Keresés

Részletes keresés

andersen-69 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 196
Anteus rejtvényére van tippem,az a baj,hogy több is,de még nem volt időm utánanézni.
Pápaszem nem tudom,mire gondoltál,mint segitség,Tamara már amúgy is sokat segitett,de azért a Celebnetről kicsórtam egy képet,bár mintha a hölgy arca kicsit homályosan látszana.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Andersen
Előzmény: Pápaszem (193)
anteus Creative Commons License 2003.07.17 0 0 195
Újabb rejtvény:
Számomra az egyik legerotikusabb színésznő, az alábbi meghatározások/asszociációk közös pontja :-)
- Aha: Move to Memphis
- a taxis vak utasa
- kannibalizmusba csapó szenvedély
- a kultfilm, aminek magyar címe a név, eredeti címe a tüszőrepedést kísérő hőemelkedés...:-))
Tamaramara Creative Commons License 2003.07.17 0 0 194
Lezárom a rejtvényemet (180).
Frida Kahlo (1907-1954) mexikói festőművésznő életéről készült a Frida című film. Érdekesség, hogy a címszerepet játszó Salma Hayek neve ott szerepel a stáblistán producerként is. Ezek szerint nagyon fontos lehetett neki, hogy eljátssza ezt a szerepet - és igaza volt.

Pápaszem rejtvényével kapcsolatban sokáig tanácstalan voltam, mert sem a Sportcsarnokot, sem Fekete Ibolyát nem értettem. Könnyítésül: utóbbit ne filmrendezőként keressétek a stáblistákban! Az Árvácskák viszont gyors nyomravezető, ha valaki, tudja, mi is az...



Pápaszem Creative Commons License 2003.07.16 0 0 193
Anteustól már kaptam egy jó megfejtést. Andersen, ha egy kicsi segítséget adnál a többieknek, akkor talán másoknak is sikerül...
Előzmény: andersen-69 (191)
andersen-69 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 192
Ha már szex,erotika,meztelenség,egy kép a filmből is:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Andersen
andersen-69 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 191
Először is lezárnám a saját rejtvényemet.A megfejtés:Gábor Pál-A menyasszony gyönyörű volt.(La sposa era bellissima).Főszereplője a spanyol Angela Molina,aki Bunuel "A vágy titokzatos tárgya" cimű filmjében tünt fel,ahol Carole Bouquettel ugyanazt a lányt játszották egy filmen belül.S mivel sajnos Gábor Pál a forgatás alatt meghalt,ez a film volt a "hattyúdala"
Azt hiszem megfejtettem Pápaszem feladványát,bár majdnem sikerült erdőbe vinnie.
Tamara rejtvénye már nehezebb volt,nem ismertem fel a főszereplőt,talán a haya miatt.De szerencsével azért ez is sikerült.Jót kérdeztem a keresőtől.Kis segitség a többieknek,a festmény 1944-ben készült.
Andersen
Előzmény: Pápaszem (190)
Pápaszem Creative Commons License 2003.07.16 0 0 190
Tamaramarának én is elküldtem a megfejtést, ami a fotó után már tényleg nagyon könnyű volt.

Én is adok Nektek egy rejtvényt.
Egy olyan nevet kellene megtalálnotok, amely összekötő kapocs a következő felsorolásban:
- Budapest Sportcsarnok
- Bikácsy Gergely
- Árvácskák
- Fekete Ibolya
- A bűn
A hölgyet színésznőnek is nevezhetjük, hiszen filmekben is szerepelt, sőt főszerepet is játszott, de annak idején inkább különc, sokak számára vonzó, sokaknak ellenszenves egyénisége miatt vált országosan ismertté.
Ki ő?

Huncutka1982 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 189
Megtaláltam! :)
Könnyítésül: jelenet a forgatásról, a rendezőnő és a címszereplő.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Tamaramara Creative Commons License 2003.07.14 0 0 188
Oké, ezúttal könnyű rejtvényt kaptok.
Ez itt ugyabár egy festmény.
Megfejtésként érdekelne, hogy kit látunk a képen, illetve a képen látható nőt melyik színésznő játszotta el egy remek külföldi művészfilmben...

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Tamaramara Creative Commons License 2003.07.14 0 0 187
Két rejtvényemet lezárhatjuk, akik tudta, akarta, már megfejtette.

