Keresés

Részletes keresés

samcro Creative Commons License 2013.03.09 0 0 10788

"írt fel egy gyógyszert,ami Mo. -n már csak egy helyen szerezhető be. Ez a gyógyszer a Tilcotil"

Ez elég érdekes, mert ezt a gyógyszert "Tilcotil" bármelyik gyógyszertárban be lehet szerezni -legalábbis saját tapasztalatom szerint-, én már jó néhány dobozzal elfogyasztottam, belőle,  mindíg van ithhon belőle vészhelyzetekre. Nekem egyébként krónikus ínhüvelygyulladásra írják ki.

 

Más

 

Van valakinek tapasztalata a postlaminectomiás syndroma -val.

2012.03. -ban volt egy lumbalis discectomiám, l5 jobb oldal, kiszakadva (flavotomian keresztül, flavotomia instrasp. ligamentotomia + foraminotomia). Azóta tökéletes soha sem volt a rendszer de november elejétől kifejezettem rossz a helyzet, erősen zsibbad a jobb lában + a bal is enyhén, fáj a derekam + lábam, nem nagyon tudok állni egy helyben, + ülés sem egy leányálom. Készült kontroll mri, ami a reumatológus szerint olyan eltérést nem mutat amit műtéti indikációként lehetne megemlíteni, de azért a képek alapján a tökéletestől elég távol van a gerincem. Diagnozisként a postlaminectomiás syndroma -t tüntette fel és annyit mondott hogy ez a gerincem instabilitásából adódik. Írt fel gyógyszert (alfamin) de nem váltottam ki mert már ez a negyedik fajta amit felír de az előző hármat sem bírtam szedni 3 napnál tovább mert a gyomrom kész  volt (reflux) tőlük. Adott egy beutalót az operáló idegsebészhez, de a végén azt mondta, hogy nem szükséges elmennem.

Akinek van tapasztalata kérem oszza meg!

 

Előre is köszi

 

Előzmény: Torpi87 (10777)
MeredithGrey00 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10787

Nem volt célom megijeszteni. Csak abból indultam ki,h ha én nem várok a csodára tavaly - vagyis alternatív kezelésekre, hogy javítsák a helyzetet, pedig szemmel láthatólag csak rontották, akkor én sem kerülök olyan állapotban kórházba, amit leírtam. Van az a pont, amikor fel kellene ismerni (nekem sem sikerült, persze utólag én is okos vagyok:)), hogy már csak lejjebb van és bármit próbál az ember nem segít, csak rosszabbodik az állapot. 

Egyébként sérv esetében tényleg bátor dolog kimozgatással próbálkozni...én úgy tudom,h ilyen esetben tiltott dolog....

Mi kihívtuk az ügyeletes orvost egyik hajnalban, aki látta, hogy milyen állapotban vagyok és szó nélkül írta a kórházi beutalót. Utána a mentők azt tanácsolták,h hamarabb bejutok,ha a párom visz be kórházba. De az ügyeletes orvos javaslata alapján fogadtak és befektettek és elkezdték a vizsgálatokat. Ami után aztán felgyorsultak az események elég gyorsan. Műtétre még így is várnom kellett 2 napot (sürgősségi eset voltam), ugyanis vmi döbbenet,h mennyien várnak műtétre, és engem is be kellett vhogy zsúfolni két műtét közé. 

Ambulanciára bejutni tényleg lehetetlenség....és még onnan is hosszú az út. (jah, és senkinek semmit nem fizettem....még mielőtt vkinek eszébe jutna,h biztosan csókos voltam és vhogy megtámogattam a dolgot.)

 

Előzmény: Hooli75 (10785)
similis Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10786

2007 már régen volt, nem kellett ennyit várni egy vizsgálatra...

 

Mond már el légyszíves előjegyzés nélkül most hogy jutsz be azonnal bárhová is mert sztem max magánrendelésre...

