Keresés

Részletes keresés

Senior Zozo aka xzoleex Creative Commons License 2009.07.17 0 0 1906
Sziasztok!

Kérdésem csak annyi lenne, hogy Museum Pass-t bármelyik múzeumban kaphatok 18 eur ert?
*Mithrandir* Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1905
Ja, és még egy. Tomi hozzászólásában említette, hogy a bazilikánál le kell adni a csomagot és bent a bazilikában külön kell fizetni a múzeumrész megtekintéséért. Én olyan múzeumbérletet foglaltam, ami a Szent Márk tér múzeumaiba+1 szabadon választott múzeumba érvényes, úgyhogy nekem már nem kell külön jegyet vennem sehova. 1 db.felnőtt és 1 db.diákbérlet kb.5700 ft-ba került átszámolva ( ennyi kiállításra itthon nem mész el ennyiért , őszintén szólva meglepett, hogy ennyiért kaptam bérletet). A Szent Márk téren a Dózse palota, a Correr múzeum, az Archeológiai múzeum,a könyvtár, a szabadon választott múzeum azt hiszem a csipkemúzeum lesz Buranon.
Szerintem megérte ezt a bérletet választani, mert 4 nap alatt úgysem lenne időm több helyre elmenni.
*Mithrandir* Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1904
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, értlékes tanácsok voltak ezek! Már alig várom, hogy menjünk, még éppen két hónap addig! Padovába nagyon mennék, de attól tartok, hogy csak akkor megyünk majd, ha hűvös lesz az idő, mert a gyerek fürödni akar az Adriában a Lidon. Szeptember közepén még van erre esélyünk.
A fagyiról annyit, hogy mi februárban is ettünk, San Polo kerületben vettük, hát nem húzták le a kanalat, mint itthon, a fiam a két gombócot alig tudta megenni.
p.tomi75 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 1903

Tegnap érkeztem haza Velencéből így címszavakban friss infók:

A Treviso reptéren van egy ATVO pénztár, ott lehet megvenni a jegyet Velencébe, egy útra vagy oda-vissza 6 ill.10 eu, 7 napig érvényes. És ott kell érvényesíteni is a pénztár előtti sárga gépben. Ha még nem vettétek meg ACTV bérletet akkor azt is megvehetitek, erre az eladók rá is kérdeznek. Kedvezményt nem adnak. Azt a veniceconnected.com -on intézzétek.

San Marco Basilicába való gyors bejutás: vagy még itthon regisztrálsz a
http://www.basilicasanmarco.it –on és a tőlük kapott visszajelzéssel a sort megelőzve belépsz.
Vagy a másik, ami hihetetlen, de működik. Mivel kirándulunk, így biztos, hogy mindenkinél van egy hátizsák. Ezt le kell adni egy csomagmegőrzőben- calle es basso utca - a bazilika előtt több tábla egyébként jelzi. az ott kapott plasztikkártyával pedig megelőzöd a kígyózó sort , bemutatod és már bent is vagy. Aztán választhatsz ,hogy mit akarsz megnézni. Ingyen végigsétálhatsz, vagy fizetsz és láthatod a kincstárat 3 eu-ért vagy 4 eu hogy feljuss a galériára és ki tudj menni az erkélyre. Nagyon megéri, csodálatos a látvány és láthatod az eredeti négy lovat, közelebb van a mennyezet is. Mi 10.00-10.40 óra között voltunk bent, ha lehet és időtök engedi későbbi órában menjetek. Mivel akkor már nem csak 1 ablakon fog besütni a nap. És a látvány még szebb lesz.

