Keresés

Részletes keresés

tamás015 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 2426

Én 2010-ben vettem meg utolsó könyvét , azóta már nem, mert nem lett volna értelme.

Addig megjelent könyvei jónak mondhatóak, változatosak voltak, mindig valami új történet volt.

Sajnos azóta megjelent könyveiben csak ismétli magát és valószínű a jövőben is így lesz már

Wicca50 Creative Commons License 2016.01.15 0 1 2425

Az utóbbi időben, nem vettem meg a könyveit. Igazán nagyon sajnálom, mert nagyon sokat olvastam tőle, és szórakoztatott.De mára már azt kell mondjam, az alaptörténet ugyanaz,csak a könyv  cime más.Pedig a régebbi könyvei érdekesek voltak, a mostaniak olyan kiszámithatóak.

CJKrisz Creative Commons License 2015.12.11 0 1 2424

Valóban az lett ez is. Épp a minap fejeztem be, kb. ugyanaz a kategória, mint az előző történet is volt. Ötlettelen, elég nyögvenyelős, alig történik benne valami és szerintem meglehetősen erőltetett is. Több helyszínen is megfordulunk, de ezek bemutatása nagyjából nulla. A karakterek bemutatása nulla. Domingos viselkedése és stílusa pedig elég idegesítő. Az alapsztori számomra nagyjából a WTF kategória. Két kőgazdag manusz, akik unalmukban játszogatnak egymással úgy, hogy mások életét is kockára teszik. Most ez komoly?

Összességében (ismét) csalódás.

Előzmény: tamás015 (2422)
giornalista Creative Commons License 2015.10.06 -1 0 2423

majd megveszi a sok túlképzett megint :))

 

Lacibácsit el kell tartani!

Előzmény: tamás015 (2422)
tamás015 Creative Commons License 2015.10.06 -1 0 2422

Megint egy sablonos történet, sablonos eseményekkel.

S olyan dolgokkal, ami már más regényben szerepel( macskadémon stb.) 

S persze ismét kolostor, ismétlem ismét kolostor!! Mint már 1000-szer

 

"Leslie L. Lawrence-t kirabolják a vonaton; a Himalájába indul, hogy megkeressen három nem létező múmiát; Mr. Carringtonra rászakad a WC; Mr. Dermottot skorpió szúrja meg; Nyima rinpócse még mindig fél a macskadémontól, de még jobban Domingos de Carvalhótól, akit felakasztanak egy szoborra, közben lövések dörrennek, pofonok csattannak; a csadorba öltözött nő menedéket keres hősünk kolostori cellájában (amelyben egy ágy is van). A múmiák néhány gyilkosság után előkerülnek, ám ezután kezdődik csak a java. Kabír Lal felügyelő eltűnik, majd ismét felbukkan, aztán jönnek a kutyák, és nem csak ugatnak… És végül a nagy kérdés is megoldódik: hogy lehet egy múmiának tömött foga?"

Szadhu Creative Commons License 2015.10.05 0 1 2421

Sziasztok!

 

Kitalált borító Laci bácsi hamarosan megjelenő regényéhez. Nem biztos, hogy egyiptomi témájú lesz a történet. Készítette: Tulpa

Naceri Creative Commons License 2015.09.24 0 0 2420

Eladnám vagy elcserélném az alábbi LLL könyveimet.

A könyvek jó állapotúak, egyszer olvasottak, annyi a "hibájuk", hogy névre szólóan dedikálta az író nekem.

 

Kukorica istennő énekel

A jégbe fagyott sárkány kolostora

A szitáló fehér por kolostora

A játék rabszolgái

 

Cserébe érdekel:

- a legújabb kiadású Nebet Het, a halottak úrnője

- Ken Follettől A megfagyott világ és/vagy Az örökkévalóság küszöbén (ebben az esetben több könyvet is választhatsz)

- Sindzse szeme csak a társasjáték - nem baj ha használt! (ebben az esetben több könyvet is választhatsz)

 

 

timi022 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2419

Szerintem Tulpa amiatt szüntette meg lapját, mert már szégyellte hirdetni Laci bácsi könyveit.

Az csak kifogás volt, hogy nem tudja fizetni az oldal éves költségét.( beszélünk 6000-7000FT-ról / év)

Eddig ment neki, majd most hirtelen kuncsorognia kellett pénzért. szánalmas azért.

Az igazság, hogy már szégyellte hirdetni,  nem véletlen, hogy facebook-os oldalát is megszüntette, ami nem került semmibe!!!!

