Keresés

Részletes keresés

Optika Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10599

Az eredeti kérdésre:

Én annak idején vadkempingeztem, hű de rég volt. Félnapos leutazás után el lehet érni kényelmesen Nagyhutáig (15 km). A falu előtt fent van egy szép rét, szélén nemhivatalos sátrazóhely egy fa alatt, asszem a térképen "Somoska". Források csak 2 km-re előtte, a műút mentén. Ezután már csak lakott területek és nyílt terep, újabb 15 km a füzéri vár rétjéig. Az is jó sátrazáshoz, csak hétvégén nagy a nyüzsi. A Nagy-Miliccel el lesztek egy darabig, főként a Z-700 csúcsok miatt is. Hollóháza után lehetne továbbmenni a piroson (Rákóczi), de az újabb csúcsokhoz Telkibánya után már kevés a 3 nap.

Előzmény: lutak (10593)
asciimo Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10598
Ugyanarra gondoltunk....
Előzmény: Güsziológus (10595)
asciimo Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10597
Szia!

Ha rohanni akarsz megoldhato a
Sirok-Putnok 3 napban (Sirok-Belapatfalva, Bfalva-Bankut, Bankut-Putnok),
de lehet szep nyugis nezelödös turat csinalni, Szarvaskö-Putnok uton.
pl.
1 Szarvaskö-Cserepeskö - itt a barlangszallas tuti jo, esö esetere is
2 Cserepeskö-Malyinka - van egy tok jo kulcsoshaz
3 Malyinka-Putnok

Igy pl csak halozsak kell, sator nem. (99-ben igy csinaltam egy haverommal ezt a szakaszt)
Előzmény: lutak (10593)
lutak Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10596

köszi a tippet!

távban megnéztem a füzetből és ideálisnak tűnik :)

most jól elolvasom a ttt fórumot és remélem okosabb leszek a részletet illetően is :)))

utána megkérdezem az öcsémet mit szól ahhoz, hogy cipelje a sátrat fel a Kékesre és fel a Bükk-fennsíkra :) remélem, vállalja ...

Előzmény: Güsziológus (10595)
Güsziológus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10595

Szia!

 

Én a Bükkbe mennék!

A Putnok - Mályinka szakaszt lehet bármikor (leginkább nem nyáron), de a Mályinka - Sirok (esetleg Mátraháza) szakasz ideálisnak látszik. Bánkúton biztos van szállás (azt hiszem sátrazni is lehet), Bélapátfalván a völgyben van forrás és élelemhez is hozzá lehet jutni.

Hasonló a helyzet Szarvaskőn is. Sirokon is van kemping.

Előzmény: lutak (10593)
lutak Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10594

Ja, még annyit, mi hiányzik :)

 

1, Irottkő-Sárvár 70,2 km

2, Sárvár-Sümeg 71,9 km

3, Sümeg-Keszthely 47,5 km

4, Keszthely-Tapolca 25,7 km

6, résztáv Káptalantóti-Nagyvázsony 30 km

7, Nagyvázsony-Kislőd 22,1 km

10, résztáv Kőhányásp-Szárliget 17,6 km

11, résztáv Szárliget-Pélifsz+ 44,4 km

14, budai-hg

18, Felsőpetény-Becske 18,9 km

19, Becske-Mátraverebély 67km

21, Mátraháza-Sirok 21,7km

22, Sirok-szarvaskő 17,5

23, Szarvaskő-Putnok 54,9

24, Putnok-Bódvaszilas 61,7 km

25, résztáv B- Encs 52km

27, Zemplén 46,4

 

szóval van még miből választani :)

kinek van tapasztalata a sátrazási lehetőségekről? ezt kéne tudnom leginkább

Előzmény: lutak (10593)
lutak Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10593

sziasztok!

 

Most végre egy jó hosszú szünet után lesz 3 napom kéktúrára :)

Öcsémmel kettesben mennénk sátorral jövő hétfőn. Múlt nyáron voltunk 3 napot a Zemplénben, Encs-Sátoraljaújhely szakaszon. Nagyon szép volt, csak rettentő vizes (épp akkor áradt a Hernád ) szóval akkor a sátrat csak koloncként cipeltük.

