Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122322

Direkt bekötésnél,mikor kinyitod a vízcsapot erősen bele szokott böffenteni és képes megkeverni a víz rétegeket.A tölcsér fölött levő pipacsőre kötheti rá a vizes tömlőt és nem kell neki locsoló kannázni.

Előzmény: endrepp (122321)
endrepp Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122321

Ok, de miért nem kötötte be direkt? Sztem. ez elviszi átfolyás nélkül, mivel tartályba nem lát bele, a tölcsérbe lehet látni a szintet és utántölteni, ha pedig nincs rákötve a hálózatra kézi rátöltés is megoldható így.

Előzmény: Törölt nick (122318)
kivimánia Creative Commons License 2016.01.22 0 1 122320

Nekem is több fajta  van úgy mint mirabolán,bodza,törköly,körte 2 fajta,alma 3 fajta,cseresznye és idei terveim kajszi,kökény,irsai szőlő,meggy és eper.Tavaly telepítettem pár tő kiwít,ha terem belőle is meg próbálom.Ennyiből biztos tudnak választani,ha nem tényleg kocsma vagy kannás bor nekik.Folyik a szilva lehet csalódás lesz.

Előzmény: öreg_néne_b (122315)
körtebolha Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122319

Én soha nem takarom le a hűtőm, nekem fém hordóm van ,120 és 200 literes, 18 as 5-5 méter rézcsővel, ha egyszer kétszer főzők folyamatosan elég a 120 as, ha egy hétig ,akkor a 200 as bírja az 50 literes főzőt vízcsere nélkül.A hordóim belseje be van festve medencefestékkel, így örökös lett mint a szegénység.

Előzmény: endrepp (122310)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122318

Én arra gondolok,hogy a hideg után-töltött víz alulra kerüljön,ne keveredjen a felső meleg réteggel.A hűtő túlsó oldalán lehet,hogy van túlfolyó,de az is lehet,hogy simán kifolyik a hűtő tetején.

Előzmény: endrepp (122309)
körtebolha Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122317

Kérelem                                                                                                                                                                Tisztelt igazgatóság kérem,hogy részemre CÍM 50 liter űrtartalmú desztilláló berendezés magán célra történő előállítását engedélyezni szíveskedjék.                                                                                                                                     tisztelettel                                               adószám                                                                                                                                                                                     aláírás                                                                             dátum                                                                                                         Ennyi se rajz ,se más ,ezt személyesen intéztem tegnap.A vámtiszt fogalmazta és mondta a héten már nem tudja elküldeni az engedélyt,de jövőhétre meglesz, lefénymásolta és mondta vigyem át a másik épületben lévő iktatóba.Ott egy hölgy lepecsételte az egyik példányt és mondta készen vagyunk.                                                Ugyan ebben az épületben megcsináltattam a párlatjegy kérelmet .A vámtiszt minden sornál szájbarágósan segített kitölteni, utána elvitte lefénymásolta és egy csekkel jött vissza ,iktató,pecsét,posta,befizet,vár.                  Kérdeztem ha át szeretném alakítani nagyobb dóm ,vagy páracső vagy hűtő akármi kell e bejelentés ? Ennyi    semmi több nem kell, ez is csak formai,egyedül annyi kell,hogy az engedélyt ha megkapom 15 napon belül be kell jelentenem a területi önkormányzat adóügyi osztályán.

Előzmény: körtebolha (121696)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.22 0 1 122316

jövőre idén :)

Előzmény: öreg_néne_b (122315)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.22 0 1 122315

de hogy néz ki,egy főzővel rendelkező hobbi főző nem tudja meg kínálni szilva pálinkával a haverokat.

Jól. Nekem sincs szilvapálinkám, de ettől még remekül elvagyok... 
Van mirabolán, kajszi, szemelt aletta szőlő, jonathan, golden, vegyes és kökénylikőr. Akinek ez kevés, menjen a kocsmába. ;)
(Azért jövőre bővíteni akarom a választékot, de inkább a különlegességek irányába.)

Előzmény: kivimánia (122314)
kivimánia Creative Commons License 2016.01.22 0 0 122314

Pálinkás jó reggelt! Köszönöm,hogy aggódtok botorságom miatt,de hogy néz ki,egy főzővel rendelkező hobbi főző nem tudja meg kínálni szilva pálinkával a haverokat.Na azért döntötten a szilva cefre vásárláson,de én is féltem egy kicsit mivel tudom,hogy nem éppen most lett cefrézve.Egyébként főzdéstől vettem,pár óra és kiderül,hogy jól döntöttem-e.

Előzmény: öreg_néne_b (122306)
sogi01 Creative Commons License 2016.01.22 0 1 122313

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

            

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (122283)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122312

Én belülre tuti nem tennék növényi olajat. Ha benne marad egy kis avas étolaj, az tönkreteszi a pálinkát. Ha nem csillog a réz belül, az nem okoz semmilyen problémát.

Előzmény: kopasz szuzukis (122311)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122311

Borkősavval. Előtte zsírmentesre mosni valamilyen mosogatószerrel. Borkősavas mosás után feltétlenül öblítsd le alaposan, majd kend be valamilyen növényi olajjal, különben visszaoxidálódik.

