Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122651
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122650

Annyira azért nem akarok belemerülni... holnap kimegyek a roncstelepre...

Előzmény: gabor0036 (122649)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122649

Szerintem jobban jársz, ha veszel 1m csövet és csinálsz belőle hármat aztán kettőt el tusdsz adni. A peremes motor felfogatasa szabvány. Motor nélkül csinálsz kettőt és kész. Sztem egy nap alatt megveszik itt is. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122648

Akkor egyszerűbb lenne egy sörös hordó, vagy 25l-es saválló szódás hordó...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122647

Akkor még jobb, így a 2/3-a eladó lenne 2/3 pénzért (1 db Na200 L=330 ).

Nekem a magozás lenne a lényeg.

Köszönőm a segítségedet!

Előzmény: gabor0036 (122644)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122646

Ha csak darálót csinálnék, akkor max 150-es csőből tennék rá 200-300hosszan, és arra egy tölcsért... A mostani 220-as csövet is takarni kell mert fröccsen. Viszont vékonyabb csövön folyamatos oszlop mellett nem csapnai ki és gyengébb motor is simán pépesít. Ez ugyan az a 220-as cső, és csak 550w-os motor 1400-es fordulattal... Ilyen motorral 200-300hosszú 120-150-es cső dosztan elég... A mostani újításra egyedűl a magozás miatt ment 1.1kW-os motor...

 

Előzmény: gabor0036 (122644)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122645

Miféle átalakításokat tervezel a főzőn a jobb  aroma kihozatal érdekében?

Előzmény: Jani71 (122632)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122644

Nem kell olyan sok... Ez is csak 330 hosszú. Ha valakinek akad 180-as saválló, az engem érdekelene 300 hosszú darab...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122638)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122643

Most ajánlotta fel számomra az egyik barátom főzésre.

Előzmény: öreg_néne_b (122641)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122642

Köszönöm a tanácsot!

Előzmény: Button Presser (122640)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.31 0 2 122641

Nyári körte cefre január végén? Mire vártál vele eddig?

Előzmény: istvan15 (122639)
Button Presser Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122640

Vegyél ki belőle egy liternyit, kezdd el melegíteni, mikor már párolog, tegyél fölé egy hideg tányért, és kóstold meg a lecsapódott párát! Ha ízlik, főzd!

Előzmény: istvan15 (122639)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122639

Sziasztok!

 

Idén nyári körte cefre kinn telel, 500l, azt kérdezném érdemes-e kifőzni? (nem fagyott meg a cefre)

 

Köszönöm!

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122638

GABOR0036 féle magozóhoz NA 200 saválló csőből a legkisebb vásárolható mennyiség 1 méter, esetleg a fele valakit érdekel itt Bp közelében-fele pénzért...?

mili70 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122637

köszi, de már működik a keresőmotor :)

Előzmény: Törölt nick (122623)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122636

több benne a keményítő

Fogyasztási érettség állapotában már cukor van benne, nem keményítő. Utoljára golden almát főztem, megvártam, amíg szépen besárgult, akkor cefréztem. Sok lett belőle, de sajnos nem egy aromabomba. Nem baj, valamiből a likőrt is kell készíteni... :)

Előzmény: Jani71 (122632)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122635

Én is voltam már nála párszor munkán... Köszönet Hal-nak...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122634)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122634

Oké, figyelmetlen voltam nem olvastam el a válaszodat.

 

Különben rendes egy ürge a csőhajlítós, már többször csináltattam ezt-azt vele, és plusz még egy köpésre van tőlem.

Előzmény: gabor0036 (122633)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122633

Ezt írtam én is...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122631)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122632

Kóstolgattam, mert erre én is kíváncsi voltam. Talán egy hajszállal (de éppen csak) gömbölyűbb,

simább volt a szűrés előtti állapotban, utána tisztább, nyersebb, élesebb. De lehet, hogy csak én

éreztem így. Remélem, az érés során még 'szebb' lesz. Egyébként is változtatásokat tervezek

a szerkezeten, hogy egy kicsit több aroma maradjon (tudva, hogy most almát pároltam,

ráadásul télit, amit megbeszéltünk annak idején, hogy kevésbé aromás, több benne a keményítő).

Szerintem jó lesz ez, ha megérik. Nyilván nem No1, de ahhoz képest, hogy sose csináltam...

Az eddig kóstolt háziak közül egy-kettőhöz képest pedig nagyságrendekkel...

(Akkor is így látom, ha a tapasztaltak szerint ebben jócskán benne vana kezdők lelkesedése... :-) )

Előzmény: otifoti (122630)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122631

Nekem 6.000.-t mondott:

http://www.spiraliveles.hu/

Előzmény: foxrudi (122616)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122630

Milyen hülye vagyok! Tejes és nem teljes! És nem változik meg a pálinka íze?

Előzmény: foxrudi (122629)
foxrudi Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122629

Tejes az!

 Tejet teszel a pálinkába,megvárod hogy leülepedjen,majd átszűröd.

Előzmény: otifoti (122628)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122628

Mit jelent az, hogy teljes derítés?

Előzmény: Jani71 (122627)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122627

Végül kipróbáltam a tejes derítést. Kristálytiszta lett! :-)) (Rezet nem látok.)

A múltkori eset óta tovább keresgéltem az opálosodás okai után, nagyjából kezdem kapiskálni,

hogy kb. hol lehet/nek a hiba/hibák. Június végén a meggynél mindenképpen többféle verziót

kipróbálok, és az eredmény (remélem) megmutatja majd, mi volt a konkrét ok.

De azért jó, hogy van egy tuti módszer, ha már így alakul a vége (ne adj' Isten).

Előzmény: Jani71 (122477)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122626

Ahogy számolom így gyorsban a 7 karika kb 6.5m. Vagy 6 karikád lesz, vagy pótolni kell a csövet mert tudod 6m-es szálban van. Elküldtem emailben a mester elérhetőségét, beszéld meg vele. Van hegesztő ismerőse a közelében, így ha toldani kell az sem gond. De amúgy Norris is írta korábban, hogy savállóból a 6m is bőven elég, kb a felső 1/3 lesz csak meleg...

Előzmény: foxrudi (122616)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122625

A 6m 18x1.5 4301-es cső 6700Ft, a tekerés 6eFt.

Előzmény: foxrudi (122616)
sogi01 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122624

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (122589)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122623

Üdv. Keresd meg itt a fórumon belül! 2013.07.29 (vasbicikli) 87474 hozzászólását fotókkal illusztrálta. De a 100-as DES-hez 12v keverőmotort is árulnak 25 E Ft -ért itt www.palinkafozo-ust.hu

Előzmény: mili70 (122610)
endrepp Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122622
Előzmény: foxrudi (122619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!