Bolt: a P. le Roman a Vaporetto állomásoknál van egy COOP a Lidón pedig egy Billat találtunk a főutcán útban a beach-re.
A Santa Lucia pályaudvarhoz közel a Lista de Spagna-n van egy önkiszolgáló Brek nevű étterem, olcsó és finom. Ezen az utcán van egy BQ nevű pizzéria, 1.5- 2.00 eu egy szelet pizza , finom. Fagyit enni ebben a hőségben kötelező. Vagy kanállal v. gombóc formával mérik. Én egy három gombócosat ettem 3 eu-ért, de az magyar viszonylatban legalább 8 volt. Barátnőm a 2 gömbössel is alig bírt. Ha nem akarod hogy a kezeden folyjon ne tölcsérbe kérjétek.
Nem csak a Piazzán van torony, a vele szemközti kis szigeten San Giorgo Maggiore- is van. Itt nem kell a kígyózó sorban állni. Igaz a lift egyszerre csak 6 embert vitt fel. A templomba nem kell belépő, a torony 3 eu. A kilátás gyönyörű.
Kintlétünk alatt a vaporettón, buszon ellenőrrel nem találkoztunk. Vonaton pedig Verona – Velence útvonalon jött a kalauz, aki nem büntette meg a potyázó színesbőrűt, pedig az mutatta, hogy van pénze, hanem leszállította.
Ha időtök engedi Veronába is utazzatok le. Az aréna lenyűgöző, Rómeó és Júlia fun-oknak pedig kötelező.

Remélem tudtam újat mondani
Előzmény: p.tomi75 (1902)
p.tomi75 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 1902
Padova vonattal.
Tegnap érkeztem haza Velencéből, és padovai kiránduláson is részt vettem. Így friss infókkal szolgálhatok:
Vonattal 30 perc alatt értünk oda Mestréből. Jegypénztárban a jegy 2.9 eu. Én autómatából vettem, mivel a pénztárnál kígyózó sor volt. Gyorsabb és főleg, meglepődtem mert csak 4,7 eu volt kettőnknek. A jegyet az állomás területén elhelyezett sárga jegykezelő dobozban érvényesítsd, rengeteg van belőle. A szerelvény tiszta és a legnagyobb sebessége 150 km/h volt. Mert ott ezt is kiírják a kijelzőn.
Padovában pedig 1 eu volt egy vonaljegy ami jó a villamosra és a buszra 75 perc erejéig. A közlekedési eszközön kell kezelni. Érdemes lemenni villamossal a Prato Della Valle megállóig és onnan visszagyalogolni az állomásra, így bejárhatod a belvárost, és nevezetességeit.
A padovai vonatpályaudvaron van egy Spar áruház. árait nem tudom, mert csak akkor vettük észre amikor utaztunk tovább Veronába.
Előzmény: *Mithrandir* (1898)
wonder22 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 1901
Én tavaly voltam Padovában. Velencéből vonattal mentünk.3,5 euro körül volt a jegy és az út 40 perc körüli volt egy kényelmes,toszta vonaton.Padovában a tömegközlekedésre a napi jegy szintén 3,5 euro körül volt.Érdemes korán menni és nem szombaton mert ha jól emlékszem akkor az orvosi egyetem elég korán zár!
Előzmény: *Mithrandir* (1898)
pitypang82 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1900
Tegnap jöttünk haza Velencéből. Egy rövid élménybeszámolót, hasznos infókat fogok majd írni.
Padovába busszal is el tudsz jutni a Piazzale Roma-ról. Az ACTV pénztáraknál vegyél jegyet, nem kerül sokba. Azt hiszem a 4C nevű megállóból indul a busz (ha szembe állsz a nagy híddal, amin keresztül be lehet sétálni Velencébe, jobbra találod meg, egy büfé-fagyizó előtt) Rá van írva, hogy Padova. Kb. fél óránként indulnak a járatok, este is.
Előzmény: *Mithrandir* (1898)
Micimalacka Creative Commons License 2009.07.11 0 0 1899
Előzmény: *Mithrandir* (1898)
*Mithrandir* Creative Commons License 2009.07.11 0 0 1898
Üdvözlök Mindenkit!

