Mivel féltve őrzött kincsek, így egy dolgot nem szabad tenni velük: hűbelebalázs módjára egyszercsak jól meginni (vagy legalábbis tenni rá egy tétova kísérletet, majd szitkozódva kiloccsantani az egészet a kagylóba)...
"Etyeken az ifjabb generáció kéviselte a Tiffán és a Gere pincészetet is. Tiffán Zsolt a Kecskegödörben kínálta borait, az elegáns 2004-es Villányi Olaszrizling után a gondoskodásnak és Villány klimatikus adottságainak köszönhetően világviszonylatban is páratlan Pinot Noir-jukat is megmutatta. A 2002-es Cuvée Carissimae már elfogyott, az 1999 és 2002 közötti évjáratokat pedig csak a gyűjtők féltve őrzött kincsei között találhatjuk meg."
A rohadt életbe! Mi meg itt panaszkodunk a befülledt tételeikre! A szintén misztikus 2000-sükből(p.n.) én is nemrég a lefolyóba öntöttem egyet, de akitől kaptam ő is azt mondta hasonlóan járt már ezzel a tétellel. Biztos bennünk a hiba. Burgundia meg mehet a sunyiba!
Szerintem személyes látogatás sokkal tutibb. Bemutatkozol, mondod, hogy ki vgay, mi jaratban. Nem letezik, hogy nem mutatja meg a jo, a jobb es a legjobb borat is! Es kozben ott vagy Somlón :)
Tényleg nincs valami MacMelon nevű borász, vagy legalább viszkis? :)
Torres fehér. (Vina Sol). Elég üres, semmitmondó, de nem hibás bor. Van aki szerint kellemes, szerintem is, de maradok fehérben idehaza.
Vay 2003 félédes Furmint. Ez nagy csalódás volt a 2002-eshez képest. Legalább olcsóbb.
Szt. Andrea Ch-Or. 2002, korábban se volt vele bajom, de most nagyon bejött! Nagyon sok Szt. Andreát iszok mostanában. És sokat filózok a boraikon. Azon gondolkodok, hogy senki - még közel se - használja ilyen szépen a fát, nagyon szépek ezek a borok. De nem lenne még több ezekben? Nem lehetne egy picit csökkenteni a fát? Talán nem mindig lenne ennyire tuti a végeredmény, de talán mégtöbb rejtett értéket lehetne találni. Ezek nagyon profi, nagyon szép, kedvenc, de technológiai borok így. (Bár minden bor ilyen lenne legalább!) Ezt egyébként a Kovászó és a Merengő után is tartom. Szóval ne értsetek félre: nagyon szeretem ezeket a borokat, nálam most a Szt. A. az első számú hazai pince, de szerintem vissza lehetne venni a fából.
Béres Furmint. Szép, gazdag bor.
Vylyan Zw. 2000 tetszett, nagyon szép, de mintha a korábbiak kicsit higított változata lett volna.
Ittunk Csite Antal Somlói Juhfarkot. Jól hagzó név igaz! ;) (Állítólag nem rokon). Nagyon szép minerális illat. Mintha követ szagolgatnánk. Az íz kellemesen indulna, de hírtelen! egy nagyon erős fémes mellékíz. Ez talán picit enyhült az idővel, vagy megszoktam. Egységesen nem nagyon ittuk meg. Pedig szerintem jó lett volna egyébként. (Én nagyon érzékeny és háklis vagyok az ilyen fémes ízekre, de most sokan kóstoltuk együtt és közvélekedés volt).
repülőúton mostanában mindig freccsnek tolom a felszolgált borokat... vereset fehéret felváltva. Messze zseniális találmány, hiszen amúgy is túl hideg a veresbort szolgálnak fel.
Per definitionem én sem, de a 2004-es Nagyrédei Chardonnayt valahogy mégis. Legalábbis össz-fröccshatását illetően: az Olaszból készített kisfröccshöz képest a Chardonnay alapú kisfreccs lágy, kicsit édeskés illatú.
Én fröccsnek az illatosabb fajtákat (pl. Irsai, de akár a Chardonnay) nem kedvelem annyira. Az Olaszrizling számomra tökéletes. Főleg egy savasabb 2004-es.
Én palackban veszem (mert az nem is ugyanaz tudtommal, mint a folyó). És azok nagyon jó kis borok. Szerintem fröcsnek van jobb. De igaz ami igaz, még nem is próbáltam! :)