Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93742

Finom lett.  Izlett a gyerekeknek - nekunk is. Nem csinaltam eleg csiposre - nem minenki eszi, de az izek karpotoltak erte.

Citrom kocka volt desszertnek - es most meg voltam elegedve a kockakkal... eleg egyenletesek lettek.

Előzmény: ZsuR (93741)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93741

Elso chilim... az izesites jol sikerult - ha kesz a hus jon bele (a mar megfott) bab es kukorica... aztan talalasnal a "fixins" :)), fott rizs, hagyma, tejfol, reszelt sajt, eros paprika, kukorica kenyer, tortilla chips... 

 

Most sutok citrom kockat. :)

ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93740

Ecet is segit.  

Előzmény: Törölt nick (93734)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93739

Nekem meg most tamadt fel az erdeklodesem, tehat kivesezem a topikot es nagyon sok feljegyzest fogom magamnak csinalni. Koszi Antonio!

Előzmény: H_G (93737)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93738

...es Papus boldog ember... :))

 

Előzmény: Törölt nick (93733)
H_G Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93737

Az Antonio személyéhez kötődött és ő egyszercsak elvesztette az érdeklődését.

 

Előzmény: islamorada (93735)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93736

Talan forro szodas vizzel?

Előzmény: Törölt nick (93734)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93735

Amuldozva olvasom az olasz konyhas topikot!

Nem letezik hogy ne fozzek belole hetente legalabb ketszer es lesz kepem szep lassan elolrol kijegyzetelni  kulon fuzetbe nemcsak az eteleket amik erdekelnek hanem a trukkoket is hogy mit hogy kell csinalni.

Nem is ertem hogy miert hagytak abba ezt a topikot!

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93734

Egy mázas kerámia edényben jól megavasodott a mangalicazsír. Az edény hiába lett többször elmosva, büdös maradt. Van valamilyen konyha-trükk, hogyan lehet eltávolítani a szagot?

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93733

L'opération Corned Beef :)

Előzmény: ZsuR (93731)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.20 0 0 93732
ZsuR Creative Commons License 2015.03.19 0 0 93731

Ma is corned beef.  Bolti pacolas, bolti izesites...

Előzmény: ZsuR (93588)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.19 0 0 93730

Gordon Ramsay.  Randa szaja van - de szeretem ahogy foz, eddig meg minden receptje jol sikerult.

 

Pressed Pork Belly.... kaptam csodaszep darabot, mar csak az alkalom kell hozza.

 

ketyo61 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 93729

Bor szempontjabol en nagyon el vagyok kenyeztetve a kozeli borvidekek miatt remek a kinalat.

TJ-ben a borok is eleg jo aron vannak, de imadok pl. a Grocery Outlet-ben bogaraszni. Egy kincsesbanya. Sajtok, borok egeszen elkepeszto valasztekben, a rendes ar negyedeert sokszor. Multkor ausztral tehen fetat vettem valami fuszeres olivaolajos leben. Isteni finom volt, de hogy kerult oda? :-)

Vettem mar naluk barbadosi feher rumot es mongol vodkat is. Nagyon erdekes hely. 

Előzmény: H_G (93718)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93728

Az a benyomásom, hogy a déli félteke bortermése elég egyenletes, már az eléggé olcsók is finomak (a legeslegolcsóbb talán onnan sem, na de az nem is bor), és azoknál a drágák se jobbak jelentősen.

 

Lehet 10 dollarert is jo bort kapni es 20+ dollarert rosszat...

 

 

Aki nem szeretne márkákkal és borvidékekkel törődni, ausztrál, chilei vagy dél-afrikai bort elég nyugodtan megvehet. Nyoma sincs olyan drámai különbségeknek, amilyet a francia-olasz és magyar borokon belül találhatunk.

 

Szerintem akarmelyik orszag borat veszed, ugyaez vonakozik rajuk is. Nem beszelek a nagyon draga borokrol, nem kostoltam, a legdragabb az egy 200 dollaros pezsgo volt... szoval nem vagyok bor snob.

Előzmény: H_G (93727)
H_G Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93727

Ezt nem értettem.

 

Előzmény: ZsuR (93720)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93726

Auchanban ~700-ért vesztegetik.

