Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93819

Kár lenne elrontani azt a finom libacombot vele.:-)

Előzmény: nagypapi51 (93809)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93818

kérjünk tőle kétmintás t-próbát is? :-))

Előzmény: nagypapi51 (93811)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93817

Jaja... ahogy NP mondja - mondd el, hogy eszrevetted, hogy atvert... tudja o rendesen, mit arult.  A minimum, hogy tegye jova egy masikkal.  Ingyen...

Előzmény: Csimpolya (93804)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93816

Mindig ugyanannál a hentesnél (a kolbászoson vmikor írtam az elérhetőségét, Váci úton az Árpád hídi felüljáró után) szerezzük be a hűsvéti sonkát, korrekt anyag. áztatás nélkül is pont annyira sós a végeredmény, amennyire kell.

Előzmény: Csimpolya (93814)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93815

Abszolute egyetertek!  Vissza kell vinni es megkostoltatni vele... de legalabb megszagoltatni... nem ket fillerrol van szo.

Előzmény: nagypapi51 (93802)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93814

Köszönöm, megvigasztaltál. Akkor nem is jártam annyira rosszul, mert legalább felerészben nem csak ehető, de ízletes is volt a füstölt hús. Igaz, én is nagyjából tizenhat órán keresztül áztattam, a tarja pont jó lett, a sonka így is kicsit sós volt.

Előzmény: GPF (93807)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93813

Nyilvánvaló, hogy aki ott él, jobban meg tudja ítélni a dolgokat. Én mindkét ételt szeretem, a krumplistésztát nagyon, ezért aztán egyik ellen sincs és nem is lehet kifogásom.

Lehet, hogy a fentiektől ihletve megpróbálod a krumplistésztát?

Előzmény: islamorada (93806)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93812

Jól gondolod, és a helyben lakó ismerőseimet már óva intettem tőle. Szerencsére egy másik helyen vettem a tarját, az nagyon finom lett.

Előzmény: nagypapi51 (93805)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93811

...Ez mar csak nem lehet veletlen. Ezentul csak igy fozom...

Azért majd referálj, hogy stabilan működik, 2 jó kisérlet statisztikailag nulla - sajnos.

Előzmény: islamorada (93808)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93810

Üdv!

Fehérváron a '67-esben is van.

De én is vettem már a piacon...:}}

tu!

Előzmény: nagypapi51 (93803)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93809

...A krumplistesztat pedig (...) nem ettem 30 eve...

Pedig fel kéne venni az étlapra, serpenyőben lepirítva, sült libacomb mellé (de ha csak savanyával, hát úgy is jó)

Előzmény: islamorada (93806)
islamorada Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93808

Megint foztem tojast mert nem volt eleg. Most tudatosan hagytam a vizben es csak akkor nyultam hozza amikor meg jo meleg volt a viz rajta. Nem oblitettem a csapnal  csak utana, azonnal hamoztam. Mindnek a heja gyonyoruen lejott.

Ez mar csak nem lehet veletlen. Ezentul csak igy fozom.

Előzmény: ZsuR (93795)
GPF Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93807

Ha nem is pont így. de azért hasonlóan jártam.

Már tavaly is és az idén is elhatároztam, hogy alaposan utánajárok, hol, milyen sonkát érdemes venni. Én sem akartam áruházit, gyorspácoltat, füstaromásat, stb. Mindkétszer hagyományos eljárással készültet vettem "jó hentestől" a mált évben kettőtől is. Tavaly egész éjszakát áztattam váltott vízben, idén egy egész napot. Mindkétszer olyan sós maradt, hogy lényegében ehetetlen volt. Íze a són kívül más nem nagyon volt...

 

Most azt mondom, hogy soha többé "hagyományos" sonkát, soha többé "jó hentest". Legyen inkább áruházi, gyorspácolt, enyhén füstölt. Az legalább ehető. És azt sem hiszem, hogy a rengeteg só egészségesebb lenne, mint a gyorspác.

 

Ehhh....

Előzmény: Csimpolya (93798)
islamorada Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93806

En aki itt elek egy cseppet sem tartom furcsanak. Hust itt eszunk eleget, joval tobbet mint amit szabadna, barmit megveszunk es fozunk, meg mindig olcso az elelmiszer.

A fozeleknek valok viszont otthon joval izesebbek, az az igazi feher fozelek tok szinte nincs es azt bizony en is megenem, elobb mint barmi drahga husfelet. Es ahhoz fasirt dukal. A krumplistesztat pedig megfozhenenk valahogy nem tesszuk, el is van felejtve, nem ettem 30 eve vagy meg tobb. Pedig egy igazan jo kaja esetes uborkaval vagy paprikaval.

En is ilyesmit kernek otthon nem huseteleket.

Előzmény: Csimpolya (93801)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93805

Hát, ha csak húsvét ürügyén sózta el a gyenge portékáját, akkor tényleg esélytelen, de ha állandó árús, akkor legalább az orra alá dörgölheted, hogy átvert, és mindenkit eltanácsolsz a standjától. Ennyit megérdemelne. Gondolom, nem két fillér volt... :(

Előzmény: Csimpolya (93804)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93804

Nem áruházban vettem, hanem piacon, nincs blokkom, mert ők állítólagos őstermelők. Ráadásul nem úgy szimplán dobtam ki, hanem felajánlottam egy arrafelé járó hajléktalan kutyájának. Remélem, a derék ebnek nem lesz kifogása ellene.

