Keresés

Részletes keresés

mégleány Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79769
egy jóhír, és egy kis reménysugár a még kitartóknak és az újrakezdőknek:



szóval ma megvolt az első választott orvosos uh-m!(István Kórház)
nagyon jófej a doki, és rögtön uh-val kezdte, mondta, hogy nem akarja húzni az időtt mindenféle töltögetéssel, azt majd a végén :))
a babánk 3 cm és csodaszép!gyönyörű erős szívhanggal
jövő héten első vérvétel, amit az aszisztensnő külön levesz, nem kell laborba menni!!!
ja és ahhoz képest, hogy "magánrendelés" nem kért egy vasat se!!!!
2 hét múlva genetikai uh


köszi lányoka sok bíztatást!!!
Rókakölyök legközelebb, te is ilyeneket fogsz írni!!!óriási ölelés!
Jázmin1229 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79768
Szia Rókakölyök!

Veled érzek.
Feladni nem szabad, egyszer mindenkinek sikerül. Kitartás!
Előzmény: Rókakölyök (79745)
cettia Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79767
Szia Sunny!

Köszi, rendes vagy, hogy rákérdezel. Jövő hétfőn (19-én) megyünk konzultációra.
Nem igazán tudom, mi legyen, halasszak-e esetleg egy hónapot a munkám miatt, a június nagyon kemény szokott lenni vagy ne törődjek vele, majd megcsinálja más és koncentráljak a babácská(k)ra.
A másik gond, hogy, úgy tudom, a dokim augusztusban szokott szabira menni???
Szóval egy kicsit meginogtam.
Előzmény: sunny22 (79742)
cettia Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79766
Szia Rókakölyök!

Én sem tudok mást mondani, mint a többiek, de sajnos tudom milyen érzés ez. Azt mondom neked, most nyugodtan gyászold meg a történteket, ne fojtsd el, amit érzel, könnyebb lesz újra nekivágni, ami nálad nincs is már túl messze!

Én is kisrókákkal vagyok!!!!
Előzmény: Rókakölyök (79745)
sunny22 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79765

Kedves Rókakölyök,

NAGY sírás, NAGY levegő és a következő próbálkozásod SIKERÜLNI fog!!!

 

 

bobka2006 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79764

Az inszemes doki tudott róla, de kevéssé ért az endokrinilógiához. Őszintén szólva  miután pozitív lett a tesztem, NEM AZ Ő taácsait követtem, ő azonnal leállított volna a metről és a brmórol, ami lehetett volna végzetes a terhességre nézve.

A budapesti kaáliban egyébként egyre több embernek csináltatnak IR vizsgálatot és kezeltetik mettel őket. AZért írom így, mert nem a meddőségis doki írja a receptet, hanem endokrinológushoz küld.. tudtommal.

Előzmény: Móka70 (79763)
Móka70 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79763

Bobka, köszi, hogy leírtad tapasztalataidat, az inszemeket levezető dokid is támogatott? Tudott róla? Szerinted nekem is folytatni kellene, a leírt nehézségek ellenére? Egyébként én is rengeteg metestől hallottam gyors sikert a babavárásban! Jó lenne még több tapasztalat a többiektől is! Van meddőségi intézményre bonthatóan olyan, hogy hol támogatják, és hol nem? Úgy tűnik a Bmc talán kevésbé teszi...

 

Előzmény: bobka2006 (79762)
bobka2006 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79762

No, a mettel kapcsolatban a személyes tapasztalatom:

 

Anno felvettem a kapcsolatot Dr. Petrányi Gyulával, aki meglehetősen elismert szaktekintély a témában, de sajnos nem Magyarországon él.

 

Részletesen és leletekkel, uh képekkel alátámasztva elküldtem neki az addigi kórtörténetemet és egyértelműen azt mondta, hogy PCOS vagyok.

 

Elmondta, hogy ugyan nem törzskönyvezett a problémára a met, de jelentős sikereket értek el már ezzel a gyógyszerrel az én betegségemben, sőt többen terhesek is lettek, vagyis javasolta, hogy keressek egy endokrinológust, aki hajlandó ezt a kezelést elkezdeni.

 

Találtam, megkaptam. 2007. áprilisban kezdtem ...

 

Kétségtelen, hogy a met iszonyú mellékhatásokkal jár, amig az ember lánya hozzá nem szokik.

 

Én gigabrutál adagot szedtem, 3*850 mg-ot, kb 3 hónap volt, amig a teljes adagot elértem.

