Keresés

Részletes keresés

Szpidi99 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2156

Az én nagymamám sokáig élt. Azt hiszem a 70-es években csinálták.Még szatyrokat is horgoltak a tejeszacskóból. Az se nagyon kopott el.

A tejet én is kimérve kaptam gyerekkoromban, na meg tejjegyre:) Hol van az már.

Előzmény: 4Hópihe (2148)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2155
 A hozzászólásra gondoltam, mert volt még egy képe, azon jobban látszott a felfüggesztés, csak azt meg nem mentettem el magamnak.
Előzmény: Törölt nick (2153)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2154

:-)

Na, én nem cifrázom ennyire, egy téglalapból lesz az egész :-) Horgolom, 10-es tűvel, félpálcákkal, így is eléggé nyúlik. A leendő fenekénél telibe, feljebb, az oldalán rácsosra, mert tényleg eszi a fonalat.

Az enyém is fehérekből van, mert olyan póló volt a legtöbb. Horgoltam pár virágot, levelet a színes pólókból, majd azokat kívülről rávarrom valahova.

Amikor vágom a csíkokat, a vékonyabb anyagúból kb. 1,5 cm, es, a vastagabból 1,2 cm-es csíkokat vágok és én máshogy rögzítem egymáshoz a végeket, ezért nem is dupla szállal csinálom. Majd ezt is fotózom, mert elmondani nehezebb, hogy hogyan.

Előzmény: Törölt nick (2151)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2153
Márhogy mit találunk meg? :D Ez Kustraera képe, kislánya, fotelje. :D
Előzmény: stigglinnc (2152)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2152

Ezt a képet tette fel anno az illető, ha megtaláljátok, szóljatok nekem, lécci:

Előzmény: stigglinnc (2150)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2151
Igen, Erának volt egy. De Te is úgy csinálod, mintha lapos ágyat alakítanál át ? Én olyanra terveztem, mint az ikeás jódrága és nemisszép függőfotel... Kör alap, és aztán egy 15 cm-ig körbehorgol, a nyílásnál jó sokáig odavissza, közben fogyasztani is kéne, hoyg csepp formájú legyen, a tetején megint körbe, míg el nem fogynak a szemek.. Aztán olyan szép lenne az egészet - türkiz- chartreuse- napsárga-narancs színátmenetesre befesteni... :D

Milyen széles csíkokat vágsz ? És hányas tűvel horgolod? Én eddig csak kötéspróbát csináltam, 6-os tűvel (2 cm-es csíkok) , de aztán eszembe jutott, hogy Eráé is kötött volt, s megnyúlt, a horgolás masszívabbnak tűnik..
Előzmény: stigglinnc (2150)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2150

A függőfotel ötletét itt láttam korábban, de most nem találom, lehet, hogy a kereső is szaraxik? Talán kustrae mutatta, egy függőágyból alakította át "fotellé".

Jó, majd fotózok és felteszem.

Előzmény: Törölt nick (2144)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2149

Szívem, én öregebb vagyok, tudom, hogy volt már tejeszacskó (persze mellette üveges és kannás tej is:-). Az én nagymamám is horgolt ilyet. Mondjuk én igen rondának találtam, meg folyton pöndörödött fel a sarka, szóval, szörnyű volt. Ennek a pólófonalbol horgoltnak jobb a tartása, de elég nehéz csinálni, megfájdul a kezem tőle. Azért készül lassan, mert egyszerre csak keveset csinálok.

Előzmény: 4Hópihe (2148)
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2148
nagymamád idejében tejeszacskó? nagyjából egykoruak vagyunk, és még az én idömben született a tejeszacsi kislányként még mi is kannával jártunk a tejért...
Előzmény: Szpidi99 (2147)
Szpidi99 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2147

A függőfotel az nagyon jó környezetkimélő felhasználás, csak időre kész legyél vele.:))

Én még emlékszem mikor a nagymamámék a tejeszacskókat vagdoták csíkokra falun és abból csinálták a lábtörlőket.