 

CJKrisz Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2418

A pajpajos volt az első Leslie L. Lawrence néven írt könyve, amit olvastam. Ideje lesz leporolnom. :)

Előzmény: Törölt nick (2417)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2417

Nekem kifejezetten tetszik, szeretem a rövid címeket és a múmia szóra jó asszociációim vannak. Ha megjelenik majd elolvasom a kritikáitokat és ha váratlanul jó lesz, akkor elolvasom.

 

Szerintem a leggyengébb címadásai a Véresszakállú Leif és a lávamező, valamint az Ahol a pajpaj jár voltak. A lávamezős könyv minden szempontból borzalmas is volt, a pajpajos viszont tetszett, csak a rejtély megoldása volt elképesztően gagyi.

tamás015 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2416

ebben a címben azért én olyan sok kivetnivalót még nem látok!!!

giornalista Creative Commons License 2015.08.03 0 0 2415

jézusom, már ennyire meghülyült?? :DD

 

na ezt nem gondoltam volna...

Előzmény: dzsugasvili82 (2413)
CJKrisz Creative Commons License 2015.08.03 0 0 2414

Azt olvastam az imént a hivatalos FB oldalon, hogy a novemberben megjelenő könyv címe Múmiavadászok lesz.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 2413

Mostanra olvastam ki a könyvet, nem volt egyszerű. Tényleg szar volt. Sehova nem mentek a 2 kötetben a kukorica földön kívülre, a végén szerepelt 2 oldalnyit Lendvay, de szövege az már nem volt, teljesen ostoba befejezés volt. 

 

Megint nem tudott mit csinálni a szerző az időkronológiával, ezen tényleg behalok most már. '50-es években menő régészprofesszor a főellenség 2015-ben??? Hogy a fenébe? Meg a többi hozzá kapcsolódó ellensége is mind baromi öreg kellett legyen, de közben vígan akcióznak, és marhára szó nem esik arról, hogy túl öregek lennének. Ezek szerint a történetnek inkább '80-as évek végén vagy a '90-es elején kellene játszódni, de közben van mobiltelefon meg internet is. Káosz az egész.

 

Szóval mély nyomot nem hagyott, részletesen elemezgetni nincs értelme a sztorit. 

tamás015 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 2412

Sziasztok!

alábbi szép állapotú könyvek eladók: 500Ft/db

a vízidisznók gyöngyökről álmodnak I-II., Portugál április I-II.

A teaültetvény I-II.

 

érd: nagy.tamas26@gmail.hu

Terror D Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2411

Na kérem szépen. Végeztem a Kukorica Úrnő énekel c. könyvel. A véleményemet fogom leírni, kissé spoileresen, tehát magadtól nem jöttél rá, akkor ne olvasd el, mert lelövöm a poént. Amim ugyan nem is nagyon van...

 

Jó ötletnek tartottam, hogy egy könyvbe hozta össze a két fő karakterét, Lawrence-t és Lendvay-t. Bár ez utóbbi szinte semmilyen szerepet nem töltött be, egyszerűen Lawrence alá "játszott", lehetett volna ennyi erővel bármelyik, korábban szerepeltettet mellékszereplő is, Bob vagy éppen a harcias spanyol építész is. Többször hangoztatta - ebben a könyvben is- hogy Lendvay a mestere és sokat tanult tőle. Ehhez képest szart sem csinált a karakter! A megoldás megint banális és színpadias volt, már megint a kibaszott föld alá mentek és ott történt a leszámolás. Unalmas volt, kiszámítható. A szokástól eltérően nem találtam előzetest a következő könyvről a Kukorica Úrnő énekel végén.De ha beváltja a "fenyegetését" az író, akkor újabb "remek" kolostoros sztori fog következni. Ugyanis a könyv végén felkeresi valami szerzetes és indul a Himalájába...

 

 

Esetleg még rosszabb, Orsis könyv következik...

Terror D Creative Commons License 2015.06.28 0 0 2410

Igen, mindenhez két fél szükséges. Egyébként szomorú, hogy valaki képes az életművét megerőszakolni pénzért, amiből szerintem amúgy sincs kevés neki.

 

Hát ez a popszakma már csak ilyen...

Előzmény: tamás015 (2409)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 2409

egyet kell értenem veled, valóban nagyon nem jó, hogy a kiadó a negatív kritikákat nem engedi facebook oldalra.

Hisz egy írónak fontos kellene, hogy legyen a negatív kritika is, hisz abból is lehet tanulni, mit csináljon másképp, mire lenne igénye egyik és másik olvasónak.

A kiadóval valóban vannak nagyon nagy gondok, de sajnos azt kell mondanom Laci bácsival is már.

