Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93759

Persze, hogy nem - valamiert eltevedt... 

Előzmény: islamorada (93757)
beetee Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93758

Vagy Zsur rossz válaszgombra nyomott, vagy megint fejlesztik (vissza) a fórummotort.

Előzmény: islamorada (93757)
islamorada Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93757

Ezt nem ertem. Mifele hozzaszolasom? Ezek itt nem az en hozzaszolasaim!

Előzmény: ZsuR (93755)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93756

emmeg mi?

felcsaptál reklámnicknek? :)

Előzmény: ZsuR (93755)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93755

Mind a harom hozzaszolasod...

Előzmény: islamorada (93753)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93754

Most meg en mit hallottam... a tesztat ne fozzuk tul sok vizben, hogy kicsit jobban ragadjon ra a szosz... 

 

Az obliteni csak a teszta salatahoz valo tesztat oblitsuk...

 

Tegyunk felre egy cseszenyi fozolevet mielott leszurjuk a tesztat, ha a szosz (altalaban sajt, krem szoszok) kicsit suru, adjunk hozza belole - kellemesen kremes lesz tole.

 

A kifott tesztahoz (al dente) adjunk kis fozolevet, nem ragad ossze (az olaj helyett).

 

Ki fogom probalni az ecetet a nokedlinel, mert nem szeretem ha ragad!  Bar a keves fozole hozzaadasa is segitett.

 

Ha mar tesztazunk. Olvastam, lattam a TV-ben olyan recepteket, ahol a tesztat es a zoldseget hozza egy edenyben fozik - minimalis vizzel... nagyon hamar kesz az etel.

Előzmény: joy (93751)
islamorada Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93753

Koszonjuk! Ki lesz probalva.

Előzmény: joy (93751)
Norci. Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93752

Szervusztok!

 

Ha már konyha trükkökről van szó, akkor találtam Facebook-on egy jó kis alkalmazást, ahova én már feltöltöttem a legjobb receptemet (anyukámé volt), mert a nyertesek Lázár Cheffel főzhetnek áprilisban. Remélem én leszek az egyik!!! :)

 

joy Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93751

Ha már itt tartunk, jó hónapja kaptam egy 5letet:

Tészta forró főző vizébe csak késhegynyi ecet- vagy citromsavat kell tenni, semmi mást, és nem lesz lucskos-mászkos-trutymós, ha nem főzik halálra. A kémikusss-vegyész azt mondta: a főzővíz PH értéket kell parányit változtatni kell, 4-6 közé. Nem kell több, késhegynyi fehér kristálynál.
Bár részben a só is megfelelő, de vannak, akiknek belőle a minimális is sok!


Bejött a főzőlé késhegynyi savazása!
Kipróbáltam friss kutyulású galuskán, nudlin, gyúrt és száraztésztán.
Valóban, párat csak azért forgattam meg leszűrés után kicsiny zsiradékban, hogy 3-4 óra múlva se száradjon hóóóóótra.
Tényleg, csak késhegynyi kell a c-e savkristályból, úmmond 1/4 mókás kanálnyi.

joy Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93750

Ecet- vagy citromsavas vízzel áztatás, kiforrázás.

Ha ez sem segít, Nyitott ablak mindent meg old.

:o/

Előzmény: Törölt nick (93734)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93749

Miet baj ha pezseg?  A citrom es a szodabikarbona is jo otlet... 

Előzmény: dulci (93745)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93748

Most csinaltam eloszor! Nem tettem bele - de koszi az otletet!  Igy is finom lett...

Előzmény: ásítósmacska (93743)
beetee Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93747

Ha nem jönne be, és még szeretnél próbálkozni, akkor javaslom a hidrogénperoxidod, ha van elérhető vegyszerbolt, vagy patika.

 

Előzmény: Törölt nick (93744)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93746

Tömény sóoldat!

(vagy sportnyelven szólva: végleg cserével)

Előzmény: Törölt nick (93744)
dulci Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93745

Ha még nem tetted bele, .....én nem tenném. :) Félő, hogy sokáig pezsegni fog. 

 

Nem próbáltam még, csak úgy agyalok. Ha nem megy ki a szag, bevették a pórusok. Akkor a következővel is az fog történni. Ami nem tehet kárt a következő kajában, és szagtalanít is, én a citromra gondolnék. Citromos vizet állni hagyni az ibrikben néhány órára.

 

És, ha van még liba, van még ötletem. :)

Előzmény: Törölt nick (93744)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93744

Köszönöm a tanácsokat, az ecet nem jön be, most következik a szódabikarbóna... :)

ásítósmacska Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93743

Nem szoktál beletenni egy kiskanál kakaót (vagy egy-két kocka keserűcsokit)...? Nagyon finom lesz tőle. Nem érződik külön, de ad egy jó "háttérízt". :)

 

 

Előzmény: ZsuR (93741)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.23 0 0 93742

Finom lett.  Izlett a gyerekeknek - nekunk is. Nem csinaltam eleg csiposre - nem minenki eszi, de az izek karpotoltak erte.

Citrom kocka volt desszertnek - es most meg voltam elegedve a kockakkal... eleg egyenletesek lettek.

Előzmény: ZsuR (93741)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93741

Elso chilim... az izesites jol sikerult - ha kesz a hus jon bele (a mar megfott) bab es kukorica... aztan talalasnal a "fixins" :)), fott rizs, hagyma, tejfol, reszelt sajt, eros paprika, kukorica kenyer, tortilla chips... 

 

Most sutok citrom kockat. :)

ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93740

Ecet is segit.  

Előzmény: Törölt nick (93734)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93739

Nekem meg most tamadt fel az erdeklodesem, tehat kivesezem a topikot es nagyon sok feljegyzest fogom magamnak csinalni. Koszi Antonio!

Előzmény: H_G (93737)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93738

...es Papus boldog ember... :))

 

Előzmény: Törölt nick (93733)
H_G Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93737

Az Antonio személyéhez kötődött és ő egyszercsak elvesztette az érdeklődését.

 

Előzmény: islamorada (93735)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93736

Talan forro szodas vizzel?

Előzmény: Törölt nick (93734)
islamorada Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93735

Amuldozva olvasom az olasz konyhas topikot!

Nem letezik hogy ne fozzek belole hetente legalabb ketszer es lesz kepem szep lassan elolrol kijegyzetelni  kulon fuzetbe nemcsak az eteleket amik erdekelnek hanem a trukkoket is hogy mit hogy kell csinalni.

Nem is ertem hogy miert hagytak abba ezt a topikot!

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93734

Egy mázas kerámia edényben jól megavasodott a mangalicazsír. Az edény hiába lett többször elmosva, büdös maradt. Van valamilyen konyha-trükk, hogyan lehet eltávolítani a szagot?

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.22 0 0 93733

L'opération Corned Beef :)

Előzmény: ZsuR (93731)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.20 0 0 93732
ZsuR Creative Commons License 2015.03.19 0 0 93731

Ma is corned beef.  Bolti pacolas, bolti izesites...

Előzmény: ZsuR (93588)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.19 0 0 93730

Gordon Ramsay.  Randa szaja van - de szeretem ahogy foz, eddig meg minden receptje jol sikerult.

 

Pressed Pork Belly.... kaptam csodaszep darabot, mar csak az alkalom kell hozza.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!