Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7430

oké, megbeszéltük.

 

a víznek meg utánanézek, még jelentkezek, ha jutottam valamire.

Előzmény: FPY (7429)
FPY Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7429

Én nem sértegetni akartam senkit; csupán szeretnék biztos lenni abban, hogy jó az autóm, mert nem a mellényzsebembôl vettem elô az árát.

Sajnos nem értek hozzá.....a termosztát cserét Te is javasoltad, megvolt, a helyzet változatlan.

Ebbôl ezek kovetkeznek kb.:

- jó igy, ahogy van

- nem termosztát hiba

- rossz ez a termosztát is

 

 

A szervízekkel kapcsolatban elég sok a rossz tapasztalat, talán nem kellene általánosítanom, de hallottunk már ilyent, amit írtam azt hiszem........

A Ti szervízetekkel nincs rossz tapasztalatom, az értékesítéssel annál inkább....sajna az osszkép pedig tobb dologból áll ossze.

 

A kiegészítô szolgáltatást pedig megköszöntem! Lehet, hogy le kellett volna írnom ide.  

Szeretnék nyugodtan autózni és aludni ez a lényeg, jelenleg nem így van. 

Előzmény: Törölt nick (7421)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7428

Jo, ontsd hozza vodorrel, de mas auto miert tudja szep lassan hozzaereszteni, anelkul, h 5-10-15 fokokat hulne vissza a blokk? Abban azert megegyezhetunk h a termosztat nem digitalis, vagy legalabbis nem kene h az legyen. (most masoljam be a 25 eves autonak a termosztathaz vagott abrajat a bypass csatornaval egyutt a haynes manual-bol)?

Előzmény: Törölt nick (7426)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7427

Ne erts felre, nem akarlak megbantani, de az ugyfel oldalarol is nezd egy picit tovabb a dolgot.

Mondd meg nyugodtan ha nincs igazam, ha megsertodsz, az se gond, de tolem ne vard azt, h mosolyogva elfogadom ha vmi nem tetszik, mindenkinek meg szoktam mondani a velemenyem, ha nem tetszik neki es megsertodik, nem zavar (legfeljebb nem leszunk puszipajtasok, nem zavar, van eleg, talan tobb is mint kene, sajnos sokakban csalodtam is mar), ha elfogadja, jo, ha meg tudja indokolni, miert nem, es jo az indoka, akkor hajlok ra h elfogadom. Nem voltam ott, nem lattam, mit csinaltatok, mit nem, csak a leirtakbol kb ennyit latok.

Egyebkent meg csak az nem hibazik, aki nem dolgozik. En is szoktam (talan tul gyakran is). Csak nem kell elkendozni, elkenni, mu-felhaborodni (sokat lattam/hallottam mar, kisertetiesen hasonlitott a felhaborodasod arra).

Előzmény: Törölt nick (7425)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7426

még valami, aztán részemről befejeztem a témát.

 

van x liter 85 fokos víz.

melléöntesz y liter 20 fokos vizet(mondjuk) mert nyit a termosztát.

 

hány fokos lesz?

90?

 

lezár a termosztát, a víz megint elkezd melegedni. a hűtőben meg a nagy hőcserélő felület miatt  közben erősen csökken a hőmérséklet.

 

megint nyit a termosztát.

megint bezár.

 

klímával azért csinál hasonló dolgokat, mert a járó klíma járó hűtőventilátort eredményez.

 a fizika hülye dolog, a termosztát meg szar.

 

ennyi

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7425

aha.

oké.

nem értünk hozzá, hülyék vagyunk és egyéb erősebb kifejezések.

holnaptól zsebórát árulunk.

Előzmény: cs_geza (7424)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7424
Ennek ellenere megiscsak vmi geba van. Kijott egy auto a szervizbol, vki fizetett erte (ez most mindegy h CH, vagy ugyfel vagy mas) ami vagy eleve nem volt xar, vagy tovabbra is xar, mer' ugye ugyanazt muveli, mint eddig, es pikkpakk meg lehetett volna gyozodni rola h telleg rossz-e (comp. diag. megmutatja a vizhofokot) bontas nelkul, illetve javitas utan ellenorizve. Szvsz az enyemben is azert volt 2 evig xar termosztat, mert a garis szerviz rabolintott arra h ez ilyen, a flottakezelo pedig elfogadta, mint indoklast. Hadd ne fuzzem tovabb a dolgot, pedig lenne meg hova.
Előzmény: Törölt nick (7423)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7423

mióta?

lássuk csak....

ja, tulajdonképpen itt nőttem fel.

mindenkit ismerek, mindenkinek tudom a gyenge pontjait, tudom, hogy kinek-kinek képessége szerint milyen munkát érdemes kiadni és milyet inkább a másiknak.

eléggé összeforrott társaság és nincsenek titkok a másik előtt.

és ezek után én, aki egyszer talán irányítani fogom őket, kínosan ügyelek arra, hogy ne találjanak a kollégáim rajtam semmi kivetnivalót.

ha az, aki egy dolgozó fölött áll, elkövet egy ilyen dolgot, az egy idő után eljut a beosztotthoz is.

onnantól kezdve nem lesz semmi tekintélye a melós előtt, mert milyen alapja lenne rá?

 

a kollégáim egy részének fia lehetnék. a helyzet mégis úgy hozta, hogy én irányítom őket. nem veszik tehernek, de amit mondok, odafigyelnek rá. és adnak a szavamra, talán kicsit tartanak is tőlem. bármelyik kollégám bármelyik munkáját fölvállalom, ha kell.

 

meg is védem őket.

Előzmény: cs_geza (7422)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7422
Miota vagy az autobiznisz kozeleben, ha nem titok? Mer' atlag userkent, es valamennyire belelatokent is lattam mar sokmindent.... Nagyon durvakat is. Szalonokban is. Sot, a szalonvezeto, tulaj reszerol is. Nem veletlen h nem akarom kiadni a kocsit a kezembol, meg egy muszaki vizsga erejeig sem. Ne vedd magadra, foleg ha nem vagy olyan, de van, h a szalonvezeto, vagy epp a szervizfonok se veszi eszer a svindliket hosszu hetek-honapok alatt sem.
Előzmény: Törölt nick (7421)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7421

"Remélem, kicserélték tényleg. Vidéken sajnos ez nem evidencia."

 

figyelj rám egy kicsit, légy szíves.

az a vállalkozás, amit működtetünk, természetesen profitorientált.

az, hogy a profitszerzésről  kinek-kinek (esetleg magából kiindulva) milyen fogalmai vanak, az érdekes kérdés, lehetne róla beszélgetni bőven.

DE

nekem holnap is meg kell élnem és holnapután is, ezért az ilyesfajta dolgokra nagyon kényes vagyok.

amelyik szerelő ezt nálam megcsinálja, annak személyesen töröm el a kezét, az biztos.

 

nem tudom, feltűnt-e, hogy nem a te autóddal mentünk érted. nem te vagy az egyetlen, akinek ezt megtettük. jött volna busz is a külső flexből 1/2 3 körül, nem? itt áll meg velünk szemben.

 

apró dolgokkal talán odafigyelünk az ügyfelekre. és ezek után szerinted egy vacak termosztáttal akarunk átverni?

 

kösz, jól esett.

 

 

 

 

Előzmény: FPY (7417)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7420

1. a hiba nyaron is produkalhato, probald bekapcsolni a legkondit.

2. Mas auto miert nem csinalja? Nekem az oreg PUG kb 90-95 kozt ingazik (diesel), a suzuki, nissan, honda, bmw egyike se csinalta (a japanok teljesen fixen tudtak tartani a hofokmutatot, a bajor nagyon minimalisat ingadozott), a Fiat szinten csinalja, de 25 eves, es szinte biztos h beteg a termoja, a citro az uj termoval sokkal kevesbe csinalja. Vmi xar gagyi beszallitoja van a gyarnak, ami tul nagy turessel dolgozik. A marketingesek meg majd eladjak igy. En az enyembe csak azert tettem gyarit, mert meg nem volt utangyartott, ha lett volna (minthogy mar biztos van), reg az lenne benne.

Előzmény: devike (7419)
devike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7419

Én is hasonló tüneteket észleltem Xsara I 1.4 benzines autómnál. Menet közben a vízhőfok nem megy 75 fok fölé. alapjáraton járatva állóhelyzetben felmegy 90 fokig, ott kapcsol be a ventillátor és 80 - 90 között szabályozgat. Tehát bekapcsol, lehűl 80 - ra, újra felmelegszik és 90 - nál bekapcsol a venti, ami visszahűti 80 - ra.

 

Ez teljesen természetes, a Xsarának szerintem nagyon jó hűtőrendszere van, és ha a fűtésed egyébként rendben van, meleg levegőt fúj, akkor nem kell a termosztáton aggódnod. Tudni kell hogy egy műszer sem pontos így ez a vízhőfok mérő és az üzemanyagszintmérő, de még a kilométer óra sem!!

 

Figyelembe kell venni azt is hogy T É L van!!!

Előzmény: FPY (7417)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7418

En nem. Az enyemben a gyari volt xar. (2 evesen igy vettem meg). Igaz, en ott alltam a kocsi mellett, amig kicsereltek.

Btw, fel vagyok haborodva az ocsmanyirodak miatt (csak lakhelyi ocsmanyirodaban lehet atiratni az autot, de ott meg 2 hetre elore adnak idopontot, az senkit nem erdekel h esetleg akkorra mar lejar a torveny szerinti 15 nap), illetve h muszakit legtobb helyen szinten csak hetekre elore (ez meg a jobbik eset!), illetve "hagyjam ott, masnapra meglesz" mentalitassal lehet csinalni. Foleg, hogy lattam, h a csoka epp fustolo gumival all ki a vizsgapadrol.... Megis, mit kepzelnek, egy 1-2-3 millas autot forgalmival csak ugy otthagyok, egy sajtcetliert cserebe?

Előzmény: FPY (7417)
FPY Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7417
Sajnos nem tudtam ottlenni a szervízben az autóval. Remélem, kicserélték tényleg. Vidéken sajnos ez nem evidencia.  Furcsállanám, ha az új is xar lenne.
Előzmény: cs_geza (7414)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7416
A sajátom 85 alatt teljesen zár (szépen látszik, pl. alapjáraton ketyeg, és benyomom a légkondit, hamar lekapja 90rol 85re, de lejjebb nem), illetve kb 93-nal kapcsol a venti.
Előzmény: igazi hős (7415)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7415
Minden lehetséges, ez is. Tudja valaki a termosztát nyitási és zárási hőmérsékletét, illetve, hogy hány fokon indul be  ventillátor?
Előzmény: cs_geza (7414)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7414
Szerintem meg az uj termo is xar. Az enyemben is xar volt, a csere ota meg sokkal jobb, max 5 fokot ingadozik.
Előzmény: FPY (7413)
FPY Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7413

Szerencsére nem szoktam dugóban araszolni :-))))))))))) Szóval átlagos vidéki városi kozlekedés mellett. A ventillátor tutira nem megy. Produkálja állóhelyzetben (alapjárat) és menet közben is, amint eléri a kb. 85 fokot. Azóta tapasztalom, amióta hûvösebb idô van. Márciusban új korában és nyáron tutira nem ilyen volt. 7500 Km van benn mindössze..... 

 

Előzmény: igazi hős (7412)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7412

FPY,

"85 fokig melegszik, majd hirtelen visszahul 75 fokra" Dugóban araszolva megy fel 85-re, maj a ventillátor beindulásával megy vissza 75-re? Akkor szerintem semmi gáz, a hűtés rendben, csak a kijelző van 10-15 fokkal "elállítva". Az enyém is így működik. (Nekem is cseréltek már termosztátot, sőt a kijelzőműszereket is, de nem változott.)

Előzmény: FPY (7411)
FPY Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7411

Sziasztok,

 

köszönet Mindenkinek az egy héttel ezelôtti termosztáttal kapcsolatos hozzászóláskért. A csere megvolt, a helyzet változatlan: mûszer szerint kb. 85 fokig melegszik, majd hirtelen visszahul 75 fokra. A szervíz szerint jó így. Mi a véleményetek? Vigyem máshová, vagy hagyjam? 

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7410
a két üveg közt van egy lilás színezésű fólia, azon a részen lehet megnézni, ahol vége van a tiszta résznek és kezdődik a szélén a fekete sáv. a visszapillantó környékén jobban látszik.
Előzmény: igazi hős (7409)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7409
Kérdésem lenne a jelenlevő szervizes kollégákhoz: hogyan lehet egy szélvédőről megállapitani, hogy hővédő üveg vagy sem.
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7408
Kővelverődés, sajnos hajszálrepedéssel. Bementem a szélvédőshöz. Elkezdte nyomni bele a zselét, de már előre mondta, hogy tovább fog repedni. Megkérdezte van -e cascon. Felhívta biztosítót, fizetek -e rendesen, majd megkérdezte, mikor tudok visszajönni. Másnap ki volt cserélve. A biztosítóval nem is volt kontaktom.
Előzmény: Törölt nick (7407)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7407
Én is cascora akartam. De a GP-s kárszagértő nem volt hajlandó cserére felvenni, csak javításra.
Előzmény: Herbie_ (7406)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7406
Csak, hogy űbereljelek:) Nekem 5 ezer volt. Ja, hogy Cascora, és csak 10%-ot kellett fiezetni?
Előzmény: Törölt nick (7400)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7405
UV szűrős. Nem emlékszem pontosan melyik cégtől vette a szervíz, de valahová Gödöllő környékére való a nagyker. Egyébként 2 éve volt. Azóta tényleg felmehettek az árak.
Előzmény: Leadfoot (7401)
devike Creative Commons License 2004.11.24 0 0 7404

Neked is köszi a választ!

 

Most egyelőre nem produkálja a hibát, alkalmi tünet lehetett, a hétvégére halasztottuk a javítást.

Előzmény: pukkpukk (7403)
pukkpukk Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7403
Valószínűleg, mint kollegák mondták a hátsó fékpofákkal van vmi, pucolás esetleg csere segíthet.
Tudni kellene mennyit mentél vele.

Hátsó fékpofák 5.600.- Ft max kérdés milyen rendszerű (Bendix, Lucas)
"Fékszerelék" rögzítő... hátsó 2.900.- körül

XVi Veres P. út 21B 4032068
Előzmény: devike (7369)
ac07 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7402

Hi Mindenkinek!

 

Hétvégén nekem is volt szerencsém C4-be behuppanni.

Osztom korábbi hozzászólók véleményét: beltérileg, helyileg nem nagyobb, mint a Xsara, ráadásul a csomagtartója is kisebb.

A külső formája nagyon bejön, főleg az ötajtós.

Talán a hétvégén sikerül majd vezetni is, majd beszámolok.

 

Kaptam árlistát, összeraktam belőle az enyémnek megfelelő felszereltséget (Xsara II, 1.4 Cocktail), kijött kb. 4,5 M Ft-ra. Persze hozzátartozik, hogy van benne plusz is, hiszen alapáron jár a tempomat+sebességhatároló+6 légzsák+CD-s rádió, illetve a 90 lovas motor. Hááááát.....

Leadfoot Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7401
Akkor az lehet, hogy nem volt hővédő... igaz, eddig csak egy árlistát néztem, és a sima színezett 40ezer, a hővédő 55ezer volt.
Előzmény: Törölt nick (7400)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7400
Nekem az egész csere szélvédővel, ragasztóval, tömítéssel (ezek az apróságok is 10 rúgó körül voltak), munkadíjjal, számlával volt ennyi.
Előzmény: Leadfoot (7399)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7399
Aha... kösz, akkor nem szórakozok vele. Csak gondoltam, hogy ha már úgyis cseréltetem a szélvédőt... bár most arra az elhatározásra jutottam, hogy keresek valakit, akinek a segítségével meg lehet "bundázni" a vizsgát majd, hogy ne bukjon már meg a kocsi a kijavított kőfelverődés miatt. Új szélvédő (ha jól tudom 55 kHUF körül van) meg minek, mikor bármikor megtörténhet az újabb kaviccsal találkozás...
Előzmény: Törölt nick (7398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7398

a szélvédő, a tükör tartója, van benne plusz érzékelő ami többféle lehet, más a bsi programozása és a kormánykapcsoló bal oldala és van benne egy plusz vezetékköteg ami szintén többféle lehet gyártási időpontól függően.

 

én nem szórakoznék vele mert a programozási eltérések indítási nehézségeket okozhatnak, bármilyen hihetetlen is.

Előzmény: Leadfoot (7395)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7397
félre ne értsd, nem rajtad mulatok, hanem hogy először csak legyintettem, most meg szembejött egy egészen hasonló probléma elég hamar. ennyi.
Előzmény: obaross (7394)
jee_c Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7396
Végül is úgy tűnik semmi problémája nem volt a kocsinak. Tanulság: olajszint elelnőrzése után, még motorindítás előtt az ilyen hibaüzenetet (Insufficient oil pressure) nem kell olyan komolyan venni.
Előzmény: jee_c (7385)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7395

Sziasztok!

 

nem kéne (vagy akárki más)! Jól gondolom, hogy az esőérzékelős és az anélküli Xsara között gyakorlatilag (majdnem) csak az esőszenzoros szélvédő a különbség?

obaross Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7394
Hi! Örülök hogy neked teszik,hisz legszebb öröm a káröröm, akitől vettem már nem fog annyira.....
Előzmény: Törölt nick (7393)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7393

huh.

 

nahát.

pont a múlt héten mesélte valamelyik szerelő egy oktatáson, hogy megoldható, hogy a műszeregységben a kilométeróra első karaktere MINDIG nullát mutason, mindösszesen két lábat kell összekötni asszem. oda se figyeltem igazán, mert nem érint a téma, ilyenekkel nem szórakozok, de ezen a sztorin most mosolyogtam gy picit.

Előzmény: obaross (7386)
obaross Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7392

Sziasztok!

 

Az utastér, és a kórmány mind nagyon szép állapotban vannak, nincsenek sem az ülések, sem a kárpitok elkopva, szervízkönyvet nem kaptam hozzá, nem tudta prezentálni a tulaj!(mondjuk így utólag ez is gyanus kissé, de a kérdésemre azt mondták, nem márka szervízben szervizeltették, mert drágának találták!)A kipufból a szereló szerint, megállapítható nagyjából a futás telj, mert ha nem is az idő, de a hőmérséklet megteszi a hatását.Misi gumikkal kaptam, az évjáratát nem néztem, de a tulaj nem hiszem hogy olyat vett volna rá mint a gyári, ha nem valami xart.Arra gondoltam, be megyek a vásárlás helyére, ahol anno vették, és ott próbálok érdeklődni a kocsi előéletéről, mert ha mondjuk ott vol 90e szervízen, akkor tuti hogy annyi van benne, mint amit a computer kiír!Egyébbként a motortérben is teljesen újszerűek az alkatrészek, de a szerelő szerint ez nemjelent semmit!Szerintetek, ha bebizonyosodik, hogy több van benne, mint amennyit az óra mutat, mit lehet tenni?Köszi a segítséget!(amúgy jó kis kocsi a xsara, C4-re gyüjcsizek, ma kipróbáltam egy VTS Coupe-t, nagyon be jön, bár van rajta egy-két érdekes részlet, pl. az átlátszó kijelző mögött, már 800Km után állt a kosz, és csak kicsavart kézzel lehet mögötte kitakarítani, a fényszoróban az égöcserét meg sem merném próbálni stb.!)

Leadfoot Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7391
A motornál biztosabb támpont az utastér. 160ezer kilométer alatt már valószínűleg elég komlyan ki lennének ülve az ülések, megkopva a kormány, stb...
Előzmény: zssom (7390)
zssom Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7390

Hello Obaross!

 

Nemrég hallottam egy szakavatott diaggal foglalkozó Barátomtól, hogy meglehetősen érdekes dolgokat lehet művelni az "átírhatatlan" adattárolókkal.

 

Maga a km óra számlálója elkülíthetően átírható minden különösebb nehézség nélkül is (állítása szerint). Ami szerinte nehezebb, de nem megoldhatatlan a központi egység átírása. Volt már példa rá, hogy motorcsere után az ügyfél kívánságára lenullázták az egész rendszert, mondván, hogy "tiszta lappal" kezdjen az új erőforrás.

 

Véleményem szerint a 3 év alatt 150.000 km nem elképzelhetetlen, évi 50e belepakolható. Egy másik Barátom off, de francia márkájába egy év alatt (májustól májusig) 44e-km-t tett bele úgy, hogy kb kéthetente hazamentek a szüleikhez Bp-ről Szabolcsba, ami alkalmanként kb 1e km, meg amit a városban autózott vele. Idén még többet fog vele menni, mert talált még egy vidéki elfoglaltságot magának.

 

A motor, ha nincs agyonhajtva, 3 évesen nem mutatja a sok km-t. Minden a használaton múlik. Ha pl. egy indítással sokat mész, mondjuk nem hajtósan, jó minőségű úton (külföldön), akkor sem a fék, sem a futómű nem kopik annyira, mintha pl. városban használnád. A kipuff legfőbb ellensége inkább az idő, mint a sok km.

Ami nem hazudik, az a gumi. A Mich-ekkel, ha nem gyilkolják el lehet menni 100-120e km-t kényelmesen. Ha megnézed a gumin a gyártási időt, abból lehet következtetni, hogy újabb-e a gumi, mint az autó.

 

Az is előfordulhat, hogy valamit variáltak az órával és csak véletlenül ütöttek egy százassal nagyobbat a komp-ba, lehet, hogy csak egy kicsit akarták odébb állítani az órát. Érdemes lenne megnézni a szervízkönyvben (már ha valódi) a korábbi szervízidőpontokat is.

 

Üdv.

 

Zs.

Előzmény: obaross (7386)
ÖcsiBá Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7389

Teljes mértékben kötekedő hozzászólás következik!

... xsaraI esetén az Exclusive 1.8 16V kivitel is 4 tárcsafékkel üzemel.

:))

Előzmény: Törölt nick (7375)
obaross Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7388
Szia!Magyar.
Előzmény: Leadfoot (7387)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7387
Ez érdekes... magyar vagy behozott a kocsi?
Előzmény: obaross (7386)
obaross Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7386

Sziasztok!

 

Kérdésem lenne a szakavatott nagyérdeműhöz:vettem kb. aug. elején egy 2001.01-ik havi xsara 2-t.Akkor az órában 53e KM volt, most 60171. Ma kijelzett a sárga motor alakú ikon a műszerfalon, ami égett egy darabig, majd elaludt.Ezután elvittem szervízbe, ahol computrrel kiolvasták a hibát, ami injektor szakadást jelzett, ezt kontakt spray-el orvosolták, de gondoltam ha már ott vagyok minden adatot nézzenek meg.Ekkor jött a meglepetés.160171 KM-t írt ki a műszer össz KM-nek.Ezután rátettek még egy műszert ami 0KM-t írt ki.Nekem kissé gyanus a dolog, főleg hogy nem ua. értéket kaptam a két mérésre, de gondolom hogy trükközhettek az órával azért ír ki ilyeneket.A szerelő szerint, nem valószinű hogy 160e van benne, mert sem a belseje, sem a motor, sem a kipufogó rendszer nem erre utal.Vélemény?(már az eladó elverésén kívül)

jee_c Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7385

Kösz.

Mivel sajnos valamennyire fogyasztja a kocsi az olajat, ezért szoktam figyelni a kijelzőt, és szépen mutatja is mindig, ahogy fogy (szerencsére elég lassan), de eddig még alacsony szintnél (két karika, sőt egy karika) sem írta ezt az üzenetet.

Lehet, hogy a hideg miatt változott meg az érzékelő érzékemysége? Na majd meglátom holnap.

Előzmény: zssom (7383)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7384

Valószínűleg a hátsó fék elkoszolódott, értsd nem ürült ki belőle a fékpor.

Szét kell kapni és kipucolni, ilyenkor az állapota is felmérhető.

Előzmény: devike (7369)
zssom Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7383

Hello Jee_c!

 

 

Én már tapasztaltam Xsa I 1.6 8V-n. Szintén max-min között félúton jelzett először csak akkor, ha a kocsi orra egy kicsit följebb állt, mint a háta (gyk: emelkedő, vagy orrfelállós parkolóhely), majd ahogy apránként fogyott az oil, úgy később már egyenesben is. Gyógymód az oil utántöltés volt. Nekem azt mondták, hogy a "sárga lámpának" az érzékelője túl érzékeny, vígasztaltak, hogy van olyan is, amelyik már csak a min szint alatt fél centivel jelez. Ha nagyon zavar a jeladót lehet kicserélni, nekem maradt így, ahogy van, legalább jó előre jelez.

 

Zs.

Előzmény: jee_c (7382)
jee_c Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7382

Kösz a tanácsot CXMainac!

 

Akkor meg is osztom a szindrómát, nátha valakinél volt már ilyen:

Xsara II. 16. 16v, fedkomp. ráadom a gyújtást, de még nem idítózok. Komp. sípol, olajvisszajelző lámpa világít, a fedkomp kijelzőjén felirat: Insufficient oil pressure.

Kézikönyv elő, aszongya: olajszintet nézze meg. Jó, megnézem pálcával, a minimum és a mximum közt félúton, ok..

 

Szóval kicsit beijedtem, és nem is indítóztam. Majd most ez következik.

Látott már valaki hasonlót?

cs_geza Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7381

Olajcsere: 1xu, kb 3 l olaj, olajszuro-betet kb 2000 ft (en mindig utangyartottat hasznalok), csere 1xu, nincs buktatoja (16i16v). A hutoviznel mindenkepp aluhfejhez valo kell (Citroeknal tuti h van, szep rozasin), a legteleniteset nem t'om agybol. Szftom. csere: nem hinnem h veszes melo volna, de ha nem folyik, addig nem kell, minek.

Btw az olajcseret a szerelonel csinaltatom, mert miafenet csinaljak az olajjal, nala van gyujto (egyuttal ala is lehet nezni), a legtelenitest az Xen tudom hogy kell, az anyam PUGjan is tudom, de ezen (meg) nem, a vizcsere meg csak jovore esedekes.

Előzmény: gun111 (7379)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7380

ha nem szivárog, nincs körülötte olajpára, akkor nem érdemes hozzányúlni.

 

a gyárinak az ára 2943 forint, nem olyan vészes, utángyártottban viszont még nem találtam normálisat.

 

ha szivárog, próbálj meg utánahúzni a csavaron, ha akkor eláll, szintén nem érdemes cserélni.

Előzmény: gun111 (7379)
gun111 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7379
Hali!

Igen, elírtam, szelepfedél-tömítés lesz...

Üdv:

gun
Előzmény: cs_geza (7378)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7378

Hengerfejtomites hazilag? Repedezett? Te azt hol latod? Nem inkabb szelepfedel-tomites?

Előzmény: gun111 (7377)
gun111 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7377
Sziasztok!

Ha házilag szeretnék motorolajat+hűtővizet cserélni, akkor milyen olajszűrőt tegyek a motorba? Eredeti Citroennek van vmi előnye? Hűtővízre vmi tipp? Állítólag van egy gyári VW folyadék, ami elég sokáig jó. Ja és egy bónusz kérdés: a hengerfejtömítés eléggé repedezett, érdemes azt is kicserélni? (azt hol kéne venni/milyet?)