Előzmény: stigglinnc (2143)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2146
de csak a szelektívet gyűjtik egybe, nem? Azaz nem a vegyes szeméttel öntik össze, a szeméttelepen külön szalagon válogatják külön az újrahasznosítható hulladékokat, hisz vannak IQ harcos emberkék, akik a naaaagy zöld üveg piktogramja ellenére Pet palackokat dobnak a kukába.. Szóval, attól még, hogy egybe öntik, nem biztos, hogy nem hasznosítják újra.. de ha mégsem mindig... a legfontosabb az, hogy Te a tőled telhető maximumot megtetted az ügy érdekében.. :)
Előzmény: mit_is_ir (2145)
mit_is_ir Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2145
Az tetszik legjobban a szelektív szemétgyűjtésben, hogy nálunk például egy szemeteskocsiba öntik a szelektívet is. Nem mindet, azt hiszem a papírt és az üveget nem.
Apám rákérdezett, hogy mégis ezt miért csinálják, mire az volt a válasz, hogy nincs elég kocsijuk külön-külön gyűjteni a dolgokat.

Ennyit ér az egész! :(

Amúgy valóban, a legjobb törlőruha, ecsetmosó roncs, stb, az az elhasznált póló.
Előzmény: Szpidi99 (2142)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2144
Én is függőfotelt akarok belőle csinálni!! Nem mutatnál a blogodon egy WIP fotót? Esetleg eddigi tapasztalatok? :D Meg csináltam már mást is, de az egyelőre titkos prodzsekt. :D De azért itt is mutatom majd. És a nejlonzacsikat meg már fel is hajtogattam tegnap háromszögűre.

Amúgy én is a megszürkült, lyukacsos, valaha fehér pólókat vagdosom fel. (Ha elkészült a hinta, majd textilfestékkel szépre festem.:) Géprongynak a férjem alsógatyáit vágom négyfelé, szép szabályos formájúak lesznek, és pont kézreálló méret. Takarításhoz jól megbecsült mikro törlőkendőket használok, azok mellett takarítószert is spórolok.

De igazad van, az újrahasznosítás is jelent bizonyos fokú környezetterhelést, mindenképpen többet, mintha nem is termelnéd a szemetet, de azért nem annyit, mintha csak eldobnád. (A mosható pelenkáknál is ez az ellenérv, mert mosószer, víz, áram... kiszámolták: még így is sokkal kisebb a környezetterhelése, mint az évtizedek alatt lebomló pelenka hegyeknek. :D)
Előzmény: stigglinnc (2143)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2143

Abszolút igazad van, amit sokáig kell mosogatni (zsíros, ételmaradékos), azt én a szemétbe dobom.

De a pólóból (ami nálunk a nagy családban sok képződik és rojtos a nyaka, lyukas itt-ott), azokból épp most horgolok egy "függőfotelt" az unokáknak, a kertbe. Remélem nyárra kész lesz, kb. a felénél tartok:-)

Így is marad még porrongynak, fugázó rongynak való bőven.

Előzmény: Szpidi99 (2142)
Szpidi99 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2142

Lehet hogy én ünneprontó vagyok, de az újrahasznositás sok formája álságos. Belegondolok hogy a szelektív hulladékgyüjtésnél is amit természetesen mi is így teszünk mire kimosom a konzervdobozokat, flakonokat mennyi vizet elhasználok aminek még fizetem a vízdíját  melegvíz díját, csatornadíjat...Hol kiméltem a környezetet? Mondjuk a kartonoknál nincs ilyen plussz ktg.

Vagy az ilyen teljesen jó póló felhasogatása egy alátétért amikor jó sokáig használható törlőrongynak, spórolva a papírtörlővel, vásárolt törlőrongyokkal...ha meg ilyen jó állapotú van aki örülne is neki.