 

A problémáim pedig szépen kezdtek rendeződni. Pattanásosság, szőrnövekedés megszűnt, ciklus jelentősen (mintegy 10 nappal!) lerövidült 32 naposra, tesztoszteronszint csökkent, egyéb hormonok rendeződtek, lett párszor spontán peteérésem is ... 

 

időközben

2007. június: sikertelen inszem,

2007. július: inszem- biokémiai terhesség, ( 1 hónap szünet a szabik miatt) majd

2007. szeptember: sikeres inszem!!

 

A metet 2008. februárban hagytam abba végleg, kb a 16. terhességi hétre állítottam le teljesen, vagyis a brutál adagomat 1-1,5 hetente csökkentettem fél szemmel, hogy lehetőleg ne azonnal váljak meg tőle. (visszaszámolással ez könnyen megoldható, kb a 10. héttől kezdtem féllel csökkenteni)

 

Eddig a minden rendben velem is és a babával is (kop-kop-kop) jelenleg a 34. hétben járunk, hamarosan megszületik a fiam.

 

A szoptatás alatt nem ajánlják szedni a metet, nem is akarom, szoptatás után pedig azonnal szeretnénk megpróbálni a tesót. Amennyiben nem jön össze belátható időn belül, újra kivizsgáltatom magam és ha kell, elkezdem szedni újra a metet, és újra megyünk inszemezni....

 

Hát ennyi.... nekem nagyon sokat segített Dr. Petrányi Gyula, és a már itt is említett PCOS honlap!!!

 

Egy szó, mint száz, nálam bevált :)

 

 

Előzmény: Móka70 (79760)
Rókakölyök Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79761

Bobka, Kinga, Judit,

Hááát nagyon bizakodom, Nektek is köszi szépen!!! Jó hogy írtatok, az ember mindenből merít erőt pláne ha előtte járt egy hasonló eset.  A dokim is "örült" , - már amennyire örülni lehetett - ezért is tettük azonnal a köv. hónapra.

 

Tényleg köszi Mindenkinek!!!! Olyan aranyosak vagytok!

Móka70 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79760

Sziasztok, legeslegelőször, Rókakölyök, belémhasított a fájdalom, amiatt, ami most veled történt. De olvasom a lányokat, hogy a következő beülti sikeres kell, hogy legyen. Persze irgalmatlan nagy veszteség és nagyon nagyon büszke vagyok rád, hogy nem túl negatívam állsz mindenhez, hanem igyekszel lekötni magad, és csak  előre nézel. Példaértékű!!! De veled érzek!!!

 

Albiéknak nagyon nagyon sok boldogságot, levettük a gyönyörű mintát!!!!!!

 

Rita, szorítok az osztódáshoz!!! Maradjon és nőjön mind a 4!!!

 

Mégleány, szorítok ma, majd írj jó híreket, vagy ha lehet, kérjük a képet is!!!!!!!

 

Sannah, Kinga, Cunimazsi, metes lányok!!!

Olvassátok a mai történetem metre vonatkozó részét, és várom a véleményeket!!!!

Kezdem az elején. Tegnap este hívtak Mensből, Br.dr nevében, hogy álljak le a mettel, ha ennyire nem bírom, és a mensim is előbb- utóbb megjön. Tegnap este már nem vettem be. Görcsöltem egyre jobban, ez egy hete így volt, és éreztem, hogy el akar indulni a mensim, ami ideje volt a rövidebb ciklusaimhoz képest. Reggelre nagy nehezen beindult, ez akkora könnyebbség lett testileg is!!! Erősen vérzek már azóta is, és szinte megváltás, igazi tisztulás ez a durva hetem után...Nem tudom, a tegnapi abbahagyás miatt vagy sem, de a lényeg, hogy én márc.18-án indultam 1 szem (500-as) mettel, ezt 2 hétig csináltam, farkaséhség, idegesség, szédülések, hasgörcs mellett. Majd megemeltem 2 szemre, attól meg szó szerint hulla fáradt voltam, remegtem, szinte elájultam. Megint visszavetették 1 szemre, de az sem volt az igazi. Igaz nem tudom, hogy a 29 napot ennek köszönhetem-e most??

Ma bementem Sz.dokihoz, mert ő kérte, ha 2.ciklusnap hétvégére esik, menjek 1.nap. Azt mondta, jó hogy mentem, indítsuk a szurit holnap. Vérvétel fura mód nem volt, de UH-n látott bal oldalamon is 3 tüszőt, nem csak a jobban, ami korábban nem volt!!! Korábban a bal oldal leállt. A 29 nap és a bal oldal beindulása a mettől lehet? Ez lenne az előny?