Üdv:

gun
devike Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7376

Hát persze! Nem probléma!

 

Az öcsém Peugeot szervizes, már szóltam neki. Egyébként ua. mint a PUG306 - os dobféke. 

Előzmény: Törölt nick (7375)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7375

xsara 1-en a vts kivételével mind dobfékes volt, legalábbis én nem láttam még mást.

 

devike:

ha szétszeded a dobot, akkor figyelj arra, hogy a porvédő kupak az anyán rendesen a helyére kerüljön. másrészt meg nem biztos hogy le fogod tudni venni, mert ha régóta nem volt piszkálva, lehet hogy van egy pici válla a dobnak és nehéz lesz lebontani.

véleményem szerint bízd olyanra, aki már csinált ilyesmit.

Előzmény: Moonclown (7372)
devike Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7374
Köszi az infókat, ma délután szétszedjük!
Előzmény: Törölt nick (7373)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7373

ez így ebben a formában teljesen rendben van.

mondjuk ez lehet munkahenger hiba is illetve az önállító hibájával is találkoztunk már.

mindenképpen szét kell szedni és akkor kiderül.

 

Előzmény: Flacika (7371)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7372

Szia igen fékbetét.Sűrgősen cseréld ki.Ha tárcsafékes az is akkor egyszerűbb, ha dobfékes akkor macerás.Én a Clioval így jártam, aztán aznap amikor vittem volna cseréltetni már ki se tudtam állni a garázsból:)))

 

 

Előzmény: devike (7369)
Flacika Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7371
Az egyértelműnek tűnik, hogy fékezés után beragad a hátsó fék egyik pofája (az, amelyik hátul van a dobban). Szerintem kerékfékhenger és/vagy dugattyú. Előremenetben is lehet probléma, csak míg akkor "lefutó", addig hátramenetben "felfutó" pofa. "Felfutó" esetben a dob forgása még segít is a fékhatás kialakításánál, a dobfékes időkben régebben ezért az első kerekeknél előremenetben nézve mindkét pofa felfutó ("primer") volt. Na, emiatt a segítő hatás miatt erőteljesebben szorul fékezésnél a pofa a dobhoz, ezért tart tovább amíg oldódik. Előremenetben nem nyomódik olyan erősen a pofa, ezért hamarabb oldódik. De lehet, hogy tévedek, majd Cxmaniac vagy nem kéne... megmondja.
Előzmény: devike (7369)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7370

Én 25ért:)))

 

Természetesen papír nincs, de nincs is értelme:

 

1. az elsőre már a gyári is sötétebb mint amit jelenleg engednek tehát igyse úgyse jó.

2.Hátsó oldalt akár be is festheted tehát megint nem kell

3.Hátulra meg ugyanaz igaz mint előre

 

Ráadásul a  srácok nem veszik ki az ablakokat így megvan az az igen igen nagy előnye hogy nem tudják elrontani a visszarakást, és zörögni sem fog.Legalább is jobban:)

 

Ha vkit érdekel tudok teloszámot adni.

 

Igyekszek 1-2 napon belül feldobni egy képet a kocsiról.

 

Amugy a legjobb ajánlat is 36-38 ezer volt, ott ugye szétszedjük, papír (ami nem ér semmit).

 

Persze ha vki frissen viszi vizsgára akkor vagy várjon vagy kalkulálja bele annaka plusz ktgeit:)

 

 

 

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7363)
devike Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7369

Helló mindenki!

 

Tapasztalta - e már valaki a következőt?!

 

Tegnap este óta egy érdekes jelenséget produkál az autó (XSARA I 1.4) hátramenet és fékezés után befog a kerék, vagy valami megszorul, nem tudom, amikor el akarok indulni előre, leül a hátulja és csak erőlködve indul meg, mintha valaki lefogná a hátulját. egy idő után szépen fokozatosan elenged. Mi lehet ez?

Herbie_ Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7368
Mióta megynyílt én oda járok. Egyszerően nem éri meg kimenni a szlovákokhoz. Jó a nyál náluk. Ha nem is mint rakéte megy az autó, de legalább nem csörög.
Előzmény: cs_geza (7365)
Lefthanded Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7367
Én felhívtam a megadott számot, de csak regisztráltak és atkapcsoltak az általam kiválasztott kereskedésbe (Pásztor). A nyílt hétvégére nem tudtak időpontot adni, de szerintük ha várok fél órát biztosan vezethetem az autót.
Előzmény: Leadfoot (7366)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7366

Én is igyekszem, de már háromszor hívtam a számot, és folyton foglalt :-(

 

Más: megnéztem, milyen márkájú lehet az én ablaktörlőm. Márkajelzést nem találtam rajta, csak egy Made in Belgium feliratot...

Előzmény: Lefthanded (7364)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7365
Belebotlottam egy Tesco-kutba (Gyor), igen-igen porzo tankkal. Megtank (sima 95), onnantol az auto, mint a raketa! Ugy kellett visszafogni, h ne menjen allandoan 150 felett...;))) Vmi jofajta anyag lehet!
Lefthanded Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7364

Tegnap beültem a szalonban egy C4-be. Őszintén mondva többet vártam. Jól néz ki, szépek az anyagok de nekem sokkal szűkebb mint a Xsara, már beülésnél bevertem a fejem.

4 milláért csak egy manuális klímát adnak az 1,4-be. Furcsák voltak a fűtés kezelőszervei, pici gombok, elég gagyinak néznek ki. Hétvégén ki fogom probálni.

 

VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7363
Mennyiért foliáztattál és milyet?
Előzmény: Moonclown (7360)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7362

:))Aham miert is.Kb a Fiatom ota keszulok z epp aktualis autommal.Sose sikerult, most igen:)))

 

Ja es felkerult a borkormi is.Kozel 3 ora melo, de csak 4xxx forint volt.Es szep es jo.

 

 

Előzmény: Leadfoot (7361)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7361

Úristen, te túl sok VDaNi-t olvastál! :-)))))

 

Bocsibocsibocsi! Egyébként most, hogy belegondolok a fehér verda se nézne ki rosszul sötétítve...

Előzmény: Moonclown (7360)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7360

Na igen, de szerintem Miki értette:))

 

BTW jövő héten viszem a papírokat biztosítás ügyben.

 

Péntek este kész lett a fóliázás.Hiába na 20-30%al emeli az autó kinézetét.:)))

Előzmény: CXmaniac (7347)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7359

Igazából, mindegyik gyártó a fél évente történő cserét javasolja.

Annyi idő alatt általában elhasználódnak.

Amúgyis érdemes nyár előtt a bogarak miatt, tél előtt meg a jegesedés miatt kicserélni. Ezekben az időszakokban a legnagyobb a terhelés a lapátokon.

Persze, lehet fordítva is. A bogaras idők végén, meg a jeges idők végén. Ennyit meg kell érjen a biztonság! Látni kell!

Előzmény: Törölt nick (7351)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7358
Köszi, majd megnézem az enyémen.
Előzmény: fekvőrendőr (7357)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7357
A fémrészbe volt nyomva.
Előzmény: Leadfoot (7356)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7356
Ezt rá volt írva, vagy honnan tudtad meg?
Előzmény: fekvőrendőr (7355)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7355
Nekem valami BWS vagy BSW nevű volt a gyári.
Előzmény: Leadfoot (7354)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7354
Nekem még a gyári van fönt (lassan 2,5 éve és 30000 km óta), és tökéletesen töröl még mindig, de azért gondoltam, most már illene cserélni. Bár most úgy döntöttem, majd csak tavasszal. Télen a jég meg a fagy gyilkolja a gumikat, fölösleges lenne most föltenni az újakat... Tényleg - milyen márkájú a gyári? Valeo?
Előzmény: fekvőrendőr (7352)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7353
CXmaniac,

na ezeket megnéztem, marad a testelések átnézése. :-(
Előzmény: CXmaniac (7346)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7352
Nekem az eredeti garnitúra alig egy évig bírta, a most fenn levő Bosch Twin már több mint két éves, de még nincs vele gond. A hátsó ablakon Tryco lapát van, meglepően jól és csendesen töröl, csak kicsit komplikált volt felszerelni.
Előzmény: Törölt nick (7351)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7351

Már a múltkor is "dicsértem" a noname ablaktörlőket nektek, nos már elég kopottasak, de még mindig bírják, több mint fél éve. Nem tudom meddig tart egy minőségi, de az árak alapján egy 3-4 ezer forintosnak 2-3 évig kéne húznia.

 

A hipermarketekben mindig van drágább Bosch, azon megnézem mekkora kell (képtelenség fejből megjegyezni), aztán veszek noname-et. Átalában 1 cm-el hosszabbat, mert csak olyan van, de gond nélkül felrakható. 

Előzmény: Leadfoot (7304)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.20 0 0 7350

Úgy tűnik, nem ugyanazt értitek "beáll" alatt. :-)

Nekem is "besült"-et jelent, de Moonclown inkább "állandó fordultra beállt"-at ért. Kicsit más.

Előzmény: CXmaniac (7347)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.20 0 0 7349

Ja, épp ideje, ogy leszedtem, ha már rendőrnek néznek, ott nem stimmel valami... :-))

 

Egyébként nyaraláskor Horvátországban tényleg volt olyan, hogy megálltunk egy pihenőben, és mindenki feltűnően fékezett, mikor meglátta a kocsit... :-) Hülyéskedtünk is öcsémmel, hogy egy tetőcsomagtartó-rúdból kéne csinálni egy ál-fényhidat, úgy még ütősebb lett volna :-)))

 

Már körvonalazódik az újabb matrica-projekt, csak mostanában nagyon kevés időm van (átkozott utolsó év) :-(((

Előzmény: Flacika (7337)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.20 0 0 7348
Majd én is utánanézek a sajátomon. Csak kicsit nehezebb, mert nem cserélem télire :-)
Előzmény: Flacika (7339)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.20 0 0 7347
Ha beáll a motor tényleg jól fogyaszt, de az is elég, ha leállítod és nem használod. :-)
Előzmény: Moonclown (7334)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.20 0 0 7346

Mérni kéne egy töltőfeszültséget, indítófeszültséget. Ellenőrizni kéne az akusarukat.

Aztán testelési pontokat kéne ellenőrizni. Elsőre ennyi.

Előzmény: Törölt nick (7322)
godfrey Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7345

Sejtettem, hogy kisebbségben maradok a készpénz vásárlási szokásaimmal.

Nekem így jobb.

 

Lehet, hogy azért gondolkodom így, mert 6 évi dolgoztam egy bankban.

Külön osztályuk van a behajtásra. És sosem az ügyfél nyert az üzleten.

sámuel Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7344

Okoska,

 

mondj néhány szót a VTS 2.0-ról, kérlek! Autócserét fontolgatok, és ez az egyik jelölt. Mit tud a hot hatch-ek között? Nem túl puhány? Milyen a futómű? A váltója ugyanaz a silány szerkezet, mint az 1.6-é? Milyenek az áttételezések? Győzedelmeskedik a 165 ló a váltóáttéterlezés és az 1250kg felett? Mennyit eszik? Mennyire megbízható? (Hány km van a tiedben?) Stb, stb, stb...

 

Ha a  Xsara II 1.6-hoz képest el tudod mesélni, mennyiben más, az sokat segít, azt ismerem, édesapámnak az van... 

 

Előre is köszi a válaszokat!

 

Sámuel

Előzmény: Törölt nick (7322)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7343
Hát azt természetesen többhelyröl meg kell kérdezni Euro ,Forint,Svájci Frank,Thm % stb stb. Nem árt ezekre több napot vagy hetet rászánni hogy tisztán lássa az ember mert néha söt mostanság nagy divat hogy "a kisbetüs dolgokba rejlik az igazság" !
Előzmény: Flacika (7341)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7342
Vaséárnap majd megnézem. Mindenesetre ha tudsz, dobj be 1 fotot...
Előzmény: Flacika (7341)
Flacika Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7341

Kösz az infót a gumiról. Azért mások is szólhatnak a témában!

 

A hitelről még annyit, hogy igazad van. azt viszont meg kell nézni, milyen fajta hitelt és melyik banktól veszel fel!

Előzmény: VANESSZA 1 (7340)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7340
Nem hibás szerintem mert az én Michelin Energy E3A-m is ugyanigy viselkedik. Többen mondták már hogy a Michelin -nél tapasztalják ezt a 2-3-ik nyári futás körül.

Hitel téma :Szerintem tök mindegy hogy mennyit és meddig veszel fel hitelre egy autónál vagy egy lakásnál a lényeg hogy a törlesztést tudd fizetni.Elönye:már most használhatod azt a vasat amit jelenleg meg se tudtál volna venni.
Hátránya : A kamat ,és mire kifizeted nem ér annyit a gép,de igazábol ez is csak azokat zavarja akik ezt fontosabbnak tartják mint az elönyét.
Előzmény: Flacika (7339)
Flacika Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7339

Na, ma felrakattam a téli papucsokat. Viszont tapasztaltam valami érdekeset a nyári gumikon (Michelin Pilot Primacy). Mivel elég sokunknak van azonos vagy hasonló gumi, megpróbálom leírni a tapasztaltakat (most ugrott be, hogy le kellett volna fotóznom, de már a folyosó végén vannak a sufniban, bezsákolva a biciklik mögé eldugva).

 

A kerekekben max. 19 ezer km van. A gumi futófelületének külső szélén lévő keresztben álló nagy mintáknak a közepén van egy, a minta hosszában (tehát a kerékre keresztben) futó vékony árok. Nos, ezek az árkok a minták kb. 80-85%-ában rendben vannak, de néhány esetben részben vagy egészben "összegyógyult", vagy "behegedt". Kérdeztem a gumist, de az nem tudott egyértelműen állást foglalni, mindenesetre azt mondta, ez nem látszik természetesnek. Mivelmegvettem a plusz két év garit, abban benne kell lennie, ha hibás a gumi. De vajon hibás-e?

fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7338
Meg nekem se, pedig hát....... :-))))))
Előzmény: Flacika (7337)
Flacika Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7337
Na, Leadfoot, ezt se nekem mondták! :)))
Előzmény: Mikó (7336)
Mikó Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7336
És mindenki lehúzódott, mert úgy néztél ki mint egy rendőr :-) Azzal a kék csíkkal :-)
Előzmény: Leadfoot (7333)
Mikó Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7335

Emberek!

A téma arról szólt, hogy józan ember mérje fel, mit tud bevállalni. Úgy látom, hogy itt szerencsére senki autója felett nem lebeg Damoklész kardja, és nem fogják fotózni azon a telepen.

Az, hogy valaki mikor, milyen feltétellel megy bele egy hitelbe, hát az sok mindentől függ, valakinek a havi 20 ezer jó sokáig, valaki bevállal többet de rövid időre, valaki lízingel, valaki hitel nélkül vesz kizárólag. Ha megteheti, és tisztában van vele hogy mit vállal, akkor jól dönt. Szerintem itt mindenki tisztában van vele, hogy mit vállal(t).

 

Csak azért, hogy teljes legyen a kép. 2002-ben vettem az 1.6 Perfektet, 60%-ot befizettem (részben korábbi autó eladásából), a többi 30 hónapra EUR hitel. Már csak egy részlet van hátra.

 

Igen, otthagytam kb 400 ezer kamatot. Igen, ez volt az ára annak, hogy korábban vettem meg, mint amikor meg lett volna a teljes összeg. Igen, korábban autózhattam egy nagyobb és kényelmesebb járművel, mint az előző. Igen, mindezt felmértem, és ez alapján döntöttem 2002-ben. Igen, most is helyesnek tartom azt a döntést.

 

Előzmény: Flacika (7323)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7334

Érdekes én azt veszem észre ha beáll a motor akkor jo a fogyi is.Konkértan megnéztem 170-nél 8,7 180-nál már 9,3 190-nél meg 11,3:))))A fed comp szerint.)

 

AMugy most igy teli gumi miegyebek is megallt 8-ban full BP, full dugo.

 

Mas: van nyomogatom 3 perc alatt betanitottak a kis butust.

 

Mas: tegnap kicserletem a valtogombot.Hat ilyet extrem megoldast meg nem lattam, szo szerint r avan epitve, leszedni csak agreszsziv brutlais modszerekkel tudtam.Eles kes, csavarhuzo, feszegetes,a  gumis reszek levagasa, buzeralas.Miutan lejot tlattam hogy sajna tenyleg nem megy mashogy, nem menetes mind minden rendes foganytu, es a fem rudra rahuzott muanyag cso gyakorlatilag ra van melegitve igy csak lefeszegetni lehetett.Elmeny volt:)))

 

 

 

Előzmény: Leadfoot (7333)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.19 0 0 7333
Egyszer elvittem egy társaságot bulizni egy innen kb. 40 kilométerre lévő faluba. Odafelé 5 személlyel, visszafelé egyedül, nyomtam, ahog a csövön kifért (6-os + dimbes dombos baranyai utak :-) ), hazafelé végsebesség kipróbálással lejtőn lefelé (óra szerint 194), és így jött ki valamivel 8 fölött, amit SZVSZ nem rossz. Persze ha a hatoson lehetne normálisan menni (M6 rulz :-D), lett volna több is...
Előzmény: Flacika (7330)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7332
jee_c,

a kérdés jogos. :-)
Az egész út volt 1600-1700 km. :-)
Előzmény: jee_c (7329)
Mackaj Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7331
Hát igen, azt látom :-)
Előzmény: Flacika (7330)
Flacika Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7330
A 150-170 a fogyi szempontjából sok. Ott már eszik rendesen.
Előzmény: jee_c (7329)
jee_c Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7329

kicsit off

Ausztriából 1600 kmes út haza? Az hogy jön ki? Nem olyan rég Wiesbadenben voltam, az kb 1000 km volt, és ebben kb. 500 km már Németo.ra esik.

Ja, most jut eszembe, hogy ha nem Budapetsre jöttél, akkor még hozzájöhet kb. 500, és akkor .. is necces az 1600 km. :)  Vaduz-hoz közel?

on

Bocs, a technikai kérdésdhez nem sok lövésem van.

 

Ja, Mackaj, 150-170 szerintem nem számít soknak, szerintem, :)

Előzmény: Törölt nick (7325)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7328
A kis összeg magyarázata az, hogy az utolsó részletet a novemberi fizetésemből vonták, ez az 566 Ft hátralék a kamatmozgásból adódik, ezt a decemberi fizumból vonják, de ez nagy cslaódás, mert azt hittem, hogy akkorra már teljesen ki lesz fizetve.
Előzmény: Herbie_ (7321)
godfrey Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7327

Nézd engem  nem érdekel hogy egy készlet kifutó befutó kezdő karácsonyi húscéti vagy milyen kedvezmény :-)

Ennyiért lehet most kapni és kész. Nem érdekel mit illesztenek hozzá, perfekt, Eustyle, Playback I-II... legyen benne a cucc aztán kész.

Nem tudom mennyit adnak el akció nélkül de szerintem töredékét mint amikor akcióznak.

A részlettel kapcsolatban meg ez az én egyéni felfogásom, tudom sokan nem értenek vele egyet.

Én inkább addig nyujtozkodom amig a takarom ér, nem tudom holnap lesz-e munkahelyem mi történik ezért nem merek évekre előre bevállalni.

 

Előzmény: Flacika (7323)
tcaoe Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7326
Nézd meg a motortér és a műszerfal testkábeleit. Nekem a motortérben lévő egyik test volt korrodált, ettől a hőmérő borított ki a Xantián. A ZX-nél ugyanezen okbl megvadultak a visszajelző lámpák.
Előzmény: Törölt nick (7322)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7325
cs_geza,

elso korben en is erre gondoltam. Mivel epp Ausztriabol jottem haza es mindez Innsbruck-nal kezdodott, onnan imadkoztam. :-) Persze, rogton megneztem az akksi sarukat, de ez nem befolyasolta a dolgot.. Itthon elso dolgom volt, hogy atmentem a baratomhoz es neztunk egy toltest, de teljesen normalis volt.
Egyebkent a muszerfal megbolondulasa a Xsara-n is az akksi problemajat jelzi, de olyankor az osszes muszer (tehat a fordszammero is) erdekes dolgokat produkal. De most azzal semmi gond nem volt, csak a kilometer oram szorakozott.
Előzmény: cs_geza (7324)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7324
Elso menetben neznek egy toltest, illetve probara kernek kolcson egy tutijo aksit. Nekem ezek a furcsa muszerfalviselkedesek mindig kozeli aksihalal elojelei voltak, igaz, offtopic autokon.
Előzmény: Törölt nick (7322)
Flacika Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7323

A Perfektnek akkor ez volt a listaára, csak a metálfényt kaptam grátisz (az SX 3mFt lett volna). A sima SX listaára még mindig 3,295 mFt, az Eurostyle-é 3,595 mFt volt. Ez mindjárt 425eFt többlet! Mondtam, hogy kifutó státusz miatti kedvezményt nem ér beszámolni! :)

Előzmény: godfrey (7319)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7322
nem kene... es CXmaniac es a tobbiek,

lenne egy kis problemam.

Auto: Xsara I, 2.0i 16v VTS, RFS-es motor.

Tunet: Egy ido utan a kilometeroram erzekeny lesz a feszultegesesre, azaz pl. ha indexelek, akkor le-fel ugral, ha fekezek, akkor teljesen leeseik 0-ra es persze akkor a kilometer szamlalo sem mukodik. A tobbi muszer teljesen jol megy.
Ha leveszek nehany fogyasztot (lmpa, futes, stb., akkor a kilenges sokkal kisebb, bar fekezeskor ugyanugy leesik. Ujrainditas utan egy darabig jo (illetve, ha allt par percet az auto) Mindez egy 1600 km-es uton, olyan 1000 kilometer utan kezdodott.

Valami otlet?
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7321

Mi ez a kis összeg?

Sok-sok, de jobb mint ha 36 lenne hátra:)

Előzmény: fekvőrendőr (7320)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7320

Herbie!

Sok az a hat hónap! Nekem már csak 566 forint és négy fillér van hátra és ki van fizetve! :-)))

Előzmény: Herbie_ (7314)
godfrey Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7319

2002 es autod mostanra kb. 2,1-2,3 milliót ér.

Azóta hogy megvetted eltelt 29 hónap. 29*20 000Ft. Tehát eddig 580 000 Ft ot fizettél ki kb.

Ha most 800 ért beszámítanák az autodat ahogy írtad és hozzáraknád azt az 580 000 Ft amit félrerakhattál volna (kamatot nem számolok) akkor máris 280 000 Ft al többed lenne. És egy új autód.

1.4 es Eustyle 3,2 millió most. A perfekted se listaáron vetted az is akciós volt.

 

Gyakorlatilag a IIes Xsara pár %nyi kilengésekkel mindig ugyanannyiba került, és közben volt infláció is.

 

Mennyit fizettél még rá a Nexiára? És mennyi a kamat amit kifizetsz?

 

 

 

 

 

Előzmény: Flacika (7318)
Flacika Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7318

Na, azért ez nem egészen úgy van. Én 2002 júniusban vettem a Xsarát 3,17 milláért (1,4 Perfekt). Az OFF Nexiámat ON 1,1 milláért számították be, ez most százerzrekkel kevesebbet, mondjuk kb. 800 ezret érne (-300 eFt). Ha a kocsit ugyanannyiért kapnám meg, mint 2,5 éve, a -300e akkor is nagyobb veszteség, mint az a 170e, amivel többet fizetek a hitelre. Azt most felejtsd el, hogy a Xsara kifutó, és ezért olcsóbb. Mennyi is lenne most az Eurostyle listaára?

 

Persze észnél kell lenni, én is "alkudoztam" egy kicsit, az pedig alapfeltétel, hogy az összes szóbajöhető szalonban megkérdeztem, hogy mennyire jön ki az adott hitel havi törlesztése, és mennyiért vennék be a régi kocsit. Ahol végül megvettem (Cit-car, Szentendre) az első telefonos érdeklődésemre a kereskedő mondott egy valamivel havi 20e alatti összeget. Ez volt a legjobb ajánlat, és ráadásul a régi autót is elég jól számították be a többiekhez képest, gondolom, ehhez az is kellett, hogy Daewoo-val is foglalkoztak (Woopi Kft). Amikor a tényleges szerződéskötésre került a sor, akkor már magasabb havi részletet mondott. Mondtam, hogy előzőleg telefonban alacsonyabbat mondott. "Akkor nézünk másik lehetőséget. Ez 19 8xx Ft/hó, és itt nekem kell 10 ezret fizetnem a banknak, de ez még belefér." Szóval ha a kereskedő valóban el akar adni, és tisztességes, akkor lehet találni jó megoldást!

Előzmény: godfrey (7316)
Flacika Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7317
Én most először mentem bele ilyenbe. CHF alapon 792 500 Ft-ot vettem fel 48 hónapra, még 20 részlet van hátra. Eddig nem bántam meg, a havi részletek az árfolyamváltozások miatt 19 320 és 20 964 Ft között voltak (eddigi átlag 20 095 Ft). Ha 2005-re 2%-os, és 2006-ra további 2%-os árfolyam romlást számolok, akkor kb. 960 ezret kell visszafizetni. Ez 4 év alatt 21,4% körül van összesen.
Előzmény: Herbie_ (7314)
godfrey Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7316

Igen az autokereskedőt nem érdekli, utána tönkre megy-e a vevő.

De nem is az ő gondja a hitelt nem ő nyujtja.

 

De azért gondoljatok bele, mégiscsak felnőtt állampolgárokról van szó, erre találták ki azt hiszem a mondást " aki hülye halljon meg".

 

Niylván kihasználják az embert, hiszen az összes hitel ezt teszi.

Nem tudom, én annál zsugoribb vagyok, hogy hitelre vegyek.

Meg önbecsapás is.

Hiszen összegyűjthetnéd ugyanugy az összeget4 év alatt mondjuk aztán bemész és megveszed autót, de nem a legtöbb embernek most azonnal és újat!

 

Előzmény: Leadfoot (7311)
Flacika Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7315
Sok. :) Nekem ugyan 1,4-es van, de nekem tényleg elég jó a fogyim. Mivel én szeretek számolgatni, szoktam a fedcomp adataival játszadozni (az enyém rendszeresen +10%-ot csal, ezt is figyelembe veszem). A megtett út és az átlagfogyi alapján lehet az egyes szakaszokra fogyasztást számolni. Nekem eddig az autópályás fogyasztás jellemzően 7,1-7,5 között alakult terheléstől függően, egy-két esetben kissé több, de 8 alatt. A tempó általában 135 körüli (140-et mutat, ekkor mérés alapján 134-et megy). a legutóbbi "mérés" Bp-Balatonfenyves közötti, a budaörsi úttól a pálya végéig 7,1, vissza ugyanez 7,5, 4 személy + fejenként egy sportszatyornyi cucc. Augusztusban nejemmel Bükre mentünk ketten, cuccokkal, az M1-M7 elágazástól a pálya végéig (Győr) lefelé 7,2, vissza 7,4. Ugyancsak augusztus, nejemmel, csomagokkal Bp-Kecskemét az M5-ösön a városhatártól mérve oda és vissza is 7,1. Ja, és nyáron általában klímázva.
Előzmény: Mackaj (7309)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7314

Én bele mentem, már másodszor.

