Keresés

Részletes keresés

artifex Creative Commons License 2000.10.12 0 0 45
lovigabi:
próbáltad őket lejátszani? nekem nem igazán mennek qt4-gyel (illetve botlanak és néha szétesik a kép). vagy a hiba itt lehet? vagy esetleg el tudod küldeni a sfv vagy md5 checksum-jait a tiednek ha mennek, és itt megnézem hogy hozzám ugyanaz jött-e le. köszi.

üdv mindenkinek

Előzmény: LoviGabi (44)
LoviGabi Creative Commons License 2000.10.11 0 0 44
Hello DJTomek s mindenki.

Sikerült letöltenem a .mov file-okat. Még mindig aktuális a kérdés? (mármint kell -e?)

LoviGabi

Előzmény: DJTomek (35)
morpet Creative Commons License 2000.10.11 0 0 43
Sajnos nincs kottám hozzá, utálok kottázni, midi billentyűzetem pedig nincs. Csak szimplán zongorán (pianinón) szoktam játszani, bár Kraftwerket csak nagy ritkán. Nem is egyszerű úgy egyéb iránt, mert sokkal több szólammal operál, mint amennyit egyetlen ember egyszerre le tud játszani. (De ha mégis lejátszanék valamit, azt szeretném mindig az eredeti hangnemben.)

Hanglemezbolti eladókkal kapcsolatos tapasztalatod bizony lehangoló.

Előzmény: YoungOld (40)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.10 0 0 42
Klasszikus eset: YoungOld bemegy egy lemezboltba, "Kraftwerk lemezeket keresek" üvöltéssel fordul az eladóhoz, aki aranyos módon odakíséri a C (mint cica) betűhöz, és elkezd kotorászni a lemezek közt. Egy ilyennél előfordult, hogy YoungOld szó nélkül otthagyta. Vajh jól tette? Nem kellett volna kiokítani, mi is az az Erőmű? De ez még jó helyzet volt, mert az eladó megértette hangzásilag, mit mondott a kedves vevő. De ahol visszakérdeznek, hogy mit is mondott? (Közben figyelik a száját, hogy mit is gagyog...) Volt, hogy megkérdezték, magyar-e, vagy külföldi!
Szomorú vagyok. Sok helyen meg azt hallom, hogy az valami őskövület, nem? De legalább hallott róluk az az egyed. Szerintetek ez a helyzet elfogadható? Miért nem kell a népnek ez a zene? Miért kell megijedni attól, hogy nincsen benne gitár? Celine Dion bezzeg mindenhol van, mindenki ismeri a művésznő zseniális (népművelő) lemezeit. Celine hívők azt mondják, hogy az szép, érzelmes, romantikus, TARTALMAS zene, nem olyan idegesítő trucc prüntyi, mint a te Kraftwerked.
Kell-e javítani ezen a helyzeten, vagy nyugodjunk bele abba, hogy mindenki azt hallgat, amit szeret? De ha egyszer nem is ismerik! Bele van sulykolva a fejekbe, hogy ha valamilyen zenekar nem fiú, vagy lánybanda (hangsúlyozva a zenekar gender jellegét) és idősebb 1 évnél, akkor az ciki. Olyat meghallgatni?! Hisz itt van Bjitynyi Szpíjsz is! A legújabb! Neked nincs meg a legújabb? Szégyelld magad!
Kell-e ezekkel az emberekkel törődnünk, feladatunk-e megismertetni velük a többi alternatívát is? Vagy azzal már behatoltunk a magánszférájukba?
Bocs, ha megsértettem valakit, én nem együttesekről beszélek, csak általánosságban. De kellett példa.
YoungOld Creative Commons License 2000.10.10 0 0 41
Emberek: a két topicot nem kéne összevonni? Ha ugyanarról szól, akkor minek kettő? A fórumnak van archívuma? Csak mert letörölték a régi hozzászólásokat, de én az egészet el szeretném olvasni, kezdettől fogva. Nincs meg senkinek ez külön a gépén? Megnéztem a Bartos Karcsi oldalát, jó-jó, de átlagos. Lehetne valamivel exkluzívabb, mint egy átlagos oldal. Azonkívül a képek link nem link. Bár lehet, hogy majd feltöltik. És ha magyar származású, miért nincs sehol írva ez, semmilyen oldalon, miért csak mi magyarok hajtogatjuk?
YoungOld Creative Commons License 2000.10.10 0 0 40
Morpet! Én ilyen infoval nem szolgálhatok, de látom, te kottázgatod őket. Van valamilyen formában neked a gépeden is néhány kotta? Nagyon örülnék, ha el tudnád esetleg küldeni nekem emilen. Én most tanulok (kezdtem 1 éve) zongorázni, és nagyon jól jönne, meg hát azért mégiscsak Kraftwerk rajongó vagyok, vagy mi a szösz. Cserébe el tudok küldeni neked emilen egy 288 Kb méretű, (csak) 64 kbps-es Kraftwerk Prologue nevezetű mp3-at, vokóderes szöveg van rajta. A fileinfoban az van, hogy kiadatlan, és 1998-as. Ilyen kiadatlan zenéket hol lehet szerezni a neten?
morpet Creative Commons License 2000.10.10 0 0 39
Általában az azonos témájú topikok közül az előbb nyitottakat preferálom, most viszont ide (is?) fogok írni, mert a másik topik címe valóban megtévesztő lehet.