Előzmény: Hooli75 (10785)
Hooli75 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10785

Na most jól megijesztetted, de szerintem igazad van. Nem szabad várni, igen is el kell menni egy sürgősségi ambulanciára és ott eldöntik, hogy várólistára teszik vagy azonnali műtét. Elhiszem mert tapasztalom én is, hogy nem könnyű bejutni egy-egy vizsgálatra, de ha súlyos az "eset" akkor igen is fogadják a beteget / és ez is tapasztalat /. Négy egymást követő ambuláns rendelésre jutottam be előjegyzés nélkül /igaz visszatérő vendégként/ és ha vállalom a műtétet akkor arra sem kellene hónapokat várnom.

Nem akarom ismételni magam, de én is hasonló fájdalommal és tünettel ambuláns rendelésről / minden kórházi előkészülődés nélkül /már vittek is fel osztályra. Ez volt 2007-ben mikor az előjegyzések 2012-ig voltak.

Előzmény: MeredithGrey00 (10784)
MeredithGrey00 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10784

Sürgősen menjetek be a kórházba. Ne várjátok meg a csütörtöki időpontot a Honvédban. Ilyen stádiumban már egy nap is számít. (ha esetleg vizeletvisszatartási, indítási problémák kezdődnek, akkor 24 órán belül idegsebészhez kell kerülnie, nehogy maradandó károsodást okozzon a sérv)

Átmentem ezen tavaly nyáron annyi különbséggel,h engem fél év sikertelen reumatológiai kezelés után vittek egyik hajnalban lebénult bal lábbal, vizeletindítási problémákkal, járásképtelen állapotban a máv kórházba (reumatológia). Onnan mr után egyértelműen át a honvédba az idegsebészetre (egyébként egy intézmény most már a kettő) műtétre. Viszont akkor már kapartam a falat, és csak az érdekelt,h megkapjam a fájdalomcsillapító adagomat,  (mint egy rossz drogos....), ami már nem sokat jelentett, olyan fájdalmaim voltak.

Szerencsére nekem sikeres volt a műtétem, és ahogy kitoltak a műtőből mintha elvágták volna a fájdalmat. Azóta sincs problémám vele. A felépülés az nagyon hosszú, még mindig tart, de egy pillanatig sem bántam meg a műtétet, főleg,h nekem már nem volt más választásom. (a Honvéd idegsebészetet csak ajánlani tudom, mind az orvosok és mind a nővérek hozzááállása példaértékű)

Mielőbbi jobbulást kívánok!

 

Előzmény: Torpi87 (10777)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10783
Én az 5. után krepáltam be ugyanilyentől
Előzmény: similis (10782)
similis Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10782

Amúgy le kéne csukni azt aki nagy sérvet "ropogtatással " akar kezelni... Nekem ugyan nem rögtön utána lett roszabb, de 2-3 ilyen alkalom után folyamatában egyre roszabb lett, lehet ha az első előtt tűrök, most nem lennék megműtve :S

Előzmény: similis (10781)
similis Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10781

Ez elméletileg nagyon szép, csak az ambulancián hónapokat kell várni időpontra...

 

+ Anyut ugye múlt héten műtötték ott, az van a zárójelentésen h. "várólistáról, sűrgősséggel" hát ez a sűrgősség az mr-től volt 2 hónap kb. És az mr is 2 hónap lett volna minimum ha nem fizeti ki...

Előzmény: Hooli75 (10779)
Hooli75 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10780

spot=sport :)

Előzmény: Hooli75 (10779)
Hooli75 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10779

Országos Gerincgyógyászati Központ-----Abulancia----műtét!!

 

Anno nekem hasonló volt / nem ropogtatás hanem xarok bele nekem nincs bajom, gyerünk melózni/, meg is lett a baj. Óriási fájdalom, hatalmas sérv és szűkűlet. Gyors MR, azzal irány a OGK és már fent is találtam magam az osztályon, rá 4napra már műtét után voltam.

Sokkal jobb lett. Ez volt 5éve! Csak én állat azt hittem, hogy jobb mint az új és gyerünk adjuk a spotnak meg a melónak ezerrel ész nélkül és most ugyanott megint baj van. Most épp azt kell eldöntenem, hogy bevállalom e az újabb műtétet / már tartósabb megoldást azaz fúziót / vagy nem.