Főzés előtt a növényi olajat a páracső belsejéből távolítsd el. Mosás, vagy akár 1-2 liter víz átdesztillálásával.

Előzmény: László.... (122285)
endrepp Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122310

Érdekes, hogy milyen kis gyűjtő ernyős "kéménykéje" van a hűtőnek, ami huzattal elősegíti a párolgást, ezzel a jelentős energiát von el a hűtővíztől.

Előzmény: endrepp (122309)
endrepp Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122309

A magasabb a nyitott rendszerű hűtővíz töltése, nem eprüvetta. Gondolom azért oldották meg tölcsérrel, hogy lehessen érzékelni mennyire folyik.

Előzmény: almadaráló (122307)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122308

Hűtőházi szilvának is kései.November közepe,vége az utolsó időpont az itthon termett szilvák eltarthatóságának hűtőházban +2fokon.Cefréről lehet szó,ha már cefre szakértő nézte.Drukkolok a szakértő szakértelméhez!

Előzmény: rézműves1 (122305)
almadaráló Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122307

Két eppüvetta, ezt sem egyszerű értelmezni!

Előzmény: endrepp (122294)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122306

Szerintem cefrét vett. Bátor (vagy inkább botor?) dolog...

Előzmény: rézműves1 (122305)
rézműves1 Creative Commons License 2016.01.21 0 1 122305

Ez valami hűtőházi szilva?...DD...mert felénk nem ilyenkor terem...:):):)...

Előzmény: kivimánia (122299)
obsitos3 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122304

Dehogynem.Az ősember,mikor észrevette,hogy nem tudja ököllel beverni a földbe a dúcot,fogott egy követ.Aztán később megjegyezte neki:te leszel a balta!

Előzmény: öreg_néne_b (122289)
poli74 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122303
Előzmény: László.... (122285)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.21 0 2 122302
Előzmény: Button Presser (122301)
Button Presser Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122301

Szia!

 

Megtudható, hogy honnan szerzed be a 30%-os H2O2-t? Amúgy az nem inkább 3%?

Előzmény: Tucso69 (122300)
Tucso69 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122300

Én is ezt használom. Ha közvetlen cefrézés előtt kell hordót fertőtlenítenem, akkor 30%-os H2O2.

Előnye, hogy szagtalan.

Előzmény: öreg_néne_b (122284)
kivimánia Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122299

Kedves rézműves! Most tudtam venni.Sajnos felénk az almán kívül kevés más gyümölcs van.Jó állagú a cefre szak ember csinálta a kihozatalt meg holnap majd meglátjuk.

Előzmény: rézműves1 (122293)
endrepp Creative Commons License 2016.01.21 0 1 122298

Tökéletesen egyetértek. Azért nem árt tisztában lenni vele, hogy egy hatás növelésével milyen irányba megy el a folyamat.

Előzmény: körte51 (122296)
schlumberger Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122297

Nicsak, mégegy rádióamatőr! Vy 73!

Előzmény: HA3GX (122281)
körte51 Creative Commons License 2016.01.21 0 1 122296

Összefüggéseket keresünk a deflegmáció és a pálinka minősége között! Már a minőségi pálinka is vita tárgya a baráti körömben is! Van akit zavaz a parfümös ,lehető legtöbb illatot  ,ízt ,gyümölcsösséget tartalmazó pálinka! Számomra pedig ez a minőségi pálinka! Az alkohol elválasztás összefüggésben egyetértünk ,minél nagyobb deflegmáció annál töményebb alkohol!

Viszont az aroma tekintetében ,nekem az a véleményem tapasztalatom,hogy  a túldeflegmált alkohol aromaszegényebb ,mint a kevésbé deflegmálté! Van egy határ, ami alá nem mehetünk ,mert az sem jó ha nem tudunk alkoholt lepárolni! Én hajlandó vagyok egy kis alkoholt feláldozni a minőségi pálinka oltárán ! Akiknek a minőségi pálinkát a szellősebb pálinkák jelentik ,azok deflegmáljanak bátrabban! Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!

Előzmény: endrepp (122294)
endrepp Creative Commons License 2016.01.21 -1 0 122295

Biztos így van, sok helyen le van írva szakirodalomban is.

Ez egylépcsősre vonatkozik, de példának jó. A legkisebb aroma kímélő hatás akkor érvényesül, amikor a deflegmátor teljes üzemben van, a buborék sapkák pedig kikapcsolva "a)", ez tulajdonképpen egy kétlépcsős jó nagy deflegmációval.

 

Előzmény: körte51 (122288)
endrepp Creative Commons License 2016.01.21 0 1 122294

Az, hogy a csövön döntök és ízesebb lesz én sem gondolom, próbáltam, nem tudtam kóstolással sem alátámasztani.

Viszont ha a hűtő felé lejt, akkor megszűnik  deflegmátorként működni, az már differencia, ezt mutatja be a rajz is.

Alambic jellegű lepárlókat használnak ezzel a megoldással.

 

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (122289)
rézműves1 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 122293

Hol volt eddig az a szilva, amit most főzöl??  Vagy csak finomítod?

Előzmény: kivimánia (122292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!