A napokban többször meghallgattam a Technopop '83-as demóját. Valami fantasztikus! Nem tudom, miért hagyták ki a végleges verzióból azt a zseniális kórus akkordmenetet. Végülis az egyetlen hivatalos Kraftwerk kiadványon sem hallható?

Más: tudja valaki, hogy milyen hangnemben van a Tour de France? Nekem mp3-ban van meg, valószínűleg bakelitről átvéve, de nem lehet eldönteni, hogy a fő szintiszólam alapjának első hangja A vagy B. (Pont a kettő között van nálam, ezen kívül vannak remixeim, de azok között van A-dur és B-dur kezdetűek is.) A versszakok basszusánál Fisz vagy G ugyanez a kérdés.

Youwine Creative Commons License 2000.10.06 0 0 38
Most talátam : www.karl-bartos.de. Műxik!
Csík Dániel Creative Commons License 2000.10.06 0 0 37
Ha a www.kraftwerk.com-ra kattintotok akkor az elöbb említett honlap angol verziója jön be!
Youwine Creative Commons License 2000.10.05 0 0 36
A www.kraftwerk.de hivatalos honlapra kattintva az induló animáció így szól: EXPO REMIXES. Van olyan hír, hogy még az idén két Expo2000 remix lemez kijön, egy Európának, egy Amerikának.

Mixerek : Francois Kevorkian, Rob Rives , Orbital, DJ Rolando (másnéven Aztec Mystic) , UR(azaz underground resistance, másnéven "Mad" Mike
Banks), The Infiltrator ( azaz Andre Holland , szintén az Underground Resistance-ból ).

Ha a www.kraftwerk.de indulólapján kettőt balra kattintotok, akkor ez jön fel: EXPO 2001. Ígéretes, nem?

Lya, vót valaki Hannoverben?

DJTomek Creative Commons License 2000.10.05 0 0 35
Sziasztok Showroom Dummies!

Van egy webhely, ahonnét KW-videókat lehet tölteni:
http://website.lineone.net/~mike.pitt/tdkmov.htm
Sajnos nekem nem jött be az oldal, folyton megszakad. DAP-t használok a letöltéshez, az viszont a szakadások miatt hibákat tesz a .MOV-ba.

Nem tudtok egy másik KW-videós oldalt?

GroundZero Creative Commons License 2000.10.04 0 0 34
Az biza engem is érdekelene!
Előzmény: Youwine (33)
Youwine Creative Commons License 2000.10.04 0 0 33
Skacok, felvette valaki közületek a Bartos-féle koncert TV változatát?
mici a macko Creative Commons License 2000.10.04 0 0 32
...hali...

...ifjabb Karl Bartos...
:)
...és mérnök a lelkem...bezony...és-állítólag-csak amatőr szinten zenélget...ahhoz képest...
:)

...akkor te a vágott verziót láttad, ami kb 58 perc, reklámokkal együtt...

...a long version 92 perc volt, és több nóta...

...peace...

YoungOld Creative Commons License 2000.10.03 0 0 31
Micimackó!
Én láttam az Electronic Beats-et + ismétlés... Ott filóztam, hogy ki a fene lehet az a srác, de nem jöttem rá. Túl fiatal volt minden tippemhez. A fia? Ez biztos? Hogy hívják? Felírtam a tracklistát:

1. Numbers
2. Computerworld
3. Metropolis
4. Homecomputer (belekeverve: It's More Fun To Compute)
5. Tv
6. Neonlights
7. Das Modell (angol nyelven)
8. Computerlove
9. Die Roboter (angol nyelven)
Emberek! Ki tud olyan munkákról, amit a Kraftwerk másokkal együtt csinált (remixek, közös fellépések, közös lemezek, bármi)?