Kérdezgette szedtem-e bármit, én meg elmondtam a metet, mert Br.drnő is kérte, szóljak dokimnak. Erre Sz azt mondta, nem kellett volna, most jól összezavarta a ciklust, ezért késett, és nem tudni hogy fog most mindez hatni, a met Pco 20%-ban segít, nekem endóval csak bekavart, stb...de nem volt mérges, csak azt mondta, rontom az esélyeimet. Most mit higgyek??? Javítottam vele vagy sem??? Mindenesetre 2 hónap után sem bírtam a metet minimumadaggal sem. Abbahagytam. De bizonytalan vagyok!! Segítené a stimut??? Nem tudom...

Egyébként holnaptól puri helyett gonal, és merional, szerdán 1.kontroll UH. Meglátjuk mi indul be addig. Csoda lenne, ha maradna a 3-3 tüsző!!!

Mi a véleményetek metről a leírtak alapján???????????? Jó sokat írtam.....bocsánat.

Szóval megindult a stimu, leszívás 20-a körül, ha minden jól megy, szóval kéretik szorítani...most ezúttal csupa optimista vagyok-leszek!!!!!!!!!!!

 

judit1975 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79759
Kinga!

Nálam is örültek a biokémiainak, aztán sajna jött a köv. 3 sikertelen. Nem értettem miért. Most abban bízok, hátha az IR miatt nem jött össze.
Előzmény: kinga71 (79756)
judit1975 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79758
Rókakölyök!

Nagyon sajnálom. Tudom mit érzel, az első lombik nekem is biokémiai volt. Ráadásul én negatívat teszteltem, köv. nap meg a vérvétel pozitív lett, azt gondoltam van csoda. Aztán kiderült, hogy csak biokémiai volt. :-(((( Nagyon nehéz most neked, de azt mondják a dokik, hogy jó jel, ha legalább biokémiai létrejött!!!!


A METFORMINNAL kapcsolatban annyi, hogy én meg azt olvastam, hogy a terhesség 12. hetéig adják, nincs káros hatása. Nekem a János kórházban Zeke adjunktus azt mondta, hogy állítassam be az inzulinomat metforminnal, és azt stimu alatt is fogom kapni, sőt ha terhes leszek, akkor is. Meg hogy sajnos Magyaro.-on nem elfogadott erre a met. Ki nyilatkozta a Jánosból, hogy nem jó a met???
Ja igen, még olyat is mondtak, hogy sokan a met szedése alatt spontán terhesek lettek.
Előzmény: Rókakölyök (79755)
bobka2006 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79757
Rókakölyök, én is biokémiai után lettem terhes!!
Előzmény: Rókakölyök (79745)
kinga71 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79756

Rókakölyök, én a biokémiai terhességem utáni fagyasztott embriós transzferből )blasztós et volt:)) lettem terhes. Neked is elmondom, amit nekem akkor a biológus, hogy azért "örülnek" a biokémiainak, mert utána a szervezet már tudja, hogy mi a dolga, és általában a következő beültetés sikeres szokott lenni :) És tényleg, úgyhogy fel a fejjel :)

 

 

Láttam, hogy megint téma az IR. Lesz egy konferencia május 24-én, nem térítéses, ott előad az az endokrinológus, aki a hazai szakértője az IR-nek, ahogy azt mondani szokták. Amúgy bővebben a pro és kontrákról a www.pco-szindroma.hu weboldalon találtok. Érdemes elolvasni a sikersztoris és az orvosi részt is. :)

 

Akciózóknak hajrá, szép hónap a május :)

Rókakölyök Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79755
Köszönöm szépen mindenkinek a bíztató szavakatat! Jól esik! :-) Nagyon bízom a következőben!
rita0130 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79754

Rókakölyök!!!!

Nagyon sajnálom....ez velem is megtörtént a 3. lombiknál, de vígasztaljon, hogy a köv. hónapban most sokkal nagyobb az esélyed....ez lesz az igazi....nálam is az azutáni lett a sikeres!!!!! Nagyon szorítok, hogy így legyen!!!!!és köszi az értem járó drukkot is.