Néztem a hátvalévő zempléni szakaszt Hollóházáig, de 3 napra az kicsit soványnak tűnik. Ezért szeretnék javaslatokat kérni melyik szakaszt ajánlanátok, ahol nem túl sok a nyílt terep, lehet sátrazni is és kb. napi 25 km, esetleg kicsit több, logisztikailag is megoldaható! Tudom, sok a kívánság, de ügye van ötletetek?

Előre is köszi!

 

 

Vlaszij Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10592
Tök mellesleg:)
Szerintem csoda történt:)

Szóval falasokk bejárás alatt találtam ezt a Virágos nyeregben a Boróka büfé bejáratára erősítve:)

vagy eddig is volt csak én nem figyeltem?

Lud Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10591
a turoba, mult heten meg az elozon is jartam Kaposvaron, de most meg Zalaba megyek. szombaton Godollon vagyok ugy nez ki, ill. a budai szakaszon tudnank meg osszefutni.
Előzmény: Törölt nick (10589)
asciimo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10590
Kapcsolatban leszel vele?
Gondolom nincsen 15nap.hu, de jol jonnenek az informaciok!
Előzmény: Törölt nick (10589)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10589

Tamás azt írta, hogy jól jönne, csak nem biztos, hogy tudnátok találkozni, így inkább nem forszírozza a dolgot. Ő Kaposvár mellett lakik. Szombaton utazik fel a Zemplénbe és vasárnap kezdi a túrát, tehát 19-én kezdi a túrázást, nem 18-án.

Előzmény: Lud (10584)
asciimo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10588
Szo szerint nem szarozik :)

mar bocs a gyenge poenert...
Előzmény: Törölt nick (10583)
asciimo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10587
Persze nem is mondtam, hogy jobb vagyok a sracnal, csak buszke lehetek, hogy
Ö sem tervez egy napra azon a reszen ennel többet.
:)
Nem is lehet tobbet, szvsz belehalnal meg 10 kilometer jobb-bal-jobb-bal nyiladekvaltogatasba. Föleg a Szajk-Ötvös volt borzalmas nekem.
Előzmény: sétáLós bácsi (10580)
Güsziológus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10586

OLAJOS KÖRÚT

(Tornyiszentmiklós - Lenti)

 

Ez a szakasz már egy "másik világ", hisz a dombok a Kerka széles völgyén túl vannak. De itt is találtunk olajkutat!

 

Busszal mentünk a boltig, de a bolt hétfőn zárva van. Pech. Elgyalogoltam a kereszteződésig. Mehettem volna busszal is, ha tudom, hogy a bolt zárva van. Útközben találtam postát, kaptam bélyegzőt. Feltankoltam (víz), majd irány a hegy. Tornyiszentmiklós északi csücskénél érkezik a jelzett út Tormafölde felől. Itt van egy kereszt. Ez a pont a már említett bolttól jó 500 méterrel északabbra van. Tornyiszentmiklóson érdemes bélyegezni, mert a hivatalos ponton nincs semmi. Legalábbis mi nem találtuk meg a ládikát sem.

 

Az út egy darabig nyugati irányba halad, majd egy furcsa törés jel mutat a "semmibe". A jelzett út a szántóföld szélén van, út azonban az elején nincs. Később már látszik az ösvény, és fák között kanyarodik a jól jelzett út, fokozatosan felfelé. Egy idő után már vannak házak is.

Viszonylag jók a jelzések, a csersznye még nem érik. Volt egy olyan érzésünk, hogy ezt a dombot leginkább Lovászi felől közelítik autóval. Egy idő után elfogynak a házak, erdőben haladunk. Egy kereszt is van. Ennek közelében találkoztunk egy helybélivel, aki elmesélte, hogy a Tornyiszentmiklósi-hegy még előttünk van, az a legmagasabb pont. A világháborúban itt volt a géppuskaállás, és a kis kápolnát felrobbantották. A térkép alapján nem könnyű beazonosítani a csúcsot, hisz erdőben van, márpedig a térképen a jelzett út mellett szinte végig házak vannak.

A pont valóban a legmagasabb, utána erősen lejt az út. Balról érkezik egy másik. A két út között lövészárkokat véltünk felfedezni, a legmagasabb ponton mintha téglatörmelék nyomokat láttunk volna. A lényeget, a dobozt azonban nem találtuk.