A Feliciára 2 évre 400k-t, a Xsarára 3 évre, 650k-t vettem fel (még 6 hónap van hátra:)) ).

Átlagban kb. 24ezret fizetek, az 3 évre 864ezer forint (a Feliciára nem emlékszem).

Nem különösebben éri meg, de így tudtam összehozni, és ez az az összeg amit simán tudok vállalni, minden különösebb nehézség nélkül. Ennél többet viszont nem szívesen fizetnék. 

Sokan ezt nem tudják felfogni. Még azt a 4-500ezret össze is spórolja, számolgat és azt mondja, "ó, én simán fizetek havi 30-40-50ezret". Ja, csak nem mindegy, hogy 5-6 hónapig kell nélkülözni havonta ezt az összegat, vagy 5-6 évig. K.rvára nem mindegy ám.

Előzmény: Leadfoot (7311)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7313
Pontosabban a jobb oldalon, vízszintes állásnál. 
Előzmény: Herbie_ (7312)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.18 0 0 7312

Valóban én mondtam, viszont 2 db 53-as tökéletes.

Nekem két 55-ös van fent, a bal oldalon 1 centit hosszú, fogtam és levágtam a gumiból 1,5 centit. A lapát felső része nem ér hozzá a gumihoz ami az üvegen van.

4000 forintért vettem Ósánban a Chanpion párt. Citrom boltban 3500-ért ajánlottak Valeot, csak az nem esett útba. 

Előzmény: Leadfoot (7307)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7311

Hát persze... a múltkor volt szó erről a tévében, és mutattak egy olyan autótelpet, ahol azok a kocsikat tárolták, amiket lefoglaltak, mert nem tudták fizetni a részleteket a vevők. Nem hülyéskedek, úgy saccra a kocsik 70-75 százaléka Suzuki meg Fabia volt...

 

Ezért vesznek ezekből a típusokból ennyit, csak azt meg nem számolja ki a sok szerencsételen (persze lehet, hogy ha akarnák, se tudnák, mert átcseszi őket a kereskedő), hogy a magas áron beszámított régi kocsira kapott kedvezményt szépen visszafizetik a részletekben...

 

Részemről nem nagyon mennék bele hitelbe autóvásárlásnál (nem csak annál). A zsebemben van X forint, és abból szépen megveszem a legjobb autót, amire futja belőle...

Előzmény: Mackaj (7310)
Mackaj Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7310
Egy idösebb, OFF-topik autókereskedö ismerös mesélte nemrégiben, hogy nagyon sok olyan szalon van, ahol annyira könnyü(nek tetszö)  feltételekkel rángatják bele a vevöt az újautó-vásárlásba, hogy sok olyan is beleugrik, aki igazából nem tudja magának megengedni az új autót. Összerak egy kis pénzt a família, és a részleteknél elúszik... Háborgott is rajta, hogy tisztességes kereskedö nem engedhetné meg, hogy ilyenbe rángassa bele a szerencsétlen kispénzüeket, mert pl aki nem tud 300-400 ezer Ft-t összeszedni egy kezdörészletnek, bármilyen márkájú kocsihoz, az nem fogja tudni fizetni a részletet, benzint, fenntartást, stb-t... De persze a kereskedök egy része nem hatódik meg attól, hogy mi lesz azzal a hülyével, akinek a nyakába sózott "ócsóér" egy új autót, és a vevök se mérik fel ésszel, hogy addig kéne nyújtózkodni, amíg a takaró ér...
Mackaj Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7309

Én is ámulva olvasom az itt szereplö fogyasztásokat... Nekem is 1,6 van, és még én se láttam, hogy városban (=esetemben Bp) 9 alatt evett volna, söt, inkább a 10 a reális :-( Az autópályás kis fogyasztást se találom, ez valami ismeretlen funkció az én modellemben, - persze ez lábfüggö... 150-170 között már soknak számít? :-)

Előzmény: Vámpír (7262)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7308

Szerintem valószínűbb, hogy a linkelt olalon írnak hülyeségeket a kelekótya, nemtörődöm újságírók...

 

A hivatalos oldalon:

 

1.4i - 90/65 = 1,385

1.6i - 110/80 = 1,375

2.0 és 2.0 HDI - 138/100 = 1,38

HDI 92 - 92/66 = 1,394

HDI 110 - 110/80 = 1,375

2,0 VTS - 180/130 = 1,385

 

Az eltérések az 1,36-tól meg betudhatók annak, hogy marketing okokból kicsit fölfelé kerekítik az adatokat (pl. az 1.4 16V köztudottan csak 88 ló, nem 90). Ami érdekes, hogy a gyári listákon mindenhol 138 lóerős adattal szerepel a kétliteres motor, holott már létezik a kicsivel erősebb változat pl. a C5-ben (143/103 = 1,388).

 

Előzmény: Flacika (7306)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7307

Ja, viszont vehetek kettő párat, mert - asszem Te mondtad - nem azonos hosszú a jobb meg a bal :-(

Előzmény: Herbie_ (7305)
Flacika Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7306

Azt a táblázatot én is láttam. Azért a többi adat is érdekes, úgy látszik, a kW/LE átváltás motoronként változik:

1,4 - 90/60 = 1,5 (!)

2,0i - 138/100 = 1,38 (és HDI 138 is)

2,0 - 143/100 = 1,43(!)

2,0 - 180/130 = 1,385

HDI 92 - 92/66 = 1,394

HDI 110 - 110/80 = 1,375.

 

Mindemellett a hivatalos átváltási szám 1,36. Ezek a csigazabálók valamit tudhatnak... vagy csak az újságnál nincsenek otthon?

Előzmény: jee_c (7301)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7305
3500-4000 alatt nem érdemes egy párt venni, mert az ár bizony tükröti a minőséget. Nekem is Champion van, egyelőre tökéletes, bár még csak 2 hónapja, hogy fent vannak.
Előzmény: Leadfoot (7304)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7304
Lassan már nekem is esedékes a csere. A minap néztem a helyi (egyetlen) Teccsóban, csak noname volt meg Bosch, de csak a noname-ből volt a Xsara méretében. Majd meg kell néznem más nagyáruházakban... mindegy milyet, csak valami normáli máinőségűt akarok (gondolom Bosch, Champion, Valeo, stb...)
Előzmény: Mikó (7302)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7303
Championt vegyel. Nekem bevalt. A noname-mel viszont sokat kuzdottem regebben. A Champit is at kellett fuzni (legalabbis a balosat asszem) az eredeti Xsara fem hazba, de belement.
Előzmény: Mikó (7302)
Mikó Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7302

Bizonyára Ti is kaptatok az akciós alkatrész kuponfüzetből. Árak persze se ott se a honlapokon. Felhívtam az egyik márkakereskedést, hogy a csoda Silencio ablaktörlő lapát - amihez a kegyes 817 Ft-os 1 liter szuper ablakmosó folyadék jár ajándékba - mennyibe is kerül?

 

13-14 ezer között!

 

Asszem elmegyek a Tescoba.

jee_c Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7301

Na ilyen gyógy táblázatot sem láttam még! ( http://auto2.xps.hu/cikk.php?id=170&pg=2 )

 

Érdekesség: egyik modell teljesítménye (LE/kW(fordulatszám)): 138/100(6000). A következő modell teljesítménye: 143/100(6000)!  Wow!! Közben megváltozoott a váltószám a kW és LE között? :)

Másk jópofa dolog: 1.4i 16V-hez hengerűrtartalom rendben. Nézzétek meg ugyanezt (és az oszlop sok másik adatát) a 1.6i 16V.nek. :)

Előzmény: ac07 (7300)
ac07 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7300

Van az Autó2-őn is egy rövid cikk a C4-ről, bővebben a hétfőn megjelent hasonló nevű újságban (már ha érdekel valakit).

http://auto2.xps.hu/cikk.php?id=170

Leadfoot Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7299
Ez így van. De a Tesco nem német, hanem brit. Egyébként nem lehet annyira általánosítani (szerintem). Teccsógazdaságosból is van, ami ugyanolyan jó, mint a márkás áru (igaz, nagyon kevés).
Előzmény: VANESSZA 1 (7298)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7298
Én ezért nem vásárolok teszkóban és nem szimpatizálok azzal se hogy minden ami német az jó és tőkéletes mert a NÉMETEKNEK MÉG A FINGJUK IS MÁS! Sokan bedőlnek ennek de én már valhogy nem akarok ócsó cuccot kinait meg egyébbszarságot ELÉG volt.Ezért vettem Francia autót mert kell már valami ami egy kicsit más nem hagyományos és nem fapados!!
Előzmény: godfrey (7297)
godfrey Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7297

Az embereket nem érdekli hányan halnak meg az adatt autoban.

 

Minnél olcsobb legyen vagy annak látszodjon.

Tudod, Tesco gazdaságos ez kell a népnek. Miből van nem számít "ocsó" legyen!

Előzmény: VANESSZA 1 (7290)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7296

Állatira tetszenek ezek az apróságok... Épp most szenvedtem az illatosítóval a Xsarában. Az öcsém jóvoltából akkusav-szag volt egy kicsit, hát vettem egy olyan üvegcsés cuccot. Igen ám, de ha föltettem a rostélyra, nem lehetett föl-le állítani, meg nagyon útban volt (arról nem is beszélve, hogy szerintem az összes ronda, nagyon meg kellett magamat erőszakolni, hogy betegyem a kocsiba). Aztán valahogy beinstalláltam a jobb oldali lábtéri szellőző rácsára, de ott meg azért nem volt jó, mert ilyenkor télen az ember az ablakra vagy magára fujatja a levegőt, nem lábhoz (legalábbis én). Aztán fogtam, és kiszedtem, inkább befújtam illatosított műszerfalápolóval a kocsit, attól még szép is lesz a műanyag :-)

 

A kormány is nagyon bejön a C4-ben, meg a többi megoldás is (pl. az elvörösödő fordulatszámmérő). A belsőben még elbírnék egy leheletnyivel érdekesebb formavilágot, főleg a sötét verzióban.

 

Asszem holnap telefonálok, hogy tesztvezetném :-)

Előzmény: ac07 (7292)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7295
Hát én őszintén szólva (ha mindenképp olcsó új autót kéne vennem, egyébként soha nem tennék ilyet, akkor már tényleg egy 2-4 éves rendes kocsi), már inkább Dacia, mint Suzi...
Előzmény: Moonclown (7293)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7294
Egy C3 tulaj mondta a fórumukban, hogy abban a bizonyos Kecskemét melletti kománybőröző-manufaktúrában 12ezerért varrták meg neki (a baj az, hog oda el is kell menni, és akkor mindjárt dupla annyi... :-( )
Előzmény: Moonclown (7293)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7293

Azért ebben az is benne van hogy alegtöbb autó ma Suzuki.A matematika meg kegyetlen dolog:)))

 

Az hogy ezek aránytalanul súlyosak az meg az auto minősége.Uncsitesomék mso tvettek egy 1 literes WR+-t, 1 db legszak, es pont.2,5 millioert.Nincs szervo, nincs elektromos ablak, nincs klima, nincs futheto ez+az nincs 4 legszak, nincs ABS sem.Mondtam nekik hogy ezert a penzert kaptak volna egy masfle ev koruli autot, citroent, peugeot-t, renault-t.De hat a marketing.

 

Mondjuk van elonye hogy igy 1-2 ev mulva talan a c4 is aranytalanul olcso lesz mint a Xsara.En nem bannam:)

 

Mas: ma a soroksari uti auto-world-ben lattam onfelvarros borkormanyboritast 6e !!-ft-ert.Ennyit mar meger radasul igen jo minosegu volt.Eddig a legjobb ajanlat is 18e volt, 12-eert en is megvarrom:)))

 

Es jovo heten megy foliaztatni 25-ert:)

 

Taviranyito: a Cm5 kollegai rendesek voltak, a Chungaria mar furcsa.Egy garis autonak is 5 ropiert adjak ki a kodjat ami a betanitashoz kell, holott ez mukodesi hiba szerintem.Na nem baj arra jok a baratok hogy ingyen is meglegyen:))

 

 

 

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7290)
ac07 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7292

És persze azt sem hangoztatják, hogy a statisztikáik nem az eladott autók számát mutatják, hanem a kereskedésekbe kiszállítottat (nagykereskedelmi értékesítés).

Ha megnéztek egy-két Buzuki szalont, láthatjátok, hogy gyakran 50-100 új autó áll benn. Szorozd fel a kereskedések számával, mindjárt kijön, hogy mennyi raktárkészlet van. :))

 

Más: olvastátok Karotta tesztjét? POZITÍV!

http://index.hu/x?d1003=http://totalcar.hu/teszt/c4bem/

 

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7290)
Vámpír Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7291
[image1][image1]
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7290
Azt a statisztikát senki se villogtatja pl asuzukinal hogy a legtöbb baleset a suzukisok okazzák és a legtöbb halálos kimenetelü balesetben akik meghalnak nagy többségben suzukiban ülnek.
Előzmény: godfrey (7289)
godfrey Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7289

Teljesen igazad van VANESSZA 1!

Én is ezt mondom reklámfogások kellenek és akkor nő az eladás.

Senki nem szokta számolni mi lesz a végén.

 

És hiába a végén a feketeleves, a kollégám akkor is másodiknak Suzukit vett.

tehát megvett 3 év múlva egy másik autót.

 

Nem a Citroen kereskedőkön múlott, hogy másodiknak is Citroent vettem, de ezt már elözőleg többször írtam.

 

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7287)
jee_c Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7288
És a végén jön a feketeleves...
Előzmény: VANESSZA 1 (7287)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7287
De sokakat becsalogatnak igy és hidd el sokan meg is veszik az olcsó gépet!
Előzmény: jee_c (7286)
jee_c Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7286

Ja, 20e alatti törlesztőrészlet... Mint a mesékben. Csak éppen az a vicc, hogy ez ún. maradékösszeges törlesztés, ami annyit tesz, hogy a futamidő lejártával, az utolsó törlesztés összege nem 20e, hanem annyi, ami még megmaradt a hitelből (pl. félmillió). Legalább is nekem ezt mondta a haverom. Gondolom így is van.

Szal ennyit a 20 ezres törlesztésről.

Előzmény: VANESSZA 1 (7284)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7285
Olvass vissza tavaly szeptemberi hozzaszolasaimhoz, az enyem is ezt muvelte, a termosztatcsere megoldotta.
Előzmény: FPY (7283)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7284
Í Citroen igazából a Xsara Picasso nál kezdet bele egy jó reklám kampányba! ...de sajnos ez abba is maradt azt kellet volna folytatni!Itt van a C4 "hangyás" rekláma hát nemtdom de egy ilyen reklám engem és szerintem másokat se ösztönöz vásárlásra vagy hogy bizzak a C4-ben és tudjam hogy miben különbözik a többi márkától mibe más és mibe jóbb! Nézd meg a suzukit annyi sütnivalójuk van hogy most "ajándék" téli guma, és a törlesztés 20k alatti EZ ÉRDELKI A CSORÓ MAGYART!!!!! ITT A NYERS TÉNYEK A LÉNYEG NEM A HANGYÁK!!!
Előzmény: godfrey (7282)
FPY Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7283

Na akkor elviszem. Pont ezt csinálja az enyém is. 75 folé melegszik aztán egyszer csak visszahül 75-re, akár  álló helyzetben is. Aztán megint felmelegszik, lehül......viszont eddig tutira nem ilyen volt, mert észrevettem volna.

 

Előzmény: igazi hős (7280)
godfrey Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7282

Igen megnyerték. Épp erről bezséltem megnyerték, de ezt szerinted hányan tudják, akik épp mezei autót akarnak vásárolni? Nincs reklámozva, nincs kihasználva a hír értéke. Minimum be kellen állítani egy replikát (elég a karosszéria nem kell hogy bele lehessen ülni) néhány nagyobb szalonba.) Esteleg néhány TV hírdetés (szakujságban nem olyan célszerű ott ugyis olyanok olvasnak akit érdekel a téma és tudják megnyerte).

Lehet azért érdekel ennyire a Citroen marketingje mert érdekel a márka másrészt feleségem ezzel foglalkozik gy nagyobb cégnél.

Mondok egy példát jó marketingre.

 

Suzuki.

 

Csapból is ez folyik, TVben rádióban, újságban.

Láthatod Rally autoként a reklámban (milyen Rallys multra is tekinthetnek vissza?)

És munkatársam most cserélte le VagyonőR+ ugyanarra.

Rakatott bele mindent ("full extra kivéve bőr") és ki is jött a számla 3.5 millióra.

 

Ennyit a reklámban hangoztatott olcsó népautóról 2 millióért.

De veszik.

Amikor mondtam neki ennyiért vettem én is Xsara 1.6 Eustylomat és ebbe a francia mérnökök még csomagtartott is :-) tettek arra az volt a válasza "franciát nem veszek, nem megbízható"

 

Hát ezt teszi a marketing, ezen kell változtatni.

 

 

Előzmény: jee_c (7273)
godfrey Creative Commons License 2004.11.16 0 0 7281

Üdv!

 

Nekem is adtak ilyen utolagos takarot.

Illetve eltartott egy ideig mire rájöttem mire való mert azt nem árulták el :-)

Mondjuk Ifán láttam már ilyet meg 1982 ben apám 1200 es ladáján, elöző Xsarámon nem volt (nem is adtak januátrban vettem) nem tudom mire ez a visszafejlődés.

Nekem is 60 és 90 között áll a mutató szerintem sem természetes. Főleg, ha dugoban állok,  araszolgatok és utána leparkolok állás közben felkuszik 90 re tehát nem a müszerrel lesz gond, inkább a termosztáttal ("szerintem ...")

 

Előzmény: FPY (7268)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7280

FPY,

nézesd meg a termosztátot, de ne csodálkozz ha hibátlannak bizonyul. Az enyém is ilyen: a termosztát jó, a ventillátorok jókor kapcsolnak, de  a kijelző fix 15 fokkal kevesebet mutat (75-re áll be, dugóban 85-ig felmegy). Próbálkoztak kétszer, aztán inkább leállítottam a szervizeseket mielőtt a fél autót kicserélik, eredmény nélkül.

Előzmény: FPY (7268)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7279

6000?

 

Érdekes én 8xx et olvastam igaz csak személyautót.És abban nincs benne pl a Berlingo sem.

 

Holnap viszem  atavnyitot tanitani sajna bemertek e sjo igy a nullarol kell kezdeni:)))

 

Viszont ma ultem C4-be hat mit mondjak el tudnam viselni:)))

 

 

Előzmény: godfrey (7255)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7278

X. ker Hajlék utca 8.

CSörgess meg! A számom: 20/9 843-221

Előzmény: kmr (7266)
jee_c Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7277

Hmm. Nekem se megy 8 liter fölé a fogyasztás, pedig néha igencsak elnehezül a lábam :).

Ez a fogyasztás vegyes üzemre vonatkozik, azaz elég sok város van benne ( több, mint fele is gyakran). Van, hogy pusztán bejárással megy el egy tank benzin, ami nekem 20 km távolságról van,, sko lámpával szóval nem is igazán optimális a használat (rövid hozzá a táv).

Nekem nagyon soknak tűnik a 11 lityó, bár ha folyamatosan pörög a motor (mondjuk nem nagyon hagyod 4000 alá esni ..:)), bináris vezetéssel (padló gáz, padló fék, ...) biztos lehet ilyet is.

 

Csak ezt meg nem lehet produkálni dugóban, mert akkor úgy is araszolás van.

Előzmény: Vámpír (7275)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7276

mondom, ha  nyitva marad a termosztát, akkor produkálhat ilyen jelenségeket, hogy városban még mondjuk jó a hőfok, de amint gyorsabban megy az ember, adott esetben országúton, 80-90 körül, akkor a menetszél már becsületesen visszahűti az EGÉSZ rendszert. emlékeim szerint a xsarában a termosztát 82 vagy 84 fokos, tehát ez alatt lezárja a rendszert és a hűtőben nincs keringés pont a túlhűtés elkerülése végett.

garanciális autónál nem kérdés hogy szervíz vagy nem szervíz már a későbbi bosszúságok elkerülése végett is.

 

a takarólemezt kívülről kell feltenni, van több füle, arra kell figyelni, hogy mindegyik a helyén legyen, bepattint, kész.

leszereléshez kell némi türelem, hogy az összes fület kinyissa az ember, de az sem vészes...

Előzmény: FPY (7272)
Vámpír Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7275
Országúton és autópályán hasonlóak nekem is az értékek, csak a város durva...
Előzmény: cs_geza (7264)
Vámpír Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7274

Hát nem tudom, hogy adnak-e egyáltalán...

Amikor megnéztem a kocsimat még a szalonban, akkor ott volt a csomagtartójában, amikor viszont átadták, már nem volt benne.

Érdekes...

Előzmény: FPY (7268)
jee_c Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7273

Allehet, hogy "csak" második a C4, de:

http://www9.online.rtlklub.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikk&param=8&table=hirek&ID=9012

 

Szal az Ausztrál futam is Loeb-é. Ja, a Citroen nyerte a csapatbajnokságot, ha jól emlékszem elég fölényesen.

 

Sajnos úgy néz ki, kiszállnak a WRC-ből a Citroen és a Peugeot.

 

CXManiac!

Azt mondod 160 HP fölé tennéd valahova a lécet? Nem hangzik rosszul.. :)

 

Párásodás: ja, eléggé szokott. Nekem eszembe jutott, hogy ezért valamilyen szinten lehet, hogy pont a klíma is felelős. Az biztos, hogy klíma leállítás után elég prárás levegő jön egy rövid ideig.

 

Géza, mit tettél azzal a szerencsétlen Hókuszpókkal? :) Nem baj, úgy is autót bütykölni akartál ma, nem? *gonosz* :) Mi meg itt gürizünk addig helyetted is. :))

Előzmény: godfrey (7267)
FPY Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7272

Nekem adtak. Fekete mûanyag pattintós, majd megpróbálom feltenni. Playback II. amiben téli csomag is van, lehet hogy ezért??

Amúgy fel szokott melegedni jobban is a víz, a 75 és a 90 fokos jelolések között pont középen van a mutató általában. Igy is lehet termosztáthiba??? Egyébként nem tapasztalok semmi furcsát. Szokott ez rossz lenni? Inkább szervíz??

Előzmény: Flacika (7269)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7271
az is lehet, hogy a termosztát nyitott állapotban megragadt és ezért nem melegszik, mert szerintem az a 75 fok körüli víz kevés.
Előzmény: FPY (7268)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7270
Nekem sincs, de 10 km alatt total be kellene melegednie. Foleg 0 koruli hofokon. Mi lesz, ha majd a minuszhuszak ropkodnek??? Utana, ha mar bemelegedett, jo?
Előzmény: Flacika (7269)
Flacika Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7269

"használja valaki az orrdugót amit az autóhoz adnak?"

 

Adnak???

Előzmény: FPY (7268)
FPY Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7268

Sziasztok,

 

ez nem egy lényeges kérdés, de érdekelne: használja valaki az orrdugót amit az autóhoz adnak? (hûtô takaró)

Fûtött garázsból indulva 10 KM-es távon 75 fok fölé nem melegszik a motor 0 fok körüli idôben....viszont egy Xsarán se láttam még ilyen takarót használni. Véleményetek, tapasztalat esetleg?

godfrey Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7267

Üdv!

 

A C4 eladásait sajnos nem fogja megdobni az "év autója" cím. :-( Bár a 2. hely nagyon megtisztelő, sajnos a reklámokban mindig csak az első helyezet szerepel.

 

 

1. Toyota Prius II, 406
2. Citroën C4, 267
3. Ford Focus II, 228
4. Opel Astra H, 180
5. Renault Modus, 151
6. Peugeot 407, 135
7. BMW 1-es sorozat, 83

kmr Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7266
CXmaniac,
A sín azt hiszem nincsen eltörve, csak a bowden van letekeredve a dobról. Hogy a dob sérült-e vagy csak egyszerűen leugrott róla azt nem tudom, de remélem csak az utóbbi, és szerintem elszakadva sincsen a bowden.
Ti hol működtök szervízileg, ahol meg tudnátok nézni, illetve csinálni?
Előzmény: CXmaniac (7249)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7265
Masodikra se...;)))
Előzmény: Vámpír (7263)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7264
Parasodas: igencsak hajlamos ra, nekem esoben szinte mindig kell a legkondi. (asszem nagyban hozzajarul a hulyen elhelyezett legbelepo). Fogyi: nekem alt. 7-7.2-7.5, de 8 fole meg sose ment (telen sem), igaz, en is fullcsucsban jarok reggel-este (Budaorsi ut - > Margit-hid es vissza), de utana mar 10-15 km halados van, 100-130+. Normal uton, vagy autopalyan is sokat eszik? Orszaguton 7 alatt, palyan 7-8 kozt (attol fugg mekkora a labad).
Előzmény: Vámpír (7262)
Vámpír Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7263
Persze hogy nem sikerült elsőre a kép... :))[image1][image1]
Vámpír Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7262
Sziasztok! Május óta a miénk a mellékelt drágaszág (Eurostyle, 1,6-os). Az eddigi 11000 km alatt már remekül összeszoktunk, nekem ez a kocsi kényelemben, felszereltségben, menetteljesítményekben maximálisan megfelel, most már csodálom hogy régebben tartózkodtam tőle. (Az asszony már rég javasolta, én inkább 307-est akartam). Elsősorban az ára győzött meg, de azóta már imádom. :) Két kérdésem van: Sose sikerül a városra megadott fogyasztáson belül maradni: a 9,3 helyett általában 11-et csap be százon. Nekem van nehéz lábam, vagy ez a reális? (Persze nekem ez belvárosi közlekedést jelent, reggeli-esti araszolással a Lánchídon.) A másik pedig, hogy jól látom, hogy valóban eléggé párásodik a kocsi? Mondjuk a klímával ez nem gond, de az előző autóimban klíma nélkül is jóval ritkábban fordult elő párásodás.
godfrey Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7261

Az végülis mindegy nekem melyik akciozzák melyiket engedik le a tény az tény marad nincs nagyon különbség a kisautó a családi uto meg az egyterű között.

 

és ez baj.

 

Előzmény: Leadfoot (7260)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.15 0 0 7260
Ez így igaz, de a C3 akkor jelent meg, mikor én a Xsarát vettem, és akkor már eléggé akciózták az utóbbit. Tehát nem a C3 ára magas, sőt, épphogy elég jó (főleg a konkurensekkel összevetve), hanem a Xsara meg a Picasso ára lett nagyon leengedve.
Előzmény: godfrey (7259)
godfrey Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7259

Igen én is ezt mondom, a Citroen marketingeseit rég le kellett volna cserélni vagy a büdzsét emelni.

Katasztrofális amit tesznek a márkával.

Egyébként 7500 autóról (első 9 honap) 5800 ra esett vissza az eladási a Ciroennek.

Ez szerintem nagyon gyenge.