A "gyakorlottabb" Velence-rajongókat szeretném kérdezni arról, hogy tudja-e valaki, hogy Padovába hogyan lehet Velencéből eljutni, meg hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül ez? Elsősorban tömegközlekedésre gondoltam!
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1897
Na az index meg a firefox nénikéjét...... szóval itt az index keresőbe beírod a "gyorskeresés innen fölébe a "mestre" szót, a másik kérdésedre meg a "vonatjegy" szót és meg fogod találni a válaszokat. Én is ezt tettem, csak a linket szétnyírta az index
Előzmény: Latya (K.L.) (1896)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1896
Az itteni keresővel pillanatok alatt meg tudod találni a válaszokat:

<a href="http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9096998&aq_ext=1&aq_text=mestre%20parkol%E1s" target="_blank">Mestre parkolás</a>
<a href="http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9096998&aq_ext=1&aq_text=vonatjegy" target="_blank">vonatjegy</a>
Vaporetto bérlez
Gyalog mindenhova + vaporetto ha elfáradtál, vagy nem akarsz annyit gyalogolni.
Előzmény: Jaca6 (1895)
Jaca6 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1895
Sziasztok.Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mennyibe kerül Mestre vasutállomásnál a napi parkolás,onnan mennyi a vonat jegy Velencébe,és Velencén belül mennyibe kerül a gondola illetve a vaporetto melyik a legolcsobb közlekedés vagy megéri-e megvenni valamelyikre a napi jegyet és ha igen azzal el tudok-e jutni mindenhova Velencén belül.Előre is köszi a segítséget!
dragon khan Creative Commons License 2009.07.06 0 0 1894
Kedves Wonder 22!
Voltam már Torcellon, sok időt nem kell rá szentelned, mert kb.30perc alatt bejárhatod... Kb. 10lakosa ha van, néhány házikó, meg egy templom, itt a mozaikot érdemes megnézned, mert nagyon szép. De egyébként semmi más nincs amiért érdemes oda hajózni.
evi05 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1893

köszönöm szépen,

Évi

Előzmény: ronney-84 (1892)
ronney-84 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1892
Bazilikába foglaláshoz:
http://www.venetoinside.com/en/basilica_of_san_marco/
a kép alatt: "Dear user, with InfracomTelebookings system you will be able to book your free access to the "Basilica of San Marco" for maximum 5 persons and up to 48 hours before your selected date."
Visszaigazoló lapot kinyomtattuk és odasételtunk vele a kapuőrhöz aki megnézte elvette és beengedett. Aztán bent ámultunk sokat sokáig. Ennyi.
Érdemes megnézni a bazilika saját honlapját is: http://www.basilicasanmarco.it
Jó utat.
Előzmény: evi05 (1891)
evi05 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1891

"Szt. Márk bazilika: neten lehet foglalni belépésre időpontot ingyen, hosszú sor várakozás így kikerülhető." meg tudod adni, hogy hol? és hogyan kell érvénybe léptetni, ha nincs belépőjegy? csak simán a sor elejére sétálok és........? :)

 