 

Megindultunk lefelé, menetrend szerűen érkezett a kerékpárút Lovászi felől. Aszfaltos. Egy völgyben voltunk, innen emelkedtünk. Egy placc szerűségnél kerítés mögött épület (laktanya), a kerítés mögött dühüs kutyák. Itt keresztezi a keskeny út a jelzett utat.

Továbbra is emelkedünk, de az út már nem aszfaltos. Ritkulnak a jelek, egy keményebb kapaszkodó után jobbra indul egy szekérút, a szélesebb, murvás út lehet a térképen fekete vonallal jelzett út. Mivel jelet nem találtunk a szekérúton, elindultunk a murvás úton. Jó 100 méter után egy gerincre értünk, egy kis házikó balra, és csodás panoráma É-i irányba. Azért furcsa, mert a geodéziai toronyból arra következtettünk, hogy a Nagy-Tenke csúcsát látjuk (előtte egy hatalmas völgy), a csúcstól délre azonban nem lehettünk. Kissé tanácstalanul visszamentünk, hát nem ott volt a jel a sűrűben!

Alig mentünk pár száz métert, elértük a présházakat, és a torony már nyugati irányba volt. Na de ilyet!

 

Itt nagyon kellett figyelni, mert a jelek balra indultak, a völgy felé, út nyomait viszont nem láttuk. Eltelt egy kis idő, míg a fiatalosban felfedeztünk egy ösvény féleséget, a nagy gaz alján mintha keréknyomok lettek volna. Kissé bátortalanul indultunk lefelé, de szerencsére hamar találtunk bíztató jeleket. Jó sok szintet veszítettünk.

A völgy alján végre erdő, és szekérút. De a mi utunk fától-fáig vezet, nagyon kell figyelni! Pár száz méter után végre szekérút, innen már csak az emelkedőt kell leküzdeni. A csúcson sok szép ház, nagy teraszokkal, csodás panorámával.

A toronyba nem lehet felmenni. Dobozt nem találtunk. Volt egy nagy fán egy tábla, rajta 3 jegyű szám, ezt feljegyeztük. Hogy mi lehet?

 

A toronytól aszfalt lefelé, majd egy idő után bicikliút Lendvadedes irányába. Ez szépen ki van építve, még kövezett árok is van a szélén.

Lendvadedes pici falu, bolt nincs.

Asszonykám itt buszra szállt, neki elég volt.

 

A tó melletti büfé szerencsére nyitva volt (hétfőn normális esetben nincs), egy csapat diák töltötte ott a szünidő első napját. A boltos a sört töltögette. Leültem egy padra, bambán bámultam a völgyet, a végén tisztán látszott a kilátó. Balra tó, jobbra csapos, előttem a sör. Idill.

 

Innen végig aszfalt, kezdetben a tó mellett, majd országút.

Gosztolát még szombaton felfedeztük autóval, ide már csak becsületből mentem. Már a nyalóka is nálam volt:o)

Csodás panoráma, döglesztő hőség, aszfalt. Innen is jár busz, de gyalog mentem. Végig a szőlőhegyen. A helyi buszjárat "hivogatását" is le kellett küzdenem. Bandukoltam lefelé a meleg aszfalton, majd jött egy borpince. Sörre bor, mindenkor, gondoltam. Beültem egy kicsit hűsölni. Borozgaték ott magamban, odajő egy kissé kapatos ember, kérdi megnézheti-e a térképet. Megmutattam, de bátortalanul megkérdeztem, hogy ismeri-e a turistatérképeket. Azt válaszolta, hogy ő magyar ember tud olvasni:o)

Nehezen értette meg, hogy Keszthely nincs a térképen. Oda készült kerékpárral. Próbáltam lebeszélni, hisz nem volt olyan állapotban, de szükség volt a főnökre is, hogy jobb belátásra bírja a kissé kapatos helybélit.

 

Innen már nem volt sok hátra. Lentit akkor már ismertem, és a szállás sem volt messze.

A kedves háziak hideg gyümölcspálinkával, lecsóval és sok-sok sörrel vártak. Még ropogós cseresznye is volt a kosárban, de ez valahogy nem keltette fel az érdeklődésemet.

 

Sokat azért nem időztünk a kajálással, hisz a másnapi program miatt kellett egy kis relax.

A táv kb. 22 kilométer volt, ebből 10 aszfalt, a csúcstól Lentiig.