 

űPersze sosem értettem egy olyan árpolitikával amikor a C3at lehet annyiért kani mint Xsarát... hihetetlen.

Egyik ismerősöm vett C3 exclusive ot 1.6 os motor stb. Ugyanennyiért Xsarát is kaphatott volna akcios ezustyle ban, netán 1.6 exclusiv akcios Picassot 100 ezerrel többért.

Ha egy márkánál ugyanannyi a kiskategoriás auto mint az alsó közép vagy az egyterü...

 (persze tudoma C3 ujabb model, az 1.6 os Picasso meg 8 szelepes de a két auto nem hasonlítható össze. most döbbentek rá ők is, amikor be akarták tenni a babakocsit a C3ba.. nem sikerült)

Előzmény: Leadfoot (7257)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7258
Ráadásul a C4-nek szerintem elég jó esélye van az év autója címre, ami plusz vevőket tud csalogatni.
Előzmény: Leadfoot (7257)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7257

Ez teljes mértékben így van. A C4 esélyei SZVSZ nagyon jók. A Megane-t rengetegen veszik Európában, és magyarországon is, a C4 pedig úgy néz ki, semmivel nem lesz rosszabb nála!

 

Ami biztos, hogy a Citroennek csapnivaló a marketingje... a Peugeot rendszeresen megelőzi eladásokban, pedig a műszaki tartalom ugyanaz, ráadásul a Pugok drágábbak, és pl. még kompakt egyterűjük sincs (az utóbbi időben az egyik "húzó kategória")!

Előzmény: Mackaj (7256)
Mackaj Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7256

Szerintem itt azért az is lehet, hogy az elözö nagyon jó év volt, nagy eladott darabszámmal, a Xsara viszont mostanra kifutó. Reméljük, a C4...

A százalékos növekedésnél azért sose mindegy, milyen mennyiségekröl van szó.

Előzmény: godfrey (7253)
godfrey Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7255

Az az igazság a Thalia bevezetéskor nagyon ment de ma már nem soikat adnak el belőle. (az első tizben sincs már benen az eladási rangsorban). A meganeból 3x annyit adnak el mint thaliából de 15000 Renaultot adtak el idén már és 6000 Citroent. Pugból is majd 2x annyi fogyott el mint kedvenc márkánkból.

 

Nos és a minőség: hát ez nem az első szó ami a Citroenről eszembe jut.  A kényelem igen, még a design is de a minőség nem.

 

És a piac ki is mondja erről az ítéletét, sajnos elég markásan.:-(

Előzmény: VANESSZA 1 (7254)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7254
a peugeot talán a reklámok és a formai megjelenés miatt,a Renault meg hát mindenki tudja a Thalia miatt,de ha thalia hibalistát nézed ilyen eladási statisztika nem kell hogy vigyék,vigyék és majd hordják vissza az összes szemetet a szervizesekhez.Inkább legyen minöség .
Előzmény: godfrey (7253)
godfrey Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7253

Most olvastam 22%-al estek a Citroen eladási itthon ebben az évben... hát ez nem jó jel, főleg hogy a másik két francia márka nővelte eladásait.

 

cs_geza Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7252
Kosz. Kozben korulneztem, asszem tudom az okat, csak elharitani egy muveszet, kb a fel autot szet kell szedni miatta. Ugy indul, h gephazteto le. (a bejovo levego obleben megall a viz, nem folyik le csak egesz lassan, es nagyobb lokdosesnel beszippantja a vizet a szellozo. Ki kellene pucolni a leeresztot vhogy.
Előzmény: VANESSZA 1 (7251)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7251
Nézz át a Citroen Berlingo/Ren.Kangoo/Partner topikba ott pont ezt tárgyalják !!!
Előzmény: cs_geza (7250)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.14 0 0 7250
Igen furcsa dolog tortent tegnap: Hazamentunk Debrecenbe, ahol az auto egesz nap az udvaron allt, egy jo ideig szakado esoben, de alapvetoen egesz nap esett. Delutan mentem az autoval, ment a futes, es fekezesnel-gyorsitasnal zizego hangot adott ki (mintha alufoliat fujna a szel). Ekkor meg nem tudtam mi lehet a gond. Kesobb eszrevettem, h a jobbos gumiszonyegen viz van, pegpedig elol, a labter vegetol induloan. A karpit, a szigeteles is csurom viz volt. A hazauton vegig futes, legkondi, igy remelem nagyjabol kiszaradt, de semmi otletem arrol, hogy kerult oda olyan sok viz. Jart mar igy valaki, illetve van vmi otletetek, mi a fene tortent vajon?
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.13 0 0 7249

Nem neked van veletlenul eltorve az egyik vezetomuanyag a sinen?

Bowdenszakadast mi is tudjuk orvosolni, de az eltort muanyagok csak bontott masikbol potolhatok, mivel nem lehet kulon megvenni. Sajnos.

Előzmény: kmr (7243)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.13 0 0 7248
En nem ilyen "beavatkozasra" gondoltam. 160 LE alatt nem is emlitenem. :-)
Előzmény: Titto (7238)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.13 0 0 7247

Vagy az erdoben a farkasok kozott. :)

Vauuuuuuuuu!

Előzmény: cs_geza (7230)
Titto Creative Commons License 2004.11.13 0 0 7246
7238as hozzászólásomban vannak az adatai...
Előzmény: godfrey (7240)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7245
Hello urak.Sajna a taviranyito nagyon butanak tunik egyszeruen nem reagal semmire.Vki. vmi otlet?
Előzmény: Herbie_ (7244)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7244
még ha nem is esik útba, azt hiszem olcsóbb lenne mint 80k...
Előzmény: kmr (7243)
kmr Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7243
Igen, a bovden kószál össze-vissza.
Érdekelnének a részletek, bár Egerszeg nincs túl közel, de lehet hogy valamikor járok arra, vagy kapok onnan valami hasznos infot.
Előzmény: Törölt nick (7236)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7242
A moci aze' baromira hasonlo...
Előzmény: godfrey (7240)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7241
írja, hogy off a típus
Előzmény: godfrey (7240)
godfrey Creative Commons License 2004.11.12 0 0 7240

Én ott egy pug 206 ost látok, hol találom a xsarát?

 

Előzmény: Titto (7239)
Titto Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7239
Előzmény: Titto (7237)
Titto Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7238

Meg még egy, de ezt nem linkelem csak bemásolom,hogy ne kelljen új ablakokat nyitogatnotok...ez Xsara2, Grécsyé

 

    LE

130 HP

    Súly

1166

    Nyomaték

173.5 Nm

    Motor

TU5JP 1.6 16V

    Légszűrő

J&R betétszűrő

    Kipufogó

Y elágazással készült dupla hátsó dob dupla 90-es kerek krómvégekkel

    Gyertyák

Splitfire

    Egyéb

CHIP

Titto Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7237
1.6 16V okosításáról volt szó itt... van aki már nekiesett(bár kicsit OFF a típus miatt)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7236

ha a bovden kócolódott össze, akkor meg lehet javítani, itt egerszegen legalábbs van egy ember, aki már többet is összerakott nekünk és eddig mind jó lett.

érdekel?

Előzmény: kmr (7235)
kmr Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7235
Sziasztok!
2001-es 3 ajtós XsaraII-höz keresek bal oldali ablakemelő szerkezetet. (Ez a második ami szétment). Az új gyári 80e körül van, úgyhogy inkább bontottat keresek, de a bontókban amikkel eddig beszéltem jelenleg nincsen. Tudnátok tippet adni hol érdemes keresni???
köszi
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7234

Talán nem feketére festett alumíniumból kellene csinálni a szerszámot?

Nekem maga fej része nyúlt ki, teljesen eldeformálódott. szánalmas.fr

Előzmény: cs_geza (7233)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7233
Popeyek vagyunk mind! ;))) Nekem speciel a kulcs nyakanal kezdett el tekeredni az egesz.
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7232
Én is próbálkoztam már vele. Egyetlen csavart se tudtam kilazítani vele, úgy szétnyílt mint a huzat. Szerencsére volt másik, (oothon történt nem a puszta közepén) azóta azt használom, a gyárit meg meg se lássam. Aki ezeket belerakatta aza autókba annak csak ezd engedném használni, mondjuk heti kötelezettséggel, majd megtudná, hogy milyen a normális, használható szerszám.
Előzmény: cs_geza (7228)
phoenix Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7231
Vettem egy kerekkulcsot a kerekorrel, mert a gyari csak 17es, a kerekor meg 19es...
Kerekcsere: hol a pokolban az emelo.... :)
A gyari arra meg talan jo, hogy leeresszem vele a potkereket, masra nem is hasznaltam.

2 szett kerekorom van. Ra van irva, hogy gepi kulcsal nem hasznalhato:).
Előzmény: cs_geza (7228)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7230

Ilyenkor a teli ejszakan a Hortobagy kozepen vegzendo kerekcsere jut eszembe.... :(((

Előzmény: igazi hős (7229)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7229

cs_geza,

az egy univerzális szerszám, azaz semmire sem jó igazán :-(

A pótkerék rögzítőcsavarjához vacak, kerékkulcsként meg rémálom. (Én már egyszer elhajlítottam egy ilyet, azóta van "rendes". Bár az is igaz, hogy a gumisok messze túlhúzzák a csavarokat, ha rendes nyomatékkal húznák meg, lehet hogy kibírná.)

Na jó, az emelőhöz hasznáható, de én inkább egy kis hidraulikus emelőt használok. :-)

Előzmény: cs_geza (7228)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.11 0 0 7228
Probaltatok mar kereket cserelni? Nagy meglepi,. ui. a kerekkulcs olyan gyenge, h egyreszt a (geppel felhuzott) kerekcsavart meg se birja mozditani, masreszt egy kozepesen gyenge ember ugy elcsavarja az egesz kerekkulcsot ahogy a nagykonyvben le van jegyezve. Meg jo, h nem egy defektnel jottem erre ra. A szomszedom (1es) Xsarajaval jartunk igy, ott a $uzuki kerekkulcs segitett. Tegnap este viszont sehol nem talaltam a 19es dugokulcs-fejet, igy maradt volna a gyari szerszam, de azzal meg remenytelen. Ma megyek szerszamot venni...:(((
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7227
Semmi hengerurtartalom noveles. Kompressziot lehet novelni, de minek. Magaban a hengerfej megmunkalas annyit hoz, hogy nem kell egy darabig tovabb piszkalni. Sok munka, keves munka. Megeri, a tobbi meg kit erdekel?
Előzmény: jee_c (7225)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7226
:-(((
Előzmény: Moonclown (7224)
jee_c Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7225

"Csak" hengerfejkönnyítésre, vagy egyben lökettérfogat növelésre is gondolsz?

Ilyen átalakítással azért brutál sok meló van, nem? Meg kell hozzá némi spéci szerszámzat is.

Előzmény: CXmaniac (7222)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7224

Hát én nyomkodtam összevissza:))De semmi.

 

 

Előzmény: fekvőrendőr (6418)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7223
A kulcsban történt elemcsere utáni folyamatot leírtam a 6418-as hozzászólásomban, hátha ugyanígy kell csinálni az akku levétele után is.
Előzmény: Moonclown (7221)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7222
Gyonyoruen lehtne nyitni a hengerfejet. Rengeteg hely van benne.
Előzmény: jee_c (7199)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.10 0 0 7221

hat nem jot tbe sajna:(((

 

vmi mas tipp?vagy vki aki meg tudna nezni?nem kene te pesti szervizben vagy?(az auto kora szerint garis de mivel mar az elvileg kotelezo ingyenes 2000-es sem lett pecsetelve igy megse.vigyem riasztoshoz?nem lehet vmit meg ellenorizni?

 

zavar marhara.

Előzmény: Moonclown (7220)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7220

thx ezerrel ki fogom próbálni.egy mazdát kellett beinditani és mivel a bikuci kevés volt kivettük az aksit.:))

 

ja és felfedezterm egy szamomr auj funkciot, menet kozben ha behuzoma kezifeket akkor szol (sipol) es kiirja nadbrake on.Mokas:))

 

 

Előzmény: Törölt nick (7219)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7219

akksi levétel után elvileg nem felejti el.

ha mégis, a teendő a következő:

gyújtást add rá a távirányítós kulccsal

nyomd meg a ZÁRÁS gombot ráadott gyújtásnál kábé 10 másodpercig

vedd ki a kulcsot

várj egy fél percet, közben ne csinálj semit, ne nyomogasd a gombot.

ezek után már működni fog.

én általában kulccsal be szoktam zárni az autót, nyitni már a távirányítóval lehet.

más tanítási mód nincs, a javítási útmutató is erről szól.

 

Előzmény: Moonclown (7218)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7218

Hello

urak!

 

Vki emlitette hogy hoygan lehet a taviranyitoba eletet lehelni aksi levetel utan.Tudtoks egiteni?Nem kene?

 

Keresem keresem de nem talalom, es felek este siman nyitva hagyom:(((

Előzmény: Törölt nick (7214)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7217
A Seat-ról annyit, most olvastam egy tesztet a vezess.hu-n egy 150 lovas 1.8T Ibizáról. 4,9 millióért még klímát se adnak bele, ráadsául a hasonló pénzért kapható 206RC meg Clio Sport menetteljesítményekben szinte porrá alázzák, felszereltségben meg pláne. A legvicceseebb viszont az Ibiza ülése... hát, ránézésre lehet, hogy az egynégyes Xsaráménak jobb az oldaltartása... :-))
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7216
Miért, az jött le a beírásomból, hogy igen? Mert akkor kimoderáltatom! :-)
Előzmény: Törölt nick (7214)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7215
Venne a vacogós cápa! :-))) Nem kell nekem 2üléses verda! :-)))
Előzmény: Törölt nick (7214)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7214

ha most kellene négyes golf és xsaraII között választanod, vennél négyes golfot?

:)))

Előzmény: Leadfoot (7213)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7213

Igen, tudom, nem is írtam olyat, hogy nem. Csak azt, hogy jó lenne valamelyik kisebb Citroen modellbe is belerakni, a C4-be meg a turbósított változatát.

 

Egyébként továbbra is fenntartom, hogy az a 6,3 milla nem sok a C4-ért azzal motorral a konkurensekez képest (persze a zsebemhez képest más kérdés... :-D) Mondjuk a Leon elég jó árban van, a 180 lovas turbót meg lehet kapni 5,4-ért, nem is kevés extrával, de már jó régi modell (még mindig a négyesgolf alvázon), lassan már kifutó. De ha mondjuk egy Golfhoz hasonlítod, nem olyan rossz vétel... sőt!

Előzmény: godfrey (7212)
godfrey Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7212

Üdv!

 

A C4be berakják azt a motort, szolid 6 milláért :-)

Előzmény: Leadfoot (7201)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7211
Koszi, jo lenne meg par ilyen szulinap, csak akkor kell epiteni meg egy garazst az ujabb Bertoneknak...;)))
Előzmény: Herbie_ (7210)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7210
Ez igen kellemes ajándék, sok boldog pillanatot hozzá, és még legyen ssok ilyen szülinapod :))
Előzmény: cs_geza (7207)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7209
Találkozott már valaki Xsara benzines motornál "kattogó mágnesszeleppel" ?
Seferbt Creative Commons License 2004.11.09 0 0 7208
De igen, viszont így még mindig jobb, mintha késett volna 3 hetet :)
Előzmény: Herbie_ (7205)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7207
Hopszla, nagyobb kep.
Előzmény: cs_geza (7206)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7206
Nekem viszont ez volt a szulinapi ajandek (igaz, holnap lesz):

X1/9 Bertone
Előzmény: cs_geza (7204)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7205
Kicsit korán érkezett, nem?:)
Előzmény: Seferbt (7203)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7204
Egy csoppet elcs*szte a mikula, neki meg egy honap mulva kellene jonnie...
Előzmény: Seferbt (7203)
Seferbt Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7203
Sziasztok!

Kaptam a mikulástól motorvédőt az autóra és nézegettem, hogy hogyan hová kell felrakni. Mivel lényegesen kisebb mint a gyári műanyag burkolat gondolom csak a motort védi. Azt viszont nem tudom, hogy a műanyag burkolat alá kell-e feltenni vagy csak önállóan?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7202

az eddigi legmeredekebb citroen, amit a kezemmel tapogattam, egy saxo volt.

valamikor 1,6vts volt az alap, csak egy kicsit átvariálta a német gyerek. volt rajta egy kapcsolható, ékszíjhajtású kompresszor és egy töltőlevegőhűtő, a tulaj szerint padon mérve 220 ló körül volt.

na az már tetszett.

pláne tetszett, hogy a kompresszort és a levegőhűtőt egy szellemes szeleprendszeren keresztül ki lehetett iktatni, ekkor gyakorlatilag sima szívómotorként üzemelt. a dugókat meg a hajtókarokat kicserélték benne erősebbre és könnyebre, a hengerfejtömítést meg biztos ami biztos alapon szintén erősebbre, természetesen hozzáigazították a befecskendezést is.

ami a lényeg: gyári váltó, gyári difi, gyári féltengelyek és napi használatú autó volt.

amikor én láttam, akkor még semmi sem ugrott szét benne, pedig az átépítés már két éve megtörtént.

belegondoltam, hogy mennyire büntetős kis jószág lehet, pár "komolyabb" autónak is szerezhet egy ilyen kis vacak kellemetlen pillanatokat.

:))))

Előzmény: Leadfoot (7201)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7201

Én nem értek hozzá, meg nem tudom, konkrétan mire gondol Maniac, de Saxo és C2 VTS esetében 125 ló a széria belőle, de ha jól tudom, létezik a C2-nek (asszem talán Challenge néven) valami kisszériás, exkluzív változata 150 vagy 160 pacival.

 

Másrészt ha a 206 RC-be bele lehetett tenni a 180 lovas EW10J4S motort, akkor nem értem, hogy egyrészt valamelyik kis Citroenbe miért nem lehet (talán lehet, hogy nem férne bele?), másrészt miért nem lehet az alsó-közepes modellbe belepakolni annak a turbós változatát, mint a Megane RS esetében...

Előzmény: jee_c (7199)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7200
1.4i benzines berlingom néha alapjáraton kopogosan jár tapasztaltatok már hasonlokat vagy tippet tudtok adni mire lehet gyanakodni?
jee_c Creative Commons License 2004.11.08 0 0 7199

Hali,

 

milyen dolgokra gondolsz 1.6 16V tartalékok kapcsán?

Ja, hogy mondjak is valamit:

Budapest - Wiesbaden - Budapest távot (1050km+1050km) tettem meg Xsara 1.6-tal, két nap alatt (egy versenyre mentünk). 4-en cuccokkal, végig minimum 140-150km/h körül (eltekintve a terelésektől, és hazafele a ködtől, mert éjjel köttünk). Autó szépen teljesített, probléma nem volt. Hazafele már közel, Bécstől, végig 155 felett, 160 körül. Problémamentesen. Átlagfogyasztást is tudok majd mondani.

Előzmény: CXmaniac (7189)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7198
Ha nem JP4, akkor nem.
Előzmény: VANESSZA 1 (7197)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7197
TU3jp motorok?
Előzmény: CXmaniac (7195)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7196
En sem ertem ezt. Mondjuk szerintem inkabb a C2-vel lehetne aratni igazan. Mondjuk 150-160 loval. Nem extra konnyen kivitelezheto, de hat ez nem a Citroen stilusa ugylatszik.
Előzmény: Titto (7194)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7195
Az TU motor. Azokbol csak a 16 voltosak voltak tokesek. :)
Előzmény: VANESSZA 1 (7192)
Titto Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7194
Nincs rá kereslet? Hááát, ő biztos jobban tudja, de szerintem a xsara elég népszerű kocsi, és nem hiszem hogy akkora bukás lenne egy sportos széria(tom van a vts, de nem ilyenre gondolok)....
Előzmény: CXmaniac (7189)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7193

ezt a benzint en sem ertem.Tesco kuton meg ugyan nem tankoltam de a masfel lityos fogyasztasi plusz erosen az urban legen kategoriaba tartozik:)A 95-98 kerdest mar tobbszor kitargyaltuk fogy javulast szinjte senki nem vett eszre van aki szerint szebben jar a motor, en ezt sem vettem eszre:)

 

Auchanban szoktam tankolni, jo minosegu olcsobb es absz. ugyaanazt hozza mint a tobbi.

 

Ez az index ma nagyon szar, majd holnap:)

VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7192
Azt lehet tudni hogy az én berlingom 1.4 2001 .11hó hidrótőkés-e vagy nem?
Előzmény: CXmaniac (7191)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7191

Emlékeim szerint az összes 16 szelepes XU motor hidrotőkés.

Bár a múltkor nekem is lapkát hozott a program. Meg kéne nézni mikrofilmen. Azon biztos jól van fent. Valamikor előkeresem már az olvasót, mert bár gyors a keresés és egyszerűbb a szoftveresen, de a mikrofilm mégis biztosabbnak látszik.

Előzmény: Törölt nick (7185)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7190
TOTAL Q7000 vagy Q9000. Álapottól függően.
Előzmény: VANESSZA 1 (7187)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7189

Beszéltem Párizsban egy ismerősömmel, aki a Citroën egyik területi képviselője.

Neki is feltettem a kérdést, miért nem gyártanak sportosabb autókat szériában? Azt mondta, nincs rá elegendő kereslet. Néhány darabért nem éri meg. Mindenesetre, nem kis pénzért meg lehet csinálni. Most nézegettem a Xsara 1.6 16V motort és nagy tartalék van benne. Igencsak szép dolgokat lehetne vele csinálni!

Előzmény: Titto (7176)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7188
Többször cseréltem már. Eddig egyszer volt vele probléma, de azt nem tudom miért, mivel máshol cserélték ki így nem tudtam a garanciában sem eljárni. Ráadásul látni sem láttam őket, így nem tudom a silány minőség esetleg gyártási hiba okozta-e.
Előzmény: devike (7158)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7187
Az 1.4i motorhoz ti milyen olajat használtok?
godfrey Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7186

Üdv4

Igen ilyenekre gondolok, de talán kellen belőle vagy 100 db :-)

Előzmény: Titto (7177)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7185

kicsit el vagyok keveredve itt a progiban ( a probléma az, ha leszűkítem a keresést xu10j4rs motorra-és a tiéd ilyen-akkor AD HOZZÁ lapkát, de ezzel a ch-s dologgal elbizonytalanítottál)

küldj egy teljes alvázszámot légyszíves.

 

a lengéscsillapító egyértelműbb, 27414 vagy 27285 forint, attól függ, melyik van a tiédben.

az alvázszámból mondjuk ez is pontosan kiderülne.

egyébként a hivatalos kereskedésekben futóműalaktrészekre akció van/lesz, az árengedmények mértékét fejből hadd ne mondjam meg, mert alkatrészcsoportonként változó, de holnap bemegyek és megnézem neked.

Előzmény: Törölt nick (7179)
schs40 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7184
Bocs, de lehet, hogy le vagyok maradva valahol. A benzin minőségétől vagy az oktánszám különbségétől gondolod a fogyi különbséget? Én soxor tankolok ott általában 95-öst néha 98-ast. Nekem nem fogyasztott kevesebbet a 98-assal, talán egy picivel simábban járt a motor. OFF nekem 307SW-m van ON fateromnak van új xsarája Ő mindig 98-assal jár:)
Előzmény: VANESSZA 1 (7181)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7183

nyugodj meg, fel lehet tenni biztonságosan, de látom, most már mindegy.

:)))

Előzmény: FPY (7168)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7182
Már sokszor volt szó itt erről, és szerintem senkinek nem evett lényegesen többet 95-ből, mint 98-ból. Az én 1.4i-m esetében nem vettem észre fogyasztáscsökkenést, mikor áttértem a 98-asra (ettől még lehet 1-2 deci csökkenés), csak hogyszebben, egyenletesebben jár.
Előzmény: VANESSZA 1 (7181)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7181
Az jó ,hogy olcsóbb csak azt is tegyétek hozzá hogy 1-1.5 literrel többet eszik minden autó a tapasztalat szerint és nem húz töle a kocsi.
Előzmény: schs40 (7180)
schs40 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7180
95-öst. A 98-as 248 Ft/l. Bárki tankolhat ott 0-24-ig.
Előzmény: Herbie_ (7178)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7179
nem kéne...,

utana neznel megegyszer, hogy az RFS-es 2.0i 16v-s motor korongos-e vagy hidrotokes?
A Citroen M5-ben azt mondtak, hogy hidrotokes. (A multkor korongosat mondtal.)
Es allitolag 7200/db.

Jo lenne biztosat tudni.

Illetve a VTS-be gyari hatso gatlok milyen arban vannak?

Irhatsz maganba is a verybyteKUKACfreemail.hu cimre.

Elore is koszi.
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7178

98-ast?

Ha már így felmerült. Az is mehet tankolni aki nem vásárolt az áruházban?

Előzmény: schs40 (7175)
Titto Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7177

Na, meg is találtam, be is scanneltem(sajnos fek-fehér):

 

Előzmény: Titto (7176)
Titto Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7176

Én egyszer láttam egy wrc-desing xsarát. Egy Citroenes hirdetés egyik autója volt, 1.6 16V volt talán, és hasonlított a wrc-re. (egy darab volt, nem egy széria vagy hasonló) Látta már valaki esetleg az utakon?

Előzmény: godfrey (7161)
schs40 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7175
Most tankoltam a Tesco kútnál 238 Ft/l.
Előzmény: Herbie_ (7171)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7174

Köszi szépen.

Kicsit elszomorít, hogy 50 liter nyálért 13k-et kell fizetni.

Előzmény: Leadfoot (7173)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7173
OMV-nél 259.50 vagy 259.90-ért tankoltam az imént. MOLnál általában 2-3 forinttal olcsóbb.
Előzmény: Herbie_ (7171)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7172
Herbie,

en minedn tavasszal es osszel atnezetem az autot, tok mindegy mennyit mentem vele. (Mondjuk megyek eleg sokat.)
Ilyenkor teljes fek es futomu atnezes van.
Folyadekszintek atnezese, illetve picit megnezik a motort is, de ez a Xsara-nal nem lenyeges kerdes. (Elozo OFF Audimnal ON nem artott.)

Erdemes raszanni a penzt es idot.
Az egesz fel ora, es utana eldontod, hogy mit is akarsz javittatni, mi az ami surgos.

Persze mindezt nem szakszervizben.
Előzmény: Herbie_ (7170)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7171

Srácok!

 

Nem tudjátok mennyiért megy most a 98-as benya? Köszi

Előzmény: Herbie_ (7170)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7170

Őszintén? Én még nem vittem ilyen téli ellenőrzésre...

 

 

Előzmény: Törölt nick (7167)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7169
Nekem más-más méretű a vas ill alufelmi csavalrja...
Előzmény: FPY (7168)
FPY Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7168

Köszönöm. A gumis állította, hogy nem lesz jó az alufelni csavarja. Idôközben egy másik gumisnál találtam csavart, du. megyek érte, remélem jó lesz. Autósboltok nem tartanak ilyet.

Herbie, thx. Neked is.

