Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.02.01 0 1 122667

Valószínűleg (ugye tudjuk kiről van szó) tud ő helyesen írni, csak lehet, hogy új a telója, vagy nemigen szokott róla írni és még még nem tanulta meg, hogyan jönnek elő az írásjelek. Pedig már mindegyikről lehet helyesen is írni, csak egy kicsit macerás...DDD...és tovább tart...

Emlékeztek, a seregben is jelszó volt, "lustaság-fél egészség"...:):))))...

Előzmény: rézműves1 (122662)
sogi01 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 122666

Jó lehetett a buli... :-)  Hamár szakkört alapítasz :-D

Előzmény: In Lak'ech (122663)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.01 0 0 122665

Csak aktív tagokra van szükség. :-DDD

Előzmény: Jani71 (122664)
Jani71 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 122664

Négyen (feltéve, ha befogadtok)... ;-) Csak eddig nem tettem szóvá (meg talán ezután se fogom).

Előzmény: In Lak'ech (122663)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.01 0 0 122663

Ugye, ugye??? Milyen idegesítő tud lenn??

Légy üdvözölve a pálinkás fórum Grétsy-szakkörében. Immár hárman vagyunk. :-)

Előzmény: rézműves1 (122662)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.01 0 3 122662

Nem bántásként, vagy piszkálásért, de most már azt is megtanulhatnád, hogy hová kell pontot, vagy vesszőt tenni. Meg ugye a mondat kezdetét egy nagyobb betű kezdi...DD... Ez még akkor is így van, ha telefonról írsz. Azt is meglehet tanulni...:):))))..harag nélkül...

Előzmény: kollega67 (122658)
sogi01 Creative Commons License 2016.02.01 0 1 122661

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (122624)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.01.31 0 3 122660

Tucso69 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122659

Jövőre ha előbb szólnál, megköszönném!

Mi az a "otthonfőzéssel kapcsolatos nyilatkozat"?

Előzmény: Kisbvb (122613)
kollega67 Creative Commons License 2016.01.31 -1 1 122658

jooooo estét mindenkinek elvoltam valahol egy jo helyen jo idöben jo társaság jo emberekkel és megtanultam egylépcsössel fözni amit dijasztak is köszönöm nekik és lehet fözni 1 vagy 2  mindegy szerintem az a lényeg tanulni és tanulni 

 

sörös100 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122657

Szia  1/3 rész  mennyi pénz ??

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
kupeci Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122656

Köszi hogy megmutattad, így már érdekesebb!:))

Előzmény: gabor0036 (122655)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 3 122655

A külső penge kb 30mm magas, a belső kb 20... Cor acél...

Előzmény: kupeci (122652)
snapszmester Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122654

Az nem a barátod.

Előzmény: istvan15 (122643)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122653

Természetesen nem a tapasztalat késztet, mert olyanról nem beszélhetünk... :-)

Csak az olvasmányaim alapján kezd kialakulni egy gondolatom a 'nedűt' kóstolgatva.

Az az érzésem, hogy sok a deflegmáció, ezért némileg kevés aroma kerül a párlatba.

Elcsúszott a dolog egy kissé az (üres) alkoholosság felé.

Az 1×1 szerint az üst és fedő helyes aránya kb. 1/3. Sajnos az enyém nem ilyen.

Akkor lenne jó, ha lecserélném az üstöt (lábas) egy 36 literesre.

Rajta voltam, de több ok miatt egyelőre sajnos nem megy.

És ez még nem elég, szerintem a páracső is hosszabb a kelleténél (legalábbis az imént említett

nem alkalmas rossz arányra pluszként). De ennek külön oka van, nyárra mindenképpen felezem.

Bár a külső hőmérséklet is más lesz, talán nem kell, mert kellően meleg lesz,

de a cső (és talán a fedő) takarásán/szigetelésén is elgondolkozom.

A páracső dőlésszöge nagyjából 20°.

A lényeg, hogy a jelenlegi 'tudásom' alapján valahogy a deflegmációt tervezem csökkenteni.

Arra volt jó ez a téli főzés, hogy lássam ezeket a dolgokat, és tudjam, mit kell változtatni esetleg.

Aztán a többit meglátom, mi, hogy alakul.

Előzmény: otifoti (122645)
kupeci Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122652

Az azért élmény lenne ha láthatnánk a belsejét is!:)))

Előzmény: gabor0036 (122646)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122651
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122650

Annyira azért nem akarok belemerülni... holnap kimegyek a roncstelepre...

Előzmény: gabor0036 (122649)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122649

Szerintem jobban jársz, ha veszel 1m csövet és csinálsz belőle hármat aztán kettőt el tusdsz adni. A peremes motor felfogatasa szabvány. Motor nélkül csinálsz kettőt és kész. Sztem egy nap alatt megveszik itt is. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122648

Akkor egyszerűbb lenne egy sörös hordó, vagy 25l-es saválló szódás hordó...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122647

Akkor még jobb, így a 2/3-a eladó lenne 2/3 pénzért (1 db Na200 L=330 ).

Nekem a magozás lenne a lényeg.

Köszönőm a segítségedet!

Előzmény: gabor0036 (122644)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122646

Ha csak darálót csinálnék, akkor max 150-es csőből tennék rá 200-300hosszan, és arra egy tölcsért... A mostani 220-as csövet is takarni kell mert fröccsen. Viszont vékonyabb csövön folyamatos oszlop mellett nem csapnai ki és gyengébb motor is simán pépesít. Ez ugyan az a 220-as cső, és csak 550w-os motor 1400-es fordulattal... Ilyen motorral 200-300hosszú 120-150-es cső dosztan elég... A mostani újításra egyedűl a magozás miatt ment 1.1kW-os motor...

 

Előzmény: gabor0036 (122644)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122645

Miféle átalakításokat tervezel a főzőn a jobb  aroma kihozatal érdekében?

Előzmény: Jani71 (122632)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122644

Nem kell olyan sok... Ez is csak 330 hosszú. Ha valakinek akad 180-as saválló, az engem érdekelene 300 hosszú darab...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122638)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122643

Most ajánlotta fel számomra az egyik barátom főzésre.

Előzmény: öreg_néne_b (122641)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122642

Köszönöm a tanácsot!

Előzmény: Button Presser (122640)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.31 0 2 122641

Nyári körte cefre január végén? Mire vártál vele eddig?

Előzmény: istvan15 (122639)
Button Presser Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122640

Vegyél ki belőle egy liternyit, kezdd el melegíteni, mikor már párolog, tegyél fölé egy hideg tányért, és kóstold meg a lecsapódott párát! Ha ízlik, főzd!

Előzmény: istvan15 (122639)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122639

Sziasztok!

 

Idén nyári körte cefre kinn telel, 500l, azt kérdezném érdemes-e kifőzni? (nem fagyott meg a cefre)

 

Köszönöm!

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122638

GABOR0036 féle magozóhoz NA 200 saválló csőből a legkisebb vásárolható mennyiség 1 méter, esetleg a fele valakit érdekel itt Bp közelében-fele pénzért...?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!