köszi,

É

Előzmény: ronney-84 (1889)
ronney-84 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1889
(a húsvéti beszámoló utolsó felvonása - "kis" késéssel)
4. Látnivalók
(Húsvét)Vasárnap reggel átmentünk a San Giorgio Maggiore-ba mert kiírás szerint gregorián mise volt. Röviden: kis kápolnában, kevéske ember (azok is inkább túristák), kevés pap, kis-halk-itt ott fals (pedig botfülű vagyok) ének. Túlélhető de nem ajánlanám senkinek. A toronyba érdemes felmenni. És ebben a templomban fellelhető Szt. Gellértről némi emlék.
Palazzo Ducale: neten foglalt jeggyel előztük be a sort. Engem lenyűgözött, főleg a nagy-nagy-nagy terem. Főbb érdekességei számomra: Hyeronimus Bosch táblaképei, Tiziano Szt. Kristóf (Velencével a háttérben; egy lépcsőfeljáróban van eldugva), ill. a lepellel letakart dózse képe stb.
Szt. Márk Tér: Sok túrista, meglepően kevés galamb. tömeg elkerülése végett egyszer felkeltünk reggel 6-kor és lementünk. Napfelkelte + üres tér: hihetetlen
Szt. Márk bazilika: neten lehet foglalni belépésre időpontot ingyen, hosszú sor várakozás így kikerülhető. Amíg a távolkeleti csoportokat fülhallgatós idegenvezetéssel futószalagon hajtották át addig mi hosszasan nézelődhettünk egyedül. Pala d'oro-t mindenképp, karzatot és bronzlovakat mindenképp érdemes megnézni, a "kincstárat" a sok számomra visszataszító ereklyetartóval utólag biztos kihagytam volna. Utóbbi 3 hely belépős.
A Frari-t sem mulasztottuk el megnézni, jó döntés volt
Valahol, talán a Campo Santa Margheritan találtunk régiségpiacot (lehet h csak időszakos) és vettünk muranoi üveget (legalábbis a boltban így nézett ki amit muranoi néven hírdettek) a bolti ár 1/3 részéért, meg sok minden mást, és persze lehetett alkudni. Már csak ezért megérte.
És még száz meg száz felfedezni való.
Köszönöm a fórumozóknak: utazás előtt sokat merítettem írásaitokból.
Remélem az enyém (igaz darabokban) sem volt haszontalan.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1888
A treviso-i állomásra.
Előzmény: tejesember82 (1887)
tejesember82 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1887
Sziasztok.

Melyik vasútállomásra visz a 6. busz Treviso repülőtérről?
szelma73 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1886
Sziasztok!
a dózse palota tenger felőli homlokzata is teljesen fel van állványozva, oda 2011-es befejezés van kiírva (legalábbis az volt, amikor márciusban ott jártunk). Gondolom a Sóhajok hídja is akkorra lesz kész, mert most egyforma kék az egész..
Szerintem azért van még ettől függetlenül is épp elég csoda ott, ha épp a Sóhajok hídja nem aktuális most, legalább lesz miért visszatérni:-)))

Üdv.
Sz.
Előzmény: FLaci (1885)
FLaci Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1885
Valóban. Sõt, egyre kevesebb látszik. 2006-ban csak az egyik fele volt letakarva, most meg már jobbról-balról-alul-felül. ;-(

Előzmény: evi05 (1883)
.Ditta. Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1884
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán igyekeznek a renoválás befejezésére. Mondjuk ez érthető is, hiszen micsoda pénzt zsebel be az, aki kiadja ezt a reklámfelületet. Ez elkeserítő!
Előzmény: evi05 (1883)
evi05 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1883

mi már 2006 januárjában is így láttuk, csak akkor Replay reklámmal volt leponyvázva...

Előzmény: spl2 (1882)
spl2 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1882
Le vagyok sújtva. :(
Előzmény: .Ditta. (1875)
strongili Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1879
Június 24-én jöttem haza onnan... :-)
Előzmény: .Ditta. (1878)
.Ditta. Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1878
A kép 5 napja készült...
Előzmény: .Ditta. (1875)
strongili Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1877
Igen, felújítás alatt van. Úgy néz ki most is, mint a fotón. Amikor majd a Dózse Palotát látogatod, át is mehetsz a hídon! Felemelő érzés!!!
Előzmény: spl2 (1874)
FLaci Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1876
Igy nézett ki tavaly októberben:

http://kep.tar.hu/flaszlo/50613947/36721940

Tudomásom szerint idén tavasszal is hasonló volt a helyzet. Nem tudom mikorra tervezik befejezni...
Előzmény: spl2 (1874)
.Ditta. Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1875
A hír igaz! És valóban kiábrándító. Egy hatalmas reklámplakáttal van beborítva.:-(((

Előzmény: spl2 (1874)
spl2 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1874
Sziasztok. 3 hét múlva megyünk Velencébe. Feleségem most olvasta valahol, hogy a Sóhajok hídja felújítás alatt van. Tud valaki valamit erről? Teljesen kétségbe van esve miatta! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!