 

Visszafelé írtam a beszámolókat, de most már "tudjuk", hogy mennyi van még hátra. Egy nagy túra, valamikor szeptemberben, nagy valószínűséggel a Göcsej teljesítménytúra előtt, vagy után.

 

Nagy élmény a zalai erdőkben túrázni. Csak az a sok "járulékos" aszfalt ne lett volna! Több már nem nagyon van, bár Tornyiszentmiklós és Tormaföld között még van egy pár kilométer szántóföldi út. De utána jön a fénypont, a bükkös.

Előzmény: Güsziológus (10579)
Lud Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10585
a br nem a szmajli resze.
Előzmény: Lud (10584)
Lud Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10584
ki mondta h ebbol egy kanyi kilometeradatot is megosztanek veletek? :)<BR>
ugy neztem a turistautak.hu oldalrol a Bakony-Borzsony OKT tav es szintadatok kinyerhetoek, ill. nekem volt egy meresem a Tapolca-Btordemic szakaszon ahol a tavadatot vehetjuk komolyan.
Előzmény: nagypapi (10582)
nagypapi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10582
Képes volnál elrontani Joey bizniszét??? ;-)
Előzmény: Lud (10574)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10581
Mennyit fogy majd a 2 hét alatt? :-))
Előzmény: Törölt nick (10568)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10580

SZAKEE!

 

A Heves megyei szövetségbe is megérkezett ez az ütemterv; és a túrázó kíséretet kért. Jó lenne megtudni, hogy kiről van szó.

 

ascimoo!

 

A Sümeg-Sárvár szakaszon én is bőven jobb időt mentem, mint amit a srác tervez; csak éppen nem volt előtte közvetlenül 950 km a lábamban.

Előzmény: Törölt nick (10568)
Güsziológus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10579

OLAJOS KÖRÚT

(Bázakerettye)

 

Az egyszerűség kedvéért ezt a mintegy 10 kilométeres részt keleti kunkornak hívom. Kell lelkierő, hogy végigjárja az ember, igazoló pont ui. nincs, csak Bázakerettyén, és az emlékműnél van nyalóka, ha van.

 

Bázakerettyén, a Művelődési háznál hagytam az autót és asszonykámat, aki értelemszerűen bevetette magát a vízbe. Meleg volt, mire megérkeztünk.

Rövid piaszünet, majd indultam. Ekkor vettem észre a ládikát. Volt benne nyalóka!

Bázáig a már ismert ösvényeken nem volt gond eljutni. A strand sarkánál kell felmászni, és a kerítés mellett van egy nagyon gyenge ösvény. Ezt követően sincs út, bár a csalánosban volt némi ösvény. Egy felhagyott kút miatt kell csatangolni, más érdekesség ui. nem indokolja, hogy a gazosban császkáljunk. Nem tart sokáig, hamarasan kényelmes szekérúton ballaghatunk. Egy ereszkedő elején van egy működő kút, ezt követően már látszik Báza főutcájának déli vége. Itt északi irányra váltunk, elhaladunk a sajnos bezárt bolt mellett, majd elhagyjuk a Borsfa felé induló műutat, végül a templom előtt irányt váltunk. Érdemes figyelni, mert a kerékpárút a mi utunk, itt vannak a jelzések. Az aszfaltos szakasz végénél van a temető. Innen már földút, zúzott kővel megerősítve. Egy mélyút után már a gerincen járunk. Az első csúcsnál kereszt, és maszek kilátó. Hogy miért nincs itt pont, azt nem tudom.

Jó darabig halad az út a szőlőhegyen, sok diófa, néhol szőlő is van. Kevés emberrel találkoztam a hegyen. Villany, víz nincs.

Egy idő után az út erdőben folytatódik, előtte még van egy kereszt. Lehetne itt is a pont.

Még néhány rozoga kunyhó, majd beérünk az igazi erdőbe. A jelzett út ravaszul kanyarodik, érdemes figyelni!