Be kell látnunk végre  ill. lássuk be, ez az egész már semmi másról nem szól csak a pénzről és ezzel mindenki tisztában van

Terror D Creative Commons License 2015.06.27 0 0 2408

Látom megoszlanak a vélemények. Szerintem....

 

Az utolsó jó könyve A Vadász volt, utána jöttek a felesleges folytatások, kivételek talán: Három sötét király és A vízidisznók gyöngyökről álmodnak. ezekben láttam fantáziát. A Történetek sorozat is jó ötlet volt, de Az Ördög ördög ki a házból valamim ritka olvashatatlan és logikátlan volt. A Báthory Orsis könyvek meg egyenesen a legalja az író munkásságának. Olyanok, mint egy-egy Szellemekkel suttogó epizódok forgatókönyvei lennének, nem pedig egy amúgy rendkívül okos és művelt ember könyvei. A Lőrinc L. László néven írt könyveihez nem tudok érdemben rámozdulni, mert a Kegyetlen csillagok és A halott város árnyain kívül más művét nem olvastam. Ezek viszont tetszettek.

A kiadó váltással az is baj, amit giornalista leírt. Ha valaki bértollnokká válik, akkor jobb esetben hullámzó lesz a teljesítménye, rosszabb esetben meg meredeken zuhanni kezd a minőség. Inkább évi egy könyv, de az minőségi legyen. Személy szerint az a bajom még a kiadóval, hogy burokban tartják az írót, a negatív kritika törlésre kerül mindenhonnan. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Laci bá nem is tud róla, hogy milyen negatív kritikával illetik, még akkor, sem ha az jobbító és építő szándékú akar lenni. Valahol olvastam, hogy a könyveinek nem ártana egy szerkesztő, hogy dinamikusabbá és olvasó-barátiabbá tegye a műveit. Szomorúan olvastam a Kukorica Úrnő énekel elején a szerkesztő nevét. hát semmi nem látszik a munkájából, kezitcsókolom!

 

A második könyv elején járok, de nem változott nagyot a véleményem,  hátha az utolsó 10 oldalon briliánsán megoldja a népvándorlás titkát a kukoricásban…

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2407

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor számomra a utolsó igazán jó könyve a Ganésa gyémántjai volt. Utána mintha megszakadt volna valami, jött a Véresszakállú Leif és a lávamező, ami számomra az első komolyabb csalódás volt. Aztán jöttek a felesleges folytatások, A vérfarkasok kastélyában, Siva újra táncol, majd a történetek sorozatból McKinley története. Egyik sem jött be nekem. A Thumo volt ami a lefelé ívelést egy kicsit felhúzta, illetve számomra a vízidisznós könyv és A teaültetvény is egyfajta pozitívum volt az ebben az időben megjelent könyveihez képest. A Báthory Orsis történetek egyfajta stagnálást hoztak, A nyomasztó örökség viszont szerintem egy kicsit megint átlagon felülire sikeredett De ezek mind csak kisebb pozitív púpok a grafikonon amely alapvetően egy "szép" lefelé ívelés mutat. Ez a mostani könyv viszont benne van a legrosszabb háromban az én listámon.

Egyébként én sem hinném, hogy ez a kiadó sara lenne, egyszerűen Laci bácsinak nincs már új ötlete. Valószínűleg nem is utazik már annyit, mint régebben, kevesebb a külső inger, így kevesebb az ötlet is.

Ellenben amióta a Gestával megszűnt a kapcsolat, azóta nagyon sok nyomdahiba fordul elő a könyvben. Rossz névelő, tárgyrag elhagyása és hasonló bosszantó hibák. Régebben ilyenből 1-2 volt egy 500 oldalas könyvében, újabban egy kötetben van 10-12.

Előzmény: Terror D (2403)
giornalista Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2406

azért ezt a szerződést alá is írta, sőt, szerintem ő kezdeményezte. 

 

az ő helyében egyébként valószínűleg sokan választanák a könnyű meggazdagodást, Magyarországon egyébként is túl sok tehetséges, jó író végezte szegénységben. ő nem ezt akarta, hát, bevállalta ezt, a nép meg veszi.

 

a könyvek Barátok köztje. 

Előzmény: homo neanderthalensis (2405)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2405

Szerintem, utolsó jó könyv Lőrincz L. László néven: Kéz a sziklán - 1997

Leslie L. Lawrence néven: Mau-Mau 1999

 

Azóta nincs egyetlen jó könyv sem. 

Előtte is voltak gyenge könyvei, de a többség jó volt. 

 

Hanyatlás oka: LLL már eddig is/addig is több jó könyvet írt, mint egy átlagos író. Egyszerűen kommerciális projektté vált. Neki meg kell írnia évente x számú könyvet. tehát nem azért ír, mert szeret írni, mert van valami jó ötlete, mint a '80-as években, hanem mert erre van szerződése

Előzmény: Terror D (2403)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2404

Én személy szerint nem a kiadónak tudom be a romlást.

