Keresés

Részletes keresés

heremooka Creative Commons License 2012.04.02 0 0 695

Sok sikert hozzá! Remélem FELSZABADULSZ a problémák alól ;)

 

(ha fiatalabb lennél, mint én: régen kötelező ünnep volt ápr.4.)

Előzmény: mandria (693)
heremooka Creative Commons License 2012.04.02 0 0 694

Szorítok, hogy ne legyen semmi gondod. ((((Félve kérdezem: mi lesz, ha már nem szabható tovább? Mondod, hogy ez az uccsó...)))

Előzmény: L0riana (692)
mandria Creative Commons License 2012.04.02 0 0 693

Köszönöm a válaszodat!!

04.04.-műtét....elolvastam az egész topikot...

Egyre jobban izgulok...

Előzmény: heremooka (688)
L0riana Creative Commons License 2012.04.01 0 0 692

(Na ennek a Riga-láncnak utána kellett azért néznem :D.)

 

Nem hiszem, hogy a lazaságból adódik, mert a másik lábamban normálisan működik a szalag, tehát gyárilag rendben volt valószínűleg a rosszban is. Múltkor nekem nem tesztelte a doki még, majd a következő kontrollon ez is eljön. Elvben már tartania kéne szerintem, a kiterjedt meniscushiány miatt persze kevésbé azért, de látványosan mozdítható előre, vagy 6-8 mm-t. Úgyhogy nagyon remélem, hogy csak én csináltam valamit rosszul... egyébként meg roppant egyet-kettőt mostanában, olyan jó hangosat, bár nem dagadt be, emiatt picit megijesztett, amit írtál, hogy neked hogy kezdődött a második kör :-(, főleg, hogy nekem már ez a végállomás, nincs több próbálkozásom.

Előzmény: heremooka (690)
heremooka Creative Commons License 2012.04.01 0 0 691

Utánanéztem ennek a Lachmann-asztalfiók tesztnek. Ezt csinálták nekem is, csak nem kötötték az orromra a nevét.

 

Szerintem egyáltalán nem jó, hogy ez a helyzet. Írtad régebben (640), hogy egy idő után már nem lehet feszes szalagokat képezni, pl. nagyfokú meniscushiány esetén. De hogy ennyire ne lehessen? Ez gáz. Így nem sok értelme van a szalagnak, vagy igen?

 

Előzmény: L0riana (689)
heremooka Creative Commons License 2012.04.01 0 0 690

Nem értek ehhez az asztalfiók-dologhoz. De akár jól csinálod, akár nem, lesujtó a végeredmény :(

 

Ez a szalaghiány miatt van, vagy az ízületeid lazasága miatt? (beszéltünk róla, hogy laza vagy, mint a rigalánc.)

Előzmény: L0riana (689)
L0riana Creative Commons License 2012.03.31 0 0 689

Háttööö én a Bioptron lámpához ennyit tennék hozzá: a GVH vizsgálódik: 

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=1&pg=175&m5_doc=6073&p4j1i=5 "A GVH ezért vizsgálni kívánja, hogy milyen termékkategóriában van a készítmény forgalomban, és milyen tudományos, jogszabályban meghatározott módon végzett, szakhatóság által elfogadott klinikai vizsgálatok igazolják a fenti állításokat."


A szkeptikusblogon többször is foglalkoztak a kérdéssel (a linket nem engedi beszúrni, a címek: A polarizált fény biológiai hatásai, Gyógyít-e a polarizált fény?).

 

Az szted gáz, ha magamnak ugyanúgy ki tudom előre mozdítani a sípcsontom, mint a műtét előtt? Ez az asztalfiók-teszt, persze lehet, hogy rosszul kivitelezem, de az tény, hogy a jó térdemnél egyáltalán meg sem moccan előre...

 

 

Előzmény: heremooka (685)
heremooka Creative Commons License 2012.03.31 0 0 688
Egyébként kérdezz a dokitol, mit mikor lehet. Tornazni minden nap kéne otthon, de nem feltétlen kell naponta tornasz.
Előzmény: mandria (686)
heremooka Creative Commons License 2012.03.31 0 0 687
Nem biztos, hogy kell manko. A kórteremben volt egy srác, akinek porcdarabot szedtek ki. Neki nem kellett. De ha szabnak, akkor lehet. Tornára mehetsz a lakhely szerint illetékes helyre -ezt ha nem tudod, a háziorvos megmondja- vagy választhatsz privát is újságból, netrol.