Előzmény: Rókakölyök (79745)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79753
Szóval:fagyibabák!Arra gondolj,hogy legalább ők ott vannak nektek! :))
Előzmény: Endzsi93 (79752)
Endzsi93 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79752
A francba!!!!!Ez olyan sz@r így!Nagy-nagy virtuális ölelést Neked!Ja és hajrá fagyibák!
Előzmény: Rókakölyök (79745)
mégleány Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79751
én nem vagyok kompetens a témában, de azt hiszem laikusként úgy gondolnám, hogy ha valaki hosszú ideig szed egy gyógyszert, majd terhes lesz, nem tesz jót sem neki sem a babának, ha hirtelen leáll...szerintem biztos van egy leállítási folyamat ilyen esetekre...mert azért nagyon sokan kénytelenek különböző gyógyszereket szedni egyéb, akár életmentő céllal és mégis szülnek egészséges babákat...
de persze ezt egy orvos jobban tudja...
Előzmény: cunimazsi (79750)
cunimazsi Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79750
Rókakölyök!
Nagyon-nagyon sajnálom!!! DE itt több hozzászólást olvastam már, akik biokémiai terhesség után lettek terhesek! Kingára konkrétan emlékszem, de tudom hogy már többen írták. Sírd ki magad, és ha nem érzed feltétlenül, ne rohanj bele a következőbe, csak amikor már készenállsz rá!

Amit shunny (?) vagy nem tudom hogy írják, hozzászólt azon viszont teljesen kiakadtam. Nekem Breyer doktornő azt mondta hogy nyudogtan lehet szedni a metet terhesség alatt is. Az ember teljesen elbizonytalanodik!!! Én erről a témáról a Lintner tanárúrral beszélgettem a méhtükrözésem után, és ő is azt mondta, hogy fel van ez egy kissé fújva, mert csak önmagában az IR nem okoz problémát, csak ha már bezavarja a hormonrendszert is. Az tény hogy diétázni nem árt, de ez minden élethelyzetre igaz, és akinek semmi baja nincs annak sem árt meg. Nekem maga a diéta is nagyon furcsa, mert nem értem hogy hogy lehet 40 gr. ch-t előírni vacsorára, és reggelire 30 gr-ot, mikor mindenhol az van, hogy reggelire egyél többet? Az az igazság, hogy akinek nem sikerül, minden szalmaszálba belekapaszkodik!

Albi
hatalmas gratula!!! Hazaérkezésed után remélem benézel és vázolod hogy mi volt. A kisfiad gyönyörű!!!

Móka
Szurkolok hogy szombaton jöjjön meg vagy ha akkor nem, hétfőn! Nekem elvileg szombaton fog, de kíváncsi leszek. Fentiek alapján meg lehet hogy jobb hogy neked nem jött be a met.

MINDENKINEK SZÉP HÉTVÉGÉT!
bloodbunny Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79749

Jaj Rókakölyök... annyira sajnálom... és tényleg jobb, hogy elfoglalod magad... De vigasztaljon az a tudat, hogy ha most nem is, attól még máskor igen... Fiatal vagy, úgyhogy előtted vannak még a lehetőségek... nagyon együttérzek veled.

 

Előzmény: Rókakölyök (79745)
mégleány Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79748
óóóóóó, pedig nagyon szorítottam!
Fel a fejjel, legközelebb erősebbek lesznek a kicsik!azért hétvégén vezesd le a csalódottságod, utána sokkal erősebben fogsz tudni a következőbe belekezdeni!
én a mai uh-t szeretném végre nyugodtan letudni...(10-dik hét)
Előzmény: Rókakölyök (79745)
Moha79 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79747

Rókakölyök!

 

Annyira sajnálom! Át tudom érezni a helyzeted. Szörnyű érzés, mikor elindul valami és teljesen beleéled magad, utána meg jön a hidegzuhany és egyszerre mindennek vége. De örülj neki, hogy legalább elindult valami, mert legközelebb így nagyobb az esély!Bízz a fagyibabákban nagyon, hisz Ebyvel nekünk is az sikerült most!

Fel a fejjel és nézz előre, mert tudod örökké nem eshet, egyszer kisüt a nap!

Szorítok neked nagyon!

A Clostylbegy-itet peteérésre kapod, hogy bizots legyen, mert csak akkor rakják vissza a fagyibabákat!

Előzmény: Rókakölyök (79745)
Shannah Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79746

Szia Móka, sziasztok Lányok!

