Keresés

Részletes keresés

eTomTom Creative Commons License 2003.09.20 0 0 106
Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a beteg milyen módon próbál véget vetni életének a St. Petersburg-i rendezvényen.

St. Petersburg = Szentpétervár...

Abszolút Nulla Creative Commons License 2003.05.16 0 0 105
Tehát:

Az emberek döntő többsége feszült figyelemmel várja a vasárnap délelőttre ígért hivatalos eredményeket. Ezt az mutatja, hogy az előzetesen ismertté vált közvélemény-kutatások eredményei rendre kétharmados támogatottság körüli adatokat jeleztek. Kérdés azonban, elegendően mennek-e el szavazni?

(Megkezdődött az EU-népszavazás Szlovákiában)

Megpróbáltam kiizzadni magamból valami gúnyos megjegyzést, de egyszerűen nem ment. Ezt a logikát, bakker!

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2003.05.16 0 0 103
http://velvet.hu/velvet/v-onleany/v-portre/bolocco/


Cecilia Menem, világszépe-haditudósító-ex-elnök-feleség
First Lady is lehetett volna

velvet

2003. május 16., péntek

.
.
.
Rengeteg cikk jelenik meg a párról, hiszen Cecilia éppen fele annyi idős, valamint éppen kétszer olyan magas, mint a hetvenhárom éves Menem.
.
.
.

Fura, hogy Menem-ne meg nem jatszik az NBA-ban. Biztos dollarmilliokat keresne egy 3 meter 50 centi magas bedobo, aki raadasul szexbomba is.

Hoppa.

azzo Creative Commons License 2003.03.16 0 0 102
http://index.hu/tech/net/adsl0315/

Havlicsek Gergo ossze-vissza irogat.A legjobb indulattal is, szimplan tudatlan es lusta utananezni a dolgoknak mielott osszeut valamit.

mEdvE Creative Commons License 2003.03.13 0 0 101
dvdrip

Ez a cikk meglehetős inkompetenciáról tesz tanúbizonyságot, már ami a cikk szerzőjét illeti. Egyrészt, a címnek SEMMI KÖZE a cikk tartalmához. Másrészt, az alcímben olvasható mondat (kb: aki filmgyűjteményt akar készíteni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia) is teljesen hamis: egy teljesen átlagos, mondhatni irodai gépen is lehet DVD-t rippelni, maximum kicsit sokáig tart. Én pl. egy 900 Mhz-es AMD-vel tömörítek, az ma már alsó kategória, mégis tűrhetően elfutogat a tömörítő (hiába helyesbít később a szerző, az olvasóban az a benyomás marad meg, hogy rippelni csak drága géppel lehet). Az "egymillió hardverre..." című nagyzoló és hatásvadász alcímen már meg sem lepődtem.
Az ideális monitor projektornak hívják, bár az igaz, hogy akinek arra telik, annak telik eredeti DVD-re is.
A DVD-törő, kódoló és egyéb szoftverek IS lehetnek jogtiszták, ezek ugyanis általában public domain, GPL vagy freeware kategóriába tartoznak, tehát "eredetiek és jogtiszták" (más kérdés, hogy _amire_ használják, az nem feltétlenül jogtiszta - bár, megjegyzem, ez sem mindig igaz).
A következő rész teljes homályban hagyja az olvasót arról, hogy mi miért történik: először is, a rippelés alapvetően az a folyamat, amelynek során a DVD eredeti tartalma a merevlemezre kerül, és dekódolódik, így az - természetesen - már tovább másolható (csak nem szokták, a nagy méret miatt). A nagyobb méret miatt kell _kitömöríteni_ a DVD-n használt MPEG2 kódolásból a képet, majd _újra_ betömöríteni, általában már az MPEG4-et használó DIVX codec-kel. Az így létrejött fájl(ok) valóban továbbra is másolhatóak, de ez miért meglepő, ha már a merevlemezre másolt változat is az volt?
Az SVCD előnye, hogy az így elkészített lemezek bizonyos asztali lejátszókban is működnek (tehát nem kell számítógép a lejátszáshoz), ez lényeges szempont lehet.
Az "ezt a folyamatot lehetetlen automatizálni" részben igaz, és nem is csak a felsorolt okok miatt, vagyis nem csak a feliratot kell ellenőrizni, hanem a tömörítés opcióit is kézzel kell beállítani. A "Ráadásul az adatok között szinte mindig máshol található a szükséges hang, illetve felirat." című mondat értelmetlen.