Előzmény: mandria (686)
mandria Creative Commons License 2012.03.31 0 0 686

Sziasztok!

Szeretnék tőletek kérdezni!

04.04.-én lesz  az arthroscopos térdműtétem.Maszkos  altatás lesz.A lateralis meniscusommal van valószínű probléma, ezen mutatott ki az MR  egy  hajszálrepedést.Panaszom csak annyi, hogy 1 éve dagad, nem fáj.A szalagok rendben.

A műtét után szükséges -e mankó,( van egy járókeretünk)??

A gyógytorna hogy történik? A gyógytornász bemutatja még a kórházban a gyakorlatokat,aztán el kell járni ? Hányszor egy héten?Házhoz is jön??? Mikor lehet vezetni??

Nagyon izgulok!

heremooka Creative Commons License 2012.03.28 0 0 685

Itt találtam a bioptron lámpa és a szalagszakadás között némi kapcsolatot (a fájdalomcsilllapítás / sportgyógyászat - címszó alatt:

 

http://www.dualmed.hu/bioptron.html

 

Ez sem nyugtatott meg teljes mértékben, ezért csak a majdnem teljes nyújtás-hajlítás elérése után, kb. a hatodik-nyolcadik hét körül kezdem el a lámpázgatást. 

Előzmény: heremooka (684)
heremooka Creative Commons License 2012.03.27 0 0 684

Tudtok valamit a bioptron-lámpa használatáról? Van egy ilyenünk a szekrényben. Elvileg ajánják ízületek gyógyításához. (és még vagy százkilencvennyolc más dologhoz is). Azt sikerült kihámoznom, hogy gyulladt testrészeket ne kezeljünk vele. 

 

Annó emléxem létezett egy "Misi Művek" fantázianevű társulás, akik sportolókat lámpázgattak. Bő tizenegynéhány éve láttam egy újságcikket erről. Nagyon bejött a sportolóknak (és Misinek is). Most rákerestem a neten, kiderült hogy Misi 2003-ban öngyilkos lett :( Létezett még egy Új Misi Művek, de annak nem műxik a weboldala...

 

Máshol pedig nem találkozom tájékoztatóval, vagy ha igen akkor az egy eladó, aki -lévén hogy a cepternél dolgozik- semmit nem ért az általa eladni kívánt dolgokhoz (tapasztalatból tudom). Nincs kedvem megkérdezni tőlük.

 

Attól félek, nehogy rosszat csináljak. Ha csonttörésem lenne, gondolkodás nélkül használnám. Misi is erre alapozott. Állítólag majd' a felére csökkent töréseknél a gyógyulási idő. De félek, nehogy a szalaggal valami olyat csináljon, amitől megmerevedik, vagy mittudomén.

 

Bocs a "bő lé" miatt, sajna NAGYON ráérek...

heremooka Creative Commons License 2012.03.26 0 0 683

Kiszakadt a csontból. Hármat roppant és kész. Abszolút nem fájt. Pont vége volt a gyógytornának. Este bedagadt, aztán egy hét múlva múlt el. Hajlíthatósága visszaesett + lötyögött. De ezt írtam korábban. Novemberben aztán be is akadt (meniszkusz, gondolom).

 

Ez miatt a műanyag csavar miatt duplán szívok, mert a 15 fokos  fix rögzítés nem két, hanem három hetes lesz :( Összesen négy hétig nem terhelhetem. Ez azért van, mert a BTB-ácskapcsos rögzítésnek útban van, ahol ez a csavar volt/épült volna be... Ez nekem nem jött be :(

 

Az injekciót én is megkérdezem. A térdhajlító gépet itt nem tartják fontosnak. Inkább pénzkidobásnak. A gyógytornász szerint akkor kell, ha nem indul meg a hajlítás aktívan. Gumilabdát, gumiszalagot ajánlott a kórházi tornásznő.

