Most meg en mit hallottam... a tesztat ne fozzuk tul sok vizben, hogy kicsit jobban ragadjon ra a szosz...
Az obliteni csak a teszta salatahoz valo tesztat oblitsuk...
Tegyunk felre egy cseszenyi fozolevet mielott leszurjuk a tesztat, ha a szosz (altalaban sajt, krem szoszok) kicsit suru, adjunk hozza belole - kellemesen kremes lesz tole.
A kifott tesztahoz (al dente) adjunk kis fozolevet, nem ragad ossze (az olaj helyett).
Ki fogom probalni az ecetet a nokedlinel, mert nem szeretem ha ragad! Bar a keves fozole hozzaadasa is segitett.
Ha mar tesztazunk. Olvastam, lattam a TV-ben olyan recepteket, ahol a tesztat es a zoldseget hozza egy edenyben fozik - minimalis vizzel... nagyon hamar kesz az etel.
Ha már konyha trükkökről van szó, akkor találtam Facebook-on egy jó kis alkalmazást, ahova én már feltöltöttem a legjobb receptemet (anyukámé volt), mert a nyertesek Lázár Cheffel főzhetnek áprilisban. Remélem én leszek az egyik!!! :)
Tészta forró főző vizébe csak késhegynyi ecet- vagy citromsavat kell tenni, semmi mást, és nem lesz lucskos-mászkos-trutymós, ha nem főzik halálra. A kémikusss-vegyész azt mondta: a főzővíz PH értéket kell parányit változtatni kell, 4-6 közé. Nem kell több, késhegynyi fehér kristálynál. Bár részben a só is megfelelő, de vannak, akiknek belőle a minimális is sok!
Bejött a főzőlé késhegynyi savazása! Kipróbáltam friss kutyulású galuskán, nudlin, gyúrt és száraztésztán. Valóban, párat csak azért forgattam meg leszűrés után kicsiny zsiradékban, hogy 3-4 óra múlva se száradjon hóóóóótra. Tényleg, csak késhegynyi kell a c-e savkristályból, úmmond 1/4 mókás kanálnyi.
Ha még nem tetted bele, .....én nem tenném. :) Félő, hogy sokáig pezsegni fog.
Nem próbáltam még, csak úgy agyalok. Ha nem megy ki a szag, bevették a pórusok. Akkor a következővel is az fog történni. Ami nem tehet kárt a következő kajában, és szagtalanít is, én a citromra gondolnék. Citromos vizet állni hagyni az ibrikben néhány órára.
Nem szoktál beletenni egy kiskanál kakaót (vagy egy-két kocka keserűcsokit)...? Nagyon finom lesz tőle. Nem érződik külön, de ad egy jó "háttérízt". :)
Elso chilim... az izesites jol sikerult - ha kesz a hus jon bele (a mar megfott) bab es kukorica... aztan talalasnal a "fixins" :)), fott rizs, hagyma, tejfol, reszelt sajt, eros paprika, kukorica kenyer, tortilla chips...
Nem letezik hogy ne fozzek belole hetente legalabb ketszer es lesz kepem szep lassan elolrol kijegyzetelni kulon fuzetbe nemcsak az eteleket amik erdekelnek hanem a trukkoket is hogy mit hogy kell csinalni.
Nem is ertem hogy miert hagytak abba ezt a topikot!
Egy mázas kerámia edényben jól megavasodott a mangalicazsír. Az edény hiába lett többször elmosva, büdös maradt. Van valamilyen konyha-trükk, hogyan lehet eltávolítani a szagot?