170. A megfejtés Bodor Johanna, az összekötő szál pedig az, hogy valamennyi előadásban ő volt a koreográfus. Ez azért érdekes, mert amikor A másik ember című filmben szerepelt, akkor már
diplomás táncosnőként a Markó Iván irányítása alatt álló Győri Balett társulatának tagja volt.

183. Karinthy Frigyes: Capillária. A regény eléggé keserű filozófiai elemzése a női és a férfi nem közötti viszonynak, ellentéteknek. Az előszó valóban híresebb, az önállóan is megjelent a Nyugatban, azt bizonyára a keresővel is megtaláltátok.

Várom az új rejtvényt!

Huncutka1982 Creative Commons License 2003.07.13 0 0 186
Engem meg a pesszimista jelző vezetett nyomra, Vavaletta hozzászólásából pedig már biztosra veszem, melyik könyvről lehet szó. Idézek is ebből a híres-hírhedt előszóból... Egyébként ez a jövőben is jó módszer lehetne: aki megfejti, ne a megfejtést írja meg ide, hanem valami újabb rávezető nyomot hagyjon a többieknek.

Tehát:
"Az első kellemetlen tapasztalatom az volt, hogy egy kislányt hoztak a rokonok, akivel ha kettesben maradtunk, nagyon jól meglettünk volna. Játszottunk volna és mulattattunk volna egymást – ha végig így maradunk, kettesben (bocsásson meg az illetlenségért) valószínűnek tartom, hogy Darwin és Haeckel nélkül, magunktól rájöttünk volna, hogy emlősállatok vagyunk, eleveneket szülünk és azokat saját emlőnkből tápláljuk...
...együtt szerettük volna az angyalokat és utáltuk volna az ördögöt, – lett volna belőle egy hozzám legalább annyira hasonlító, mint amennyire különböző drága, kedves, édes társam az Emberben és én soha meg nem írom ............-t, hanem szép verseket írtam volna neki és magamtól kitaláltam volna neki a repülőgépet és rádiót is, kategorikus imperativust is és ő magától kitalálta volna nekem a mákos-rétest és a capricepárnát és istent és a túlvilágot.
Nem tehetek róla, még ma is meg vagyok győződve, hogy mindez így lett volna, ha rokonok nincsenek. De rokonok voltak és a rokonok azon kezdték, hogy én álljak fel és adjam át a helyemet a „kis kisasszonynak” és segítsen fel a kabátját, amit maga is fel tudna venni. És azt mondták, nem szégyelled magad, milyen gavallér lesz belőled, nem tudod, hogy a nőkkel udvariasnak kell lenni? És röhögtek hozzá. És én abban a pillanatban meggyűlöltem a kislányt és igazam volt, hogy meggyűlöltem, mert abban a pillanatban ő is affektálni kezdett és szétterpeszkedett a széken és elvárta, feladjam a kabátját, amit ő maga is fel tudott volna venni. És attól a pillanattól fogva gyűlöltem őt, mert azt mondták, hogy azért legyek hozzá gyöngéd, mert ő gyengébb – és arra gondoltam rögtön, hogy ha én őt pofon vágnám, leesne a székről – de hát ő pofon vághat és megalázhat engem csak azért, mert én nem üthetem vissza, udvariasságból?"

Vavaletta Creative Commons License 2003.07.13 0 0 185
Sziasztok!
Régen írtam, de nem vesztem el. Viszont sokat gazdagodott az oldal, gratulálok mindenkinek.

A sztriptízes listába fel kell venni a hajdani Drakula darabban vetkőző Medveczky Ilonát. És határeset a Zsötem című film... Azt inkább mégse?

Tamaramara, húzós rejtvényeid vannak, de a "szárazföldi nő" kifejezés szerencsére nyomra vezetett. Ha jól sejtem, ennek a regénynek az előszava sokkal híresebb, ismertebb, mint maga a regény.

andersen-69 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 184
Pápaszem,igazad volt,megtaláltam az Eszenyi kép cimét.Valóban a Vágy villamosából való.

Strip-tease-(Valóban elég nehéz definiálni,mi tekinthető még sztriptiznek,és mi nem)

Egy magyar:Szalay Edit-Mesék az ezeregyéjszakáról-1976
és:
Bach,Barbara-Ecco noi per esempio-1977
Griffith,Melanie-Fear City-1985
Kensit,Patsy-Beltenebros-1991
Kircberger,Sonja-Die Venusfalle-1988
Kozlowski,Linda-Favorite Son-1988
Lane,Diane-The Big Town-1987

Andersen

Tamaramara Creative Commons License 2003.07.12 0 0 183
Új rejtvényt kaptok, irodalmit.
Ez itt egy idézet, és az egyik legtehetségesebb magyar író végtelenül pesszimista regényének egy részlete.
Megfejtendő az író neve és a regény címe.