Talán jobb lenne, ha a cikk szerzője - ha ennyire nem érti, miről van szó - legközelebb elolvastatná kész művét legalább az interjúalannyal, hogy ilyen durva hibák ne maradjanak benne; másrészt örülnék, ha a Blikk, Kiskegyed és hasonló kiadványok stílusa helyett kevésbé lenne bulvár az Index, illetve jobban megválogatná az újságíróit is.

medve

kergemagyar Creative Commons License 2003.02.26 0 0 100
Bah, közben feltöltötték tartalommal.
Előzmény: kergemagyar (99)
kergemagyar Creative Commons License 2003.02.26 0 0 99
Tom Ribbins Creative Commons License 2003.02.24 0 0 98
Az elterjedt nézettel ellentétben a PIN-kódokat nem tárolják egy nagy adatbázisban, hanem az ügyfél számlaszámából generálják egy bonyolult matematikai eljárás révén.

Mi a helyzet a CITIBANK kártyámmal, amelyiknek én adtam meg a PIN-kódját a legelső használat előtt? (A számlaszám ekkor már adott volt.)

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2003.02.24 0 0 97
Tysonnak egy perc sem kellett Etienne ellen

Szidor
2003. február 23., vasárnap 15:04

Mike Tyson 49 másodperc alatt kiütötte Clifford Etienne-t a Memphisben rendezett bokszgálán. Az amerikai fenegyerek következő ellenfele a szintén amerikai Lennox Lewis lehet.

tracy Creative Commons License 2003.02.15 0 0 96
Nem tudom, szerintem ez egy stílus poén akar lenni, nekem mondjuk tetszik is, de persze nyilván nem vagyok magyarul eléggé ofé....
Előzmény: Abszolút Nulla (86)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2003.02.13 0 0 95
Eleg elkepeszto dolgokat irkalnak ossze a NATO-valsaggal kapcsolatban itt az indexen...

Ebben a cikkben pl. ezt irjak:

„Belgium után Franciaország és Németország is megvétózta az Egyesült Államok felkérését Törökország NATO-védelmére az iraki háborúban.”

Hat ez egyszeruen ugy nem igaz, ahogy van. (Meg ha ossze is cseng az amcsi propaganda fanfarjaival.)

Aztan... de ez mar tenyleg nagyon durva. Valami - gondolom - forditoi tevedes miatt tobb cikkben is az szerepel, hogy a tokoles a NATO-ban azon folyik, hogy dolgozzanak-e ki terveket Torokorszag megvedesere, ha lesz valami. Ime: Nem oldódott meg a NATO válsága

Az amerikaiak kompromisszumai ellenére sem fogadja el a Törökország NATO-védelmének megtervezésére vonatkozó javaslatot Franciaország, Németország és Belgium.

A NATO főtitkára szerint a helyzet komoly:

A három ország a NATO-országok nagyköveteinek reggeli megbeszélésén megvétózta az amerikaiak felkérését a Törökországnak nyújtandó védelem tervezésének megkezdésére.

Eredménytelenül zárult a NATO-tanács ülése:

Belgium, Franciaország és Németország megvétózta a NATO készenléti katonai tervének kidolgozását arra az esetre, ha az iraki háború során Törökországot iraki támadás érné.

S a tobbi. Javaslom az olvtarsaknak, ha mar portalt neznek, az origo hireinek olvasasat a felelmetesen melyre sullyedt szinvonalu indexes cikkek helyett. Az origon pl. az indexes hangulatkeltes helyett konkretan le is irtak meg hetfon, hogy mirol van szo:

Az Egyesült Államok még január közepén terjesztette elő javaslatait, milyen katonai készenléti intézkedéseket tegyen a szövetség egy iraki konfliktus esetére. A javaslatok között szerepelt a szövetség elektronikus légi felderítő AWACS-gépeinek és földközi-tengeri hadiflottájának a térségbe vezénylése, a vegyi, biológiai és atomfegyveres támadásokkal szembeni készültség megerősítése, Patriot légelhárító rakéták szállítása az Irakkal szomszédos Törökországnak, amerikai csapatok tehermentesítése a Balkánon a nemzetközi békefenntartó missziókban, légtérhasználat biztosítása az iraki térségbe való szállításokhoz.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.30 0 0 94
Ööööö, természetesen április 1-jére gondoltam, vagy mikor is van bolondok napja.:(
Előzmény: Abszolút Nulla (93)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.29 0 0 93
Űrturista lesz Anettka?