Előzmény: L0riana (682)
L0riana Creative Commons License 2012.03.26 0 0 682

Jó hallani, hogy túl vagy rajta. Nem értem, hogy érted, hogy megadta magát? Eltört vagy kiszakadt a csontból? Elég rosszul hangzik. Végül is mennyire van állítva a rögzítő és meddig kell hordanod? Én már a 10. héten járok, szerintem egész jól működik már, hajlik 120 fokig simán, bicajjal közlekedem. Néha nagyokat roppan, meg persze továbbra is fáj hátul a térdhajlatomban, meg mediálisan az ízrésben, de asszem ezzel már együtt kell élnem... A következő kontrollom 2 hét múlva lesz, kiderül, kapok-e valami injekciót, bár nem sok reményt fűzök már hozzá.

Előzmény: heremooka (681)
heremooka Creative Commons License 2012.03.26 0 0 681
Ez volt a 2. műtetem. Az első vidéki magankorhazban, combbol pótolt innal, felül fém, alul műanyag csavarral. Ez utóbbi a rehab végen megadta magát. A 2. BTB-s volt. Különbség, hogy most fasliztak és a csokivetel után még jól még is nyomkodtak a sebet. Az első műtét után luktetett, le is kellett szívni. Most nincs feldagadva.
Előzmény: heremooka (680)
heremooka Creative Commons License 2012.03.26 0 0 680
Otthon vk. Én Az Uzsokiban voltam. Nagyon jól felszerelt a hely. Baromi jó 5let a jéggep-zacskózogep kombo. Csak kérni kell, nem ajánlják maguktól... Doki sok van, jók, kevesbbe jók... És a legjobb is ott van.
Sütike 1026 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 679

Üdv mindenkinek!

 

Hááát olvasom itt a hozzászólásokat és ámulok és bámulok ... főként ami Fehérvát City-t illeti ... Megvan a véleményem róluk!

Az Abkarovitsról is, meg a Majzikról is! Többet látni sem akarom őket! Inkább amputálják a lábamat!

 

Jah kedvesek, főként azzal aki vidékről jön Fehérvárra (merthát potenciális pénzforrások), az itteni/helyi lakosokat meg egyszerűen nem látják el/nem műtik meg ... nincs hely címen! Vicc ami itt folyik, megjegyzem Székesfehérvár egyáltalán nem erős sportban ... Csak ez a két faszi nagyon felkapott, mert az egyik a jégkorongosok dokija, a másik meg a focistáké ... és itt vége is a dolognak! Megjegyzem ismerek itteni focistát, akinek ketten kétféle diagnózist állítottak fel :D 

 

Nekem is megvan a magam tapasztalata velük ... nevetséges mindkettő! Az öregebb a rendelőintézetben olyanokat ordibál, hogy " itt az lesz amit én mondok", "itt én vagyok az atyaúristan" ... az, Atyaúristen, hogy ilyen a mai világban előfordulhat! 

 

Szóval ha jópénzt akartok fizeti nekik, rajta mindenki vegye őket igénybe! Megjegyzem nem ez a két doki van a világon! Mindegyiknek hallottam sikeres és nemsikeres műtétjéről, mégis ami nagyon megmaradt bennem az az, hogy egy csaj altatást kért nagyműtéthez, az öreg meg nekiállt vele pattogni meg ordítani a műtőben, hogy ő ugyan altatásban nem műt, mert ha valami lesz, akkor a beteg döntsön, meg ilyenek ... a beteg döntsön??? Hát ki az orvos? Ki hozza meg a döntést? 

 

Hozzám altatóorvos nem is jött a műtétem előtt, amikor a műtő előtt vártam, akkor lépett oda egy nő, hogy kikérdezzen. Mondom neki, altassanak, erre ... "epidurál, különben sem kívánságműsor" ... nyomorult ember mit tud csinálni? Hát akkor mindegy, epidurál. Basszus, nem sikerült nekik elsőre, agyonszurkodtak! Hamár egyszer ezt favorizálják, legalább tanulnának meg szúrni! Volt olyan srác, akit 6x szúrtak hátba, mire sikerült nekik! Komolyan mondom .... ááááááááááááááááááá. 

