:rtenet ellenere MR helyett (ami a lagy reszeket kimutatta volna) elkuldott ultrahangra, az eredmeny alapjan meg fizikoterapiara.

Ehhez kepest az Abkarovits kb. 2 perc labmozgatassal megallapitotta a szakadast, megcsinaltatta az MR-t, es en is pozitiv beszamolo miatt mentem hozza, allitolag sportolo'k messzirol is jarnak hozza. Szerintem ha Szfvaron jo dokival meg akarod nezetni, akkor me'g lehet hogy o a legjobb valasztas. Senki nem tevedhetetlen, en eppen beleestem. Allitolag nem is annyira penzkozpontu (bar ugye jelen esetben nekem ez gyors nagy, vagy 2 mutet lett volna, szoval csak hallomas alapjan nem, meg osszeget nem mond - mivel papiron tb-sen mu"t).

A Tata meg mar nem Fejer megye, es ott nem lehet ingyen dokihoz jutni. De az Abkarovits 2 het korhaz 3 het onellatasra alkalmatlansag prognozisa helyett volt 2 nap korhaz, 10 napig segitsegem, de vegulis a feleben mar kibirtam volna egyedul is. Ha tudsz raaldozni, meggondolhatod... azert irtam azt is oda. Ott fix tarifak vannak, de nem fogadnak el paraszolvenciat, szoval szumma ugyanaz lehet. (A gyogytorna meg mindkettore rajon.)

 

Előzmény: jacknico (609)
jacknico Creative Commons License 2012.02.11 0 0 609

Köszönöm, de nem egyértelműen +  az ajánlott doki,  nem ő műtött, + nem igazolt diagnózis, akkor miért ajánlod...???

Előzmény: Axióma (607)
cseko.andi Creative Commons License 2012.02.10 0 0 608

Heremooka,

 

Igen, van az az oltás, de három féle, és mind - mind más árfekvésben, mindenképp kérdezzen utána, akinek kell! Csak arról nem szól a fáma, hogy fél évente újra kell játszani, mert addig hat :S

 

Előzmény: heremooka (600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!