Eleinte én is elmostam a kül.féle műanyag dobozt, fagyisdobozt stb, de rájöttem hogy a víz miatt nem éri meg. Persze ki nem dobom, mert az állatok etetésénél jól jön a vajasdoboz is.Akkor minek tanítom a gyerekeket arra hogy a vízzel, papírral spóroljanak?

Arról nem is beszélve hogy bármilyen szép asztali alátéteket csináltam teatasak hajtogatással azt is laminálni kellett hogy használható legyen. És még azt sem teszik az asztalra hogy olyan kis csinálmány.. Akkor minek a rongy alátét? Rongyszőnyeget meg olcsón lehet kapni.

Persze a pachwork meg hasonlók nem ide tartoznak, de kezdünk átesni a ló tulsó oldalára.

Előzmény: stigglinnc (2141)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2141

Órákig kerestem ezt a tutorial, de én videóra emlékeztem, így persze nem lett meg... Köszi, hogy felraktad a linke!

Ugyanőnála találtam ezt a jó kis módszert a reklámszatyrok tárolására, addig is, amíg újrahasznosulnak:

http://mousechirpy-polkadotpineapple.blogspot.com/2009/03/grandmothers-apron-carryall.html

Előzmény: ágika1 (2138)
ágika1 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2140
Majd tegyél fel képet az elkészült darabról, nagyon kiváncsi vagyok rá.
Előzmény: Törölt nick (2139)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2139
Cicó, Ágika, köszi a válaszokat, igen ezt kerestem! :)
Előzmény: ágika1 (2138)
ágika1 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2138
Előzmény: Törölt nick (2136)
cicó Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2137
A nemrégre nem emlékszem, hogy mi volt, de violini foglalkozott ilyesmivel.
http://zelnice.blogspot.com/2008/06/plbl-sznyeget.html
Előzmény: Törölt nick (2136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2136
Lányok, tudnátok segíteni? Nemrég feltett valaki egy linket a pólók csíkokra vágásáról és újrahasznosításáról. MOst sehogy sem találom, nincs meg valakinek véletlenül?
mit_is_ir Creative Commons License 2010.03.07 0 0 2135
Szia!
Én ilyesmi régi keretbe raknám, mert maga a csipke is régiességet sugároz. Mondjuk egy sötétbarna háttérrel.
Ilyen kereteket régiség boltban is lehet venni. nem olyan drágák.
De ez természetesen a környezettől függ és a te ízlésedtől.
Előzmény: ágika1 (2128)
cicó Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2134
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2133
nagyon izgalmas volt )))
Előzmény: Szorgos (2123)
cicó Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2132
Mivel az ekrü semleges szinte bármi lehet a keret,igaza van Szorgosnak, hogy a környezet számít ebben az esetben hová tennéd.
Előzmény: ágika1 (2131)
ágika1 Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2131

Sajnos, de nincs elképzelésem milyen keretben és paszpartuval mutatna, ezért kínlódtam ki magamból ezt az egyszerű megoldást.

Szorgos Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2130
Attól függ milyen környezetbe teszed, tehát a fal a bútorok színe is meghatározó lehet. De, ha ilyen becses akkor már megérdemelne egy rendes keretet paszpartuval nem csak a sima üveg mögé rakást. :)
Előzmény: ágika1 (2128)
Szorgos Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2129
Jaa, vagy fehérre festve virágágyásnak berendezve. :)
Előzmény: ezkriszti2 (2126)
ágika1 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2128

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni !

Van egy kb. A5-ös méretű, ovális, ekrü színű, elefántot ábrázoló horgolt csipkém, amit a nagymamám csinált vagy 50 évvel ezelőtt. 

Bekeretezném, pattintós üvegben és fekete alapban gondolkodom.

Szerintetek jó lenne így, vagy van valami más bevált-szokásos technika ehhez?

ágika1 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2127
Ezek nagyon jók. :))
Előzmény: Szorgos (2123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!