"Már-már azon voltam, hogy a nagyobb társaságra való tekintettel újból belefogok mondókámba, midőn a hozzám legközelebb álló hölgynek egy mozdulata a legnagyobb álmélkodás döbbenetével forrasztotta ajkamra a szót. Mosolyogva és lágyan, mint mikor egy madár kétfelé csapja fehér szárnyait, ez a hölgy váratlanul széttárta habos köpenyét - s a következő pillanatban mezítelenül állott előttem.

Angol ismerőseimre való tekintettel hangsúlyozom, hogy meglepetésemben szerepet játszott természetesen az a köteles szemérem- és tisztességérzet, mely, mint családapát és férjet megillet - de be kell vallanom, hogy nem kisebb mértékben ejtett ámulatba az, amit láttam. Ennek a hölgynek - s mint kiderült, mindazokénak, akik körülöttem állottak - a teste, míg egyrészt formáiban magában foglalta mindazt a szépséget és elfinomodott kecsességet, amire szárazföldi nő valaha büszke lehetett - másrészt anyagának sajátos természetével messze felülmúlt mindent, amit mi élő és szerves test finomságáról valaha elképzelhettünk."

Prücsökandi Creative Commons License 2003.07.12 0 0 182
Andersen, köszi a fotót, varázsló vagy!

A sztriptízes listához:
Ullmann Mónika a Hippolytban (bár nem sok mindent láthatunk belőle).

Erika Eleniak kibújása a tortából az Úszó erődben mennyire határeset?

Előzmény: andersen-69 (175)
Tamaramara Creative Commons License 2003.07.12 0 0 181
OX-ford:
Hernádi Juditról még nem írtunk ebben a topicban, de egy-egy kép kapcsán csak akkor beszélgetünk, ha valami apropója van. Hernádi nyilatkozott valami olyasmit egyszer, hogy pályakezdőként meztelenül szerepelt egy filmben, de senki se vette észre, sose került később szóba. Gondolom, erre gondolt. (Holnap lesz fácán)

LeifEriksson:
Bár itt elsősorban tényleg a magyar vonatkozású erotikával szeretnénk foglkalkozni, köszi a listát. Pár nevet ellenőríztem benne, és valóban alapos gyűjteménynek látszik. Magyar gyűjteményről viszont nem tudok, talán Andersené az egyetlen, ezért van olyan nagy jelentősége azoknak az infóknak, amelyeket itt összeszedtünk.

Egyébként örülök, hogy felfigyeltetek a topicunkra, látogassátok gyakran!

A 160. számú feladvány lezárva, A szép fogolynő bebörtönözve. :)

LeifEriksson Creative Commons License 2003.07.11 0 0 180
ki melyik filmben volt

mármint meztelenül of course...

Előzmény: LeifEriksson (179)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.07.11 0 0 179
Nem tudom, volt -e már ez a link, az előzőről jutott eszembe:

http://www.famousass.com/celebs

Képek nélküli site, de elég kemény adatbázisú "lexikon" a külföldi színésznőkről, ki melyik filmben volt.
Olyasmi, mint andersen lexikonja, amiben jobb: hogy sokkal nagyobb; amiben rosszabb: magyarokat nem találtam benne, és nincsenek képek.

üdv
Leif

OX-ford Creative Commons License 2003.07.11 0 0 178
Ez volt már?

http://www.celebnet.hu/pic/HernadiJudit/HernadiJudit_02.jpg

Pápaszem Creative Commons License 2003.07.11 0 0 177
Elnézést, de még mindig Jancsót idézném Nektek, mert már volt arról szó, mikor mit jelent a meztelenség a filmjeiben. Gondolom, érdekes, ő mit mond erről...

"A meztelen férfi és női test. Ezeknek általánosabb a jelentésük. Az elnyomás vagy a manipuláció eszközei. Ezt a jelképrendszert sok filmben használtuk. Ezért születtek.