 

Balra egy hatalmas vízmosás, majd elérünk egy tisztáshoz. Ez nincs a térképen. A 'Meretai erdő' felirat 'i' betűjétől keleti irányban, kb. 500 méterre lehetünk. Itt végződik a térképen is felfedezhető völgy. A térképpel ellentétben itt egy tisztás van. A tisztás szélén széles, homokos út, a jeleket valaki rózsaszín festékkel felülmázolta. Balra kerítés, mögötte, kissé távolabb erdő. Előttünk erdővel borított domb. A völgy aljában víz csörgedezik, de van híd. A híd után keresztezünk egy felhagyott vasúti sínpárt. Ez nincs a térképen, de a valóságban van. Az úttól jobbra pár méter széles megmaradt erdősáv, mögötte tisztás. Kevés jel van, az is elmaszatolva. Addig kell menni nyugati irányba, mig beletorkollik az útnak csak enyhe jóindulattal nevezhető csapás egy szekérútba. Itt szalagot találtam, erre mehetett a teljesítménytúra 20-as távja, ha jól gondolom.

Irányt váltunk, és hamaraosan jeleket is találunk. Az út egyre sárosabb, de jól jelzett. Mielőtt kereszteznék a sineket, balra fordulunk, irány dél. Ballagunk az erdőben, a térképpel ellentétben ui. jobbra is fák vannak. Hamarosan kiérünk a tisztásra, balra kerítés, rajta jelek. Karók között sok-sok fiatal fa, ha megérjük, szép fasor szegélyezi majd az útvonalat ezen a szakaszon.Szélesedik a völgy és ott, ahol a térképen nyugati irányban indul egy szekérút, a jelzés is elkanyarodik. Itt volt az ep.

 

Innen, a tegnap még szalagozott úton haladunk déli irányba, de ez a szakastz már nem a körtúra része. A temetőnél választhatjik a műutat, vagy a szalagozott, "felső" utat. Itt vannak jelzésalapok, egyszer lehet, hogy jelzett út lesz. Akkor majd nem kell szalagozni a teljesítménytúrán!

 

A kunkor érzésem szerint kb. 10 kilométer volt, ebből 8 a túra, kettő a "szükséges rossz".

 

A túra után természetesen én is pancsikáltam, hisz meleg volt, és összességében eredményesen végződött a négy napos kiruccanás. Nem volt lelkierőm újabb érintőpontokhoz a környéken. Talán érthető. Kimaradt tehát Galambok, immár második alkalommal. Úgy látszik ez egy "mumus" pont. Kimaradt néhány vár is, de 120 után, melegben már nincs lelkierőm. Ez az igazság.

Előzmény: Güsziológus (10577)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10578

Szűcs Tamás

 

Asszem egyébként a rekorddöntés a célja, de mintha az Iron Manre is egyfajta edzésnek szánná. 

 

Lud!

 

Ok. Küldök neki egy mailt, de lehet, hogy tényleg gondot okozna a letöltés meg ilyesmik.

Előzmény: asciimo (10570)
Güsziológus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10577

OLAJOS KÖRÚT

(Lenti - Kerkateskánd)

 

Reggeli sétaként illesztettem be a programba ezt a kb. 8 kilométeres távot.

Lenti határában, a várnál, érdemes a jelzett úton maradni, hisz a forgalmas 75-ös út melletti kerékpárút nem nagy élmény. A szép parkerdőben jól jelzett ösvényen szívhatunk egy kis friss levegőt.

Ennek a szakasznak a vége aszfaltos bicikliút, a már említett 75-ös út mellett. Szerencsére nem hosszú.

 

Mumor is Lenti, a fordulás jelezve van, de a főutcán sok jelre ne számítsunk! Igaz, nincs is szükség rá, hisz az út egyértelmű.

A vasút keresztezését követően a térkép szerint lehet jobbra is menni, de a jelzések a szintén Lentihez tartozó Lentiszombathely főutcáján vannak. A kanyar után még egy kis járda, majd kezdődik a bicikliút. Az út elején, pici kitérő, és van egy pavilon, ez nyitva volt.

A vasútállomásig feljavított autóút is van, de a bicikliút is jó minőségű, aszfaltos.

Az állomás szép helyen van, a kereszteződés után már erdőben haladunk, aszfaltos bicikliúton. Ez egy hangulatos szakasz, jó 1,5 kilométer a forgalmas országútig.

Az országúttal párhuzamosan is van kerékpárút, aszfaltos.

Máhomfa (ez még mindig Lenti!) határában a Vándor söröző zárva volt, itt kellett volna bélyegezni. Mikor 8:00 után visszafelé mentem a busszal, még mindig zárva volt.