 

Folyt. Köv.

heremooka Creative Commons License 2012.03.22 0 0 678
Megvolt a műtét. Lassan érzem a lábam. Most iszok ezerrel, nehogy kateter legyen a dologból. A rogzitot szetvagtak, másik kell, nem fért a faslira.
neo777 Creative Commons License 2012.03.15 0 0 677

Idézek: Ginger68 válasz | megnéz | könyvjelző 2012.02.07 06:10:33 © (604)

Szia!!

Próbáld meg a Frenyó tanár urat a Balesetiben!-kimondott térd-ortopéd specialista!! Én csak benne bízom,most is hozzá járok!

(Fiumei út) vagy Dologház utca. 299-77-00 bejelentkezés beutaló kell a házi orvostól!!

Mielöbbi gyógyulást a kislánynak!!!

 

Nos, két napja műtött a Frenyó Tanár Úr. Ez az ember egy zseni!!! És igazi EMBER!! Az altató orvos is!! Spinális volt kis narkózissal kiegészítve. Meniscus hátsó harmad szakadás,plussz régi sérülések voltak nálam. Személyzet tuti, 3.emeleten voltam 4 ágyas szoba,mosdó,wc a szobából nyílt. Ma mankó nélkül járkáltam újra. Isten áldja meg ezt az Orvost! Ajánlom nektek!! Mindenkinek gyógyulást kívánok,szeretettel: János

angac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 676

Ok.

L0riana Creative Commons License 2012.03.08 0 0 675

Az igazat megvallva számomra ez eddig csak városi legenda volt, meg nem tartozom épp a rizikócsoportba sem, de be fogom szedni, megígérem.

Előzmény: angac (674)
angac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 674

A gyomorfekély csak hagyján, de a gyomorvérzés durva. én már láttam ilyet, nem volt egy felemelő látvány.Nem akarok vészmadárkodni. A gyomorfájás, hányinger, étvágytalanság ettől van. A Surgam erős gyógyszer, mondhatni nagyágyú. Majdnem az összes non-steroid gyulladáscsökkentő mellé kell, kevés az, amelyikhez nem.

L0riana Creative Commons License 2012.03.08 0 0 673

Köszi a tippet, majd megveszem ezt a patikában. Tényleg ennyire erős gyógyszer lenne ez a Surgam? Sosem szokott nekem semmi mellékhatása lenni a gyógyszereknek, szóval simán lehet, hogy nem is ettől van. De persze jobb félni, mint gyomorfekélyt kapni...

Előzmény: angac (672)
angac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 672

A gyomorvédelem azért kell, mert kicsinálja a gyonornyálkahártyát. A tüneteid is erre utalnak. Ha gondolod, van receptem, szívesen odaadom. Addig is vedd meg a Quamatel minit, az 10 mg-os, recept nélkül kapható. Mielőtt beveszed a Surgamot, előtte negyed órával kapjál be belőle 2 szemet, az 20 mg, az már elég. Komoj zűr lehet belőle, ne vicceld el!

L0riana Creative Commons License 2012.03.08 0 0 671

Hát hallod, ez is egy szép történet :-))). Murphy a javából, tényleg! Az ÁEK-ban a pótlásnál engem is 6 napig bent tartottak (igaz, a többi pótlásos beteget 10 napig), de szerencsére itt a sportban pótlásnál is csak m+2 éjszaka mindig. (Persze a patellaszakadás más tészta, de az LCA szakadásnál elég fura ez a 6-10 nap, ha 3 is elég máshol.)

Ránézésre egyébként nem látszik a térdem gyulladtnak, nincs bedagadva, nem meleg. Főleg a lépcsőzéskor van felfele menet minden lépésnél, hogy amikor ráterhelek, iszonyat belenyilall a patella mellett. Így felfele nem is tudok normálisan menni, mindig a másik lábammal lököm magam. Azért írtam, hogy remélem, csak gyulladás, mert a többi mind rosszabb eshetőség lenne... Nekem ezt a gyomorvédőt nem is mondta, és ezek csak vényre kaphatóak, gondolom, én meg most indulok Szegedre, a háziorvosom meg itthon van, úgyhogy ez most kimarad. Egyébként csodálkoztam is, miért van hányingerem, meg miért nincs étvágyam... pedig nem éhgyomorra veszem be. Na mind1, csak túlélem, max fogyok egy kicsit.