Előzmény: homerx (93724)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93725

Azért nem hőbörögnék, dehát Pest mindig olcsóbb volt...

 

tu4

Előzmény: homerx (93724)
homerx Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93724

most vettem kb 3 hete, es olyan 500 remlik.

Előzmény: tuuuutuuuu (93723)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93723

Üdv!

Nálunk ~800 a csont kilója.

Nem mondanám olcsónak...

 

 

tu4

Előzmény: homerx (93721)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93722

Üdv!

 

Egy a baj: Fehérvárról nem megyek a Bosnyákra.

A 4 kilós öreg kakas mellett meg csak használ az a kis marha...:}}

A velő meg KELL!

 

Nahát...:}}

 

tu4

 

Remélem, nincs harag...:}}}

Előzmény: homerx (93721)
homerx Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93721

de azert a latvanyert is fozunk, szal kell az a keresztbe fureszlet labszar. csontot pedig a bosnyakon tobb helyen lehet kapni, es nem is draga.

amugy tyukhoslevesbe nem tennem. elviszi az izet.

Előzmény: tuuuutuuuu (93714)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93720

Hm... van kulombseg... nagy kulombseg. :)).

Előzmény: H_G (93718)
Boszorka Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93719

Otthon az én hentesem is ilyen és még autóba se kell ülni érte.:-)

Előzmény: ketyo61 (93711)
H_G Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93718

Az a benyomásom, hogy a déli félteke bortermése elég egyenletes, már az eléggé olcsók is finomak (a legeslegolcsóbb talán onnan sem, na de az nem is bor), és azoknál a drágák se jobbak jelentősen. Aki nem szeretne márkákkal és borvidékekkel törődni, ausztrál, chilei vagy dél-afrikai bort elég nyugodtan megvehet. Nyoma sincs olyan drámai különbségeknek, amilyet a francia-olasz és magyar borokon belül találhatunk.

Előzmény: ZsuR (93717)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93717

Szegyen - de nem ertek a sorokhoz, borokhoz... a boseg zavara - vagy nem iszom eleget, eleg surun. Igy aztan a fiuk dolga azt venni.  Van par amit mar megismerek - szeretek - azokat legfeljebb, de ... nem szeretek italt venni.

 

Sajtok - hat azt meglepo modon, a Sam'snel veszem, nagyon finomak, es nagyon olcsok!  A valasztek nem akkora, de egy mindennapra valo Provolone, Sharp Cheddar, Bire, Danish Blue, Fontina, Jarlsberg, Romano - elvagyok vele. 

 

Ha tobb kell, Wegmans... nagyon finomak vannak, kulon szeretem amikor bemutatnak ujat, el szoktam beszelgetni a sajtos emberukkel :)).

 

Amit hianyolok az utobbi evekben - egy hentes... nem az elore csomagolt fele husok - akkor sem ha a hust az orrom elott csomagoljak be... a Wegmansnel nagyon draga a hus a pultnal - igaz, az elore csomagolt jo es olcsobb.

Előzmény: ketyo61 (93710)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93716

Üdv!

 

Nos, a gyomrom egy időben nem tűrte a velős csontot, mostanában nem gond,szerencsére.

Nem nagy darabot szoktam beszórni a leveskémbe ( 12 literes fazék), de még a vén kokas mellé is kerül lábszár+ velőscsont...:}}

Anyósom mondta: kis darab marhahús minden levesbe kell...

 

tu4

Előzmény: krizsi_l (93715)
krizsi_l Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93715

Nem vagyok nagy velős csont fan, viszont a női szakasz igen. Így aztán "testvériesen" osztozunk :)

Előzmény: tuuuutuuuu (93714)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93714

Üdv!

 

Jó az külön velőscsonttal is, csak az a baj, hogy nem tudják, mennyit kérjenek a csontért...:{{

 

Pedig a főzőmesternek jár a pirítóson a velő...:}}

 

tu4

Előzmény: krizsi_l (93713)
krizsi_l Creative Commons License 2015.03.17 0 0 93713

Jó az szeleteletlenből is, vén marhából is. Igaz nem autentikus, hiányzik a falatnyi velő, de teljesen élvezhető. Legfeljebb másnak hívod :).

Előzmény: homerx (93708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!