Csupán arról van szó, hogy már nem tud újat kitalálni és ismétli folyamatosan önmagát.

Valaki egyszer írta, hogy könyvei már olyanok, mintha régi könyveiben a szereplőket kicserélni és a helyszínt a többi pedig marad minden ugyanaz.

A kolostoros történetei már unalmasak, végleg mellőzni kellene őket.

 

én már nem veszem könyveit, egy párat el is adtam

 2006tól nem jönnek már be könyvei: kivéve: Három sötét király, Thumo, Manituk (Vigyázz, ha fúj a szél!) , Kilenc csontfarkas, Hannahanna méhei, Ördög ördög ki a házból

 

ezek még úgy ahogy bejöttek , de az utána kiadott 11 könyve már nem!!!

Terror D Creative Commons License 2015.06.21 0 0 2403

Na akkor még egy kérdés: ki minek tudja be a minőségben beállt romlást, illetve többen írtátok, hogy melyik volt az utolsó jó könyve. 1-2 sorban letudnátok írni, a hanyatlás okát? Én a kiadóváltáshoz kötöm, de már előtte is sok volt az önismétlés. A Láthatatlan kolostor szerintem olvashatatlan, utána még egy-két jó könyv és aztán lejtmenet.

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2402

A sci-fit szeretem, de a misztikum már az a határvidék, ami nekem nem különösebben jön át, nem vagyok rá igazán vevő. Viszont arra emlékszem, hogy A Kicsik nekem nem ezért volt problémás, hanem mert több szálon futottak a történetek és amikor abbahagyott egy történetet, folytatta egy másikkal, majd 100 oldallal később visszatért az előbbire, akkor hirtelen azt se tudtam, hogy ki kivel van. :) Nem szeretem az ilyet, hajlamos vagyok eltévedni a szálak között. A nagy mészárlást már kiolvastam, el kellene kezdenem A kő fiait, de még nem vitt rá a lélek. :)

Előzmény: tamás015 (2399)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2401

A hanyatlás már kb. 2000 óta észlelhető. Az utolsó még jónak mondható könyve a Mau-Mau volt, ami asszem 99-es. 

Utána nagy nulla. 

A '80-as, '90-es években írt könyvei még többségében jók. Sindzse, A karvaly árnyékában, A megfojtott viking mocsara, A vérfarkas mind jó krimik. A nagy mészárlás zseniális

Előzmény: tamás015 (2399)
giornalista Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2400

elég sokat olvastam tőle. az első a Kéz a sziklán volt, abba én is beleszerettem. jók voltak még a Kicsikről írt könyvek is. talán az egyik utolsó a sakkos volt, amit olvastam tőle, az annyira minősíthetetlenül rettenetes volt, hogy azóta végig már szerintem egyetlen könyvét sem olvastam. apám még rövid ideig vásárolta őket, aztán már ő sem.

 

voltak egyébként régen jó könyvei, volt egy határozottan jó vérfarkasos is. de volt egy olyan is, ami annyira emlékeztetett egy korábbira, hogy azt hittem, ugyanazt olvasom megint, de láttam, hogy nem, mert ez új (tipikus kolostoros, "mindenki flúgos és hülye, csak a főhős nem" könyv volt). 

Előzmény: Terror D (2396)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2399

Nekem a kedvencem tőle az Omosi mama sípja volt.

Ahogy néztem kiadásait  a hanyatlást én 2007től kezdődött, előtte jó könyvei voltak.

A fantasztikus könyvei valóban azoknak való inkább akik bele tudják élni magukat a misztikumba :)

Nekem bejött a Kicsik sorozat.

Remélhetőleg nem fogja folytatni, mert csak meggyalázni , mint a föld alatti piramist is, a piramis gyermekei könyvvel.

CJKrisz Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2398

De rég volt már, amikor én is az első könyvét olvastam! Az első Lawrence könyvem az Ahol a Pajpaj jár volt. A Lőrincz L. László néven írt könyvei viszont nekem nem tetszenek. Az első, amit olvastam az A Kicsik volt, de alig vártam, hogy vége legyen és letehessem. :)

Előzmény: Terror D (2396)
Terror D Creative Commons License 2015.06.18 0 0 2397

Még egy dolog, túlmegy ez már a csipkelődésen, mert személyeskedésbe fulladnak a hozzászólásaid. Mondjuk engem nem zavar, de tényleg úgy érzem nincs más célod, mint bosszantani az embereket.

Előzmény: giornalista (2392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!