 

Nálatok szerintem nem kérdés---műtét! / Ez egy szubjektív és laikus vélemény, nem vagyok orvos!:) /

Előzmény: Torpi87 (10777)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10778

Nagyon sajnálom az esetet, egyértelmű, hogy a ropogtatás okozta, én is jártam így, és 10-ből 9 ember szintén.

az összes ilyen ropogtató állatot halomba kellene rakni

 

Valószínű a ropogtatáskor kizáródott a sérv, kicsit elmozdult, azért volt pillanatnyilag rendben és most olyan helyre mozdult, ami rosszabb

 

Műtét után beperelni jó vastagon :(

Előzmény: Torpi87 (10777)
Torpi87 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10777

Sziasztok!

Szeretném leírni a mi történetünk és egyben segítséget is kérnék, attól, aki hasonló cipőben jár.

A párom derékfájdalmai évekre nyúlnak vissza. (kb. 10 év) Tavaly a háziorvos elküldte májusban és novemberben is Röntgen -re és már ott kimutatott szűkületet a 4 -es, 5 -ös csigolya közt, de erre mindkét alkalommal azt mondta: "Ettől fájhat". Aflamin -t írt fel, ami csak felerősítette a fájdalmakat. A derékfájás mellé már tavaly szeptemberben jelentkezett a lábfájás (ezért is mentünk el ismét röntgenre). Kentünk mindennel (Voltaren, Diclac, Rozmaringos krémmel és még Algoflex izom + izületet is szedett) de semmi hatás nem történt.

Épp ma van,hogy már 4. hete fekszik és az állapota nagyon hullámzó.

Mikor leesett a lábáról Egerbe Róth Péter főorvoshoz mentünk, aki MR -re küldte porckorong sérv gyanújával. Gyógyszert Flector Ep -et és Mydetont írt fel.

Az MR eredményen ez be is bizonyosodott, a szakvélemény: Discopathia L IV, Hernia disci L V l.d. Amiből megtudtuk, hogy valóvan a 4. és 5. csigolya között van sérve 2*1 cm -es és a jobb oldalt nyomja az ideggyököt, amiért lesugároz a lábába a fájdalom.  Róth főorvos úr tovább is küldte Lajgut Attila idegsebész főorvoshoz. Ő azt mondta, hogy "szép nagy sérv". Azonnali műtéti beavatkozást javasolt, és hogy ezt műtét nélkül nem lehet rendbe tenni.

Nem szerettük volna, hogy egyből kés alá feküdjön, ezért még mentünk tovább. Számos helyen annyi dícséretet olvastunk Klemencsics doktor úrról, hogy hozzá is elmentünk. Ő megnézte az MR képeket és rögtön írt fel egy gyógyszert,ami Mo. -n már csak egy helyen szerezhető be. Ez a gyógyszer a Tilcotil. ( az ő elmondása szerint: amire nagyon sokat kell inni egész nap, mert kivonja a vizet a porckorongból és ezt pótolni kell és a sérvet is visszahúzódhat a folyadék kivonás miatt) Majd felfektette az ágyra és mondta, hogyan mozduljon, miközben ő tartotta a gerincét és kiroppantotta azt. Aki esetleg nem tudja, Klemencsics doktor panel házban rendel és kb. 6 lépcsősort kellett felmenni, de vért és verelytéket izzadva jutottunk fel. Mikor végeztünk és kiropogtatta, utána olyan tempóban ment le a lépcsőn, hogy alig értem utól. Azt is mondhatnám, hogy CSODA történt. Hazafelé utat (2 és fél óra) is nagyon jól viselte. Be is vette este már a Tilcotil gyógyszert, de éjjel megint érezte a derekát és onnan indult meg, az amire mi sem gondoltunk. A dereka sokkal jobban fáj, a lába is annyira fáj, hogy meg tudna zavarodni szegény. Azóta éjjel nem alszunk semmit, a gyógyszerek nem hatnak. Visszatértünk a Mydeton és Cataflam párosra, de mintha újból a háta mögé dobálná. Eddig ki tudott nehezen menni pisilni, de most már én hozom be a vödröt, mert még felállni is alig tud hozzá. Most nem tudjuk mi tévőek legyünk, mert csak jövőhét csütörtökre lenne időpont a Honvéd kórházba, ahol újfent megvizsgálnák és eldöntenék, hogy mikor műtik. Lajgut főorvos is szabin van ezen a héten, hozzá sem tudunk fordulni.