új vagyok itt, az optis topik tagja vagyok, de néha ide is benézek. Mivel én is szedem a metet és a napokban jutott tudomásomra egy érdekes dolog, gondoltam megosztom Veletek:

egy igen elismert szakmabeli professzor (János kórház) szerint a metformin Mo-n csak és kizárólag 2-es típusú diabétesz kezelésére van törzskönyvezve. A szakirodalom írja, hogy jó lehet a PCO szindrómában szenvedők kezelésére, de jelenleg a világon sehol sem lehet ilyen indikációval adni. (???) Terhességben nem lehet szedni, mert átjut a méhlepényen és kiválasztódik az anyatejjel is. Totál ledöbbentem ezen!!! Én jelenleg 2x850 mg Meforalt szedek (bár enyhe IR-t állapítottak meg és nem vagyok túlsúlyos, sem PCO), júniusban kell kontrollra mennem. A diétát is betartom és rendszeresen tornázok, kíváncsi vagyok milyenek lesznek az eredményeim. Azt hiszem rá fogok kérdezni a fentiekre, kíváncsi vagyok mit mondanak. Amúgy azt is mondta a prof., hogy a terheléses vizsgálatnál adott 75 gr glucose megivása után jó inzulin válasz esetén MINDEN egészséges nőnek magas lesz az inzulin szintje (még 120 p elteltével is), mert a hasnyálmirigye jól válaszol az extrém mennyiségű bevitt cukorra. Szóval ez elgondolkodtató, legalábbis számomra... Gyanítom, hogy van valamilyen szintű "szakmai féltékenység" is a dologban, de ennyire durva lenne a helyzet??

Előzmény: Móka70 (79717)
Rókakölyök Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79745
Sziasztok Lányok!

 

Szomorú hírekkel jövök. Nem fogjátok elhinni mi történt. Tegnap este már éreztem, jöttek a jelek, ezért ma reggel elmentem vérvételre. A HCG nagyon alacsony, szinte semmi. Biokémiai terhes voltam. L((((((((

Bejutottam a dokihoz is, azt mondta hagyjam abba az utro-t és elvileg a következő hónapban visszakapom a fagyi-babákat. Clostylbegy-t írt föl, harmadik naptól fogom szedni. Ezt tőletek már hallottam, én elsőre nem ezt kaptam, úgyhogy számomra ismeretlen szer.

Ezt a csalódott érzést tényleg csak az ismerheti, akivel megtörténik. Leírhatatlanul rossz. Egész éjjel nem aludtam, sírdogáltam stb. vártam a reggelt. Most bejöttem dolgozni, mert egyszerűen nem tudok otthon lenni. Jobb itt bent, elfoglalom magam és várom a következő hónapot….J))))))  

 

Ritának gratula és szurkolok továbbra is az osztódáshoz! Drukk!

Albi babája nagyon nagyon édes, olyan jó látni, gartulálok, reméljük hamarosan követhetünk Titeket!!!!! :-)

albi2000 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79744
Sziasztok Lányok, Fiúk! Bocsánat, hogy csak most írok, Albi férje vagyok. Szóval a nagy hír, hogy 6-án délután fél 3-kor megszületett Peti babánk:D Mindketten jól vannak, egészségesek:) Szombaton már haza is engedik Őket, ha minden jól megy :)

Peti baba
rita0130 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79743
Köszönöm és remélem nemsokára követsz is.....hogy állsz???
Előzmény: cettia (79739)
sunny22 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79742

Cettia, Veled most mi újság? Mikor kezded a lombikot?

Előzmény: cettia (79740)
sunny22 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 79741

Szia Cettia,

 

Akkor a bromo nem egy bevált gyógyszer, sokan nem bírják. Nekem 3,3 volt legutóbb a TSH-m, azóta több mint 1 hónapja szedem a napi 1x 50 mg letroxot, jövő héten nézzük, hogy hogyan alakultam. A prolaktinra is ránézünk.

Az immunológiát megkérdezem a dokitól, hogy kell-e nekem?

 

Jelentkezem majd, ha többet tudok. Megkérdezzem a dokitól, hogy 2,4 TSH-ra elég-e a napi fél letrox?

Előzmény: cettia (79740)
cettia Creative Commons License 2008.05.08 0 0 79740
Szia Sunny!

Bocs hogy tegnap már nem válaszoltam, de estére elég készen lettem.

A Letroxból 50 mg-osat szedek, a prolaktinra pedig Norprolac-ot. Bromocriptinnel kezdtem, de nem bírtam túl jól, nagyon lenyomta az amúgy is alacsony vérnyomásomat.

Az immunológián kb 30 féle dolgot vizsgáltak, nagy részéről fogalmam sincs, de benne volt pl. a koleszterin, a TSH, az ATPO. Ezen kívül végeztek spermaellenes antitest vizsgálatot is, a dolgok nagy része szerencsére negatív, viszont úgy tűnik nálam van egy enyhe autoimmun probléma.

Neked mennyi volt a TSH értéked?
Előzmény: sunny22 (79704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!