Ami a krumplistésztát illeti, lehet, hogy tényleg német eredetű, erre vall a grenadírmars név is. Viszont ha valaki Angliából vagy a tengeren túlról érkezik, lehet, hogy mindkettőt méltányolja.

Előzmény: nagypapi51 (93802)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93803

Ha elzarándokolsz Vonyarcvashegyre, ehetsz Fledermaust!

Előzmény: tuuuutuuuu (93620)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93802

Kukázd ki. Vedd a fáradságot, és holnap vidd vissza!

Lajos Marit félfüllel én is hallgattam. Attól függ, honnan jöttek a külhoniak, pl. német nyelvterületen figyelemre méltóan jó krumplistésztát főznek (hozzánk is onnan jött be)

A tökfőzelék OK, ilyet csak nálunk készítenek (direkt nem írom, hogy hungarikum, utálom azt a "szakkifejezést")

Előzmény: Csimpolya (93801)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 93801

Kérdés eldöntve, kidobtam. Nem akaródzott olyat enni, főleg nem ünnepen, amitől viszolygok.

Szombaton hallottam egy rádiós beszélgetést, amiben Lajos Marival beszélgettek, stílszerűen a szakácskönyveiről.  Ő megfőzi a finom ételeket, a férje pedig csodásan lefényképezi. Nos, ő mesélte, hogy a külföldről hazatért rokonai és barátai általában két étel megfőzését kérték tőle, éspedig a tökfőzelékét (általában fasirttal) és a krumplistésztáét. Érdekesnek találtam ezt az észrevételt.

Előzmény: Csimpolya (93798)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.05 0 0 93800

De mennyire! 

Előzmény: ZsuR (93799)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.05 0 0 93799
Előzmény: Csimpolya (93797)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.05 0 0 93798

Tanácsot szeretnék kérni. Amikor rászántam magam a húsvéti sonka megvásárlására, arra gondoltam, na most nem áruházit veszek. Kimentem a piacra, vettem egy szép darab lapockát és egy kisebb darab füstölt tarját. Ez utóbbival nem is volt baj, de a sonkának kifejezetten avas íze van. Megoldható-e, hogy némi fűszerezéssel semlegesítsem, és így fel tudja használni pl. sonkástésztához, vagy jobb, ha maradok az eredeti ötletemnél, és néhány szívből jövő jókívánság kíséretében kidobom? Még szerencse, hogy emlékszem, hol vettem, oda nem megyek többet.

Csimpolya Creative Commons License 2015.04.05 0 0 93797

Néhány műsorát én is láttam, de bevallom, az a kedvencem, amikor  az édes jó anyukája egy kicsit helyreteszi.

Előzmény: ZsuR (93796)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.05 0 0 93796

http://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Ramsay%27s_Ultimate_Cookery_Course


Tobb mint ket eve indult a sorozat - en igazibol csak most fedezem fel... nem minden jon at hozzank, talan a kontinensen jobb a lehetoseg arra, hogy nezni lehessen.

 

Nagyon szeretek fozni tole - pontos, preciz, sok esszeru dolgot tanit, es rengeteg ismeretet ad at.  Annak ellenere, hogy mocskos a szaja (jajj de nem szeretem a karomkodast), szivesen nezem az o fozeset... a tobbi musorat nem annyira, tul egy kaptafa, tul sok mocsok.

 

Szoval.., nezzetek bele, erdekes! 

 

ZsuR Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93795

Evekig mertem az idot... nem mertem otthagyni, aztan vettem egy tojasfozot... azota nem gond, de csak 7-et foz egyszerre. Igaz, csak husvetkor kellene tobb.

 

Van amikor lejon szepen, van amikor nem - mar feladtam, nem akarom tudni, mikor mi a jo! :))

Fozes utan azonnal jeges vizbe tesszuk - es mostanaban meg is szoktam kicsit nyomorgatni oket, hogy a viz segitsen.  A gozben fozes nagyon sokat segit.

Előzmény: islamorada (93793)
islamorada Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93794

Ja, es hidegvizben tettem fel.

Előzmény: islamorada (93793)
islamorada Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93793

Most foztem az elobb tojast es mivel nem volt rogton idom lehajazni ott maradt a vizben. Amikor odajutottam a meg meleg vizben kezdtem leszedni a hejat es egytol egyig, mind 11 darab, epsegben lejott, hideggel csak utana oblitettem. Ez lenne a titka? Hagyni kihulni a fozovizben?  Vagy csak veletlen volt?

Előzmény: ZsuR (93789)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93792

Ezen gondolkodtam.   

Előzmény: nagypapi51 (93791)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93791

A Specialwerkzeug azért lehet jobb. mert egyenesen áll a tojás, középen(?) marad a sárgája.

Persze csak gőzben használható, vízbe süllyesztve borul minden.

Előzmény: ZsuR (93789)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.03 0 0 93790
Előzmény: ZsuR (93789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!