Direkt bekötésnél,mikor kinyitod a vízcsapot erősen bele szokott böffenteni és képes megkeverni a víz rétegeket.A tölcsér fölött levő pipacsőre kötheti rá a vizes tömlőt és nem kell neki locsoló kannázni.
Ok, de miért nem kötötte be direkt? Sztem. ez elviszi átfolyás nélkül, mivel tartályba nem lát bele, a tölcsérbe lehet látni a szintet és utántölteni, ha pedig nincs rákötve a hálózatra kézi rátöltés is megoldható így.
Nekem is több fajta van úgy mint mirabolán,bodza,törköly,körte 2 fajta,alma 3 fajta,cseresznye és idei terveim kajszi,kökény,irsai szőlő,meggy és eper.Tavaly telepítettem pár tő kiwít,ha terem belőle is meg próbálom.Ennyiből biztos tudnak választani,ha nem tényleg kocsma vagy kannás bor nekik.Folyik a szilva lehet csalódás lesz.
Én soha nem takarom le a hűtőm, nekem fém hordóm van ,120 és 200 literes, 18 as 5-5 méter rézcsővel, ha egyszer kétszer főzők folyamatosan elég a 120 as, ha egy hétig ,akkor a 200 as bírja az 50 literes főzőt vízcsere nélkül.A hordóim belseje be van festve medencefestékkel, így örökös lett mint a szegénység.
Én arra gondolok,hogy a hideg után-töltött víz alulra kerüljön,ne keveredjen a felső meleg réteggel.A hűtő túlsó oldalán lehet,hogy van túlfolyó,de az is lehet,hogy simán kifolyik a hűtő tetején.
Kérelem Tisztelt igazgatóság kérem,hogy részemre CÍM 50 liter űrtartalmú desztilláló berendezés magán célra történő előállítását engedélyezni szíveskedjék. tisztelettel adószám aláírás dátum Ennyi se rajz ,se más ,ezt személyesen intéztem tegnap.A vámtiszt fogalmazta és mondta a héten már nem tudja elküldeni az engedélyt,de jövőhétre meglesz, lefénymásolta és mondta vigyem át a másik épületben lévő iktatóba.Ott egy hölgy lepecsételte az egyik példányt és mondta készen vagyunk. Ugyan ebben az épületben megcsináltattam a párlatjegy kérelmet .A vámtiszt minden sornál szájbarágósan segített kitölteni, utána elvitte lefénymásolta és egy csekkel jött vissza ,iktató,pecsét,posta,befizet,vár. Kérdeztem ha át szeretném alakítani nagyobb dóm ,vagy páracső vagy hűtő akármi kell e bejelentés ? Ennyi semmi több nem kell, ez is csak formai,egyedül annyi kell,hogy az engedélyt ha megkapom 15 napon belül be kell jelentenem a területi önkormányzat adóügyi osztályán.
de hogy néz ki,egy főzővel rendelkező hobbi főző nem tudja meg kínálni szilva pálinkával a haverokat.
Jól. Nekem sincs szilvapálinkám, de ettől még remekül elvagyok... Van mirabolán, kajszi, szemelt aletta szőlő, jonathan, golden, vegyes és kökénylikőr. Akinek ez kevés, menjen a kocsmába. ;) (Azért jövőre bővíteni akarom a választékot, de inkább a különlegességek irányába.)
Pálinkás jó reggelt! Köszönöm,hogy aggódtok botorságom miatt,de hogy néz ki,egy főzővel rendelkező hobbi főző nem tudja meg kínálni szilva pálinkával a haverokat.Na azért döntötten a szilva cefre vásárláson,de én is féltem egy kicsit mivel tudom,hogy nem éppen most lett cefrézve.Egyébként főzdéstől vettem,pár óra és kiderül,hogy jól döntöttem-e.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Én belülre tuti nem tennék növényi olajat. Ha benne marad egy kis avas étolaj, az tönkreteszi a pálinkát. Ha nem csillog a réz belül, az nem okoz semmilyen problémát.
Borkősavval. Előtte zsírmentesre mosni valamilyen mosogatószerrel. Borkősavas mosás után feltétlenül öblítsd le alaposan, majd kend be valamilyen növényi olajjal, különben visszaoxidálódik.
Főzés előtt a növényi olajat a páracső belsejéből távolítsd el. Mosás, vagy akár 1-2 liter víz átdesztillálásával.
Hűtőházi szilvának is kései.November közepe,vége az utolsó időpont az itthon termett szilvák eltarthatóságának hűtőházban +2fokon.Cefréről lehet szó,ha már cefre szakértő nézte.Drukkolok a szakértő szakértelméhez!
Dehogynem.Az ősember,mikor észrevette,hogy nem tudja ököllel beverni a földbe a dúcot,fogott egy követ.Aztán később megjegyezte neki:te leszel a balta!
Kedves rézműves! Most tudtam venni.Sajnos felénk az almán kívül kevés más gyümölcs van.Jó állagú a cefre szak ember csinálta a kihozatalt meg holnap majd meglátjuk.
Összefüggéseket keresünk a deflegmáció és a pálinka minősége között! Már a minőségi pálinka is vita tárgya a baráti körömben is! Van akit zavaz a parfümös ,lehető legtöbb illatot ,ízt ,gyümölcsösséget tartalmazó pálinka! Számomra pedig ez a minőségi pálinka! Az alkohol elválasztás összefüggésben egyetértünk ,minél nagyobb deflegmáció annál töményebb alkohol!
Viszont az aroma tekintetében ,nekem az a véleményem tapasztalatom,hogy a túldeflegmált alkohol aromaszegényebb ,mint a kevésbé deflegmálté! Van egy határ, ami alá nem mehetünk ,mert az sem jó ha nem tudunk alkoholt lepárolni! Én hajlandó vagyok egy kis alkoholt feláldozni a minőségi pálinka oltárán ! Akiknek a minőségi pálinkát a szellősebb pálinkák jelentik ,azok deflegmáljanak bátrabban! Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!
Biztos így van, sok helyen le van írva szakirodalomban is.
Ez egylépcsősre vonatkozik, de példának jó. A legkisebb aroma kímélő hatás akkor érvényesül, amikor a deflegmátor teljes üzemben van, a buborék sapkák pedig kikapcsolva "a)", ez tulajdonképpen egy kétlépcsős jó nagy deflegmációval.