Május elsején ezen nem lepődtem volna meg, de most nemtom mire vélni. Talán csak túl fáradt vagyok hozzá.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.25 0 0 92
http://index.hu/politika/kulhirek/?main:2002.12.24.&113824

Ez durva. A cikk címe: "Saron: Irak Iránba menekíti a tömegpusztító fegyvereit?"

A cikk első mondata:

"Ariel Saron izraeli miniszterelnök azt gyanítja, hogy Irak Szíriába szállítja át tiltott fegyvereit..."

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.22 0 0 91
ej, gumi, te gumi...
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 90
Bocsánat, a semmisjó az semmisejó (semmi se jó), elgépeltem, mert annyira berúgtam már, hogy tévét is hallgatok.

Rájöttem, hogy igazam lett a páncélvonattal. A törlesztésbe síbolt sínbusz az. Az a fedőneve. Nekünk kell a táskát is fizetni a 400 millió dollárhoz.

(A 400 millió se annyi már, mint tegnap...:((( )

Előzmény: Gonosz Gumi (89)
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 89
Nem jó az egész. A 'táska' szó elhangzott a Híradóban pár perce (tőlem lopták!), de sínbuszokat is adnak, tehát az se igaz, hogy készpnzfizetéssel törlesztenek a messzi oroszok. Semmisjó! Minden hamis itt...

(Vajon mi egy hír értéke?)

Előzmény: Gonosz Gumi (88)
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 88
Ezzel nem akartam kritizálni a kézirat szerzőjét, hiszen miért ne lehetne, hogy pénzszállító páncélvonattal hozzák a lovettát, neki csak tuti infója volt.
Előzmény: Gonosz Gumi (87)
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 87

Jó érzés, ha egy ország népe ismét itthon tudhatja elrabolt műkincseit. Most Oroszországból érkeznek vissza értékeink 57 év után. 1977-ben is biztos sokan örültek, amikor Cyrus Vence amerikai külügyminiszter személyesen hozta, mintegy a táskájában Budapestre a magyar koronát, és a koronázási ékszereket. Apró Antal elvtárs meg is köszönte.

Maradjunk a táskánál.

Olvasom, hogy most az ország népe pénzt is visszakap, ha megkésve is, szintén a messzi Oroszországból:
„Putyin egyetértett a jelenleg még mintegy négyszázmillió dolláros szovjet államadósság rendezésével kapcsolatos magyar javaslattal. Ennek az a lényege, hogy a két ország még az év hátra lévő napjaiban közvetítők nélkül, készpénzfizetéses módszerrel rendezze ezt a problémát. Kicsit elgondolkoztam, hogyan? A suszter, a pék, a minimarketes megszokta már az átutalást, ha árut kap, a nagyobbakról nem is beszélve, és nekem se fizetnek készpénzben, hiszen ott a bank.

Ebből az igen tömör és akkurátusan megírt cikkből arra gondoltam, hogy Putyin elnök vagy egy megbízott kormánytisztviselő (aki nem a postás, mert ő már közvetítő lenne, és a megállapodás szerint közvetítők nélkül, cashben hozzák a bankókat), egy vagy több táskában átadja a 400 millió dollárt Medgyessy Péternek, vagy egy magyar kormánytisztviselőnek.

Hány táska lesz, és mekkorák? Lehet, hogy bőröndök? És vajon közvetítőnek számít-e a hordár? Azon is elgondolkoztam, vajon átszámolják-e a 400 millió dollárt az átadáskor, vagy megbíznak annyira a magyar tisztviselők az orosz kollégákban, hogy csakúgy átveszik a cuccost? Krimikben láttam, hogy nem számolják pontosan át, csak a papírpénz kötegekre pillantanak becslés céljából. Megbíznak egymásban.

Megfordult a fejemben az is, hogy mindennek hagyományai vannak az orosz-magyar kapcsolatokban, de ez mégse lehet, hiszen hol vannak már azok az idők... Merengtem, aztán az ütött szöget a fejembe, lehet, hogy csak arról van szó, az orosz államadósság hátralévő részét nem áruban tudják le, hanem pénzben utalják át.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.16 0 0 86
Sanyarú sorsa lehet a zindexes szerzőknek, az már szent. De azért nekik is megvannak a maguk kis örömeik. Nagyon szerethetik pl. ezeket a hihetetlenül magyartalan megszólító szerkezeteket, hogy továbbra is ezerrel ott virítanak a címlapon. Most pl.:

"Mit gondol, mit vesz Ön?"