Előzmény: Törölt nick (7166)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7167
Herbie,

most csak teli ellenorzes alapjan ala lett nezve es kicsit meg lett mozgatva egy pajszerrel. Es mar picit lotyogott.
Az egesz onn indult, hogy a kormanymuven balos porvedo gumiharangja kiszakadt es azt ki kellett csereltetnem. De ha mar ott voltam, akkor atnezettem a teljes futomuvet, es igy derult ki, hogy az elso futomunel mindket katso lengokar szilentet csereltetnem kell.
Bardinal lehet kapni.

Miben jelentkezik? Romlik az auto stabilitasa, kopogni fog az eleje. DE, ha rendszeresen atvizsgalod/atvizsgaltatod, akkor idoben ra eszreveszed.
Előzmény: Herbie_ (7164)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7166

akarom mondani lemezfelnit.

Előzmény: Törölt nick (7165)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7165
egyrészt van, másrészt meg a könnyűfém felni csavarja úgy van kialakítva, hogy fel lehet vele tenni az odavaló lemezcsavart....
Előzmény: FPY (7160)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7164

Milyen jelenséggtel bír ennek hibája?

Vagy egyszerűen csak álá lett nézve, rossz állapotban van, csere?

köszi

Előzmény: Törölt nick (7163)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7163
devike,

holnap meg tudom neked mondani az arat, ugyanis az enyemen (Xsara I, 2.0i 16v VTS) eppen tegnap es ma cserelik.
Előzmény: devike (7158)
Herbie_ Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7162

Inkább gumisoknál érdemes próbálkozni, bár a fene tudja.

Ha ellátogatsz a gumikérdés, felnikérdés topicba, van ott vagy 5 gumis srác, nekik biztos van, valamelyik talán még aközeledben is lesz:)

 

Biztos nem egyforma hosszúak, esetleg a menetemelkedés is eltérő lehet. Átmérő, stb... Mindenféleképp az adott autóhoz kell kérni, ha jól tévedek.

Előzmény: FPY (7160)
godfrey Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7161

Nem váratlan, hogy abbahagyják.

Amilyen a Citroen marketin gépezete, ki sem tudják használni azt az elönyt amit a bajnokság megynyerése hozna.

A Xsara katalogus hátulján van egy 2 cm átmérőjű logo ami jelzi, hogy 2003ban világbajnokok lettek.

És ennyi.

Semmi külön rendezvény, esetleg körbehordozni a nyertes autót netalán kibocsájtani egy limitált példányszámú felmatricázott  replikát.

Semmi.

Jah nem. Most a C3 reklámjában bemondják hogy nyeretk. Igaz Xsarával de ez mindegy.

 

Katasztrofális a Citroen marketingépezete.

Előzmény: glober (7155)
FPY Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7160

Sziasztok,

 

lehet hogy hülye a kérdés: szerintetek "sima" autós boltban lehet kerék rögzítô csavarokat venni acélfelnihez?? A helyi márkakereskedônek nincs!! Szabvány ez? Kompatibilis a többi autóval? Vagy spec. csavar?? Bocs, ha lámer vagyok.  

cs_geza Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7159
Hmmmm, eredeti nem johet szoba? Lehet h draga, de legalabb a sajatja, es valszeg elfogadhato minosegu.
Előzmény: devike (7158)
devike Creative Commons License 2004.11.05 0 0 7158

Üdv!

 

Cserélt már valaki Xsara I - en első lengőkar szilentet?

 

A jobb első lengőkar hátsó szilentje kissé be van szakadva, ill.  a gumi be van repedezve. A szervízesek szerint nem szabad hozzányúlni, mert az új utángyártott nem bír ki fél évnél többet!

 

Más vélemény? Milyen árban van egy ilyen szilentblokk?

glober Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7157

Szia !

Nem ... meg lehet bütykölni , egyik ismerős a Gyári rádiós magnóhoz csatlakoztatott egy 200 GB HDD-t.+ Mp3 lejátszót rajta kb.1600 óra  zene  :-))

 Csatlakozó kábel a trük lényege és még a kormányról vezérlés is működik, igaz a kijelző meghülyül kicsit a sok track-től.

Előzmény: chuckyboy (7152)
Titto Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7156
Na, felhívtam ma a helyi citroent. Miután elmondtam pontosan hogy milyen visszíhvás érdekelne, telefonon bemondatták velem az alvázszámot, és kidobta neki a számítgép, hogy bizony jogosult vagyok egy üzemanyagszint-jelző frissítésre, szóval jövő héten irány a szervíz!!
Előzmény: Titto (7143)
glober Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7155
chuckyboy Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7154

Köszi! Ez biztató! :)

 

Előzmény: Moonclown (7153)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7153
bármilyen ami azonos tipus.A cd-s kutyu cléarion, gondoloma magno is.Kerdes tud e cd tarat vezerelni.Amugy a gyari is ua. csak 2x annyi:))
Előzmény: chuckyboy (7152)
chuckyboy Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7152

Sziasztok!

 

Egy (lehet hogy buta) kérdés: Citroen Xsara II. Rádiós Magnóhoz, csak gyári CD-tár csatlakoztatható?

 

Vagy bármilyen..?

Chapi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 7151

Köszönöm a gyors választ !

Sikeresen beraktam a pollenszűrőt.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 7150

ha jól rakod be, akkor a lamellák elvileg függgőlegesen állnak.

másrészt ha jól emléxem, (ebben nem vagyok biztos, de úgy rémlik) akkor a pollenszűrő oldalán van egy nyíl, úgy kell berkni a szűrőt, hogy a nyíl irányában menjen át rajta a levegő.

Előzmény: Chapi (7149)
Chapi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 7149

Sziasztok !

 

Tudna valaki segíteni abban, hogy a Xsara II. pollenszűrőjénél a van e jelentősége, a lamellák állásának. Vizszintesen vagy függőlegesen állítva kell feltolni ?

 

                          Köszi !

Moonclown Creative Commons License 2004.11.03 0 0 7148

Szia ez érdekes mert semmit se kaptam.

 

Dob el ide is lécci:

barinet@index.hu thx.

 

 

Előzmény: CXmaniac (7147)
CXmaniac Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7147
Jó természetesen. Válaszoltam is.
Előzmény: Moonclown (7146)
Moonclown Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7146

cxmaniac: irtam mailt, remelem az itteni cimed jo!

 

chuyky: en sem vennek hasznalt gumit, nezz szet ausztriaban en a magyar ar feleert hoztam 1 hete.itt az akcios ar is 6-8 ezerrel tobb.

 

 

Előzmény: chuckyboy (7145)
chuckyboy Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7145

Sziasztok!

 

Citroen Xsara II. 15"-os (tehát normál gyári) vas felni ajánlatot várnék az email-re, ha estleg van nektek eladó. :) Téli gumival is érdekel! :)

 

Köszi!

 

 

lazac01 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7144

Sziasztok!

 

A hétvégén kicseréltem a bal első tompított izzóját. Így utólag nem olyan nagy dolog, de tényleg könnyebb lett volna, ha nőgyógyász gyakorlatom is van. A legnehezebb a porvédő gumis műanyagzsák visszahelyezése volt az ABS csatlakozójára. De most jobban fent van, mint eredetileg...

 

Ja igen, akkor már mindkettőt kicseréltem, és úgy tűnik, a másik oldalon (menetirány szerinti jobb) nehezebben fértem hozzá, mégpedig az ablakmosó-folyadék tartályának beöntője miatt. Esetleg le lehetne azt szedni?

 

Köszönet még egyszer mindenkinek a segítségért!

Előzmény: fekvőrendőr (6811)
Titto Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7143
Ez alatt azt értik hogy ingyen negcsinálják??? Viszem én is akkor...bár gondolom bizonyos időben gyártottakra vonatkozik, de nehogymá elküldjenek, mikor 25 liter benzinnél már üreset jelez :-)
Előzmény: Törölt nick (7131)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7142

Van már külön C4 topic???

 

Egyébként én nem látom ilyen sötéten az árakat (bár azért nagyon valószínű, hogy sajnos nem lesz mostanában C4-em :-( ).

 

A Megane nagyjából hasonló árban van, talán 100-150ezerrel olcsóbb. De ha megnézitek a németeket, japánokat, már-már barátinak is nevezhetném a C4 árait:-)) Na jó, elég erős túlzással...

 

Pl.: Golf V extralistájának árai:

 

-toaltóradar: 120ezer

-metál: 112ezer

-az alufelnit nem sikerült kiderítenem Golfhoz, de a Polohoz kerül a 14 collos 140ezerbe...

 

Egyébként az utóbbi napokban, mióta bemutatták a TotalCar-ban az új Octaviát, megint feléledt az alsó-közép vita (aminek a kiváltója nagyrészt én voltam :-D). Herbie is ott volt, de lehurrogtak minket, hogy egy autóban nincs értelme a zárható kesztyűtartónak, térképlámpáknak, motorház-teleszkópnak, stb.-nek :-)

 

Szóval ne haragudjatok, én csak mosolyogni tudok azon, hogy az Elegance (fullos) Octavia II-ben (ára 102 lovas 1.6 8V-vel 4,5 milka fölött) nincs ESP, fügönylégzsák, bőrkormány, tempomat, CD-rádió (audioként kazettás magnó jár hozzá!), hogy olyanokról ne is beszéljünk, hogy tolatóradar, csomagháló meg esőszenzor... ja, és a legnagyobb poén, hogy nem jár hozzá alapban hátsó ablaktörlő, külön kell rendelni 19ezerért! :-)

 

Egyébként hogy mennyire lesz versenyképes, az attól is függ majd, hogy sikerült-e eleget nőnie (nagyon "felpuffadtak" manapság az autók ebben a kategóriában). Érdekes, hogy árak már vannak, az autó készen van, de még mindig nem láttak napvilágot méretadatok (főleg a tengelytávra lennék kíváncsi).

 

A másik, ami eszembe jutott még a C4-gyel kapcsolatban, hogy nem lesz egyszerű feladat majd kombit csinálni belőle... :-)

Előzmény: Flacika (7136)
chuckyboy Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7141

Szia Herbie!

 

Igen, pontosan ilyen szakit keresek :)

A Fiat-omnál is siekrült jóba lenni egy ilyen úrral, kíválóan, rugalmasan, és kedvező áron megoldotta a dolgokat.

 

Köszönöm a tippeket, szétnézek!

 

Előzmény: Herbie_ (7139)
komar73 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7140

Sziasztok,

 

XsaraII tulaj vagyok és sikeresen lelopták a kocsim jobb első fényszórómosó spricnijét (az ami kijön amikor mos ...) nem tudjátok hogy hol lehet ilyet kapni és mennyiért ... félek hogy ha ilyen kérdéssel fordulok a szervizhez ott azt mondják hogy csak az egészet lehet cserélni lökhárítóval és hátsó féknyereggel együtt .... ja és nagggyyyon sok pénzért ...

 

Örülnék ha valaki tudna ötletet adni merre keresgéljek ....

 

Nem értem mit tudnak kezdeni egy jobb oldali spricnivel .... de mindegy adja el a fószer valakinek és költse gyógyszerre a pénzt .....

 

Üdv

 

Komar73

Herbie_ Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7139
Te most olyan szakit keresel aki szakszarvízben dolgozik, mellékállásban meg otthon fusizik? Már az alőző hozzászólásodból is ezt olvastam ki. Privát, saját műhellyel rendelkező szerelő pölö Cxmaniac, de ha benézel a psa topicba ott vannak többen is, esetleg itt nézz szét, ez az oldal a psa topic lakói által ajánlott szakik listája.
Előzmény: chuckyboy (7138)
chuckyboy Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7138

Senki nem tud nekem szerelőt, aki privátban is dolgozik? (60.000 szerviz) :(

 

Olvastam a 6 ezres felnikről.. Hol lehet ennyirét Xsara felnit beszerezni?

Használt Téli gumi + felni jó árban még mindig érdekeln!

 

Vagy tipp, hogy honnan szerezzem be.

A Barum egész jó árba nvolt... mégha nem is egy michelin, régebbi autómon is volt.  Igaz, 2 defektem is volt vele.

 

 

 

Flacika Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7137
Félek tőle, hogy a C4 árai nem nagyon mennek majd lejjebb. A Mégane is többe kerül már, mint alant írtátok (3,37 mFt, most néztem meg). Ebben nagy szerepe lehet a költségvetés pénzéhségének és a reg.adó minden határon túl és pofátlanul történő emeléséhez. A kifutó medelleknél az adót "átvállalják", hogy kifogyjon a készlet.
Flacika Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7136

Szóval C4... A C4 topicba írtam az alábbi hozzászólást:

 

"A belépő szint tényleg 3,46 millió, de ezért az X kivitelt kapod (1,4 16V 90 LE). Ebben nincsenek benne az alábbiak, amik az SX-ben 3,9 millióért már igen:

  • oldallégzsák függyönylégzsákkal (140e)
  • ködfényszórók (X-hez nem rendelhető)
  • manuális klíma (!) (260e)
  • belsőtér illatosító (?) (X-hez nem rendelhető)
  • CD-s rádió 6 hangszóróval (105e)

valamint más az üléshuzat és a dísztárcsa. Ráadásul a manuális klímához nem jár hővisszaverős szélvédő, ami a Xsaránál együtt volt 220e!

 

A fenti extrák ára összesen 505 ezer, tehát elvileg megérné az SX. A Xsaránál sajnos mindenesetre lényegesen drágább! Szomorú, hogy olyan extrák is nagyon drágák, amik a limitált Xsara szériákban benne van:

  • tolatóradar 80e (Xsara: 50e)
  • alufelni 140e (Xsara: 100e)
  • metál 90e (Xsara: 70e)

Szóval nagyon drágának találom, remélem, csak egyelőre. Az vigasztal, hogy annak idején a Xsara is viszonylag magas áron jött be, és aztán nem nagyon emelkedett az ára..."

 

:(

Előzmény: godfrey (7123)
godfrey Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7135

Addig örülj amig nem cserélem le, addig lesz szép idő:-)
A kerékcsere technikai lebonyolításával tisztában vagyok régebben cseréltem is, de inkább szakemberre bízom. pl centirozni, hogy szoktál otthon? :P

Én hiszek a specializálodásban, pl nem örülnék ha a gumis csinálna magának weboldalt mert akkor nem lenne miből kifizetnem mert nekem nem lenne munkám:-)
/sze néha csalódik az ember, nemrég lakásfelujítás ügben is inkább magam festettem padlószönyeget fektettem most éppen az asztalos szakmába tanulok bele, mert amit a "szakemberek" müveltek az arcpíritó.

 

Ajtókárpit ügyben írhatnál hogy csináltad, hátha a szakemberek bent a szervizben mégsem állnak a  helyzet magaslatán.

 

Előzmény: cs_geza (7132)
igazi hős Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7134
Nekem megcsinálták a szoftver cserét, nem látok változást.
Előzmény: Törölt nick (7131)
Leadfoot Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7133
Atyaég! Nehogy megengedd ha jól működik!!!!!!!! Nekem így sikerült elszúrniuk!
Előzmény: Törölt nick (7131)
cs_geza Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7132
Hja, a lustasag nagy ur...;))) Btw en szinten programozokent kicserelnem, illetve kicserelem ha kell, de en sok mas marhasagot is megcsinalok (tobbek kozt nem tul reg az ajtokarpit zorgesmentesiteset is). Mivel az autod meg uj, az elso gar. szervizen szolj h zorog, majd megcsinaljak. Ha nagyon bosszant, vidd mar most. Soha mas bajod ne legyen vele. ;)
(erroljuteszembe, vettem levegoszurot, bele kellene tenni...)
Ha megis raszanod magad, a felemelt oldallal ellentetes oldalon mindket iranyban kiekeled, kovel, vagy (en orokoltem egy parat) direkt ilyen celra keszitett, tuskes talpu ekkel, es akkor nem gurul el. A kerekcsavart mindig emeles elott le kell lazitani egy picit, es erosen meghuzni is csak akkor, ha mar ujra a foldon all. Most neztem az idojarast, 22 fokot is emlegettek, illetve egesz hetre meleget mondtak. En kicserelnem.
Előzmény: godfrey (7129)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7131

HI

Pénteken felhívtak a szervízből, hogy vigyem be a gépet, mert van egy visszahívási akció, új szoftvert kap az üzemanyagszint mérő, mert pontatlan. Hallottatok róla valamit?

Az én üzemanyag szint mérőmmel nincs gond. Lehet, hogy most majd lesz....

Előzmény: godfrey (7127)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.01 0 0 7130

Zörgés: A Xsarám és a céges Golf, amit használok egyidősek, mind a kettő 2002 augusztusi. Xsara 45000 km, Golf 35000 km. Xsara zörög :((((, Golf nem zörög.

A melóhelyem egy jó kis macskaköves utcában van, minden nap tesztelem.

 

 

Előzmény: cs_geza (7128)
godfrey Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7129

De külön felnin van. De nem állok neki 4 kereket lecserélni 1 hétre vagy kettőre, meg ezt is általában gumissal végeztetem. Ott télleg "pikpak" negyedora a 4 kerék fel, le. :-) Nekem egyszerű programozóként több időt vesz igénybe ;-)

Egyébként pedig lejtőn lakunk szép lenne megemleni a kocsit aztán ha leesik az emelőröl akkor aztán nézhetném magam meg a kocsit is.

Zörgés: tehát azt mondod teljesen természetes egy 600 km futott autónál a zörgés... hááát én ezzel vitatkoznék.

Előzmény: cs_geza (7128)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7128

Nincs kulon felnin? Ha igen, akkor pikkpakk cserelheto otthon is. Egy emelo, egy kulcs, es kesz.

Zorges: Zorog a golf is ugyanigy, a jo magyar utak megteszik a 6ast hamar. :((((

Előzmény: godfrey (7127)
godfrey Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7127

Igen ettől féltem a C4et de végülis nekünk majd jó lesz ha olcsóbban árulják (árkülönbsége a 307 eshez képest feltünő, mivel azonods a padlólemezük...)

De azért az emberek szemében a Citroen messze nem Golf minőség (és ezt az új Citroen Xsra IIesem csak alátámasztani tudja..:-( minden zörög benne, néha za az érzésem az Ies Xsarám kevésbé zörgött 5,5 évesen, a benzinmutatója és a komputere csal, a vizhőfok nem mutat rendesen vagy rossz a termosztát... hát mit mondjak?)

 

cs_géza: tuti ha levettetm akkor 1 nap múlva -10 lesz :-)

épp gondolkodtam ha idén tél se lesz ahogy nyár se volt, akkor nemcsak a klimások mennek idén tönkre hanem a gumisok is :-)

Előzmény: Leadfoot (7125)
godfrey Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7126

Igen 36 000 Ft ról indult az alku aztán 28 000 állt meg. :-)
Mivel a gumis gyakorta 40% árengedményt kap az árból azt hiszem mindketten jól jártunk.

 

Előzmény: cs_geza (7124)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7125

Ez sajnos így van. Azért pl. a Golfot is klíma nélkül kezdték árulni, mégis bele kellett tenni az alapfelszereltségbe, mert nem vették (legalábbis annyira, mint a VW szerette volna). Lehet, hogy ez a sors vár a C4-re is?

 

Egyébként sajnos sok "láma" ember tényleg ilyen látszatok alapján rangsorolja az autókat. Pl. meglátja, hogy az 1.4-es Golf 6 légzsákkal és klímával kerül annyiba, mint az 1.4-es C4 2 légzsákkal, klíma nélkül. Csak azt már nem nézi meg, hogy a Citroen 1.4-ese 90 lóerős és 5 ajtós, és ha a Golfba is 90 lovat rak és 5 ajtót, az már 4.150.000 HUF. És akkor megint ott vagyunk, hogy ennyiért bőven megvan az 1.6 SX C4, sőt, majdnem az SX Plus is...

Előzmény: godfrey (7123)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7124
Az Alpin2t nagyon jo arban vetted, tavaly meg 3x000 korul volt darabja. En akkor vettem a 185osoket, 21/db aron. Miert nem teszed vissza a nyari felniket/gumikat? Nyugodtan, tavaly en is igy jartam (annyival volt jobb a helyzet h kellett nehany napig a teli, okt. vegen elkaptt a ho is Ausztriaban), de a mostani ido meg nem volt ilyen... Szepen allnak a garazsban a gumik, a telre varva. 1ebkent a 4 teligumis ev tapasztalata szerint altalaban eleg nov. 2.-3. heteben cserelni.
Előzmény: godfrey (7122)
godfrey Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7123

Hali Leadfoot!

 

Akkor sztem a kölcsönös félreértések után felejhetjük az 1.4/1.6 vitát :-)))

peace! ;-)

C4 kérdés: összehasonlittam pár induló árat a C4 ellenében - azért indulot mivel a legtöbben arra indulnak be :-) (zárójelben odairtam a plusszokat ami van aC4 ellenében).

Tudom hogy a legtöbb cég akciozik a modelljével, de ez nem érdekli a vásárlót, hanem azt, hogy többet kapjon a pénzéért)

 

Citroen C4 X 1.4 90 Le    :   3,460

Peugeot 307 X 1.4 90 Le :   3,190 (6 hangszoros CD, klíma, füthető tükör)

Golf V Trendline 1.4 75 Le:   3,499 (6 hangszoros CD, klíma, ASR, füthető tükör)

Renault Megane 1.4 80 Le:  3,300 (rádiómagnó)

Opel Astra II 1.4 90 Le     :   3,699 (rádiómagno)

 

 

Az 5 autó közül csak 1 drágább nála az Astra... nehéz lesz elhitetni hogy ennyire jó az a C4. Ha nem akcioznak hamarosan, vagy ez az árlista csak kisérleti jelleg lesz nem hiszem nagy eladásokat tudnának produkálni.

 

 

 

 

Előzmény: Leadfoot (7114)
godfrey Creative Commons License 2004.10.31 0 0 7122

Üdv!

 

Téli gumit és felnit én is most vettem és rakattam fel azóta 22C van Magyarországon:-)
195/50 R15 Michelin Alpin2+új felni 39 000 Ft./db (28 gumi, 11.5 felni)

Előzmény: cs_geza (7121)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7121
Hu, gyanusan olcso lett volna...;))) En is most vettem 15" felniket + gyari disztarcsakat hasznaltan, 24ert a 4et.
Előzmény: schs40 (7119)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7120
Köszi szépen...:)
Előzmény: Leadfoot (7118)
schs40 Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7119
Elsz@rtam! Bocsi. 16 ezer a gumi 6 ezer a felni.
Előzmény: schs40 (7116)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7118
Előzmény: Herbie_ (7117)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7117
Nyomj már be ide lécci egy linket az árakról! Köszi.
Előzmény: Leadfoot (7114)
schs40 Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7116
2 hete vettünk 195-ös Barum Polarist(új) használt 15-ös felnivel 16000/db-ért
Előzmény: cs_geza (7110)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7115
"egy 150 lovas Golf is kerül ba" --> 5,8 millióba :-)
Előzmény: Leadfoot (7114)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7114

Hát igen, vannak hülyeségek a modellválaszték körül. Pl. ha jól látom, csak az Exclusive tükrei fűthetőek???

 

Mindazonáltal, ha megnézel egy hasonló kategóriás modellt, ami szintén új a piacon, máris nem tűnik olyan drágának a C4... legalábbis szerintem. Ott van pl. az Octavia. 1.6-os Ambiente 4,2 millió (még mindig az ősi 102 lovas 8szelepes motorral). Jó, tényleg olcsóbb, mint a C4 1.6 SX plus (4,3 millió), de ha megnézed az extralistát, azért ha az Octaviába beleteteted az összes extrát, ami megvan a C4-ben, de abban nincs (pl. függönylégzsákok, zene, hátsó ablaktörlő !!!, automata klíma, hátsó elektromos ablak, tempomat, napfényroló...), akkor máris 4,6 milliónál járunk... És akkor ez még "csak" egy Skoda volt, el lehet képzelni, mennyibe kerül ilyen felszereltséggel pl. egy Golf vagy egy Mazda3...

 

Ami a 6,3 milliós VTs-t illeti, arra is ugyanezt tudom mondani: egy 150 lovas Golf is kerül ba, de ebban nincs se tempomat, se tolatóradar, se automata klíma, se eső- és fényszenzor, ESP-ről és bi-xenonról nem is beszélve. Ha ezeket mind megrendeled bele, félmillióval lesz drágább, és még mindig 30 lóval gyengébb...

 

Egyébként ha idegesítem magam a C4 árlistáján, elég megnézni az Octaviáét... nagy LOLságok vannak benne. Pl. közepes felszereltségi szinthez még nem jár a hátsó ablaktörlő. Vagy pl. a kesztyűtartó az alap felszereltségnél csak úgy van, a közepesnél már megvilágított, a fullos Elegance-nál meg már zárható is! :-)))) De pl. térképlámpát is csak a legnagyobb felszereltségi szinthez adnak...

Előzmény: godfrey (7109)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7113

Szerintem épphogy Te értettél félre engem! Én nem hittem, hogy leszóltad az 1.4 tulajokaat, nem írtél semmi ilyet!

 

A városi száguldozást meg megtoldottam egy smiley-val. Alapvetően elítélem az ön- és közveszélyes "sztrítrészer" állatfajtát. Egyszerűen úgy értettem, hogy városba az 1.4 is bőven elég, sőt, nem hinném, hogy városi közlekedésnél, ahol az ember általában 70-nél nem megy többel, előzni ritkán kell, stb., lenne valami különbség az 1.6 és az 1.4 között. Ezt úgy értem, ha nem lehet kihasználni, tök mindegy az erő, nem? Ha sokat járnék országúton, autópályán, én is inkább megvettem volna egy használt vagy új, de jóval kevesebb extrás 1.6-ost. Szóval ebből is az jön le, amit te mondtál:kinek mire van szüksége, olyan motort vesz a kocsijába...

Előzmény: godfrey (7108)
godfrey Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7112

Üdv!

 

Értem én a biztosítási különbséget, látod nálunk is nagy a kettő között.

Előzmény: cs_geza (7111)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7111
A f'ansziaknal eleg szep kulonbseg van biztositasban/adoban az 1.4 es az 1.6 kozt, van, akinek ez a szempont.
Előzmény: godfrey (7108)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7110
A felni nem tul egyszeru eset, tavaly osszel kerestem, sehol sem volt. Most sikerult vennem, nagyon jo aron. Teli gumibol (illetve altalaban gumibol) nem igazan erdemes hasznaltat venni, hacsak nem ismered az eloeletet, de mindenkepp szakemberrel (gumis) nezesd meg. Btw vegyel nyugodtan masodvonalbelit, azok is jok (swiften Debica-t hasznaltam sokat, jo volt, Barum-rol is jot irtak). Hasznalhatsz 185/60 R15ot, az is jo ra, minimalis az elteres. Meg most is latok neha 3atfizet4etkap akciot, nezz korul a neten, a kornyekbeli gumisaidnal, a teligumitopicban, esetleg ha van modod ra, Ausztriaban. ADAC.DEn, illetve OAMTC.AT-n lattam teligumitesztet.
Előzmény: chuckyboy (7107)
godfrey Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7109

Üdv!

