Keresés

Részletes keresés

Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122632

Kóstolgattam, mert erre én is kíváncsi voltam. Talán egy hajszállal (de éppen csak) gömbölyűbb,

simább volt a szűrés előtti állapotban, utána tisztább, nyersebb, élesebb. De lehet, hogy csak én

éreztem így. Remélem, az érés során még 'szebb' lesz. Egyébként is változtatásokat tervezek

a szerkezeten, hogy egy kicsit több aroma maradjon (tudva, hogy most almát pároltam,

ráadásul télit, amit megbeszéltünk annak idején, hogy kevésbé aromás, több benne a keményítő).

Szerintem jó lesz ez, ha megérik. Nyilván nem No1, de ahhoz képest, hogy sose csináltam...

Az eddig kóstolt háziak közül egy-kettőhöz képest pedig nagyságrendekkel...

(Akkor is így látom, ha a tapasztaltak szerint ebben jócskán benne vana kezdők lelkesedése... :-) )

Előzmény: otifoti (122630)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122631

Nekem 6.000.-t mondott:

http://www.spiraliveles.hu/

Előzmény: foxrudi (122616)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122630

Milyen hülye vagyok! Tejes és nem teljes! És nem változik meg a pálinka íze?

Előzmény: foxrudi (122629)
foxrudi Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122629

Tejes az!

 Tejet teszel a pálinkába,megvárod hogy leülepedjen,majd átszűröd.

Előzmény: otifoti (122628)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122628

Mit jelent az, hogy teljes derítés?

Előzmény: Jani71 (122627)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122627

Végül kipróbáltam a tejes derítést. Kristálytiszta lett! :-)) (Rezet nem látok.)

A múltkori eset óta tovább keresgéltem az opálosodás okai után, nagyjából kezdem kapiskálni,

hogy kb. hol lehet/nek a hiba/hibák. Június végén a meggynél mindenképpen többféle verziót

kipróbálok, és az eredmény (remélem) megmutatja majd, mi volt a konkrét ok.

De azért jó, hogy van egy tuti módszer, ha már így alakul a vége (ne adj' Isten).

Előzmény: Jani71 (122477)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122626

Ahogy számolom így gyorsban a 7 karika kb 6.5m. Vagy 6 karikád lesz, vagy pótolni kell a csövet mert tudod 6m-es szálban van. Elküldtem emailben a mester elérhetőségét, beszéld meg vele. Van hegesztő ismerőse a közelében, így ha toldani kell az sem gond. De amúgy Norris is írta korábban, hogy savállóból a 6m is bőven elég, kb a felső 1/3 lesz csak meleg...

Előzmény: foxrudi (122616)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122625

A 6m 18x1.5 4301-es cső 6700Ft, a tekerés 6eFt.

Előzmény: foxrudi (122616)
sogi01 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122624

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (122589)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122623

Üdv. Keresd meg itt a fórumon belül! 2013.07.29 (vasbicikli) 87474 hozzászólását fotókkal illusztrálta. De a 100-as DES-hez 12v keverőmotort is árulnak 25 E Ft -ért itt www.palinkafozo-ust.hu

Előzmény: mili70 (122610)
endrepp Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122622
Előzmény: foxrudi (122619)
Pezosa Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122621

hasonlót vagy azonosat mint amit a képen is látsz felállítva...

Én egy 220 literes hordóból tavi merülő szökőkút szivattyúval 220V/20W os piaci 2-3000 FT -al hűtöttem meg a rendszerem. 8  órát kibirt még nyáron is.

Előzmény: foxrudi (122619)
Pezosa Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122620

visszavonom, gondolom neked rozsdamentes KO-ból kell :(

VISZONT Üveges ismerősöm 10-15 ért készít 1 méteres üveg  lepárlót.

foxrudi Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122619

Köszönöm,de én nem ezt kérdeztem,hanem hogy mennyiért csinálna egy ilyet.

 Máskülönben a padlófűtést nem savállóból szokták tekerni!

Előzmény: Pezosa (122618)
Pezosa Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122618

számolsz egy cső hosszat -vagyis kerületet, azt megszorozd 1,3X-val és megnézed a 18mm-s padló/fűtés cső/Fm árát. voálá....

 

 

Előzmény: foxrudi (122616)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122617

Előzmény: 1zsakkrumpli (122601)
foxrudi Creative Commons License 2016.01.30 0 1 122616

Érdeklődnék!7 tekerés 18-as csőből  300mm-es külső átmérővel mennyit kóstálna ha megoldható?

   Emilben ha lehet.

Előzmény: gabor0036 (122595)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122615

Na ez nem fenyeget mivel nincs. :))

Előzmény: Törölt nick (122614)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122614

Az 5mm sok a mirobalánt törheti, 2 mm-kell. 

Előzmény: gabor0036 (122609)
Kisbvb Creative Commons License 2016.01.30 0 1 122613

Bárk_i Creative Commons License 2016.01.30 0 1 122612

Hát csak nem bírtam magammal,volt 6,5 liter kökény alszeszem Megjött az új főzőm,alig vártam már .Neki álltam letisztáztam ,holnap beállítom és elrakom pihenni....

gabor0036 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122611

:D :D :D :D :D

Előzmény: foxrudi (122608)
mili70 Creative Commons License 2016.01.30 0 1 122610

A hétfőn viszem a DES100-ast a szakihoz, aki beleapplikálja a keverőt. Szeretnék valami sufnituning motort ráeszkábálni. Sajna a fórum keresőmotorja csak 2 hétre visszamenőlegesen hajlandó találatot dobni, a 120 ezer hsz-t meg nincs időm most visszaolvasni. Nagy teljesítményű motorral, láncos megoldást már láttam élőben. De  ha valakinek van pl. lada motoros hajtás, az pls. dobjon már fel egy képet okulásképp.

Előre is köszönöm.

gabor0036 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122609

Nem feltétlen kell az. Valószínűleg sima saválló lesz az is. Elég, ha a cső és a forgó lemez között marad 5mm. Ott még a meggymag sem megy le, viszont a magok addig darálják a húst amig az le nem folyik ott. Érett gyümölcsnél nem kell neki sok. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (122605)
foxrudi Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122608

Csak nem elhagyod Mikszáth Land-ot?? :-)

  Mikor azt mondta a hivatalos szerv feje,hogy:"Tudják az a baj,hogy maguk hárman,hármat beszélnek"

Akkor már tudtam,hogy mega happy van!! :-) :-)

Előzmény: gombászok (122607)
gombászok Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122607

Hali, még mindíg úgy van, ahogy láttad. Közben költözés alatt vagyunk, úgyhogy agyalgok csak.

Örülök, hogy szabadlábon vagy!!

Előzmény: foxrudi (122606)
foxrudi Creative Commons License 2016.01.30 0 1 122606

Szia.

  A kukta kész van már,vagy ez lett belőle?

Előzmény: gombászok (122604)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122605

Most már értem, csak azt szeretném kérdezni, hogy a tárcsa perforált lesz?

Előzmény: gabor0036 (122603)
gombászok Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122604

 Két kép egy cefrézőgéphez. Magozáshoz gumiujjas forgórészt tervezek.

 

gabor0036 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 122603

Kés csak daráláshoz lesz benne... Magozásnál csak egy üres tárcsa forog majd benne. 

Előzmény: gabor0036 (122602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!