 

Máhomfánál a bicikliút elkanyarodik, egy darabon az országút mellett haladunk. Egy tanyánál indul egy földút, az elején van vagy két jel, aztán jobbra-balra szántóföld. Az út beletorkollik egy keresztező földútba, majd egy balkanyar után elérjük Kerkateskánd északi végét. Itt csatlakozik a Máhomfánál elhagyott bicikliút. Jelek a mezőn értelemszerűen nincsenek.

Kerkateskánd hosszú főutcáján ballagva elérünk egy cukrászdához (ez nyitva volt), innen nincs messze a buszmegáló. A Szécsisziget felől érkező busszal lehet visszamenni Lentibe. Erededően úgy terveztem, hogy Szécsiszigetig megyek, de nem mertem kockáztatni, ezért megvártam a buszt, és visszamentem a szállásunkig. A Tornyiszentmiklós - Lenti közötti országúton gyakrabban közlekednek a buszok, ennek megállója sincs messze.

 

Ez a szakasz nem a legérdekesebb, de része a körútnak.

Mire "haza"értem, már csak tisztálkodni kellett, és indultunk Bázakerettyére.

Mindez az utolsó (tegnapi) napon történt, akkor már túl voltam a teljesítménytúrán, és a hétfői Tornyiszentmiklós - Lenti szakaszon. Örülök, hogy ezt a szakaszt is kipipálhatom. Kellett lelkierő, hogy becsületesen végigmenjek. Ez az igazság.

 

Pecsét hiányában a buszjeggyel tudom igazolni, hogy arra jártam.

Előzmény: Güsziológus (10569)
emgergo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10576
Tavalyelőtt lükepékékkel lestoppoltuk az éppen karbantartó munkára kirendelt kisvasutat, bevittek Kisirtásról Nagybörzsönybe :-)
Előzmény: Vagdalthús (10575)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10575
Az utak kapcsán idei tapasztalataim vannak Nagyirtás felé, úgy igaz, ahogy leírtad, közvetlenül az erdei hotel előtt Kisinóc felől eléggé gáz kocsival, bringával kifogástalan. A kisvasutat ne hagyjátok ki, ha ott vagytok! Nem olcsó épp, de 1x érdemes oda-vissza utazni, nagyon hangulatos. Mivel itt nincs meg a kerék kúpossága, így nyekereg-nyikorog haladás közben a súrlódás miatt, s elég visszafogott a tempója. Az egész olyan aranyos :-))
Előzmény: pavarotti (10573)
Lud Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10574
Ha van a srac reszerol fogadokeszseg, kolcsonadom a GPS-t es akkor valamelyest csokkenhetnek a talalgatasok a szakaszhosszakat es szinteket illetoen. Ez egy nyilvanvalo plusz macera az egyebkent is kielezett utemtervben, es csak ugy lenne igazan ertelme ha lenne egy tamogato csapat aki a vegpontokon le tudna tolteni a logot. Igy is van par anomalia: 1) GPS rogzitese vmi olyan helyen ahonnan jol latszanak a muholdak (bar a terep, kilombosodott fak, es a muholdszegeny idoszakok miatt 100%-os eredmeny igy sem varhato) 2) Elemek toltese, hosszabb napokon csereje 3) Szallashelyeken adatok letoltese.
Előzmény: Törölt nick (10568)
pavarotti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10573

Kvte

Köszi, h. belinkelted a Körös-túra kiírását! Idén sajnos biztosan nem tudok menni, de lehet, h. jövőre összejön...

 

Börzsöny-"kerékpárút"

Tavaly többször jártam Kóspallag és Nagyirtásp. között, ott elég jó az út, bár Nagyirtáshoz közeledve kicsit romlik. Mivel a hotel autóval a Kóspallagról való megközelítést ajánlja, ez a rész val.szeg kerékpárral jól járható marad. (Vmelyik térkép hátulján írja is a hotel, h. "rendbe hozattuk az utat Kóspallag felől".

Nagybörzsönytől indulva csak régebbi gyalogos emlékem van, szerintem is inkább földútnak nevezhető az eleje.

 

Ascimoo

Pls nekem is egy mailt az egyesületetekről sebpalikukacyahoopontcom-ra, hátha jövőre lesz kicsit több időm és kedvem támad szervezetté válni.