 

Átnéztem én is a C4 árakat... azért így árilag örülök, hogy Xsara Eustyle-t választottam. Összeszámolva 4,325 millió lenne ami majd 1 millióval több mint az azonos felszereltségű Xsara 1.6 Eu.

Tudom az akcios meg kifutó, de a pénztárcámat különösebben nem érdekli. :-)

 

Kicsit úgy érzem elszállt a Citroen az árképzéssel, az olcsó családi autó képzet talán örökre elszáll. Eddig nagyjából 4,5 millió volt a legdrágább Xsara, a C4ben látok 6,3 as tételt is amibe lehet még extrákat pakolni... :-(

Nem hiszem ilyen árak mellett tömegek vennék meg, főleg hogy az agyonreklámozott ülésremegtető csak az 5 és 6 milliós kocsikba rendelhető ráadásul extraként...

 

Nem akarom az "ezért a pénzért már autót is kapni" szokásos olcsó poént elsütni, de azért valóban 4, 3 ért már gyakorlatilag ebben a kategoriában (alsó közép) bármelyik autót meg tudom venni....

Előzmény: Leadfoot (7095)
godfrey Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7108

Üdv!

 

Azt hiszem itt alapvető félreértéseket kell tisztáznom:

1. nem szoltam le azt akinek 75 loerős autója van CSAK elmondtam nekem miért van 1.6 osom. Nektek az felel meg, nekem ez C'est la vie.

2. a "városban száguldozásra". reagálnék. nem tudom miiért gondolja mindneki azt, hogy ha erősebb az autod akkor száguldozni kell vele és hogy ez törvényszerű is. én a legtöbbször szakadt suzikiban ülöket látok száguldozni a 68 loerejükkel, nem Xsarásokat.

3. vidéken, de a "városban is" ha elém kerül egy kétütemű büzgyár akkor megelőzöm mert nincs kedvem megfulladni.

4. a család nekem is fontos, ezért szavazok a biztonságra.

 

Egyszóval az jó, ha mindenki elégedett a saját autójával.

 

Előzmény: Leadfoot (7102)
chuckyboy Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7107

Sziasztok!

 

2 dologban kérek segítséget:

 

1, Vásároltunk nemrég Xsara 2-őt, azonban szervizkönyv nélkül. Most közeledik a 60.000 km-hez, tudtok-e ajánlani szakszervízben dolgozó budapesti szerelőt, aki privátban meg tudja csinálni a 60.000-es szervizt?

 

2, Használt téli gumit + felnit keresek, persze még használható állapotban, 1-2 szezont futottat :)

 

Privát e-mailre várom a tipppeket, ajánlatokat ha lennének! Ksözönöm!

 

igazi hős Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7106

Az 1.6 16V olyanoknak való mint én. Fontos a család, hogy ha 90-nel haladva utolérem az összes 60-nal száguldó szutyok teherautót, Wartburgot és Trabantot (+pánikbeteg Suzukisok), akkor azokat minél hamarabb és biztonságosabban "letudhassam". :-)

(Egy halk megjegyzés: az autópályák pont annyira szolgálják a pestiek vidékre jutását, mint a vidékiek Pestre jutását. Ilyen alapon az autó nélküliek kevesebbet adóznának, hisz -lakóhelytől függetlenül- szenélyesen nem használják az autópályát.)

Előzmény: VANESSZA 1 (7101)
CXmaniac Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7105

Es mit irjak?

Neked kene inkabb parameterekkel megtuzdelve. ;-)

Előzmény: Moonclown (7096)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7104
Az volt az a kb. 20 kilométer... :-) Előbb elugrottunk Civiccoupé-hoz (ÖK haverja) Vecsésre, és onnan az M5-ön P.erzsébetig. Utána meg én onnan a nulláson a hatosig. Bár a nullás nem is autópálya, úgyhogy még 20 km sincs... :-) Tényleg furcsa, de nem járok olyan útvonalakon, ahol pályán lehetne menni (legalábbis Magyarországon). Pedig jó lenne néha "kikormozni" a vasat. Úgy örült, mikor Horvátországban meghajtottam tavaly nyáron. Hihetetlen volt - sokkal jobban húzott. Városban eltunyul szegény :-((
Előzmény: Herbie_ (7103)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7103
A VDani talira hol mentetek ÖK-val?
Előzmény: Leadfoot (7102)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7102

Vagy olyanoknak mint én - akiknek kevesebb a pénzük, és városba a 75 lóerő is simán elég a száguldozásra :-)))

 

Mellesleg errefele sincs sok autópálya... :-( Ha véletlenül kimozdulok a városból, akkor Zalába megyek vagy Győr-Sporonba, esetleg nagynéha Pestre, és egyik irányba sincs pálya... :-( Így fordulhat elő, hogy magyar autópályán eddig életemben maximum ha 20 kilométert vezettem... :-))

Előzmény: VANESSZA 1 (7101)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7101
Az 1.4i olyanoknak való mint én Fontosabb a család és már rég leszoktam a száguldozásról,itt vidéken amugy se lehet mert ha egy kicsit nyomod 90 felett akkor az összes szutyok teherautot,Wartburrogot és Trabantot utoléred a "tetves kátyus magyar aszfalton" és csak álmodozol milyen is lenne az autopályán amit a vidékiek is fizetnek.
godfrey Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7100

Üdv!

 

50% ot mondtam annyival erősebb az 1.6 16V az 1.4 8V nél.

Nem mindig rossz döntést követően kekll besorolni, de ha még így is lenne akkor muljon az életem pár ezer forinton???

(például álljon itt a tegnapelötti eset: Budapest külkerület elöttem tehrautó (Ifa :-) nagyon megrakva 30 l köpi a dizelfüstöt arcomba. Kinézek balra senki nem jön szembe kb 300 méteres belátható távolság. Ekkor elkezdem előzni az döcögő Ifát. Az előzés közben egy teherautó kitolat egy telekről anélkkül hogy körülnézne... a fél sávomat már letakarja az elözendő Ifa mellettem, mit tehetnék? Ha fékezek nedves uton belemegyek az elöttem épp kitolató teherautoba, így visszakapcsoltam és befértem közéjük. Mögöttem persze nagy dudálás mert a kitolató teherautó a jobb sávba is beletolatot, egyszóval abszolut nem figyelt oda.)

 

ezzel csak azt akartam ilusztrálni nemcsak hibás döntésnél jön jól aplussz lóerő hanem iolyanbanis maiben nem te vagy a hibás.

 

 

 

Előzmény: phoenix (7097)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7099
Nem dupla motorerőt mondott, hanem +50%-ot! :-) (75 Le + 50% = 112,5 Le :-D)
Előzmény: phoenix (7097)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7098
inkább a lóerőre gondolhatott, nem mind1, hogy 75 vagy 110, még ha nem is a duplája

milyen rossz döntésről beszélsz? részemről tök egyértelmű, hogy 75 lóval nem kezdek olyan előzésbe ami 110-el pont jó...
csak fel kel tudni mérni a helyzetet
Előzmény: phoenix (7097)
phoenix Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7097
1. +200ccm nem dupla motorero
Ha egy elözés közben kellene arra gondolnom, hogy most havi 3 ezren mulik e az életem, hogy a szembejövő Ifa elé beférek, én az életet választanám:-)

2. rossz dontest igy javitani? De mar a felvetes is mutatja, hogy nincs ott minden rendben....
Előzmény: godfrey (7094)
Moonclown Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7096

Hali

 

Casco erdekelne, megdobsz egy mailell?

 

vzoltan@barinet.hu

 

C4, szerintem egy vadiuj modellt meg se szabad venni.Majd 1 ev mulva.Fleg ha europai:)))

 

Lasd 307,laguna, megane II, astra x, stb.

 

 

Előzmény: CXmaniac (7093)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7095

Szerintem nem olyan vészesek az árak. Nézegettem, hasonlítgattam, és a Mégane-hoz képest nem sokkal magasabbak az árak. Maximum 1-200ezer forinttal (attól függően, milyen motorral és felszereltségi szinttel számítjuk), ami nem sok, ha azt nézzük, hogy teljesen új modellről van szó.

 

A 307-eshez nem lehet hasonlítani árban, az már öregedő modell, viszont még így is jópárszáz ezer forinttal a japán és német konkurensek árai alá megy a C4...

 

Ami nekem egy kicsit nem tetszik az az extralista. Konkrétan, hogy ha valami extrát akar az ember, meg kell vennie az egyel magasabb felszereltséget, mert rendelni is csak ahoz lehet. Bár mondjuk ez nem akkora baj, mert olyan tételek vannak, amiket azért nem életbevágóak, és aki olyanokat akar, az már valószínű meg tudja venni a magasabb felszereltséget. Egyébként is pl. a német versenytársak árlistáin sokkal de sokkal kacifántosabb dolgok is vannak...

 

Ami érthetetlen, hogy a véletlen sávelhagyásra figyelmezető rendszert miért csak az Exclusive-hoz és a VTS-hez lehet rendelni? Ha már bevezettek egy ilyen jelentős biztonságtechnikai újítást, szerintem a lehetősége már az alacsonyabb felszereltségekhez is járnia kéne... :-((

 

Ami szintén el van baltázva SZVSZ, az a motorok és a felszereltségek társítása. Xsaránál még csak-csak megértettem, hogy a 70 lovas HDI-t miért csak X felszereltséggel lehet venni, de a C4 esetében miért van így a 92 lovassal??? Másrészt pl. (ezt már a C3 esetében sem értettem) miért nincs Exclusive HDI?

 

Ami még érdekesség az árlistán, hogy az 1.6 16V mindösszesen 90ezer forinttal drágább, mint az 1.4 16V. Nem hinném, hogy így sokan meg fogják venni az egynégyest.

 

Egyébként 307-ről jut eszembe: azt is elkezdték akciózni, most, hogy jön a C4 (ha jól emlékszem, a Xsara akciók is nem sokkal az után kezdődtek, hogy megjelent a 307). Pl. 5ajtós 90 lovas 1.4-es 307 ABS-szel, klímával, alufelnivel, el. ablakokkal és tükrökkel, CD-rádióval, fed.comppal plusz a szokásos extrákkal és még egy-két aprósággal 3,5 millió alatt megáll.

Előzmény: Mikó (7092)
godfrey Creative Commons License 2004.10.29 0 0 7094

Üdv!

 

Köszönöm a táblázatot.

Sajnálatos, hogy 200 köbcenti ekkora változást hoz a kötelezőben, de igazából nekem nem baj hogy havi kb 3 ezer forinttal töbet fizetek +50% motorerőért.

Ha egy elözés közben kellene arra gondolnom, hogy most havi 3 ezren mulik e az életem, hogy a szembejövő Ifa elé beférek, én az életet választanám:-)

Előzmény: Flacika (7085)
CXmaniac Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7093

Nekem 2.5 TD XM Kombi '95 MÁV 11e. Nincs semmilyen tagdíj, nem tudom miről írtok?

2.5 TD Exclusive 2000-es 13e Europa

2,5 TD CX 8700 KÖBE. Van tagdíj.

Mindegyik B10-es.

Ha érdekel, idén is tudok intézni, ha minden igaz. Meg persze igencsak jó Cascot is.

Előzmény: godfrey (7070)
Mikó Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7092

Xsara II Perfekt 1.6 2002, B04, megyeszékhely, 12.340 / negyedév.

 

Más. Pásztorék honlapján már kinn van a C4 árlista. Tipikus új autó árképzés. Lesz miből engedni egy-két év múlva az akcióknál.

igazi hős Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7091

OFF

Tudom, hogy károgás meg minden, de nem olyan sajna, hogy kevesebb ilyen ügyeskedés van. Aki sumákol, az nem a biztosítót lopja meg, hanem a többi autóst: a biztosító X milliárd Ft GFB kiadáshoz állapítja meg az árait (hogy X+Y mrd bevétele legyen) és nem érdekli, hogy ki milyen arányban fizet.

Moralizálás vége.

OFFOFF

Előzmény: Moonclown (7089)
glober Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7090

Ezt látta a mezőny Sébastien LOEB által vezetett CITROËN-ből

 

 

Moonclown Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7089

Persze csak a biztositok se hülyék:)

 

Igazolást csak egy másik biztositotol tud hozni, az meg ritka ugynok aki 2 biztositonak is dolgozik.

 

Nekem anno tudtak szerezni, most B9-ben vagyok, most komoly informatikai rendszer van, nem eszik be szimplan a papirt.De persze elkepzleheto hogy vannak meg ugyes ugynokok:)

 

Az enyem abbahagyta sajna:)

 

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7088)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7088
Azért irtam hogy az ügynökükkel beszélj és akkor el lehet intézni a B10-et is!
Előzmény: Moonclown (7087)
Moonclown Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7087
Azért ez ma már nehezebb szerintem.A előző biztosítótól kell egy igazolás, és azt nehéz szerezni.
Előzmény: VANESSZA 1 (7075)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7086

godfrey!

 

Látod, egyből nem a 2.8x-a lenne ha neki is 1.6-osa lenne. (szóismétlés hurrá)

 

nekem 1.6SX I-es, 28 év, megyeszékhely, B6, 9885,-/negyedév az Unionnál

 

Nov. 1-től lehet az új biztosításokat számolni!

 

Lassan 3 éve, hogy 1.3-as autóról váltottam, és pont a duplájára ugrott a kötelezőm. Úgy gondolom, hogy nekem megéri havi 16xx forintot az erősebb motor, bár nem tudom milyen lehetne a Xsara egy 1.4-es (16V) 90 lovas mocival.

Előzmény: Flacika (7085)
Flacika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7085
Szóval 1,6-ossal nekem ennyi lenne (és mögötte 1,4-essel):

 

                                           45 év B10         45 év B5           34 év B5            45 év B10 1,4

UNION                                   9 191 Ft          13 787 Ft          13 787 Ft             5 743 Ft

 Aegon Magyarország           9 660 Ft          14 520 Ft          14 582 Ft              6 163 Ft

 Generali-Providencia            9 722 Ft          14 582 Ft          15 240 Ft              6 480 Ft

 UNIQA                                10 326 Ft          15 488 Ft          17 667 Ft             7 656 Ft

 ARGOSZ                              10 599 Ft          15 900 Ft          21 225 Ft            8 235 Ft

 Allianz Hungária                 13 320 Ft          19 980 Ft          21 278 Ft             8 880 Ft

 TIR B.E.                              14 150 Ft          21 225 Ft          22 770 Ft            10 560 Ft

 OTP-Garancia                     13 500 Ft          20 250 Ft          20 520 Ft             7 680 Ft

 KÖBE                                  11 712 Ft          17 568 Ft          18 209 Ft             7 778 Ft

 POSTA                                  9 251 Ft          13 876 Ft          17 528 Ft             5 979 Ft

 MÁV Ált. B.E. (+ sok tagdíj) 18 634 Ft          27 951 Ft          27 951 Ft           11 523 Ft

 

Szóval ezért (is) nem 1,6-ost vettem anno!

Előzmény: godfrey (7084)
godfrey Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7084

Értem én hogy a Tied ennyi... csakhogy én csak B5, 34 év éltem és a motor 1.6 az autoban.

Azért megdöbentő hogvy 2,8 x annyit fizetek mint Te....:-(

 

Flacika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7083
"Flacika válasz | megnéz | könyvjelző 2004.10.28 08:51:24 (7077)

2002-es 1,4 SX Perfekt, budapesti férfi, 49 év, Klub kötelező, B10, 4486 Ft/negyedév (17944/év). Garantáltan ez volt a legolcsóbb. Az persze lehet, hogy új autónál a régi biztosító is máshogy számol, mert egyes kedvezmények az autóhoz kapcsolódnak, nem személyhez. Így hiába veyzel ugyanolyant, mégis lehet, hogy többet fizetsz."

Előzmény: godfrey (7080)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7082
6500/negyedev, debreceni lakcim, 30+, Union-Autoklub. Ja, es erre meg rajon evente egy fel autoklub-dij, mert 2 autom van biztositva.
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7081
Citroen Berlingo 1.4 ,Vidéki 74-es születésü,B10 negyedéves dij,gyerekkedvezmény és AB -nál lakás és életbiztositás

Aegon Magyarország

3 600 Ft

UNION

3 618 Ft

ARGOSZ

5 472 Ft

Generali-Providencia

6 384 Ft

UNIQA

6 711 Ft

Allianz Hungária

9 870 Ft

TIR B.E.

10 560 Ft
OTP-Garancia

4 500 Ft

KÖBE

4 850 Ft

POSTA

3 975 Ft

MÁV Ált. B.E. (+8066 Ft tagdíj)

9 603 Ft

godfrey Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7080

Az elöző jó ronda lett....

Tehát én is kiszámítattam a netriskkel de nekem ezek a negyedéves díjak jöttek ki:

Generali-Providencia  12 902 Ft

UNION  14 513 Ft

Aegon Magyarország  15 240 Ft

ARGOSZ  15 705 Ft
UNIQA  18 798 Ft

TIR B.E.  21 225 Ft

Allianz Hungária  22 770 Ft

OTP-Garancia  20 520 Ft

MÁV Ált. B.E. (+19566 Ft tagdíj) 23 293 Ft

 

te milyen adatokkal számítottál?

 

Előzmény: godfrey (7079)
godfrey Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7079

Üdv! én is kiszámítottam és nekem ez jött ki....

 

Bonus/Malus besorolások

B5
B5
A0
M4
 B i z t o s í t ó k
¼ éves
Éves
Éves
Éves
 Generali-Providencia 12 902 Ft

51 606 Ft

68 808 Ft

137 616 Ft

 UNION 14 513 Ft

58 052 Ft

77 400 Ft

154 800 Ft

 Aegon Magyarország 15 240 Ft

60 960 Ft

81 360 Ft

162 720 Ft

 ARGOSZ 15 705 Ft

62 820 Ft

83 760 Ft

167 520 Ft

 UNIQA 18 798 Ft

75 190 Ft

100 253 Ft

200 506 Ft

 TIR B.E. 21 225 Ft

84 900 Ft

113 200 Ft

226 400 Ft

 Allianz Hungária 22 770 Ft

91 080 Ft

121 440 Ft

242 880 Ft

 OTP-Garancia 20 520 Ft

82 080 Ft

109 440 Ft

328 320 Ft

 MÁV Ált. B.E. (+19566 Ft tagdíj) 23 293 Ft

93 171 Ft

124 228 Ft

248 456 Ft

Előzmény: Flacika (7078)
Flacika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7078

Nos, ellátogattam a www.netrsik.hu oldalra, és kiaszámíttattam, most mennyit kérnének tőlem. Ímé az eredmény negyedévre:

 

UNION                               5 743 Ft

UNIQA                               6 163 Ft

Aegon Magyarország        6 480 Ft

Generali-Providencia         7 656 Ft

ARGOSZ                             8 235 Ft

Allianz Hungária                8 880 Ft

TIR B.E.                           10 560 Ft

OTP-Garancia                    7 680 Ft

KÖBE                                 7 778 Ft

POSTA                               5 979 Ft

MÁV Ált. B.E.                    11 523 Ft (+9679 Ft tagdíj)

 

Utána megnéztem az autóklub honlapján, ott 4 935 Ft / negyedév jött ki

 

Azért érdekes, hogy a MÁV a legdrágább, meg még tagdíjat is kell fizetni... Szóval a kétszeres ár kicsit borsos. Észnél kell lenni!

Flacika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7077
2002-es 1,4 SX Perfekt, budapesti férfi, 49 év, Klub kötelező, B10, 4486 Ft/negyedév (17944/év). Garantáltan ez volt a legolcsóbb. Az persze lehet, hogy új autónál a régi biztosító is máshogy számol, mert egyes kedvezmények az autóhoz kapcsolódnak, nem személyhez. Így hiába veyzel ugyanolyant, mégis lehet, hogy többet fizetsz.
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7076
2.0 l, union klub kötelező, vidék 35 év férfi B1 9550/negyed év = 38200/év
Előzmény: VANESSZA 1 (7075)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7075
Kihivod az általad legkedvezöbbnek tünö biztositó ügynökét és megbeszéled vele hogy nála akarod +kötni a biztositást de csak ugy hogy B10 legyen.
Innen már a többi 1értelmü azthiszem...
Előzmény: godfrey (7070)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7074

Tehát a paraméterek: 1.4-es autó, B0 besorolással, Unionnál van biztosítva, vidéki 45 éves férfi (apám az üzembentartó, elsősorban épp a biztosítás miatt). Az éves díj kb. 26000 forint.

Előzmény: godfrey (7070)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7073
Győzött a kiváncsiság és megnéztem: tényleg B6 vagyok már, így szinte azonos az alapdíjunk.
Előzmény: igazi hős (7072)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7072
3,815/hó=45,780 szintén B5-ben (vagy már B6 vagyok ahogy rohannak az évek?), BP, férfi, "öreg". Ahogy látom nagyon durva különbségek vannak a biztosítók között...
Előzmény: godfrey (7070)
godfrey Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7071

Érdekes cikk a dizelmotorok károsanyag kibocsátásáról

 

"Magyarországon az elmúlt tíz évben sok káros anyag koncentrációja csökkent a levegőben, de újak is megjelentek. A dízelmotorok például koromszemcséket bocsátanak ki, melyek sokkal mérgezőbbek, mint a régi, kétütemű motorok kipufogógáza....A dízelmotorok nagyon híg keverékkel üzemelnek, ezért sokkal kevesebb szén-monoxidot bocsátanak ki, mint a benzinüzemű autók. Ezzel szemben nagyon sok úgynevezett ultrafinom részecskét, PM 2,5-ös elnevezésű apró koromszemcsét bocsátanak ki. Ezek a részecskék összességében nagyobb veszélyt jelentenek az egészségre, mint a kétütemű motorok szennyezéskibocsátása, ugyanis az ultrafinom részecskék a tüdő legeldugottabb léghólyagocskáiba is eljutnak, és súlyosbítják az asztmát, főleg az idősebbeknél és a gyerekeknél....Amerikában a PM 2,5-ös részecskéket tartják a kutatók a legveszélyesebbnek, egy kutatás szerint a levegőben található rákkeltő anyagok 70 százaléka a dízelmotorokból származik. Ami Európát illeti, két jelentősebb felmérés is készült az elmúlt években. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végzett kutatást a részecskék élettani hatásairól Európa különböző régióiban. Ami Magyarországot illeti, a 30 év feletti, városlakó embereknek átlagosan 11 hónappal rövidíti meg az életét az ultrafinom részecskék jelenléte."

 

forrás origo

 

 

azért ez megdöbbentő! Csoda, hogy a dizeleket ezek után úgy favorizálják.

ondjuk egy Busz után nekem is fulladhatnékom támad.

 

godfrey Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7070

Üdv!

 

Kedves topiktársak!

Meg tudnátok mondani kinek mennyibe kerül az éves kötelezője?

 

Azért kérdezem, mert mint tudjátok, nemrég cseréltem 1.6 SX Xsara Iesemet 1.6 SX Xsara IIre (Eustyle).

Az elözőn 54 000 Ft volt a kötbizt, az ujra 88 000re kötöttek ugyanannála  biztosítonál.

Most 2 hét levelezés és telefonálás után 50 000 Ft lett.

 

Kiváncsi lennék ezek után Neketek mennyi a kötelező ha már így 38 000 le lehetet faragni (at elötte sem értettem 2 gyakorlatilag biztositás szempontjából egyező auto miért ekkora különbséggel szerepel...)

 

Jah igen a besorolásom B5 ezt elfelejtttem említeni és Bp.

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7069

 konstatns = konstans

elekronikus = elektronikus

 

késő van....

Előzmény: Törölt nick (7068)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7068

HI!

 

Az óra pontosságával kapcsolatban egy kis adalék.

Én a múltkor GPS-sel méregettem a Xsara óráját. Tapasztalat, 30 és 160 között a mutatott érték konstatns 5 km/h-val több a GPS által mutatott sebességnél. Gondolom az elekronikus óra van igy beállítva...

Batka Mano

Előzmény: Flacika (7063)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7067

No, ha az én nejem látná, hogy 190-nel megyek, akkor már nem a rendőröktől kéne félnem. :-)

De ha a család is az autóban van, akkor nagyon jófiú vagyok. :-))

Előzmény: Moonclown (7062)
schs40 Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7066
A magyarnál van néhány sokkal sz@rabb, meg persze jobb is:(
Előzmény: Leadfoot (7065)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7065
Hát igen... nálam a legolcsóbb (9XX forintos) magyar utángyártott szűrő játszott be... :-)
Előzmény: schs40 (7064)
schs40 Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7064

Leadfoot!

 

A fogyi kb 85% város és 15% ugynevezett elővárosra értendő + hozzá kell adni az 'öregem' faktort is ami néhány deci minusz:)

A légszűrővel kapcsolatban (ebben otthon vagyok): A gyári(nak nevezett) szűrőket is valamelyik utángyártó készíti, csak más csomagolásban árulják. Remélem ezzel nem árultam el újat. A kérdés az, hogy melyik utángyártó termékét vásároltad, mert ott azért vannak különbségek. Annó a hőskorban egy barátommal kipróbáltuk az öreg ladát 2 különböző légszűrővel. Az egyikkel az óra szerint kemény 5km/h-val száguldottunk gyorsabban.:)

Előzmény: Leadfoot (7055)
Flacika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7063
Na, azért az nem egészen úgy van, hogy 58-nál 60-at mutat, akkor mindenütt csak 3% a hiba. Az enyém 140-nél megy 134-et, én is bemértem. Ez kb. 4,5% (természetesen a 134-hez képest). Tehát a gyyári végénél 171 helyett 179-et kellene mutatnia. Az 1,6-osnál ugyanez 195 helyett 204 lenne. Szóval kb. OK a dolog. Egyébként kopott goumival többet csal az óra (NEM vicc!).
Előzmény: Moonclown (7062)
Moonclown Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7062

Az asszony.ha rendőrség egyrészt nem látnám másrészt már nem lenen jogsim.

 

Amúgy meg nyilván csal vmennyit az óra, én Budaörsöm bemértem, ott 60-nál 58-at mutatott, ami elég tűrhető d ehogy az mennyir epontos.Egyébként  alegtöbbet a rendőrségi mérők csalnak, természetesen szintén felfele.

 

 

Előzmény: Flacika (7061)
Flacika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7061
Na, akkor már csak az a kérdés, hogy ki fényképezte le. Ha a rendőrség, akkor elhiszem. :D Ha Te, akkor vond le belőle azt, amit az óra csal... :) Máskülönben: 210-nél még fényképezni is tudsz? ;)
Előzmény: Moonclown (7060)
Moonclown Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7060

Én ilyet nem mondtam:)

 

Azt mondtam kivancsi vagyok a  teligumi mennyit fog dobni rajta.Ez nem ugyanaz.

 

Egyszeru pelda.

 

Anno a Clioval elmentem szepen a  gumishoz.fogyasztas x.teligumi fel, fogyasztas x +fel liter.Ennyi:

 

190?

 

Nem is sok:)persze nem BP-tol 20 km-re, d epl a 3-ason ,1-esen hajnali 6-7 ora fele senki sehol ha BP-t elhagyod kb 100-120 kmre.