Előzmény: mici a macko (27)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.03 0 0 30
Köszi!
Na, az én "leosztásomban" (télleg fogalmam sincs, honnan vettem ezt anno...) ez volt a képen látható sorrend:
Schneider
Hutter
Flur
Bartos

Hát, a találati arány nem épp kecsegtető :)))

Előzmény: móriczka (28)
Elephant Creative Commons License 2000.10.03 0 0 29
Bocs! Ismeri itt valaki a Tocotronic-ot? Kellene egy haveromnak CD, kazi, mindegy, csak Tocotronic.
móriczka Creative Commons License 2000.10.03 0 0 28
No, várjál segítek:

Balról a második Karl Bartos.
Előzmény: GroundZero (18)
mici a macko Creative Commons License 2000.10.03 0 0 27
...hali...

...végre még egy normális topic...

:)

...a hannoveri bartos fellépésről nincs info, sehol...ellenben a wiwa II tavasszal felvette a kölni palladiumban megszerkesztett 2 napos " live on a electronic beats" nevü fesztivált, és elég gyakran ismétlik...a fellépők:
többek között karl bartos, a fiával, moby, moloko, radiophones, underworld...többek között...általában éjjel szokták ismételgetni, és egész normális a felvétel minősége is...bartos a régi werk klasszikusokat játszotta (tour de france, musique non stop) egy két ritkasággal( pl.neonlights) ...ha valaki látja, érdemes felvenni...

...peace...

huszabi Creative Commons License 2000.10.03 0 0 26
RECOIL!
Szerintem nézd meg a SOLARIS-ban vagy a Nyugatinál lévő Musicdome-ban.Én nem olyan rég láttam mindkettőt.
Előzmény: Recoil (22)
Youwine Creative Commons License 2000.10.02 0 0 25
Szia YO

Nem tudom van-e Bartos fellépés. Eredetileg mentem volna a mai és a holnapi koncertre, de ez számos okból nem valósulhatott meg. Az együttesről semmi új hír nincs nyár eleje óta.

Előzmény: YoungOld (24)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.02 0 0 24
Youwine! Korábban írtad, hogy a Bartos Károly fellép az Expo-n október 2-3-án. Ebből realizálódott valami? Ne adj isten közvetíti/rögzíti valamelyik tv (pl. Viva II)? Vagy ez is csak álhír volt? Azt is írtad, hogy az együttes is fellép. És ezzel mi van? Amúgy ha kamu volt a készülő lemez, akkor honnan szedték a kamugyártók a címet (Network)? Mert én is olvasgattam már ilyen híreket, de címet sehol nem láttam. Ezek szerint mégis csak lehet belőle majd valami? Vagy a cím is kamu? Amúgy mi volt ez a pangás itt a topicon?!
Youwine Creative Commons License 2000.10.02 0 0 23
Bartos vagy Flür lemezeire gondolsz? Esetleg valami másra?
Előzmény: Recoil (22)
Recoil Creative Commons License 2000.10.02 0 0 22
Tudtok esetleg egy tutti boltot ahol az egy es és kettes szolot meg lehet kapni??
depeche babee Creative Commons License 2000.09.15 0 0 21
Ez kb olyan lenne, mint a Neo Japan Nr1 elejen levo szoveg fonetikus leirasa. Ime egy kis izelito: "dai szan djun anaka.de pato.va tasiva, kio tokio no aro de pato ei tiki masta."
:-))))
Ugye milyen szep? ;)
GroundZero Creative Commons License 2000.09.14 0 0 20
Inkább éneklem:
Előzmény: Euro Zero (19)
Euro Zero Creative Commons License 2000.09.14 0 0 19
irjad:))
Előzmény: GroundZero (18)
GroundZero Creative Commons License 2000.09.14 0 0 18
Nem olyan jók??? Mire föl a töbesszám? :))))

Amúgy valóban Bartos a magyar származású. Tök érdekes, hogy anno, még a 80as évek elején, mikor rájuk kaptam, valahogy beosztottam, hogy melyikük melyik. fogalmam sincs, honnan vettem, de abszolúte nem fedte a valóságot. És most döbbentem rá, hogy - bár azóta többször is szembesültem már a real felállással - fogalmam sincs, melyikük melyik... Ciki... de igazából így volt jó: névtelenek, robotok, passzolt a stílushoz.

amúgy még az őskorból van egy magyar kiadású kislemezem (bakelit, ahogy kell), sárgaborítós kis csoda: A oldal: pocket calculator, B oldal: Dentaku (pocket Calculator japán nyelvű változata, nagy kiráyság!!!).
Most azon röhögök, hogy mijjen jól nézne ki, ha ideírnám, fonetikusan, hogy mit énekelnek benne (avagy mit hallok én belőle...) :))))))))))))))

Előzmény: Champace (15)
Euro Zero Creative Commons License 2000.09.14 0 0 17
talan Karl Bartos?

lehet, elirta a nevet, es Bartok volt originally:))

Anibell Creative Commons License 2000.09.14 0 0 16
egyik fickó magyar származású, melyik?
Előzmény: Champace (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!