Előzmény: angac (670)
angac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 670

Az a 3 igazán 4, mert okt. 28-án volt egy arthroscopos műtét, hazajöttem 2 nap múlva és itthon sikeresen elestem, rá az operált térdemre. Elszakadt a patellaszalag, vissza a kórházba, nagyműtét, (10 nap bent), gipsz 7 hét, utána járni tanultam, gyógytorna, stb., stb.

Na, ez volt az igazi Murphy törvénye. :)

 Figyu: a Surgam ok, hogy tíz nap, de: szedjél hozzá gyomorvédőt!!!! ( pl. Quamatel). Ha utána sem megy le a gyulladás , még tovább kéne szedni a non-steroid gyull. csökkentőt, de a dokid biztos ezért hívott vissza.

L0riana Creative Commons License 2012.03.08 0 0 669

Surgamot még 8 napig, 10 napos a kúra. Aztán le kell jelentenem a dokinak, hogy hatott-e.

Hogyhogy ilyen sokáig nem dolgozhatsz? LCA-pótlás után 4-6 héttel már lehet irodait. Hát én is behülyülnék 3 hónap kényszerpihenőtől...

Előzmény: angac (668)
angac Creative Commons License 2012.03.08 0 0 668

Gratulálok!! Ezek nagyon jó hírek.  :):) A Surgamot meddig  kell még szedned?

Nekem is van jó hírem: végre voltam úszni, isteni volt. Tegnap volt az utolsó gyógytorna, gyógyulttá lettem nyilvánítva!!!!! 19-én mehetek dolgozni, ha az üzemorvos is rábólint, de miért ne tenné. Hú, ez már nagyon jó, mert csendesen behülyülök itthon.

L0riana Creative Commons License 2012.03.07 0 0 667

Volt szerencsém már hétszer a drainhez, és elhiheted, hogy a passzírozás sokkal brutálisabb élmény. Főleg úgy, hogy nem is fájt már előtte, tehát fájdalomcsillapítót sem kértem reggel, így vágtunk neki a drainkivételnek... A doki csak annyit mondott szó szerint, hogy "ez most szar lesz", aztán hogy szóltam kb. 5 perc után, mostmár elég lesz, akkor meg, hogy bírjam még ki, mert nem hagyhatja benne... A fejemben ilyen rövid idő leforgása alatt még sosem termett annyi szalonképtelen kifejezés ;-))).
Apropó, a tegnapi kontroll: 100 fokig hajlik, kaptam Surgamot a (remélhetőleg csak) gyulladásra. És kerékpároznom is lehet már :-).

Előzmény: angac (666)
angac Creative Commons License 2012.03.06 0 0 666

Lehet, hogy a te dokid ilyen volt, nem vitatom, pláne, hogy elég gáz, amit leírsz. A drain megnyitása különben sem kellemes, mondhatni a nagyonnál is jobban fáj. Az enyém szuper volt!! ( csak a draint ne nyitotta volna ki  :):)  ) Igazad van abban amit írsz,  hogy fizetéstől függetlenül tisztességesen kell dolgozni, de sajnos, ez inteligencia kérdése, amit ugye nem adnak se a diplomával, se a nővér oklevéllel. Én mindig azt mondom, hogyha már be kell menni dolgozni, érezzük jól magunkat és ehhez ugye hozzátartozik az is, hogy tegyünk jót a beteggel, mert az tényleg nem kerül semmibe, maximum muindkettőnk közérzete jó lesz.

 Olyan sz---r a helyzet az eü-ben, hogy tényleg már csak a hivatástudat és az emberség marad. Én úgfy veszem észre, hogy ezzel azért az orvosk ésd a nővérek zöme is így van, ha nem így lenne, már sehol sem lenne semmilyen ellátás.

 

Az biztos, hogy 3 hónapja vagyok itthon, 1 hét múlva már végre megyek dolgozni. Szerinted kik hívogottak telefonon? A kollégák?( ők nerm értek rá érdeklődni, hiszen helyettem is dolgoztak) Neeem! A betegek!!! És ez bitang nagy erőt ad és veszettül jól esik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!