"Mennyit késett a munkahelyéről Ön?"

Ezek magyarul beszélő családban nőttek fel?

Előzmény: Myself (85)
Myself Creative Commons License 2002.12.07 0 0 85
Próbálj meg belegondolni! Valaki divattá tette a nézettségi mutatók leközlését. Na a szegény embernek ez a kutyát nem érdeklô hírt kell valahogyan érdekessé tenni.
Előzmény: Abszolút Nulla (84)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.06 0 0 84
Mondasz valamit, persze... akkor mea culpa. Gratuláció a cikk írójának a fergeteges poénért.:)
Előzmény: Myself (83)
Myself Creative Commons License 2002.12.06 0 0 83
Vicc. Arra céloz, hogy az adott adó nem tudott visszavágni a híres filmmel, és nem szerezte meg a remélt nézettséget. Én legalábbis így étettem. Kicsit súlyos poén, de szvsz annak szánták.
Előzmény: Abszolút Nulla (81)
Myself Creative Commons License 2002.12.06 0 0 82
Nemtom ki és hol olvasta (hogy leírta itt egy cikkben), de a Sony nem vette meg az Ericssont. Van egy közös vállalatuk, Sony-Ericsson néven, és ebben van benne az Ericsson mobiltelefon terminál ágazata. Az Ericsson (ahogy már hosszú idô óta) egy önálló (és a telekom infrastrukturális területén továbbra is meghatározó, ha nem piacvezetô) cég.
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.06 0 0 81
A Birodalom visszavágása viszont a film tekintélyéhez képest haloványra sikerült.

Mégis, mi a fene az "A Birodalom visszavágása"?KIK ÍRJÁK A CIKKEKET AZ INDEXNÉL?

htmm Creative Commons License 2002.12.06 0 0 80
Csak egy gyors tipp. Amit ide irtok, hibakat, bakikat, kuldjetek el a Mocsingnak is ( http://www.mocsing.hu/ )! Van ott mar jopar...
dr. Watson Creative Commons License 2002.12.06 0 0 79
A Kommandósok a kalóz Pannonnál
c. cikkben: ...akció során a rádió adótornyát foglalták le...
Ja, persze, aztán egy rendőr a hóna alá csapta az adótornyot, és elballagott vele a HIF-hez. Az adóberendezés nem elég komoly dolog, hogy az méltó legyen egy Index cikkhez. :-)))
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.12.05 0 0 78
Hát bakker eldobom az agyam. Magyar anyanyelvűek a zindex szerkesztői, vagy mi a rák van? Lépten-nyomon ott virít a címoldalon egy olyan ordítóan magyartalan szerkezet, hogy hülyét kapok tőle. /pillanat 2 van belőle a címlapon: "Kattintson a dokumentumokra Ön!" meg "Lepődjön Ön velünk meg!" Leszakadna valakinek a keze, ha azt írná, hogy "Kattintson a dokumentumokra!" vagy "Lepődjön meg velünk!"? Hát ki mond ilyet az életben, bele is törne a nyelvem, a fenébe is.

Egy más típusú hülyeség innen:

"Madeleine Albright volt külügyminiszter, a Pew intézet felmérésének vezetője úgy vélte, hogy az adatokat nagy mértékben befolyásolhatta az a tény, hogy az Egyesült Államok a világ egyetlen szuperhatalma."

Mármint egy az USA-ról való vélekedést vizsgáló felmérés adatait. Mi más befolyásolná az USA-ról való véleményt, mint az, hogy mi az USA?

Ziccer Creative Commons License 2002.12.05 0 0 77
Ma olvastam a tüntetéses cikkben:

nyugati tér

zago Creative Commons License 2002.12.04 0 0 76
ez a 2 mondat se semmi:

A taxizni szándékozóknak gyakran a járdáról kiabálva kell jelezniük, hogy merre szeretnének menni, de hiába ha a sofőrnek nem felel meg az útirány. A külföldieknek gyakran a valós ár kétszeresét, háromszorosát kell fizetniük, a letöbb kocsiban nincsen taxióra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!