Most jelen állapotban a lábfájása jóval erősebb (és eddig ilyen erős mértékű még nem volt) mint a derekáé.

Szépen kérek, bárkit is, akinek hasonló volt a lefutása a betegségének vagy tud valamilyen tanácsot adni, az kérem segítsen!

Neki őrült fájdalmai vannak, nekem pedig a szívem szakad meg, hogy  nem tudok rajta segíteni.

Köszönettel: egy aggódó feleség

BLM Creative Commons License 2013.03.06 0 0 10776

Sziasztok ! ed30 veled szeretnám felvenni a kapcsolatot Dr.Czigánnyal kapcsolatban

similis Creative Commons License 2013.03.05 0 0 10775

Mert? Ez Neked mond valamit? És mit?

Előzmény: Zo72 (10774)
Zo72 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 10774

Köszi.

Előzmény: similis (10773)
similis Creative Commons License 2013.03.04 0 0 10773

Hát ugyn épp egy órája olvastam el a zárójelentész de nem igazán emlékszem, sok mindenhez értek sajnos gerinc térn de az implantátumokhoz nem szerencsére. Az egyik talán reverse? nevű volt, az vmi új, l5-s1-nél, és kapott még l4-l5 közé is, az vmi más nvű. Ha nagyon érdekel, majd ha újra hozzájutok, bemásolom pontosan.

Előzmény: Zo72 (10771)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 10772

kb 94-óta kisímult lordosisom van, ez az alaptényező

És nem csak a lumbálist kezelik külön, hanem zónák vannak

nyaki, háti, lumbális, és sacrális a csípővel

Sosem csinálnak teljes felvételt, sajnos

 

torna és a nyújtás jót tesz, kivéve ha épp 1-1 napig annyira fáj, hogy nem megy a torna

Előzmény: poroly2 (10770)
Zo72 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 10771

Szia,azt meg tudnád írni,hogy anyukádnak milyen tipusú fúsiót építettek be(non-rigid,semi-rigid...),és a csigolyák közé cage-t,használtak vagy csonttdarálmányt?Esetleg dto?

Előzmény: similis (10763)
poroly2 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10770
Se rtg, se mr? Azt mondjuk nem ertem miert kezelik ugy az agyeki es a hati gerincet, mintha kulon eletet elnenek! :o
A kepekbol ugy latszik (jo lenne latni az egeszet) elegge eltunt a gerinc agyeki gorbulete -> nem igazan birja a terhelest, sok nyujto gyakorlat, lazito masszazs, kis erosites, ezek voltak, mennyit segitettek?
Előzmény: GeriSoft07 (10769)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10769
Nem, arrol nincs, csak amennyi belogott a lumbalis felvetelbe
Előzmény: poroly2 (10768)
poroly2 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10768
Akkor passz, nekem az ovatos mozgatas szokta enyhiteni kicsit a fajdalmakat.
Korabban Synotabs-ot szedtem, de nem vettem eszre hatasat, sem a vegtagokban, sem a gerincben! :(
A korabbi leleted (http://prohardver.hu/dl/upc/2012-03/2061_foto_2.jpg) alapjan lehet inkabb a hati szakaszon van a problema forrasa, arrol van felvetel?
Előzmény: GeriSoft07 (10767)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10767
2mutet, 2 mr, 3rtg, teljes csontscintifrafia :)
Mondjam meg? :(

Amugy paleolit etrenden vagyunk, asszony legalabbis 100%, en csak 70% tartom be, semmi junk food, tartositoszer, gluten es egyeb vegyi anyagok
Előzmény: poroly2 (10766)
poroly2 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10766
Hello!