És ha a meztelenség szerepének a gyökereit filmjeinkben még tovább keressük, akkor ezeknek megvannak pandanjai a gyerekkoromban is. Sokat éltem románok közt falun és kisvárosban is, ahol a meztelenség nem volt erotika. Tehát ha lementünk az Oltra fürödni, akkor a román értelmiségiek, fiúk és lányok, de a parasztok is minden további nélkül meztelenre vetkőzve fürödtek. Sohasem felejtem el, hogy a vollai pap, aki román entellektüel, ortodox pópa volt, ha lement a patakra fürdeni, azt meztelenül tette. De ha lement a parasztcsalád bivalyszekérrel megfürdeni, akkor is az egész család meztelenre vetkőzött. Szóval ez számomra nem volt akkora különlegesség, mint ahogyan ezt itt látják. Az is éles emlékeim közé tartozik, amikor egyszer az 50-es években riportra mentünk az Alföldre, és egy gyógyvízben láttam alföldi magyar parasztokat, asszonyokat ruhában fürödni. Az emberek pedig ingben-gatyában, fejükön kalappal pipáztak a melegvízben. Nekem ez a kálvinista prüdéria volt a különös.

Később amikor már a meztelen nők szerepeltetése divattá kopott, lassan kezdtem abbahagyni a filmjeimben. Ma már csak dekorációként használom őket. Például a "Szörnyek évadjában". Radványi Géza azt hagyta örökül nekünk, hogy "gyerek, kutya, fóka, meztelen nő, - mi lehet hatásosabb egy filmben?"

Pápaszem Creative Commons License 2003.07.11 0 0 176
Jancsó Miklós meséli a Szegénylegényekről. (Érdekes, hogy kicsit másképpen emlékszik az első meztelen nő felbukkanására, mint Hernádi. De mivel mindig egypetéjű ikreknek tartották magukat, talán nincs is nagy jelentősége, melyikük mondta, amit mondott.)

"Ebben a filmben jelenik meg először hangsúlyosan a meztelen női test, amely stílusjegy alapján - "enyhén szólva" leegyszerűsítő módon - azonosítanak engem a mai napig. Minden karakterisztikus stíluselem születése egyaránt táplálkozik a véletlenből, a tudatos meggondolásból és a gyermekkorra visszanyúló atavisztikus emlékekből. Az első meztelen lány az "Így jöttem"-ben szerepel. Mészáros Márta akkoriban már erősen a feminista témák iránt érdeklődött. Gyulát és engem állandóan azzal piszkált, hogy: "ti nőkről úgysem tudtok filmet csinálni. Nálatok nincs is nő. Nem volt igaza, mert a "Harangok Rómába mentek"-ben meg az "Oldás és kötés"-ben is hangsúlyos női figurák szerepeltek. Az "Így jöttem" előtt Márta egyre inkább játszotta a női felszabadulás harcosának szerepét. Bennünket Macho-nak tartott. Ezért nem szűnt meg bennünket froclizni. Egyszer dühösen így vágtam vissza neki: "rendben van, a következő filmünkben lesz lányszereplő, de akkor meztelen lesz!"

andersen-69 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 175
Prücsökandinak !
Találtam egy kicsit nagyobb képet Török Lászlótól.
Ugyan még mindig nem az igazi,de legalább látható,miről is szól.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Andersen

Előzmény: Prücsökandi (118)
andersen-69 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 174
Nagy nehezen sikerült Tamara feladványát megoldanom,amiből az a tanulság,hogy ne álljunk meg a lap (szinlap) aljáig.
És most pár sztriptizes film.(Avagy Strip-tease)

Andrews,Julie-Darling Lili-1970
Arquette,Rossana-The Wrong Man-1993
Basinger,Kim-Nine 1/2 Weeks-1986
Carrera,Barbara-I,the Jury-1982
Collins,Joan-The Bitch-1979
Crosby,Denise-You Have the Right to Remain Silent-1992

Andersen

Tamaramara Creative Commons License 2003.07.10 0 0 173
Elismerem, hogy egy kicsit kegyetlen voltam, de még így is érkezett helyes megfejtés Pápaszemtől. (Igaz, személyes ismerőséről lévén szó, könnyű dolga lehetett.)

Segítek, mert a feladat így tényleg nagyon nehéz. A nevek mellé odaírom azoknak a műveknek a címét, amelyek között a keresett művésznő az összekötő kapocs.