 

Pavi.ritkanolvasir.hu

Vagdalthús Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10572

http://ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=531

 

No, itt megtaláltam a nógrádiak elérhetőségét. 

asciimo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10571
14.nap sümeg- sárvár
- sümeg ébresztő 5 00 kor indulás 5 15 kor
- sárvár beérkezés 19 00 kor
összesen: 72,7 »74 km


Azt hiszem buszke lehetek magamra ;)

En is kb igy csinaltam Sarvar-Sumeg iranyban, csak en reggel 5:35 kor indultam, es este nyolckor ertem be Sumegre.
Előzmény: Törölt nick (10568)
asciimo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10570
Es ki Ö, ha szabad tudni?

Szarvas Matyi rekordjat akarja megdonteni? 15 nap ala menni mar igen nehez lesz, maximum nonstop formaban lehet ezen javitani.
Előzmény: Törölt nick (10568)
Güsziológus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10569

OLAJOS KÖRÚT

Előszó

 

Évek óta kokettálok a mozgalommal, de a több napos kiruccanás kockázata miatt eleddig erre nem került sor.

A szállás miatt nem lehet prompt dönteni, ugyanakkor az előre lefoglalt szállás és a több száz kilométer autózás veszendőbe megy, egy esetleges rossz idő esetén. Nem könnyű jó döntést hozni!

 

Nem volt ez másképp most sem, de a teljesítménytúra "kényszer" és a mozgalom együttesen elégségesnek bizonyult. Volt drukk bennem odafelé, de az égiek megkegyelmeztek. Lenti környékét elkerülték a felhők, csodálatos négy napot sikerült eltöltenünk Zalában. A budapesti előzmények ismeretében szinte hihetetlen, de nem volt sár, és nem volt eső.

 

Nem sokat tudtam a túráról, bár egy pici szakaszával már ismertkedtem az RP-DDK utolsó szakaszát (Lispeszentadorján - Bázakerettye) követően. Az akkor megszerzett tapasztalat most kamatozott.

 

Vannak résztáv adatok, de a települések közötti távolság becslését magunknak kell elvégezni.

Komoly gond a nyalókák hiánya. Kár, hogy a teljesítménytúrán nem voltak ott az eredeti bélyegzők, és friss nyalókákat sem hoztak magukkal a szervezők. Én megértem, hogy koncepció váltás lesz (kódokat festenek fel, állítólag), de addig is kéne törődni a lelkünkkel!

A teljesítménytúra 30-as távját választottam, de a bázakerettyei "hurok" ebbe nem fért bele. Ezt a hiányt sikerült pótolni.

A túrát követően, két részleteben összejött a Tornyiszentmiklós - Kerkateskánd szakasz. Még egy túra van hátra, Tornyiszentmiklóstól - Tormaföldén keresztül az ősbükkös - Kertkateskándig.

A közlekedés miatt nem könnyű megszervezni a megszakításokat. Bélyegezni sem könnyű a településeken, a legbiztosabb a fénykép. Kár.

 

Összességében négy "hurokkal" összejön, de ennek az az ára, hogy vannak kétszer teljesített szakaszok. Ilyen a Bázakerettye, Művelődési ház és a teljesítménytúra (30-as táv) első ellenörző pontja közötti kb. 2 kilométeres szakasz.

Ismételni kell a Vörcsöki erdészháztól keletre lévő kb. 1,5 kilométeres aszfaltos szakaszt, a teljesítménytúrán ui. itt "átvágtuk" a körutat.

 

Lentiben volt a "főhadiszállás", a teljesítménytúra miatt 30 kilométer autózás oda, majd arborétum, és kacskaringós utakon egy kis ismerkedés a zalai völgyekkel (kb. 40 km.) vissza. A kimaradó kunkor miatt hazafelé Bázakerettye - Borsfa irányában jöttünk. Belefért még egy kis pancsikálás is a napba.

 

Az oda-vissza úttal együtt 650 kilométer, a takarékos üzemmód miatt 50 liter benzin. Volt még egy apró kitérő (Velemér), végre bjutottunk a templomba. Húúúúúúúúú.

Lenti melegvizes strandja egészen kiváló, van úszómedence is. És a nap is sütött!

Mázlista, mondhatná az irígy. Egészségére!

 

Ha összejön, három beszámoló készül:

Tonyiszentmiklós - Lenti

Lenti - Kerkateskánd

Bázakerettye ("keleti kunkor")

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!