Lehet, hogy jobban jarsz, ha ezeknek a cuccoknak az arat jobb minosegu/taperteku kajara koltod + intenzivebben mozgatod magad gyogytorna jellegu gyakorlatokkal/masszazzsal.
A gerinced hati es nyaki reszerol nincs mr vagy ftg felveteled?
Előzmény: GeriSoft07 (10765)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10765

sőt, az első problémámnál, ami szeptemberben kezdődött, november végén elkezdtem FLP-s aloe vera + glükozamin lötty kúrát, vagy 2 hónapig, februárban már a kistarcsán vendégeskedtem

Fene tudja, mi lett volna ha nem iszom?

Előzmény: GeriSoft07 (10764)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10764

Korábban többen írtátok, hogy nemhogy nem használt, inkább rontott a porcépítő kúra a gerincen.

Mostanság is ez a vélemény áll fenn?

 

Én 2x ugrottam neki, műtét után, orvosi javaslatra, erősítsem, mert sok izületem ropog, fáj (csukló, könyök, térd, boka) és szerintük gerincre is jó

 

Elsőnek a Biotech Arthro guard gold kapszulát szedtem be, egy doboz, 120 tabletta, 3x1 a normál adag, én 3 hétig 3x1 majd 2x1-el szedtem, októbertől, december elején becsípődött kissé a derekam

 

utána január-február jártam a dokikat, semmi gond, lassan elmúlt minden, a sarkam fájt, sarkantyú kinövés, meg a térdem ropog, szedjek megint

Vettem most Arthro guard liquidet, az sokkal jobb, rengeteg hyaluronsav is van benne, ami az izületi folyadékot pótolja

30ml hlyett csak 20ml/nap iszok, 2 hete, kezd megint minden hátcsigolyám ropogni, vállam, könyököm ropog és fáj a csípőm ismét, mint a műtét után.

 

most abbahagyom, kiderül milyen lesz

 

Kinek mi a + - véleménye?

similis Creative Commons License 2013.03.02 0 0 10763
Én már eddig is megtapasztaltam,csak sajnos engem nem stabilizáltak,pedig sztem - és az anyut műtő doki szerint is kellett volna, ĺgy kérdés h. meddig lesz ĺgy is jó:S De azért megdöbbentő látni h mennyivel gyorsabb a felépülése és nem merevedett el a csavarozástól, amivel a jónépet riogatják... A következtetést mindenki vonja le maga...
Előzmény: iberkes (10762)
iberkes Creative Commons License 2013.03.01 0 0 10762

Szia Simlis!

 

Örülök, hogy anyukád jól van a műtét után. Remélem ill. tudom, hogy megtapasztaljátok ti is a műtét életminőségjavító oldalát :)

Nagyon fontos a türelem és a fokozatos gerincterhelés szem előtt tartása! Hajlamosak vagyunk a fájdalommentesség hatására túlterhelni magunkat. A kórházban kapott gyógytornát végezzétek rendszeresen! Kérdezted a fájdalomcsillapítők szükségességét, én a műtét utáni hazajövetelt követően elfelejthettem a fájdalomcsillapítókat 90 napja nem szedem :)

 

Zökkenőmentes feépülést kívánok!

 

Üdv

ib

Előzmény: similis (10761)
similis Creative Commons License 2013.02.28 0 0 10761

Szuperül van, holnap mehet is haza.

 

Nagy baromság ez h nem csavaroznak mert elmerevít, stb, 100x jobban van mint én voltam a nem csavarozós műtét után, simán zoknit vesz, csak néztem :) Sétál, lépcsőzik, ha nem figyel rá elfelejti h műtve volt...

Előzmény: iberkes (10759)
malvin82 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 10760

Dr. Cs. T. az orvosom. Vele semmi gondom, csak az állapotom idegesít! :-) Mondjuk, egy MRI- nek én is örülnék, mert a legutóbbi CT- vizsgálat max. annyit tudott megállapítani, hogy a csavarok jó helyzetben vannak, viszont csontosodás nem észlelhető. Ennyi, mert a fémek miatt a képek nagy részét értékelhetetlennek találta a CT- s kiértékelő orvos.

 

Előzmény: Hooli75 (10751)
iberkes Creative Commons License 2013.02.27 0 0 10759

Szia Simlis!

 

Érdeklődnék anyukádat megműtötték? Hogy van?

Üdv

ib

Előzmény: similis (10728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!