- Miklós Tibor
Az Alul semmi című (szigligeti előadás) fordítója
- Borisz Vasziljev
A Csendesek a hajnalok című darab szerzője
- Máté Gábor
A Koldusopera főszereplője
- Georges Bizet
A Carmen című táncjáték zeneszerzője
- Bán János
A Hóhérok hava című előadás főszereplője
- Graham Chapman
A Gyalog galopp előadás szerzője
- Mácsai Pál
A Mi újság, múlt század c. előadás rendezője

andersen-69 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 172
Én is csak súgtam a megfejtést Tamarának,de nekem is az a gyanúm,hogy nem igazán voltam sikeres.Viszont kifogytam az ötletekből.
De hát nem lehet mindent kitalálni,mert akkor unalmas lenne az egész.
Még egy segitség a hattyúdalhoz:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Remélem szokásomtól eltérően most nem irtam el a cimet !
Andersen
Előzmény: Tamaramara (170)
Pápaszem Creative Commons License 2003.07.10 0 0 171
Andersen, az igaz, hogy felejthető film, de annyira azért nem rossz, amennyire nekiestek annak idején a kritikusok. Ha másért nem, kegyeletből hallgathattak volna egy pár évig róla. (A Hattyúdal segített, egyébként nem ugrott volna be.)

Tamara, nem vagy kicsit gonosz? :)
Nekem van egy gyanúm, megsúgom e-mailben, de ha nem az, akit megírok, el ne áruld, milyen balek voltam...

Tamaramara Creative Commons License 2003.07.10 0 0 170
Andersen feladványát megfejtettem, de a többiek mulatságát nem rontom el, töprengjetek még egy kicsit!

Viszont most kaptok egy nagyon nehezet.

A megfejtés egy magyar művésznő neve, akiről az idősebbek első élménye az lehetett, milyen szép keblei vannak. Azután évről egyre több produkciónak lett alkotója, és ez a legelső, vele kapcsolatos élmény már valódi kuriózumnak számít gazdagodó életművében.
Az alábbi nevek mind-mind közelebb vihetnek a megfejtéshez, csupán azt kell kitalálni, ki az összekötő kapocs...
- Miklós Tibor
- Borisz Vasziljev
- Máté Gábor
- Georges Bizet
- Bán János
- Graham Chapman
- Mácsai Pál

Ha valaki hamar megfejtené, ne írja meg ide, inkább küldje el e-mailben...

andersen-69 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 169
Bár legfőképpen magyar vonatkozású művészettel foglalkozunk,nem árt,ha időnként teszünk egy kis kitérőt.A sztriptizötlettel egyetértek.Bár most csak egy jut hirtelen eszembe,és ott sem lehetett látni semmit-érthető,a készités dátuma 1963.De sztriptiz mégis.Béres Ilona-Öröklakás.
Csak annyit tudok segiteni,hogy nem Jancsó volt az egyetlen magyar rendező,aki Olaszországban készitett filmet.(Ketten voltak,én a másikra gondolok).Viszont a "hattyúdal" nagy segitség.Csak asszociálni kell.
Andersen
Előzmény: Lindabi (168)
Lindabi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 168
Andersen feladványával komoly bajban vagyok.
A neten Jancsó olasz korszakát nézegetem, de spanyol színésznőt se nagyon találok, illetve az olasz filmjei között nem tudok olyanról, amit nagyon lehúzott volna a kritika. Passz...
(A segítség miért segítség? Adhatnál valami támpontot!)

Lenne egy új ötletem.
Eddig készült egy magyar vonatkozású filmes és színházi lista.
Arra gondoltam, szedjük össze az összes sztriptízt, amit filmben vagy színházban láttunk, de csak azokat, ahol valódi színésznő vetkőzött, és nem csupán egy bárban játszódik, ahol lefilmezték a táncosnőt.
És a sztriptízt is úgy kellene meghatározni, hogy a lány egy zene dallamára válik meg ruhadarabjaitól, tehát pl. a párnacsata a Nagyítás című filmből nem minősül annak, bár egyre meztelenebbek benne.

Indulásként:
- Demi Moore: Sztriptíz (film)
- Sáfár Anikó: Münchausen báró kalandjai (tévéjáték)
- ..... (ennek utána kellene nézni): Fellini: Édes élet
- Kiszel Tünde: Sztritízbár a Cityben (Karinthy Színház)

anteus Creative Commons License 2003.07.10 0 0 167
Előzmény: anteus (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!