 

Amugy le van fenykepezve a majdnem 210 (kb 208) 2 emberrel tele tankkal klimaval:)))

 

Nem, nem lejton:)))

Előzmény: phoenix (7057)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7059

Moonclown,

hogy lehet 190-nél a fogyasztást nézni?!? Én olyankor kapaszkodom és mantrázok: menjmárelőlemhülyemercimenjmárelőlem...

:-))))))

Előzmény: Moonclown (7056)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7058

Osszessegeben tenyleg dob rajta, a suzun nagyon erezheto volt (ugye, a ritka menes miatt), a citron talan nem annyira, de eszre lehet venni.

Errol jut eszembe, felszereltettem a felnikre a teli gumi szettet. Meg par aprosag, amit szeretnek a hetvegen elvegezni (takaritas, zsanerok kenese, fagyallo vizsgalat, teli szonyeg, stb), es johet a tel...sot, hamarosan jon a muszaki vizsga is.

Előzmény: phoenix (7057)
phoenix Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7057
Ugy csinalsz, mintha telen csak a teli gumitol fogyasztana tobet az auto...
Előzmény: Moonclown (7056)
Moonclown Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7056

Szép napot, alig győztem olvasni:)))

 

Ugyhogy irok is:

 

 

Mint absz. nem markahu van osszahasonlitasom, a premium es egzotikus amcsi markak kivetelevel szint emindent vezettem mar.

 

Igy nyugodtan allithatom kenyelemben a francia autokkal nem lehet versenyezni.

 

Ergonomia: izlesek es pofonok, a kozepen levo ablakok engem is idegesitenek, foleg azutan hogy a Clioban absz. tokeletes helyre estek (de pl. a Megane1 az nagyon gaz...) az ajton.Ami nekem a legjobban hianyzik az a pohartarto es asszem osszesegeben ez pozitiv kritika:))

 

1.6-s II-es Xsara, menettulajdonsagtol, fekektol mindenki be van ajulva, en sem panaszkodom:))

 

Focus: abba egyetertek fantasztikusa futomuve, de ez igazabol csak BP-n derul ki:)))))Lehet itt teszteltek:))

 

De a belseje az gaz, az ujnak szep a belseje de unalmas, a kulseje meg visszafejlodes.Hiaba nemetek,a  golfot celozta meg ami 20 eve ugyanolyan:)))

 

Fogyi: varosban midnenfele dugoban, csucsban 7,8-8,3 kozott mozog, klimasan meg klima nelkul is.

 

Orszagut:

 

170-nel klima nelkul a pill fogy 10,2, klimaval 10,9, 190-nel 12,9:))

 

130-nal 6,5!!!!

 

Asszem igen jo fogyasztasi adatok, friss olajjal de en ezekben nem hiszek.Meg egyetlen autonk nem volt amiben olajcsere, vagy varazsbenzin utan kevesebbet evett volna.

 

Kivancsi leszek a teligumi mennyit fog dobni rajta, anno a clion tobb mint fel litert.

 

Pohartartora meg tovabbra is varom az otleteket:)))

Előzmény: Leadfoot (7055)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7055

Itt félreértések vannak! :-)

 

schs40-től kérdeztem, hogy hol produkált a Xsara 1.6 16V 6,2-es fogyasztást. Erre ő azt válaszolta, hogy városban ugyan, de 44 km/h-s átlagsebességnél, kis forgalomban.

 

A vegyes adatokkal én nem nagyon tudok mit kezdeni (mert számolgatni lusta vagyok :-D) ugyanis gyakorlatilag 100% városban járok az én egynégyesemmel. De Flacika 7,1-7,2 körüli átlaga kb. 60 százalék várossal nekem reálisnak tűnik, hasonló használat mellett az enyém is ennyit enne, legalábis így saccolom.

 

Nekem most városban 8,6 körül kajál, de mehetne ez alá is, csak nem kímélem annyira a gépet (na, azért nem is vagyok vadállat), meg sokszor rövid távokon járok, be se melegszik rendesen a motor mire odaérek. Szóval ez rendben van. Viszont a légszűrő+olajcsere óta 3-4 decivel lement a fogyasztásom. Szóval az utángyártott légszűrő SZVSZ felejtős... azért vettem annakidjén, mert az előző koszos volt már, és megnőtt a fogyasztás, de az ugy-vel nem ment lejjebb, csak a gyárival (persze lehet, hogy az olajnak is van hozzá köze)

Előzmény: Leadfoot (7038)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7054

pírka,

én is, meg sokan mások :-)

Valamelyik többnyire hibádzik, ahova most járok az csak az első kettőnek felel meg.

Citroen márkaszervízbn gondolkodsz vagy Citroent javító szervízben? Árban és mentalitásban is eléggé eltérnek.

A legfontosabb: hol vagy, merre keresed álmaid szervizét?

Előzmény: pírka (7053)
pírka Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7053

kicsit lehet h OFF

 

megbízható, nem átvágós citroen szervízt keresek, kedvező árfekvéssel

köszi

cs_geza Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7052
Happerszehogyvan. Csak az enyembol mar kitapostam....;))))
Előzmény: Flacika (7049)
ko_imre Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7051

És nem vagyok "leadfoot" :))

Bocsi, bocsi, bocsi....

Kicsit üss!!!!!

:-)))))))

 

ko_imre Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7050

Sziasztok !

 

T. Leadfoot

 

Nekem is ilyen értékek körül fogyaszt az 1.4 -esem. Ez 60-70% város.

Számolt érték. A fed. comp. kb mindig 0.5 literrrel többet mutat. Én már bizom benne ezen tény figyelembevételével. Még nem csalt meg.

Előzmény: Leadfoot (7038)
Flacika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7049
Ennek az autónak, mint minden Citroënnek, LELKE VAN, kéretik a kritikáknaál figyelembe venni!
Előzmény: Törölt nick (7048)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7048

Köszönöm,

A dolog tényleg parajelenség, mert elmúlt....rendesen megy az ablakmosó hátul.

Batka Mano

 

Előzmény: kicsizs (7047)
kicsizs Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7047

Batka Mano

A Xantiám is csinálta velem ezt eccer. Már majdnem megőrültem, mert a világon minden stimmelt. Volt delej, volt benne víz, meg úgy jó volt minden. Azután minden elkeseredésemmel belefújtam az első spriccni csövébe. UUUPSSZ!

Azóta semmi baja. Valami kosz lehetett a motorban...

zs

Előzmény: Törölt nick (6953)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7046
Ugye neked HDI van? Ha nem, fejbelövöm magam :-)))
Előzmény: Seferbt (7044)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7045
ez így elég mókás. Mondjuk annak idején nekem sem tudták megmondani, hogy a XsaraII-ben a CD fejegységen van-e RCA kimenet. Úgyhogy felhívtam a CH-t, bediktáltam az alvázszámot és rá vagy 5-10 percre visszahívtak, hogy nincs rajta RCA kimenet. (ezt mondjuk sejtettem, de nem tudtam biztosan) Szóval egy próbát megér, szerintem hívd fel őket ezzel a keresztkédésel.
Előzmény: Peter35Bp (7043)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7044
nálunk 99% városi használat mellett a max. átlagsebeség eddig 25km/h volt. a 20-22km/h az általános. Ilyenkor 7-7,5 között ír a fedcomp (ettől a tényleges 3-4 dl-rel kevesebb szokott lenni), de ha esetleg hajnalban vagy késő este megyünk keresztül a városon, akkor mindjárt csökken a fogyasztás a fed. comp szerint is 1-2 dl-t esik a fogyasztás. Mondjuk a fogyasztási negatív rekord a fed.comp szerinti 7,8l/100km volt városban. De ebben ilyenek voltak, hogy párom a lakásunk és a melóhelye közötti 17km-t 80 perc alatt tette meg. Nekem a rekordom bejáratós korában volt az autónak, tartós 90-es tempóval mentem úgy 50 km-et és mivel nem siettem így gondoltam gazdaságos leszek. Így sikerült is 4,1l/100km-es tényleges fogyasztást elérni. :)
Előzmény: igazi hős (7040)
Peter35Bp Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7043

Sziasztok....

 

A gyári CD kapcsán keletkezett kabaré jellegű levelezésből most idézek nektek egyet:)))

 

Előzményként megemlitem, kértem a márkakereskedőt, hogy az általam vásárolt CITRON Xsara2 ben található gyári, kormányról vezérelhető CD-s cucc hibájának legköltségkímélőbb módon történő elhárításában segédkezzen.

És jött a válasz, amitől leestem a székről:)))))

 

Tisztelt .......  Úr !
>
>
> Mi az Ön által elmondott hibajelenségből és a készülékek sikeres javítási
> tapasztalatából javasoltuk annak cseréjét.
> A rádiót márkaszervizünk ki és visszaszereli gépjárművében , de annak
> javítását nem mi végezzük. Ahoz, hogy a rádió márkájának megfelelő
szervizt
> tudjunk ajánlani ismernünk kell gyártóját, mely magán a rádión található.
> Ha ezt ismeri, kérem írja meg ezt nekünk

 

 

Az hogy lepattint, az egy dolog. De hogy a saját forgalmazású autójáról lövése sincs milyen CD tartalmaz az elég gáz:)))))))))))

 

Azt hiszem, ha más értelme nincs is legalább az általános jókedvem javítására folytatom a kekeckedést:))))))))

schs40 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7042
A saját off SW-m on kocsimon 32-es átlagsebesség fogyi 8l/100km. Ez az utolsó 4500 km átlaga. Én 80%-ban Pesten használom a kocsit, és viszonylag óvatosan nyomom, mert könnyen megy 9 fölé a fogyi.:(
Előzmény: igazi hős (7040)
Flacika Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7041

Na majd én is megnézem az aktuális átlagsebességemet. Az enyém is jól fogyaszt, az eddigi 21,5 ezer km alatt 7,21 a mért átlaga, 58,6% város mellett. Évenként:

 

2002: 7,29 (55,4% város)

2003: 7,23 (63% város)

2004: 7,1 (56,2% város)

 

Az utóbbi időben gyakran van 7 alatt a fogyasztás. A legalacsonyabb átlag eddig 6,15 volt (646,5 km 39,75l, 426 km város). A gyanakvók kedvéért: a következő átlag 6,6 volt, majdnem hasonló körülmények között.

 

Különben abszolút a belvárosban lakom (V. kerület), így viszonylag soxor kerülök dugóba.

Előzmény: igazi hős (7040)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7040

"átlagsebesség a fed.comp szerint 44km/h" Akkor itt van a csoda, nem a 6,2-es fogyasztásban :-)

Nekem még nem sikerült BP-en 30 km/h feletti átlagot csinálnom (és ezzel összefüggésben 8 l/100 alattit sem). Ebben a randa párás időben kipróbáltam az egyenletes 80-90 km/h fogyasztást (70 km-en át), a műszer szerint 5,6 volt, de sokáig nem bírnám ezt a tempót az biztos. :-)

Előzmény: schs40 (7039)
schs40 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7039

A 307-es ráadásul SW. A fogyasztást tankolás után is kiszámoltam, mert én se hittem a szememnek. Már az előző tankolásnál is 6.5 volt, hát most mégjobb lett.

Minden nap keresztül megy pesten, de reggel 6 körül este meg 7-8 óra körül. Tehát a nagy dugókat elkerüli. A fogyasztáshoz tartozó átlagsebesség a fed.comp szerint 44km/h az eltelt 2000 km alatt.

Előzmény: Leadfoot (7038)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7038

Ezt a 6,2-t ugye országúton produkálta? Ha városban, akkor széjjelsárgulok az irigységtől. :-) Ja, és ugye ez nem a fed.comp. által mért érték? Mert az a szemét szokott hazudni :-)

 

Egyébként azt is számítsd bele, hogy a 307-es nehezebb vagy 200 kilóval!

Előzmény: schs40 (7036)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7037
Apad tenyleg nagyon simogatja, nekem meg 7 alatti fogyit eleg nehezen sikerult hozni. Mondjuk en tolom is neki, ahol lehet (es ahol nem, ott is ;) ). 
Előzmény: schs40 (7036)
schs40 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7036

Lassan megy a Xsara az első átvizsgálásra (2000 km).

Bár az öreg saját bevallása szerint is light-osan jár vele azért a fogyasztásán kiakadtam. A saját 307-esem ezzel a motorral a bejáratós időszakban 8-9 között fogyasztott, faterom 6.2-vel jár (1.6 16V). Még szerencse, hogy nem vett dieselt.

Az első és második fokozat nehezebben jár, mint a 3-4-5 lehet ezen javítani vagy marad ilyen?

Lefthanded Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7035

Nekem is ugyanez a problémám. Főleg 130-140 -nél zavaró, gázadásra erősödik és fordulatszámfüggő. Motorféknél alig van motorhang. Szerintem is kipuffogó. Nemrég cseréltettem összekötő csövet a két dob között mert elrepedt a hegesztés és a srác mondta hogya hátsó dob is halódik. Jövő héten ki fogom cseréltetni és majd beszámolok az eredményről.

igazi hős Creative Commons License 2004.10.26 0 0 7034
Milyen hasonlók az igények: nálunk is "csak" az ára miatt nem lett Focus (a 3. jelölt a Corolla volt). A nyáron hosszabban is kipróbáltunk egyet, a nejem csak annyit jegyzett ez ugyanúgy nyikorog mint a mienk, pedig csak 3000 mérföld van benne. Ja és a lámpakapcsoló is hülye, német helyen van. (A beltér anyagai viszont magasan verik a Xsaraét, de ez elég jól felszerelt példány volt.)
Előzmény: Leadfoot (7031)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7033

Már korábban is írtam itt, hogy 140-nel közlekedek pályán:PP

Az a valóságban nem is nagyon tér el a 130-tól, szvsz:)

Előzmény: godfrey (7032)
godfrey Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7032
De hisz 130 nál többel nem is mentél, ugye Herbie :-)
Előzmény: Herbie_ (7018)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7031

Nekem is majdnem Fóka lett (3. befutó a Megane I lett volna). De akármilyen jó a futóműve, a Xsara áráért ilyen motorral olyan Fordot adtak volna, amiben van 2 légzsák, klíma, se ABS, se egyebek...

 

Nekem a belseje tetszik, de az egyik haverom vett 42000 kilométerrel egy korai dízel modellt, és egyrészt szerintem hangos, másrészt a középkonzol anyaga elég gagyinak tűnt, össze-vissza volt karcolódva.

Előzmény: godfrey (7029)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7030
Nagyonhozzánemértőként én is a kipuffot mondtam volna elsőre. :-))) Talán még a féltengely szokott morogni, esetleg csapágy.
Előzmény: Herbie_ (7026)
godfrey Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7029

Családban van Focus.

 

Futoműve verhetetlen, talán csaka mondeo jobb nála.

Egyébként fapados, a belső része meg hányingert keltő. Az új jobban tetszik ( az első autom is majdnem foka lett de aztán bemenetem a citroen szalonba :-)

 

Én már 6 éve nem tudom megszokni a középkonzolon lévő elektromos ablakot, de most hogy nem is látom hol van...

 

Előzmény: Flacika (7021)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7028

Lehet, hogy elugrok vele a szerelőmhöz, nézzen már rá a dolgokra, hátha lel valamit.

Köszi a segítséget. 

Előzmény: zssom (7027)
zssom Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7027

Herbie,

 

Még egy lehet, hogy a kipuff csonknál lévő csatlakozása, vagy a mellett kezd meghalni az anyag és nagyon kicsit kifújhat. Alapjáraton inkább halk sziszegésnek mutatja magát, fordulatnál, vagy inkább terhelésnél erősödik fel. Az oil tényleg nem valószínű, ha 5000 van benne, persze, ha megvan a szint is hozzá. Ha ezek közül egyik sem, akkor még meg lehet hallgatni esetleg a generátorcsapágyat, vagy valamelyik szivattyút, hátha onnan jön a hang. A generátor elég közel van az utastérhez, bár azt inkább jobb felől hallani

 

Zs.

Előzmény: Herbie_ (7026)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7026

olaj nem lehet, 5k van benne, kipuffra se gyanakszom, báár fene tudja;)

keréknyomás estleg lehet, az az igazság, hogy a motor felől hallom az erős morgást

Előzmény: zssom (7022)
CXmaniac Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7025
Eddig nem sok gond volt veluk. Igazabol csak az elejen volt nemi valto zorges. Tipusgondokrol nem tudok. Strapabiro a futomuve is. A szervo szivattyu szokott meghalni rajtuk, de az mindegyiknel, ahol ilyen tipusu szivattyu van.
Előzmény: VANESSZA 1 (7010)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7024

Nekem kimondottan bejön, hogy középen van az ablakemelő gomb. Nem szeretem mikor oldalt kell matatni, legalábbis azokban az autókban amikben ültem, nem esett kezemre.

 

Előzmény: Mikó (7020)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7023

Nekem az tetszik benne, hogy a váltóról is könnyen elérni. Szóval nem tudom, nekem valahogy vezetés közben így esik kézre. A kormányt bal kézzel fogom, jobb kézzel meg csinálok minden mást. Váltás, zene kezelése, ablakok, klíma, kézifék :-), stb.

 

Focusban ültem már, igaz, nem vezettem, úgyhogy nem tűnt föl ez a hülyeség. Hátul viszont sokkal kényelmetlenebb volt, mint a Xsara, és nem a helyre gondolok. Egyszerűen nekem a német autó fapados utána. Erre szokták mondani, hogy a hosszú utakon jobb a kemény tömésű német ülés, mert jobban tart. Na ez az, ami hülyeség szerintem.

 

Viszzatérve az ülés dologra: a Stilót próbáltátok már? Egyszer beültem egybe, kérdezem a tulajt, hogy miért van ilyen marha magasra állítva az ülés (olyan volt, mintha targoncát vezetnék). Erre mondja, hogy a deréktámasz fix, miközben az ülőlapot lehet állítani, és csak ilyen magasra emelve van jó helyen a támasz...

 

Focusra visszatérve: nekem egyébként nagyon tetszik. A beltér dizájnját legtöbben undorítónak találják, de nekem nagyon tetszik. Az már más kérdés, hogy a külső dizájn eléggé megfakult az évek során, a kényelem (hiányáról) már esett szó, és az ára se a legjobb (finoman szólva - persze most már ócsítják, mert fut kifele).

Előzmény: Mikó (7020)
zssom Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7022

Herbie!

 

Ha a hang fordulatszámfüggő, akkor vagy kipuffogó, vagy régi az olaj a motorban, ha nem, akkor esetleg kerékagycsapágy, vagy laposabb gumi, vagy elfelejtetted, hogy már a téli gumi van fönn  :-)))

 

...Szerintem...

 

Zs

Előzmény: Herbie_ (7018)
Flacika Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7021

Ergonómia: ültetek már Focusban?

 

1. Az ülés magasságát lehet ugyan állítani, de csak az ülőlapot. Így ha lejjebb engeded, ki tudsz nyúlni az üléslap és a támla között...

 

2. Az állítást egy tekertyű segítségével lehet végezni, ami az ülés alatt a jobb oldalon,van, és a tekertyűnek van egy fix kallantyúja, ami folytonosan böködi a jobb lábad, ha épp leveszed a gázról. (Elég bonyolultan írtam le, de aki tudja miről van szó, megérti, miért...)

 

Szóval aki ezek után a Xsara ergonómiáját szidja, járjon Focusszal... :)

Mikó Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7020
A középen elhelyezett ablakemelő még 2 év után is zavaró. A legnagyobb ergonómiai hülyeség a műszerfalon, mert egy-két másodpercre mindig oda kell nézni, ha működtetni akarom.
Előzmény: Leadfoot (7019)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7019
Ez mutatja, mennyire különbözünk... :-) Nekem kimondottan tetszik, hogy a középkonzolon vannak az ablak kapcsolói.
Előzmény: godfrey (7016)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7018

Az elektromos tükör állítója nekem is le van rúgva, pontosabban csak vissza van téve és nem is tudom mi tartja, de nem szokott kiesni.

 

Más.

Zemplén rallyn voltam a hétvégén. Autópályán 140-es tempónál felettébb hangos- morgós - az autó, korábban ezt nem tapasztaltam. Párom is felfigyelt a jelenségre. Van ötletetek, mitől lehet? Köszi.

Előzmény: fekvőrendőr (7017)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7017

+ a térddel szétrúgható jobb oldali szellőzőrostély

+ a széttérdelhető visszapillantóállító

Előzmény: godfrey (7016)
godfrey Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7016

Igen, lehet azt gondolták a hűtővíz gyakrabban fogy:-)
Nekem az ergonomia csucsa mégis a térdem tajkarásában levő ablakemelő kapcsoló.

 

Előzmény: Törölt nick (7011)
godfrey Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7015

Ok megadom a fönök számát, megbeszéled vele ;-)

ui: egyébként valószínű veszünk még 2 db ot belőle, de az vagy 2.0 hdi vagy 1.6 16V lesz.

Előzmény: Seferbt (7014)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7014
Pedig a főnöködnek olcsóbb lenne téli gumit venni, mint javíttatni az autót, mert a nyári gumi miatt önállósítja magát. Nálunk is a gumin való sporálás bpssuzlta meg magát. Így most van a cégnek egy TK-s Pug Partnere... Pedig a gumival talán ha 50 ezret megspóroltak... És a kollégának meg szerencséje volt, hogy élve megúszta...
Előzmény: godfrey (7013)
godfrey Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7013

Tapasztalatok?

A kasztni az hatalmas, de gondolom ezt tudod. Könnyű pakolni 5 személynek is kényelmes stb stn.

Első gumi kibirt 100 ezret (téli gumit a fönökünk "elvből" nem vesz ).

A motorja viszont... hát hogy is fogalmazzak.

Lusta.

Ekkora testhez az a motor csak poroszkálásra vagy megfontolt haladásra elég.

Sztrádán a 130 már a csúcsteljesítmény  városban megfeleleő de elözgetéshez gondolkodni kell előre.

Van egy 1.9 esünk is, az azért jobban gyorsul.

Viszont az 1.4 szerviz szempontjából kellemes csak olajat kellet és szíjjat cserélni benne.

Fogyasztása 10 körüli városban.

 

Előzmény: VANESSZA 1 (7010)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7012
Kerdezd meg jee_c-t, melyiket kell a leggyakrabban...
Előzmény: Törölt nick (7011)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7011

A szerencsétlen ablakmosó betöltőnyiláshoz még annyit,hogy a hűtőfolyadék utántöltéshez nem kell lebontani a burkolaltot. Lehet, hogy azt hitték, hogy ezt gyakrabban kell utántölteni?????

Ha melléöntöd véletlenül, mindenféle gumiszíjakra folyik a lé. Nem biztos, hogy használ nekik...

 

Batka Mano

Előzmény: Törölt nick (7002)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 7010
És mik a tapasztalotok az 1.4 es Berlingoval? Nekem is ilyen van nemrég vettem azért érdekelne?
Előzmény: godfrey (7009)
godfrey Creative Commons License 2004.10.24 0 0 7009
Céges 1.4 es Belingonkban 140 ezer km van, még nem szereltek rajta semmit motorilag.
Előzmény: VANESSZA 1 (7006)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.24 0 0 7008
Saját két szememmel láttam egyszer egy 306-ost ilyen motorral (céges kocsi volt Németországban) 490ezer kilométerrel. Persze azt nem tudom, mi mindent kellett rajta javítani ( ránézésre elég nehéz megmondani :-D)
Előzmény: VANESSZA 1 (7006)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.24 0 0 7007
Amikor az 1,4-es ZX-et vettem (ugyanez a motor), akkor azt mondták az ismerős szervízesek, hogy 200,000 előtt nem szokott a motorral baj lenni, kivéve a hengerfejtömítést, azzal viszont gyakran (sokszor már 100,000 km előtt).
Előzmény: VANESSZA 1 (7006)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 7006
Van tudomásotok rola hogy egy 1.4i Xsara,Berlingo stb PSA motor mennyit bir vagyis kb meddig fut el hány ezer Km?
cs_geza Creative Commons License 2004.10.24 0 0 7005
Phu.....Ja. Van egy fajta, aminek rendesen aceton szaga van....:(((
Előzmény: Törölt nick (7004)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.23 0 0 7004

a citroenes nyári mosó nagyon jó, a bogarakat simán leviszi.

a téliről nem tudok nyilatkozni, a téli szennyedőzéseket gyakorlatilag vízzel is le lehetne mosni, ha nem fagyna bele. egy előnyét látom, hogy nem büdös. gyártanak pár téli ablakmosót és van egypár, aminek förtelmes a szaga.

Előzmény: Flacika (7003)
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 7003
Köszi az ötletet. Én nem megyek annyit, mint Te, 21 500 van a kocsiban, és 2 év 4 hónapos. Egy évszak alatt 2-3 lityi mosó mehet el, mert még sosem fogyott ki. A bogarak ellen meg menet közben - szerintem - nem elég...
Előzmény: Törölt nick (7002)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.23 0 0 7002

szerencsétlen az elhelyezése, az tény.

leeresztési lehetőség nincs, vagy kimosod belőle, vagy pedig rátöltesz tömény fagyálló ablakmosó-koncentrátumot.

volt már, akinak belefagyott a nyári lé, de ezt valahogy nehezen tudom megérteni.

hogyan lehet az, hogy valaki fél év alatt nem mos el 4 liter ablakmosót? nyáron a bogarak, tavaszal-ősszel pedig az elöl haladók által felvert víz miatt azért néhanapján kell(ene) mosogatni, nem? nekem egy tartályra való folyadék tart vagy 1-1,5 hónapig, de ki is látok rendesen. mert nem akarok nekimenni senkinek. nem magamat féltem, hanem azt a papát, aki a rosszul kivilágított falu utcájának közepén alszik egy 28"-as férfi bicajjal betakarva...

 

visszatérve az előző problémára: ha nem akarod, hogy pocsékba menjen a nyári folyadék, akkor a fölnyitod a motorháztetőt és a bal hátsó sarkánál (az anyósülés előtt) megtalálod a csövet, amin átvezetik a lét a kaszniból a motorháztetőn levő spricnibe. azt ott lehúzod, belevezeted egy üvegbe vagy bármibe aztán mintha ablakot mosnál, kinyomatod belőle. két emberes feladat, az egyik tartja az edényt, a másik mos, de jobb ötletem nincs. ja és ha minden igaz, akkor egy lendülettel nem fog kijönni minden, mert a folyamatos terhelést nem szereti és a vezérlő elektronika egy idő után megszakítja a mosó táplálását. nem kell megijedni, kábé fél perc után visszajön a villany, lehet folytatni.

Előzmény: Flacika (6987)
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 7001
Na, ezt jól kiböjtöltem! :)))
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 7000
7000!
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6999
Meg a tükörállító gomb is jó (nekem).
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6998
Ja, és nekem a fékpedállal semmi bajom.
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6997

1. Vegyük úgy, hogy nincs is benne pohártartó... :)

 

2. Az ülés magasságállító gombja felső állásban nekem beszálláskor nyomódik a combomba. Nem is emelem teljesen fel.

Előzmény: Leadfoot (6991)
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6996
Kicsit nem figyeltem, az előző hozzászólásban főleg a Tiédre reagáltam.
Előzmény: cs_geza (6990)
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6995
Elvileg igazad lehet (mi mást is csinálhatnék), de a téli sem ideális nyáron, lásd bogarak... Évente kétszer kellene cserélni. Ráadásul júniusban járok szervízbe vele, és ha elfelejtek szólni, automatice beleöntik a nyári mosót.
Előzmény: godfrey (6989)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6994
Jaj, de alszom ma... szóval nektek a borítással van gondotok? Nekem inkább azzal, hogy a palack (és főleg a nagyobb kiszerelésekhez tartozó kanna) szája nem fér oda a nyíláshoz, úgyhogy a 10-15 centi átmérőjű lukba 30 centi magasról kell betalálni.
Előzmény: Seferbt (6993)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6993
Igen, elég mókásan néznek rám is, mikor leballagok a parkolóba az ablakmosóval, kinyitom a motorháztetőt majd elkezdem lebontani az autót... Mondjuk a kereskedő csaj is mondta, hogy nem érti, miért nem sikerült átvezetni a tartály betoltőjét a borításon. De szerencsére a tartály elég nagy, így nem kell olyan sűrűn töltögetni. De azután, hogy 2 izzót a múltkor 40 percig cseréltem, ilyenen már nem akadok fent. (még mielőtt valaki rám fogná, hogy bénázok ugyanezt a műveletet az előző autómon 10 perc alatt végeztem el. :) )
Előzmény: godfrey (6986)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6992

"anti-eronomikusnak" <-- +g

Előzmény: Leadfoot (6991)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6991

A pohártartó mg a fékpedál engem nem zavar, de a tartály nehéz feltölthetősége télnyleg idegesítő. Legalábbis az volt, addig, amég meg nem láttam, hogy az öcsém Pözsójában hogy kell megtölteni (az még rosszabb) :-))) Egyébként erre a célra (mivel mindkét kocsi esetében ilyen hülyén van megoldva) kifejlesztettünk egy célszerszámot, ami egy sima tölcsér egy gumicső toldattal.

 

Egyébként én még a következő dolgokat találom anti-eronomikusnak a kocsiban:

 

-Tükörállítás joystickos megoldása épp ott lent

-Ha teljesen meg van emelve a vezetőülés, a kallantyú beleáll alulról a combomba kiszálláskor

-Ha a hátsó ülések támláját ledöntöttem, nagyon oda kell vágni a kampóhoz, hogy rögzüljön

Előzmény: cs_geza (6990)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6990
A teljes tartalma kb 4 l, veszel hozza 1 flakon tomeny telit, addig kibirja, amig a nagy hidegek be nem koszontenek, addig ugyis kipancsolod. Egyebkent tenyleg ritka nagy baromsag ahogy meg van csinalva, az egesz autoval 3 ergonomiai hulyesegem van, ez az ablakmoso feltoltes az egyik. (az idetlen pohartarto a masik es a fekpedal formaja a harmadik).
godfrey Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6989

de komolyan! még jelezve is van hogy ott van alatta, nem lehetet volna esetleg átlyukasztani a müanyagot és ott kellene betölteni???

visszafejlődés esküszöm.

 

Nekem már volt ugy hogy belefagyott a motorba (ablakmoso)  a szélvédőmosó folyadék (megjegyzem üres volt a tartál és akkor töltötte bele "téli " feliratú ablakmosót egy kagylos emblémás töltöállomáson.

Késöbb megmérték -2 C ig volt csak jó... tehát hamisitották.

 

de ez mindegy.

 

Az a tanácsom ha nem fogyott ki, és töbségben van benne az nyári lötty ablakmosó, akkor tegyél bele alkoholt.

Előzmény: Flacika (6987)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6988
Én tudok egy megoldást, csak nem szeretnék idén is kisebb mennyiségű nyári ablakmosó-folyadékot nyelni :-)))
Előzmény: Flacika (6987)
Flacika Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6987
Hmmm... Persze igazad van, de sajnos akkora nagy az a kib...ott tartály, hogy nekem sose4 fogy ki. Meg persze nem is jelzi az alacsony szintet. Az OFF Daewoo Nexia ON is kijelzi! Így én legfeljebb csak akkor töltök rá, ha évszak váltás van. Jó lenne, ha le lehetne valahogy ereszteni a "fölös" téli v. nyári folyadékot. Cxmaniac, nem kéne, mit tudtok tanácsolni? (Mármint azon kívül, hogy addig mosassam a mosóval a szélvédőt, amíg ki nem fogy...)
Előzmény: godfrey (6986)
godfrey Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6986

Üdv!

 

Ablakmosó folyadékot töltöttem 250 km-ert futott automba:-)
KI VOLT AZ AZ IDIÓTA TERVEZŐ AKI EGY MÜANYAG FEDÉL ALÁ RAKTA AZ ABLAKMOSÓ TARTÁLYT?

 

Franciaországban nenm kell ablakmosót tölteni? ehhez le kell vennem egy kb 70 cmes müanyag fedelet azt valahova elraknom (mondjuk a forro motorra) ezután leveszem a töltöcsonkrol a kupakot és betölthetem... hihetetlen!

Seferbt Creative Commons License 2004.10.23 0 0 6985
Hm... akkor hasonló nagyon a két autó, bár vaklószínüleg neked jobban kell kapaszkodni a kormányba. :) Nekem meg életem párja pont arra panaszkodik, hogy gyenge neki az autó. :D Úgyhogy majd chiptuningoltatni kell :)
Előzmény: Törölt nick (6984)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 6984

HI!

Köszönöm az ablakmosós tippeket. A hétvégén majd jól belenézek.

 

90 LE HDi-t sajnos nem vezettem, nem tudom mi a kettő között menetdinamikában a különbség. A 110LE-s nagyon meg. Néha még 3.ban is elpörgeti a kereket. Ha kanyarban nyomsz 2000-nél egy padlót, 1-ben halál, 2-ben 3-ban erősen fogn kell a kormányt (2 kézzel) mert kicsavarja a kezedből. Az asszony fél is tőle, csak 3.-tól fölfelé mer padlógázt nyomni:).2000-től minden fokozatban nagyon megindul, előzéshez ritkán kapcsolok vissza.

Mostanra a fogyasztása is szépen beállt. Legotóbbi tankoláskor 910km-re 48 liter ment bele (5.27l/100km). Ebben volt 200 km autópálya 160-nal, a maradék 1/3 város 2/3 országút, végig klíma a párátlanítás miatt (kliím nélkül nekem is párásodik). Ha nem történtek volna meg a régebben leírt dolgok, 100%-ig elégedett lennék.

 

Batka Mano

Előzmény: zssom (6977)
godfrey Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6983

Akkor Te szerencsés ember vagy :-)

Én a kérdésemet azért tetetm fel -mármint miből gondolja hogy az év autója- mertmég kiprobálni/használni nem sokan lehettek kis hazánkban.

Pug 407 ből meg fut az utakon jonéhány.

 

De várom én is a C4est azt vettem volna de már az elöző Xsarám nagyon szétesőben volt, így egy Xsara IIes lett belőle.

 

(ez meg baromi kemény...c sak igy halkan és nekem is párásodik ha nem megy a légkondi)

Előzmény: CXmaniac (6981)
CXmaniac Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6982

A C4-et is szerelik ilyen rendszerrel.A Valeo standján jó alaposan megnéztem. A generátort használják segédmotornak, illetve ilyenkor indítómotornak is.

Kombinálták a Sensodriveval. Nagyon meggyőző. 20% üzemanyagmegtakarítást mondanak rá.

Előzmény: igazi hős (6959)
CXmaniac Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6981

Volt szerencsém üdögélni benne.

Egy Coupeba ültem, mert a többit ellepték a nézelődők itt meg pont megüresedett a hely.

Nagyon barátságos, igazán nem tudtam alaposan megfigyelni, mert fényképezni igyekeztem. Nagyon tetszik kívül-belül. Iszonyatosan előre mutató minden téren. Persze, kicsit többet kellett volna tapasztalni, de indultunk vacsorázni, így mennem kellett.

Szerintem mindenkinek nagyon fog tetszeni. Nagyon más mint a Xsara, de nem baj.

Várom, szeretném mostmár vezetni is.

Előzmény: godfrey (6956)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6980
Valószínű az ellapított cső verzió, mert 0km-es korától nem csöpög a kondenzvíz. Majd megnézem, ha meghozzák a lemez kartervédőt. Azt úgyis fel kell szerelni és alá kell mászni.
Előzmény: zssom (6951)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6979
Nahh, végre még egy HDi tulaj :) 90LE-s HDi-t azt vezettél? Kíváncsi lennék, hogy menetdinamikában mennyi különbség van a kettő között. De 110LE-s változathoz sajnos nem volt szerencsém.
Előzmény: Törölt nick (6970)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6978
Akár egy sima kontakthiba is lehet az oka... Nekem a riasztóm csinálja: ha néha pl. hepehupás úton megyek, utána nem pittyeg, mikor bezárom a kocsit. Ugyanis olyan nemtörődöm módon kötötte be a riasztós ember, hogy egy kis rázkódástól nem érintkezik. Ilyenkor megérkezés után motorháztető nyit, kábel cibál, és jó... :-(
Előzmény: zssom (6977)
zssom Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6977

Batka Mano!

 

Ablakmosó: egy motor változó polaritással hajtva.

Szvsz, ha a motor nem forog, akkor inkább a kapcsoló, vagy vezeték körben keresném a hibát. Az enyémen pl. a csomiajtó átvezetésnél volt a gumicső megtörve, ezért nem tudta arra nyomni a vizet, de a motor akkor is működött, csak nem billent át és a vizet akkor is előre nyomta, amikor hátra kellett volna. Tök furcsa volt, amikor már jól működött, ui. én így vettem.

 

Zs.

Előzmény: Törölt nick (6961)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6976
Akkor én az előbb OFFtopic írtam? ;-)
Előzmény: Flacika (6975)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6975
ON (elfelejtettem visszakapcsolni...)
Előzmény: Flacika (6973)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6974

Ügyes kezű gyerek vagyok, de pl. szelepfedél tömítést  nem szeretnék házilag cserélni egy 4,5 milliós 2 éves és 3 hónapos autóban. Meg semmi mást sem.

Van egy másik kocsim is, az emlegetett OFF Skoda Felicia ON,  6és fél éves 85ekm, azzal nem volt ennyi gond (a kötelező szervizeken kívül 3 évesen egy gyujtáskapcsoló csere).

Lehet, hogy ha használtan veszek egy három évest, akkor az előző tulaj már végigszopta a hibákat és rendben van az autó.

Minden esetre most  megy a szervízbe mert még tart a plusz gari, majd jól megjavítják. Csak hát az idő, az idegesség, stb.

 

Batka Mano

 

 

 

Előzmény: cs_geza (6971)
Flacika Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6973

OFF

Prius

Ezzel a kocsival az a furcsa helyzet áll elő, hogy a benzinfogyasztáas városban kevesebb, mint országúton. A megtakarítás és kisebb szennyezés itt érhető tetten. Városon kívül ha csak ugyanannyira szennyez, mint más hasonló kocsi, már jó.

igazi hős Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6972

OFF

Egyrészt fekvőrendőr válasza, másrészt minden motornak változik a hatásfoka a terhelés függvényében. Ha olyankor megy az áramtermelés amikor a motor kis terheléssel, rossz hatásfokon megy, akkor olcsón (és kevés szennyezéssel) lehet az akksikat tölteni. A 7 liter nem szenzációs, de egy 1400 kilós, automatás autónak nem rossz.

OFFOFF

Előzmény: godfrey (6968)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6971

A kuplung tema eleg carul hangzik, azt en is zokon vennem, ha ilyet produkalna, a tobbi valszeg ugyes kezzel hazilag is javit6o. Akinek ez nem megy, az tenyleg vegyen inkabb suzukit...;) vagy vmi olyat ami abszolut nem megy tonkre. En osszessegeben (ne felejtsetek, hasznaltan vettem!) elegedett vagyok vele.

Előzmény: Törölt nick (6970)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6970

HI!

 

Amit nekem eddig gariban cseréltek:

 

20000 km

  - index kapcsoló -- balra nem indexelt

  - jobb fényszóró -- nem állt le a magasságállító motor

 

31000 km

  - kupplung tárcsa, szerkezet, csapágy, bowden, lendkerék -- hidegben (0 C alatt), ameddig át nem melegedett a kupplung szerkezet, a nyomaték maximum környékén (HDi 110LE motor, 2000 rmp) csúszott a kupplung

 

42000km

  - szelepfedél tömítés csere olajszivárgás miatt

 

Szerencse, hogy vettem hozzá plusz garanciát, már behozta az árát.

 

Egyebek:

A váltó motorfék üzemben új kora óta 2,3,4-ben halkan nyüszít. --  ezzel együtt tudok élni

 

Zörög minden -- ezzel is

 

És most ez az ablakmosó téma.

Mi jöhet még?

 

Amúgy baromi kényelmes és igen jól megy.

 

Batka Mano

 

Előzmény: cs_geza (6966)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6969
A hulladék energiát hasznosítja az akku töltésére. "Motorfék" üzemmódban, a kerekek nem a motort hatják, illetve nem a motor emészti fel az energiát, hanem a hajtás átkapcsolódik a generátorra, azt hajtja, és így alakul át a felesleges mozgási energia elektromos árammá, amit az akku tárol.
Előzmény: godfrey (6968)
godfrey Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6968

Na most amikor termeli az a benzimnmotor a villanymotornak az áramot nem szennyezi a környezetet? mert akkor vajmi keveset ér az egész hacsak máshol puffogtatja ki azt a szennyező anyagot. Marketing ez erősen nem eredmény. Másrészt az 7 liter nem mondható szenzációsnak szerintem.

Másrészt te hol érsz ki városban a dugóból? :-)

Előzmény: igazi hős (6967)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6967

A villanymotor akksiról megy, az akksit a benzinmotor (mert van a Priusban egy 1,5-ös olyan is) tölti. Épp arról van szó, hogy a benzinmotor akkor szennyezi a levegőt, amikor kiérsz a dugóból és a lovak közé csapsz. A dugóban állva meg nem kell a benzinmotor. (Mindent tudok a Priusról, most olvastam fel a fiamnak esti mesénak egy 2 oldalas cikket róla :-)

Előzmény: godfrey (6964)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6966
Az enyemben csak a nyoszorges-nyekerges, ami zavar, "amugy" tunetmentes, legalbbis semmi komoly. Pedig mar 4 eves, es a 90k fele is nagyon kacsintgat.... Igaz, en olyan aprosagokat, h kesztyutarto megragasztasa, aprosagok cserebereje, kisebb javitasok, magamnak is megcsinalok, ha kell. Ilyenekbol akad neha egy-egy. (az, hogy miert vagta ki 2x is a biztositekot, meg nem tudom, de 1x majd rajovok...;) )
Előzmény: Törölt nick (6962)
godfrey Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6965

Szerintem Pug 407 lesz a befutó,  a peugeot marketingesei sokkal jobban nyomják mint a citroené...:-( ez van sajnos.

Prémiumautó pedig régebben is többször nyert már, de szerintem a a 407 lesz a befutó.

 

Előzmény: Leadfoot (6957)
godfrey Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6964

Üdv!

 

A priustól én sem vagyok lenyügözve.

A neve is szerintem elég nevetséges, nem tudom a marketingesi hogy találtak rá.

Az ára bödületesen sok, fogyasztása sem rendkivül alacsony.

És arról sehol sem olvastam azt a vollanymotor mi hajtja? azt az energiát nem kell valahol megtermelni? és az nem környezetkárosító ahol termelik azt az energiát?

 

Előzmény: igazi hős (6959)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6963
Dehogynem, feltéve, hogy van szufla az akksiban. De ha csak városban mész, akkor az akksitöltés ideje is ide esik, azaz a városban szennyezed a levegőt. Ha ingázol, akkor a töltés a váron kívülre esik. (Hasonló a helyzet, mint a villanyautónál, az is a városon kívül, a hőerőműnél szennyez.)
Előzmény: Leadfoot (6960)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6962

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem egy kicsit kezd elegem lenni a para- és egyéb jelenségekből.

Az autó 2 év 3 hónapos és már hosszú a lista.

 

Batka Manó

Előzmény: Törölt nick (6961)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6961

Kösz, én is erre gondoltam, hogy megnézem.

Az előző OFF Skoda Felicia ON ablakmosója úgy működik, hogy a motorra jutó feszültség polaritása fordult meg, attól függően, hogy előre vagy hátra kellett nyomni a löttyöt.

A Xsara-nál hogy van? Egy, vagy két motor van?

Nálam előre megy, hátra van baj.

 

Batka Mano

Előzmény: cs_geza (6954)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6960

Ööö... nem úgy van, hogy mikor csak lépésben haladsz, akkor a villanymotor mozgatja a kocsit? Mert ha így van, akkor épp dugóban lenne környezetkímélőbb.

 

Egyébként mea culpa. Azt hittem sokkal kevesebbet fogyaszt a Prius, de most visszaolvastam 1-2 tesztet és 7 litert benyel vegyes használatban. És ezt bármelyik kisebb HDI utána csinálja (pesze gázolajjal). Ráadásul hamarosan megjelenik a PSA-nál (is) a start/stop rendszer.

Előzmény: igazi hős (6959)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6959

OFF

A Prius környezetkímélősége nagyban függ a használatától: ha csak városban használod örök dugóban, akkor nem jobb egy sima benzinesnél. De ha mondjuk ingázó vagy, akkor a városi dugóban állva nem termelsz semmi károsat, a jó tempójú külvárosi/városon kívüli forgalomban meg kevesebbet számít. Azaz ha mindenki aki a városi autóbűz miatt kiköltözött vidékre Priusszal járna be Pestre, akkor már nem is lenne érdemes kiköltözni, mert nem olyan rossz a levegő :-)

(A csak autópálya verziót fel sem vetem, erre ez az autó nem való.)

OFFOFF

Előzmény: phoenix (6958)
phoenix Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6958
De az meg ronda és nagyon drága, hiába környezetkímélő (bár emiatt az is megérdemelné SZVSZ, legalábbis én nagyon fontonak tartom a környezetvédelmet).

Annyira nem is kornyezetkimelo. Es a fogyasztasa sem egy csoda.
Előzmény: Leadfoot (6957)
Leadfoot Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6957

Akik voltak a Párizi autószalonon a COCH-tól, azok már látták élőben (talán bele is ülhettek, majd Maniac megmondja :-D)- Meg az egyik autósműsor vezetője ült benne (mutatták a TV-ben), és ő totál le volt nyűgözve. Csak az a baj, hogy egy kretén a műsorvezető, úgyhogy nem lehet adni a szavára :-)))

 

Egyébként a mezőnyből tényleg megérdemelné (ellenfelek - Astra H, Focus II, BMW 1, Renault Modus, Toyota Prius, Peugeot 407). Prémium autó nem szokott nyerni (BMW), a többiek pedig nagyon valószínű, hogy a saját kategóriájukban nem nyújtanak annyit, mint a C4. A Prius még egy érdekes egyed. De az meg ronda és nagyon drága, hiába környezetkímélő (bár emiatt az is megérdemelné SZVSZ, legalábbis én nagyon fontonak tartom a környezetvédelmet).

Előzmény: godfrey (6956)
godfrey Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6956

Miből gondolod megérdemelné az első helyet?

 

valaki ült már benne? :-)

Előzmény: Lefthanded (6955)
Lefthanded Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6955

A C4 benne van a hetes toplistában az év autója 2005 szavazáson. Igazán megérdemelné az első helyet. Döntés november 9-én. Nem tudjátok hol és mikor lehet először megnézni, beleülni?

cs_geza Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6954
Meg kellene nezni h amikor nem megy, delej van-e rajta. Ha van, akkor megmerni az aramfelvetelt. Lehet h meg van akadva (berohadt, megszorult) a motor. Szamarral jartam igy regen...
Előzmény: Törölt nick (6953)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 6953

HI!

 

Kedvenc Xsara-m újabb parajelenséggel szórakoztat. A hátsó ablakmosó néha nem megy. Folyadék van, elől működik rendesen.

Hátul is minden esetben vadul el kezd törölni az ablaktörlő, de a folyadék néha jön, néha nem. Amikor nem folyik, az ablak mosó motor sem megy.

 

Van valami tippetek?

 

Kösz, Batka Mano

 

 

CXmaniac Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6952
A X-ben nem jó? Ott van, ráadásul még felügyelni is tudom.
Előzmény: GilGames (6945)
zssom Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6951

Seferbt! Fekvőrendőrnek igaza van, valami eltömhette a kifolyócsövet, vagy a csepptálca kivezetőnyílását, alulról érzéssel meg kéne próbálni kitisztítani nem túl vastag, bowden-szerű dologgal, lehetőleg nem hegyes véggel.

Jut eszembe, az is előfordulhat, hogy el van lapigatva véletlenül, és azért nem jut át rajta a víz

 

Zs.

Előzmény: Seferbt (6943)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6950
Ez tényleg így van.
Előzmény: igazi hős (6949)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6949
No akkor mégegyszer: megyegetsz, kicsit esik, az ablakon is van eső, ezért szép lassan törölget az ablaktörlő. Tetőn is van némi víz. Ekkor megnyomod egy kicsit erősebben a féket, mire az álló autónál vitustáncot jár fél percig az ablaktörlő a tetőről lefolyó víz miatt. Aztán rájön, hogy mégsem esik ennyire.
Előzmény: Flacika (6947)
Flacika Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6948
Nekem volt egy Pesthidegkúton, de az előző autómat (1998-2002 között) nem kellett lakatoltatni, ezt meg eddig a szervízbe vittem (volt "tettes"). Nem tudom, megvan-e még. Ha érdekel, elküldöm az álalam ismert elérhetőségét.
Előzmény: GilGames (6945)
Flacika Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6947
Rendben, de hogy kerül oda anélkül, hogy eredetileg az ablakkon is ne lenne belőle? Ha meg csak kevés, akkkor az nem zúdul... :)
Előzmény: igazi hős (6938)
Peter35Bp Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6946

Azt sajnos nem. De ha valaki Ujpest vagy környékén leledzik, akkor autoszerelot tudok ajanlani, aki korrekt.:)))  Elég sok Xsara jár már hozzá.

Érdemes beprobalni....

 

Jah amugy bocsi a reklámért:))))

GilGames Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6945

Sziasztok!

 

Ismer valaki korábbi tapasztalatból Budapest XI. XII. vagy XXII. kerületében olyan karosszériást/fényezőt, aki megbízhatóan, pontosan és viszonylag olcsón dolgozik?

Hálás lennék minden tippért - parkolóban meghúzták a Xsara-mat és vinném javíttatni.

 

Köszönöm előre is

 

GilGames

fekvőrendőr Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6944
Működő klíma esetén a víznek folynia kell! Ha nem folyik ki kell tisztíttatni a azt a furatot, amin ki kell jönnie a víznek.
Előzmény: Seferbt (6943)
Seferbt Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6943
Ez így oké. Vizsont az a rész nálam nem telhjjesen stimmel, hogy a lecsapódott víz szépen kifolyik. ezt már nyáron is figyeltem, hogy hiába állt az autó egy heléyen kb. 6-8 órát és a légkondi is ment benne 30-45 perceket, nem volt sem vízfolt sem tócsa alatta. A mellette álló német "csoda" alatt viszont volt és az nem a hűtővíz volt. Ezt már akkor sem értettem, de akkor annyira nem foglalkoztam vele. Viszont a kiszárítós technika egész jól bejött. Reggel már nem úgy nézett ki az ablak mintha tejüvegből lenne. Igaz azóta a légkondit igyekeztünk nem használni.
Előzmény: zssom (6922)
Peter35Bp Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6942
Jó rendben csak jobb megijedni:))))))))))) Talalkoztam mar egy két érdekes tiltassal a kocsimon:))))) Amugy köszi
Előzmény: cs_geza (6941)
cs_geza Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6941
Menni fog. Be is b*na ha nem menne. En mar parszor vettem le az aksisarut.
Előzmény: Peter35Bp (6940)
Peter35Bp Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6940

Szervizhalozat? ehhh... amig a szervizekben 60-70 rugeszert alkalmaznak szervizeseket a helyzet ugymond eléggé reménytelen:))))))

 

Más. Tél közeledte kapcsan felmerult bennem egy kérdés. Ha egyik reggel akku kuka állapotba kerul, akkor ha beleteszek egy masikat menni is fog a kocsi? Vagy vigyem el trelerrel szervizbe, hogy 20ezerert ENABLE állapotba tegyék a computert?

 

XsaraII 1.6

ac07 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 6939

Legjobban a havazás tudja megzavarni az esőérzékelőt (meg a tolatóradart), meg ha hirtelen felcsapnak vizet a szélvédőre. Akkor is érdekesen működik, ha esőben pl.: lámpánál nagygázzal elindulsz, mert akkor meg ezerrel kezd törölni (az autó sebességétől is függ a törlés sebessége).

Én egyébként meg vagyok vele elégedve, hasznos feature...

igazi hős Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6938

Flacika,

annyi megáll rajta amennyi fékezéskor képes lemosni a szélvédőt és megzavarni az esőérzékelőt. Persze csak városban, lassú haladáskor.

Előzmény: Flacika (6937)
Flacika Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6937

Hmmm... Hogy kerül víz a domború tetőre anélkül, hogy az ablakra is menne belőle?

(Olvadó ho nem ér, azzal a tetőn nem illik elindulni...)

Előzmény: igazi hős (6936)
igazi hős Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6936
Nem buta a vezérlés, de még van hova fejlődnie: a tetőről előrezúduló vízzel nem tud mit kezdeni.
Előzmény: Titto (6934)
Titto Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6935

Csak pár másik komment olvasása után esett le ám nekem is ,hogy az úgy rendben van! Viszont én eddig nem tudtam beüzemelni sajnos

Előzmény: Titto (6934)
Titto Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6934

Furcsa,hogy csak így megy....én is még majd próbálgatom, mert azért kíváncsi vagyok, ha működik akkor mennyire értelmesen működik..

Előzmény: Törölt nick (6917)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6933
Mackaj,

azert a noi lelek - noi lelek megertese kerdesben is picit szkeptikus lennek, szinten empirikus tapasztalataimra tamaszkodva. :-)
De azt hiszem ez itt picit OFF tema. :-)
Előzmény: Mackaj (6931)
Herbie_ Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6932
Nem, de arról tehetnének, hogy legyen szervízhálózat ilyen esetre. Nem egyből a cserét kellene erőltetni, ha már rossz valami. Azért mert a gyártó trehány nem kellene az eledónak is leszarnia a dolgot. Hozzáálás kérdése, szvsz. 
Előzmény: Peter35Bp (6929)
Mackaj Creative Commons License 2004.10.19 0 0 6931

Jaj, Okoska, nem vagy Te olyan elveszett ember :-) 

 

Ha meg a nöi lélek furfangjai végképp sarokba állítanak, azért vannak a topiktársak, pl Mackaj, hogy kisegítsenek a használati utasítással...  :-)))

Előzmény: Törölt nick (6926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!